PDA

View Full Version : Sunčane naočale

skeptik
31.07.2003., 10:38
Htio bih kupiti kvalitetne suncane naocale ( :cool: ) koje pruzaju dobru zastitu protiv UV zraka.
S druge strane, ne zelim dati velike novce za poznatu marku (Rejban i sta ti ja znam ...) jer imam osjecaj da tako samo pola novca dajem na stvarnu kvalitetu, a drugu polovicu na ime.

Dakle, kako znati da su suncane naocale kvalitetne (tj. da pruzaju dobru zastitu), a da nisu pretjerano skupe? Gdje ih kupiti? Sto na njima mora pisati? Na sto trebam obratiti paznju? Sve sto znate o tome, dobro ce mi doci.

Hvala! :)

Secundo
31.07.2003., 11:38
Pazi na UVA i UVB apsorpciju. Mora biti iznad 95%. Ako ne nadjes nikakve podatke o tome, ne kupuj.

luca
31.07.2003., 12:09
moj bratic je prije dva tjedna (u FR) kupio nekakve no name suncane za male novce (jos je i snizenje bilo), uz koje je dobio i certifikat o kvaliteti stakala i apsorpciji. dakle, to sto trazis postoji, ali je pitanje kako ih naci...

skeptik
01.08.2003., 15:35
Secundo, a sto ako ne pise posebno za UVA i UVB, nego samo UV? Jesu li takve naocale sumnjive?

skeptik
06.08.2003., 10:29
Hajde, znam da znate jos toga, samo vam se neda pisati.
Pliiizzz!!!

Secundo
06.08.2003., 15:35
skeptik kaže:
Secundo, a sto ako ne pise posebno za UVA i UVB, nego samo UV? Jesu li takve naocale sumnjive? U tom slucaju se vjerojatno odnosi na UVA zrake.

www.fielmann.com pise da su certificirane naocale sa oznakom UV 400, odnosno CE. Stepen apsorpcije svijetla preporucuju izmedju 68% i 75%.

Imas i marke koje jamce dobru zastitu, npr. Ray Ban (za kompletne naocale) ili Eagle Eye (samo stakla). Ovo zadnje ide i kada nosis naocale sa dioptrijom, apsorbiraju 99% UVA i UVB.

Zigijev povratak
13.08.2003., 09:54
i na kraju, di i koje kupiti???

cirano
04.06.2004., 14:14
Pozdrav grupi,

Najprije isprika ako sam fulao grupu, ali ova mi se cini
najprikladnija za pitanje iz subjecta. Naime, morao bih si napraviti
suncane naocale jer nosenje obicnih vani na suncu ne dolazi u obzir.
Pa me zanimaju vasa iskustva, kakav okvir uzeti s obzirom na trajnost
(za normalne dioptrijske ili suncane naocale), kakovo toniranje
preporucujete (trajno ili fotoosjetljiva stakla) i naravno di se to
moze povoljnije napraviti? Jer me vec i od pogleda na cijene u nekim
optikama i kroz ove klasicne boli glava, valjda mi se nije vec
dioptrija promijenila?! :-)

---
Ma di sam zaboravil svoj bog?! (http://funny.mojblog.com)

Leeloo
04.06.2004., 14:48
Ja sada imam dva para naocala... obicne dioptrijske i suncene dioptrijske.

Prije toga sam imala one sa foto osjetljiv staklima. Nisu mi bile bas dobre. Kada udjem u prostoriju treba sacekati da se "odtamne". Poslije izvjesnog vremena vratile su mi se glavobolje. Oftamolog mi je rekao da bi uzrok mogla biti ta stakla.
Kada sam promijenila stakla, glavobolje su prestale.
A i izgledale su ruzno... ona boja na staklima (sivkasta) je bila kriza. :rolleyes:
Sada imam dva para.... zauzimaju mjesta u torbi, ali vrijede :)

Ja sam u sarajevu pa ti ovdasnje cijene vjerovatno nista ne znace.

kem
04.06.2004., 19:28
Hm...ja imam dioptrijske s fotoosjetljivim staklima. Meni su mrak! Nosim ih vec 6-7 godina i ne mogu se pozaliti. Uvijek mi je bila muka kad izadjem na sunce i "oslijepim", ili obrnuto, udjem u stan i treba vremena da se oci naviknu...S ovima uvijek imam jednako svjetla, a ne moram nositi suncane.

