View Full Version : Pokažite svoju fotografiju forumskim kritičarima! II kolovoz 2006 - listopad 2007
stranice :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
Silent Eyes
10.03.2007., 14:50
@silent eyes: 1. fotka - balkan pod povecalo, ideja je jako dobra ali izvedba malo manje.
2. fotka - rasprava, kadar mi ne stima ali dobro ulovljen trenutak
3. i 4. fotka - fali im priča, i cura i tip imaju neki izraz na licu, no možda da si to uklopio u neki priču oko njih, definitivno za fotku s tipom jer ovako sam je napola zanimljiv.
5. fotka - ok je fotka
i da slazem se sa spikeom, definitivno promijeni ili ukloni okvire, a i potpis. ako bas inzistiras na potpisu onda radije stavi prozirni potpis drito na sredinu fotke.
hvala za komentare
i kad smo već tu...
fotka 1 - što bi promjenio da se poboljša izvedba za prvu fotku? naglasak je i dalje na komentar, ne na tehniku
fotka 2 - slažem se za kadar, no na žalost, to je skoro pa full fotka, malo je cropano... usput fotkano, u prolazu, doslovno :)
fotka 3 i 4 - to je upravo ono što bi trebalo biti - ljudi, portret, današnjica... ne vidim smisla tražiti/dodavati priču u portretiranju ljudi na ulici... konkretno, tip je stajao i čekao "zeleno" na raskrižju, a cura je samo prolazila, jedno od onih lica koje zamjetiš na ulici i to je to... inače, dosta sam razmišljao baš o toj "priči" oko ljudi na ulici, proučavajući dosta drugih autora, i nije mi palo na pamet kako ih uklopiti u nešto.. izuzetak su, naravno, one situacije gdje su ljudi usred nečega, pa je priča/fotka zbog toga zanimljiva, ali tu onda više nije naglasak na ljudima, već na situaciji...
open for suggestions :) to bi mogao biti i novi thread : dodavanje priče u portret? :)
StetoCina
10.03.2007., 19:43
Sto se prve fotke tice nemam neku konkretnu ideju ali da imamglobus doma igrao bi se sa svjetlom, kutem snimanja, doduše koji je ograničen radi povećala, ali na takvo nešto sam mislio. Dodati dramatičnost možda crvenim svjetlom, ala uperišonaj mali laser (crveni) na balkan i vidiš da je cijeli globus plavo zelen, a balkan krvavo crven.
Priča u fotkama, ne mora nužno postojati priča pa da ju ufotkaš nego i napraviš priču. Ovaj na semaforu, mozda da si ga pustio bez crop-a, da ima mjesta sa strane, da se vidi gdje on to ceka i misli. Cura, hmm ne znam, kad je fotkano u prolazu tesko ali ako nadjes koji dobar izlog ili nesto i onda se sparkas ispred toga i cekas da naidje neko zanimljivo lice recimo :)
Ipanema
10.03.2007., 20:36
Jučer... jedan od najboljih koncerata u mom životu :)
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/IMG_1588a-1.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/IMG_1603aa.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/IMG_1645aa.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/IMG_1685aa.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/IMG_1721a.jpg
*_spike
10.03.2007., 20:41
Asti, koji je to ISO? :D
Ipanema
10.03.2007., 20:45
Asti, koji je to ISO? :D
200 :p
Zrnatost je proizašla iz velikog kontrasta danog CB verziji fotke ;)
Silent Eyes
10.03.2007., 21:10
Sto se prve fotke tice nemam neku konkretnu ideju ali da imamglobus doma igrao bi se sa svjetlom, kutem snimanja, doduše koji je ograničen radi povećala, ali na takvo nešto sam mislio. Dodati dramatičnost možda crvenim svjetlom, ala uperišonaj mali laser (crveni) na balkan i vidiš da je cijeli globus plavo zelen, a balkan krvavo crven.
Priča u fotkama, ne mora nužno postojati priča pa da ju ufotkaš nego i napraviš priču. Ovaj na semaforu, mozda da si ga pustio bez crop-a, da ima mjesta sa strane, da se vidi gdje on to ceka i misli. Cura, hmm ne znam, kad je fotkano u prolazu tesko ali ako nadjes koji dobar izlog ili nesto i onda se sparkas ispred toga i cekas da naidje neko zanimljivo lice recimo :)
što se tiče fotke tipa na semaforu, vjeruj mi, puno bolje izgleda ovako...jer je u full verziji na lijevom rubu kraj nekog punta u prolazu, a na desnom neki znak... tako da je ovo kao poza jedino moguće, ostalo narušava cijelu koncepciju...
po pitanju globusa i povećala, na žalost, to je to što se dalo izvesti (iz ruke snimano), inače ideje oko dramatičnog/neobičnog osvjetljenja su oduvijek prisutne kod mene, ali u ovoj situaciji se baš ništa nije dalo napraviti (u gostima kod tetke, dosada i globus :))...
e sad, što se tiče fotke one cure na ulici, pa napisao si komentar i situaciju točno onu koja se dogodila...sjedio sam na klupi preko puta i čekao zanimljiva lica, i onda već krenuo kad je ova naišla, pa u prolazu slikao... bio je taman izlog iza prilično zanimljiv, plus tu je banka pa uvijek bude čudnih izraza lica kad izlaze iz banke :)
Silent Eyes
10.03.2007., 21:14
čestitke, čestitke...jako lijepo...
po mom mišljenju prvo bi trebalo cropati da makneš onaj pregoreni dio lijevo i negdje iza ruke ovog skroz desno. bilo bi estetski i kompozicijski bolje...
drugu isto cropati desnu stranu, možda negdje oko 1/3 ukupne fotke, treća je savršena, šteta za noise... četvrta mi baš i nije nešto, ne znam...ne ostavlja baš neki dojam na mene, peta super izgleda, svaka čast...odličan trenutak
komentari na ipanema-ine fotke...
Ipanema
10.03.2007., 21:20
čestitke, čestitke...jako lijepo...
po mom mišljenju prvo bi trebalo cropati da makneš onaj pregoreni dio lijevo i negdje iza ruke ovog skroz desno. bilo bi estetski i kompozicijski bolje...
drugu isto cropati desnu stranu, možda negdje oko 1/3 ukupne fotke, treća je savršena, šteta za noise... četvrta mi baš i nije nešto, ne znam...ne ostavlja baš neki dojam na mene, peta super izgleda, svaka čast...odličan trenutak
komentari na ipanema-ine fotke...
Hvala na komentarima.
Nažalost što se tiče ovih fotki ja nikako ne mogu biti objektivna, meni su sve prekrasne, dakle prihvaćam kritiku, ali ju ne mogu doživiti.
Možda kad prođu mjeseci i kad moja euforija ovim koncertom malo splasne... :)
*_spike
10.03.2007., 21:22
A i ti bi mogla promijenit okvir i potpis :o
Ipanema
10.03.2007., 21:27
A i ti bi mogla promijenit okvir i potpis :o
Sve fotke koje objavljujem na netu imaju ovo. Pod obavezno.
U te svrhe neću mijenjati ;)
Silent Eyes
10.03.2007., 22:59
Hvala na komentarima.
Nažalost što se tiče ovih fotki ja nikako ne mogu biti objektivna, meni su sve prekrasne, dakle prihvaćam kritiku, ali ju ne mogu doživiti.
Možda kad prođu mjeseci i kad moja euforija ovim koncertom malo splasne... :)
pa, komentari su kao što vidiš isključivo kompozicijske prirode, tj za potrebe cropanja, jer ovako imaš dijelova koji ozbiljno narušavaju ukupni izgled fotke... mislim da se emotivno i doživljajem ne mjenja ništa ako odrežeš dio koji je pregorio blicem, ili onaj dio fotke gdje je jednostavno rečeno - ništa, samo crnilo, a time bi istaknula onda dijelove koji su zapravo ono što se pokazuje fotkom...
ili koristiti puno širi kut, pa je prihvatljiv jedan dio nepotrebnih elemenata, ili obratiti pozornost što točno ulazi u ovako (pre)uske kutove snimanja...
Ipanema
11.03.2007., 13:40
... mislim da se emotivno i doživljajem ne mjenja ništa ako odrežeš dio koji je pregorio blicem, ili onaj dio fotke gdje je jednostavno rečeno - ništa, samo crnilo, a time bi istaknula onda dijelove koji su zapravo ono što se pokazuje fotkom...
ili koristiti puno širi kut, pa je prihvatljiv jedan dio nepotrebnih elemenata, ili obratiti pozornost što točno ulazi u ovako (pre)uske kutove snimanja...
"Pregoreni dio" fotke nije od blica već od reflektora na stageu.
Sve je ovo fotkano BEZ blica.
U tom smislu, za mene ovo bijelo je vrlo snažan reflektor koji daje dojam da je ovo fotkano na jednom koncertu.
Tako da to nipošto ne bih cropala, a niti bi cropala crnilo sa druge strane jer bi s time izgubila ravnotezu.
Za mene nema nepotrebnih elemenata na tim fotkama.
One su sve sastavni dio jednog koncerta, jednog rock n roll benda na stageu.
Ja ne fotkam koncerte za novine, već samo za sebe i uopće mi nije bitno ako je na fotki neki element koji za komercijalnu koncertnu fotografiju tamo ne bi smio biti.
Probaj ne gledat u koncertnu fotku tako skolski ;)
Takodjer, noise sam mogla ublaziti ali upravo noise daje draz ovim fotkama.
Bez noisea, one nisu to sto ja zelim da budu.
Silent Eyes
11.03.2007., 14:00
"Pregoreni dio" fotke nije od blica već od reflektora na stageu.
Sve je ovo fotkano BEZ blica.
U tom smislu, za mene ovo bijelo je vrlo snažan reflektor koji daje dojam da je ovo fotkano na jednom koncertu.
Tako da to nipošto ne bih cropala, a niti bi cropala crnilo sa druge strane jer bi s time izgubila ravnotezu.
Za mene nema nepotrebnih elemenata na tim fotkama.
One su sve sastavni dio jednog koncerta, jednog rock n roll benda na stageu.
Ja ne fotkam koncerte za novine, već samo za sebe i uopće mi nije bitno ako je na fotki neki element koji za komercijalnu koncertnu fotografiju tamo ne bi smio biti.
Probaj ne gledat u koncertnu fotku tako skolski ;)
Takodjer, noise sam mogla ublaziti ali upravo noise daje draz ovim fotkama.
Bez noisea, one nisu to sto ja zelim da budu.
nije mi baš jasan ovako defenzivam stav za konstruktivan prijedlog, e sad koliko sam ja shvatio bit ovog threada to je komentiranje/kritiziranje fotografije, ne autorovog doživljaja... ne razumijem koja bi se ravnoteža gubila cropanje nepotrebnog crnila i pregorenih dijelova (bili oni od blica ili reflektora ili krive expozicije, svejedno), kad bi to upravo dalo estetiku i smislenu kompoziciju... bez obzira što je koncertna fotografija potpuno zasebna disciplina, i dalje stoje pravila oko kompozicije i tehnike, pogledaj radove drugih autora koji se bave isključivo koncertnom fotografijom pa vidi ima li gdje takvih elemenata... mislim da stvarno ne gledam u koncertnu fotografiju školski, već gledam kao fotografiju, a ne kao događaj...
Ipanema
11.03.2007., 14:05
nije mi baš jasan ovako defenzivam stav za konstruktivan prijedlog, e sad koliko sam ja shvatio bit ovog threada to je komentiranje/kritiziranje fotografije, ne autorovog doživljaja... ne razumijem koja bi se ravnoteža gubila cropanje nepotrebnog crnila i pregorenih dijelova (bili oni od blica ili reflektora ili krive expozicije, svejedno), kad bi to upravo dalo estetiku i smislenu kompoziciju... bez obzira što je koncertna fotografija potpuno zasebna disciplina, i dalje stoje pravila oko kompozicije i tehnike, pogledaj radove drugih autora koji se bave isključivo koncertnom fotografijom pa vidi ima li gdje takvih elemenata... mislim da stvarno ne gledam u koncertnu fotografiju školski, već gledam kao fotografiju, a ne kao događaj...
Nema niceg defenzivnog u mom postu, samo moj stav o mojim fotkama.
Ne razumijes gubitak ravnoteze cropanjem? Dozvoljavam ti da "seciras" jednu od fotki ovdje koje mislis da bi trebalo cropat i objavi ju ovdje pa da vidim sto pisac zeli reci :)
Sto se tice zadnje recenice, fotografija bi trebala biti dozivljaj jel?
Ne bi li htio dozivjeti koncert kroz fotku :confused:
Ja bi. I to pod obavezno.
Silent Eyes
11.03.2007., 14:21
Nema niceg defenzivnog u mom postu, samo moj stav o mojim fotkama.
Ne razumijes gubitak ravnoteze cropanjem? Dozvoljavam ti da "seciras" jednu od fotki ovdje koje mislis da bi trebalo cropat i objavi ju ovdje pa da vidim sto pisac zeli reci :)
Sto se tice zadnje recenice, fotografija bi trebala biti dozivljaj jel?
Ne bi li htio dozivjeti koncert kroz fotku :confused:
Ja bi. I to pod obavezno.
ne, nismo se razumjeli... gledao sam "školski", tj više stavio težište na promatranje fotografije kao fotografije, a manje kao doživljaj samog koncerta... ne znam, npr, netko će reći "e ja baš hoću na fotki imati 80% crnila jer je na kraju toga 5% površine gdje se moj frend izbljuvao nakon koncerta" i to je njemu/njoj dobra fotka i ima svoje značenje, dubinu i vrijednost, no gledano sa strane same fotografije i kritike, nema baš nikakvu vrijednost, nema veze s vezama oko kompozicije, estetike i bilo čega što bi činilo fotografiju kao išta više od snapshota... kužiš? znači, ako promatram tvoje fotke kao koncert i samo kao koncert, super... ako promatram to kao fotografiju kao izraz i rad, manje super...
treba li fotografija biti doživljaj ili ne, ovisi o kojoj se fotografiji radi... za reportažnu, kroničarsku, društvenu kritiku i slične podvrste fotografije doživljaj je bitan i ključan u biti jer je za sve to potreban kontekst... ako ćeš uzeti npr sportsku fotografiju za primjer, doživljaj cijele utakmice se često totalno zanemaruje jer je težnja u zadnje vrijeme snimiti samu akciju,tj događaj, nevezano uz cijelu situaciju i kontekst... opravdanje je da je neki udarac u nogometu fantastičan bio on fotkan na način gdje je u kadru samo nogometaš i lopta, ili na način gdje se vide i tribine i navijači sa šalovima u extazi, i suigrači i zbunjeni izraz na golmanovom licu... to je ono pitanje u koju ćeš se struju prikloniti...
amrandov klon
11.03.2007., 14:21
http://img115.imageshack.us/img115/3227/1003900mx4.jpg
:o
nemojte pucat po meni, još sam mlad i zelen :rofl:
Silent Eyes
11.03.2007., 14:26
[QUOTE=Ipanema;7690961]Jučer... jedan od najboljih koncerata u mom životu :)
http://img254.imageshack.us/img254/4401/img1588a1tn3.jpg (http://imageshack.us)
mislim da se ovakvim cropom ne gubi baš ništa od dojma, i dalje je savršeno jasno da se radi o koncertu, sve je tu što je i bilo, samo nema estetski neprivlačnog pregorenog dijela... ili crop, ili fotošopiranjem isklonirati i maknuti taj pregoreni dio...
Ipanema
11.03.2007., 14:44
[QUOTE=Ipanema;7690961]Jučer... jedan od najboljih koncerata u mom životu :)
http://img254.imageshack.us/img254/4401/img1588a1tn3.jpg (http://imageshack.us)
mislim da se ovakvim cropom ne gubi baš ništa od dojma, i dalje je savršeno jasno da se radi o koncertu, sve je tu što je i bilo, samo nema estetski neprivlačnog pregorenog dijela... ili crop, ili fotošopiranjem isklonirati i maknuti taj pregoreni dio...
Vidiš, photoshop je ovdje po meni jedina dobra solucija.
Crop, kao prvo, ne valja. Kakav je sad to format fotke? Odrezana fotka lijevo radi reflektora, a desno sta... neki levitirajuci prostor.
Nije mi OK.
Ako je vec kropana lijevo, onda je trebala biti kropana i gore.
http://img410.imageshack.us/img410/9195/img1588a1tn3awz3.jpg (http://imageshack.us)
Ali opet mi nije OK. Dakle i dalje se drzim phothoshopa kao ovdje jedine dobre solucije.
Ali ja ne zelim maknuti reflektor koliko god "spaljen" da izgledao ;)
Fotka je sva crna i tmurna, tako da ovaj reflektor u kutu ima savršenu ulogu balansa.
thunderstorm
11.03.2007., 14:51
Meni su Ipine fotke odlične kakve jesu i ne bih na njima ništa mijenjao.
Noise mi baš fino paše, i na prvoj, koja mi je ujedno i favorit,
fino ističe Bareta u prvi plan, dok ostali ostaju u drugome kadru sa čime je dobiven osjećaj dubine.
Ipanema
11.03.2007., 16:23
:Snajper:
Salim se :D
Lijepo svijetlo :)
Odrezi dolje zgradu ;)
amrandov klon
11.03.2007., 17:05
:Snajper:
Salim se :D
Lijepo svijetlo :)
Odrezi dolje zgradu ;)
hvala :s
svijetlo je i bilo razlog za nastanak ove fotke. znam da kompozicija i nije baš nešto.
probat ću sa rezanjem zgrade, samo neznam kako će stanari reagirat na to :lol:
Silent Eyes
11.03.2007., 17:08
[QUOTE=Silent Eyes;7696593]
Vidiš, photoshop je ovdje po meni jedina dobra solucija.
Crop, kao prvo, ne valja. Kakav je sad to format fotke? Odrezana fotka lijevo radi reflektora, a desno sta... neki levitirajuci prostor.
Nije mi OK.
Ako je vec kropana lijevo, onda je trebala biti kropana i gore.
http://img410.imageshack.us/img410/9195/img1588a1tn3awz3.jpg (http://imageshack.us)
Ali opet mi nije OK. Dakle i dalje se drzim phothoshopa kao ovdje jedine dobre solucije.
Ali ja ne zelim maknuti reflektor koliko god "spaljen" da izgledao ;)
Fotka je sva crna i tmurna, tako da ovaj reflektor u kutu ima savršenu ulogu balansa.
desno, za početak je nemoguće odrezati jer u kadru imaš gitaru! gore je nemoguće odrezati jer tamo imaš mikrofon...da je bolji kadar, manipulacije bi bile bolje... da se obratilo pozornost na kompoziciju pri snimanju, tj da ovo nije snapshot, onda bi se moglo pričati o formatu i balansu...
ne kužim što zapravo hoćeš reći, prvo ne bi ništa rezala ni mjenjala radi balansa, onda bi rezala, ali svagdje po malo (radi formata? nek bude format onda kao u srednjeformatnim fotoaparatima, 6x6 jel), onda bi fotošopirala, pa ne bi jer onda fali reflektor... reflektor bi imao savršenu ulogu balansa kad bi se vidjelo da je to reflektor, a ne bijela mrlja na fotki... naravno, nije moguće cropom od snapshota napraviti umjetnički dojmljivu koncertnu fotografiju kad je u startu i kadar i kompozicija nepostojeća...
e sad, tu uvijek možeš reći "meni je tako ok" i "umjetnička sloboda je moja sloboda", ali to ne mjenja ništa na stvari da je promatraču sa strane (meni?), tko nije bio na koncertu i nema nikakvu drugu povezanost s tim radom osim gledanja naknadno - to prilično loše izveden rad, izuzev motiva...
fotografija broj 5 je savršena, ima i kompoziciju, i temu, i "balans", nema nepotrebnih i neprepoznatljivih dijelova, za razliku od ove...
Silent Eyes
11.03.2007., 17:12
maknuti obrise zgrade dolje, više prostora iznad antene, i odabrati jel hoćeš siluete do kraja ili djelomično exponiranu... ili smanjiti exp za -1EV, pa dobiti tamnije, dramatičnije nebo i siluete, ili uzeti +2EV pa dobiti jasniji dojam antena i pretpostavljam "zbrke i kaosa", ali time i svjetlije nebo. s obzirom da je i ovako "pregoreno", i jedno i drugo je prihvatljivo, tj bolje od postojećeg
amrandov klon
11.03.2007., 17:36
maknuti obrise zgrade dolje, više prostora iznad antene, i odabrati jel hoćeš siluete do kraja ili djelomično exponiranu... ili smanjiti exp za -1EV, pa dobiti tamnije, dramatičnije nebo i siluete, ili uzeti +2EV pa dobiti jasniji dojam antena i pretpostavljam "zbrke i kaosa", ali time i svjetlije nebo. s obzirom da je i ovako "pregoreno", i jedno i drugo je prihvatljivo, tj bolje od postojećeg
malo sam se igrao u photoshopu... :zubo:
jesam li što popravio ili za*ebo do kraja?
http://img109.imageshack.us/img109/1118/10039002iq8.jpg
Ipanema
11.03.2007., 18:14
[QUOTE=Ipanema;7696752]
desno, za početak je nemoguće odrezati jer u kadru imaš gitaru! gore je nemoguće odrezati jer tamo imaš mikrofon...da je bolji kadar, manipulacije bi bile bolje... da se obratilo pozornost na kompoziciju pri snimanju, tj da ovo nije snapshot, onda bi se moglo pričati o formatu i balansu...
ne kužim što zapravo hoćeš reći, prvo ne bi ništa rezala ni mjenjala radi balansa, onda bi rezala, ali svagdje po malo (radi formata? nek bude format onda kao u srednjeformatnim fotoaparatima, 6x6 jel), onda bi fotošopirala, pa ne bi jer onda fali reflektor... reflektor bi imao savršenu ulogu balansa kad bi se vidjelo da je to reflektor, a ne bijela mrlja na fotki... naravno, nije moguće cropom od snapshota napraviti umjetnički dojmljivu koncertnu fotografiju kad je u startu i kadar i kompozicija nepostojeća...
e sad, tu uvijek možeš reći "meni je tako ok" i "umjetnička sloboda je moja sloboda", ali to ne mjenja ništa na stvari da je promatraču sa strane (meni?), tko nije bio na koncertu i nema nikakvu drugu povezanost s tim radom osim gledanja naknadno - to prilično loše izveden rad, izuzev motiva...
fotografija broj 5 je savršena, ima i kompoziciju, i temu, i "balans", nema nepotrebnih i neprepoznatljivih dijelova, za razliku od ove...
Da ponovim, hoću reći da apsolutno bilo koje izmjene na fotkama po meni su totalno nepotrebne i da je jedino suvislo sto bi se mogli napraviti clone po reflektoru, ali ja ne zelim da se to napravi.
Ja ne mislim da je to prilicno lose izveden rad, zapravo ne vidim nista lose, a tako misle i mnogi drugi.
Za mene je ova rasprava zavrsena :)
Zašto se Ipanemi tolerira ono što se meni ne?
Silent Eyes
11.03.2007., 19:32
[QUOTE=Silent Eyes;7698368]
Da ponovim, hoću reći da apsolutno bilo koje izmjene na fotkama po meni su totalno nepotrebne i da je jedino suvislo sto bi se mogli napraviti clone po reflektoru, ali ja ne zelim da se to napravi.
Ja ne mislim da je to prilicno lose izveden rad, zapravo ne vidim nista lose, a tako misle i mnogi drugi.
Za mene je ova rasprava zavrsena :)
ako govoriš o snapshotu i fotografiji kao dokazu nekog događaja - baš ništa nije potrebno, ali zašto onda stavljati tu fotografiju na temu gdje se traži kritika i komentar prvenstveno fotografija koje naginju umjetničkoj, s određenim izražajem i koje su podložne komentiranju svega onoga što ulazi u fotografiju, od tehnike, preko izvedbe, dojma koji ostavlja, kompozicije, estetike, poruke, ...
ako misliš da je ta fotografija savršena kao takva, čemu onda stavljanje u nešto gdje se traži komentar ?
ili sam ja možda fulao thread?
što se tiče onoga što sam rekao o "loše izvedenom radu", tvoj odgovor je već drugi ili treći koji je u osnovi replika na nešto izvučeno iz konteksta, pročitaj na što se odnosio "loše izveden rad"...
Silent Eyes
11.03.2007., 19:38
Zašto se Ipanemi tolerira ono što se meni ne?
na što misliš?
mislim da se tu ipanemi ništa ne tolerira, već nitko ne daje realan komentar na fotku koja je obični snapshot, a gura ju se pod umjetničku koncertnu fotografiju, što autorica opravdava stavom "meni odgovara, nije istina da nešto smeta jer meni odgovara, rasprava završena" :) :) :) :)
zanimljivo je da nije reagirala na pohvalu za stvarno jako dobru fotografiju (br.5) ili na br.4 koja prikazuje čovjeka s rukama preko glave :confused:
kad ja to radim, to nazivaj spam i da onemogućavam one sa duiial upom da gledaju!
Silent Eyes
11.03.2007., 19:45
kad ja to radim, to nazivaj spam i da onemogućavam one sa duiial upom da gledaju!
aha, na to si mislio...ja sam opet okrenuo na drugu stranu, sorry...
iskreno? nemam pojma, nisam tu tako dugo, ali mogao bi to pitanje postaviti administratoru, recimo...
Ipanema
11.03.2007., 19:46
na što misliš?
mislim da se tu ipanemi ništa ne tolerira, već nitko ne daje realan komentar na fotku koja je obični snapshot, a gura ju se pod umjetničku koncertnu fotografiju, što autorica opravdava stavom "meni odgovara, nije istina da nešto smeta jer meni odgovara, rasprava završena" :) :) :) :)
zanimljivo je da nije reagirala na pohvalu za stvarno jako dobru fotografiju (br.5) ili na br.4 koja prikazuje čovjeka s rukama preko glave :confused:
Ti si stvarno zabrijo.
Ne znam koja je tvoja "misija" iza cijelog ovog raspravljanja o mojim fotkama, ali stvarno si naporan.
"Rasprava zavrsena" sam napisala nakon sto sam otvorila tvoj web i pogledala fotke pod rubrikom "Macro". Mislima sam na netko sa ovakvim stavom ima fotke koje obaraju s nogu. A kad ono... pometi prvo ispred svog praga :kava:
Ipanema
11.03.2007., 19:47
A sta si ti TO radio? Ti si onaj koji je postao 50 postova za redom, jel?
http://imgcash3.imageshack.us/Himg371/scaled.php?server=371&filename=img7480gg9.jpg&xsize=640&ysize=480
Ipanema
11.03.2007., 19:50
http://imgcash3.imageshack.us/Himg371/scaled.php?server=371&filename=img7480gg9.jpg&xsize=640&ysize=480
Lijepo uklopljena situacija, samo je fotka malo preblijeda.
Pojacaj kontrast u PS-u.
imageshack je promijenio opcije... kako da stavim male sličice. poput onih koje sam stavljao prošlu nedjelju?
Ipanema
11.03.2007., 19:54
imageshack je promijenio opcije... kako da stavim male sličice. poput onih koje sam stavljao prošlu nedjelju?
Ma nije sigurno promijenio opcije.
Uploadas fotku i klikneš drugu opciju odozgo: Thumbnails for forum (1)
Evo, ja sad uploadala fotku, radi.
Silent Eyes
11.03.2007., 20:01
Ti si stvarno zabrijo.
Ne znam koja je tvoja "misija" iza cijelog ovog raspravljanja o mojim fotkama, ali stvarno si naporan.
"Rasprava zavrsena" sam napisala nakon sto sam otvorila tvoj web i pogledala fotke pod rubrikom "Macro". Mislima sam na netko sa ovakvim stavom ima fotke koje obaraju s nogu. A kad ono... pometi prvo ispred svog praga :kava:
misija? pa zar nije cijela ideja threada komentiranje fotografija? valjda to uključuje samo pohvale... naporan? žao mi je, ali malo je glupo otići usred rasprave ako kritika nije po volji...
što se tiče moje galerije, prvenstveno macro, pa, ja sam to stavio na net radi prihvaćanja kritike i nekakvog unapređivanja, to je sve iz vremena mog jako, jako ranog počinjanja zanimanja za fotografiju, zanimaju me komentari koji imaju nekakav argument i razlog, ako netko kaže da mi je fotka sranje zato, zato, zato i zato - ok, hvala za komentar, mogu se slagati ili ne slagati, može mi biti drago ili ne biti, ali ako je argument smislen i istinit, svakako bih to pokušao promjeniti...ne bih htio da zvuči kao izvlačenje i opravdanje, no s obzirom na to kada je i kako rađeno 90% tih fotografija, mogu reći da mi imaju smisla na netu...
e sad, ako ćemo o galerijama, baš sam maloprije pregledavao tvoju na deviantartu, imaš 6 fotki koje su mi stvarno super, a ostalo... ah...
http://img371.imageshack.us/img371/1655/img7480gg9.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7480gg9.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/9229/img7481wh7.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7481wh7.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/1660/img7482st3.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7482st3.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/3812/img7489gq2.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7489gq2.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/6673/img7490px3.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7490px3.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/6373/img7493rl7.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7493rl7.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/777/img7499up3.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7499up3.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/2443/img7495go3.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7495go3.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/4193/img7500oc9.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7500oc9.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/9752/img7501mr9.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7501mr9.jpg)
Ipanema
11.03.2007., 20:10
misija? pa zar nije cijela ideja threada komentiranje fotografija? valjda to uključuje samo pohvale... naporan? žao mi je, ali malo je glupo otići usred rasprave ako kritika nije po volji...
što se tiče moje galerije, prvenstveno macro, pa, ja sam to stavio na net radi prihvaćanja kritike i nekakvog unapređivanja, to je sve iz vremena mog jako, jako ranog počinjanja zanimanja za fotografiju, zanimaju me komentari koji imaju nekakav argument i razlog, ako netko kaže da mi je fotka sranje zato, zato, zato i zato - ok, hvala za komentar, mogu se slagati ili ne slagati, može mi biti drago ili ne biti, ali ako je argument smislen i istinit, svakako bih to pokušao promjeniti...ne bih htio da zvuči kao izvlačenje i opravdanje, no s obzirom na to kada je i kako rađeno 90% tih fotografija, mogu reći da mi imaju smisla na netu...
e sad, ako ćemo o galerijama, baš sam maloprije pregledavao tvoju na deviantartu, imaš 6 fotki koje su mi stvarno super, a ostalo... ah...
Naravno da je svrha ovog threada komentiranje fotki, ali ako ti kazes da nesto treba srediti i onda jos to sredis pa ja kazem da mi tako ne valja i da preferiram onako kako je i onda jos ti sredis fotku na nacin da ja budem sokirana "neukusom", ti i dalje ne prestajes o istoj prici.
Ne mozes prihvatiti da se meni svidja odredjena forma te fotke ili sta?
Ne kuzim...
A komentar na moju galeriju ti nije trebao. Ne mozes se obraniti sada jer si stetu konstantnim davljenjem o formi napravio.
Ja apsolutno niti jedan komentar na tvoju stranicu nisam dala jer mi se neda nekog "uciti pameti" kao sto to radis ti, dakle tvoj komentar o mojoj galeriji mi znaci isto koliko i komentari o ovim fotkama sa koncerta. Dakle, nista.
Silent Eyes
11.03.2007., 20:13
Naravno da je svrha ovog threada komentiranje fotki, ali ako ti kazes da nesto treba srediti i onda jos to sredis pa ja kazem da mi tako ne valja i da preferiram onako kako je i onda jos ti sredis fotku na nacin da ja budem sokirana "neukusom", ti i dalje ne prestajes o istoj prici.
Ne mozes prihvatiti da se meni svidja odredjena forma te fotke ili sta?
Ne kuzim...
A komentar na moju galeriju ti nije trebao. Ne mozes se obraniti sada jer si stetu konstantnim davljenjem o formi napravio.
Ja apsolutno niti jedan komentar na tvoju stranicu nisam dala jer mi se neda nekog "uciti pameti" kao sto to radis ti, dakle tvoj komentar o mojoj galeriji mi znaci isto koliko i komentari o ovim fotkama sa koncerta. Dakle, nista.
pa mislim, kao prvo - tvoju sam galeriju gledao davno prije nego sam uopće stavio svoju, ti si tu počela s komentiranjem o tome... što se tiče fotke, mislim da bi ti trebala pročitati moj komentar na tvoje fotke lijepo od početka, pa vidi šta sam i na što pisao... jesi tražila da pokažem na koji crop mislim? jesi, jesam cropao? jesam... da li bih tu fotku ikome pokazao? ne bih...
šta kažete na moje slike?
Ipanema
11.03.2007., 20:16
šta kažete na moje slike?
Stavljas puno i previse fotki odjednom. Stavljaj jednu dnevnu, ovako bombardiras i onda ne dobijes komentara koliko bi mozda htio.
Ipanema
11.03.2007., 20:19
MiGo, zanimljiva je ova igra izmedju plavog i crno-bijelog. Not bad at all.
Ovi camcici mi ne valjaju. Jedan je odrezan, a drugi je pozicijski tamo gdje bas ne pase.
šta se barki tiče, pa u fokusu je odraz. sama barka je nebitna.
čak je i prozirnost mora bitnija od same barke, tj kako slika-odraz barke prelazi u pijesak koji se vidi kroz more.
šta kažeš na sliku sa galebovima (zadnju)?
Silent Eyes
11.03.2007., 21:06
http://img371.imageshack.us/img371/1655/img7480gg9.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7480gg9.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/9229/img7481wh7.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7481wh7.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/1660/img7482st3.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7482st3.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/3812/img7489gq2.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7489gq2.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/6673/img7490px3.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7490px3.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/6373/img7493rl7.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7493rl7.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/777/img7499up3.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7499up3.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/2443/img7495go3.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7495go3.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/4193/img7500oc9.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7500oc9.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/9752/img7501mr9.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7501mr9.jpg)
kompozicijski su ove s čamcima uglavnom malo nespretno odrađene, pokušaj izbjegavati rezanje na "pola elementa", ili ono gdje ti fali još malo da bude kompletan..
ova sa molom i ženom koja gleda u sam rub je fino zamišljena, samo da je kadar "spušten" niže, tj da ti je mol uz gornji rub, a time bi imao i više uvalice u kadru, što je vjerujem bila prvenstvena ideja, usput i prirodnu omeđenost kadra... ovu drugu s molom bi trebalo izravnati i isto maknuti višak s gornjeg dijela... galebi? ne znam što bih komentirao tu... nekako mi se ne sviđa jer djeluje "prazno", tj jedva se skuži da su galebi u pitanju, a drugog praktično ničega nema u fotki... znam koliko je teško snimiti galeba u letu s tele objektivom, a sa srednjim i širokim to jednostavno nije to... IMHO, naravno
kompozicijski su ove s čamcima uglavnom malo nespretno odrađene, pokušaj izbjegavati rezanje na "pola elementa", ili ono gdje ti fali još malo da bude kompletan..
pa čuj, nikako u kadar nije samo stala jedna barka bez druge, a ako bi ušle obje, ne bi se toliko istica odraz!
Silent Eyes
11.03.2007., 21:20
pa čuj, nikako u kadar nije samo stala jedna barka bez druge, a ako bi ušle obje, ne bi se toliko istica odraz!
znam, slažem se... no, nije uvijek moguće realizirati dobru ideju na neadekvatnoj sceni... u ovoj situaciji kompozicijski to jednostavno ne čini prihvatljivu sitaciju.
jel ti možda došla ideja za napraviti krupniji kadar te scene, npr fotkati odraz samo pramca (ehm, prednjeg dijela čamca, ono oštro :)), i odraz toga? onda bi imao i malo onog drugog čamca, ali ne bi uopće bilo izražajno jer bi cijeli kadar, ili barem 90% ispunjavao motiv fotke, pramac i odraz...
Silent Eyes
11.03.2007., 21:26
komentar za HDR ? prihvatljivo? ne? u kojem smjeru popraviti? (eto i bez potpisa i okvira :))
http://img479.imageshack.us/img479/448/walkingdownthestreethdrhz5.jpg (http://imageshack.us)
znam, slažem se... no, nije uvijek moguće realizirati dobru ideju na neadekvatnoj sceni... u ovoj situaciji kompozicijski to jednostavno ne čini prihvatljivu sitaciju.
jel ti možda došla ideja za napraviti krupniji kadar te scene, npr fotkati odraz samo pramca (ehm, prednjeg dijela čamca, ono oštro :)), i odraz toga? onda bi imao i malo onog drugog čamca, ali ne bi uopće bilo izražajno jer bi cijeli kadar, ili barem 90% ispunjavao motiv fotke, pramac i odraz...
pa mogo sam i to....al ne kužim zašto bi bilo bolje od ovog? božda i bi možda i ne bi. fotkano je prije par mijeseci i ne sjećam se baš sveukupne lokacije , a još manje šta mi je tad bilo u glavi! :zubo:
Drito Konj
12.03.2007., 00:08
Eto, konačno danas uspio uslikat neš sa neki dan kupljenim fz7. Znam da je nekog zanimalo kak šljaka fotić, pa eto.
Po mom mišljenju, šum je velik čak i na iso100, ali blenda/ekspozicija situacija radi dobro.
Dakle, moja prva uporaba spomenutog aparata
http://img293.imageshack.us/img293/9540/lampagj5.jpg
I ne povređujem valjda vlastitu privatnost :confused: :zubo: ak metnem staru i buraza tu. Eto kako autoritet izgleda kroz fz7. :zubo:
http://img341.imageshack.us/img341/8456/staraburazsp2.jpg
Nemojte jako pljuvat, tek sam nabavio fotić s manualnim sranjima. :)
ma dobro, samo si avatar promijeni :zubo:
Ipanema
12.03.2007., 09:01
šta se barki tiče, pa u fokusu je odraz. sama barka je nebitna.
čak je i prozirnost mora bitnija od same barke, tj kako slika-odraz barke prelazi u pijesak koji se vidi kroz more.
šta kažeš na sliku sa galebovima (zadnju)?
OK, onda imaš odsjećen odraz barke. Nije mi OK ;)
Slika s galebovima mi se sviđa, samo me mogu odrediti je li ona mutna ili je ovo vrlo losa kvaliteta fotke.
U svakom slucaju, steta sto je razmuljana.
http://www.photoaxe.com/composition-in-photography/
http://www.pticica.com/slike037/51410Medium.jpg
http://www.pticica.com/slike033/51066Medium.jpg
stavila sam dvije fotke sa suprotnim,a opet bajkovitim ugođajem
Silent Eyes
12.03.2007., 23:07
http://www.pticica.com/slike037/51410Medium.jpg
jel bi mogla napisati ukratko što fotka točno treba prikazivati? jel u fokusu činjenica da je sve zatrpano? pahulje? sama kućica? ili...? ovisno o čemu se radi ovisio bi i komentar :)
StetoCina
12.03.2007., 23:23
Koja vam je bolja?
http://img261.imageshack.us/img261/3994/shirtcropqg7.th.jpg (http://img261.imageshack.us/my.php?image=shirtcropqg7.jpg)
ili
http://img178.imageshack.us/img178/6646/shirtnocroplg3.th.jpg (http://img178.imageshack.us/my.php?image=shirtnocroplg3.jpg)
StetoCina
12.03.2007., 23:25
Magela, svidjaju mi se obije iako na prvoj, snjeznoj da si mozda otisla udesno tako da se reflektor ne vidi direkt mislim da bi bilo bajkovitije :) a mozda i da si ostavila vise prostora oko kucice, da se dobije neki dojam usamljenosti......good work ;)
*_spike
12.03.2007., 23:35
@Stetocina, prva, kompozicijski mi više odgovara :confused:
John Doe
13.03.2007., 13:54
http://fc01.deviantart.com/fs14/f/2007/072/2/0/flower_by_kvragu.jpg
oli ovo vaja? :confused:
Silent Eyes
13.03.2007., 21:19
http://fc01.deviantart.com/fs14/f/2007/072/2/0/flower_by_kvragu.jpg
oli ovo vaja? :confused:
valja :zubo:
pohvala za kompoziciju, možda mrvicu preexponirano, ali fino, fino...
Silent Eyes
13.03.2007., 21:20
proljetni radovi...
http://img458.imageshack.us/img458/3739/beeuu9.jpg
Silent Eyes
13.03.2007., 21:21
Koja vam je bolja?
http://img261.imageshack.us/img261/3994/shirtcropqg7.th.jpg (http://img261.imageshack.us/my.php?image=shirtcropqg7.jpg)
ili
http://img178.imageshack.us/img178/6646/shirtnocroplg3.th.jpg (http://img178.imageshack.us/my.php?image=shirtnocroplg3.jpg)
a stvarno ne znam šta bih ti odgovorio na ovo... razlika je taman tolika da se može reći da postoji razlika, ali da se išta bitnog razlikuje (barem koliko ja vidim/kužim) - ne razlikuje...
StetoCina
13.03.2007., 22:24
Eto me, dakle eksperiment nije uspio, imam 1:1 i neopredjeljn glas. Naime nije nikakvo trik pitanje nego razlika u crop-u. Mala ali meni se činila nekako bitna, ne puno ali tek toliko da poremeti ravnotežu fotke. Prva je cropana tak da gornje linije izlaze iz fotke na istoj vertikalnoj ravnini dok na drugoj ljeva linija izlazi iz fotke malo višlje, ak već niste to primjetili. To je meni bila ta veća razlika. Stavio sam tu jer mi se u jednom trenu svića prva, cropana jer mi je donji dio fotke onda paše radi neuravnoteženosti naspram gornjeg dijela, a druga mi je pak ok jer kao da pruža ravnotežu tome da je na desnoj strani košulja. Eto malo poduži odgovor, obično se brzo odlučim za jednu od opcija al ovaj put sam nekak htio malo picajzlit :zubo:
Slažem se da razlika i nije tak velika, i vrlo vjerovatno da je i nebitna ali tako mi je došlo :)
Silent Eyes
13.03.2007., 22:38
Eto me, dakle eksperiment nije uspio, imam 1:1 i neopredjeljn glas. Naime nije nikakvo trik pitanje nego razlika u crop-u. Mala ali meni se činila nekako bitna, ne puno ali tek toliko da poremeti ravnotežu fotke. Prva je cropana tak da gornje linije izlaze iz fotke na istoj vertikalnoj ravnini dok na drugoj ljeva linija izlazi iz fotke malo višlje, ak već niste to primjetili. To je meni bila ta veća razlika. Stavio sam tu jer mi se u jednom trenu svića prva, cropana jer mi je donji dio fotke onda paše radi neuravnoteženosti naspram gornjeg dijela, a druga mi je pak ok jer kao da pruža ravnotežu tome da je na desnoj strani košulja. Eto malo poduži odgovor, obično se brzo odlučim za jednu od opcija al ovaj put sam nekak htio malo picajzlit :zubo:
Slažem se da razlika i nije tak velika, i vrlo vjerovatno da je i nebitna ali tako mi je došlo :)
sve to što si napisao bi bilo uočljivo na nekoj fotki gdje bi ti detalji ili elementi dolazili do izražaja, npr most pa gledaš ravnotežu i omjere, ili pruga koja vodi/izlazi iz nečega, ili nekakva izraženija crta kao element (npr, rijeka)... s obzirom kakve su ove dvije fotke, stvarno nisam ni obraćao pažnju,a time ni uočio razliku oko crta, a sve ostalo je praktično isto... mislim da time što fotka sama po sebi nije bog-zna-što, ili ja barem ne vidim ikakvu estetsku vrijednost, nije se ništa posebno ni promjenilo samim cropom... if you know what I mean... da si cropom odrezao pola uha ili ostavio cijelo, to bi pravilo razliku, ovako same thing...
StetoCina
13.03.2007., 23:08
Vidiš tu si u krivu, barem si u krivu što se tiče efekta koji sam ja očekivao kada sam postavio pitanje. Estetika nije uvijek vrhunac u fotografiji po meni, bar ne uvijek. Konkretno sa ovom fotografijom ne želim konkurirati nekoj zgodnoj teti na fotki ili slatkom psiću, a niti arhitektonskim dostignućima. Ova fotka, koja je po meni trebala dočarati jedan ugođaj, kakav ne bih opisivao jer ako u tebi ne izaziva nikakav osjećaj onda je fotka fulana, barem za tebe. Kako je dakle fotka trebala potaknuti određeni osjećaj ja nisam očekivao da će netko uzeti ravnalo i ići mjeriti što valja ili ne valja nego naprosto reći ono što mu je na pameti, dakle vidjeti što kaže "podsvijest" većine. Koja je fotka subjektivno, bez previše razmišljanja, oku ugodnija.
No da ne idem nadugačko i naširoko ajmo reći samo da sam se odlučio za prvu, cropanu, kao mog favorita, a fotka je inače dio serije koju sam započeo, a nadam se da ću je i dovršiti.
sinister-minister
14.03.2007., 09:45
http://img03.picoodle.com/img/img03/7/3/14/f_sism_a105a68.jpg
StetoCina
14.03.2007., 09:48
:top:
Silent Eyes
14.03.2007., 10:47
http://img03.picoodle.com/img/img03/7/3/14/f_sism_a105a68.jpg
mnogo, mnogo lijepo... s čim je to rađeno? napišeš detalje tipa iso/asa, f, zatvarač?
Silent Eyes
14.03.2007., 10:49
Vidiš tu si u krivu, barem si u krivu što se tiče efekta koji sam ja očekivao kada sam postavio pitanje. Estetika nije uvijek vrhunac u fotografiji po meni, bar ne uvijek. Konkretno sa ovom fotografijom ne želim konkurirati nekoj zgodnoj teti na fotki ili slatkom psiću, a niti arhitektonskim dostignućima. Ova fotka, koja je po meni trebala dočarati jedan ugođaj, kakav ne bih opisivao jer ako u tebi ne izaziva nikakav osjećaj onda je fotka fulana, barem za tebe. Kako je dakle fotka trebala potaknuti određeni osjećaj ja nisam očekivao da će netko uzeti ravnalo i ići mjeriti što valja ili ne valja nego naprosto reći ono što mu je na pameti, dakle vidjeti što kaže "podsvijest" većine. Koja je fotka subjektivno, bez previše razmišljanja, oku ugodnija.
No da ne idem nadugačko i naširoko ajmo reći samo da sam se odlučio za prvu, cropanu, kao mog favorita, a fotka je inače dio serije koju sam započeo, a nadam se da ću je i dovršiti.
da, da sam znao što te zanima u startu, vjerojatno bih i imao mišljenje, tj ne bih analizirao i gledao fotku kao fotku, već samo reagirao... poštujem svakako ideju, no izgleda su godine promatranja fotografije na jedan način ostavile traga :) drugi put kad budeš postao nešto ovakvo, obećajem moj spontani odgovor :zubo:
sinister-minister
14.03.2007., 11:20
mnogo, mnogo lijepo... s čim je to rađeno? napišeš detalje tipa iso/asa, f, zatvarač?
hm...to su ti napravili moji mama i tata :zubo:
zeka mala...sony h5...nemam pojma koje su bile postavke....čini mi se da je bilo postavljeno na ˝Shutter speed priority˝, vjerojatno neko brže okidanje i još b&w...ne sjećam se ostatka...nisam previše čačko po setinzima pa mislim da je sve na nekom auto modu ili tako nešto...
sinister-minister
14.03.2007., 11:23
http://img02.picoodle.com/img/img02/7/3/14/f_jam_ee67f7e.jpg
sinister-minister
14.03.2007., 11:42
http://img01.picoodle.com/img/img01/7/3/14/f_gabim_a55a13b.jpg
kachunchica
14.03.2007., 12:39
sinister, cisto kao nekom esteti, svidja mi se najvishe prva slika na ovoj stranici:)
dobra je i ona na prethodnoj. ali mi je ova cool. svidja mi se svjetlo iza glave...i prsti :D
sinister-minister
14.03.2007., 12:53
e te prste su isto mama i tata napravili :D
hvala što ti se sviđa
Silent Eyes
14.03.2007., 13:41
http://img01.picoodle.com/img/img01/7/3/14/f_gabim_a55a13b.jpg
uvjerljivo najbolja, bravo
papa štrumf
14.03.2007., 23:33
http://i152.photobucket.com/albums/s193/papastrumf/IMG_0595.jpg
http://i152.photobucket.com/albums/s193/papastrumf/IMG_0350.jpg
http://i152.photobucket.com/albums/s193/papastrumf/IMG_0317.jpg
Silent Eyes
14.03.2007., 23:39
prva još i sliči na nešto, samo da nije sve pregoreno zbog spot-mjerenja... šteta, fina fotka,bila bi super da nije kontrasvjetlo... broj 2 kompozicijski nevalja, inače ok... a broj 3 je tenički malo zbrljana, tj panning je uspio, ali ti je i predmet, tj motiv panninga zamućen kretanjem
*_spike
15.03.2007., 11:38
Niti jedna mi se ne sviđa.
bubblehanger
15.03.2007., 12:14
evo i mog prvog javljanja na ovom forumu, hope you like it !
http://img155.imageshack.us/img155/2741/dolomitiqn8.th.jpg (http://img155.imageshack.us/my.php?image=dolomitiqn8.jpg)
Sibencan
16.03.2007., 21:13
moje možete vidit na
www.borisphotography.blogspot.com
http://www.fotogalerija.net/index.php?cat=11051
da san ode ne stavljam masu fotografija. pozdrav
http://www.pticica.com/slike036/53797Medium.jpg
piano uz malo dorade i čini mi se simpatična fotka,molim komentare!
*_spike
16.03.2007., 23:05
Bila bi ok da je simetrična
Silent Eyes
17.03.2007., 00:00
http://www.pticica.com/slike036/53797Medium.jpg
piano uz malo dorade i čini mi se simpatična fotka,molim komentare!
fotka kao fotka je ok, ideja za obradu je isto ok, uvijek su mi bile drage takve obrade, ali... osvjetljenje je užas, flash je pregorio sredinu, pa je fotka na žalost ispala loše... ako bi se sredilo osvjetljenje, bilo bi mnogo fino
Silent Eyes
17.03.2007., 00:33
s obzirom da je thumbnail mali, teško je skužiti o čemu se radi, pa za one s modemom evo opisa: serija od 4 fotke, prkazuje slijepog čovjeka na raskrižju koji čeka da mu netko pomogne preko ceste, jedna "gospođa" prolazi, druga prilazi i pomaže čovjeku...
zapitate li se ikada kako je u tom svijetu? zapitate li se koliko je teško? s obzirom da svi ovdje volimo fotografiju, više ili manje, zapitate li se kako bi bilo bez nje?
http://img338.imageshack.us/img338/3348/pomoziterswz7.th.jpg (http://img338.imageshack.us/my.php?image=pomoziterswz7.jpg)
Ipanema
17.03.2007., 12:01
s obzirom da je thumbnail mali, teško je skužiti o čemu se radi, pa za one s modemom evo opisa: serija od 4 fotke, prkazuje slijepog čovjeka na raskrižju koji čeka da mu netko pomogne preko ceste, jedna "gospođa" prolazi, druga prilazi i pomaže čovjeku...
zapitate li se ikada kako je u tom svijetu? zapitate li se koliko je teško? s obzirom da svi ovdje volimo fotografiju, više ili manje, zapitate li se kako bi bilo bez nje?
http://img338.imageshack.us/img338/3348/pomoziterswz7.th.jpg (http://img338.imageshack.us/my.php?image=pomoziterswz7.jpg)
Ideja je dobra.
Kvaliteta ne.
Silent Eyes
17.03.2007., 14:01
Ideja je dobra.
Kvaliteta ne.
kakva kvaliteta, pa to je samo sociološki snapshot ulice...
Silent Eyes
17.03.2007., 18:57
nisi nam trebo ispričat priču.
nek sami skužimo, a ako ne, tek onda nam trebaš ispričat!
ps šta si ti radio dok je starac čekao da mu neko pomogne? :zubo:
kako rekoh, napomena je za one s modemom kojima se ne otvara baš svaki link...
e točno sam znao da će to netko pitati :)
što se tiče čekanja, ja se doslovno nisam mogao pomaknuti s mjesta, znam da zvuči ko jeftina isprika, al tako je bilo :) inače znam tog tipa, stanuje blizu mene, pa mu često pomognem oko nekih sitnica...
a i barem sam dobio odgovor na ono pitanje: if you see a man drownin, would you go and help him, or photograph the event :)
Toco1980
17.03.2007., 20:52
Eto jedna moja upucana Zenitom....
http://www.mi3dot.org/gallery/original/18542/
Silent Eyes
17.03.2007., 22:14
Eto jedna moja upucana Zenitom....
http://www.mi3dot.org/gallery/original/18542/
koji zenit? staklo?
Toco1980
17.03.2007., 23:09
koji zenit? staklo?Zenit TTL, a staklo je mislim Helios 58mm ... :misli:
Bajumbadum_00
18.03.2007., 17:40
http://i51.photobucket.com/albums/f365/bajumbadum/inferno.jpg
Evo jedna i od mene. (malo sam je obradio u PSu :) )
Silent Eyes
18.03.2007., 18:59
http://i51.photobucket.com/albums/f365/bajumbadum/inferno.jpg
Evo jedna i od mene. (malo sam je obradio u PSu :) )
obrađeno do neprepoznatljivosti, meni apsolutno bezveze...
Bajumbadum_00
18.03.2007., 19:10
Ma ideja mi je bila pokusati fotografiju obraditi da bude u stilu crteza Frank Millera..... cisto pokus.
Silent Eyes
18.03.2007., 20:58
Ma ideja mi je bila pokusati fotografiju obraditi da bude u stilu crteza Frank Millera..... cisto pokus.
a onda daj neku naznaku što pokušavaš izvesti :)
Silent Eyes
18.03.2007., 20:58
Zenit TTL, a staklo je mislim Helios 58mm ... :misli:
hehe, misliš? hm... ne bi li trebalo biti očito koje je staklo u pitanju :confused:
Toco1980
19.03.2007., 04:06
hehe, misliš? hm... ne bi li trebalo biti očito koje je staklo u pitanju :confused:Imam tri objektiva za Zenit, i ne sjećam se koji je točno bio gore, ali pretpostavljam da je bio onaj od 58mm... Uostalom zar je to tak jako važno?
Silent Eyes
19.03.2007., 14:10
Imam tri objektiva za Zenit, i ne sjećam se koji je točno bio gore, ali pretpostavljam da je bio onaj od 58mm... Uostalom zar je to tak jako važno?
tak jako važno nije, ali me zanimalo jer sam u zadnje vrijeme primjetio dosta jako, jako finih fotografija baš s tom kombinacijom... pa skupljam informacije :)
nick4ban
19.03.2007., 14:35
http://www.forum.hr/showthread.php?t=136813&page=22
nick4ban
19.03.2007., 14:51
http://i119.photobucket.com/albums/o148/bananarijeka/fotolog%208/1173196753_f.jpg
Ivana2704
19.03.2007., 15:27
http://science.qj.net/uploads/articles_module/64855/grandma%20smoking_qjpreviewth.jpg
http://www.bobbiedolls.com/images/grandma.jpg
:zubo: :zubo: :zubo: :zubo: :D :D :D
Toco1980
19.03.2007., 17:45
tak jako važno nije, ali me zanimalo jer sam u zadnje vrijeme primjetio dosta jako, jako finih fotografija baš s tom kombinacijom... pa skupljam informacije :)Nadam se da je i ova u toj kategoriji....
Inače, nekak mi se čini da sa Zenitom radim bolje fotke nego s Canonom digitalcem... :misli:
(a na Zenitu mi je crk'o svjetlomjer, a i zatvarač mu je u upitnom stanju.)
nick4ban
19.03.2007., 17:46
http://science.qj.net/uploads/articles_module/64855/grandma%20smoking_qjpreviewth.jpg
http://www.bobbiedolls.com/images/grandma.jpg
:D :D :D
:lol::rofl::top:
nick4ban
19.03.2007., 18:36
http://img208.imageshack.us/img208/2825/img7502rg4.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7502rg4.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/4963/img7507qc3.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7507qc3.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/3513/img7508hr4.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7508hr4.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/5993/img7527fq2.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7527fq2.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/6227/img7526nv5.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7526nv5.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/4900/img7534je1.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7534je1.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/5034/img7536im8.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7536im8.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/2316/img7534xf6.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7534xf6.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/8674/img7534is3.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7534is3.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/1552/img7537iv5.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7537iv5.jpg)
Silent Eyes
19.03.2007., 22:43
Nadam se da je i ova u toj kategoriji....
Inače, nekak mi se čini da sa Zenitom radim bolje fotke nego s Canonom digitalcem... :misli:
(a na Zenitu mi je crk'o svjetlomjer, a i zatvarač mu je u upitnom stanju.)
pa, blizu je :) da vidim u većoj rezoluciji, onda bi se dalo komentirati nešto ozbiljnije...
zenit je zenit, TTL je kategorija za sebe, meni su draži stariji primjerci...tu su dva glavna igrača za dobru fotku, staklo i kvalitetan film, ipak je to pravi kolorit i kontrast...a što se tiče canona, ne bih ulazio u to, ja sam u 4/3 sustavu :zubo: doduše, boje na olympusu su nešto što me svaki put oduševljava, pa se mogu barem malo osjetiti kao u dobra stara vremena analogije-only i kolorita :)
inače, sutra mi stiže zorki 4, i to još prva generacija, sa graviranim nazivom :zubo: jedva čekam da utrpam film unutra i van fotkati ovaj snijeg što je tu u vž napadao...
UmpaUmpa
20.03.2007., 01:59
http://img407.imageshack.us/img407/1417/imgp1113yr2.th.jpg (http://img407.imageshack.us/my.php?image=imgp1113yr2.jpg)
Plaza u Brightonu, one stange su ostatci srusenog novog-starog piera. Pentax k10D, kit leca. U punoj velicini je ocigledno da na na fotki nije prasina nego galebi. Razmisljam da croppam malo odozdol, da se ne vidi put u desnom donjem uglu.
UmpaUmpa
20.03.2007., 02:34
Ajde jos is Sussexa. Ova je iz Lewesa, povjesnog gradica na jugu engleske. Fotka nije nes tak posebno ali ce bit interesantna hrvatima. Tabla kaze: Travnjak za bocanje od kastela, bivsi travnjak za dvoboje (u sussexu se to zove tilting a ne jousting), ovdji se boca od 1640. Ovo je Poljud bocarskog kluba hajduk Lewes, osnovanog 4. svibnja 1730. I onda jos piknu sahovnicu. Velikohrvatski imperijalizam na djelu. Lipi moji sussexcani.
http://img410.imageshack.us/img410/8006/imgp1078am9.th.jpg (http://img410.imageshack.us/my.php?image=imgp1078am9.jpg)
Silent Eyes
20.03.2007., 03:31
http://img407.imageshack.us/img407/1417/imgp1113yr2.th.jpg (http://img407.imageshack.us/my.php?image=imgp1113yr2.jpg)
Plaza u Brightonu, one stange su ostatci srusenog novog-starog piera. Pentax k10D, kit leca. U punoj velicini je ocigledno da na na fotki nije prasina nego galebi. Razmisljam da croppam malo odozdol, da se ne vidi put u desnom donjem uglu.
kompozicijski mi se baš i ne sviđa, sa cropom bi barem zadovoljilo neke osnovne pojmove...
Silent Eyes
20.03.2007., 03:32
Ajde jos is Sussexa. Ova je iz Lewesa, povjesnog gradica na jugu engleske. Fotka nije nes tak posebno ali ce bit interesantna hrvatima. Tabla kaze: Travnjak za bocanje od kastela, bivsi travnjak za dvoboje (u sussexu se to zove tilting a ne jousting), ovdji se boca od 1640. Ovo je Poljud bocarskog kluba hajduk Lewes, osnovanog 4. svibnja 1730. I onda jos piknu sahovnicu. Velikohrvatski imperijalizam na djelu. Lipi moji sussexcani.
http://img410.imageshack.us/img410/8006/imgp1078am9.th.jpg (http://img410.imageshack.us/my.php?image=imgp1078am9.jpg)
snapshot
Silent Eyes
20.03.2007., 16:24
jedna iz serije današnjih HDR-a...
http://img62.imageshack.us/img62/6768/starigrad1rsno3.jpg
Silent Eyes
20.03.2007., 16:43
i još jedna...
http://img341.imageshack.us/img341/7539/korzorsiz5.jpg
zar nije poanta hdr-a da bude izrazajnije a ne drecavo i kicasto
Silent Eyes
20.03.2007., 18:32
zar nije poanta hdr-a da bude izrazajnije a ne drecavo i kicasto
ne znam na što točno misliš pod izražajnost i hdr u istom pojmu, al dobro...
koliko ja znam, poanta HDR-a je prikazati veći dinamički raspon, tj high dynamic range. uklopiti različite svjetlosne vrijednosti u jednu fotografiju, tj da su svi elementi pravilno exponirani. i ono što je u sjeni, i ono što je na izravnom suncu, i ono što je u izlogu pod umjetnim osvjetljenjem. u konačnici, bi dobio cijelu sliku potpuno pravilo exponiranu, dobije se usput dojam "plastičnosti". da je ova fotka exponirana pravilno za ljude npr koji su u sjeni, sve ostalo bi bilo jako gadno pregorilo, da je pravilno exponirana zgrada na suncu, skoro pa ne bi ni primjetio da se išta nalazi u sjeni
vidim da nisi shvatio poantu mog posta....ali dobro
Ipanema
20.03.2007., 19:18
Uh, Silent Eyes, kičasto, vrišteće, umjetno... Ne izgleda kao fotografija već kao digitalni crtež.
Ipanema
20.03.2007., 19:19
Evo nekih mojih novih sa zadnjeg koncerta Majki.
Ovaj put sam uspjela stat u 2. red, ne u 20. :)
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/Ipanema_Majke_18032007_Tvornica_01.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/Ipanema_Majke_18032007_Tvornica_02.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/Ipanema_Majke_18032007_Tvornica_03.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/Ipanema_Majke_18032007_Tvornica_05.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/Ipanema_Majke_18032007_Tvornica_07.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/Ipanema_Majke_18032007_Tvornica_12.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/Ipanema_Majke_18032007_Tvornica_06.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/Ipanema_Majke_18032007_Tvornica_09.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y161/ipanemadebrasil/Ipanema_Majke_18032007_Tvornica_08.jpg
niki_st
20.03.2007., 19:42
http://img527.imageshack.us/img527/1640/20070101kazalitedoek200al2.jpg
niki_st
20.03.2007., 19:51
http://img512.imageshack.us/img512/3061/20070101kazalitedoek200rc5.jpg
Silent Eyes
20.03.2007., 20:41
Uh, Silent Eyes, kičasto, vrišteće, umjetno... Ne izgleda kao fotografija već kao digitalni crtež.
upravo tako :) kombinacija tisuću expozicija, vrijednosti i detalja u jednom kadru teško da je išta više od crteža, ili ajde kolaža :) ovih dana me drži nekako nadrealizam, pa u skladu s tim i boje i plastičnost :) doduše, činjenica je da sam pretjerao sa zasićenjem, ali radio sam prema nebu, a nije mi se dalo sređivati ostatak slike... evo druga verzija, popravljeno zasićenje...
http://img525.imageshack.us/img525/5947/korzodesaturaredrsnf9.jpg
Silent Eyes
20.03.2007., 20:42
vidim da nisi shvatio poantu mog posta....ali dobro
objasniš?
mislim da si ipak shvatio... nakon sto je ipanema ponovila...
u svemu treba imati mjere.. i hdr je samo alat da se dobije neki rezultat... nema ga svrhe koristiti ako pokvari dojam... samo ako popravlja
Silent Eyes
21.03.2007., 11:35
mislim da si ipak shvatio... nakon sto je ipanema ponovila...
u svemu treba imati mjere.. i hdr je samo alat da se dobije neki rezultat... nema ga svrhe koristiti ako pokvari dojam... samo ako popravlja
slažem se, kako rekoh- uvidio sam pogrešku, nisam uopće gledao ostatak fotke po pitanju zasićenosti, već samo nebo... mislim da je verzija 2.0 ipak osjetno bolja :) IMHO, naravno
ipanemi baš idu ove koncertne... svaka čast!:top:
Ipanema
21.03.2007., 13:17
ipanemi baš idu ove koncertne... svaka čast!:top:
Hvala :)
StetoCina
21.03.2007., 18:55
@niki-st: odi na ovaj link (http://news.deviantart.com/article/27124/) pa ces tako najbolje usporediti svoju fotku, a i nesto nauciti.
@silent eyes: ne znam cemu uljepsavanje fotke kad je fotka nezanimljiva. HDR kao ni jedna druga tehnica nemre od lose fotke napraviti dobru. To velim na sam racun fotke jer se necu mijesati u kritiziranje HDR-a jer tu tehniku hmm nemogu reci da sam fan neki, a jako rijetko sam vidio bas dobro fotke u HDR-u.
@Ipa: vidim da te hvale pa se necu duplat (op.a. ja je vec nahvalio na deviantu :) )
Pink touch
21.03.2007., 20:32
Evo moje najdraže...otočić Sv. Andija, snimljeno s Kalamote (Koločep).
Neobrađena.:)
http://img443.imageshack.us/img443/952/kalamotaiostalo014yc2.jpg
I još jedna.:cerek:
http://img160.imageshack.us/img160/4258/kalamotaiostalo017uc9.jpg
*klepetalo*
21.03.2007., 22:22
evo... :)
http://i11.photobucket.com/albums/a200/klipklap/Copy2offotkee031.jpg
zanemarimo da je malo ukoso :o
*klepetalo*
21.03.2007., 22:24
evo jos jedne.. malo sam se igrala u photoshopu.. jedino je bed sto je podloga tj.zgrada slicne boje kao i magnolija.. sad vi.. :)
http://i11.photobucket.com/albums/a200/klipklap/Copyoffotke005copy.jpg
*klepetalo*
21.03.2007., 22:29
@Ipanema, super su bare-fotke!! :) ja sam stajala na tribina pa sam ga slikala ahahhahahahhahhhhhhahahaa! a bio je zakon :) (*spam*)
Silent Eyes
21.03.2007., 23:18
evo jos jedne.. malo sam se igrala u photoshopu.. jedino je bed sto je podloga tj.zgrada slicne boje kao i magnolija.. sad vi.. :)
http://i11.photobucket.com/albums/a200/klipklap/Copyoffotke005copy.jpg
bila bi odlična fotka da su u kadru samo oni ljudi koji sjede ispod drveta, dio krošnje, sve u trećinama, naravno... i C/B još...
Silent Eyes
21.03.2007., 23:23
@silent eyes: ne znam cemu uljepsavanje fotke kad je fotka nezanimljiva. HDR kao ni jedna druga tehnica nemre od lose fotke napraviti dobru. To velim na sam racun fotke jer se necu mijesati u kritiziranje HDR-a jer tu tehniku hmm nemogu reci da sam fan neki, a jako rijetko sam vidio bas dobro fotke u HDR-u.
hm...sama fotka nije uljepšavana, već kad sam radio hdr, za saturaciju i općenito svjetlinu sam gledao nebo, tj plavetnilo... očita pogreška je bila što uopće nisam obraćao pozornost na ostatak fotke :) nije napravljena fotka, pa naknadno pojačavana saturacije...
*klepetalo*
22.03.2007., 12:18
bila bi odlična fotka da su u kadru samo oni ljudi koji sjede ispod drveta, dio krošnje, sve u trećinama, naravno... i C/B još...
dakle, da je potpuno drugačija slika! :D :top:
Silent Eyes
22.03.2007., 13:08
dakle, da je potpuno drugačija slika! :D :top:
otprilike :)
*klepetalo*
22.03.2007., 13:22
to se zove konstruktivna kritika ;) ma salim se, skuzila sam sta treba.. valjda.. sila sam pratiti tvoje upute, ali mi se ne svidja pa cu vidjet sto cu i kako cu
a druga?tj.prva slika ?
Silent Eyes
22.03.2007., 13:56
to se zove konstruktivna kritika ;) ma salim se, skuzila sam sta treba.. valjda.. sila sam pratiti tvoje upute, ali mi se ne svidja pa cu vidjet sto cu i kako cu
a druga?tj.prva slika ?
prvu nisam htio komentirati jer vjerojatno ne kužim o čemu se radi, tj koja je poanta fotke... nije mi baš jasno zašto ovakva kompozicija i crop (za stari sat?), totalno mi je van konteksta, a i s hrpom stvari koje ne znam jel ulaze u tehničku nesavršenost zbog šuma, expozicije, aparata, objektiva ili to stvarno jest dio scene, tj sata... zbog svega toga nisam htio komentirati, NHF...
*klepetalo*
22.03.2007., 15:01
dobro :)
http://img155.imageshack.us/img155/4734/t1jb9.jpg
http://img154.imageshack.us/img154/2351/t3xe2.jpg
http://img154.imageshack.us/img154/2151/t4za7.jpg
znam da je proljece.. ali ja sam dosla iz zime ;)
Silent Eyes
22.03.2007., 16:40
http://img155.imageshack.us/img155/4734/t1jb9.jpg
http://img154.imageshack.us/img154/2351/t3xe2.jpg
http://img154.imageshack.us/img154/2151/t4za7.jpg
znam da je proljece.. ali ja sam dosla iz zime ;)
2. i 3. su odlične, s tim da bi druga u horizontali možda bolje izgledala, bez ovog plavog dijela dolje... treća je idealan kandidat za polarizacijski f. :)
mnogo fino, mnogo...
