View Full Version : Fondovi - chat
Renta10
11.05.2007., 15:26
ostala sam u dynamicu :B ,
a lovu iz aktiva preselila u prospektus (isti dan) i iliriku danas (upravo se vratila iz shoppinga) ,takodjer po diskontnim cijenama :cerek:
mislim da sam dobro "ubola" i da nema stete po mene...
a neka belex luduje zbog nas svih skupa :Pivo:
Ajde onda si se izvukla.:top: Belex zelen. Evo ti :Pivo:
Ajde onda si se izvukla.:top: Belex zelen. Evo ti :Pivo:
:D
ružica23
11.05.2007., 15:36
:mama: Fima Maximum -1.32, HPB Global -0.99, piše na
http://www.kapital-plus.net/index.php?Fondovi
E tek sad sam stvarno tresnula!
tako je!
P.S. Ne dirajte mi Loty!!! :cool:
:W
:kiss:
znaci ti cekas rasplet...pa bolje da kupis nesto na rasprodaji?;)
"Moj" rezultat ovog tjedna: -0,73%
U svakom slucaju - bite ce neka pivica veceras :Pivo:
ružica23
11.05.2007., 15:40
:mama: Fima Maximum -1.32, HPB Global -0.99, piše na
http://www.kapital-plus.net/index.php?Fondovi
E tek sad sam stvarno tresnula!
Da sama sebe quotam, to je bila Makedonija...
widescreen
11.05.2007., 15:42
Ode Tomo-biće para !
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2007,5,11,srbija_vlada,73906.jl
sogor31
11.05.2007., 15:45
a ti si kao najhrabriji ovdje...:rofl: :rofl:
:zivili: nisam hrabra nego sam trenutno pijan,zivili!!!:zivili:
morskinvest
11.05.2007., 15:49
Rezime ovog tjedna:
-12437kn
Dijagnoza:
Pacijent ozbiljno razmišlja o oblokavanju ovaj vikend...
freelancer
11.05.2007., 15:52
Rezime ovog tjedna:
-12437kn
Dijagnoza:
Pacijent ozbiljno razmišlja o oblokavanju ovaj vikend...
Znalo je biti i u plusu toliko zare ne? ;)
Baron Samedi
11.05.2007., 15:53
PONEDJELJAK - PONEDJELJAK JE KLJUČAN!
Ovoga puta moj SAVJET: ostati u cash-u do ponedjeljka!
Do tada (14.05.2007) bi se trablo znati da li su Srbiji:
1) imaju ''demokratsku'' vladu
2) imaju radiklanu vladu
3) idu u nove izbore
Ionako na jednom danau ne možete puno dobiti/izgubiti!Strpite se još taj jedan dan!
Mene je pogledala Sila s neba.
Jucer navecer me zvala frendica iz Begishe, i mi spikamo, i kaze ona meni da se po Srbiji prica kako je upravo sastanak da se izbaci Pizda s trona i da on nema sanse biti tu jos 1 dan.
I NISAM se povukao! Ostao sam. Danas dodjem na posao - +1,1%
morskinvest
11.05.2007., 16:00
Znalo je biti i u plusu toliko zare ne? ;)
Znalo je. E to su bila vremena :s
Mislim da sljedeći tjedan mora završit u plusu pa makar +0,1kn :)
A do onda mora past jedna teletina ispod peke :top:
Mislim, ipak ovo treba proslaviti :rofl:
Bilobrkster
11.05.2007., 16:58
:kiss:
znaci ti cekas rasplet...pa bolje da kupis nesto na rasprodaji?;)
cekam ja prvo da mi HPB nešto isplati na račun a sve i da hoću prije ponedjeljka ne mogu ništa dokupit. :top:
dobregore
11.05.2007., 18:38
a Tomo bre treba da sazove sjednicu na kojoj će ga smjeniti :) :) :)
nevjerojatno....ovo je najača berza vrednosnih hartija na svetu...
fishenwalc
11.05.2007., 18:58
ja popušio ovih dana, sve kaj su natukli od 1.5.
dva tjedna protratio uzalud
dobregore
11.05.2007., 19:14
ja popušio ovih dana, sve kaj su natukli od 1.5.
dva tjedna protratio uzalud
ma ne brini ništa to nije uzalud...
ja se nisam povlačio...izgubio cca 0,83%
nije to ništa strašno
Boris_RI
11.05.2007., 19:56
Ajmo admini i modovi.. riješite stvar sa Edgarom. Ipak je on legenda ovog podforuma.
A vjerujem da u pravilima (koje BTW nisam pročitao :no: ) stoji nešto vezano za krivo predstavljanje, provociranje i sl...
bilokoje
11.05.2007., 20:13
ma ne brini ništa to nije uzalud...
ja se nisam povlačio...izgubio cca 0,83%
nije to ništa strašno
Nisam se ni ja povlačila, ali izgubila 1,94% ukupnog portfelja. On the bright side, samo izlaz iz aktiva je 2% :D
Pa valjda će sad krenuti nebu pod oblake, zaslužili smo nakon ovoliko hrabrosti i stresa;)
atlantis
11.05.2007., 20:22
Ajmo admini i modovi.. riješite stvar sa Edgarom. Ipak je on legenda ovog podforuma.
slazem se
xfairguy
11.05.2007., 20:27
Ja pojma nemam koliko sam izgubio bolje je tako, izvukao sam glavnicu iz ZB Aktiva i ostavo samo zaradu, bez obzira na iznenadnu promjenu situacije u Srbiji sve je to još na staklenima nogama i nije mi žao što sam tako učinio.
ruskozelezo
11.05.2007., 20:31
Molim vas komentirajte ovo... (Ovako odgovaraju djelatnici HPB investa)
"Poštovani,
Točno je da ste poslali fax 09.05. u 14.04 h. (BILO JE PRIJE 14h - a fondovi uvijek kasne jedan dan, dakle trebali su me isplatiti po cijeni od 08.05. jel tako???:confused: -- a oni su meni zaračunali po 09.05.)
Isplata se obračunava po cijeni NAVEDENOJ na zahtjevu za
Prodaju, odnosno iza 16.00 sati po cijeni od slijedećeg dana.
Slijedom navedenog, u tom slučaju svi klijenti bi zahtijevali isplatu po
danu ranije ukoliko bi im to odgovaralo zbog obračuna.
Lp,"
Kaj su se ovi najeli ludih gljiva u HPB investu ili sam ja ukrivu... :eek:
Ovo piše u statutu
"U slučaju da investitor želi prodati udjele u Fondu on o tome treba obavijestiti Društvo koje je
potom obvezno najkasnije u roku od 7 dana osigurati sredstva i isplatiti ulagatelja po cijeni važećoj
na dan podnošenja zahtjeva, uz uvjet da je prodavatelj dostavio Društvu sve potrebne dokumente.
Zahtjevi zaprimljeni poslije 16 sati smatrat će se zaprimljenima sljedeći radni dan."
atlantis
11.05.2007., 20:36
krivo :D
ti kupujesh po cijeni po kojoj je danas trgovano (pod uvjetom da si zahtjev predao do njihovog roka) a koja ce biti objavljena u ponedjeljak :)
ruskozelezo
11.05.2007., 20:38
Dakle, ako danas stoji na hr portoliu ili Hpb investu 10.05. kn 150,8132 HPB Dynamic --- a recimo da je 13h, ja kupujem ili prodajem po toj cijeni jel tako???
a ne po cijeni koja će tek biti vidljiva u ponedjeljak tj. za 11.05.
bilokoje
11.05.2007., 20:40
iliti drugim riječima, kupuješ mačka u vreći!
Lavica02
11.05.2007., 20:45
adjmo i jopet :zubo:
sve što napraviš do 14 sati ( kod nekih do 16) ide po cijeni udjela koja će se ZNATI i VIDJETI slijedeći radni dan
ruskozelezo
11.05.2007., 20:46
Dakle, ako danas stoji na hr portoliu ili Hpb investu 10.05. kn 150,8132 HPB Dynamic --- a recimo da je 13h, ja kupujem ili prodajem po toj cijeni jel tako???
Ne moze biti jednostavnije. Meni danas frajer govori iz HPB investa da ja ne mogu kupiti udjele po današnjoj cijeni nego tek po onoj koja ce biti u ponedjeljak...
Katastorfa, to nije točno.
ruskozelezo
11.05.2007., 20:49
adjmo i jopet :zubo:
sve što napraviš do 14 sati ( kod nekih do 16) ide po cijeni udjela koja će se ZNATI i VIDJETI slijedeći radni dan
U statutu piše..."Zahtjevi zaprimljeni poslije 16 sati smatrat će se zaprimljenima sljedeći radni dan".
Dakle ja kupujem po današnjoj cijeni. Onoj koja stoji na hrportfolio ill HPB invest (10.05.2007.)
atlantis
11.05.2007., 20:50
zelezo daj se koncentriraj
zajebi ono kaj si si zabrijal i pazljivo procitaj nase postove
nalog koji si dao danas do (npr.) 14 sati je nalog za kupnju udjela po cijeni njohove DANASNJE vrijednosti, a ta se cijena objavljuje SUTRA (tj. u ponedjeljak jer je sutra vikend)...
ti danas u 14 ne mozesh znati danasnju cijenu jerbo je u 14 sati trziste josh aktivno (kupuje se i prodaje na new yorku i burzama koje su vremensi iza nas)... ako chemo po srcu i sad se josh trguje na zapadnoj obali jer je tamo podne (ako se ne varam)...
jel sad jasnije zasto se danasnja cijena zna tek sutra? ;)
bilokoje
11.05.2007., 20:51
U statutu piše..."Zahtjevi zaprimljeni poslije 16 sati smatrat će se zaprimljenima sljedeći radni dan".
Dakle ja kupujem po današnjoj cijeni. Onoj koja stoji na hrportfolio ill HPB invest (10.05.2007.)
Joooj. Kako ne shvaćaš da ta cijena koju objave danas je cijena za JUČER! Ne možeš poslati zahtjev za jučer
bilokoje
11.05.2007., 20:53
ako chemo po srcu i sad se josh trguje na zapadnoj obali jer je tamo podne (ako se ne varam)...
pače ni na istočnoj još nije ni 3
atlantis
11.05.2007., 20:56
pače ni na istočnoj još nije ni 3
nisam znala do kad je radno vrijeme istocnih pa nisam htjela prejudicirati i zbuniti covjeka josh vise :D
Lavica02
11.05.2007., 20:59
daj pročitaj kaj si napisao
Dakle ja kupujem po današnjoj cijeni = da ti kupuješ/prodaješ po današnjoj cijeni ... danas je 11.05. a ona će se znati u ponedjeljak
Onoj koja stoji na hrportfolio ill HPB invest (10.05.2007.) => to je bilo jučer, jučer je bio 10.05
sve si si sam odgovorio pa još ne kužiš
Lavica02
11.05.2007., 21:03
ja sad nekaj ne kužim ...
imamo malo niže ovo=>
Premješteno: KRIZA U SRBIJI
*mila*
pa kad otvoriš temu dođeš na
Fondovi-chat => tu di smo svi
ruskozelezo
11.05.2007., 21:03
Joooj. Kako ne shvaćaš da ta cijena koju objave danas je cijena za JUČER! Ne možeš poslati zahtjev za jučer
Ja samo želim reći da, ako danas stoji na hrportfolio ili hpb invest "10.05. 150,8132 kn".... i da je trenutno 12h popodne, 1 udio u fondu cu platiti po cijeni 150,8132 kn ili ga prodati po istoj...
Slažete li se?
atlantis
11.05.2007., 21:06
Ja samo želim reći da, ako danas stoji na hrportfolio ili hpb invest "10.05. 150,8132 kn".... i da je trenutno 12h popodne, 1 udio u fondu cu platiti po cijeni 150,8132 kn ili ga prodati po istoj...
Slažete li se?
ne, platit ces cijenu kojom se danas trguje, a nju ces znati u ponedjeljak
tribal1
11.05.2007., 21:09
Htjedoh i ja krenut objašnjavat ruskom...ali, ako do sada nije skužio, previše je zabrijao...:zubo:
Arathorn
11.05.2007., 21:11
Slažete li se?
Ne slažemo se. Čitaj što ti ljudi pišu. To je cijena za jučerašnji dan, a ti svojom uplatom kupuješ po cijeni današnjeg dana. Daklem, kad na hrportfoliu bude pisalo 11.05. xxxx, ti ćeš znati po kojoj cijeni kupuješ. U statutu ti je to također lijepo napisano.
bilokoje
11.05.2007., 21:14
Eeee, znam ja šta njega muči, ono 16 h. Ako prodaš iza 16 h prodaješ po cijeni koja će na portfoliju pisati u utorak!
