View Full Version : Fondovi - chat
freelancer
15.05.2007., 12:15
INSTITUT GRAĐEVINARSTVA HRVATSKE D.D. IGH-R-A otišao gore za +25% ako danas tako završi pitam se koliko će sutra prospectus narasti , +3%??
Neće se niti miscati - u blokadi je!:eek:
ja imam u pbz equity,i nebi vadio lovu iz njega zanista!nema ulazne naknade,izlazne naknade nakon 2 god nema,svake godine radi preko 40%,ipak kad pogledas to je banka,sto ti ulijeva odedjenu sigurnost.....a trazit nesto vise od toga po meni je prokletstvo mumije!!!isto tako i pbz global koji ima izlaznu od 0.5% do 1god. a napravio unazad godinu dana 40%
Slažem se... moje spekulacije o iznošenju dijela udjela i prebacivanju više su teoretske naravi
No ipak mi je danas drago da sam ovih dana iz Cebe prešla u Prospectus JIE....
ako ništa drugo, na istom sam na čemu bih i bila da to nisam učinila (ulazna naknada pokrivena, sada je plus kao i u Cebi)... dakle, prebacivanje je bilo besplatno, a perspektive su ovog fonda ipak, čini mi se, bolje
No kad bih imala kakvog slobodnog novca, stavila bih ga u Fimu Max... i tu mi se čini da bi moglo biti dobrog razvoja
belex danas u blagom minusu, ništa strašno...
lonicera
15.05.2007., 12:24
e sad recite da nisam peh, jučer stigla lova od icf-a tek iza dva, tako da će mi se uplata u prospectus obračunati tek s današnjim datumom..
belex danas u blagom minusu, ništa strašno...
Jos ima vremena..sad je opet malo krenuo gore...
belex je u plusu. +0,23
ipak su uspjeli...kad sam pisao, bilo je -0.09%. :top:
sogor31
15.05.2007., 12:29
equity dobar,oko 1% jeli?sad mogu zadovoljno nastavit sa neradom
zabotinski
15.05.2007., 12:32
Neće se niti miscati - u blokadi je!:eek:
Zasto je jos u blokadi? Pa dobili su onaj posao sa prugom Rijeka Zagreb, kaj to nije dovoljan razlog za HANF-u u smislu opravdanosti rasta?
Belex se izvukao iz minusa, sad je lagani plus. Bilo bi dobro da tako i završi
freelancer
15.05.2007., 12:40
Zasto je jos u blokadi? Pa dobili su onaj posao sa prugom Rijeka Zagreb, kaj to nije dovoljan razlog za HANF-u u smislu opravdanosti rasta?
E to moraš pitati Mr. Samodola! :zubo:
tribal1
15.05.2007., 12:52
INSTITUT GRAĐEVINARSTVA HRVATSKE D.D. IGH-R-A otišao gore za +25% ako danas tako završi pitam se koliko će sutra prospectus narasti , +3%??
Koliko Prosp. ima IGH?
peepman
15.05.2007., 12:58
PBZ
Koliko Prosp. ima IGH?2860
Koliko Prosp. ima IGH?
To im je druga dionica po ulaganju ....u kratko ...LOM
Bećarina
15.05.2007., 13:03
PBZ
:cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :jumping:
Poslednja vrednost 3226,36
Promena -4,81
Promena % -0,15 %
Datum 15.5.2007 12:54
Poslednja vrednost 3225,51
Promena -5,66
Promena % -0,18 %
Datum 15.5.2007 13:01
[ kakva je to diverzifikacija kad staviš u tri fonda koji ulažu pretežno u isto tržište. QUOTE]
Upravo tu je i moja dilema
Ključno pitanje: KOJI fondovi
To je ono što izgleda da nitko nikome ne želi savjetovati
I ja bih rado da mi netko kaže koji je to BITNO DRUKČIJI fond a da to nije Rusija kojoj ne ide baš najbolje
(Fima Maximum, možda... spekuliram već neko vrijeme da izvadim dio iz PBZ equitya i tamo stavim, upravo radi diverzifikacije o kojoj ti govoriš... no opet ne nalazim prave argumente da plaćam naknade za ulaz i izlaz dok PBZ-u ipak dobro ide ...)
A u pogledu količine novca u fondu i popusta.... da, štedi se na naknadama
No kad se gubi po osnovi 'debljeg' fonda, dosta je grubo
uf što sam se raspričala...
nakon duljeg pasivnog praćenja, valjda mi je naišlo....
ne zamjerite
Sorry za malo kasno ukljucenje u diskusiju o diverzifikaciji, ali htio bih podijeliti par recenica.
S nesto vise od 300k u fondovima dulje od godine i po (uz neke skromne pocetke u 2004.-oj) "platio" sam neka iskustva.
Mozda ce nekima zvuciti pretjerano oprezno, ali mislim da ima smisla diverzifikaciju promatrati u 2 smjera: omjer ulaganja u dionicke/mjesovite fondove i pretezita trzista ulaganja.
Moj diverzifikacija izgleda ovako: 75% u dionicke, 25% u mjesovite fondove.
Po pitanju trzista:
2 fonda koji rade u HR i zapadnoj Europi
2 fonda pretezito u ex-YU
2 fonda pretezno vrlo istocno od RH.
U niti jednom fondu nisam bio krace od 8 mjeseci.
E sad, koji fondovi ulazu kamo - rezultat je puno inicijalnog citanja po raznim forumima, casopisima, izvjestajima, zivkanja... ali ako se u analizu ponasanja i portfelja jednog fonda ulozi 7 dana - u pravilu nema velikih iznenadjenja (ovisno o kriterijima).
Prosjek proslih godinu dana mi je 52,5%.
Naravno da je moglo vise, ali kad to usporedim s par posto na orocenu stednju :) :)
Pokazalo se da portfelj sasvim dobro amortizira potrese tipa Sangaj i Srbija.
Ovaj zadnji potres u Srbiji sam pao 0,7% a od jucer sam opet u plusu u odnosu na dan prije pada...
