PDA

View Full Version : Fondovi - chat

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54

Edgar
03.04.2007., 18:49
svi su takva stoka, ne samo ovi tvoji..

a kaj mislite zakaj tak brzo dinamitni raste

rekao ja već to jednom za aureus

lijepo oni skupljaju pare, imovina raste, a ne izdaju udjele, znači veću imovinu dijele s istim brojem udjela i eto ti >+2% u jednom danu....a onda pomalo izdaju udjele pa malo sporije raste, ili padne

i to vam je to

loty
03.04.2007., 19:02
a sta rade s udjelima, drze ih malo u ladici? ha edgar?

POSLJEDNJI TRZAJ
03.04.2007., 19:10
a čime se bave ovi iz victorije?! mora da dilaju zagorčeve dijamante!!

Edgar
03.04.2007., 19:31
a sta rade s udjelima, drze ih malo u ladici? ha edgar?

pa ništa. dok ne dodje vrijeme

primaju uplate ne izdaju udjele.....i onda ovisno o stanju na tržištu lagano počinju izdavati udjele i tak se smanjuju prinosi.....prati to malo...

Edgar
03.04.2007., 19:32
a čime se bave ovi iz victorije?! mora da dilaju zagorčeve dijamante!!

digli valjda hipotekarni na piranski zaljev :)

Branko01
03.04.2007., 19:35
ne znam zašto ovima u HPB Dynamiku treba preko dva tjedna da pošalju izvještaj o kupnji udjela, naime kupio sam još 20.03 i još nisam dobio izvještaj
preko 10 dana im treba.....

Bio ja uplatio prošli tjedan u taj fond...Danas nazvao, htio zamolit da mi izvještaj o posjedovanju udjela pošalju na mail.

Međutim, gđa. na drugoj strani žice mi kaže da nisu primili moj zahtjev, jer da faks nije radio. Ja faksirao opet. Bitno je da su našli moju uplatu. :)

Moj savjet je da nazoveš i provjeriš.

Branko01
03.04.2007., 19:39
Našao sam ovu zanimljivu stranicu....

http://www.nyse.com/about/listed/lcddata.html?ticker=NYA

Boris_RI
03.04.2007., 19:42
Bio ja uplatio prošli tjedan u taj fond...Danas nazvao, htio zamolit da mi izvještaj o posjedovanju udjela pošalju na mail.

Međutim, gđa. na drugoj strani žice mi kaže da nisu primili moj zahtjev, jer da faks nije radio. Ja faksirao opet. Bitno je da su našli moju uplatu. :)

Tako sam i ja uplatio pred mjesec dana.. čekam potvrdu dva tjedna.. a ono..nula bodova.
Zovem ih, vele "pa mi nemamo evidentiranu vašu uplatu"!
Eh, ništa, poslao im potrdu o uplati, i trebalo im je samo 4 dana da mi nakon toga pošalju potvrde.
Naravno, od zadnje uplate još čekam (deset dana), ali sam ih zvao drugi dan i pitao jesu li zaprimili (da ne bi opet bilo nisam htio nisam znao)

No, pošto sam u tih deset dana nabrao dobar prinos, nek mi potvrdu pošalju kad budu imali vremena, a dotle nrk nastave ovako :zubo:

Blagajnica
03.04.2007., 19:58
a kaj mislite zakaj tak brzo dinamitni raste

rekao ja već to jednom za aureus

lijepo oni skupljaju pare, imovina raste, a ne izdaju udjele, znači veću imovinu dijele s istim brojem udjela i eto ti >+2% u jednom danu....a onda pomalo izdaju udjele pa malo sporije raste, ili padne

i to vam je to

(Edgarova) teorija zavjere!:zubo:

Bljo
03.04.2007., 20:02
u brazilu opet zelenilo! Sutra bi Aktiv opet mogao imati dobar rezultat...

Edgar
03.04.2007., 20:06
navodno će Severina sutra, pred novim poslovnim prostorima ZB Investa iz svega glasa zapjevati:

Raste trava zelena.......

Edgar
03.04.2007., 20:07
(Edgarova) teorija zavjere!:zubo:

kaj je tebi tu čudnoga

prije par godina sam razgovarao sa fond managerom vodećeg inv. fonda u džibutiju.....kaže oni tako rade :D

Blagajnica
03.04.2007., 20:13
u brazilu opet zelenilo! Sutra bi Aktiv opet mogao imati dobar rezultat...

Nadovezujem se na ovu izjavu:
Corbex +1.70% ako nisam fulala.
sutra bi opet moglo zavladati zelenilo!:zubo:

Blagajnica
03.04.2007., 20:16
kaj je tebi tu čudnoga

prije par godina sam razgovarao sa fond managerom vodećeg inv. fonda u džibutiju.....kaže oni tako rade :D

Ak, je tako onda ti vjerujem na rijec!
ako je to istina zanima me koliki je onda realni rast?

petro3
03.04.2007., 20:16
Nadovezujem se na ovu izjavu:
Corbex +1.70% ako nisam fulala.
sutra bi opet moglo zavladati zelenilo!:zubo:

a kak je danas zelenilo a crobex jučer u minusu?:confused: ;)

Edgar
03.04.2007., 20:18
Ak, je tako onda ti vjerujem na rijec!
ako je to istina zanima me koliki je onda realni rast?

a tko to zna...................

Bljo
03.04.2007., 20:20
Aktiv dokupio PUUE na belexu...

Blagajnica
03.04.2007., 20:23
a kak je danas zelenilo a crobex jučer u minusu?:confused: ;)

Corbex je djelomicni indikativ sutrasnjeg stanja fondova. svakako, jucer je bio negativan, ali rezultati pozitivni (uglavnom) jer crobex djelomicno sudjeluje u vrijednosti fondova. svaki bolji rezultat crobexa je isto tako i bolji djelomicni rezultat nasih fonodva. ;)

Blagajnica
03.04.2007., 20:29
Jesam li jedina koja jos uvijek vjeruje u Rusiju ili jos ima sanjara?

Edgar
03.04.2007., 20:30
jedina :rofl:

castanea
03.04.2007., 20:36

ima nas još :)

imam nešto love tamo, ništa veliko, ali ne mislim povlačiti još. nisam neki iskusni stručnjak ali mislim da fondu treba dati neko vrijeme.

emiliano
03.04.2007., 20:43
Tako sam i ja uplatio pred mjesec dana.. čekam potvrdu dva tjedna.. a ono..nula bodova.
Zovem ih, vele "pa mi nemamo evidentiranu vašu uplatu"!
Eh, ništa, poslao im potrdu o uplati, i trebalo im je samo 4 dana da mi nakon toga pošalju potvrde.
Naravno, od zadnje uplate još čekam (deset dana), ali sam ih zvao drugi dan i pitao jesu li zaprimili (da ne bi opet bilo nisam htio nisam znao)

No, pošto sam u tih deset dana nabrao dobar prinos, nek mi potvrdu pošalju kad budu imali vremena, a dotle nrk nastave ovako :zubo:

Ako takvih slučajeva ima više (a vjerojatno ima) onda su ovi dnevni izvještaji poprilično upitni, zar ne ? Ja sam uvjeren da oni većinu dnevnih izvještaja odrade onako "ofrlje", a onda svako toliko naprave autokorekciju ...

Edgar
03.04.2007., 20:54
Ako takvih slučajeva ima više (a vjerojatno ima) onda su ovi dnevni izvještaji poprilično upitni, zar ne ? Ja sam uvjeren da oni većinu dnevnih izvještaja odrade onako "ofrlje", a onda svako toliko naprave autokorekciju ...

welcome to the club!

i ti za teoriju zavjere, znači

novi002
03.04.2007., 21:10

i hoću..., prvi put kad sam uplatio odmah su mi poslali na mail, ali sad niti to,
e da iprimjetih da nitko od njih ne odgovara na mail-ove, očito imaju puno posla...:):)

Blagajnica
03.04.2007., 21:23

imam nešto love tamo, ništa veliko, ali ne mislim povlačiti još. nisam neki iskusni stručnjak ali mislim da fondu treba dati neko vrijeme.

Slazem se samo mi vrijeme ne radi u korist. mislila sam da ce mi do IPO biti na razini prosjecnih dionickih fondova da cu neki postotak usicariti, ali ovako bu tesko.

POSLJEDNJI TRZAJ
03.04.2007., 22:02
Slazem se samo mi vrijeme ne radi u korist. mislila sam da ce mi do IPO biti na razini prosjecnih dionickih fondova da cu neki postotak usicariti, ali ovako bu tesko.

BLAGAJNICE ja bi htio da mi vodite moje financije:cerek:

ružica23
03.04.2007., 22:38

Vidim, u Rusiji ostale pretežito žene, a žene znaju da se strpljenje koji put pošteno isplati! :cool:
Ja im dajem fore do kraja travnja, a vi?
Izgleda da se kalkulanti još uvijek dogovaraju i da nisu uložili ni lipe! Prinos se korigira isključivo na tečaj eura, a veličina fonda lijepo im porasla! Ne sviđa mi se takav odnos prema ulagačima.

emiliano
03.04.2007., 22:46
welcome to the club!

i ti za teoriju zavjere, znači

Zavjera, nego šta ! Pa ja sam odavno napisao kako ti fondovi zapravo rade ... ukratko, drže 20-30 % u kešu za isplatu, a ostalo trpaju sebi u džepove ... pa dok traje traje ...:zubo:

Nego, baš sam malo surfao po belexu ... svašta se tamo nađe ... možda bi si mogli mi forumaši dati malo truda pa pokušati otkriti portfelje naših omiljenih fondova, recimo svako za svoj(e), pa ono dnevni promet, promjena i tako bi mogli znati rezultate i prije objave ...

