View Full Version : Fondovi - chat
A Rusijicu više nitko ne komentira??? Opet -! :nono:
Halloooo ... Rusi ima li vas još??? ... kakljin, kakaljin... :trk: van iz toga ... :D
:mad: :mad: :mad: Šta reći? Ostajem, ali žalim što sam ikada ušao. Ne da mi se izlaziti da ne bih poslije žalio. Nadam se da će krenuti kad malo bolje prouče tržište?!:confused:
Blagajnica
17.04.2007., 18:57
A Rusijicu više nitko ne komentira??? Opet -! :nono:
Halloooo ... Rusi ima li vas još??? ... kakljin, kakaljin... :trk: van iz toga ... :D
Ja nje isla iz Rusija jos. Ja bilja u majka Rusija jos neka vrijeme.
Ti sto se nama smijala nje lijepo.
ti jedan zlocesti djeduska.
kad tvoji fondi poceli da kljizu zbog korekcija ja karaso imala pljus veljiki.
Jalnuški Diletant
17.04.2007., 21:14
Jašta. :D
Poštarko
17.04.2007., 22:36
narode, ja sam digla sidro i zatvorila ICF.
nije puno love, ali se prestrojavam.
Ja još uvijek čekam i stakno se nadam većem prinosu iako sam na samom rubu za dignut sidro.:o
anakirincic
17.04.2007., 23:16
Zna li tko kako je danas bilo s maximumom? izgleda da su uzeli slobodan dan??
Bravo Ružice ...BLJO ... molim da se doda u BBR ispod crta kao appendix i Vrnjačka Banja Voda Tuš ili šta je već... :s
Consider it done!
Bok, imam jedno pitanje za sve........koliki prosječni dnevni prihod vas zadovoljava, te koja bi vas cifra u kunama zadovoljila na dnevnoj bazi?
A, gledaj... da si me to pitao/la prije par mjeseci, rekao bih da me zadovoljava bilo kakav prinos, samo da je zelen! A danas? Sve ispod 0.75% u danu odbijam...:amen:
Mislim da je neko sitno crvenilo.
ružica23
17.04.2007., 23:32
Raspamećeni FIMAovci snimljeni kako se sunčaju na Ulcinjskoj rivijeri! ;):cool:
...A Zafu već 20 min. bode oči provokativni thread ... 21 min...:rospija:
Zaključan, hahaha:D
ružica23
17.04.2007., 23:37
Mislim da je neko sitno crvenilo.
Na http://www.fgi.hr imaju još uvijek stanje od subote 14.04.!:D
lonicera
18.04.2007., 07:44
I ja!:D
I u Monte Negro i u Serbia! :D
Ima li još netko???:confused:
ej dečki, a kako tj, kojim putem idete tamo?
Mirkeec
18.04.2007., 08:01
Dobro jutro onda budemo se danas opet zelenili.....ja se nadam da budemo :top:
jutro!!!!
ljudi, ima li možda itko informaciju o maximusu?? :confused:
emiliano
18.04.2007., 08:31
Dobro jutro onda budemo se danas opet zelenili.....ja se nadam da budemo :top:
Budemo, budemo, ne brini ...:top:
Lapulapu
18.04.2007., 08:36
jutro!!!!
ljudi, ima li možda itko informaciju o maximusu?? :confused:
nema :tuzni:
al nema ni table 'FIMA' na zgradi gdje su imali prostor :E
:zubo:
xfairguy
18.04.2007., 08:39
Još jedno mjesto za pratiti fondove.
http://www.kapital-plus.net/index.php?Fondovi
dobar ti portal....kaj je Erste AE u ovoj godini u minusu 17%????
al nema ni table 'FIMA' na zgradi gdje su imali prostor :E
:top: :top:
tu su, tu su...
Lapulapu
18.04.2007., 08:56
jesu, jesu, al makso pocrvenio :tuzni:
Eq nešto =>>sitno
tvitica
18.04.2007., 09:03
to nećeš saznati danas, sutra eventualno, ako uplatiš odmah, a ako uplatiš poslje 16h onda tek prekosutra možeš saznati po kojoj cjeni si kupila udjele :zubo:
imao si pravo po 177,37 tj. vrijednosti na dan 16.04.
e sada me zanima ovaj novi CEBA Balanced 16.04. kn 10,9619 ...dali se tu isplati ulagati ...mala je početna vrijednost udjela ... da kupim i čekam da poraste ili ???
freelancer
18.04.2007., 09:16
MAXIMUS - 2,83%!!! :nono:
imao si pravo po 177,37 tj. vrijednosti na dan 16.04.
e sada me zanima ovaj novi CEBA Balanced 16.04. kn 10,9619 ...dali se tu isplati ulagati ...mala je početna vrijednost udjela ... da kupim i čekam da poraste ili ???
početna vrijednost udjela je relativna, isto je kupila ti za 100kn 10 udjela ili 1 udio, zanaima nas prirast,
što se tiče Cebe, moraš sama odlučit da li je to za tebe i tvoje apetite, ako ti je jedni razlog da ju kupiš mala cijena udjela - onda bolje nemoj ;)
bilokoje
18.04.2007., 09:21
Šta je to uopće moguće? Nekakav rekord? Koje to oni lijeve dionice imaju???
opa, hlađenje :eek:
bilokoje
18.04.2007., 09:23
Mislim da ću pričekati T-HT! :eek:
Bilo im je sigurno sinoć neugodno objaviti vrijednost
freelancer
18.04.2007., 09:23
Naletili na minE! :(
Da malo ih bilo neugodnjak zato još nema niti na jihovom stranicama niti na HRportfolio, ali ima na TO-ONE!
Je li itko zabilježio ovakav NESALAV rekord?
Netko ih je Kataru ili Omanu gadnu zajebo... :lol:
bilokoje
18.04.2007., 09:26
Da malo ih bilo neugodnjak zato još nema niti na jihovom stranicama niti na HRportfolio, ali ima na TO-ONE!
Ima na njihovim stranicama, Fima Eq nekakav bijedni plus. Čovječe, platit ulaznu 3.5% i onda da ti ovo rade
anakirincic
18.04.2007., 09:30
Što se tiče fime max: mislim da nitko ne treba očekivati onakav prirast ako nije spreman i na takve padove. mislim da će već sutra ili preksutra biti opet rast. Svi znamo: visoki su profiti proporcionalni s rizikom.
Naravno da to svuda i piše, ali smo skloni idealiziranju. Nadam se da je to bio samo hladan tuš, slijedi topla kupka (koja ipak duže traje)
anakirincic
18.04.2007., 09:31
Rezultati su i na njihovim stranicama, na portfoliu još ne.
Ima na njihovim stranicama, Fima Eq nekakav bijedni plus. Čovječe, platit ulaznu 3.5% i onda da ti ovo rade
trebate shvatit da je ovo fond od kojeg se to očekuje, i ja sam i dalje duboko uvjeren da je to odličan fond,
čini mi se da kod njih ne treba biti pretjerano euforičan kad skače 2% gore, ali da se ne treba pretjerano ni sekirat kad pada 2% (što nije lako znam, ali jbg)...
to je samo moje skromno mišljenje :zubo:
Zafashan
18.04.2007., 09:38
BPBA-R-A ih je unistila. Pravo vrijeme za ulet. Mozes misliti kakav polet ce biti kad se provede dokapitalizacija. Odletit ce u nebo kad budu uveli te dionice u igru. Ja danas prebacujem iz Fekitija u Maximusa. Nadam se da cu stici prije 1400
freelancer
18.04.2007., 09:40
BPBA-R-A ih je unistila.
Kako znaš da je imaju???:confused:
Poštarko
18.04.2007., 09:41
Prodah dinamični, lijepo smo se družili, :zubo:
svima ostalima želim sreću i prosperitet dalje :top:
Molim te daj mi reci postupak prodaje Dynamičkog i dali si kod njih provjerio dali je sve OK !:)
Molim te daj mi reci postupak prodaje Dynamičkog i dali si kod njih provjerio dali je sve OK !:)
faksiraš zahtjev i kopiju kartice tekućeg (ili već onog dokumenta koji si naveo za isplatu), i to je to :zubo:
provjerio, sve OK
fondovi
18.04.2007., 09:56
faksiraš zahtjev i kopiju kartice tekućeg (ili već onog dokumenta koji si naveo za isplatu), i to je to :zubo:
provjerio, sve OK
jel ti lova legla na račun HPB ili neke druge banke....ako je bila druga banka, jesi li platila kakvu proviziju...
lomanita
18.04.2007., 09:58
znate kaj ću vam reć'?
svaki put kad neki fond opali preko 1%, a moj pebeze ekviti ostane na 0,2 ili 0,5 pomislim si "pa kaj čekaš, seli se"...
naravno, žao mi je zbog onih koji drukaju za maksimus - što se mene tiče, nek vam svaki dan radi 2% - hoću samo reći da sad znam da vjerojatno ne bih imala živaca za ovakve promjene.
sunce moje ekviti, samo ti nastavi ovako :cerek: :cerek:
možda bi u analizi fondova trebali ubaciti i faktor živciranja, recimo "ne za one s bypass-om" :D :D
jel ti lova legla na račun HPB ili neke druge banke....ako je bila druga banka, jesi li platila kakvu proviziju...
na račun HPB, još nije legla, obavjestim vas kad legne :top:
Poštarko
18.04.2007., 10:05
na račun HPB, još nije legla, obavjestim vas kad legne :top:
Hvala na informaciji i svaka čast.:) :) :) :)
tvitica
18.04.2007., 10:07
zgodno ...nije mali iznos ha ??