No, kao i sve ostalo - to uopce nije pokazatelj buducih prinosa i kretanja - ali svi mi imamo razlicite razine prihvacanja rizika, a i ostaje vjecno pravilo da covjek uci dok je ziv :)
lonicera
15.05.2007., 13:11
ja ću diverzificirati tek kad krene AZIJSKI TIGAR...:cool:
tribal1
15.05.2007., 13:14
To im je druga dionica po ulaganju ....u kratko ...LOM
Lijepo..od početka sam tamo i ne prestaju s iznenađenjima..;)
putnik57
15.05.2007., 13:16
192,55 ZBAktiv
Ako je to ziher onda Aktiv raste +0,98% !:top:
belex završio na -0.18%
AGBN -3.60%
AIKB -2.30%
ALFA +2.94%
BMBI +0.10%
DJMN +0.45%
ENHL +0.29%
FIDL +0.20%
PRBN +0.26%
PUUE +2.00%
PZPP +11.10%
SJPT +12.62%
TGAS +0.37%
TLFN -1.40%
VDAV +2.13%
ne, nego +1,29
190,09+1,29%=192,54216
Ljudi moji, ovaj moj komplicirani HI Growth je pun pogodak +1,79
u 2 dana skoro 4%, ludilo, dahće pasivnom za vrat
Hi-growth 1,79 % :top:
zar si i ti u njemu?
imaš iskustva s prodajom udjela, kak funkcionira?
GoldenSurferFromCRO
15.05.2007., 13:24
Postar ima gresku, kod hrportoflio je upisana vrijednost 205,5 a na hpbinvest je upisana 204,55 sot je rast od nekih 0,18%. Mizerno, mizerno, hm, hm...
Bećarina
15.05.2007., 13:30
belex ipak završio negativno
Poslednja vrednost 3225,51
Promena -5,66
Promena % -0,18 %
Datum 15.5.2007 13:01
Sorry za malo kasno ukljucenje u diskusiju o diverzifikaciji, ali htio bih podijeliti par recenica.
S nesto vise od 300k u fondovima dulje od godine i po (uz neke skromne pocetke u 2004.-oj) "platio" sam neka iskustva.
Mozda ce nekima zvuciti pretjerano oprezno, ali mislim da ima smisla diverzifikaciju promatrati u 2 smjera: omjer ulaganja u dionicke/mjesovite fondove i pretezita trzista ulaganja.
Moj diverzifikacija izgleda ovako: 75% u dionicke, 25% u mjesovite fondove.
Po pitanju trzista:
2 fonda koji rade u HR i zapadnoj Europi
2 fonda pretezito u ex-YU
2 fonda pretezno vrlo istocno od RH.
U niti jednom fondu nisam bio krace od 8 mjeseci.
E sad, koji fondovi ulazu kamo - rezultat je puno inicijalnog citanja po raznim forumima, casopisima, izvjestajima, zivkanja... ali ako se u analizu ponasanja i portfelja jednog fonda ulozi 7 dana - u pravilu nema velikih iznenadjenja (ovisno o kriterijima).
Prosjek proslih godinu dana mi je 52,5%.
Naravno da je moglo vise, ali kad to usporedim s par posto na orocenu stednju :) :)
Pokazalo se da portfelj sasvim dobro amortizira potrese tipa Sangaj i Srbija.
Ovaj zadnji potres u Srbiji sam pao 0,7% a od jucer sam opet u plusu u odnosu na dan prije pada...
No, kao i sve ostalo - to uopce nije pokazatelj buducih prinosa i kretanja - ali svi mi imamo razlicite razine prihvacanja rizika, a i ostaje vjecno pravilo da covjek uci dok je ziv :)
Hm, koji to ulazu pretezno na daleki istok?
zabotinski
15.05.2007., 13:33
Lijepo..od početka sam tamo i ne prestaju s iznenađenjima..;)
A imaju nesto i Zitnjaka (kupili prosli tjedan) koji je danas +6.5%, pa SJPT u Srbiji koji je danas +12.6. Sutra bi Prospectus trebao poletiti u nebo
zar si i ti u njemu?
imaš iskustva s prodajom udjela, kak funkcionira?
Jesam :) Moram malo pogledat, sjećam se da su nešto komplicirali. Davno sam ga prepolovio kako bih ušao u Aureuse(pred 4 mj). Zato ih stalno i uspoređujem;
Aureus Balanced 18,34 % 3mj 28 dana
Aureus Equty 23,23 % 3mj 28 dana
Hi-Growth 25,92 % 3mj 29 dana
Sad moram nazad na delo, javim.. :top:
ja ću diverzificirati tek kad krene AZIJSKI TIGAR...:cool:
da se zna kad će krenuti?
Bilobrkster
15.05.2007., 13:40
Edgare, kućo stara, znaš da se i ja razmišljam o ulasku u HIGrowth. Šta ti veliš? Isplati li se to? Mislim obzirom da je € fond i to sve...
castanea
15.05.2007., 13:45
:cerek: Aktiv 1,29
ha, neznam, i ja sam tek 11 dana u njemu; mali pad prošli tjedan, ova 2 dana skoro +4%; izlazne kao u pasivnoga....
muči me euro....prinosi u eurima više nego ok, ak ideš konveritrati u kuna (što i jest najbitnije jer isplate idu u kunama, da se ne zavaravamo) onda s obzirom na pad tečaja u ovih 11 dana znatno niže
lonci je stavila link na jedu stranicu, tamo na temi važni linkovi, gdi se preračunavaju prinosi iz eura u kn, pa vidi razliku za hi growth.
malko mi kompliciraju s tim nav vrijednosti udjela, i cijenom udjela, kod njih je to različito, kod ostalih isto....nisam još shvatio u čemu je fora da je tako.....zato uvijek imaš prinose sa današnjim a ne jučerašnjim danom....
ne znam, živi bili pa vidjeli
ja - matematičar :top:
tribal1
15.05.2007., 13:48
A imaju nesto i Zitnjaka (kupili prosli tjedan) koji je danas +6.5%, pa SJPT u Srbiji koji je danas +12.6. Sutra bi Prospectus trebao poletiti u nebo
Uf...s velikim nestrpljenjem čekam sutrašnju objavu! Mogla bi bit povjesna..:)
lonicera
15.05.2007., 13:53
Uf...s velikim nestrpljenjem čekam sutrašnju objavu! Mogla bi bit povjesna..:)
ufffff, eto meni na mail potvrde od prospectusa, ipak su obračunali udjele s današnjom (jučerašnjom) cijenom iako sam uplatila tek popodne, svaka im čast na tome :top:
dakle , sutrašnji skok će mi pokriti barem dio ulazne odmah prvi dan!
:cheer:
Bećarina
15.05.2007., 14:01
Sve se lijepo zeleni danas, ali dynamic nam po običaju još nema rezultata :mad: Zna li itko zašto je tako usporen s objavom???? :confused:
tribal1
15.05.2007., 14:01
ufffff, eto meni na mail potvrde od prospectusa, ipak su obračunali udjele s današnjom (jučerašnjom) cijenom iako sam uplatila tek popodne, svaka im čast na tome :top:
dakle , sutrašnji skok će mi pokriti barem dio ulazne odmah prvi dan!