Blagajnica
03.04.2007., 22:51
BLAGAJNICE ja bi htio da mi vodite moje financije:cerek:

Draga moja ili dragi moj Posljednji Trzaju!
Vasa punuda mi laska, ali ocigledno niste pratio jutrosnje postove. Da podsjetim: Tko jos slusa savjete Blagajnice?
Neki su mi rekli da sam dobra jer me jos nitko nije skuzio da praznim blagajnu pa poslusati savjet jedne Blagajnice bi bilo kraljnje suludo.
ja sam dosla to te granice da vise ne slusam ni samu sebe i da si ne vjerujem bas nista. mislim da mi se javlja alter ego ili podvojena licnost.
samo da otvorim temu: mentalno poremeceni.
P.S. konacno sam plavusa skuzila foru, ali mi se sada ne brise ovo gore: ovo je vise sala nego ozbiljni komentar. :s
:top:

Blagajnica
03.04.2007., 22:58
Vidim, u Rusiji ostale pretežito žene, a žene znaju da se strpljenje koji put pošteno isplati! :cool:
Izgleda da se kalkulanti još uvijek dogovaraju i da nisu uložili ni lipe! Prinos se korigira isključivo na tečaj eura, a veličina fonda lijepo im porasla! Ne sviđa mi se takav odnos prema ulagačima.

nadam se da ce se malo trgnuti. ugledni clanovi foruma me uvjerava da je Rusija samo marketinski trik kojim se navlace novi investitori (kao Dynamic nije iako pumpa ko lud) kao i ulazna akcija. da jos k tome dodam komentar da proljece nije godisnje doba za ulaganje u ruske dionice (???).
ocekujem da ce ovaj mjesec izvuci skociti 5%. sve ostalo je vrlo lose.
ako se to ne dogodi idem van.
predvidjam da ce tjedan dana nakon istjeka akcije, dakle sredina ozujka, se konacno nesto pokrenuti.
Spreman se za IPO sto znaci definitivni izlaz sredina svibnja, eventualno kraj istog.

POSLJEDNJI TRZAJ
03.04.2007., 23:02
Draga moja ili dragi moj Posljednji Trzaju!
Vasa punuda mi laska, ali ocigledno niste pratio jutrosnje postove. Da podsjetim: Tko jos slusa savjete Blagajnice?
Neki su mi rekli da sam dobra jer me jos nitko nije skuzio da praznim blagajnu pa poslusati savjet jedne Blagajnice bi bilo kraljnje suludo.
ja sam dosla to te granice da vise ne slusam ni samu sebe i da si ne vjerujem bas nista. mislim da mi se javlja alter ego ili podvojena licnost.
samo da otvorim temu: mentalno poremeceni.
P.S. konacno sam plavusa skuzila foru, ali mi se sada ne brise ovo gore: ovo je vise sala nego ozbiljni komentar. :s
:top:

BEZ OBZIRA vi se meni sviđate pogotovo ako ste plavuša:o

ružica23
03.04.2007., 23:03
Emiliano : Ako takvih slučajeva ima više (a vjerojatno ima) onda su ovi dnevni izvještaji poprilično upitni, zar ne ? Ja sam uvjeren da oni većinu dnevnih izvještaja odrade onako "ofrlje", a onda svako toliko naprave autokorekciju ...

Pomirimo se s otužnim činjenicama,- back administracija HPB investa je katastrofalna, i to godinama. Prva negativna iskustva s njima imam još od natezanja oko obeštećenja u umirovljeničkom fondu, ali to je off topic. Pritužbe da im faks ne radi čula sam više desetaka puta, na mail poslovično ne odgovaraju, u dopisivanju gotovo namjerno navode apsolutno krive podatke,- tipa lud zbunjenog! Uopće me ne čudi ovo ignorirarnje s potvrdama o uplati, navikli smo na to. Ovo nije kritika ni Dinamitu,ni Poštaru, pa ne šalju fond manageri potvrde. Nema opravdanja u stilu "ljudi su natukli 30% pa se nisu stigli baviti takvim trivijalnostima kao što je mail, papir itd. HPB invest je moćan, krupan, utjecajan. Elementarna abeceda i kultura poslovanja je u pitanju.
Ma možeš mislit da mi na poslu ne radi ni faks, ni mail, a da bome nemam ni markice za pismo! :zubo:
Ovo nije komentar o možebitnim friziranjima dnevnih prinosa, da me se krivo ne shvati.

emiliano
03.04.2007., 23:05
predvidjam da ce tjedan dana nakon istjeka akcije, dakle sredina ozujka, se konacno nesto pokrenuti.

:confused: :confused: :confused:

Blagajnica
03.04.2007., 23:08

Ispravak netocnog navoda: umjesto rijeci ozujka trebalo je pisati travnjaa.

Blagajnica
03.04.2007., 23:09
BEZ OBZIRA vi se meni sviđate pogotovo ako ste plavuša:o

Hvala na komplimentu.

emiliano
03.04.2007., 23:10
Ispravak netocnog navoda: umjesto rijeci ozujka trebalo je pisati travnjaa.

:zubo: :zubo: :zubo:

Blagajnica
03.04.2007., 23:10
Jesam li ja kojim slucajem slijepa pa nisam vidjela rezultate Erste EA ili je to slucaj i s ostatkom svijeta?
Moguce da jucer nisu radili pa danas nemaju sto za objaviti.

Blagajnica
03.04.2007., 23:11
:zubo: :zubo: :zubo:

A opet stamparska greska. uglavnom skuzili ste sto sam htjela reci.

Blagajnica
03.04.2007., 23:17
Ljudi zatvarm butigu i idem na spavanje! fajront je!
Do slijedeceg posta vrijeme ce nam brzo proc zato ostanite dobri i laku noc!

ružica23
03.04.2007., 23:23
Nego, baš sam malo surfao po belexu ... svašta se tamo nađe ... možda bi si mogli mi forumaši dati malo truda pa pokušati otkriti portfelje naših omiljenih fondova, recimo svako za svoj(e), pa ono dnevni promet, promjena i tako bi mogli znati rezultate i prije objave ...

Ma to bi bilo sjajno kad se ne bi skrivali ko zmija noge. Evo, čini mi se da je danas tijekom dana bila diskusija o tome. Tako, primjerice na Belexu stoji samo HPB d.d. ,- što može biti bilo koje invest društvo( HPB, Aureus, ST) koje skrbnički račun imaju pri HPB-u. Mene još više zanima praćenje na MSE. MK, navodno da tamo ima Poštar dosta. To je bar lako uočiti, kad pada Makedonija, pada i Poštar. No, ruku na srce, uopće se ne snalazim na njihovim stranicama i ne mogu ništa pronaći. Ako ima vještih, ajmo pokušati...

emiliano
03.04.2007., 23:24
Jesam li ja kojim slucajem slijepa pa nisam vidjela rezultate Erste EA ili je to slucaj i s ostatkom svijeta?
Moguce da jucer nisu radili pa danas nemaju sto za objaviti.

Pa oni su stvarno munjeni ... daju izvještaj za 31.03.2007.

http://www.erste-invest.hr/UserDocsImages/dnevni_izvjestaj.pdf

emiliano
03.04.2007., 23:26
Ma to bi bilo sjajno kad se ne bi skrivali ko zmija noge. Evo, čini mi se da je danas tijekom dana bila diskusija o tome. Tako, primjerice na Belexu stoji samo HPB d.d. ,- što može biti bilo koje invest društvo( HPB, Aureus, ST) koje skrbnički račun imaju pri HPB-u. Mene još više zanima praćenje na MSE. MK, navodno da tamo ima Poštar dosta. To je bar lako uočiti, kad pada Makedonija, pada i Poštar. No, ruku na srce, uopće se ne snalazim na njihovim stranicama i ne mogu ništa pronaći. Ako ima vještih, ajmo pokušati...

Ajmo to ostavit za sutra, i meni se već bajki ...:D

clouseau
04.04.2007., 00:44
equity - vaš pouzdani partner :top: :top:

sutra bu i još bolje, bu, bu! :D :D

PBZ Equity :kiss:

i sad nek netko kaže da fond bez ulazne naknade ne valja...

Jalnuški Diletant
04.04.2007., 02:02
Sve što sam u životu stekao - stekao sam na fondovima bez ulazne naknade*. Jednostavno mi previše vrijeđa inteligenciju PLAĆAT nekome da primi moju lovu. :zvrko:

*A ni izlaznu još nikada nisam platio. (Nadam se da ni neću biti primoran na to.)

lomanita
04.04.2007., 07:40
još jedan dan počinje...

samo se nadam da Eq neće opet u šest objaviti rezultate. :moli: :mad:

fondovi
04.04.2007., 07:40
Sve što sam u životu stekao - stekao sam na fondovima bez ulazne naknade*. Jednostavno mi previše vrijeđa inteligenciju PLAĆAT nekome da primi moju lovu. :zvrko:

*A ni izlaznu još nikada nisam platio. (Nadam se da ni neću biti primoran na to.)

pravi igrač, definitivno...:top: :top:
moje geslo je isto....ne plaćati naknade..niti ulazne niti izlazne...

emili
04.04.2007., 07:58

jako zanimljivo viđenje no ponekad nije nužno držati se toga mada mi je cilj i samoj što jeftinije uči i izači
..i ja mrzim kad me traže 2-3% za ulaz :eek: ...e toliko jednostavno nedam...

Mirkeec
04.04.2007., 07:58
još jedan dan počinje...

samo se nadam da Eq neće opet u šest objaviti rezultate. :moli: :mad:

Ako bude išao barem 0,50 gore nek objave i u sedam :rofl: :rofl:

emiliano
04.04.2007., 08:07

Do nedavno nitko nije ni spominjao taj fond, a sad ga svi hvalite na sva usta ...:)
Pomalo ljudi, da ga ne ureknemo ...

lomanita
04.04.2007., 08:07

ma pusti, jučer sam skoro mlade dobila... a edgar ti može posvjedočiti da sam od onih koji ne vjeruju u dnevno praćenje stanja :D :D

već sam se bila pripremila na pad od 1% :tuzni:, a kad ono... :top: :top:

lomanita
04.04.2007., 08:11
Do nedavno nitko nije ni spominjao taj fond, a sad ga svi hvalite na sva usta ...:)

moram priznati da mi ovo nikako nije bilo jasno.

kad smo tražili fond, donosili smo odluku između HPB dioničkog i Equityja (fondove u privatnom vlasništvu smo prekrižili u startu - više volim kad neka banka stoji iza fonda, a ne mirko, vlado i pero) jer se ostali nisu mogli pohvaliti onakvim rezultatima.

odluka je pala na Equity samo zato što dulje posluje, pa smo mislili - hajde, valjda znaju što rade :D :D :D

castanea
04.04.2007., 08:26

uplatila sam neku sitnu lovu da me ne grize savjest ako dobro krene i ne budem vadila lovu van. čekat ću mjesec-dva-tri nakon roka isteka akcije bez ulazne naknade, pa onda donositi odluke.

neozbiljno je donositi bilo kakve zaključke na osnovu 3-4 tjedna rada fonda.
sjetite se se pocetnog rada Aureus Balanceda ili Prospectus JIE.

nisam neki stručnjak ali mislim da ulaganje u fondove, najviše dioničke, nije kratkoročno.

emili
04.04.2007., 08:41
neozbiljno je donositi bilo kakve zaključke na osnovu 3-4 tjedna rada fonda.
sjetite se se pocetnog rada Aureus Balanceda ili Prospectus JIE..

mene više bode u oči vrijeme početka rada samog fonda, mislim da nije najbolje odabrano i zato mislim da sam početak neće biti blistav

..[/QUOTE] nisam neki stručnjak ali mislim da ulaganje u fondove, najviše dioničke, nije kratkoročno.[/QUOTE]

teoretski točno, a u praksi ovisi ....

freelancer
04.04.2007., 09:11
KOJI KURAC OVI IZ ERSTE NE IZBACUJU VAN REZULTATE!!! :hebemu: :Snajper: :clint:

Edgar
04.04.2007., 09:11

Znaš kak ovdje stvai funkcioniraju

o nekom fondu se počne pričati tek kad se dokaže - min. 3% tjedno........

kad to ostvari onda je pod povečalom - slijedeći tjedan dodatnih 5% .....

kad to ostvari onda.....možda ćemo ga navesti u pozitivnom kontekstu

emiliano
04.04.2007., 09:26
KOJI KURAC OVI IZ ERSTE NE IZBACUJU VAN REZULTATE!!! :hebemu: :Snajper: :clint:

Zato jer ga vodi vrlo mlada ekipa, a njima danas počinju praznici ...:rofl:

emiliano
04.04.2007., 09:31
odluka je pala na Equity samo zato što dulje posluje, pa smo mislili - hajde, valjda znaju što rade :D :D :D

Ja sam, osim toga, proučavao krivulju i učinilo mi se da nema drastičnih oscilacija ... to je dobro za moje živce, radije neka ide pomalo gore nego da skače gore-dolje ... to je prednost debelih fondova, nema velikih promjena, čak i kad im neka dionica u Srbiji rokne -20% oni to jedva da osjete ...

novi002
04.04.2007., 09:33
završili su sa preuzimanjem Diners Cluba, pa nemaju dečki vremena

Boris_RI
04.04.2007., 09:34
Viđenje sa mog komentatorskog mjesta od 6.3.07 (utrka krenula isti dan):

Rezultati nakon 28 krugova:
HPB Dynamic...+11.45 %
PBZ Equity......+9.86 %

Navijači glasno skandiraju vodećem Dynamic-u, no PBZ je u šikani malo nagazio pasice, i sada kasni za pola zavoja.. no i dalje u tišini prati HPBovog asa.
Kraj je još daleko pa nas očekuje vrlo dobra utrka :rofl:

:zubo:

emili
04.04.2007., 09:46

HPB Dynamic...+11.45 %
PBZ Equity......+9.86 %

Navijači glasno skandiraju vodećem Dynamic-u, no PBZ je u šikani malo nagazio pasice, i sada kasni za pola zavoja.. no i dalje u tišini prati HPBovog asa.

to su i moji glavni trkači !

lomanita
04.04.2007., 09:48

HPB Dynamic...+11.45 %
PBZ Equity......+9.86 %

:rofl: :rofl:

bit će mrtva trka. nadam se pobjedi Equityja do kraja tromjesječja :zubo: :zubo:

Edgar
04.04.2007., 09:49
Ja sam, osim toga, proučavao krivulju i učinilo mi se da nema drastičnih oscilacija ... to je dobro za moje živce, radije neka ide pomalo gore nego da skače gore-dolje ... to je prednost debelih fondova, nema velikih promjena, čak i kad im neka dionica u Srbiji rokne -20% oni to jedva da osjete ...

žao mi je ali ne mogu se složiti s tobom

još sam isfrustriran Balastom

i ja sam razmišljao kao i ti......ali me Balast razuvjerio......pada ko kruška čim netko negdje prdne.....a najdeblji je od svih fondova iako doduše u zadnje vrijeme u stopu ga prati Eq i Hiperaktiv

Lapulapu
04.04.2007., 09:53
Pozdrav ekipi :) nemam pojma ni o čemu, al sam ono malo siće što sam skupila frknula nešto u portfelj, nešto u fond.

Ajd nemojte se smijati :zubo: al pukla bih da ne pitam...kad napišete 'equity' kako odmah svi znate o čijem se eq. radi ??

Lapulapu
04.04.2007., 09:54
I zar baš nitko osim mene nije povjerenje poklonio Fimi :confused:

lomanita
04.04.2007., 09:59
Pozdrav ekipi :) nemam pojma ni o čemu, al sam ono malo siće što sam skupila frknula nešto u portfelj, nešto u fond.

Ajd nemojte se smijati :zubo: al pukla bih da ne pitam...kad napišete 'equity' kako odmah svi znate o čijem se eq. radi ??

srećom, pa se PBZ-ov dionički stvarno službeno zove PBZ Equity, inače bi nam bilo gadno.

btw, ja još uvijek pokušavam odgonetnuti koji se fondovi kriju pod maštovitim nadimcima poput balast (RBA balanced je moj trenutni favorit), dinamitni (mislim da je ovaj HPB dynamic) i tak... oni koji znaju, nek mi ne govore.

ovako je zanimljivije :D :D

Akrap
04.04.2007., 10:02

ma ne sekiraj se, naučit ćeš sve što te bude zanimalo, pročitaj ovu temu i to je to,

a što se tiče naziva fondova, ovdje svi imaju ime od milja, tako je recimo Balast - RBA Balanced, pasiv, retroaktiv, hyperaktiv - sve je to ZB Aktiv, pa dalje Aureus Balanced - Balija, da ne nabrajam.....
shvatit ćeš već....

Lapulapu
04.04.2007., 10:02
Pa i Fimin Equity se zove tako :D

emiliano
04.04.2007., 10:03
žao mi je ali ne mogu se složiti s tobom

još sam isfrustriran Balastom

i ja sam razmišljao kao i ti......ali me Balast razuvjerio......pada ko kruška čim netko negdje prdne.....a najdeblji je od svih fondova iako doduše u zadnje vrijeme u stopu ga prati Eq i Hiperaktiv

Nemam ništa u balastu pa ga niti ne pratim ... ako je tako kao što kažeš, nema baš logike, valjda su baš nagrabili puno nečega što je drugi dan roknulo, pa su onda brzo prodali da ne rokne još više - jednostavno kiks ...:zubo:

Zafashan
04.04.2007., 10:08
Kojem fondu. Ja jesam.

Edgar
04.04.2007., 10:10
btw, ja još uvijek pokušavam odgonetnuti koji se fondovi kriju pod maštovitim nadimcima poput balast (RBA balanced je moj trenutni favorit), dinamitni (mislim da je ovaj HPB dynamic) i tak... oni koji znaju, nek mi ne govore.

ovako je zanimljivije :D :D

jel čita tu još netko moje postove

pa nema par dana da sam postao listu sa svim sinonima za svaki popularni fond i sad pročitam takonešto.....nevjerojatno:confused:

Lapulapu
04.04.2007., 10:11
Kojem fondu. Ja jesam.

Za sad Equity. I dio u portfelju. Sve fima.

Al nemam živaca za portfelj...ludujem i režem žile na svaki crveni znakić na burzi :zubo:

lomanita
04.04.2007., 10:12
Pa i Fimin Equity se zove tako :D

da, ali fima equity još uvijek nema status priznatog fonda prema kriterijima Edgar Investa.

i fima ljepše zvuči od pebeze, pa nek PBZ bude Equity, a fima - fima dionički. il nekaj takvog.

e sad sam se zapetljala. :zubo: :zubo:

Edgar
04.04.2007., 10:12
ma ne sekiraj se, naučit ćeš sve što te bude zanimalo, pročitaj ovu temu i to je to,

a što se tiče naziva fondova, ovdje svi imaju ime od milja, tako je recimo Balast - RBA Balanced, pasiv, retroaktiv, hyperaktiv - sve je to ZB Aktiv, pa dalje Aureus Balanced - Balija, da ne nabrajam.....
shvatit ćeš već....

ispravak neotčnog navoda

ZB euroaktiv = retroaktiv, retopasiv :)

Zafashan
04.04.2007., 10:13

Al nemam živaca za portfelj...ludujem i režem žile na svaki crveni znakić na burzi :zubo:
Mozda da onda odustanes od dionica? Barem zasad dok ne skupis nesto zarade na ulozenoj lovi...

Edgar
04.04.2007., 10:14

ajd ti nama, neukom puku, objasni o kakvom ti portfelju pričaš?

vlasititom dioničkom ili?

conan
04.04.2007., 10:16

Evo , ja imam parsto udjela u FIMY equtyu i vrlo sam zadovoljan ovim fondom....