Ili, jednostavnije:
u utorak u 14 sati kupuješ po cijeni koja će se znati u srijedu, a u 16 sati po cijeni koja će se znati u četvrtak.
Lavica02
11.05.2007., 21:15
Eeee, znam ja šta njega muči, ono 16 h. Ako prodaš iza 16 h prodaješ po cijeni koja će na portfoliju pisati u utorak!
Ili, jednostavnije:
u utorak u 14 sati kupuješ po cijeni koja će se znati u srijedu, a u 16 sati po cijeni koja će se znati u četvrtak.
e, sad će mu sigurno biti jasnije :rofl:
bilokoje
11.05.2007., 21:16
ja sad nekaj ne kužim ...
imamo malo niže ovo=>
Premješteno: KRIZA U SRBIJI
*mila*
pa kad otvoriš temu dođeš na
Fondovi-chat => tu di smo svi
i ja to vidjela, čudno je to zaf izveo - ali ima negdje u ovom moru postova njen
bilokoje
11.05.2007., 21:16
e, sad će mu sigurno biti jasnije :rofl:
pa više ne znaš kako :rofl: :rofl: :rofl:
bilokoje
11.05.2007., 21:18
nego ljudi koji ste ovdje, molim prognoze za aktiv za ponedjeljak
atlantis
11.05.2007., 21:21
ja sam jucer kupila aktiva ;) daklem, ponedjeljak je zelen i to fino :top:
ruskozelezo
11.05.2007., 21:23
Ne slažemo se. Čitaj što ti ljudi pišu. To je cijena za jučerašnji dan, a ti svojom uplatom kupuješ po cijeni današnjeg dana. Daklem, kad na hrportfoliu bude pisalo 11.05. xxxx, ti ćeš znati po kojoj cijeni kupuješ. U statutu ti je to također lijepo napisano.
Ispričavam se svima....ja sam kriv.
Bio sam u HI Growthu a oni objavljuju cijene po današnjem danu 11.05. a ovi u HPB za 10.05.
bilokoje
11.05.2007., 21:26
zelezo lijepo što se ispričavaš, ali i dalje je nemoguće to što tvrdiš.
bilokoje
11.05.2007., 21:27
ja sam jucer kupila aktiva ;) daklem, ponedjeljak je zelen i to fino :top:
ja isto živim u nadi. vrijeme je da nas malo nagrade za vjernost. :cerek:
DiAbLeRo
11.05.2007., 21:28
Evo ako vam se da čitat... Zanimljivo mišljenje.
http://www.mojnovac.net/forumi/showpost.php?p=264525&postcount=2467
DiAbLeRo
11.05.2007., 21:34
Ne bih htio zvučati kao da iznosim teoriju zavjere, ali kad vidim ove članke na mnogim internet portalima koji smiruju ulagače u fondove, ne mogu se oteti dojmu da marketing radi svoje, i da fond-manageri pumpaju nas ulagače...
bilokoje
11.05.2007., 21:35
Meni se frajer čini prilično paranoičan. Naravno da ljudi zarađuju na svemu tome, i naravno da ima nepravilnosti, ali ovo je još Balkan i to je za očekivati.
Prije 10 godina ni u jednom kafiću niste dobivali račun i svi su njihovi vlasnici bili bogataši. Danas se situacija malo promijenila. Vjerujem da je tako i za fondove i dionice. Regulativa postoji, vjerojatno se tu i tamo zaobiđe, ali neće još dugo.
bilokoje
11.05.2007., 21:37
Ne bih htio zvučati kao da iznosim teoriju zavjere, ali kad vidim ove članke na mnogim internet portalima koji smiruju ulagače u fondove, ne mogu se oteti dojmu da marketing radi svoje, i da fond-manageri pumpaju nas ulagače...
Ja to isto sve čitam, ali pokušavam ne nasjedati. Zbroji si koliko si izgubio - ako je prihvatljivo ostani, ako nije izađi - meni se to čini najefikasnije smirivanje/pumpanje
DiAbLeRo
11.05.2007., 21:40
Ja to isto sve čitam, ali pokušavam ne nasjedati. Zbroji si koliko si izgubio - ako je prihvatljivo ostani, ako nije izađi - meni se to čini najefikasnije smirivanje/pumpanje
Samo me ne pitaj kad sam ušao i koliko sam izgubio...
atlantis
11.05.2007., 21:45
Samo me ne pitaj kad sam ušao i koliko sam izgubio...
usao si prije tjedan dana i izgubio puno ;)
gle, dionice su rizik, velik
kod upada u bilokoji fond stoji ti da ima rizika
usao si ili nesmotreno (ne citajuci) ili svjestan rizika ;)
ja sam s prvim ulogom usla u sijecnju... taj ulog mi s proslim padovima ima 20% dobit...
daklem, za novce koje sam stedjela dobila sam 20%...
izgubim li tih 20% svjesno sam ih izgubila...
ulaganje u fondove je dugorocno, ne gledash ga na tjedan, dva, tri ...
ako nisi spreman na to, ulazi u orocenu stednju i mirno spavaj :)
DiAbLeRo
11.05.2007., 21:48
Znam, ali timing mi je bio užasan, moram priznat. Srećom, nije mi prvi ulog (ali je najveći), pa imam još fore. Ali ne puno.
ružica23
11.05.2007., 21:53
Forumaš Lucciano na spomenutom forumu brije u prazno.
Kao što i brojni forumaši briju u prazno i s poluinformacijama koje s vremenom postanu Biblija. Najbolji primjer je spekuliranje o "oni su u grlu u toj i toj dionici i sl" . Imala sam prilike nekoliko puta imati u rukama svježi inside isprint trgovanja uglednih fondova za poneki dan. Onak uz kavu... Situacije se munjevito znaju promijeniti, iz dana u dan. Danas smo do grla u toj i toj dionici , a sutra je pozicija 00,00. Danas nas nema, a sutra smo na drugoj poziciji u registru.
Želim poručiti svima da ne trebaju brinuti, ne frizira se. Uostalom, depozitna banka svaki dan obavlja dodatnu kontrolu. To bi bilo i krivično djelo i svaki imaoc udjela bi mogao tužiti...
atlantis
11.05.2007., 21:55
Znam, ali timing mi je bio užasan, moram priznat. Srećom, nije mi prvi ulog (ali je najveći), pa imam još fore. Ali ne puno.
ubuduce vrebaj korekcije i nakon njih uplacuj :)
ružica23
11.05.2007., 22:02
daklem, za novce koje sam stedjela dobila sam 20%...
izgubim li tih 20% svjesno sam ih izgubila...
ulaganje u fondove je dugorocno, ne gledash ga na tjedan, dva, tri ...
ako nisi spreman na to, ulazi u orocenu stednju i mirno spavaj :)
:top: 20% od početka godine!
Da mi je netko pred petnaestak godina rekal da mogu u 4 mjeseca dobit 20% na investiranju... ej, pametnije bi kupovala tadašnje discount dionice za šljakere...
Jedino kaj je ograničavajuće u investiranju je vrijeme!
gendale
11.05.2007., 22:12
Pozdrav svima.
Evo čitam današnje postove nakon još jednog masakra koji je snašao naše portfelje.
Umro sam od smijeha kad sam vidio ovu zahebanciju sa tatom od Edgara.:lol: :lol: :lol: To mi je popravilo dan. Mama je već bila previše, ali tati :top: za ideju. Ipak, nakon svega stajem u zaštitu legende na ovom forumu pa se slažem sa onima koji misle da tatu i mamu treba :ban: , ako to već nije učinjeno.
Jedan je Edgar !
blueone1
11.05.2007., 22:20
Pogotovo kad ulozi tamo di je kakio.
GrayWolf
11.05.2007., 22:20
Pozdrav svima.
Evo čitam današnje postove nakon još jednog masakra koji je snašao naše portfelje.
Umro sam od smijeha kad sam vidio ovu zahebanciju sa tatom od Edgara.:lol: :lol: :lol: To mi je popravilo dan. Mama je već bila previše, ali tati :top: za ideju. Ipak, nakon svega stajem u zaštitu legende na ovom forumu pa se slažem sa onima koji misle da tatu i mamu treba :ban: , ako to već nije učinjeno.
Jedan je Edgar !
je slažem se..uostalom to bi bio nepotizam zar ne? :rofl:
atlantis
11.05.2007., 22:46
:top: 20% od početka godine!
Da mi je netko pred petnaestak godina rekal da mogu u 4 mjeseca dobit 20% na investiranju... ej, pametnije bi kupovala tadašnje discount dionice za šljakere...
Jedino kaj je ograničavajuće u investiranju je vrijeme!
i to u fondu s kojim nisam prezadovoljna :D :D
ak se ne popravi, ovo kaj imam u njemu bu mi sidro :D :D
Lavica02
11.05.2007., 22:46
http://i8.tinypic.com/4qpaxlk.gif
atlantis
11.05.2007., 22:47
http://i8.tinypic.com/4qpaxlk.gif
:rofl: :D :D
Pa evo da se i ja malo ukljucim pratim vase rasprave nekoliko mjeseci pa biobi red i da ja koju prozborim jel tako :) inace imam 100% u zg pasivu kako ga vi nazivate nekih 50.000 kuna i nenamjeravam vadit makar sve otislo k vragu. Evo bas gledam srbi napravili vladu bez onog idiota koji me je kostao nekoliko stotina kuna :)) uglavnom da neodugovlacim nenamjeravam vadit iz zg pasiva nista niti cu to napravit u sljedecih 5 godina samo cu ga podebljavat. Jako sam razocaran nekim ljudima ovdje koji pljuju po zg pasivu svaka cast ljudima koji vjeruju u taj mocan fond i nadam se da ce biti NASA ZADNJA !! POZDRAV SVIMA
Nikolaus
11.05.2007., 23:11
nego ljudi koji ste ovdje, molim prognoze za aktiv za ponedjeljak
>+1,50 <+2,50 :Pop:
Pa evo da se i ja malo ukljucim pratim vase rasprave nekoliko mjeseci pa biobi red i da ja koju prozborim jel tako :) inace imam 100% u zg pasivu kako ga vi nazivate nekih 50.000 kuna i nenamjeravam vadit makar sve otislo k vragu. Evo bas gledam srbi napravili vladu bez onog idiota koji me je kostao nekoliko stotina kuna :)) uglavnom da neodugovlacim nenamjeravam vadit iz zg pasiva nista niti cu to napravit u sljedecih 5 godina samo cu ga podebljavat. Jako sam razocaran nekim ljudima ovdje koji pljuju po zg pasivu svaka cast ljudima koji vjeruju u taj mocan fond i nadam se da ce biti NASA ZADNJA !! POZDRAV SVIMA
dobrodošla,
nadam se da će od svih nas biti zadnja :zubo:
inače, jesi čitala one postove o svim jajima u istoj košari :)
Zafashan
11.05.2007., 23:19
A vjerujem da u pravilima (koje BTW nisam pročitao :no: ) stoji nešto vezano za krivo predstavljanje, provociranje i sl...
Čekaj, čekaj. Pa nećemo valjda glumiti mimozice. Ja smatram da se je on (Edgar) zahebavao. A da je legenda, to je, u tome se svi slažemo.
Mama je banirana (jer je očiti klon), tata još nije (nisam uspio naći čiji je klon) i neću ga banirati dok ne zasluži. Dosad nisam vidio ništa što bi opravdalo tako nešto. Osim malo nevine zahebancije (ali više drugih forumaša nego tate). Ako sam nešto propustio, upozorite me prijavom.
Bojim se da je malo preosjetljiv. Nemam opravdanja da nekoga baniram radi toga što u nicku ima ovakav slučaj. Uostalom, ako se ne varam, čovjek (tata) se ogradio i rekao da to nema veze sa našim Edgarom.
I hope it helps.
I stoga, mogu samo zapjevati Edgaru:
VRATI SEEEEEEEE
VRATI SEEEEEEEE
VRATI SEEEEEEEE
VRATI SEEEEEEEE
VRATI SEEEEEEEE
VRATI SEEEEEEEE
VRATI SEEEEEEEE
Zafashan
11.05.2007., 23:25
Ne. Cijeni od 11.05 (što je danas) koja će biti objavljena u ponedjeljak (pod uvetom da predaš zahtjev 11.05. do vremena koje je navedeno u zahtjevu).
Zafashan
11.05.2007., 23:25
Ne moze biti jednostavnije. Meni danas frajer govori iz HPB investa da ja ne mogu kupiti udjele po današnjoj cijeni nego tek po onoj koja ce biti u ponedjeljak...
Katastorfa, to nije točno.
Je, točno je. :D
Zafashan
11.05.2007., 23:27
Ne.