:cheer:
Ajd, baš me veseli! Valjda nećeš bad luck donijet..;)
Nego..jučer neš biram po vrtnom centru..kad ono hrpa biljčica ispred mene i piše "Lonicera"..meni samo fondovi i strelice u glavu! Hehe, koje asocijacije..
Uf..previše o tom investiranju razmišljam...:p
freelancer
15.05.2007., 14:09
Erste 1,39%.:s
Čekaj sutra ... i očekuj isto!:top:
clouseau
15.05.2007., 14:13
Erste 1,39%.:s
A ja uplatio u četvrtak po 169,44 - u 2 dana 2% :D :s :s :D
Nice. S danasnjim danom je skoro vracena vrijednost udjela prije dogadaja u srbiji mozda nekih 0.05 posto ispod.
lonicera
15.05.2007., 14:14
Ajd, baš me veseli! Valjda nećeš bad luck donijet..;)
Nego..jučer neš biram po vrtnom centru..kad ono hrpa biljčica ispred mene i piše "Lonicera"..meni samo fondovi i strelice u glavu! Hehe, koje asocijacije..
Uf..previše o tom investiranju razmišljam...:p
uvijek je lijepo znati da netko misli na tebe :kiss:
u pbz banci sam kupila iliriku u petak do 14 h ali mi je sluzbenica zaboravila faksati zahtijev pa sam ja faksala popodne...nazvala sam iliriku sutra dan i rekao mi je sluzbenik da je vazna samo uplata do 14 h a zahtijev moze doci i poslije...
Kod drugih fondova nisam imala takvo iskustvo, posebno kod icf-a kad je bila greska do njih (nije im radio fax privremeno) i nije ih bilo briga i tada su dobili prvi veliki minus zbog ne(poslovnosti) :flop: a bilo ih je jos...i drago mi je da sam izasla jos u travnju.
Jako me zanima da li je to tocno kod ilirike ili me je samo htio skinuti s neke stvari :D
tribal1
15.05.2007., 14:18
uvijek je lijepo znati da netko misli na tebe :kiss:
Da, baš je zanimljivo to koliko mi se po glavi vrzmate vi (nepoznati) forumaši..:zubo: ;)
:five:
GoldenSurferFromCRO
15.05.2007., 14:19
Global HPB 0,35%.
Definitivno je da ovaj tjedan nije postarski, Dinamtini i postar i Global slabo idu....trebamo pregrmjeti ovaj tjedan pa cekati drugi tjedan da se poboljsaju...
freelancer
15.05.2007., 14:22
Da, baš je zanimljivo to koliko mi se po glavi vrzmate vi (nepoznati) forumaši..:zubo: ;)
Pravac LJES... :zubo:
lonicera
15.05.2007., 14:23
pa kao i svi drugi prijatelji :)
već smo se svi složili oko toga.. možda jednom i bude nešto od "živog" druženja, tko zna?
samo ne znam tko bi dobio sve ove riječane u zagreb, bolje da idemo mi iz zg na more.. ili kao što je jednom plimpač predložio na Plitvice - u Ličku kuću na janjetinu..
11.05 - 183,17
14,05 - 185,71
Kako su dobili 1,39% ??? :confused:
lonicera
15.05.2007., 14:26
11.05 - 183,17
14,05 - 185,71
Kako su dobili 1,39% ??? :confused:
razlika x 100 / jučerašnje stanje
Boris_RI
15.05.2007., 14:27
Global HPB 0,35%.
Definitivno je da ovaj tjedan nije postarski, Dinamtini i postar i Global slabo idu....trebamo pregrmjeti ovaj tjedan pa cekati drugi tjedan da se poboljsaju...
Da je bar danas pao 2% :zubo:
I još se očekuje Mad Max. Ako on konačno bude kao i svi drugi bit će dan za pamćenje. Čak je i Rusija u plusu:confused: .
lonicera
15.05.2007., 14:29
I još se očekuje Mad Max. Ako on konačno bude kao i svi drugi bit će dan za pamćenje. Čak je i Rusija u plusu:confused: .
mad max odkad sam ja u njemu više uopće nije mad...
Zafashan
15.05.2007., 14:33
Da, zadnje vrijeme je malo razočaravajuć...
:o
razlika x 100 / jučerašnje stanje
Naravno, krivo sam upisao formulu u excel, :brukica: i dijelio s danasnjim stanjem... :zubo:
atlantis
15.05.2007., 14:37
dobar dan :D
zb link aktiviran :D
do sad smo zeleni :cerek:
Tako je i odkad sam i ja u njemu, ali svemu dođe kraj tako i njegovoj normalnosti. Predlažem da mu mijenjamo ime ako danas bude ispod 1%. Možda se uplaši, pa poludi.
tribal1
15.05.2007., 14:37
Pravac LJES... :zubo:
A ne! Tamo su neki drugi...:zubo: ..drugačijih interesa...
lonicera
15.05.2007., 14:38
Tako je i odkad sam i ja u njemu, ali svemu dođe kraj tako i njegovoj normalnosti. Predlažem da mu mijenjamo ime ako danas bude ispod 1%. Možda se uplaši, pa poludi.
umjesto mad max postat će bad max :zubo:
tribal1
15.05.2007., 14:39
pa kao i svi drugi prijatelji :)
već smo se svi složili oko toga.. možda jednom i bude nešto od "živog" druženja, tko zna?
samo ne znam tko bi dobio sve ove riječane u zagreb, bolje da idemo mi iz zg na more.. ili kao što je jednom plimpač predložio na Plitvice - u Ličku kuću na janjetinu..
I ja sam iz Rijeke...morat ćemo odvagat kojih je više..;)
A izgleda da ovdje većina Zg i Ri..:confused:
freelancer
15.05.2007., 14:39
umjesto mad max postat će bad max :zubo:
:top: :rofl:
. Predlažem da mu mijenjamo ime ako danas bude ispod 1%. Možda se uplaši, pa poludi.
Molim zahtjev službenim putem dostaviti na Odbor.
Zahjtev mora sadržavait i prijedlog novog imena.
ima nas par i iz SB,
ali nama sve paše, sve nam je ravno :zubo:
Bećarina
15.05.2007., 14:43
a evo, ja sam slavonac, nadam se da nisam jedini
tribal1
15.05.2007., 14:43
ima nas par i iz SB,
:D :D
Nice. S danasnjim danom je skoro vracena vrijednost udjela prije dogadaja u srbiji mozda nekih 0.05 posto ispod.