Blagajnica
04.04.2007., 10:17
nisam neki stručnjak ali mislim da ulaganje u fondove, najviše dioničke, nije kratkoročno.

na mormalnim trzistima da, ali ovdje kod nas je sve samo ne normalno i neuobicajno.
cuj, imala sam izbor: AC Sibir ili ZB Aktiv. odlucila sam se Sibir. tri cetri tjedna ce igrati veliku ulogu posebno ako Sibir bude zamrznut na pocetnoj cijeni, a ZB Aktiv
tjedno radio 3%. ulovila sam krivi val. val je dolazio, ali iz smjera Aktiva i da sam ostala na njemu sad bi imala razliku od nekih 4-5% (bubam). u zadnjih mjesec dana je napravio 13,59%. dakle nekad tri cetiri tjedna zance puno.
Ipak, sada kad sam usla u Sibir ne izlazim tako lako pa makar me to stajalo gubitka. predvidjam da ce danas Aktiv biti bolji za 0,5% od Sibira jer ce vrlo vjerojatno biti u crvenom, a Aktiv medju tri najbolja ili bar iznad 0,5%. ako me Sibir iznenadi nitko sretniji od mene.
P.S. dugorocno ulganje je ok, ali u vrijeme kada se u nekim fonodvima puno toga postize govori u korist kratkorocnog promisljanja i na zalost seljenja iz kolone u kolonu koliko god to bilo meni nedrago.
sto sam trebala raditi s ZB euroaktivom? cekati cijelu vjecnost? moto uzmi lovu i bjezi je bio odlican. za 1 mj sam zaradila u drugim fondovima vise nego s lovom iz euroaktiva u cijeloj godini.

lomanita
04.04.2007., 10:20

jel čita tu još netko moje postove

pa nema par dana da sam postao listu sa svim sinonima za svaki popularni fond i sad pročitam takonešto.....nevjerojatno:confused:

prije par dana? to je, recimo, 10 stranica chata. bojim se da ako netko to nije vidio u trenutku kad je postano, neće niti vidjeti post.

200 i nešto stranica na topicu izgleda zastrašujuće, pogotovo onima koji su tek došli ili su tek nedavno počeli detaljno pratiti topic.

ne brini, svi cijenimo tvoj trud! :zubo: :zubo:

Akrap
04.04.2007., 10:21
ispravak neotčnog navoda

ZB euroaktiv = retroaktiv, retopasiv :)

ispričavam se svekolikom pučanstvu, moj grijeh :zubo:

Bljo
04.04.2007., 10:27
Ma kakva je ovo šala na stranicama HPB investa za dionički?!

fondovi
04.04.2007., 10:31
upravo zovem hpb...ali nitko se ne javlja...pa prošao je 1. travnja... ili ekipa već slavi Uskrs???
kaj je to s dioničkim....možda je ispravno 186,9242...porast od 1,7% ????? nemoguće ili moguće?

nora_m
04.04.2007., 10:32
[QUOTE=Lapulapu;7989031]Za sad Equity. I dio u portfelju. Sve fima.

imam i ja! valjda nećemo zajedno rezati žile :bicedobro:

Bljo
04.04.2007., 10:34
možda je ispravno 186,9242...porast od 1,7% ????? nemoguće ili moguće?

Zašto je i meni to prvo palo napamet? :rofl:

Blagajnica
04.04.2007., 10:35
[QUOTE=emili;7988293]mene više bode u oči vrijeme početka rada samog fonda, mislim da nije najbolje odabrano i zato mislim da sam početak neće biti blistav

nemoj da te strucnjaci s vise znanja i iskustva od nas zbune svojim ocjenama o vremenu starta fonda.
Njihovi me komentari iznenadjuju (cak i cijenjeni freelancer) jer sam ocekivala vise razumijevanja i shvacanja s njihove strane.
ocigledno poznaju situaciju bolje od nas.
a mozda, mozda smo mi u pravu.
na kraju mozda ovaj fond i nece imati nikakve rezultate, ali to sigurno nece biti zbog vremena u kojem je startao.
ulaganje u fodnove nije poljoprivreda i sadjenje kukurza pa da ovisis o godisnjim dobima.
vrijeme za ulazak na rusko trziste kapitala je odlicno. veliki prinosi, ali i veliki gubitci. toga moras biti svjesna.
jedino krivo vrijeme za ulazak u ovaj fond moze biti pod pretpostvkom: bolje je uci u fondove koji trenutno napreduju Dynamic, Aktiv i sl. nego u fond koji se jos nije pokazao.
danas svi govore o Dynamicu, ali me zanima gdje su svi bili kada je dynamic starao i kada je prvih par mjeseci bio na niskim prinosima. svaka cast pojedincima koji su od pocetka u njega vjerovali, dok su ostali ipak samo iskusni jahaci dobrih valova, a to je vec puno lakse.
osobno sam u Auerues Balanced usla u prvom tjednu osnutka jer sam bila 100% sigurna to je taj fond koji treba pratiti od pocetka.
Znala sam i za Aureus Eq. (nemoj misliti da se hvalim jer stvarno nemam cime), ali nisam imala hrabrosti. ipak moja blagajna je ogranicena pa sam radije isla na sigurne.
ponekad mi se cini da sam poput edgara. analitika mi ide, u teoriji sam dobra, ali zato u praksi malo stekam.
rezultati ce ovisiti o uspjesnosti njihovih menagera i o nicemu drugom.
ako je istina da je to samo naziv koji privlaci naivce kao sto mi, a ustvari investira u hrv. i ostatak Balkana tada bi trebali imati u nekom periodu iste rezultate kao i drugi fondovi.
rusko trziste ima puno vece mogucnosti od trzista Balkana, Burkine Faso, Solomonskih otocja i cijelog ostaka rastucih trzista (ne ubrajam Kinu) jer gledajuci geostrateski i energetski ovo stoljece ce biti stoljece domincije rusije u svakom pogledu. europa je ovisna o ruskoj energiji. to stvara velike investicijske mogucnosti.
jedino sto me brine je sposobnost upravitelja ovog fonda kako ce se oni znati snaci na tom trzistu, ako stvarno imaju namjeru ulagati u to trziste.

conan
04.04.2007., 10:39
Evoga , krenuo je : ICF 0,01%

Edgar
04.04.2007., 10:40
ICF leti ka zvijezdama

+0,01%

agonija s mojima Balasta raznorasnih prefiksa se nastavlja :confused:

nešto mi govori da će biti ko sa Balastom: da u prva 2 mjeseca imam više prinosa u ZB Plusu nego u Balastu

Lapulapu
04.04.2007., 10:41
Mozda da onda odustanes od dionica? Barem zasad dok ne skupis nesto zarade na ulozenoj lovi...

Zato i čitam...skupljam informacije, ipak bih polako povukla lovu iz portfelja i prebacila u neki od fondova. Opet, ne bih sve fimi dala...za svaki slučaj :zubo:

Lapulapu
04.04.2007., 10:43
ajd ti nama, neukom puku, objasni o kakvom ti portfelju pričaš?

vlasititom dioničkom ili?

Odmah sam se deklarirala kao neuka ;)

Dionički portfelj, u fimi.

Blagajnica
04.04.2007., 10:44
Zašto je i meni to prvo palo napamet? :rofl:

Ocigledno si bolji igrac od nas.
hvala na informaciji.

Lapulapu
04.04.2007., 10:45
[QUOTE=Lapulapu;7989031]Za sad Equity. I dio u portfelju. Sve fima.

imam i ja! valjda nećemo zajedno rezati žile :bicedobro:

:cerek: zasad ide i nama i njima :D

emiliano
04.04.2007., 10:45
Ma kakva je ovo šala na stranicama HPB investa za dionički?!

Upravo sam ja to htio postati ...

Nadajmo se da je greška ... ako ne :eek: :eek: :eek:

Edgar
04.04.2007., 10:46
Odmah sam se deklarirala kao neuka ;)

Dionički portfelj, u fimi.

teško je to bilo razaznati iz tvojih prvih postova....u medjuvremenu shvatio

ono bilo: kao imam nešto u Eq ostalo u portfelju u Fimi:confused:

Budući da je topic vezan uz fondove ne skužih da pričah o brokerskoj kući fima, ja mislio na fond Fima

Edgar
04.04.2007., 10:48
Upravo sam ja to htio postati ...

Nadajmo se da je greška ... ako ne :eek: :eek: :eek:

ha šta se čudiš....

pa kad tad moraju izdati udjele za koje su primili paru :)

i eto ti sad.......

bilokoje
I MENE ZANIMA DA LI JE GREŠKA ZA DIONIČKI, AKO NIJE SPUŠILI SMO 50%

Edgar
I MENE ZANIMA DA LI JE GREŠKA ZA DIONIČKI, AKO NIJE SPUŠILI SMO 50%

ma što je 50% na ovu skupoću

bilokoje
Sorry caps lock

conan
04.04.2007., 10:50
Takav pad , praktički je nemoguć.......greška u objavi...sigurno....

GoldenSurferFromCRO
04.04.2007., 10:52
HPB dionicki je greska, pogledaj isti prinos kao kod HPB novcanog, sluzbenica je bila agilna pa to pripisala i dionickom. Koja glupa krava tam u HPB...

emiliano
04.04.2007., 10:53

I dalje stoji ... zar ih nitko nije zvao :confused:

Blagajnica
04.04.2007., 10:53
ICF leti ka zvijezdama

+0,01%

agonija s mojima Balasta raznorasnih prefiksa se nastavlja :confused:

nešto mi govori da će biti ko sa Balastom: da u prva 2 mjeseca imam više prinosa u ZB Plusu nego u Balastu

Dragi moj Edgare!

Tvoja simpaticna pojava u svakom fondu izaziva usporene reakcija na njihovim ideksima. :)
Unatoc svim negativnim rezultatima duboko vjerujem u AC Sibir iz razloga sto tvoje strucno oko nije bacilo pogled na njega. :rofl:
bojim se podijeliti sa svijetom jedno moje razmisljanje zbog kojeg ce me svi docekati kao heretika i spaliti na lomaci.
ako dobijem zuti karton zbog slijedece izjave ili me svi banaju sama sam si kriva, ali neka:
Dragi moji ulgaci u HPB Dynamic dolazak Edgara u vas brzorastuci fond donijet ce poremecaje u njegovom radu i dinamika vaseg prinos ce se poceti smanjivati.
zar postoji koji fond u kojem edgarovo duze bivanje donijelo iznadprosjecne prihode?:zubo:
P.S. Edgare nadam se da ova sala nece utjecati na nas odnos postovanja iako znam da sam prekrsila 1. zapovijed.
s postovanjem tvoja Blagajnica!:s

Zafashan
04.04.2007., 10:55
Greska je, ziher, pa vidite da je cijena ista kao i na novcanom... Uostalom, prerano je da bi imali vrijednost udjela dionickog.

Samo je zalosno (a i nezdravo) sto to ne vrate na prvu vrijednost dok ne izracunaju cijenu udjela Dionickog...

