PDA

View Full Version : Reverse speech

maniche
26.12.2006., 22:33
http://www.youtube.com/watch?v=ksFuYhmuEWo
http://www.youtube.com/watch?v=oqcbGgAHEus
http://www.youtube.com/watch?v=fjwOhvKnJeI

šta mislite o ovome...nastaje slučajno ili namjerno,koja mu je svrha?

M3NT4L
26.12.2006., 22:42
Za neke vjerujem da su slučajni,a neki bi mogli biti i namješteni....
Ima ih dosta koji se baš jasno čuju i vjerujem da je namješteno a za ove slabije kvalitete vjerujem da su slučajni.

Ignoramus
26.12.2006., 23:26
Zašto sve teme započinjati nekakvim filmićima s youtubea???....

C.G.B. Spender
27.12.2006., 00:10
Svrha mu je da stvara paranoju (i to izgleda uspješno).

maniche
27.12.2006., 00:34
Zašto sve teme započinjati nekakvim filmićima s youtubea???....

kažu da ne postoje glupa pitanja nego samo glupi odgovori.fakat se varaju.

maniche
27.12.2006., 00:35
Svrha mu je da stvara paranoju (i to izgleda uspješno).

možda ali me zanima koliko uspješno?

znamo kako subliminarne poruke utječu na svijest ljudi...kakvo je stanje sa ovim?(ako uzmemo u obzir da je to svrha i cilj)

Oracle
27.12.2006., 01:18
Ovo me jako zainteresiralo, bas cu ovo pokazat svom profesoru iz informacija i komunikacija, tip je totalni freak za zvukove, snimke i te stvari, ima lik doma studio kompletan za snimanje, provjeravanje autenticnosti itd. Javim vam rezultate kad ih saznam. Mrtvo me zanima.

sal_mirabilis
27.12.2006., 01:32
Stvar je u engleskom jeziku. Pola slova uopće ne izgovore pa se isti skup glasova može protumačiti na dvjesto načina.
Pokušajte isto izvesti iz hrvatskih pjesama pa vjerojatno neće biti ništa.

Endimion17
27.12.2006., 01:55
djeluje ako uho to percipira i ako mozak to moze shvatiti. ali tihe obrnute poruke? necu reci da je nemoguce nego da je izuzetno nevjerojatno. izuzetno.
inače i dobre subliminalne poruke vrlo slabo djeluju, a kamoli nešto kriptirano.

te začahurene zvukiće se jedino moze iskoristiti za slanje neprimjetnih poruka. recimo mozete u zvuk ugurati sliku, kasnije ju treba samo dešifrirati na ovaj ili onaj način. i sâm sam se tako šalio, pretvarajući zlokobne slike u zvuk koji bih onda lijepio u neku pjesmu. provučeš zvuk kroz spektralni analizator i opa, eto ti vražje znamenje u ave mariji :zubo:

BTW evo nešto subliminalno, vrlo stara stvar s interneta.
http://www.albinoblacksheep.com/flash/subliminal.php

a tu imate jednu poznatu pjesmu, naopako. rezultat je vrlo cudan
http://www.ebaumsworld.com/flash/jinglebells.html

Daniels
27.12.2006., 12:44
Jebote đinglbels! :zubo::eek:

AstraL GirL
27.12.2006., 13:09
Obična slučajnost koja se može pronaći svugdje ako se dovoljno traži....

maniche
27.12.2006., 14:02
inače i dobre subliminalne poruke vrlo slabo djeluju, a kamoli nešto kriptirano.

pod slabo misliš na onih 97 od 100 ljudi u koji su otišli kupit coca-colu čim je završio film koji su u kinu gledali,a u kojem im je puštena subliminarna poruka?

Endimion17
27.12.2006., 18:21
pod slabo misliš na onih 97 od 100 ljudi u koji su otišli kupit coca-colu čim je završio film koji su u kinu gledali,a u kojem im je puštena subliminarna poruka?

čuo sam za to, ali ne znam je li istinito. toliko se raširilo da je postalo svojevrstan urbani mit.
subliminalne poruke često djeluju, ali moraju biti dobro smišljene. ne djeluje sve i na svaki način.