Ispravak netočnog navoda :)
stanje prije korekcije: 193,33
današnja vrijednost je niža za 0,4% od gore navedenog stanja
castanea
15.05.2007., 14:45
a evo, ja sam slavonac, nadam se da nisam jedini
nisi. i ja sam iz slavonije.
Mad Max je u blagom minusu, sudeci po Fiminim stranicama...
Mad Max je u blagom minusu, sudeci po Fiminim stranicama...
Ma nemoj nas plašiti to je jučerašnja vrijednost. Samo nije ni meni jasno zašto im stoji strelica prema dolje.
Bećarina
15.05.2007., 14:50
:D :D
Baš lijepo! I ja sam iz SB! Veseli me da nisam jedini slavonac ovdje :)
lonicera
15.05.2007., 14:51
meni se čini da smo jedino edgar i ja iz zg...
fishenwalc
15.05.2007., 14:52
Samo nije ni meni jasno zašto im stoji strelica prema dolje.
zato kaj su u minusu, u odnosu na petak
GoldenSurferFromCRO
15.05.2007., 14:53
i ja sam isto iz ZG da se zna.
lonicera
15.05.2007., 14:55
zato je malo dalmatinaca, mislim jedino loty i bilobrk :)
xfairguy
15.05.2007., 14:55
u pbz banci sam kupila iliriku u petak do 14 h ali mi je sluzbenica zaboravila faksati zahtijev pa sam ja faksala popodne...nazvala sam iliriku sutra dan i rekao mi je sluzbenik da je vazna samo uplata do 14 h a zahtijev moze doci i poslije...
Kod drugih fondova nisam imala takvo iskustvo, posebno kod icf-a kad je bila greska do njih (nije im radio fax privremeno) i nije ih bilo briga i tada su dobili prvi veliki minus zbog ne(poslovnosti) :flop: a bilo ih je jos...i drago mi je da sam izasla jos u travnju.
Jako me zanima da li je to tocno kod ilirike ili me je samo htio skinuti s neke stvari :D
Vidim da Ilirika ima i nekakve online zahtjeve za kupnju/prodaje što je za pohvalu, no trenutno ne rade, jel to netko koristio uspješno do sada?
http://www.ilirika.hr/ilirika-JIE-dionicki/zahtjev_za_kupnju_udjela.aspx
zato je malo dalmatinaca, mislim jedino loty i bilobrk :)
Evo i mene iz Splita.
Bećarina
15.05.2007., 14:58
i ja sam isto iz ZG da se zna.
ma kada udružimo iskustva iz cijele "Lijepe Naše", svi ćemoi se skupa lijepo "opariti" :D
castanea
15.05.2007., 14:59
ima nas par i iz SB,
pa i nije baš :zubo:
zar nije i lavica?
ah, ljudi nije ni meni loše....ja sam njih dvije :)
Lavica02
15.05.2007., 15:03
zar nije i lavica?
:cerek: :rolleyes:
Ma nemoj nas plašiti to je jučerašnja vrijednost. Samo nije ni meni jasno zašto im stoji strelica prema dolje.
Vid stvarno, gledao sam samo vrijednosti a ne i datum. Izgleda da su na Hrportfoliu krivo napisali, tamo pise 109,7170 a na Fimi 109,6170. Pogledao sam samo prvu decimalu pa sam zakljucio da su pali..
freelancer
15.05.2007., 15:05
E sada ćemo se i regionalnoj osnovi razdvajati!
O...... ne! :nono:
Mi smo MI i točka.
Još nema podataka za dynamic. :flop:
Ovo nema smisla. Zašto jednostavno ne kažu da rezultate objavljuju za dva dana unazad.
Pa da ih vidimo odmah ujutro sve izlistane.
Bećarina
15.05.2007., 15:11
E sada ćemo se i regionalnoj osnovi razdvajati!
O...... ne! :nono:
Mi smo MI i točka.
apsolutno se slažem :top:
lonicera
Vidim da Ilirika ima i nekakve online zahtjeve za kupnju/prodaje što je za pohvalu, no trenutno ne rade, jel to netko koristio uspješno do sada?
http://www.ilirika.hr/ilirika-JIE-dionicki/zahtjev_za_kupnju_udjela.aspx
jesam ja, uspješno
tribal1
zar nije i lavica?
Pih..da loše..a jedna od njih LAVICA..:zubo:
Bećarina
15.05.2007., 15:12
Još nema podataka za dynamic. :flop:
Ovo nema smisla. Zašto jednostavno ne kažu da rezultate objavljuju za dva dana unazad.
Pa da ih vidimo odmah ujutro sve izlistane.
stvarno mi nije jasno zasšto oni uvijek kasne :mad:
GrayWolf
15.05.2007., 15:13
zar nije i lavica?
kaj nisi ti Turopoljac pa se švercaš pod Zagreb..:D ..mislim, a lokalpatriotizam?
Lavica02
15.05.2007., 15:14
edn d pojn is ...
iako sam danas jako zadovoljna (mada sam nešto skeptična) nije moj dan pa ..
pa i nije baš :zubo:
šta ti si uspjela naći nekakvo brdo :zubo: , PŽ?
...a druga valjda onda tigrica ;)
Ja sam danas vrlo zadovoljan imam udjele u erste AE.pbz ekviti i Zb aktiv i svi su vrlo lijepo porasli!Ipak po izračunu na hrportfolio od početka ulaganja 19.4 najveću dobit imam na erste AE.Uglavnom ne mogu se požalit
kaj nisi ti Turopoljac pa se švercaš pod Zagreb..:D ..mislim, a lokalpatriotizam?
čuj, rođen u ZG, silom prilika tam sam gdi već jesam, a kad su lavica i tigrica u pitanju, isplati se i kroz mala vrata prošvercati :D
edn d pojn is ...
tko te ljuti,
TKO?
tribal1
15.05.2007., 15:27
edn d pojn is ...
Hej! Ne se vrijedjat!?:) Ono, zbog nicka...on sam, a vas dvije...lavica..;) ..ko što Edgar gore kaže - druga valjda tigrica..:zubo:
GrayWolf
15.05.2007., 15:27
čuj, rođen u ZG, silom prilika tam sam gdi već jesam, a kad su lavica i tigrica u pitanju, isplati se i kroz mala vrata prošvercati :D
bogami..dobro kažeš..samo pazi da ne stradaš..:rofl:
Lavica02
15.05.2007., 15:34
ma tebe ćemo kroz velika vrata ... ništa se ti ne moraš švercati
Zafashan
15.05.2007., 15:34
Ajmo stati malo sa spamanjem. Ipak nije ovo topic bez limita. Otjerat ćete prave investitore.