Edgar
Da sam HI-MAN, i da imam moć sad bi bila baninarana do armagedona

i da, već sam poprilično dugo u Nobelu pa vidi ga sad, ko da je katapultiran

emiliano
HPB dionicki je greska, pogledaj isti prinos kao kod HPB novcanog, sluzbenica je bila agilna pa to pripisala i dionickom. Koja glupa krava tam u HPB...

Imaš pravo, to će bit to ...:zubo:

fondovi
04.04.2007., 10:56

upravo provjerno za HPB dionički.....JOŠ UVIJEK NIJE IZRAČUNATO.....u tijeku je...."kolegica krivo ukucala"...

emili
04.04.2007., 11:10
[QUOTE=emili;7988293]mene više bode u oči vrijeme početka rada samog fonda, mislim da nije najbolje odabrano i zato mislim da sam početak neće biti blistav

nemoj da te strucnjaci s vise znanja i iskustva od nas zbune svojim ocjenama o vremenu starta fonda.
Njihovi me komentari iznenadjuju (cak i cijenjeni freelancer) jer sam ocekivala vise razumijevanja i shvacanja s njihove strane.
ocigledno poznaju situaciju bolje od nas.
a mozda, mozda smo mi u pravu.
na kraju mozda ovaj fond i nece imati nikakve rezultate, ali to sigurno nece biti zbog vremena u kojem je startao.
ulaganje u fodnove nije poljoprivreda i sadjenje kukurza pa da ovisis o godisnjim dobima.
vrijeme za ulazak na rusko trziste kapitala je odlicno. veliki prinosi, ali i veliki gubitci. toga moras biti svjesna.
jedino krivo vrijeme za ulazak u ovaj fond moze biti pod pretpostvkom: bolje je uci u fondove koji trenutno napreduju Dynamic, Aktiv i sl. nego u fond koji se jos nije pokazao.
danas svi govore o Dynamicu, ali me zanima gdje su svi bili kada je dynamic starao i kada je prvih par mjeseci bio na niskim prinosima. svaka cast pojedincima koji su od pocetka u njega vjerovali, dok su ostali ipak samo iskusni jahaci dobrih valova, a to je vec puno lakse.
osobno sam u Auerues Balanced usla u prvom tjednu osnutka jer sam bila 100% sigurna to je taj fond koji treba pratiti od pocetka.
Znala sam i za Aureus Eq. (nemoj misliti da se hvalim jer stvarno nemam cime), ali nisam imala hrabrosti. ipak moja blagajna je ogranicena pa sam radije isla na sigurne.
ponekad mi se cini da sam poput edgara. analitika mi ide, u teoriji sam dobra, ali zato u praksi malo stekam.
rezultati ce ovisiti o uspjesnosti njihovih menagera i o nicemu drugom.
ako je istina da je to samo naziv koji privlaci naivce kao sto mi, a ustvari investira u hrv. i ostatak Balkana tada bi trebali imati u nekom periodu iste rezultate kao i drugi fondovi.
rusko trziste ima puno vece mogucnosti od trzista Balkana, Burkine Faso, Solomonskih otocja i cijelog ostaka rastucih trzista (ne ubrajam Kinu) jer gledajuci geostrateski i energetski ovo stoljece ce biti stoljece domincije rusije u svakom pogledu. europa je ovisna o ruskoj energiji. to stvara velike investicijske mogucnosti.
jedino sto me brine je sposobnost upravitelja ovog fonda kako ce se oni znati snaci na tom trzistu, ako stvarno imaju namjeru ulagati u to trziste.

kako će raditi određeni fond u određenom periodu u budućnosti nezna nitko, prosudbe, odnosno analize se rade i na temelju rezultata iz prošlosti, a naša fondovska prošlost nije duga pa nije teško podvuči paralelu
ako gledamo tako, onda po mojem nije nikako dobro uletiti sada na kraju prvog kvartala - pogotovo u nešto što je u osnutku i tek poslaguje poziciju - to je moje vđenje stvari.. i da IPO na vidiku !
ipak, najvažnija je vjera u nešto u što čovjek ulaže
da li će pogoditi pravo vrijeme uleta ne zna se unapred
ne možeš predvidjeti unaprijed pad vrijednosti vani (korekciju), a one sve poljuljaju neminovno i nas
ja sam vjerovala u dinamic i uložila u prvom tjednu i nisam se pokajala, ali kada je on startao nije bilo nekog velikog rasta općenito ni kod ostalih fondova, sada je situacija ipak malo drugačija....
veliš rusko tržište kapitala :rolleyes: - kao što netko kaže to je sve samo marketing, ulagati će pretežno u regiju, a ponešo sitno ubodu i tamo
prema planu ulaganja ne bi trebali loše poslovati, samo je pitanje kada će početi dobro poslovati
za kasniji ulet kad vidim kak stvari stoje možda i uletim, ali samo ako će dati opet neku akciju - 3 % za ulet nedam

Edgar
04.04.2007., 11:20
Balast POLUDI!

0,56%

čudom se čudim

lomanita
04.04.2007., 11:30
prema dosad objavljenim rezultatima, danas bi mogao biti uistinu dobar dan...

emiliano
04.04.2007., 11:32
prema dosad objavljenim rezultatima, danas bi mogao biti uistinu dobar dan...

Svakako ... pogledajte malo na :

http://www.ersteplavi.hr/pocetna.asp

kolika je dnevna promjena plavog expert i plavog protect ...:zubo:

Jalnuški Diletant
04.04.2007., 11:36
ZSE, izgleda, opet divlja. :top:

škrti židov
04.04.2007., 11:50
Balast POLUDI!

0,56%

čudom se čudim

nekako fond lakše diše u zadnje vrijeme - oparavlja se...

ti si nedavno izašao iz balasta jel? :zubo:

Boris_RI
04.04.2007., 11:50
ZSE, izgleda, opet divlja. :top:

A da? Very nice

Ajmo cijeli stadion... ajmo cijeli stadion.. :zubo:

Edgar
04.04.2007., 11:51
nekako fond lakše diše u zadnje vrijeme - oparavlja se...

ti si nedavno izašao iz balasta jel? :zubo:

:D samo djeloično :D

škrti židov
04.04.2007., 11:54
danas je osmi dan od uplate u dinamitni... i ništa, očekivao sam email ako ništa drugo

opet ću morat biti neugodan prek telefona...

Jalnuški Diletant
04.04.2007., 11:56
A da? Very nice

Ajmo cijeli stadion... ajmo cijeli stadion.. :zubo:

Ajmo!

:lux: :lux: :lux: :lux:

:D

lomanita
04.04.2007., 12:03
:cheer: :cheer: :jumping:

Boris_RI
04.04.2007., 12:03
Evo.. Rusija prodire po desnom boku... centaršut.. iiiiii..... +0.25%

Edgar
04.04.2007., 12:05
a gdi nam je druga špica.......gospon pohlepa?

Boris_RI
04.04.2007., 12:11
danas je osmi dan od uplate u dinamitni... i ništa, očekivao sam email ako ništa drugo

Hmm.... morat ću ih i ja malo nazvati..

ionako sam sad nakon glasnog razgovora sa šefom spreman na drugu svađu.. pa bi se mogao istresti na njih :E

emiliano
04.04.2007., 12:12
Evo i CEBA mrdnula ... +0,32 :top:

Bilobrkster
04.04.2007., 12:15

ja u dvije uplate nisam dobio emajl od njih. za prvu uplatu trebalo im je 15 dana za potvrdu, za drugu evo 10ak je dana prošlo još uvijek ništa. al ne brini, prinosi rastu, to je najbitnije :mig:

Akrap
04.04.2007., 12:19
ne bih želio pametovat, ali ja sam od dynamca uredno dobio i mejl i poštom, bez problema :)

nego, više me nervira što nema rezultata, šta je ovo, dokle ovako? :zubo:

lomanita
04.04.2007., 12:20
osim rusa, svi dionički još uvijek šute.

jel to dobar ili loš znak?

emili
04.04.2007., 12:22

definitivno dobar znak :top:

škrti židov
04.04.2007., 12:25
bilo bi profesionalno da te mailom obavijeste da su primili uplatu i faxirani zahtjev, čisto zato da se ne moram brinuti - što ako? možda nisu dobili fax, hp zagubio pismo sa zahtjevom, slučajno uplaćena lova na krivi račun... a ipak nije mala lova u pitanju

eh da što se tiče uplata na krivi račun - banka (zaba) ne vrši nikakvu provjeru što se toga tiče, npr. ako uplatiš gospodinu Pero Periću na broj računa 124, a treba si na račun 123... lova sjedne na račun Mile Milića, bez obzira što on nije Pero Perić, nitko ne vrši provjeru (to je iz iskustva)

Naravno da Mile Milić mudro šuti, dok se to ne skuži i banka ne ispravi, ode moja zarada iz fondova

lomanita
04.04.2007., 12:25
definitivno dobar znak :top:

nadam se samo da :nono: objaviti rezultate u pol sedam ko jučer jer ću inače :rospija: od :ceka:

emili
04.04.2007., 12:26
ne bih želio pametovat, ali ja sam od dynamca uredno dobio i mejl i poštom, bez problema :)

nego, više me nervira što nema rezultata, šta je ovo, dokle ovako? :zubo:

je, prilikom druge uplate dostavili poštom broj udjela u roku tjedan dan :top:

emili
04.04.2007., 12:29
nadam se samo da :nono: objaviti rezultate u pol sedam ko jučer jer ću inače :rospija: od :ceka:

:) ak se o erste fondovima radi, onda imaj razumjevanja...zatrpani su izdavanjem poklon kartica od dinersa za uskrsne blagdane
;)

lomanita
04.04.2007., 12:43
pbz global +0,49
pbz obveznički +0,20
:D :D

prognoze za equity....??

emili
04.04.2007., 12:44
pbz global +0,49
pbz obveznički +0,20

prognoze za equity....??

+0,50 sigurno :top: čist OK, a šta daju više - bog ih blagoslovio u ovo blagdansko vrijeme :)

Edgar
04.04.2007., 12:45
e ovo je sigurno neka urota

niti jedan dionički ni gu ni bu

kolektivni bankrot fondovske industrije

Jalnuški Diletant
04.04.2007., 12:45
+0,50 sigurno :top: čist OK, a šta daju više - bog ih blagoslovio u ovo blagdansko vrijeme :)

Ne pretjeruj. :D

lomanita
04.04.2007., 12:48
mislim da danas idu preko 0,7 (global + bond = dionički :D :D )

emili
04.04.2007., 12:52
Ne pretjeruj. :D

čak što više, mislim da sam skromna ;)

kronberger
04.04.2007., 12:55

Jako jako los znak...

enax
04.04.2007., 12:57

Nisi, nisi, ja sam isto u Rusiji. I uvjeren sam kako je samo pitanje trenutka kada krene ka nebesima..e onda cemo mi biti ti koji ce se smijati ovim luzerima iz dinamicnog!

Inace, bas kaj se dynamica tice, ja sam isto tamo nesto uplatio prije kojih tjedan dana i nisam dobio nikakvu obavijest. No s druge strane, cura mi uplatila bila u njihov dinamicni i cekala skoro 2 tjedna da joj stigne posta..mail ocito bas i ne koriste..

conan
04.04.2007., 12:59
pbz global +0,49
pbz obveznički +0,20

prognoze za equity....??

Uvijek sam se pitao tko je taj koji ulaže u te bond ili novčane fondove?????

Sada zanam....!!!!!

kronberger
Molimo kolegu Bljo-a da danas ne objavljuje BBR poradi ocuvanja dusevnog zdravlja forumasa.

Unaprijed hvala.

DiAbLeRo
Samo da se pridružim cijenjenoj grupi, pratim vas već duže vrijeme, pa da se uključim. I da zaželim svima puno zelenila, a što manje rumenila... Osim na obrazima...

lomanita
04.04.2007., 13:00
hypo dionički je pao.

ali, oni nisu baš neki pokazatelj jer su im svi fondovi u crvenom danas.

čekamo daljnji razvoj situacije.

emili
04.04.2007., 13:01
Nisi, nisi, ja sam isto u Rusiji. I uvjeren sam kako je samo pitanje trenutka kada krene ka nebesima..e onda cemo mi biti ti koji ce se smijati ovim luzerima iz dinamicnog!

Inace, bas kaj se dynamica tice, ja sam isto tamo nesto uplatio prije kojih tjedan dana i nisam dobio nikakvu obavijest. No s druge strane, cura mi uplatila bila u njihov dinamicni i cekala skoro 2 tjedna da joj stigne posta..mail ocito bas i ne koriste..

:eek: :rofl:
svake šale si vrijedan

Edgar
04.04.2007., 13:02
Molimo kolegu Bljo-a da danas ne objavljuje BBR poradi ocuvanja dusevnog zdravlja forumasa.

Unaprijed hvala.

šta, nešto nije u redu?

nešto grdo nije u redu?

vidim, danas hiperaktivni samo 0,38

kronberger
04.04.2007., 13:02
Hyperaktiv oko +0.4

Ups.

lomanita
04.04.2007., 13:03
Uvijek sam se pitao tko je taj koji ulaže u te bond ili novčane fondove?????

Sada zanam....!!!!!

a tko je taj?

ja nisam - ja se samo veselim uspjesima pebezeovaca! :D :D

equity je moj izbor! (mašala, eto im slogan. dam im prava džaba ako ovako nastave :D :D )

Akrap
04.04.2007., 13:03

Unaprijed hvala.

predpostavljam da ni dobro? :confused:

Akrap
04.04.2007., 13:06
hypo dionički je pao.

ali, oni nisu baš neki pokazatelj jer su im svi fondovi u crvenom danas.

čekamo daljnji razvoj situacije.

naprotiv i nažalost, to je itekako pokazatelj jer:

Investicijska struktura:
- min 70% u investicijske fondove koji ulažu u dionice
- min 20% u investicijske fondove koji ulažu u vrijednosne papire s fiksnim prinosom

Boris_RI
04.04.2007., 13:06
Bljo... raspali :top:

lomanita
04.04.2007., 13:12

Investicijska struktura:
- min 20% u investicijske fondove koji ulažu u vrijednosne papire s fiksnim prinosom

ako dobro pratim tvoju logiku: hypo ulaže u pbz equity pa ako je hypo pao, znači da je i equity pao.

si na to mislio?

lomanita
04.04.2007., 13:13
a gdje to piše da je pao :zubo:

HI-growth 03.04. € 13,9641 -0.15 (izvor: www.limun.hr)

Akrap
04.04.2007., 13:14
ako dobro pratim tvoju logiku: hypo ulaže u pbz equity pa ako je hypo pao, znači da je i equity pao.

si na to mislio?

nisam mislio konkretno na neki fond, ali ako je pao fond koji ulaže u dioničke fondove - trebali bi pasti i dionički fondovi, zar ne?

emili
04.04.2007., 13:16
HI-growth 03.04. € 13,9641 -0.15 (izvor: www.limun.hr)

da, pobrkala sam nešto:bonk:

conan
04.04.2007., 13:16

Investicijska struktura:

Hi growt već par dana izmjenio je statut i HANFA ga je odobrila pa se sada očekuje veći rast .

lomanita
04.04.2007., 13:18
pod pretpostavkom da hypo ulaže u domaće fondove.
ma tko će ga znat. nadam se da si u krivu! :zubo: :zubo:

čini mi se da ni ne bi volio da si u pravu, zar ne? ;) ;)

conan
04.04.2007., 13:24
pod pretpostavkom da hypo ulaže u domaće fondove.
ma tko će ga znat. nadam se da si u krivu! :zubo: :zubo:

čini mi se da ni ne bi volio da si u pravu, zar ne? ;) ;)

To se na mene odnosiš?

lomanita
04.04.2007., 13:25
vidi ti euroaktiva +1,12

lomanita
04.04.2007., 13:27
To se na mene odnosiš?

ma ne, danas imam "pik" na akrapa :D :D

Akrap
04.04.2007., 13:30
ma ne, danas imam "pik" na akrapa :D :D

kud baš pik, što ne tref ili bar herc,

i da, nadam se da sam u krivu, iskreno se nadam... :zubo:

bilokoje
04.04.2007., 13:32
evo hpb se zasramio od naših postova - prije cca 2 minute mi poslali mail potvrde kupnje udjela od 23.3.

Blagajnica
04.04.2007., 13:34
Da sam HI-MAN, i da imam moć sad bi bila baninarana do armagedona

i da, već sam poprilično dugo u Nobelu pa vidi ga sad, ko da je katapultiran

Drago mi je da si shvatio moju salu.
stvarno kad si izasao iz Nobela on leti ko lud danas je postigao vise nego sto je radio dok si ti bio u njemu mjesec dana, zar ne?

lomanita
04.04.2007., 13:34
kud baš pik, što ne tref ili bar herc,

i da, nadam se da sam u krivu, iskreno se nadam... :zubo:

danas sam samo za zelenjavu! :zubo: :zubo:

puno, puno, puno, puno zelenjave! :top:

kronberger
04.04.2007., 13:36
Mene zanima jel blagajnica mijenjala spol u zadnje vrijeme ili je veliki svecenik uvjek bio zena...

conan
04.04.2007., 13:39
PBZ equty 0,50%+

Blagajnica
04.04.2007., 13:39
Balast POLUDI!

0,56%

čudom se čudim

Ljudi, netko je govorio o lovljenju valova.
Ljudi, netko je govorio o insajderskim informacija kao pomoc pri ulaganju.
Moj moto je jednostavan.
pratite i slusajte Edgara!
Ulazite tamo gdje on izlazi.
Izlazite tamo gdje on ulazi.
nista lakse!
Zivjeo nam Edgar! :D

P.S. Sad sam sigurno u 8. krugu Pakla.
A tamo crvenije nego u Rusiji.

Blagajnica
04.04.2007., 13:42
Jako jako los znak...

Jesi li vidjeo nasu majcicu Rusiju!
Nakon dugo vremena doslo proljece i zelenilo!
Jesi li jos tamo ili si se prema najavamo povukao?

lomanita
04.04.2007., 13:43
PBZ equty 0,50%+

dobar! :top: :top:

plimpi
04.04.2007., 13:44
hm... euroaktiv...
hm... fondovi... moram priznat... hm...

jel ima još mjesta u tvojoj ekipi? :D

emili
04.04.2007., 13:44
PBZ equty 0,50%+

šta gađam u sridu:top:

lonicera
04.04.2007., 13:47
Mene zanima jel blagajnica mijenjala spol u zadnje vrijeme ili je veliki svecenik uvjek bio zena...

zamisli da ovaj post pročita netko tko se tek friško uključio na forum...
reko bi: "ovi su ovdje totalno pukli..."

plimpi
04.04.2007., 13:48
zamisli da ovaj post pročita netko tko se tek friško uključio na forum...
reko bi: "ovi su ovdje totalno pukli..."

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Bilobrkster
04.04.2007., 13:49
imam neki jeee b eeeni feeling da bu dynamični danas preko 1.11% :s čim oni ovako odugovlače

DiAbLeRo
04.04.2007., 13:51
Ili bi mogao lagano potonuti...

conan
04.04.2007., 13:54
Neki dan netko od vas je pisao da naši fondovi taje odnosno ne objavljuju gdje , koliko i koje dionice kupuju. JUČER dobijem mail od Prospectusa JIE (mjesečni izvještaj) koje dionice posjeduju u kojem omjeru i kojim državama ! Totalno iznenađen ???!!!!

fondovi
04.04.2007., 13:55
hm... euroaktiv...
hm... fondovi... moram priznat... hm...

jel ima još mjesta u tvojoj ekipi? :D

vidim, pratiš igru.... :top: ... zamisli bez naknade....digneš lovu i nestaneš... kad sam objasnio surfanje na valovima i moju shemu na to sam mislio.... još brojim lovu od 14.3. do 23.3..tzv. kokošarenje ..:) :)

GoldenSurferFromCRO
04.04.2007., 13:57
HPB web stranice su u dubokoj komi, ne mozemo ih otvoriti....mozda objavljuju rezultate prinosa u tom trenutku...

Akrap
04.04.2007., 13:57
Ili bi mogao lagano potonuti...

drugi post i odma pesimizam :nono:

kronberger
04.04.2007., 14:07
Neki dan netko od vas je pisao da naši fondovi taje odnosno ne objavljuju gdje , koliko i koje dionice kupuju. JUČER dobijem mail od Prospectusa JIE (mjesečni izvještaj) koje dionice posjeduju u kojem omjeru i kojim državama ! Totalno iznenađen ???!!!!

Oces podijelit s nama te informacije ili ih cuvas samo za sebe?

emili
04.04.2007., 14:08
drugi post i odma pesimizam :nono:

i ja to primjetila i zamalo ga nisam metlom opalila ...., al mislim neću...novi je :D

kronberger
04.04.2007., 14:09
Jesi li vidjeo nasu majcicu Rusiju!
Nakon dugo vremena doslo proljece i zelenilo!
Jesi li jos tamo ili si se prema najavamo povukao?

Nisu me oborili s nogu sa 0.25 posto, ali ostacu jos koji dan.

emili
04.04.2007., 14:09
vidim, pratiš igru.... :top: ... zamisli bez naknade....digneš lovu i nestaneš... kad sam objasnio surfanje na valovima i moju shemu na to sam mislio.... još brojim lovu od 14.3. do 23.3..tzv. kokošarenje ..:) :)

jesi uplatio za novu turu ?

Blagajnica
04.04.2007., 14:12
Nisu me oborili s nogu sa 0.25 posto, ali ostacu jos koji dan.

Zanima me hoce li se taj trend nastaviti?
Budemo vidjeli sutra.

castanea
04.04.2007., 14:13
objavljeni najveći prinosi u Q1-2007
Ilirika JIE - dionički
+ 28,69%
HPB Dynamic - mješoviti
+ 33,68%
KD Adria Bond - obvez.
+ 5,48%
Interinvest Cash - nov.
+ 1,22%

fondovi
04.04.2007., 14:16
jesi uplatio za novu turu ?

ponedeljak...obrati pažnju na tečaj....ali brzo ću van....moram malom kupiti perece i žvake.... :) :)

conan
04.04.2007., 14:19
Oces podijelit s nama te informacije ili ih cuvas samo za sebe?

Pa gledaj , morao bi malo razmisliti da ih nebite iskoristilii....:D

Zafashan
04.04.2007., 14:21
i ja to primjetila i zamalo ga nisam metlom opalila ...., al mislim neću...novi je :D
Znas gdje ih saljemo...

emili
04.04.2007., 14:22
ponedeljak...obrati pažnju na tečaj....ali brzo ću van....moram malom kupiti perece i žvake.... :) :)

o, pa lako tebi, ja svoje ne mogu podmitit sa žvakom, moji bi čipsa i čokolade i to puuuuno ;)

:top: i tečaj je skočio od ponedeljka...i tu malo ukokošariš

emili
04.04.2007., 14:27
Znas gdje ih saljemo...

znam, u bačvu :rofl:

fondovi
04.04.2007., 14:27
o, pa lako tebi, ja svoje ne mogu podmitit sa žvakom, moji bi čipsa i čokolade i to puuuuno ;)

:top: i tečaj je skočio od ponedeljka...i tu malo ukokošariš

meni je i somić ok....u europskim okvirima, naravno....:top: :top:

emili
04.04.2007., 14:34
meni je i somić ok....u europskim okvirima, naravno....:top: :top:

ajde neka zaradiš :top:

conan
04.04.2007., 14:37
Prospectus JIE :
Stopanska banka Bitola
Hidroelektra niskogradnja
Alfa Plam , Vranje
Adris
Podravka
Institut građevinarstva Hrvatska
Atlanska plovidba
Soja protein Bečaj
Aik banka , Niš
Makpetrol,Skopje

Petra-RI
04.04.2007., 14:43
Znam da se o ovome pisalo..mozda netko zna napamet:Do kada iz ICF bez izlazne naknade za stare ulagače?

Unaprijed se zahvaljujem....:s

DiAbLeRo
04.04.2007., 14:44

...muchas gracias što me ne opaliste metlom... A o pesimizmu - ne bih to baš tako nazvao... Jednostavno, vrag u meni mi ne da mira gledajući kako nam udjeli rastu, a da se ne zapita kako dugo će se taj trend nastaviti...

GoldenSurferFromCRO
04.04.2007., 14:46
Znam da se o ovome pisalo..mozda netko zna napamet:Do kada iz ICF bez izlazne naknade za stare ulagače?

Do 28.5.

lonicera
04.04.2007., 14:46

do 28.05.

emili
04.04.2007., 14:48
...muchas gracias što me ne opaliste metlom... A o pesimizmu - ne bih to baš tako nazvao... Jednostavno, vrag u meni mi ne da mira gledajući kako nam udjeli rastu, a da se ne zapita kako dugo će se taj trend nastaviti...

o, kad bi mi to znali, svi bi milijunaš bili :)

Petra-RI
04.04.2007., 14:53
Do 28.5.

hvala...

ijnek
jedno pocetnicko pitanje:

sta je PGP%?

Petra-RI
do 28.05.

hvala i tebi...imam onda vremena...

tribal1
04.04.2007., 14:55
jedno pocetnicko pitanje:

sta je PGP%?

Prosječni godišnji prinos

tribal1
04.04.2007., 14:59
Prospectus JIE :
Stopanska banka Bitola
Hidroelektra niskogradnja
Alfa Plam , Vranje
Adris
Podravka
Institut građevinarstva Hrvatska
Atlanska plovidba
Soja protein Bečaj
Aik banka , Niš
Makpetrol,Skopje

Svaka im čast šta ti to mailom poslali..:top: ..hm, i ja imam udjele, valjda će i meni..:cool:

Jel mi neko može dat link gdje mogu pratit dionice u Srbiji, Makedoniji..?

Tnx

lomanita
04.04.2007., 15:01
društvo, vidimo se sutra!

onima u dinamičnom želim dobar dan - hpb je nešto šutljiv danas :zubo:

GoldenSurferFromCRO
04.04.2007., 15:41
Za HPBoljupce:

HPB dionicki 183.8300 0.01% gore
HPB global 173.0067 0.31% gore.

A za Dinamitnog jos cekamo...

Akrap
04.04.2007., 16:07
Balija +0,3 - napokon

ferda
04.04.2007., 16:08
Za HPBoljupce:

A na stranicama HPB investa HPB dionički pao 40%!?
:) :) :)
Sada im je udio jednak u lipu kao i novčani, dok ne otpuste mahere koji im održavaju stranicu.

loty
04.04.2007., 16:12
balija :jumping:

Randall Flagg
04.04.2007., 16:24
Kad će izvješće s belexa ?

emiliano
04.04.2007., 16:24
Za HPBoljupce:

A oklen ti to ?:confused:

freelancer
04.04.2007., 16:25
Hoće li tako skoro BBR??? :s :s :s

Arion
04.04.2007., 16:31
ZSE, Europa i Azija izgledaju dobro, ali Belex baš i ne

Akrap
04.04.2007., 17:02
čekao ja, i dočekao

Dynamitni +0,54 :top:

GoldenSurferFromCRO
04.04.2007., 17:06
A oklen ti to ?:confused:

Iz www.to-one.com....

Branko01
04.04.2007., 17:07
:jumping: :jumping:

peepman
04.04.2007., 17:17
a u hurac i limun i hrportfolio

dynamic > 144,8559

Arion
04.04.2007., 17:18
Bravo za Dynamic. Čekanje na rezultate im je oprošetno :)

loty
04.04.2007., 17:19
stvarno nice dynamitni :s
a di je nas Bljo? jos to cekamo da zakljucimo danas :cerek:

morskinvest
04.04.2007., 17:42
AGBN -4,34%
AIKB -1,04%
ALFA -3,84%
BBMN 0,00%
BMBI -0,75%
CCHS 0,00%
DJMN -0,18%
ENHL -2,04%
FIDL -0,17%
IMLK+5,72%
KNJZ 0,00%
MLSU 0,00%
MTLC -0,96%
PZPB 0,00%
PZPP 0,00%
PRBN 0,00%
PUUE -2,96%
SJPT -0,05%
TGAS -0,38%
TLFN+19,57%

Arion
04.04.2007., 17:49
Ovi s telefonom fakat nisu normalni, ali ako će to spasiti situaciju na belexu cijenim njihovu ludost :)

dire
...grdo.

morskinvest
Rusija: svih 5 sektora u laganom plusu :top:
HR :
VIRO +3,06%
JMNC -3,33%
KNZM -0,65%
IGH +5,16%

Brazil: 10-13 h = +0,16%
13-17 h = xxxx

Sutra je veliki test za Pasiv :s Samo da ne bude više od -0,5%

morskinvest
04.04.2007., 17:56
Ovi s telefonom fakat nisu normalni, ali ako će to spasiti situaciju na belexu cijenim njihovu ludost :)

TLFN ne može ništa spasiti. Njegov udio u portfelju imovine Pasiva u SRB je 3,8%. Dakle beznačajan.

a IMLK je 0,25%. Znači i on ništa.

Arion
04.04.2007., 18:05
Znači ovisimo o Rusiji i Brazilu. Pomozi bože :Pop:

morskinvest
04.04.2007., 18:12
Znači ovisimo o Rusiji i Brazilu. Pomozi bože :Pop:

Ako Brazil i završi s plusom do kraja, a tako je krenuo, to je zajedno s Rusijom i Kinom nekih 10% portfelja. S druge strane u Srbiji je 37%.

Još se očekuje i SSE index.

Brazil zasad +0,34%.

Sutra bi Pasiv mogao biti na kraju kolone. Tj predzadnji. Uz Dynamic :cool:

Arion
04.04.2007., 18:18
Baš gledam...zadnji puta pasiv je pao 14.03. i od tada je narastao preko 10%

morskinvest
04.04.2007., 18:21
Baš gledam...zadnji puta pasiv je pao 14.03. i od tada je narastao preko 10%

Iako je BELEXfm završio sa +1,06% danas, od 15 dionica koje tvore BELEX15, 12 ih je u minusu.