Rijecanin
18.04.2007., 10:19
Fuj... stvarno žalim one koji su uplatili jučer... prvo -3,5 ulazne, pa odmah -2,8... brrrr... to je -6,3 posto u prvom danu... s tim da potencijalni bijeg košta još 2%... brrrr brrrr brrrr... fuj... a ljudi počeli bježati iz dynamica jer je prošli tjedan u prosjeku dnevno u plusu "samo" odoka 0,3% s jedinim padom 0d 0,11... brrr brrrr brrr...
:eek: Ovaj put je Maximum stvarno otišo.
BPBA-R-A ih je unistila. Pravo vrijeme za ulet. Mozes misliti kakav polet ce biti kad se provede dokapitalizacija. Odletit ce u nebo kad budu uveli te dionice u igru. Ja danas prebacujem iz Fekitija u Maximusa. Nadam se da cu stici prije 1400
Ali ja nakon dokapitalizacije očekujem pad cijene dionice BPBA-R-A. I to poveći pad...
fondovi
18.04.2007., 10:30
Fuj... stvarno žalim one koji su uplatili jučer... prvo -3,5 ulazne, pa odmah -2,8... brrrr... to je -6,3 posto u prvom danu... s tim da potencijalni bijeg košta još 2%... brrrr brrrr brrrr... fuj... a ljudi počeli bježati iz dynamica jer je prošli tjedan u prosjeku dnevno u plusu "samo" odoka 0,3% s jedinim padom 0d 0,11... brrr brrrr brrr...
ovo ne razumijem uopće..... od kud znaš stanje od jučer? trenutno je stanje od 16.04.
Lapulapu
18.04.2007., 10:35
Netko je malo pobrkao lončiće ;)
Ako je uplaćeno u ponedjeljak ili jučer, vrijednost udjela bit će niža. Zapravo će 'novi' najbolje proći, u ovom trenutku.
freelancer
18.04.2007., 10:35
Ali ja nakon dokapitalizacije očekujem pad cijene dionice BPBA-R-A. I to poveći pad...
Dajte se dogovorite oko BPBA-R-A!!!??? ;)
Ide li gore ili dolje i kako znamo fa je Maximus ima???
Zafashan
18.04.2007., 10:36
I ja. Ali svejedno i ti i ja ocekujemo zaradu na tome (a i neki stariji modovi) :zubo:
Inace nebi bili u tome, zar ne?
freelancer
18.04.2007., 10:36
Cebica - regulrano prva i regulrano ''sitno'' plus - ja zadovoljan.
Netko je rakao kada prabaci 11 pa otvara šampanjac - pa neka krene: 11,0069! :zivili:
fondovi
18.04.2007., 10:37
Ako je uplaćeno u ponedjeljak ili jučer, vrijednost udjela bit će niža. Zapravo će 'novi' najbolje proći, u ovom trenutku.
za uplate jučer?....koliko je bilo jučer?....i kak znaš da se nije vratio porastao?
jedino je točno za uplete u ponedeljak da su bolje prošli....
GrayWolf
18.04.2007., 10:37
ok..bad je, ali taj isti je išo 4% u 2 dana..tak da i nije prestrašno (ako pad može nebit strašan), jedino ovi što su taman ušli..ehh ili su dobro kupili ili su 1 dan išli +1,99 a drugi -2,89 pa je opet šteta zeru manja.
GrayWolf
18.04.2007., 10:38
malo me sekirala ova CEBA, ali kad bolje razmislim dobro je to. evo danas opet sigurni +0.41
castanea
18.04.2007., 10:38
Cebica - regulrano prva i regulrano ''sitno'' plus - ja zadovoljan.
kak mene isto cebica veseli :cerek:
GoldenSurferFromCRO
18.04.2007., 10:39
HPB Dionicki 1,54% u plusu!!!
GoldenSurferFromCRO
18.04.2007., 10:41
Od ponedjeljak do danas +3,48%. Preodlicno! Preizvrsno!
Lapulapu
18.04.2007., 10:43
za uplate jučer?....koliko je bilo jučer?....i kak znaš da se nije vratio porastao?
jedino je točno za uplete u ponedeljak da su bolje prošli....
Pa nekako sumnjam da je u jedan dan nadoknađen taj pad od 2,8 % ;) iako im id srca želim :cerek:
I ja. Ali svejedno i ti i ja ocekujemo zaradu na tome (a i neki stariji modovi) :zubo:
Inace nebi bili u tome, zar ne?
Naravno, itekako očekujemo.
Ali nisam siguran da Maximus ima pravo očekivati... Datum do kojeg se trebalo ući, a da bi se imalo pravo očekivati, jest 11.04. (upravo sam nazvao i pitao).
Inače, što se tiče Maximusa i BPBA, pratim BPBA svaki dan, i nisam primijetio nikakav veći promet... Eventualno ako je transakcija bila izvan burze...
Zafashan
18.04.2007., 10:49
Naravno, itekako očekujemo.
Ali nisam siguran da Maximus ima pravo očekivati... Datum do kojeg se trebalo ući, a da bi se imalo pravo očekivati, jest 11.04. (upravo sam nazvao i pitao).
Inače, što se tiče Maximusa i BPBA, pratim BPBA svaki dan, i nisam primijetio nikakav veći promet... Eventualno ako je transakcija bila izvan burze...
Fima ima +75% vlasnistva nad BPBA. Vjerujem da je dio prodan Maxu... Ako nije, nema veze. Iako mi ovaj pad govori da jeste.
immanuel
18.04.2007., 10:50
Dajte se dogovorite oko BPBA-R-A!!!??? ;)
Ide li gore ili dolje i kako znamo fa je Maximus ima???
da, i ja se to pitam, zafashan molim te pojasni.
na top 10 jedini skrbnicki racun za 17.4. je aureus equity. vlasnik na 10. mjestu vec ima manje od 1 mil. kuna. kako bi onda BPBA-R-A mogla utjecati na bilo koji od fiminih fondova? ili hoces reci da osnovni racun fime ima neki utjecaj na vrijednost udjela?
fondovi
18.04.2007., 10:50
možda su počeli vraćati ono iz prosinca 2006. i konačno dovode fondove u red?.....dionički treba biti dionički, a dynamic mješoviti....
možda su opet popušili ko tad u 12.06?
Rijecanin
18.04.2007., 10:51
Joj nemojte me hvatat za riječ... "pod jučer" mislim na dan prije negoli je vrijednost pala za 2,83, dakle ne na dan kada je promjena bila objavljena...
Fima ima +75% vlasnistva nad BPBA. Vjerujem da je dio prodan Maxu... Ako nije, nema veze. Iako mi ovaj pad govori da jeste.
OK, onda si u pravu.
Nisam povezao upravitelja i fond :flop:
ma totalno sam izvan fondova, općenito... :D
bilokoje
18.04.2007., 11:00
Potpisujem! Već me je počeo brinuti!
freelancer
18.04.2007., 11:00
HPB Dionicki 1,54% u plusu!!!
Znam znam Goledene - pratim ja situaciju.
U biti ja sam PREZADOVOLJAN sa sva tri fonda:
Global - Dinamični - Dinamitni ... pa tek smo u Travnju a prossjek im je 30%! :s :top:
neobanned
18.04.2007., 11:08
zašto ne bi bili namireni?.....samo pitanje je po kojoj vrijednost......
ovo je jedan zanimljivi link....navodi na razmišljanje.....
http://uk.finance.yahoo.com/q/ta?s=%5EFTSE&t=my&l=on&z=m&q=l&p=&a=&c=
ja bih rekao da smo mi jos daleko od tako neceg..
fondovi
18.04.2007., 11:09
jesi li shvatio smisao grafa?...
neobanned
18.04.2007., 11:12
jesi li shvatio smisao grafa?...
pa nije bas previse mentalno zahtijevno..
fondovi
18.04.2007., 11:14
pa nije bas previse mentalno zahtijevno..
misliš li da je nekom tko je uložio u 2000. bilo ugodno što je morao čekati do ove godine da dođe u plus?.....
sjeti se financijskog inženjeringa početkom 90....istu priču smo prodali albancima...i dalje....a uvezli je iz južne amerike....
misliš da smo izolirani u svijetu?.....
neobanned
18.04.2007., 11:17
ne , samo mislim da smo mi na ovom grafu bar u 1998.. ako ne i 1995..
neobanned
18.04.2007., 11:19
http://www.rbainvest.hr/main.aspx?id=76
deca, ja svecano objavljujem da izalzim iz RBA CE.. ovo je predobro da bi bilo istinito.. btw, sada imaju ulaz bez naknade, a izlazna je minimalna (koga zanima)
fondovi
18.04.2007., 11:24
ne , samo mislim da smo mi na ovom grafu bar u 1998.. ako ne i 1995..
u pravu si...to je tvoje mišljenje....
a možda smo u rujnu 1999??
mnogi uzimaju kredite....možda im treba "zalediti" lovu u fondovima??
