View Full Version : Operacija nosa
WhiteWidow
04.07.2011., 23:56
Hidd3n, super ti ga je ''speglo''!
nije moj nos mali, al su fotke različitih veličina, pa možda tak zgleda.
Hidd3n, super ti ga je ''speglo''!
nije moj nos mali, al su fotke različitih veličina, pa možda tak zgleda.
thx ! :) ..ma naspram mog nosa,tvoj je bas mini.. ja jos uvijek imam osjecaj da je on meni veci uzivo neg na slikama, al vele mi da sam luda.. to je meni ocito ostalo tak u glavi...nadam se:p
želimir02
05.07.2011., 07:40
Super su vam nosići :cerek::cerek::cerek::cerek:
ne znam moze li se nociti kod dr. Davora Dzepine, sigurno se i to moze...
sto se tice cijene, vjerojatno ce biti nesto jeftinija....
Svakako preporucujem Davora Dzepinu, sinoc sam ga cak i sanjala, hahaha fascinirana sam tim covjekom :p
Haha, drago mi je što si zadovojna. :top: još samo par pitanja: koliko je prošlo vremena od prvih konzultacija do operacije (nadam se da nije više od mjesec dana) i da li si bila pod lokalnom ili općom anestezijom? thanks :)
namjeravam se sutra dogovoriti za konzultacije kod Davora Džepine, čini mi se kao najbolji izbor, budući da je orl. Pročitao sam dosta negativnih komentara o Ostojiću, a Glušac, koji mi je prvi izbor, je ipak predaleko.
Tatjana80
05.07.2011., 16:49
WhiteWidow kažeš da ti nije mali nos,ali iz profila baš izgleda maleni i slatki:cerek:Kada ti je dr.rekao da imaš preveliko lice za mali nos,šta je mislio na širinu lica?Već sam čula takve komentare od ljudi,ali mi nije jasno na šta se točno misli...
WhiteWidow
05.07.2011., 17:02
WhiteWidow kažeš da ti nije mali nos,ali iz profila baš izgleda maleni i slatki:cerek:Kada ti je dr.rekao da imaš preveliko lice za mali nos,šta je mislio na širinu lica?Već sam čula takve komentare od ljudi,ali mi nije jasno na šta se točno misli...
a tak je valjda ispalo na fotki.
a kaj ja znam kaj je točno mislio. imam okruglo, bucmasto lice, ono kolko god sam mršava, lice mi je buhtlasto, bez izraženih kostiju (jagodice, vilica). i onda kao mali nos ne paše na takvo lice. nit paše dugi i uski kakav sam ja htjela.
Tatjana80
05.07.2011., 17:48
Meni se osobno ne sviđaju dugi nosevi,ali kada ti izrašpa kvrgu,odmah automatski nos izgleda duže,jedino ako ga ne podigne malo...tvoj stari nos ti je bio ok,mislim nije bio neki nos za operaciju...nije ni moj bio,pa sam isla:tužni:
*luda_mala*
05.07.2011., 19:07
Znate kakv bi ja nosić htjela :D sigurno vas jako zanima :D
uglavnom, evo slikica
http://www.betternose.com/results.htm
i ja bih da mi ga ovako izravna i da nosnice i vrh budu malo manji kao njoj.. ma BAŠ OVAKAV hoću :cerek:
e sad.. dal bi to zahtjevalo lomljenje kostiju i da li je on njoj dirao i vršak ili on automatski izgleda manji čim izravna nos :ne zna:
Da, i mene zanima mogu li se nosnice umanjiti?
princess
05.07.2011., 22:00
zašto su linkovi, a ne fotke? :confused:
Zato što si copy-pasteala krivi link...trebala si onaj za forume.
Meni se čini da je tebi i prije operacije jedna nosnica išla više prema gore nego druga. I sad kad ti je skraćen vršak to više dolazi do izražaja. Tako da mislim da ti to nema veze sa šavovima...al ja sam laik, ako ti je doktor rekao da je radi šavova onda je...on sigurno zna bolje nego ja.
Iako...najiskrenije...meni je tvoj nosić i takav baš sladak i sigurno ne bi išla na drugu operaciju radi toga. Smatram da svaki nosić treba imati bar jednu manicu koja će ga činiti posebnim, samo tvojim...zamisli da svi imamo iste noseve bljahhh
Budi strpljiva. Vidi se da ti je nos je dosta otečen. Vrh će ti se malo spustiti i biti će još dosta uži. Ali za to treba par mjeseci...Ti već sad o drugoj operaciji...nemoj...nos ti je stvarno sladak i budi zadovoljna s njim!! :top:
Hidd3n...ja i ti smo se isčakulale na PM. Al tek sad vidim koliko ti je nos bio sje**n od naprijed...Doktor je napravio dobar posao ispravljajući ga. Nos ti je isti kao i prije samo je ravan, a to si i htjela. Što se šava tiče...reći ću ti isto kao i WW, neka se vidi, budi ponosna, to samo tvoj nos ima!! :top:
princess
05.07.2011., 22:15
Znate kakv bi ja nosić htjela :D sigurno vas jako zanima :D
uglavnom, evo slikica
i ja bih da mi ga ovako izravna i da nosnice i vrh budu malo manji kao njoj.. ma BAŠ OVAKAV hoću :cerek:
e sad.. dal bi to zahtjevalo lomljenje kostiju i da li je on njoj dirao i vršak ili on automatski izgleda manji čim izravna nos :ne zna:
Ovako gledajući slike iz profila ne možemo znati jesu li kosti lomljene.
A vršak...hmmm...teško je reći...buljila sam u slike jedno vrijeme i nisam sigurna. Slika od prije je slikana bliže nego slika poslije...zbog toga nos poslije izgleda manji...a u biti mi se čini da je "isti" kao i prije, samo nema grbu. Prema tome bi onda i zaključila da vrh i nosnice nisu smanjene. Možda se varam...
princess
05.07.2011., 22:18
Da, i mene zanima mogu li se nosnice umanjiti?
Naravno da mogu! Onda su šavovi s vanjske strane. Progooglaj malo smanjivanje ilu sužavanje nosnica. Naći ćeš sigurno više informacija o tome nego što ti mi možemo napisati.
tina3333
06.07.2011., 10:22
pozdravček:mig:
ovako,,,,imam 23 g, dok sam bila mala, dobila sam udarac u nos i mislim da mi se tada malo iskrivio...na prvu se ne vidi baš, na slikama se primjeti. znači ide mi u desno malo. mene to jako smeta. kad se slikam iz profila, s desne strane imam lijepi nosić, a kad se slikam s profila s lijeve strane veliki je. profili su mi različiti, iako svi kažu da ne primjećuju razliku ona je očigledna i vidi se zaista. zna li tko šta bi meni trebali raditi samo da ga centriraju ponovo. barem za mrvicu. hvala.
WhiteWidow
06.07.2011., 11:22
meni je bio par mm u stranu. pa ga je centrirao. malo ćeš ti lomit kost, niš strašno :P
lanchyl
06.07.2011., 11:49
Haha, drago mi je što si zadovojna. :top: još samo par pitanja: koliko je prošlo vremena od prvih konzultacija do operacije (nadam se da nije više od mjesec dana) i da li si bila pod lokalnom ili općom anestezijom? thanks :)
namjeravam se sutra dogovoriti za konzultacije kod Davora Džepine, čini mi se kao najbolji izbor, budući da je orl. Pročitao sam dosta negativnih komentara o Ostojiću, a Glušac, koji mi je prvi izbor, je ipak predaleko.
hvala ti :) ovako...proslo je je 2 tjedna, s time da je na konzultacijama rekao da bi mogao i prije, ali nam je dao vremena da razmislimo o svemu, posto ja nisam bila sigurna, inace sam skeptik...ali jako sam se iznenadila, doktor je napravio najbolji posao...:mig: sestricna i ja smo full zadovoljne i da mozemo birati, opet bi bez razmisljanja isle k njemu.
Bile smo pod opcom s obzirom da on smatra da je opca bolji izbor za takav zahvat, izmedu ostalog, ima najbolju ekipu, anesteziolog je jedan predobar covjek, a koliko smo saznale nitko kod njega nije imao problema sa anestezijom, pa tako ni moja sestricna ni ja...(ja sam osobno osjetljiva na lijekove i sedative)...
meni je Glusac takoder bio prvi izbor, ali Dzepina nam se svidio na konzultacijama, jer sve sto je rekao- drzi vodu, imalo je smisla, nije neki koji bi samo uzeo novac i napravio sto god ti pozelis, makar to imalo posljedice...
Izmedu ostalog, Dzepina inzistira na drzanju tampona cim vise (3-5 dana), jer upravo tamponi sluze kao potpora i drze septum ravnim... ako te ista zanima, pitaj u p.m. jer ne pratim bas temu vise... sve sto me zanima i sto me zanimalo, odgovorio je doktor...
vještina
06.07.2011., 12:30
WhiteWidow, meni je tvoj nos i prije operacije bio sasvim ok. I ovaj novi nos mi izgleda lijepo. To što kažeš za višu i nižu nosnicu, ja ne bih ni primjetila, da nisi to napisala. I meni je desna nosnica spuštenija (bila i prije operacije, a i sad je), ali meni to ne smeta, hehe.
U svakom slučaju, pohvale za novi nos i nadam se da neće biti potrebe da ideš na još jednu operaciju ;).
Hidd3n, jako lijep novi nos :). Ti kažeš nije mal, ja bih rekla da ti je taman ;)
Što bi ste tek rekli za veličinu mog novog nosa, on tek nije mal, ali je bar prav iz profila, :lol: .
vještina
06.07.2011., 12:37
:ne zna: ali meni ovo djeluje kao fotošop, a ne zapravo operiran nos.
Shugarbabe
06.07.2011., 13:00
Evo i mog iskustva, da malo ohrabrim neodlučne.
Obavila operaciju prije 7 dana – nosić je predivan i fino dišem. :) Imala sam devijaciju septuma i grbicu, stavila sam naglasak na pravilnost i disanje a ne na smanjivanje. Odabrala dr IVU Džepinu (prilaz Djure Dežalića). Doktor je sjajan, kriteriji su bili intuicija, njegovo iskustvo (20 god rada na Rebru, godine privatne prakse i docent je na Medicini), osoblje je ljubazno i vrlo je ugodno spavati u apartmanima. Dva dana nakon vadila tampone – peace of cake, danas skidala gips – također niš strašno. Prva dva dana su bila šok, probudim se iz opće anestezije naduvena ko žaba s crnim podljevima, nisam mogla gledati tv ni čitati, morala sam disati na usta što meni kao alergičaru nije problem ali nakon toga oporavak je bio jako brz tako da si već planiram more za kojih par dana. Na otoke oko očiju sam stavljala krastavce i mazala s melemom pa su jako brzo splasnuli. Osim prve dvije noći, normalno spavam na boku kako najviše volim, bez grižnje savijesti se prežderavam i puštam da me se tetoši. Iako je lice još mrvu ukočeno smijem se normalno i pri tome ne pridržavam nos. :lol: Prije 4 godine sam prvi put razmišljala o operaciji, imala sam obveza na faksu pa sam to smetnula s uma do prije 2 tjedna kada sam skužila da zbog slobodnog ljeta mogu to ubacit. Dan i po prije operacije (tad još nisam znala kod kog ću al sam imala dogovorene razgovore) došla sam na ovaj topic i što je najbolje sad je to već sve iza mene. Osjećam se sjajno i mislim da je ljeto super za ovakve stvari jer sve brže zarasta a i morska voda smanjuje otečenosti. Imala sam doduše sreće sa terminima jer je doktor dan nakon razgovora imao slobodan termin a svi ostali dani su bili popunjeni pa bi morala čekati 2 tjedna i uništiti si mogućnost da prpošno mašem nosom na plaži, to nije dolazilo u obzir i evo me sad – moj nos i ja prijatelja dva. :D
crna.pantera
06.07.2011., 14:40
Evo i mog iskustva, da malo ohrabrim neodlučne.
Obavila operaciju prije 7 dana – nosić je predivan i fino dišem. :) Imala sam devijaciju septuma i grbicu, stavila sam naglasak na pravilnost i disanje a ne na smanjivanje. Odabrala dr IVU Džepinu (prilaz Djure Dežalića). Doktor je sjajan, kriteriji su bili intuicija, njegovo iskustvo (20 god rada na Rebru, godine privatne prakse i docent je na Medicini), osoblje je ljubazno i vrlo je ugodno spavati u apartmanima. Dva dana nakon vadila tampone – peace of cake, danas skidala gips – također niš strašno. Prva dva dana su bila šok, probudim se iz opće anestezije naduvena ko žaba s crnim podljevima, nisam mogla gledati tv ni čitati, morala sam disati na usta što meni kao alergičaru nije problem ali nakon toga oporavak je bio jako brz tako da si već planiram more za kojih par dana. Na otoke oko očiju sam stavljala krastavce i mazala s melemom pa su jako brzo splasnuli. Osim prve dvije noći, normalno spavam na boku kako najviše volim, bez grižnje savijesti se prežderavam i puštam da me se tetoši. Iako je lice još mrvu ukočeno smijem se normalno i pri tome ne pridržavam nos. :lol: Prije 4 godine sam prvi put razmišljala o operaciji, imala sam obveza na faksu pa sam to smetnula s uma do prije 2 tjedna kada sam skužila da zbog slobodnog ljeta mogu to ubacit. Dan i po prije operacije (tad još nisam znala kod kog ću al sam imala dogovorene razgovore) došla sam na ovaj topic i što je najbolje sad je to već sve iza mene. Osjećam se sjajno i mislim da je ljeto super za ovakve stvari jer sve brže zarasta a i morska voda smanjuje otečenosti. Imala sam doduše sreće sa terminima jer je doktor dan nakon razgovora imao slobodan termin a svi ostali dani su bili popunjeni pa bi morala čekati 2 tjedna i uništiti si mogućnost da prpošno mašem nosom na plaži, to nije dolazilo u obzir i evo me sad – moj nos i ja prijatelja dva. :D
Čestitam! :cerek:
Shugarbabe
06.07.2011., 15:06
Čestitam! :cerek:
Hvala, vrijedilo je muke :)
princess
06.07.2011., 15:56
pozdravček:mig:
ovako,,,,imam 23 g, dok sam bila mala, dobila sam udarac u nos i mislim da mi se tada malo iskrivio...na prvu se ne vidi baš, na slikama se primjeti. znači ide mi u desno malo. mene to jako smeta. kad se slikam iz profila, s desne strane imam lijepi nosić, a kad se slikam s profila s lijeve strane veliki je. profili su mi različiti, iako svi kažu da ne primjećuju razliku ona je očigledna i vidi se zaista. zna li tko šta bi meni trebali raditi samo da ga centriraju ponovo. barem za mrvicu. hvala.
Znam kako ti je...isto mi je bilo. Uvik sam se slikala samo iz jednog poluprofila...jer mi je od naprijed nos bio totalno kriv, a iz drugog profila je bio veći :rofl:
Drago mi je da sam to riješila!! I dišem ko gospodin čovik, napokon!!
Hidd3n, jako lijep novi nos :). Ti kažeš nije mal, ja bih rekla da ti je taman ;)
Što bi ste tek rekli za veličinu mog novog nosa, on tek nije mal, ali je bar prav iz profila, :lol: .
Hvala :)) .. ma cini mi se da je slikama kao manji a kad se vidi nacijeloj glavi da je veci naizgled..ne znam ..
ma znas kaj,to kaj kazes,glavno da je prav iz profila:D
lanchyl
07.07.2011., 03:04
moj stari nos (jos je super ispao), nemam ovdje fotke nosa- obrisala sam na lapu... ali stavim prvom prilikom...
http://imageshack.us/photo/my-images/339/nosme.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/41/nos3u.jpg/
novi nos... natecen... 2 tjedna nakon operacije
http://imageshack.us/photo/my-images/221/nos2a.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/688/nos1.gif/
Djevojke, imam jedno pitanje hitno mi je! Je li neka od vas vadila nalaze preko zdravstvenog i može li mi reći sto sve treba osim uputnice liječnika i zdravstvene iskaznice? Koliko ste čekali nalaze? Nisam bila u liječničkoj ustanovi preko 8 godina, ne sjećam se ni kako izgleda :-)
želimir02
07.07.2011., 10:55
prije...
http://imageshack.us/photo/my-images/836/hpim1106q.jpg/
poslje...
http://imageshack.us/photo/my-images/20/hpim1645.jpg/
kad mi još malo splasne i kad naučim zasjeniti oči napravim slike sa cijelim licem i odnaprijed. Ova slika je 2 tjedna od operacije.
crna.pantera
07.07.2011., 12:09
prije...
poslje...
kad mi još malo splasne i kad naučim zasjeniti oči napravim slike sa cijelim licem i odnaprijed. Ova slika je 2 tjedna od operacije.
Draga, po meni, tebi operacija nije ni trebala, imala si bas lijepi ravan nos...ali naravno ako si sada zadovoljnija to je najbitnije. čestitam i uživaj u novom noseku :cerek:
lanchyl
07.07.2011., 12:17
bome ni po meni... imala si super nos... ali svatko ima pravo da cini sto zeli :)
želimir02
07.07.2011., 12:30
Draga, po meni, tebi operacija nije ni trebala, imala si bas lijepi ravan nos...ali naravno ako si sada zadovoljnija to je najbitnije. čestitam i uživaj u novom noseku :cerek:
Ma to tako izgleda kad se izreže samo nos... Moj je ustvari lošije izgledao od naprjed jer je bio dosta uzak ali sa bumblastim vrhom. Kad mi sve malo splasne i izjednači se napravim bolje slike... Sad mi je još vršak, cijela lijeva strana natečena sve do podoćnjaka a desna u korjenu, valjda je tu lomio kosti a vršak šmirglao ili nešta...
Uglavnom ja sam jako zadovoljna već sad a pretpostavljam da će vremenom kako bude splašnjavao biti još i ljepši :cerek:
želimir02
07.07.2011., 12:33
bome ni po meni... imala si super nos... ali svatko ima pravo da cini sto zeli :)
Pa ni tvoj stari uopće ne izgleda loše na slici a toliko si ga tračala :D
Novi ti je dobar, vidi se da je još natečen kao i moj.
lanchyl
07.07.2011., 12:54
Pa ni tvoj stari uopće ne izgleda loše na slici a toliko si ga tračala :D
Novi ti je dobar, vidi se da je još natečen kao i moj.
uff...to su jos slike s moba... vjeruj mi, uzasan mi je bio... en face...
pogotovo ako ga gledas kompletno sa cijelom facom... oci malene, nos krumpir :D
da..nateceno... :kava:
MALENA ST
07.07.2011., 13:56
Ja sam operirala(neki ovdje to i znaju) nos ima godina ipo kod ORL +maksiofacialnog, nisam disala, devijacija itd. Sad disem super, u proljece imam alergije pa me to malo zezne, al funkcija nosa je skroz OK.
Tada sam pozeljela da mi ga i estetski uljepsa i da imam puno bolji nos, al mi je i dalje sirok i kad tad cu ga suziti. Doktor ga je skratio, maknuo grbicu i imam ok profil, al od naprijed kao da je siri nego prije. Moram jos malo stedjet jer sam vec dala 2 000 eurica za navedenu operaciju.
Zelim vam rec, kada bi vam ja sada stavila slike svog nosa, samo nosa, rekle bi da sam luda i da imam lijep nos, al kad se vidi cijelo lice oci, usne, celo, oblik glave anface je stvarno blaga saka u oko.
Dakle ove slike koje ovdje stavljate meni uopce nisu mjerodavne ukoliko se ne vidi ostatak vaseg lica.
princess
07.07.2011., 15:49
...
Dakle ove slike koje ovdje stavljate meni uopce nisu mjerodavne ukoliko se ne vidi ostatak vaseg lica.
Slažem se s tobom. Zamisli da kirurzi na svojim stranicama stave samo noseve :) Ja sam svima slala cijelo lice, glavu...samo sam blurala oči. Biće sam se umislila sa ovim lipim nosićem... :rofl:
želimir02 lipi ti je nos...jako sličan prijašnjem, samo ga je malo proljepšao :cerek: Al...moj je zaobljeniji u profilu od tvoga :p
meni su svi ovi nosići baš lijepo ispali. i sad se ti odluči za kirurga... uf, luda sam više...:visi:
napokon skupih lovu, imam slobodnog vremena za napraviti operaciju, a toliko me muči izbor kirurga da je to strašno. stalno mi je u glavi da ne požalim, što ako bude gore :confused: .zapravo, najveća mi je paranoja da ne bude širok. operacije se ne bojim, ali trenutak skidanja kalupa... E, već me želudac boli od muke.
lanchyl
07.07.2011., 16:40
a j...mu mater, svaki ce vam kirurg napravit dobar nos, sigurno bolji od prijasnjeg..samo se morate "nac" s doktorom, skuzit se i to je to...
La Diosa
07.07.2011., 17:07
:ne zna: ali meni ovo djeluje kao fotošop, a ne zapravo operiran nos.
Definitivno photoshop..slika je identična onoj prije (šminka,obrve,kosa,rajf,naušnice...) samo je nos drugačiji :durica
prije...
poslje...
Jako lijepo !:top:
operacije se ne bojim, ali trenutak skidanja kalupa... E, već me želudac boli od muke.
Budi spremna na veliku mogućnost da u trenutku skidanja kalupa budeš nezadovoljna..ja sam se htjela ubit kad sam to vidjela jer mi je sve bilo odvratno,međutim to sve prođe i splasne :mig:
želimir02
07.07.2011., 17:37
Slažem se s tobom. Zamisli da kirurzi na svojim stranicama stave samo noseve :) Ja sam svima slala cijelo lice, glavu...samo sam blurala oči. Biće sam se umislila sa ovim lipim nosićem... :rofl:
želimir02 lipi ti je nos...jako sličan prijašnjem, samo ga je malo proljepšao :cerek: Al...moj je zaobljeniji u profilu od tvoga :p
Moj je bio sličan tvom kad sam tek skinula kalup, poslje mi se skroz promjenio...