Danny_boy
27.12.2006., 18:43
Kad ste već skrenuli na subliminarne poruke preporučam vam da si poslušate stvar Bog i zemljani od TBF-a (album Maxon Universalis) pa da vidimo ako ćete tu naći koju

shakti9
27.12.2006., 18:50
reci o čemu se radi u tim porukama da nas štogod ne strefi?

Danny_boy
27.12.2006., 19:53
reci o čemu se radi u tim porukama da nas štogod ne strefi?
pa zanimljiva je stvar jer govori doslovce o reptilima koji se hrane ljudima i napadaju zemlju i zemljanima koji na kraju pobjeđuju. Sve je okrenuto malo na zajebanciju (a kako drukčije za naš narod :rolleyes: )
I onda kad pogledaš ostale pjesme na albumu koje sve predstavljaju ozbiljne kritike pojedinih segmenata u našem društvu, od droge do konzumerizma, čovjek se pita zašto bi neko tu stavio pjesmu s tom tematikom ... ;)

nikpalj
27.12.2006., 20:10
Evo, opet ti neki kao reptili... pa što će to Na Rubu Znanosti?! :)

mirkov high kick
27.12.2006., 20:31
pa zanimljiva je stvar jer govori doslovce o reptilima koji se hrane ljudima i napadaju zemlju i zemljanima koji na kraju pobjeđuju. Sve je okrenuto malo na zajebanciju (a kako drukčije za naš narod :rolleyes: )
što si s ovim htio reći? :rolleyes:

I onda kad pogledaš ostale pjesme na albumu koje sve predstavljaju ozbiljne kritike pojedinih segmenata u našem društvu, od droge do konzumerizma,
zar baš sve ostale pjesme ???

čovjek se pita zašto bi neko tu stavio pjesmu s tom tematikom ... ;)
zašto? :cerek: daj molin te reci

Danny_boy
27.12.2006., 21:49
Evo, opet ti neki kao reptili... pa što će to Na Rubu Znanosti?! :)
nik, nekako ne vjerujem da je tebi ova informacija novost :)

nikpalj
27.12.2006., 21:55
;)

maniche
27.12.2006., 21:58
čuo sam za to, ali ne znam je li istinito. toliko se raširilo da je postalo svojevrstan urbani mit.
subliminalne poruke često djeluju, ali moraju biti dobro smišljene. ne djeluje sve i na svaki način.

za ovaj slučaj znam 100% da nije laž jer je svojevrsno o tome bilo u novinama a i gledao sam na tv-u.
a o tome koliko su ozbiljne ili koji efekt imaju ti dovoljno govori činjenica da su zabranjene u americi.
Isto tako,zna se da su ih koristile sve vodeće svjetske kompanije.

maniche
27.12.2006., 22:02
I onda kad pogledaš ostale pjesme na albumu koje sve predstavljaju ozbiljne kritike pojedinih segmenata u našem društvu, od droge do konzumerizma, čovjek se pita zašto bi neko tu stavio pjesmu s tom tematikom ... ;)

aj molim vas dosta o reptilima.fakat si idi kupi iguanu u zoo centar ili nešt slično pa razgovarajte o njihovoj dominaciji svijetom.A i mogli bi se udaljit od subliminarnih,ovo je ipak nešto drugo...

Endimion17
28.12.2006., 00:05
za ovaj slučaj znam 100% da nije laž jer je svojevrsno o tome bilo u novinama a i gledao sam na tv-u.
a o tome koliko su ozbiljne ili koji efekt imaju ti dovoljno govori činjenica da su zabranjene u americi.
Isto tako,zna se da su ih koristile sve vodeće svjetske kompanije.

da, čuo sam da su zabranjene u americi. mislimo na isto, ono kad puknu jedan-dva framea usred filma na kojima piše thirsty, cola ili slično? :D
da, takve stvari puno bolje djeluju od naopakih tihih zvukova. oni vrlo vjerojatno čak nikad niti ne djeluju.

maniche
28.12.2006., 01:08
da to je jednostavno što si ti rekao.puknu te slikice tako brzo da ih ti ne registriraš ali tvoj mozak da.ostanu ti u podsvijesti.
ima puno načina,pepsi koristi nešto jako zanimljivo..naime,spoji 2 limenke pepsija,stavi ih jednu na drugu...dobit ćeš oblik golog ženskog tjela...
slučajno ili iz zajebancije ...tko zna,ne kužim uopće koja je fora toga al dobro...
ima masu primjera,gotovo sve poznate kompanije koriste slične fore.
danas se dosta koristi jedina legalna stvar iz te grane subliminarnog.naime,u reklamu se ubacuju kadrovi koji uopće nemaju veze sa proizvodom koji se reklamira.Ukoliko ti je u reklami nešto ćudno ili nelogično,pamtiš ju.

zadnji primjeri ti je VIP reklama sa majmunom...

@dobro šta je sa reverse...nekak se ne mogu otet dojmu da je to ipak slučajno jer se engleskim lako manipulira ali opet...previše je tu uglavnom pesimističnih poruka pa opet,možda ima neka kvaka u tome...

shakti9
28.12.2006., 07:35

čitala sam i ja o tim reptilima i mogu ti reći da mi nije bilo svejedno nakon tih informacija, taj strah me držao par dana a onda sam sama sebi rekla ako moram biti pojedena od njih neću im bar priuštiti da mi meso bude ukusnije zbog samog straha i tako.... ja sam se prestala bojati.....živjet ću sretno i veselo do kraja života...čiča-miča završila priča.

chiquita
28.12.2006., 12:00

mislim to da ovaj koji je slagao ove filmiće treba malo obnoviti osnove engleske gramatike i spellinga.

Daniels
28.12.2006., 12:18
da to je jednostavno što si ti rekao.puknu te slikice tako brzo da ih ti ne registriraš ali tvoj mozak da.ostanu ti u podsvijesti.
Da nešto napravim, to nešto mi se prvo treba pojaviti u svijesnom djelu, a ako se pojavljuje samo u podsvjesnom tako da se striktno ne pojavi u svijesnom, onda neće direktno utjecati na svijesni dio. Hoće indirektno, jer sve utjeće na sve, ali smijer tog utjecaja neće biti predvidiv, tj. bliska je vjerojatnost da izazove suprotno.
ima puno načina,pepsi koristi nešto jako zanimljivo..naime,spoji 2 limenke pepsija,stavi ih jednu na drugu...dobit ćeš oblik golog ženskog tjela...
slučajno ili iz zajebancije ...tko zna,ne kužim uopće koja je fora toga al dobro...
Sigurno je slučajnost, jer ne kužim zašto bi skruivena pojava seksualnog u dizajnu proizvoda mogla pojačati njegovu prodaju.
ima masu primjera,gotovo sve poznate kompanije koriste slične fore.
danas se dosta koristi jedina legalna stvar iz te grane subliminarnog.naime,u reklamu se ubacuju kadrovi koji uopće nemaju veze sa proizvodom koji se reklamira.Ukoliko ti je u reklami nešto ćudno ili nelogično,pamtiš ju.

zadnji primjeri ti je VIP reklama sa majmunom...
Ovo s majmunom nebi svrstao pod subliminarne poruke, jer tog majmuna svijesno percipiraš, pa se ta reklama ne razlikuje previše od ostalih, jer svakoj reklami je transparentan cilj da ju se što lakše zapamti.

Ne vjerujem u subliminalne poruke i bilo kakvu mogućnost nedobrovoljne hipnoze psihički i fizički zdrave, neumorne osobe, koja nije pod utjecajem kemijskis sredstva.