Moja prva dva fonda odlično!!! Čeka se gazda - AKTIIIV!
GrayWolf
18.04.2007., 11:30
HPB Dionički fond +1.19:jumping: :tulum:
neobanned
18.04.2007., 11:34
u pravu si...to je tvoje mišljenje....
a možda smo u rujnu 1999??
mnogi uzimaju kredite....možda im treba "zalediti" lovu u fondovima??
mislim da je krivo gledati fondove kao takve.. treba gledati dionice u koje ulaze.. a malo je koja precijenjena.. a skoro nijedna vise od 20%.. tako da sonovni uvjeti za onakav pad ne postoje.. no ja, istina, povlacim svoju lovu iz RBA CE.. ali u prvom redu zato jer mislim da mogu puno bolje sam na burzi..
tvitica
18.04.2007., 11:37
Ja ču danas vidjeti svoju prvu zaradu ... joj ...kak sam sretna ...
t-tracker
18.04.2007., 11:38
Oćemo i danas jahat na zelenku, ha?! :)
lonicera
18.04.2007., 11:42
Aureus 0,89, nije loše...
no gledam malo taj aureus, pa imam osjećaj kao da ekipa nakon što su promijenili statut pomalo gubi dah..
lanjski šampioni i revolucionari, trenutno drže tek 5. mjesto, čak je i hiperpasiv ispred njih..
da li je to tek "zatišje pred buru" ili je ekipa odlučila stati na loptu?
tvitica
18.04.2007., 11:42
Oćemo i danas jahat na zelenku, ha?! :)
ja se nadam...samo što ovi moji iz Erste Adriatic Euqitiy zadnji objavljuju rezultate ...jel se to može negdje još osim na internetu pratiti?
GrayWolf
18.04.2007., 11:49
HPB Dionički fond +1.19:jumping: :tulum:
victoria +0,68 :s :rofl: ..krenulo me...još icf da se probudi
t-tracker
18.04.2007., 11:54
ja se nadam...samo što ovi moji iz Erste Adriatic Euqitiy zadnji objavljuju rezultate ...jel se to može negdje još osim na internetu pratiti?
JA SE NE ZIVCIRAM PUNO, NEGO POGLEDAM SVAKI DAN ODMAH UJUTRO (REZULTATI ZA PREKOJUCER)... IAKO DANAS ZA FIMU NI U TO DOBA NIJE BILO AZURIRANO...:mad:
t-tracker
18.04.2007., 11:55
no gledam malo taj aureus, pa imam osjećaj kao da ekipa nakon što su promijenili statut pomalo gubi dah..
lanjski šampioni i revolucionari, trenutno drže tek 5. mjesto, čak je i hiperpasiv ispred njih..
PROMJENE U STATUTU?? :confused: MOLIM ZA DETALJE, UKRATKO, ILI NEKI KORISNI LINK... THX!
lonicera
18.04.2007., 12:01
PROMJENE U STATUTU?? :confused: MOLIM ZA DETALJE, UKRATKO, ILI NEKI KORISNI LINK... THX!
Odobren novi Prospekt i Statut Aureus Equityja (26.03.2007)
Aureus Equity fond s najvećim prinosom u RH za 2006. definirao strategiju ulaganja. Odlukom Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga od 15. ožujka 2007. odobren je novi Prospekt i Statut otvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom „Aureus Equity“.
Aureus Equity otvoreni dionički investicijski fond s javnom ponudom novim Prospektom i Statutom definira investicijske ciljeve i strukturu ulaganja u pravcu sigurnosti plasmana prikupljenih sredstava odnosno smanjenju izloženosti imovine na tržištima regije, povećanju plasmana na globalna tržišta, osiguranju stalne likvidnosti imovine te postizanju dugoročno održivog prinosa.
Definirana strategija ulaganja i odabir instrumenata ulaganja sukladno ostvarenom visokom rastu imovine Fonda profilira udjelničare fonda kao ulagatelje koji svoja sredstva žele uložiti na period duži od dvije godine sudjelujući pri tom na tržištima zemalja EU, Srednje i Istočne Europe, Rusije, Turske, Ukrajine, Republike Srbije, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Crne Gore, te na tržištu kapitala RH. Minimalna vrijednost ulaganja iznosi 2.000 kuna.
Izvor: Aureus Invest
Rijecanin
18.04.2007., 12:03
U prošloj godini 69%... ove godine u 4 mjeseca 29%... fakat gubi dah... Dajte ljudi normalizirajte se malo s tim prohtjevima....
freelancer
18.04.2007., 12:03
Da... svi idu vanka ... postalo je PRETIJESNO u HR! :top:
Lapulapu
18.04.2007., 12:04
http://www.rbainvest.hr/main.aspx?id=76
deca, ja svecano objavljujem da izalzim iz RBA CE.. ovo je predobro da bi bilo istinito.. btw, sada imaju ulaz bez naknade, a izlazna je minimalna (koga zanima)
Izlaziš jer je predobro :confused:
Ajd me prosvjetli, pliz :p
freelancer
18.04.2007., 12:12
Sada bi i AC Rusija mogla krenuti ... tribati će svakog prirodnog dobra Ukrajini i Poljskoj, a gle tko im prvi susjedi... A treibati će i radne snage, strojeva, inženjera...
E da smo mi dobili kakva bi to euforija bila na burzi! Poletilo bi kao i dionice u Poljskoj/Ukrajini... no naši fondovi imali su nos... neki su i tamo otišli... :top:
Ovako nama samo ostaje da Markovića/Srebrića i ostale::Snajper:
immanuel
18.04.2007., 12:14
U prošloj godini 69%... ove godine u 4 mjeseca 29%... fakat gubi dah... Dajte ljudi normalizirajte se malo s tim prohtjevima....
potpuno se slazem s rijecaninom.
istina je doduse da je aureus negdje od sredine veljace do prije desetak dana bio medju slabijim fondovima. ali bas sad vidimo kako se stvari polako vracaju na svoje mjesto:top: , tako da mi nije jasno kako netko bas danas moze zakljuciti da usporavaju!?
Pokušavam shvatiti ovako malen skok aktiva nakon onakvog zelenila na belexu! Kakvo je stanje bilo u brazilu, kini?
Rodio se novi Retropasiv!
victoria +0,68 :s :rofl: ..krenulo me...još icf da se probudi
Ove godine sam prezadovoljan sa Victoriom, ide rame uz rame sa najboljim fondovima , zaostaje samo koji postotak za famoznim Dinamitnim.
freelancer
18.04.2007., 12:23
Rodio se novi Retropasiv!
Nije Maximum već MINIMUM ... mislim da je logičnije! :zubo: :lol:
neobanned
18.04.2007., 12:24
Izlaziš jer je predobro :confused:
Ajd me prosvjetli, pliz :p
komplicirano ti je to :D..
izlazim jer je neodrzivo.. ide jos par postotaka gore pa usporava.. odo ja kupovat dionice osobno..
Nije Maximum već MINIMUM ... mislim da je logičnije! :zubo: :lol:
:lol: :lol: :lol:
odličan :top:
Komisija za preimenovanje fondova i davanje nadimaka na današnjo sjednici jednoglasno usvaja prijedlog.
FIMA MAXIMUM = FIMA MINIMUM
dame i gosopodo,
nebih vas htio plašiti i baciti crv sumnje....
ali dozvolite da razmišljam na glas
vidjeh jutros u jutarnjem oglas RBA CE: akcija: ulaz bez naknade
da li se pripremaju za korekciju, skupljaju cash da ne raprodaju imovinu kad krene?
sjećam se od 1-18.11.06 bila je akcija u BAlastu bez ulazne (tad ja uletio) i korekcija (tj. stagnacija) ubrzo počela
što mislite o tome
Šta će RBA CE dodatni cash? kaj ga nemaju preko kile?
Pokušavam shvatiti ovako malen skok aktiva nakon onakvog zelenila na belexu! Kakvo je stanje bilo u brazilu, kini?
hm, i ja neugodno iznenađen, s obzirom na jučerašnji BBR
Mora da ima Global prste u tome? ili...........
čekaj kaj nije europa jučer bila crvena........a 12% im je u G7, kaj ne?
i rusi i brazil i kina nisu se juče iskazali.
A Rusi su i danas crveni.
Sreća pa je belex sve kompenzirao.
off topic:
i ja sam se slično osjećala prije mjesec dana. najbolji način za "osvajanje" ove tvrđave je kroz stražnja vrata - ubaciti jednu-dvije stvarno duhovite dosjetke na chatu, drukati za svoj fond s puno smajlića, šampanjaca, thumb's up-ova i slično.
jednom kad te posvoje, toleriraju ti sve... uključujući kvazi-glupa pitanja :D :D
e tako, treba biti mudar a ne gotovan.
bez muke nema nauke.......
pa makar i ta muka bila kako ući na mala vrata
Popušili organizaciju eura.
I talijani isto.
Od poljaka i ukrajine.
Još jedan gorak okus u ustima hrvatski lobista za organizaciju velikih natjecanja. Ipak smo mi mala prčija na jebenom balkanu.
Al zato imamo bolju burzu.
Kupujte dionice građevinskog sektora u poljskoj i ukrajini. Na pomolu su veliki poslovi.
lomanita
18.04.2007., 13:03
e tako, treba biti mudar a ne gotovan.
bez muke nema nauke.......
pa makar i ta muka bila kako ući na mala vrata
:rofl: :rofl:
naravno, search je stvarno zgodan alat...
lomanita
18.04.2007., 13:06
možda se i oni pripremaju za IPO T-HT-a?
lomanita
18.04.2007., 13:07
odličan :top:
Komisija za preimenovanje fondova i davanje nadimaka na današnjo sjednici jednoglasno usvaja prijedlog.
FIMA MAXIMUM = FIMA MINIMUM
ja se protivim! (iako nisam u komisiji :zubo: :zubo:)
mislim, kažu da je tek peti put pravilo... znači, maximus još ima četiri dana fore...
Bilobrkster
18.04.2007., 13:10
mislim, kažu da je tek peti put pravilo... znači, maximus još ima četiri dana fore...
overruled!
MINIMUM :amen:
lonicera
18.04.2007., 13:11
pa dobro ljudi, ne moramo se odmah šamarati :)
pratim već dugo aureusovce i za njih mislim sve naj, veliki dio love mi je tamo i tamo će i ostati..s njihovim prinosima sam i te kako zadovoljna i odmah sad potpisujem lanjskih 60 %.
ali,..
u ovom sveopćem ludilu i kontekstu OVAKVOG rasta, čini mi se da su malo posustali.. samo primjedba, ništa više. na 5. su mjestu, vidjet ćemo kako će ići do kraja godine ta priča...
žalba nije dopuštena a da i je ne odgađa izvršenje:top:
možeš pokrenuti samo upravni spor :)
možda se i oni pripremaju za IPO T-HT-a?
tko zna za šta se oni pripremaju.......
overruled!
MINIMUM :amen:
nema tebe, nema loty.....neš mi tu sumnjivo.....
BBR danas:
AGBN -0.09%
AIKB +8.15%
ALFA +0.74%
BMBI -2.13%
ENHL +1.06%
FIDL -5.73%
IMLK +19.98%
MTLC -0.20%
PRBN +1.21%
PUUE +0.02%
PZPP +20.00%
SJPT +1.61%
TGAS +4.14%
TLFN +0.23%
i prema zahtjevu:
VDAV +5.38%
Bilobrkster
18.04.2007., 13:18
DYNAMIČNI +1.8%
DYNAAAAMIC - DYNAAAAMIC - DY-NA-MIC :tulum::tulum::tulum:
Dobro da san mu zaprijetija izlaskon :zubo:
Bilobrkster
18.04.2007., 13:22
he he he :zubo:
Rijecanin
18.04.2007., 13:24
DYNAMIČNI +1.8%
DYNAAAAMIC - DYNAAAAMIC - DY-NA-MIC :tulum::tulum::tulum:
Dobro da san mu zaprijetija izlaskon :zubo:
Užas... samo 1,8%.... bješte ljudi... DYNAMIT POSUSTAJE.... :rofl: :rofl: :rofl:
Bilobrkster
18.04.2007., 13:29
Samo da se pohvalim ljudi, kolege investitori, blagajnice i veliki svećenici, s današnjim danom probio sam magičnu granicu od 2000kn prinosa.
2025kn :zivili:
ružica23
18.04.2007., 13:29
BBR danas:
i prema zahtjevu:
VDAV +5.38%
Evo društo, Dynamic + 1.8, Dionički +1,19, zato sam inzistirala na VDAV, - za Dynamic su Vrnjci voda života!
Tko je ono izašao iz dinamitnog neki dan :)?
GoldenSurferFromCRO
18.04.2007., 13:32
Danas je ocita Postarska zvijezda!
Rijecanin
Samo da se pohvalim ljudi, kolege investitori, blagajnice i veliki svećenici, s današnjim danom probio sam magičnu granicu od 2000kn prinosa.
2025kn :zivili:
Bravo... ja sam danas prešao prinos od 14 kila kuna, i još čekam PBZ i Erste... uz malo sreće možda prijeđem i 15 :s :s :s
GoldenSurferFromCRO
:rofl:
fondovi
18.04.2007., 13:33
prodajem udjele dynamica......ozbiljni kupci na privat..
Rijecanin
18.04.2007., 13:34
Akrap.... iz Dynamita u Fina Minimum.. hehe kako li je lijepo smijati se tuđoj nesreći :rofl: :E
:bonk: :bonk: :bonk: :bonk: :bonk:
Akrap.... iz Dynamita u Fina Minimum.. hehe kako li je lijepo smijati se tuđoj nesreći :rofl: :E
jok MINIMUM, bilo bi mi previše, samo ga promišljam, još uvijek :zubo:
neobanned
18.04.2007., 13:44
Bravo... ja sam danas prešao prinos od 14 kila kuna, i još čekam PBZ i Erste... uz malo sreće možda prijeđem i 15 :s :s :s
deca, moj prinos u zadnjih godinu dana oko 25k.. ne racunajuci dionice :B ..
Rijecanin
18.04.2007., 13:45
Bravo... :top:
kronberger
18.04.2007., 13:45
Je lipo ne bit u ovoj Rusiji...
Zafashan
18.04.2007., 13:48
:cool: :) :D :zubo:
Ja cu sutiti. :p
;)
neobanned
18.04.2007., 13:52
Bravo... :top:
ma sve je to sica.. moj je cilj ucetverostrucit kapital u sljedecih godinu i pol.. a onda jos jednom uduplat, samo tad ce vec sve biti malo sporije..
mozda megalomanski i kockarski, ali ja na ovo gledam kao na jedinstvenu priliku da osiguram zivotnu egzistenciju za sljedecih desetak godina min.. vrlo ozbiljan ulagac sam ja.. mjeseci pripreme i istrage i procitani kompletni forumi na pojedine dionice i sve reference provjerene..
zivi bili pa vidjeli..
Neznam sta mi je draze kad kapa svaki dan pomalo ili kad se istovari(HPB).Znam da dodje na isto ali svejedno je lijepo.
ružica23
18.04.2007., 13:52
Vidim da si u to ime i avatara kultivirao!!!;)
;)
:cool:
nego... čitam ovo kako se ljudi hvale prinosima,i u prvi mah pomislih da misle na dnevne prinose, ne znam zašto... ;) :cool:
neobanned
18.04.2007., 13:53
;)
ne racunajuci dionice koje su veci dio :).. koliko veci, to ipak necu govoriti
dobro je, kolega. nek smo se mi riješili Rusije. važno da smo pokušali. nije greška u nešto uletit, nego predugo ostat :top:
lomanita
18.04.2007., 13:54
pebeze ekviti - skromnih +0,17%
ali ja sam ponosna na njih... :cerek: :cerek:
neobanned
18.04.2007., 13:55
:cool:
nego... čitam ovo kako se ljudi hvale prinosima,i u prvi mah pomislih da misle na dnevne prinose, ne znam zašto... ;) :cool:
tko ce znat zasto.. :E
lonicera
18.04.2007., 13:55
baš me zanimaju vaši komentari na fimu maximum kad opet bude dva tri dana išla preko 1%...;)
ma sve je to sica.. moj je cilj ucetverostrucit kapital u sljedecih godinu i pol.. a onda jos jednom uduplat, samo tad ce vec sve biti malo sporije..
mozda megalomanski i kockarski, ali ja na ovo gledam kao na jedinstvenu priliku da osiguram zivotnu egzistenciju za sljedecih desetak godina min.. vrlo ozbiljan ulagac sam ja.. mjeseci pripreme i istrage i procitani kompletni forumi na pojedine dionice i sve reference provjerene..
zivi bili pa vidjeli..
hoćeš mi bit prijatelj? može i prijatelj iz interesa? :)
(ozbiljno mislim ;) )
kronberger
18.04.2007., 13:56
dobro je, kolega. nek smo se mi riješili Rusije. važno da smo pokušali. nije greška u nešto uletit, nego predugo ostat :top:
Istina. :mudri:
fondovi
18.04.2007., 13:58
tko ima najveći dnevni prinos u kn?
U petak dokupih još ZB Aktiva... :kava:
neobanned
18.04.2007., 14:05
hoćeš mi bit prijatelj? može i prijatelj iz interesa? :)
(ozbiljno mislim ;) )
je kak da ne ;)
emiliano
18.04.2007., 14:06
tko ima najveći dnevni prinos u kn?
Kod mene +0.49% danas ...:top:
freelancer
18.04.2007., 14:07
Evo društo, Dynamic + 1.8, Dionički +1,19, zato sam inzistirala na VDAV, - za Dynamic su Vrnjci voda života!
Kada su im drugi dioničar:
Emitent: VODA VRNJCI A.D. - 07177445
1. EKSTRA-PET DOO - BEOGRAD 60147 52,39879
2. HPB D.D. 11785 10,26684
3. DORĆOL INŽENJERING DOO 10880 9,47843
4. AC NALOŽBE D.D. 7250 6,31605
5. PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. 4000 3,48472
6. AC INVEST D.O.O. 1800 1,56812
7. RAIFFEISEN KREKOVA BANKA D.D. 1726 1,50365
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 1128 0,98269
9. PETKOVIĆ DUŠAN 1006 0,87641
10. KASTODI RAČUN 925 0,80584
-------------------------------------------------
tj. 11785*25291 Dinara = 298054435 Dinara = 3809927 Eura = 28169442 Kuna ili oko 30% njihovog portfelja.
Dakle istina je Vrnjci su VODA ŽIVOTA za Hpb Dyanimc i za nas! :top:
je kak da ne ;)
zašto ne?
platim ti pivu.
a dalje ćemo vidjet kako nam prijateljstvo funkcionira. :)
Emitent: VODA VRNJCI A.D. - 07177445
1. EKSTRA-PET DOO - BEOGRAD 60147 52,39879
2. HPB D.D. 11785 10,26684
3. DORĆOL INŽENJERING DOO 10880 9,47843
4. AC NALOŽBE D.D. 7250 6,31605
5. PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. 4000 3,48472
6. AC INVEST D.O.O. 1800 1,56812
7. RAIFFEISEN KREKOVA BANKA D.D. 1726 1,50365
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 1128 0,98269
9. PETKOVIĆ DUŠAN 1006 0,87641
10. KASTODI RAČUN 925 0,80584
-------------------------------------------------
tj. 11785*25291 Dinara = 298054435 Dinara = 3809927 Eura = 28169442 Kuna ili oko 30% njihovog portfelja.
đe ima te vode za kupt, žeđan sam. :D
freelancer
18.04.2007., 14:09
Čega, kuna??? ... pih ... :D :eek: :top:
freelancer
18.04.2007., 14:10
đe ima te vode za kupt, žeđan sam. :D
da je ima i kod nas, ja bih samo Vrnjicu pio... :s
bilokoje
18.04.2007., 14:10
Kod mene +0.49% danas ...:top:
Ho ho ho, dobra sam - ja jučer +0.81% (danas još nisam zaprla dućan)
fondovi
18.04.2007., 14:11
gdje piše da to pripada samo dynamicu?.....
Rijecanin
18.04.2007., 14:12
zivi bili pa vidjeli..
Bogami sretno, zamo ja ne znam zašto si tako skroman :eek: .... Ipak mi se nekako učetverostrenje čini kao malo, pogotovo na tržištu poput našega... ja bih ga na tvom mjestu barem usedamnaesterostručio... pa da ga kasnije ne moraš niti duplat... nego samo lagano ubirati fondovsku dobit :hekla:...
Ljudi... spustite se na zemlju....
PS. Zafashan nam je puno k'o brod... besramne udavače , što čekate...
GoldenSurferFromCRO
18.04.2007., 14:12
da je ima i kod nas, ja bih samo Vrnjicu pio... :s
:top: :rofl: I ja bih! Samo da nesto doprinosim Dinamitnomu!
freelancer
18.04.2007., 14:13
gdje piše da to pripada samo dynamicu?.....
Pa takva je pretpostavka! :rofl:
pa to je nemoguće. kaj nije zabranjeno više od 5% ili u nekim slučajevima 10% portfelja imati u jednoj jedinoj dionici
nekaj vi krivo računate
fondovi
18.04.2007., 14:14
Pa takva je pretpostavka! :rofl:
a možda dio pripada dioničkom?....
nije li zanimljivo pratiti kako preslaguju porfelj iz dana u dan......
još da im se ponovi prosinac ...bilo bi beganije iz dynamica....
ps...još uvijek nudim na prodaju dynamic....ako nekog zanima...javite se ..
evo ja kupujem ak daš cassasconto 10%:)
fondovi
18.04.2007., 14:16
pa to je nemoguće. kaj nije zabranjeno više od 5% ili u nekim slučajevima 10% portfelja imati u jednoj jedinoj dionici
nekaj vi krivo računate
"-prema prospektu ukupno do 10% u vlasničke i dužničke vrijednosne papire inozemnih izdavatelja koje kotiraju u Federaciji Bosne i Hercegovine, Republici Srbiji i Crnoj Gori, te Republici Makedoniji;"
freelancer
18.04.2007., 14:16
nekaj vi krivo računate
Edgare sve sam brojeve prvo uzeo s Belexa, pa prema tečaju, možda se računa kada je kupuješ, a Vrnjica je prije 6 mjeseci bila 6240 Dinara, danas je 25291 Dinara.
Ili sam negdje pogriješio.. probaj ti...
fondovi
18.04.2007., 14:17
zašto rabat?...pa dobivaš ga bez ulazne naknade...zar to nije zarada?:top:
bilokoje
18.04.2007., 14:18
Koga zanima Erste objavio rezultate http://www.erstebank.hr/alati/alat_invest_vrijednosti.asp
Ja današnji dan završavam na +0.84% :)
Edgar neće dinamitnoga iz principa.
On je čovjek koji se ne odriče lako svojih principa. :D
(samo mi ne spominji sad onih 400Kn što si ubacio u Dynamic :rofl: )
zašto rabat?...pa dobivaš ga bez ulazne naknade...zar to nije zarada?:top:
pa je, alinije dovoljna.
ja svojim kupcima na predračun dajem bar 10%:)
a osim toga ti si pošteđen izlazne, a tu je i trošak bilježnika
koliko ti toga imaš?
fondovi
18.04.2007., 14:22
pa je, alinije dovoljna.
ja svojim kupcima na predračun dajem bar 10%:)
a osim toga ti si pošteđen izlazne, a tu je i trošak bilježnika
koliko ti toga imaš?
pa tu je računica....ti bez ulaza, ja bez izlaza...a bilježnik 40,00 kn....ja plaćam....
dovoljno....
Edgare sve sam brojeve prvo uzeo s Belexa, pa prema tečaju, možda se računa kada je kupuješ, a Vrnjica je prije 6 mjeseci bila 6240 Dinara, danas je 25291 Dinara.
Ili sam negdje pogriješio.. probaj ti...
ne da mi se zbrajati,ne zanima me previše
ne samo d aje statutom zabranjeno preko 10% na ta tržišta (kao što netko gore navodi, ja nisam provjeravao) već je zakonski ograničenje na max 5% portfeljau jednu dionicu osim ako je izdavatelj netko iz EU, OECD bla bla
valjda se vrednuje po današnjoj vrijednosti a ne po nekoj prošloj
prije mislimd aje stvar da im je imovina puno veća od one koju ti navodiš
GoldenSurferFromCRO
18.04.2007., 14:25
Danasnji prosjecni prinos svih 5 mojih fondova jest: 1.04% Vrlo dobro!
ružica23
18.04.2007., 14:26
Precizno :top: , ... nedavno je nešto i Dionički ušao, pa na Dy. ide oko 25 milja...:rolleyes: , ... dok je Kosovo mirno,- ne prodavati, ne prodavati :nono:
freelancer
18.04.2007., 14:27
prije mislimd aje stvar da im je imovina puno veća od one koju ti navodiš
Ajmo i tako da to provjerimo, sa to-one informacija da je HPB Dynamic imao 31.03.2007 imovinu od: 163.437.827 HRK
Dakle ako Voda Vrnjica iznosi: 11785*25291 Dinara = 298054435 Dinara = 3809927 Eura = 28169442 Kuna ili oko 17% njihovog portfelja.
p.s.
Ili se računa kupovna vrijednost ili ćemo ih prijaviti HANFI ili nećemo?
Ili sve Vrnjica nije njihova? ;)
bilokoje
18.04.2007., 14:30
Danasnji prosjecni prinos svih 5 mojih fondova jest: 1.04% Vrlo dobro!
Bravo! Meni je najbolji bio 1,01%. Koji fondovi osim HPB-ovih?
fondovi
18.04.2007., 14:31
Ajmo i tako da to provjerimo, sa to-one informacija da je HPB Dynamic imao 31.03.2007 imovinu od: 163.437.827 HRK
Dakle ako Voda Vrnjica iznosi: 11785*25291 Dinara = 298054435 Dinara = 3809927 Eura = 28169442 Kuna ili oko 17% njihovog portfelja.
p.s.
Ili se računa kupovna vrijednost ili ćemo ih prijaviti HANFI ili nećemo?
Ili sve Vrnjica nije njihova? ;)
kasniš pola mjeseca....:) :)
Poštarko
18.04.2007., 14:34
evo ICF 0.87%+
Na portfolio nema rezultata za ICF ?:cerek:
pa što se to dešava s fondovima PBZ-a, mješoviti bolji od dioničkog :eek:
GoldenSurferFromCRO
18.04.2007., 14:35
Na portfolio nema rezultata za ICF ?:cerek:
Pogledaj www.to-one.com, tam pise a i na www.icf.hr isto pise...
GoldenSurferFromCRO
18.04.2007., 14:36
Bravo! Meni je najbolji bio 1,01%. Koji fondovi osim HPB-ovih?
HPB Dionicki
HPB Dinamitni
HPB Global
ICF Balanced
PBZ Equity.
Eto.
Edgar neće dinamitnoga iz principa.
On je čovjek koji se ne odriče lako svojih principa. :D
(samo mi ne spominji sad onih 400Kn što si ubacio u Dynamic :rofl: )
u pravu si :top:
nemam para sad za dinamit i nekako mi se čini da je na zenitu
treba tražit novog konja za utrku
evo ICF 0.87%+
Make my day :top:
GrayWolf
18.04.2007., 14:42
hjoojjj pobježe mi ovih +1.80 taman sam uletio na poskupljenje...
GoldenSurferFromCRO
18.04.2007., 14:43
:(
GrayWolf
18.04.2007., 14:44
Make my day :top:
:s
Poštarko
18.04.2007., 14:45
Pogledaj www.to-one.com, tam pise a i na www.icf.hr isto pise...
:) :) :) :)
datum izlaska: 17.04.2007.g, dakle po jučerašnjoj cijeni udjela, dakle po današnjim rezultatima :zubo: :zubo: :zubo:
nije to lijepo, veselit se tuđoj nesreći, nije... :headbang:
evo mojih najnovijih izračuna:
današnjim danom prinos mi je premašio 13k kn računajući od kraja listopada
zadnjih dana, kad je ludilo, imovina mi dnevno raste oko 600kn, a u prosjeku nekih 350-400kn
danas su mi podbacili dionički (Eq i hiperaktiv) pami je prinos nešto ispod 300kn
iliti da se izrazim u stručnoj terminologiji:
EDGAR INDEX EI 1,65%
PROSJEČAN EDGAR INDEX PEI 0,41%
EDGAR DIONIČKI INDEX EDI 0,15%
EDGAR MJEŠOVITI INDEX EMI 0,68%
PLIMPS FAKTOR: 0,28%
neobanned
18.04.2007., 14:53
Čega, kuna??? ... pih ... :D :eek: :top:
nije kuna :E
bilokoje
18.04.2007., 15:02
EDGAR INDEX EI 1,65%
PROSJEČAN EDGAR INDEX PEI 0,41%
EDGAR DIONIČKI INDEX EDI 0,15%
EDGAR MJEŠOVITI INDEX EMI 0,68%
PLIMPS FAKTOR: 0,28%
Edgare, svaka čast na trudu, ali ovo je nerazumljivo: daj nekakav dnevni prinos, mjesečni prinos, whatever, nešto s čim se može uspoređivati! :kiss:
Bilobrkster
18.04.2007., 15:04
Edgare, svaka čast na trudu, ali ovo je nerazumljivo: daj nekakav dnevni prinos, mjesečni prinos, whatever, nešto s čim se može uspoređivati! :kiss:
e sad si najeba. ovo ti nije tribalo. uvridit edgar i njegovu metodologiju je nesto najgore sto mozes napravit na ovom topiku. pari mi se da ti slijedi BAČVA!!! :rofl:
lonicera
18.04.2007., 15:06
e sad si najeba. ovo ti nije tribalo. uvridit edgar i njegovu metodologiju je nesto najgore sto mozes napravit na ovom topiku. pari mi se da ti slijedi BAČVA!!! :rofl:
tako je!
ni mi ostali ne kužimo ove edgarove faktore, ali svaki put čestitamo!:cool:
GrayWolf
18.04.2007., 15:07
:rofl: :rofl:
:confused:
Edgar index: puki zbroj prinosa svih fondova u kojima imam udjele (dio + mješovite) 0,13+0,17+0,48+0,87 (Eq, ICF, hiperaktiv, Balast)
Prosječan edgar index: gornji zbroj/broj fondova
Edgar dionički index: znači prosjek prinosa po dioničkom fondu npr 0,13+0,17/2=0,15 (Eq i hiperaktiv danas)
edgar mješoviti index: isto kao dionički ali samo za mješovite
plimps faktor: današnji dnevni prirast imovine: dkale 0,28% ili nešto ispod 300kn, bilo bi više da mi dionički nisu podbacili; obično mi je ovih dana >0,40%
GrayWolf
18.04.2007., 15:08
datum izlaska: 17.04.2007.g, dakle po jučerašnjoj cijeni udjela, dakle po današnjim rezultatima :zubo: :zubo: :zubo:
nije to lijepo, veselit se tuđoj nesreći, nije... :headbang:
to je neizračunata najgora opcija ili se varam?
tako je!
Zafashan
18.04.2007., 15:09
tako je!
Kako ne, vrlo jednostavno...
Edgar je analiticar do bola :top:
Ekonomska analitika (financijska mu je najjaca strana :lol: ). Prespavao je sva predavanja a ispit spremao iz crtanke za prvi razred OS. :p
bilokoje
18.04.2007., 15:09
Ja sam hrabra - vrijeme je da neko kaže da niš ne kuži :rofl: :rofl: :rofl:
danas sam dobre volje, a kaže zash da je bačve napunio......
Kako ne, vrlo jednostavno...
Edgar je analiticar do bola :top:
:s :s FALA :s :s
Fima Eq 0.94% ...vraća se...
bilokoje
18.04.2007., 15:11
:confused:
Edgar index: puki zbroj prinosa svih fondova u kojima imam udjele (dio + mješovite) 0,13+0,17+0,48+0,87 (Eq, ICF, hiperaktiv, Balast)
Ovaj dio me zanima - čemu služi zbrajanje postotaka? Ja dnevni prinos računam zbrojem love za taj dan/ukupno uloženo :confused:
Ja sam hrabra - vrijeme je da neko kaže da niš ne kuži :rofl: :rofl: :rofl:
to dokazuje:
a) da nisi topic čitala od početka, naročito od str 92 pa nadalje
b) da uopće ne čitaš moje postoje:tuzni:
to je neizračunata najgora opcija ili se varam?
ne kužim pitanje, ali nema veze, toliko sam sretan, pa ću odgovorit...
ulovio sam ovih 1,8%, jer mi se i jučerašnji dan, koji je objavljen danas, obračunava ;)
i da, sve službeno, dobio i mail, još samo pare :top:
Ovaj dio me zanima - čemu služi zbrajanje postotaka? Ja dnevni prinos računam zbrojem love za taj dan/ukupno uloženo :confused:
ha čuj, to ti je viša matematika
svaki bedak ima svoje veselje
kao što zash kaže, analiičar do bola
zanima me maksimum koji su mi sva 4 fonda napravili u jednom danu
bilokoje
18.04.2007., 15:16
to dokazuje:
a) da nisi topic čitala od početka, naročito od str 92 pa nadalje
b) da uopće ne čitaš moje postoje:tuzni:
Dragi Edgare,
a) bez brige, pročitala sve od tvoje (baj d vej, malo nerazumljive :o ) tablice naovamo
b) teško je ne pročitati tvoje postove kad ih je najviše :cerek:
c) ali zaboravim nakon stitinjak strana, sori :kiss:
blueone1
18.04.2007., 15:19
Poslao zahtjev za prodaju rusije. Mui lose.
bilokoje
18.04.2007., 15:21
Poslao zahtjev za prodaju rusije. Mui lose.
Jesi u plusu bar?
Dragi Edgare,
a) bez brige, pročitala sve od tvoje (baj d vej, malo nerazumljive :o ) tablice naovamo
b) teško je ne pročitati tvoje postove kad ih je najviše :cerek:
c) ali zaboravim nakon stitinjak strana, sori :kiss:
ah, tješim se
svi velikani svog vremena ostali su neshvačeni......
postali slavni tek nakon smrti
Edgar indexi doživjet će procvat tek u 22st......i time meni osigurati besmrtnost
ružica23
18.04.2007., 15:40
Jesi u plusu bar?
Ja prodala s jučerašnjim datumom, i kad odbijem izlaznu, od 19.03. do 17. 04. u plusu 18kn!! :)
Kupit ću si za taj prinos jednu mini-ružicu i posaditi na svoj gredici, da me podsjeća na maštovite dane!:cerek:
blueone1
18.04.2007., 15:40
Jesi u plusu bar?
Jesam da. Kupio sam po najnizoj sta je bila. Pitanje je koliko ce ostat.
blueone1
18.04.2007., 15:42
Ja prodala s jučerašnjim datumom, i kad odbijem izlaznu, od 19.03. do 17. 04. u plusu 18kn!! :)
Kupit ću si za taj prinos jednu mini-ružicu i posaditi na svoj gredici, da me podsjeća na maštovite dane!:cerek:
Tezak je zivot hrvatskog investitora. :top:
Blagajnica
18.04.2007., 15:44
Da... svi idu vanka ... postalo je PRETIJESNO u HR! :top:
Idemo i mi!
koliko nas ima mogli bi osnovati neki svoj fond, ali stvarni i otici u CG!
freelancer
18.04.2007., 15:45
Idemo i mi!
koliko nas ima mogli bi osnovati neki svoj fond, ali stvarni i otici u CG!
MI već idemo, a za tebe ne znam!:zubo:
nova u poslu
18.04.2007., 15:46
Vec je malo kasno popodne za ozbiljnu temu, no je imam jedno pitanje za ekipu. Da imate nekretnina ( stanova) u vrijednosti par miliona kuna i da ih iz poreznih razloga ne možete prodati u slijedeće tri godine što bi vi učinili?