Ja danas bila na šišanju, kako je lijepo birati frizuru a da se ne opterečuješ zbog nosa :s
vještina
07.07.2011., 17:57
lanchyl, želimir02 – meni se, po onome što vidim na slikama, ne čini da su vaši nosevi bili za operacije, barem što se estetike tiče. Ali vi znate što je za vas najbolje. Najbitnije je da ste zadovoljne razultatom;)
žalimir02 – ovo je dosad najljepši profil koji sam vidjela, zavidim, hehe.
vještina
07.07.2011., 18:01
napokon skupih lovu, imam slobodnog vremena za napraviti operaciju, a toliko me muči izbor kirurga da je to strašno. stalno mi je u glavi da ne požalim, što ako bude gore :confused: .zapravo, najveća mi je paranoja da ne bude širok. operacije se ne bojim, ali trenutak skidanja kalupa... E, već me želudac boli od muke.
Taj "lakši" dio si odradila, hehe. Definitivno je izbor kirurga teška odluka i u neku ruku lutrija. Ako nisi spremna, pričekaj još malo ;).
bosnjanin82
07.07.2011., 18:04
Dali mi iko moze preporucit nekog jako dobrog kirurga za rekonstrukciju ili bolje reci ispravljanje i umanjivanje nosa.
Idealno bi bilo da je u Rijeci al i Zagreb nije lose.Najbitnije je da je neki strucnjak da se ne mora ponovo radit ili dane ispane losije nego sto je bilo :eek:.
Ovo sam dugo htjeo uraditi ali imam strah da nece ispasti jos losije.
Cjena nije toliko bitna ali bi bilo fino znati kolio takve stvari kostaju u HR??
Ja sam se bila definitivno odlučila za glumicica i onda neki dan nalazim na veliku sliku antee kodzoman i ono aaaaaa, slabo mi doslo... Pa se sjetim blanke vlasic i onda opet se pokolebam. Nisam iz zg i nemam vremena hodati od glumicica-ostojica-bastajica-toncica-dzepine i inih, razgledavati slike i slično. Iako bi mi to bilo jos najdraze :D. Meni se to sad čini kao odluka zivota :rolleyes: i da je nebi sad trebala donositi naprecac. Pogotovo sto nije bas tako uzasan nos i kad spomenem ljudima operaciju obicno me blijedo gledaju. Ali ako me mama i muz podrzavaju u tome, znaci nisam bas tako luda? :mig:
Taj "lakši" dio si odradila, hehe. Definitivno je izbor kirurga teška odluka i u neku ruku lutrija. Ako nisi spremna, pričekaj još malo ;).
Haha, tako sam i ja mislila, da je to teži dio. A ja tek sad u mukama tantalovim :lol:
želimir02
07.07.2011., 21:56
lanchyl, želimir02 – meni se, po onome što vidim na slikama, ne čini da su vaši nosevi bili za operacije, barem što se estetike tiče. Ali vi znate što je za vas najbolje. Najbitnije je da ste zadovoljne razultatom;)
žalimir02 – ovo je dosad najljepši profil koji sam vidjela, zavidim, hehe.
Hvala!!! :kiss:
lanchyl
08.07.2011., 09:39
mislim da kad bi vidjeli kompletnu facu, da bi rekli drugo :)
Želimir, jako lijep nos. ;)
ej zelimir i lanchyl, super noseki !!!cestitam XD
Hidd3n...ja i ti smo se isčakulale na PM. Al tek sad vidim koliko ti je nos bio sje**n od naprijed...Doktor je napravio dobar posao ispravljajući ga. Nos ti je isti kao i prije samo je ravan, a to si i htjela. Što se šava tiče...reći ću ti isto kao i WW, neka se vidi, budi ponosna, to samo tvoj nos ima!! :top:
thx ahahah :D da, stvarno mi je dobro speglao nos:D haha.. a da ..oziljke sam vec prihvatila,..vise mi je smetao oblik nosa:) .. ma dobroo je ..nije nos jedino kaj imamo na faci.. ljudi,prestanite se proucavat i bit cete svi sretniji :))))
Whisper
08.07.2011., 15:52
cure!! 2,5 mjeseca od operacije. donja polovica nosa ko da je za "2-3 broja" veća od gornjeg dijela. jel ijedna od vas imala tu situaciju i je li to s vremenom splasnulo tj dal se to posložilo poslije? vidjela sam da vas je par spomenulo da vam je vrh okrugao, jel SAMO vrh ili cijeli donji dio nosa (supratip) isto?
imala sam operaciju i prije 3 godine, ali mi nije bila tako velika razlika i skroz drugačije je izgledalo pa ne mogu sama procijenit:/
WhiteWidow
08.07.2011., 20:22
jel ide ko od vas na limfnu drenažu? meni su to savjetovale sestre i doktor. krenula. javim rezultate za 9 dana.
želimir02
09.07.2011., 08:36
Ja planiram ići al ne znam nakon koliko smijem, sad mi je tek 19 dana od operacije. Ne znam ni kako izgleda drenaža lica :ne zna: išla sam samo za noge.
Whisper, jel ti sad širi nos nego prije ili šta?Šta su ti opće trebali raditi na drugoj operaciji?
Meni je samo vršak bucmast al i on pokazuje znakove smanjivanja u zadnja dva dana.
Whisper
09.07.2011., 10:10
ma nije širi. od naprijed je super. ali poluprofili su mi GROZNI, donja polovica nosa je ogromna u odnosu na gornju. s obje strane. profil je tako-tako, ali poluprofili su ogromni:confused: i jako mi se vrh spustio, kaj me dodatno nervira. općenito mi izgleda dosta veći nego prije op, IAKO je meni ovo bila druga operacija, dobila sam graftove i bila je otvorena, ali svejedno mi je malo pretjerana ta napuhnutost i bojim se da nije samo do otekline:(
Whisper
09.07.2011., 11:10
dakle....
poluprofil jedan
http://imageshack.us/photo/my-images/696/lijevipoluprofilnovi.jpg/
poluprofil drugi (žešća katastrofa)
http://imageshack.us/photo/my-images/846/desnipoluprofilnovi.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/146/nosprofilnovi.jpg/
izluđuje me ta veličina, pogotovo ovog drugog poluprofila:(
sad, mene zanima jel ima tko da mu je ispalo slično, i kaj je od toga na kraju bilo?
profil je tako-tako, ali poluprofili su ogromni:confused: i jako mi se vrh spustio, kaj me dodatno nervira.
Slično kod mene(vještina zna točno što mislim). Neću reći da je grozno, ali nos mi je i dalje velik, a nervira me što se toliko spustio, svako malo ga prstom podižem kao da će to nešto promijeniti.:rofl:
Mislim da će ti ostati takav, zapravo će se još spustiti. Barem meni jest.
Whisper
09.07.2011., 12:03
Dotty, a koliko ti je prošlo od op? nakon prve op mi se nije toliko spustio, poslije je bio taman... kaj se sad događa stvarno ne znam
Dotty, a koliko ti je prošlo od op? nakon prve op mi se nije toliko spustio, poslije je bio taman... kaj se sad događa stvarno ne znam
Više od pola godine...A što je bilo prvi put? Nisam pratila baš temu. Čak mi se čini da nam je nos sličnog oblika, samo je moj veći, sa većim nosnicama.
mayamoo
09.07.2011., 12:22
ok, ekipa, topic je pokrenut 2006. - prije pet godina - vidim da mnogi uzivate u svojim novim nosicima, ali kako sam cula cijene su se drasticno promijenile u posljednje vrijeme.
Zanima me po koljoj ste cijeni obavili zahvat, ako nije secret, of course...
Whisper
09.07.2011., 13:32
Više od pola godine...A što je bilo prvi put? Nisam pratila baš temu. Čak mi se čini da nam je nos sličnog oblika, samo je moj veći, sa većim nosnicama.
NIJE veći, ne boj se, nemre bit veći od ovog:lol:
na slikama izgleda jos manji nego sto je, stvarno je ogroman:(
prvi put je bio septum (znači nos mi je išao u stranu, iako ne jako) i imala sam jako širok korijen nosa (širi od baze) i manju grbu gore. tad mi je samo skinuta grba i stanjen korijen (iako ne previše) i to je bilo to. No, posao je obavljen ili polovično ili pretraljavo jer mi je nos bio jako asimetričan i ostala mi je nekakva udubina na korijenu, koje prije nije bilo... i septum mi je ostao kriv... imala dva skroz različita poluprofila, jedan je bio ravan i dugačak, a drugi je imao gore udubljenje, a dolje kvrgu. ma divota jedna, kaj da ti velim. na drugoj op mi je sređen taj korijen, znači sad su mi obje strane podjednake (recimo), ova udubina gore je ostala ali to će mi bit sređeno pa se ne brinem nego jedino, eto to što izgleda da mi se nos počeo spuštat:( i donji dio mi izgleda puno prevelik u odnosu na gornji... stavljali su mi graftove u njega jer nisam imala hrskavicu na jednom dijelu (urođeno), ali opet mi je čudno to sve:( sređen septum tako da bar dišem dobro. napokon. ali me jako strah kaj će to na kraju bit od svega jer izgleda da se korijen smanjuje (on izgleda super), a ovaj supratip je ko balon
i da, i meni je jedna nosnica veća, ta je baš na drugoj strani profila tako da ti vidiš ovu dobru hahaha
lanchyl
09.07.2011., 13:56
vama su svima doktori savjetovali za tu drenazu?? meni bome ni rijeci...
a sta se tice kvrzica nakon op... imam jednu na gornjem dijelu nosa, bas se osjeti...
Whisper
09.07.2011., 14:50
meni isto niti jedan nije spominjao drenažu...? a kako se to uopće radi? i tko radi?
meni isto niti jedan nije spominjao drenažu...? a kako se to uopće radi? i tko radi?
whisper,nos ti je mali i lijep je .ne kakaj.
meni niko nis o drenazi isto..
kaj se krvgice tice, ja imam nakon operacije nekaj izmedju ociju .prije sam to imala ali ne vidljivo ,nego bi se jedino pod prstom osjetilo,dakle naoko nikako .a sad.. vjerojatno ce to nestat ..iako je tvrdo,al malo bolno ..valjda bu otislo,ak ne,nek mi to sravna inace bum pop* :mad:...
želimir02
09.07.2011., 17:02
Whisper, meni tvoj nos tim slikama ne izgleda ništa manje od mog a ja sa svojim zadovoljna.
Meni isto nisu spominjali drenažu, to sam na forumu pročitala al pitat ću u utorak na kontroli.
Ja isto imam kvržica i otoka al to me uopće ne sekira, taman posla da će mi to ostati... Koliko ja znam da je normalno da se na mjestu loma stvori zadebljanje i to nakon nekog vremena nestane.
Whisper
09.07.2011., 18:22
Dobro, cure. Hvala. Ne znam ni sama više, meni ovako izgleda gore nego na slikama, nadat ću se da će se s vremenom stisnut taj donji dio. Zbunjuje me činjenica da mi je oporavak nakon prve op bio skroz drugačiji, a budući da imam iskustva s katastrofalnim ishodom i kvrgama koje se dignu nakon 2 mjeseca i ne nestanu fakat mi nije svejedno. A što se tiče tih drenaža, ljepljenja nosa poslije operacije i slično, pretpostavljam da bi nam doktori to spomenuli da su smatrali da je potrebno... kad-tad će splasnut ono kaj mora splasnut, iako čekanje psihički ubija:kava:
La Diosa
09.07.2011., 18:54
Whisper meni skroz ok izgleda sve na tvom nosu,posebno vrh..vidi se da je podignut i da je više od toga gore,meni bi to loše izgledalo :ne zna:
Cure, super su vam noseki :) Htjedoh pitat jel se prije operacije trebaju prestat pit ljekovi kao što su hormoni (Diane i sl.)?
želimir02
09.07.2011., 22:40
Cure, super su vam noseki :) Htjedoh pitat jel se prije operacije trebaju prestat pit ljekovi kao što su hormoni (Diane i sl.)?
Ma ne, ja sam zbog operacije i pila taj mjesec da odgodim koji dan.
WhiteWidow
09.07.2011., 23:08
Whisper, meni nos izgleda skroz dobro. možda bi to skužila da se malo iz daljine fotkaš i metneš cijelo lice, ovak fakat meni dobro izgleda.
kaj se limfne tiče, sve moje frendice su išle na to. i meni su rekli. to je ko da ideš na fizikalnu poslije operacije noge.
fula lagana masaža kojom se ta limfa miče kroz kanaliće, kaj ja znam, nauka čitava. ko ne zna radit, može te sjebat.
a smanjuje otekline, brže ti nos dođe na svoje, i tako. i ako je neko još začepljen, i nemre baš dobro disat, od limfne prodiše.
mene su iz poliklinike poslali u jedan kozmetički u Martićevu, ja nazvala, tretman je 250 kn.
pa su mi frendice dale broj od jedne gospođe koja samo to radi 20 godina. tretman 150 kn.
a treba mi 10 tretmana.
sutra mi je treći.
princess
10.07.2011., 12:31
Ja sam sekund prije operacije rekla anesteziologu: "Jel problem što pijem pilule?" :D ...nije bio problem, ali mi je rekao da sam mu trebala prije reći. Valjda onda prije dobiješ neku tabletu protiv zgušnjavanja krvi. Ja je nisam dobila jer sam kasno rekla, ali srećom prošlo sve ok.
Tako da napomeni doktoru obavezno!! ...ništa te ne košta.
Whisper nos ti je super. Strašiš sama sebe bezveze. Dobro znaš da kod otvorenog tipa operacije nosu treba najmanje duplo duže da se oporavi nego kod zatvorene. I plus što je tebi druga op. Tkivu treba vremena da se oporavi, splasne... Još ti je vrh dosta otečen, bar mi se čini po slikama. Kut nosa ti je 90 stupnjeva...to je idealno...ne znam zašto tebi izgleda spušten?!
Manje se proučavajte i biti ćete sretnije!! :D
mayamoo
10.07.2011., 13:25
...i dalje mi nitko ne odgovara...
...a pitat cu opet.
ovako, ja si imam "krasan divan" nos koji sam naslijedila od tate - ništa mu ne fali - uopce! - i u tome i jest problem: ima ga viska! i u sirinu i u duzinu i svuda... nema grbica (jos samo i one fale) - jednostavno je VELIK.
od malena ga planiram operirati i sigurna sam da bi mi to puno znacilo - ne mislim da bi bila uspjesnija, bogatija,...sto vec - ali zbog sebe - bila bih zadovoljnija sobom.
cijene su prije bile oko 1500eur (znam da nije svakome isto i da se operacija razlikuje onoliko koliko se i nosevi razlikuju) - pa me zanima je li se to bitno promijenilo.
Navodno su cijene sada povecane, dok drugi tvrde da su cijene pristupacnije...
Bukikuki
10.07.2011., 15:17
A koji je najbolji kirurg rinoplastike prema vašim iskustvima? :ne zna:
princess
10.07.2011., 18:25
mayamoo cijena operacije ti je oko 2000eura...gore/dolje ovisi kod kojeg kirurga i što ti radi.
Bukikuki na tvoje pitanje ni sam Bog nema odgovor :D
Ja sam bila kod dr.Glušca u Makarskoj i prezadovoljna sam. Nos prekrasan, disanje odlično. Moja preporuka!
želimir, princess thnx na info. ne znam zašto sam ja mislila da se treba prekinut sa horm. kontracep. prije op :ne zna:
Whisper
10.07.2011., 19:23
Whisper nos ti je super. Strašiš sama sebe bezveze. Dobro znaš da kod otvorenog tipa operacije nosu treba najmanje duplo duže da se oporavi nego kod zatvorene. I plus što je tebi druga op. Tkivu treba vremena da se oporavi, splasne... Još ti je vrh dosta otečen, bar mi se čini po slikama. Kut nosa ti je 90 stupnjeva...to je idealno...ne znam zašto tebi izgleda spušten?!
da, kut je oko 9o, a dok se nasmijem vrh mi JAKO padne i nos se cijeli objesi prema dolje:mad: i to se, eto, počelo dešavati unatrag 3-4 dana, izgleda da mi oteklina popušta. kao da mu fali potpore, ne znam, ko da je od gume tako se vija... uglavnom, skroz mi se objesi dok se nasmijem (kako mi je bilo prije prve op, a to je prvom op bilo riješeno..!!), a napuhnuti donji dio dodatno pogoršava dojam. i plaši me upravo ta činjenica da je "oporavak" tek počeo, kak će tek bit dok se JOŠ spusti majko mila....
Meni je isto rekao da je kut od 90, no izgleda spušteniji od Whisper. :misli:
uglavnom, skroz mi se objesi dok se nasmijem
Jesi sigurna?Ako ti je trebao to riješiti drugom operacijom sigurno je rezao onaj mišić iznad usne, u tom slučaju ti ne bi trebao mrdati uopće. :ne zna:
Whisper
10.07.2011., 21:00
Meni je isto rekao da je kut od 90, no izgleda spušteniji od Whisper. :misli:
Jesi sigurna?Ako ti je trebao to riješiti drugom operacijom sigurno je rezao onaj mišić iznad usne, u tom slučaju ti ne bi trebao mrdati uopće. :ne zna:
Ne, meni je to riješeno PRVOM operacijom. znači, moj oriđiđi nos je jako padao kod smijanja, pa mi je prvi doktor odrezao taj misic i bilo je dobro. Sad, drugi puta, sam isla rješavat druge stvari koje su ostale loše nakon prve op, no čini se da je dr napravio NEŠTO i nos se spustio (niže nego što je bio nakon prve op, kad mi je bio oko 100 stupnjeva i bilo je taman i vrh se nije micao dok sam pricala/smijala se), a sad nakon druge op se vrh spustio i kao da je sve to skupa "preelastično", ne znam kak da velim.... uglavnom, sad mi je to onakvo kakvo je bilo prije prve operacije, kao da je vraćeno na staro, a zašto pojma nemam. ma joj pitat ću ga ja sve na kontroli za par mjeseci a luda sam više, stalno idem u krug. ionako mi je odmah rečeno da će trebati još jedna operacija, pa se nadam da će se tom (već trećom!!) konačno sve riješiti, to će bit zadnja pa kako god da ispadne:s
Shugarbabe
10.07.2011., 21:44
Ne, meni je to riješeno PRVOM operacijom. znači, moj oriđiđi nos je jako padao kod smijanja, pa mi je prvi doktor odrezao taj misic i bilo je dobro. Sad, drugi puta, sam isla rješavat druge stvari koje su ostale loše nakon prve op, no čini se da je dr napravio NEŠTO i nos se spustio (niže nego što je bio nakon prve op, kad mi je bio oko 100 stupnjeva i bilo je taman i vrh se nije micao dok sam pricala/smijala se), a sad nakon druge op se vrh spustio i kao da je sve to skupa "preelastično", ne znam kak da velim.... uglavnom, sad mi je to onakvo kakvo je bilo prije prve operacije, kao da je vraćeno na staro, a zašto pojma nemam. ma joj pitat ću ga ja sve na kontroli za par mjeseci a luda sam više, stalno idem u krug. ionako mi je odmah rečeno da će trebati još jedna operacija, pa se nadam da će se tom (već trećom!!) konačno sve riješiti, to će bit zadnja pa kako god da ispadne:s
a kod kog si bila da su se stvari s nosem tako zakomplicirale? još nisam čula da se nekome taj vrh spuštao osim ukoliko je osoba radila neku drastičnu promjenu na sebi.. :confused: kako god sretno!
Whisper
11.07.2011., 00:06
ma ja sam od početka težak slučaj jer sam imala dosta kompliciranu situaciju (urođene deformacije - nisam imala hrskavice na dijelovima, iskrivljen septum, tumor mekog tkiva i slično). mislim da je operacija dobro izvedena, ali vjerojatno treba dosta radit da se sve dovede u red, pogotovo ako se uzme u obzir da je prva op izvedena polovično. uostalom, ne može se znat kako će bit dok ne prođe određeno vrijeme. nisam imala nikakve drastične promjene, a kaj se s vrhom desilo, ne znam vjerojatno je nešto moralo bit napravljeno zbog te hrskavice:ne zna: peh. sad sam malo zabrinuta, ali vjerujem da će sve biti ok
gene_structured
11.07.2011., 14:41
pozdrav svima,
jel bi mogla zamoliti za savjete u vezi odabira plastičnog kirurga- vaša iskustva, cjene, oporavak...
ja imam nos koji je doslovce prevelik za moje lice i treba ga smanjit svuda- most, donja hrskavica, suženje.
ja bi se htjela operirat ovog ljeta pa mi je svaki vaš komentar dobrodošao
hvala svima unaprijed :)
princess
11.07.2011., 16:19
pozdrav svima,
jel bi mogla zamoliti za savjete u vezi odabira plastičnog kirurga- vaša iskustva, cjene, oporavak...
ja imam nos koji je doslovce prevelik za moje lice i treba ga smanjit svuda- most, donja hrskavica, suženje.
Nemoj se uvrijediti, ali upravo se o tome piše na ovom forumu. Da te zanima uhvatila bi se čitanja kao što smo se svi jednom uhvatili. Ili bi htjela da još jednom svatko napiše svoje iskustvo samo radi tebe?!
Ne može nitko tebi izabrati kirurga kao što ni ne može umjesto tebe na operaciju. To je "posao" koji ćeš morati obaviti sama.