Kupuješ/prodaješ po cijeni koja će biti objavljena sutra (tj. slijedeći radni dan, a u stvari će biti cijena od danas na kraju dana).
Zafashan
11.05.2007., 23:28
Slažete li se?
Ne, ne slažem se.
bilokoje
11.05.2007., 23:30
Vidim i tebi zabavno ovo odgovarati!
Lavica02
11.05.2007., 23:30
misliš da je sada shvatio?
bilokoje
11.05.2007., 23:31
Kako gubici danas?
Lavica02
11.05.2007., 23:33
nisam željela gledati stanje ovih dana, no onako odokativno :lol: cca 3000
atlantis
11.05.2007., 23:36
dobrodošla,
nadam se da će od svih nas biti zadnja :zubo:
inače, jesi čitala one postove o svim jajima u istoj košari :)
dobrodosla :)
akrap je u pravu, preslozi sredstva da ne budesh jedna od ovih koji se hvalatju za glavu u danima poput ovih koji su prosli :zubo:
kronberger
11.05.2007., 23:38
Umro sam od smijeha kad sam vidio ovu zahebanciju sa tatom od Edgara.:lol: :lol: :lol: To mi je popravilo dan. Mama je već bila previše, ali tati :top: za ideju.
Pa dobro bila je i majka bar malo smjesna. Bar u tom trenutku.
Jadan Edgar, em na otkaznom roku em gubi na belexu.
A mi se sprdamo.
bilokoje
11.05.2007., 23:40
Ja sam isto umirala od smijeha i na mamu i na tatu. ALi više volimo Edgara, VRATI SE!
kronberger
11.05.2007., 23:50
...treba im više vremena da silnu imovinu pobroje..kojih 2 dana :rofl:
a obzirom da su nam ziheraši bježali iz fondova ovih dana, pa su sigurno rasprodali po totalnom sniženju, a mozda će nešto minusa i "prebaciti" - vjerujem da će nam aktiv biti crveni i u pon. moja predviđanja -0,45%
Ako bude manje od +1% kupim svu lovu i idem na crveno.
P.S.
China mobile je otisao na +5% u americi i tu i tamo po evropi. Ne znam po cemu bi se ravnao.
gloweson
11.05.2007., 23:53
Ode Grobar tomo, lakše se diše; egshejL :jumping:
edi vrati se skuhat ćemo ti paštašutu :zivili:
potpis; Nadzorni odbor Edgar investa
hartije E-investa pale za neverojatnih petsto procenata:flop:
Bumboslav
11.05.2007., 23:57
Hello, novi sam član, već danima čitam i uživam, pa sam se konačno i učlanio :)
Bilo je zabavno zadnja 72 sata, u ZB Globalu sam i ZB Aktivu, pa mi je bilo tim zabavnije. :o
Vidim da koristite pseudonime za neke fondove, neke sam skužio a neke ne, može lista pseudonima, da meni i drugim "zelenim" članovima razbijete nedoumice
Pasiv = Aktiv
Dynamic = Dinamitni
dalje ... ?
Lavica02
11.05.2007., 23:59
Vidim da koristite pseudonime za neke fondove, neke sam skužio a neke ne, može lista pseudonima, da meni i drugim "zelenim" članovima razbijete nedoumice?
može, ali kad se @Edgar vrati http://i1.tinypic.com/62zyn2t.gif
on to nekak tak dobro sroči :cerek:
Lavica02
12.05.2007., 00:00
e, da ....
Dobro nam došao!!!
gloweson
12.05.2007., 00:23
Vidim da koristite pseudonime za neke fondove, neke sam skužio a neke ne, može lista pseudonima, da meni i drugim "zelenim" članovima razbijete nedoumice
Pasiv = Aktiv
Dynamic = Dinamitni
dalje ... ?
probaj ovdje
http://www.forum.hr/showthread.php?t=188896&page=333
+/- 20 stranica :top:
and welcome, ofkors
Bumboslav
12.05.2007., 00:30
Pa zar nema ipak već neka kratka lista pseudonima fondova, bar onih 15-ak udarnih fondova, da ne lutam sim-tam tražeći na sve strane?
Tko to prvi objavi dajem mu pola moje pušione u zadnja tri dana, a nastale zbog precednika skupštine "tamo daleko, tamo ..."
gloweson
12.05.2007., 00:34
Ako bude manje od +1% kupim svu lovu i idem na crveno.
P.S.
China mobile je otisao na +5% u americi i tu i tamo po evropi. Ne znam po cemu bi se ravnao.
+5+5 čini +10 :D
ma sve ce on to da nadokandi za tjedan dana..glavno da nam je balkan na pravom kolosjeku..dobar miran i koncentriran na mrkvu (zemlja porijekla: EU)
Renta10
12.05.2007., 00:35
Ma kaj brinete, nema šanse da Edgar ode, pa on je ovisnik o chatu.:D
Nego, ajmo malo o predviđanjima za dynamitni u ponedjeljak. Ja kažem najmanje +2.50!:top:
POSLJEDNJI TRZAJ
12.05.2007., 00:38
+5+5 čini +10 :D
ma sve ce on to da nadokandi za tjedan dana..glavno da nam je balkan na pravom kolosjeku..dobar miran i koncentriran na mrkvu (zemlja porijekla: EU)
ja prognoziram minimum +2%
dobregore
12.05.2007., 00:59
Ma kaj brinete, nema šanse da Edgar ode, pa on je ovisnik o chatu.:D
Nego, ajmo malo o predviđanjima za dynamitni u ponedjeljak. Ja kažem najmanje +2.50!:top:
hm...teško će biti preko +2%...
premda nisam u njemu...ja sam u pebezejcu i izgorio za par tisuća...ali sve je to o.k.
peepman
12.05.2007., 01:39
šta, Edgar misli ozbiljno?
baš dobro, sad je cijelo tržište excel tablica u mojim rukama :D
dobregore
12.05.2007., 01:41
šta, Edgar misli ozbiljno?
baš dobro, sad je cijelo tržište excel tablica u mojim rukama :D
peep kako si prošao ovih dana? Je se crvenilo jako odrazilo?
peepman
12.05.2007., 01:46
oko 2000 minusa u odnosu na 02.05. kad sam udvostručio ulog.
dobregore
12.05.2007., 01:53
da...i ja sam cca 3000...
ja ne očekujem neko jako zelenilo u ponedjeljak
Samo da rascistimo nesto ja NISAM ONA NEGO ON !!! im musko :)) i obozavam zg pasiv i nevadim nista makar sve otislo u k.... do kraja pa gdje pukne pukne ..... a vi koji vadite ili ste vec izvadili iz pasiva cete se pokajat :)
freelancer
12.05.2007., 04:00
Pa sve je to manje/više poznato.
Mama od Edgara, Tata od Edgara i sam Edgar su ubačeni aganti od ICF-a a protiv ZB-a.
A neki ''renomiraniji'' i aktivniji članovi ovdje, već su teški mlijunaši i ubačeni agenti, ali neće javno da priznaju.
U biti tko zna čiji sam i ja sam agent!? :eek:
p.s.
Fondovi - molim ponudu za DODATNO lobiranje na PM! :zubo:
freelancer
12.05.2007., 04:09
Pasiv = Aktiv
Dynamic = Dinamitni
To jedino naš vrli EDGAR imam PRAVO odgovoriti, naime taj renomirani član (ternutno u ilegali) je predsjednik odbora za preimenovanje fondova.
Znamo i mi, ali jedan je Eduardo!:rofl: :zubo:
Boris_RI
12.05.2007., 07:18
Eto... moje pojačenje otišlo!
Go HPB go :top:
Boris_RI
12.05.2007., 07:29
Čekaj, čekaj. Pa nećemo valjda glumiti mimozice. Ja smatram da se je on (Edgar) zahebavao. A da je legenda, to je, u tome se svi slažemo.
Mama je banirana (jer je očiti klon), tata još nije (nisam uspio naći čiji je klon) i neću ga banirati dok ne zasluži.
Neću ulaziti u tvoje odluke, ali dok sam bio admin na jednom forumu. Ovakve stvari sam smratao provokacijama, a u pravilima tog foruma je stajalo da je to zabranjeno.
Ako nije htio provocirati, mogao se nazvati: Mujo, Pero, bitanga, tata od legende, itd, itd...
No spominjanjem nicka.. mislim da je to prešlo u namjerne provokacije određenog člana foruma.
(Ali ja nisam mod... pa nemam prava odlučivanja. No da ih imam, jadni Edgar bi nam bio siroče) :zubo:
Neću ulaziti u tvoje odluke, ali dok sam bio admin na jednom forumu. Ovakve stvari sam smratao provokacijama, a u pravilima tog foruma je stajalo da je to zabranjeno.
Ako nije htio provocirati, mogao se nazvati: Mujo, Pero, bitanga, tata od legende, itd, itd...
No spominjanjem nicka.. mislim da je to prešlo u namjerne provokacije određenog člana foruma.
(Ali ja nisam mod... pa nemam prava odlučivanja. No da ih imam, jadni Edgar bi nam bio siroče) :zubo:
Moglo bi se reći, da je poanta cijele priče sažeta u ovom tvom postu, Borise.
Ne, nisam razmaženo derište od 6 godina, niti mimioza, ali lagano mi svakim danom sve više idu neke stvari na onu stvar na ovome forumu
Kao prvo fala svima na podršci, iako večina vas zapravo nezna što je sama srž problema
nije problem bila ova provokacija, već bezazlena šala, ali mi je pukao film.
a pukao je, jer je ovo jednostavno forum bez voznog reda, na kojem se moderatori pozivjau na pravila (koja btw nigdje ne mogu pronaći) i svaki od njih tumači ih na svoji način
nije mi jasno da ovakove stvari nisu zabranjene, da jedna se ista osoba prijavljuje pod 7 (doslovce 7 nickova) i ništa se ne dešava. sve to traje danima i tjednima i nikome ništa. kad takovu stvar prijavim onda dobijem katron.
pa gdi toga ima. uopće ovdje ne tvrdim da je autor 'moje 0bitelji' jedna te ista osoba o kojoj ovdje zborim, ali što je previše previše je.
i da vam citiram sig dotičnog sedmerostrukog klona: uzlaud Vam trud svirači
i tko je sad tu lud? od 7 nickova 3 mu se baniraju na 3 dana i onda uredno sve ispočetka. za nepovjerovati. tip javno tvrdi da su to insinuacije a milkyway mu nađe Isti IP i opet ništa.
hebala vas vaša pravila
ako nekome nešto nije jasno:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=196034&page=7
od posta broj 155 na dalje
i
http://www.forum.hr/showthread.php?t=219489
Dan,
Budući da još nikad nisam ulagao u fondove, a zainteresiran sam, molio bih znalce da mi kažu nešto o ovom fondu:
Erste Balance:
Vrsta fonda: mješoviti fond
Strategija ulaganja: do 50% imovine ulaže se u dionice i/ili u udjele u pretežno dioničkim fondovima, do 25% u kratkoročne financijske instrumente (depoziti, trezorski i blagajnički zapisi). Ostatak imovine ulaže se u obveznice i/ili udjele u pretežno obvezničkim fondovima.
Početak rada fonda: 18.01.2001.
Obračunska jedinica fonda: EUR
Minimalna visina svakog ulaganja: 400,00 kuna
Minimalna uplata u Fond prilikom ulaganja koje predstavlja investicijski plan je 100 kuna, gdje se pod investicijskim planom podrazumijevaju ugovorene kontinuirane periodične uplate u razdoblju ne kraćem od 12 mjeseci putem trajnog naloga i sl.
Naknade:
- ulazna: ne postoji
- izlazna: za ulaganja kraća od 3 mjeseca izlazna naknada je 3%, za ulaganja od 3 mjeseca i više, a kraća od 1 godine naknada je 1%, a za ulaganja duža od 1 godine izlazna naknada se ne naplaćuje.
- za upravljanje: 1,5% od neto imovine fonda godišnje
- depozitnoj banci: 0,15% od neto imovine fonda godišnje
Društvo za upravljanje: Erste-invest d.o.o.
Depozitna banka: Erste & Steiermärkische Bank d.d. Rijeka
Preporučeno vrijeme ulaganja: dulje od dvije godine
Sad oni navode da je razdoblje ulaganja preporučeno više od 2 godine.
Ja sam mislio sa probu staviti max.10000 kn, ili kupiti npr.3000 pa svaki mjesec dodavati po 1000-2000, čisto da vidim kako to izgleda, i naravno da nešto zaradim.
Dali mogu očekivati da će vrijednost rasti u nekih 6 mjeseci (toliko bi za početak pokušao, a onda bi prodao udjele, a možda i nastavio, ovisi o situaciji, i tome dali će mi trebati lova).
Spominje se izlazna naknada od 1 % ako izađem unutar 3-12 mjeseci.