A, ovo što su ameri zabranili subliminarne poruke, to je zato što nije dokazano njihovo (ne)djelovanje (ako ne djeluju, to i neće biti lako dokazati), a osim toga ameri i nisu baš previše pametni.
Za ono s coca-colom sam siguran da je prevara, ili je utjecalo još nešto što bi imalo puno veći i svijesni utjecaj (npr velike reklame reklame pokraj kina, dužina trajanja filma s atmosferskim prilikama, koje su utjecale na žeđ,...), tako da nema dokaza da subliminarne poruke djeluju.

maniche
28.12.2006., 16:07
(npr velike reklame reklame pokraj kina, dužina trajanja filma s atmosferskim prilikama, koje su utjecale na žeđ,...), tako da nema dokaza da subliminarne poruke djeluju.

uglavnom si pisao pizdarije pa ću komentirat samo ovaj zadnji dio.Dokazano djeluju i postoje.američki ustav brani kompanijama da troše lovu na nešto što nema efekta?mislim,imaš logiku za popizdit.Zabranjene su zato što djeluju na tebe "bez tvog dopuštenja"

a o amerima i njihovoj pameti dovoljno govori činjenica da su vodeča ekonomska i vojna sila svijeta več godinama i da postavljaju standarde koje drugi prate.
To što su svijet za sebe i misle da je francuska vrsta hamburgera samo pokazuje kako im se živo jebe za sve van njihovih granica a ne govori nužno o njihovoj inteligenciji.

Daniels
28.12.2006., 20:23
uglavnom si pisao pizdarije pa ću komentirat samo ovaj zadnji dio.Tako sam mogao ja reći da si ti pisao pizdarije, pa skomentirati samo frakciju posta, a posrati cijeli post, ali nisam, nego sam se potrudio pročitati i razumjeti cijeli post, te prikladno odgovoriti na sve njegove djelove umjesto da budem nepristojan.

Dokazano djeluju i postoje.američki ustav brani kompanijama da troše lovu na nešto što nema efekta?mislim,imaš logiku za popizdit.Zabranjene su zato što djeluju na tebe "bez tvog dopuštenja"Daj mi neki dokaz, odnosno link neke stranice koja nije neozbiljna, po mogućnosti stručna, gdje su izneseni eksperimentalni rezultati i argumenti u prilog tvrdnji da subliminalne poruke znatnije djeluju. A to što je američki ustav nešto zabranio ne mora značiti da je to loše i da djeluje.

a o amerima i njihovoj pameti dovoljno govori činjenica da su vodeča ekonomska i vojna sila svijeta več godinama i da postavljaju standarde koje drugi prate.
To što su svijet za sebe i misle da je francuska vrsta hamburgera samo pokazuje kako im se živo jebe za sve van njihovih granica a ne govori nužno o njihovoj inteligenciji.To što su bogati ne znači da su pametni nego samo da imaju povjesne sreće. Ali rasprava o američkoj (ne)inteligenciji je već offtopic.

*Fenrir*
29.12.2006., 04:39
za ove primjere u glazbi mi to sve nekako glupo i nerealno zvuči. činjenica jest da je bilo pokušaja manipuliranja ljudima preko slanja subliminiranih poruka, no to je sve izvedeno na puno drugačiji način. bio davno dokumentarac (ako se ne varam BBC-ev) na tu temu, pa je bilo ubacivanja (kao što je već spomenuto na temi) par frameova na kojima piše Coca-cola za vrijeme filma, ili za vrijeme vrtenja reklame frameova na kojima piše sex ili neka druga 'primamljiva' riječ zbog koje bi se ta reklama (pa samim time i proizvod) urezao u pamćenje onome tko ju čuje. no to je sve imalo neku svrhu - da privuče kupce. dok ovo pak nema baš nekog smisla. koji bi bio cilj: privuči što više ljudi da štuju Sotonu? :D pa nisam baš vidla puno sotonista kako šeću gradom, a dosta ljudi sluša ove bendove čije pjesme navodno imaju skrivene poruke. i sama slušam PF i LZ pa mi nikad nije palo na pamet da idem sodomizirati kokoši :zubo:

Druid
29.12.2006., 04:49

Msilim da je teška glupost. Probajte slušati sve djelove bez da čitate ovo sto pise - sto se cuje? - nista! Iako postoje bendovi koji namjerno to rade radi umjetnickog efekta, znam puno takvih bendova. A i davno sam rekao, sve da ove stvari i zvuce na obje strane smisleno, samo veci umjetnicki plus, jer to TREBA ZNATI raditi sa NAUMOM!

