View Full Version : Operacija nosa
pozdrav svima! već sam pisala prije nekog vremena da sam išla na korekciju nosa i da sam nezadovoljna rezultatom,jer je s jedne strane nosa ostala grba koja vjerojatno nije dobro izrašpana ili je kasnije nastala sama od sebe.uglavno,kako god,sad je tu i zanima me ima li netko iskustva s popravkom prve operacije i ima li preporuku za nekog liječnika u zg-u? čula sam da to rašpanje nije osobito komplicirano,pa me zanima ima li netko slična iskustva?? zahvaljujem puno unaprijed svima na odgovorima!
BLueSea
15.05.2010., 10:12
Sad ću ja realno opisati moje iskustvo operacije. Imao sam devijaciju septuma koja mi je sužavala lijevu nosnicu i time ometala ispravno disanje i izazivala česte glavobolje. Najobičnija
prehlada bi mi začepila nos na nekoliko mjeseci bla, bla, bla...
Uglavnom, doktor je rekao da će trebati ištemati tu devijaciju i da bi se većina mojih problema trebala riješiti sa time.
Zaprimljen sam u bolnicu...došao je dan operacije, srijeda...narkoza je bila neobično iskustvo ali vrlo ugodna. E sad dolazi teži dio, nos mi je bio natečen i začepljen sa tamponima, pritisak
u glavi je rastao do granica boli. Disanje samo na usta, svako malo gutanje zraka. Nisam imao nikakvih podljeva. Operiran sam u 11:00 i nisam spavao cijelo to popodne kao ni cijelu noć.
Neznam kako da to opišem osim kao najduža noć u mom životu. Ljudi oko mene, svi operirani, svaki hrče i proizvodi neke nenormalne zvukove, vani grmi i sijeva, bolnički krevet nikakav, jastuk
još gori, bol, pritisak u glavi, iz nosa curi krv. Pogledao bih na sat misleći da je već prošlo pola noći i onda vidim da je prošlo jedva sat vremena od prošlog gledanja na sat. Tu je bila moja greška
jer sam za bol uzeo brufen tabletu koja definitivno nije dorasla takvoj situaciji. Ujutro sam zatražio da mi daju voltaren kroz infuziju i on stvarno pomaže nekih 7-8 sati (ovo neka upamte oni koje
sve ovo čeka, voltaren kroz infuziju je jedini spas)
Kako se kod mene radilo o jednostavnom zahvatu (operacija je trajala 15-20min) doktor mi je taj dan, četvrtak, rekao da mogu ići doma, da ležim i da se odmaram i da dođem u u ponedjeljak
na vađenje tampona. Kad sam došao doma uspio sam se naspavati, pojesti nešto...Kad me je pustio voltaren ponovo su počeli bolovi u glavi no brufen tablete su sada bile dovoljne da to ublaže.
U četvrtak sam ih uzimao maximalno koliko sam mogao, svakih 4 sata, petak svakih 5 sati, subota svakih 6, u nedjelju svakih 8 sati. Znači situacija se sa svakim danom popravljala nabolje.
Iz ove perspektive gledano, prva noć je bila najgora, ovo ostalo samo malo neugodno.
Došao je ponedjeljak i vađenje tampona. Da pravo kažem jedva sam čekao da mi ih izvadi jer sam ih već u Subotu, kad su se otekline nosa počele polagano povlačiti, počeo osjećati kao strano tijelo.
Malo sam se pribojavao vađenja jer sam čuo za različita iskustva oko toga ali mislio sam da ja sigurno neću biti među ovim lošim iskustvima. Prije mene 2 djevojke i jedan čovjek izvadili tampone,
za 20 sekundi je sve bilo gotovo, kažu da ih ništa nije bolilo. To me smirilo. Došao je red i na mene.
Sjeo sam na stolicu, doktor mi gleda u desnu nosnicu i začuđeno pita da li je meni već netko vadio tampone jer ga on ne vidi :confused: Ja mu kažem da sam mu odmah dan nakon operacije rekao da se meni
čini da imam tampone samo u lijevoj nosnici jer kroz desnu povremeno mogu disat. On ništa ne odgovara, ponovo gleda i kaže, ok idemo vadit tampone. Počeo je vući tampon iz lijeve nosnice i kad je
došao do pola, sve je zapelo i počelo je bolit. Nije mogao vući sa ovim stezaljkama sa kojima je počeo i rekao je sestri da mu doda jače stezaljke. Meni su od bola već suze tekle u potocima i štrcale
prema doktoru. On kaže jebiga, zalipija se, događa se, bolit će te ali sad ga moramo izvadit. Pola tampona je vani a pola je zapelo. Naslonio je lijevu ruku na moje čelo a desnom je vukao tampon iz
moga nosa. To je išlo toliko teško da sam mislio da će mi se nos odvojiti od tijela. U bubnjićima sam čuo zvuk tampona kako mi prolazi kroz glavu. Kao u nekakvim svemirskim horor filmovima. Kad ga je
izvadio rekao je, dobro, sad ćemo izvadit i drugi :eek: I DRUGI!!! Počeo je čupati i taj drugi koji je također bio zaljepljen. Kad ga je izvukao pola ova druga polovina je izletjela vani skupa sa par dcl krvave,
sluzave, tople smjese. Sve skupa je trajalo sigurno nekakvih 3 min. Neprocjenjivo iskustvo neopisive boli. Bol koju sam osjećao definitivno je bila najveća koju sam ikad u životu osjetio, može se reći da
sam bio u stanju šoka. Doktor mi je nešto govorio a ja sam mu samo rekao da ga od boli uopće ne doživljavam i da mi sve to zapiše na papir. Izašao sam u čekaonicu, krv mi je išla iz lijeve nosnice još
15 minuta. Tek tad sam počeo dolaziti sebi. Iz ove perspektive gledano sve što sam osjećao do vađenja tampona činilo se kao dječja igra.
Neke stvari su mi čudne u svemu ovome, po rasporedu operacija trebao sam biti zadnji, a zvali su me drugog. Neznam tehniku operiranja ali po reakciji mog doktora u vezi nedostatka tampona u desnoj
nosnici stekao sam dojam da je tampon trebao biti u obje nosnice :confused: neznam da li tampone stavlja doktor ili neka druga osoba u operacijskoj sali, da li su mi zaboravili tamponirat desnu nosnicu, ili su
radili nekakvom drugom metodom. Sad se već pitam da li me je operirao moj doktor ili me je prepustio nekakvom specijalizantu da vježba na meni. Doktor je slabo razgovorljiv kad ga pitam o detaljima.
Ja pretpostavljam da je nos trebao biti kompletno zatvoren tako da zrak ne ulazi unutra. Možda sam dišući kroz desnu nosnicu isušio tampone koji su trebali ostati vlažni da se ne zaljepe.
Neznam, ali ubrzo je sve bilo gotovo. Za sat vremena me više ništa nije bolilo. Kao da se ništa nije ni dogodilo. Doktor je pregledom utvrdio da je operacija uspjela savršeno i da sigurno više neću imat
probleme sa glavoboljama i disanjem.
Eto, nisu sve operacije iste za svakoga. Da je meni netko ovo opisao sigurno bi puno bolje razmislio o operaciji i vjerojatno bi se opet odlučio na nju logikom da se ovakve stvari događaju samo nekom drugom :D
Kad zbrojimo sve, nije bilo tako loše. Malo neugode i 3 minute boli. Ali isplati se!
Možda si se trebao više informirati prije nego što si išao.
A kome si ti to išao,da je tamo nejdem:)
Možda si se trebao više informirati prije nego što si išao.
A kome si ti to išao,da je tamo nejdem:)
Pa pitao sam više puta za detalje na ovom forumu ali me nitko nije doživio :D
Svi su zauzeti svojim kompleksima i estetskim operacijicama svojih nosića tako
da nemaju vremena odgovarati onima koji stvarno imaju problema i operiraju
nos iz zdravstvenih razloga. Žao mi je što je ona druga tema u kojoj se više
razgovaralo o devijacijama zaključana jer mi se :cry: od ovih preseravanja ovdje.
Ljudi daju puste pare da bi lječili svoje komplekse koji u 80% slučajeva i nisu
stvarni osim u njihovim glavama. A onda nakon svega otkriju da nisu zadovoljni
ni nakon operacije...dvije...tri Mislim da bi za njih bilo bolje da plate psihologa :D
Što se tiče doktora, on je odličan, jedan od boljih. A i pričajuči malo sa ljudima koji su imali sličnu operaciju skužio sam da je svima vađenje tampona
bilo najtraumatičnije iskustvo u svemu tome. Neovisno o tome tko ih je operirao.
glavonja
15.05.2010., 17:40
@SToni i ostali koji ne liječe komplekse plastičnim operacijama-
dakle, imao sam frakturu nosne kosti(nije bitno kako), u četvrtak navečer sam došao u bolnicu, petak ujutro operiran, 2 sata nakon operacije već jeo i pio i par sati kasnije i pušio, tako da s tim nema problema.
također sam dobio tampone, svaki u jednu nosnicu, te gazu ispod nosa jer mi konstantno curi krv.boli nema, jedino nekakva tupa neugoda zbog spoznaje o višku nekakvog materijala u glavi.
noć nakon operacije se nisam baš naspavao, što zbog paranoje da će mi procurit krv, što zbog ostalih pacijenata i njihovih čudnih zvukova, a oko 4 ujutro na odjel dolazi neki pijani kreten sa razrezanim uhom i dere se kako će ubit doktora.problem je bila i žeđ, zbog disanja na usta, morao sam popit pol čaše vode svakih pol ure...uglavnom, uspio sam odspavat tek ujutro od 6 do 9
danas(subota) oko podne pušten sam već kući, hodam normalno, idem sad na cugu, ne boli ništa, jedem normalno, ali osjećaj da imaš neko govno u glavi je stvarno UŽASANNNN!!!!
Blago ti se ako si dobio po jedan tampon u svaku nosnicu :top: Meni su bila 2 u jednoj nosnici :D Ti možda budeš među onim sretnicima kojima tamponi lako izađu. Za ovo ostalo, više manje isto kao i kod mene. Drž se:top:
spagirl
15.05.2010., 18:41
Blago ti se ako si dobio po jedan tampon u svaku nosnicu :top: Meni su bila 2 u jednoj nosnici :D Ti možda budeš među onim sretnicima kojima tamponi lako izađu. Za ovo ostalo, više manje isto kao i kod mene. Drž se:top:
ne kuzim kakve vi to tampone imate u nosu???ja sam imala spuzvice i kad su mi to vadili van nisu cupali na silu nego su stavili neku tekucinu da se to otopi od rane pa onda izvadili i uopce ne boli.
ne kuzim kakve vi to tampone imate u nosu???ja sam imala spuzvice i kad su mi to vadili van nisu cupali na silu nego su stavili neku tekucinu da se to otopi od rane pa onda izvadili i uopce ne boli.
Pa ja sam malo gledao po internetu te tampone i vidim samo nekakve malene
duge 5-6cm sa malim konopčićem ili nekakve duge skoro 1m i vrlo tanke kao
vezica na cipeli. A moji su bili kao od nekakve spužve i dugi oko 15cm a debeli kao mali prst na ruci. I bila su 2 u jednoj nosnici :ne zna:
BLueSea
15.05.2010., 21:12
Ja mislim da ja idem tvojem doktoru:)
Btw mislim da sam ti poslala pm.
glavonja
15.05.2010., 21:38
ja svoje nisam vidio, javim kakvi su u utorak kad ih izvadim
princess
17.05.2010., 14:07
Pa pitao sam više puta za detalje na ovom forumu ali me nitko nije doživio :D
Svi su zauzeti svojim kompleksima i estetskim operacijicama svojih nosića tako
da nemaju vremena odgovarati onima koji stvarno imaju problema i operiraju
nos iz zdravstvenih razloga. Žao mi je što je ona druga tema u kojoj se više
razgovaralo o devijacijama zaključana jer mi se :cry: od ovih preseravanja ovdje.
Ljudi daju puste pare da bi lječili svoje komplekse koji u 80% slučajeva i nisu
stvarni osim u njihovim glavama. A onda nakon svega otkriju da nisu zadovoljni
ni nakon operacije...dvije...tri Mislim da bi za njih bilo bolje da plate psihologa :D
Što se tiče doktora, on je odličan, jedan od boljih. A i pričajuči malo sa ljudima koji su imali sličnu operaciju skužio sam da je svima vađenje tampona
bilo najtraumatičnije iskustvo u svemu tome. Neovisno o tome tko ih je operirao.
Čuj, kao prvo mislim da nije u redu da ikoga vrijeđaš. I ako netko ima komplekse to nije tvoj problem i nemaš pravo pljucati po njima. Svatko živi svoj život...
A što se tiče toga da te nitko nije doživio...možda je to zato jer ovaj forum ima 69 strana...i dosta novih ljudi uopće ne pročita sve, nego bane iz vedra neba i postavi svoje pitanje, ne znajući da je to pitanje postavljeno već bilijun puta ...ja pak mislim da je to sebično.
Jel imaš problem, jel te nešto zanima?...e pa onda prvo istraži sam i ako ne nađeš odgovor onda pitaj, a ne doći na ovaj forum i postaviti pitanje kao da je to tvoje najvažnije na svijetu.
Ja sam isto relativno nova na forumu...ali prije nego što sam se uopće usudila išta napisati, pročitala sam cijeli forum...od prve pa sve do zadnje stranice. Iako imam već dosta znanja o operaciji pošto sam bila na jednoj prije. Također radi zdravstvenog razloga i glavobolja...nešto kao i ti. Od toga je prošlo već par godina i moram opet ići jer se problem vratio + što mi se sad nos krivi u jednu stranu i to svakim danom sve vidljivije...tako da to nema veze s nikakvim kompleksima nosa...dapače...moje je nos lijep! Idem sad na drugu operaciju da ga vrate na misto i da više prestanem disati pomoću kapi za nos :D
O skidanju tampona se također dosta pisalo...ja sam tu situaciju skroz zaboravila jer je nisam niti osjetila...kao da me netko počešao po nosu :D Više sam zapamtila onaj osjećaj prvog udisaja nakon 5 dana...imala sam osjećaj kao da mi kisik ušao direktno u mozak...fora :rofl:
Čuj, kao prvo mislim da nije u redu da ikoga vrijeđaš. I ako netko ima komplekse to nije tvoj problem i nemaš pravo pljucati po njima. Svatko živi svoj život...
A što se tiče toga da te nitko nije doživio...možda je to zato jer ovaj forum ima 69 strana...i dosta novih ljudi uopće ne pročita sve, nego bane iz vedra neba i postavi svoje pitanje, ne znajući da je to pitanje postavljeno već bilijun puta ...ja pak mislim da je to sebično.
Jel imaš problem, jel te nešto zanima?...e pa onda prvo istraži sam i ako ne nađeš odgovor onda pitaj, a ne doći na ovaj forum i postaviti pitanje kao da je to tvoje najvažnije na svijetu.
Ja sam isto relativno nova na forumu...ali prije nego što sam se uopće usudila išta napisati, pročitala sam cijeli forum...od prve pa sve do zadnje stranice. Iako imam već dosta znanja o operaciji pošto sam bila na jednoj prije. Također radi zdravstvenog razloga i glavobolja...nešto kao i ti. Od toga je prošlo već par godina i moram opet ići jer se problem vratio + što mi se sad nos krivi u jednu stranu i to svakim danom sve vidljivije...tako da to nema veze s nikakvim kompleksima nosa...dapače...moje je nos lijep! Idem sad na drugu operaciju da ga vrate na misto i da više prestanem disati pomoću kapi za nos :D
O skidanju tampona se također dosta pisalo...ja sam tu situaciju skroz zaboravila jer je nisam niti osjetila...kao da me netko počešao po nosu :D Više sam zapamtila onaj osjećaj prvog udisaja nakon 5 dana...imala sam osjećaj kao da mi kisik ušao direktno u mozak...fora :rofl:
Istina, nisam pročitao cijelu temu, krenuo jesam ali sam brzo odustao. Od tih
69 strana najmanje 60 treba izbrisat jer nemaju veze sa vezom. Ispada da je
većini nos modni dodatak :D Komentari su kao da cure razgovaraju o šopingu. Pa gdje si ga napravila, pa koliko košta, ovaj mi je bolji, ovaj mi se ne sviđa, ovaj ti radi najbolje noseve, ovaj ti nevalja ništa, sad mi se čini da mi je nos izgledao bolje prije operacije...i tako 69 strana. Đizus :confused:
Eva Destruction
17.05.2010., 22:06
Idem sad na drugu operaciju da ga vrate na misto i da više prestanem disati pomoću kapi za nos :D
:
vratit će ti ga na misto tako da će ga polomit pa centrirat.:D
Istina, nisam pročitao cijelu temu, krenuo jesam ali sam brzo odustao. Od tih
69 strana najmanje 60 treba izbrisat jer nemaju veze sa vezom. Ispada da je
većini nos modni dodatak :D Komentari su kao da cure razgovaraju o šopingu. Pa gdje si ga napravila, pa koliko košta, ovaj mi je bolji, ovaj mi se ne sviđa, ovaj ti radi najbolje noseve, ovaj ti nevalja ništa, sad mi se čini da mi je nos izgledao bolje prije operacije...i tako 69 strana. Đizus :confused:
slažem se u potpunosti.većina tu bira nos ka da bira nove cipele.posli mire svaki mm,jel u livo,jel u desno,jel nosnica 2 mm veća il manja od druge.pa skuže da nos nije savršen,ka da može bit savršen i simetričan :rolleyes:,pa žele 2.operaciju.fuj nešto.
pročitala sam tvoje iskustvo.meni nije bilo tako strašno.nije me bolilo ništa.nijednu tabletu protiv bolova nisam popila.tamponi su mi izvađeni odma sutra i stavljeni novi.i tako svakih par dana.samo iskustvo opće anestezije mi je bilo puno gore.nos mi je sad super,dišem normalno iako ga još uvik ispuhujem sa fiziološkom otopinom.
BLueSea
18.05.2010., 16:10
slažem se u potpunosti.većina tu bira nos ka da bira nove cipele.posli mire svaki mm,jel u livo,jel u desno,jel nosnica 2 mm veća il manja od druge.pa skuže da nos nije savršen,ka da može bit savršen i simetričan :rolleyes:,pa žele 2.operaciju.fuj nešto.
.
Wow. Ovo je bezobrazno.
Jel itko od vas isao u inozemstvo radi operacije, mislim jeste li imali ikakve preporuke da je bolje otici u drugu zemlju nego kod nas.
Prije 2-3 mjeseca sam gledao na TV kako imaju u Turskoj za to operaciju jeftinije je nego u nas i bolje naprave (ne znam tocno cijenu), pričaju ti turci kao velika količina ljudi iz inozemstva dolazi njima na operacije i da su zadovoljni.
princess
18.05.2010., 20:16
vratit će ti ga na misto tako da će ga polomit pa centrirat.:D
:eek: Ma daj....ma nema ga potrebe lomiti, već sam se ja raspitala. Meni je kost (i korijen nosa) ravna...nego se onaj donji hrskavični dio poslije operacije očito odlučio poljubiti sa desnim uhom...svakim danom sve više ide na njegovu stranu :D
Šala na stranu...činjenica je da ja nemam pojma jel moja prva operacija bila loša ili se moja devijacija jednostavno opet vratila...nekako se nadam da je ovo prvo, jer ako je drugo...što bi trebala ponavljati operacije svakih par godina?!
Nisam čula za Tursku...al sam čula za Thailand...da su tamo operacije nešto ful jeftine...oko 2000 kuna...i to ih imaš kao turističku ponudu hotela...ka ono soba tjedan dana + plastična operacija nosa u cijenu uključeno... ne uključeno...i te spike...toga imaš mislim po netu. Al meni je nekako sigurnije u Hrv...prvo zbog komunikacije s doktorom (jezik), drugo doma sam...nije susjedov travnjak uvijek zeleniji :p I još nešto...koliko god ljudi srali po hrv kirurzima-plastičarima, opet veliki broj ljudi iz inozemstva dolazi baš kod njih u Hrv na operacije...tako da...tko će tu biti pametan?! Najbolje svatko za sebe i to je to...
glavonja
18.05.2010., 20:52
računajte i trošak prijevoza, boravka, hranjenja...u turskoj, tajlandu, kazahstanu...pa ne znam koliko se isplati
@SToni - evo, ja danas vadio tampone i mogu reć da sam tu sekundu koliko je trebalo za izvadit tampon iz pojedine nosnice osjetio užasnu bol, ali već sekundu nakon apsolutno ništa, tako da je sve prošlo super, a tebi su očito nešto gadno zajebali
FelisCatus9
18.05.2010., 21:19
Pozdrav svima... :-)
Bila sam kod doktora Džepine i dogovorila operaciju za 15.6.
Sad sam u panici jer sam svašta pročitala- tak da vas molim za par savjeta,i jel tko bio kod njega,kakva imate iskustva s njim?
računajte i trošak prijevoza, boravka, hranjenja...u turskoj, tajlandu, kazahstanu...pa ne znam koliko se isplati
@SToni - evo, ja danas vadio tampone i mogu reć da sam tu sekundu koliko je trebalo za izvadit tampon iz pojedine nosnice osjetio užasnu bol, ali već sekundu nakon apsolutno ništa, tako da je sve prošlo super, a tebi su očito nešto gadno zajebali
Čuo sam da je to sve uračunato u cijenu dovedu te s areodroma oni te smjeste dok se ne oporavis.
Nisam nikako uspio naci po netu tu kliniku, rekli su da im kirurzi pričaju eng. pa tko ga dobro zna dobro ce mu doc.
HelloShitty
18.05.2010., 21:24
Pozdrav svima... :-)
Bila sam kod doktora Džepine i dogovorila operaciju za 15.6.
Sad sam u panici jer sam svašta pročitala- tak da vas molim za par savjeta,i jel tko bio kod njega,kakva imate iskustva s njim?
Dr. Dzepine u Vukovarskoj?
Vec sam isto pitao prije par dana, no nitko me nije dozivio. Ako ti netko odgovori, ocito je problem u meni (valjda mi je nos ruzan :rolleyes:).
Lana zgb
18.05.2010., 22:30
Wow. Ovo je bezobrazno.
da definitivno:eek:
Eva Destruction
18.05.2010., 23:18
:eek: Ma daj....ma nema ga potrebe lomiti, već sam se ja raspitala. Meni je kost (i korijen nosa) ravna...nego se onaj donji hrskavični dio poslije operacije očito odlučio poljubiti sa desnim uhom...svakim danom sve više ide na njegovu stranu :D
Šala na stranu...činjenica je da ja nemam pojma jel moja prva operacija bila loša ili se moja devijacija jednostavno opet vratila...nekako se nadam da je ovo prvo, jer ako je drugo...što bi trebala ponavljati operacije svakih par godina?!
...
ne znam kako je kod tebe.ja sam imala devijaciju,iša mi nos u livo i nisam mogla disat na jednu nosnicu.polomilo ga,centriralo,maklo neke hrskavičice..sve zatvorenom tehnikom.nije bilo strašno.sad dišem normalno,nos izgleda super.nije naravno u mm simetrična liva i desna strana al to ni ne očekujem niti mi smeta.važno je da-dišem normlno.nos izgleda normalno.ništa drugo.sa doktorom sam prezadovoljna.
Wow. Ovo je bezobrazno.
wow.nije.samo je realno.
FelisCatus9
19.05.2010., 00:59
Dr. Dzepine u Vukovarskoj?
Vec sam isto pitao prije par dana, no nitko me nije dozivio. Ako ti netko odgovori, ocito je problem u meni (valjda mi je nos ruzan :rolleyes:).
Ne, prilaz Gjure Deželića.Bila sam na razgovoru.
Ful je profesionalan.Kad sam došla bila me trema,al onda sam vidjela kak su sestre ugodne i kak je on uredu.Dobila sam onaj osjećaj sigurnosti,da im mogu povjerit "sebe".To mi je bilo najbitnije osjećat se sigurno,a ne da se brinem hoću li se probudit iz anestezije ili ne...
http://www.glumicic-dzepina.com/hr/homepage_hr.html
Nakon godina problema sa upalama grla i upalom sinusa koja je prešla u kroničnu, plus što znam da imam devijaciju septuma (neki davni slučajni udarci u nos valjda, nisam "lomila" nos nikad) - konačno sam otišla na pregled. KB Merkur (Zajčeva), ORL.
