PDA

View Full Version : Fondovi - chat

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54

Edgar
18.04.2007., 23:40
sad kad smo se slozili da ovo nije pocetak korekcije neki ce lakse zaspati.
cini se da su nasi postovi o korekciji uzburkali duhove.

tko ce nam povjerovati u nase navode: ti si crnjak u stavovima, a ja plavusa?

:confused:

nisam ja uopće crnjak, već realista. nikad opijen ushitima, jer kratko traju i završe poprilično bolno, (kak za koga9

Zafashan
19.04.2007., 00:38
i te kako sam tu s vama, procitam svaki post (moram priznat da mi treba puno vremena) ali zadnjih dana sam u prevelikoj guzvi pa ne uspijem nista komentirati...:mad:
prvo sto napravim, prije nego odem na hrportfolio, otvorim ovaj topic :D
super ste svi...:top:
i btw zaf ;) ja ne bih nista mijenjala na ovom topicu, tako je zabavno, u tome i jest draz ovog topica, a kome se ne svidja neka ide na moj novac traziti info
Pa ni ne pada mi napamet ista mijenjati na ovome. Ovaj topic je postao poznatiji od LJESa u virtualnoj republici.:top:

To je kao da mijenjas granice... To je :nono:

Dakle, 1. Zafov zakon: THE Chat ostaje!

Zafashan
19.04.2007., 00:39
koja će potrajati 2 mjeseca, kao i pred IPO INA-e, i ne nam samo malo oboriti prinose, već ih u 2 mjeseca neće ni biti, a za 2 zadnja mjeseca smo lijepe pare natukli, a?
Jedino mozda ne uzimas u obzir da su fondovi redom modificirali statute davsi si vise slobode u izlasku u regiju, tako da bi se eventualni negativni efekti IPOa i pripreme mogli anulirati vecim postotkom u regiji.

dobregore
19.04.2007., 00:43
da...tako je zafashan
montenegro će grabiti sve jače i jače, kosovo se sprema, nedavno sam bio i vidio...

lomanita
19.04.2007., 07:40
Mislim da smo dokazali da smo nesebicni (iako mozda ne i uvijek najtocniji) i da imamo volju za pomoci.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(preuzeto s topica o izgledu foruma)

dobro jutro svima!

tvitica
19.04.2007., 08:51
Dobro jutro narode...
evo ja imam jedno pitanje ...
Htjela bi napraviti trajni nalog po 50 eura da mi se skida svakog mjeseca u korist investiciskog fonda ...Erste AE ...e sada ja zove u banku da pitam dali je to moguće oni mi kažu da nije ...?jel sam ja nešto krivo shvatila kada sam mislila da se to može ili su mi oni dali krivi odgovor ?

p.s. velika pusa i pozdrav lomaniti ...

Lapulapu
19.04.2007., 09:26
Dobro jutro narode...
Htjela bi napraviti trajni nalog po 50 eura da mi se skida svakog mjeseca u korist investiciskog fonda ...Erste AE ...e sada ja zove u banku da pitam dali je to moguće oni mi kažu da nije ...?jel sam ja nešto krivo shvatila kada sam mislila da se to može ili su mi oni dali krivi odgovor ?

Hej, tvitica :)

nekidan sam čitala tvoje postove u uplati u erste ae, pa se čudila u čem je problem...a onda sam skužila da ti u erste banci očito nemaš račun. ili bar ne net banking. Jer da imaš, sve ti se opcije same nude u izborniku. I ispunjavanje pristupnica i izbor fonda i opcije plaćanja i prebacivanje iz fonda u fond, sve. Za druge banke ne znam.

snick
19.04.2007., 09:27
Dobro jutro. Imam i ja jedno pitanjce.
Jučer sam oko 13.30 faxirao zahtjev za prodaju udjela. Da li mi se udjeli obračunavaju za stanje fonda taj dan ili za onaj dan kad oni to obrađuju? Hvala!

plimpi
19.04.2007., 09:28
Dobro jutro narode...

pogrešan ulet u pogrešan topic... izdvojiti, pozdraviti i ljubiti samo jednog forumaša... loše, loše... :D

lomanita
19.04.2007., 09:34
pogrešan ulet u pogrešan topic... izdvojiti, pozdraviti i ljubiti samo jednog forumaša... loše, loše... :D

oj plimpi, ljubomoro jedna :D :D

tvitica i ja se znamo s jednog drugog topica, ne bit tak zločest, bu se prepala :zubo: :zubo:

tvitica
19.04.2007., 09:46
Hej, tvitica :)

nekidan sam čitala tvoje postove u uplati u erste ae, pa se čudila u čem je problem...a onda sam skužila da ti u erste banci očito nemaš račun. ili bar ne net banking. Jer da imaš, sve ti se opcije same nude u izborniku. I ispunjavanje pristupnica i izbor fonda i opcije plaćanja i prebacivanje iz fonda u fond, sve. Za druge banke ne znam.

krivo imam račun i erste net banking...al sam taj dan u novčaniku imala eure , pošto sam radila od 8 od kada radi i banka nisam mogla stavit lovu na račun , do poslije podne tako da nisam mogla kupiti udjele preko net banking-a , a sada su mi cure rekle da nemogu takvu vrstu trajnog naloga napraviti ...

tvitica
19.04.2007., 09:47

joj al dugo je nisam srela pa sam morala...

evo da popravim ....pusa svima

plimpi
19.04.2007., 09:48
oj plimpi, ljubomoro jedna :D :D

tvitica i ja se znamo s jednog drugog topica, ne bit tak zločest, bu se prepala :zubo: :zubo:

a ne, ne... nisam zločest... samo pravedan... mnogi su završili u bačvi...
jednakost i ista prava za sve! :D

Blagajnica
19.04.2007., 10:02
Jedino mozda ne uzimas u obzir da su fondovi redom modificirali statute davsi si vise slobode u izlasku u regiju, tako da bi se eventualni negativni efekti IPOa i pripreme mogli anulirati vecim postotkom u regiji.

Slazem sa tobom.
Zato sam i prije mjesec dana tvrdila da ce korekcija biti blaga.
Skuzila sam da je pracenje Crobex-a sve manji indikator rasta nasih fonodva.

POSLJEDNJI TRZAJ
19.04.2007., 10:09
nešto se svijet crveni ..hm:confused:

castanea
19.04.2007., 10:16
osjecam li strah u tvom glasu? nesigurnost?
podaci koji su objavljeni predstavljaju prva tri mjeseca ove godine. garantiram da ce ulaganja u travnju biti manja od ozujka, a u svibnju manja od travnja.
ako sam u krivu priznat cu da si u pravu, ako je obrnuto jesi li ti spreman objaviti
post sa priznanjem. ja sam spremna objaviti ako sam u krivu.
mislis li da je ovako stanje odrzivo. dionice lete u nebo, indeksi isto. korekcije bi trebalo biti. pogotovo u lipnju. pitanje je kolika, meni se cini mala.
mozda manja nego proslogodisnja.
ako te zanima najava korekcije citaj misljenja financijski analiticara o stanju dionica na hrv. trzistu.
nemoj me krivo shvatiti da sam ja pobornica i zagovarateljica korekcije.
to je jednostavno dio investicijski ulaganja na duge staze i onaj tko misli da nikad nece dozivjeti korekciju mora se zapitati nije li ga ponio zar, pa ga dionica odnijela u visine?

sva sam nesigurna i uplašena :D

daj mi ozbiljno reci gdje su objavljeni ti podaci u prva tri mjeseca ove godine iz u kojima piše da ljudi povlače lovu iz fondova i da su ulaganja u fondove sve manja?

pa imovina fondova raste http://www.hanfa.hr/uploads/stat/2820070418080440.xls

samo u prva tri mjeseca ove godine neto imovina u otvorenim fondovima je povećana za gotovo 6 mlrd kuna http://http://www.bankamagazine.hr/dnevnevijesti/dodatnih-2-7-mlrd-kuna-u-otvorenim-fondovima-tijekom-ozujka

http://www.slobodnadalmacija.hr/20070418/biznis01.asp

tvitica
19.04.2007., 10:16
Dobro jutro narode...

i zar nitko ne zna?

Lapulapu
19.04.2007., 10:22
Pa napisala si da imaš net bankarstvo, prijavi se i provjeri što ti nudi. Pa se poigraj. Ako zapneš, istovremeno nazovi onaj besplatni help telefon i naprijed! Zaista su uslužni.

Ja tako radim.

tvitica
19.04.2007., 10:33
Pa napisala si da imaš net bankarstvo, prijavi se i provjeri što ti nudi. Pa se poigraj. Ako zapneš, istovremeno nazovi onaj besplatni help telefon i naprijed! Zaista su uslužni.

Ja tako radim.

net benking imam u malom prstu preko njega se ne može otvotiti trajni nalog ..moraš ići direkt u poslovnicu ...možeš preko njega kupiti , prodati i zamjeniti udjele ali ne i zadati da ti svakog 02. u mjesecu za određenu svotu kupuje udjele ... a cure kažu da nikako nije moguće tako šta napravit..

neobanned
19.04.2007., 10:42
bas me zanima kako ce navijacka ekipa danas navijati dok traje pokolj.. hehe skuzio sam da se na svim forumima puno manje pise dok se ovako crveni.. od poslovnog do mog novca, pa i tu kod nas..

neobanned
19.04.2007., 10:42
a i fondovi nisu toliko azurni :E

lonicera
19.04.2007., 10:50
bas me zanima kako ce navijacka ekipa danas navijati dok traje pokolj.. hehe skuzio sam da se na svim forumima puno manje pise dok se ovako crveni.. od poslovnog do mog novca, pa i tu kod nas..

to ti je zato što više volimo tugovat sami, a slaviti u društvu..

neobanned
19.04.2007., 10:51
to ti je zato što više volimo tugovat sami, a slaviti u društvu..

ne znam, meni je uvijek lakse kad znam da je i drugima tesko :D..

lomanita
19.04.2007., 10:52

ovo uopće nije točno.

svaki put kad se neki fond zacrveni, sastaje se Komisija za preimenovanje fondova koja napravi barem pola stranice postova.

zatim, tu su i dežurni pesimisti i optimisti, burzovni izvjestitelji, oni kojima su fondovi najmanje stradali pa se vesele (ili se smiju onima koji su najlošije prošli), pa onda support groups za one koji su najlošije prošli i tako dalje i tako dalje...

ukratko, mislim da su za broj postova više zaslužni neradni dani, nego prinosi.

no, za svaki slučaj, molim Velikog matematičara i analitičara da analizira broj postova u spomenutim periodima. kad ulovi vremena. :zubo: :zubo:

t-tracker
19.04.2007., 11:00
Eh, pošto sam u ovome kratko, zanima me datum kada je bila ''IPO INA-e'', tako da mogu pogledati i analizirati dijagrame iz tog razdoblja...:confused:

Hvala!

el Duderino
19.04.2007., 11:13
aktiv na 191.12, a ni ostali fondovi koji su dosad javili rezultate nisu tako losi. o kojim vi to korekcijama pričate?

lonicera
19.04.2007., 11:15
izgleda da neki zaobilaze hrvatsko tržište u širokom luku... nema korekcija u srbiji CG, bosni...