Hvala.
Vec je malo kasno popodne za ozbiljnu temu, no je imam jedno pitanje za ekipu. Da imate nekretnina ( stanova) u vrijednosti par miliona kuna i da ih iz poreznih razloga ne možete prodati u slijedeće tri godine što bi vi učinili?
Hvala.
Ovo je najveći promašaj teme u povijesti forum.hr-a i šire.
neobanned
18.04.2007., 15:47
Hvala.
iznajmili ih..
ružica23
Tezak je zivot hrvatskog investitora. :top:
Sad se treba prestrojiti, kaj veliš? Idemo u Maxa, kud svi tu i ćoravi...
Ili je ekipa već pročačkala CG pa da krene zabava! ;)
neobanned
a mozda i prodali, unatoc tih 20%
Blagajnica
18.04.2007., 15:48
dame i gosopodo,
nebih vas htio plašiti i baciti crv sumnje....
ali dozvolite da razmišljam na glas
vidjeh jutros u jutarnjem oglas RBA CE: akcija: ulaz bez naknade
da li se pripremaju za korekciju, skupljaju cash da ne raprodaju imovinu kad krene?
sjećam se od 1-18.11.06 bila je akcija u BAlastu bez ulazne (tad ja uletio) i korekcija (tj. stagnacija) ubrzo počela
što mislite o tome
Ah ti dragi moj edgare opet siris paniku!
mislim da im je to uobicajna godisnja akcija.
cak stovise, ovo je odlican poslvoni potez.
dolazi IPO, ljudi povlace lovu iz fondova i ulaganja u fonodove su manja. da ne spominjem najavljenu navodnu korekciju.
da bi bili ispred konkurencije i privukli nove ulagace u vrijeme kada ce se ulaganja smanjiti idu sa ovom akcijom.
to je sasvim ok.
Blagajnica
18.04.2007., 15:55
Hvala.
krivo mjesto.
molim malo nize, gospodarstvo, nekretnine ili nekaj slicno.
blueone1
18.04.2007., 16:00
Sad se treba prestrojiti, kaj veliš? Idemo u Maxa, kud svi tu i ćoravi...
Ili je ekipa već pročačkala CG pa da krene zabava! ;)
U maxa necu. Ciljam nekako na otp plus jos neki mozda. Istrazujem di mi je najjeftiniji ulaz u odnosu na neku dobit do ht-a.(valjda ce ht u 6. mj?) A sta to za CG? Prihvacam i drukcija razmisljanaja?
GrayWolf
18.04.2007., 16:03
ne kužim pitanje, ali nema veze, toliko sam sretan, pa ću odgovorit...
ulovio sam ovih 1,8%, jer mi se i jučerašnji dan, koji je objavljen danas, obračunava ;)
i da, sve službeno, dobio i mail, još samo pare :top:
ma pobrko sam lončiće..ja mislio da si išo kontra:eek:
Lapulapu
18.04.2007., 16:07
Drago nam je primjetiti da je fima eq. nadoknadio jučerašnji dan :cerek:
Čekamo maksu.
Zafashan
18.04.2007., 16:10
Hvala.
Preporucam topic koji govori o nekretninama... ne sjecam se sad dali je tu ili na Gospodarstvu.
Izvrstan je, mnogo sam naucio. Mislim da se zove Nekretnine ili dionice. Sretno.
[QUOTE=Lapulapu;8161413]Drago nam je primjetiti da je fima eq. nadoknadio jučerašnji dan :cerek:
Čekamo maksu.[/QUOT
nestrpljivo štoviše:ceka:
Boris_RI
18.04.2007., 16:15
Malo to ispitaj, ja isto uplatila 23.3., stigle i e-mail i papirnata potvrda
Pitao je već četri puta... svaki put "evo ide potvrda slijedeći tjedan".. :lol:
Pitam jel sve OK, vele... "imamo uredno zaprimljenu uplatu"... i još mi svaki put izdiktiraju i broj kupljenih udjela.. ali poslat potvrdu, e to je već probljem...
u svekolikoj navali postova ovdje, ne stigoh jučer ni prokomentirati onaj plimpijev da mu je bedara poslati zahtjev za prodaju kad još nije dobio ni potvrdu o kupnji....
tko zna, možda bude po onoj mojoj: a koje bi vi to udjele gospon prodali :rofl:
Ah ti dragi moj edgare opet siris paniku!
mislim da im je to uobicajna godisnja akcija.
cak stovise, ovo je odlican poslvoni potez.
dolazi IPO, ljudi povlace lovu iz fondova i ulaganja u fonodove su manja. da ne spominjem najavljenu navodnu korekciju.
da bi bili ispred konkurencije i privukli nove ulagace u vrijeme kada ce se ulaganja smanjiti idu sa ovom akcijom.
to je sasvim ok.
eto kak ja širim paniku, a ti pišeš baš ono što ja tvrdim
ne samo da svi mi slutimo da će korekcija uskoro, već su se i fondovi tako počeli ponašati
Mislim da od korekcije neće bit ništa jer lova i dalje stiže a uz ovakve medijske i druge akcije stizati će još više. Moguće je tek usporavnje rasta ili stagnacija.
I tako non stop pričamo da neznaju di će s lovom pa ju sele van na nekava egzotična tržišta, krše statute u pogledu koncentracije kapitala itd.
Mislim da fondovima ne bi trebao biti preveliki problem osgurati par posto svojih sredstva za upis HT-a.
A što se tiče prodaje udjela pučanstva za kupnju HT-a, treba izračunati koliko je to stvarno sredstava. Inu je upisalo oko 30000 ljudi. I nek su svi oni u fondovima. I neka svi povuču lovu van. Recimo 19 000 kn. To je oko pola milijarde kn. S druge strane imovna fondova u prva dva mjeseca ove godine porasla je preko 3 milijrde kuna. Zaključak?
Zaključite Vi.
castanea
18.04.2007., 17:08
ljudi povlace lovu iz fondova i ulaganja u fonodove su manja. da ne spominjem najavljenu navodnu korekciju.
odakle ti podatak (molim te, konkretno) da ljudi povlače lovu iz fondova i da su ulaganja u fondove sve manja? :confused:
jer koliko je meni poznato, ljudi u hrvatskoj sve više ulažu u fondove. i imovina fondova sve više raste.
i zbog čega misliš da će doći do korekcije? tko je to najavio (navodno kao što kažeš)?
curicak
18.04.2007., 17:11
Ja ne bih imala zivaca drzat lovu u ovom Fima Maximumu. :confused:
fishenwalc
18.04.2007., 17:14
Ja ne bih imala zivaca drzat lovu u ovom Fima Maximumu. :confused:
e sad vidiš kak je meni ...
castanea
18.04.2007., 17:17
ne samo da svi mi slutimo da će korekcija uskoro, već su se i fondovi tako počeli ponašati
ajd molim te objasni gore napisano. :)
po čemu slutiš da će korekcija uskoro? samo zbog IPO-a?
i kak misliš da su se fondovi počeli tako ponašati? koji to fondovi?
fishenwalc
18.04.2007., 17:17
izgleda da smo sutra down
ode Crobex -1,60
bosna se isto crveni
spašava nas belex
freelancer
18.04.2007., 17:22
TRI DANA ZA REDOM NEKA KRENE DOLE... i kreću faxevi ... :D
fishenwalc
18.04.2007., 17:32
točno
ali kod mene sa uplatama :D
bilokoje
18.04.2007., 17:33
Pa ljudi jeste vidjeli Minimum?? +2.46
castanea
18.04.2007., 17:36
sa uplatama ;) :p
bogme MINIMUM +2,46
čini se da ipak samo treba imat živaca :zubo:
čini mi se da sutra kreče crvenilo.....
u svekolikoj navali postova ovdje, ne stigoh jučer ni prokomentirati onaj plimpijev da mu je bedara poslati zahtjev za prodaju kad još nije dobio ni potvrdu o kupnji....
tko zna, možda bude po onoj mojoj: a koje bi vi to udjele gospon prodali :rofl:
Spomenuta neugoda me danas natjerala da ih nazovem. Sve je ok, udjeli su tu, poslali mi odmah potvrdu na mail. Iste sekunde.
Boris_RI
18.04.2007., 17:59
Nikakvo čudo glede današnih stanja...
