PDA

View Full Version : Opel Astra 1997 - zaključani auto radio Blaupunkt

Bergmann
18.12.2006., 18:30
Pozdrav svima,

danas sam mijenjao akumulator i nakon toga mi se zaključao auto-radio. Kad
ga upalim piše "Safe" i pretpostavljam da bih trebao ukucati kod.

Na "Car Code" kartici mi stoje dva koda koja bih povezao s time (Radio/CD,
i_još_neki :-)) Problem je što jedan od ta dva koda ima u sebi broj 0, a
drugi broj 7 kojih nemam u nizu gumbića za memoriranje stanica (skala je od
1 do 6).

Pitanje: kako da otključam svoj radio i koji kod da upotrijebim? :-)

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

x-type
18.12.2006., 18:37
brojke na kodu znače koliko puta koju tipku stisneš. jasnije će bit na primjeru.
recimo da je kod 4921. to znači da ćeš 4 puta stisnuti tipku 1, 9 puta tipku 2, 2 puta tipku 3 i jednom tipku 4.

useless
18.12.2006., 19:24
hmmm,ak se dobro sjecam trebalo bi pisat "code"...ak pise "safe" onda si vec ukakio i utipkao krivi kod vise od 3(?) puta
nadam se da nisam u pravu

Bergmann
18.12.2006., 19:30
Nadam se da nisi u pravu! :moli: :moli: :moli:

Naime, odmah mi je pisalo "Safe", otkako sam stavio kleme. Probao sam ovu kombinaciju koju mi x-type rekao, ali nije uspjelo...:mad: :mad:

Šta ako se i je zaključao, onako za pravo? Šta mi je činiti osim voziti auto u opel servis i dati im 10 000 kuna za srediti to?

Lijepi pozdrav.

useless
18.12.2006., 19:47
mislim da knjiga kaze bas to,da moras u servis ak pise "safe"
u najgorem slucaju ak je dekodiranje skupo,nadjes opela za dijelove i mislim da se nadje za 100+ kuna odgovarajuci radio...stavljali su se u sve modele ima one neke oznake car 300/400 il tak nekaj...i kablovi iza bi trebali odgovarat da se samo usteka

Hrvoje xyz
18.12.2006., 20:03
joj jos jedan nesretnik s to mastrom :lol:

signum
18.12.2006., 23:41
brojke na kodu znače koliko puta koju tipku stisneš. jasnije će bit na primjeru.
recimo da je kod 4921. to znači da ćeš 4 puta stisnuti tipku 1, 9 puta tipku 2, 2 puta tipku 3 i jednom tipku 4.

Ovo je OK,ali ovim redosljedeom:
1.Dati kontakt ( radio ugašen)
2.Stisnuti istovremeno gumb za paljenje radia i gumb AS te pričekati zvučni signal,tada ode SAFEi napiše se CODE
3.CODE upisati navedenim postupkom npr.4x1,pa9x2,2x3,i1x4
4.nakon toga opet AS cca.dvije sekunde držati stisnuto do zvučnog signala i to je to

nitkoiništa
19.12.2006., 07:35
...ja sam radio iz astre iscupao...zdrobio...i ugradio novi

Saško
19.12.2006., 08:44
2.Stisnuti istovremeno gumb za paljenje radia i gumb AS te pričekati zvučni signal,tada ode SAFEi napiše se CODE
4.nakon toga opet AS cca.dvije sekunde držati stisnuto do zvučnog signala i to je to

I to je to.
Potpisujem gornji post, sve sam tako napravio, nekoliko puta, svaki put je upalilo. SAFE ne znači kvar i ne treba se ići u servis.

Bergmann
20.12.2006., 06:56
Potpisujem! :-)

To je ispravan algoritam. Kazetofon će biti zdrobljen kad dođe mp3 za koji mjesec, a do tad mi se nije dalo pjevušiti tokom vožnje :-)

Hvala svima

šnita
16.09.2007., 22:00
puno hvala! evo već tjedan dana gubim živce s radiom i sad napokon radi.. i nakon godinu dana tvoj post pomaže :top:

zbilic
02.12.2007., 10:32
puno hvala! evo već tjedan dana gubim živce s radiom i sad napokon radi.. i nakon godinu dana tvoj post pomaže :top:

vidim da je bilo posla oko CAR 400 autoradija,
imaš li možda uputu za njega ili URL odakle bih je mogao skinuti?
hvala

naifka
24.02.2008., 00:26
evo, isto se dogodilo i meni na VW Alpha radiu...

nakon što sam ispotipkala sve kombinacije koje su moguče, proradilo je držanje
tipke TA i TP nekoliko sekundi, ukucala kod i radio radi!

strat04
07.06.2009., 10:56
Pozdrav.
Meni se isto dogodilo sa auto radiom (Blaupunkt CAR300). Naime, skinuo sam kleme s akumulatora i ne mogu ga više upaliti.
Pokušao sam navedeni postupak ali nisam znao kod. Kad sam ga našao (dva pa ne znam točno koji je koji) više nisam mogao dobiti situaciju da ga utipkam (stalno stoji na 7SAFE).
Jel zna netko kako to rješiti?