Ako imaš neko konkretno pitanje slobodno pitaj, ali na ovaj tvoj post ti nemam što drugo odgovoriti osim ovoga što sam sad napisala :kava:
Ja sam bila kod dr.Glušca u Makarskoj i jako sam zadovoljna :top: Na pitanja u vezi moje operacije ću ti rado odgovoriti...možeš na PM.
mayamoo
11.07.2011., 16:44
mayamoo cijena operacije ti je oko 2000eura...gore/dolje ovisi kod kojeg kirurga i što ti radi.
Hvala ti, ocekivala sam tolko, narocito posto planiram posjetiti Glumičić - Džepina ordinaciju... imam i problema sa trbusnom stijenkom nakon trudnoce pa bih ujedno popravila i to...
gene_structured
11.07.2011., 18:17
Nemoj se uvrijediti, ali upravo se o tome piše na ovom forumu. Da te zanima uhvatila bi se čitanja kao što smo se svi jednom uhvatili. Ili bi htjela da još jednom svatko napiše svoje iskustvo samo radi tebe?!
Ne može nitko tebi izabrati kirurga kao što ni ne može umjesto tebe na operaciju. To je "posao" koji ćeš morati obaviti sama.
Ako imaš neko konkretno pitanje slobodno pitaj, ali na ovaj tvoj post ti nemam što drugo odgovoriti osim ovoga što sam sad napisala :kava:
Ja sam bila kod dr.Glušca u Makarskoj i jako sam zadovoljna :top: Na pitanja u vezi moje operacije ću ti rado odgovoriti...možeš na PM.
hvala ti na tvom ''odgovoru''
princess
11.07.2011., 18:52
hvala ti na tvom ''odgovoru''
Nema na čemu i drugi put kad postaviš "pitanje". Zamolila si nas za naša iskustva...naša su iskustva već napisana, samo ih trebaš pročitati :p
Potpi na sve. Trebalo bi napraviti FAQ jer vidim da se nekima ne da čitati, dok sam ja prije operacije pričala sa hrpu ljudi i pročitala cijelu temu. :ne zna:
tina3333
11.07.2011., 21:23
meni je bio par mm u stranu. pa ga je centrirao. malo ćeš ti lomit kost, niš strašno :P
malo, kažeš? a koliko je dug oporavak i koliko si to platila? jel boljelo?
La Diosa
12.07.2011., 00:42
ma ja sam od početka težak slučaj jer sam imala dosta kompliciranu situaciju (urođene deformacije - nisam imala hrskavice na dijelovima, iskrivljen septum, tumor mekog tkiva i slično). mislim da je operacija dobro izvedena, ali vjerojatno treba dosta radit da se sve dovede u red, pogotovo ako se uzme u obzir da je prva op izvedena polovično. uostalom, ne može se znat kako će bit dok ne prođe određeno vrijeme. nisam imala nikakve drastične promjene, a kaj se s vrhom desilo, ne znam vjerojatno je nešto moralo bit napravljeno zbog te hrskavice:ne zna: peh. sad sam malo zabrinuta, ali vjerujem da će sve biti ok
Ja sam imala problem sa nedostatkom hrskavice i sa spuštanjem nosa..i sad on ok izgleda iz profila kad se smijem,ali en face se i dalje spušta ..ali ja vidim da mi se to povlači "cijelim licem" i obrazi i usne ..sve ga vuče prema doljei nekako u širinu kad se nasmijem,tako da sumnjam da mi ima pomoći :ne zna:
Mislim..nakon one kljuke..briga me,ne tražim dlaku u jajetu :lol:
želimir02
12.07.2011., 22:43
Ima li koja dobra dušica da me nauči kako da zasjenim oči na slikama? pliz
princess, prosvjetlila si me... kupila sam danas pol litre fiziološke za 10 kn :s
I jedno pitanje za iskusnije... Koliko vam je trebalo da lice dođe u normalu? Ja sam još otečena i oko očiju i oko nosa lijevo gore, desno dolje :rolleyes: nos izgleda kao da ga sa masti mažem...
princess, prosvjetlila si me... kupila sam danas pol litre fiziološke za 10 kn :s
I jedno pitanje za iskusnije... Koliko vam je trebalo da lice dođe u normalu? Ja sam još otečena i oko očiju i oko nosa lijevo gore, desno dolje :rolleyes: nos izgleda kao da ga sa masti mažem...
Imaš skinuti s neta program Photoscape, pomoću njega :)
princess
13.07.2011., 12:36
Ja sam ih zamutila i photoshopu, ali lakse je u Photoscape-u...lanika dobra ideja!
Uf...za tu otečenost...ne znam točno. Oko mjesec dana mislim...bar za tu bodbuhlost oko očiju. Baš gledam slike s NG, 3 mj nakon operacije, nos mi je tu još uvik ka balon :D
Imam osjećaj da je tek sad, u zadnjih misec dana, potpuno splasnuo...i nekako mi je sad još i lipši :cerek:
Photoshop - filter - pixelate, i tamo imaš opciju za pixeliranje, ne znam napamet ali isprobaj sve pa ćeš naći.
Meni se čini da mi nos raste i da je sve veći. :o
želimir02
14.07.2011., 15:35
tnx, probat ću čim uhvatim malo više vremena...
Da se pohvalim :D moj vršak splasnuo odjednom, doslovno preko noći :s:s:s
Ima njega još ali razlika je drastična, pao mi je kamen sa srca :cerek:
iabra14
14.07.2011., 21:00
Evo curke meni je ovo već gotovo 4 i pol tjedana od operacije, ne mogu vjerovat da je tek toliko prošlo. Korijen nosa, onaj gornji dio, mi je splasnuo dok mi je vrh još malo natečen. Uglavnom puno je bolje i jako sam zadovoljna izgledom. Koža mi još uvijek nije u najbolje stanju, nadam se da će ić prema boljem, i nos mi je još uvijek pun mitesera ali mi se barem koža više ne guli. Što se tiče modrica, nekako mi se čini da nikako da se riješim onih nekih polu žutih masnica ispod oka, tako da sad stalno izgledam kao da imam ogromne podočnjake i to me jedino brine. Takve žute masnice imam već dva tjedna. Koliko se vama to držalo? Jeste koristili neke preparate da to brže ode?
Ja pijem vitamine B za kožu, nokte i kosu i primjetila sam da djeluju ali ne i protiv tih žutih podočnjaka...
Evo curke meni je ovo već gotovo 4 i pol tjedana od operacije, ne mogu vjerovat da je tek toliko prošlo. Korijen nosa, onaj gornji dio, mi je splasnuo dok mi je vrh još malo natečen. Uglavnom puno je bolje i jako sam zadovoljna izgledom. Koža mi još uvijek nije u najbolje stanju, nadam se da će ić prema boljem, i nos mi je još uvijek pun mitesera ali mi se barem koža više ne guli. Što se tiče modrica, nekako mi se čini da nikako da se riješim onih nekih polu žutih masnica ispod oka, tako da sad stalno izgledam kao da imam ogromne podočnjake i to me jedino brine. Takve žute masnice imam već dva tjedna. Koliko se vama to držalo? Jeste koristili neke preparate da to brže ode?
Ja pijem vitamine B za kožu, nokte i kosu i primjetila sam da djeluju ali ne i protiv tih žutih podočnjaka...
mazi podocnjake putrom ili margarinom....
Anci_92
16.07.2011., 01:58
ej ljudi.. :mig:
sa nekih 5-6 god. imala sam nezgodicu i nos mi se totalno izoblicio(devijacija :confused: ), prije sam imala fakat predobar profil i sve...sad mi je jedna nosnica duplo veca neg druga.... a i imam lagane probleme s disanjem... :rolleyes:
prije nekolko dana razgovara sam s sekom (koja specijalizira trenutno) i rekla mi je da se to da rijesit bez problema...al ipak imam problem a to su godine..za 2 tj navrsavam 16 i htjela bih to rjesit prije pocetka sk. god....
roditelji nisu preodusevljeni mojoj odlukom al su se pomirili s tim...
e sad mene zanima dal je moguce to napravit s obzirom na godine?
nije me bas previse strah jer zelim to....nemam bas prevelike komplekse zbog toga, al ipak postoje.... :(
HELP please! :s :s :s
Psihopatkinja
16.07.2011., 11:31
ej ljudi.. :mig:
sa nekih 5-6 god. imala sam nezgodicu i nos mi se totalno izoblicio(devijacija :confused: ), prije sam imala fakat predobar profil i sve...sad mi je jedna nosnica duplo veca neg druga.... a i imam lagane probleme s disanjem... :rolleyes:
prije nekolko dana razgovara sam s sekom (koja specijalizira trenutno) i rekla mi je da se to da rijesit bez problema...al ipak imam problem a to su godine..za 2 tj navrsavam 16 i htjela bih to rjesit prije pocetka sk. god....
roditelji nisu preodusevljeni mojoj odlukom al su se pomirili s tim...
e sad mene zanima dal je moguce to napravit s obzirom na godine?
nije me bas previse strah jer zelim to....nemam bas prevelike komplekse zbog toga, al ipak postoje.... :(
HELP please! :s :s :s
Nije preporucljivo tako rano jer ce ti se nos jos mijenjati, a posto je kod tebe nezgoda u pitanju mislim da mozes samo treba potpis roditelja. Kod nekih doktora mozes od 17. godine, a kod nekih tek od 18., zavisi.
Psihopatkinja
16.07.2011., 11:44
Danas sam izvadila tampone i curi mi nesto kao slina iz nosa ajmeee :eek: je l i kod vas tako bilo???? Cime da to odstranjujem??? Smijem li to ispuhivati??? Vadjenje tampona nije bolno al je fuj, fuj, fuj... imala sam osjecaj da mi je izvukao dva ogromna ljigava crvena crva iz nosa. :bljak::bljak::bljak:
Vadjenje tampona nije bolno al je fuj, fuj, fuj... imala sam osjecaj da mi je izvukao dva ogromna ljigava crvena crva iz nosa. :bljak::bljak::bljak:
:rofl: Daaaaaaa. Iako je meni bilo bolno. Ne bi to više ponovila bez Normabela ili nečeg da otupim. :trk:
Pozdrav svima, vidim pretežito ženskoj populaciji. Bilo bi fer da iznesem doživljaje i iskustvo.
Naime, prošli tjedan sam obavio operaciju nosa u poliklinici Tončić. Moj slučaj je bio čisto estetske prirode, hvala Bogu nikakve funkcionalne smetnje.
Operaciju je obavljena pod potenciranom anestezijom, obavio ju je mlađi doktor uz nadgledanje starijeg.
Za vas cure imam samo reći, anestezija nije nikakav bauk i ne trebate se ničega plašit, a muški ko se plaši; neka rađe zapije pare.
Moje pohvale svim sestrama na odnosu prema pacijentima, al na kraju krajeva nisam došao sa uputnicom hehehehe.
Cijena je ispala 10tis što je po meni korektno, još ako budem zadovoljan rezultatom onda palim svijeću.
2 dio.
Nakon vađenja tampona osjećaj je neopisiv, prodisao sam na mozak.
Samo vađenje nije bilo bolno, koliko vidim neke je bolilo.. valjda od slučaja do slučaja, doktora do doktora, meni je sestra vadila :D
Netko je pitao kakva je to sluz koja curi, koliko sam ja razumio to je krema koja je nanešena radi bržeg zacijeljivanja rana i jednostavno treba izdržat taj osjećaj curenja.
Trenutno još uvijek više dišem na usta nego na nos jer je poprilično začepljeno, što me neizmjerno iritira.
Pitanje za društvo koje je preživjelo sve muke; nakon skidanja kalupa jeli preporučljivo otić na more radi konaca rana ?
Nakon koliko je moguće otić na čišćenje lica ? (znam da je kod svakog individualno, ali pitam okvirno)
Lijep pozdrav
Psihopatkinja
16.07.2011., 13:57
Nije preporucljivo tako rano jer ce ti se nos jos mijenjati, a posto je kod tebe nezgoda u pitanju mislim da mozes samo treba potpis roditelja. Kod nekih doktora mozes od 17. godine, a kod nekih tek od 18., zavisi.
Pozdrav svima, vidim pretežito ženskoj populaciji. Bilo bi fer da iznesem doživljaje i iskustvo.
Naime, prošli tjedan sam obavio operaciju nosa u poliklinici Tončić. Moj slučaj je bio čisto estetske prirode, hvala Bogu nikakve funkcionalne smetnje.
Operaciju je obavljena pod potenciranom anestezijom, obavio ju je mlađi doktor uz nadgledanje starijeg.
Za vas cure imam samo reći, anestezija nije nikakav bauk i ne trebate se ničega plašit, a muški ko se plaši; neka rađe zapije pare.
Moje pohvale svim sestrama na odnosu prema pacijentima, al na kraju krajeva nisam došao sa uputnicom hehehehe.
Cijena je ispala 10tis što je po meni korektno, još ako budem zadovoljan rezultatom onda palim svijeću.
2 dio.
Nakon vađenja tampona osjećaj je neopisiv, prodisao sam na mozak.
Samo vađenje nije bilo bolno, koliko vidim neke je bolilo.. valjda od slučaja do slučaja, doktora do doktora, meni je sestra vadila :D
Netko je pitao kakva je to sluz koja curi, koliko sam ja razumio to je krema koja je nanešena radi bržeg zacijeljivanja rana i jednostavno treba izdržat taj osjećaj curenja.
Trenutno još uvijek više dišem na usta nego na nos jer je poprilično začepljeno, što me neizmjerno iritira.
Pitanje za društvo koje je preživjelo sve muke; nakon skidanja kalupa jeli preporučljivo otić na more radi konaca rana ?
Nakon koliko je moguće otić na čišćenje lica ? (znam da je kod svakog individualno, ali pitam okvirno)
Lijep pozdrav
Hvala na odgovoru :)
Znaci tu sluz ne smijem ispuhivati?? Ajoj ja sam to vec sve ispuhala i sad se brinem :tuzni:
Procitala sam ovdje na forumu da se moze ici na more, da je cak preporucljivo, ali bih ja to provjerila kod kirurga za svaki slucaj. Javim ti jos.
Pozdrav
opopBubamarac
16.07.2011., 21:06
idem na operaciju u pon u bolnicu. nije me strah samo neka uzbuđenost. nekako imam i povjerenja u doktora koji me operira jer mi je rekao što će napraviti te da mi neće napraviti mali nos već će ga uljepšat i prilagoditi faci - rekao je malo suziti, grbu maknuti i malo vrh podići ali je naglasio da neće biti kao kod blanke vlašić :)
zanima me koja je procedura ako netko zna. kaj dodem tam i čekam dal se trebam u nešto preobuč, nakon koliko sam svjestan poslje operacije. sve okvirno znam jer imam nekog u bolnici i med sestra mi je objasnila kako se treba ponašati poslje tipa držati glavu visoko, ne naginjati se, čuvati se udaraca, da ću imati podljeve ali ako netko zna iz prve ruke pa da mi kaže bilo bi super
Psihopatkinja
17.07.2011., 01:41
Meni se opet nos začepio iako sam izvadila tampone. Zabrinjava me ta ljepljiva sluz. Niti je mogu ispuhati niti očistiti. A cijeli sam forum procitala a niko o tome nije nista spominjao ili ja nisam registrovala:-S
Da li se vama tako nešto slično dešavalo?
Psihopatkinja
17.07.2011., 01:53
Ako ces lezati tamo jedan dan ponesi sa sobom:
donje rublje
peškir
cetkicu za zube
pastu
pidzamu
papuce
carapice
maramice
labelo
Evo kako je kod mene bilo:
Ja sam ponijela sa sobom stvari kao da idem na more na mjesec dana :lol:
Sestra me je odvela u sobu. Morala sam obuci pidžamu bez grudnjaka i specijalne štrample koje mi je ona dala. Zatim je došao anesteziolog i dogovorila sam se njim oko anestezije. Ne smiješ imati lak na noktima, moraš skinuti sav nakit, moraš skinuti svu šminku itd. Propitkivala me da li pijem lijekove, da li mi je ovo prva operacija, da li sam jela itd. To anesteziolog mora da zna. NE SMIJEŠ JESTI 12H PRIJE OPERACIJE AKO JE OPĆA. I na kraju sam ispunila neki upitnik o anesteziji. Anesteziolog me upoznao sa svim rizicima anestezije i ja sam umrla od straha i već sam razmišljala da pobjegnem kroz prozor :D. Tek me tada strah uhvatio, a do tada sam jedva čekala „taj dan“. Onda je došao doktor. Uslikao me je i dogovorili smo se još jednom oko operacije.
Odveo me je u salu. Stavili su mi jednu ruku u pidžamu, u drugu su mi dali anesteziju. I nakon dvije minute sam zahrkala :) čula sam sestru da je pitala doktora „Kakva je to krv?“. I Samo se toga sjećam. Sama operacija je najlakši dio toga svega.
Nakon toga slijedi buđenje. Osjećala sam kako mi anesteziolog izvlači cjevčicu iz grla i sjećam se kako sam se otimala. Anesteziolog mi je govorio da duboko udahnem i smirivali su me. A ja sam valjda sanjala da me neko hoće udaviti i trzala glavom kao luda :D Prebacili su me iz sale u sobu na krevet. Probudila sam se nakon 2h sata i posjeta je već bila tu :) Medicinska sestra se cijelu noć brinula o meni. Moraš što više tečnosti unositi. Ja nisam imala apsolutno nikakve mučnine. Odmah sam mogla stati na noge. A nisam imala ni modrice ni otekline. Ništa! :) To me baš iznenadilo. Sutradan sam, poslije mijenjanja gaze, već mogla kući. Dali su mi gaze da mijenjam i kod kuće.
Najveće sam muke imala sa tamponima. Jako teško sam pila i jela. Imala sam osjećaj kao da mi sve to ide u nos. Usta su mi bila stalno suha, usne su mi ispucale, još je bilo vruce za poludjeti. Od nervoze sam sve htjela strgati sa sebe. Kad bi neko na forumu rekao da se najviše boji disanja na usta, ja sam u sebi pomislila „što bi to bilo teško, kao kad se prehladiš“. Ali nije ni blizu tome, puno puno je gore. Mučno mi je bilo i spavati na leđima. Budila sam se svakih pola sata i jedva čekala jutro da svane. Malo me je i grlo boljelo.
Nakon šest dana NAPOKON sam izvadila tampone. Imala sam osjećaj da mi doktor izvlači dva ogromna ljigava, krvava crva iz nosa. Nije bilo bolno ali je bilo fuj, fuj, fuj, za povratiti. Preporučujem ti da zatvoriš oči kad ih budeš vadila. Za dvije sekunde se oni izvuku. I KONAČNO sam prodisala, osjećaj je bio lijep ali i neobičan. I sad me muče ove neobične sline koje mi cure i koje su mi opet začepile nos, i sad ponovo dišem na usta,jedino malo normalnije jedem i pijem.
OpopBubamarac pomoli se Bogu, i sve će biti OK. Ne brini se. Želim ti puno sreće i da budeš srećna i zadovoljna sa novim nosićem.
@Dubois - slana voda je dobra za čišćenje ali nadgriza rane i usporava zacijeljivanje.
@iabra14 - probaj si uzet od Solgara skin, nails, and hair vitamines jer ima MSM kompleks;
UKLONJENI LINKOVI NA PROIZVODE
Psihopatkinja
17.07.2011., 10:42
dakle....
poluprofil jedan
http://imageshack.us/photo/my-images/696/lijevipoluprofilnovi.jpg/
poluprofil drugi (žešća katastrofa)
http://imageshack.us/photo/my-images/846/desnipoluprofilnovi.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/146/nosprofilnovi.jpg/
izluđuje me ta veličina, pogotovo ovog drugog poluprofila:(
sad, mene zanima jel ima tko da mu je ispalo slično, i kaj je od toga na kraju bilo?
Ja bih sa takvim bila prezadovoljna, ja na tvom mjestu ne bih isla na drugu operaciju. Razmisli dobro. Moze ti ispasti, ne daj Boze, jos gori, pa sta ces onda?? Meni je tvoj nos bas lijep, ne treba ti zaista druga operacija.
Sta vi ostali mislite?
Ja iskreno mislim da je Whisper luda. prestani proucavat taj svoj nos, nos ti je super, i idealne je velicine i lijepo izgleda, evo kunem ti se. znam kak ti je u glavi ali stvarno bez razloga.. nikakva druga operacija, zaboravi to. postajes ovisna o tim operacijama.. nece ti nos bolje izgledat nakon trece,vjeruj mi. dobit ces samo nesto novo oko cega ces uzrujavat ,nebus nikad bila zadovoljna. prestani gledat u nos i gotovo,. stvarno je lijep i nije velik. ja sam bila na toj operaciji da speglam vrazji nos i nisam htjela mali nos. nemam mali nos bogami. malo me opsjedalo nakon operacije da mi je velik (htjela bi da je manji blabla).ali sad polako vidim da bome nije velik,nije niti mali ,ali je normalan i takav je kakav je. takvi smo kakvi jesmo,nece mi nikakva operacija nikad dat ono sta bi ja htela, svi bi htjeli savrsenstvo,ali toga NEMA. Jedna operacija je cisto dovoljna svima da vam nos bude ljepsi i to je svrha operacije, a ne savrsen. (jedna operacija ,osim kod nekih iznimaka,ja sam bila 2 put radi nesrece). i nije da imamo samo j***nos na glavi pa da svi zure u njega. Izljecite si mozgove hahaha i prestanite se opterecivat..
evo nakon moje operacije nos nije 100% ravan, manji malo je, ali nije mali. normalan je. ne mora bit predivan.ne mora. ja sam prihvatila kakav je.
crna.pantera
17.07.2011., 14:33
Ja iskreno mislim da je Whisper luda. prestani proucavat taj svoj nos, nos ti je super, i idealne je velicine i lijepo izgleda, evo kunem ti se. znam kak ti je u glavi ali stvarno bez razloga.. nikakva druga operacija, zaboravi to. postajes ovisna o tim operacijama.. nece ti nos bolje izgledat nakon trece,vjeruj mi. dobit ces samo nesto novo oko cega ces uzrujavat ,nebus nikad bila zadovoljna. prestani gledat u nos i gotovo,. stvarno je lijep i nije velik. ja sam bila na toj operaciji da speglam vrazji nos i nisam htjela mali nos. nemam mali nos bogami. malo me opsjedalo nakon operacije da mi je velik (htjela bi da je manji blabla).ali sad polako vidim da bome nije velik,nije niti mali ,ali je normalan i takav je kakav je. takvi smo kakvi jesmo,nece mi nikakva operacija nikad dat ono sta bi ja htela, svi bi htjeli savrsenstvo,ali toga NEMA. Jedna operacija je cisto dovoljna svima da vam nos bude ljepsi i to je svrha operacije, a ne savrsen. (jedna operacija ,osim kod nekih iznimaka,ja sam bila 2 put radi nesrece). i nije da imamo samo j***nos na glavi pa da svi zure u njega. Izljecite si mozgove hahaha i prestanite se opterecivat..
evo nakon moje operacije nos nije 100% ravan, manji malo je, ali nije mali. normalan je. ne mora bit predivan.ne mora. ja sam prihvatila kakav je.
