View Full Version : Hormonalne tablete ne štete?
misiz S
09.01.2007., 16:08
Pa nek mi opet govore da samo prestanem piti Diane mjesec dana prije nego zelim zatrudnjeti :mad: :mad: :mad:
Dr. Leea Keski-Nisula s finskog sveučilišta i kolege napisali su u medicinskom časopisu Allergy da postoje naznake povezanosti između uzimanja kontracepcijskih pilula i alergijskih bolesti.
Znanstvenici su proveli studiju među 618 astmatične djece u dobi od pet i šest godina i usporedili dobivene podatke sa skupinom od 564 djece koja nisu patila od alergija.
Na temelju njih su zaključili da majke koje su koristile antibebi pilule godinu dana ili manje prije začeća imaju 67 posto veću vjerojatnost da će roditi dijete s alergijskim rinitisom. To je posebice slučaj u obiteljima u kojima roditelji pate od alergija.
Caroline
09.01.2007., 17:03
a jooj, bolje da nisam procitala ovaj topic :eek:
Kod mene je takva situacija i sad može bit da je povezano a i ne mora. Ko će ga znat :confused: Ja napravila pauzu 3 mjeseca prije začeća, od nas niko alergičan, a ovaj mali moj već inhalira Flixotide.
Vjerojatno ima nešt u tome a i ko zna na kaj budu još našli.
misiz S
09.01.2007., 17:42
Je meni su rekli, ma samo mjesec prije nego namjeravas zaceti prestani piti.
Srecom pa sam biolog i imam znanja i bit ce oko 2 god (ako zatrudnim planirano) od prestanka uzimanja Diane.
Ali fascinantni su mi ti idioti od doktora. I to mi jos kaze doktor koji se bavi humanom reprodukcijom i endokrinologijom u Petrovoj u Zg. :eek:
ja sam prije 6 godina pila Cileste, ali ne kao zaštitu od začeća nego da mi regulira mengu. Poslje su poslužile i za ono drugo :zubo:, al sam ja sam aprestala piti nakon 1 godine....a radila sam pauze svaka tri mjeseca po mjesec dana pauze. Doktor mi je govorio da ih mogu piti 3 godine bez pauze :confused:
Ne može biti normalno kad se utječe na rad tijela tabletama....
To je posebice slučaj u obiteljima u kojima roditelji pate od alergija.
jesu istražili i koliko je veća šansa ako je majka na pilulama a roditelji nisu alergični? :raspa:
ono, ljudi koji u džepu nose upaljač češće obolijevaju od raka pluća i te šeme..
j radila sam pauze svaka tri mjeseca po mjesec dana pauze.
dakle, tri mjeseca se tijelo navikava na umjetne hormone, pa ga šokiraš tako što ih prestaneš pit, pa se hormoni počnu stabilizirat, pa ti opet počneš šokirat tijelo umjetnim hormonima. i to je kao normalno. :bang:
pa nije mi uopće normalno piti ih, al mi je normalnije nego piti ih 3 godine i odjedanput prestat, kako je meni moj gin rekao...
samo mjesec dana? meni je moja dok. savjetovala minimum minimuma 4 mjeseca a što duže to i bolje. nabrojila mi je čitav niz mogućih komplikacija za mene i budućeg bebača ako ostanem trudna odmah nakon prestanka sa hormonima. po njoj treba vremena dat tijelu da se vrati u nekoi svoj prirodni tok i da jajnici počnu opet normalno raditit
pa ja sam ih prestala piti prije nešto manje od 5 godina...jer inače izbjegavam tablete koliko god mogu.....
pa nije mi uopće normalno piti ih, al mi je normalnije nego piti ih 3 godine i odjedanput prestat, kako je meni moj gin rekao...
početak uzimanja umjetnih hormona je šok za organizam. prestanak uzimanja umjetnih hormona je šok za organizam. ti si neprekidno izlagala šokovima tijelo, umjesto da konzultiraš svog ginekologa, ili, ako u ovoga nemaš povjerenje, nađeš nekoga u kojeg imaš. ali tebi je to normalno.