Auto je Opel Astra G 1.7DTI , 2003.g.

Hvala unaprijed.

strat04
07.06.2009., 20:00

Mala ispravka ovoga. Evo ja kuburim cijeli dan s ovim problemom i nakon bauljanja po netu sam našao originalna uputstva za taj radio.
u njima piše da na način kako si opisao ukucaš kod ali... baš se ukuca TAJ BROJ koji je na kartici.
E sad, ja nemam karticu jer sam kupio polovni auto a do starog vlasnika nikako ne mogu pa ako bi netko mogao reći kako da dođem do koda ili barem do serijskog broja kazetofona.

PS: Da bi se ponovno ukucao kod (nakon pogrešnog) potrebno je čekati po deset sekundi nakon prva dva pokušaja a onda po deset minuta.

Uf, izludi me to krme elektronsko...

targus
01.04.2010., 13:31
pozdrav evo da postavim pitanje na istu temu, a da ništa ne otvaram,

znači u vectri b, dok sam ju vozio izvadio radio i spremio ga, koristio 3 godine cd player, otkad sam kupio novi auto ivectru dao starom gnjavi me da mu vratim stari radio i danas idem vratit, sve štima ali na displayu piše "safe", i ja u knjigu da se sjetim kako ide, i sve napravim kako piše ali i dalje ostaje safe nikako da mi se prebaci na one crtice da upišem kod..
jel imao tko šta slično ili možda još koji način???

falcon1982
17.07.2010., 11:30
Potrebna pomoc HITNO!!!
Nemogu da dodjem do djela code - Auto je Opel Astra G 2.0DTI , 2000.g
pogresio sam code 2 puta i sad stalno stoji na 7SAFE, a taman sam nasao prave kodove :(

Molim za pomoc

deri valdez
17.07.2010., 11:47
stavljaju te kodove na kante od radija koje tak i tak niko ne krade.nikad nisam culda je neko iso krast tvornicki radio iz opela

16gusta
27.07.2010., 13:10
šta ukucati kad iman kod 1056 ??? kako nulu ukucajem???

mojo
27.07.2010., 18:41
Pa valjda nula puta stisneš dvicu. Znači jednom jedinicu, pet puta tricu i šest puta četvorku.

tornadoman
07.03.2011., 17:15
Ukucao sam 3 puta pogresan kod sad mi ne izbacuje code (----) samo "Safe" i koliko god pokusavao sa gubom za paljenje i tipkom AS nece nista drugo osim safe, daje zvucni signal ali na displayu se nista ne mjenja, radi se o blaupunkt radiu...
Molim vas za pomoc.
Hvala

MaliZeleni10
07.03.2011., 18:20
Skini kleme sa akumulatora i ostavi 10 minuta da se resetira i onda probaj ponovo.

tornadoman
07.03.2011., 19:10
probavo je stari jutros ali nista, sinoc je tri puta zajebo kod i sada mu samo izbacuje 7safe, ako imate kakvih rijesenja za tu situaciju..

I wonder
07.03.2011., 19:25
mislim da ga moraš ostaviti pod kontaktom, ali neznam kolko dugo. jel to 2, 3 ili 5 sati, ali nakon toga bi trebao izaći iz sejfa i dati ponovno ukucavanje šifre.

tornadoman
07.03.2011., 19:32
ali kada god pokusava upisati kod pod kontaktom je, sta kao bi trebo raditi nekih dva tri pet sati i onda bi se to trebalo maknuti ? ? ? taj 7safe...

I wonder
07.03.2011., 19:39
da. ostavi kontakt u autu, da je radio pod naponom par sati. nema veze što piše safe, i nemoraš ništa upisivati ni pokušavati.
nakon par sati, trebao bi maknuti safe i dozvoliti otključavanje s kodom.

tornadoman
07.03.2011., 19:45
Oke pokusat cu i do ponoci javim kako je proslo, hvala puno unaprijed :)

EDIT:

Hvala puno rijesenje problema je ostaviti auto u kontaktu nekih 10-15minuta i on sam izbaci ---- da se upise kod :)...