Bravo micek :top: :cerek:
Bravo micek :top: :cerek:
^^ thx. pa kad je tak.
Noela112
17.07.2011., 15:55
Jedna operacija je cisto dovoljna svima da vam nos bude ljepsi i to je svrha operacije, a ne savrsen. (jedna operacija ,osim kod nekih iznimaka,ja sam bila 2 put radi nesrece). i nije da imamo samo j***nos na glavi pa da svi zure u njega.
Hm...ljepši ili estetski manje prihvatljiv nego ranije, kako kome.:mig:
Šalu na stranu, ne treba se uopće upuštati u korekcije nosa, ukoliko stvarno nemate ogromni nos ili previše upečatljiv nos. Eto, ja sam se uvjerila da ne valja piliti na sitnicama, jer stvari mogu ispasti lošije, nego na početku.
Svakako da bi trebalo biti mogućnosti da se nos i drugi put korigira, ukoliko je primarna operacija nezadovoljavajuća, ali nažalost, nemam povjerenja da su naši kirurzi baš kvalificirani za tako nešto.:(
Barem za ono što spada u tzv. finu estetiku i ne odnosi se samo na rašpanje grba i smanjivanje nosa.
Ja sam relativno nezadovoljna primarnom rinoplastikom i zaista si želim dati drugu šansu, ali spremna sam čekati i pronaći najbolje rješenje, makar izvan granica lijepe naše.
Zaista ne mislim 10 puta ponavljati operaciju i iskreno se nadam da ima šanse za popravak.:mig:
@Whisper, na fotkama ti nos stvarno prirodno izgleda, ali sasvim je normalno da ima oteklina, budući se radi o umetanju hrskavice.
I sama znaš da treba proći vrijeme da vidiš rezultate, ja se nadam da ćeš u konačnici biti zadovoljna. Sami najbolje znamo što nam se sviđa/ne sviđa i tu smo najbolji suci.
Bok svima,
Evo,isla bi na estetsku operaciju nosa kod dr Toncica..Zanima me koliko to kosta i koji su nacini placanja?Na koliko rata se moze platiti?Hvala na odgovorima
Whisper
18.07.2011., 09:07
ma zadovoljna sam ja s njim općenito, i prezadovoljna s obzirom na ono kaj sam imala. samo me taj vrag od vrha brine jer čini se da se još uvijek spušta i ne znam di misli stat. i normalno da me brine jer sam imala UŽASNO iskustvo s prvom operacijom, a s vremenom su stvari postajale gore, a ne bolje. i to ne U mojoj glavi, nego NA njoj. a poslije takvog iskustva, jbg, pušeš i na hladno...
mladadoktorka
19.07.2011., 13:01
bok ženske...
evo ja jučer operirana,pa da podijelim i ja svoje iskustvo....nisam išla kod privatnika nego u bolnicu..zasad je sve ok..
dan prije op nisam smjela jesti ni piti iza ponoći ( preporučam dobro se najesti prija ) i dobila sam jedan apaurin za spavanje..ujutro sam malo čekala jer je bila op ispred mene.onda je došla teta i dala mi injekciju u debelo meso i za 15 ak min smo išli u salu.tamo sam došla,skinula amjicu i teta je stavila iglu u šaku i masku na lice i ja sam otišla pa pa...probudila se u intenzivnoj žedna ko pas..naravno ne smije se piti 2 sata...onda sam kasniej pila vode kao blesava i čaja na slamkicu...malo je nezgodno jer se diše na usta pa su usta dosta suha i usne...
.nisam imala mučninu niti sam povraćala,jedna teta kraj mene je u jednom trenu pljusnula litricu vode iz usta,sirota.... :(
iduće jutro su em prebacili u moju sobu i evo me tu sada. :)
otečene su mi oči,korijen nosa,obrazi i usne..izgledam ko rakun.i imam ljubičasto crvenu gornju i donju vjeđu..doktor je rekao da ću sutra biti još više natečena i onda će tek biti bolje...nos boli malo,ali nije neizdrživo,tražim ih tabletice protiv bolova i ok..mogu jesti,dapače gladna sam strašno i stalno jedem. :) i da,dobila sam antibiotik kojeg pijem svaka 3 sata...etogac,živa zdrava zasad....jedva čekam da se povade tamponi i vidim šta je dotoro napravio. :D
lp svima
crna.pantera
19.07.2011., 15:41
Bok svima,
Evo,isla bi na estetsku operaciju nosa kod dr Toncica..Zanima me koliko to kosta i koji su nacini placanja?Na koliko rata se moze platiti?Hvala na odgovorima
evo ovako je meni dr.Tončić odogovorio na mail.
Cijena estetske operacije nosa iznosi 11000 kuna za kartično plaćanje (Maestro, Master, Visa, Diners, American Express) u vise mjesecnih obroka (2-12) te putem potrošačkih kredita na 2-60 rata, ovisno o kartici. U slučaju plaćanja gotovinom cijena iznosi 10000 kuna, jer za gotovinu odobravamo značajan popust. Ukoliko bi se uz estetski dio izvodio i funkcionalni dio, tj. korekcija nosne pregrade ukupna cijena ovog zahvata bi iznosila 13200 kuna za kartično plaćanje, a 12000 kuna za gotovinsko plaćanje.
:mig:
crna.pantera
19.07.2011., 15:43
bok ženske...
evo ja jučer operirana,pa da podijelim i ja svoje iskustvo....nisam išla kod privatnika nego u bolnicu..zasad je sve ok..
dan prije op nisam smjela jesti ni piti iza ponoći ( preporučam dobro se najesti prija ) i dobila sam jedan apaurin za spavanje..ujutro sam malo čekala jer je bila op ispred mene.onda je došla teta i dala mi injekciju u debelo meso i za 15 ak min smo išli u salu.tamo sam došla,skinula amjicu i teta je stavila iglu u šaku i masku na lice i ja sam otišla pa pa...probudila se u intenzivnoj žedna ko pas..naravno ne smije se piti 2 sata...onda sam kasniej pila vode kao blesava i čaja na slamkicu...malo je nezgodno jer se diše na usta pa su usta dosta suha i usne...
.nisam imala mučninu niti sam povraćala,jedna teta kraj mene je u jednom trenu pljusnula litricu vode iz usta,sirota.... :(
iduće jutro su em prebacili u moju sobu i evo me tu sada. :)
otečene su mi oči,korijen nosa,obrazi i usne..izgledam ko rakun.i imam ljubičasto crvenu gornju i donju vjeđu..doktor je rekao da ću sutra biti još više natečena i onda će tek biti bolje...nos boli malo,ali nije neizdrživo,tražim ih tabletice protiv bolova i ok..mogu jesti,dapače gladna sam strašno i stalno jedem. :) i da,dobila sam antibiotik kojeg pijem svaka 3 sata...etogac,živa zdrava zasad....jedva čekam da se povade tamponi i vidim šta je dotoro napravio. :D
lp svima
Bravo, bravo :trio:
Javi nam rezultate. sretno :p
Cijena estetske operacije nosa iznosi 11000 kuna za kartično plaćanje (Maestro, Master, Visa, Diners, American Express) u vise mjesecnih obroka (2-12) te putem potrošačkih kredita na 2-60 rata, ovisno o kartici. U slučaju plaćanja gotovinom cijena iznosi 10000 kuna, jer za gotovinu odobravamo značajan popust. Ukoliko bi se uz estetski dio izvodio i funkcionalni dio, tj. korekcija nosne pregrade ukupna cijena ovog zahvata bi iznosila 13200 kuna za kartično plaćanje, a 12000 kuna za gotovinsko plaćanje.
Hvala ti na odgovoru :)
*luda_mala*
20.07.2011., 01:16
ja sam pitala dr.Glušca je li moguće obaviti samo estetsku operaciju bez funkcionalne i on mi je jedno sto puta ponovio kako to jednostavno nije moguće..
tko je sad tu lud :confused:
mladadoktorka
20.07.2011., 08:09
@ :luda mala
...meni je rađena samo estetika,doktor nije dirao ništa unutra..
crna.pantera
20.07.2011., 11:07
ja sam pitala dr.Glušca je li moguće obaviti samo estetsku operaciju bez funkcionalne i on mi je jedno sto puta ponovio kako to jednostavno nije moguće..
tko je sad tu lud :confused:
:ne zna::ne zna: koliko ja znam može se, tako mi je i glumičić odgovorio.
princess
20.07.2011., 12:28
Glušca si krivo shvatila. On je otorinac prije svega i funkcija mu je najbitnija...on ti neće napraviti samo estetiku ako vidi da funkcija ne valja...isto tako ti neće napraviti nos koji će ti uništiti funkciju...
Ali ako ti nemaš devijaciju (a ima je 70% ljudi samo što im se ne vidi pa ne znaju) napraviti će ti on samo estetsku...
Nema estetike bez funkcije...tj. tko je uopće toliko lud da mu je estetika važnija od funkcije i da želi lijepi nos bez obzira kako diše :ne zna:
mladadoktorka
20.07.2011., 14:49
@ princess
meni je nos sasvim normalno funkcionirao..nikakva devijacija,ništa..ali mi je oduvijek išao na živce jer je jednostavno predug za moje lice tak da sam ga ja skratila..
ima estetike bez funkcije,jeddostavno se ne dira septum..meni je tako rađeno,i to mi je radio profesor koji bome ima iskustva....i uostalom,operacija je jednostavnija ako se ne dira seprum..opet,ovisi od slučaja do slučaja,ali u mom,čista estetika..
i ne mislim da sam luda jer sam išla a funkcija nosa je bila ok.. :durica ( stavila sam ovu duricu jer je baš fora..hihi )
:)
anita j
20.07.2011., 14:58
hey!
zar je moguće da imaš devijaciju kaj god, a da to ne znaš? :confused:
mislim, ako normalno dišeš cijeli život onda to nemaš?
uostalom, ta devijacija, jeli to kad ti nos ide ukrivo ili neke prepreke u nosu?
mladadoktorka
20.07.2011., 18:07
da,moguće je imat devijaciju d an eznaš..većina ljudi ima minimalnu devijaciju pa nema ni problema s disanjem...a i moja frendica ima dost izraženu devijaciju al se ne vidi izvana,nego tek kad se pregleda s onim instrumentom koji ti stave u nos...
princess
21.07.2011., 09:13
@ princess
meni je nos sasvim normalno funkcionirao..nikakva devijacija,ništa..ali mi je oduvijek išao na živce jer je jednostavno predug za moje lice tak da sam ga ja skratila..
ima estetike bez funkcije,jeddostavno se ne dira septum..meni je tako rađeno,i to mi je radio profesor koji bome ima iskustva....i uostalom,operacija je jednostavnija ako se ne dira seprum..opet,ovisi od slučaja do slučaja,ali u mom,čista estetika..
i ne mislim da sam luda jer sam išla a funkcija nosa je bila ok.. :durica ( stavila sam ovu duricu jer je baš fora..hihi )
Nismo se razumile :durica (da, stvarno je fora :D ) Znam da ima samo estetskih operacija...ti si ta sretnica u 30%. To su skroz dvije različite op...septum ide skroz unutra...baljezgam...valjda me razumiš... Ja sam samo rekla da Glušac neće operirati samo estetiku ako funkcija nije dobra. Kaže da mu puno cura dolazi samo na estetsku...tipa makni mi grbu...on ih pregleda i uz grbu vidi i devijaciju...pa im lipo kaže da nema estetike bez funkcije. A ja mislim da su cure koje znaju da loše dišu, a idu samo na estetiku lude...isto kao što mislim da su lude one koje toliko smanje nos da useru disanje. Jel se sad kužimo? :D
I da...ima ljudi koji ni ne znaju da imaju devijaciju. Devijaciju doktor vidi kad ti pregledava nos. Ali uglavnom su to sitne devijacije s kojim ljudi normalno žive i dišu. One veće, tipa moja, smetaju...izazivaju glavobolje...konstantno začepljen nos...i slična sranja...
želimir02
21.07.2011., 09:36
Ja sam samo na estetsku pa mi je doktor rekao kad je skinuo tampone da je funkcija odlično napravljena... Valjda kad ti izlomi nos smrda sve pa ispočetka fino napravi :)
mladadoktorka
21.07.2011., 10:11
@ princess
nisam dobro pročitala tvoj prvi post...mea culpa.. :mig: kužimo se..:top:
men jutros dotoro izvadio tampone..juju veselja...prečudan osjećaj...ali nije bolilo,sam peckalo malo...sad mi se počepio nos al vjerujem da kad mi odljepe ovaj flaster koji prekriva pola nosnice i properem ga s pola litre fiziološke prodihat ću na nos :D.. :) i otok mi splašnjava iznenađujuće brzo..sad sam žuta ispod očiju a na kapcima i dalje izgleda kao da sam povukla crtu tamnoljubičastim tušem,što izuzetno paše mojim zelenim okicama..hihi..
samo mi sad nosonja cijeli nekak trne,ko da je nabubrio jadan pa ga ovaj kalup pritišće..al nema veze,mene to ništ ne smeta.. :)
lp zasada od moi
Pozdrav, imam pitanje.
Nisam uopće upućen u tu operaciju itd, ali ja bi u 10. mjesec trebao ići operirati sinuse zbog zdravstvenih problema.
Mene zanima da li je moguće barem samo malo izravnati grbu kao "usput" iako je operacija zdravstvena, a ne estetska?
Hvala
Evo da i ja napišem svoje iskustvo i možda nekom pomognem tko se priprema .
Da je lako , nije tko god vam rekao. Oporavak je neugodan prije svega .
Opreacija mi je trajala 2 sata , nakon 3 sata od operacije u privatnoj klinici su me pustili kući.
Za prvi dan - DOLAZAK savjetujem pripremiti kod kreveta :
1 ) aqua maris sprej za grlo / slana voda
2 ) vlažne / obične maramice
3 ) običnu vodu
4) lavor ili nešto slično za ispiranje usta / grgljanje vodom
5)islandski lišaj septolete za cuclanje
6) labelo / kremu za usta
Meni je prva noć bila jako teška jer sam teže podnijela anesteziju ,stalno sam imala nagon za povraćanje a prazan želudac. Uglavnom onda se izbacuje sukrvica od ranije operacije . Zato sam sve gore neophodno navela da si olakšate noć . Ja sam se preporodila noć kasnije kad sam to imala oko sebe .
Drugo jutro sam se natjerala nešto pojest , preporučam čokolino , banane , nešto mekano kako bi mogli žvakati a ne naprezat mišiće lica jer ste hiperosjetljivi . Uostalom takva kašasta hrana budi probavu , a bitno je nakon anestezije da peristaltika proradi.
Nabavila sam i u DM- U oblog -gel koji se hladi u frižideru i odma sam ga stavila na čelo i oči , moram priznat da mi je pomoglo kod podlijeva , koji su bili minimalni zbog hlađenja , kao i otok . Što se tiče otoka , mazala sam se s kremom Heparin uz pomoć štapića za uši -lagano nanosila na područje oko očiju -nikako skroz blizu oka .
Spavala sam u masažnoj fotelji s uzglavljem podignutim i tamo sam se najsigurnije osjećala , jer krevet nudi mogućnost okretanja tjekom noći a fotelja na neki način mobilizira u jedan najbolji položaj .
Tampone su mi vadili za 48 sati , preporučam da si krastice oko tampona sa štapićem za uši namočenim u hladnu vodu počistite da lakše vađenje bude . Pomalo ih razmačite dok ih ne skinete , budite oprezni da ne gurate štapić nigdje , nego oko nosnica očistite područje .Vjerujte mi trebat će vam svaka pomoć za vađenje tampona . Osijećaj je katastrofa .Pripremite se na osijećaj peckanja i struganja po sluznici koja je ranjena .Sva sreća ne traje dugo .
Danas mi je 3 dan , i kao što vidite već sam sposobna funkcionirati , spavala sam bolje pvi put nakon operacije . Dišem na nos , a zavoje s nosa mi skidaju za 4 dana .
Bila sam u kriznim trenutcima kad sam rekla : šta je meni ovo trebalo ? toliko ste utučeni i bude panike nemogućnosti disanja .. ali prođe :-)
Sretno
želimir02
21.07.2011., 22:03
Treba se pripremiti i biti spreman na sve ali ja od ovog gore nabrojanog nisam trebala niti koristila ništa :) Na boku sam spavala već drugi dan iako mi je sestra rekla da mogu staviti sklopljene ruke ispod glave i spavati na strani već prvu noć. Pila sam samo vodu i to sam išla do automata sa vodom da ne budim sestru prvu noć a poslje sam imala bočicu pored kreveta. Nisam stavljala obloge, nisam se ničim mazala. Operirana sam u 16.30 u ponedjeljak a u utorak sam u to vrijeme bila u Arena Centru... Bojala sam se strašno tampona i napada panike al prošlo je super... Pišem ovo samo zato što znam kako je onima koji se tek pripremaju na operaciju i prate svaki post na ovoj temi kao što sam ja do prije mjesec dana.
Meni je jučer bilo mjesec dana od operacije, nos je svaki dan sve ljepši :cerek: obožavam ga i svoj novi izgled :cerek:
Deblji mi je vrh na jednoj strani i ta nosnica je šira al vjerujem da će to vremenom splasnuti. Nitko tko ne zna nije primjetio da sam išta radila osim mame :) Jučer kad sam čistila nos izašla je jedna krastica iz koje je visio konac.
Zanima me kako se oporavljaju ostali...
Zauvijek tvoja
22.07.2011., 03:08
Pozdrav, imam pitanje.
Nisam uopće upućen u tu operaciju itd, ali ja bi u 10. mjesec trebao ići operirati sinuse zbog zdravstvenih problema.
Mene zanima da li je moguće barem samo malo izravnati grbu kao "usput" iako je operacija zdravstvena, a ne estetska?
Hvala
Moze, porazgovaraj sa svojim doktorom o tome.
Zauvijek tvoja
22.07.2011., 03:13
unikat želim ti da budes zadovoljna sa rezultatom. Gdje si se ti operirala?
Zauvijek tvoja
22.07.2011., 05:30
Drage moje i dragi moji,
prvo da vam se svima punoooo zahvalim jer mi je ovaj forum puno pomogao, tako da sam i ja provela sate i sate čitajući ovaj forum od početka do kraja bilježeći negativna i pozitivna ISKUSTVA, za sve one koji imaju želju operirati se, da vam barem bude lakše da nađete svog idealnog kirurga jer vrlo dobro znam kako se osjećate, iako to meni nije trebalo jer sam iz BiH.
Uzmite u obzir da se svaki kirurg na ovom forumu može reklamirati ili kritizirati nekoga, ali i to ćemo otkriti pomoću IP-Adrese, ovdje treba isključivo da budu iskustva!
U zagradi vam piše stranica na kojoj se nalaze pozitivni ili negativni komentari, a iza zagrade korisničko ime osobe koja je napisala komentar. Moguće je da sam neki komentar preskočila, ili pogrešno napisala, pa provjerite na tim stranicama. Nemojte me samo galamiti jer sam se bas potrudila :-)
I ako vam je nos kompleks učinite to radi sebe. Pomolite se Bogu i bit će sve ok.
Od 1 do 268 stranice
Negativni komentari:
u Opatiji (3) Premlada za život o sestri
na Salati (3) minotaurus (51) .narnja. (96) Sandra October
Zajčevoj (3) ShAkUr o nekome
Kinčl (2) hoze; (155) BillieJean; (155) Billie Jean o prijateljici
Žgaljardić (3)Rac00n
Borić (16) lollatutu – pojavile joj se kasnije kvržice; (17) febles; (98) nesretni; (142) vuvuzele
Ostojić (6) enen; (9) Whisper; (80) bubica bubi – pojavila se kvrga; (100) bubica bubi; (115) selba; (135) kiki11;(156) LegeA; (175) Khally; (211) Angor o nekome
Ignatovski (8) rokoxy; (14) venerana2008; (142) vuvuzele- Reoperacija; (189) želimir02 o nekome
Klapan (9) siam; Klapan /poliklinika Sinteza (245) du13
Tončić (18) pink-malina; (67) EllaVanSaar – loše joj mladež odstranio; (66) pepi svjetlić - narastao nos; (252) Nar18
Glumičić (20) Jassmine (49) Noela11, (104) maca28; (110) dddd31; (135) Noela; (355) Noela o nekome; (209) Dalia23; (233) angie11111
Račić (47) jadro keks; (179) Lana ST; (222) justterrored
Kovačić (48) ka Bum
Rak (48) ka Bum - prva op.