Arion
19.04.2007., 11:15
Istina pasiv +1,04%. Nadam se da sutra neće biti velikog pada.
Jučer bitnije dionice nisu bile u minusu iako sam crobex je. Danas je pak sve u minusu, europa i azija isto. Jedino se belex još koliko toliko drži

lonicera
19.04.2007., 11:17
gledam malo u ovog Maximusa i mislim si da i tamo za probu ubacim neku lovu... ali na portfoliu samo zahtjev za kupnju udjela, a za prodaju nema..
hm, dakle, kupiti mogu, a prodati ne?

anakirincic
19.04.2007., 11:20
alfa emerging je krenuo +1.2

Arion
19.04.2007., 11:28
Petrokemija potonula preko 18%, a croatia osiguranje 12%, pala je i ingra (ICF) za 7,3....bit će sutra veselo

dire
19.04.2007., 11:30
Dakle. Korekcija na svjetskim burzama je službeno počela i kao i prošli put sve je krenulo iz Kine.

Kina je jučer pala preko 4,5 %, što je naveći pad od veljače kad je pala 9 %.
Pregrijano kinesko gospodarstvo raslo je preko 11 % u prvom tromjesečju ali i inflacija 3.3 %. U strahu od podizanja kamatnih stopa počela je prodaja. Prvenstveno rudarskog sektora i sirovina. Od tud i rast današnjih podataka fondova za jučerašnje trgovanje.
Europa i amerika i ovaj put uredno prate kinu u korekciji.
Belex i jučer i danas cvjeta. Baš kao i u veljači.
Što zaključiti?

Korekcija je krenula.
Za sada izgleda da je slabija od prošle.
Balkan i dalje piči po svome.
Za sad se korekcija neće značajnije odraziti na fodove.

Right ?
Koliko

bilokoje
19.04.2007., 11:31
no, za svaki slučaj, molim Velikog matematičara i analitičara da analizira broj postova u spomenutim periodima. kad ulovi vremena. :zubo: :zubo:

Ha! Nisam ja jedina koja se sprda na račun Velikog i Nedodirljivog! Uhvaćena si! Sad ćeš i ti u bačvu da nisam sama :top:

Edgar
19.04.2007., 11:31
čekaj tek se počelo trgovati, neki dan je i tehnika bila ujutro u minusa 7% pa završila u pozitivi

bilokoje
19.04.2007., 11:32
Petrokemija potonula preko 18%, a croatia osiguranje 12%, pala je i ingra (ICF) za 7,3....bit će sutra veselo

Super, ja onda danas kupujem!

lomanita
19.04.2007., 11:39
Ha! Nisam ja jedina koja se sprda na račun Velikog i Nedodirljivog! Uhvaćena si! Sad ćeš i ti u bačvu da nisam sama :top:

a ne, ne bum ja u bačvu dokle god Velikom svećeniku neutraliziram lošu kob u pebeze ekvitiju.

to ti je nešto kao kartica za izlazak iz zatvora u monopolyju :zubo: :zubo:

bilokoje
19.04.2007., 11:41
Ne može tako - on i ja smo isti dan ušli u dynamic - onda to isto ja radim tamo. Nema majci, ili obje u bačvi ili vani!

anakirincic
19.04.2007., 11:44

Croatia i petrokemija cca 200 000 kn prometa!

ErAZoR
19.04.2007., 11:45
Predao danas zahtjev za prodajom udjela u AC Rusija, nisam vise imao strpljenja.. Mozda se u buducnosti budemo opet druzili.. ;)

lomanita
19.04.2007., 11:46
Ne može tako - on i ja smo isti dan ušli u dynamic - onda to isto ja radim tamo. Nema majci, ili obje u bačvi ili vani!

gle, trebaš mu samo ukazati na tu činjenicu i you're free as a bird. :top: :top:

bilokoje
19.04.2007., 11:49
gle, trebaš mu samo ukazati na tu činjenicu i you're free as a bird. :top: :top:

Dogovoreno :five:

Bljo
19.04.2007., 11:51
Zadovoljan. :kava:

Arion
19.04.2007., 11:54
Dakle. Korekcija na svjetskim burzama je službeno počela i kao i prošli put sve je krenulo iz Kine.

Kina je jučer pala preko 4,5 %, što je naveći pad od veljače kad je pala 9 %.
Pregrijano kinesko gospodarstvo raslo je preko 11 % u prvom tromjesečju ali i inflacija 3.3 %. U strahu od podizanja kamatnih stopa počela je prodaja. Prvenstveno rudarskog sektora i sirovina. Od tud i rast današnjih podataka fondova za jučerašnje trgovanje.
Europa i amerika i ovaj put uredno prate kinu u korekciji.
Belex i jučer i danas cvjeta. Baš kao i u veljači.
Što zaključiti?

Korekcija je krenula.
Za sada izgleda da je slabija od prošle.
Balkan i dalje piči po svome.
Za sad se korekcija neće značajnije odraziti na fodove.

Right ?
Koliko

Nadam se samo da neće potrajati dulje nego prethodna i da će nakon toga sve krenuti gore barem onim tempom kao i poslije predhodne ;)

Bilobrkster
19.04.2007., 11:56
http://www.hpb-invest.hr/Home.aspx?PageID=1&gohome=true

ljudi moji pa jeli to moguće? Dynamic je nestao !!! :eek: :eek: :eek:

GoldenSurferFromCRO
19.04.2007., 11:58
HPB web stranica se pokvarila, nijedna brojke nista ne valja osim ove: 195.4490 datum 18.04. rast 0.77% preuzeto sa www.kapital-plus.hr

Akrap
19.04.2007., 11:58
http://www.hpb-invest.hr/Home.aspx?PageID=1&gohome=true

ljudi moji pa jeli to moguće? Dynamic je nestao !!! :eek: :eek: :eek:

hahahahaha :zubo: :zubo: :zubo:

rekao bih da mi je tajming bio čist OK ;), pa makar skočio za jučer 2%, bar se ne nerviram...

bilokoje
19.04.2007., 12:01
HPB-u se svaki dan kad mijenjaju cifre pokvari i stranica, baš su informatički nepismeni

kronberger
19.04.2007., 12:04
Zadovoljan. :kava:

Ja nisam. Po ovoj sam cijeni dokupio.

Sad sam all-in, a ne mirise mi danas na dobro...

Edgar
19.04.2007., 12:08
ljudi jel moje oči dobro vide?

danas na zse sve do jedne u crvenom

a nema nam ni zasha ni freelancera

sada dobro trže, zauzeti su, počela je korekcija

GoldenSurferFromCRO
19.04.2007., 12:10
Je, korekcija je pocela jutros, jucer nesto na sitno, a danas jutros sve se puse nacrveno. Nas mogu spasiti regija....

dire
19.04.2007., 12:14
skoro pa si u pravu.
Atlanska, zaba i još neke su zelene.

conan
19.04.2007., 12:15
sutra će biti plakanja.............

Arion
19.04.2007., 12:15
Ajmo malo optimizma, polovicom slijedećeg tjedna opet ćemo skakati od sreće radi novih rekorda u prinosima :)

dire
19.04.2007., 12:19
znate za onu narodnu. Sve što lijepo, krako traje.
U našem slučaju trajalo je mjesec i pol dana.
Što i nije loše.

Sad ide ona druga stana strana priče o investiranju.
:misli: :bang: :horor: :tuctuc: :azdaja: :bonk:

tvitica
19.04.2007., 12:25
znate za onu narodnu. Sve što lijepo, krako traje.
U našem slučaju trajalo je mjesec i pol dana.
Što i nije loše.

Sad ide ona druga stana strana priče o investiranju.
:misli: :bang: :horor: :tuctuc: :azdaja: :bonk:

ljudi nemojte me plašiti ...ja tek nedavno kupila udjele u ERSTE ADRIATC...pa joj ...jel imam razloga za brigu..???????

laser
19.04.2007., 12:26
čekaj tek se počelo trgovati, neki dan je i tehnika bila ujutro u minusa 7% pa završila u pozitivi

kompa kad su svi u depri ti zračiš optimizmom i obrnuto :top:

emili
19.04.2007., 12:26
ipak, lijepo sam ove godine zaradila tako da neki pad od cca 5 % me i nebi previše pogodio, ali sve više od toga ne znam kako bi podnjela :o

Bljo
19.04.2007., 12:27
Zašto mislim da će ova "korekcija" trajati još sutra, a onda idući tjedan stabilnije?

GoldenSurferFromCRO
19.04.2007., 12:27
Kada nastupa korekcija, bolje da si usla na nekom minusu, poslije ce sve ici nagore. No i u ovakvom trenutku nezahvalno je prognozirati daljni razvoj fondovske industrije. Obicnose kaze da je prvi kvartal najbolji u dobivanju prinosa, a sada nastupa drugi, treci i zadnji kvartal, obicno poznat po stagnaciji prinosa a mozda i minusu. Zato preporucujem da zabroavis fondove na par mjeseci sve do jeseni kada se onda obicno probude...

dire
19.04.2007., 12:28
Ne brinite. Nije tragedija na pomolu.
biti će napeto idućih par dana.
I nakon toga opet GORE. :top: :top: :top:

I hope so.

emili
19.04.2007., 12:29
Zašto mislim da će ova "korekcija" trajati još sutra, a onda idući tjedan stabilnije?

a lijepo se nadati, samo nekak mi ipak ne miriši na lijepo :zubo:

lomanita
ljudi nemojte me plašiti ...ja tek nedavno kupila udjele u ERSTE ADRIATC...pa joj ...jel imam razloga za brigu..???????

smiri se.

ako i padnu, kasnije će se podići na veću razinu od one s koje su počeli padati. to je ciklus i neizbježan je.

Blagajnica
ljudi jel moje oči dobro vide?

danas na zse sve do jedne u crvenom

Dovoljno je bilo potegnuti temu i pitanje korekcije da se uzbude duhovi.
sinoc smo bili jedine dvije osobe koje govore da ce je biti, a danas nakon pocetnih rezultata mi se cini da imamo vise istomisljenika.
mislim da ovo nije nista strasno. mnogi ne shvacaju sto je korekcija.
za neke korekcija je kad im je fond u minusu oko 1%. prizemljenje molim.
Cekajmo kraj dana, ali ne zaboravimo moj jucerasnji post na kojem je pisalo da su
fondovi poprilicno vani u rastucim trzistima i da se sve ovo nece duboko odraziti na vrijednost fondova.
pogledaj samo jucerasnji crobex -1.6%, a prve objave fondova sve iznenadjujuce dobre.

emili
19.04.2007., 12:30
Ne brinite. Nije tragedija na pomolu.
biti će napeto idućih par dana.
I nakon toga opet GORE. :top: :top: :top:

I hope so.

neki novi prorok! :) :rofl:

Edgar
19.04.2007., 12:31
ja samo čekam da me netko proglsi NOSTRADAMUSOM

nisam li je jučer predvidio?

emili
19.04.2007., 12:31
smiri se.

ako i padnu, kasnije će se podići na veću razinu od one s koje su počeli padati. to je ciklus i neizbježan je.

da tak je, samo još da nam je utvrdit vremenski okvir u kojem će se to desiti ;)

conan
19.04.2007., 12:33
Prospectus 0,15% .......to je ono .....lagani porast prije pada...!

dire
19.04.2007., 12:34
Cekajmo kraj dana, ali ne zaboravimo moj jucerasnji post na kojem je pisalo da su
fondovi poprilicno vani u rastucim trzistima i da se sve ovo nece duboko odraziti na vrijednost fondova.
pogledaj samo jucerasnji crobex -1.6%, a prve objave fondova sve iznenadjujuce dobre.

upravo tako. Tako je bilo i za zadnje korekcije. Dok su vani (razvijena zapadna i istočna tržišta) indexsi padali strelovito, na rad fondova se to odrazilo u puno manjoj mjeri. Na neke uopće.

DiAbLeRo
Je l' se netko sjeća koliko postotaka su (average) pali fondovi u minus prilikom posljednje korekcije?

dire
neki novi prorok! :) :rofl:

gatara. :zubo: :zubo:

Blagajnica
19.04.2007., 12:35
ja samo čekam da me netko proglsi NOSTRADAMUSOM

nisam li je jučer predvidio?

ti si jucer rekao da jucerasnji crobex nije pocetak korekcije, ali da stize.
ja sam kroz moje pitanje je li pocela insinuirala da je ipak pocela.
ako si ti nostradamus, ja sam onda Vjestica. da je Nostradamus zivjeo u danasnjem vremenu bio bi sigurno investitor, a Vjestice ionako jos od srednjeg vijeka gore na lomaci. :D

emili
19.04.2007., 12:36

aj da dočekamo i sutrašnji dan pa da vidimo kak regija stoji...
nekek mi se čini da oni kaskaju za nama za jedan dan ...

Edgar
19.04.2007., 12:37
Je l' se netko sjeća koliko postotaka su (average) pali fondovi u minus prilikom posljednje korekcije?

2-2,5%

neki nastavili padati inakon korekcije (pasiv)

freelancer
19.04.2007., 12:37
All rackets are lauched! :)

dire
19.04.2007., 12:38
Prospectus 0,15% .......to je ono .....lagani porast prije pada...!

Šta bi onda bio Activ +1,02
posljednji labuđi krik. :rofl:

DiAbLeRo
19.04.2007., 12:40
Da. Pasiv je pao za cca. 3%, a Neki mješoviti za oko 2%. A to je bilo sveopće ludilo od korekcije... E pa, so be it. S obzirom da su mi fondovi ostvarili 44% i 20% otkad sam u njima, to mogu tolerirati... Ja ne idem van, pa kud puklo...

Edgar
19.04.2007., 12:41
All rackets are lauched! :)

eto a ja širim paniku

ide se kapitalizirati dobit i jeftino tržiti na burzi a?

Edgar
19.04.2007., 12:42
Da. Pasiv je pao za cca. 3%, a Neki mješoviti za oko 2%. A to je bilo sveopće ludilo od korekcije... E pa, so be it. S obzirom da su mi fondovi ostvarili 44% i 20% otkad sam u njima, to mogu tolerirati... Ja ne idem van, pa kud puklo...

ne neki mješoviti već Balast, u dva dana -1,8%

freelancer
19.04.2007., 12:42
eto a ja širim paniku

I polako prelazak na SASE, NEX20 i BELEX! :zubo:

p.s.
Moram javno iznijeti svoje zadovoljstvo onoga što se KAPITALIZIRALO u ovih cca. godina dana u fondovima.
I mali HINT: možete scan i na mail sa zahtjevima, a ne samo na fax i čekati liniju (koju se danas NIJE MOGLO dobiti) - sve su uredno primili i potvrdili ispravnost Zahtjeva - lova sutra! :D

conan
19.04.2007., 12:43
evo icf u minusu....prvi je krenuo za dole....

Edgar
19.04.2007., 12:43
oho, icfveć dana u minusu.....a ingra bila +4 jučer

lomanita
19.04.2007., 12:45
da tak je, samo još da nam je utvrdit vremenski okvir u kojem će se to desiti ;)

na nekom normalnom tržištu, to bi možda trajalo mjesec do dva (od početka pada do povratka na višu razinu).

kod nas? vjerojatno puno kraće. ako je danas počela (u što još uvijek nisam sigurna), mislim da će se stvari normalizirati dok se ljudi vrate s produženog vikenda za prvi maj.

Blagajnica
19.04.2007., 12:47

a ja izasla s jucerasnjim danum iz ICF.
nesto mi je govorilo da ce uskoro doci do manjeg poremecaja na trzistu.
sutra je jos i nize.
mislim da nam ovo pracenje Crobexa donosi puno panike, a sutra ce rezultati biti uglavnom oko nule ovisno koliko nam je koji fond na hrv. trzistu.

tvitica
19.04.2007., 12:48
smiri se.

ti me uvijek nekeko smiriš i daš neku nadu ...:kiss:

tribal1
19.04.2007., 12:48

Krivo? ICF jucer bio u plusu, nes oko 0.87%..

emili
19.04.2007., 12:52
kod nas? vjerojatno puno kraće. ako je danas počela (u što još uvijek nisam sigurna), mislim da će se stvari normalizirati dok se ljudi vrate s produženog vikenda za prvi maj.

optimist ...

:rolleyes:

Blagajnica
eto a ja širim paniku

Ne siri covjek paniku, samo odlazi na prespektivna trzista. ono sto je hrv. bila prije dvije godine sada je to srbija i cg. ocigledno prepoznaje potencijal.
on je ionako po postovima igrac na dionice, a manje na fondove.
ako sam u krivu neka me demantira.

conan
Ako ovako nastavi zagrebačka burza sa totalnim padom to će biti veći pad nego onaj sa početka ožujka....strašno...

fondovi
INA REGS | Currency USD
All data delayed by at least 15 minutes

As at 19-Apr-2007 11:35:28
592.500 -15.75 -2.59%

INA u Londonu u minusu 2,59%.....kod nas 3,38%... prevelika razlika...netko se igra...

kronberger
19.04.2007., 12:54
Evo krenija i Belex nizbrdo.

A ja ne mogu izvuc lovu iz Aktiva jer tek danas sjedaju novi udjeli,
a nadokupio sam samo da mogu pobjec bezbolno kad krene.

A krenulo prerano...

GoldenSurferFromCRO
19.04.2007., 12:55
Ne brinite se to ce se kompenzirati s rastom iz regije...

Arion
19.04.2007., 12:59
Mislim da nije tako crno i da ovo neće potrajati. Istina ZSE je opako pala, ali promet i nije tako velik. Još se trguje, ali čini mi se da će biti ispod prosjeka. Kad je zadnji putapadalo promet je bio skoro 180 miliona Kuna, a do sada je oko 32.
Vidjet ćemo kako će svijet danas završiti i sutra otvoriti, ali bit će sve OK puno prije povratka s produljenog vikenda.

Blagajnica
19.04.2007., 13:00
Jucerasnji pozitivni rezultati bi trebali amortizirati trenutno stanje ZSE, dakle tko je jucer bio u pozitivi, a to danas saznao taj ce sutra lakse podnijeti rezultate.
sutra cemo vidjeti kako budu burze rasle. subjektivni osjecaj nadolazece korekcije i straha ce biti amortizirani vikendom (nadam se).

lomanita
19.04.2007., 13:02
ti me uvijek nekeko smiriš i daš neku nadu ...:kiss:

ma ja pričam o cikličkom ponašanju prinosa fondova od prvog posta.
bed je što me nitko ne sluša :zubo: :zubo:

šalu na stranu.

postoji više tipova investitora. imaš ljude poput freelancera koji će prodati na prvi znak korekcije, pokupovati dionice po sniženim cijenama, prodati ih za dva-tri tjedna (ili kad već budu zadovoljni iznosom dobiti), to sve još dva-tri puta uložiti pa prodati i onda... ne znam. vjerojatno krenuti ispočetka.
ako im to sve dobro ide, na kraju će zaraditi više od nas (ovisno o uspješnosti, puno ili malo više, ali ipak više).

sad, ja se vjerojatno nikada ne bih upuštala u nešto takvo jer bi ostarila jedno 15-20 godina u dva mjeseca.

ja sam, dakle, drugi tip investitora. sjedit ću u svom fondu dok god budem zadovoljna onim što radi i dokle god se bude ponašao više ili manje u skladu s nekim mojim viđenjem normalnog ponašanja. u konačnici ću zaraditi manje od freelancera (bar se on nada da će tako biti :zubo: :zubo:), ali barem neću posijediti. i izbjeći ću ugradnju bypass-a.

:amen:

plimpi
19.04.2007., 13:06

šalu na stranu.

postoji više tipova investitora. imaš ljude poput freelancera koji će prodati na prvi znak korekcije, pokupovati dionice po sniženim cijenama, prodati ih za dva-tri tjedna (ili kad već budu zadovoljni iznosom dobiti), to sve još dva-tri puta uložiti pa prodati i onda... ne znam. vjerojatno krenuti ispočetka.
ako im to sve dobro ide, na kraju će zaraditi više od nas (ovisno o uspješnosti, puno ili malo više, ali ipak više).

sad, ja se vjerojatno nikada ne bih upuštala u nešto takvo jer bi ostarila jedno 15-20 godina u dva mjeseca.

ja sam, dakle, drugi tip investitora. sjedit ću u svom fondu dok god budem zadovoljna onim što radi i dokle god se bude ponašao više ili manje u skladu s nekim mojim viđenjem normalnog ponašanja. u konačnici ću zaraditi manje od freelancera (bar se on nada da će tako biti :zubo: :zubo:), ali barem neću posijediti. i izbjeći ugradnju bypass-a.

Freelancer je investitor, a ti si štediša. :) :top:

tvitica

šalu na stranu.

ja sam, dakle, drugi tip investitora. sjedit ću u svom fondu dok god budem zadovoljna onim što radi i dokle god se bude ponašao više ili manje u skladu s nekim mojim viđenjem normalnog ponašanja. u konačnici ću zaraditi manje od freelancera (bar se on nada da će tako biti :zubo: :zubo:), ali barem neću posijediti. i izbjeći ugradnju bypass-a.

ja sam u pnedjeljak kupila svoje prve udjele ...još nisam uspjela sve pokopćati...l trudim se ima ovdje puno izraza koje ne kužim najbolje ...

bilokoje
Koja vam je ovo korekcija otkad ulažete? Kak to često naiđe?

freelancer
19.04.2007., 13:10

šalu na stranu.

ja sam, dakle, drugi tip investitora. sjedit ću u svom fondu dok god budem zadovoljna onim što radi i dokle god se bude ponašao više ili manje u skladu s nekim mojim viđenjem normalnog ponašanja. u konačnici ću zaraditi manje od freelancera (bar se on nada da će tako biti :zubo: :zubo:), ali barem neću posijediti. i izbjeći ću ugradnju bypass-a.

Gledaj krenuo sam kao i ti ... POMALO, a onda shvatio da mogu i nešto ''malo'' više ... i to je to.
Dionica imam jako malo, možemo ih na prste jedne ruke staviti!
Ali msilim krenuti još ozbiljnije u dionice ... i opet ... to je to!

p.s.
Glede sjedih, ja ponosno izjavljujem da sam svojih 3 i druga polovica nemam niti jednu sjedu niti koristim boje za kosu kao Ćiro Blažević! :lol:

Freelancer je prije bio štediša ''malo teži'' - moramo priznati, pa postao štediša/investitor, pa se pomalo šalta na investitor/štediša, pa na kraju (koliko mogućnosti dozvole) i investitor! :D :top:

Akrap
19.04.2007., 13:10

pogledaj malo grafove na hrportfoliu, sve nacrtano :zubo:

Edgar
19.04.2007., 13:11
Krivo? ICF jucer bio u plusu, nes oko 0.87%..

da naravno, jučer ingra +4 a icf s jučerašnjim datumom -007

james bond

freelancer
19.04.2007., 13:13

Od prilike svakih 6 mjeseci 5-6 i tamo 10-11 mjesec, ali pravila nema!:cool: Tako je bilo prošle godine, prije toga ne znam!

bilokoje
19.04.2007., 13:14
pogledaj malo grafove na hrportfoliu, sve nacrtano :zubo:

Vidim grafove, zanimaju me ljudi :cerek:

Akrap
19.04.2007., 13:17
Od prilike svakih 6 mjeseci 5-6 i tamo 10-11 mjesec, ali pravila nema!:cool: Tako je bilo prošle godine, prije toga ne znam!

treba napomenuti i da ne raste stalno kao u zadnja 3 mjeseca :zubo:

Blagajnica
19.04.2007., 13:18
Postavimo hipoteticko pitanje:
1. Ovakvo danasnje stanje je pozitivno ili negativno u kontekstu buducnosti?
2. Koliko smo duboko u fonodvima (sorry Fondovi ne mislim na tebe, he he)?
3. Jesmo li spremni za rizike?
4. Jesmo li bili vodjeni zeljom za zaradom, a ne razumom?

Moji odgovori idu ovako:
1. Samo je nekoliko ljudi ovakva kretanja shvatila kao pozitivnu stvar. mi se kao budale radujemo sto fondovi rastu i onda po skupim cijenama udjela kupujemo, a jedno od osnovnih pravila je kupuj jeftino, prodaj skupo. sada kada je skupo, umjesto da prodajemo mi cekamo da bude jos skuplje.
Ovo je sigurno dobitak za pojedince koji znaju iskoristiti situaciju, a gubitak za vecinu koja kuka nam malim prometom ZSE.
2. Cini se da smo puno vise u fonodvima nego sto to mislimo jer se se previse uzbudjujemo oko malih minusa koji jos nisu ni objavljeni. Ako bude minusa to je pravo vrijeme za ulaz. cini mi se da smo previse usli i sada kada bi trebali podebljati uloge u pravo vrijeme (korekcije) tu smo kratki.
3. Bas i nismo. rizici su stvar normale. ulazak u fondove je kratkorocno rizicna stvar pa cak i u ovakvim bik trzistima. skraceno je vrijeme rizika, ali ocekivati
visoke prinose u mjesec dana do 1 godine bez ikakvih rizika i minusa je krajnje nezrelo. pozitvni rezultati su nas razmazili i potaknuli apetite da se nadamo visem i iskljucujemo mogucnost manjeg.
4. Zarada je prevagnula. neka me nitko ne shvati krivo. ulagati u fondove je ok. motivi iz kojih neki od nas idu su krivi. dobijem mlade kad se svaki dan netko novi javi i kaze imam 100kn i htio bi za godinu dana imati 200kn.
aj min helou!
dio novca koji ide u fodnove bi trebao biti ekstra novac, ne toliko vazan da cak i kada se izgubi sav to ne bude strasan gubitak, a mnogima je to najvaznije, najvece i jedino ulaganje. Zamislimo se malo.

P.S. I sto rece Dzim Keri Bogu u filmu Brus Olmajti: Hit me!

P.P.S. A da promjenim ime u Vjestica jer ovako mracan ni onaj cije ime ne smijemo izustiti.

lomanita
19.04.2007., 13:19

ako uspoređuješ nas dvoje, onda možda i jesi u pravu... :E :E

no, ako recimo usporediš moju staru (koja se drži ZB Bonda ko' pijan plota jer "tamo je najmanji rizik", ali se čudom čudi godišnjem prinosu od 3% i tvrdi da je to sve navlakuša) i mene koja ću ipak dati nogu pebeze ekvitiju ako stvar izađe iz mog poimanja normalnog, stvari malo drugačije izgledaju.

niš nije crno-bijelo, kaj ne?

:D :D

kronberger
19.04.2007., 13:19
BREKING NJUZ

Europa se opire na -1%

Ceka se otvaranje Amerike u 15:30

stej tjund

tribal1
19.04.2007., 13:20

da naravno, jučer ingra +4 a icf s jučerašnjim datumom -007

james bond

Eh, pa onda nije već dva dana u minusu..samo sa jućerašnjim datumom..(s prekjućerašnjim nije)..
Ma..nebitno..ionako će bit i sutra (s današnjim datumom)..:o

Edgar
19.04.2007., 13:23
BREKING NJUZ

samo da sutra nebude breking leg trčeći na faks kako bi poslali zahtjeve

lomanita
19.04.2007., 13:24
Gledaj krenuo sam kao i ti ... POMALO, a onda shvatio da mogu i nešto ''malo'' više ... i to je to.
Dionica imam jako malo, možemo ih na prste jedne ruke staviti!
Ali msilim krenuti još ozbiljnije u dionice ... i opet ... to je to!

jedina dionica koja mi je privukla pozornost je dlkv (još jedan rizičan sigurnjak). danas ne bih imala ništa protiv da smo umjesto u fond, pola ubacili u dlkv pa kud puklo da puklo (što ne znači da nećemo).

p.s.
Glede sjedih, ja ponosno izjavljujem da sam svojih 3 i druga polovica nemam niti jednu sjedu niti koristim boje za kosu kao Ćiro Blažević! :lol:

nemam ih niti ja. i želim da tako i ostane :D :D

Freelancer je prije bio štediša ''malo teži'' - moramo priznati, pa postao štediša/investitor, pa se pomalo šalta na investitor/štediša, pa na kraju (koliko mogućnosti dozvole) i investitor! :D :top:

čisto je moguće da se većina ljudi prije ili kasnije razvije u investitore, isto kao što ćeš uvijek imati čiste hard-core investitore i hard-core štediše.

Blagajnica
19.04.2007., 13:27

šalu na stranu.

jako zdravo razmisljane.
uvijek sam znala da si pametna cura.
tvoji postoji su ujednaceni, konzistenti, realisticno utemeljeni, investicijsko osvjesteni, logicki racionalni.
vecina nas ovdje na forumu su pocetnici bez vecih znanja o trgovanju dionica.
cast izuzecima na njihovoj strucnosti.

Edgar
19.04.2007., 13:29
jako zdravo razmisljane.
tvoji postoji su ujednaceni, konzistenti, realisticno utemeljeni, investicijsko osvjesteni, logicki racionalni.
vecina nas ovdje na forumu su pocetnici bez vecih znanja o trgovanju dionica.
cast izuzecima na njihovoj strucnosti.

ja se uvijek pitao jesi li ti na sintetici ili lakim drogama:rofl:

emili
19.04.2007., 13:29
danas na hrportfoliju nikam ne žure s objavama
šta li samo kalkuliraju:cool:

tribal1
19.04.2007., 13:33
danas na hrportfoliju nikam ne žure s objavama
šta li samo kalkuliraju:cool:

kalkuliraju kolko bi mogli sutra ljosnut, pa da već danas koji postotak uračunaju, da bude manji šok..:cool:

GrayWolf
19.04.2007., 13:35
svaki put kad uđem..korekcija...:mad: :mad: :mad: :cry: :cry: :cry: tak da prvo odem :flop:

lomanita
19.04.2007., 13:36
jako zdravo razmisljane.

I'm :o :o !
And speechless.

hvala, draga :D :D

Blagajnica
19.04.2007., 13:37

Samo najbolje crno vino! Ne zelim reci koje da ne bi reklamirala kompaniju u kojoj radim!
cura sasvim ok govori.
ulagati u dionice je za one koji znaju i imaju, za sve ostale tu su investicijski fondovi.
ako je cura svjesna svojih ogranicenja kao i ja tada je to sasvim ok.
mislim da mnogi ulagaci u fondove nisu svjesni u sto se upustaju pa sve i da je u pozitivnom kontekstu.
cuj, iskreno da imam bolje radno mjesto s vecim prihodima mozda bi se i ja okusala ozbiljnije u dionicama.
ovako kao Blagajnica, to je puno teze.
jedino mi nije jasno je li gornja primjedba usmjerena ka lingvistickim izrazima ili ka mojim ekonomski izricajima?

P.S. vise sam ocekivala osvrt na moj gornji objavak (post) povodom spekulacije o nadolazecoj korekciji i inim pitanjima.

fondovi
19.04.2007., 13:37
kalkuliraju kolko bi mogli sutra ljosnut, pa da već danas koji postotak uračunaju, da bude manji šok..:cool:

:top: :top: potpisujem tvoj kometnar...

Edgar
19.04.2007., 13:44
jučer mi podbaicli dionički, danas mješoviti

koji li će sutra

svi?

Akrap
19.04.2007., 13:44
kao što obećah, za hapebeovce:

17.04.2007., 8:30 - poslao zahtjev za prodaju faksom
18.04.2007., 15:00 - obavjest mejlom o prodaji s 17.04.2007.
19.04.2007., 13:30 - lova na računu u HPB

moram priznat da sam vrlo zadovoljan i iznenađen obzirom na vaša negodovanja zbog neažurnosti HPB :top:

GoldenSurferFromCRO
19.04.2007., 13:46
Na www.kapital-plus.hr su objavljeni novi prinosi HPB Global 184,6198 (+1.02% Bravo!)
HPB Dynamic 153.1726 (+0.73% Bravo!!), PBZ Equity 201.46 (+vise od 0.5% Bravo!!), ostalo pogledajte tamo...

lonicera
19.04.2007., 13:47
kao što obećah, za hapebeovce:

17.04.2007., 8:30 - poslao zahtjev za prodaju faksom
18.04.2007., 15:00 - obavjest mejlom o prodaji s 17.04.2007.
19.04.2007., 13:30 - lova na računu u HPB

moram priznat da sam vrlo zadovoljan i iznenađen obzirom na vaša negodovanja zbog neažurnosti HPB :top:

valjda i inače imaš otvoren tekući u hpb-u?
neću valjda otvarati i kod njih račun da bi mi isplatili lovu jednog dana?

lonicera
19.04.2007., 13:47
Na www.kapital-plus.hr su objavljeni novi prinosi HPB Global 184,6198 (+1.02% Bravo!)
HPB Dynamic 153.1726 (+0.73% Bravo!!), PBZ Equity 201.46 (+vise od 0.5% Bravo!!), ostalo pogledajte tamo...

meni ta stranica uopće ne radi

GoldenSurferFromCRO
19.04.2007., 13:49
Sorry!

http://www.kapital-plus.net/index.php?Fondovi

emili
19.04.2007., 13:52

čini mi se da si upravu :o

curicak
19.04.2007., 13:52
Ok, sad gledam kako se brod ljuja. Moj 22. dan u fondu, RBA CE. Razmisljam o ovome kao prolazno nevrijeme. Ne radim nista.
Radim li krivo?

Blagajnica
19.04.2007., 13:53
Sorry!

http://www.kapital-plus.net/index.php?Fondovi

E to vec moze!
hvala!:kiss:

Akrap
19.04.2007., 13:53
valjda i inače imaš otvoren tekući u hpb-u?
neću valjda otvarati i kod njih račun da bi mi isplatili lovu jednog dana?

ne, inače PBZ,

ali ostalo od prije ženi neka kartica, pa reko, da odma eliminiram eventualne provizije :)

Blagajnica
19.04.2007., 13:57
Ok, sad gledam kako se brod ljuja. Moj 22. dan u fondu, RBA CE. Razmisljam o ovome kao prolazno nevrijeme. Ne radim nista.
Radim li krivo?

Kapetan posljednji napusta brod!
22. dana!
Kad bude 222 dana onda mozda.
sad ti je kasno za povlacanje.

cinkvina
19.04.2007., 13:58
INDEX VALUE CHANGE %CHANGE TIME
CROATIA ZAGREB CROBEX 4,434.43 -204.82 -4.41% 07:36

Zafashan
19.04.2007., 14:01

2-3% (moji)

spoof
19.04.2007., 14:02
malo prije sam prodao udio u aktivu, da stignem do 14 sati naravno. nekih 216 k ... i zanima me kako oni obracunavaju upravljacku naknadu, unutra sam bio nekih 2 i pol mjeseca. kuzim da sam spusio 2% izlazne naknade al me zanima kolko sam spusio na upravljackoj naknadi .... ako neko zna hvala unaprijed

lonicera
19.04.2007., 14:03
malo prije sam prodao udio u aktivu, da stignem do 14 sati naravno. nekih 216 k ... i zanima me kako oni obracunavaju upravljacku naknadu, unutra sam bio nekih 2 i pol mjeseca. kuzim da sam spusio 2% izlazne naknade al me zanima kolko sam spusio na upravljackoj naknadi .... ako neko zna hvala unaprijed

nisi spušio ništa jer ti je to bilo uračunato u svakodnevnu cijenu udjela.

GoldenSurferFromCRO
Spoof, izlazna naknada ti je jedina naknada za sada. Upravljacka je vec ulkalkulirana u cijenu prinosa, tako da o tome vise ne trebas uopce razmisljati. Samo ti gledaj na izlaznu naknadu i nista vise.

Zafashan
ali barem neću posijediti. i izbjeći ću ugradnju bypass-a.

Hoces. Neces.
:p

freelancer

Ona ti se obračunava Svakodnevno i uračunata je u vrijednost - dakle nisi je spušio.

fondovi
19.04.2007., 14:05

nisi ništa spušio....to je uračunato u vrijednost fonda i osim izlazne naknade ništa ne plaćaš...

Bilobrkster
19.04.2007., 14:06

moj nije uopće pao. blaženi moj Dynamični :kiss: (dynamičnom a ne tebi :p )

freelancer
19.04.2007., 14:07
Za one koji prate, ostavio sam ZB Aktiv i HPB Dyanamic nedirnutim, iz RBA Activ sam potpuno izašao (sa ČAK 5% DOBITI u godinu dana), te sam ukupno povukao ''oko'' 25,00% svog portfelja iz fondova... koji su sada spremni za daljnje sljubljivanje!
Što mi je manje/više - upravo povučena ona dobit!

Živjeli ... :zivili:

Bilobrkster
19.04.2007., 14:07
ne, inače PBZ,

ali ostalo od prije ženi neka kartica, pa reko, da odma eliminiram eventualne provizije :)

i ja san u PBZ, mislis da ce bit provizija? :eek:

neobanned
19.04.2007., 14:08
citat br.1:

http://www.rbainvest.hr/main.aspx?id=76

deca, ja svecano objavljujem da izalzim iz RBA CE.. ovo je predobro da bi bilo istinito.. btw, sada imaju ulaz bez naknade, a izlazna je minimalna (koga zanima)

neobanned
19.04.2007., 14:09
citat br.2:

Izlaziš jer je predobro :confused:

Ajd me prosvjetli, pliz :p

spoof
19.04.2007., 14:10
tnx ... nish sad cu malo pricekat da se stabilizira pa nazad nutra, ili mozda cak kupit kad skroz jako padne, mada cu garant sutra vidjeti da ovo kaj sam danas prodao vrijedi pol % (valjda nebu vise od tog) manje nego kaj se danas vidi na linku, tja ... trebao sam jucer prodat :bonk:

freelancer
19.04.2007., 14:10
to neo: :lol: :top:

neobanned
19.04.2007., 14:11
:Pivo: :zivili: :jumping: ispricavam se na mom zluradom likovanju, al sta mogu kad sam takaaaavv..

brane mi da pusim ,pijem alkohol, da se veselim jaaa :

lomanita
19.04.2007., 14:11
pebeze ekviti - lijepih +0,42%

emili
19.04.2007., 14:13
danas mi se svi fondovi zelene, daklem danas još slavim :zivili:

od sutra mrtve brojim ...:hebemu:

lomanita
19.04.2007., 14:14

osjećam se prozvanom, iako si citirao blagajnicu.

Akrap
19.04.2007., 14:15
i ja san u PBZ, mislis da ce bit provizija? :eek:

ne znam, ne vjerujem, a bogami me više ni ne zanima :zubo:

curicak
19.04.2007., 14:16
Neobanned, aj i mene prosvijetli, molim te. :confused: Pa nova sam!

lomanita
Hoces. Neces.
:p

you wish... :E :E

ja bum mlada i zdrava dok ne umrem... u 120-oj. možda budem :zubo: :zubo:, ali to je to :p :p

neobanned
to neo: :lol: :top:

hvala blek stena :zubo: , ti si jedini koji komentira moje postove ovdje na chatu.. ekipa me bezobrazno coolira:mad:

no nema veze.. hehe, glavno da me ljudi s iskustvom i velikim misicima uvazavaju:top:

plimpi
19.04.2007., 14:18
hvala blek stena :zubo: , ti si jedini koji komentira moje postove ovdje na chatu.. ekipa me bezobrazno coolira:mad:

no nema veze.. hehe, glavno da me ljudi s iskustvom i velikim misicima uvazavaju:top:

lazes!!!
ja te cak i na pivo zvao... :D

Akrap

ne da te uvažavam, nego postupio isto kao i ti, i drago miiiiiiii...... :top:

neobanned
Neobanned, aj i mene prosvijetli, molim te. :confused: Pa nova sam!

nisam siguran da razumijem :confused: pa ja sve pisem sta radim (skoro sve), al nitko ne cita.. ajd priznam da sam ubo pomalo sretno ovaj izlaz.. ali nema veze, jos uvijek se mogu praviti pametan :zubo:

neobanned
19.04.2007., 14:20
lazes!!!

ti si onaj s iskustvom,a blek stena s misicima.. ;) na pivo mozemo kad budem u Hr.. negdje za bozic.. osim ako ne dolazis u Berlin skoro, onda mozemo i prije..:zubo:

Blagajnica
19.04.2007., 14:21

Hvala!
Mozda je komentirao svoj odraz u ogledalu!:D
Mislim da je to bilo upuceno meni. :cerek:
Interna sala! :E

plimpi
19.04.2007., 14:23
ti si onaj s iskustvom,a blek stena s misicima.. ;) na pivo mozemo kad budem u Hr.. negdje za bozic.. osim ako ne dolazis u Berlin skoro, onda mozemo i prije..:zubo:

ne, blek stena je i s iskustvom i s misicima.
ja imam samo pivo. :(
javim ti se ako budem u berlinu uskoro... imaju sad ove jeftine avio karte s Krka.. :) :D

neobanned
19.04.2007., 14:24
Bogami sretno, zamo ja ne znam zašto si tako skroman :eek: .... Ipak mi se nekako učetverostrenje čini kao malo, pogotovo na tržištu poput našega... ja bih ga na tvom mjestu barem usedamnaesterostručio... pa da ga kasnije ne moraš niti duplat... nego samo lagano ubirati fondovsku dobit :hekla:...

Ljudi... spustite se na zemlju....

PS. Zafashan nam je puno k'o brod... besramne udavače , što čekate...

barem utrostrucit.. moguce je treba srece malo, al je definitivno moguce.. recimo kupio djuru po 180.. sljedec godine u ovo vrijeme ce biti oko 500-600.. a ima jos takvih prilika.. samo treba pogoditi koja ce prva potegnuti gore..

lonicera
19.04.2007., 14:27
a vi meni ne vjerujete da aureus posustaje.
pao na 6. mjesto, čak su ga prestigli i Prospectus JIE...

lomanita
19.04.2007., 14:30
ko je ono komentirao smanjeni broj postova prilikom korekcije?

(ovo nikako ne znači da mislim da je korekcija počela)

lonicera
19.04.2007., 14:38

(ovo nikako ne znači da mislim da je korekcija počela)

čekaj dok počnu fondovi po 1% dole...
da vidiš koji tulum tad nastane...

Edgar
19.04.2007., 14:39

a ne ne

komentar nejde tebi već slikovitom opisu i načinu izražavanja

Edgar
19.04.2007., 14:41
lazes!!!

eto vidiš

tebe je, a mene ni nije :confused:

Blagajnica
19.04.2007., 14:47
a ne ne

Grrr... :D

lonicera
19.04.2007., 14:50
nitko mi nije rekao mogu li igdje vidjeti nalog za prodaju udjela u Fima Maximumu?

nora_m
19.04.2007., 14:52
nitko mi nije rekao mogu li igdje vidjeti nalog za prodaju udjela u Fima Maximumu?

..to ti je taktička...ne daju da prodamo :D

...nema,nema, ali staviti će..sicher..:top:

lomanita
19.04.2007., 14:56
a ne ne

dobro. skoro sam se izjasnila :zubo: :zubo:

tvitica
19.04.2007., 14:58

http://www.hrportfolio.com/dokumenti/zahtjevi/zahtjev_za_prodaju/prodaja_udjela_FIMA_MAXIMUM.pdf

blueone1
19.04.2007., 15:01
A rusi bas nisu uboli. Najprije su zavlacili i sad kad je trebalo krenuti opci potop u rusiji. Al mora im se priznat, vec tri dana nema nijedne zelene dionice u rusiji a oni danas izvukli mali plus. Ako i sutra ne roknu jako,svaka dala.

lomanita
19.04.2007., 15:02
ajd bok društvo.

družila bih se ja još s vama, ali dragi je upecao šarana (78 cm, 5 kg) pa odoh pogledati kapitalca :D :D

do sutra!

Lavica02
19.04.2007., 15:05
Za one koji prate, ostavio sam ZB Aktiv i HPB Dyanamic nedirnutim,

ajd dobro, riješio si moje nedoumice uz prodaju aktiva :D

Randall Flagg
19.04.2007., 15:06
Oće li Belex report uskoro? :zubo:

conan
samo bedast čovijek može prodati ZB aktiv

Lavica02

ma pusti lažu ..

krajem drugog mjeseca najviše smo se ovdje družili, plakali, tješili ... pa ti to onda kompenzira bol oko pada :rofl:

freelancer
19.04.2007., 15:10
ajd dobro, riješio si moje nedoumice uz prodaju aktiva :D

Nisam shavtio jesi li pro ili contra mene?:eek:

lonicera
19.04.2007., 15:11
http://www.hrportfolio.com/dokumenti/zahtjevi/zahtjev_za_prodaju/prodaja_udjela_FIMA_MAXIMUM.pdf

to je nešto novo :top:

ena32
19.04.2007., 15:13
evo i mog prvog prestrojavanja. teška srca se opraštam od svog prvog fonda (PBZ globala) i ulazim u PBZ eqity!
PBZ EQUITY.....VIRUJEN U TE! :)

Lavica02
19.04.2007., 15:18
Nisam shavtio jesi li pro ili contra mene?:eek:

pa mislim ... kako da itko bude protiv tebe ... kak ti tak nekaj uopće pada na pamet

s Aktivom i u dobru i u zlu

freelancer
19.04.2007., 15:20
pa mislim ... kako da itko bude protiv tebe ... kak ti tak nekaj uopće pada na pamet

s Aktivom i u dobru i u zlu

:zivili: :s

ružica23
19.04.2007., 15:25
Za one koji prate, ostavio sam ZB Aktiv i HPB Dyanamic nedirnutim, iz RBA Activ sam potpuno izašao (sa ČAK 5% DOBITI u godinu dana), te sam ukupno povukao ''oko'' 25,00% svog portfelja iz fondova... koji su sada spremni za daljnje sljubljivanje!
Što mi je manje/više - upravo povučena ona dobit!

Čestitke! Ja te pratim- copy-paste, :zubo: u stopu od 09. 02. 2006. , tj. od tvog prvog posta na ovom podforumu, samo nikad nisam bila u RBA nego u ICF-Bal.!

tvitica
19.04.2007., 15:26
ajd bok društvo.

družila bih se ja još s vama, ali dragi je upecao šarana (78 cm, 5 kg) pa odoh pogledati kapitalca :D :D

do sutra!

Joj ljepo daj pitaj dragog ...zar ne traje još lovostaj na šarane...

Blagajnica
19.04.2007., 15:28
Joj ljepo daj pitaj dragog ...jer ne traje još lovostaj na šarane...

ma on je tog sarana izvukao prije nego sto dodje korekcija na slatke vode.
koliko je velik da nije lovio u vodi Vrnjacke Banje ili kako se ono zvase ta dobra dionica.

tvitica
19.04.2007., 15:30
koliko je velik da nije lovio u vodi Vrnjacke Banje ili kako se ono zvase ta dobra dionica.

ne pitaj mene ja nemam pojma...

GrayWolf
19.04.2007., 15:30

pusti..viš da je poštarima u vrnjačkoj dobro..hehe:)

neobanned
19.04.2007., 15:33
čekaj dok počnu fondovi po 1% dole...
da vidiš koji tulum tad nastane...

ja komentirao, kad odu 10% dole ovaj chat ce biti sluzbeno mrtav :D..

POSLJEDNJI TRZAJ
19.04.2007., 15:34
ajd bok društvo.

do sutra!

a ja držim šarana za škrge,,jest da nema TOLKO KILA:D

tvitica
19.04.2007., 15:36
ja komentirao, kad odu 10% dole ovaj chat ce biti sluzbeno mrtav :D..

daj nemoj tako crno...plakati čemo bar međusobno

GoldenSurferFromCRO
19.04.2007., 15:37
Imamo jos pola sata do zatvaranja ZG burze, a vidi se sve malo zelenije usred crvenog mora, jos malo pa ce biti sve vise zelenila. Pogledajte i pratite zatvaranje burze...

emiliano
19.04.2007., 15:38
Emiliano invest +0.56% danas... :top:

A što će bit sutra ? Još idem na put pa do nedjelje na večer neću ništa znati :eek:

tvitica
19.04.2007., 15:41
a ovaj erste adriatc E pa što on čeka ...

Arion
19.04.2007., 15:49
AGBN -0,84%
AIKB -0,37%
BMBI +1.03%
DJMN +3.08%
ENHL -0,93%
FIDL -10,11%
IMLK +4.94%
MTLC -0,23%
PRBN -0,33%
SJPT -2,08%
TGAS +3.84%
TLFN +0,03%
VDAV +2,74%

Evo Belexa. Ne izgleda dobro, ali nije tako ni loše. Možda VDAV malo izvuku dinamitnog.

Arion
19.04.2007., 16:08
Ako se po jutru dan poznaje ipak ništa od korekcije. Stanje na ZSE se popravlja. Belex isto nije duboko potonuo, a neke zemlje u europi povremeno čak i izlaze iz crvenila. Amerika je otvorila sa malim minusom....možda je prerano za optimizam, ali eto...

Boris_RI
19.04.2007., 16:14
evo i mog prvog prestrojavanja. teška srca se opraštam od svog prvog fonda (PBZ globala) i ulazim u PBZ eqity!
PBZ EQUITY.....VIRUJEN U TE! :)

Ovakvu "transakciju" sam ja napravio još krajem prvog mjeseca... ;)

Boris_RI
19.04.2007., 16:17
Balija dobrano potonuo .... -0,82%

Blagajnica
19.04.2007., 16:18
Balija dobrano potonuo .... -0,82%

mislis aureus balanced?:flop:

helsinki
19.04.2007., 16:23
imam brzo pitanje, ako danas idem kupit udio u fondu, onda ga kupujem po jučerašnjoj cijeni ili nakon određenog vremena npr. poslije 18 sati postoji već današnja cijena udjela?

freelancer
19.04.2007., 16:24
Čestitke! Ja te pratim- copy-paste, :zubo: u stopu od 09. 02. 2006. , tj. od tvog prvog posta na ovom podforumu, samo nikad nisam bila u RBA nego u ICF-Bal.!

Kao PRVO: nisam zna da me prate, samo je li to dobro ili loše?
Kao DRUGO: Je li ti znaš da se to tvoje copy/paste može smatrati nedozvoljenim korištenjem mog intelektualnog vlasništva??? :confused: :cool:

Boris_RI
19.04.2007., 16:28
mislis aureus balanced?:flop:

Aha.. ilitiga po forumaški - Balija ;)

GrayWolf
19.04.2007., 16:35
imam brzo pitanje, ako danas idem kupit udio u fondu, onda ga kupujem po jučerašnjoj cijeni ili nakon određenog vremena npr. poslije 18 sati postoji već današnja cijena udjela?

kupuješ ga danas sa sutrašnjim datumom, a preksutra znaš šta si kupio

Blagajnica
19.04.2007., 16:35
Aha.. ilitiga po forumaški - Balija ;)

jadna mu majka!

Jalnuški Diletant
19.04.2007., 16:39
Ne može vas čovik više pratit... :(

bilokoje
19.04.2007., 16:40
Kog zanima Jadranko, 178,71

bedanec
19.04.2007., 16:41
i fima equity oko -1,00
šta će tek sutra bit?

conan
19.04.2007., 16:42
Fima Eq u minusu od 1%

bedanec
19.04.2007., 16:44
ako je jadranko 178,71 to je lagano zelenilo
današnji dan sam ipak u crvenom
moje najjače uzdanice (fima equity+icf) crvene
:flop:

bilokoje
19.04.2007., 16:50
ako je jadranko 178,71 to je lagano zelenilo
današnji dan sam ipak u crvenom
moje najjače uzdanice (fima equity+icf) crvene
:flop:

Šta totalno crveno? Ja sam oko +0.85! (Ne mogu još preračunati Erste u kune

Akrap
19.04.2007., 16:50
jadna mu majka!

taj sam :horor:

helsinki
19.04.2007., 17:11
kupuješ ga danas sa sutrašnjim datumom, a preksutra znaš šta si kupio

hvala puno

bilokoje
19.04.2007., 17:17
Pa ljudi, ta korekcija se danas još očito jako ne osjeti, završila sam dan pol postotka bolje nego jučer (+0.84). Kakve su prognoze za sutra?

Akrap
19.04.2007., 17:20
Pa ljudi, ta korekcija se danas još očito jako ne osjeti, završila sam dan pol postotka bolje nego jučer (+0.84). Kakve su prognoze za sutra?

Naravno, kad je tek danas u biti počela, a prognoze:
Loše za sve, a pogotovo za bosance -8%

bilokoje
19.04.2007., 17:22
Šta misliš kakav će biti Pasiv? Ja bih još malo kupovala ali po nižoj cijeni. Nadam se da to nije glupo, prihvatila sam tezu da treba dugoročno ulagati

bilokoje
19.04.2007., 17:23
P.S. Sve stručnjake na ovom forumu oslobađam odgovornosti i shvaćam da nije riječ o savjetu nego mišljenju!

Akrap
19.04.2007., 17:32
Šta misliš kakav će biti Pasiv? Ja bih još malo kupovala ali po nižoj cijeni. Nadam se da to nije glupo, prihvatila sam tezu da treba dugoročno ulagati

Da ti budem iskren, za pasiv nemam pojma, ali sama ideja da kupuješ kad je jeftino je vrlo dobra :zubo:

samo gledam kako će moj Balija sutra doživjet fijasko, i srce mi se para, ali neka, utuvio sam si u glavu da ovaj tjedan dolazi korekcija - pogodio, i jopet si utuvio da će Balija poslje korekcije snažno gore, pa si sve mislim da i ja dokupim, ali to bi značilo sva jaja u istu košaru, a rekli smo da to nije dobro :nono:, pa sam na mukama....
pa minimum, pa dionice (nisam još ni blizu spreman, a golica me), pa sto problema....

uh

bilokoje
19.04.2007., 17:36
Tenks, valjda će se javiti neko ko zna a pasiv mu je interesantan. Ja sam još daleko od toga da pročavam ZSE i znam koje dionice ima koji fond, zato i visim ovdje gdje ima ljudi koji znaju.
Ali si u pravu da se navučeš i misliš Joj a kad bi sad ovo, a dionice, a ono ...
Moj mi je day job postao dosadan, osim kao sredstvo za dokupljivanje udjela!

ružica23
19.04.2007., 17:41
Kao PRVO: nisam zna da me prate, samo je li to dobro ili loše?
Kao DRUGO: Je li ti znaš da se to tvoje copy/paste može smatrati nedozvoljenim korištenjem mog intelektualnog vlasništva??? :confused: :cool:

A joj, ušlo mi pod kožu! Osnove PRAĆENJA svladane na ONO DSZ, a usavršene, na cracks, serials...:E !,
A kaj se tiče intelektualnog vlasništva, e tu su me svojedobno :no: ... a ti naletio baš u povijesnom trenutku kad me prosvjetlilo ! Zato...svakog sam dana sve veći :E :E
Ma, ne zamjeri, sad kad nam se putevi razilaze, budući da odlaziš u Cg, Sr i dr., a ja tko zna kud... to je bio samo način da izrazim svoje poštovanje. Naime, u svom prvom postu si nevjerojatno otvoreno i konkretno opisao svoje namjere, cifre, ulog u fondove, treći stup, stambenu itd... Ja sam, inspirirana, nakon pola sata mozganja, ušla ziheraški, baš taj dan u ICF ( jer im je depozitna banka RBA , hahaha , mislila sam: Gle, gle, isto ko Free, a ono bolje!!) . Zato i znam datum, jer mi stoji prvi u mojoj excelici!
Inače, obzirom na time error,već sam skoro na GINKU!!!:zubo:

immanuel
19.04.2007., 17:42
samo da malo primirim uznemirenost zbog korekcije ili "korekcije" - crobex je danas u drugoj polovici dana skocio. od 13.15 do zatvaranja +3.65 %

ružica23
19.04.2007., 17:50
samo da malo primirim uznemirenost zbog korekcije ili "korekcije" - crobex je danas u drugoj polovici dana skocio. od 13.15 do zatvaranja +3.65 %

:rofl::rofl::rofl:
Najbolja danas!!! Bez konkurencije!:cerek::cerek:

immanuel
19.04.2007., 18:14
protega najavljuje novi HPB-ov fond Titan. ceka se navodno samo jos hanfino odobrenje. jel netko zna vise o tome?

Boris_RI
19.04.2007., 18:18
S obzirom na stanje burzi danas.. očekuje nas vrlo veseli period :kava:

Akrap
19.04.2007., 18:19
protega najavljuje novi HPB-ov fond Titan. ceka se navodno samo jos hanfino odobrenje. jel netko zna vise o tome?

nemam pojma, al mi je ime žestoko :top:

znam još jednog kome će se svidjet :rofl:

Boris_RI
19.04.2007., 18:30

Dionički? Mješoviti?

freelancer
19.04.2007., 18:38
A joj, ušlo mi pod kožu! Osnove PRAĆENJA svladane na ONO DSZ, a usavršene, na cracks, serials...:E !,
A kaj se tiče intelektualnog vlasništva, e tu su me svojedobno :no: ... a ti naletio baš u povijesnom trenutku kad me prosvjetlilo ! Zato...svakog sam dana sve veći :E :E
Ma, ne zamjeri, sad kad nam se putevi razilaze, budući da odlaziš u Cg, Sr i dr., a ja tko zna kud... to je bio samo način da izrazim svoje poštovanje. Naime, u svom prvom postu si nevjerojatno otvoreno i konkretno opisao svoje namjere, cifre, ulog u fondove, treći stup, stambenu itd... Ja sam, inspirirana, nakon pola sata mozganja, ušla ziheraški, baš taj dan u ICF ( jer im je depozitna banka RBA , hahaha , mislila sam: Gle, gle, isto ko Free, a ono bolje!!) . Zato i znam datum, jer mi stoji prvi u mojoj excelici!
Inače, obzirom na time error,već sam skoro na GINKU!!!:zubo:

Zahavaljuem na ukazanom povjerenju, no uistinu NE ZNAM ne temelju čega se ono mjerilo, jednom liku, tamo negdje na nekom forumu povjerovati pa krenuti za njime ... još jednom hvala ali i :confuesd:

p.s.
Naravno u međuvremenu je zavladala MAHNITOST tako da onaj prvi post možemo smatrati početkom početaka u odnosu sve kasnije što je došlo. A bilo je JAKO, JAKO DOBRO! :top:

Živjeli ... :živili:

Edgar
19.04.2007., 18:51
Tenks, valjda će se javiti neko ko zna a pasiv mu je interesantan. Ja sam još daleko od toga da pročavam ZSE i znam koje dionice ima koji fond, zato i visim ovdje gdje ima ljudi koji znaju.
Ali si u pravu da se navučeš i misliš Joj a kad bi sad ovo, a dionice, a ono ...
Moj mi je day job postao dosadan, osim kao sredstvo za dokupljivanje udjela!

ak padne više od 2% i ak imaš spreman cash, kupuj

ja bi, al nemam para (bar ne neki iznos spomena vrijedan)

Edgar
19.04.2007., 18:53

plimps, jel viš ti ovo?

TITAN kao TITANODUR

i njima prodao lincencu

uliječem čim krene

Edgar
19.04.2007., 18:53
nemam pojma, al mi je ime žestoko :top:

znam još jednog kome će se svidjet :rofl:

:misli:

hm tko bi li taj lik mogao biti:)

Bljo
19.04.2007., 18:55
Brazil trenutno lagano zelen! Jedva čekam sutra Aktiv..

immanuel
19.04.2007., 19:08
Dionički? Mješoviti?

o tome nista ne kaze. utipkaj u google "hpb titan", odmah na vrhu ti je taj intervju, u njemu samo jedna recenica, nista vise.

bilokoje
19.04.2007., 19:10
Bljo, hoće biti zelen ili crven?

plimpi
19.04.2007., 20:25
plimps, jel viš ti ovo?

TITAN kao TITANODUR

i njima prodao lincencu

uliječem čim krene

traži da ti simbolično dodijele prvi udio. :)
usput zatraži još pokoji... da se ne moraš prestrojavat... :D

Poštarko
19.04.2007., 20:57
plimps, jel viš ti ovo?

TITAN kao TITANODUR

i njima prodao lincencu

uliječem čim krene

A da nije Titanik ?;)

Edgar
19.04.2007., 21:22
traži da ti simbolično dodijele prvi udio. :)
usput zatraži još pokoji... da se ne moraš prestrojavat... :D

da, nek me proglase počasnim udjeličarom :)

hm, sad nešto gruntam...kad sad kola krenu nizbrdo, možda prilika da uteknem iz Balasta.....samo neznam kuda

RBA CE je sad bez ulazne (inače 3%) još ak sad padne ponešto...samo udjeli su mu u € :confused:

jel ima netko od vas iskustva i prakse: imate tekući i internet u RBA i radite prijenos udjela iz jednog u drugi fond, koliko to traje, jel to moguće u istom danu?

Edgar
19.04.2007., 21:22
A da nije Titanik ?;)

lako moguće, ak postanem počasni udjeličar:)

Blagajnica
19.04.2007., 21:35
kakva su predvidjanja sutrasnjih rezultata?
masakr?
sarajevo -8%, belex -0.5%, na drugima manje vise.
molim komentar!

kronberger
19.04.2007., 21:44
kakva su predvidjanja sutrasnjih rezultata?
masakr?
sarajevo -8%, belex -0.5%, na drugima manje vise.
molim komentar!

Moli boga, pusti komentare...

Blagajnica
19.04.2007., 21:52
Moli boga, pusti komentare...

Slazem se!:D
Eh, sad tko je u Rusiji taj ove rezultate nece ni osjetiti.
Auresi, Ilirika, Victorija a joj!:flop:
HPB fondovi ce opet iznenaditi i biti u plusu.
ostali blagi zaron do -1%.
tri dionicka u plusu, pet mjesovitih, ako bude bolje ja zadovoljna.
samo, kad vidim rezultate mislim da je molitva jedino rjesenje.
nadajmo se da je to samo kratkotrajna pojava!

Akrap
19.04.2007., 21:57
Slazem se!:D
Eh, sad tko je u Rusiji taj ove rezultate nece ni osjetiti.
ostali blagi zaron do -1%.
tri dionicka u plusu, pet mjesovitih, ako bude bolje ja zadovoljna.
samo, kad vidim rezultate mislim da je molitva jedino rjesenje.
nadajmo se da je to samo kratkotrajna pojava!

jel ima neke osnove za ovo ili samo nagađaš?

Blagajnica
19.04.2007., 22:01
da, nek me proglase počasnim udjeličarom :)

hm, sad nešto gruntam...kad sad kola krenu nizbrdo, možda prilika da uteknem iz Balasta.....samo neznam kuda

RBA CE je sad bez ulazne (inače 3%) još ak sad padne ponešto...samo udjeli su mu u € :confused:

jel ima netko od vas iskustva i prakse: imate tekući i internet u RBA i radite prijenos udjela iz jednog u drugi fond, koliko to traje, jel to moguće u istom danu?

Do sada je bio granicno uspjesan, u posljednje vrijeme rapidan, a kad se promijeni vlasnicka struktura ulazom pehistickih udjelicara predmjevam, cak i pretendiram stagnaciju s elementima usporavanja.

P.S. nije ni sintetika ni rekreacija.

Blagajnica
19.04.2007., 22:05
jel ima neke osnove za ovo ili samo nagađaš?

predmjevam.
ali ako vidis ove crvenjake to ce morati nekoga pogoditi.
bosna je katastrofa. covjece 8% je jako puno. to se negdje mora odraziti.
ni Cg ne izgleda najbolje. danas smo se izvukli na srbiju, cg i druga trzista, sutra kad bude objava rezultata cisto sumnjam.
uglavnom negativniji rezultati nego sto su danas.

Akrap
19.04.2007., 22:08

ovaj dio, zašto misliš da će HPB bit u plusu?

Edgar
19.04.2007., 22:09
Do sada je bio granicno uspjesan, u posljednje vrijeme rapidan, a kad se promijeni vlasnicka struktura ulazom pehistickih udjelicara predmjevam, cak i pretendiram stagnaciju s elementima usporavanja.

P.S. nije ni sintetika ni rekreacija.

P.S.

ja sam plaćeni agent konkurentskih fondova. Samom primisli da bi mogao ući u RBA CE koji ima akciju bez ulazne po radnom zadtku upozoravam potencijalne investitore da ne ulaze a postojeće da prodaju čim prije, naravno u nadi d aće se ta para uplatiti u fondove mog nalagodavatelja:)

Blagajnica
19.04.2007., 22:12
ovaj dio, zašto misliš da će HPB bit u plusu?

Oni mi idu na zivce. HPB je dobar i uvijek ima ok rezuzltate.
i sto je najsmjesnije nisam ni u jednom, a 10 ih je na mojoj listi.
Imaju dobar portfelj, dionice su im ok. belex je uglavnom dobro prosao,a da se ne lazemo to je zato sto dobro ulazu u srbiju.

Blagajnica
19.04.2007., 22:13
P.S.

ja sam plaćeni agent konkurentskih fondova. Samom primisli da bi mogao ući u RBA CE koji ima akciju bez ulazne po radnom zadtku upozoravam potencijalne investitore da ne ulaze a postojeće da prodaju čim prije, naravno u nadi d aće se ta para uplatiti u fondove mog nalagodavatelja:)

to bi imalo smisla. :s
kako komentiras sutrasnji dan?

Edgar
19.04.2007., 22:16
to bi imalo smisla. :s
kako komentiras sutrasnji dan?

Nek se freelancer neljuti, jednokratno ću upotrijebit njegovo intelektualno vlasništvo i besplatno uzurpirati njegov komentar dan prilikom zadnje korekcije:

MASAKAR

Akrap
19.04.2007., 22:17
Imaju dobar portfelj, dionice su im ok. belex je uglavnom dobro prosao,a da se ne lazemo to je zato sto dobro ulazu u srbiju.

pa nemoj tako Balija mi je najdraži fond :nono:, mada znam da će sutra bolit :zubo:

laser
19.04.2007., 22:18
P.S.

imao predosjećaj da ti ulaziš pa jućer otišao u full cash.:top:

ružica23
19.04.2007., 22:20
Ajmo malo nagađanja!:rolleyes:
Ja nagađam da bi se možda HPB ov Dionički sutra mogao izvući ,možda. Pratim ga već dulje vrijeme , čini mi se da ima dosta u Makedoniji, a MSE je danas +2,2. Granit Skopje +9.9, Feršped isto +9,9, Tutunska banka u plusu , i tako... Zapravo vidjet će se tko je gdje i koliko je promjena statuta nekih zvijezda zaživjela. Danas se vidjelo da je PBZ Invest možda i jače ušao u Srbiju nego Aureus.
ZB Aktiv i Dynamic su klasika, ful u Srbiji,Poštar u Makedoniji, a fondovi koji imaju prišvarak JIE tako-tako...još su mi na analizi:zubo:

Blagajnica
19.04.2007., 22:21
Nek se freelancer neljuti, jednokratno ću upotrijebit njegovo intelektualno vlasništvo i besplatno uzurpirati njegov komentar dan prilikom zadnje korekcije:

MASAKAR

namjeravas dici sidro ili ostajes na brodu pa makar i potonuo?
Ja sam mislila prije korekcije van, ali sam pretendriala da ce korekcija biti krajem 5. mj. gadan zafrk.
mislim ostati jos neko vrijeme jer mi se ovo cini da je prolazni val, normalna pojava, veliki masakr na kratke staze.
srecom da je kasno, pa ce nas vecina pokopati tek sutra ujutro.

P.S. sjeti se samo nasih komentara od prije 24 sata. svi su nas pokopali, ali ovako nesto nismo ni u najcrnjim planovima ocekivali za sutrasnji dan.

Poštarko
19.04.2007., 22:21

To Blagajnice to :kiss: jedino mi je žao da i ti nisi u bilo kojem HPB-u.:)

Edgar
19.04.2007., 22:23
imao predosjećaj da ti ulaziš pa jućer otišao u full cash.:top:

nevalja, postao sam predvidljiv

moram mijenjati taktiku

dobregore
19.04.2007., 22:23
neće biti takvog masakra blagajnice
ako itko strada onda će PBZ posebno