Dali je to postotak na uplaćenu svotu, ili postotak na dobit, ili na postotak na uplaćenu svotu+dobit??
Hvala ;)
bilokoje
12.05.2007., 10:17
Smarty, ja sam u Erste Bal i prilično sam zadovoljna. Zaradio mi je 8% prvi mjesec. To je jedan miran fond koji ljudi previše ne hvale, ne raste suludo ali bome ni ne pada suludo, što dobro dođe u ovim turbulentnim vremenima. Dakle, možeš očekivati dobit, ali je i ne mora biti (prinosi iz prošlosti nisu garancija prinosa u budućnosti :)). Izlazna se odnosi na postotak uplaćene svote + dobiti.
Smarty, ja sam u Erste Bal i prilično sam zadovoljna. Zaradio mi je 8% prvi mjesec. To je jedan miran fond koji ljudi previše ne hvale, ne raste suludo ali bome ni ne pada suludo, što dobro dođe u ovim turbulentnim vremenima. Dakle, možeš očekivati dobit, ali je i ne mora biti (prinosi iz prošlosti nisu garancija prinosa u budućnosti :)). Izlazna se odnosi na postotak uplaćene svote + dobiti.
Dakle, preporučuješ mi?
Sada štedim u Erste banci, i to aktivna štednja, kamate nisu loše, ali nekako me je privuklo ovo... Koliko sam gledao one grafove, stalno lagano raste, pa tu i tamo izgubi nešto, ali ne pretjerano, ali kroz mjesec dana opet poraste na prijašnju razinu, ili iznad nje.
Koliko sam vidio, do sada nije bilo velikih gubitaka, pa pretpostavljam da rizik nije jako velik...
I u svakom trenatku mogu prodati udio, i platiti im malu naknadicu za to :)
?
bilokoje
12.05.2007., 10:37
Edgare, dobrodošao nazad.
Pročitala sam ovo što si linkao (ne baš detaljno) i nemam nekog komentara osim da ne možeš u anonimnoj online zajednici očekivati savršeni red, uvijek se nađe kretena kojima pravila ne znače ništa.
Dakle, opusti se pliz, niko te nema na zubu. Bez obzira na sve, ono s tatom nije bila loša fora:)
Troop3r
12.05.2007., 10:38
Pozdrav ekipa.. mene zanima dali se moze negdje nac struktura ulaganja aktiva po dionicama.. da vidim sta su oni zadnjih dana radili po srbiji.. Dal su im glavne dionice i dalje AIKB i DJMN i tako dalje.. Strah me da nisi mozda izlazili iz srbije..
bilokoje
12.05.2007., 10:42
Dakle, preporučuješ mi?
Sada štedim u Erste banci, i to aktivna štednja, kamate nisu loše, ali nekako me je privuklo ovo... Koliko sam gledao one grafove, stalno lagano raste, pa tu i tamo izgubi nešto, ali ne pretjerano, ali kroz mjesec dana opet poraste na prijašnju razinu, ili iznad nje.
Koliko sam vidio, do sada nije bilo velikih gubitaka, pa pretpostavljam da rizik nije jako velik...
I u svakom trenatku mogu prodati udio, i platiti im malu naknadicu za to :)
?
Uz rizik da me razapnu pametniji i iskusniji od mene (ne smiješ nikom ništa preporučivati na ovom forumu :) ) i ja pretpostavljam da rizik nije enorman i da će nam Erste zaraditi lijepu svoticu.
Ali moram ispričati i priču iz života - uvela ja moju prijateljicu u priču o fondovima i ona se totalno zapalila, uplatila oko 100 kkn u aktiv, sličnu svotu u ZB global, RBA CE i PBZ eq (sama je birala fondove). To je bilo prije cca mjesec dana i sad je na pragu minusa. Nije da mi prebacuje, ali me svaki dan panično zove par puta da što da radi! Samo da znaš što se može desiti!
Tata od Edgara
12.05.2007., 11:40
Pozdrav ekipa.. mene zanima dali se moze negdje nac struktura ulaganja aktiva po dionicama.. da vidim sta su oni zadnjih dana radili po srbiji.. Dal su im glavne dionice i dalje AIKB i DJMN i tako dalje.. Strah me da nisi mozda izlazili iz srbije..
Nemate čega biti strah jer je ZB aktiv i dalje vrlo prisutan na srpskom tržištu te ćeš to vidjeti već u ponedjeljak kad se dobro bude pozelenio . Zb Aktiv ti je fond koji ne obavještava svoje kliente u koje to točno dionice ulaže odnosno iz kojih izlazi . Po toj formuli ovaj fond ima veliki prinos :)
atlantis
12.05.2007., 12:11
Nemate čega biti strah jer je ZB aktiv i dalje vrlo prisutan na srpskom tržištu te ćeš to vidjeti već u ponedjeljak kad se dobro bude pozelenio . Zb Aktiv ti je fond koji ne obavještava svoje kliente u koje to točno dionice ulaže odnosno iz kojih izlazi . Po toj formuli ovaj fond ima veliki prinos :)
gle, tko god da jesi
cemu taj nick i chemu ovo sve?
jl iz Edgarovog posta vidljivo da mu smeta tvoje pojavljivanje pod tim nickom? je
zashto onda nemas u sebi one osnovne ljudske socijalne osjetljivosti pa se ne regash pod nekim drugim nickom?
(mislim, znam tko si, sad samo treba Zafu pokazat to)...
widescreen
12.05.2007., 12:17
gle, tko god da jesi
cemu taj nick i chemu ovo sve?
jl iz Edgarovog posta vidljivo da mu smeta tvoje pojavljivanje pod tim nickom? je
zashto onda nemas u sebi one osnovne ljudske socijalne osjetljivosti pa se ne regash pod nekim drugim nickom?
(mislim, znam tko si, sad samo treba Zafu pokazat to)...
I ne kaže se tata od Edgara , nego Edgarov tata... mada fakat ne kužim foru...
Tata od Edgara
12.05.2007., 12:21
Imam osiječaja da ovdje nisam dobro došao ?
bilokoje
12.05.2007., 12:43
Imam osiječaja da ovdje nisam dobro došao ?
Obzirom se Edgar tako nasekirao, žao mi je ali nisi - izgleda da je zezancija prevršila mjeru.
BTW, kaže se osjećaj :)
ne znam ni tko je Edgar (osim prema posljednjih 2 tjedna koliko citam ovaj podforum) a jos manje ko mu je 'tata', ali ne razumijem uopce situaciju u kojoj se razgovara sa likom s losim smislom za humor, a istovremeno gazi preko leseva (iliti postova) konstruktivnog clana.
jadno je da pored moderatora covjek mora sam opisivat svoje (korektno i konstruktivno) ucestvovanje na forumu i istovremeno molit za zastitu od sranja ispod svake razine kad bi to trebala biti automatika moderatorskog posla.
da smo na ljesu il tako necem, pa jos i Boze pomozi...ali ovdje, stvarno debilno. ispod svake razine moderatorstva.
PS.
uopce nije vazno da li Edgaru smeta i da li je on to izrazio ili ne. ne treba valjda moderatorima Edgar (ili bilo tko drugi) da bi ih se potaklo da forum na neki kurac lici. a valjda se ne trebamo objasnjavat da ovakvi izleti od foruma rade smijuriju. jer ako trebamo, onda je sve skupa besmisleno.
Bilobrkster
12.05.2007., 13:00
daj zaf, prestani više okretat glavu i baniraj ovog lika. u protivnom, udruzit ćemo se i banat tebe :amen:
Puno je fondova, al jedan je Edgar. Tablica mu nevalja, al savjeti da! :top:
Tata od Edgara
12.05.2007., 13:19
Mislim da ću iz protesta napustiti ovaj forum
peepman
12.05.2007., 13:27
"Mislim da ću iz protesta napustiti ovaj forum"
ajde, eto i ja te molim
Bilobrkster
12.05.2007., 13:37
ajde, eto i ja te molim
i ja :cool:
peepman
12.05.2007., 14:03
Beogradska burza, čiji su indeksi zabilježili pad nakon izbora Tomislava Nikolića za predsjednika Skupštine, jučer se oporavila pa je indeks Belex zabilježio rast veći od deset posto.
Vladimir Pavlović, portfolio-menadžer u fondu Fima Proactive i partner Fima Grupe za Srbiju, istaknuo je da su uloge povukli samo kratkoročni ulagači špekulanti, što su dugoročni institucionalni investitori iz Hrvatske, Srbije, SAD-a i Švedske iskoristili za kupnju vrijednosnica po nižim cijenama.
– Kad se dogodi korekcija, najprije padnu nerealno visoke dionice, dok neke uopće nisu imale pad – kaže Pavlović. Korekcija se odrazila i na cijenu udjela fondova HPB Globala, HPB Dynamica i HPB Dioničkog fonda koji ondje ulažu, no nakon zaustavljanja pada, već su jučer nastavili ostvarivati prinose. Beogradskoj burzi izloženi su i ZB aktiv te ZB global.
Fond-menadžeri iz obje kuće poručili su kako su u odnosu na prinose koje su dionička tržišta ostvarila u višegodišnjem razdoblju, takve korekcije beznačajne
http://www.vecernji.hr/home/manager/801655/index.do
Nego, da li ce biti izbori 14.5. u Srbiji s obzirom da su Kostunica i Tadic uspjeli oformiti vladu? Jer ako ce se stanje tamo napokon stabilizirati, dionice brzo krecu gore!
Zafashan
12.05.2007., 15:01
Vidim ja da se digla buna dok me nije bilo. Tako ti to ide... daš im prst, već bi mi otkinuli i glavu... Gladuši jedni... :zubo:
Eto, Edgare, nisam znao da vodiš bitke u bespućima foruma sa bolesnicima koji ne prezaju ni od čega. Ali pomisao da će se netko klonirati iz ovakvih razloga me je dosad zaobilazila. Čovjek se uči dok je živ. Zato nam roditelji kažu da ima svakakvih ljudi. Pitam se samo kako će se sad reinkarnirati...
Uglavnom, "roditelji" su banirani. Welcome back. I molim te da nam ne zaspamaš i zatrollaš sve topice, jer poznavajući tebe, život bi nam postao pakao.
:E
prosli tjedan ulozila u aktiv a u ponedjeljak u dinamik 100%. to je dugoročno ulaganje sta ste se uspanicili.
inace sad kad sam se vec opekla neki pricaju o tome da ne ulazu prije korekcije pa kako sam mogla znat da ce bas sad biti korekcija
bickomir
12.05.2007., 16:16
prosli tjedan ulozila u aktiv a u ponedjeljak u dinamik 100%. to je dugoročno ulaganje sta ste se uspanicili.
inace sad kad sam se vec opekla neki pricaju o tome da ne ulazu prije korekcije pa kako sam mogla znat da ce bas sad biti korekcija
Krivo su ti rekli.
Ulaže se poslije korekcije:top:
Lavica02
12.05.2007., 16:21
:W:W:W
:W:W:W
.........................
Edgare, pa mi te tu volimo
.... zašto si ti sada ljut na nas i ostavljaš :cry:
nemoj biti takav...
evo i Zash je one zločeste bannao i bude opet čim se primirišu (jel tako?)
šaljem ti smokicu (stavila bi i smajlić, ali nisam na svom kompu pa ih nemam)
dobregore
12.05.2007., 17:31
Svaka čast Edgare, novi sam član ali ne mogu ne primjetiti da je tvoj odgovor neumjesan do bola, umjesto da zadržiš svoj nivo spuštaš se na nivo bedaka koji te provocira. Admin sam bio na vrlo zapaljivom forumu i "tvoja familija" bi zbog takvog lupetanja letila asap, a ti bi za ovakav odgovor dobio PM sa sugestijom da se suzdržiš od ovakve spike, bez obzira koliko bio uzrujan.
Eto, ništa osobno, samo moje opažanje.
A ti "jebi mater svima" na ovom forumu i dalje, kao što se prijetiš, ako ti je to način postojanja i satisfakcija, i način rješavanja ovakvih "hard kejsova", then let it be.
ma pusti bumboslave, edgar je o.k. član foruma, vratit će se on...
a provokacija ima svagdje, i ne treba reagirati na to...
...nego...hoće li biti zelenila u ponedjeljak
pozicije u srbiji se stabiliziraju i SJPT i AIKB i KMBN...
pozdrav...
Boris_RI
12.05.2007., 17:39
Ima li kakvih promjena u portfelju dinamitnog glede na belex?
Koje su mu uzdanice sada u igri?
morskinvest
12.05.2007., 18:07
"Ovim putem u ime Ri-Investa upućujem službeni poziv na povratak uvaženom predstavniku Edgar Investa. Odluka stupa na snagu odmah. Eventualna žalba ne odgađa izvršenje odluke."
Inače ovim putem javno izražavam potporu svim vrstama zezancije koja je u okvirima općeprihvatljivog ponašanja i neugrožavanja integriteta ovdje prisutnih članova. Svako neprimjereno ponašanje treba istog trenutka kazniti.
Podsjećam da je ovo jedinstveni forum ovakog tipa tj -
"NEOZBILJNO-OZBILJAN forum" a ne samo NEOZBILJAN.
:s
Clint Beastwood
12.05.2007., 18:34
ako ne bude zeleno u ponedjeljak, fond menadžeri će od mene bježat s ovim izrazom lica:eek:
Lavica02
12.05.2007., 19:11
sad u svakom novom nick-u vidim @Edgara
Ovaj forum me je privukao baš zbog ležernosti i neformalnog pristupa ozbiljnoj temi kao što su fondovi i ulaganje teško stečenog i svima nama dragog novca.
Edgar je svakako jedan od onih likova koji daje štih i dušu ovom forumu.:top:
Pojava Tate i Mame od Edgara je ono što me je u ovom po fondove turbulentnom vremenu svakako dobro nasmijalo.
Edgar je i sam tu šalu dobro prihvaćao i dobro na nju reagirao sve do...
Ponajviše me je iznenadila Edgarova reakcija, toliki izljev žuči, te silne prijetnje i psovke.:flop:
U svakom slučaju to mi nije nalik na ono što sam prije on njega pročitao.
Da je tako reagirao netko od mlađih članova odmah bi letio.
Forum bez Edgara ne može biti isti, ali ako na ovom chatu ne može biti zafrkancije onda bolje da ga i nema.
Zato smirite strasti a ti Edgare ne prikazuj se kakav nisi i kakav ne bi htio biti u našim očima.:W
P.S. Ako je u pozadini nešto puno dublje za što ja ne znam, kakav osobni sukob ili tak nešto onda se ispričavam jer nisam imao sve inaformacije.
P.S.S. Za sve je kriv Toma Grobar :E . Što nam uradi od foruma ! Svima podigao adrenalin, i eto do kuda smo stigli !!!
osukalic
12.05.2007., 20:35
Ovaj forum me je privukao baš zbog ležernosti i neformalnog pristupa ozbiljnoj temi kao što su fondovi i ulaganje teško stečenog i svima nama dragog novca.
Edgar je svakako jedan od onih likova koji daje štih i dušu ovom forumu.:top:
Pojava Tate i Mame od Edgara je ono što me je u ovom po fondove turbulentnom vremenu svakako dobro nasmijalo.
Edgar je i sam tu šalu dobro prihvaćao i dobro na nju reagirao sve do...
Ponajviše me je iznenadila Edgarova reakcija, toliki izljev žuči, te silne prijetnje i psovke.:flop:
U svakom slučaju to mi nije nalik na ono što sam prije on njega pročitao.
Da je tako reagirao netko od mlađih članova odmah bi letio.
Forum bez Edgara ne može biti isti, ali ako na ovom chatu ne može biti zafrkancije onda bolje da ga i nema.
Zato smirite strasti a ti Edgare ne prikazuj se kakav nisi i kakav ne bi htio biti u našim očima.:W
P.S. Ako je u pozadini nešto puno dublje za što ja ne znam, kakav osobni sukob ili tak nešto onda se ispričavam jer nisam imao sve inaformacije.
P.S.S. Za sve je kriv Toma Grobar :E . Što nam uradi od foruma ! Svima podigao adrenalin, i eto do kuda smo stigli !!!
Potpune se slažem, netreba burno reagirati nego dobro prihvatiti zajebanciju.
Potpune se slažem, netreba burno reagirati nego dobro prihvatiti zajebanciju.
odlično.
evo ti:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=8469143&postcount=63
pa se zahebavaj s njim.
bilokoje
12.05.2007., 21:04
Bok Edgare, wellcome back. REci ti meni oće nam aktiv još pljusnut u pon ili je dosta?
Svaka čast Edgare, novi sam član ali ne mogu ne primjetiti da je tvoj odgovor neumjesan do bola, umjesto da zadržiš svoj nivo spuštaš se na nivo bedaka koji te provocira.
Od kretena povukao sam se na ovaj dio foruma (tam gdi se osjećam doma) jer
ne mislim s takvima komunicirati. sad dodje i ovdje
i kao što u nastavku zaključeš, ako takova reakcija izostane, ne vidim uopće nikakvu moralnu i ili bilo kakovu drugu obvezu zadržati nivo diskusije na kulturnoj i dostojnoj razini
Budući da je, za razliku od tvojega zaključka, problem zapravo na sasvim drugom nivou, neka te ne čudi moja reakcija
Probao sam prvo na sve normalne načine riješiti problem, nisma uspio. Povukao sam se na ovaj dio foruma, tam gdi se osječam doma, i sad me dodje zahebavati ovdje.
Kako večina vas, koliko zamjetih, ne zalazi u druge podforume, sama bit problema ostala vam je nepoznaica, pa zaključke donosite parcijalno i neselektivno.
Admin sam bio na vrlo zapaljivom forumu i "tvoja familija" bi zbog takvog lupetanja letila asap, a ti bi za ovakav odgovor dobio PM sa sugestijom da se suzdržiš od ovakve spike, bez obzira koliko bio uzrujan.
Eto, ništa osobno, samo moje opažanje.
odlično. samo takova tvoja reakcija kao admina na ovome forumu izostaje. namjerno kažem forumu, a ne podforumu, jer stvar uopće nije u zashu
Radi se o tome da tip od moderatora na svim pdfovimana kojima se pojavljuje radi teške budale. otvara si po 7 nickova i priča sam sa sobom, i sukobljava se s svojim stavovima s hrpom forumaša, ne samo sa mnom. Prodjae se pod nekim pravnikom i svojm postovima ljude dovodi u teške zablude. jadni oni koji se drže onoga što on kaže. Kad mu ponestane argumenata jednostavno otvori novi nick koji onome prethodnome daje bezrezernu podršku
i to sve naravno uz blagoslov moderatora i zaključak da se nikome ne može zabraniti da piše na forumu
a ja sam misllio da svatko može pisati ako se drži nekakvih pravila, ali takovo što vjerojatno nije u pravilima opisano
ak se pobuniš, dobiš karton
radi spama, a ak je ono što ja pisah spam, onda odmah mogu pola foruma obrisati.
A ti "jebi mater svima" na ovom forumu i dalje, kao što se prijetiš, ako ti je to način postojanja i satisfakcija, i način rješavanja ovakvih "hard kejsova", then let it be.
Ne vidim uopće razloga zašto ih ja takove stvari rješavao. ima tu tko bi trebao.
ali vidim, postoji i razdor među modovima, supermodovima i admina.
jedan od njih dao ostavku
tip nam razhebe pol foruma i nikome ništa.
očigledno je jedini način da se skrene pozornost na to, upravo način izražavanja koji koristih u postu koji djelomično citiraš
Bok Edgare, wellcome back. REci ti meni oće nam aktiv još pljusnut u pon ili je dosta?
još će pljusnuti.
sve super edgar cemu toliko žuci :)
a sad strucnjacima za investiranje u fondove i dionice
KAO ZNATE KAD CE BITI KOREKCIJA???
da drugi put opet ne ulozim sve u najgorem trenutku
atlantis
12.05.2007., 21:16
ne znash kad che
al, ak se ja dobro sjecam ovih 4 mjeseca koliko pratim, bile su tri plus ovo sad u srbiji...
prosla je bila oko 16-17. 4.
atlantis
12.05.2007., 21:18
još će pljusnuti.
neche :B :D
potpuno sam nova u svemu tome
sve ulozila u aktiv i dinamik i nisam ni iz jednog izasla jer to bi znacilo pad od jos dva posto a kao je dinamik pao nesto vise od tr posto i onda rastao a ostali su taj procent rasporedili u tri ili cetiri dana cini mi se da je to sve isto.
ne znash kad che
al, ak se ja dobro sjecam ovih 4 mjeseca koliko pratim, bile su tri plus ovo sad u srbiji...
prosla je bila oko 16-17. 4.
sjecas li se zasto su bile ostale tri sta se dogodilo
bilokoje
12.05.2007., 21:59
Atlantis čini mi se da je bila 19.4. ali to je bilo sitno ni blizu ovome.
Niš Kolt, kad ide stalno uzbrdo ne uplaćuješ, čekaš da malo padne, to je sva pamet.
Edgare ja neš sitno zalazim i na druge podforume, di nešto o nečemu znam, ali nisam primijetila tenzija.
I ja mislim da je ovdje najbolje! :)
Isto mislim da će aktiv još malo ljosnuti onda poletjeti
atlantis
12.05.2007., 22:05
sjecas li se zasto su bile ostale tri sta se dogodilo
malo je zveknul tokyo, malo ny :D a to ti je lancana rakcija :rofl:
nemresh procijeniti...
dragi i ja samo uplatili sad i do sljedece drzimo lovu na tekucem... ka krene onda uplatimo :)
Bumboslav
12.05.2007., 22:06
Lavica02 & bilokoje > paranoja je u malim količinama možda zabavna ali nemojmo pretjerivati, inače budete zaista klonove vidjele/li i u ribljoj konzervi kada ju otvorite. :)
Edgar > Ma kužim da nama svima fali "Big picture" o kojoj govoriš, i da ne znamo cijelu pozadinu tvog "slučaja", ali ja i dalje smatram da ni jedan kreten nije vrijedan totalnog živciranja i frustracije bilo kojeg člana bilo kojeg foruma. Na forumu gdje sam bio admin je bilo teškog sr...nja periodično, to je izgleda na ovim "nismo mi Balkan, jok" prostorima neminovnost, bez obzira na temu foruma. Koliko god se rezalo, nikada ne možeš toliko budala banati koliko se budala može prijaviti pod kloniranim nickovima. A prevelike restrikcije pak ubijaju forum tako da tu nema win-win rješenja.
S obzirom na glomaznost ovog foruma veliki je posao adminima i modovima držati baš sve konce u rukama, ali ako mod zaista kako ti tvrdiš inicira sranja, onda je nešto jaaaako trulo u državi Danskoj. Samo promjenjivi IP onemogučava upiranje prstom u bilo koga ako je inicijator i generator klonova imalo oprezan i proračunat. Sve u svemu, budali je teško stati na kraj, zakonski postoji i za to lijek, ali to bi povlačilo previše toga, i naprosto nije racionalno dizati "istragu" na previsoki nivo, jer nije vrijedno živaca ni vremena.
Eto, sorry na pametovanju, ali možda barem malo pomognem da se spusti lopta, i da svi krenemo u pravom pravcu, u pozitivno full topic "laprdanje" o omiljenim nam fondovskim temama. :top:
atlantis
12.05.2007., 22:07
Atlantis čini mi se da je bila 19.4. ali to je bilo sitno ni blizu ovome.
ja samo znam da je bila IZA moje place i to vrlo brzo i to tako da se josh crvenim :rofl:
bilokoje
12.05.2007., 22:12
ja samo znam da je bila IZA moje place i to vrlo brzo i to tako da se josh crvenim :rofl:
Ma ja tu nisam ni osjetila maltene, aktiv nije padao jako a on mi je najjači
Bumboslav
12.05.2007., 22:15
Ja sam ostavio 40% portfelja (ZB global), a 60% portfelja (ZB aktiv) sam podigao, i sada gledam razvoj situacije i odlučujem gdje uloziti tu lovu ovaj idući tjedan, dakle u ponedjeljak.