Glušac (48) sunyday o nekome; (66) Aubrey; Glusac (94) MALENA ST o prijateljici; Glusac (179) Lana ST o nekome; (208) Dotty; (221) Mala Plava o prijateljici
Lajtman (48) FIŽA
Bilić (55) tinolina
na Rebru (61) mmari
Zambelli (92) katjaa
Bedeković / Vinogradska(95) Bifidus Nturali; Bedeković (164) namjera; (165) bubymi
Šubarić (105) slatkostvorenje
Gudelj (139) snjezana7
Džepina (140) ironkid
Karabeg (156) samchi
Kurtović (179) Lana ST
Stanec / Edumed (Tatjana 80) – odbio operirati; Stanec / Edumed (231) *alaja*
Aljinović /KBC Dubrava (236) Hidd3n
Uglešić (248) Whisper – Reoperacija
Od 1 do 268 stranice
Pozitivni komentari:
dr u Opatiji (3) IvaIva999
dr u Rijeci (3) Premlada za život
Poje (5) grčka kiparica
Ostojić (5) britanske mačke; (5) mayabela; (61) abrego12; (75) abrego – ali su joj se pojavile kvržice; (102) shela; (115) pepeljuga; (154) Khally o nekome; (118) heartburn; (128) nika37; (140) elica :-)
Borić (6) lollatutu – ali su joj se pojavile kvržice; (29) Lunasana
Bilić (95) Ignoramus; (130) maricezg; (148) mima393
Klapan (9) londoneyel o priji; (16) Katty ali samo funkcionalna op.
Tončić (11) AnaB; (11) gia; (72) drammagirl; (76) Nephele Melia; (80) sunce malo; (86) suzuki750; (88) slavd23; (90) amandiCcc; (92) fire123; (97) ketamine;(97) titan mind; (123) Marija Mia; (174) dejna0911; (174) mikr269; (56) Nensi3; (67) tesaa20; (72) sash a20; (203) La Diosa; (247) Hidd3n; (254) jabra14; (268) dubois
Gjurić (12) Cerebrus o poznaniku
Zambelli (14) sunnyday o nekome; (20) slatka22; (72) mašnica; (110) dddd31; (179) lanchyl
Lajtman (19) bossnup
Žgaljardić (24) marry11
Džepina Ivo (27) Leona18 – ali je morala na drugu op.; (264) Shugarbabe
Vagić / Vinogradska u ZG (32) damjan00
Munitić (33) leptiric3; (137) leptiric3 – srednje zadovoljna
Ozegovic KBC Dubrava (46) partyanna
Lukić / Vinogradska (47) andjelina
Ignjatovski (54) sue6; (137) Tasha272; (145) nat
Baštaić (59) Amalteja o sinu; (68) dianazd; (103) dianazd; (103) tina sch; (125) Prinzess o nekoj; (128) miumiu; (174) kejtmen; (183) larlar; (215) Felicita9; (253) želimir02; (222) mama od La Diosa
Račić (61) inka1104
Bedeković (79) corny
Gudelj / sv. Duh (66) ultrauna
Glušac (10) sunnyday; (20) miseducata; (22) jelena vuco; (41) *missy*; (48) morska vila :D; (48) morska vila :D o nekome; (67) ivancii – ali joj je koža zarasla za kost; (67) Oblica; (95) komadić; (117) markez; (145)angelina; (146) Darth Weeder; (150) prinzess; (151) presika; (160) greneyesZg; (164) ex kljukica; (197) vještina;(205) JasminK; (207) Musja; (217) malachy; (232) funny; (232) marš
Glumičić (8) kriskros99; (14) Maya; (18) check it chok; (19) Giovanna 26 – nije baš prezadovoljna; (21) *strawbery*; (39) dinote; (39) tamic; (49) ambra85; (49) tinchyy o nekome; (54) lina1706; (64) Klelia; (77) MALENA ST o nekome; (104) Lee.loo; (110) Rocks; (115) kroketica; (118) Gjura 007; (143) suza68; (189) KiaraKim; (194) angor; (196) prinzess o nekome; (218) dobrica mala; (231) *alaja* - Reoperacija; (247) White Window; (248) Angor o nekome
Gulić (79) pretty in pink; (176) brunca
Vinogradska (88) TheThe
Jurlin na Rebru (99) tweetee; (146) nitram
Kinčl (101) Kirraa21; (139) spagirl; (140) ivy2206
Kurtović (106) MALENA ST
Carić (108) su1try
Karabeg (115) selba
Maleš (129) iva
kod Mladina (136) pantera0207
Kalogjer (191) volim matematiku
Džepina Davor (226) shorty o svom drugu; (255) lanchyl o nekome
Zajčeva (201) Sharlize26
Miličić (249) Legica
Nastavite idalje da dijelite iskustva sa nama, a mi smo vam unaprijed zahvalni.
Zauvijek tvoja
22.07.2011., 05:43
Meni je danas 12 dan od operacije.
Mogu li ja normalno izlaziti, piti, kretati se po zadimljenim prostorijama...????
Smijem li se blago umarati?Recimo, jucer sam cijeli dan hodala sa prijateljicom po gradu, kad sam došla kući nos me je počeo malo boliti i pulsirati?? Ne znam kako bi vam to opisala :rolleyes:
Doktor mi je rekao da ne smijem najmanje dva mjeseca na trening. Je li i vama tako rekao?
Kad ste se vi vratili u normalan zivot??
mladadoktorka
22.07.2011., 09:46
evo ženske ode ja danas na vikend..u pon mi dotoro vadi konce...živa i zdrava zasad.jedino imam problemčić-dali su mi fiziološku da si prošpricavam nos i to na način da glavu zabacim unatrag i bla bla,al onda kad sjednem ta vodica ode u grlo i budd emi toliko muka da moram ležati idućih sat...
inače.otok je ok,sad sam žutih obraza,kapci su i dalje predivne ljubičaste boje ( da li pomaže heparin krema u tome-ako netko ima iskustva? )....
inače jedem sve ko malo prase,ali malo teže žvačem jer ne mogu otvoriti jako usta,zateže me...
doktor me pogledao danas spekulima i rekao da je zadovoljan,ništa ne boli,samo stežu malo šavovi...
a spavanje,ja spavam na boku,leđima,na trbuhu.nos je i dalje postojan.:)
i kad pročitam neke komentare,vidim da sam ja i više nego dobro prošla...
i da,ti tamponi-savjet-žmirit i disat na usta..brzo prođe,eventualno pecka. :)
lp..:D
LillyBraUn
22.07.2011., 12:40
cure koliko je vama trebalo da vam splasne ova kuglica na vrhu nosa?
meni je poslije operacije bas bio sladak onak prćast, a onda kad se napuhao mi izgleda kao da se malo "objesio" i cini mi se taj vrh ogroman :(
Operirala sam ga u 3. mjesecu i ne sviđa mi se kak sad taj vrh jos uvijek izgleda. Kosti (ove gore ak me kuzite) su jos uvijek natecene al one me toliko ne smetaju koliko ovaj vrh. Ja bi da se taj vrh smanji i malo podigne kakav je i bio odmah nakon operacije. Glupi vrh. :mad:
princess
22.07.2011., 15:20
cure koliko je vama trebalo da vam splasne ova kuglica na vrhu nosa?
meni je poslije operacije bas bio sladak onak prćast, a onda kad se napuhao mi izgleda kao da se malo "objesio" i cini mi se taj vrh ogroman :(
Operirala sam ga u 3. mjesecu i ne sviđa mi se kak sad taj vrh jos uvijek izgleda. Kosti (ove gore ak me kuzite) su jos uvijek natecene al one me toliko ne smetaju koliko ovaj vrh. Ja bi da se taj vrh smanji i malo podigne kakav je i bio odmah nakon operacije. Glupi vrh. :mad:
Podinuti se neće, ali "loptica" na vrhu će ti splasnuti. Ja se više ni ne sjećam točno...oko 5-6 mj je meni trebalo...
LillyBraUn
22.07.2011., 15:52
Podinuti se neće, ali "loptica" na vrhu će ti splasnuti. Ja se više ni ne sjećam točno...oko 5-6 mj je meni trebalo...
a ja sam se tak nadala da će bit onak prćasti :tuzni:
opopBubamarac
22.07.2011., 19:22
jel još nekome nos smrdi hahah, onak fakat smrdi - dode i ode u valovima. meni je 4. dan još imam kalup i flastere.
i vrh nosa je drven
Whisper
22.07.2011., 22:52
jel još nekome nos smrdi hahah, onak fakat smrdi - dode i ode u valovima. meni je 4. dan još imam kalup i flastere.
i vrh nosa je drven
joj to ti je vjerojatno od krvi, meni je to bilo NAJGORE od svega. Taj miris krvi, toliko sam ga osjetila da me nesvjestica svako malo lovila. Nakon par dana će ti to otić, špricaj si nos onim aqua maris sprejem da ti se što prije ispere.
mladadoktorka
25.07.2011., 20:37
e cure...meni se čini da je jedna nosnnica šira,ili više položena od druge...danas mi je skinut kalup onaj i sva sam neka jadna jer su mi sad nosnice različite..a prije nisu bile... jel moguće da će sse to uravnotežit kad splasne sve i konci ispadnu...? :(
Zauvijek tvoja
25.07.2011., 23:43
e cure...meni se čini da je jedna nosnnica šira,ili više položena od druge...danas mi je skinut kalup onaj i sva sam neka jadna jer su mi sad nosnice različite..a prije nisu bile... jel moguće da će sse to uravnotežit kad splasne sve i konci ispadnu...? :(
E ne sikiraj se, i kod mene je tako bilo kada sam skinula kalup, pa su sada jednake. Danas mi je 14. dan. Budi samo strpljiva. Ja prije op nisam imala grbicu na kosti nosa sad je imam. Nadam se da ce to splasnuti. Jeste li i vi imali tako nesto slicno??
mladadoktorka
26.07.2011., 08:45
E ne sikiraj se, i kod mene je tako bilo kada sam skinula kalup, pa su sada jednake. Danas mi je 14. dan. Budi samo strpljiva. Ja prije op nisam imala grbicu na kosti nosa sad je imam. Nadam se da ce to splasnuti. Jeste li i vi imali tako nesto slicno??
tnx....:mig:
kejtmen
26.07.2011., 09:00
[Ja prije op nisam imala grbicu na kosti nosa sad je imam. Nadam se da ce to splasnuti. Jeste li i vi imali tako nesto slicno??[/QUOTE]
Moja operacija je bila prije 8 mjeseci i mislim da je najvećim dijelom oteklina splasnula, ali imam tu kvržicu kod nosa. Čitala sam da cure spominju neku kvržicu, ali ne znam jel to ista ova koju i ja imam. Moja je smještena na korjenu nosa (blizu oka) s desne strane. Na dodir je jako tvrda, kao neko zadebljanje kosti. I možda mi to i nije neki veliki estetski problem (iako se vidi), ali mi je bed kad nosim naočale jer mi naočale ne sjednu na nos, nego malo strše u zrak:confused:
Jel nekim čudom ta kvržica može nestati?
želimir02
26.07.2011., 15:33
I ja imam tu kvržicu sa desne strane na korjenu nosa, u početku je bila vidljiva a sad se samo osjeti pod prstom, vjerujem da će to nestati vremenom.
mladadoktorka, meni su isto nosnice različite, lijeva je šira i vršak je puno deblji sa lijeve strane al sad je to već dosta manje nego kad sam skinula kalup. Sad mi je mjesec i tjedan dana od operacije, isto su mi prije nosnice bile ravne.
mladadoktorka
26.07.2011., 15:36
tnx ljudi...već sam krenula živčanit...previše ga izučavam...neću ga gledat sad tjedan dana..:) i još nemam nikakve kvržice po nosu,nadam se da ih ne bude bilo.. :mig:
i da,ovi konci...kad će to izaći van....?
i da,jel nekome usna čudna nekako bila..ne znam kako opisati.kao da je srednji dio usne uspavan,nekak pao :rofl:...ne znam jel to isto od otekline... :ne zna:
Zauvijek tvoja
26.07.2011., 22:46
[Ja prije op nisam imala grbicu na kosti nosa sad je imam. Nadam se da ce to splasnuti. Jeste li i vi imali tako nesto slicno??
Moja operacija je bila prije 8 mjeseci i mislim da je najvećim dijelom oteklina splasnula, ali imam tu kvržicu kod nosa. Čitala sam da cure spominju neku kvržicu, ali ne znam jel to ista ova koju i ja imam. Moja je smještena na korjenu nosa (blizu oka) s desne strane. Na dodir je jako tvrda, kao neko zadebljanje kosti. I možda mi to i nije neki veliki estetski problem (iako se vidi), ali mi je bed kad nosim naočale jer mi naočale ne sjednu na nos, nego malo strše u zrak:confused:
Jel nekim čudom ta kvržica može nestati?[/QUOTE]
Sta kaze tvoj kirurg za tu kvržicu?
Nekima ta kvržica nikad nije splasnula pa su morali na drugu op. a neki su kod svog doktora to izvukli iglom, pogledaj na 69 stranici, ali se ne smiju prerano vadit jer može doći do upale.
Često se govorilo o tome na forumu, npr.:
pepi svjetlić (78. stranica) njoj su nestale kvržice
bubica bubi (79. str.) ima ih čini mi se još
mmari (60. str. ) je morala ponovo na op. zbog kvržice
dinote; tessa20 (67. str. ) abrego12 (78. str.)
Bilo bi dobro da nam se neko od njih javi i podijeli iskustvo.
Maletić za te kvržice kaže da op. nije adekvatno obavljena. Naime, dijelovi kosti, hrska su ostali unutra i uz krv i vezivno tkivo formiraju izbočenje.
Ja još nemam tu kvržicu (hvala Bogu) i nadam se da je neću ni dobiti. Ali ja imam grbicu na korijenu nosa. Nije mi nos sasvim ravan. A ne znam da li je to oteklina. Ja svoj nos još ne smijem dodirnuti :-)
Zauvijek tvoja
26.07.2011., 23:00
tnx ljudi...već sam krenula živčanit...previše ga izučavam...neću ga gledat sad tjedan dana..:) i još nemam nikakve kvržice po nosu,nadam se da ih ne bude bilo.. :mig:
i da,ovi konci...kad će to izaći van....?
i da,jel nekome usna čudna nekako bila..ne znam kako opisati.kao da je srednji dio usne uspavan,nekak pao :rofl:...ne znam jel to isto od otekline... :ne zna:
Konci će ti spasti za mjesec - dva.
Meni je gornja usna još ukočena i još se ne mogu nasmijati od uha do uha :) A prvi tjedan od operacije izgledala sam kada bi se pokušala nasmijati kao neka bakica bez zuba. To ti je od otekline. Tako da NO SIKIRIKI :-)
kejtmen
27.07.2011., 11:03
Zauvijek tvoja, hvala ti puno na odgovoru, pročitat ću još jednom stranice koje si navela, al bilo bi dobro da se cure jave koje su rješavale tu kvržicu.
Trebala bih idući mjesec otić na kontrolu, pa ću onda pitat doktora šta ću s tim.
Nemoj previše brinut oko svoje grbice, još ti nije prošlo ni mjesec dana od operacije, još je to sve jako friško...
princess
27.07.2011., 15:14
Meni je prošlo negdje 10 mjeseci od operacije...i isto imam "kvržicu". Iako ja to ne bi nazvala kvržicom...nije za ništa "zahvaćena", nego samo stoji ispod kože. Nalazi se u korjenu nosa, između očiju, ispod kože, kao neka loptica...ne vidi se, samo se osjeti na dodir...mogu je micati lijevo desno...
Bila sam kod dermatologa nedavno i reklao mi je da mi ne može reći točno što je to...da može biti ostatak hrskavice, neka žlijezda...u svakom slučaju da se obratim doktoru koji me operirao da mi to izvadi.
Ja bi to izvadila jer mi na dane ful smeta...
Ali mi se iskreno ne da opet putovati u Makarsku radi toga. Zadnji put sam bila kod njega na pregledu nakon 6 mj od operacije...i pitala sam ga za to što mi je...on rekao nije ništa i nastavio pričati nešto svoje.
U svakom slučaju, to nije bilo prije operacije i želim da to izađe van! Tako da ću ja vjerovatno po uputnicu kod svoje doktorice i u bolnici da vide što je to. Nemam love za put do Makarske da mi Glušac kaže da opet nije ništa :D
Pozrav svima!!! Sestra mi ima operaciju nosa kod dr.Marka Grgića za koji dan,pa me zanimaju vaša iskustva s njim....jeste li zadovoljni?inače ima veću grbicu na nosu i ide joj u stranu.....znači ide prvenstveno estetike radi...hvala
lora273
29.07.2011., 19:16
Bok svima!
Ja idem na estetsku za koji tjedan (poravnat 1-2 milimetra orlovskog noseka:)) i zanima me nešto što nisam nigdje mogla naći na forumu, a većinu postova sam pročitala. (možda mi je i promaknulo,no dobro sad)... :)
zanima me to razdoblje poslije op.,točnije, ukoliko mi se nakon 2 tjedna bude većina podljeva povukla kao nekima i budem bila u stanju i izgledala relativno prihvatljivo, da li se smije izlaziti na sunce?(pitanje kao da sam vampir heheh) jer sam načula da se ne smije na sunce poslije ali nitko ne govori koliko dugo se ne smije....
a negdje sam također čula da je dobro otići na more npr. radi tog zraka i oporavka bla bla...i sad ne znam što je od toga točno... :/
ako netko zna točnu informaciju, unaprijed zahvaljujem. :D
Zauvijek tvoja
30.07.2011., 04:07
Bok svima!
Ja idem na estetsku za koji tjedan (poravnat 1-2 milimetra orlovskog noseka:)) i zanima me nešto što nisam nigdje mogla naći na forumu, a većinu postova sam pročitala. (možda mi je i promaknulo,no dobro sad)... :)
zanima me to razdoblje poslije op.,točnije, ukoliko mi se nakon 2 tjedna bude većina podljeva povukla kao nekima i budem bila u stanju i izgledala relativno prihvatljivo, da li se smije izlaziti na sunce?(pitanje kao da sam vampir heheh) jer sam načula da se ne smije na sunce poslije ali nitko ne govori koliko dugo se ne smije....
a negdje sam također čula da je dobro otići na more npr. radi tog zraka i oporavka bla bla...i sad ne znam što je od toga točno... :/
Ja sam mogla izaci van odmah poslije skidanja kalupa tj. sedmi dan poslije op i to BEZ PUDERA a da niko nije ni primijetio da sam bila na operaciji.
Moj kirurg je meni strogo zabranio izlaganje sunci tj.
ne smijem najmanje dva mjeseca u solarijumu, saunu, na sunce, na trening...
a sest mjeseci ne smijem nositi naocale.
Puno srece i ne boj se, isplatice se ;)
Zauvijek tvoja
30.07.2011., 04:22
Meni je prošlo negdje 10 mjeseci od operacije...i isto imam "kvržicu". Iako ja to ne bi nazvala kvržicom...nije za ništa "zahvaćena", nego samo stoji ispod kože. Nalazi se u korjenu nosa, između očiju, ispod kože, kao neka loptica...ne vidi se, samo se osjeti na dodir...mogu je micati lijevo desno...
Bila sam kod dermatologa nedavno i reklao mi je da mi ne može reći točno što je to...da može biti ostatak hrskavice, neka žlijezda...u svakom slučaju da se obratim doktoru koji me operirao da mi to izvadi.
Ali mi se iskreno ne da opet putovati u Makarsku radi toga. Zadnji put sam bila kod njega na pregledu nakon 6 mj od operacije...i pitala sam ga za to što mi je...on rekao nije ništa i nastavio pričati nešto svoje.
U svakom slučaju, to nije bilo prije operacije i želim da to izađe van! Tako da ću ja vjerovatno po uputnicu kod svoje doktorice i u bolnici da vide što je to. Nemam love za put do Makarske da mi Glušac kaže da opet nije ništa :D
Nadajmo se da ce to samo od sebe nestati, da nece biti druge op. U svakom slucaju zelim ti puno srece i javi kako si prosla.
lora273
30.07.2011., 11:32
Ja sam mogla izaci van odmah poslije skidanja kalupa tj. sedmi dan poslije op i to BEZ PUDERA a da niko nije ni primijetio da sam bila na operaciji.
Moj kirurg je meni strogo zabranio izlaganje sunci tj.
ne smijem najmanje dva mjeseca u solarijumu, saunu, na sunce, na trening...
a sest mjeseci ne smijem nositi naocale.
Puno srece i ne boj se, isplatice se ;)
Hvala ti, nadam se da hoće, baš me strah. :) još me frendice tješe ak mi brzo prođu otekline da me računaju za to more taman negdje 2 tjedna poslije operacije..kao gdje se bolje oporavljati nego na godišnjem. :D al eto izgleda ništa od toga...moći ću van kad sunce počne zalazit. ://
jesi ti uspjela izbjeć sunce 2 mjeseca(bez varanja)? :)
Zauvijek tvoja
30.07.2011., 18:05
Hvala ti, nadam se da hoće, baš me strah. :) još me frendice tješe ak mi brzo prođu otekline da me računaju za to more taman negdje 2 tjedna poslije operacije..kao gdje se bolje oporavljati nego na godišnjem. :D al eto izgleda ništa od toga...moći ću van kad sunce počne zalazit. ://
jesi ti uspjela izbjeć sunce 2 mjeseca(bez varanja)? :)
Meni je danas tek 19. dan. Do sada se nisam izlagala suncu, jer otkad sam skinula kalup bilo je malo hladnije vrijeme i kisa je padala, tako da sam uspjela :) a mozes staviti sesir, kacket ili tako nesto slicno. A za more najbolje da pitas svog kirurga, zato sto neki cak preporucuju more a neki kazu da so nagriza rane. Po meni je bolje ne riskirati :)) Strpljen - spasen :))))
Ljudi nisam imala puno vremena čitati cijelu temu,ali zanima me jedna stvar.