Iako me je ovo sa Britney Spears zabavilo, uf sav sam se napalio! :D

BTW, autor ovog drugog klipa (jer sam ga prvog gledao, mozda je i sa ostalima tako, idem ih sad gledati malo) je nepismen. Bitno da zna pronalaziti tajne kodove i šifre hehe...

Druid
29.12.2006., 05:00
Geeeez, potpune gluposti. Pogotovo ovo sa T.A.T.U. Ne moze biti veca glupost. Tako sam danas isto cuo nesto slicno, ali nema veze sa reverse speechom. Komedija. Kao oni psiholoski testovi sa percepcijom, svatko ce cuti sto mu odgovara pogotovo ako se tu moze napraviti neka pompa, pogotovo dok ides s namjerom da nesto cujes. Velika vecina toga su potpune izmisljotine i uopce ne znam sto trosim bandwidth na to hehe... Jedino ovo sa emineom je fora, dosta se dobro cuje, ali nista posebno jer dok gledas samu strukturu rijec eminem, dosta je pjevna i "klizi"... Tu sam cak otvoren da je rijec o namjernom "sub-lime" implementiranju E-MI-NEM, E-MI-NEM.

No ne znam sto bi bendovi dobili sa ovim ostalim stvarima. Hoce li tko reci da mozak moze zapravo takve vece strukture prepoznati podsvjesno na reverse i da u isto vrijeme moze stvar i "okrenuti" kada je slusa tj. da to zapravo radi? Ili? Kod Eminema, kazem, lako moguce jer je kratka i pjevna riječ.

marijan_e
29.12.2006., 22:54
http://funcop.net/Jingle_Bells_Reversed.swf

nemojte po noći strašno je

d._m.
31.12.2006., 13:02
A oni koji neznaju engleski su imuni na te poruke?

Endimion17
31.12.2006., 15:24
A oni koji neznaju engleski su imuni na te poruke?

pa da. jer ih ne razumiju.

illumination
01.01.2007., 20:31

bezveze... da nisu napisali što se izgovara unazad nitko ne bi skužio.. obična autosugestija:flop:

3 Stupid Dogs
02.01.2007., 15:05
zadnji primjeri ti je VIP reklama sa majmunom.....

što bi u toj reklami trebalo biti subliminarno? .. reklama je asocijacija na 2001. odiseju u svemiru (znam da je film naporan al mislio sam da ga je svatko bar jedan put morao pogledati) ...evolucija komunikacije kužiš ... majmuni evoluirali dok im je monolit "podario" da skontaju da mogu lupat s kostima :zubo: (koristit ih za oruđe eventualno) ... tak je i vipov majnun skontao da može lupat sa slušalicom pa će mu pozivi bit jeftiniji:zubo:

Kex Doomlich
03.01.2007., 21:32

A da pogodim...ako nema subliminalne poruke onda samo 80 ljudi kupi kolu nakon filma. :rofl: :rofl: :rofl:

Daniels
04.01.2007., 13:19
A da pogodim...ako nema subliminalne poruke onda samo 80 ljudi kupi kolu nakon filma. :rofl: :rofl: :rofl:
...a ovih 17 ljudi razlike su oni koji su stavili subliminalne poruke u film. :rofl:

vOmit
17.10.2008., 05:59
Ovo je potrebno naglasiti:

Za ovaj slučaj znam 100% da nije laž jer je svojevrsno o tome bilo u novinama, a i gledao sam na TVu?

I da, primjetio sam da se volis prepucavati s ljudima pa.. ne, hvala.
Uljudno odbijam.

dJ_rush1
17.10.2008., 14:02
haha..zakasnio si malo

metamorph
19.10.2008., 15:48
Moguće da subliminalni zvukovi ipak imaju utjecaj na nas ali ne vjerujem da u velikoj mjeri manipuliraju našim umom. Pola tih premotanih pjesama i ne zvuči baš isto kako su napisali autori videa s youtuba(npr. riječ religion u prvom videu koja uopće ne zvuči tako kad se premota).Inače nisam primjetio da u hrvatskim pjesmama ima takvih poruka.