Sra ..je u Srbiji se polako stišava, ali nisam siguran da je priči tu kraj, daleko je to od stabilnosti koju kapital voli. Vjerojatno ću lovu povučenu iz ZB aktiva rasporediti u tri fonda, i to u jedan ipak orijentiran na ulaganje u Srbiju i ostale nam susjede, a ostatak ide u dva fonda koji ulazu drugdje, jer zaista nema smisla oba jaja drzati u istoj kosari. ;)
Lavica02
12.05.2007., 22:16
Lavica02 & bilokoje > paranoja je u malim količinama možda zabavna ali nemojmo pretjerivati, inače budete zaista klonove vidjele/li i u ribljoj konzervi kada ju otvorite. :)
:rolleyes:
Ti si psiholog ili samo ljubomoran
...... Eto, sorry na pametovanju, ali možda barem malo pomognem da se spusti lopta, i da svi krenemo u pravom pravcu, u pozitivno full topic "laprdanje" o omiljenim nam fondovskim temama. :top:
tu nisi mod .... nas samo Zash :kiss: može špotati i njegovo "pametovanje" me ne smeta, dapače
bilokoje
12.05.2007., 22:18
tu nisi mod .... nas samo Zash :kiss: može špotati i njegovo "pametovanje" me ne smeta, dapače
Potpisujem :top:
atlantis
12.05.2007., 22:19
Zash hoces bich da ti posudim :zubo:
sve u svemu za sad ostajem u aktivu i dinamiku i cemam jer koliko sma svatila ulaganje u fond je dugoročno i svi fondovi imaju povremeno padove samo je peh sto mi se to dogodilo prvi tjedan nakon sto sam ulozila
zna li netko kao to funkcionira vani (mislim ana zapadu) koliko njihovi fondovi imaju godisnji prinos
bilokoje
12.05.2007., 22:23
Slabo si ti utvrdila gradivo na ovih 400-tinjak stranica :)
oko 10% je vani, ovo je el dorado (zasad)
atlantis
12.05.2007., 22:24
sve u svemu za sad ostajem u aktivu i dinamiku i cemam jer koliko sma svatila ulaganje u fond je dugoročno i svi fondovi imaju povremeno padove samo je peh sto mi se to dogodilo prvi tjedan nakon sto sam ulozila
zna li netko kao to funkcionira vani (mislim ana zapadu) koliko njihovi fondovi imaju godisnji prinos
fondovi definitivno nisu kratkorocno ulaganje :)
tvoja oba fonda preferiraju belex a to ti bash nije pametno... dragi i ja u ovoj korekciji nismu puno izgubili zato sto nam je lova u 6-7 fondova ;) zato sam se i cerekala sve ove dane...
da nam je sve bilo u dynamicu i aktivu mislim da bih se napila od muke :rofl:
vani su prinosi mnogo manji zato jer su to mahom razvijena stabilna trzista za razloiku od nas i nasih susjeda (kao sto se i vidi) :D :D
a nisam ni rekla da sam gradivo utvrdila nego sam malo pohvatala konce
a 10 % nije tako lose a sta je s tim porezom koji svi spominju
atlantis
12.05.2007., 22:30
a nisam ni rekla da sam gradivo utvrdila nego sam malo pohvatala konce
a 10 % nije tako lose a sta je s tim porezom koji svi spominju
nadajmo se da ga nece izglasati :D
fondovi definitivno nisu kratkorocno ulaganje :)
tvoja oba fonda preferiraju belex a to ti bash nije pametno... dragi i ja u ovoj korekciji nismu puno izgubili zato sto nam je lova u 6-7 fondova ;) zato sam se i cerekala sve ove dane...
da nam je sve bilo u dynamicu i aktivu mislim da bih se napila od muke :rofl:
vani su prinosi mnogo manji zato jer su to mahom razvijena stabilna trzista za razloiku od nas i nasih susjeda (kao sto se i vidi) :D :D
to da oba moja fonda preferiraju belex sad znam cak i ja. imam u planu jos nesto ulozit pa cu odabrat neki treci fond.
Bumboslav
12.05.2007., 22:37
Ti si psiholog ili samo ljubomoran
Aha, kako si me pročitala. :s :kiss:
Nisam mod, dobro si to uočila :rolleyes: i ni u ludilu se ne bih toga prihvatio više ni na jednom forumu, dosta mi je bilo, nema nezahvalnijeg posla od toga, ovako je divno, biti "samo" član je prekrašno. :)
bilokoje
12.05.2007., 22:39
a neš ti nezahvalnog posla - da, neki te ljudi mrze, ali anoniman si.
Ne pretjeruj
alter ego blagajnice
12.05.2007., 22:44
pozdrav svima!
Sigurno se pitate tko sam ja?
Jesam li ja klon blagajnice?
Bumboslav
12.05.2007., 22:44
a neš ti nezahvalnog posla - da, neki te ljudi mrze, ali anoniman si.
Ne pretjeruj
Nisam bio anoniman, u tome je štos. Lako je skrivati se iza nicka i moderirati i administrirati kao što je večinom slučaj, ali to raditi na moj način, s punim imenom i prezimenom , e to nije bilo lako, i bilo je nezahvalno, ponekad opako neugodno, znam što govorim. No pustimo to, nije bitno, bilo pa prošlo.
atlantis
12.05.2007., 22:46
pozdrav svima!
Sigurno se pitate tko sam ja?
Jesam li ja klon blagajnice?
o boze :rolleyes: :rolleyes:
alter ego blagajnice
12.05.2007., 22:53
Ne!
ja sam jedna i jedina.
The Blagajnica.
trenutno sam u makedoniji i morala sam reagirati.
zaboravila sam si password pa sam otvorila novi nick.
ljudi nisam vas ostavila ni tjedan dana, a ono cijeli forum ode k vragu!
Dajte se malo trgnite!~
javljam se samo radi jedne osobe, velicanstvenog covjeka sa mirogojcem u ruci i staklenim pogledom.
da zajedno smo pili u mojoj butigi.
nadam se da me zaf nece banati.
OVIM POSTOM POZIVAM EDGARA VELICANSTVENOG!
Stari, mi se znamo poprilicno sa jutarnjih pijanki i ako te netko razumije to sam sigurno ja (ili si bar utvram).
Znam da si ljut zbog nekih stvari koje su se dogodile na forumu.
ne kuzim zasto ne bi htio biti s nama na chatu, pa ti si nas broj 1.
znas kako sam prosla u proslom zivotu tako da sam i ja bila napusena na moderatore i neke clanove foruma s kojima uopce ne komuniciram.
cuj, ako odes ti odlazim i ja.
i ovako je sve postalo sranje.
od krize sa srbijom sve je otislo niz brdo i nike koristi od toga.
ako se ti povuces sto ce mi zadrzati?
s kim cu piti mirogojac?
s kim cu hvaliti Balast?
molim te da ostanes edgar, a ne neki novi spamer i budes dio nas inace ja zatvaram butigu.
Dakle, edgare vrati se natocila sam ti mirogojac (i skuhala pasta sutu).
Molim neki odgovor.
bilokoje
12.05.2007., 22:56
(i skuhala pasta sutu).
Molim neki odgovor.
A ne ti nisi Blagajnica! Ona kuha neko makrobiotičko smeće :rofl: :rofl:
alter ego blagajnice
12.05.2007., 22:56
max666
molim te ne spamaj
ili si i ti na mirogojcu?
Hm?
max666
molim te ne spamaj
Hm?
jesam !! pijem s Malnarom i Ševom i prucavamo belex
Zafashan
12.05.2007., 22:59
još će pljusnuti.
:nono:
:p
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:00
Bilo koje, zar si zaboravila moju kuzinu?
da te podjestim baranjski fis parikas, plavac, palacineke, a u nekim drugim izdanjima gljive, brokula, cvjetaca i sl.
zar opet moram kositi travu petkom da dokazem tko sam i ne nisam na sintetici nego na cistom ekoloskom proizvodu (vino).
dovoljno?
p.S. zelite li jos koji dokaz?
p.P.S. prije nego sto me zaf bana samo jedan podsjetnik. blagajnica mu je poslala PM o nekim dionicama zar ne Zaf. dakle molim ne banaj me. :kiss:
bilokoje
12.05.2007., 23:00
max666
molim te ne spamaj
Hm?
Pa kako zaspamaš chat! To je po definiciji spam topik!
Jedno pitanje da provjerim jesi ta za koju se izdaješ: u diskusiji o DMF NA OVOM ToPIKU jesi li sudjelovala????? :D
clouseau
12.05.2007., 23:02
Ja mislim da Zafashan treba doć i počet nemilice dijelit banove jer ovaj legendarni topic može spamat samo ... (puštam spamerima na volju da odluče što tu dalje treba pisati, jer kad bi ja rekao svoje mišljenje iskreno i ja bi pobrao ban) :mad: :mad: :mad:
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:03
jesam !! pijem s Malnarom i Ševom i prucavamo belex
A TAKO DAKLE?
kad smo zajedno pili onda je sve bilo u redu.
cuj nije fer da zbog par supaka napustis svoju fondovsku obitelj.
kaznjavanjem drugih kaznit ces sve nas, a njih i tako boli ona stvar ako ju uopce imaju.
Dakle, razmisli.
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:06
Pa kako zaspamaš chat! To je po definiciji spam topik!
Jedno pitanje da provjerim jesi ta za koju se izdaješ: u diskusiji o DMF NA OVOM ToPIKU jesi li sudjelovala????? :D
nevjerni tomo!
naravno da sam sudjelovala.
cak sam zahtjevala da se ta prica makne s chata u novu temu sto je zaf i napravio.
vidi samo kako sam zeznula otvaranje nekih tema.
sto se tice DMF i ti si bila tamo, ali bas se i nisi proslavila. :zubo:
al je zato uvijek s tobom ok chatat.
p.s. edgar me je vec skuzio.
Zafashan
12.05.2007., 23:08
Zash hoces bich da ti posudim :zubo:
Neću. Dok budem imao snage, pokušavat ću mrkvom. Kad više ne bude islo, izvući ću uzija i sve bum vas satral i zbanal. Ostavit ću nas samo 10tak i napraviti prajvat klub :zubo:
A TAKO DAKLE?
kad smo zajedno pili onda je sve bilo u redu.
cuj nije fer da zbog par supaka napustis svoju fondovsku obitelj.
kaznjavanjem drugih kaznit ces sve nas, a njih i tako boli ona stvar ako ju uopce imaju.
Dakle, razmisli.
ok!! da ja razmisljam bio bi filozof !!
a u ponedeljak je zeleno !!
bilokoje
12.05.2007., 23:09
nevjerni tomo!
naravno da sam sudjelovala.
cak sam zahtjevala da se ta prica makne s chata u novu temu sto je zaf i napravio.
vidi samo kako sam zeznula otvaranje nekih tema.
sto se tice DMF i ti si bila tamo, ali bas se i nisi proslavila. :zubo:
al je zato uvijek s tobom ok chatat.
p.s. edgar me je vec skuzio.
Kako to misliš nisam se proslavila? UVREDA! MOD! :rofl: :rofl:
No dobro, ajd, sad vjerujem da si ti! Kako situacija u Makedoniji, kupuješ dionice or what?
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:10
Molim te da moju hranu ne nazivas smecem. :zubo:
ni ja ne kazem da ti jedes ubijene zivotnije. :D
p.S. i nije makrobiotika vec zelenjava uglavnom.
bilokoje
12.05.2007., 23:11
Neću. Dok budem imao snage, pokušavat ću mrkvom. Kad više ne bude islo, izvući ću uzija i sve bum vas satral i zbanal. Ostavit ću nas samo 10tak i napraviti prajvat klub :zubo:
:lol: :lol: :lol:
A i vrijeme je bilo!
of kors ako i ja upadam inače grrrrrr
bilokoje
12.05.2007., 23:13
Molim te da moju hranu ne nazivas smecem. :zubo:
ni ja ne kazem da ti jedes ubijene zivotnije. :D
p.S. i nije makrobiotika vec zelenjava uglavnom.
A ne, ne jedem ništa što hoda, ali zato tamanim čokoladu, mljac :klopa:
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:13
Kako to misliš nisam se proslavila? UVREDA! MOD! :rofl: :rofl:
No dobro, ajd, sad vjerujem da si ti! Kako situacija u Makedoniji, kupuješ dionice or what?
poslovno putovanje. ne smijem govoriti zbog cega sam tamo jer kad bi ti rekla morala bih te UBITI! a to mi nije namjera.
uz to sam sklopila turisticku rutu pa uzivam u ljepoti ove divne zemlje.
sto kazes na razvoj dogadjaja?
a da zatvorimo forum na 10 dana pa da se ljudi smire.
jel ima netko iskustva s HYPO?
danas dobio potvrdu, niš mi ne štima.
kao prvo fond vodi udjele u €, a na potvrdi cijena u Kn, nije naveden tečaj
uplata bila u jutarnjim satima, dana 04.05.
pa svemu sudeći obračun je po cijeni udjela od 03.05, a tečaj nije ni od 03.- ni od 04.05., nekakvi prosjek ta dva, razlika prevelika da bi bila do zaokrživnja na 4 decimale.
ne brine što su me oštetili za 0,11 udjlea već, kad ću prodavati, po kojoj cijeni će mi obračunaiti i po kojem tečaju-----i kako računaju izlaznu............
bilokoje
12.05.2007., 23:16
sto kazes na razvoj dogadjaja?
a da zatvorimo forum na 10 dana pa da se ljudi smire.