Naručena sam kod dr. Lajtmana na Merkuru u listopadu za operaciju devijacije septuma. Interesira me hoće li meni nos biti estetski korigiran ili to moram posebno zatražiti, moram li to nadoplatiti itd. Opet isprike ako ste to prošli na temi,ali vidjela sam razne verzije pa mi je nejasno.
hvala unaprijed :D
U svakom slučaju, to nije bilo prije operacije i želim da to izađe van! Tako da ću ja vjerovatno po uputnicu kod svoje doktorice i u bolnici da vide što je to. Nemam love za put do Makarske da mi Glušac kaže da opet nije ništa :DKvržica splasne ne brini.:top:
Whisper
31.07.2011., 15:39
@lora273
Ma možeš na more bez beda, s 2 tjedna možeš komotno hodat okolo do tad bi trebali nestat podljevi... Kaj se tiče sunca, normalno da se nećeš peći cijeli dan na suncu, nego samo stavi kremu sa visokim spf i drži se hlada, ništ ti neće bit. Od topline će ti možda nos biti malo duže otečen, ali nije ti toliko bitno niti je nekakva velika razlika. Ja sam 2 tjedna poslije prve op bila na moru i apsolutno nikakvih problema nisam imala, a 2 tjedna poslije druge na planini na buretini kakvu u životu nisam doživjela (e tad sam bila malo jače otečena:D). Al na more odi slobodno bez straha, nema potrebe zatvarat se u kuću do kraja ljeta nećeš se ništ prije oporavit
ludaaAA
01.08.2011., 01:46
bok ljudi.. vec mjesecima trazim doktora u zg-u kod kojeg bi otišla na operaciju i nikako da se konačno odlučim.. nemam nikog bliskog da mi da nekakvu preporuku, a sama više neznam šta bi.. :mad: Na kraju mi je nekako prevagnuo dr Tončić.. pa jel mi može neko reći bilo šta, jer nebi htjela poslije plakat?! :s hvaalaaa
princess
01.08.2011., 14:02
Naručena sam kod dr. Lajtmana na Merkuru u listopadu za operaciju devijacije septuma. Interesira me hoće li meni nos biti estetski korigiran ili to moram posebno zatražiti, moram li to nadoplatiti itd. Opet isprike ako ste to prošli na temi,ali vidjela sam razne verzije pa mi je nejasno.
Moraš to naglasiti inače ti neće napraviti ništa estetski.
princess
01.08.2011., 14:03
Kvržica splasne ne brini.:top:
Stvarno? Imala si je i ti? :D
bok ljudi.. vec mjesecima trazim doktora u zg-u kod kojeg bi otišla na operaciju i nikako da se konačno odlučim.. nemam nikog bliskog da mi da nekakvu preporuku, a sama više neznam šta bi.. :mad: Na kraju mi je nekako prevagnuo dr Tončić.. pa jel mi može neko reći bilo šta, jer nebi htjela poslije plakat?! :s hvaalaaa
Meni je danas 14 dan od operacije . Minimalno sam naotečena od početka . Nisam imala ni podlijeve . Bitno je kojeg kirurga izabereš , jer način na koji on korigira nos / nježnije - polakše ili brže - grublje / ovisi koliko ćeš izgledat " izubijana " . Nisam željela da moj nos bude tipičan prčasti kojeg radi ko po traci dr . Glumičić pa su sve cure ko mali klonovi , htjela sam da pristaje mom licu i da me ne promjeni drastično . Sve sam to dobila kod dr . Budija / radi u Novoj bolnici i privatno -Poliklinika Sunce / Moje tople preporuke .
Bok svima!
Oboružaj se :
1 ) Hladnim oblogom iz DM -a ( u gelu je ) odmah se hladi nakon operacije , područje oko nosa , oči .. kasnije kad skineš kalup i nos
2 ) štapićima za uši kojima ćeš lagano čistiti nakon skidanja tampona nosnice
3 ) aqua maris sprej kojim ćeš špricat nos da se ispire
4 ) bepanten dječija mast da si vanjski dio nosnica mažeš , kasnije sa štapićem možeš i u nutra malo sluznicu namazat
5 ) Issla septolete za grlo ( boli će te nakon tubusa grlo ) i aqua maris sprej za ispiranje grla , da si dezinficiraš grlo i osvježiš , kao i ranu ispod gornje usne / ako je zahvat kroz usta /
6 ) ako ipak dobiješ podlijeve maži se s hepan kremom / samo ne jako blizu očiju / malo na štapić baby staviš i na podlijev
7 ) obavezno na povišenom spavaj / ja sam spavala u onoj masažnoj fotelji s podignutim uzglavljem /
Danas mi je 14 dan , i osim malog otoka nosa apsolutno kao da nisam ni bila . Malo me još zateže u nosnicama oštećena sluznica , ali jako dobro se osjećam . Nisam dobila zabranu odlaska na more .Ali ja nikad se nit ne " roštiljam " na plaži , tako da neki lijepi poluhlad će ti izvrsno koristit .. SRETNO :-)
Treba se pripremiti i biti spreman na sve ali ja od ovog gore nabrojanog nisam trebala niti koristila ništa :) Na boku sam spavala već drugi dan iako mi je sestra rekla da mogu staviti sklopljene ruke ispod glave i spavati na strani već prvu noć. Pila sam samo vodu i to sam išla do automata sa vodom da ne budim sestru prvu noć a poslje sam imala bočicu pored kreveta. Nisam stavljala obloge, nisam se ničim mazala. Operirana sam u 16.30 u ponedjeljak a u utorak sam u to vrijeme bila u Arena Centru... Bojala sam se strašno tampona i napada panike al prošlo je super... Pišem ovo samo zato što znam kako je onima koji se tek pripremaju na operaciju i prate svaki post na ovoj temi kao što sam ja do prije mjesec dana.
Meni je jučer bilo mjesec dana od operacije, nos je svaki dan sve ljepši :cerek: obožavam ga i svoj novi izgled :cerek:
Deblji mi je vrh na jednoj strani i ta nosnica je šira al vjerujem da će to vremenom splasnuti. Nitko tko ne zna nije primjetio da sam išta radila osim mame :) Jučer kad sam čistila nos izašla je jedna krastica iz koje je visio konac.
Zanima me kako se oporavljaju ostali...
Nije da nešto trebaš koristiti . Ja sam samo htjela podjeliti što je meni bilo od izuzetne koristi jer sam se morala vratit zbog prirode posla u što kraćem roku u " normalu " . Ove stvarčice su mi pomogle da nemam otok , da nisam imala podlijeve , da sam disala bolje , i da mi se nos puno brže očistio iz nutra te nije imao onaj misris kojeg svi na forumu spominju kao neugodan . Položaj povišen mi je bio najugodniji i sigurnije sam se osjećala nego na krevetu .Danas mi je 14 dan , i jako dobro se osjećam .. malo sam nestrpljiva za onaj krajnji rezulat , ali nos kao nos treba svoje vrijeme da bude kako treba :-)
mazi podocnjake putrom ili margarinom....
odmah sam mazala HEPAN kremom pa ih nisam ni imala , kao i hladila oblogom
pozdrav svima,
Dr. Budi moja preporuka . Nježan ,pristupačan , ne radi klonove prčastih noseva kao neki ..oporavak sam ranije napisala , cijena 10 000 kn . estetska , privatno .
ludaaAA
01.08.2011., 16:49
Poslane. S malim greškama u pisanju, ali tekst ionako nije bitan :mig:
Ja sam ti bila kod istog doktora kao i ex kljukica...
ej, i ja bi ti bila jakooo zahvalna na poslanim slikama,jer sam u mukama do grla.. i da mi kazes o kojem je dr rijec! hvalaa ti punooo:s
princess
01.08.2011., 20:35
ej, i ja bi ti bila jakooo zahvalna na poslanim slikama,jer sam u mukama do grla.. i da mi kazes o kojem je dr rijec! hvalaa ti punooo:s
jesam...
Stvarno? Imala si je i ti? :D
e imala sam ju i ja. tocno na mjestu gdje si opisala, u korijenu nosa između ociju ali tvrda ko kost i nisam ju mogla pomicat,pomalo bolna jos uvijek..ali sve manja ..
Moraš to naglasiti inače ti neće napraviti ništa estetski.
ok,a to moram platiti ili mi to pokriva hzzo pošto je devijacija septuma u pitanju?
lanchyl
02.08.2011., 20:12
moj nos nakon mjesec dana...
http://imageshack.us/photo/my-images/833/noooss.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/824/noslp.jpg/
Electra
02.08.2011., 20:53
Koja je najniža dobna granica za ovu operaciju? Ja ću sad tek 16 god. i znam da je još prerano za ovakva pitanja, ali već par godina sam sigurna da ću si popraviti nos. :zubo: Na prvim stranicama ove teme netko je napisao da se to ne smije obaviti ako nemaš bar 22 godine zbog pomicanja kostiju i sl. :confused:
Zar se ne može operirati sa 18 god?
Koja je najniža dobna granica za ovu operaciju? Ja ću sad tek 16 god. i znam da je još prerano za ovakva pitanja, ali već par godina sam sigurna da ću si popraviti nos. :zubo: Na prvim stranicama ove teme netko je napisao da se to ne smije obaviti ako nemaš bar 22 godine zbog pomicanja kostiju i sl. :confused:
Zar se ne može operirati sa 18 god?
ma možeš sa 18 sigurno, ja znam jednu curu koja je i mlađa operirala sa 16-17g.
Electra
02.08.2011., 21:21
ma možeš sa 18 sigurno, ja znam jednu curu koja je i mlađa operirala sa 16-17g.
Ako je tako, onda super.
Mislila sam baš sa 18 operirat, prije toga ništa. :D
lanchyl
03.08.2011., 00:55
moja sestricna operirala sa 15, 5... doktor rekao cim dobis mengu,oko 15e god mozes
princess
03.08.2011., 12:35
moj nos nakon mjesec dana...
http://imageshack.us/photo/my-images/833/noooss.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/824/noslp.jpg/
On naprijed prekrasan, ali iz profila se vidi da je još doooosta otečen...vrh pogotovo...o tom "loptastom" vrhu sam uvik pričala. Njemu treba najviše vremena...meni je trebalo oko 5 mjeseci :)
Već ti je sad lijep, a za par mjeseci će biti bombončić :cerek: :top:
opopBubamarac
03.08.2011., 14:49
ženske sa 17 muški sa 18 - bar tako u bolnici funkcionira
lanchyl
03.08.2011., 15:47
On naprijed prekrasan, ali iz profila se vidi da je još doooosta otečen...vrh pogotovo...o tom "loptastom" vrhu sam uvik pričala. Njemu treba najviše vremena...meni je trebalo oko 5 mjeseci :)
hvala najljepsa, bitno da je bolje od onog sta je bilo, ma super :D uz sve to moram reci da imam dosta podkoznih pristica pa izgledaju poput grbica, mitesere sam lagano istisnula... a koza mi je necista, pa sve to uzmite u obzir :P
i jos nesto..doktor mi nije rekao za nikakvu drenazu??
želimir02
03.08.2011., 17:16
Potisujem princess :D super ti je nos pogotovo od naprijed.
Moj je loptast od naprijed :rolleyes: i jedna strana mi je puno natečenija i bolnija. Već sam i prestala misliti na nos i ono odjednom žulja i probada ta lijeva strana, nije ustvari neka bol nego više nelagoda ili šta ja znam...
Ima li tko da ga je nos počeo boliti nakon mjesec i pol od operacije :confused: ili tkogod da mu je vrh bio jedan broj deblji s jedne strane :confused:
mladadoktorka
03.08.2011., 22:33
hej ekipa!
evo mene malo da se javim..
ja i moj nos smo dobro..spavamo na trbuhu,dišemo i idemo na posao..nemamo podljeva..
samo mi se čini da mi je nos sada ukrivo..ali nekako to pridodajem tome da su konci još unutra i s desne strane je malo više končića,ai tek su 2 tjedan prošla. :) a i reče mi doktorica da sam još otečena-ja i ne vidim,al ona je orl pa je s vrata vidjela.,pa ćemo joj vjerovati. ;)
inače,nisam znala al mi je rekla da moram vaditi konce,nisu resorptivni-neće oni ispasti...a ja mislila.... :) kao,šivano je kroz hrskavicu pa neće baš samo van...
i tako,malo da se javim...
nadam se da su svi ok i uživaju negdje na moru ili ako ne,da hoće. :):mig:
Zauvijek tvoja
04.08.2011., 01:59
Moj je nos jako slican tvom iz profila. Kirurg mi je rekao da ce se jos smanjiti, da je jos dosta otecen, a ja sam i sada zadovoljna :) I tvoj mi je vec sada lijepi :top::top::top:
Zauvijek tvoja
04.08.2011., 02:21
Potisujem princess :D super ti je nos pogotovo od naprijed.
Moj je loptast od naprijed :rolleyes: i jedna strana mi je puno natečenija i bolnija. Već sam i prestala misliti na nos i ono odjednom žulja i probada ta lijeva strana, nije ustvari neka bol nego više nelagoda ili šta ja znam...
Ima li tko da ga je nos počeo boliti nakon mjesec i pol od operacije :confused: ili tkogod da mu je vrh bio jedan broj deblji s jedne strane :confused:
Mene ponekad onako malo zaboli. A jos ga ne smijem dodirnuti hehe. A to da ti je sa jedne strane deblji to je normalno. Izjednacit ce se to. I kod mene je sa lijeve strane deblji tj. vise nateceniji pa sam se raspitala :)
Zauvijek tvoja
04.08.2011., 02:37
Jutros kada sam ustala iz kreveta odjednom mi je pocrnilo ispred ociju i srusila sam se na pod i sva sam se pocela tresti. Kada sam dosla sebi nikako mi nije bilo jasno sta se desilo. Onesvijestila sam se. NIKAD mi se to nije desilo. Sad me brine da to nije bilo zbog operacije koja mi je bila prije tri tjedna, točnije 11. jula. Je l se vama ikad u životu tako nešto desilo?
anita j
04.08.2011., 10:09
za djevojke koje su bile kod glušca, ja idem na pregled krajem rujna. zanima me kojim karticama mogu na rate platiti op.?
da li je istina da je cijena estetske 1500 eura? planiram troškove pa da znam okvirno.. pozdrav!
anita j
04.08.2011., 10:11
Jutros kada sam ustala iz kreveta odjednom mi je pocrnilo ispred ociju i srusila sam se na pod i sva sam se pocela tresti. Kada sam dosla sebi nikako mi nije bilo jasno sta se desilo. Onesvijestila sam se. NIKAD mi se to nije desilo. Sad me brine da to nije bilo zbog operacije koja mi je bila prije tri tjedna, točnije 11. jula. Je l se vama ikad u životu tako nešto desilo?
ja ti ne znam ali nekako ne vjerujem. odmah idi doktoru jer mi se čini da to ne smiješ zanemariti. pozz!
princess
04.08.2011., 15:05
za djevojke koje su bile kod glušca, ja idem na pregled krajem rujna. zanima me kojim karticama mogu na rate platiti op.?
da li je istina da je cijena estetske 1500 eura? planiram troškove pa da znam okvirno.. pozdrav!
Za kartice ne znam, platila sam u gotovini. Al znam da je on jako fleksibilan oko plaćanja...možeš se sve s njim dogovorit.
Moja je bila 1700 eura...funkcija + estetika.
Sretno!!
sjajna07
04.08.2011., 15:42
Ja sam se doslovno preporodila nakon te operacije.
Jer najveći je efekt psihički. Oni nisu previše dirali estetski, ali ja sam se osjećala puno bolje. Više se ne skrivam iza svog nosa, dapače, ponosna sam na njega. :kava:
želimir02
04.08.2011., 20:22
Ja isto mislim da nebi trebalo imati veze sa operacijom :ne zna: Doduše, meni je isto znalo doći kao da ću se srušiti al kako nisam imala apetit i jako malo sam jela pripisivala sam tome.
lora273
09.08.2011., 00:14
Nisam još od nikog čula da je to doživio radi operacije,ajd slabost ok, al to što si se tresla mi zvuči ipak ozbiljnije..Odi svakako doktoru, bolje da provjeriš.
I hvala vam svima za savjete.. :mig:
Zanimaju me još reakcije drugih nakon operacije...kažete nekima nisu ni primijetili da su išta radili,samo oni bliski, a pošto ja imam poravnat oko 2 milimetra nosa baš me zanima koliko će ih primijetiti. najviše mi je zato što ja nisam osoba kojoj se da ''pravdat'' kad počnu pitanja poput-''a zašto si,pa nisi trebala bla bla blaaaa''...nemam ja živaca za to pa već vidim da će mi odgovori bit tipa-''eto tak''. :D
pitam najviše radi ljudi s faksa i s predavanja, onih s kojima si pristojan jer ste kolege i to je to...čisto da znam koliko strpljenja i živaca moram pripremit. :lol:
želimir02
09.08.2011., 00:45
Za moju operaciju su znali jedino kumovi, moj muž, doktor opće prakse i med. sestra i kozmetičarka. Mama nije znala i skužila je al i to je više jer me je vidjela sa modricama i otečenu, drugi nitko... Oni koji znaju kažu da je razlika drastična a ostali nitko ništa nije komentirao pa valjda ni primjetio.
Ja nisam puno govorila o tome jer u početku kad bi spomenula uglavnom sam slušala komentare kako mi je lijep nos i to mi ne treba... onda sam prestala to spominjati i dobro. Da je stari nos bio lijep - nije :rolleyes: nije bio za plašiti djecu al nije bio ni lijep i otkad znam za sebe htjela sam ga popraviti
Sad sam mjesec i pol od operacije, nos je svakim danom sve manji i ljepši, imam još kuglu na vrhu al navodno za to treba pol godine da splasne.
Zauvijek tvoja
09.08.2011., 01:55
ja ti ne znam ali nekako ne vjerujem. odmah idi doktoru jer mi se čini da to ne smiješ zanemariti. pozz!
E hvala ti :) Nisam otisla doktoru, ja sam jako neozbiljna po tom pitanju. Poslije operacije sam jako smrsala pa vjerovatno je to bilo zbog toga. Glusac ti je pravi izbor, javi kako je proslo. Pozz
Zauvijek tvoja
09.08.2011., 01:58
Ja sam se doslovno preporodila nakon te operacije.
Jer najveći je efekt psihički. Oni nisu previše dirali estetski, ali ja sam se osjećala puno bolje. Više se ne skrivam iza svog nosa, dapače, ponosna sam na njega. :kava:
Znamo kako ti je :) i ja sam punoooo sretnija i kad bih vratila vrijeme bez razmisljanja bi to opet uradila :) Kad je bila tvoja op.?
Zauvijek tvoja
09.08.2011., 02:01
Ja isto mislim da nebi trebalo imati veze sa operacijom :ne zna: Doduše, meni je isto znalo doći kao da ću se srušiti al kako nisam imala apetit i jako malo sam jela pripisivala sam tome.
Hvala :) vjerojatno je zbog toga. I ja sam poslije op slabije jela. Da li bih ja uopće smjela biti na "dijeti"?
Zauvijek tvoja
09.08.2011., 02:18
Nisam još od nikog čula da je to doživio radi operacije,ajd slabost ok, al to što si se tresla mi zvuči ipak ozbiljnije..Odi svakako doktoru, bolje da provjeriš.
I hvala vam svima za savjete.. :mig:
Zanimaju me još reakcije drugih nakon operacije...kažete nekima nisu ni primijetili da su išta radili,samo oni bliski, a pošto ja imam poravnat oko 2 milimetra nosa baš me zanima koliko će ih primijetiti. najviše mi je zato što ja nisam osoba kojoj se da ''pravdat'' kad počnu pitanja poput-''a zašto si,pa nisi trebala bla bla blaaaa''...nemam ja živaca za to pa već vidim da će mi odgovori bit tipa-''eto tak''. :D
pitam najviše radi ljudi s faksa i s predavanja, onih s kojima si pristojan jer ste kolege i to je to...čisto da znam koliko strpljenja i živaca moram pripremit. :lol:
E najbolje ti je da nikome ne govoris za OP. Ja sam se curama cudila kad su govorile da niko nista ne primijeti, pa sam u sebi pomislila da su radile sigurno minimalne korekcije. I ja sam se bojala zlobnih komentara, i bojala sam se silnih pitanja, al vjeruj mi, kad skines kalup i vidis svoj nosic bit ce te briga sta ce okolina reci. Ja sam imala uzasan nos, toliko je bio dugacak da sam jezikom mogla kopati po nosu hahah, jako sirok i orlovski, ali ipak niko nije primijetio da sam ga operirala, cak ni ljudi sa kojima sam svaki dan, cak mi je momak rekao da ne vidi nikakvu razliku, tek kad sam mu pokazala stare slike primijetio je OGROMNU RAZLIKU. Za moju OP su znali samo pojedini iz moje naaaajblize rodbine i dečko.
Zauvijek tvoja
09.08.2011., 02:28
Za moju operaciju su znali jedino kumovi, moj muž, doktor opće prakse i med. sestra i kozmetičarka. Mama nije znala i skužila je al i to je više jer me je vidjela sa modricama i otečenu, drugi nitko... Oni koji znaju kažu da je razlika drastična a ostali nitko ništa nije komentirao pa valjda ni primjetio.