Za takve rasprave imate LJES.
Zum Befehl Herr Oberstamfuhrer :)
Lavica02
15.05.2007., 15:39
:tuzni:
nego ne nalazim što pričaju kod susjeda ... danas je dan D ... belex na kraju ipak završio negativno (mada je većinom tokom dana bio u plusu) pa jel zna tko, što se dogodili ...
Uplatio u 11. mj 2006. na preporuku OVB savjetnika. Tada sam počeo s investiranjem. Sad ne znam puno, ali tada nisam znao ništa :zubo:
Uplatu sam izvršio u banci, a potvrdu sam čekao više od mjesec dana. Dva sam ih puta posjetio, svaki su put tvrdili da je sve u redu, ali negdje je bilo zapelo.
U 1.mj ove god. odlučih prodati oko 40ak % udjela. Opet sam ih posjetio, s potvrdom, naravno, i opet komplikacije.. Uru vremena sam čekao dok nisu sve provjerili ne bi li mi isplatili. Novac je nakon par dana bio na računu, potvrda nešto kasnije.
Cijena udjela je izražena u kunama, tečajem se nisam zamarao.
Baš i nemam neku namjeru više surađivati s njima ali udjele ne prodajem.
Tada sam se prestrojio i iz Erste A. Eq. i sa svime kupio Aureuse. Rezultate vidite i sami.. :D
Dynamic +0,17% prilično slabo..
a tko je ono meni govorio da nakon izlaza iz Balast s tom lovom uđem u Dinamik?
Dobro je da nisam, vidite da je usporio, još trošak u/i naknada, brijem (neargumentirano) da bolje od 19.3 prolazim u ICFu, iako ni on nije neki jurišnik
HPB Dynamic (samo) 0,16
Jel 0.16 ili 0.17 % ???
a tko je ono meni govorio da nakon izlaza iz Balast s tom lovom uđem u Dinamik?
Dobro je da nisam, vidite da je usporio, još trošak u/i naknada, brijem (neargumentirano) da bolje od 19.3 prolazim u ICFu, iako ni on nije neki jurišnik
U pravu si....ja usla 19.04. u Dynamic (a mislila se između ICFa i Dynamica) i u minusu sam..a u ICFu bi bila u plusu...no dobro, to nije ni mjesec dana.
gendale
15.05.2007., 15:47
Maximum 2,15
JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Jel 0.16 ili 0.17 % ???
Na kapital-plusu pise +0.16%
I prijetnja se isplatila. Mad Max je ipak Mad Max 2,15
Uplatio u 11. mj 2006. na preporuku OVB savjetnika. Tada sam počeo s investiranjem. Sad ne znam puno, ali tada nisam znao ništa :zubo:
Uplatu sam izvršio u banci, a potvrdu sam čekao više od mjesec dana. Dva sam ih puta posjetio, svaki su put tvrdili da je sve u redu, ali negdje je bilo zapelo.
U 1.mj ove god. odlučih prodati oko 40ak % udjela. Opet sam ih posjetio, s potvrdom, naravno, i opet komplikacije.. Uru vremena sam čekao dok nisu sve provjerili ne bi li mi isplatili. Novac je nakon par dana bio na računu, potvrda nešto kasnije.
Cijena udjela je izražena u kunama, tečajem se nisam zamarao.
Baš i nemam neku namjeru više surađivati s njima ali udjele ne prodajem.
Tada sam se prestrojio i iz Erste A. Eq. i sa svime kupio Aureuse. Rezultate vidite i sami.. :D
Ja sa potvrdom nisam imao problema. uplatio u petak, došla idući petak poštom. na zahtjevu čak piše da za svaku daljnju uplatu ne treba zahtjev, dovoljno je uplatiti lovu i napisati u poziv na broj jmbg, oni po tome sve skuže
no, sama tranakcija u banci je bogmeć potrajala.....malo jesu usporeni
da, fond vodi cijenu udjela u € a na potvrdi samo cijena u kn, ona u eurima se ne navodi kao niti tečaj
da li možeš pronaćitu potvrdu o prodaji pa vidjeti kako su ti obračunali izlaznu naknadu; tj. da li:
iznos - (iznos*2%)
ili
iznos/1,02
ili pak imaju nešto treće
čisto da znam koju formulu da si upišem u tablicu :)
Boris_RI
15.05.2007., 15:49
Jel 0.16 ili 0.17 % ???
A velike li razlike :zubo:
Bitno je da su ovu korekciju na Belexu popušili.
Svi su se oporavili i razvalili sa prinosima, ali dinamitnom se fitilj izgleda smočio.
No dobro.. imaju zasluga iz prošlosti pa im opraštam ;)
Zaokružio sam na malo više pa je ispalo 0.17%
Na kapital-plusu pise +0.16%
hvala :)
U pravu si....ja usla 19.04. u Dynamic (a mislila se između ICFa i Dynamica) i u minusu sam..a u ICFu bi bila u plusu...no dobro, to nije ni mjesec dana.
Ja sam uvijek u pravu :D
...osim onda kada nisam :)
da li možeš pronaćitu potvrdu o prodaji pa vidjeti kako su ti obračunali izlaznu naknadu; tj. da li:
Potražim..
Konačno nešto i od Mad Maxa.
fala.........:top:
ljudi, ajde malo gledajte prinose Erste AE i HI growtha, poredajte tablicu hrportfolija po prinosima u 2007
oba su se opako približila Pasivu, a još unatrag mjesec dana bili su daleko iznad
ok, možda nisu oni toliko napredovali koliko je pasiv posustao
do prije korekcije bio je na 3-4 mjestu po prinosima u 2007, kako koji dan, sad je pao na 7.mjesto
fakat ga dotukao belex, jest da se skoro pa oporavio od toga...ali ima 5-6 dana bez poz. prinosa
No dobro.. imaju zasluga iz prošlosti pa im opraštam ;)[/QUOTE]
Moji su svi nadoknadili. Uskoro će i oni.. Ja u + :top:
Zafashan
15.05.2007., 15:59
Maximum 2,15
JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
E to ti ja kažem. Ajde, jer sam već počeo sumnjati u svoj zdravi razum i odluku da se prešaltam iz Fekitija u eM'n'eM
Ja sam vrlo, vrlo blizu Rijeke :)
Moram ić, pozdrav..
Renta10
15.05.2007., 16:09
E to ti ja kažem. Ajde, jer sam već počeo sumnjati u svoj zdravi razum i odluku da se prešaltam iz Fekitija u eM'n'eM
Ne brinuti, luđak dobro radi!:D Samo da nastavi..;)
Lavica02
15.05.2007., 16:32
i di sad svi nestadoše ....
idete s posla, ha
Današnji TOP 5 fondova
1.Med Max +2.25
2.Prospec.JIE+2.10
3.Capital two +1,95
4.HIgrowt +1.79
5.Erste Bal. +1.40
Top looser.....
ZB euroaktiv -0.13
bilokoje
15.05.2007., 16:39
Evo ljudi kad može blagajnica u inozemstvo mogu i ja - malo zapadnije, dežela. Čitam vas od jučer popodne i još imam 4 stranice ali rekoh da se javim!
GrayWolf
15.05.2007., 16:43
idete s posla, ha
a, kaj da ostanemo :rofl:
GrayWolf
15.05.2007., 16:44
Evo ljudi kad može blagajnica u inozemstvo mogu i ja - malo zapadnije, dežela. Čitam vas od jučer popodne i još imam 4 stranice ali rekoh da se javim!
kaj se osjeČaš europskije sad?
bilokoje
15.05.2007., 16:46
kaj se osjeČaš europskije sad?
Pa neke stvari valjaju ali više volim našu deželu. Još nisam ni izračunala koliko sam zaradila ova dva dana ali bit će mrak :s :s :s
ljudi, valja pratiti večernje vijesti.....da li su srbi izabrali vladu ili nisu, ako nisu idu na izbore....pripremite zahtjeve za prodaju :)
Lavica02
15.05.2007., 16:48
ljudi, valja pratiti večernje vijesti.....da li su srbi izabrali vladu ili nisu, ako nisu idu na izbore....pripremite zahtjeve za prodaju :)
ja sam si već danas razmišljala :o
idete s posla, ha
već i doma došli :)
pih, danas sramotno niski plimps faktor; samo 0,96%:rolleyes:
eh da usla u aktiv u malo boljem trenutku nego edgar 30.04. pa jos i podebljala 07.05. da stvar bude jos gora 07.05. usla i dinamik. aktiv se oporavio al dinamik jos nije pustim ga jos cjeli tjedan da se pregrupira ipak su to dugorocna ulaganja.:bonk: :bonk: :bonk: :bonk:
Lavica02
15.05.2007., 16:58
već i doma došli :)
pa nisam te čula :)
freelancer
15.05.2007., 17:09
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2007,5,15,srbija_vlada,74390.jl
Srbija: U posljednji tren do nove vlade
morskinvest
15.05.2007., 17:10
Skupština Srbije nešto pre 17 časova usvojila je Zakon o ministarstvima u načelu, a sada se glasa o amandmanima. :top:
Evo teksta koji donosi "Blic" o izvještaju sa beogradske berze:
Izgubili samo paničari
Trend rasta na Beogradskoj berzi nastavljen je i juče, a jedan broj akcija sasvim je povratio vrednost izgubljenu protekle nedelje. Na gubitku su ostali pre svega sitni investitori koji su panično reagovali i prodavali svoje akcije u momentima kada je njihova vrednost najviše padala.
Prema tvrdnji brokera, u danima kada se Berza tresla zbog izbora Tomislava Nikolića za predsednika parlamenta, najveći broj prodajnih naloga stizao je od fizičkih lica sa portfeljom od nekoliko hiljada evra, dok su krupni investitori i pravna lica bili znatno uzdržaniji. Sitni investitori panično su prodavali svoje akcije čak i ispod cene po kojoj su ih kupili, potpisujući najčešće tzv. tržišne naloge što znači - prodaj pošto-poto.
Nenad Gujaničić iz „AC brokera“ kaže da su sitni investitori svakako najveći gubitnici, a zanimljivo je da među njima preovlađuju naši građani koji nemaju previše iskustva i većinom su se po prvi put susreli sa ovako naglim berzanskim korekcijama. Za razliku od naših ljudi, sitni ulagači iz inostranstva nastupali su znatno hladnije glave.
Svi koji su podlegli panici ostvarili su značajan gubitak. Sa malo novca i premalo iskustva očito nije lako odoleti negativnim trendovima. Pogotovo ako nizvodno krenu i najlikvidnije akcije, kao što su akcije banaka i to čak i onih u kojima kapital ima Evropska banka za obnovu i razvoj („Komercijalna“ i „Čačanska banka“). No, bankarske akcije su se brzo oporavile, a onima koji su požurili i prodali ih po znatno nižoj ceni preostaje da uče na sopstvenim greškama.
A uz malo strpljenja, gubitak je mogao da se izbegne. Nenad Gujaničić kaže da se, već nakon prvih špekulacija o novoj vladi, broj naloga za kupovinu udvostručio, a u nekim slučajevima čak i utrostručio. Iskusni investitori jednostavno su nastavili tamo gde su stali pre nego što se skupštinska farsa reflektovala na vrednost akcija.
Investicioni fondovi stabilni
Hrvatski investicioni fond „ZB aktiv“ više od polovine svoje imovine ulaže u akcije na Beogradskoj berzi. Osnovan juna 2006, ovaj je fond do početka maja ove godine ostvario apsolutni prinos od 92,14 odsto. Pad vrednosti akcija na Beogradskoj berzi korigovao je prinos naniže za zanemarljivih 1,73 odsto. Tokom previranja na Berzi, stabilnu vrednost investicione jedinice (od 1.319 do 1.324 dinara) očuvao je i prvi domaći investicioni fond „Delta plus“.
Edgare, biće da je nešto treće.. :confused:
povukao 33 kkn, naknada 673,47 kn , ili je to zbog razlike u tečaju, bo..
Vjerujem da ćeš ti to s guštom izračunat :)
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2007,5,15,srbija_vlada,74390.jl
Srbija: U posljednji tren do nove vlade
ok, ljudi, povucite zahtjeve za prodaju :)
@Lavica
.....ne smijem prokomentirati.......morat ću sto sklekova raditi...hoće me oberstamfuhrer....a nakon toga sam tri dana na andolima.....
morskinvest
15.05.2007., 17:20
[quote=Edgar;8511770]ok, ljudi, povucite zahtjeve za prodaju :)
Mislim da sutra ode Balast dole :flop:
:confused: zašto, ak sastave vladu?
Ne, ne, ne, na zahtjevu sam napisao iznos od 33673,47 kn kako bi mi isplatili okrugli iznos:D
morskinvest
15.05.2007., 17:22
:confused: zašto, ak sastave vladu?
Ma nema veze sa Srbijom. Al ima sa Podravkom ....
Ma nema veze sa Srbijom. Al ima sa Podravkom ....
sorry, prolupao sam.........ja pročitao da belex ode dolje.......a ti napisao balast :rofl:
Ne, ne, ne, na zahtjevu sam napisao iznos od 33673,47 kn kako bi mi isplatili okrugli iznos:D
?????
a koliko su ti isplatili? niš te ne kužim
EDIT: Previdio tvoj post sa prthodne strane, sorry
P:S: prolupao sam, vidite, čim spomenu sklekovi........
morskinvest
15.05.2007., 17:34
sorry, prolupao sam.........ja pročitao da belex ode dolje.......a ti napisao balast :rofl:
Uskoro je vrijeme da se pola Balasta prebaci u Pije i izvrši pojačanje u borbenim redovima :cool:
Isplatili 33.000,00 kn :)
Mani se sintetike :zubo:
Clint Beastwood
15.05.2007., 17:41
Ne zaboravite da kad (ako) sve prođe ok i vlada večeras sjedne na svoje mjesto da je još tu i Kosovo i da nam se i tada sprema drama, o tome se nešto govorilo i prije, ali danas je izašao članak na portfoliu i lijepo da je jer pošto je Kosovo definitivno OUT, mislim da kraja hororima sa Srbijom nema. Doduše, imat ćemo još neko vrijeme za (nadam se lijepo) zaradit, ali najviše 15-20 dana, a nakon toga bi bilo dobro kao što kaže Edgar pripremiti izlazne zahtjeve.. Barem za one fondove što mrače po Srbiji..
Isplatili 33.000,00 kn :)
Mani se sintetike :zubo:
fala :top:
........na info i savjetu:)
morskinvest
15.05.2007., 17:44
Ne zaboravite da kad (ako) sve prođe ok i vlada večeras sjedne na svoje mjesto da je još tu i Kosovo i da nam se i tada sprema drama, o tome se nešto govorilo i prije, ali danas je izašao članak na portfoliu i lijepo da je jer pošto je Kosovo definitivno OUT, mislim da kraja hororima sa Srbijom nema. Doduše, imat ćemo još neko vrijeme za (nadam se lijepo) zaradit, ali najviše 15-20 dana, a nakon toga bi bilo dobro kao što kaže Edgar pripremiti izlazne zahtjeve.. Barem za one fondove što mrače po Srbiji..
Dynamic se još ni danas nije oporavio. Fali mu -2,5%. Dok je Aktiv na 0. Mislim da ekipa u HPBu ima ozbiljnih problema u zadnje vrijeme. Vjerojatno nisu ostavili dovoljno u kešu a mislim da je bila velika navala na prodaju udjela malim inv.
Clint Beastwood
15.05.2007., 17:45
Srbija danas očekuje novu vladu
15. maj 2007. | 07:27 -> 17:35 | Izvor: B92, FoNet, Beta
Beograd -- Skupština Srbije trebalo bi do ponoći da izabere novu vladu, pre isteka zakonskog roka. Vojislav Koštunica iznosi svoj ekspoze.
Skupština Srbije nastavila je danas u 17.30 sednicu raspravom o poslednjoj tački dnevnog reda - izboru vlade. Poslanici su prethodno usvojili Zakon o ministarstvima koji predvidja da će vlada imati 22 ministarstva. Nakon toga bi do ponoći parlament glasovima DS-a, DSS-a, Nove Srbije i G17 plus trebalo da podrži formiranje novog kabineta Vojislava Koštunice.
Pred podnošenje ekspozea, Vojislav Koštunica je sam došao sa jedntre strane skupštinske sale, dok su svi budući ministri, iz svih stranaka nove vladajuće koalicije, sišli zajedno drugom stranom i ušli u salu.
Clint Beastwood
15.05.2007., 17:46
Ova zadnja rečenica koju sam ubacio u prijašnji tekst je ful bitna za našu temu:D
Lavica02
15.05.2007., 17:57
mogla bi biti
Zakaj mislis da ce Srbija ici na dole? Ova vlada sigurno nece zaratiti oko Kosova, i sve mi se cini da bi se ova kriza mogla mirno rijesiti, a nakon toga bi dionice trebale ici samo gore. Nek me neko ispravi ako grijesim u razmisljanju...
morskinvest
15.05.2007., 18:00
Zakaj mislis da ce Srbija ici na dole? Ova vlada sigurno nece zaratiti oko Kosova, i sve mi se cini da bi se ova kriza mogla mirno rijesiti, a nakon toga bi dionice trebale ici samo gore. Nek me neko ispravi ako grijesim u razmisljanju...
Problem nije u mogućem ratu nego u tome što će se strani investitori uplašit i usporit sa investicijama zbog nestabilne političke situacije.
Mogli bi se mjesec dana vrtit oko +0,01 na Belexu
Boris_RI
15.05.2007., 18:33
Dynamic se još ni danas nije oporavio. Fali mu -2,5%. Dok je Aktiv na 0. Mislim da ekipa u HPBu ima ozbiljnih problema u zadnje vrijeme. Vjerojatno nisu ostavili dovoljno u kešu a mislim da je bila velika navala na prodaju udjela malim inv.
Prije bih rekao 1,56% pošto je na vrhuncu imao vrijednost 155,5370.
No problem vidim u tome da su najviše padali a sada se najsporije oporavljaju. Po meni to govori da su ili još napuštaju pojedine dionice na Belexu. Jer da su dokupljivali po niskim cijenema, sada bi letili ala Pasiv
:confused:
immanuel
15.05.2007., 18:34
Pa nije bas tako. Aktiv je sada na oko -0.4% (193.33 - 192.55), a dynamic na nekih -1.55% (155.54 - 153.13). Ali povratak jos nije gotov, belex15 je jos uvijek na nekih -2,5% u odnosu na razinu prije korekcije, a neke glavne HPB-ove uzdanice su jos uvijek na blizu -10%. Dakle dynamic ima jos prilicno rezervi. Za konacni oporavak se ceka definitivni izbor vlade nocas. Ako ga bude :cool:
Problem nije u mogućem ratu nego u tome što će se strani investitori uplašit i usporit sa investicijama zbog nestabilne političke situacije.
Mogli bi se mjesec dana vrtit oko +0,01 na Belexu
Hm, mislis da postoji sansa da se ponovi ovako nesto? Nekako ipak sumnjam sad kad se vlada uspostavila. Kad su im inace redovni izbori, jel zna ko?
sogor31
15.05.2007., 19:08
:rofl: al neki ovdje sire paniku i nagovaraju na bjezaniju,samo ajte.....sretno vam bilo!!!nikad necete doc pameti,neki su ovdje na forumu takvi analiticari da bi mogli na wall streetu radit,a neki bi mogli ostati i bez tih par tisuca eura uloga,sretno i laku noc:cool:
tvitica
15.05.2007., 19:27
evo mene društvo ....ja bi još uložila oko 4.000 eura u erste adriatic .....