Doc koji me pregledao (po godinama mlađi, spec. otorinolaringolog) je u cca 5-6 minuta pregleda (rinoskopija, vizualni pregled) odredio:
"indicirana je op septoplastica", s dijagnozom "Fractura septi nasi..."
Odmah sam naručena za operaciju (pod općom anestezijom), za mjesec dana je termin.
Dva dana prije op. imam razgovor/pregled kod anesteziologa, u međuvremenu hrpa pretraga zbog operacije tj opće anestezije.
Ono što sam ustvari očekivala, je ipak jedan malo opširniji razgovor s kirurgom/operaterom (isti onaj koji me primio na pregled), no tamo je gužva i svi su poprilično nervozni (iako je dr bio okej). No nije bilo prilike... :ne zna:
I sad mi je sve to navrat-nanos, mislim okej mogu guglati o septoplastici do besvijesti no...
Nemam želju za nikakvom estetskom korekcijom nosa, zadovoljna sam njime ovakvim kakav je. No eto, nisam pitala niti da li je moguće da oblikom ostane jednak... Najbolje je što se zakrivljenje jedva vidi, blago, u jednu stranu, i to tek ako se dobro zagleda.
Obzirom da me frka same operacije, i da nemam blagog pojma o postoperativnom tijeku (osim ovog pročitanog na forumu), kao i da ne znam ustvari ništa o nužnosti same operacije i da bih željela ipak znati više o svemu - dr na pregledu me prilično "rutinski" riješio u smislu "aha, operacija, to je to, odite kod sestre po termin"... planiram otići po drugo mišljenje.
Frendica mi je preporučila dr Borića (Petrova), a ovdje na forumu i drugdje se dosta spominju i dr Tončić i dr Ostojić - no svi se oni koliko vidim više bave estetskom kirurgijom, koja meni u ovom slučaju nije prioritet.
Ima li netko preporuku, kod koga otići po drugo mišljenje, na jedan "pošteni" pregled i opširniji razgovor i pro/contra operacije? Hvala.
princess
19.05.2010., 20:08
ne znam kako je kod tebe.ja sam imala devijaciju,iša mi nos u livo i nisam mogla disat na jednu nosnicu.polomilo ga,centriralo,maklo neke hrskavičice..sve zatvorenom tehnikom.nije bilo strašno.sad dišem normalno,nos izgleda super.nije naravno u mm simetrična liva i desna strana al to ni ne očekujem niti mi smeta.važno je da-dišem normlno.nos izgleda normalno.ništa drugo.sa doktorom sam prezadovoljna.
Ma daaaaj? Kod koga si ti bila? Možda si i rekla, al mi je očito promaknulo :)
martina84
20.05.2010., 06:33
bila sam jucer na operaciji,vise iz zdravstvenih razloga,ali podignula sam ga malo i imam rez unutar usnice. sad je to jakooo nateceno i gornja usnica ide prema dolje. koliko to traje odprilike?:(
snjezana7
21.05.2010., 09:51
pozdrav svima.
Čitala sam gotovo sve no opet me muče vaša iskustva.
Imam oduvijek problema sa upalama sinusa.
Sada je došlo do krajnosti, česte gnojne upale, posebno u sinusima ispod očiju.:mad:, imam dosta veliki nivo tekućine.
Bolovi su jaki, glavobolje, zubi bole, čak mi su se bubnjići uvukli i nekada me i uši bole. Ukupno sam 21 dan na antibioticima i na inhalacijama ali čim izađem van na malo hladniji zrak kao da sam na početku.
Bila na sv.duhu, kod dr.Gudelja.
Imam izrazitu devijaciju spetuma zbog koje on tvrdi da mi se to sve i događa.
Trebam ići na operaciju gdje će mi koliko sam shvatila raditi rekonstrukciju hrskavice. No, upala je i dalje tu.
Da li netko ima iskustva - ide li se na operaciju i pod upalom??
I da li je netko išao na sv. duh kod dr. Gudelja??
I koliko je trajao oporavak...:(
Molim vas da mi pomognete savjetima.
Baš sam uplašena..
NEMOJ ICI KOD GUDELJA. Ja sam isla, na funkcionalnu i estetsku. Mjesec-dva nakon operacije je nos bio skoro pa savrsen, a onda se nakon par mjeseci poceo deformirati, poprimati oblik tobogana, i sad je ruzniji nego prije. Gudelj ne priznaje gresku, sad se cak ispricava da je on zapravo namjerno (!) izvinuo nos jer je njemu to tako lijepo. Takvo izvijanje nosa nismo ni spomenuli u razgovorima prije operacije, naravno, nije najavio da ce on za razliku od drugih koji nos ravnaju, moj izvinuti, niti je postivao moju izricitu uputu da vrlo malo smanji piramidu nosa, skinuo je puno, kao sto je i sam rekao neposredno nakon operacije, a vrh nosa uopce nije suzio iako je rekao da bude.
snjezana7
21.05.2010., 10:29
Prvo sam mislila kod Glumičića pa sam odustala i onda sam slucajno preko jedne prijateljice dosla do dr.Ivkica u Vinogradskoj i stvarno sam se odusevila njime (a i pomoglo je sta je njoj napravio super nos :D )...i tako nakon dva termina za konzultacije napokon imam termin operacije :lux: ..... ma isčitala sam sve i spašava me šta ipak ispada da to (u većini slučajeva)nije tako strašno, malo se pretrpi al kasnije vrijedi.....
ja planiram na popravak, a vinogradska i rebro mi dolaze u obzir, pa te molim da stavis slikice svog nosa (i prijateljicinog, ako bi se ona slozila), please!
snjezana7
21.05.2010., 10:30
imam molbu za sve curke koje su rekla da im se ne svidaju glumičićevi nosevi - gdje mogu naci slike tih noseva? hvala! :)
princess
21.05.2010., 12:58
imam molbu za sve curke koje su rekla da im se ne svidaju glumičićevi nosevi - gdje mogu naci slike tih noseva? hvala! :)
Pa na njegovoj stranici... http://www.glumicic-dzepina.com/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=1%3Azahvati&Itemid=15&lang=hr
ivan3333
21.05.2010., 14:31
imam jedno pitanje, prije sedam dana sam bio na operaciji i moram priznat da sam se sokirao kad su mi skinuli kalup, nos mi je bio za moj ukus preuzak i prcast..vec dan, dva nakon se malo rasirio, sto mi izgleda prirodnije, sad, to je vjerojatno ta natecenost koje se svi plase a ja bi volio da mi nos ostane tako :) Stoga, pitanje za ove koji su prosli to sve skupa, kako ce to izgledat na koncu, nesto izmedju ili drito onako nakon sto se skinuo kalup..vidim da se vrh spusti kad otpadnu savovi ali sta je sto se tice sirine nosa. Zahvaljujem
Nakon godina problema sa upalama grla i upalom sinusa koja je prešla u kroničnu, plus što znam da imam devijaciju septuma (neki davni slučajni udarci u nos valjda, nisam "lomila" nos nikad) - konačno sam otišla na pregled. KB Merkur (Zajčeva), ORL.
Doc koji me pregledao (po godinama mlađi, spec. otorinolaringolog) je u cca 5-6 minuta pregleda (rinoskopija, vizualni pregled) odredio:
"indicirana je op septoplastica", s dijagnozom "Fractura septi nasi..."
Odmah sam naručena za operaciju (pod općom anestezijom), za mjesec dana je termin.
Dva dana prije op. imam razgovor/pregled kod anesteziologa, u međuvremenu hrpa pretraga zbog operacije tj opće anestezije.
Ono što sam ustvari očekivala, je ipak jedan malo opširniji razgovor s kirurgom/operaterom (isti onaj koji me primio na pregled), no tamo je gužva i svi su poprilično nervozni (iako je dr bio okej). No nije bilo prilike... :ne zna:
I sad mi je sve to navrat-nanos, mislim okej mogu guglati o septoplastici do besvijesti no...
Nemam želju za nikakvom estetskom korekcijom nosa, zadovoljna sam njime ovakvim kakav je. No eto, nisam pitala niti da li je moguće da oblikom ostane jednak... Najbolje je što se zakrivljenje jedva vidi, blago, u jednu stranu, i to tek ako se dobro zagleda.
Obzirom da me frka same operacije, i da nemam blagog pojma o postoperativnom tijeku (osim ovog pročitanog na forumu), kao i da ne znam ustvari ništa o nužnosti same operacije i da bih željela ipak znati više o svemu - dr na pregledu me prilično "rutinski" riješio u smislu "aha, operacija, to je to, odite kod sestre po termin"... planiram otići po drugo mišljenje.
Frendica mi je preporučila dr Borića (Petrova), a ovdje na forumu i drugdje se dosta spominju i dr Tončić i dr Ostojić - no svi se oni koliko vidim više bave estetskom kirurgijom, koja meni u ovom slučaju nije prioritet.
Ima li netko preporuku, kod koga otići po drugo mišljenje, na jedan "pošteni" pregled i opširniji razgovor i pro/contra operacije? Hvala.
Moja preporuka ti je poliklinika Gulic, tamo ti rade iskljucivo otorinci pa mislim da se oni vise bave operacijama nosa i vise su u tome opcenito...Ja sam bila tamo prije mj. dana u vezi sekundarne rino jer prva nije prosla dobro.. Eto ti vidi...
ivan3333
23.05.2010., 01:57
imam jedno pitanje, prije sedam dana sam bio na operaciji i moram priznat da sam se sokirao kad su mi skinuli kalup, nos mi je bio za moj ukus preuzak i prcast..vec dan, dva nakon se malo rasirio, sto mi izgleda prirodnije, sad, to je vjerojatno ta natecenost koje se svi plase a ja bi volio da mi nos ostane tako :) Stoga, pitanje za ove koji su prosli to sve skupa, kako ce to izgledat na koncu, nesto izmedju ili drito onako nakon sto se skinuo kalup..vidim da se vrh spusti kad otpadnu savovi ali sta je sto se tice sirine nosa. Zahvaljujem
Ako neko sa iskustvom moze dogovorit jer vec ludim lagano..
ivan3333
23.05.2010., 10:25
evo i slike http://i821.photobucket.com/albums/zz131/ivan3333/nos.jpg
lijevo je odma nakon skidanja kalupa, desno je par dana nakon.
Moja preporuka ti je poliklinika Gulic, tamo ti rade iskljucivo otorinci pa mislim da se oni vise bave operacijama nosa i vise su u tome opcenito...Ja sam bila tamo prije mj. dana u vezi sekundarne rino jer prva nije prosla dobro.. Eto ti vidi...
Hvala, u međuvremenu sam otišla kod dr-a kojeg sam prvog spomenula (maksilofacijalni kirurg iako uglavnom radi estetiku), potvrdio je mišljenje da obavezno treba septoplastika iako bi on "usput" malo i korigirao estetski (što ja NE želim).
OK, još manje od mjesec dana do operacije :eek: :zubo:
evo i slike http://i821.photobucket.com/albums/zz131/ivan3333/nos.jpg
lijevo je odma nakon skidanja kalupa, desno je par dana nakon.
Gle, nitko ti ne moze reci nista konkretno, izmjenjat ce ti se nos jos slijedeca 2 mjeseca svakako, ali nemoj sad panicariti nego ga pusti da on dodje na svoje!
I bez brige, uzmi u obzir da ti je esteticar radio nos i napravio ga je sigurno tako da se dobije najbolji estetski dojam, tako da ce biti proporcionalan i ok, samo vrijeme mora uciniti svoje. ;)
A prvo ti je bio uzak zbog kalupa, nece ti se sigurno ponovno vratiti na to stanje, jer kalup moraju stisnuti dosta da drzi kosti, pa on drzi i hrskavicini(donji) dio suzen, a sad se za par dana to unormalilo!
ivan3333
23.05.2010., 21:30
Gle, nitko ti ne moze reci nista konkretno, izmjenjat ce ti se nos jos slijedeca 2 mjeseca svakako, ali nemoj sad panicariti nego ga pusti da on dodje na svoje!
I bez brige, uzmi u obzir da ti je esteticar radio nos i napravio ga je sigurno tako da se dobije najbolji estetski dojam, tako da ce biti proporcionalan i ok, samo vrijeme mora uciniti svoje. ;)
A prvo ti je bio uzak zbog kalupa, nece ti se sigurno ponovno vratiti na to stanje, jer kalup moraju stisnuti dosta da drzi kosti, pa on drzi i hrskavicini(donji) dio suzen, a sad se za par dana to unormalilo!
Hvala, zvuci ko glas razuma,
ma malo me panika ulovila jer sam "radio" nos kod dr. koji je poznat po skoli uski i prcastih noseva, sto sam naravno tek kasnije procitao...pa me malo panika ulovila..
FelisCatus9
24.05.2010., 00:38
Pozdrav svima...
Naručila sam se kod doktora Dzepine (u prilazu Gjure Dezelica,on je s glumičićem u grupi) za 15.6.
Sad sam se totalno uspanicila zbog svega sto sam procitala opcenito...
Molim vas (vec sam jednom pitala i nitko mi nije odgovorio),jel imao tko kakva iskustva s njim,jel ista cuo za njega?
Ocajna sam...
MALENA ST
24.05.2010., 14:37
Hvala, zvuci ko glas razuma,
ma malo me panika ulovila jer sam "radio" nos kod dr. koji je poznat po skoli uski i prcastih noseva, sto sam naravno tek kasnije procitao...pa me malo panika ulovila..
Meni je nos duplo tanji i manji sad nego onda kad sam skinula kalup.
Ja sam zbog tog sretna full jer sam takav nos htjela-otok spada i dan dana- 2 ipo mjeseca su prosal.
Pozdrav svima...
Naručila sam se kod doktora Dzepine (u prilazu Gjure Dezelica,on je s glumičićem u grupi) za 15.6.
Molim vas (vec sam jednom pitala i nitko mi nije odgovorio),jel imao tko kakva iskustva s njim,jel ista cuo za njega?
Ocajna sam...
Samo nemoj paničarit Tu sam grešku ja napravila.
Meni je od operacije prošlo 3 tjedna. Nekoliko dana prije operacije intenzivno sam proučavala ovaj forum. Naravno da su me se negativna iskustva puno više dojmila, naročito nesreće cura kojima je s nosa uzeto previše hrskavice i kojima je zbog toga nos deformiran.
Na operaciju sam došla potpuno šokirana i samo ponavljala doktoru, nemojte ga smanjiti previše, bolje premalo nego previše... i to sam i dobila... Moj nos je i dalje prevelik, nakon 13000 kn i 2 tjedna godišnjeg koji sam provela na kauču :lol:
Evo, umjesto da sam mirno objasnila čovjeku što i kako, ja sam paničarila, prestrašila njega i dobila polurezultat.
I šta sad? Stvarno mi se ne ide na novu operaciju, ali ovaj nos me živcira do ludila!!!
Dakle, nemoj paničarit ako imaš povjerenja u doktora. Ako nemaš, otkaži operaciju...
LadyMoonlight
25.05.2010., 22:48
Iskreno, dal bi operirali nos da ste na mom mjestu. Imam samo 14, užasno sam iskompleksirana jedino i isključivo zbog nosa.
Kad pričam, onaj vrh nosa se miče o.O Ne znam kako to objasnit.
http://it.tinypic.com/r/2mzm64l/6
Živcira me ta grba užasno.
HelloShitty
25.05.2010., 22:55
Iskreno, dal bi operirali nos da ste na mom mjestu. Imam samo 14, užasno sam iskompleksirana jedino i isključivo zbog nosa.
Kad pričam, onaj vrh nosa se miče o.O Ne znam kako to objasnit.
http://it.tinypic.com/r/2mzm64l/6
Živcira me ta grba užasno.
NE, ili, ako hoces, ne jos!
Nitko te ionako nece ni htjeti operirati prije 18-e niti je to preporucljivo (eventualno kod teskih slucajeva opstrukcije disanja).
Dakle, ne razmisljaj o tome. Pricekaj par godina, do tada ces se saziviti sa svojim kompleksom i nadici ga ili ces operirati sto te smeta kada bude vrijeme za to. Nikome ne smeta tvoj nos u tim godinama. Da nije to, naslo bi se nesto drugo (bubam redom: kratke noge, rijetka kosa, skiljavost itd.). Tvoj tinejdzerski "kriz" je nos. :)
LadyMoonlight
25.05.2010., 23:34
Nisam ni mislila sad, cekam jos 4 godine. Vecina govori da je oke, al meni nije ugodno s njim. Jednostavno muci me.. I naravno znaju se naci zli jezici koji provociraju zbog nosa...
morning star ♀
26.05.2010., 17:09
Dragi forumaši i forumašice, predstavljam vam :) Moj Nos:
iz poluprofila izgleda kao da ima grbu, ali nema.... to je samo preširoka koštana baza
http://img709.imageshack.us/img709/8571/clipboard02hc.jpg
ta "grba" se anfas nastavlja u još širi bulbozan vrh
http://img29.imageshack.us/img29/1871/clipboard03vh.jpg
ptičja perspektiva
http://img442.imageshack.us/img442/1999/2605101624.jpg
ali zato iz profila izgleda.... normalno :zubo:
http://img96.imageshack.us/img96/5773/2605101626.jpg
Eto, tješim se time što imam fin profil i fine uši ... kladim se da niko nema tako fine uši kao ja :p a inače imam i jako fine oči i usne, doduše, primjete se tek kada isječem nos sa slike :zubo:
Ali nema veze, i onako mi svi gledaju u sise :cerek:
Eto, tješim se time što imam fin profil i fine uši ... kladim se da niko nema tako fine uši kao ja :p a inače imam i jako fine oči i usne, doduše, primjete se tek kada isječem nos sa slike :zubo:
Ali nema veze, i onako mi svi gledaju u sise :cerek:
Predobra! :s
morning star ♀
26.05.2010., 21:31
Izgleda.... normalno (lol) i prirodno jer i jeste moja 100% prirodna krtola u pitanju :cerek: Dakle permanentno stanje krasne face, nikakav postoperativni otok.
Eva Destruction
26.05.2010., 21:45
Izgleda.... normalno (lol) i prirodno jer i jeste moja 100% prirodna krtola u pitanju :cerek: Dakle permanentno stanje krasne face, nikakav postoperativni otok.
ups :rofl:
FelisCatus9
27.05.2010., 21:06
Meni je od operacije prošlo 3 tjedna. Nekoliko dana prije operacije intenzivno sam proučavala ovaj forum. Naravno da su me se negativna iskustva puno više dojmila, naročito nesreće cura kojima je s nosa uzeto previše hrskavice i kojima je zbog toga nos deformiran.
Na operaciju sam došla potpuno šokirana i samo ponavljala doktoru, nemojte ga smanjiti previše, bolje premalo nego previše... i to sam i dobila... Moj nos je i dalje prevelik, nakon 13000 kn i 2 tjedna godišnjeg koji sam provela na kauču :lol:
Evo, umjesto da sam mirno objasnila čovjeku što i kako, ja sam paničarila, prestrašila njega i dobila polurezultat.
I šta sad? Stvarno mi se ne ide na novu operaciju, ali ovaj nos me živcira do ludila!!!
Dakle, nemoj paničarit ako imaš povjerenja u doktora. Ako nemaš, otkaži operaciju...
Hvala...
Ma tak i ja visim po forumima od jutra do sutra...
Neznam šta sve nisam procitala... XD
Kod kog si bila molim te?
Moze i na privatno... :-)
anajrimx
28.05.2010., 10:25
Jel možda netko zna kod koga je Lejla Šehović operirala nos?
Znam da sam u jednom intervjuu pročitala da ne žali što ga je operirala i da je zadovoljna.
Meni se isto sviđa kako joj je nos sređen, dok za neke druge zvjezdice to ne mogu reći
Operirala je nos kod Glumičića.
anajrimx
28.05.2010., 10:39
i mene zanima kod kog si bila ? jer ću uskoro na operaciju, ali još nisam odlučila kod kog..i isto mislim da treba nać doktora kojem vjeruješ da će to napraviti kak treba
ivy2206
29.05.2010., 13:33
evo skinula i zadnji flaster,i nosic je jako lijep samo je jos jako otecen oko ociju i u sredini pa malo i izgledam ko svinja ali i to ce proci.bila sam kod dr kincla,cijena 1700 eura.pitaj ako te jos sta zanima.pozz
i ja sam bila kod dr.kinčla i moram priznati da sam jako jako zadovoljna :rock:
toplo bih ga preporučila svima, i za nos i za grudi, oboje je napravio fantastičan posao, zadržao je prirodan izgled tako da :jumping:
Uf, jesam se načitala :zubo: Ovako, htjela bi na operaciju eventualno ali trenutno nisam u mogućnosti financijski.
Dakle, ja sam kao klinka slomila nos, s vremenom se totalno iskrivio i sad imam tipičan orlovski, ali nije onako vještičji zakrivljen nego ima onu stepenicu, pa se spušta dolje. :D Jako je veliki(veći nego Helgi lol), i imam tu kvrgu na njemu koja s jedne strane izgleda kao potkožni prišt tj. vidi se onako bijelo, kao da će kost probiti van. :o Znači nos mi izgleda drukčije s jedne i druge strane lica. :( Pogledala sam malo galeriju od Ostojića i sviđa mi se kako radi(posebice veće nosine). Uglavnom, zanima me da li je netko ovdje imao slučaj kao moj, veliki i krivi nos sa prevelikim nosnicama koje uz to obično idu, a da je sad zadovoljan ishodom operacije?:confused:
Fala.
morning star ♀
01.06.2010., 13:21
U toj galeriji Ostojića su svi nosevi isti tj. isto prćasti nakon operacije... je li to onda ostaje tako ili se vrh ipak malo vrati u normalnu kasnije?
Moram napomenuti da mi se također jaaako svidio nos od cure ovdje koja je imala skoro pa gori nego ja i radila ga kod Tončića. Savršeno nešto. Zbog toga je Tončić meni u užem izboru. :top:
Pozdrav svima...
Ocajna sam...
Moja cura je nedavno (prije par mjeseci) bila na operaciji kod Džepine.
Jedino što ću ti reći : BJEŽI ŠTO DALJE!
Napravio joj je katastrofu. Morat će na korekcije (nadam se kod drugog kirurga!)...
:flop:
FelisCatus9
02.06.2010., 14:08
Moja cura je nedavno (prije par mjeseci) bila na operaciji kod Džepine.
Jedino što ću ti reći : BJEŽI ŠTO DALJE!
Napravio joj je katastrofu. Morat će na korekcije (nadam se kod drugog kirurga!)...
:flop:
hvala....zaista hvala...
sad mi je jasno zasto nitko ne pise o njemu...
FelisCatus9
02.06.2010., 14:18
Uff..
Ok jedno pitanje za sve :
Za koga mislite da je trenuto najbolji za rinoplastiku?
Bez devijacije,samo vršak nosa i gore suzit?
Može i na privatno...
ellica:)
03.06.2010., 16:51
Uf, jesam se načitala :zubo: Ovako, htjela bi na operaciju eventualno ali trenutno nisam u mogućnosti financijski.
Dakle, ja sam kao klinka slomila nos, s vremenom se totalno iskrivio i sad imam tipičan orlovski, ali nije onako vještičji zakrivljen nego ima onu stepenicu, pa se spušta dolje. :D Jako je veliki(veći nego Helgi lol), i imam tu kvrgu na njemu koja s jedne strane izgleda kao potkožni prišt tj. vidi se onako bijelo, kao da će kost probiti van. :o Znači nos mi izgleda drukčije s jedne i druge strane lica. :( Pogledala sam malo galeriju od Ostojića i sviđa mi se kako radi(posebice veće nosine). Uglavnom, zanima me da li je netko ovdje imao slučaj kao moj, veliki i krivi nos sa prevelikim nosnicama koje uz to obično idu, a da je sad zadovoljan ishodom operacije?:confused:
Fala.
ja sam imala, napravio mi je savrsen tocno kako sam htjela, imas moju toplu preporuku za Ostojica, ako hoces dam slike na pm:D
dragan0020
03.06.2010., 23:52
Ja sam bio odlučio za ovaj korak i evo dok pišem ovo mi je zadnji dan da imam kalup na nosu...Inače jedini kompleks koji sam imao je taj vražiji nos.. Koliko sam platio gdje sam platio i jesam li uopće platio vam neću reć.. ja sam imao više problema s nosom:
1.Nije bio proporcionalan
2.Imao sam lom nosa 4puta pa su kosti ono kao skijaške staze bile
3.naravno neizbježnu kvrgu
4.I vršak nosa mi je bi spušten jer sam od tolikih lomova ostao bez hrskavice
Operacija je bila bezbolna jedino sam sav bio plav, natekao , sav sam masan ko da sam se namazao sa litrom ulja te sam imao lagani pritisak ..sad sam u žutoj fazi..jedino me zabrinjava što je nos još uvjek velik al to bi se trebalo smanjiti kroz dva mjeseca navodno. Sutra skidam i vidjet ću što je napravljeno... za ljepotu se isplati pretrpjeti malo boli, par inekcija u trbuh, nagutati tableta protiv bolova, piti tablete za spavanje i gledati televiziju iako ti se negleda..