Evo, vele da je u Poljskoj poludilo tržište dionicama nakon dobivanja Eura 2012-te, a pošto su i naši pumpali cijene očekujući dobre rezultate koje je samouvjereno širio Marković, ne bih se čudio da se sada stvari malo konsolidiraju na ZG burzi..
ali to opet neće trajati dugo.. pa stoga bi ubrzo trebao doploviti novi pozitivni val
i te kako sam tu s vama, procitam svaki post (moram priznat da mi treba puno vremena) ali zadnjih dana sam u prevelikoj guzvi pa ne uspijem nista komentirati...:mad:
prvo sto napravim, prije nego odem na hrportfolio, otvorim ovaj topic :D
super ste svi...:top:
i btw zaf ;) ja ne bih nista mijenjala na ovom topicu, tako je zabavno, u tome i jest draz ovog topica, a kome se ne svidja neka ide na moj novac traziti info
Spomenuta neugoda me danas natjerala da ih nazovem. Sve je ok, udjeli su tu, poslali mi odmah potvrdu na mail. Iste sekunde.
jel jos uvik prodajes nakon danasnjeg rezultata? :zubo:
Lapulapu
18.04.2007., 19:16
točno
ali kod mene sa uplatama :D
e, da. Ovaj mi se put potrefilo :D
+2,46 % od ponedjeljka :cerek:
makso :cerek:
sa uplatama ;) :p
:top: :top: :top:
jel jos uvik prodajes nakon danasnjeg rezultata? :zubo:
ako prodam, to će bit zato jer me možda negdje drugdje čeka bolja zarada, ne zato jer je Dynamic nedobar fond. :D
emiliano
18.04.2007., 21:24
Nikakvo čudo glede današnih stanja...
Evo, vele da je u Poljskoj poludilo tržište dionicama nakon dobivanja Eura 2012-te, a pošto su i naši pumpali cijene očekujući dobre rezultate koje je samouvjereno širio Marković, ne bih se čudio da se sada stvari malo konsolidiraju na ZG burzi..
ali to opet neće trajati dugo.. pa stoga bi ubrzo trebao doploviti novi pozitivni val
Ja isto mislim da će ovo imati dosta utjecaja slijedećih par tjedana ...
Blagajnica
18.04.2007., 21:54
Mislim da od korekcije neće bit ništa jer lova i dalje stiže a uz ovakve medijske i druge akcije stizati će još više. Moguće je tek usporavnje rasta ili stagnacija.
I tako non stop pričamo da neznaju di će s lovom pa ju sele van na nekava egzotična tržišta, krše statute u pogledu koncentracije kapitala itd.
Mislim da fondovima ne bi trebao biti preveliki problem osgurati par posto svojih sredstva za upis HT-a.
A što se tiče prodaje udjela pučanstva za kupnju HT-a, treba izračunati koliko je to stvarno sredstava. Inu je upisalo oko 30000 ljudi. I nek su svi oni u fondovima. I neka svi povuču lovu van. Recimo 19 000 kn. To je oko pola milijarde kn. S druge strane imovna fondova u prva dva mjeseca ove godine porasla je preko 3 milijrde kuna. Zaključak?
Zaključite Vi.
Zakljucujem slijedece:
30000 je pramalo ljudi 50000 je vec realnije.
19 000 kn je prosjek.
nisi racunao da oni koji se bave fondovima nece povuci samo 19000kn nego i puno vise. zamisli da ja dignem iz fondova 2X38000kn.
gledaj ja sam usla sa 100kn u fondove na mjesec dana, a 31. dana izlazim van. tada takva matematika pada u vodu. to je pokazatelj samo da ti ova matematika ne stoji, s tim da si mozda u pravu da ce se pronaci drugi izvori financiranja IPO-a, ali da ovo moje razmisljanje ne bi trebalo iskljuciti.
korekcije vece nece biti, to je samo Edgar petkololonas:D .
Blagajnica
18.04.2007., 21:59
samo donekle tocno interpretacija ili bolje receno nejasna moja prezentacija datog slucaja.
nisam rekla da ce biti neke korekcije, najbolji pokazatelj ce biti 4. i 5. mj. uplata u fondove. nesto mi govori da ce se rast uplata smanjiti, a izlaza povecati.
moj post prikazuje relanost, IPO ce sigurno imati utjecaja na rast fondova.
korekcije ce biti, vrlo male, sigurno.
Blagajnica
18.04.2007., 22:08
odakle ti podatak (molim te, konkretno) da ljudi povlače lovu iz fondova i da su ulaganja u fondove sve manja? :confused:
jer koliko je meni poznato, ljudi u hrvatskoj sve više ulažu u fondove. i imovina fondova sve više raste.
i zbog čega misliš da će doći do korekcije? tko je to najavio (navodno kao što kažeš)?
osjecam li strah u tvom glasu? nesigurnost?
podaci koji su objavljeni predstavljaju prva tri mjeseca ove godine. garantiram da ce ulaganja u travnju biti manja od ozujka, a u svibnju manja od travnja.
ako sam u krivu priznat cu da si u pravu, ako je obrnuto jesi li ti spreman objaviti
post sa priznanjem. ja sam spremna objaviti ako sam u krivu.
mislis li da je ovako stanje odrzivo. dionice lete u nebo, indeksi isto. korekcije bi trebalo biti. pogotovo u lipnju. pitanje je kolika, meni se cini mala.
mozda manja nego proslogodisnja.
ako te zanima najava korekcije citaj misljenja financijski analiticara o stanju dionica na hrv. trzistu.
nemoj me krivo shvatiti da sam ja pobornica i zagovarateljica korekcije.
to je jednostavno dio investicijski ulaganja na duge staze i onaj tko misli da nikad nece dozivjeti korekciju mora se zapitati nije li ga ponio zar, pa ga dionica odnijela u visine?
korekcije vece nece biti, to je samo Edgar petkololonas:D .
ak sam ja petokolonaš ti ćeš možda biti u šumi..........
korekcije ce biti, vrlo male, sigurno.
koja će potrajati 2 mjeseca, kao i pred IPO INA-e, i ne nam samo malo oboriti prinose, već ih u 2 mjeseca neće ni biti, a za 2 zadnja mjeseca smo lijepe pare natukli, a?
Lapulapu
18.04.2007., 22:34
osjecam li strah u tvom glasu? nesigurnost?
Ovako zvučiš k'o oni brokerčići oštrokurčići bahati pripravnici koji čitav dan prevrću Financial Times i javljaju se na telefone i mijenjaju toner na faxu a misle da upravljaju miljunima :rofl:
sorry, nisam izdržala, al naletila sam na takvog :zubo:
Blagajnica
18.04.2007., 22:37
ak sam ja petokolonaš ti ćeš možda biti u šumi..........
ja sam uvijek bila skolna partizanstiti.
jesi skuzio da je crobex u minusu i da je ova tvoja izjava dosla nekoliko trenutaka
prije te objave ako sam dobro shvatila.
sve u svemu cini mi se da je ovaj minus crobexa samo potakao rasprave o korekciji i slanju zahtjeva.
sad ce me ona osoba cijeg se imena ne mogu sjetiti oboje nas razapeti.
Blagajnica
18.04.2007., 22:40
Ovako zvučiš k'o oni brokerčići oštrokurčići bahati pripravnici koji čitav dan prevrću Financial Times i javljaju se na telefone i mijenjaju toner na faxu a misle da upravljaju miljunima :rofl:
sorry, nisam izdržala, al naletila sam na takvog :zubo:
Zar ti ja izgledam kao oni brokercici?
kako da citam te belosvetske novine nepoznatom jeziku?
nema ljutnje.
Blagajnica
18.04.2007., 22:45
koja će potrajati 2 mjeseca, kao i pred IPO INA-e, i ne nam samo malo oboriti prinose, već ih u 2 mjeseca neće ni biti, a za 2 zadnja mjeseca smo lijepe pare natukli, a?
nije li to prostra izjava?
danas je dan pocetka korekcije?
nije li prerano ipak je tek sredina 4. mj?
cini mi se da je negativni crobex posljedica pusione Eura?
cini mi se da nismo natukli previse jer toliko trpamo u fondove.
Lapulapu
18.04.2007., 22:46
Ne znam kako izgledaš, al on je izgledao upravo onako kako sam ga opisala a obraćao se tim patronizirajućim 'osjecam li strah u tvom glasu? nesigurnost?' načinom :rofl:
Blagajnica
18.04.2007., 22:49
Ne znam kako izgledaš, al on je izgledao upravo onako kako sam ga opisala a obraćao se tim patronizirajućim 'osjecam li strah u tvom glasu? nesigurnost?' načinom :rofl:
nema zime.
netko me je oprao na bezobrazan nacin o mom stavu glede korekcije.
mozda se radilo o tebi pa sam na jedan od postova odgovorila na taj nacin.
no hard filings.
nije li to prostra izjava?
danas je dan pocetka korekcije?
nije li prerano ipak je tek sredina 4. mj?
cini mi se da je negativni crobex posljedica pusione Eura?
cini mi se da nismo natukli previse jer toliko trpamo u fondove.
uopće ne tvrdim da je danas taj dan.
ovo danas još je prolazno vjerojatno radi pušione na kandidaturi
ali bliži se taj dan....
a dajte si zamislite, da smo dobili EURO, koli bi prinosi bili
btw, INGRA danas +4%, unotač minusu na crobexu, morao bi sutra ICF potegnuti........
Blagajnica
18.04.2007., 23:15
uopće ne tvrdim da je danas taj dan.
ovo danas još je prolazno vjerojatno radi pušione na kandidaturi
ali bliži se taj dan....
sad kad smo se slozili da ovo nije pocetak korekcije neki ce lakse zaspati.
cini se da su nasi postovi o korekciji uzburkali duhove.
tko ce nam povjerovati u nase navode: ti si crnjak u stavovima, a ja plavusa?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.