Winona
04.06.2004., 23:01
Ja sada imam dva para naocala... obicne dioptrijske i suncene dioptrijske

ja isto

s tim da ove prve stavim na nos samo kad moram bas do kasno navecer raditi, u pravilu ih cijelo vrijeme zaboravljam :rolleyes:

ja imam na suncanima trajno toniranje, radila sam u zg a to jest skupo, nisi nis krivo vidio ;)

Dragana
07.06.2004., 01:34
Nosim naočale sa fotogrej staklima već par godina i super su, uopšte ne primećujem da ih imam, fino reaguju na promenu svetla i uopšte se ne magle kad iz hladnog uđeš u toplu prostoriju.Odtamne se vrlo brzo nakon što se skloniš sa svetla, a još brže se zatamnjuju. Da bi lepo izgledale odaberi okvir (po mogućstvu plastični) malo tamnije boje, tako na suncu izgledaju baš kao prave naočale za sunce.

cirano
07.06.2004., 11:00
Hmm, pital sam i na hr.alt.med i dobivam apsolutno iste komentare ko i ovdje, cca 50-50. Al ja nekako vise naginjem trajno toniranim, pretezno mi trebaju za voznju (ujutro vozim na istok a popodne na zapad) jer za nosenje vec imam jedne. Jos nisam odlucil.

roberta carlos
07.06.2004., 11:44
koliko košta trajno toniranje? i mogu li dobiti baš crna stakla? i mogu li imati takva stakla na svim okvirima, tj. mogu li napraviti dioptriju na onim velikim muhastim naočalama?

happygoose
08.06.2004., 10:22
Nosim naocale, imam i suncane sa dioptrijom.Po meni najbolje je kupiti, ako se ima love, one sa polaroidnim staklima, imam ih i sama, kupila prije tri godine u Engleskoj, u jednoj od onih mjesta kaj imaju i dijagnostiku i prodaju, profesionalan usluga, mislim da sam sve zajedno platila oko 180 funti, znaci pregled i dijagnoza, prvi okvir i stakla, drugi okvir besplatan, te polaroidne lece.
Polaroidne su jako zahvalne za voznju auta, nema refleksije, jer se svjetlo sjece u svim pravcima, tako da nema onog efekta da ti i kroz tamna stakla sunce tuce direkt u zjenicu.Toplo preporucam....:D

mars
09.06.2004., 11:29
_Svakako_ si uzmi antirefleksna.
Meni se vise svidjaju fotoosjetljiva nego s fiksnim zatamnjenjem, to je individualno.

cirano
09.06.2004., 13:30
Cul sam svakakve prijedloge, i na kraju se odlucih za zeleno tonirana :cool: (75% ak se ne varam). U medjuvremenu sam probal jedne bez dioptrije sa fotoosjetljivim staklima i razocaral se totalno. Jer se bez direktnog suncevog osvjetljenja skoro pa nisu zatamnjivale (voznja u autu) :confused:

kami
15.07.2004., 18:28
cirano kaže:
Cul sam svakakve prijedloge, i na kraju se odlucih za zeleno tonirana :cool: (75% ak se ne varam). U medjuvremenu sam probal jedne bez dioptrije sa fotoosjetljivim staklima i razocaral se totalno. Jer se bez direktnog suncevog osvjetljenja skoro pa nisu zatamnjivale (voznja u autu) :confused:

Pametno je dakle uzeti tonirane, antirefleksivne, polarizirajuće naočalne leće, s UV zaštitom. Je li moguće to sve kombinirati?

Gdje je to u Zg najbolje dati napraviti? I gdje je najbolji izbor okvira za takvu kombinaciju?
Čini mi se da je teško naći korekcijske okvire koji funkcioniraju s toniranim staklima.

cirano
15.07.2004., 21:38
Proseci malo po optikama i raspitaj se za cijene. Al ne kuzim zakaj mislis da ne "funkcioniraju"? U smislu tvog izgleda? Stvar je u tome da su lece bez dioptrije proizvoljnog oblika upravo zato sto nemoraju biti dio kugle. Tako da dizajneri imaju siroke ruke za izradu raznlikih okvira. To kod dioptrijskih naocala pada u vodu upravo zbog oblika, tako da ti je preporuka da se odlucis za neke dioptrijske okvire i ugradis unutra stakla kakova zelis.

kami
16.07.2004., 09:51
cirano kaže:
Proseci malo po optikama i raspitaj se za cijene. Al ne kuzim zakaj mislis da ne "funkcioniraju"? U smislu tvog izgleda? Stvar je u tome da su lece bez dioptrije proizvoljnog oblika upravo zato sto nemoraju biti dio kugle. Tako da dizajneri imaju siroke ruke za izradu raznlikih okvira. To kod dioptrijskih naocala pada u vodu upravo zbog oblika, tako da ti je preporuka da se odlucis za neke dioptrijske okvire i ugradis unutra stakla kakova zelis.

Napisala sam da je 'teško naći korekcijske okvire koji funkcioniraju s toniranim staklima' jer mi se čini da su takvi okviri bojom prilagođeni bezbojnim staklima.

Nisam se u mogućnosti prošetati po gradu, zato i pitam. Nije mi baš ni bitna cijena nego dobar izbor okvira koji pašu s toniranim staklima.

Chloe
16.07.2004., 10:23
Ja imam veću dioptriju i trebam napraviti nove naočale pa sam išla kod optičara i preporučila mi je one clip-on ili kak se zovu jer ako napravim foto-osjetljiva stakla, bit će deblja pa neće to baš lijepo izgledati; a druga opcija su sunčane naočale s dioptrijom, s tim da izabrem neki deblji i plastični okvir jer su i ta stakla deblja...

a jel ima tko iskustva s "clip-on"?

cirano
16.07.2004., 13:42
Upravo sam isto pitanje postavio na hr.alt.met, pogledaj si odgovore ovdje (http://groups.google.com/groups?hl=hr&lr=&ie=UTF-8&c2coff=1&safe=off&frame=right&th=111c9784df807ad0&seekm=c9t74c%247d5%241%40bagan.srce.hr#link1)

http://www.fuuny.tk

Kyra
24.07.2004., 11:27
Ja imam klasične sunčane naočale kojima sam dala promijeniti leće tako da su mi stavili dioptrijske. Stakla su i dalje plava i jako ugodna. Nisu dakle fotoosjetljive naočale nego baš sunčane. Koristim ih najviše kad vozim.
Imala sam i fotoosjetljive ali nisam bila baš zadovoljna, ne toliko funkcionalnošću nego onom sivom bojom koja me je, imam dojam, činila starijom :no: :zubo:

tatiana
24.07.2004., 16:00
A zašto si ne bi jednostavno kupio leće, pa onda možeš nositi normalne, bilo kakve sunčane naočale?
Meni je to bio jedan od razloga što sam s naočala prešla na leće. Po ljeti sam htjela popizdit.:raspa:

danni
21.05.2005., 19:11
Razmišljam o kupnji sunčanih naočala, a nosim i dioptrijske, pa sam mislila kupiti sunčane s dioptrijom (da s njima mogu i voziti auto)

Pa sad, ima li tko kakvih iskustava, savjeta, da li je to uopće pametno, gdje su najpovoljnije i slično???

smjeskica
21.05.2005., 19:51
Ima ih moj brat...jako je zadovoljan...vozi normalno s njima.
Ne znam gdje su najpovoljnije,nisam u HR ali znam da su dosta skuplje od obicnih dioptrijskih.

Elektra
21.05.2005., 21:50
Moj dečko ima sunčane naočale i uvijek ih nosi. Njemu dosta smeta sunce tako da je to definitivno 2 u 1 :D Isplati se sigurno :)

Crimson Petal
22.05.2005., 00:04
smjeskica kaže:
ali znam da su dosta skuplje od obicnih dioptrijskih.

ne, nego te izadju malo skuplje od suncanih. zapravo, ovisi kakve suncane uzmes (mislim, ako se nekome svidja chanel i sl. ... :D).

ja sam si jednostavno izabrala suncane koje su mi se svidjele, a dioptrijska stakla su me ispala kojih 200-tinjak kuna.

tako da nije bas strasno.

http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=96848

danni
22.05.2005., 12:52
Puno hvala na odgovorima.
Ma meni nije važno da su sunčane neka marka, glavno da ne moram više škiljiti dok vozim...
Da, zaboravila sam napomenuti da ih kupujem u zagrebu.
Drugi tjedan ću se ići malo raspitati.

magriz
22.05.2005., 18:50
danni kaže:
Puno hvala na odgovorima.
Ma meni nije važno da su sunčane neka marka, glavno da ne moram više škiljiti dok vozim...
Da, zaboravila sam napomenuti da ih kupujem u zagrebu.
Drugi tjedan ću se ići malo raspitati.

ja imam obične dioptrijske sa sunčanim klipsama, i to mi je definitivno najbolje rješenje. probala sam fotoosjetljive, sunčane s dioptrijom, ali ovo mi je super, a cijena kao bolje sunčane (moje su ray ban bili okviri 1200 kn):top:

Kruska
22.05.2005., 20:53
više se isplati investirati u kotaktne leće+obične sunčane naočale, nego u sunčane naočale s dioptrijom, jer uz okvir kojeg platiš recimo 800 kn, stakla platiš oko 1500.:eek:

Crimson Petal
23.05.2005., 14:29
Kruska kaže:
stakla platiš oko 1500.

kakva su to stakla, pobogu?

Kruska
23.05.2005., 15:31
čuj.
čak i nazovimo ih normalna stakla ne dolaze ispod 1000 kuna.:mig:

danni
23.05.2005., 19:34
Kruska kaže:
čuj.

???
na koju foru?
pa moja nisu bila tako skupa (koliko se sjećam, plaćali ih starci :D )

No22
23.05.2005., 19:39
Kruska kaže:
čuj.

Ja sam neki dan, ne stakla nego plastiku platio 250kn bez okvira.

Crimson Petal
25.05.2005., 14:28
pa jebovas, kakva su to "obicna stakla" od 1000 kn? :eek:

ja jos nijednom nisam platila 1000 kn stakla. doduse, ja nemam staklena stakla :D, nego imam plastiku, to mi je bolje jer su mi onda cvike lakse i ne moram se brinuti da cu ih razbiti :raspa:, ali... .

sto vi to kupujete? neka superekstraposebna stakla or what? :o
ili je to normalna cifra za staklena stakla? :D

prosvijetlite me. :D

magriz
25.05.2005., 14:58
Crimson Petal kaže:
pa jebovas, kakva su to "obicna stakla" od 1000 kn? :eek:

ja jos nijednom nisam platila 1000 kn stakla. doduse, ja nemam staklena stakla :D, nego imam plastiku, to mi je bolje jer su mi onda cvike lakse i ne moram se brinuti da cu ih razbiti :raspa:, ali... .

sto vi to kupujete? neka superekstraposebna stakla or what? :o
ili je to normalna cifra za staklena stakla? :D

prosvijetlite me. :D

to jedino ako stavljaš sve moguće premaze na stakla, ali i s njima se da jeftinije proći.
ja imam antireflex i UV premaz, plastična tanka stakla i došla su me 600 kn, + okviri 1200 = 1800kn sve zajedno, a dobila sam diptrijske i sunčane naočale all in one (već rekoh imaju sunčane klipse)

Crimson Petal
25.05.2005., 15:03
e, ovako. moje suncane: :zubo: okvir 700 i nesto, stakla plasticna 200 i nesto i jos taj neki premaz 100 i nesto kuna.

i ja opet ne dolazim do tih cifri. :D

no dobro, izgleda da smo mi u osijeku dobro prosli. :cool:

anya
06.06.2005., 11:44
Crimson Petal kaže:
kakva su to stakla, pobogu?

To su ti specijalna stakla za one koji imaju veliku dioptriju da izgledaju tanja. Zato su tako skupa.

Inače, čula sam da te za vid i sunce nisu zdrave za oči. Zna netko zašto?

Ali G
06.06.2005., 12:51
ma dajte... evo, iz prve ruke.

Ako već nosite leće, kupite si samo sunčane - obične. Znači, onda se ne isplati ugrađivat dioptriju u sunčane.

Ako pak ne nosite leće - ugradnja stakala sa dioptrijom u sunčane dođe oko 300 kuna. Sad - kolko je to kome skupo ili jeftino. Meni je relativno skupo - kad sunčane platim 600, a za tih 300 si mogu uzeti još 2 para leća.

Morph
06.06.2005., 13:33
ja sam stakla platio mislim 5oo kn
i to se radi posebno u tvornici od firme koje su naočale (ove su dosta savinute, što je inače problem)

slavka
06.06.2005., 13:43
moschino sunčane naočale sa dioptrijom - 950 kn

anya
07.06.2005., 07:34
Ali G kaže:
ma dajte... evo, iz prve ruke.

Ako već nosite leće, kupite si samo sunčane - obične. Znači, onda se ne isplati ugrađivat dioptriju u sunčane.

Ako pak ne nosite leće - ugradnja stakala sa dioptrijom u sunčane dođe oko 300 kuna. Sad - kolko je to kome skupo ili jeftino. Meni je relativno skupo - kad sunčane platim 600, a za tih 300 si mogu uzeti još 2 para leća.

Ja ne smijem više nositi leće. Stoje mi doma u kutijici nove samo par puta nošene. Zato bi volila napraviti i te s dioptrijom.

cutecat
07.06.2005., 10:14
ja sam prosle godine stavljala stakla sa dioptrijom -4.5, znaci nesto su tanja, mislim da me doslo oko 500 kn. Super zadovoljna.

mush mushi
09.06.2005., 16:40
anya kaže:
Ja ne smijem više nositi leće. Stoje mi doma u kutijici nove samo par puta nošene. Zato bi volila napraviti i te s dioptrijom.

isti slucaj i kod mene, leće mi isushile i iziritirale oci da ih vishe nisam mogla nositi ni par sati dnevno...koma, izgledala sam ko vampir:D

sad lijepo nosim cvike i na njih nataknem suncane...ali razmisljam i o ovim dioptrijskim suncanim

vilinska musica
07.08.2007., 00:03
da ne otvaram novi topic kad je moje pitanje vec postavljeno u uvodnom postu, ali nije bas naislo na odgovor, pa da probamo sad, mozda cu ja pet godina kasnije imati vise srece?...
dakle, kako prepoznati dobar omjer kvalitete i cijene suncanih naocala? ja samo pogledom kroz stakla nisam u stanju odvojiti ray ban od ray bah s placa :D
ako imate iskustva pomognite mi, stvarno mi trebaju naocale, a nedam pare za logo.

tvitica
07.08.2007., 08:23
ja juce ubrala ove http://www.london-eyewear.co.uk/OLIVER-521-S-KKL-P8-by-Oliver,2,1,60,14153,productdetail,,.html

kod nas 1000kn i 20% popusta

e sada nisam našla nigdje specifikaciju

Marin 1
08.08.2007., 07:02
ja juce ubrala ove http://www.london-eyewear.co.uk/OLIVER-521-S-KKL-P8-by-Oliver,2,1,60,14153,productdetail,,.html

Gdje si ti to ubrala ako nije tajna?

tvitica
08.08.2007., 08:46
Gdje si ti to ubrala ako nije tajna?

u optici ...u Virovitici

vendella
08.08.2007., 09:19

Meni se to čini skupo... Ja sam za sunčane s dioptrijskim staklima dala manje od 800kn. Jest da sam tražila i tražila, ali da se naći i jeftinije.
Oni u optikama većinom pokušavaju uvalit skuplje naočale naravno. Ali mislim da zapravo velike razlike u kvaliteti samih stakala nema.

tvitica
08.08.2007., 10:11
Meni se to čini skupo... Ja sam za sunčane s dioptrijskim staklima dala manje od 800kn. Jest da sam tražila i tražila, ali da se naći i jeftinije.
Oni u optikama većinom pokušavaju uvalit skuplje naočale naravno. Ali mislim da zapravo velike razlike u kvaliteti samih stakala nema.

ma ne znam ja sam bolesna na naočale za okvire za dioptriske sam dala isto toliko love + stakla ...

vendella
08.08.2007., 10:19
ma ne znam ja sam bolesna na naočale za okvire za dioptriske sam dala isto toliko love + stakla ...

Ja isto jako volim naočale. Da imam love pokupovala bi si 100 okvira. Ali kad kupujem nastojim ipak proć što jeftinije pa tražim i tražim... :) Kad budem imala više love (optimista) bit ću i rastrošnija :)

coolgirl
08.08.2007., 11:58
predlažem optiku -50 u savskoj cesti blizu okretišta na savskom mostu. ja sam tamo kupila prije 3 godine markirane naočale i prezadovoljna sam osim toga dobila sam 50% popusta. imaju valjda na tisuće modela jako su kvalitetni. i za svaki đep po nešto. stvarno su mrak.

deedeedee
08.08.2007., 18:30
predlažem optiku -50 u savskoj cesti blizu okretišta na savskom mostu.

sritno svima koji se upute tamo pošto su zatvorili. :zubo:

sad su negdje kod autobusnog kolodvora.

vilinska musica
09.08.2007., 00:36
kako da znam da mi stakla imaju uva uvb i druge potrebne zastite? po certifikatu ili postoje drugi nacini? koliko kostaju najjeftinije naocale s kvalitetnim staklima - tj da stvarno stite od sunca?

Dolores_Claiborne
09.08.2007., 14:55
kaj se tiče cvikera s imenom u nabavi koštaju oko 100-300 kuna a optičari ih naplaćuju 5-10 puta skuplje (zato je to jedno od boljih trgovačkih zanimalja jer prodaješ maglu), ali dakako da s bolje od naočala s placa...
ja furam ray banove već 2 godine jedino me smeta kaj nemaju polarizaciju, tj. kad mi sunce lupa drito u oči niš ne vidim...
prije se odlučite za ray bana ili neku firmu koja je baš specijalizirana za naočale, nego za neki tipa diesel, puma, i sl. pizdarije koji rade sve, od japanka, cipela, torbica, naočala jer sve kaj oni nude je accesories, tj. modni dodatak ;)
i ak već izdvajate lovu uzmite neke s polarizacijom

malena01
14.04.2008., 18:23
dizem prastaru temu ali me zanima....
kupila bi te suncane sa diotrijskim staklima.... da li se to isplati? koliko to kosta? mogu ja bilo koje okvire od suncanih uzet pa da mi stave dioptrijska stakla?

Hobby
14.04.2008., 23:14
Ja ih imam. Sve skupa me ispalo 2500 kn, ali naočale su max mara, pa su same po sebi bile skupe.
Stakla su me ispala 400 kn.

Isplati se svakako, pogotovo za plažu, ali i općenito preko ljeta.
Ja inače nosim leće, koje su mi totalno nepraktične na plaži, a bez njih sam ćorava ko kokoš.
Oduševljena sam sunčanim naočalama s dioptrijom - preporod.

Što se tiče cijene: ti kupiš sunčane naočale koje ti se sviđaju, a u optičarskoj radnji ti samo zamijene stakla.
Cijena ti, dakle ovisi o naočalama koje kupiš.
Dioptrijskih stakala isto imaš od 200, pa do par tisuća kuna. Opet ovisi što želiš.
Moja stakla su obična, zatamnjena s UV zaštitom. Imaš ih sa još hrpom raznoraznih "zaštita" i ne znam kojih sve ne gluposti - meni se to činilo bezveze, pa sam uzela najobičnija zatamnjena stakla s UV zaštitom i platila ih 400 kn.
Tako da, sve u svemu, ako kupiš malo jeftinije sunčane naočale i neka normalna stakla, neće te ispasti jako puno.

malena01
15.04.2008., 15:37
joj super bas cu onda krenut u shopnig ;) tnx puno!

inra
19.04.2008., 17:53
ja vec godinama imam dioptrijske suncane naocale i do sada promjenila nekoliko modela.jedne razbila, na jedne sjeo mali, jedne izgubila a zadnje upropastio opticar. to je prvi put da sam odlucila dati puno para za okvir i nesposobnjakovići u optici salmoiraghi-vigano (ili kako se već piše) iskrive okvir, nešto sjebu s cilindrima i katastrofa se rodila. nisu priznavali grešku, osim to s cilindrima, i nisu vratili novac. inače dioptrija mi je -2,75 s nekim manjim cilindrom. taj put sam sve skupa platila (bacila) 2.500 kn. svako staklo je bilo oko 500 kn i okvir 1500.

sada moram raditi opet jer su se ove jadne ionako sjebane od njih u ovu godinu rasklapale da padaju čim se okrenem. i sada mi reba dobar optičar u splitu ili trogiru koji će mi to napraviti kako treba. zna li netko nekog takvog?

albe
02.03.2009., 21:26
pozdrav...
znam da sam upao u žensku temu ali vidio sam da je neko spoenuo dioptrijnske naočale sa sunčanim klipsama...
pomozite,di da ih kupim (te klipse)...

fotoosjetljive naočale ne koriste previše u autu (šajba blokira uv zračenje koje je okidač za tamnjenje), a sunce i odsjaj me znaju ubijati
HELP
:s:s:s

Oluja77
20.07.2009., 09:50
Moj problem je što imam dobar vid (zapravo mislim da imam nadprosječan), ali kad stavim sunčane naočale izobličuju mi sliku.
Bavim se brdskim biciklizmom i stvarno su mi potrebne sportske sunčane naočale (nije ugodno vozit bez njih po jakom suncu i jako su korisne protiv uleta mušica, blata i grana u oči).
E sad, doma imam par komada i sve mi izobličuju sliku na način da mi stvaraju dojam da sam 10, 15 cm više od poda nego što je ili mi stvaraju dojam da je pod u sredini slike udubljen 10, 15cm (što dovodi do toga da na stazi krivo procijenim teren pa se znaju desit i padovi).
Išao sam prije koji dan da vidim jel problem samo u mojim naočalama ili u svim, obišao sam par dučana i isprobao 30ak modela od 200 do 1000kn i sa svima mi je skoro isto.
Pa ako netko zna u čemu je problem (ja mislim da je u mojim očima), bio bi zahvalan da mi odgovori, jer stvarno ne znam od kud da krenem sa riješavanjem problema i šta bi to moglo biti. Također planiram otići doktoru pa ako netko ima kakvu preporuku.

Unaprijed hvala i ispričavam se ako postoji već ovakva tema.

Oluja77
21.07.2009., 13:21
Pa šta stvarno nitko nema nikakav odgovor, prijedlog ili bilo šta drugo šta bi mi pomoglo ili nešto od kud bih krenuo da skužim u čem je problem.:(

mejan
21.07.2009., 15:23
hmmmh...ja znam da je meni bilo tako samo obrnuto (dakle,imala sam dojam da sam niza) i isto sam vidjela 'udubine' po cesti kad sam dobila dioptrijske naocale. dakle,ako smatras da imas "nadprosjecan vid" (u kojem god smislu :D :mig:) mozda ti se taj tvoj vid nekako "krsi" s ne-dioptrijom na suncanim naocalama. mozda radije da odes okulisti i provjeris... ne znam sta drugo da kazem :rolleyes:

Oluja77
22.07.2009., 00:24
ma planiram ja okulisti. al me zanima (pošto mislim da je moj slučaj dosta rijedak) dali da odem s uputnicom na "običan" pregled kod običnog "okuliste" ili da idem kod privatnog koji će se potrudit da mi pomogne, valjda (kad već plaćam):zubo:

mejan
22.07.2009., 00:31
o tome odlucujes ti :ne zna: ja redovito idem u bolnicu i bude super.. opet,ovisi na kojeg doktora naletis. pitaj za cijenu kod privatnika i koliko dugo trebas cekat na red u bolnici pa kalkuliraj sto je isplatljivije :ne zna:

Agape
13.09.2009., 18:03
Pozdrav! Evo jedno pitanjce. Kupila sam Ray-Ban avijatorice polarizirane, i htjel bih da tako i ostane, ali dodala dioptriju od oko -1.00 na oba stakla. Izvedivo i za koliko kuna (u Splitu doduše, al eto bar okvirno da znam)? Hvala!

maja2222
21.02.2011., 22:55
Ja mislim da su po ljeti za plažu i more najidealnije sunčane naočale s dioptrijom, da ne moram plivati s lećama.. Sunčane naočale s dioptrijom (http://www.optometrija.net/ocna-optika/suncane-naocale-s-dioptrijom/)

Silvery
24.02.2011., 02:00
I ti si digla temu na kojoj se zadnji put postalo prije 7 godina da bi po 15. put (edit: skoro svaki put) zalijepila jedan te isti link koji smo ti btw makli iz potpisa. Ima lijeka i za spamanje.