Demonique
09.01.2007., 19:08
početak uzimanja umjetnih hormona je šok za organizam. prestanak uzimanja umjetnih hormona je šok za organizam. ti si neprekidno izlagala šokovima tijelo, umjesto da konzultiraš svog ginekologa, ili, ako u ovoga nemaš povjerenje, nađeš nekoga u kojeg imaš. ali tebi je to normalno.
Evo kao da čitam sebe, samo na postu o Kontrac. pilulama i trudnoći na LJES-u...bravo :top:
putnica
09.01.2007., 20:28
ja sam koristila pilule jedan dobar dio svog zivota, ali i prestala onak...nije bilo potrebe, pa bar pet godina prije nego sto sam ostala u drugom stanju.
prvo dijete bez ikakovih simptoma.
drugo od rodjenja alergijski rinitis. nista nisam mijenjala u nacinu zivota, prehrani, kontracepciji ni-sta.
jedino sto je u mojoj obitelji bilo slucajeva alergija (ne astme, makar se to sve danas tako definira) i valjda je misek kao sam po sebi njeznije konstrukcije, plavusan, svijetle puti, plavih ociju :cerek: pobrao genetski neku predispoziciju.
pa vi vidite. :rolleyes:
moja volja
09.01.2007., 20:31
Bezveze...ja sam prestala s pilulama i neplanski ostala trudna za mj dana..moja doc se kune da je ne moguće da imam ikakvih problema niti ja ni beba, pa cure koje su ostajale trudne a nisu znale i nastavljale s pilulama su rađele zdrave bebe, to je sve pretjerano ja mislim!
misiz S
10.01.2007., 07:42
Ma to je ono sto mene izbezumi i razbijesni.
Kad meni osobe koje se bave time kazu da nema nikakvih posljedica na bebaca. Jos je moj ginic meni najbolje rekao, barem 3 mjeseca pauze.
Al covjeka na endokrinologiji u Petrovoj :horor:
Naime osim sto sam biolog po struci, imam jako dobru frendicu koja radi na genetskim mutacijama u covjeka i njihovim uzrocima (a ovdje se igramo s jajascima!!!) i rekla mi je minimalno godinu dana, a sto vise to bolje!!!
A tema je na Trudnicama jer razglabamo o stetnosti na trudnocu i bebaca :)
misiz S
10.01.2007., 07:44
Mislim moze, naravno da moze sve dobro proci, al postoje slucajevi kad ne prodje dobro.
Tko zeli svjesno riskirati??
Wedding
10.01.2007., 10:23
Ne kuzim koja budala od doktora uopce danas preporucuje Diane?
misiz S
10.01.2007., 10:30
Oni koji lijece policisticne jajnike. Ja sam ih uzimala 4 godine.
Nije da ih opravdavam, ali DIane lijece. MEni je bilo bolje dok sam ih uzimala.
Ako mislis kao kontraceciju, to stvarno ne znam koje budale, ali sam zato u naslov stavila hormonalne tablete a ne antibebi pilule, da se ne iskljuce oni koji su ih uzimali kao lijecenje a ne u kontracepcijske svrhe.
jel ovaj doktor iz petrove možda *****
ja sam bila jednom kod tog čovjeka i nikada više!! trebalo bi ga :Snajper:
odvratnijeg doktora nisam vidjela. šta je taj meni svašta govorio...
bila sam kod njega zato jer mi hormoni nisu bili u redu i nakon njegovog "stručnog pregleda" mi se smučilo. ma fuj :rigo:
Wedding
10.01.2007., 10:40
Oni koji lijece policisticne jajnike. Ja sam ih uzimala 4 godine.
Nije da ih opravdavam, ali DIane lijece. MEni je bilo bolje dok sam ih uzimala.
Ako mislis kao kontraceciju, to stvarno ne znam koje budale, ali sam zato u naslov stavila hormonalne tablete a ne antibebi pilule, da se ne iskljuce oni koji su ih uzimali kao lijecenje a ne u kontracepcijske svrhe.