Najgora je detamponaža koja sljedi nakon 3dana.. najneugodnije iskustvo koje sam proživio po treći put :) snimio sam stanje prije, stanje za vrijeme i snimiti ću stanje nakon 2mj.
Ako vas smeta i imate hrabrosti za to idite jer niko neželi gledati vašu ružnu njušku.. ahahaha ;) šalim se samo ;)
Koliko sam platio gdje sam platio i jesam li uopće platio vam neću reć
:confused:
Mene zanim ako tko zna kakva je procedura kada se sredjujeje samo vrsak nosa-dakle onaj hrskavicni dio.
Mislim samo malo taj dio suziti, smanjiti...
Dali je potrebna bas prava operacija, opca anestezija, tamponiranje ......
Molim vas za odgovor.
Najljepse hvala:mig:
HelloShitty
04.06.2010., 23:21
Mene zanim ako tko zna kakva je procedura kada se sredjujeje samo vrsak nosa-dakle onaj hrskavicni dio.
Mislim samo malo taj dio suziti, smanjiti...
Dali je potrebna bas prava operacija, opca anestezija, tamponiranje ......
Molim vas za odgovor.
Najljepse hvala:mig:
Da, naravno - sve treba, ima tu vise posla nego se cini.
Jedino ce ti postoperativni oporavak biti laksi. Opca anestezija nije nuznost - moguce je, u dogovoru s lijecnikom, operaciju izvesti i u lokalno-potenciranoj anesteziji.
ironkid
05.06.2010., 01:10
evo da vas sve lijepo pozdravim i kažem par riječi o operaciji nosa.Kada sam se odlučila za operaciju nosa jer mi je hrskavica bila malo razdvojena obišla sam par doktora.Krenula sam prvo na konzultacije kod dr.Kinčla koji je jako hvaljen ali cijene koje on ima na stranici uopće nisu te već bar dvostruke jer kao posebno se zaračunaju anesteziolog,sestre i šta ja znam pa cijena ispadne bezobrazna.Tako da sam od njega odustala,pa na konzultacije kod dr.Tončića gdje me primio Tončić mlađi koji zna o operacijama kao i ja ,tako da je rekao kao jednu tehniku a onda pozvao tatu koji je rekao ma ne ta je tehnika bezveze pa predložio neku drugu.Dobila sam dojam da ni oni nemaju pojma,Tada sam otišla kod OSTOJIĆA koji se činio super,sve fino pojasnio i to bi bilo to,Odlučila se za njega,nakon operacije otišla doma,drugi dan vadila tampone ,a nakon tjedan dana skidala kalup a nos gori nego prije.Sad ima nepravilan nos,hrskavicu je spojio ali mi nos ide u desno tj desna strana je šira i veća od lijeve,grozno.Posvađali se i još me izbacio iz ordinacije jer mi se upucavao.I SVE TO ZA SAMO 15 000 Kn.Tako da nikako kod Ostojića,nisam od skidanja kalupa bila niti na jednoj kontroli,žalila se u Šubićevoj ali ništa jer se svi doktori drže zajedno.:flop:
dragan0020
05.06.2010., 01:56
Ja sam danas maknuo kalup nos je ravan iako je ogroman,malo sam modar i oprištavio sam na tom mjestu no vidjet ću rezultate točno za mjesec dana nakon što splasne i kožu dovedem nazad u red..kako god nos mi je bolji nego prije.. pazite ljudi gdje idete..ja nisam ni kod jednog od ovih otišao koje si navela jer svi oni rade rutinski pola sata i eto šta su napravili su napravili.. moj kirurg je radio kvalitetno 2 i pol sata na mom nosu neznam kako će izgledati kad otekline splasnu ali ja sam trenutno zadovoljan :) :P
evo da vas sve lijepo pozdravim i kažem par riječi o operaciji nosa.Kada sam se odlučila za operaciju nosa jer mi je hrskavica bila malo razdvojena obišla sam par doktora.Krenula sam prvo na konzultacije kod dr.Kinčla koji je jako hvaljen ali cijene koje on ima na stranici uopće nisu te već bar dvostruke jer kao posebno se zaračunaju anesteziolog,sestre i šta ja znam pa cijena ispadne bezobrazna.Tako da sam od njega odustala,pa na konzultacije kod dr.Tončića gdje me primio Tončić mlađi koji zna o operacijama kao i ja ,tako da je rekao kao jednu tehniku a onda pozvao tatu koji je rekao ma ne ta je tehnika bezveze pa predložio neku drugu.Dobila sam dojam da ni oni nemaju pojma,Tada sam otišla kod OSTOJIĆA koji se činio super,sve fino pojasnio i to bi bilo to,Odlučila se za njega,nakon operacije otišla doma,drugi dan vadila tampone ,a nakon tjedan dana skidala kalup a nos gori nego prije.Sad ima nepravilan nos,hrskavicu je spojio ali mi nos ide u desno tj desna strana je šira i veća od lijeve,grozno.Posvađali se i još me izbacio iz ordinacije jer mi se upucavao.I SVE TO ZA SAMO 15 000 Kn.Tako da nikako kod Ostojića,nisam od skidanja kalupa bila niti na jednoj kontroli,žalila se u Šubićevoj ali ništa jer se svi doktori drže zajedno.:flop:
Ajme. :( Baš mi je žao. Ovo je već drugi put na temi da čitam da se Ostojić nekoj upucavao, tj.drugu curu je pipao po bedru. :o
princess
05.06.2010., 19:56
Ja sam danas maknuo kalup nos je ravan iako je ogroman,malo sam modar i oprištavio sam na tom mjestu no vidjet ću rezultate točno za mjesec dana nakon što splasne i kožu dovedem nazad u red..kako god nos mi je bolji nego prije.. pazite ljudi gdje idete..ja nisam ni kod jednog od ovih otišao koje si navela jer svi oni rade rutinski pola sata i eto šta su napravili su napravili.. moj kirurg je radio kvalitetno 2 i pol sata na mom nosu neznam kako će izgledati kad otekline splasnu ali ja sam trenutno zadovoljan :) :P
A kod koga si ti bio? Napiši i pomozi nama koji još nismo bili, a trebamo :D
dragan0020
05.06.2010., 21:52
Rado bi vam rekao ali ovo je doktor koji inače je kirurg za uho,grlo i nos.. stanje u državi je takvo kakvo je nema se para za privatne kirurge (koji zvuče fancy zbog riječi privatni al ustvari su to užasni kirurzi razvikanih imena)..znači moj nije vjerojatno specijalizirao plastičnu kirurgiju ali to je doktor koji uživa u svojoj profesiji i posvetio mi je dva i pol sata kako bi mi sredio nos, dali će biti dobri rezultati vidjet ćemo kad izvadim još konce.Znači nemogu reći ime niti gdje radi ali mogu reći da svoj posao zna i da kad radi ovakve zahvate radi ih malo ali kvalitetno.
Trenutno nos je buhtla ali iz profila se vidi da je ravan i da je dignut vršak nosa ali ne previše... znači pod rezultate koji se još nevide su realna veličina nosa i dali će vršak nosa ostati u ovom pložaju ili će pasti..
Doktoru svaka čast na trudu i volji i vjerujem da ću imati ravan i naravno muški nos kada sve ovo splasne.
Oni koji ovo žele napraviti to kvalitetno će najbolje to riješiti ako idu van Zagreba..gdje kirurzi daju više truda iz jednostavnog razloga što nisu razvikani a gladni su i novca i popularnosti..
mousezg
06.06.2010., 11:57
nakon 7 dana čekanja, večeras se prijavljujem u bolnicu.... nakon svih mogućih pregleda, bio sam naručen prošli petak na prijavu u bolnicu, te sam trebao tu nedjelju ( prije ravno 7 dana ) javiti se na ležanje u bolnicu... naravno da nisam, nego svaki dan zvati u pola 3 i pitati dali trebam taj dan doći u bolnicu... i eto, večers se javljam.... sv. duh, gudelj ..... dosada sam čitao samo dobre stvari o njemu, sad se javljaju i negativni komentari.... valjda me neće sjeb** .....
više me ubilo tih 7 dana iščekivanja svaki dan, da napokon to vise rješim... od pregleda je prošlo više od 2 mjeseca..... nosim laptop sa sobom, i stick za net, pa ću javiti rezultate drito iz bolnice kad dođem ksebi ....
i na odjelu je ekipa hvalila Gudelja.... trazim nadu i u tome, jer sam zadovoljan svojim nosom tj. izgledom istog, nek samo prokopa kanale, ostalo nek ne dira.... eto, javim još večeras kako je kad se smjestim.... valjda će mi dati večeru....
e da, prošli ponedjeljak kada sam dosao ujutro da se prijavim, dali su mi mogućnost da ostanem ležat.... dobro da nisam jer bi bio tjedana dana u bolnici.... to je ok za ove van Zagreba, jer nemoraju trošit novac na put, jer budite sigurni da vas neće primit tada kada ste naručen, već samo zaprimit papire, i eventualno kad anesteziologa, ako već niste bili.... ima u prizelju kafić, sandvich bar.... preko puta bolnice nekoliko kafića..... barem dobijete nekoliko dana plačenog smjestaja u Zagrebu, a pošto niste na rasporedu, vjerujem da se slobodno šečete po gradu dok čekate da vas uvrste na listu .... to se meni čini ok za sve van ZG, mozda imaju kakvog posla za obaviti..... nemojte dolazit sa autom, jer parkinga nema, ja hvala bogu poslovno suradujem sa bolnicom, pa mogu sa auto na parking za zaposlenike, inače, da nemogu , nebi isao sa autom... a trazit okolo parking... a neznas dal pauk dezura.. bolje zaboravit....
nist, javim se navečer....
dragan0020
06.06.2010., 12:28
mislim ako ćeš biti operiran danas onda vjeruj mi neće ti baš biti do tipkanja i pisanja nakon što se probudiš sa natečenom surlom dok te anestezija šora i bolovi ;) tek za 2dana ćeš razmišljat o tome :)
mousezg
07.06.2010., 08:04
mislim ako ćeš biti operiran danas onda vjeruj mi neće ti baš biti do tipkanja i pisanja nakon što se probudiš sa natečenom surlom dok te anestezija šora i bolovi ;) tek za 2dana ćeš razmišljat o tome :)
evo me u bolnici .... dosao sinoć, oko pola 8... za dobro večer pojeli mi večeru.... jbga.....kratio vrijeme do 22 h .... slobodno sam isao pušit.... tad sam dobio inekciju u trbuh protiv zgršavanja krvi..... i tabletu za spavanje...koja nevrijedi ništa...a svi hrču, nosovi im puni..... i tak... u pola 6 !!! buđenje... toplomjer..... pa spremanje kreveta pa vizita.... to sad cekam.. pa sam prvi na redu za pod nož .....
javim se ili večeras ili sutra .. pozz iz sobe br 4. sa drugog kata ORL sv.duh :D
Ignoramus
07.06.2010., 11:33
zanima me jel netko operirao nosne puteve u svrhu sprecavanja struje zraka kroz nos, drugim rijecima govora kroz nos
uzasan mi glas i tup pa bi htio to operirat da vise ne govorim kroz nos, ima li tko iskustava?
Da, naravno - sve treba, ima tu vise posla nego se cini.
Jedino ce ti postoperativni oporavak biti laksi. Opca anestezija nije nuznost - moguce je, u dogovoru s lijecnikom, operaciju izvesti i u lokalno-potenciranoj anesteziji.
Evo bila sam kod dr. Zambelija na konzultaciju.
Reko mi je kako zbilja imam ljep i pravilan uski nosic sa naglasenim vrskom u hrskavicnom dijelu.
On kaze da bi mi lokalno dao injekciju u nos te mi skinuo taj hrskavicni dio i ujedno ga malo podignuo-da bude pod kutom 105-kaze da je za zenske noseve idealno od 95 do 110 stupnjeva.
Navodno bi dva tjedna imala nekakve flastercice, a taj postupak traje svega 20-ak minuta.
Ne znam dal da se upustim u sve to, al imam jacu hrskavicu.
Sto je najzanimljivije-on mi ne garatira da ta ista hrskavica nece opet narasti.....:confused:
HelloShitty
07.06.2010., 20:05
Ne znam dal da se upustim u sve to, al imam jacu hrskavicu.
Sto je najzanimljivije-on mi ne garatira da ta ista hrskavica nece opet narasti.....:confused:
Ovisi o godinama, financijskom stanju... ;)
Ako si jako mlada, pricekaj malo, mozda se srodis sa svojim "nedostatkom".
Ovisi o postoperativnom tijeku kakvo ce biti konacno stanje - da, moguce je i da ne bude kako zamisljas.
Iz opisa zakljucujem da nije nesto upadljivo pa recimo da ja na tvojem mjestu ne bih to "popravljao"...
Mah, mah, evo mene, još uvijek sa "starim nosom":D
Klapan:mig:, a ne Kaplan. Ja sam bila kod njega na konzultacijama, mislim da je jako ozbiljan, da ne želi riskirati, nevoli raditi predrastične promjene na nosu, protiv je "skakaonica" , više voli ravne noseve, radi kompjutersku simulaciju koja košta 1500 kn:eek:, i tako, na mene je ostavio dobar dojam, ali mislim da je dosta skup, i ono što me odbilo-a već sam se skoro naručila za operaciju je to što mi nije htio reči cijenu, nešto je izmumljao da će mi reči drugi puta, koji drugi puta-nemam pojima, više se nisam pojavila:ne zna:
Poliklinika Klapan - Izbjegavajte je u širokom luku
Prije par dana sam bio kod njih, i moram ovo podjeliti s vama da netko ne doživi slično... moj doživljaj:
Imam problem s oteklinama na vratu.
1. Naručim se.
2. Dođem 5 min prije nego što sam naručen.
3. Čekam 35min na red u čekaonici i slušam njihovu iritantnu mono glazbu.
4. Konačno me pozovu unutra.
5. Klapan pogleda malo u grlo i u nos, i preporuči mi antibiotik "Klavocin", nešto za grglanje te sprej za nos i veli da dođem na kontrolu za 10dana. (Trajalo približno 10min.)
6. Naplate mi za to 300kn.
7. Odem do ljekarne gdje po lijekove u vrijednosti 250kn.
Što dulje čekam i konzumiram te lijekove stvar mi se ne popravlja.
8. Naručim se za tu kontrolu.
9. Dođem 5 min prije nego što sam naručen.
10. Čekam 25min na red u čekaonici, a zanimljivo da nekog tko je došao nakon mene i naručen je kasnije ide u ordinaciju prije mene.
11. Veli doktor da mi valjda nije ništa, i da preporuča da odem na ultrazvuk u neku drugu kliniku te se vratim na kontrolu. (Trajalo približno 10min.)
12. Naplate mi 150kn.
Na kraju, potrošio sam 700kn bezveze i moram tražit drugog doktora. Meni ovo prepisivanje lijekova bez ikakvih kontrola dijeluje veoma neodgovorno, da ne pričam o čekaonici i cijeni.
mousezg
08.06.2010., 17:14
evo me u bolnici .... dosao sinoć, oko pola 8... za dobro večer pojeli mi večeru.... jbga.....kratio vrijeme do 22 h .... slobodno sam isao pušit.... tad sam dobio inekciju u trbuh protiv zgršavanja krvi..... i tabletu za spavanje...koja nevrijedi ništa...a svi hrču, nosovi im puni..... i tak... u pola 6 !!! buđenje... toplomjer..... pa spremanje kreveta pa vizita.... to sad cekam.. pa sam prvi na redu za pod nož .....
javim se ili večeras ili sutra .. pozz iz sobe br 4. sa drugog kata ORL sv.duh :D
i da, kak sam zatvorio laptom, tak je sestra dosla po mene... skidaj lančić, nauušnicu, sat sve kaj imas, i kat nize u predoperacijsku, tam sjetio par min pa na stol... legao na stol u 8:30 jucer dakle.... i tak lezap pola sata dok doktor nije dosao...... zadnje kaj se sječam je kad je anesteziolog govorio sad će vam se malo vrtjet.... sljedeca scena je kada mi govore da se prebacim na svoj krevet u sobi...... to je bilo u 11:30 ..... u 13:00 sam se već morao prošetat, dosadno mi bilo, anestezija pustila skroz... pisao bi i jučer da si nisam sjebao punjač na laptopu, danas cura donjela lemilicu pa sam i to napravio........ ostavili su mi na ruci onaj vrag di mi pucaju ljekove protiv bolova.... trazio sam ih dva put.... navečer već nisam..... jedino kaj nisam mogao spavat.... u 2 ujutro sam se vrtio, em je vruče em su svi hrkali.... pa sam se isao šetat po odjelu, i nasao sobu broj 6 potpuno praznu, sa TV-om, i otvorenim prozorom..... vratio se u svoju, napisao sestri na papir da sam se preselio u sobu broj 6, i da me tam moze naći... ujutro mi je donjela toplomjer, nasmijala se, i rekla da nije meni ni loše....... i sad sam ostao u toj sobi.... telka radi, ja sam gospodar, sad mi dovoze nekog čovjeka koji je cjeli dan na operaciji, karcinom glasnica ili tak neke...... bit će na respiratoru, barem neče hrkat, jedino neznam koliko će te aparature proizvodit buke...
na viziti dosao Gudelj, rekao da je dobro to napravio, da mi sutra vadi tampone i stavlja kraće...... uzasan je taj osječaj pre punog nosa a nemozes ga ispuhat.... inače sve 5.... jutros otisao na kavu, naravno, okusa nemam... zapalio cigaretu, ko da i nisam..... klopa je ok i ima je dovoljno s obzirom da tjelo nista ne trosi ..... večre sinoć bila špagete bolognesse, doručak kruh maslac i salama, ručak rizi-bizi i pečeni picek.... sad čekam večeru, taman je poslje svi vole raymonda :D .... pa opet na laptom, pustit si neki film i zicat bar 2 tablete za spavanje.... od jedne se ovdje nikome nije nimalo spavalo, neznam zake..... tko zna kaj nam daju...... sve u svemu ok, ali tak me ždere taj nos, da bi si u svakom trenu sam izvukao tampone.... i da svaku večer dobivam inekciju u trbuh protiv zgrušavanja krvi, i ujutro intorvenozno inekciju od koje uzasno svrbe genitalije, bez zahebancije, svrbe nekih 30 sek za poludit.... mada je i mene cjelo vlasiste svrbilo, kao prvi sam koji je to izjavio......
ak koga kaj interesira, nek pita.........
mousezg
10.06.2010., 11:50
kak bi bandić rekao; idemo dalje..... nisam dugo bio u toj sobi broj 6, jednu noć samo..... kad su čovjeka dovezli i prikopčali ga, bilo mi je jako drago kaj su me prebacili u sobu 5..... tu nas je 4 sada.... ali kaj se moze.... so sad su mi 2 puta kratili tampone... danas sam cak osjetio mjehurice kroz nos.... covjek koji je bio poslje mene na operaciji ide danas doma... ja nemam pojma o ničemu, jer kad god mi gudelj krati tampone, dok me sestra opere i obrise on nestane i nestignem ga pitat, a na viziti nema sanse nekaj pitat, i to mi je jako banana, pa ipak sam ja pacijent, i ja sam tak koji bi trebao biti u centru pažnje..... ovak sam tu 4 dana i neznam nista.... osim da mi je nos sada ravan...... to je ono kaj sam vidio u wc-u jer sam si sam isao skinut zavoje da bidim na kaj to liči..... surla je i dalje natečena, ljekove vise ne dobivam, samo kratim vrijeme na sve moguće načine..... naspavati se ovdje je nemoguće, jer svi hrču, a poslje operacije to zvuči jos gore, jer se sve cjedi u usta pa svi zvuče ko da se utapljaju...... i jos kaj je gore, uzasno je vruče, pa otvoris prozor pa je propuh, pa upale klimu na odniku pa ovome smeta.... jedva čekam da dođem doma i da se pošteno na spavam.....
jer svi hrču, a poslje operacije to zvuči jos gore, jer se sve cjedi u usta pa svi zvuče ko da se utapljaju.
Koliko je morbidno toliko je i smiješno. :rofl:
curaspitanjem
10.06.2010., 14:18
kolko ja citam ovaj forum ( a citam ga vec obrih godinu i pol) meni se cini samo jedno...odaberes doktora za kojeg imas ono dobar osjecaj, narucis se i molis boga da sve dobro prodje, jer za svakog doktora sam nasla karikiram dvije cure koje su prezadovoljne i dvije koje je unistio...mislim da je to na zalost stvar srece...ja planiram ove zime na operaciju..i sto vise citam ni sama ne znam kud i kamo :( krenut cu uskoro u oblilaske ordinacija i konzultacije pa cu vidjeti...vec sam napisala da zelim malo izravnati nos iz profila i srediti vrsak..ako je itko bio kod nekoga da je zadovoljan s vrskom nosa neka pliz stavi slike ili posalje poruku
kolko ja citam ovaj forum ( a citam ga vec obrih godinu i pol) meni se cini samo jedno...odaberes doktora za kojeg imas ono dobar osjecaj, narucis se i molis boga da sve dobro prodje, jer za svakog doktora sam nasla karikiram dvije cure koje su prezadovoljne i dvije koje je unistio...mislim da je to na zalost stvar srece...ja planiram ove zime na operaciju..i sto vise citam ni sama ne znam kud i kamo :( krenut cu uskoro u oblilaske ordinacija i konzultacije pa cu vidjeti...vec sam napisala da zelim malo izravnati nos iz profila i srediti vrsak..ako je itko bio kod nekoga da je zadovoljan s vrskom nosa neka pliz stavi slike ili posalje poruku
To je tako, forum je dvosjekli mač, samo je važno da TEBI doktor "sjedne" i da se sve u tančine s njim unaprijed dogovoris, i nemoj se previse pouzdati u ovo rekla kazala jer je svaki slucaj individualan pa tako i tvoj!
Slažem se. Mislim da je ipak najbolje to negdje vani sredit, npr u US, kako su meni predložili. Ipak moj nos nije jednostavan slučaj i ako mi ga sjebu nemam se kome požaliti.
_reese_
10.06.2010., 22:20
E a zakaj to nekima daju a nekima ne?:ne zna:....babi koja je bila samnom u sobi su dali, a svima s kojima sam pricala (mladi ljudi) nisu to dobili....
mousezg
12.06.2010., 13:20
E a zakaj to nekima daju a nekima ne?:ne zna:....babi koja je bila samnom u sobi su dali, a svima s kojima sam pricala (mladi ljudi) nisu to dobili....
to ti ovisi o onom testu koagulacije krvi.. dali se sama zgrusava brzo ili sporo.... meni očito sporije pa su mi dali to... tako da nakon operacije, krv teče kroz nos, a ne da se kori.........
ugl, ja sam doma......... u srijedu, čet mi samo kratili tampone.... jučer ih gudelj izvadio....veli, idem napravit operaciju pa ću ti napisat otpusno pismo.... i tak je i bilo... 12:30, sjeo u auto i piči doma.... jučer cjeli dan samo sam lezao, a i danas ću jer je prevruče za ista drugo..... i skorila mi se sukrvica... tak da me boli ak se nasmijem, kihnem ili kod bilo koje druge grimase... otisao u ljekarnu jutros i kupio si aqua maris i jos neki od nive-e spray za bebe.. to mi je otpustilo te nekupine u nosu pa ih sad lagano hračkam i pljuckam van, a i dio sam iscuri..... znam, izgledam ko najveći šmrkavi balavac, ali me to nedira, takav sam i na kavu otisao u birc.... kaj me briga, glavno da je meni bolje...... naravno, nakon otpusta iz bolnice, nisam dobio ama bas nikakve upute kako dalje, niti da si kupim neke, niti kako se ponašat, ama baš ništa... na svoju ruku sam kupio ove spray-eve, najnježnije kaj su imali, pa nek se lagano cjedi.... inače se sve skori i to je uzas...... u utorak idem na kontrolu pa će mi valjda reci nesto vise.....
nina0123456789
14.06.2010., 18:04
ima li itko ikakve informacije o poliklinici IMED, dr. Aleksandar Milenović, konkretno operacija nosa??