Ja nisam puno govorila o tome jer u početku kad bi spomenula uglavnom sam slušala komentare kako mi je lijep nos i to mi ne treba... onda sam prestala to spominjati i dobro. Da je stari nos bio lijep - nije :rolleyes: nije bio za plašiti djecu al nije bio ni lijep i otkad znam za sebe htjela sam ga popraviti
Sad sam mjesec i pol od operacije, nos je svakim danom sve manji i ljepši, imam još kuglu na vrhu al navodno za to treba pol godine da splasne.
Isti slucaj kao i kod mene. Rodbina i prijatelji su me uvjeravali da meni operacija uopce nije potrebna, da mi je nos sasvim normalan, i to mi je bas islo uzasno na zivce jer je stvarno bio ruzan, pa nisam nikome ni rekla za op osim roditeljima. Roditelji su mi napokon priznali poslije operacije da mi je nos bio velik, a ostali me jos uvijek uvjeravaju kako mi operacija nije potrebna, da mi je nos bas lijep i malen heheh. Sad im vjerujem :cerek: :cerek::cerek:
ja isto mislim da za operaciju ne treba previše pričati okolo....
ljudi su zlobni i uvijek će prvo naći neke mane, propuste .... a ne pozitivne stvari
najbitnije je da smo mi zadovoljni......
lora273
09.08.2011., 23:56
Ma znam, ima nas svakakvih i mnogi namjerno neće reć ništa lijepo, al koga briga..znam da će meni past oooogromni teret s leđa i da ću bit sretnija. sviđa mi se što mi je doktor odmah na prvom pregledu rekao da to ne bi ništa posebno mijenjao,radio nekakav prćasti nos koji mi ne bi pristajao, nego minimalnu promjenu, samo ga poravnao da ne izgubim,citiram:''svoje ja''... hehheheh to mi se jako svidjelo.
Zato ljudi hvala na savjetima, puuuno mi je lakše i mirnija sam. Sretno i vama koji tek idete i onima koji se već fino oporavljaju. ;)
Zauvijek tvoja
10.08.2011., 22:04
ja isto mislim da za operaciju ne treba previše pričati okolo....
ljudi su zlobni i uvijek će prvo naći neke mane, propuste .... a ne pozitivne stvari
najbitnije je da smo mi zadovoljni......
Tako je!! :)
Neoangin
11.08.2011., 13:27
hej ljudi, operirala sam nos prije mj dana kod tončića i prezadovoljna sam. preporučam :)
zanimljiva mi je ova zadnja tema oko toga da okolina i ne primjeti promjenu, mogu to potvrditi. vide da je neš drugačije ali ne kuže zašto. nikako mi nije bilo jasno kako ne vide jer jedino što sam vidjela na svom licu je bio nos. a i kod drugih prvo pogledam kakav imaju nos, jbga "profesionalna deformacija" dugogodišnjeg promatranja svog nosa iz svih mogućih kuteva. iako nisam bila u depresijama zbog izgleda i čak sam većinu vremena zaboravila na kvrgav nos, sad sam puno zadovoljnija i ne bojim se slika iz profila :D
hej ljudi, operirala sam nos prije mj dana kod tončića i prezadovoljna sam. preporučam :)
zanimljiva mi je ova zadnja tema oko toga da okolina i ne primjeti promjenu, mogu to potvrditi. vide da je neš drugačije ali ne kuže zašto. nikako mi nije bilo jasno kako ne vide jer jedino što sam vidjela na svom licu je bio nos. a i kod drugih prvo pogledam kakav imaju nos, jbga "profesionalna deformacija" dugogodišnjeg promatranja svog nosa iz svih mogućih kuteva. iako nisam bila u depresijama zbog izgleda i čak sam većinu vremena zaboravila na kvrgav nos, sad sam puno zadovoljnija i ne bojim se slika iz profila :D
Koji te Tončić operirao?
Zauvijek tvoja
12.08.2011., 01:47
Prošlo je točno mjesec od moje op. i ova grbica na nosu još nije nestala :'( Nos mi se nije ništa znatno smanjio :'(
Prošlo je točno mjesec od moje op. i ova grbica na nosu još nije nestala :'( Nos mi se nije ništa znatno smanjio :'(
Grbica?:o
kejtmen
12.08.2011., 09:16
Nemoj očajavat, meni se nos značajnije smanjio tek nakon 5-6 mjeseci. Sad je prošlo 8 mjeseci i još osijećam da je vršak malo zadebljan i kvrgica sa strane pri korijenu nosa još uvijek nije nestala, ali čini mi se da se i ona smanjuje.
Neoangin
12.08.2011., 10:21
@Tajda - operirao me stariji Tončić
princeza*
12.08.2011., 18:46
bok dali mi neko moze dat detaljnu informaciju o operaciji nosa i di je najbolje u zagrebu da se to uradi
Zauvijek tvoja
13.08.2011., 03:27
Grbica?:o
Da, da :) Prije sam imala orlovski nos a sad imam grbav hahahah
Zauvijek tvoja
13.08.2011., 03:54
Nemoj očajavat, meni se nos značajnije smanjio tek nakon 5-6 mjeseci. Sad je prošlo 8 mjeseci i još osijećam da je vršak malo zadebljan i kvrgica sa strane pri korijenu nosa još uvijek nije nestala, ali čini mi se da se i ona smanjuje.
E hvala ti! Nisam imala tu kvrgu prije operacije, nalazi se na nosnoj kosti i tvrda je. Pročitala sam da su otekline mekane na dodir. Daj Boze da se to poravna. Bit cu strpljiva :)
DoctorWhoGirl
15.08.2011., 23:47
ee bokk
ja sam isto kod njega op. nos prije 6 mj, isto devijacija septuma, obavezno naglasi da zelis i estetski korigirati nos, barem je meni ispravio grbicu na nosu :D.....ali ja jos uvijek ne disem kako treba, na desnu nosnicu (na nju nisam ni prije) i nos mi ide u lijevo, tj. ukrivo.....mene samo zanima da li je to normalno btw. citala sam nek postove prije i svi kazu da je ali ja nisam bas sigurna.....imam osjecaj da su mi konci prerano ispali te da desna nosnica unutra nije zarasla kak treba??? tj. da je op. uspjela ali oporavak nije.........:(....btw sutra idem na kontrolu pa cu vidjeti u cem je problem.....samo da mi i oni ne kazu da je to normalno :confused:......nije normalno da se nos moze toliko ukriviti.........:(
lora273
16.08.2011., 00:44
a kakve ste sve pretrage obavljali prije operacije? osim vađenja krvi,urina,posebno krvne grupe,snimanja srca i rada srca,snimanja pluća... pročitala sam na nekim stranicama da kod doktora treba obaviti i snimanje kamerom unutrašnjosti nosa,tj.kanala i sl.(ne znam stručni naziv za to,ali navodno kod onih sa problemima s disanjem valjda) i još neke stvari...moji se sad brinu da nismo obavili sve potrebne pretrage iako ih doktor nije ni spomenuo,a pošto idem pod opću nije za zezat se...bilo kakav savjet od upućenih će pomoć.:D
Zauvijek tvoja
16.08.2011., 02:09
a kakve ste sve pretrage obavljali prije operacije? osim vađenja krvi,urina,posebno krvne grupe,snimanja srca i rada srca,snimanja pluća... pročitala sam na nekim stranicama da kod doktora treba obaviti i snimanje kamerom unutrašnjosti nosa,tj.kanala i sl.(ne znam stručni naziv za to,ali navodno kod onih sa problemima s disanjem valjda) i još neke stvari...moji se sad brinu da nismo obavili sve potrebne pretrage iako ih doktor nije ni spomenuo,a pošto idem pod opću nije za zezat se...bilo kakav savjet od upućenih će pomoć.:D
Ja sam sve obavila kod svog kirurga i to na dan operacije. Vadila sam krv i radila EKG. A unutrasnjost nosa mi je pregledao na konsultacijama sedmicu prije operacije. Zelim ti puno srece. Pomoli se Bogu i sve ce biti ok.
Zauvijek tvoja
16.08.2011., 02:19
Od moje OP je proslo mjesec i pet dana. Meni je moj kirurg rekao da 2 mjeseca ne smijem ici u solarij, a nije mi rekao zasto. Trebala bih za koji dan ici na snimanje spota, pa ne bih bas da sam blijeda kao smrt. Zna li itko sta se moze desiti ako ipak odem u solarij i zasto je to uopce "zabranjeno" poslije OP???
Desdemonia
16.08.2011., 08:36
Od moje OP je proslo mjesec i pet dana. Meni je moj kirurg rekao da 2 mjeseca ne smijem ici u solarij, a nije mi rekao zasto. Trebala bih za koji dan ici na snimanje spota, pa ne bih bas da sam blijeda kao smrt. Zna li itko sta se moze desiti ako ipak odem u solarij i zasto je to uopce "zabranjeno" poslije OP???
Od moje je isto toliko proslo :)
Meni je kirurg rekao da 3-4 mjeseca ne smijem ici na solarij, zbog UV zraka i topline jer bi mi nos bio natečen.
Ja isto hitno trebam potamnit, pa sam mislila da bi ipak otisla na solarij, lezeci (u stojecem neizvedivo), iskljucila lampe za lice i jos k tome stavila neku maramu il nesto.
Bok svima,
planiram ici na operaciju nosa kod dr Toncica..Jakoooo me strah,znam da on radi pod lokalnom,nije me strah same operacije koliko onih famoznih "24 sata" sa tamponima u nosu...Kako ste disali?Jel bilo tesko?I sad me zanima,ako nekome nije tesko,da mi opise kako to sve kod dr Toncica izgleda.naime,tek sam se narucila za konzultacije..I jel netko od vas placao na rate?Ja nemam kesa,pa bi tako platila..I sad,dali osim kartica postoji jos koji nacin?Hvala na odgovorima :)
lora273
16.08.2011., 19:10
Ja sam sve obavila kod svog kirurga i to na dan operacije. Vadila sam krv i radila EKG. A unutrasnjost nosa mi je pregledao na konsultacijama sedmicu prije operacije. Zelim ti puno srece. Pomoli se Bogu i sve ce biti ok.
Hoću, hvala ti...na željama i odgovorima:) ak mi ne padnu još kakva pitanja na pamet, javim se poslije operacije s dojmovima. :top:
Whisper
17.08.2011., 22:23
prijavljujem značajni napredak u oporavku. oteklina se napokon smanjuje i nos postaje sve ljepši. operacija za 11 mjesec i dalje ostaje, ali ja sam napokon zadovoljna napravljenim!!! eto, samo da se pohvalim:D
DoctorWhoGirl
18.08.2011., 10:04
Eee bok, sam da vam kazem da sam ja onaj slucaj gdje operacija ne uspije tj. ispravi se septum ali se vrh nosa ukrivi tak da opet dodje na isto :(......narucena sam opet na operaciju, na ispravljanje greske......kad su mi na kontroli rekli da sam ja medju tih nekoliko posto gdje op. ne uspijes sokirala sam se, ajme pa zar se bas meni mora desit, ali ugl. operirat ce me ponovno tako da cu napokon prodisati (tome se nadam najvise) i imati lijep nosic :)......:D
pozdrav:)..zanima me ima li netko kakvo iskustvo sa dr. žgaljadićem?
beryozinka
19.08.2011., 11:40
Drage cure, divim se svima koje su imale hrabrosti da odu na operaciju. Ja isto imam veliki ružan nos s ogromnom grbom još od puberteta, ali nemam ni novaca ni hrabrosti za operaciju. Nos mi stvara ogromne komplekse do te mjere da jednostavno često mislim kako nema smisla da se uređujem, šminkam, itd. jer je on ionako jedina stvar koja dominira mojim licem. Što je još gore, imam tanko, usko, mršavo lice (ostatak tijela je normalan, čini se da su mi love handles na krivim mjestima :D) pa se nos još više ističe.
Nedavno sam saznala za proizvod koji navodno ima sposobnost promjene izgleda nosa... znam da je najvjerojatnije scam, ali toliko sam očajna da imam makar malo ljepši nos, da me zanima je li ijedna od vas to koristila? Na stranici od proizvoda (ne znam smijem li navesti ime) tvrde da se kosti nosa sastoje od 80% vode i da se zato lako oblikuju (?). Ne vjerujem baš u to, ali s druge strane ako bar MALO pomaže... :kava: Je li ijedna čula za to?
opopBubamarac
19.08.2011., 13:14
Drage cure, divim se svima koje su imale hrabrosti da odu na operaciju. Ja isto imam veliki ružan nos s ogromnom grbom još od puberteta, ali nemam ni novaca ni hrabrosti za operaciju. Nos mi stvara ogromne komplekse do te mjere da jednostavno često mislim kako nema smisla da se uređujem, šminkam, itd. jer je on ionako jedina stvar koja dominira mojim licem. Što je još gore, imam tanko, usko, mršavo lice (ostatak tijela je normalan, čini se da su mi love handles na krivim mjestima :D) pa se nos još više ističe.
Nedavno sam saznala za proizvod koji navodno ima sposobnost promjene izgleda nosa... znam da je najvjerojatnije scam, ali toliko sam očajna da imam makar malo ljepši nos, da me zanima je li ijedna od vas to koristila? Na stranici od proizvoda (ne znam smijem li navesti ime) tvrde da se kosti nosa sastoje od 80% vode i da se zato lako oblikuju (?). Ne vjerujem baš u to, ali s druge strane ako bar MALO pomaže... :kava: Je li ijedna čula za to?
zaboravi na to jer kost je kost, zašto onda mali ljudi da bi narasli idu lomit noge a ne koriste ove preparate?
ako nemaš novaca, odi doktorici i traži uputnicu za orl zbog disanja, provjeri na netu u kojoj bolnici je najbolje operirat i tko to najbolje radi i stvar rješena. naravno u bolnicama ti neće raditi male nosiće več če ti skinut grbu, malo suzit i eventualno vrh malkice podić da nebi imala dugi nos. a op nije ništa posebno. znam kada sam ja išla prije mjesec dana da kada sam došla u bolnicu tolika nervoza, nevjerovatno- nikada se nisam tako osjećala. i onda ti daju krevet i čekaš. kada dodeš na red daju ti pikicu u guzu zbog nervoze i to ti je super, totalno se opustiš. kada se probudiš moraš disat na usta. ugl ta prva noć je najgora ( ali nije strašno), sestra ti dode u sobu prije spavanja i pita oćeš li nešto za spavanje i protiv bolova, onda to uzmeš i zaspiš odma i ne budiš se do jutra. već sutradan možeš doma ako nemaš temp. kad odeš doma svaki dan sve veće i veće podljeve imaš ali ništa ne boli. nakon tjedan dana skineš kalup i vola! novi nos ( s tim da ti je otečen ali sigurno ćeš primjetiti da nemaš grbu, a an face ti je otečen ) , kada to skineš i nakon kad ti za 10 dana od operacije nestanu masnice nećeš ni imati dojam da si operirana, evo meni je mjesec dana prošlo , a nemam ni osjećaj da sam sve to prošla, jer nikakve neugode, boli ili bilo čega bih se mogla sjećati nema i sad se zezam doma da bi mogla na još jednu jer kako je ovo sve prošlo da kaj bi mi falilo da još nešto napravim ( to ih zezam, sam da ih malo naljutim- a ni oni nemogu vjerovat da je već mjesec dana prošlo i ni ja ni oni nemamo osjećaj da sam to napravila iako rezulttati su tu )
op nosa nije stvano ništa posebno. napravi to radi sebe da nemaš više tu nelagodu. nitko neće ni znat za op osim bližnjih, skužit će samo da si se proljepšala. ta operacija je više stigmatizirna zbog svakakvih zvjezdica, selebova pa ljudi misle da svi koji idu na nose job su površni, žele uspjeti kao nez ni ja šta, a ne kuže da se toliko tih op radi uu državnim bolnicama i privatno ali zbog kompleksa i osjećaja da ne zadovoljavaš neke standarde.
beryozinka
19.08.2011., 14:46
Hvala na odgovoru. Mene je iskreno jako strah da će operacija poći po zlu, znam da je opća anestezija zeznuta.. U životu sam prošla srećom samo jednu operaciju (slijepo crijevo) i znam da čak ni rutinska operacija nije bezazlena, oporavljala sam se dobrih 10 dana... Kod rinoplastike me strah pogotovo što tu čitam na forumu da se završni rezultat vidi tek za pola godine do godinu (!) te da se nekim curama pojavila kvržica u nosu (?) Da li pojava toga ovisi o vrsti nosa ili? Moj nos je malo zakrivljen u jednu stranu tj. asimetričan i ima onu tipičku "bjelačku" grbu, s tim da mu je vrh isto malo spušten prema dolje (ali nije orlovskog tipa). Uz to nos sam po sebi visok (oduvijek bio) pa pretpostavljam da nikad neću moći imati prćasti nosić ili nešto slično. Da li ima tu koja cura a da ima sličan nos da razmijenimo fotke?
Što se novca tiče, mogla bih kroz godinu dana uštedjeti oko 7,8 tisuća kuna, ali ne znam je li to dovoljno jer na nekim cjenicima vidim da su cijene znatno veće od toga. Radije bih išla kod nekog tko je specijaliziran za to nego u državnu bolnicu jer me od njih hvata jeza i osoblje je (iz mog i iskustava ljudi koje znam) jako neljubazno.
Whisper
19.08.2011., 15:57
Hvala na odgovoru. Mene je iskreno jako strah da će operacija poći po zlu, znam da je opća anestezija zeznuta.. U životu sam prošla srećom samo jednu operaciju (slijepo crijevo) i znam da čak ni rutinska operacija nije bezazlena, oporavljala sam se dobrih 10 dana... Kod rinoplastike me strah pogotovo što tu čitam na forumu da se završni rezultat vidi tek za pola godine do godinu (!) te da se nekim curama pojavila kvržica u nosu (?) Da li pojava toga ovisi o vrsti nosa ili? Moj nos je malo zakrivljen u jednu stranu tj. asimetričan i ima onu tipičku "bjelačku" grbu, s tim da mu je vrh isto malo spušten prema dolje (ali nije orlovskog tipa). Uz to nos sam po sebi visok (oduvijek bio) pa pretpostavljam da nikad neću moći imati prćasti nosić ili nešto slično. Da li ima tu koja cura a da ima sličan nos da razmijenimo fotke?
Što se novca tiče, mogla bih kroz godinu dana uštedjeti oko 7,8 tisuća kuna, ali ne znam je li to dovoljno jer na nekim cjenicima vidim da su cijene znatno veće od toga. Radije bih išla kod nekog tko je specijaliziran za to nego u državnu bolnicu jer me od njih hvata jeza i osoblje je (iz mog i iskustava ljudi koje znam) jako neljubazno.
gle, ne mora biti. ja sam prvu op obavila kod privatnika (11 000 kn) i ispala je žešća katastrofa, a drugu u bolnici (besplatno) jer mi je ostala unutarnja deformacija i ispalo mi je super. s tim da se jos tu ima sta popravljat jos od prve op, ali je rezultat daleko bolji, doktoru kapa dole u svakom pogledu, a osoblje je prema meni bilo super. ukratko, ako se odlučiš dooobro se raspitaj, čitaj, odi na konzultacije i slično. pozornost obratit na negativna iskustva, jer su određeni plastičnjaci jako traljavi u poslu koji rade. to sam, nažalost, na svojoj koži iskusila. A za samu operaciju se ne moraš bojat, oporavak nije bolan niti dug, a ako imaš povjerenja u doktora nemaš se kaj brinut.
akasha001
20.08.2011., 15:52
Hej ljudi...imam pitanje... Uglavnom, jos u osnovnoj skoli, na satu tjelesnog, dobila sam loptom udarac u nos... boljelo je kojih par minuta i prestalo....ali je bila uzasna bol... sto je vrijeme vise prilazilo(sada imam 22), ja sam teze disala na nos... i evo, i dan danas imam taj problem... na jednu nosnicu disem onako... nije 100%, al ajd, moze proc...a druga je polu zatvorena... ne sjecam se kada sam normalno udahnula zrak na nos... da li moze biti da su mi od tog udarca osteceni sinusi? i da... ni miris ni okus ne raspoznajem onako kako treba....
renegade-
20.08.2011., 16:16
e ovako :) ,imam pitanja ,muci me nos ,tesko disem i uzasno me to zivcira :)
imam 17 godina ,jel se moze napraviti da devijacija septuma sa toliko godina ?
koliko se placa ? ,koliko ako se zeli korigirati nos ?
sto se tice boli to me nezanima,samo zelim udahnuti punim plucima
hvala svima na odgovorima ,pozdrav
DoctorWhoGirl
20.08.2011., 21:17
e ovako :) ,imam pitanja ,muci me nos ,tesko disem i uzasno me to zivcira :)
imam 17 godina ,jel se moze napraviti da devijacija septuma sa toliko godina ?
koliko se placa ? ,koliko ako se zeli korigirati nos ?
sto se tice boli to me nezanima,samo zelim udahnuti punim plucima
hvala svima na odgovorima ,pozdrav
Da, devijacija septuma se moze ispraviti operacijom i sa 17 god. Barem u drz. bolnicama za privatnike ja nezz.
I da, ako radis op. u drzavnim bolnicama, nista, sve ide preko HZZO-a ako imas devijaciju, a usput se dogovoris dali ti moze sredit i estetski, a ak ne zeli onda trazis dalje. A kod privatnika ja nezz nek ti drugi kazu ili procitaj malo temu.....