Ovo je užas bio otkad te nema, ljudi podivljali, klonovi napadaju :D
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:18
A ne, ne jedem ništa što hoda, ali zato tamanim čokoladu, mljac :klopa:
mislim da nase prehrambene navike spamaju forum.
kako komentiras situaciju s ljudima na chatu?
hocemo li se raspasti, idemo li krivim smjerom ili je sve ok?
kako cemo bez njega?
ja se mislim povuci.
i tako je vecina likova na ovom forumu u banani, 90 posto ljudi nema pojma i sto vecina zna naucila je od njega.
bojim se da ovaj topic ide u krivom smjeru.
nekad smo ovdje nesto ucili i dobro se zezali, a sada kao da je forum o Pitiespiju i ratnim traumama.
bilokoje
12.05.2007., 23:18
Edgare, sinoć je ruskozelezo nešto pričao o hypu pa sam otišla na njihovu stranicu kako me poslao - vjerovao ili ne, tamo je jučer (11.5.) pisalo cijena za 11.5. bla bla. Tako da je nešto čudno
Lavica02
12.05.2007., 23:20
, ali zato tamanim čokoladu, mljac :klopa:
upravo mlatnula milkicu iz frižidera
bilokoje
12.05.2007., 23:21
Pa kažem da je bio užas, a posebno sad otkad se edgar isključio, nema ko držati konce u rukama. Jadan ovaj forum ako u datom trenutku od svih ljudi na forumu ja najviše znam o fondovima :)
Ali nekako imam osjećaj da če od pon biti bolje
bilokoje
12.05.2007., 23:22
upravo mlatnula milkicu iz frižidera
Ponoć ženo! Kile napadaju!
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:24
jel ima netko iskustva s HYPO?
danas dobio potvrdu, niš mi ne štima.
kao prvo fond vodi udjele u €, a na potvrdi cijena u Kn, nije naveden tečaj
uplata bila u jutarnjim satima, dana 04.05.
pa svemu sudeći obračun je po cijeni udjela od 03.05, a tečaj nije ni od 03.- ni od 04.05., nekakvi prosjek ta dva, razlika prevelika da bi bila do zaokrživnja na 4 decimale.
ne brine što su me oštetili za 0,11 udjlea već, kad ću prodavati, po kojoj cijeni će mi obračunaiti i po kojem tečaju-----i kako računaju izlaznu............
Ne zelim komentirati detalje jer ih i onako ne zelim kuziti.
sto ocekujes od fonda koji ima konja i to nilskog u svom imenu?
iz mog iskustva njihova objava rezultata i slicna rabota mi je uvijek bila cudna.
e da si ostao u balastu toga svega ne bi bilo, a on u ovo vrijeme krize leti.
p.s. ako ti ne znas tko bi drugi trebao znati?
p.p.S. glavno da si tu i da ces dok me nema prezivjeti apstencijsku krizu jer mirogojcek te ceka slijedeci ponedjeljak.
p.p.p.s jesam li ti govorila da ce te ta sintetika konacno doci glave i da ce puknuti? zato sam ja na domacem, zelenom, ekoloskom, prirodnom.
Lavica02
12.05.2007., 23:24
Ponoć ženo! Kile napadaju!
to je Edgar kriv
napala me tuga
i kad sam ju krknula vidim da je online:kiss: ... što se prije nisu uštekao
Edgare, sinoć je ruskozelezo nešto pričao o hypu pa sam otišla na njihovu stranicu kako me poslao - vjerovao ili ne, tamo je jučer (11.5.) pisalo cijena za 11.5. bla bla. Tako da je nešto čudno
se ih bum tužil...........
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:26
Jadan ovaj forum ako u datom trenutku od svih ljudi na forumu ja najviše znam o fondovima :)
slazem se! :E
ali ni ti nisi tako losa.
Zafashan
12.05.2007., 23:26
Ajmo sada ovako:
- Nema više razgovora o nemilim događajima od ovih dana (ne mislim na Tomu Sojera). Ta stvar je zatvorena baniranjem mame i tate.
- Trollanje tipa max666 će odsad donositi privremeni ban pa u slučaju da se ponovi permaban. Zasad je on dobio karton (budući da nisam upozorio). Odsad ide ban na 7 dana odmah.
- Komentiranje moderiranja i poteza moderatora, super moderatora i admina je dopušteno na PŽK, molim da svoje misli (uključujući i savjete) pišete tamo ili meni na PM. Osim naravno, pohvale moderatorima, to možete (štoviše, poželjno je) napisati bilo gdje :rofl:
Uskoro ću napisati post-dva u novom topicu sa informacijama što se neće tolerirati na pdf-u (barem dok sam ja moderator).
P.S: Atlantis, jel valja? :top:
p.s. ako ti ne znas tko bi drugi trebao znati?
:misli: pa nadao sam se, možda ipak netko...............
p.p.S. glavno da si tu i da ces dok me nema prezivjeti apstencijsku krizu jer mirogojcek te ceka slijedeci ponedjeljak.
čuj, kad skoro počnem raditi u novoj firmi, ionako me baš ne bi trebalo biti tu jer će me potjerati.....
p.p.p.s jesam li ti govorila da ce te ta sintetika konacno doci glave i da ce puknuti? zato sam ja na domacem, zelenom, ekoloskom, prirodnom.
ja se obrušo na našeg jadnog kvarzipravnika zlatka, a zapravo si ti iza svega :rolleyes:
bilokoje
12.05.2007., 23:29
Edgare molim te izbriši sig, to podsjeća!
kronberger
12.05.2007., 23:30
Sad kad srbi osvoje eurosong bice belex na +20%
to je Edgar kriv
napala me tuga
:grli:
bilokoje
12.05.2007., 23:31
Šteta što niko ne ulaže u Sloveniju, njihova je pjesma bolja!
Lavica02
12.05.2007., 23:32
Sad kad srbi osvoje eurosong bice belex na +20%
ako će to pomoć.... :D
bilokoje
:grli:
E lako je sad grliti kad je žena dobila 1 kilu zbog tebe! Bar 3 zagrljaja ;)
alter ego blagajnice
ja se obrušo na našeg jadnog kvarzipravnika zlatka, a zapravo si ti iza svega :rolleyes:
ajd objasni kako jedna blagajnica koja ne zna koristiti print screen zna se logirati iz rh na forum pod drugim imenom.
jesi li ti svjestan sto sam ja sve morala raditi da se ukljucim u forum i akciju sjeving chetera edgara?
Lavica02
12.05.2007., 23:34
ma dobro nije bila ona veelika ... no kažu da mi koja kilica ne bi bila zgorega ... ja im kažem da je za sve kriv belex
bilokoje
12.05.2007., 23:36
evo mi dali 12 bodova srbiji da im poboljšamo belex
Lavica02
12.05.2007., 23:37
http://i8.tinypic.com/6gkgsqr.gif
dobro, nisu svi .... ali šef nam se vratio :cerek:
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:38
uskoro cu se morati odlogovati.
dakle, dok me nema molim bez gluposti ili nitko ne bu pil mirogojceka u mojoj butigi! Jasno!
dragi investitori vrijeme mi je za poc zato budite dobri i laku noc.
P.s. do kraja eurovizije.
bilokoje
12.05.2007., 23:38
http://i8.tinypic.com/6gkgsqr.gif
dobro, nisu svi .... ali šef je tu
I ja se odmah bolje osjećam, ko doma :cerek:
ajd objasni kako jedna blagajnica koja ne zna koristiti print screen zna se logirati iz rh na forum pod drugim imenom.
jesi li ti svjestan sto sam ja sve morala raditi da se ukljucim u forum i akciju sjeving chetera edgara?
sintetika je svemočna.
:grli: :grli: :grli: :grli: :grli:
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:43
sintetika je svemočna.
a da netko nije oteo pravog edgara i sada njegov komp korisiti neki izvanzemljac sa destruktivnim namjerima?
mora li blagajnica u crnom intervenirati?
P.S. drago mi je sto si dosao medju zive.
P.P.S. jos samo da ne brijes agresivnu spamazu bilo bi super.
P.P.P.S. ti si skuzio da sam ja jedna i jedina, zar ne?
Ajmo sada ovako:
- Nema više razgovora o nemilim događajima od ovih dana (ne mislim na Tomu Sojera). Ta stvar je zatvorena baniranjem mame i tate.
- Trollanje tipa max666 će odsad donositi privremeni ban pa u slučaju da se ponovi permaban. Zasad je on dobio karton (budući da nisam upozorio). Odsad ide ban na 7 dana odmah.
- Komentiranje moderiranja i poteza moderatora, super moderatora i admina je dopušteno na PŽK, molim da svoje misli (uključujući i savjete) pišete tamo ili meni na PM. Osim naravno, pohvale moderatorima, to možete (štoviše, poželjno je) napisati bilo gdje :rofl:
Uskoro ću napisati post-dva u novom topicu sa informacijama što se neće tolerirati na pdf-u (barem dok sam ja moderator).
:top: TIP - max666 se slaze:top: :top: :top:
Lavica02
12.05.2007., 23:45
:grli: :grli: :grli: :grli: :grli:
bilokoje
12.05.2007., 23:46
P.P.S. jos samo da ne brijes agresivnu spamazu bilo bi super.
Ne spominjati Edgara i spamažu u istoj rečenici, još smo osjetljivi!
Kad se vraćaš?
I oprostite ljudi na off topiku, ali Srbija STVARNO pobjeđuje na euroviziji. Pa di će im biti kraj
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:47
Ne spominjati Edgara i spamažu u istoj rečenici, još smo osjetljivi!
Kad se vraćaš?
I oprostite ljudi na off topiku, ali Srbija STVARNO pobjeđuje na euroviziji. Pa di će im biti kraj
ajd ti meni sad objasni zasto ti ne svjestli zeleno kraj imena, a ukljucena si?
i molim cijenjenu javnost bez smjeha.
petak.
ako prezivim.
Lavica02
12.05.2007., 23:48
petak.
ako prezivim.
inkognito je ....
bilokoje
12.05.2007., 23:49
petak.
ako prezivim.
To su moje traume sa jednog drugog foruma - sad imam uključenu opciju da sam invisible
alter ego blagajnice
12.05.2007., 23:50
To su moje traume sa jednog drugog foruma - sad imam uključenu opciju da sam invisible
a ha:D
kronberger
12.05.2007., 23:52
Pa ne bubam ja gluposti...
bilokoje
12.05.2007., 23:53
Pa ne bubam ja gluposti...
Mislila sam da se šališ - slušam tv samo jednim uhom
kronberger
12.05.2007., 23:55
Mislila sam da se šališ - slušam tv samo jednim uhom
Ja se salim samo neslano.
Zafashan
12.05.2007., 23:56
:top: TIP - max666 se slaze:top: :top: :top:
Kad sam rekao "tipa max666" nisam mislio na tebe (tvoj nick) kao etalon, nego na napise kao što su bili tvoji. Sada vidim da nisam bio najjasniji.
A i shvatio sam da ljudi neće znati o čemu govorim jer sam ih pobrisao. A možda je to i bolje pa će biti oprezniji.
alter ego blagajnice
13.05.2007., 00:01
srbija je pobjedila~
ode belex do neba
Lavica02
13.05.2007., 00:03
dobro da nisam povlačila iz aktiva
kronberger
13.05.2007., 00:05
ZBAktiv 10 points
HPB Dynamic 12 points!
pa nemos virovat, da srbija pobijedila...
svijet ih voli i gotovo, uvik ce biti ispred nas svidjalo se to nam ili ne
srbija je pobjedila~
ode belex do neba
u petak mi sjeo povrat poreza
prva pomisoa mi bila, prebaciti u aktiv, sad je jeftin :D
onda vidjem belex.....pa malo zastao.....pa nemoram ja uvijek potrefiti kad baš skokne....ili prije pada, pa malo zastao.....
ak su srbi sad pobijedili....sutra ezabom kupujem aktiv
iako, i dalje nekkao vjerujem da će biti u minusu u pon........
kao što kronberger kaže, cijene koje se objavljuju kao da su za dva dana unazad a ne za jedan
a i onaj post c/p s drugog foruma oko muljaže s cijenama udjela.......vjrujemd a imanešto u tome
kao što davno rekoh, vrte se milijarde, a da nema muljaža....pa to nije slično za nas hrvate
bilokoje
13.05.2007., 00:15
pa kad smo mi budale, šaljemo dadu topića - vidiš da su ove godine sve bili kao neki rock bendovi jer je prošle godine pobijedio takav. a mislim da bi kraljevi ulice rasturili.
ali on topik - drago mi je jer će biti para!
Laku noć ljudi
gloweson
13.05.2007., 00:54
srbija je pobjedila~
ode belex do neba
RU4real?? :D
ok, ma dajte kaj vam se ne čini da smo malo preugroženi fondovima kada razmišljamo da bi pobjeda na eurovisziji mogla rezultirati ludim skoku Beelexa :rofl: :rofl:
šta o tome kaže w.buffet??anybody?
a mozda su im obecali pobjedu na euz, ako u rekordnom roku sastave vladu:rofl:
pa ako ona budala sjedne na onu j...... stolicu 2 dana i napravi slom srpskog gospodarstva za (-10%)zasto dobivanje eurosonga se nebi odrazilo na fondove moguce je :)
peepman
13.05.2007., 01:04
ma nema veze evrovizija sa belexom. to su im dali pobjedu da se imaju sa cime zabavljati dok ne ode kosovo ....
atlantis
13.05.2007., 01:04
ako je ovo mrkva, sve me strah kako s bichem izgleda :eek:
:D :D
Zafashan
13.05.2007., 01:16
ako je ovo mrkva, sve me strah kako s bichem izgleda :eek:
:D :D
OVO (http://www.forum.hr/showthread.php?t=220830) je bič!
atlantis
13.05.2007., 01:21
atlantis
13.05.2007., 01:21
ups, post sa smajlicem.... edit
:s bravo majstore :D :D
:zubo:
Boris_RI
13.05.2007., 07:25
Opaaa... Edgar is back.. i odmah imam 5 stranica za pročitati ;)
Pozdrav svima!
Klasična priča; dugo čitam, tek sad se odlučio pridružiti.
Sutra idem na jedno natjecanje u Beograd. Ak sretnem Tomu kaj da mu kažem? :)
P.S. Moji fondovi su:
RBA CE 42.6%
PBZ Global 40.9%
HPB Dynamic 16.5%
Zafashan
13.05.2007., 14:42
Pozdrav svima!
Klasična priča; dugo čitam, tek sad se odlučio pridružiti.
Sutra idem na jedno natjecanje u Beograd. Ak sretnem Tomu kaj da mu kažem? :)
P.S. Moji fondovi su:
RBA CE 42.6%
PBZ Global 40.9%
HPB Dynamic 16.5%
Čestitaj mu na dugoročnom obnašanju dužnosti Predsjednika skupštine. :top:
A onda daj petama vjetra.
Čestitaj mu na dugoročnom obnašanju dužnosti Predsjednika skupštine. :top:
To!
I budem mu predložio da se baci na burzu, to mu super ide...
osukalic
13.05.2007., 17:40
odlično.
evo ti:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=8469143&postcount=63
pa se zahebavaj s njim.
Ispričavam se, stvarno je previše i nije neka zajebancija.
Bilobrkster
13.05.2007., 18:55
pa ovi srbi nisu normalni, evo je crni toma nikolic podnija ostavku. Sad će Belex u nebo, a meni sredstva povučena, i izgubih 350kn. O majku mu njegovu radikalnu, šta je uopće pirhvaća dužnost na punih 8 dana!!!! :mad: :mad: :mad:
Ispričavam se, stvarno je previše i nije neka zajebancija.
sve 5 :)
pa ovi srbi nisu normalni, evo je crni toma nikolic podnija ostavku. Sad će Belex u nebo, a meni sredstva povučena, i izgubih 350kn. O majku mu njegovu radikalnu, šta je uopće pirhvaća dužnost na punih 8 dana!!!! :mad: :mad: :mad:
Prihvatio se dužnosti da nama hrvatima pokaže kako ulaganje u fondove nije za svakoga, i da nema kruh preko noći
pitanje je, kako će dalje. dosad je lova na tržište stizala u potocima. hoće li i dalje. mnogi su povukli udjele, hoće li ih ponovo kupiti. šta je s ostalima, koji su bili na vagi?
hoće li se oni osokoliti i početi ulagati ii su se predomislili
kažu da je ovo bio najveći pad aktiva ikad, u tjedan dana
situacija dakle nije (bila) bezazlena.............,
Boris_RI
13.05.2007., 19:18
Ha čuj...
Evo susjed mi pred pola sata plače kako nije iskoristio trenutak kad su svi fondovi pali zbog Belexa i da si to ne može oprostiti, a kao već se od nove godine dvoumi da li da uđe ili ne i stalno čeka pravi trenutak... A sad je bio pravi trenutak, no on će uplatiti u ponedjeljak i izgubiti najveći skok Belexa.
ALI, dao mi je do znanja da ima feeling da će belex i dalje dobro raditi :eek:
A ne gleda na to da su fondovi od Nove godine natukli u prosjeku 30%, i ja mu nisam imao srca reći da bi se mogao počet glasat sa muuuuuu, mmmuuuuu... :zubo:
Mirkeec
13.05.2007., 19:35
HPB Dynamic 10.05. kn 150,8132 1,10 40,35 40,77 N/A N/A
je krenuo odlično pa valjda sada bude i ZB aktiv :s :s
Prihvatio se dužnosti da nama hrvatima pokaže kako ulaganje u fondove nije za svakoga, i da nema kruh preko noći
pitanje je, kako će dalje. dosad je lova na tržište stizala u potocima. hoće li i dalje. mnogi su povukli udjele, hoće li ih ponovo kupiti. šta je s ostalima, koji su bili na vagi?
hoće li se oni osokoliti i početi ulagati ii su se predomislili
kažu da je ovo bio najveći pad aktiva ikad, u tjedan dana
situacija dakle nije (bila) bezazlena.............,
Od Srbije uvijek moramo očekivati ovakva sranja. Ako oni i 10 godina nakon rata
pričaju o velikoj srbiji onda se taj stav nikada neće promijeniti.
Imam osjećaj da se unatrag 5-6 god svakih par mjeseci dogodi neko nama neshvatljivo sranje tam.
Tko god ulaže u srbiju mora biti spreman na iznenadne velike padove u par dana.
sto se politicke situacije tice, ne treba zaboravit da je za ovaj mjesec najavljen 'konacni obracun blokova' u Vijecu sigurnosti, naravno, po pitanju statusa Kosova.
Ne treba podcijeniti potrese u tom slucaju imajuci u vidu da se do rjesenja statusa nije doslo dogovorom sto u prijevodu znaci: netko svakako nece biti zadovoljan.
Point: ne bih olako zakljucivao da su potresi prosli. vrlo je lako moguce da je ovo sto je upravo proslo zapravo - macji kasalj.
i takav razvoj situacije je moguć...........kažu neovisnost kosova dokraja mjeseca
samo da se vratim na komentar da nitko neće biti premijer srbije jer da ne želi biti pamćen kao premijer koji je izgubio kosovo.........
koliko znam, srbi vješto prepričavaju prošlost, iz najvećih poraza rade najveće pobjede......zapravo pamte one koji su imali najveće pušione i zapravo ih slave kao najveće one bitke gdi su najviše izgubili
ne bih se čudio da premijer koji je predao kosovo bude onaj koji bude najviše opjevan u budučnosti........
jedini nacin tumacenja (koji mi se cini smislenim) cinjenice da Vlada i premijer ipak budu izabrani jest taj da u tihoj diplomaciji Srbi imaju garancije Rusije da ce uloziti veto na Rezoluciju VS-a o neovisnosti Kosova. U tom slucaju, jednostrano priznanje Kosova od strane SAD (najavljeno) i eventualno ostatka svijeta vise nece biti poraz nego 'samovolja trenutno jaceg' i direktan krah medjunarodnog pravosudja, a u tom slucaju premijer nije u nikakvoj opasnosti. Cak naprotiv, ako se na to povuku potezi prekida diplomatskih odnosa sa svima koji priznaju neovisnost (takodjer najavljeno), to je najbolji moguci potez srpskih celnika opravdan po svim normama medjunarodnog prava jer nepromjenjivost granica stoji kao tekovina UN-a.
u svakom slucaju, vrlo je tesko vjerovati kako u mirno prihvacanje Rezolucije UN-a o neovisnosti (u slucaju da Rusija ne stavi veto) u situaciji u kojoj radikali imaju >30% glasova, kao sto je jos teze vjerovati u mir i stabilnost u situaciji jednostranog priznanja.
kako god bilo, cini se vrlo vrlo napeto...
i takav razvoj situacije je moguć...........kažu neovisnost kosova dokraja mjeseca
samo da se vratim na komentar da nitko neće biti premijer srbije jer da ne želi biti pamćen kao premijer koji je izgubio kosovo.........
koliko znam, srbi vješto prepričavaju prošlost, iz najvećih poraza rade najveće pobjede......zapravo pamte one koji su imali najveće pušione i zapravo ih slave kao najveće one bitke gdi su najviše izgubili
ne bih se čudio da premijer koji je predao kosovo bude onaj koji bude najviše opjevan u budučnosti........
Šta je najžalosnije, tak će i bit..
jedini nacin tumacenja (koji mi se cini smislenim) cinjenice da Vlada i premijer ipak budu izabrani jest taj da u tihoj diplomaciji Srbi imaju garancije Rusije da ce uloziti veto na Rezoluciju VS-a o neovisnosti Kosova. U tom slucaju, jednostrano priznanje Kosova od strane SAD (najavljeno) i eventualno ostatka svijeta vise nece biti poraz nego 'samovolja trenutno jaceg' i direktan krah medjunarodnog pravosudja, a u tom slucaju premijer nije u nikakvoj opasnosti. Cak naprotiv, ako se na to povuku potezi prekida diplomatskih odnosa sa svima koji priznaju neovisnost (takodjer najavljeno), to je najbolji moguci potez srpskih celnika opravdan po svim normama medjunarodnog prava jer nepromjenjivost granica stoji kao tekovina UN-a.
u svakom slucaju, vrlo je tesko vjerovati kako u mirno prihvacanje Rezolucije UN-a o neovisnosti (u slucaju da Rusija ne stavi veto) u situaciji u kojoj radikali imaju >30% glasova, kao sto je jos teze vjerovati u mir i stabilnost u situaciji jednostranog priznanja.
kako god bilo, cini se vrlo vrlo napeto...
Već će ameri naći nešto čim će ucijeniti ruse da povuku veto, bez brige, tako je uvijek bilo zadnjih godina.
što se tiće prekida diplomatskih odnosa....baš će se netkoplakati za njima, baš su neki faktor bitan za išta........onda mogu lagano mahati europi pa-pa
neće ih možd anitko kuditi za prekid dipl. odnosa, ali nije da će nekoga baš biti briga, time sami sebi kopaju jamu
snowleopard
13.05.2007., 20:49
I kaj sad na kraju? Jel mislite da je dobro dokupljivat udjele u npr. Aktivu ili ne? I kad? Danas/sutra do 14 ili sutra iza 14?
Clint Beastwood
13.05.2007., 21:12
ma kupovati i samo kupovati! šta vam je, pa dobili su evroviziju sljedeće godine u belgradu, barem do tad neće bit frke, ipak cijela evropa dolazi, ali nakon toga - kupimo prnje! :D
GrayWolf
13.05.2007., 21:33
lijepo sam vam rekao..Srbi samo pripremaju teren da što skuplje prodaju Kosovo.
castanea
13.05.2007., 22:52
ajme ljudi...nije me bilo 5 dana kad ono 55 novih natipkanih stranica :D
i srce mi stalo kad sam si pogledala stanje imovine :eek:
Oni kojisu vadili iz fondova za vrijeme ove kratkotrajne krize su popusili naravno a i neka su jer to samo dokazuje da su MLAKONJE i naravno balkanci cim fond padne za -0.20% ajmo svi van iz fonda pa kad ste tako vec prokleti za par stotina kuna molio bi da se maknete sa ovog foruma jer stvarno mi idete na zivce vise, s takvim prokletstvom necete nista napravit u fondovima samo sebe mucite iz dana u dan bolje da si napravite neku stranicu po imenu "-0.20 idemo van" ili tako nesto bas vam pase pa tu komentirajte kako 1 u mjesec dana promjenite po 5 fondova ROFL !!! I da za kraj da kazem vise ste poduvali na u/i naknadama sad, tako da pushing hahah pozdrav svim upornim zg pasivcima :)
I da sad vi koji se nadete u mojim rijecima dobro procitajte sad ovo i priznajte sami sebi "pa ja sam stvarno proklet nikad nista necu zaradit" i sad molim da nebi pocelo pisanje kako tu netko ima jakooo velike pare itd.. mozda od nas tu 40 tak na forumu koji citamo i pisemo ovaj post ima 5 ljudi preko 200k kuna !!! tako da vidite narode prokleti ste za 200 kuna pa nije ni cudo sto starci idu po ulici i kupe one lipice bacene po cesti ili kopaju po smecu tako cete i vi ako nastavite biti BALKANSKO PROKLETI !!
a koji si ti sad da sa svoja 4 vrla posta tjeraš ljude sa foruma?
i kako znaš da je korekciji kraj?
kako znaš da su oni koji su izlazili sad iz fondova popušili na u/i naknadama?
možda su htjeli samo kapitalizirati dobit do sada
i pad nije bio 0,2 već 4,24 za Aktiv, nemalo i najveći do sad zabilježen
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.