Bok svima, da li je netko u zadnje vrijeme radio reviziju (popravak nosa)?
Mene konkretno zanima stavljanje hrskavice tamo gdje nedostaje...
Svaka informacija je dobrodošla!
dragan0020
18.06.2010., 21:45
Ja sam ti bio dugo bez hrshavice i poslje operacije sam mislio da mi je vrh nosa utrnuo il neš da su mi živce zeznuli il neš :D kad ono kasnije mi rekli da su mi stavili hrskavicu koju sam smrskao sportom.. Bio sam oduševljen cijelo vrijeme je pipkam nemogu odoljeti tom novom osjećaju.. Uglavnom malo će zarezati ubaciti hrskavicu dobiti ćeš koji šav (neće se vidjet jer su unutarnji) i to je to..a precedura kao da ineš na operaciju nosa samo je kraći oporavak..
Evo ja još mjesec dana i kosti bi mi trebali zarasti ako osjetite kvrge ispod kože da imate to se javlja kod zarastanja kosti i to će nestati tako da se ne brinete...Moja operacija je bila isključivo da izravnam nos s obzirom da sam muško nisam dao da mi smanje nos jer kolki nos tolki ponos :)
Što se tiče održavanja nosa, nakon operacije uzeti uljene kapi ili magistrale i 3x dnevno ukapati u nosnice nakon istog broja kapanja sa fizioološkom otopinom..
Lana zgb
21.06.2010., 21:00
Ja sam ti bio dugo bez hrshavice i poslje operacije sam mislio da mi je vrh nosa utrnuo il neš da su mi živce zeznuli il neš :D kad ono kasnije mi rekli da su mi stavili hrskavicu koju sam smrskao sportom.. Bio sam oduševljen cijelo vrijeme je pipkam nemogu odoljeti tom novom osjećaju.. Uglavnom malo će zarezati ubaciti hrskavicu dobiti ćeš koji šav (neće se vidjet jer su unutarnji) i to je to..a precedura kao da ineš na operaciju nosa samo je kraći oporavak..
Evo ja još mjesec dana i kosti bi mi trebali zarasti ako osjetite kvrge ispod kože da imate to se javlja kod zarastanja kosti i to će nestati tako da se ne brinete...Moja operacija je bila isključivo da izravnam nos s obzirom da sam muško nisam dao da mi smanje nos jer kolki nos tolki ponos :)
Što se tiče održavanja nosa, nakon operacije uzeti uljene kapi ili magistrale i 3x dnevno ukapati u nosnice nakon istog broja kapanja sa fizioološkom otopinom..
a meni je prošlo mjesec dana od operacije i osjetim s jedne i dr strane kvržice tj kosti a oće mi to proći
Mayalenna
23.06.2010., 00:14
evo da vas sve lijepo pozdravim i kažem par riječi o operaciji nosa.Kada sam se odlučila za operaciju nosa jer mi je hrskavica bila malo razdvojena obišla sam par doktora.Krenula sam prvo na konzultacije kod dr.Kinčla koji je jako hvaljen ali cijene koje on ima na stranici uopće nisu te već bar dvostruke jer kao posebno se zaračunaju anesteziolog,sestre i šta ja znam pa cijena ispadne bezobrazna.Tako da sam od njega odustala,pa na konzultacije kod dr.Tončića gdje me primio Tončić mlađi koji zna o operacijama kao i ja ,tako da je rekao kao jednu tehniku a onda pozvao tatu koji je rekao ma ne ta je tehnika bezveze pa predložio neku drugu.Dobila sam dojam da ni oni nemaju pojma,Tada sam otišla kod OSTOJIĆA koji se činio super,sve fino pojasnio i to bi bilo to,Odlučila se za njega,nakon operacije otišla doma,drugi dan vadila tampone ,a nakon tjedan dana skidala kalup a nos gori nego prije.Sad ima nepravilan nos,hrskavicu je spojio ali mi nos ide u desno tj desna strana je šira i veća od lijeve,grozno.Posvađali se i još me izbacio iz ordinacije jer mi se upucavao.I SVE TO ZA SAMO 15 000 Kn.Tako da nikako kod Ostojića,nisam od skidanja kalupa bila niti na jednoj kontroli,žalila se u Šubićevoj ali ništa jer se svi doktori drže zajedno.:flop:Ako je sve to istina (ovo se odnosi na sve vas koji se žalite),što se ne obratite predsjedniku plastičara Rh:confused::ne zna:,mislim da je to dr.Zambelli,koliko ja znam preko meni bliske osobe ako se žalite pismeno,uz priložene dokaze da ste bili kod tog kirurga,zatim fino,smisleno kažete što vam nije odgovoralo,neprofesionalnost,ne ljubaznost,loše obavljen posao,seksualno uznemiravanje,sve na papir stavite i dobijete povrat novca i odštetu.Hebemu,nemojte samo tu kukati,izborite se za sebe,niko od vas ne sere pare.:rolleyes:Raspitajte se malo hebemu miša,nije sve tako crno,planirati tu nove operacije nosa iz svog dzepa,ma wtf??:eek::lol::(
Mayalenna
23.06.2010., 00:21
Inače svi manje više rade izlomljene noseve,prvih šest mjeseci nije tako vidljivo a sa vremenom su sve ružniji,gore uži,dolje babure..:rolleyes:Tako da oni koji i nemaju ružan nos,a odluče se zbog sitničarenja se pokaju i plaču nad starim slikama.:(
Mayalenna
23.06.2010., 00:25
Pozdrav svima,molim savjet ako je itko imao slično iskustvo :)
naime, gledano od naprijed imam lijep nosić,mali,uzak i vrh je sasvim lijep ali gledano iz profila je nekako špicast,s tim da ima mala grba na početku i izgleda nekako ružno iz profila,veliko, dok od naprijed izgleda malo.. zvuči čudno,ali tako je..
sad,da li se isplati ići na operaciju, dosta sam o tome razmišljala,jer bih htjela samo ispraviti tu grbicu na početku nosa i malo promijeniti izgled iz profila da ne bude ravan nego udubljen ali vrh ne bih htjela dirati niakako jer mislim da bi mi se onda promijenio i cjelokupan dojam lica.. znači, vrh i duljina isti, da li se isplati ići i mogu li imati povjerenja da će mi točno tako napraviti?
hvalaNemoj sitničarit,šteta da postaneš Michael jackson(a pored ovih naših to nije teško:rolleyes::(),ako ti je kako kažeš uzak,od naprijed lijep,ma wtf,uživaj u njemu,nemoj se shebati..:s
Ako je sve to istina (ovo se odnosi na sve vas koji se žalite),što se ne obratite predsjedniku plastičara Rh:confused::ne zna:,mislim da je to dr.Zambelli,koliko ja znam preko meni bliske osobe ako se žalite pismeno,uz priložene dokaze da ste bili kod tog kirurga,zatim fino,smisleno kažete što vam nije odgovoralo,neprofesionalnost,ne ljubaznost,loše obavljen posao,seksualno uznemiravanje,sve na papir stavite i dobijete povrat novca i odštetu.Hebemu,nemojte samo tu kukati,izborite se za sebe,niko od vas ne sere pare.:rolleyes:Raspitajte se malo hebemu miša,nije sve tako crno,planirati tu nove operacije nosa iz svog dzepa,ma wtf??:eek::lol::(
potpis.
I ja se slažem, ali koliko god "oni koji znaju" imaju mišljenje o "onima koji ne znaju", opet su kolege i neće jedan protiv drugog.
Ako je u primarnoj operaciji napravljena ogromna pogreška, ne možete tražiti od istog plastičara da to popravlja...
Činjenica je da svatko od njih ponekad napravi pogrešku ( pa to se događa svim doktorima, internistima, ginekolozima....od pogrešaka- propusta) ali neki to stalno čine, u tome je razlika.
I činjenica je da tima koji to stalno čine i doslovno "sakate" ljude, nitko ne može stati na kraj, jer su se medijima raširili kao "guba" i uvijek će imati klijentelu neinformiranu i povodljivu. Prva sam ja bila među takvima i sada ispaštam. :ne zna:
I sad tražim tko mi može pomoći da ponovno izgledam kao prije (barem približno)...
da se ne sramim stati pred objektiv a prije sam to obožavala....
Najlakši pacijenti su oni sa zbilja ogromnim i ružnim nosevima. Svi oni koji žele "samo malo ljepše" su najproblematičniji i najlakše je napraviti loš posao...među njima sam ja.
Mayalenna
23.06.2010., 18:14
I ja se slažem, ali koliko god "oni koji znaju" imaju mišljenje o "onima koji ne znaju", opet su kolege i neće jedan protiv drugog.
Ako je u primarnoj operaciji napravljena ogromna pogreška, ne možete tražiti od istog plastičara da to popravlja...
Činjenica je da svatko od njih ponekad napravi pogrešku ( pa to se događa svim doktorima, internistima, ginekolozima....od pogrešaka- propusta) ali neki to stalno čine, u tome je razlika.
I činjenica je da tima koji to stalno čine i doslovno "sakate" ljude, nitko ne može stati na kraj, jer su se medijima raširili kao "guba" i uvijek će imati klijentelu neinformiranu i povodljivu. Prva sam ja bila među takvima i sada ispaštam. :ne zna:
I sad tražim tko mi može pomoći da ponovno izgledam kao prije (barem približno)...
Najlakši pacijenti su oni sa zbilja ogromnim i ružnim nosevima. Svi oni koji žele "samo malo ljepše" su najproblematičniji i najlakše je napraviti loš posao...među njima sam ja.Lutko,žao mi zbog svega:(,no hebemu,ne predaj se,obrati se,žali se,meni bliska osoba je dobila povrat i hebeno veliku odštetu,vidim da imaš psihičke boli,ako si išla zbog toga psihologu,psihijatru eto ti oštete...samo se ne predaj i popravak ne radite iz vlastitig dzepa cure moje!!:(
Meni je ova tema full depresivna. :o
Mayalenna
24.06.2010., 00:34
Meni je ova tema full depresivna. :oTužno.:(Ne volim nepravdu,educirajte se,raspitajte za svoja prava,ja sam vam već sve napisala, i uvijek ističem ljudima da je u pitanju njihovo lice,njihov identitet,ako zaista nije nos prevelik nije vrijedno rizika.:(
vuvuzele
24.06.2010., 21:25
Slažem se s mišljenjem o Dr.Ignatovskom. Sve će obećati,ali ništa ne može napraviti. Bio sam na dvije operacije nosa i napravio je katastrofu.Nisam siguran da obn operira osobno,mislim da se krije iza nekog stranca koji kod njega radi,a on se predstavlja kao kirurg koji ima veliko iskustvo. Osobno sam se uvjerio da svaštari i stavlja jeftin botox. Čuvajte se,kada platiti gotovo je. Pitajte ga da potpiše ugovor s kompjutorskom animacijom budućeg izgleda, pa ćete vidjeti hoće li operirati.
anita j
25.06.2010., 17:05
ja planiram ići najesen kod dr tončića.........malo me samo frka anestezije, kako djeluje lokalna anestezija, da li je tko od vas bio pod lokalnoj? :-)
all alone25
27.06.2010., 00:00
Jell ima kakve veze ak nosiš aparatić za zube i operacija nosa?Jel to kontraindikacija?
Jell ima kakve veze ak nosiš aparatić za zube i operacija nosa?Jel to kontraindikacija?
Zanima i mene :D Jedino što mi je palo na pamet je da bi operacija puno više boljela poslje kad te uz cijelu glavu i zubi bole. :rofl: Ono, previše muke sve skupa.:o
vuvuzele
28.06.2010., 21:43
ja planiram ići najesen kod dr tončića.........malo me samo frka anestezije, kako djeluje lokalna anestezija, da li je tko od vas bio pod lokalnoj? :-)
Ja sam bio na lokalnoj potenciranoj.Sve O.K. što se tiče anestezije,al sam bio kod Ignatovskog u Daruvaru,čovjek je totalni diletant i kako ispadne ispadne,a uglavnom je ogroman rizik.Provjeri kod koga ideš i traži da potpiše ugovor o budućem izgledu(kompjuterska animacija) inače mu ne možeš ništa.
vuvuzele
28.06.2010., 21:49
Najlakši pacijenti su oni sa zbilja ogromnim i ružnim nosevima. Svi oni koji žele "samo malo ljepše" su najproblematičniji i najlakše je napraviti loš posao...među njima sam ja.
Jedini način je da napraviš kmompjutorsku animaciju željenog izgleda/ili prijašnju svoju sliku/ te da sastavite ugovor o medicinskoj usluzi /djelu/ kojim ćete detaljno to urediti.Onaj tko ti potpiše takav ugovor taj je vjerojatno O.K. Samo nemoj kod Vladimira Borića,ta odsoba samo želi novac,unakazit će te i smijati se.Čuvaj se.Pozdrav
Jedini način je da napraviš kmompjutorsku animaciju željenog izgleda/ili prijašnju svoju sliku/ te da sastavite ugovor o medicinskoj usluzi /djelu/ kojim ćete detaljno to urediti.Onaj tko ti potpiše takav ugovor taj je vjerojatno O.K.
Zar ne bi to trebao napraviti po defaultu bez da pitaš?:misli: Sumnjam da Tončić i Ostojić to rade...
vuvuzele
28.06.2010., 22:00
Nemoj sitničarit,šteta da postaneš Michael jackson(a pored ovih naših to nije teško:rolleyes::(),ako ti je kako kažeš uzak,od naprijed lijep,ma wtf,uživaj u njemu,nemoj se shebati..:s
Slažem se.Ovi naši su katastrofa.Ako nos nije ružan NE IDI -jer ćeš živjeti s licem kakvo si dobila ,a ne željela,dsaklen koje ti je nametnuto bez prava izbora,a to je užas.Dr.Borić iz Zagreba i Ignatovski iz Daruvara nemaju milosti,a vjerojatno nisu jedini koji beru novac za šarlatanstvo.Lice je lice i tu se greške ne praštaju.Kod drugih operacija na /funkcionalnih-neestetskih/ je bitno da lječnik uporabi sva stručna sredstva i metode,dok je kod estetskih bitan cilj i lječnik mora ostvariti dogovoreni cilj.
Ako nos nije ružan NE IDI
Valjda misliš da bi ovi kojima je ružan bili zadovoljni?:confused: A nein! Još kad nos treba smanjiti, kost izravnati i vrh/nosnice potpuno oblikovati...Mislim da bi mi stvarno bilo bolje da to napravim u Americi. :rolleyes:
vuvuzele
28.06.2010., 22:31
Valjda misliš da bi ovi kojima je ružan bili zadovoljni?:confused: A nein! Još kad nos treba smanjiti, kost izravnati i vrh/nosnice potpuno oblikovati...Mislim da bi mi stvarno bilo bolje da to napravim u Americi. :rolleyes:
Nisam to mislio.Imao sam na umu da se isplati imati mali rizik ,ako je nos uistinu neestetski.Ali u pravu si,svakako bolje više platiti nego ići kod ovih naših gdje dolaze siromasi iz drugih zemalja i mi koji smo tu.
vuvuzele
28.06.2010., 22:36
Zar ne bi to trebao napraviti po defaultu bez da pitaš?:misli: Sumnjam da Tončić i Ostojić to rade...
Vjerojatno ne rade,ali tako ćeš isključiti rizik njihova neznanja i nećeš platiti njihovo eksperimentiranje i praksu jer oni neznaju kako će nos ispasti,i lažu ti u oči da će na koncu nos biti O.K: valjda sam od sebe.
Nadam se da će zakonodavstvo ovo područje urediti is tati na kraj ljudima koji prave štetu ,a da nikom ne odgovoraju i još dobro zarađuju.
Lutko,žao mi zbog svega:(,no hebemu,ne predaj se,obrati se,žali se,meni bliska osoba je dobila povrat i hebeno veliku odštetu,vidim da imaš psihičke boli,ako si išla zbog toga psihologu,psihijatru eto ti oštete...samo se ne predaj i popravak ne radite iz vlastitig dzepa cure moje!!:(
Ah draga, hvala na postu. Znaš, njihova je glavna prednost šta svi mi to nekako držimo u tajnosti i ne želimo na sud i u javnost ponavljati se s istim traumama. Svaka čast tome koga znaš na hrabrosti.
Jednostvano, pamet u glavu i idite ne kod najrazvikanijih, nego kod osoba sa najviše iskustva. Opet ne u medijima nego na papiru. Neka Vam pokažu bar 30ak noseva koje su radili, pa čak i revizija, i tek se onda odlučite.
Onaj tko je napravio dobre revizije noseva, neće vam ga upropastit u prvotnoj operaciji.
Ja sam bio na lokalnoj potenciranoj.Sve O.K. što se tiče anestezije,al sam bio kod Ignatovskog u Daruvaru,čovjek je totalni diletant i kako ispadne ispadne,a uglavnom je ogroman rizik.Provjeri kod koga ideš i traži da potpiše ugovor o budućem izgledu(kompjuterska animacija) inače mu ne možeš ništa.
Mislim da ne postoji taj u Hrvatskoj koji bi potpisao ugovor o budućem izgledu, mada bi nešto takvo trebalo uvesti, eto +/- milimetar razlike, jer nemoguće je u pola milimetra pogoditi.
Time bi bile zaštićene obje strane. Ovako je pacjent uvijek "budala" jer kao "to je htio", ali pitanje je što je ustvari htio. Sigurna sam da postoje pacjenti sa nenormalnim zahtjevima, kao i doktori koji "furaju" svima iste metode i noseve.
Većinom je ovo drugo.
Ja bila na operaciji devijacije septuma. Nos ostao isti izvana (na zalost).
Bila u bolnici 7 dana.
Tampone u nosu nosila 5 dana!!! (umrla sam skoro, to je za popizdit, disati na usta 5 dana i 5 noći).
Vađenje tampona mi nije bilo isto ništa strašno.
Ista stvar ovdje, ali prije nekih 10 godina, ne sjećam se više točno.
Napravili mi nešto u nosu, nemam pojma što, ali je imalo veze s korekcijom devijacije septuma, ali vani je nos i dalje gadan :)
Budjenje iz narkoze me isto nije šokiralo, ali sam povratila 2 puta krv koja mi je tekla kroz grlo, no znala sam gdje sam, koji je dan, koji mjesec, koja godina i sl. :D
Vidiš, meni nisu dali narkozu, nego samo lokalnu anesteziju, pa sam tijekom cijele operacije bio budan i mogu reć da ona baš i nije bila potpuno bezbolna :(
jedno od najgorih iskustava u mom životu kojeg ću pod svaku cijenu izbjeć da se ponovi, pa makar izgledao ko Quasimodo...
Samo, moram napomenuti, ja sam tu operaciju dobio na teret socijalnog, na Šalati, pa je to ta razlika valjda između humanosti i iživljavanja...
[quotegJedino što me boljelo je grlo i to 5 dana od intubacije pa sam jedva jela i na živce mi je išlo to disanje na usta, ostalo je sve bilo cool.
Najbolje je spavati te dane u bolnici cijelo vrijeme.[/quote]
Je ovaj dio je težak za pregrmit, ali navikneš se nakon dan-dva, nije neka velka trauma.
Ni ja nisam imao podljeva.
Ista stvar ovdje, ali prije nekih 10 godina, ne sjećam se više točno.
Napravili mi nešto u nosu, nemam pojma što, ali je imalo veze s korekcijom devijacije septuma, ali vani je nos i dalje gadan :)
Vidiš, meni nisu dali narkozu, nego samo lokalnu anesteziju, pa sam tijekom cijele operacije bio budan i mogu reć da ona baš i nije bila potpuno bezbolna :(
jedno od najgorih iskustava u mom životu kojeg ću pod svaku cijenu izbjeć da se ponovi, pa makar izgledao ko Quasimodo...
Samo, moram napomenuti, ja sam tu operaciju dobio na teret socijalnog, na Šalati, pa je to ta razlika valjda između humanosti i iživljavanja...
[quotegJedino što me boljelo je grlo i to 5 dana od intubacije pa sam jedva jela i na živce mi je išlo to disanje na usta, ostalo je sve bilo cool.
Najbolje je spavati te dane u bolnici cijelo vrijeme.
Je ovaj dio je težak za pregrmit, ali navikneš se nakon dan-dva, nije neka velka trauma.
Ni ja nisam imao podljeva.[/QUOTE]
Bok!! moram na operaciju devijacije septuma jer imam zdravstvenih problema. no vidim da se može i estetski usput operirati? dali se to posebno plaća, ako ti usput srede izgled nosa?? sve to preko HZZO-a? HVALA!!
Noela112
29.06.2010., 20:37
Slažem se. Mislim da je ipak najbolje to negdje vani sredit, npr u US, kako su meni predložili. Ipak moj nos nije jednostavan slučaj i ako mi ga sjebu nemam se kome požaliti.
S ovim se slažem. Ja sam već ovdje pisala i također sam nezadovoljna operacijom nosa, zapravo žalim što sam se uopće na nju odlučila.
Radi se o tome da 90% naših kirurga štanca noseve po univerzalnom modelu, kao prije 30-ak godina. Svugdje postoji dakako rizik, ali ne koristiti kompjutorsku simulaciju je danas nedopustivo.
Pogledajte samo koliko dugo operiraju, po pola sata i gotovo?:rolleyes:
Logično da i iz toga proizlaze aljkavi rezultati. Mislim da ću razmatrati reviziju vani, prevenstveno US, kada dođe vrijeme.
Treba mi "nadogradnja", jer smatram da mi je nos od naprijed previše podignut, a sam korijen nosa (gornji dio) malo previše udubljen.
Rhinoplastika je ipak disciplina u kojoj ključnu ulogu igraju milimetri.
S obzirom na iskustva većine ljudi u RH sa operacijama nosa, još više revizijama, bojim se da nisu mnogi nažalost nisu dovoljno kompetentni ni za primarne operacije, a kamoli sekundarne. Bez obzira na nižu cijenu, trebali bi se zapitati je li rizik vrijedan.
Bok! molim vas , može li mi netko odgovoriti na pitanje. moram na operaciju devijacije septuma jer imam zdravstvenih problema. no vidim da se može i estetski usput operirati? dali se to posebno plaća, ako ti usput srede izgled nosa?? sve to preko HZZO-a? HVALA!!
princess
02.07.2010., 15:20
Bok! molim vas , može li mi netko odgovoriti na pitanje. moram na operaciju devijacije septuma jer imam zdravstvenih problema. no vidim da se može i estetski usput operirati? dali se to posebno plaća, ako ti usput srede izgled nosa?? sve to preko HZZO-a? HVALA!!
Koliko ja znam se ne plaća. Al dobro porazgovaraj sa svojim doktorom prije operacije i dogovori sve detalje.
vuvuzele
02.07.2010., 21:16
Ah draga, hvala na postu. Znaš, njihova je glavna prednost šta svi mi to nekako držimo u tajnosti i ne želimo na sud i u javnost ponavljati se s istim traumama. Svaka čast tome koga znaš na hrabrosti.
Jednostvano, pamet u glavu i idite ne kod najrazvikanijih, nego kod osoba sa najviše iskustva. Opet ne u medijima nego na papiru. Neka Vam pokažu bar 30ak noseva koje su radili, pa čak i revizija, i tek se onda odlučite.
Onaj tko je napravio dobre revizije noseva, neće vam ga upropastit u prvotnoj operaciji.