Kuzim ja sto si napisala i ja sam sa tzv. kontraceptivima lijecila policisticne jajnike ali sa Cilestom a ne sa Diane... i svi doktori su mi rekli da Diane rade vise stete neko koristi i danas se taj isti Diane vjerovali ili ne koristi u Vrapcu tj. njime se sopaju curetki koje boluju od Anoreksije jer jako poticu glad i da im umire i probaju izbalansirat njihove poluprolupale hormone zbog naglih promjena u metabolizmu:eek: i frendica sa njima sada trenutno lijeci teske hormonalne promjene uzrokovane nekim oblikom Shizofrenije i receno joj je da ih mora uzimat tocno na minutu tj. da niposto ne smije bit odstupanja tipa pola sata pa cak i manja;)
misiz S
10.01.2007., 10:45
Nije, drugi je, kojem sam sad dosla preko dobre veze i o kojem sam imala i dobro misljenje, al etooo...
Ja dosla ujutro na taste, racunam sad ce on meni vaditi krv, hormone, ultrazvuk, mislim si pa to je Petrova, i to zavod za endokrinologiju i humanu reprodukciju.
A on meni dodje s pricom:"Ma samo ti nastavi s Dianama, i onda mjesec prije zeljenog zaceca prestani i onda ako u pokusavanja i trud ne bude islo nakon tri mjeseca mi se javi" Kako mi je digo tlak :grrr:
Razgovor je trajao punih 4 minute. Ma katastrofa...
Ona mi je tek privatno doktorica, opet preko veze, rekla nek idem izvaditi hormone u Petrovu u labos i pregledala me ultrazvucno i onda je ispalo sve zapravo OK, i onda sam dobila upalu jajnika.
Al svi do jednog se ponasaju s tim tabletama kao da se radi o bombonima za djecu.
Fala Bogu da imam malo mozga u glavi i da sam obrazovana po tom pitanju, al se pitam sto je s onima koji nisu, i koji ne znaju, ili ne mogu ceprkati po netu i koji nemaju puno znanja o biologiji covjeka...
magic blue
10.01.2007., 10:48
a da ovaj put pokusas otic docu koji ti nije preko veze :mig:
ja tak najvise volim
misiz S
10.01.2007., 11:09
To sam prvi put napravila kad sam otisla svom ginu koji mi je bez vadjenja hormona i samo preko ultrazvuka rekao da su mi policisticni jajnici i puknuo mi DIane. Ja bila sretna samo za to sto mi se lice popravilo (naime imala sam dvije velike rane od akni na svakom obrazu i to je moj glavni razlog).
Al sam se s godinama i opametila i skuzila da to sto je on napravio je KATASTROFA!!!
Pa sam racunala da ce ovaj u Petrovoj koji se bavi hormonima biti nesto bolji, ha ha
Pa sam mislila da se privatna dokica biti bolja (i bila je samo me izjava da prestanem s tabletama mjesec prije zaceca, potpuno sablaznila)
Kako je lijepo biti bez doktora :cerek:
magic blue
10.01.2007., 11:49
Kako je lijepo biti bez doktora :cerek:
aha :s
a cekaj tek dok zatrudnis :zubo:
misiz S
10.01.2007., 12:23
aha :s
a cekaj tek dok zatrudnis :zubo:
:horor: :horor: :horor:
Mi bumo njih lijepo :Snajper: sve koji budu srali!!! :E
Znas kaj? Ne razbijaj glavu s velikom količinom podataka. Kad bi medicina imala odgovore na sva pitanja ne bi bilo bolesnih.
Moja mama nije pila nikakve tablete, a ja imam astmu. S druge strane moje curke su za sada ok (kuc kuc - kucam u drvo), iako sam ja u nijhovoj dobi već bolovala i iako imaju nasljedne predispozicije.
misiz S
10.01.2007., 13:32
Ajde hvala Bogu da su ti cure dobro.
Moja poanta je samo da se treba informirati jer ti doktori svasta kazu, a sigurno nitko ne zeli riskirati, bar ne s vlastitim djetetom, i to svjesno riskirati.
I ovo je samo jedno istrazivanje koje je izaslo ovako van, a koliko jos posljedica moze biti koje mozes svom djetetu priustiti jer ti je idiot od doka rekao da prestanes s tabletama mjesec prije zaceca.
Wedding
10.01.2007., 16:07
Moja poanta je samo da se treba informirati jer ti doktori svasta kazu, a sigurno nitko ne zeli riskirati, bar ne s vlastitim djetetom, i to svjesno riskirati.
I ovo je samo jedno istrazivanje koje je izaslo ovako van, a koliko jos posljedica moze biti koje mozes svom djetetu priustiti jer ti je idiot od doka rekao da prestanes s tabletama mjesec prije zaceca.
Totalno te kuzim:kiss: , a kaj ces, nekim doktorima treba u guzu stavit malo petardi da se opamete:rofl: :rofl: :rofl:
Znam da nije ovo ista tema ali evo jedna vrlo vazna inf. koju sam danas cula od jedne logopedice koja radi u jednoj bolnici i odrzava vjezbe govora: uglavnom ona kaze da sva djeca koja joj dolaze na vjezbe su djeca majki koje su u trudnoci pile one tablete protiv otvaranja ... daje mi pooooomozite jer sam zaboravila kako se zovu? ( mislim na one tablete koje se daju trudnicama kada se prerano pocnu otvarat) .....ovo je strasna inf.:(:eek:
ok,čekaj, znači trebalo bi prestati godinu dana prije?
ma meni nije jasno, rekla si za tu tvoju frendicu koja radi na gen. mutacijama ( sori ak sam nekaj krivo shvatila), ona je rekla min. godinu dana? kad si ovako malo razmisliš, koji smo to otrov mi pile ako treba godinu dana da tijelo dođe ksebi? koji užas.... a svaki doktor tupi svoje...:mad: :mad:
misiz S
11.01.2007., 07:48
Exactly!!!
Ako se sam ne pobrines o svom zdravlju, malo tko ce preuzeti dobro i odgovorno tu ulogu!!! Ali sto je zalosno da mi sami sebi moramo izigravati doktore :rolleyes:
I da, trebalo bi prestati godinu dana prije. Ipak se mi tu igramo s reproduktivnim sustavom - a mislim da se svi sjecate delikatnih procesa zvanih mitoza i mejoza(jos delikatniji i s jacim posljedicama). A mejoza je tu glavna stvar koju ti teblete zaustave na vremenski period za koji pijes ta sranja. I sad tijelo odjednom opet treba poceti s mejozom nakon, obicno, velike pauze - pa naravno da je velika sansa da se nesto zezne odmah slijedeci mjesec.
Samo oprezno.
Jos jednom ponavljam, ima ih koje zatrudne i za vrijeme uzimanja tableta i sve je u redu, ali ako mozete planirati i imate informacije - no risk!!! :)
Wedding
11.01.2007., 14:52
Prepar, Normabel...?
e bravo Mandy.... radi se o Pre-paru;)
moja volja
11.01.2007., 22:00
A 'bem vas sad sve ovdje...zabrinule ste me. Ja nisam nikad pila Diane a imam PCOS i to sam tretirala Cilestom...a ostala sam trudna mj dana nakn prestanka uzimanja...grrrr
misiz S
12.01.2007., 07:46
Ma zato ja i kazem, moze biti sve super, kao da se nista nije dogodilo, zasto ne. :top:
Koliko ima trudnoca za vrijeme uzimanja tableta pa je sve dobro zavrsilo.
Al eto koliko doktori paze, SERONJE!!!! :tuctuc:
Wedding
12.01.2007., 10:45
A 'bem vas sad sve ovdje...zabrinule ste me. Ja nisam nikad pila Diane a imam PCOS i to sam tretirala Cilestom...a ostala sam trudna mj dana nakn prestanka uzimanja...grrrr
pa ti mozes bit happy sto nemas petorke:rofl: :rofl: :rofl: :kiss:
misiz S
12.01.2007., 10:47
pa ti mozes bit happy sto nemas petorke:rofl: :rofl: :rofl: :kiss:
:lol: :lol:
moja volja
12.01.2007., 13:26
Da..samo bi mo još to trebalo..petorke...hehehe kud bi s njima...svako bi dobio po kutiju od cipela i..spavanac :)
misiz S
12.01.2007., 13:43
:rofl:
ubijate me :rofl:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.