PDA

View Full Version : Koja je muzika imala najvise uticaja na vas (kada i zasto) ?

Icarus
30.07.2003., 02:37
Pocinjem ja :

Za mene kao velikog "depresivca" jako veliki uticaj imaju bendovi Nirvana , Alice in Chains , Soundgarden , Pearl Jam , Block Out , Smashing Pumpkins , The Cure ....
A Hardcore je moj nacin zivota , Frendship , Unity,Respect Until The End .

Bacterion
30.07.2003., 04:23
Na mene, kao veseljaka, utjecali su Cem Karaca i Erkin Koray i od tada samo turski pjevam.

dean martinez
30.07.2003., 04:52
od meni je glazba i muzika imali utjecaj na konzumaciju od alkoholni napitkov glede veselja a tu nabrajamo medju ostalima.
na glazba od muzika me navodi na alkoholnitov uzici vo makedonski i ostali narodni melos. od glazbe najvise volim dobru. osim toga utjecala mi je glazba da jednom kupim mandolinu, jednom banjo, nikad bubanj, jednom klavijature i mnogo puta kitatru (akusticnu whatsoever ili na struju kad htjedoh bit rok i rol zvijezda)

GothicA
30.07.2003., 17:26
Na mene su utjecali Depeche Mode, Dead Can Dance, Joy Division i Paradise Lost. Nekad mi njihova glazba i textovi bude inspiracije za pisanje pjesama.

Zrinska
30.07.2003., 18:20
New Kids on the Block su mi bili inspiracija:D

~Jesen
30.07.2003., 18:33
kad sam imala 16:D , jazz, jer mi je bitno "proširio vidike".

bloody sailor moon
30.07.2003., 22:34
eh... da nije biLo hima nebo biLa ja mentaLac sad :cool:

Emperor
30.07.2003., 22:48
Postao sam metalac kad sam slušao Korn i Marilyna Mansona (ironićno budući da oni nisu metal), ali najviše je na mene utjecao Cradle of Filth kao prvi pravi metal band koji sam poćeo slušat

GothicA
30.07.2003., 23:10
Ah, ja napisala ko me inspiriral da pišem pjesme. Što se tiče banda koji me ufurao u gothic, za to je zaslužan Depeche Mode, jer sam zbog njih tražila "mračne i mračnije zvukove" i došla do Joy Divisiona, DCD-a i Sistersa.
A band koji je zaslužan kaj danas slušam i metal, to je Paradise Lost i njihov album One Second- moj prvi metal album.

Ed Hunter
30.07.2003., 23:26
na mene kao budalu su najvise utjecaja imali korn system of a down i limp bizkit... u prije 3 godine...

Ed Hunter
30.07.2003., 23:27
i sad nebi bio ono sta sam sad bio da sam sad ono sto jesam.. ! Buddududuudududduuduuduududududaaaaaaaala!!!!!!!!! !

Mr. Jingles
30.07.2003., 23:28
dok sam odrastao slušao sam bowiea, iggy pop-a, stonse, cult, azru, lou reeda, doors-e i sl.
otkrivanjem svjetonazora, kao vječitog emotivca, život mi je preokrenuo jazz prije nešto godina. a preokret je svakako bio live album Leonarda Cohena koji sam nabavio u domu na Šari '98. :top:

pozdraf!
30.07.2003., 23:34
prije 2 godine sam pocela slusati manu chaa, i naravno, mano negru saznavsi da mu je to ex bend. kako ima pjesma mr bobby, a i inace sam znala da mu je bob marley prilicno velik uzor, nabavila sam si ga i zaljubila se u reggae ko blesava!:D naravno, s vremenom sam otkrila jos puno bendova i izvodjaca tog muzickog pravca, nisam ostala ogranicena samo na marleyja, kao sto to nazalost mnogi cine.
koliko god me sram bilo, slusala sam ja i manic street preachers i saznala da su oni voljeli clash. i sto cu, nego nabaviti ga. to me isto oborilo s nogu, pa sam postupno otkrivala sve vise punka.
a ska doso sam od sebe, ne mozes slusati reggae i punk, kad imaju istu mater--ska!
sva ta muzika, koju jos dan danas slusam, je dosta utjecala na mene, tocnije stvaranje nekih cvrscih stavova, koji sezu mnogo dalje od politike same.

Arathorn
30.07.2003., 23:50
Na mene je povelik utjecaj ostavio death metal prije 8-9 godina. Odredio mi je oblačenje, stavove, ekipu, poremetio me do bola. :D Poslije sam ispao hibrid metalca i punkera (točnije, tip u crnini i martama sa lancima po sebi i irokezom dužom od pola metra). Sada kad vidim svoje adolescentske slike, prepadnem se. :D

A sad...normalno se oblačim, još uvijek sam pretežno baziran na metalu, iako se dogodilo proširenje spektra mog glazbenog ukusa, tako da se hrpa raznih žanrova može naći u mojoj audioteci.

kriplic
31.07.2003., 00:02
i sad cete svi vi metalci umrijet od smijeha,al na mene tajci,ne da mi se sve objsnjavat,ali zbog nje danas radim to sto radim,evo,cak je i meni smijesno :confused:

Arathorn
31.07.2003., 00:08
kriplic, ja sam bio zaljubljen u tajči kad sam imao 9 godina, ako te tješi. Još uvijek ne znam što mi je bilo. :bonk: :o :bonk:

kriplic
31.07.2003., 00:30
Arathorn kaže:
kriplic, ja sam bio zaljubljen u tajči kad sam imao 9 godina, ako te tješi. Još uvijek ne znam što mi je bilo. :bonk: :o :bonk:

Ma Tajci je bila divna osoba,i lijepa je bila,dolazila je kod nas jos kad je vozila peglicu,ali nije mene njena glazba fascinirala,koliko to sto je ona prva mene upoznala s glazbom :)

nobrainatall
31.07.2003., 00:56
ja slusam samo thompsona i balasevica jer je to sad "in";) im cool:cool:

Attack
31.07.2003., 00:59
Oduvjek me privlačila glasna i bučna glazba, pa sam tako i počeo sa technom, bio sam teški raver samo sam nabavljo techno cd-e gledo techno partije-ko lud.
ali mi je s vremenom techno dosadio potpuno pa sam prešo na rock i new metal-trenutno sam još na tome , a mislim da ću na tome i ostat cjeli život jer nema od toga ništa bolje!!!!!!
:amen: :amen: :amen: :amen: :amen:

Arathorn
31.07.2003., 01:58
kriplic kaže:
Ma Tajci je bila divna osoba,i lijepa je bila,dolazila je kod nas jos kad je vozila peglicu,ali nije mene njena glazba fascinirala,koliko to sto je ona prva mene upoznala s glazbom :)

Eh, da sam te barem poznavao prije 14 godina, možda bih ju zaveo. ;)

zabic
31.07.2003., 02:52
za mene je revolucionaran dogadjaj bio kad je na radio zagrebu u ljeto '87 (88?) pusten album Sgt. Pepper Knew My Father. Potpuno sam posasavio za Sonic Youth verzijom Within You Without You. Odmah sam narucio od DID-a u Kopru bootleg verziju EVOL i tad je sve krenilo. Onda sam u magazinu Rock procitao da se raspao "najbolji americki rock band Husker Du", koji je isto bio na DIDovom katalogu, pa sam uskoro dobio posiljku New Day Rising. Jos malo revolucije... Tada se otprilike i pojavio Green od REM licencovano na jugo trzistu, mada oni su u americi tada vec bili maltene mainstream band, a kod nas duboki underground. Pa onda Don't Tell A Soul od Replacementsa, Pixiesi i Fromohio od Firehose isto na radiju. Tada je otprilike i poceo izlaziti Ritam. Onda su se pojavile SST ploce na nasem trzistu i tako do kraja 1990. za mene se sve promijenilo...

Cop 663
31.07.2003., 09:10
zabic kaže:
... Onda sam u magazinu Rock procitao da se raspao "najbolji americki rock band Husker Du", koji je isto bio na DIDovom katalogu, pa sam uskoro dobio posiljku New Day Rising. Jos malo revolucije... Tada se otprilike i pojavio Green od REM licencovano na jugo trzistu, mada oni su u americi tada vec bili maltene mainstream band, a kod nas duboki underground. Pa onda Don't Tell A Soul od Replacementsa, Pixiesi i Fromohio od Firehose isto na radiju. Tada je otprilike i poceo izlaziti Ritam. Onda su se pojavile SST ploce na nasem trzistu i tako do kraja 1990. za mene se sve promijenilo...
Evo ja potpisujem ovaj deo ... s' tom razlikom da sam ja od Slovenaca narucio "Document" od REM, pa su onda isli Pixies... u vojsci sam naleteo na tipa koji je slusao Thin White Rope... i to je to. :D :D

Crow Jane
31.07.2003., 10:14
kao vječnog optimistu i poprilično veselu osobu - otprilike - Depeche mode - The Cure - Joy Division, The mission, Sisters of mercy :D :D :D - The birthday party - NC and the bad seeds

U jednom dijelu života, R. Smith je poprilično utjecal na moj vanjski izgled. :horor: :bang: :D

kriplic
31.07.2003., 14:39
Arathorn kaže:
Eh, da sam te barem poznavao prije 14 godina, možda bih ju zaveo. ;)

Koliko je se sjećam, ne bi ti trebalo puno,ali pretpostavljam da si prije 14 godina bio dijete kao i ja ( s obzirom da si bio zaljubljen u nju) ili se mozda varam???:D

GothicA
31.07.2003., 14:40
Crow Jane kaže:
kao vječnog optimistu i poprilično veselu osobu - otprilike - Depeche mode - The Cure - Joy Division, The mission, Sisters of mercy :D :D :D - The birthday party - NC and the bad seeds

U jednom dijelu života, R. Smith je poprilično utjecal na moj vanjski izgled. :horor: :bang: :D

:s :s :s

Crow Jane, ti si žemska i pol!!!!!!

Deo
31.07.2003., 14:50
kriplic kaže:Ma Tajci je bila divna osoba,i lijepa je bila...

Tajci je ok ali Vanna rules. I gori i doli...

Crow Jane
31.07.2003., 14:56
GothicA kaže:

Crow Jane, ti si žemska i pol!!!!!!

Vidim ja da si i ti krenula dobrim putem, ribica. :) :cool: :D

Za 12 godina buš ko ja. :D

kriplic
31.07.2003., 14:57
Deo kaže:
Tajci je ok ali Vanna rules. I gori i doli...

Ne znam jel si shvatila,ali ja nisam nikad slušala Tajči,kamoli Vannu, jednostavno je Tajči utjecala na mene kao osobu i kao glazbenicu

Deo
31.07.2003., 15:04
kriplic kaže:
Ne znam jel si shvatila,ali ja nisam nikad slušala Tajči,kamoli Vannu, jednostavno je Tajči utjecala na mene kao osobu i kao glazbenicu
Nisam ni ja slusao al' ono (Vanna) covek treba da nema oci pa da ne primeti. Utice na mene, kao osobu... Blood displacement i to... :cool:

kriplic
31.07.2003., 15:08
Deo kaže:
Nisam ni ja slusao al' ono (Vanna) covek treba da nema oci pa da ne primeti. Utice na mene, kao osobu... Blood displacement i to... :cool:

A to je druga stvar,ali čovječe, pa ona je stara,imaš toliko mlađih, npr. Vesna Pisarović...

Deo
31.07.2003., 15:23
kriplic kaže:
A to je druga stvar,ali čovječe, pa ona je stara,imaš toliko mlađih, npr. Vesna Pisarović...

Stara - mlada...
Ona ima nešto.

btw. mislim da je mladja od mene... :D

Cop 663
31.07.2003., 15:45
Crow Jane kaže:
Uh, sad' sam se setio jednog intervjua... gde je Robert Smith izjavio da nedeljama ne pere kosu jer tada najbolje "namesta" frizuru. :D :horor:

GothicA
31.07.2003., 15:54
Crow Jane kaže:
Vidim ja da si i ti krenula dobrim putem, ribica. :) :cool: :D

Za 12 godina buš ko ja. :D

Hm..hm...think, think, think! :D Ergo, pa sve se bojim već za sebe...počelo s DM-om i Joy Divisionom pred 6 god. a sad se droksam Tristaniom..Jezuš, do 30-e imam preć na klasiku :eek:

Blizzard Beast
31.07.2003., 15:56
hm.....od sveag na mene je najvise utjecao papa roach (prestanite se smijat :D), da nisam vidio na telki pjesmu last resort ko zna sta bi sada slusao....

onda je nakon par mjeseci dosla metallica kao prvi metal bend....and the rest is history...

GothicA
31.07.2003., 16:27
Blizzard Beast kaže:
hm.....od sveag na mene je najvise utjecao papa roach (prestanite se smijat :D

:D :D :D A jebiga, ak za niš drugo, takvi bendovi služe da te uvedu u nekaj drugo :D

zabic
31.07.2003., 16:33
Cop 663 kaže:
Evo ja potpisujem ovaj deo ... s' tom razlikom da sam ja od Slovenaca narucio "Document" od REM, pa su onda isli Pixies... u vojsci sam naleteo na tipa koji je slusao Thin White Rope... i to je to. :D :D

Aha, ono sto sam preskocio je da se jos ranije na nekakvom Greenpeace albumu pojavila It's The End Of The World od REM i pustali su je na Radio Novom Sadu, ja mislim.

pozdraf!
31.07.2003., 17:05
Attack kaže:
Oduvjek me privlačila glasna i bučna glazba, pa sam tako i počeo sa technom, bio sam teški raver samo sam nabavljo techno cd-e gledo techno partije-ko lud.
ali mi je s vremenom techno dosadio potpuno pa sam prešo na rock i new metal-trenutno sam još na tome , a mislim da ću na tome i ostat cjeli život jer nema od toga ništa bolje!!!!!!
:amen: :amen: :amen: :amen: :amen:

kad si toliko puno evoluirao i zamijenio najvece sranje koje se tesko moze nazvati muzikom nu metalom (:top:), mozda se jos promijenis, ima vremena! ;)

Arathorn
31.07.2003., 18:10
kriplic kaže:
Koliko je se sjećam, ne bi ti trebalo puno,ali pretpostavljam da si prije 14 godina bio dijete kao i ja ( s obzirom da si bio zaljubljen u nju) ili se mozda varam???:D

U to doba sam se još igrao autićima po ulici i gradio logore u stablima i bojao se velikih tipova iz osmog razreda. :D

Frantic
01.08.2003., 12:57
moj preobražaj sa ljubitelja tamburice na metalca je definitivno utjecao frend kad mi je uvalio Black...nakon toga slijedilo je ludiloooooooooo...bjesnomučno nabavljanje svakakvih(samo dobrih) thrash metal bendova...a u novije vrijeme i progressivice :)

Icarus
01.08.2003., 14:53
/me pusta za Franatica Krunoslava Kicu Slabinca - Zbog jedne divne crne zene ( valjda ima tamburice :p) .

Icarus
01.08.2003., 14:54
Pardon , Frantica

Frantic
01.08.2003., 15:16
ehhehehhee..ima ima...a ako i nema(dugoo nisa slušao) dodat ćemo ih!!!! :p

Icarus
01.08.2003., 19:36
Tamburica rulz :D

Frantic
01.08.2003., 19:57
ma tamburica...uhhhhh...boli me kad je stavljaju u isti koš sa onim srcedrapajućim narodnjacima(OK ima i usranih pjesama sa tamburom) :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

kriplic
01.08.2003., 20:06
Arathorn kaže:
U to doba sam se još igrao autićima po ulici i gradio logore u stablima i bojao se velikih tipova iz osmog razreda. :D

Nda,nije ni čudno da te privukla Tajči, za isfrustrirano dijete riječi poput

"Ne moraš biti bogat i lijep...
Ne miraš biti snažan i grub..."

mogu dijelovati kao magnet. :D :D

Icarus
01.08.2003., 20:07
Meni je osobno kvalitetna od Prljavog kazalista - Uzalud vam trud sviraci sa svojim slavonskim prizvucima .

kriplic
01.08.2003., 20:11
Icarus kaže:
Meni je osobno kvalitetna od Prljavog kazalista - Uzalud vam trud sviraci sa svojim slavonskim prizvucima .

:top: :top: :top:

seti
01.08.2003., 20:50
Crow Jane kaže:

ja sam isao slicnim ili istim putem, ali sam nekako propao kat nize prema paklu: Swans, DeadCan Dance, Cocteau Twins, This Mortal Coil, pa sam se trgnuo i preskocio na Ministry, No Means No, i malo se vrtio oko Rollinsa i slicnih

Onda sam opet puk'o pa preko Eric Serra placipickuljivih zvukova upao u Vangelisa, Jarrea, Laurie Anderson i druge NewAge vode
Od tamo put eksperimentiranja vodi preko raznih neo-etno umjetnika (Kodo, MadreDeus, Inka music...) i konacno me strast za melodijom i ritmom odvukla u techno. Koji ima ritam srca ali cesto mu fali melodija. Medjutim, nadje se poneka tehnikalija koja zvuci vrhunski.

ravana
01.08.2003., 23:01
Prvi put mi je ispala kasa kad sam cuo Judase i Maidene. Kasnije i ostalu hevyjanu, progresivu, power... al u zadnje vrime bendovi tipa whitesnake, toto, van halen, garry moore, neki blueseri... kako je krenulo za par god ima da zavrsim na rikimartinu :D

More zemlja vino
01.08.2003., 23:20
1987, U2, The Joshua Tree... zbog mojih tada 17 godina... i zbog božanski dobre druge strane...

Arathorn
01.08.2003., 23:35
kriplic kaže:
Nda,nije ni čudno da te privukla Tajči, za isfrustrirano dijete riječi poput

"Ne moraš biti bogat i lijep...
Ne miraš biti snažan i grub..."

mogu dijelovati kao magnet. :D :D

Nisko. :)

Hebalo te, tko je onda slušao što pjeva? Tsss, gledao sam nju. Danas se pitam kako sam mogao imati tako užasan ukus. :o :confused:

Icarus
02.08.2003., 04:13
ravana kaže:
Prvi put mi je ispala kasa kad sam cuo Judase i Maidene. Kasnije i ostalu hevyjanu, progresivu, power... al u zadnje vrime bendovi tipa whitesnake, toto, van halen, garry moore, neki blueseri... kako je krenulo za par god ima da zavrsim na rikimartinu :D
Whitesnake i David coverdale rulz :D

Baby-poc
17.09.2005., 18:59
E ko bi ga znao....uvek sam volela ambijent....Enigma sa njom sam pocela...
a kasnije tj. pocetkom srednje skole..pocela sam slusati reggae i drum n bass i nekako ostala na tome..
ok volim i ponekad cuti dobar trance...
ali...
ma volim mnogo toga...ali drum je uvek moj izbor...:s :W :s

tolstoyed
17.09.2005., 19:16
richard d james jer sam putem njega otkrio vecinu glazbe.

Ludi
18.09.2005., 10:08
Kad sam bio klinac zakon su mi bili Psihomodo Pop, Pipsi, Zabranjeno Pušenje. Kad sam bio malo veći klinac: Nirvana, Gunsi, Green Day. A negdje krajem osnovne il početkom srednje sam otkrio punk-rock i sve kaj ide uz to (ska npr.) i bendove tipa Ramones, Sex Pistols, Minor Threat, NOFX, Exploited, Rancid, Operation Ivy, Toy Dolls... Al definitivno, bend koji je na mene imao najviše utjecaja je CLASH.

Dustflower
19.09.2005., 11:51
Arathorn kaže:
Danas se pitam kako sam mogao imati tako užasan ukus. :o :confused:

ajde, bar si iskren :) znaci od tajci ka metalu :P

ontopic, mislim da su glazbeno najvise utjecaja imali The Cure. od osnovne skole.
a emotivno Tori Amos. ne znam kako ni zasto. ali osjecam. :)

Tinchi
19.09.2005., 14:58
Icarus kaže:
Smashing Pumpkins , Smashing Pumpkins "depresivci"?? :eek:

Više emotivci :) rekla bi ja.
U biti - totalno emotivci :D

truch2
19.09.2005., 17:12
Razna, pre (kada sam bio mali) i zato sto sam je mnogo slusao....

red helmet
19.09.2005., 17:48
ratm, tool i bg

the holy trinity :D:D:D

syrin
19.09.2005., 21:49
Od kad znam za sebe slušala sam Abbu, Queen, Modern talking i rasla sam s tom muzikom jer su je i moji slušali. Ali kasnije sam nastavila u malo mračnije vode i sad mnome utječe gothic

no idea
19.09.2005., 22:08
NOFX krajem osmog razreda.....tako je sve krenulo....

M.B.
19.09.2005., 22:17
kad sam bila mala Tajči, Novi fosili i onaj prastari Magazin.
onda kad sam bila malo starija na prelazu iz O.Š. u S.Š., prešla u "strane vode", uglavnom komercijala, svašta se slušalo: npr. offspring, bloodhound gang, cardigans, savage garden, j.lo,...
u srednjoj, u mojoj sredini je bio "popularan" jedan disko i tamo sam počela izlazait i slušat techno (:( ) i house i to me držalo sve do faksa. :visi:
njadraže mi je razdoblje odlasci u tvornicu na "lude 70-te" (takozvani studio 54) gdje se svašta puštalo od disca, reggae, rock 'n rolla i malo punka i to je presudilo da se maknem od sranja i slušam rock. danas uglavnom PUNK :gitara: :zivili:

Ponor
19.09.2005., 22:52
at the drive-in, jer su bend koji me izvukao iz zlih metal voda. vjecno sam im zahvalna na tome :s

Ilium
21.09.2005., 12:57
ima tu dost offtopica, pa cu se ja vratit malo na topic...

Poceo sam vrlo rano sa Queen, Dire Straits, Pink Floyd (6-7 razred)

Pa u srednjoj sam bio u hipi vodama (tad je to bilo in, ono, rat i ta brija): Zeppelin, Purple, Sabbath, Uriah Heep, Jethro Tull,....

Faks je vise bila progressiva i jazz: ELP, Colosseum, King Crimson, Yes, Focus, Gong, VDGG, Pat Metheny, Mahavishnu Orchestra,...

A sad to sve nadogradjujem s vise manje jazz-a, laganijeg prog metala. Komercijala, hr estrada, narodnjaci i mtv brija uvijek me tjerala na :bljak: ...

Poison heart
21.09.2005., 23:11
Da vidimo : počela u trećem osnovne sa Gunsima , Scorpionsim, Bon Jovijem, Metallicom, Van Halenom, Ac/Dc-om što me držalo do 7.razreda kada sam prešla na Nirvanu, Alice in Chains, Stone temple pilots, pa faza punka, metala i HC-a ... Uglavnom sad se sluša po raspoloženju... sve po malo:ziba:

bitch
21.09.2005., 23:24
najvise utjecaja...hmmm....mislim da nirvana.....pocela sam sa R.H.C.P negdje krajem 8 raz.

minjica
22.09.2005., 23:13
Pink,Nirvana,Janis Joplin,4 non blondes,Sinead O'Connor..

al Pink me nekako najviše držala kad sam imala 13,14 sad već slabije al znam je tu i tamo poslušat..njene su mi pjesme tolko urezale.još kad sam je live vidla:)

raliSHA
23.09.2005., 00:09
U osnovnoj školi / početak srednje Grunge, metal....to je označilo početak ozbiljnijeg slušanja muzike.

nula
30.09.2005., 11:19
jedan stih je imao presudni utjecaj. u stambol pesta beclija, (plavi orkestar) kad gost jura stublic otpjeva "...posvadi nas slovenka.."

pikov_ass
03.10.2005., 00:39
pank...
kad sam imala otprilike 15ak godinica:D

ali nesto mi se sve vise svidza bluuuuzzz i đezzzzz.

no agresivna glazba mi u krvi i dalje:frajer:
iako sam sada dosta daleko od panka.

Minna
03.10.2005., 12:17
prije metala sam slušala Tool, ... poslije metala i dalje slušam Tool. a u međuvremenu, sve i svašta... i sad kao ono.. i'm aming for adult alternative... Dave Matthews Band ..,valjda se opametiš što si stariji...