Mogu pokazati bilo čiji rad kao svoj!!!Opet ponavljam:"Ili potpis ugovora ili ništa"
vuvuzele
02.07.2010., 21:24
Ako je sve to istina (ovo se odnosi na sve vas koji se žalite),što se ne obratite predsjedniku plastičara Rh:confused::ne zna:,mislim da je to dr.Zambelli,koliko ja znam preko meni bliske osobe ako se žalite pismeno,uz priložene dokaze da ste bili kod tog kirurga,zatim fino,smisleno kažete što vam nije odgovoralo,neprofesionalnost,ne ljubaznost,loše obavljen posao,seksualno uznemiravanje,sve na papir stavite i dobijete povrat novca i odštetu.Hebemu,nemojte samo tu kukati,izborite se za sebe,niko od vas ne sere pare.:rolleyes:Raspitajte se malo hebemu miša,nije sve tako crno,planirati tu nove operacije nosa iz svog dzepa,ma wtf??:eek::lol::(
Predsjednik plastičara, ma tko bio nije ovlašten za rješavanje šteta,i to je besmisleno očekivati.Samo sud,ali za to vam trebaju dokazi /kakav je nos bio -što je dogovoreno-i što je napravljeno/
extreme m
03.07.2010., 18:38
Pozdrav, zanima me kada se vraca osjecaj u gornju usnu tj. kada cu se opet moci normalno nasmijati?
Htjela bi samo par riječi napisati o operaciji nosa koju je prosao moj sin prije 9 dana. pohvalila bi ponajprije dr. Glumičića i cijeli njegov tim koji su se pokazali vrhunskim majstorima svojeg zanata. Nadodala bi da to i nije tako bezazleno treba imati dosta strpljenja nakon operacije. puno živaca. Da se razumijemo ne boli apsolutno nista samo je neugodno disati i svako ko to može podnjeti nek slobodno napravi korekciju jer rezultat neće izostati. Još jednom zahvalnost dr. Glumičiću koji je najbolji u ovom poslu bez iznimke.
miu mjau
08.07.2010., 11:50
bok svima:)
glupo mi je otvarat novu temu,iskreno neznam bi li imalo smisla za ovaj moj problem..ukratko,imam dogovoren pregled kod glumičića,ali nisam sigurna hoću li se nakraju odlučiti za rinoplastiku,naime moj problem je sljedeći i zanimalo bi me ako itko ima imalo slično iskustvo da udjeli koji savjet ovom paranoičnom biću,doduše sve je počelo s paranojama i kompleksima a završilo je neslavno.nos je oduvijek bio problem estetske prirode za mene.kao dijete imala sam dosta problema sa dišnim putevima,angine i manje polipe..no to se ipak s vremenom smirilo,a onaj estetski dio nisam niti zamijećivala.priznajem da je problem mog nosa daleko više psihološki negoli estetski ali nakon što je počela moja "opsesija" njime počela sam sve više primjećivati njegovu asimetriju i nekompatibilnost s licem.svi oko mene navodno ne primjećuju nikakvu ekstremnost ali kada im ukažem na sve te sitne ali ipak vidljive nepravilnosti,kažu da,malo je čudan.btw,imam i blagu devijaciju septuma zbog čega mi nosni stup naginje ka lijevo,čini lijevu nosnicu vidljivo manjom i neprohodnom.:(najviše me smeta ta aismetrija,koju još više uočim kada se pogledam na fotografijama ili sa dva zrcala..inače golim okom moj nos ne djeluje toliko aismetrično..imam spušten vrh nos,ali ne previše,nemam tvz bulbous nos al opet nemam onaj lijepi vršak nosa,nije spušten a nije ni prčast..desni profil nosa je super,samo da je nos malo kraći al lijevi posve druga priča,kao da se ne radi o istoj osobi..starh me doći pred doktora i sve mu ovako iznijeti,proglasit će me ludom..ali oči ne lažu,riječ je samo o centimetrima koji totalno čine moje crte lica drugačijim no što bi bile da je nos uži kraći i s malo definiranijim vrhom.jednostavno nikad nisam vidjela takav nos na nikome,užasno nedefiniran,nefotogeničan a opet ne spada ni u jednu od onih "kritičnih kategorija",strašno..
e sad, već duže vrijeme imam opsesiju diranja,mrdanja,gnječenja tog svog nesretnog nosa,čisto nesvjesno..kao da ce to išta promijeniti..ali sam primjetila kad začepim nos prstima da krcka i pucketa nešto iznutra haha..nos mi se vidno suzio,kakav je prije bio,vrh je izduženiji,ali je hrskavica užasnoooo omekšala i sada mi se nos miče pri svakom micanju ustiju,što prije nije bio slučaj,,jeli moguće da je nosna hrskavica oslabjela zbog mog konstantog nesvjesnog čačkanja po njemu,može li doći do pogoršanja?ili je činjenica da je nosna hrskavica i vrh nosa sada znatno mekši pozitivna karika pri operaciji??
može kakav savjet na boldano?hvala...
Dubrovcanka_25
11.07.2010., 15:44
nema sanse da si nesto dramaticno napravila zbog tog diranja,trebala bi se dirat tako jako da te boli,u prevodu ko da si ides lomit nos ...
moj je bio slican tvome,svi okolo mene su govorili da sam luda,da sta mi je,samo zato jer nisam imala neku ogromnu surlu sa grbom...ali je svejedno bio kriv i nepravilan...onda kad im na to ukazem bi rekli a da vidi stvarno,fakat je kriv...na fotografijama bi se naravno isto jako vidjelo...a kad bi mrdala vrh nosa cula bi neko kao skljocanje i preskakanje unutra...
sada nakon operacije nista vise ne krcka,bio mi je slomljen nos na 2 mjesta...doduse imala sam iz profila i manju grbu koju je doktor uklonio kao i devijaciju septuma.
Nos je disni organ i postoje specijalisti koji se njime bave, pogotovo ako moras ispravljat devijaciju septuma a ne radit samo cistu estetiku podji i na konzultacije u otorinca/plasticara!
EllaVanSaar
11.07.2010., 21:39
ima li itko ikakve informacije o poliklinici IMED, dr. Aleksandar Milenović, konkretno operacija nosa??
izbjegavaj!!! mojoj frendici je napravio kvrgu od nosa,išla je na operaciju polipa i sjebo joj je hrskavicu tako da je morala na još jednu da joj izravnaju nos!
EllaVanSaar
11.07.2010., 21:48
Bok svima! :)
što više čitam ovu temu,to me je više strah!
imam stalne upalse sinusa i upale grla,cijeli taj gornji dio dišnih puteva mi je za kuki :mad: odlučila sam otić na CT sinusa i obaviti sve potrebne pregleda...čak i operaciju ako bude potrebna
lijepo molim nekoga tko ima istu ili sličnu situaciju kao ja te ju je riješio/la da mi se javi u inbox ili tu na forumu napiše kod kojeg doktora je to bilo i kakva je procedura?
u namjeri mi je ić otorincu na Rebro ili Sv.Duh, ne želim ić plastičaru jer ipak je riječ o zdravstvenom problemu :mig:
inače svi vi koji ste preživjeli operciju - svaka vam čast! divim vam se na hrabrosti! :) :)
princess
15.07.2010., 15:01
moj je bio slican tvome,svi okolo mene su govorili da sam luda,da sta mi je,samo zato jer nisam imala neku ogromnu surlu sa grbom...ali je svejedno bio kriv i nepravilan...onda kad im na to ukazem bi rekli a da vidi stvarno,fakat je kriv...na fotografijama bi se naravno isto jako vidjelo...a kad bi mrdala vrh nosa cula bi neko kao skljocanje i preskakanje unutra...
Nos je disni organ i postoje specijalisti koji se njime bave, pogotovo ako moras ispravljat devijaciju septuma a ne radit samo cistu estetiku podji i na konzultacije u otorinca/plasticara!
Zanima me...kakav ti je nos sad? Jesi li zadovoljna rezultatom operacije? Da je sad ravan ili ti ide još u krivo? I naravno...kod kojeg si doktora bila?
Tnx
Maja2003
18.07.2010., 11:06
ti bi fino spojio ugodno s korisnim,ali dečko,neide ti to tako,ovaj zdravstveni problem ćeš morati riješiti kod oralnog kirurga,a estetski dio,to tek kad ti nos zaraste,tek onda to riješavaš i to isključivo kod plastičara...znam tebi se neda s tim zezat,htio bi odmah to sve riješit,ali žao mi je...a uostalom,naruči se za pregled,pa ćeš već sam vidjet šta će ti reć...(najvj.isto što ti ja sad govorim...)
hmmm, nebi rekla.. ja bila na pregledu i trebam riješit devijaciju i estetski dio izvana.. tako da su mi svi do jednog kirurga rekli obavezno sve u jednom zahvatu! :mig:
andjelina
24.07.2010., 10:58
Ciaos svima, evo ima više od godinu dana da sam bila na ovoj temi, prošle godine u 2.mj. sam operirala nos u Vinogradskoj kod dr. Ivkića, toliko sam željela tu operaciju i bila jako nesretna zbog izgleda svog nosa, iako nije bio toliko strašan al je meni to nekako rušilo samopouzdanje, psiha je tu odradila svoje....evo godinu i pol nakon svega mogu samo reći da sam očito imala veeeeliku sreću da je sve fantastično prošlo, i operacija, i oporavak, i sve je bilo stvarno kako treba, nos je baš onakav kakav treba (imala sam kvrgu i vrh nosa je nalikovao krumpiru :-P ), izravnao je nos i oblikovao vrh, imam osjećaj da kako prolazi vrijeme da nos sve bolje izgleda, nekako uži i manji, ma baš sam super zadovoljna....i u glavi mi se nekako sve posložilo...sjelo na svoje mjesto.....što se tiče doktora, ja sam sa Ivkićem jako zadovoljna, e sad, meni je bio super, sve bez greške, sad za koga će se netko odlučiti to je druga stvar, ja sam za njega čula prije i išla kao na sigurno-meni je uspilo a sad kako će nekom drugom, eh, ne bi voljela nametati ikom išta....treba dobro razmisliti pri izboru doktora, širom otvoriti oči...svima želim puno sreće!
astrica
29.07.2010., 03:03
IMA VEZE. NE RADI TO. NI SLUČAJNO.
Ja sam imala aparatić zbog više zdravstevnih nego li estetskih problema - fiksni aparatić- ( krivi-nepravilni zagriz, bolni zglobovi vilice ) . Svako pomicanje zuba, vilice, čeljusti, daje drukčiju sliku smještaja kostiju lica , zglobova - vilice , usana i NOSA , tako dok ti ne prođe ortodontska terapija, ništa ne raditi još najmanje godinu dana dok ti se lice ne posloži jer ćeš imati drukčiji zagriz zuba, drukčiji profil vilice i usne, s TIME I NOSA.
Odnosi se i na mobilni i na fiksni aparatić.
Bila sam na pregledu kod doktora Ignatovskog, koji je rekao da *nema to nikakve veze* ,
iako sam imala fiksni aparatić, no kod maksilofacijalnog kirurga na pregledu ( bila kod dvojice ), ovi su se šokirali. Mislim da imam i napismeno sve.
NI slučajno kod dr. Ignatovskog. Čak mi na pregledu nije niti pogledao ct nosa i maksilarnih sinusa koje sam imala sa sobom, nego je od oka rekao što će mi napravit.
Znanje mu je očito nula a novac je ispred sveopćeg zdravlja pacijenta.
kejtmen
30.07.2010., 09:48
jel zna netko koja je cijena operacije (estetska korekcija + septum) u poliklinici Klapan. Pročešljala sam forum, al nisam uspjela nać tu informaciju (ili mi je možda promakla).
Htjela bi samo par riječi napisati o operaciji nosa koju je prosao moj sin prije 9 dana. pohvalila bi ponajprije dr. Glumičića i cijeli njegov tim koji su se pokazali vrhunskim majstorima svojeg zanata. Nadodala bi da to i nije tako bezazleno treba imati dosta strpljenja nakon operacije. puno živaca. Da se razumijemo ne boli apsolutno nista samo je neugodno disati i svako ko to može podnjeti nek slobodno napravi korekciju jer rezultat neće izostati. Još jednom zahvalnost dr. Glumičiću koji je najbolji u ovom poslu bez iznimke.
koliko je koštalo? :mig:
kokoshka
03.08.2010., 19:13
je li netko operirao devijaciju septuma kod doktora Kalođere u Vinogradskoj? ikakva iskustva s njime?
i da, kako to da je aparatić kontraindikacija za operaciju, ja ga nosim, doktor ga je vidio i nije ništa spomenuo????
angelina39
05.08.2010., 02:14
nitko ne govori o cjenama,......ajde dajte recite cjene.....
princess
05.08.2010., 19:53
nitko ne govori o cjenama,......ajde dajte recite cjene.....
Puno se pisalo o cijenama prije...ako te zanima prošvrljaj malo po cijelom forumu...
Uglavnom se kreću od 12 000 do 18 000 kuna, ovisno o težini operacije i vrsti anastezije. Prosječno 2 000 eura.
KoFFin_KaT
07.08.2010., 02:51
Pozdrav. Eto imam pitanje, ma citam tu svakakve stvari i ful ste me izbedirali. Hmm...ja planiram na operaciju nosa, zapravo moj nos je generalno ok, nije ni grbav i nis...samo je malo sirok i iz profila je stvarno dosta siljat. Uvijek sam željela imati onako mali Angelina nosic, sladak iz profila...ovaj moj mi je nekako preostar na facu. Ali eto nije to sad bilo sta, treba dobro razmisliti oko takvih stvari da se ne unakazim.
Ja imam tako nesto...http://www.mediabistro.com/unbeige/original/a_nose.jpg
Nemam onaj sladak luk. Jednostavno ne svida mi se.
Jel itko od vas imao iskustva s ovakvim zahvatima. Skuzila sam na onoj Zanamari da je napravila takvu operaciju nosa, bas se skuzi. Imala je isto tak neki siri i siljati a sad ima mali sladak. Pa eto...i da stvarno me zanima tko je sad na kraju najbolji kirurg i tko nece zajebati stvar. :) Hvala.
je li netko operirao devijaciju septuma kod doktora Kalođere u Vinogradskoj? ikakva iskustva s njime?
i da, kako to da je aparatić kontraindikacija za operaciju, ja ga nosim, doktor ga je vidio i nije ništa spomenuo????
ja sam operirala devijaciju septuma kod Kalodjere u vinogradskoj, i moram rec da sto se tice njega kao doktora stvarno je dobar, no, nakon samo godinu dana morala sam ponovno na jos jedan zahvat, mukotomiju, zbog problema sa sinusima, tad mi je rekao da cu vjerojatno jos koji morat ponovit i od tad sam odustala ga posjecivat, nisam imala vise zivaca za to, disanje i sinusi mi i dalje nisu dobro, no dijelom sam i sama kriva...
princess
10.08.2010., 12:58
Pozdrav. Eto imam pitanje, ma citam tu svakakve stvari i ful ste me izbedirali. Hmm...ja planiram na operaciju nosa, zapravo moj nos je generalno ok, nije ni grbav i nis...samo je malo sirok i iz profila je stvarno dosta siljat. Uvijek sam željela imati onako mali Angelina nosic, sladak iz profila...ovaj moj mi je nekako preostar na facu. Ali eto nije to sad bilo sta, treba dobro razmisliti oko takvih stvari da se ne unakazim.
Ja imam tako nesto...http://www.mediabistro.com/unbeige/original/a_nose.jpg
Nemam onaj sladak luk. Jednostavno ne svida mi se.
Jel itko od vas imao iskustva s ovakvim zahvatima. Skuzila sam na onoj Zanamari da je napravila takvu operaciju nosa, bas se skuzi. Imala je isto tak neki siri i siljati a sad ima mali sladak. Pa eto...i da stvarno me zanima tko je sad na kraju najbolji kirurg i tko nece zajebati stvar. :) Hvala.
Meni je ovaj nos sasvim dobar...doduše, širina nosa se ne može vidjeti iz profila. O kakvom slatkom luku pričaš nemam pojma. Al promisli samo koliko cura ide operirati nos samo da im bude špićastiji. Ne znam koliko imaš godina, al mi je tvoj post ostavio dojam da si mlada...ako nemaš neki zdravstveni problem, radije pričekaj i možda ti se mišljenje promijeni. Jer stvarno se ne isplati davati toliku lovu i riskirati operaciju, a na kraju ti se možda rezultat niti ne svidi. Puuuuuuno je lakše operirati velike kljuke i grbe nego neke male detalje. Onaj koji sitničavi na izgled svoga nosa, sitničaviti će i na uspjeh operacije sigurno. :bicedobro:
quick_nickk
10.08.2010., 13:56
e ovako prosli utorak sam uradio operaciju nosa imao sam devijaciju septuma bio mi je nos slomljen na 3 mjesta itd... nego me sad brine stalo mi je krvarenje iz nosa mislim kroz tufere al sad mogu "hraknuti krv" i trebao sam danas vadit tampone i ostavili su me do cetvrtka mislim hallo bolje da ja gutam krv nego da oni skidaju tampone :O
sad me zanimaju vasa iskustva naravno ako ima takvih?
miamama
12.08.2010., 20:16
NEMOJ ICI KOD GUDELJA. Ja sam isla, na funkcionalnu i estetsku. Mjesec-dva nakon operacije je nos bio skoro pa savrsen, a onda se nakon par mjeseci poceo deformirati, poprimati oblik tobogana, i sad je ruzniji nego prije. Gudelj ne priznaje gresku, sad se cak ispricava da je on zapravo namjerno (!) izvinuo nos jer je njemu to tako lijepo. Takvo izvijanje nosa nismo ni spomenuli u razgovorima prije operacije, naravno, nije najavio da ce on za razliku od drugih koji nos ravnaju, moj izvinuti, niti je postivao moju izricitu uputu da vrlo malo smanji piramidu nosa, skinuo je puno, kao sto je i sam rekao neposredno nakon operacije, a vrh nosa uopce nije suzio iako je rekao da bude.
Hvala!!!!!!!
Nisam uspjela ovu poruku prije pročitati ali ne, nisam operirana kod Gudelja..
Nisam uopće. Opet me sinusi rasturaju,svaka viroza me opere ravno u glavu- sinuse.
E sada zašto nisam bila kod Gudelja na operaciji.
Fino oni mene zaprimili 5 dana ranije - ostavili me kod kuće - normalno da sam bila sretna jer sam doma mada na taj način kradu lovu...
I 6 dan me zaprimili, šibnuli mi inekciju heparina, neku tableticu za smirenje:mad: od koje mi nije bilo dobro cijelu noć.
Ujutro prvo kikaći operiraju mandule..a onda dolazim ja na red..
Šalju me u operacijsku dvoranu - zapravo u predvorje mada su sve sale otvorene i čuješ ono zujanje iz svih sala i imaš jedini poriv pobjeći glavom bez obzira.
Svi se šetkucaju po tim salama, ja to nisam tako zamišljala, da su me barem uspavali prije..u sobi..
Dolazi anesteziologica i pita: imate vi kakvih problema sa zdravljem.
Ispred nje svi moji papiri.
Kažem - nemam štitnjaču - to jedino.
Vidim da me blijedo gleda - znači nije pogledala nalaze.
Odlazi.
Vraća se s Gudeljem.
Gudelj me gleda s čuđenjem: pa vi nemate štitnjaču??
Pa reko, imate moje sve nalaze tu već 10 dana.
Odlaze...
Vraćaju se jedan po jedan i cinkare jedno drugo..znate...ovaj ne želi garantirati za vas...hulja jedna:rolleyes: ne baš tim riječnikom ali to je bilo to u prenesenom značenju.
I tako ja sjedim na nekom drvenom stolcu gledam u onaj bajan natpis "Janičine sale" i mislim si jeeeeeee, baš je ona tu operirana....
Dosta to sve jadno izgleda a plus to svi se štekucaju kao da su na placu...
Dok ovi dvoje (gudelj i anesteziologica) vrše dogovore na samo - dolazi nervozna sestra iz sale gdje ja trebam biti operirana i pokušava me navesti da legnem i da me uspavaju jer vrijeme curi a njima je radno vrijeme do 15 sati..
Izlazi neka osoba iz jedne od sala i potvrđuje moje tvrdnje da ne znam hoću li biti operirana pa me puštaju na miru.
Tresem se kao blesava.
Doktor Gudelj se vraća..i anesteziologica.
Oni mene ne žele operirati jer nisu znali da nemam štitnjaču i sami mi određuju neku blentavu dozu hormona štitnjače koju ču piti 6 mjeseci pa opet doći na operaciju.
Dozu hormona u tabletama meni može samo odrediti endokrinolog posebno jer sam imala karcinom štitnjače i moram piti baš određenu dozu.
Pripremaju mi otpusno pismo, gudelj mi još jednom raširi nos i kaže: pa nije to tako strašno....
O jebote da prostite, tko tu koga zajebava??
Uglavnom naručili me za jesen što ću odjaviti - nema šanse da im dođem.
Trenutno opet imam problema sa sinusima i ne znam kamo da krenem........
pomozite za devijaciju septuma - koja bolnica i koji doktor u Zg?????????????:s
kokoshka
12.08.2010., 22:47
Kett_y,hvala na odgovoru! Evo danas uspjela razgovarati s dr.kaloderom i rekao je da aparatic ne smeta,ukoliko nije neki veliki zahvat na nosu,kompliciran itd.ja kazem da meni na uputnici pise septoplastika,i jos mu napomenem da mi je "obecao"malo popravit vanjski izgled nosa,al mi se sad ucinilo kao da nije bas voljan to napraviti...uglavnom,ono cega je mene najvise strah je disanje na usta.kak ste vi to izdrzali?kako ste jeli?i to gutanje/povracanje krvi,to me isto uzasava!
wlestatw
15.08.2010., 16:27
poz svima,
trebam ic na operaciju zbog jedne ozljede koja je otavila oziljak na nezgodnom mjestu(bolje da ne kazem di). kad zovem poliklinke dal uopce rade takav zahvat , oni kazu da trebam doc na pregled da vide.meni netreba nikakva dijagnoza, nego samo od nekog kirurga odgovor dal to moze napravit ili ne. pa me zanima dal se pregled na koji dolaziš plaća bez obzira dal je doktor u stanju to izvest ili ne?
kad sam dogovorio pregled nisu mi rekli dal kosta ni koliko neg samo termin kad da dođem, a ja zaboravio pitat. pregled mi je sutra a prek vikenda kad sam zvao da pitam da provjerim niko se ne javlja, očito ne rade vikendom.
pregled je kod dr. Ive Đepine.
trebam obić par njih da vidim kaj imaju za reći.Koji od njih zvuci razumno i pametno, a koji šarlatanski. tak da bi me sam pregledi skupo stajali ak koštaju.
neznam dal mi je nakraju najbolje otic na rebro. tam cu bar dobit iskreni odgovor od doktora kad ne radi za pare. čitajuci postove i sve ko da idem kod mesara a ne u neku polikliniku i ko da svi hoce sam da te opeljuše. ak idem kod privatnog kirurga imat cu skalpel odmah uz doktorovu lokaciju moje ozljede, nek nes zajebe ode i on samnom :)
KoFFin_KaT
16.08.2010., 05:41
Meni je ovaj nos sasvim dobar...doduše, širina nosa se ne može vidjeti iz profila. O kakvom slatkom luku pričaš nemam pojma. Al promisli samo koliko cura ide operirati nos samo da im bude špićastiji. Ne znam koliko imaš godina, al mi je tvoj post ostavio dojam da si mlada...ako nemaš neki zdravstveni problem, radije pričekaj i možda ti se mišljenje promijeni. Jer stvarno se ne isplati davati toliku lovu i riskirati operaciju, a na kraju ti se možda rezultat niti ne svidi. Puuuuuuno je lakše operirati velike kljuke i grbe nego neke male detalje. Onaj koji sitničavi na izgled svoga nosa, sitničaviti će i na uspjeh operacije sigurno. :bicedobro:
Imam 24 godine...hehe. Ah trudim se ostaviti dojam mladje :) ...ma nije mi se dalo pametovat, samo sam trazila odgovor. Nos je genaralno ok iz "normalnih" kuteva i polu profila ali iz profila nisam zadovoljna; jer je prespicast i faca mi je nekako premala i preslatka za taj moj "aristokratsko spicast nos" kako ga ja odmilja zovem :) evo to je taj famozni luk kojeg zelim http://www.flickr.com/photos/35431702@N05/3508537206 (stavila sam njenu sliku, jer mi se stvarno nije dalo traziti slike...a i ima dobar nos ;) zar ne...hehe...)