Mirkeec
04.04.2007., 18:25
ma pusti, jučer sam skoro mlade dobila... a edgar ti može posvjedočiti da sam od onih koji ne vjeruju u dnevno praćenje stanja :D :D

već sam se bila pripremila na pad od 1% :tuzni:, a kad ono... :top: :top:

Neka neka dobro je ide gore gore ide ide PBZ Equity :kiss: :kiss:
samo naprijed

enax
04.04.2007., 19:02
Hmm, izgleda da je fima max napokon polako krenula...

Edgar
04.04.2007., 19:31
Drago mi je da si shvatio moju salu.

to bila šala? :D

stvarno kad si izasao iz Nobela on leti ko lud danas je postigao vise nego sto je radio dok si ti bio u njemu mjesec dana, zar ne?

Jesi ti na lakim drogama ili sintetici?

Balast je Balast......

a Nobel je Albert Nobel, znaš onaj kaj je izmislio dinamit

i Nobel je novi pseudonim za Pasiv :)

a u njemu ostajem

Edgar
04.04.2007., 19:33
P.S. Sad sam sigurno u 8. krugu Pakla.
A tamo crvenije nego u Rusiji.

tam gdi ćeš ti biti kad te dohvatim krugovi se odavno ne broje:D

Jalnuški Diletant
04.04.2007., 20:02
a Nobel je Albert Nobel, znaš onaj kaj je izmislio dinamit:rofl: :rofl: :rofl:

A ne znam zašto sam se na ovu (http://hr.wikipedia.org/wiki/Alfred_Nobel) sitnicu baš ovako slatko nasmijao. Valjda zato što je cila rečenica nekako smišno posložena...

Hvala ti. :grli:

kemik
04.04.2007., 20:02
ovdje moram s vama podijelit jedan tezak trenutak koji sam danas prezivjela: morala sam prodati svoj udjel u Aureusu :( :( srce mi se drapalo u trenutku kad sam upisivala "SVE" na papir za prodaju i dok sam slala faks :cry:

lijepi moj aureus, lijepo smo se druzili :)

Edgar
04.04.2007., 20:09
:rofl: :rofl: :rofl:

A ne znam zašto sam se na ovu (http://hr.wikipedia.org/wiki/Alfred_Nobel) sitnicu baš ovako slatko nasmijao. Valjda zato što je cila rečenica nekako smišno posložena...

Hvala ti. :grli:

hebem ti, kaj da sam napisao da je alfred, još bi ga povezali s III Reichom....

Bljo
04.04.2007., 20:44
stvarno nice dynamitni :s
a di je nas Bljo? jos to cekamo da zakljucimo danas :cerek:

Evo me... nisam stigao danas... morskinvest, hvala što si objavio BBR! :top:

Blagajnica
04.04.2007., 20:46
to bila šala? :D

Jesi ti na lakim drogama ili sintetici?

Balast je Balast......

a Nobel je Albert Nobel, znaš onaj kaj je izmislio dinamit

i Nobel je novi pseudonim za Pasiv :)

a u njemu ostajem

Ponekad ni sama ne znam na cemu sam. Nisam pobornik lakih druga.
mozda dobra butelja vrhunskog crnog vina.
cestitam na kreativosti za Nobela!
Trebao bi prijeci sve fondova i dati im alternativna imena kako bi ne bi bili zbunjeni.
:s

Blagajnica
04.04.2007., 20:49
Ne znam kaj mi je sami tipfeleri. nista nisam konzumirala!
isprika za los pravopis.

plimpi
04.04.2007., 20:56
Ne znam kaj mi je sami tipfeleri. nista nisam konzumirala!
isprika za los pravopis.

btw, imaš opciju Edit pomoću koje možeš popravit poruku... eto, nek se nađe...

Blagajnica
04.04.2007., 21:01
btw, imaš opciju Edit pomoću koje možeš popravit poruku... eto, nek se nađe...

Hvala, budem se snasla.
:)

DiAbLeRo
04.04.2007., 21:02
Ajmo malo špekulirat... Ako se nekome da...
Konkretno, mislim na fondove koji dobar dio portfelja ulažu u Srbiji, Crnoj Gori... I tako, situacija se zaoštrava na Kosovu, ni jedni ni drugi ne popuštaju, ako dođe do panike, Srbiji opet slijede sankcije a možda i poneka zujalica sa osiromašenim uranom... Kako mislite da će se to odraziti na fondove? Da li će se fondovi masovno početi povlačiti sa tog tržišta? Da li ćemo mi, "udjelničari" se početi masovno povlačiti iz tih fondova? Sve mi se čini da će moja pitanja uskoro dobiti odgovore, pa da vas potaknem da podijelite razmišljanja...

plimpi
04.04.2007., 21:10
Ajmo malo špekulirat... Ako se nekome da...
Konkretno, mislim na fondove koji dobar dio portfelja ulažu u Srbiji, Crnoj Gori... I tako, situacija se zaoštrava na Kosovu, ni jedni ni drugi ne popuštaju, ako dođe do panike, Srbiji opet slijede sankcije a možda i poneka zujalica sa osiromašenim uranom... Kako mislite da će se to odraziti na fondove? Da li će se fondovi masovno početi povlačiti sa tog tržišta? Da li ćemo mi, "udjelničari" se početi masovno povlačiti iz tih fondova? Sve mi se čini da će moja pitanja uskoro dobiti odgovore, pa da vas potaknem da podijelite razmišljanja...

Sve bu to ok. Nigdar ni bilo da ni nekak bilo...

Mislim da situacija s Kosovom neće imat nekog značajnijeg utjecaja na ništa... Kapitalizam je preuzeo stvar u svoje ruke... sve ostalo je zamagljivanje očiju običnim smrtnicima...

DiAbLeRo
04.04.2007., 21:16
Mislim da najveći rast svi ovi fondovi zahvaljuju investicijama na tom području koje je najdinamičnije a i najriskantnije, ali stoga donosi i najveće prinose. Pa, razmišljam, ako tamo bude frke, odrazit će se to i na naše blažene udjele...

POSLJEDNJI TRZAJ
04.04.2007., 21:21
Mislim da najveći rast svi ovi fondovi zahvaljuju investicijama na tom području koje je najdinamičnije a i najriskantnije, ali stoga donosi i najveće prinose. Pa, razmišljam, ako tamo bude frke, odrazit će se to i na naše blažene udjele...

naravno ali neče. S;) ve če biti uredu još najmanje god.dana

Akrap
04.04.2007., 21:24
mislim da je Kosovo fondovski (dakle i naš) adut,

naime, to je već riješeno pitanje, Kosovo je nezavisno i točka,
ali,
Srbija već sad debelo naplaćuje od međunarodne zajednice činjenicu da je predala Kosovo, reklo bi se da im čak povlađuju, kako bi ih udobrovoljili jer su im oteli legitiman dio teritorija, to se jasno vidi u odnosu Haaga prema njihovim bjeguncima, tako da se nadam da će ih udobrovoljit i konkretnim financijskim injekcijama, a sve to implicira da bi i gospodarstvo Srbije trebalo imati koristi iz cjele te priče, a ako gospodarstvo napreduje - napreduju i fondovi koji su vlasnici tih "preduzeća"

daklem, ja sam optimist, a vi?

POSLJEDNJI TRZAJ
04.04.2007., 21:29
mislim da je Kosovo fondovski (dakle i naš) adut,

naime, to je već riješeno pitanje, Kosovo je nezavisno i točka,
ali,
Srbija već sad debelo naplaćuje od međunarodne zajednice činjenicu da je predala Kosovo, reklo bi se da im čak povlađuju, kako bi ih udobrovoljili jer su im oteli legitiman dio teritorija, to se jasno vidi u odnosu Haaga prema njihovim bjeguncima, tako da se nadam da će ih udobrovoljit i konkretnim financijskim injekcijama, a sve to implicira da bi i gospodarstvo Srbije trebalo imati koristi iz cjele te priče, a ako gospodarstvo napreduje - napreduju i fondovi koji su vlasnici tih "preduzeća"

daklem, ja sam optimist, a vi?

ma naravno zašto strašit ljude da imaju neprospavanu noč ,,ja bih tog koji širi strah i stres među ovim divnim ljudima prijavio i kaznio od strane Spajića 1god. zabrane pojavlj. na forumu:p

DiAbLeRo
04.04.2007., 21:31
Da se razumijemo, i moj novac je tamo.

POSLJEDNJI TRZAJ
04.04.2007., 21:34
Da se razumijemo, i moj novac je tamo.

bacaš nam pijesak u oči ,priznaj čiji si i ko te šalje?!!

POSLJEDNJI TRZAJ
04.04.2007., 21:35
edgare,,, provjeri ga i ispitaj!!!!!!!!!!11

DiAbLeRo
04.04.2007., 21:44
Šta da vam kažem, vrag u meni...

POSLJEDNJI TRZAJ
04.04.2007., 21:46
ostani ovdije gdje jesi i čekaj da edgar dođe.Istjerat če vraga a nebi se čudio da te proglasi blaženim:p

Edgar
04.04.2007., 21:49
edgare,,, provjeri ga i ispitaj!!!!!!!!!!11

ma šta ga imaš provjeravati

vidi mu samo nick

u beskonačnom krugu pakla zamjenio mjesto s blagajnicom

Edgar
04.04.2007., 21:51
ostani ovdije gdje jesi i čekaj da edgar dođe.Istjerat če vraga a nebi se čudio da te proglasi blaženim:p

glogov kolac, 2 oče naša, i 100 udjela u Nobelu i stvar rješena

DiAbLeRo
04.04.2007., 21:51
Mislim da se nitko nije ozbiljnije zakačio za moju udicu, pa kupim svoj šiljati rep i idem gledati utakmicu.

POSLJEDNJI TRZAJ
04.04.2007., 21:52
ma šta ga imaš provjeravati

vidi mu samo nick

u beskonačnom krugu pakla zamjenio mjesto s blagajnicom

:s :s :s :s :s :s :s :s :s :s :

Edgar
04.04.2007., 22:09
Mislim da se nitko nije ozbiljnije zakačio za moju udicu, pa kupim svoj šiljati rep i idem gledati utakmicu.

eto,

zadatak ispunjen:)