Ponor
03.10.2005., 14:41
Minna kaže:
i sad kao ono.. i'm aming for adult alternative... Dave Matthews Band ..,valjda se opametiš što si stariji...
promijeni nick u "zigota" :E

Rick Lee
03.10.2005., 15:06
odrastao sam u rockerskoj familiji........stari je "davio" s dylanom, beatlesima, stonesima, creedencima, countryjem, american folkom, a stariji buraz pak sa queenom, dire straitsima, led zeppelinima..... i yu bendovima(:bljak: ) svih vrsta.....i sviraše oni, svaki u svom bendu i mene pokušavaju navuć, al meni to sve nedovoljno dobro(nogomet bio draži)....i onda revolucija zvana NIRVANA:s :s slobodno mogu reć da mi je taj bend odredio život, a vjerojatno i profesiju:D :D

i taj bend i dan danas zvuči tako jebeno dobro da se ne mogu načudit.......al eto da ne gnjavim više: NIRVANA:cool: :s

Minna
03.10.2005., 15:24
uuu, da.. zigota.. opako. vidim da je i tvoja zrelost na nivoju. :rolleyes:

Ponor
03.10.2005., 15:44
da, za razliku od Vaseg smisla za humor.

loverman
03.10.2005., 15:45
Rick Lee kaže:
odrastao sam u rockerskoj familiji........stari je "davio" s dylanom, beatlesima, stonesima, creedencima, countryjem, american folkom, a stariji buraz pak sa queenom, dire straitsima, led zeppelinima..... i yu bendovima(:bljak: ) svih vrsta.....i sviraše oni, svaki u svom bendu i mene pokušavaju navuć, al meni to sve nedovoljno dobro(nogomet bio draži)....i onda revolucija zvana NIRVANA:s :s slobodno mogu reć da mi je taj bend odredio život, a vjerojatno i profesiju:D :D

i taj bend i dan danas zvuči tako jebeno dobro da se ne mogu načudit.......al eto da ne gnjavim više: NIRVANA:cool: :s
slično i kod mene. prvo beatlesi, CCR, Pink Floyd(koje sve i dandanas volim poslušat, a onda u 1. srednje Nirvana i sva vrata su mi se otvorila. nakon toga slijede Sonic Youth, Minutemen, Big black, Pixies....

oktopod
03.10.2005., 15:50
Iako, obožavam taj bend, nikad nisam bio toliko frenetičan oko Nirvane. Meni Pixiesi otvorili vrata raja. :D

Minna
03.10.2005., 15:52
yes baby - that's the spot...možeš se šalit na račun svega, al ne diraj mi smisao za humor :B al ne ajd, čekaj, da se vratimo na temu... ti spomenu' ATDI. evo kao što reče.. nakon ''metalnih'' vremena zvuče dobro... a šta je sa the mars volta?

hammond
03.10.2005., 15:58
Od svih bendova najviše-DEEP PURPLE...napravili su preokret u mojoj glavi-godinama sam se drogirao soundom Hammond orgulja Jona Lorda...a i danas to rado poslušam...nedavno sam nabavio album Whitesnakea ''Early Years'' gdje svira pola Purplea...i taj sound jednostavno MAKES ME CRAZY!

El Rodeo
03.10.2005., 15:59
Vrata pakla su mi otvorili grunge bendovi:
Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Mudhoney, Green River, Screaming Trees, Tad...

Od onda nisam zatucan i slusam sve kaj mi se svidja, od free jazz-a do death metala. :)

Ponor
Minna kaže:
a šta je sa the mars volta?
i will say this only once : tremulant religija, de-loused ok, frances katastrofalan.

loverman
oktopod kaže:
Iako, obožavam taj bend, nikad nisam bio toliko frenetičan oko Nirvane. Meni Pixiesi otvorili vrata raja. :D
jest da su mi pixiesi sada bolji, ali dok nisam počeo slušat nirvanu nisam znao ni za jedan od tih maloprije navedenih bendova.

ajme, sjećam se kad sam prvi put otkrio pixiese. dotrčao sam curi i histerično počeo pričat o tome kako sam otkrio najbolji bend na svijetu. rekao sam: ''čak su bolji od Nirvane!'', a ona: ''ma da :eek: ''
i tako. sad smo oba dvoje ludi za Pixiesima i njihovim bucmastim frontmenom:)

Minna
03.10.2005., 16:09
Ponor kaže:
i will say this only once : tremulant religija, de-loused ok, frances katastrofalan.

look!...see how we can all get along :D

e da...osim već spomenutih bendova sad sam se sjetila da ogromnu važnost dajem i Stone Temple Pilotsima...hm, a zašto?..zato što sam preko njih počela drugačije gledat na sve ove rock-derivate proizašle iz po preko nekoliko bendova.