Uglavnom...znam da je to puno love, boli, i posla...dakle krvi, znoja i suza...ali...moj nos po mom mozda treba samo malo laicki receno... kratiti i zaobliti. Brada mi je mala i na par slika iz punog profila stvarno izgledam...zapravo ne izgledam ja, vidi se samo nos :P koji mi tad bas i nije ponos. Ljudi danas jako kompliciraju, pa reko mislis si, zasto nebi i ja...pa da konacno ne izbjegavam te fatalne profile...i u zivo, a kamoli na slikama :P 20 soma i nije tako puno, za nesto sto ima jednak rok trajanja ko i ti. Trose ljudi na svakakva sranja, mada ovakva stvar definitivno nije nesto takvo. Osim toga s nosom imam i ceste probleme disanja tokom godina, pa bi mozda i na taj nacim mogla rjesiti 2 muhe 1 udarcem :) Obavezno furam kapljice...a ne sjecam se kad sam punim plucima udahnula da nebi bar malo "zatrubila" :)
Eto generalno samo da za svaki slucaj znam kojem majstoru da idem (ne mesaru) ako se ipak odlucim stemati nos :) !? Hvala
coma black!
16.08.2010., 07:34
ahoj:)..imam pitanje baš i ne previše vezano s temom....uglavnom , naručena sam na ct sinusa...može mi netko reći kako se to radi, nisam nikad išla na ništa slično:ne zna:...
Imam 24 godine...hehe. Ah trudim se ostaviti dojam mladje :) ...ma nije mi se dalo pametovat, samo sam trazila odgovor. Nos je genaralno ok iz "normalnih" kuteva i polu profila ali iz profila nisam zadovoljna; jer je prespicast i faca mi je nekako premala i preslatka za taj moj "aristokratsko spicast nos" kako ga ja odmilja zovem :) evo to je taj famozni luk kojeg zelim http://www.flickr.com/photos/35431702@N05/3508537206 (stavila sam njenu sliku, jer mi se stvarno nije dalo traziti slike...a i ima dobar nos ;) zar ne...hehe...)
Uglavnom...znam da je to puno love, boli, i posla...dakle krvi, znoja i suza...ali...moj nos po mom mozda treba samo malo laicki receno... kratiti i zaobliti. Brada mi je mala i na par slika iz punog profila stvarno izgledam...zapravo ne izgledam ja, vidi se samo nos :P koji mi tad bas i nije ponos. Ljudi danas jako kompliciraju, pa reko mislis si, zasto nebi i ja...pa da konacno ne izbjegavam te fatalne profile...i u zivo, a kamoli na slikama :P 20 soma i nije tako puno, za nesto sto ima jednak rok trajanja ko i ti. Trose ljudi na svakakva sranja, mada ovakva stvar definitivno nije nesto takvo. Osim toga s nosom imam i ceste probleme disanja tokom godina, pa bi mozda i na taj nacim mogla rjesiti 2 muhe 1 udarcem :) Obavezno furam kapljice...a ne sjecam se kad sam punim plucima udahnula da nebi bar malo "zatrubila" :)
Eto generalno samo da za svaki slucaj znam kojem majstoru da idem (ne mesaru) ako se ipak odlucim stemati nos :) !? Hvala
Otkud vama toliko love btw?Imam nos koji bi svakome bio kompleks, ali čini mi se da nikad neću skupiti dovoljno novaca za operaciju :(
princess
16.08.2010., 11:50
trebam obić par njih da vidim kaj imaju za reći.Koji od njih zvuci razumno i pametno, a koji šarlatanski. tak da bi me sam pregledi skupo stajali ak koštaju.
Svaki pregled se naplaćuje...od 150 kn, 200 kn, 250 kn...ovisi kako kod koga.
princess
16.08.2010., 12:02
Vjeruj mi, ne znam koga bi ti preporučila. Ni ja se još nisam odlučila. U bolnici sam bila već jednom i ne pada mi na pamet da odem još jednom tamo. Tamo si kao proizvod na pokretnoj traci, nitko ni ne priča s tobom. Dan danas nemam pojma što su oni meni operirali jer ja sad još gore dišem nego prije operacije. Tako da ću ovaj put platiti pa bit mirna...nadam se...
Samo da se još odlučim kod koga. Pročitala sam cijeli ovaj forum...čak sam stavljala + i - pokraj imena kirurga, kako bi kojeg pohvalili ili pokudili. Nije ni to pomoglo jer svih hvale i svih kude. Najviše pohvala i niti jednu pokudu ima Dr.Bastajić...a za njim slijede Zambelli, Tončić, Ostojić, Glumičić...o njima pišu i dobro i loše.
Sto više razmišljam sve mi se teže odlučiti...valjda treba pogledati slike njihovih operiranih noseva i ako ti se sviđaju otići kod toga. Rizik je izgleda svugdje isti :D
KoFFin_KaT
17.08.2010., 01:53
Vjeruj mi, ne znam koga bi ti preporučila. Ni ja se još nisam odlučila. U bolnici sam bila već jednom i ne pada mi na pamet da odem još jednom tamo. Tamo si kao proizvod na pokretnoj traci, nitko ni ne priča s tobom. Dan danas nemam pojma što su oni meni operirali jer ja sad još gore dišem nego prije operacije. Tako da ću ovaj put platiti pa bit mirna...nadam se...
Samo da se još odlučim kod koga. Pročitala sam cijeli ovaj forum...čak sam stavljala + i - pokraj imena kirurga, kako bi kojeg pohvalili ili pokudili. Nije ni to pomoglo jer svih hvale i svih kude. Najviše pohvala i niti jednu pokudu ima Dr.Bastajić...a za njim slijede Zambelli, Tončić, Ostojić, Glumičić...o njima pišu i dobro i loše.
Sto više razmišljam sve mi se teže odlučiti...valjda treba pogledati slike njihovih operiranih noseva i ako ti se sviđaju otići kod toga. Rizik je izgleda svugdje isti :D
Hmm, a gle, valja uzeti u obzir ono sto su ljudi rekli naravno; ali sve ti to ovisi i kako se postavis, ako si temperamentna osoba i nedas se zajebavati onda ces tako i reagirati, pa pobogu to je tvoj nos, tvoje zdravlje...tako da pokazi ima malo energije i zube :) Ja ti zelim srecu :top:, a eto...meni nije tako nuzno, ali eto...uglavnom mislim da svatko ima pravo po sebi raditi sta zeli i sto smatra da mora zbog svojeg zdravlja.
KoFFin_KaT
17.08.2010., 02:03
Otkud vama toliko love btw?Imam nos koji bi svakome bio kompleks, ali čini mi se da nikad neću skupiti dovoljno novaca za operaciju :(
hmm...ja sam student a i mislim uskoro poceti raditi s jeseni i 10 mj; nakupi se lova s vremenom, dok drugi hedonisticki uzivaju na nasoj obali, ja to i ne smatram necim tako nuznim i zanimiljivim...dok drugi trose brdo love vikendima na skupu cugu i setkaranje od birca do birca, meni je najveci gust popiti cugu-2 u svom omiljenom bircu...stvari kupujem cak i preko e-baya...zapravo uvijek dajem dojam da imam love, a vjeruj mi stedim stalno odkad znam za sebe. Pa eto kad tad ce se nakupiti i za to, jer imam podosta stvari jos u planu. Neke stvari ko ove gore navedene, stvarno mi nisu nuzne...ok netko bi smatrao da mi nije nuzna ni korekcija nosa...ali eto...tip sam koji ce radije 2 dana u Rim nego 20 dana rasipnosti po partijima i slicnim stvarima. Di potrosis duplo vise love a vidis manje...bitnih stvari. Ali tko voli nek izvoli. Malo sam skrenula offtopic...operacija nosa je 20 000...recimo da svaki mj. od place odvojis 1000 kn. i za godinu i pol...eto...odreknes se nekih stvari koje ti stvarno ni ne trebaju.
A cuj...nemam sponzora, mogla bi i to, kao zapravo i svaka cura danas...ali nebiii :)
anita j
17.08.2010., 15:59
koliko sa čula od nekoliko cura, dr. tončić naplaćuje 10 000kn nos, kod njega ja namjeravam ići.....tak da možeš uštedit kroz nekoliko mjeseci, sve ovisi kolika su ti primanja i troškovi :mig:
koliko sa čula od nekoliko cura, dr. tončić naplaćuje 10 000kn nos, kod njega ja namjeravam ići.....tak da možeš uštedit kroz nekoliko mjeseci, sve ovisi kolika su ti primanja i troškovi :mig:
Nezaposlena.:( Sva sreća stara mi je obećala pomoći u budućnosti koliko bude mogla...Samo 10 000?:confused: Ja sam uvijek mislila da je 15 000, a evo vidim sad neki kažu i 20 000 :o
moj nos je bio grbav i nije bio špićast već kugličast :lol: uglavnom, grbu je super odklonio to je kost i tu nema vezivnog tkiva, no ovaj vršak mi je i dalje ostao kuglast..Ponovila sam operaciju, rekao mi je da ga je ful skratio i da se je napravilo vezivnog tkiva na mjestu prve operacije, uglavnom nakon 2 operacije moj nos nije savršen kao ovaj koji si pokazala :rolleyes: Ipak se radi o tkivu i nikad ne znaš koliko će se razviti vezivnog tkiva i kako će tvoje tijelo odreagirati. Definitivno te ne odgovaram od operacije, mislim da je bolje ići operirat nos nego cijeli život živjet s kompleksom, ali možda rezultat neće biti onakav kakav si zamislila... Odi na konzultacije i pitaj realno što se može očekivati poslije operacije..
e fakat su poskupili s korekcijama nosa, ja sam svoj platila prije 5 godina 7 000 kn i kod svih su bile iste cijene
anita j
17.08.2010., 18:41
Nezaposlena.:( Sva sreća stara mi je obećala pomoći u budućnosti koliko bude mogla...Samo 10 000?:confused: Ja sam uvijek mislila da je 15 000, a evo vidim sad neki kažu i 20 000 :o
jest, 10 000 jer sam se interesirala baš za tončića, općenito mi je preglupo što nemaju cjenike na stranicama, mislim, šta ima veze, jedino može pomoći u kalkuliranju troškova...... neće nas cijene odgovorit od ljepšeg nosa :D
Meni je Tončić isto na listi, super onda...Iako mi je sumnjivo što je tako jeftino :o Nisam jedna od onih koji žele od normalnog nosa napraviti savršeni, popraviti vršak ili nešto takvo...Imam zbilja ogroman i zdeformiran nos. :tuzni:
anita j
17.08.2010., 22:15
Meni je Tončić isto na listi, super onda...Iako mi je sumnjivo što je tako jeftino :o Nisam jedna od onih koji žele od normalnog nosa napraviti savršeni, popraviti vršak ili nešto takvo...Imam zbilja ogroman i zdeformiran nos. :tuzni:
kad sam se dopisivala sa curom koja je kod njega operirala rekla je da je obična operacija nosa 10 000, ali ako su kompliciranije tipa vezano za disanje, lomljenje kosti da je onda skuplje, ovisno o težini zahvata, ali ako je jednostavan estetski zahvat sa lomljenjem hrskavice, oni su 10 000, na što ću ja ići...:D
eh, jeftino je jer si pod lokalnoj anesteziji.....ali tončić ima oko 40 godina staža tak da zna šta radi. ta cura mi ga je jako nahvalila, on radi nos prema strukturi lica i teži prirodnosti, sve kaže unaprijed, normalan, smiren čovjek....
odi na njegovu net stranicu i vidit ćeš kako je sve detaljno opisano vezano za operaciju nosa. prvoklasno, rekla bih...
kad sam se dopisivala sa curom koja je kod njega operirala rekla je da je obična operacija nosa 10 000, ali ako su kompliciranije tipa vezano za disanje, lomljenje kosti da je onda skuplje, ovisno o težini zahvata, ali ako je jednostavan estetski zahvat sa lomljenjem hrskavice, oni su 10 000, na što ću ja ići...:D
eh, jeftino je jer si pod lokalnoj anesteziji.....ali tončić ima oko 40 godina staža tak da zna šta radi. ta cura mi ga je jako nahvalila, on radi nos prema strukturi lica i teži prirodnosti, sve kaže unaprijed, normalan, smiren čovjek....
odi na njegovu net stranicu i vidit ćeš kako je sve detaljno opisano vezano za operaciju nosa. prvoklasno, rekla bih...
Imam slomljen nos pa će mi trebati lomiti kost :D Mislim da bi operacija definitivno spadala pod one zahtjevnije...Lokalna anestezija?Ne hvala :o
princess
18.08.2010., 11:45
Imam slomljen nos pa će mi trebati lomiti kost :D Mislim da bi operacija definitivno spadala pod one zahtjevnije...Lokalna anestezija?Ne hvala :o
Ja sam svoj nos slikala iz oba profila, od naprijed i od ispod...i takvu sliku sa par pitanja sam poslala svim kirurzima koji su me zainteresirali i koji imaju mail :D
Kad smo kod dr.Tončiča...on mi je stvarno lijepo odgovorio. Točno po redu za svako moje postavljeno pitanje. Rekao mi je da je za moj nos prilično komplicirana operacija (funkcionalna) i da me mora staviti pod opću anesteziju, te da je cijena takve operacije 15000kn. Detalje bi dogovorili na prvom pregledu koji košta 250kn (ima najskuplju cijenu pregleda od svih :) ) Za termin konzultacija se čeka par dana, a nakon toga termin operacije 2-3 tjedna...ovisno o tome kolika mu je gužva sa operacijama.
anita j
18.08.2010., 16:44
ja se samo nadam da, dok ne sakupim pare, da neće otići u mirovinu :D
Ja sam svoj nos slikala iz oba profila, od naprijed i od ispod...i takvu sliku sa par pitanja sam poslala svim kirurzima koji su me zainteresirali i koji imaju mail :D
Odlična ideja! Jesu odgovorili svi?
Također. :lol:
dawn davenport
18.08.2010., 23:21
jel netko operirao samo vrh nosa?dakle bez diranja u kosti?
jer meni je gornji dio ok,ali donji ko krumpir i frustrira me,nevolim ga iz nijednog kuta,podsjeca me na http://news.makemeheal.com/images/sarah-jessica-parker-nose-job2.jpg ((prva slika jel,ali samo donji dio,nemam grbu)
princess
19.08.2010., 10:00
Odlična ideja! Jesu odgovorili svi?
jesu :top:
jesu :top:
Omg, fala za info!:o Ja ću isto napraviti, koliko god mučno bilo fotkati se iz profila :facepalm:
Kett_y,hvala na odgovoru! Evo danas uspjela razgovarati s dr.kaloderom i rekao je da aparatic ne smeta,ukoliko nije neki veliki zahvat na nosu,kompliciran itd.ja kazem da meni na uputnici pise septoplastika,i jos mu napomenem da mi je "obecao"malo popravit vanjski izgled nosa,al mi se sad ucinilo kao da nije bas voljan to napraviti...uglavnom,ono cega je mene najvise strah je disanje na usta.kak ste vi to izdrzali?kako ste jeli?i to gutanje/povracanje krvi,to me isto uzasava!
opet ja :) i prije operacije sam tesko disala tak da mi to disanje na usta nije dosao kao neki veliki problem, navika valjda, bilo je tesko dok se jede jer u biti ispada dosta nepristojno moras i zvakat i drzat usta otvorena po malo da uhvatis nesto zraka, sto se tice gutanja krvi nisam osjetila, jedino nakon anestezije kad sam se probudila trazila sam vode, dali su mi par gutljaja, povratila sam krv, opet par gutljaja opet krv, i tako nekoliko puta, pa im dopizdilo i nisu mi davali vise vode ;) uglavnom rekli mi da je dobro ko moze to izbacit, da ne povracaju svi, a kao normalno povracanje ti je, jedino ceg se moja mama uzasnula kad me mogla vidjet je bio moj krvavi ovratnik, ko da su me klale sestre kad su me oblacile :D
i da btw, sto se tice diranja u vanjski izgled nosa, nije nista napravio po tom pitanju, tako da jos uvijek imam doduse maaaaaalu grbicu, skoro pa je neprimjetno pa me toliko niti ne dira
kokoshka
20.08.2010., 10:55
opet ja :) i prije operacije sam tesko disala tak da mi to disanje na usta nije dosao kao neki veliki problem, navika valjda, bilo je tesko dok se jede jer u biti ispada dosta nepristojno moras i zvakat i drzat usta otvorena po malo da uhvatis nesto zraka, sto se tice gutanja krvi nisam osjetila, jedino nakon anestezije kad sam se probudila trazila sam vode, dali su mi par gutljaja, povratila sam krv, opet par gutljaja opet krv, i tako nekoliko puta, pa im dopizdilo i nisu mi davali vise vode ;) uglavnom rekli mi da je dobro ko moze to izbacit, da ne povracaju svi, a kao normalno povracanje ti je, jedino ceg se moja mama uzasnula kad me mogla vidjet je bio moj krvavi ovratnik, ko da su me klale sestre kad su me oblacile :D
i da btw, sto se tice diranja u vanjski izgled nosa, nije nista napravio po tom pitanju, tako da jos uvijek imam doduse maaaaaalu grbicu, skoro pa je neprimjetno pa me toliko niti ne dira
ajme...sad me još više strah! da budem iskrena, ja na tu operaciju idem više zbog estetike nego zdravlja, pa sam ful neodlučna oko toga. nemam tako velike probleme sa disanjem, jedino mi lijeva nosnica ne radi kak treba, imam tegobe samo pri bavljenju sportom i na plesu, inače ne. ne znam imaju li sinusne glavobolje kakve veze s tim? često ih imam, "obrve" me bole, a doktor se nije baš izjasnio oko toga.
to što ti nije napravio estetiku, nisi ga tražila ili je rekao da hoće, pa je zaboravio? on se meni čini kao jako veliki stručnjak i dobar doktor, pa ga možda vrijeđa činjenica da ga smatram i plastičarom ako ga zamolim da mi i to napravi :cerek:
koliko dugo traje to disanje na usta? sve dok mse tamponi ne izvade? koliko je to dana? i kad nakon koliko su te otpustili iz bolnice?
princess
20.08.2010., 11:30
Omg, fala za info!:o Ja ću isto napraviti, koliko god mučno bilo fotkati se iz profila :facepalm:
Mene je dečko slikao i na kraju smo te slike cropali i spojili u jednu na kojoj se sve vidi. Pa najbolje je tako. Teže je objasniti kakav ti je nos samo pisajući...ovako pošalješ sliku i oni znaju o čemu je riječ i ka Bog! :kava:
Slažem se s mišljenjem o Dr.Ignatovskom. Sve će obećati,ali ništa ne može napraviti. Bio sam na dvije operacije nosa i napravio je katastrofu.Nisam siguran da obn operira osobno,mislim da se krije iza nekog stranca koji kod njega radi,a on se predstavlja kao kirurg koji ima veliko iskustvo. Osobno sam se uvjerio da svaštari i stavlja jeftin botox. Čuvajte se,kada platiti gotovo je. Pitajte ga da potpiše ugovor s kompjutorskom animacijom budućeg izgleda, pa ćete vidjeti hoće li operirati.
Moje iskustvo je potpuno drugačije. Dr. Ignatovski mi je prije operacije poslao kompjutersku animaciju putem e-maila nakon što sam je zatražila. Nakon toga me operirao i jako sam zadovoljna rezultatom. Naime, željela sam vrlo specifičnu promjenu na nosu (nakon automobilske nesreće) i on je to izvrsno učinio. Što se osoblja poliklinike tiče, sve 5! Žao mi je zbog tvog iskustva.
angelina39
21.08.2010., 01:36
Pozdrav svima!
Ja sam operirala nos kod dr.Glušca prije 10 dana. sve je prošlo super, sve pohvale doktoru! ništa me nije boljelo(iako sam ja očekivala barem malu bol nakon što popusti anestezija - ali gle čuda - ništa od boli) tako da uopće nemam osjećaj da sam bila na operaciji. Nije bila opća anestezija, već potencirana lokalna, tako da nisam povraćala kad sam se probudila, niti mi je bilo loše, baš ništa. Lagano zaspala, lagano se probudila i svašta sanjala! A samo 2 sata prije operacije nisam jela niti pila! Dr. mi je objasnio da on ima modernu anesteziju nakon koje se ne povraća i dobrog anesteziologa... usput pohvala cijelom osoblju, super su! :top:
Kad sam se probudila i "došla sebi" išla sam kući.
Sutradan sam se vratila u ordinaciju na vađenje tampona i to je bio spas jer je bilo grozno disat na usta, suše se... :mad: I to je super, odmah sutradan vađenje tampona, po meni je to spas! Ako sam se čega bojala prije ovog zahvata onda je to bilo vađenje tampona - 2 metra gaze u nosu-užas, ali ovaj dr. ne stavlja gazu neko neku spužvicu koja se puno brže i lakše izvuče. Malo je neugodno ali ne boli jer je ta spužvica dugačka oko 20-ak cm (vidjela sam je kad je izvukao). Tako da je i to prošlo super!
Kalup mi je skinut nakon 5 dana, s tim da mi je ostavio par malih flasterića na nosu koje sam skinila 2 dana poslije.
Moram naglasiti da dr. Glušac radi operaciju nosa zatvorenom tehnikom, ne otvara cijeli nos, već ulazi sa instrumentima kroz jednu nosnicu - super tehnika:brži oporavak i manji podljevi.
Vjerovatno vas zanimaju podljevi... morate ih dobiti, ali kod nekoga su manje izraženi a kod nekoga više. Na ljestvici od 1 do 5, ja sam bila 3. Imala sam ih ali ništa strašno! Danas mi je deseti dan i imam ih još malkice, mogu se prekriti puderom i za koji dan će sigurno nestati. Nos mi je još natečen. Iz profila mi je super,ali kad se pogledam u ogledalo izgledam si kao miss piggy. i to se nadam za 10-ak dana da će proči.
Cijena je 10 000 kn, pregledi nakon operacije se ne plaćaju! Ja nisam platila ni prvi pregled, tj. konzultacije, a nisam preko veze.
Ako imate kakvih pitanja, tu sam! Nadam se da sam pomogla!
Ista stvar i kod mene,.....jučer operirana,tim izvrstan dr.Lojpur anesteziolog,jedan od boljih u Splitskoj bolnici ,inače anesteziolog na kardilogiji,......prošlo sve dobro,ne boli me ništa,operacija bila teža i duža,...devijacija plus korekcija s tim da mi je cijela nosna kost bila okoštana,....namučili su se,....danas vađeni tamponi,za 4 dana skidanje kalpa.muž je vidio nos prije kalupa i komentar je bio da je odličan,a sad ćemo vidit kako će ispast zapravo do kraja.Inače doktor je iskren,otvoren,prijatan,pričljiv,....
eto,javim kakav je daljnji proces,...inače koštalo e 10 000kn,....i svi pregledi prije i poslje su besplatni,......
rekao je ako bude trebalo ponoviti štogod,onda će biti besplatno,pošto je meni izvđena i kost koja drži nos između obrva,...sve je bilo okošteno,.....ljubičasta sam i malo podbula oko očiju,jer je štemao i te kosti sa strane,pošto su se jako rašrile,.....komentar doktora je bio da dugo nije vidio takvo okoštavanje.Inače osjećam se dobro,ništa ne boli,....i sve je rađeno s unutrašnje strane......
zaboravih napisat da ne bi bilo zabune,da je to radio dr.glušac.
angelina39
21.08.2010., 10:28
e samo jedno pitanje za one koji su već prošli ovu torturu oporavljanja,..jeste li stavljali kapi za nos i ako jeste koje???
ivona1212
21.08.2010., 13:19
e samo jedno pitanje za one koji su već prošli ovu torturu oporavljanja,..jeste li stavljali kapi za nos i ako jeste koje???
ne,samo ispiranje otipinom za infuziju:)
angelina39
23.08.2010., 14:21
a ispuhivanje nosa?kako ste bili s tim?
kokoshka
23.08.2010., 15:12
može par savjeta što ponijeti sa sobom u bolnicu? ja nikad nisam ni bila u bolnici pa ne znam kaj se tam nosi :)
princess
23.08.2010., 18:17
kako mi je ovo prije promaknulo?!?!
hahhahahahhahahahhahah :rofl: stvarmo si me dobro nasmijala s ovom :rofl:
angelina39
24.08.2010., 06:30
koliko dana ostaješ?ako ideš kao ja na jedan dan tj.na nekoliko sati onda ti i nije potrebno ništa,.....a ako ideš na nekoliko dana,obavezno ponesi donjeg rublja,ručnik,četkica za zube,pasta,pidžama,papuče,čarapice,sapun,....ovisi u kakvu bolnicu ideš,..u splitu ti maltene reba sve donijeti s sobom,...čak i toaletni papir,mislim na državne bolnice,......
kokoshka
24.08.2010., 10:50
iodem u zagreb u vinogradsku. još uvijek se premišljam bi ili ne bi išla. sinula mi je ideja da to odgodim dok skupim novce za godinu-dvije pa odem privatniku to riješiti, čisto zbog bržeg skidanja tampona, jer jedini strah koji kod ove operacije imam je disanje na usta, mislim da će mi to biti najstrašnije u cijeloj priči!
angelina39
24.08.2010., 16:55
onda ponesi sve šta ti padne napamet,ubrajajući i melem i gaze,...
ima li itko da mi kaže o ispuhivanju nosa??
slatkostvorenje
26.08.2010., 05:23
dobre su i Efedrin kapi od 1%
smanjuju otok sluznice,
ima ih u svim ljekarna, samo ti je potrebna povijest bolesti, jer bi se trebale izdavati na recept
shubidubi
26.08.2010., 20:52
Ljudovi, ima li itko recentnijih iskustava sa Zambellijem? On je kao Sevki "popravio" prethodno zeznut nos? I sa Glušcem? Oni su mi u užem izboru. Devijacija septuma + estetika (smanjivanje vrška) su u pitanju.. Hvala unaprijed na svim odgovorima, eventualnim, jelte :)
kokoshka
27.08.2010., 00:18
zakaj ćeš ići kod privatnika, zakaj ne prek hzzo-a?
piam zato to se ja nećkam, ne znam bih li u bolnicu ili da pričekam godinu dvije dok ne skupim novce pa kod privatnika...privatnik se meni čini kao bolja opcija samo zato jer drugi dan vadi tampone, a u bolnici nakon pet, a meni je ful teško disati na usta.
princess
28.08.2010., 15:58
Ljudovi, ima li itko recentnijih iskustava sa Zambellijem? On je kao Sevki "popravio" prethodno zeznut nos? I sa Glušcem? Oni su mi u užem izboru. Devijacija septuma + estetika (smanjivanje vrška) su u pitanju.. Hvala unaprijed na svim odgovorima, eventualnim, jelte :)
Zambelli ti je predsjednik duštva plastičara Hrvatske...kažu da je odličan. Ali to "odlično" i naplati :D O oboje ti se dosta pisalo na ovom forumu...prošvrljaj malo. Ja se ne sićam baš svega...više sam se skoncentrirala na druge koji su meni u užem izboru...
...sljedeći tjedan idem na konzultacije kod dr.Tončića :D javim kako je prošlo i kakav dojam ostavlja...bar na mene...
shubidubi
28.08.2010., 16:28
Ma, cijelu sam temu pročitala i sad mi je još veća zbrka u glavi. Ničeg se ne sjećam. :D Opći dojam mi je totalnog kaosa - nekom je netko sjajan, drugog je baš taj zajebao itd. Što se cijene tiče par tisuća kuna gore-dolje, ipak je operacija u pitanju i radije bih da idem samo jednom nego da moram popravljat pa plaćati tri puta. Koje su Tončićeve prednosti? I koliko sam vidjela Glušac radi u nekoj ne-općoj anesteziji. To mi je jako privlačno kod njega, opću bih htjela izbjeći, samo ne znam je li to moguće kad je u pitanju septum, tj. kad treba lomit kost.
angelina39
28.08.2010., 17:15
Ja sam radila kod Glušca i bila je opća anestezija,dobro "pogođena",....
Nego svašta sam čitala i svašta mi se izmišalo,....koliko dugo donji dio nosa izgleda kao baburica,tj.koliko mu je vrimena potrebno da se smanji jer,kad ga gledam izgleda ko mali krumpir ili babura,a ja bi htjela da je uski....i naravno oće li se uopće smanjit ili će ostat ovakav????
Darth Weeder
29.08.2010., 00:17
Ja sam radila kod Glušca i bila je opća anestezija,dobro "pogođena",....
Nego svašta sam čitala i svašta mi se izmišalo,....koliko dugo donji dio nosa izgleda kao baburica,tj.koliko mu je vrimena potrebno da se smanji jer,kad ga gledam izgleda ko mali krumpir ili babura,a ja bi htjela da je uski....i naravno oće li se uopće smanjit ili će ostat ovakav????
anželina čao. ma nema panike, sigurno ti je to još otok koji traje i do 10+ dana (zavisi o osobi) a na samom vrhu nosa otok najsporije prolazi, tek kroz nekih mjesec,dva će se u potpunosti "oformit" onakav kakav treba bit. nemaj brige, nakon skidanja kalupa (ako već nisi) svaki dan će bit sve bolje u velikim razmjerima. govorim ti to iz iskustva jer sam i sama operirana kod dr.Glušca (devijacija+estetska korekcija), prošlo je 3 tjedna i sad sam jako zadovoljna, otok se smanjio toliko da ga gotovo i nema, podljevima više niti traga, što je najvažnije već dišem na nos puno bolje nego prije operacije a s tim da mi je na desnoj nosnici sluznica još malo otečena.
i sama sam poput tebe, 2.tjedan od op. počela paničarit u razočaranju da će sprijeda ostati otečen kakav je bio, fini svinjski nos, jer i sam otok pod opipom se činio tvrd i uvjeren si da je kost ali na sreću to je bila lažna uzbuna manijakalnog paničara mene. tri tjedna kasnije nos je super iz profila, točno onako kako sam htjela, sprijeda još bolje iako znam da je još nešto jako malo (nezamjetno ali se osjeti pod opipom) otečen vrh. već sam se uključila u svoju životnu kolotečinu, od bliskih prijatelja svi oduševljeni jer dobro su poznavali moj nalomljeni nos, ostali ne tako bliski i ne kuže što i kako samo kažu da sam nekako ljepša :rofl: .... a ja sada dišem "ko velika" i ni u jednom trenutku nisam požalila. isto tako moram reći da je dr poštuje želje pacijenta uz savjete i drži se dogovora, dosta je posvećen pacijentu pa zanemariš njegov ... blagi, jelte, egocentrizam, al ma to je uredu, dalmatinski temperament :p
što se tiče anestezije bila je blaga opća, totalno se opustiš i utoneš u san, nikakve mučnine kasnije :top:
eto ispirčavam se na malo iscrpnijem tekstu ali nadam se da će bar nekome pomoći. :)
angelina39
29.08.2010., 00:41
Fala Darth Weederice na odgovoru,.....čitala sam da koji put treba i do 3 mjeseca da se nos konačno "oformi"....uf utješila si me,..fala,fala,...meni doduše nije ni trebalo posebno korigirat nos,više sam to sve napravila zbog sinusa i devijacije,koje su me ubijale,posebno kad opali bura,....glavobolje su bile prestrašne,....
Skinut je i kalupić,sve je skoro dobro,već pomalo dišem bez kapi,imam neznatne ljubičaste tragove koji se skoro pa ne vide,..dosta brzo mi to sve prolazi,a operirana sam prije 9 dana,..ops 10-ti dan,....
drago mi je da se i tebi doktor svidio onako neobičan.
princess
29.08.2010., 13:25
Ma, cijelu sam temu pročitala i sad mi je još veća zbrka u glavi. Ničeg se ne sjećam. :D Opći dojam mi je totalnog kaosa - nekom je netko sjajan, drugog je baš taj zajebao itd. Što se cijene tiče par tisuća kuna gore-dolje, ipak je operacija u pitanju i radije bih da idem samo jednom nego da moram popravljat pa plaćati tri puta. Koje su Tončićeve prednosti? I koliko sam vidjela Glušac radi u nekoj ne-općoj anesteziji. To mi je jako privlačno kod njega, opću bih htjela izbjeći, samo ne znam je li to moguće kad je u pitanju septum, tj. kad treba lomit kost.
Koliko sam uspila čuti od ljudi, dr.Tončić je jako pristupačan, uljudan, ima preko 4000 operacija samo noseva iza sebe (što nije malo...za neke druge sam čula da imaju oko 1500), ordinacija je na nivou, osoblje je uvijek pri ruci. Ne znam...ne mogu se sjetiti da je itko u biti nešto baš baš loše napisao za njega. Član je nekog društva plastičara i u Chichagu...
Već sam bila na jednoj neuspjeloj operaciji...tražila sam nekog da je stručan i iskusan...on mi se čini takav. Budem sve vidila za par dana...pa javim :D
Svi ti oni rade u jednoj od dvije anestezije...ili opća ili lokalno potencirana. U općoj potpuno spavaš, a u lokalnoj si u nekom polusnu al se isto ničega ne sićaš niti osjećaš bol. Iako je bilo jedno ružno iskustvo sa lokalnom...baš tu na forumu je jedna cura doživila i napisala...potraži :flop: Ovisni o težini operacije...meni je Tončić rekao da moram u opću jer je operacija prilično komplicirana.
@ Dart Weeder...bolje da si tako lipo sve napisala. To puno pomaže ljudima koji ovo čitaju i odlučuju se za operaciju. Tko zna...možda mi Tončić ne "sidne" pa odem do Splita :top:
shubidubi
30.08.2010., 15:04
Cure, puno hvala na odgovorima - to se traži! Što opširnije, to bolje :cerek:
Princess, sretno i javi kako je prošlo
Lijepo molim odgovor
Moram ići na operaciju septoplastika devijacija septuma:ništa strašno, dišem normalno,ali u ljevoj nosnici otežano. Kada sam trenirao boks na jednom od mečeva dobio sam jaki udarac u nos i unutar nosa mi je na ljevoj strani pomaknuta i napuknuta taj mali dio hrskavice.Taj sitni dio je potrebno uklonit da bi normalno disao na ljevu stranu.
Bio sam u KBC Rebro na pregledu kod Dr. Martin Jurlina po preporuci.
Čovjek me je u tri minute pregledao i kaže da se to radi pod općom anestezijom
A onda iznenađujuća rečenica iz njegovih usta. DA NIJE ODGOVRAN AKO ZAHVAT NE BUDE USPJEŠAN.Ja ono WTF! :eek:
KAd sam ga pitao kako to misli i kako bi trebala operacija izgledati, ništa mi nije odgovorio, pravio se koda ne čuje.
I šta sad? ići kod privatniku npr. kod Dr. ostojića i dati 8000 kuna za operaciju ili riskirati sa ovakvim kirurgom koji se ponaša koda mu nije stalo.
Jel ima netko iskustava sa ovim dr. iz KBC rebro?
Moje osobno iskustvo kod dr.Jurline je samo pohvalno. Njegov sam pacijent jako dugo.Devijacija septuma je bezazlena operacija u odnosu na moju dijagnozu, a dr. Jurlina je izvrstan liječnik, a što je još važnije dobar čovjek koji će to obaviti s punom odgovornošću.Imam iskustva i s drugim liječnicima,ali za mene on je na prvom mjestu.
Moje osobno iskustvo kod dr.Jurline je samo pohvalno. Njegov sam pacijent jako dugo.Devijacija septuma je bezazlena operacija u odnosu na moju dijagnozu, a dr. Jurlina je izvrstan liječnik, a što je još važnije dobar čovjek koji će to obaviti s punom odgovornošću.Imam iskustva i s drugim liječnicima,ali za mene on je na prvom mjestu.
I ti si se registrirala samo da ovo kažeš?:rolleyes:
Darth Weeder
01.09.2010., 19:16
eeee a nakon koliko ste se, od vas pušača, vratili pušačkin navikama i koliko je štetno šta se tiče samog postoperativnog oporavka ? :visi:
princess
01.09.2010., 21:49
eeee a nakon koliko ste se, od vas pušača, vratili pušačkin navikama i koliko je štetno šta se tiče samog postoperativnog oporavka ? :visi:
Ja sam nakon mjesec dana...glupa sam što uopće i jesam ;)
Al sad imam drugu priliku :D
A koliko šteti...nemam pojma stvarno...probaj prošvrljati po netu.
Kad sam angine vadila isto nisam pušila misec dana jer me bilo strah infekcije...i bolilo me za popizdit. A prijateljica mi izvadila angine misec nakon mene i zapalila je duvan čim je izašla iz bolnice...s tim da nju posli nije ništa bolilo i ništa joj nije bilo :mad:
angelina39
02.09.2010., 11:35
Kad sam angine vadila isto nisam pušila misec dana jer me bilo strah infekcije...i bolilo me za popizdit. A prijateljica mi izvadila angine misec nakon mene i zapalila je duvan čim je izašla iz bolnice...s tim da nju posli nije ništa bolilo i ništa joj nije bilo :mad:
koliko ti i prijateljica imate godina?? Naravno da vam neće ništa bit,bar ne za sada,već će se posljedice pušenja( odmah) poslije operacije tonzila pokazat nakon 10 i više godina,u vidu priraslica na grlu i ko zna čega još,...zato nije preporučljivo pušit odmah poslije operacije,pogotovo ne tako brzo čim su se operirale,......trebalo bi pričekat barem nekoliko mjeseci da rane kompletno zacijele,.....možda je s nosom malo jednostavnije,...no ipak nije preporučljivo.Pokušajte ne ispuštat dim kroz nos,....
kokoshka
02.09.2010., 13:51
polako se bliži i "moj dan" i sve me više strah....:(
Darth Weeder
02.09.2010., 17:22
isusemilibože čim je izašla ?????????? :facepalm:
..ah,nekako mislim da ću apstinirat od cigareta do daljnjeg dok sve ne zacijeli. zbogom nikotin, zdravo stres :zvrko:
princess
03.09.2010., 11:54
koliko ti i prijateljica imate godina?? Naravno da vam neće ništa bit,bar ne za sada,već će se posljedice pušenja( odmah) poslije operacije tonzila pokazat nakon 10 i više godina,u vidu priraslica na grlu i ko zna čega još,...zato nije preporučljivo pušit odmah poslije operacije,pogotovo ne tako brzo čim su se operirale,......trebalo bi pričekat barem nekoliko mjeseci da rane kompletno zacijele,.....možda je s nosom malo jednostavnije,...no ipak nije preporučljivo.Pokušajte ne ispuštat dim kroz nos,....
Ja 28, prijateljica 27...i nismo tako mlade kao što si mislila, pretpostavljam :D
I ako ti išta znači...ja i nisam baš neki okorjeli pušać...kupujem kutiju jednom tjedno, nekad zapalim 3, nekad 2, a nekad nijednu cigaru na dan...tako da priraslica na mom grlu sigurno neće biti, al za nju ne znam...
princess
03.09.2010., 12:20
A sad na bitno...
Bila sam jučer na pregledu kod Tončića...Ordinacija lijepa, sestra simpatična, ugodno...pregledao me mlađi Tončić jer je stariji još ovaj tjedan na godišnjem. Iskreno, htjela sam kod starijeg, al što je tu je. Nažalost...nisam čula ono što sam očekivala :( Čim mi je pregledao nos je složio facu...i rekao da kad im ovakav nos dođe na pregled da se odmah u startu moraju ograditi. Kaže da radi moje hrskavice nije siguran da li bi ta operacija uspjela. Oni bi se potrudili što više mogu, ali da mi ne mogu zajamčiti rezultat. Na kraju mi je rekao da si uzmem vremena i odlučim želim li riskirati i potrošiti novce ako postoji mogućnost da mi se nos vrati u prijašnje stanje i to odmah nakon operacije. Eeeeeeej potonula sam nakon toga :buum: (za one koji ne znaju...ili su zaboravili...meni treba funkcionalna + estetska operacija jer mi nos ide fuuuul u lijevo...htjela bi ga ispraviti da ide ravno)
Dečko i prijateljica su bili samnom i uvjeravali me da tako vjerovatno svima kažu jer se moraju osigurati...i da odem kod još par njih po drugo mišljene...ne znam, što ako kažu isto, ili ako ne kažu isto nego prešute ono što je Tončić izgovorio na glas :horor:
Svaka čast Tončiću na iskrenosti...mogao je prešutiti i pokupiti lovu...ipak, nekako mi je žao što dr.Rajko nije bio tamo...stariji je, iskusniji...vjerovatno se susretao već sa slučajem kao što je moj...sad me grize jer me zanima što bi mi on bio rekao...
Potrošila sam brdo love za put...gorivo, autocestu, pregled...a dobila sam samo još veću zbunjolu u glavi. Koji sam ja peh! :klap:
@ Dart Weeder...eto...izgleda da ću ipak đir i do dr.Glušća :D
princess :(
Sad imam feeling da će i meni takvo nešto reći. Isto mi nos malko ide u stranu.
angelina39
04.09.2010., 01:16
Ja 28, prijateljica 27...i nismo tako mlade kao što si mislila, pretpostavljam :D
I ako ti išta znači...ja i nisam baš neki okorjeli pušać...kupujem kutiju jednom tjedno, nekad zapalim 3, nekad 2, a nekad nijednu cigaru na dan...tako da priraslica na mom grlu sigurno neće biti, al za nju ne znam...
Istina,mislila sam da ste mlađe,..pogotovo prija,jer mladi ne razmišljaju o posljedicama....ovo tvoje pušenje je ok,....sve dok je to neki mali gušt redu je,...al ovo što radi prijateljica je čisto svjesno ubijanje same sebe.......
Happy ivy
04.09.2010., 16:26
Uskoro idem na operaciju nosa, iz estetski razloga. jel mi može netko ukratko napisati čega se trebam pridržavati prije i poslije operacije? Hvala
dragan0020
04.09.2010., 18:10
prije operacije pošalji mi svoj broj i svoju sliku na PM :) poslje operacije kad ti izvade tampone i budeš imala kalup(nemoj ga stalno pipati) idemo na kavu da vidim kako sam izgledao kad sam ga ja furao :D ...ahaha.. Prije operacije:
- probaj leći par puta i začepiti si nos da stekneš dojam kako će ti biti kad te tamponiraju da se ne iznenadiš i panično na usta počneš disat (jedna pored mene je tak poludila) ,
- moli boga za dobrog anesteziologa
- reci svima što ih spada jer neznaš hoćeš li im imati prilike to reći
Poslje operacije:
-miruj, pij tablete protiv bolova i eventualno tablete za spavanje,
- sokovi ili voda obavezno malo brdo pored sebe jer će usta konstantno se sušiti...
-kad skineš kalup postoji mogućnost infekcije kože jer su pore začepljene pa budeš sva prištava tako da budi spremna za 2 tjedna borbe protiv prištića tj. dok se koža neiznormalizira tu imaš na forumu što je dobro iz iskustva znam za efficlar duo, ali tu i tamo se vrate prištići pa ću probati retinola-a i nešto.
-nemoj pretjerano dirati nos jer su kosti u fazi zarastanja, ako osjetiš kvržice kod nosa ispod kože, nebrini se to se pojavljuje kod zarastanja kosti i nestati će kroz vrijeeme(2-3mj)
-vitamini i minerali i bog te veselio
teški su dani sa tamponima nakon toga kalup je ništa.. ja svoj niti sam smanjio niti sužavao samo izravnao, jer volim svoj veliki nos :) mora biti muški ne ko neki peško :P
princess
04.09.2010., 19:53
prije operacije pošalji mi svoj broj i svoju sliku na PM :) poslje operacije kad ti izvade tampone i budeš imala kalup(nemoj ga stalno pipati) idemo na kavu da vidim kako sam izgledao kad sam ga ja furao :D ...ahaha.. Prije operacije:
- probaj leći par puta i začepiti si nos da stekneš dojam kako će ti biti kad te tamponiraju da se ne iznenadiš i panično na usta počneš disat (jedna pored mene je tak poludila) ,
- moli boga za dobrog anesteziologa
- reci svima što ih spada jer neznaš hoćeš li im imati prilike to reći
Poslje operacije:
-miruj, pij tablete protiv bolova i eventualno tablete za spavanje,
- sokovi ili voda obavezno malo brdo pored sebe jer će usta konstantno se sušiti...
-kad skineš kalup postoji mogućnost infekcije kože jer su pore začepljene pa budeš sva prištava tako da budi spremna za 2 tjedna borbe protiv prištića tj. dok se koža neiznormalizira tu imaš na forumu što je dobro iz iskustva znam za efficlar duo, ali tu i tamo se vrate prištići pa ću probati retinola-a i nešto.
-nemoj pretjerano dirati nos jer su kosti u fazi zarastanja, ako osjetiš kvržice kod nosa ispod kože, nebrini se to se pojavljuje kod zarastanja kosti i nestati će kroz vrijeeme(2-3mj)
-vitamini i minerali i bog te veselio
teški su dani sa tamponima nakon toga kalup je ništa.. ja svoj niti sam smanjio niti sužavao samo izravnao, jer volim svoj veliki nos :) mora biti muški ne ko neki peško :P
Izravnao? Bio ti je krvi ili si imao grbu? I kod koga si išao?
Happy ivy
05.09.2010., 17:34
jel moram doći na tašte? oću li dobit tamo nešto u što ću se preskinut? koliko ću ostat u poliklinici? idem kod Tončića. bit ću pod lokalnom potenciranom.
kokoshka
05.09.2010., 21:28
to ja isprobavam svaki dan i mogu izdrzati oko dvije minute, nakon toga mi počne čudno zujati u ušima :ne zna:
jel to stvarno takav šok i teško za izdrzati, to disanje na usta mislim? jel nos s tamponima baš onako začepljen kao kad ga stisneš ili ipak ima neki mali protok zraka?
jooj...strah me, strah me, strah meeee!
to ja isprobavam svaki dan i mogu izdrzati oko dvije minute, nakon toga mi počne čudno zujati u ušima :ne zna:
jel to stvarno takav šok i teško za izdrzati, to disanje na usta mislim? jel nos s tamponima baš onako začepljen kao kad ga stisneš ili ipak ima neki mali protok zraka?
jooj...strah me, strah me, strah meeee!
samo mirno i nema potrebe za ovakvom vježbom jer kada je nos začepljen disanje na usta je refleksno... veći je bed kaj ti se usta suše nego kaj dišeš na usta:mig:
Darth Weeder
06.09.2010., 08:53
ma kakve vježbe što.
prva 2 dana će bit malo neugodan osjećaj ali ništa prestašno, izdržite tih uopće ne toliko strašnih 48 sati, disanje na usta neće smetat jer omamljenost od anestezije traje dan,dva tako spavat ćete,nebrinite.
dramite bezveze. :)
princess
06.09.2010., 14:28
Mene nakon moje prve operacije nije bolilo apsolutno ništa...tamponi su mi bili u nosu 4 dana...nije teško disati na usta, nemate se što bojati, to je refleksno isto kao kad si prehlađen pa ti je nos začepljen. Ja sam izluđivala jer su mi se usta lijepila (kako se suši slina :Slin: ) pa onda sam zbog toga svako malo prala zube jer mi je to bilo ljigavo :zubeki:
Uglavnom...dogovorila sam pregled kod dr.Glušca. Znači sljedeći korak put Makarske :driver: Nadam se da će biti bolje nego kod dr.Tončića. Prvi dojam dr.Glušca preko tel mi se svidio...super je što se javlja on, a ne sestra i što je jako fleksibilan za dogovoriti termin...pričao je samnom kao da me zna sto godina :kava:, nije bio hladni formalni odnos doktor-pacijet. Držite fige! Javim kako je bilo.
Zašto se operiraš po drugi put?
princess
06.09.2010., 17:42
Zašto se operiraš po drugi put?
Zato što sam prvi put operirala devijaciju u bolnici...zbog slabog disanja. Što su mi napravili nemam pojma, ali dalje slabo dišem (možda malo bolje nego prije), a nos mi se uz to još iskrivio na lijevu stranu i začepio mi nosnice...tako da...moram opet...Al ovaj put privatnik...bar pričaju s tobom.
Zato što sam prvi put operirala devijaciju u bolnici...zbog slabog disanja. Što su mi napravili nemam pojma, ali dalje slabo dišem (možda malo bolje nego prije), a nos mi se uz to još iskrivio na lijevu stranu i začepio mi nosnice...tako da...moram opet...Al ovaj put privatnik...bar pričaju s tobom.