Hvala, hvala ;)
Ova druga mi se bas nekako cinila zanimljiva sa sjenom.. zato nisam fotkala u horizontali. Thx na komentarima :kiss:
Silent Eyes
23.03.2007., 17:41
moja prva ljubav... zorki 4, jupiter-8, 2/50
http://img444.imageshack.us/img444/3617/prvaljubavrsaa3.jpg
dark_man
23.03.2007., 22:17
Canon 350D
objektiv Canon EF 70-200mm f/4L USM
Mufasa
http://img02.picoodle.com/img/img02/7/3/17/f_IMG5210m_25e78f4.jpg
Silent Eyes
23.03.2007., 23:15
Canon 350D
objektiv Canon EF 70-200mm f/4L USM
Mufasa
http://img02.picoodle.com/img/img02/7/3/17/f_IMG5210m_25e78f4.jpg
pohvale za galeriju, ima vrhunskih radova... možda je jedino site malo kaotičan, al dobro...
što se ove fotke tiče, ne sviđa mi se kako je posložena, "fali" mi onako dubina, bilo bi mi bolje da je i dio tijela u kadru, ne samo glava... ili ako je samo glava onda samo ona ili neki poluprofil... but, maybe it's just me :)
FastAndFurious
24.03.2007., 01:00
ajde kad se već hvališemo s koncertnim fotografijama :D
http://www.inet.hr/~anvrzina/IMG_0487.jpg
Silent Eyes
24.03.2007., 02:01
impressed :top:
s čim je to rađeno? F? exp?
Ipanema
24.03.2007., 12:23
Baš gledam, šta mi je to poznato :zubo:
Evo jedna iz Amsterdama. Molim komentare...
http://img363.imageshack.us/img363/746/amstxn2.th.jpg (http://img363.imageshack.us/my.php?image=amstxn2.jpg)
Silent Eyes
24.03.2007., 21:22
http://img363.imageshack.us/img363/746/amstxn2.th.jpg (http://img363.imageshack.us/my.php?image=amstxn2.jpg)
ne sviđa mi se rezanje fotke na ovakav način, imaš previše stvari u kadru koje smetaju zapravo (komadići čamaca/brodova u donjim kutevima), nespretno rezanje zgrada, bilo bi bolje da si recimo maknula ovaj dio crne zgrade lijevo, a i šteta je neiskoristiti refleksiju u vodi... sve skupa se moglo super riješiti samo okretanjem aparata vertikalno, spustiti kadar malo više prema dolje da krovovi budu uz sami gornji rub, uhvatiš usput puno više refleksije uz donji rub, usput se eliminiraju ovi komadići po kutevima, i onda bi kadar znači bio od ruba ove crne zgrade lijevo, do kraja druge zgrade s desne strane... malo još produbiti sjene, tj kontrastnost, i sve 5 :)
Catalyst Group
24.03.2007., 21:25
Slikano jučer u Trbovlju, SLO, koncert Laibacha - 400D, 24-70 2.8 -
http://img253.imageshack.us/img253/4705/trbovljext8.jpg
Slika je potpuno neobrađena, jedino što je cropana za negdje 1/3 ukupne površine...
Silent Eyes
24.03.2007., 22:15
Slika je potpuno neobrađena, jedino što je cropana za negdje 1/3 ukupne površine...
pretamno za moj ukus... ne ulazi u dark-look, a ovako je podexponirana za brem 2EV
Ipanema
24.03.2007., 22:39
Baš je fora ova fotka :)
Je malo čudan krop, ali ću zanemariti krop i pohvaliti ideju.
Ima potencijala :)
Ipanema
24.03.2007., 22:42
Previše prostora free gore i dolje odrezano. I još k tome u totalnoj sredini.
Kompozicijski ne valja.
Da je samo to OK, fotka bi bila OK :)
Catalyst Group
24.03.2007., 22:45
yep, ali hito sam svjetlo uhvatiti odzgora da se uoci, tj. toplina boja... a fora je u tome da je to i stvarni donji rub slike, a gore je uglavnom vecina toga cropana, tak da je original malo lošije snimljen... no hvala na savjetu...
btw. kak mislis u sredini?
Silent Eyes
24.03.2007., 23:11
Kompozicijski ne valja.
pa ovdje barem nije problem što je u sredini jer je totalno frontalno snimljeno, pa centralna kompozicija ima smisla... još pogotovo sa ovim svjetlom iznad koje se taman spaja na glavnom motivu, tj pjevaču ili koji-to-već-vrag-jest :)
Ipanema
24.03.2007., 23:29
pa ovdje barem nije problem što je u sredini jer je totalno frontalno snimljeno, pa centralna kompozicija ima smisla... još pogotovo sa ovim svjetlom iznad koje se taman spaja na glavnom motivu, tj pjevaču ili koji-to-već-vrag-jest :)
Meni nema kompozicija smisla jer je nema.
Ova svjetla iznad su OK i lijepo bi se uklapala u fotku da je fotkano sa recimo sa manjim objektivom pa da se sve lijepo ulovi.
Evo par mojih..
http://i50.photobucket.com/albums/f324/Nikssa/Picture817a.jpg
http://i50.photobucket.com/albums/f324/Nikssa/Image2.jpg
http://i50.photobucket.com/albums/f324/Nikssa/Picture2570a.jpg
Silent Eyes
24.03.2007., 23:46
Evo par mojih..
http://i50.photobucket.com/albums/f324/Nikssa/Picture817a.jpg
http://i50.photobucket.com/albums/f324/Nikssa/Image2.jpg
http://i50.photobucket.com/albums/f324/Nikssa/Picture2570a.jpg
druga je odlična, možda da je malo kontrastnija, dušu dalo za kvalitetan polarizator... prva mi se čini opako podexponiranom, a ni sama fotka mi nije ništa posebno, ili jednostavno ne kužim o čemu se uopće radi... treća je tehnički korektno napravljena, možda malo preexponirana, ali kompozicijski loše
StetoCina
24.03.2007., 23:47
2. mi je bas dobra.
Catalyst Group
25.03.2007., 03:45
Napisao si da može i puno bolje, na što točno ciljaš? Oštrinu?
Silent Eyes
25.03.2007., 14:34
Napisao si da može i puno bolje, na što točno ciljaš? Oštrinu?
ne mogu baš ciljati ili komentirati oštrinu kad ne znam na koliko je to mm snimano ni kakvi su konkretni bili uvijeti, ali nema smisla raditi ovako tamnu i zatvorenu fotku s tim aparatom, malo mi je pogrešan white balance, ali to,naravno, ovisi od autora, možda je namjerno tako radi atmosfere i slično. ono što najviše smeta je nedostatak finih detalja, taj objektiv ima odličnu rezoluciju, ali je potpuno neiskorištena...
FastAndFurious
25.03.2007., 17:35
impressed :top:
s čim je to rađeno? F? exp?
iskreno nemam pojma ne sjećam se kak sam je naštimala, dok radim koncerte stalno mijenjam vrijednosti, a imam ružan običaj ne pamtiiti ni f ni exp ni išta slično.
znam da je bilo na P da je OEV bilo negdje oko -0,3, a F valjda oko 3. saturacija na vivid- fakat ne znam. :(
FastAndFurious
25.03.2007., 17:36
2. mi je bas dobra.
slažem se
FastAndFurious
25.03.2007., 17:38
Kompozicijski ne valja.
nije tak loše kompozicijaki, jer ima takvu pozadinu ali imam feeling da je bila bolje prije nego se počelo raditi škaricama, lijepilom i fotošopom :)
Silent Eyes
25.03.2007., 17:57
nije tak loše kompozicijaki, jer ima takvu pozadinu ali imam feeling da je bila bolje prije nego se počelo raditi škaricama, lijepilom i fotošopom :)
ništa se nije radilo na fotki, to je praktično original, barem tako autor tvrdi...
Silent Eyes
25.03.2007., 17:57
iskreno nemam pojma ne sjećam se kak sam je naštimala, dok radim koncerte stalno mijenjam vrijednosti, a imam ružan običaj ne pamtiiti ni f ni exp ni išta slično.
znam da je bilo na P da je OEV bilo negdje oko -0,3, a F valjda oko 3. saturacija na vivid- fakat ne znam. :(
ako se ne varam, postoji exif :)
a oprema?
Catalyst Group
25.03.2007., 20:10
ne mogu baš ciljati ili komentirati oštrinu kad ne znam na koliko je to mm snimano ni kakvi su konkretni bili uvijeti, ali nema smisla raditi ovako tamnu i zatvorenu fotku s tim aparatom, malo mi je pogrešan white balance, ali to,naravno, ovisi od autora, možda je namjerno tako radi atmosfere i slično. ono što najviše smeta je nedostatak finih detalja, taj objektiv ima odličnu rezoluciju, ali je potpuno neiskorištena...
na max - 70mm
Hvala na komentarima. :) Postala sam originalnu sliku, dakle nije bilo kropanja. Cilj fotke je bio prikazati raznovrsnost kuća u jednom nizu, u portretu bi se to izgubilo, a odraz u kanalu ionako nije bio dobar. Slažem se da desni rub fotke nije dobro kadriran, a bilo bi bolje da sam uhvatila i veći dio crne kuće s lijeve strane. Što se tiče rezanja, ako odrežem ove brodove dolje, ostane mi premalo vode, tu bi jedino photoshopiranje popravilo stvar.
Silent Eyes
26.03.2007., 00:24
Hvala na komentarima. :) Postala sam originalnu sliku, dakle nije bilo kropanja. Cilj fotke je bio prikazati raznovrsnost kuća u jednom nizu, u portretu bi se to izgubilo, a odraz u kanalu ionako nije bio dobar. Slažem se da desni rub fotke nije dobro kadriran, a bilo bi bolje da sam uhvatila i veći dio crne kuće s lijeve strane. Što se tiče rezanja, ako odrežem ove brodove dolje, ostane mi premalo vode, tu bi jedino photoshopiranje popravilo stvar.
što se tiče vode dolje i rezanja, možeš odrezati po rubovima kuća, tj između brodova, pa će ti ostati jednak omjer kuće-voda...da se izvući fini kadar... što se tiče odraza, ne mora biti kristalno jasna relfeksija ili prelijep kolorit, ali refleksije uvijek u ovakim slučajevima daju jednu draž i novu dubinu fotke... šalji još, davno sam bio u amsterdamu, pa da se malo prisjetim :)
Silent Eyes
26.03.2007., 18:11
Stari grad pod nedavnim snijegom...
http://img118.imageshack.us/img118/2150/starigradvzsnowrsyi1.jpg (http://imageshack.us)
FastAndFurious
27.03.2007., 00:13
ako se ne varam, postoji exif :)
a oprema?
ultrazoom Canon S2 IS - s tim fotoaparatom inače ne slikam više pa se zato i ne sjećam, fotka je napravljana prije godinu i pol.
:)
*klepetalo*
27.03.2007., 14:33
et Catalyst Group, meni bi bilo bolje da si otisla/o malo lijevo jos tako da on bude potpuno u centru tj. ovako je u centru ali ipak je kut gledanja malo ukoso..i ove sjene lijevo i desno izgledaju kao krila :) pa je i ti fora..
*klepetalo*
27.03.2007., 14:37
i svidja mi se amsterdam
Silent Eyes
28.03.2007., 03:52
cigareta, časopis u džepu, naočale...i lagana šetnja užurbanim centrom...
http://img133.imageshack.us/img133/6383/artisticsoultr1.jpg
*klepetalo*
28.03.2007., 21:05
http://i11.photobucket.com/albums/a200/klipklap/Copyofsslikee0083.jpg
malo je fotošopirana
Silent Eyes
28.03.2007., 23:51
http://i11.photobucket.com/albums/a200/klipklap/Copyofsslikee0083.jpg
malo je fotošopirana
ne sviđa mi se crop, djeluje kao usputni snapshot... boje su zanimljive, ali malo bodu u oči pregoreni dijelovi i kromatske aberacije...
Silent Eyes
29.03.2007., 00:20
detalj s varaždinskog groblja...
http://img117.imageshack.us/img117/7683/prayformega0.jpg
još jedan detalj s groblja...
http://img338.imageshack.us/img338/4968/forgrandmarsor6.jpg
rush hour u varaždinu...
http://img117.imageshack.us/img117/456/wardenrshl4.jpg
*klepetalo*
29.03.2007., 12:29
sto zapravo znaci crop? sto to nije rezanje? ili opcenito kako je smjesteno nesto na slici (sto je zapravo kompozicija jel :D )
i je bila usputna :o
meni na tvojim slikama smeta ovo boris-photo :D
ove slike s groblja su mao jezive i to zato sto je tamo zeko, a ova prva jer.. jednostavno nekako je ..:zubo: na prvoj bi mi bilo bolje da nema cvijeca ili da je promijenjen kut, da si se pomaknuo vise udesno, ali tad se ne bi vidio odraz u mramoru. tako da zapravo me bune onda ovi grobovi iza, odvlace paznju od odraza i obrnuto
druga mi je ok.. bilo bi mozda bolje da se ne vidi iza grobova zelenilo
treća mi taktak
Silent Eyes
29.03.2007., 13:58
sto zapravo znaci crop? sto to nije rezanje? ili opcenito kako je smjesteno nesto na slici (sto je zapravo kompozicija jel :D )
i je bila usputna :o
meni na tvojim slikama smeta ovo boris-photo :D
ove slike s groblja su mao jezive i to zato sto je tamo zeko, a ova prva jer.. jednostavno nekako je ..:zubo: na prvoj bi mi bilo bolje da nema cvijeca ili da je promijenjen kut, da si se pomaknuo vise udesno, ali tad se ne bi vidio odraz u mramoru. tako da zapravo me bune onda ovi grobovi iza, odvlace paznju od odraza i obrnuto
druga mi je ok.. bilo bi mozda bolje da se ne vidi iza grobova zelenilo
treća mi taktak
hvala za komentare, u biti na crop sam mislio doslovno na crop na tvojoj fotki, jer ako si radio fotku i onda namjerno stavio rub kadra na pola cijevi, to je jednostavno snapshot koji nema smisla ni komentirati jer očito nisi uopće gledao cijeli kadar... ako je tako naknadno rezano, onda još gore jer si tu morao primjetiti da ti je rub baš na pola cijevi... nisam mislio na kompoziciju jer jednostavno kompozicije nema, point-and-shoot, a s obzirom na orijentaciju je se ne može svrstati ni u centralnu komp...
što se tiče groblja, prva je namjerno takva kakva jest, da se dobije dojam prostornosti, a groblje s jednim grobom nije groblje, tako da mi se čini da je potrebno ubaciti negdje u fotku o čemu se radi...opet, s obzirom na opsjednutost varaždinaca grobljem, isključiti cvijeće i detalje koje trpaju po grobovima bi opet bilo pogrešno, tako da mi se čini da je ovo bio jedini način fotkanja ovog kadra... imam verziju gdje je samo taj spomenik i odraz, ali nije mi to - to, djeluje prazno...
druga s groblja je stvarno tužna, ali nisam baš često viđao dječje igračke po grobovima, pa zato....
a treća, to je samo komentar za jednog mog frenda koji je tvrdio kako su prometnici u vž užasno zaposleni, pa sam je usput stavio :)
*klepetalo*
29.03.2007., 14:59
istina je, ona fotka je stvarno usput okinuta....
kuzim za tu prvu sto hoces reci..ali meni pogled bjezi na previse toga :D nisam skuzila dal je poanta odraz ili niz grobova ili ta raznolikost.. ali čini se da je odraz samo bonus na toj slici ;) :)
Catalyst Group
30.03.2007., 01:50
Jučer u Movčari... Moonspell
http://img108.imageshack.us/img108/5770/moonspell02zg3.jpg
Silent Eyes
30.03.2007., 19:17
nekako baš smeta ta sjena na nosu, a i činjenica da je cijela fotka u tami, i onda skoro pa pregoreno lice, da je -1/3 EV bilo bi taman... možda bi bila bolja u vertikali... malo fotošopiranja bi učinilo svoje... no, osim sjene, ovo je cjepidlačenje po tehnikaliji i osobni dojam, pa NHF :)
Catalyst Group
31.03.2007., 14:27
Sjena na nosu je i mene naživcirala, no budući da sam slikao iz prostora 40x40cm, bolje nije moglo, jerbo je ispod njega bio neki reflektor koji mu je lupao u facu, a ispred reflektora je bio stalak, pa se sjena reflektirala na lice...
Iz istog razloga (reflektora koji je lupao direkt u facu) kad sam slikao na shutteru od 60 i 80 lice je bilo skroz spaljeno, a ovo je inače stavljeno na 250, da sam išao na još više, bilo bi pretamno, ovako sam taman pogodio da slika nije pretamna, a faca previše skurena...
Light je bio očajan, ali blenda 2.8 čuda radi, jerbo je ovo snimano na 400 asa...
time4photos
01.04.2007., 11:09
Jučer u Movčari... Moonspell
http://img108.imageshack.us/img108/5770/moonspell02zg3.jpg
Dal si to ti bil u prvom redu sa Canonom?
Catalyst Group
01.04.2007., 14:09
Dal si to ti bil u prvom redu sa Canonom?
Da, a ti si?
evo par mojih fotografija pa molim komentare.
http://img124.imageshack.us/img124/2945/dsc00377editediv3.jpg
http://img454.imageshack.us/my.php?image=dsc00382editedcy3.jpg
http://img454.imageshack.us/my.php?image=dsc00387fh9.jpg
http://img454.imageshack.us/my.php?image=dsc00892vc2.jpg
time4photos
01.04.2007., 18:22
Da, a ti si?
Ma ja sam frendu posudil svoj stari fotić i na dosta slika se i ti nalaziš,...
Silent Eyes
01.04.2007., 20:24
evo par mojih fotografija pa molim komentare.
http://img124.imageshack.us/img124/2945/dsc00377editediv3.jpg
http://img454.imageshack.us/my.php?image=dsc00382editedcy3.jpg
http://img454.imageshack.us/my.php?image=dsc00387fh9.jpg
http://img454.imageshack.us/my.php?image=dsc00892vc2.jpg
1-4. snapshot
Ivana2704
01.04.2007., 21:28
http://www.femalefirst.co.uk/images/sienna-miller.jpg
Silent Eyes
01.04.2007., 21:54
http://www.femalefirst.co.uk/images/sienna-miller.jpg
malo mi se kadar ne sviđa zbog rezanih ruku, ali izvrstan portret... svaka čast, svaka čast :top:
osvjetljenje? oprema?
http://img527.imageshack.us/img527/5825/more028ez7.jpg
??
Silent Eyes
01.04.2007., 22:23
http://img527.imageshack.us/img527/5825/more028ez7.jpg
??
ha?
Silent Eyes
01.04.2007., 23:35
pa šta misliš :D
iskreno - ne znam ni sam... ništa mi posebno ne privlači pozornost, ne znam zapravo ni koji je glavni motiv na fotki (naslov je more, a ono je u trećem planu), kompozicija bi išla da se radi recimo o fotki mora i neba, bez drveća i tla... sve u svemu, turistička fotka jako nezanimljivog sadržaja, tj motiva... ili ja jednostavno ne kužim o čemu se radi :)
aRi.§§§§totel
02.04.2007., 04:27
http://img371.imageshack.us/img371/1552/img7537iv5.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7537iv5.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/7425/img7539fc8.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7539fc8.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/8776/img7540hp0.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7540hp0.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/5759/img7542ql2.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7542ql2.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/7540/img7541gw8.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7541gw8.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/1626/img7545iy4.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7545iy4.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/9972/img7546os6.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7546os6.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/5531/img7559nw0.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7559nw0.jpg)
http://img208.imageshack.us/img208/9770/img7560is3.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=img7560is3.jpg)
http://img371.imageshack.us/img371/6533/img7559ka1.th.jpg (http://img371.imageshack.us/my.php?image=img7559ka1.jpg)
Silent Eyes
02.04.2007., 16:04
@ aristotel:
uh... najlakše bi bilo reći no comment, al' ajde da ne budem bezobrazan :) kompozicijski i tehnički loše, sveopće nerazmišljanje o kadru, "rezanje" motiva (čamci), ili opet ostavljanje nepotrebnih komadića (mol) u kadru, za prve mi se čini da ni whitebalance nije kako treba, ali to ostavljam na dušu umjetničkog dojma... sveukupno, puno snapshota... :flop:
Silent Eyes
02.04.2007., 17:59
a što je to snapshot?
fotka koja nastane tako da uzmeš fotić, nađeš nešto što hoćeš fotkati i bez ikakvog smisla, razmišljanja, planiranja, kadriranja ili obraćanja pozornost na bilo što u kadru, bez kompozicije - jednostavno okineš... tipa point-and-shoot, samo što ovako usput ignoriraš i sve ostalo što fotografiju čini fotografijom
naravno, postoji i onaj dio snapshota u fotografiji koji ima svoju vrijednost i smisao, kad iskoristiš djelić sekunde i uloviš nešto zanimljivo (baba koja pada sa 7.og kata dok dvije susjede mašu s prozora pri prolazu 4.og kata, npr), no tu je razlika između dobre i loše fotografije, ili dobrog i lošeg fotografa što u jednom slučaju bude i kompozicije i smisla, a u drugom ne...
naravno, postoji i onaj dio snapshota u fotografiji koji ima svoju vrijednost i smisao, kad iskoristiš djelić sekunde i uloviš nešto zanimljivo (baba koja pada sa 7.og kata dok dvije susjede mašu s prozora pri prolazu 4.og kata, npr), no tu je razlika između dobre i loše fotografije, ili dobrog i lošeg fotografa što u jednom slučaju bude i kompozicije i smisla, a u drugom ne...
jel ovako nešto
http://img105.imageshack.us/img105/9800/dsc00698uk0.jpg
auto ide oko 100kmh a slikano je mobitelom.
aR.I§§§§§tofan
02.04.2007., 18:50
@ aristotel:
uh... najlakše bi bilo reći no comment, al' ajde da ne budem bezobrazan :) kompozicijski i tehnički loše, sveopće nerazmišljanje o kadru, "rezanje" motiva (čamci), ili opet ostavljanje nepotrebnih komadića (mol) u kadru, za prve mi se čini da ni whitebalance nije kako treba, ali to ostavljam na dušu umjetničkog dojma... sveukupno, puno snapshota... :flop:
:flop: :flop: :flop:
Silent Eyes
02.04.2007., 19:07
:flop: :flop: :flop:
sorry, nije mi namjera povrijediti ikoga, cijenim trud i volju, ali ovo što si poslao je prepuno grešaka, barem po mom mišljenju... motivi i kadrovi su ok, ali sve je to trebalo znatno drugačije izvesti, što kompozicijski, što npr vremenski (npr doba dana, da se izbjegnu nepotrebne sjene)... npr, fotka s komadićem mola uz lijevi rub? mogao si pomaknuti tih pola stupnja udesno, pa to maknuti, ili clone/heal u photoshopu... ne rezati krajeve čamaca, spustiti se možda znatno niže, pa ubaciti još koji element u fotku, onako su prilično nezanimljive... obratiti pozornost na omjer neba i vode, ... ili čemu ti služi ona trećina sunca uz gornji rub na fotki?
Silent Eyes
02.04.2007., 19:33
jel ovako nešto
http://img105.imageshack.us/img105/9800/dsc00698uk0.jpg
auto ide oko 100kmh a slikano je mobitelom.
ajd recimo...
u biti, snapshot je svaka fotografija koja nastane bez nekog posebnog pripremanja ili razmišljanja, puno toga bi se sad dalo strpati u takvu podjelu, no ono što se ustalilo kao pojam snapshota je fotografija koja ni po čemu nema vrijednost osim po nekom događaju ili fotka koja je jednostavno onako usput opaljena i nema nikakve vrijednosti ili zanimljivosti poput događaja ili elementa...
e sad, kad bi imao 1/10 sekunde za snimiti fotku, ono recimo skužiš uplakanog klinca pred gorućom kućom kako trči, baciš se na pod i u padu okineš fotku, nitko ti neće reći "to je s*it" jer ti ne valja kompozicija, ovo ono... no kad napraviš fotku u stilu izvučeš fotić iz džepa i snajperski smjestiš bilo što u sredinu, uopće ne pogledaš ostatak kadra (ni naknadno to ne popraviš recimo cropom ili cloneom), fulaš expoziciju, i još na fotki nema baš ništa što bi to izvuklo, onda je to isto snapshot, samo u drugoj krajnosti...lošoj...
obično kad netko prokomentira da je fotka snapshot se odnosi da je bezveze opaljeno, bez "umjetničke ili fotografske vrijednosti", a ako je dobar snapshot, onda se obično pohvali trenutak :)
naići ćeš isto tako na mjesta gdje će sve živo zvati snapshotom (ameri)
primjer dobrog snapshota
http://img125.imageshack.us/img125/854/x15153390je7.jpg (http://imageshack.us)
netko će primjetiti da su fotke odrezane kao i kosa, no da je namještani kadar, autor bi to primjetio, ovako je samo usput opalio, ulovio trenutak, pa što se uhvati-uhvatio... samo što je ovo zanimljiva situacija, vesela scena, pa jje fotka zanimljiva...
osbourne
02.04.2007., 20:46
evo i moje slike. pa mollim mišljenja pošto sam mater.
dakle ova žarulja je slikana uz pomoć povećala, imao sam više sreće da je tako lijepo izoštrim, bar ja tako mislim!
još bi sliku trebalo obraditi u photoshopu, ovo je izvorna:
http://img523.imageshack.us/img523/2300/dsc01204vx4.jpg
Silent Eyes
02.04.2007., 20:56
evo i moje slike. pa mollim mišljenja pošto sam mater.
dakle ova žarulja je slikana uz pomoć povećala, imao sam više sreće da je tako lijepo izoštrim, bar ja tako mislim!
još bi sliku trebalo obraditi u photoshopu, ovo je izvorna:
http://img523.imageshack.us/img523/2300/dsc01204vx4.jpg
svaka čast za mirnu ruku :) probaj naći čistiju žarulju i pozadinu (time eliminiraš sitnice (npr, ovo uz donji rub lijevo) koje znatno smetaju za ovako čistu i jednostavnu fotku... možda sa upaljenom žaruljom? mislim da ti ovdje centralna kompozicija ne odgovara, trećine bi bolje izgledale...
osbourne
02.04.2007., 20:58
dakle slika može proći? što se ovih detalja tiče, sveti photoshop za one koji imaju živce:)!
i slika je okinuta na brzinu, a inače imam mirnu ruku:)!
Silent Eyes
02.04.2007., 21:20
dakle slika može proći? što se ovih detalja tiče, sveti photoshop za one koji imaju živce:)!
i slika je okinuta na brzinu, a inače imam mirnu ruku:)!
pa iskreno, ako tebi prolazi, to je sve što te treba zanimati ili brinuti :)
meni se osobno ovakva kompozicija ne sviđa, a i smetaju ti detalji (pretpostavljam da bi trebala biti jednostavna i čista fotka),općenito mi je pretamna, nema razloga za kontrasvjetlom... osobno bih to drugačije radio, no ako tebe ovako veseli...samo daj :)
osbourne
02.04.2007., 22:11
šta ću kad volim takve slike:) al poštujem mišljenje a i napomenuo sma da je neobrađena
Jim MorRI.sson
03.04.2007., 04:56
http://i9.photobucket.com/albums/a75...2/IMG_7095.jpg
Jim MorRI.sson
03.04.2007., 04:57
http://i9.photobucket.com/albums/a75...2/IMG_7094.jpg
Ja sam novi, evo malo s proljeća...
http://i11.tinypic.com/4bnvwgk.jpg
kachunchica
03.04.2007., 10:00
vezire, lijepa je:) svidja mi se.
njezna kao proljetno jutro:o
Ipanema
03.04.2007., 10:07
Pozadina je stvarno premutna. Meni se ne svidja.
sinister-minister
03.04.2007., 10:27
ona na kojoj je typeR nije snapshot nego čista umjetnost :D
Silent Eyes
03.04.2007., 13:22
Ja sam novi, evo malo s proljeća...
izvrsno, izvrsno...odličan dof:top:
*klepetalo*
03.04.2007., 13:34
meni na vezirovoj ima previše praznog prostora.
a zarulja mi ok :) ok, ima tih nekih sitnica tipa prljavština al nije bed, ne mora sve bit sterilno. jedino bih namjestila ju da se ne vidi kut sobe iza.. fora je kak se nagurala u lsliku :D
Znas sto je reko Miles Davis - "Nisu bitne note koje sviras, vec tisina izmedju njih"
CarloMonteCarlo
04.04.2007., 00:09
Dobio na posudbu 55-200 pa evo i mog prvog pokušaja, nemojte biti preoštri...
:eek:
...gulp...
http://img387.imageshack.us/img387/1470/mojgalebepi7.th.jpg (http://img387.imageshack.us/img387/1470/mojgalebepi7.jpg)
Ovo je skoro pa nepristojna slika...
http://i9.tinypic.com/3zrgun5.jpg
Silent Eyes
04.04.2007., 01:39
preplitak dof... potpuno se gubi smisao, iskreno - nemam pojma što je na slici, pretpostavljam da je nekakav cvijet...
Silent Eyes
04.04.2007., 01:49
jel još kome ovaj tip sliči na jaggera?
http://img479.imageshack.us/img479/5299/jaggeryd2.jpg
preplitak dof... potpuno se gubi smisao, iskreno - nemam pojma što je na slici, pretpostavljam da je nekakav cvijet...
Imaš pravo, nije baš jasno što se vidi. Ustvari trebalo bi ići u paru s ovom,
ovo je pogled sa strane, a ono odozgo...
Ja sam još početnik, hvala na kritici, tako se jedino uči.
http://i10.tinypic.com/42izn11.jpg
*klepetalo*
04.04.2007., 19:57
stvarno je skoro pa nepristojna, ju! :)
meni onaj covjek ne lici na jaggera :D
rossonero
04.04.2007., 20:03
Ne slikam inace puno, nit mi nije mjesto previse na ovom topicu, i ovo je cisto amaterski. Al meni je ova slika bas dobra pa cu je stavit ovdje, kaj vi velite?
Nebi bilo loše da sam fotić mrvicu podigao gore, a? :zubo:
Srecom, imam jos dvije ovakve, gdje sam podigao fotic gore, al mi onda boje nisu ovak lijepe.
http://img511.imageshack.us/img511/5594/75571205ix4.jpg
Silent Eyes
05.04.2007., 01:41
Dobio na posudbu 55-200 pa evo i mog prvog pokušaja, nemojte biti preoštri...
:eek:
...gulp...
http://img387.imageshack.us/img387/1470/mojgalebepi7.th.jpg (http://img387.imageshack.us/img387/1470/mojgalebepi7.jpg)
kompozicijski loše, uvijek se sjetim one - fotoaparat nije snajper :) bilo bi bolje da je u jednu stranu, i da je manje prostora ili gore ili dolje, znači da imaš nekakav omjer u slici, ovo pola-pola nije baš najsretniji izbor... osobno bih se odlučio za spuštanje kadra, samo zbog kamene podloge i lijepe texture...
usto, čini mi se da si fulao fokus, tj ako me monitor, oči i pamet ne varaju, izgleda mi da je fokusirano malo ispred galeba (valjda je to galeb :)), barem sudeći po izgledu ptice i kamena malo ispred nje... i ne znam jel to samo meni izgleda podexponirano... općenito mi je pretamna nekako..
Catalyst Group
06.04.2007., 17:28
Tulipan u vrtu pred 5min...
400D, 24-70mm, 2.8 L
-> 200asa, 1/80, F8.0, 70mm -> skužite nit od paučine na lijevom listu tulipana
http://img172.imageshack.us/img172/6609/tulipanlr0.jpg
današnje slike, pa da ih podijelim...
(http://img162.imageshack.us/my.php?image=cvijetbreskvelp6.jpg)
breskvin cvijet
[IMG]http://img181.imageshack.us/img181/7837/oprasivanjewn3.th.jpg (http://img181.imageshack.us/my.php?image=oprasivanjewn3.jpg)
oprašivanje
Silent Eyes
07.04.2007., 22:26
[QUOTE=Catalyst Group;8022926]Tulipan u vrtu pred 5min...
400D, 24-70mm, 2.8 L
-> 200asa, 1/80, F8.0, 70mm -> skužite nit od paučine na lijevom listu tulipana
http://img172.imageshack.us/img172/6609/tulipanlr0.jpg
ne znam jel ti baš namjerno podexponiraš sve redom, ili te dopao 400d s problemom oko podexponiranja... nekako mi je pretamno, prezagasite boje...
Silent Eyes
07.04.2007., 22:27
današnje slike, pa da ih podijelim...
(http://img162.imageshack.us/my.php?image=cvijetbreskvelp6.jpg)
breskvin cvijet
[IMG]http://img181.imageshack.us/img181/7837/oprasivanjewn3.th.jpg (http://img181.imageshack.us/my.php?image=oprasivanjewn3.jpg)
oprašivanje
prva je prekonfuzna s takvom kompozicijom i dof-om, ne znam kud bih gledao... kompozicijski je sve usmjereno od fokusa... na drugoj mi baš smeta ta pregorenost...
Silent Eyes
07.04.2007., 22:32
potaknut Catalyst Group-ovom paučinom, odlučih se ipak postati ovu fotku... već se neko vrijeme dvoumim pokazivati ili ne, ali kad je već paučina i na njoj, pa eto razloga :)
http://img122.imageshack.us/img122/7017/springyrsgt6.jpg
Silent Eyes
08.04.2007., 00:05
jedna slavonska, jučer je bio prekrasan dan...
http://img218.imageshack.us/img218/7598/slavonskaburnedrsub8.jpg
Silent Eyes
08.04.2007., 01:14
jedna uskršnja čestitka...
http://img218.imageshack.us/img218/2388/sretanuskrssy3.jpg
poruka ove fotke - oprezno s jajima ;)
Catalyst Group
08.04.2007., 01:45
ne znam jel ti baš namjerno podexponiraš sve redom, ili te dopao 400d s problemom oko podexponiranja... nekako mi je pretamno, prezagasite boje...
Dio koji je slikan je bio u sjeni kad je već sunce zašlo, valjda zato...
Catalyst Group
08.04.2007., 01:46
Evo još jedne... kako vam se čini?
http://img223.imageshack.us/img223/409/certuy2.jpg
Silent Eyes
08.04.2007., 02:46
e ovo je već prava stvar... možda pretjeran okvir, previše odvlači pozornosti... ali vrhunska fotka!
što se tiče onog odgovora za podexponiranost, ne vidim kakve veze ima što je zašlo sunce, tvoj kenon nema duže expozicije ? ;)
Catalyst Group
08.04.2007., 03:04
e ovo je već prava stvar... možda pretjeran okvir, previše odvlači pozornosti... ali vrhunska fotka!
Lako za okvir, uskoro bi trebao baš dobiti neke plaginove za frejmove, pa ćemo se malo igrati... Jedino mi je malo žao kaj sam na tom koncertu prvi puta koristio novu opremu, pa mi nije baš puno fotki ispalo po volji, ali biti će barem nekih 5 vrhunskih komada kad dignem galeriju.
što se tiče onog odgovora za podexponiranost, ne vidim kakve veze ima što je zašlo sunce, tvoj kenon nema duže expozicije ? ;)
Moram priznati da mi je na lcd-u ispočetka slika izgledala totalno ok, kao i na pc-u, no istina, jeste malo podeksponirana...
Ja sam još u debeloj fazi proučavanja nove opreme, ponajviše zbog nedostatka vremena, no polako neke stvari polako sjedaju na svoje mjesto... biti će toga još zasigurno...:top:
Silent Eyes
08.04.2007., 03:35
Lako za okvir, uskoro bi trebao baš dobiti neke plaginove za frejmove, pa ćemo se malo igrati...
mislim da ti plug-inovi za to definitivno ne trebaju, uglavnom upropaste dojam fotke, ja sam za jednostavni obrub tek toliko da se razaznaje granica fotke bilo na bijeloj, bilo na crnoj podlozi....
*klepetalo*
08.04.2007., 11:23
evo i mog prvog pokušaja, nemojte biti preoštri...
kompozicijski loše, uvijek se sjetim one - fotoaparat nije snajper :) bilo bi bolje da je u jednu stranu, i da je manje prostora ili gore ili dolje, znači da imaš nekakav omjer u slici, ovo pola-pola nije baš najsretniji izbor... osobno bih se odlučio za spuštanje kadra, samo zbog kamene podloge i lijepe texture...
usto, čini mi se da si fulao fokus, tj ako me monitor, oči i pamet ne varaju, izgleda mi da je fokusirano malo ispred galeba (valjda je to galeb :)), barem sudeći po izgledu ptice i kamena malo ispred nje... i ne znam jel to samo meni izgleda podexponirano... općenito mi je pretamna nekako..
covjek rece da mu je prvi pokusaj, i da ne budemo preostri.. kakav si kad si ostar ? :)
Silent Eyes
08.04.2007., 11:27
covjek rece da mu je prvi pokusaj, i da ne budemo preostri.. kakav si kad si ostar ? :)
pa baš zato što je napisao da je prvi pokušaj, treba čovjeku dati konstruktivnu i smislenu kritiku, da odmah skuži što raditi, a što ne...
oštar? hm... ne znam, nisam nikad namjerno bio "oštar"... mogli bi probati, daj stavi neku svoju fotku :D
infra red
08.04.2007., 11:50
http://img101.imageshack.us/img101/2305/img1173mg7.jpg (http://imageshack.us)
mirso_75
08.04.2007., 13:38
http://img222.imageshack.us/img222/830/img9562rn0.th.jpg (http://img222.imageshack.us/my.php?image=img9562rn0.jpg)
photinna
08.04.2007., 16:17
potpuni sam amater pa me zanimaju vaša mišljenja o ovim mojim fotkama......tnx
http://http://img120.imageshack.us/img120/4697/mackart9.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=mackart9.jpg)
http://http://img101.imageshack.us/img101/3649/pipalq8.th.jpg (http://img101.imageshack.us/my.php?image=pipalq8.jpg)
*klepetalo*
08.04.2007., 16:19
pa baš zato što je napisao da je prvi pokušaj, treba čovjeku dati konstruktivnu i smislenu kritiku, da odmah skuži što raditi, a što ne...
oštar? hm... ne znam, nisam nikad namjerno bio "oštar"... mogli bi probati, daj stavi neku svoju fotku :D
ma ne mislim da si namjerno oštar, al mogao si bar jednu dobru stvar reć :D ili ne baš sve loše odjednom :D
ovo tvoje se može uzeti kao kritika (kontruktivna, ok, al da je bar nešto ok :D ) a moze covjeka odmah odbiti od fotkanja ;)
stavila sam vec svoje slike ;) a imam ih i na pticici pa mozes i tamo komntirati :)
photinna
08.04.2007., 16:24
opet ja......
prva slika je slikana iz auta pa je kvaliteta nešto lošija.....
http://http://img413.imageshack.us/img413/6776/novorq8.th.jpg (http://img413.imageshack.us/my.php?image=novorq8.jpg)
http://http://img413.imageshack.us/img413/2002/novo2ss3.th.jpg (http://img413.imageshack.us/my.php?image=novo2ss3.jpg)
*klepetalo*
08.04.2007., 16:25
evo, bas da vidimo sto ljudi misle :D
http://www.pticica.com/slike030/64842Small.jpg
*klepetalo*
08.04.2007., 16:26
i ova
http://http://www.pticica.com/slike025/62952Small.jpg
Silent Eyes
08.04.2007., 16:49
ma ne mislim da si namjerno oštar, al mogao si bar jednu dobru stvar reć :D ili ne baš sve loše odjednom :D
ovo tvoje se može uzeti kao kritika (kontruktivna, ok, al da je bar nešto ok :D ) a moze covjeka odmah odbiti od fotkanja ;)
stavila sam vec svoje slike ;) a imam ih i na pticici pa mozes i tamo komntirati :)
ma, samo se šalim, pa ne bih bio prestrog u komentiranju tvojih fotki ;)
Silent Eyes
08.04.2007., 16:50
http://img101.imageshack.us/img101/2305/img1173mg7.jpg (http://imageshack.us)
me like :)
Silent Eyes
08.04.2007., 16:51
http://img222.imageshack.us/img222/830/img9562rn0.th.jpg (http://img222.imageshack.us/my.php?image=img9562rn0.jpg)
osobno mi se ne sviđa kompozicijski, ali bih rekao da je dobra samo zbog sarajeva :)
ima tu ps-a? ili se baš čekala takva fotka?
Silent Eyes
08.04.2007., 16:54
potpuni sam amater pa me zanimaju vaša mišljenja o ovim mojim fotkama......tnx
http://http://img120.imageshack.us/img120/4697/mackart9.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=mackart9.jpg)
http://http://img101.imageshack.us/img101/3649/pipalq8.th.jpg (http://img101.imageshack.us/my.php?image=pipalq8.jpg)
prva mi se sviđa, bila bi odlična da si bila točno ispred prozora, simetrije radi...
druga mi se sviđa zbog ideje... malo popraviti kompoziciju, a možda i kadar općenito, recimo snimiti malo manje odozdo, tj dobiti duži mlaz, a manje cijevi u pozadini... kužiš?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.