Rick Lee
03.10.2005., 17:54
loverman kaže:
slično i kod mene. prvo beatlesi, CCR, Pink Floyd(koje sve i dandanas volim poslušat, a onda u 1. srednje Nirvana i sva vrata su mi se otvorila. nakon toga slijede Sonic Youth, Minutemen, Big black, Pixies....

burazov ukus mi se ni dan danas ne sviđa, a stari mi je primjerice zgadio bob dylana zauvijek:D makar, mislim da bih takav odnos imao i bez starog..............ali većinu mogu poslušat za zadovoljstvom

jedini bend koji je uspio dotaknuti u meni ono šta je nirvana uspjela je At the drive in:s :s
mnogo je bilo bendova, mnogo faza, al ta dva su uvjerljivo na najposebnijem mjestu:cool:

OkatoZlo
04.10.2005., 11:49
nobrainatall kaže:
ja slusam samo thompsona i balasevica jer je to sad "in";) im cool:cool:
Na temelju cega ti Balasevica i Thompsona povezujes? :confused:
Poslusaj jos jednom i jedno i drugo pa se ponovno javi.
I nemoj mi dirat Balasevica.

:w

Kishon
05.10.2005., 21:52
4 benda koji su otvorili ostalo.....

duran duran:D
u2
pink floyd
the cure

sve ostalo je legenda :D :D :D

lukazzz
06.10.2005., 21:40
soundgardeni - pubertet (možda pomalo depresiva....) ha,ha,ha...... jebiga proširilo se od dmb pa do at the drive in pa do downseta (pokušaše navesti "krajnosti") i naravno sve ono kaj mi paše i ono gdi ljudi znaju svirati........:B

Lady Grey
09.10.2005., 00:16
Imala ja tako nježnih 14-tak godina kad je mene i frendicu njena starija i glazbeno iskusnija rodica na blef ufurala u Kulušić na Pixiese.
Ostalo je povijest.

ady
29.07.2007., 22:24
sa 15 godina sam slušao
manu dibango
enigmu
dead can dance
deeep forest
i slično....

pa mi je pod ruku došao panterin Cowboys from hell i pa pa stari JA jest da su starci pizdili zbog pojačala i distorzije al' važnop je da je meni gušt i super

Pantera
Megadeth
Cradle of Filth
Marilyn Manson
Slayer

znashtikosam
30.07.2007., 15:55
Rock nije direktno utjecao na moj život, ali sam ga počela slušati i voljeti u vrijeme kad sam počela shvaćati neke bitne stvari o životu, tako da ga nekako uvijek povezujem sa svojim sazrijevanjem, kako muzičkim, tako i životnim. Od bendova i glazbenika, najviše sam za utjehom posezala u Queenu: neke pjesme poput Innuenda ili Show must go on su me dosta puta znale izvući iz mentalne mozgoguzine.

znashtikosam
30.07.2007., 15:56
Da, i U2. Jako lijepi lyricsi, počela sam ih slušati taman negdje u pubertetu, kad su se u meni probudile želje za mijenjanjem svijeta.

Kent
30.07.2007., 16:44
Meni su to bili i ostali The Smiths.

Na neke druge načine utjecali su maideni i ramonesi :D

infra red
30.07.2007., 17:02
Nirvana, pa Sonic Youth, pa sve ostalo.

minerva01
30.07.2007., 17:10
Pocinjem ja :

Za mene kao velikog "depresivca" jako veliki uticaj imaju bendovi Nirvana , Alice in Chains , Soundgarden , Pearl Jam , Block Out , Smashing Pumpkins , The Cure ....
A Hardcore je moj nacin zivota , Frendship , Unity,Respect Until The End .

ja sam započela sa punkom i grungeom,ali najviše utjecaja je imao hc:cerek:

kserkso
30.07.2007., 17:15
jedan jedini bend. Pink Floyd

Cheerleader
30.07.2007., 17:23
Opera. Zbog Opere sam zavoljela glazbu, zbog Opere sam zavoljela kazalište, a, na kraju krajeva, zbog Opere i radim ovo što radim.

Sviđa mi se sve, glasovi, strast,glazba... a najviše od svega volim poslušati duetne arije soprana i baritona.

Ma Opera :cerek:

Aylinn
30.07.2007., 22:07
U2 :cerek:
Pink Floyd
Led Zeppelin
Eric Clapton
..itd..

mladi_luk
30.07.2007., 22:30
Nirvana u osnovnoj. Pearl jam početkom srednje. Radiohead sredinom srednje. I Smithsi na kraju srednje zbog kojih sam i sad poremećeno cmizdravo derište.
Isuse kako ih volim.

margica
30.07.2007., 22:37
jedan jedini bend. Pink Floyd

Meni isto!

:kiss:

Dobro i malo iz yuge bandovi...

kserkso
30.07.2007., 22:43
Meni isto!

:kiss:

Dobro i malo iz yuge bandovi...

EKV

deedeedee
30.07.2007., 23:14
rap. nekoć davno. :kava:

$onny
30.07.2007., 23:21
Metal. Od trećeg raz, pa do sad

Evangelion15
30.07.2007., 23:41
Gunsi i Nirvana..

kosturka
31.07.2007., 01:09
Linkin park, U2 i Nickelback...

mainscream
31.07.2007., 01:37
mišo kovač je imao velik utjecaj na mene neki dan kad sam se napio

bob10
31.07.2007., 07:27
U2 i Pearl Jam, a nakon njih i The Cult (mislim na značaj, a ne na kronologiju).

kpt. Willard
31.07.2007., 09:57
kuzma & shaka zulu

anti-person
31.07.2007., 11:39
mišo kovač je imao velik utjecaj na mene neki dan kad sam se napio

pio si misu kovaca?!?!?!?! :confused: :confused: :o :mikroval:

margica
31.07.2007., 12:42
Najbolje je pit uz Mišu!

margica
31.07.2007., 12:45
EKV

Definitivno...:s :s :s

Bas slusam SRCE!!!

daz
31.07.2007., 13:57
Kronološki:

Azra/Blondie/Bob Dylan - prvi albumi koje sam posjedovao
Electro Funk - početak 80-ih
Ramones - kraj 80-ih.
Joy Division, Sisters of Mercy, Bauhaus - kraj 80-ih.

....90-te - e tu sam se otvorio za sve. Danas slušam sve i svašta....

ThE_IMMORTAL
31.07.2007., 21:43
Rock (Evanescence - My Immortal (Band version))
jooooj sto voooolim tu pjesmu, bas je dobra. prije nego sto sam cuo tu pjesmu nisam volio rock muziku, vise sam sluso R&B al nakon te pjesme samo slusam rock i metal. :eek:
Evanescence:s :s :s :s :s :s :s :s

deedeedee
31.07.2007., 21:50
Kronološki:

Azra/Blondie/Bob Dylan - prvi albumi koje sam posjedovao
Electro Funk - početak 80-ih
Ramones - kraj 80-ih.
Joy Division, Sisters of Mercy, Bauhaus - kraj 80-ih.

....90-te - e tu sam se otvorio za sve. Danas slušam sve i svašta....

:top: :top:

axcent
31.07.2007., 22:41
rock definitivno
počelo je s azrom,pa zeppelinima isl. a što sam stariji više me traži nešto malo "kompleksnije" npr. neki progressive 70tih u stilu genesisa,gonga isl

sods
01.08.2007., 10:13
Urban & 4, azra, jeff buckley i bob dylan... još i pink floyd-i.

sods
01.08.2007., 10:15
... nirvana i džemovci ... davno prije. ali obožavam ih i dan danas.

Partfiš
01.08.2007., 10:23
Nekada davno bili su to
Grace Jones
Duran Duran
Nena
Limahl
Man at Work
The Rolling Stones
U2
Simple Minds
Eric Clapton
Yazoo
Electric Light Orcestra
....
....
onda je doslo vrijeme Kashine i razuzdanih noci....
tada je velikog utjecaja imala sva techno i trance glazba....

..a sada...sada se sve pretvorilo u Jazz, Blues, slusanje radija, klasika....uglavnom nema vise brzih ritmova..

jajoglavac
01.08.2007., 10:24
rock

Drveni Sovac
01.08.2007., 11:02
Nirvana,AZRA,Alice in Chains...i još utječu

(još sam mali)

oktopod
01.08.2007., 11:08
onda je doslo vrijeme Kashine i razuzdanih noci....

:s :s: :s: :S: s.: :sS:S:ss

talllica boy
01.08.2007., 14:04
prvo qotsa, pa metallica i onda sam počeo slušat sve metalce(iron maiden,children of bodom,iced earth,anthrax,pantera) a volim i satrianija iako on nije metalac

oktopod
01.08.2007., 14:06
a volim i satrianija iako on nije metalac

On je roker koji razumije metal. :S

daz
01.08.2007., 14:47
Uh, da. Zaboravio sam najbitnije. Ono što je ostavilo neizbrisiv trag, što me se najviše dojmilo, je Big Black.

Mezomorph
02.08.2007., 14:33
Zanimljiva tema. Pa počeci hvatanja mojih ušiju povezani su definitvno sa discom i disco-popom 70-tih (Village People, Bee Gees, Silvester, Donna Summer, Boney M, ABBA, Silver Convention,...) te funk mjuzom (Earth, wind & fire, Ohio players, Kool & the gang, Cameo, isl.). Taj prvotni odgoj rodio je afinitet za gruvi i melodičnom mjuzom, a pošto bijah i simpatizer punka (jer je melodičan) bilo je sasvim logično da potpuno prigrlim najdraže mi 80-te sa svim svojim lepršavim , optimističnim raznobojnim smjerovima i podžanrovima. Ima ih previše za nabrojat!

Asma Čarmander
02.08.2007., 15:40
Rock en roll iako slušam sve pomalo pa i metal i punk i hc i elektroniku

R'n'r je opća kultura,većina bendova i izvođaća koji su megapopularni u svitu dolaze iz ovoga žanra muzike

Rock till the end...

kremec
03.08.2007., 13:11
Sjećate se filma Deliverance (Oslobađanje)? Ja sam tad prvi put čul banjo u životu (Eric Weissberg), 80-e ili 81-e i gotovo, moral sam to naučit svirat. Još jedan film je bil Bonnie&Clyde, negdje u isto vrijeme. Tu je sviral Earl Scruggs, legenda. I to je to. Bluegrass je zakon.