Mrs Reddish
12.03.2011., 10:49
Isti slučaj sa klemama, piše mi safe.... samo što pojma nemam di mi je kod... ima li netko ideju kako da ga sazam kod? :ne zna:

I wonder
12.03.2011., 10:56
Hvala puno rijesenje problema je ostaviti auto u kontaktu nekih 10-15minuta i on sam izbaci ---- da se upise kod :)...
:top::top:
Isti slučaj sa klemama, piše mi safe.... samo što pojma nemam di mi je kod... ima li netko ideju kako da ga sazam kod? :ne zna:
broj šasije i kod ovlaštenog dilera bi ti trebali datikod radia.

sanja011
12.03.2011., 14:29
molim vas pomoć ..skido sam kleme na audiju a6 ...sad mi neće da radi radio kod imam šta treba stiskati da ih ukucam i potvrdim...ako pogrešno ukucam pin tri puta što onda .......molim vas pomoć

MaliZeleni10
12.03.2011., 15:48
Ako ti je kod recimo 3582,na tipku 1 kliknes 3 puta, tipku 2 kliknes 5 puta, tipku 3 kliknes 8 puta, na tipku 4 kliknes 2 puta i ukucao si kod.

MaliZeleni10
12.03.2011., 15:50

Moze se kod i izracunati po serijskom broju radia, probaj googlati ili potrazi po oglasnicima, znam da se ta usluga nudila prije 5-6 godina, ne znam kako je sad.

EDIT: evo ja nasao za dvije minute:

http://www.shouldpay.co.uk/free-radio-unlock-codes.html

kulak
08.06.2011., 15:08
ja sam to sve skuzil ali meni se na prvom mjestu javlja 1 a ja trebam 0 a do nje nemogu na ostala tri mjesta imam normalno crtice i mogu sve upisivat

mayor
21.06.2011., 23:20
evo, isto se dogodilo i meni na VW Alpha radiu...

nakon što sam ispotipkala sve kombinacije koje su moguče, proradilo je držanje
tipke TA i TP nekoliko sekundi, ukucala kod i radio radi!

sta ako pogrjesis kod vise puta

hasnfefer
22.06.2011., 15:01
ja sam to sve skuzil ali meni se na prvom mjestu javlja 1 a ja trebam 0 a do nje nemogu na ostala tri mjesta imam normalno crtice i mogu sve upisivat

A nula bi onda bila nakon devetke :ne zna:

heeyboy
06.02.2012., 17:14
Ovako,imam jedno pitanje..stari mi vozi opel vectru A 1992 godine,u autu je radio marke blaupunkt rcc24,znači radio na kasete..i nedavno smo odpojili kleme,nekon čega radio više ne radi..imam cod za taj radio i sve al nikako da dođem do nekih vidljivih rezultata.. :)
Nakon što upalim radio pojave se četiri crtice,odnosno polja za unos koda,ali kad pokušavam ukucati kod ništa se ne događa..naime čitao sam kako se to radi,ali meni ne uspijeva..znači kod upisujem kod ali crtice se ne miču niti se išta događa..i na ovom radiu nema one tipke "as"..znate li možda riješenje??
fala unaprijed.. :)

ZGbuki
14.06.2012., 22:58

Ako nije kasno ili ako još netko ima sličan problem evo primjer:
recimo kod je 0458
AS držati stisnuto i upaliti radio ( AS držati stisnut do zvučnog signala)
tipku 1 stisnuti 1 put
tipku 2 stisnuti 5 puta
tipku 3 stisnuti 6 puta
tipku 4 stisnuti 9 puta
stisnuti AS do zvučnog signala
to je to

Drugim riječima brojevi idu 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 dakle uvijek jedan stisak više nego broj.

MaliZeleni10
14.06.2012., 23:40
A da malo gledas datume postova??

Kasnis sa odgovorom samo godinu dana.

CroPunisher
18.10.2012., 16:48
dakle kod u autu mi je 3225
sve napravim kako treba drzim As upalim radio , cekam bip, i onda 3 × stisnem broj 1 , po 2 puta stisnem brojeve 2 i 3 i 5× stisnem broj 4. i sada dolazim do problema stisnem opet tipku AS i ne cujem zvucni signal , kako to rijesit ??:503: