PDA

View Full Version : Nestao - odveden, jos ne mogu vjerovati!

Nestali
01.01.2007., 12:41
http://free-zg.t-com.hr/pesonje/

Ovo su bila dva nerazdvojna prijatelja. Veliki se zove Bono, a mali Floki. A od jucer je Bono ostao sam i sad je jako zalostan. Koliko sam ja razumio susjeda, Flokija je odvela nekakva gospodja u bijelom autu, a Bono je trcao za autom i za svojim prijateljem, ali auto je bio brzi. :( Na zalost, nista vise nisam mogao saznati, jer je susjed star i smotan.

Nikako mi nije jasno kako nekome padne na pamet pokupiti psa nekome iz dvorista, uz toliko napustenih psa po azilima. Pogotovo jer to nisu nikakvi vrhunski psi, nego jednostavni, obicni mjesanci, zaigrani, razmazeni i toliko naivni da ih nije tesko namamiti, jer se nikad uzivotu nisu susreli s bilo kakvom opasnosti i uvijek su bili u prijateljskom okruzenju.

Bono ima chip, a Floki jos ne, jer je jos mali, tek sad u sijecnju ga je trebao dobiti. Zato, ljudi, dajte chipirati svoje ljubimce, da bi lakse pronasli svojeg ljubimca i da bi se izbjegle ovakve situacije.

Ako itko prepozna Flokija, molim da ga se vrati tamo odakle je i odveden.

Molim vas ako netko zalazi na jos neke tematske forume i newsgrupe o ljubimcima da linka ovaj post, mozda netko prepozna Flokija, ili mu jednostavno proradi savjest i vrati ga u njegov dom.

kemik
01.01.2007., 12:45
ne mogu vjerovati da ti je netko ukrao ovog malog ljepotana :(

strasno drzim fige da ga uspijes pronaci, a onome kome takvo nesto moze pasti na pamet zelim, ma svasta mu ruznog zelim...

Lela
01.01.2007., 12:52
Strašno mi je žao što se to dogodilo! Mislim da takvi događaji i nisu rijetkost tako da trebamo dobro paziti svoje pse.
Da taj mali psić i ima čip potraga za njim ne bi bila ništa lakša!

bond007
01.01.2007., 14:34
žao mi je šta ti se to dogodilo. nemogu vjerovati da postoje ljudi koji kradu pse iz dvorišta.
nisi rekla u kojem se to dijelu grada dogodilo?

bond007
01.01.2007., 14:35
nazovi otvoreni radio pa reci ,možda ga netko prepozna

x-type
01.01.2007., 17:05
definitivno daj na sve moguće radio postaje, lokalne novine, sve što ti padne na pamet! ja inače nisam pesoljubac, ali ova dva stvorenja djeluju tako prijateljski i nerazdvojno. predivni su! daj svoj maksimum jer ih moraš ponovno spojiti!

Nestali
01.01.2007., 19:29
Strašno mi je žao što se to dogodilo! Mislim da takvi događaji i nisu rijetkost tako da trebamo dobro paziti svoje pse.
Da taj mali psić i ima čip potraga za njim ne bi bila ništa lakša!

Prije ili kasnije otisao bi do veterinara na pregled ili cijepljenje, pa bi valjda netko postavio pitanje je li chipiran, tko je pravi vlasnik i gdje su papiri od psa.

žao mi je šta ti se to dogodilo. nemogu vjerovati da postoje ljudi koji kradu pse iz dvorišta.
nisi rekla u kojem se to dijelu grada dogodilo?

Rekao.:mig: Ma nije bas grad, nego granica predgradja i sela, idealno mjesto za zivjeti za nekoga tko radi u gradu, a uziva u prirodi (juzno od Zagreba, Vukomericke Gorice).

nazovi otvoreni radio pa reci ,možda ga netko prepozna
definitivno daj na sve moguće radio postaje, lokalne novine, sve što ti padne na pamet! ja inače nisam pesoljubac, ali ova dva stvorenja djeluju tako prijateljski i nerazdvojno. predivni su! daj svoj maksimum jer ih moraš ponovno spojiti!

Cini mi se da bi to imalo smisla da je pas odlutao. Ali to jednostavno nije moguce, nije se jednome moglo dogoditi nesto, a da se ne dogodi drugom, osim ako se u to nije upetljala ljudska ruka. Oni su uvijek bili zajedno, zajedno jeli i pili, igrali se, setali, spavali, veliki je pazio na maloga i ucio ga, ma sve, i nikad se nisu udaljavali jedan od drugoga. Isto tako, ne vjerujem bas da psi mogu samo tako odlutati, oni znaju gdje su doma bolje nego mi, kad se vracamo iz setnje s bilo koje strane, oni vode putem do doma. Isto tako, imaju nevjerojatnu moc navike, znaju gdje je njihova zdjelica, ako se iz nekog razloga premjesti, ma kako god gladni bili kad dodje vrijeme za jelo preskoce punu zdjelu hrane i cekaju veceru na mjestu gdje su navikli. Da nisam to vidio, ne bi vjerovao...

Ma kad bi Bono barem mogao govoriti, tko zna sto bi nam rekao. Da bar postoji dr. Doolitle... Sad kad je solo samo cmrlji doma, nema vise urnebesa, ma kakav god nered da su mi ponekad znali napraviti sad mi to vec pomalo nedostaje...

Danas smo Bono i ja bili u velikoj setnji, posvuda gdje inace idemo, a poslije sam jos autom obisao okolna sela, ne bih li ga negdje pronasao, ali za sada jos nista.

Nadam se samo da ce se ipak odnekuda pojaviti... Javit cu vam ako bude sto novoga!

bond007
01.01.2007., 20:04
Vukomeričke gorice ? Lijevi Štefanki, Dubranec, Dragonožec ili kaj?

Nestali
01.01.2007., 20:27
Vukomeričke gorice ? Lijevi Štefanki, Dubranec, Dragonožec ili kaj?

Bukovčak.

atlantis
01.01.2007., 20:34
ajme, sad se sjetim dvog kad je odlutao za komadom

ako su ga stvarno ukrali onda su ljudska gamad :mad:

ako je odlutao, zelim mu da se vrati kuci ziv, zdrav i vrlo brzo :)

Lela
01.01.2007., 20:41
Prije ili kasnije otisao bi do veterinara na pregled ili cijepljenje, pa bi valjda netko postavio pitanje je li chipiran, tko je pravi vlasnik i gdje su papiri od psa.

Začudio bi se koliko su neki veterinari aljkavi po tom pitanju. Moja frendica je nedavno našla čipiranog psića. Otišla je kod veterinara, jedva ih nagovorila da očitaju podatke sa čipa. Kada su to učinili rekli su joj neka sama kontaktira pravog vlasnika jer oni ne žele na to gubiti vrijeme.

x-type
01.01.2007., 22:20
Cini mi se da bi to imalo smisla da je pas odlutao.
ma moraš pokušati jer jedino što ti preostaj je da probudiše trunčicu savjesti i samilosti u toj osobi koja ga je uzela. na sreću se ne možeš pouzdati jer je prilično nevjerojatno da ćeš ga ugledati u nečijem dvorištu

Nestali
01.01.2007., 23:15
ma moraš pokušati jer jedino što ti preostaj je da probudiše trunčicu savjesti i samilosti u toj osobi koja ga je uzela. na sreću se ne možeš pouzdati jer je prilično nevjerojatno da ćeš ga ugledati u nečijem dvorištu

Ma nisam bas ni mislio da cu ga ugledati u necijem dvoristu, osim ako bih imao stvarno ludu srecu. Primjetio sam da psi odlicno prepoznaju zvuk raznih automobila, cak i kroz zatvoren prozor tocno cuju tko je dosao, i kome je dosao, jel netko dosao nama ili kod susjeda, i tko je to, pa onda ili odu na vrata docekati ih, ili docekuju na neki drugi nacin, ili uopce ne odreagiraju ako im dosljaci nisu zanimljivi... Imaju odlican sluh, odreagiraju puno prije nego ja i primjetim da je netko uopce dosao, a kamo li da znam tko je dosao... Meni svaki diesel motor ima jednak zvuk, ali oni tocno znaju! Da nisam vidio kakve su im reakcije, ne bih u to povjerovao da mi je netko pricao...

Pa mi je palo na pamet ako cuje moj automobil da bi mogao izjuriti pred mene, pa sam se polako vozio naokolo... Osim ako nije negdje na lancu, uf, uzasavam se kad vidim da ljudi drze pse na lancu, ja bi sve njih pokaznjavao za zlostavljanje zivotinja...

bond007
02.01.2007., 10:35
pa odi po selu od kuće do kuće i gledaj jel je kod kog u dvorištu

Mile33
02.01.2007., 15:01
Oblijepi oglase po susjedstvu da ti je nestao tesko bolestan pas, na terapiji, treba ga voditi kod veterinara dva puta dnevno, lijekovi kostaju ko suho zlato, zovi radio postaje, itd.

Nama je to pomoglo prije 10tak godina kad su nam ukrali kujicu.

bond007
02.01.2007., 15:05
to je super ideja,možda je to jedini način da ga vratiš

KILLERDOG
02.01.2007., 15:44
a ako uloviš žensku bar joj auto zdemoliraj (ja bi joj uz auto i dijelove tjela ) da joj to više ne padne na pamet

bond007
04.01.2007., 18:48
jesi ga našao?

Nestali
04.01.2007., 21:59
jesi ga našao?

Jos nista, ali i dalje se nadamo... Treba vjerovati u cuda...

Danas smo nesto razgovarali da bi mozda otisli do nekog azila i udomili jednog pesonju, ako se cudo uskoro ne dogodi...

atlantis
04.01.2007., 22:11
Jos nista, ali i dalje se nadamo... Treba vjerovati u cuda...

Danas smo nesto razgovarali da bi mozda otisli do nekog azila i udomili jednog pesonju, ako se cudo uskoro ne dogodi...

mi smo svojega nasli nakon tri i pol mjeseca...

lutao je od bozica do 'dana zena'

SmthSpecial
05.01.2007., 02:32
kakva sam ja inace sumnjicava, hm, sumnjiv mi je ovaj susjed.. zasto nije pitao ista tu zenu ako ju je vec vidio.. ili zapamtio br.tablica ili koji je auto ili nesto..? sta je samo stajao i gledao? :eek:

Begemotica
05.01.2007., 12:16
Meni je bio nestao jedan pas dok sam bila na poslu, i to sa uzicom, bio je u našem dvorištu s ostalim mojim psima. Nikad ga nisam našla, a tražile su ga iosim mene sve moji susjedi i prijatelji.

Treci kamencic
09.01.2007., 12:49
potrudi se pronać ga jer uzimat novog psa iz azila a da ne znaš di je floki..mislim to je samo zamjena..pronađi ga a onda u ženi ubi boga

SmthSpecial
21.01.2007., 17:58
ima li sta novog? :(

Madame Hooch
21.01.2007., 18:09
mojoj se poznanici dogodilo nešto vrlo slično - naime, jednog jesenskog dana našla je u svojem dvorištu mješanca oštrodlakog jazavčara kako jede i pije iz mačjih posudica ; pas je imao stegnutu omču od obične žice oko vrata koja mu se već urezala u kožu i pravila rane
psa su prihvatili, izlječili, napravili mu kućicu za preko noći a danju je bio s njima u kući (i s mačkama :grli: ), u siječnju ga cijepili (u to vrijeme još nije bilo obaveznog čipiranja), voljeli ga, mazili, igrao se s njihovom i susjedovom djecom ...idila
i onda je opet došla jesen ... i ekipa "krumpira, krumpiiiiiraaaa!!!" s tamićem :eek: :eek: prepoznala :eek: :eek: je SVOG psa, pokupili ga u tamić i otišli s njim - i nitko im nije ništa mogao, jer KOD NAS JE PAS JOŠ UVIJEK IMOVINA A NE KUĆNI LJUBIMAC :flop:

Hela777
22.04.2007., 17:55
Floki je totalna kopija mog pesonje, ko da je mom pesonji mlađi brat. Nadam se da ste ga našli, a ako ipak niste, nekom nesrećom, nadam se da ste nekom drugom pesonji uljepšali život i uzeli ga iz azila.
Mi smo svog pesonju uzeli s ulice kad je imao 2 mjeseca. Ostavila ga neka gamad :mad: , a sad da vide što su propustili vjerujem da bi im bilo žao.
Pozdrav svim pesoljupcima:cerek:

%Beba%
23.04.2007., 13:58
strašno mi je žao... ako ga još niste našli.. ja ću pokušat potražiti.. pa možda ga nađemo..

o0nea0o
23.04.2007., 16:56
a joooj kako mi je žao... ako ga vidim javit ću ti...
ali tako su smješni zajedno! U dobrom smislu rijeći, ofkors

buca_ljuca
23.04.2007., 20:58
ne vidim zasto bi neko samo odveo psa...sve nesto slutim na najgore :(
uglavnom, ovo sa bolesti i veterinarima i skupim lijekovima bi trebalo upaliti.

meni je jedan djecak pokusao odvest psa dok sam bila u prodavnici - bio je svezan za stup jer ne daju pse u prodavnicu tu. sreca pa sam ga skontala kroz prozor, bog zna sta bi bilo...

harrypotterfan
27.04.2007., 15:19
ne vidim zasto bi neko samo odveo psa...sve nesto slutim na najgore :(
uglavnom, ovo sa bolesti i veterinarima i skupim lijekovima bi trebalo upaliti.

meni je jedan djecak pokusao odvest psa dok sam bila u prodavnici - bio je svezan za stup jer ne daju pse u prodavnicu tu. sreca pa sam ga skontala kroz prozor, bog zna sta bi bilo...

ma stvarno,kak mogu krast tuđe pse? to stvarno ne razumijem. drago mi je da ti nije odnio psa,a Nestali tebi se nadam da češ nač psa.:(

wish i had an angel
29.04.2007., 17:46
ja isto ne kužim kako netko more...

VeronikaN
07.05.2008., 00:22
mojoj se poznanici dogodilo nešto vrlo slično - naime, jednog jesenskog dana našla je u svojem dvorištu mješanca oštrodlakog jazavčara kako jede i pije iz mačjih posudica ; pas je imao stegnutu omču od obične žice oko vrata koja mu se već urezala u kožu i pravila rane
psa su prihvatili, izlječili, napravili mu kućicu za preko noći a danju je bio s njima u kući (i s mačkama :grli: ), u siječnju ga cijepili (u to vrijeme još nije bilo obaveznog čipiranja), voljeli ga, mazili, igrao se s njihovom i susjedovom djecom ...idila
i onda je opet došla jesen ... i ekipa "krumpira, krumpiiiiiraaaa!!!" s tamićem :eek: :eek: prepoznala :eek: :eek: je SVOG psa, pokupili ga u tamić i otišli s njim - i nitko im nije ništa mogao, jer KOD NAS JE PAS JOŠ UVIJEK IMOVINA A NE KUĆNI LJUBIMAC :flop:

Nemogu vjerovati!
Dozvolili da ga odvedu?
Vlasništvo nad psom se ne dokazuje prepoznavanjem već ispravom o cijepljenju!
A postoji i zakon o napuštenoj imovini!
Htjela bih vidjeti osobu koja bi pokušala meni oduzeti jednog od pasa koje sam ja prihvatila,brinem o njima,dajem ih cijepitii...

Una1980
10.05.2008., 16:03
Oblijepi oglase po susjedstvu da ti je nestao tesko bolestan pas, na terapiji, treba ga voditi kod veterinara dva puta dnevno, lijekovi kostaju ko suho zlato, zovi radio postaje, itd.

Nama je to pomoglo prije 10tak godina kad su nam ukrali kujicu.

super ideja, ako ga netko prepozna odmah će javiti

sivi_machor
10.05.2008., 16:13
nestali jeste li pronasli pesonju? vidim da je prosli 5 mjeseci otkada je nestao :(