Aha. Pitam jer si rekla da se nadaš da će biti bolje nego kod Tončića, pa sam mislila da te on prvo operirao.
Ima tko iskustva sa doktorom Žgaljardićem? Par puta je popravljao nosove po tv-u (red carpet i sl.), meni se čini ok.
dragan0020
07.09.2010., 21:08
Izravnao? Bio ti je krvi ili si imao grbu? I kod koga si išao?
Bio je krivi i ostao sam bez hrshavice nosa (vršak nosa) jer sam se bavio u mlađim danima kickboksom pa sam ga slomio 4 puta i to me je iritiralo pa sam odlučio ga srediti.. nažalost nesmijem reći gdje s obzirom da nisam platio taj zahvat :P :)
Ja sam ukupno 3 puta operirao nos isto toliko puta bio tamporniran, prvi put je bila devijacija. drugi put mi se morao odstraniti polim iz sinusa, i zadnje ispravak nosa.. ni jedan put nisam imao problema sa disanjem...
Jedino nezgodno što mi se desilo tokom druge operacije da mi je gaza iz nosa pobjegla u grlo dok sam zaspao.. uff.. gadna scena budim se neznam dali mi se riga, nemogu disati nikako, i guram prste do grla gdje čupam van gazu no ona je metar a meni samo 15cm viri iz usta onda su škarama neš rezali i to.. uff nikad više 3 operacije su mi bile dosta...
Bio je krivi i ostao sam bez hrshavice nosa (vršak nosa) jer sam se bavio u mlađim danima kickboksom pa sam ga slomio 4 puta i to me je iritiralo pa sam odlučio ga srediti.. nažalost nesmijem reći gdje s obzirom da nisam platio taj zahvat :P :)
Ja sam ukupno 3 puta operirao nos isto toliko puta bio tamporniran, prvi put je bila devijacija. drugi put mi se morao odstraniti polim iz sinusa, i zadnje ispravak nosa.. ni jedan put nisam imao problema sa disanjem...
Jedino nezgodno što mi se desilo tokom druge operacije da mi je gaza iz nosa pobjegla u grlo dok sam zaspao.. uff.. gadna scena budim se neznam dali mi se riga, nemogu disati nikako, i guram prste do grla gdje čupam van gazu no ona je metar a meni samo 15cm viri iz usta onda su škarama neš rezali i to.. uff nikad više 3 operacije su mi bile dosta...
:eek:
kokoshka
07.09.2010., 22:53
ok, ovo s gazom zbilja nisi trebao spominjati! :eek:
sad me još i toga počelo biti strah...
zanimljivo je zapravo kako mene uopće nije strah boli, ili kako će mi nos izgledati kasnije..strah me takvih bezveznih stvari. ali kaj mogu kad mi je disanje na usta strašno:(
Daaaj dragane lakše malo s tim pričama :D evo meni pozlilo samo dok sam čitala. To su rijetke situacije, bar se nadam.
princess
08.09.2010., 10:32
Pa i nije to baš tako začuđujuće i rijetko...to se događa ako ti doktor stavlja takav tip tampona...tj. metar gaze u obliku tampona. Neki doktori stavljaju nešto kao spužvice, koje ne ne mogu odmotati. Uglavnom...kod svakog doktora je drugačije. Isto kao što jedan drži tampone 4 dana, a drugi ih vadi nakon 2 dana za isti tip oeracije. Ljudi riječ je operaciji, a ne rutinskom vađenju krvi...uvijek potoje rizici i može se dogoditi svašta. Mene je više strah da se ne probudim iz anestezije nego da budna čupam gazu iz grla...:horor: :horor: :horor: :horor: :horor: :horor: :horor: :horor:
angelina39
08.09.2010., 10:43
meni su sve tri operacije rađene odjednom,....u bolnici u splitu rade jednu po jednu,...svakih 6 mj.do godinu dana,...a u dr.Glušca sve odjednom,....
sinusi,devijacija i korekcija nosa.:)
evo treći tjedan od operacije,...lijeva strana skroz dobro,desna još natečena i čini mi se da svaki dan nos izgleda drugačije
jedino me muči podljev ispod oka,koji nikako da prođe,....ima zadnjih tjedan dana,ni boju ne mjenja,a sve mi je inače prošlo.
Doktor je rekao da je operacija bila teška,..oko 2 ipo sata,..al mi je zato oporavak brz,...jedino to ispod oka,ima li kakav savjet???u apoteci mi ne žele prodat one kreme za modrice jer je blizu očiju....
savjet,molim lijepo!!!
i konci su počeli ispadat,....nos je još tvrd,....al i to mi se čini da je na dane,...dišem bez kapi već više od 5 dana,..baš sam pratila i dišem odlično.
znači tjedan ipo do dva je bilo malo teže disanje uz kapi i stalno čišćenje.
i šta još,....e nos mi je u samom vrhu bolan,....znači u korjenu,jer su mi operirani i sinusi,pa me to još boli,na dodir posebno....eto.
vidit ćemo kako će biti za mjesec dana,....
angelina39
08.09.2010., 10:49
Pa i nije to baš tako začuđujuće i rijetko...to se događa ako ti doktor stavlja takav tip tampona...tj. metar gaze u obliku tampona. Neki doktori stavljaju nešto kao spužvice, koje ne ne mogu odmotati. Uglavnom...kod svakog doktora je drugačije. Isto kao što jedan drži tampone 4 dana, a drugi ih vadi nakon 2 dana za isti tip oeracije. Ljudi riječ je operaciji, a ne rutinskom vađenju krvi...uvijek potoje rizici i može se dogoditi svašta. Mene je više strah da se ne probudim iz anestezije nego da budna čupam gazu iz grla...:horor: :horor: :horor: :horor: :horor: :horor: :horor: :horor:
ma ne brini se,...probudit ćeš se,...mlada si i zdrava,......
ruku na srce i mene je toga bilo strah,...al vidiš sve je prošlo dobro....:)
doduše,u timu dr.Glušca su super ljudi,...anesteziolog poznat inače je i prof.i anesteziolog na kardiologiji,...puuuno iskustva ima,instrumentalka super,...sestra super(njegova supruga),...ma cijeli tim mi je odličan,....:top:
a sad ćemo vidit kako će do kraja sve ispast.Nadam se da neće biti polipa,jer se to zna dogodit,....
Funkcija nosa je već tu,čujem mirise,dišem super,...a kako će nos do kraja izgledat to ćemo tek vidit....
princess
08.09.2010., 19:52
ma ne brini se,...probudit ćeš se,...mlada si i zdrava,......
ruku na srce i mene je toga bilo strah,...al vidiš sve je prošlo dobro....:)
doduše,u timu dr.Glušca su super ljudi,...anesteziolog poznat inače je i prof.i anesteziolog na kardiologiji,...puuuno iskustva ima,instrumentalka super,...sestra super(njegova supruga),...ma cijeli tim mi je odličan,....:top:
a sad ćemo vidit kako će do kraja sve ispast.Nadam se da neće biti polipa,jer se to zna dogodit,....
Funkcija nosa je već tu,čujem mirise,dišem super,...a kako će nos do kraja izgledat to ćemo tek vidit....
Jako mi je drago da ti je sve prošlo super! :cheer: Ja u subotu na pregled, pa ako sve štima, i na operaciju skoro :D ful sam nestrpljiva :ceka:
Happy ivy
09.09.2010., 15:48
Nakon koliko vremena od operacije ste počeli žvakati hranu?
angelina39
10.09.2010., 11:16
Nakon koliko vremena od operacije ste počeli žvakati hranu?
ja odmah nakon jednog dana....ako te puno ne boli,...i naravno polako žvači,....
dragan0020
10.09.2010., 21:10
podljevi ispod očiju i natečeni nos nestaje polagano kroz 2 mjeseca, podljev će prije nestat ali samo oteknuće nosa se stiša kroz taj period.... nema tih krema za podljeve pričekati da se smiri i to je to :)
angelina39
10.09.2010., 22:18
podljevi ispod očiju i natečeni nos nestaje polagano kroz 2 mjeseca, podljev će prije nestat ali samo oteknuće nosa se stiša kroz taj period.... nema tih krema za podljeve pričekati da se smiri i to je to :)
nema mi druge,nego tako učinit
a to sam primjetila da je nos svaki dan drugačiji,..
Ignoramus
11.09.2010., 12:39
ako neko nema love moze se proc na rebru uz zaljenje na disanje i devijantni septum, mene je bilic sredio i to jos kak, prva liga
dragan0020
12.09.2010., 11:20
da.. može se lakši zahvati rinoplastike izvesti i u općim bolnicama ali to se isključivo odnosi na poravnanje piramide nosa, eventualno dizanje vrška nosa, smanjivannje nosa je rijeđi slučaj jer nemogu pravdati taj zahvat... opet sve ovisi o dobroj volji lječnika i tvojim osobnim nastupom :) Mislim da kirurzi koji rade u općim bolnicama znaju 10puta bolje posao nego privatnici jer oni su konstantno u akciji dok privatnici tek kad im se nasmješi prilika(zato su tako i skupi)
mima393
12.09.2010., 12:16
ako neko nema love moze se proc na rebru uz zaljenje na disanje i devijantni septum, mene je bilic sredio i to jos kak, prva liga
i ja sam bila na rebru kod dr bilića. sve pohvale!
angelina39
12.09.2010., 17:11
Princess,kako je prošao pregled??
kokoshka
12.09.2010., 19:07
može li mi netko objasniti kakva je procedura kod dolaska u bolnicu, od prijave na prijemu pa na dalje?
ja naručena ujutro u 9 i uopće ne znam jel moram doć natašte ili ne. rekli su mi ako mi nalazi budu ok da će operacija biti isti dan.
princess
13.09.2010., 13:32
Princess,kako je prošao pregled??
Pregled je prošao odlično! Operacija dogovorena! :Pivo: Odoh ja kod doktora Glušca...24og popodne ili 25og ujutro...(ovog mjeseca) čuti ćemo se još u ponedjeljak pa ćemo dogovoriti sve detalje. Jedva čekam! :jumping:
slatkostvorenje
13.09.2010., 23:25
i ja sam bila na rebru kod dr bilića. sve pohvale!
da slažem se, na Rebru su najbolji :mig:
ja sam bila na Rebru prije mjesec dana i imam samo riječi pohvale za kompletno osoblje. :s
Ali ipak mislim da bi operacije u općim bolnicama trebale biti rezervirane za one koji zbilja imaju problema sa disanjem.
ketamine
15.09.2010., 04:44
prilozio bih slijedeci text jer mislim da svi mi koji smo pristupili zahvatu zapravo nismo bitnije podigli razinu zadovoljstva , a i ako je postojalo,bilo je momentalno:
"Posljedice uvođenja drastičnih fizičkih promjena osjete se u našem
odnosu prema mentalnom i emocionalnom tijelu. Isključivo fizičke
promjene pogoršavaju nam mentalno i emocionalno stanje. Što svoju
patnju više prikrivamo oslanjajući se na fizičke promjene, to se u mentalnom
i emocionalnom smislu lošije osjećamo. Na kraju će se umjetan
mjehurić kirurški oblikovanog lijepog tijela rasprsnuti u mentalni kaos
i emocionalnu katastrofu. To će se kad-tad dogoditi. Onoga trenutka
kad se novom fizičkom izgledu više nitko ne bude divio, osobu će
prožeti unutarnji očaj. Kad putem iskljucivo fizičkih promjena pokušavate
razriješiti nelagodu u kvaliteti svog životnog iskustva, stvarate
emocionalnu bombu. Jednoga ce dana eksplodirati."
kokoshka
15.09.2010., 10:01
Evo mene u bolnici, jucer operirana. Sve je proslo u redu,koliko su mi rekli.medutim, brine me konstantno krvarenje koje se pojacava.sestra mi stavi gazu par puta presavijenu i za pola sata je promocena vec.je li jos nekome tako bilo?
princess
15.09.2010., 10:54
Evo mene u bolnici, jucer operirana. Sve je proslo u redu,koliko su mi rekli.medutim, brine me konstantno krvarenje koje se pojacava.sestra mi stavi gazu par puta presavijenu i za pola sata je promocena vec.je li jos nekome tako bilo?
Ne brini se...to je normalno. Meni je sestra na kraju dala gaze koje sam ja sama minjla svako toliko jer ona nije stizala. Prestati će.
marijas_19
15.09.2010., 16:26
pozdrav,ja se spremam na operaciju,imam devijaciju septuma,i obavila sam pregled kod dr.bilića na rebru,on mi je rekao da sa sestrom dogovorim operaciju,i kad sam otisla sestri,rekla mi je da ne mogu narucivati,jer nemaju novaca za te operacije,dosla bi na red tek iduce god u 12 mj,a ni to nije sigurno..jer kao zdravstvo im ne placa,i mogu operirati samo hitne slucajeve,ljude koji imaju tumore u nosu,a nas ostale ne..jel netko od vas mozda bio,sad sam skupila hrabrost za to i na kraju nemogu ic na operaciju zbog njih..gdje je jos dobro (neka druga bolnica,sa kvalitetnim doktorima)?hvala
oskar b
15.09.2010., 17:16
eto ja bio jučer na operaciji kod dr. bilić. Devijacija septum. Ništa nisam trebao platiti, ali sam čekao 7mj. na operaciju
mima393
15.09.2010., 21:58
pozdrav,ja se spremam na operaciju,imam devijaciju septuma,i obavila sam pregled kod dr.bilića na rebru,on mi je rekao da sa sestrom dogovorim operaciju,i kad sam otisla sestri,rekla mi je da ne mogu narucivati,jer nemaju novaca za te operacije,dosla bi na red tek iduce god u 12 mj,a ni to nije sigurno..jer kao zdravstvo im ne placa,i mogu operirati samo hitne slucajeve,ljude koji imaju tumore u nosu,a nas ostale ne..jel netko od vas mozda bio,sad sam skupila hrabrost za to i na kraju nemogu ic na operaciju zbog njih..gdje je jos dobro (neka druga bolnica,sa kvalitetnim doktorima)?hvala
uhhh, za više od godinu dana?? ja sam čekala nekih 7 mjeseci.. i nisam ništa platila.
mima393
15.09.2010., 22:01
nađi nekog dobro doktora i idi. nemoj odustati. to stvarno nije ništa strašno! ni operacija, ni anestezija, ni oporavak.
marijas_19
15.09.2010., 23:14
ma ne trebam ja platiti,nego mi je casna kod koje se narucuje za operaciju rekla,joj pa zasto bas hoces kod nas na operaciju,pa zasto ne odes u neku drugu bolnicu,mi smo puni,i ministarstvo nam neda novce da mozemo izvrsavat operacije,nego su samo rekli da se operiraju hitni slucajevi,a ove devijacije nisu hitne,jer kao ionako sam s time zivjela do sada pa mogu i dalje (wtf) pa ne mogu disat po noci,pogotovo po zimi,i sad kad hocu to rijesit ne mogu,jer je drzava u banani i nema novaca za manje hitne slucajeve..malo sam pogledala po forumu i mislim otic u vinogradsku (dr.ivkić,dr.baudoin,dr.kalogjera),valjda ce me tamo htjet primit :)..jel znate dal se tamo dugo ceka i kojem bi bilo najbolje da odem?
kokoshka
16.09.2010., 09:21
Evo danas mi malo manje ide krv.ja sam stvarno mislila da je operacija nosa pravi horor s obzirom na to kaj sam tu citala-gaze u grlu,povracanje,gutanje krvi...meni se nis od tog nije dogodilo.osim kaj ne spavam bas i malo me boli.rekao mi je doktor da mi estetski dio nije napravio kako sam htjela,jer bi to bila slozenija operacija i morao bi mi lomiti kost,ali da je napravio najbolje sto je mogao.sad mi samo preostaje da cekam i vidim ;)
kokoshka
16.09.2010., 09:28
ma ne trebam ja platiti,nego mi je casna kod koje se narucuje za operaciju rekla,joj pa zasto bas hoces kod nas na operaciju,pa zasto ne odes u neku drugu bolnicu,mi smo puni,i ministarstvo nam neda novce da mozemo izvrsavat operacije,nego su samo rekli da se operiraju hitni slucajevi,a ove devijacije nisu hitne,jer kao ionako sam s time zivjela do sada pa mogu i dalje (wtf) pa ne mogu disat po noci,pogotovo po zimi,i sad kad hocu to rijesit ne mogu,jer je drzava u banani i nema novaca za manje hitne slucajeve..malo sam pogledala po forumu i mislim otic u vinogradsku (dr.ivkić,dr.baudoin,dr.kalogjera),valjda ce me tamo htjet primit :)..jel znate dal se tamo dugo ceka i kojem bi bilo najbolje da odem?
sto se osoblja u vinogradskoj tice ja imam samo pohvale za njih,ali ne i za dr.kalogjeru.radije odi kod ivkica ili baudoina.on je operirao moju kolegicu iz sobe i ful je pristupacan,dode k njoj i fino je pogleda,a kalogjera se samo naviri u sobu i nis ne pita.
marijas_19
16.09.2010., 10:16
hvala ti,a koji je tebe doktor operirao?koliko si cekala na operaciju?
annabella13
16.09.2010., 11:38
Ej,imam jedno pitanje. Moram korigirat devijaciju septuma,a usput želim i estetski sredit nos(ali da ta promjena bude vidljiva,znači da ga baš uljepšaju,a ne samo ono usput)pa može li mi netko preporučit kirurga u splitu koji bi baš to dobro obavija. Eto ako itko zna Pleeeaseee!!!
kokoshka
16.09.2010., 14:22
hvala ti,a koji je tebe doktor operirao?koliko si cekala na operaciju?
dr.kalogjera.on je stvarno strucnjak u tom podrucju i ne sumnjam da mi je septum odlicno sredio.ali kao osoba mi se ne cini bas pristupacan,uopce ne prica s pacijentima i stalno nekud zuri.kolegica iz sobe vec zna kad vadi tampone i kad ide doma,a ja ne!
papa štrumf
16.09.2010., 14:40
Kolko košta operacija devijacije septuma kod privatnika?
princess
16.09.2010., 18:46
Ej,imam jedno pitanje. Moram korigirat devijaciju septuma,a usput želim i estetski sredit nos(ali da ta promjena bude vidljiva,znači da ga baš uljepšaju,a ne samo ono usput)pa može li mi netko preporučit kirurga u splitu koji bi baš to dobro obavija. Eto ako itko zna Pleeeaseee!!!
Ako misliš u bolnici, nemam pojma. Ako misliš na privatnike...imaš dr.Glušca u Makarskoj. Ja idem kod njega za 8 dana :D
princess
16.09.2010., 18:48
Kolko košta operacija devijacije septuma kod privatnika?
Isto si mogla/mogao pročitati bar zadnje dvi-tri stranice...baš sam ja odgovorila na jedno takvo pitanje. Od 10tak do 20tak tisuća kuna...ovisi kod kojeg doktora ideš i koliko je teška operacija.
kokoshka
16.09.2010., 19:48
Princess,koliko je tebi tocno rekao cijenu? Ako ja ne budem zadovoljna ishodom operacije sljedeca opcija bi mi bila ili toncic ili glusac,iako toncic prije jer je on u zagrebu.
kokoshka
16.09.2010., 20:04
Princess,koliko je tebi tocno rekao cijenu? Ako ja ne budem zadovoljna ishodom operacije sljedeca opcija bi mi bila ili toncic ili glusac,iako toncic prije jer je on u zagrebu.
papa štrumf
17.09.2010., 00:44
Isto si mogla/mogao pročitati bar zadnje dvi-tri stranice...baš sam ja odgovorila na jedno takvo pitanje. Od 10tak do 20tak tisuća kuna...ovisi kod kojeg doktora ideš i koliko je teška operacija.Ispričavam se na ljenosti. Bogme to je puno. Jel netko gledao u stranim državama koliko košta? Slovenija, Srbija? Švicarska, Dojičland?
princess
17.09.2010., 12:46
Vjerovala ili ne...uopće ga nisam pitala za cijenu :) Znam da naplaćuje oko 10 000 - 11 000 kn, da je jeftiniji od ostalih...tako da, ako sam bila spremna dati Tončiću 15 000 kn...imati ću i za dr.Glušca ;)
@papa štrumf...za ostale države ti stvarno nemam pojma.
**tinkerbell**
19.09.2010., 22:55
pozdrav svima!
vidim da ova tema zanima puno ljudi i puno njih se odlučuje na operaciju nosa pa tako i ja...čitala sam dosta postova, svatko ima drugačije dobro/loše iskustvo...ono šta mene zanima je naravno i najbitnije - odabir doktora..."troumim" se između dr. zambeli, tončić i poje...o prva dva sam dosta pročitala, a o dr. poje malo...ono što me privuklo k njemu je što svi imaju dobra iskustva s njim, iako nisam pročitala da je puno ljudi išlo k njemu...znači nije razvikan, što može bit i plus, bar meni...zna li netko više o njemu?
čitala sam da su i najkompliciraniji slučajevi oni koji bi popravili neku sitnicu, kao npr. ja...:( mislim da je moj nos za oblik mog lica malo predug i prešpićast...radi se o sitnoj korekciji koja bi meni puno značila jer nisam baš obdarena prirodnim samopouzdanjem..:p ukoliko vas zanima mogu stavit sliku pa vi sami procijenite...
ugl, konačno sam se odlučila i išla bi ove zime pa vas o svemu što će se događat obavjestim!
bila bi stvarno zahvalna onome ko bi mi odgovorio na pitanje! :)
kokoshka
20.09.2010., 14:22
ja danas došla doma. imam sve pohvale za vinogradsku, pogotovo za sestre, sve su super! dr. kalogjera me malo razočarao pristupom, ali posao je čini mi se odradio ok. nije napravio sve što sam htjela, ali mi je malo podignuo nos i suzio nosnice, vidi se promjena i ok je. još imam flastere pa ne mogu vidjeti iz profila imam li još grbu, imala sam malu, malu, zbilja majušnu i nije mi to estetski smetalo, pa ću u srijedu vidjet kad skinem sve kak to izgleda.
što se podljeva tiče, nisam ih imala na dan operacije, počeli su dan nakon, mali ljubičasti na podočnjacima, pa su se pretvorili u zelene i sad su fluorescentno žuti :D ne bi se čudila da svijetle u mraku :rofl:
e, sad, moram ispirat nos fiziološkom i kapar garasone kapi (koje su inače za oko i uho, pa ne kužim sad baš, al ok, valjda on zna ) pa me zanima to s fiziološkom - moram li nakapati fiziološke u nos i ležati da ona bude u nosu neko vrijeme, ili je nad umivaonikom sa špricom onako štrcam u nosnice?
i da, uzasno se bojim da će me netko u javnom priojevozu ili dečko udarit u nos, a danas sam se sama već dvaput lupila! uzas! :eek:
marijas_19
20.09.2010., 18:47
kokoshka jesi ti dugo cekala na pregled i operaciju,ja sam im poslala mailom uputnicu i povijest bolesti,jer nisam iz zg,jos u četvrtak,i zvala u petak i danas cijeli dan al nitko se ne javlja..a na mail mi nisu nista odg..
kokoshka
20.09.2010., 22:09
ja sam se prvo 19.3. nakon pregleda naručila i dobila sam termin 26.4., međutim, nisam mogla tada i zvala sam da to odgodim i zamolila ih za termin na jesen pa su mi dali 13.9. tak da ne znam kolko se čeka, mjesec-dva eventualno.
DareDevil
23.09.2010., 07:27
Ekipa, zanima me gdje u Zg mogu obaviti septoplastiku (operaciju septuma) sa laserom i to na uputnicu ?
morning star ♀
23.09.2010., 23:07
Moze li nos koji je sirok i u kostanom dijelu i u vrhu da izgleda ok ako se samo vrh/ hrskavica preprave, a ostave siroke kosti?
princess
24.09.2010., 09:15
Stigao je moj dan :D Popodne mi je operacija...ljudi držite fige, a kad se vratim vam javim kako je bilo :D
Nervozna do bola... :ceka:
DareDevil
24.09.2010., 10:04
Princess, gdje ides i kako ce te operirat- štemanjem :D ili laserom? ideš na uputnicu ili privatno ?
Daj malo detalja :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.