Uopce ne boli......i ja zelim udahnut punim plucima zato idem opet :D
renegade-
20.08.2011., 21:34
Da, devijacija septuma se moze ispraviti operacijom i sa 17 god. Barem u drz. bolnicama za privatnike ja nezz.
I da, ako radis op. u drzavnim bolnicama, nista, sve ide preko HZZO-a ako imas devijaciju, a usput se dogovoris dali ti moze sredit i estetski, a ak ne zeli onda trazis dalje. A kod privatnika ja nezz nek ti drugi kazu ili procitaj malo temu.....
kako otkriti jel imam bas tu devijaciju (iako je imam 100 % )
koliko traje oporavak ? ,to mi je najbitnije ,kada bi mogao se normalno baviti sportom?
jel drzavne bolnice rijese taj problem ? (mislim jel ima ucinka ? ) ,ili je to ipak koliko para toliko muzike ?
sto se tice estetike ,to mi trenutno nije jako veliki problem(nemam jako ruzan nos ) ,kao sto sam rekao bitno mi je da disem punim plucima ,jer ovo izluduje ,pricanje kroz nos ,vecinom disem na usta ,katastrofa -.-
hvala na odgovorima
More123
22.08.2011., 14:07
Hej, nova sam
Je li netko od vas ima kakvih iskustava sa operacijom nosa preko socijalnog? Kakvi su rezultati? Helpajte ljudi!
renegade-
22.08.2011., 16:56
Hej, nova sam
Je li netko od vas ima kakvih iskustava sa operacijom nosa preko socijalnog? Kakvi su rezultati? Helpajte ljudi!
isto pitanje sam ja postavio post prije tvoga ,sad cekamo odgovore :)
grgurmali
22.08.2011., 16:59
Hej, nova sam
Tzv. operacija nosa se gura na silu (u medijima) pod estetske operacije iako je to tek sporedno u odnosu na glavne funkcije nosa za naše male živote.
Operacija je prilično brutalna, zahtijeva timski rad i opću anesteziju pa vas upućujem na javne bolnice, točnije ORL odjele gdje će vam sve napraviti lege artis i još besplatno.
Preporučam ORL u Vinogradskoj i bilo kojeg genijalca s odjela jer im privatnici nisu niti do koljena u nijednom segmentu ove kirurške procedure (ma koliko para namlatili od nesretnih krivonosonja i ma koliko uložili u potkupljivanje novinara).
DoctorWhoGirl
22.08.2011., 18:56
kako otkriti jel imam bas tu devijaciju (iako je imam 100 % )
koliko traje oporavak ? ,to mi je najbitnije ,kada bi mogao se normalno baviti sportom?
jel drzavne bolnice rijese taj problem ? (mislim jel ima ucinka ? ) ,ili je to ipak koliko para toliko muzike ?
sto se tice estetike ,to mi trenutno nije jako veliki problem(nemam jako ruzan nos ) ,kao sto sam rekao bitno mi je da disem punim plucima ,jer ovo izluduje ,pricanje kroz nos ,vecinom disem na usta ,katastrofa -.-
hvala na odgovorima
Trazi od svog lijecnika uputnicu za ORL i narucis se na pregled, tek ces onda saznat imas li uopce devijaciju (vecina ljudi je ima samo sto je kod nekih izrazito izrazena tako da im stvara probleme pri disanju) i dali ti ona stvara probleme kod disanja...ili su to sinusi ili alergije......Meni nitko onije vjerovao da sam imala devijaciju dok nisam otisla na ORL i dokazala im....svi su mislili da zelim samo estetski korigirati nos :rofl:
Da, isprave ti devijaciju i dises normalno, naravno poslije jedno 6mj do godinu dana....toliko traje oporavak samog nosa.....a sportu se mozes vratiti mislim poslije 2 mj (ako sam ukrivu nek me netko ispravi) ili kad ti lijecnik preporuci, zavisi kojim se sportom bavis....ja sam nakon 4 mj.....:D
Ako ti ne smeta toliko izgled nosa odi u neku drzavnu bolnicu (mada ako nadjes dobrog lijecnika mozda ti i sredi i estetski) nemas sto izgubit a i ides preko HZZO-a. A ako imas viska novaca i bitan ti je izgled onda privatniku :D
renegade-
22.08.2011., 20:13
Trazi od svog lijecnika uputnicu za ORL i narucis se na pregled, tek ces onda saznat imas li uopce devijaciju (vecina ljudi je ima samo sto je kod nekih izrazito izrazena tako da im stvara probleme pri disanju) i dali ti ona stvara probleme kod disanja...ili su to sinusi ili alergije......Meni nitko onije vjerovao da sam imala devijaciju dok nisam otisla na ORL i dokazala im....svi su mislili da zelim samo estetski korigirati nos :rofl:
Da, isprave ti devijaciju i dises normalno, naravno poslije jedno 6mj do godinu dana....toliko traje oporavak samog nosa.....a sportu se mozes vratiti mislim poslije 2 mj (ako sam ukrivu nek me netko ispravi) ili kad ti lijecnik preporuci, zavisi kojim se sportom bavis....ja sam nakon 4 mj.....:D
Ako ti ne smeta toliko izgled nosa odi u neku drzavnu bolnicu (mada ako nadjes dobrog lijecnika mozda ti i sredi i estetski) nemas sto izgubit a i ides preko HZZO-a. A ako imas viska novaca i bitan ti je izgled onda privatniku :D
imam ja problema i sa sinusima i to nekad i velikih
,ali znam da je ovo cisti problem s disanjem,nemogu se zamislit da drzim zatvorena usta 5 minuta i da disem kroz nos nema sanse :)
pricam kroz nos
bavim se nogometom ,golman ,znaci primam udarce u nos ,ne stalno ali zna biti nekad ,najduze sto mogu pauzirati ,je 2-3 mjeseca i to preko zime znaci :)
gledaj nos ko nos ,jest malo povelik iz profila ,nije toliko ruzan ,mislim za sada mi nije bitan izgled,samo da normalno disem
znaci ima ucinka ici u drzavnu bolnicu ,vidit cu sada u 9 mjesecu sa svojim lijecnikom
hvala na odgovoru
znam da su ljudi naporni s ovim pitanjima, ali zanima me imaš li iskustva koji su doktori preko socijalnog u redu i koji su spremni usput popraviti nos , tj postoji li još ta mogućnost u našim bolnicama?
dosta ljudi spominje dobre doktore,ali nitko ne govori o tome koji i estetski srede besplatno!
DoctorWhoGirl
23.08.2011., 11:54
znam da su ljudi naporni s ovim pitanjima, ali zanima me imaš li iskustva koji su doktori preko socijalnog u redu i koji su spremni usput popraviti nos , tj postoji li još ta mogućnost u našim bolnicama?
dosta ljudi spominje dobre doktore,ali nitko ne govori o tome koji i estetski srede besplatno!
Ja sam ti sredila nos na pocetku godine u KB Merkuru u Zg-u s tim da na njihovom ORL odjelu imas nekoliko otorinolaringologa i sve zavisi kod kojeg odes na pregled i koji ce te operirat, ja sam imala te srece da mi je jedan od lijecnika pristao i etsteki ga sredit (mada on nije zelio ali sam ja ustrajala u tome da mi ga i estestki korigira usput). Znam slucajeve kod kojih lijecnici nisu htjeli i estetski korigirati nos i nisu (cure koje su bile samnom u sobi). Zato kazem sve zavisi kako se dogovoris na pregledu.
-doktori preko socijalnog-......Njima je u interesu da ti isprave devijaciju (zato su placeni) a ne da ti korigiraju nos, sve to zavisi od komunikacije i dogovora s pojedinim lijecnikom. E sad nisu svi doktori preko socijalnog isti, neki zele da im posebno platis estetsku (ja nezz za takve slucajeve) a neki ne :D
Meni su na prvoj op. ispravili devijaciju al se moj neposlusni nos na vrhu ukrivio tako da je opet doslo na isto ali su mi na kontroli rekli da ce mi opet operirat (samo estetski) vrh nosa. Ako imas jos pitanja PM :zubo::zubo:
Ja sam ti sredila nos na pocetku godine u KB Merkuru u Zg-u s tim da na njihovom ORL odjelu imas nekoliko otorinolaringologa i sve zavisi kod kojeg odes na pregled i koji ce te operirat, ja sam imala te srece da mi je jedan od lijecnika pristao i etsteki ga sredit (mada on nije zelio ali sam ja ustrajala u tome da mi ga i estestki korigira usput). Znam slucajeve kod kojih lijecnici nisu htjeli i estetski korigirati nos i nisu (cure koje su bile samnom u sobi). Zato kazem sve zavisi kako se dogovoris na pregledu.
-doktori preko socijalnog-......Njima je u interesu da ti isprave devijaciju (zato su placeni) a ne da ti korigiraju nos, sve to zavisi od komunikacije i dogovora s pojedinim lijecnikom. E sad nisu svi doktori preko socijalnog isti, neki zele da im posebno platis estetsku (ja nezz za takve slucajeve) a neki ne :D
Meni su na prvoj op. ispravili devijaciju al se moj neposlusni nos na vrhu ukrivio tako da je opet doslo na isto ali su mi na kontroli rekli da ce mi opet operirat (samo estetski) vrh nosa. Ako imas jos pitanja PM :zubo::zubo:
hvala na odgovoru !!!
More123
23.08.2011., 17:07
Ima li tko iskustava kod otorinolaringologa u Zadru? I od koliko godina bi se moglao operirati nos? Neki govore od 16 godina a neki tek od 22!
želimir02
23.08.2011., 20:54
prijavljujem značajni napredak u oporavku. oteklina se napokon smanjuje i nos postaje sve ljepši. operacija za 11 mjesec i dalje ostaje, ali ja sam napokon zadovoljna napravljenim!!! eto, samo da se pohvalim:D
Super, baš mi je drago zbog tebe :cerek:
gle, ne mora biti. ja sam prvu op obavila kod privatnika (11 000 kn) i ispala je žešća katastrofa, a drugu u bolnici (besplatno) jer mi je ostala unutarnja deformacija i ispalo mi je super. s tim da se jos tu ima sta popravljat jos od prve op, ali je rezultat daleko bolji, doktoru kapa dole u svakom pogledu, a osoblje je prema meni bilo super. ukratko, ako se odlučiš dooobro se raspitaj, čitaj, odi na konzultacije i slično. pozornost obratit na negativna iskustva, jer su određeni plastičnjaci jako traljavi u poslu koji rade. to sam, nažalost, na svojoj koži iskusila. A za samu operaciju se ne moraš bojat, oporavak nije bolan niti dug, a ako imaš povjerenja u doktora nemaš se kaj brinut.
U kojoj si bolnici bila?
Ja sam bila naručena kod dr kalogjere (sestre milosrdnice) u 6mj. Odgodila sam operaciju radi mora , premda mogu reći da je ipak vise bilo zbog straha :rolleyes: Operacija bi trebala biti u rujnu, pa me zanima dali je netko bio kod kalogjere i kakva su iskustava??
Whisper
24.08.2011., 09:45
u dubravi sam bila, na maksilofacijalnoj
@želimir02 thanx:)
namjerna
25.08.2011., 12:55
Tzv. operacija nosa se gura na silu (u medijima) pod estetske operacije iako je to tek sporedno u odnosu na glavne funkcije nosa za naše male živote.
Operacija je prilično brutalna, zahtijeva timski rad i opću anesteziju pa vas upućujem na javne bolnice, točnije ORL odjele gdje će vam sve napraviti lege artis i još besplatno.
Preporučam ORL u Vinogradskoj i bilo kojeg genijalca s odjela jer im privatnici nisu niti do koljena u nijednom segmentu ove kirurške procedure (ma koliko para namlatili od nesretnih krivonosonja i ma koliko uložili u potkupljivanje novinara).
Pa ne bi se baš složila s tobom da su svi "genijalci" u Vinogradskoj. Mene je jedan takav "genijalac" dr. Vladimir Bedeković uprskao i to sam mu dozvolila da me i drugi put ide "popravljati" :mad:
Ali navodno su ga najurili iz bolnice jer su skužili da je uzimao novac za operacije koje je izvodio preko uputnice (u talu sa gl. sestrom) pa je sada otvorio privatnu kliniku Orlando. Tako je i meni naplatio a imala sam uputnicu. Pazite da ga zaobiđete u širokom luku :mig:
anita j
25.08.2011., 16:37
sakupljam pare, jedva čekam jesen! :trio: vi samo i dalje pišite o iskustvima sa glušcem, svaka informacija dobro dođe :top::raspa: pozz svim nosevima!
renegade-
26.08.2011., 20:19
kakva su iskustva operacija nosa u osijeku i vinkovcima :)
aprilili
28.08.2011., 00:49
La Diosa ja inace palim na guranje...tvoj nosic je stvarno za 10!!!! Do sada najbolje obavljen poso od ovih slikica sto sam vidjetla na forumu. Nisam redovna pa se ne sjecam jesi ti isto rekla nesto u vezi one famozne kvrgice,loptice ili kako je vec nazivate? Jel se pojavili i odjavila i kod tebe :)...Dakle svaka cast za Dr Toncica :)
mladadoktorka
28.08.2011., 13:37
@namjerna
mislim da nije u redu tako blatiti određene liječnike.mene je operirao prof. bedekoviić i napravio je super posao.isto znam još 2 cure kojima je napravio predivne noseve i obje su super zadovoljne.žao mi je što nisi zadovoljna svojim ishodom operacija.i orlando postoji od 2004. godine,tako da bedeković nije ni najuren s vinogradske niti je otvorio orlando.na orlandu radi puno liječnika s vinogradske,i bedeković tamo povremeno radi(zvala sam ih i rekli su mi da on radi uglavnom face liftinge tamo i to kad ga zovu i to par puta godišnje).
nemoj ovo shvatit kao neko pametovanje ili uvredu,ali sam samo htjela reći da nije u redu tako blatit ljude.
pozz
Zauvijek tvoja
29.08.2011., 02:45
Od moje je isto toliko proslo :)
Meni je kirurg rekao da 3-4 mjeseca ne smijem ici na solarij, zbog UV zraka i topline jer bi mi nos bio natečen.
Ja isto hitno trebam potamnit, pa sam mislila da bi ipak otisla na solarij, lezeci (u stojecem neizvedivo), iskljucila lampe za lice i jos k tome stavila neku maramu il nesto.
Iiiii???? Jesi li zadovoljna????
Tebi je cak rekao da 3-4 mjeseca moras cekati?! :eek::eek: Ja odoh za koji dan, javit cu ti jesam li prezivjela :) Dosta sam cekala! :) :) Hvala na odg. :)
Bok svima! Jel ima netko iskustva sa operacijom devijacije septuma kod dr. Parazajdera na Svetom Duhu i općenito iskustva s tim doktorom?
lora273
29.08.2011., 11:14
Evo i mene poslije operacije.:D bila u utorak, prošlo odlično,podljevi i plavice minimalni, posljedice opće anestezije nisu neke dramatične. Nisam povraćala, samo sam bila dosta iscrpljena poslije. U petak sam došla doma i svakim danom organizam je sve jači (ne treba ležat po cijele dane,nikad onda vratit snagu).:D sutra skidam kalup pa me baš zanima kak će to sve izgledat, nadam se da neće naknadno još puno nateknut nos..kak je vama išlo poslije kalupa?
e da,jedino što od anestezije i lijekova imam su povremene aritmije srca, al to sam znala imat i prije (obiteljska karakteristika nažalost), a kako je svakim danom sve manje ne brinem se previše. :D
Zauvijek tvoja
29.08.2011., 14:02
Evo i mene poslije operacije.:D bila u utorak, prošlo odlično,podljevi i plavice minimalni, posljedice opće anestezije nisu neke dramatične. Nisam povraćala, samo sam bila dosta iscrpljena poslije. U petak sam došla doma i svakim danom organizam je sve jači (ne treba ležat po cijele dane,nikad onda vratit snagu).:D sutra skidam kalup pa me baš zanima kak će to sve izgledat, nadam se da neće naknadno još puno nateknut nos..kak je vama išlo poslije kalupa?
e da,jedino što od anestezije i lijekova imam su povremene aritmije srca, al to sam znala imat i prije (obiteljska karakteristika nažalost), a kako je svakim danom sve manje ne brinem se previše. :D
Ja sam na dan skidanja kalupa odmah izasla u grad. I ja skoro nikako nisam imala podljeve i modrice. Nos ce ti biti natecen a to ti neces ni primijetiti. Samo sto ce ti se nos s vremenom mijenjati. Kod mene nije se nista puno promijenio. Javi se obavezno! :) :)Nadam se da ces biti zadovoljna.
LillyBraUn
29.08.2011., 15:59
Cure jeste se vozile u avionu poslije operacije?
Ja sam nedavno isla na put i pri uzlijetanju, a i dok smo se vozili sam mislila da ce mi nos eksplodirat, nije trajalo cijeli let al dobrih pola sata je bolilo. :eek:
A i jos uvijek je natečen :tuzni:
U kojoj si bolnici bila?
Ja sam bila naručena kod dr kalogjere (sestre milosrdnice) u 6mj. Odgodila sam operaciju radi mora , premda mogu reći da je ipak vise bilo zbog straha :rolleyes: Operacija bi trebala biti u rujnu, pa me zanima dali je netko bio kod kalogjere i kakva su iskustava??
jos nitko da odgovori a meni preostaje nesto više od 8 dana od operacije!:mama:
ninna271k
29.08.2011., 17:06
zna li netko kakve su sobe na orl rebro?
namjerna
29.08.2011., 18:00
@namjerna
mislim da nije u redu tako blatiti određene liječnike.mene je operirao prof. bedekoviić i napravio je super posao.isto znam još 2 cure kojima je napravio predivne noseve i obje su super zadovoljne.žao mi je što nisi zadovoljna svojim ishodom operacija.i orlando postoji od 2004. godine,tako da bedeković nije ni najuren s vinogradske niti je otvorio orlando.na orlandu radi puno liječnika s vinogradske,i bedeković tamo povremeno radi(zvala sam ih i rekli su mi da on radi uglavnom face liftinge tamo i to kad ga zovu i to par puta godišnje).
nemoj ovo shvatit kao neko pametovanje ili uvredu,ali sam samo htjela reći da nije u redu tako blatit ljude.
pozz
gle draga,
ovo je mjesto za iznijeti svoje mišljenje /iskustva/stavove što sam iskreno i učinila.
Činjenica je da dr. Bedeković Vladimir godinama uzima novac i onda operira na uputnicu u državnoj bolnici (Vinogradska, stvar za sve moguće inspekcije :kava:) Činjenica je da mi je napravio katastrofu od nosa i poremetio disanje.
Ti si, ili sentimentalno vezena uz njega ili te ispipao na jednoj od svojih kontrola pa ti se dopalo, jer u suprotnom ne vidim razloge za skakanje na zadnje noge i besplatnu reklamu :ne zna:. Jer, zašto bi te uznemirio moj post ako sam iznijela gole činjenice ?
pozz
LoLiTa1994
29.08.2011., 21:49
Dakle,znam da je ova tema dobro razrađena i da je bilo milijun postova o njoj.
Ali,i need help.
Imam par pitanja.....dakle prije otprilike 2 i pol mjeseca sam operirala nos u privatnoj poliklinici(bilo je isključivo estetski,nisam imala devijaciju),btw imam 17 god.
Evo,došao je kraj ljeta i sada pokušavam shvatiti da li mi se nos promjenio od poč ljeta.
1.najveći problem mi je i dalje smijanje.Imala sam dosta spušten nos koji je podosta podignut i valjda mi je mišić doživio stres :rolleyes:,sva sam ukočena još uvijek! i izgledam ko kalun kad se nasmijem.Uz to, osjećam i neko zatezanje kada se onako od srca nasmijem.i to me živcira,uvijek si moram pridržavati nos dok se smijem jer se bojim da se nekaj ne razvuče.Dakle,ako je netko prošao kroz to,da li se smijem smijati slobodno unatoč zatezanju i bez straha da će mi se vrh spustit ili nekaj??!!!:ne zna:Znam da sam paranoična,ali nakon 17 god.života s nosom koji je bio praktički na čubi....shvatite me!
2.Vrh nosa mi je još uvijek nekako osjetljiv na dodir i lagano napuhnut što drugi ne primjete.Ali ja to vidim kad se približim ogledalu i dobro promotrim.
Mislite da je i to normalno?:rolleyes:Jedva čekam da taj vrh splasne jer ovako pomalo izgldam ko da me ubola pčela...u vrh nosa....:mad:
helpajte,zahvaljujem unaprijed....
leeloo27
29.08.2011., 22:01
Ubuduće kad pronađeš temu o problemu koji te zanima onda na njoj piši umjesto da otvaraš svoju temu.
mladadoktorka
29.08.2011., 22:07
@namjerna..
nisam sentimentalno vezana za doktora,nije me ni prepipao,osim po nosu( što nekako i ima smisla. :) )..nit je uzeo novce od mene.nit od cura koje znam.
samo sam i ja iznijela svoje mišljenje-tebi je napravio loše,meni je napravio skroz dobro.pa da neka treća osoba koja ovo čita ne zaključi na temelju tvog posta da je lik koma.
želimir02
29.08.2011., 22:14
namjerna, razumijem tvoj gnjev na dotičnog doktora obzirom na sve što si prošla al ovaj post je prilično zločest i mislim da uopće nije na mjestu.
LoLiTa1994, meni je prošlo malo više od dva mjeseca i čudan mi je osjećaj kad se smijem a nos je otečen pogotovo vrh. Probala sam staviti naočale koje sam prije nosila i nema šanse jer je nos preširok :rolleyes: treba strpljenja i vremena da to prođe.
leeloo27
29.08.2011., 22:23
Prekinite sa prepucavanjem inače slijede kartoni.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.