šta vi mislite o tome ????
pusa svima
Hm, mislis da postoji sansa da se ponovi ovako nesto? Nekako ipak sumnjam sad kad se vlada uspostavila. Kad su im inace redovni izbori, jel zna ko?
pa valjda svake 4 godine :cool:
evo mene društvo ....ja bi još uložila oko 4.000 eura u erste adriatic .....
šta vi mislite o tome ????
pusa svima
samo naprijed :top:
tvitica
15.05.2007., 19:56
samo naprijed :top:
ma i ja se nadam da če to biti tako ...hvala
Ja sam jučer uplatu izvršio za Erste BALANCE, transakcija je provedena nešto prije ponoći, sa datumom 15.5.
Ali ja od fonda nisam danas primio nikakvu obavijest da je kupljeno, da je uplaćeno, ništa...
Dali sam trebao, ili mi oni to ne šalju na mail?:confused:
Ja sam jučer uplatu izvršio za Erste BALANCE, transakcija je provedena nešto prije ponoći, sa datumom 15.5.
Ali ja od fonda nisam danas primio nikakvu obavijest da je kupljeno, da je uplaćeno, ništa...
Dali sam trebao, ili mi oni to ne šalju na mail?:confused:
dobiti ćeš sutra, jer ćeš tek sutra saznati cijenu udjela za danas, strpi se, a ne bi bilo loše da se malo i informiraš dok čekaš :)
dobiti ćeš sutra, jer ćeš tek sutra saznati cijenu udjela za danas, strpi se, a ne bi bilo loše da se malo i informiraš dok čekaš :)
Kad sam napisao pitanje, sjetio sam se da će se tek sutra znati današnja cijena, tako da niti nisam mogao dobiti ništa danas...
Pa informiram se, eto pitao sam :zubo: .
Ajde da se još malo informiram...
U koje doba dana (ili u koliko sati), se objavljuju na internetu vrijednosti za protekli dan?
Ja sam jutros gledao (negdje do 12 sati), i nije još bila napisana jučerašnja vrijednost?
Sad navečer vidim da je, pa me zanima dali postoji neko pravilo kad to objavljuju, ili?
pa valjda svake 4 godine :cool:
Da, ali nije da se sjecam kad su im bili prosli. Iako, nije uvijek 4 godine, u nekim drzavama je 5, nekad cak i 7....
atlantis
15.05.2007., 21:02
Ajde da se još malo informiram...
U koje doba dana (ili u koliko sati), se objavljuju na internetu vrijednosti za protekli dan?
Ja sam jutros gledao (negdje do 12 sati), i nije još bila napisana jučerašnja vrijednost?
Sad navečer vidim da je, pa me zanima dali postoji neko pravilo kad to objavljuju, ili?
ne postoji pravilo...
objavljuju tek kad zavrse trgovanje na svim burzama...
zabotinski
15.05.2007., 21:10
E to moraš pitati Mr. Samodola! :zubo:
Ah, nisam gledao transakcije. Ovo je teska zaheb..cija.
I ja o tome već duže vrijeme pišem da je veći problem Srbije kosovo nego Tomo Grobar a usput danas je Condolisa Rice izjavila da Kosovo nije dio Srbije te najavila skoro međunarodno priznanje nove republike na balkanu . Mislim da one zahtjeve o kojima je Edgar govorio da ih za sutra možete baciti , ja bi preporučio da ih ipak imate na oku kako bi mogli brzo ali brzo intervenirati . :o
Nikolaus
15.05.2007., 21:19
Da li bi ušli u Prospectus JIE sa 20k kuna? (trebati će mi za 3 mjeseca ta lova)
Ako ovako nastani onda bez problema ....ulaznih 3% će napraviti ako ide loše za mjesec dana i onda ti ostane još 2mj. pretpostavljene zarade . Izlazne naknade nema pa zato uplati odmah i zavrni palčeve! :)
Clint Beastwood
15.05.2007., 21:54
I ja o tome već duže vrijeme pišem da je veći problem Srbije kosovo nego Tomo Grobar a usput danas je Condolisa Rice izjavila da Kosovo nije dio Srbije te najavila skoro međunarodno priznanje nove republike na balkanu . Mislim da one zahtjeve o kojima je Edgar govorio da ih za sutra možete baciti , ja bi preporučio da ih ipak imate na oku kako bi mogli brzo ali brzo intervenirati . :o
Da.. Iako će, to je sigurno, čak i Koštunjavi svinut kičmu pred osamostaljenjem kosova jer će ga fino peckat po prstima iz svijeta, a iako on zna da im Kosovo uopće ne treba i samo im je uteg, trebat će nać načina da u to uvjeri i koštunjave glave po Šumadiji, a to će tek bit pravi zadatak i tko zna koliko će to trajat i kakva galipolja priredit na tržištu...
kronberger
15.05.2007., 22:01
"Samim tim, Vlada Srbije unapred odbacuje kao ništavan i za Srbiju nepostojeći bilo kakav oblik jednostranog priznanja i unapred saopštava da će Srbija uvek tretirati Kosovo kao svoj sastavni deo", rekao je Koštunica.
peepman
15.05.2007., 22:07
Da.. Iako će, to je sigurno, čak i Koštunjavi svinut kičmu pred osamostaljenjem kosova jer će ga fino peckat po prstima iz svijeta, a iako on zna da im Kosovo uopće ne treba i samo im je uteg, trebat će nać načina da u to uvjeri i koštunjave glave po Šumadiji, a to će tek bit pravi zadatak i tko zna koliko će to trajat i kakva galipolja priredit na tržištu...
sve ce to eurovizija pozlatiti ...
gledam malo rts, situacija se ponovno "komplikuje",prekinuto zasjedanje skupštine. kak sad izgleda, ništa od nove vlade,na pomolu novi izbori.
ko zna, možda se situacija i promijeni do ponoći, al će bit zanimljivo vidjet kako će sutra da "reaguje" belex. mislim da se tam još neko vrijeme neće smirit situacija. pls jel zna neko koji fondovi imaju max 10-15 % u srbiji ?
kronberger
15.05.2007., 22:49
Gledam i ja. Napeto je.
sjednica prekinuta. od vlade najvjerojatnije nista. mladic uhicen zamalo. kako ce to sutra izgledati na hrportfolio??????????
kronberger
15.05.2007., 22:52
Namistili su akciju za hvatanje mladica da bi mogli odugovlacit sjednicu.
kako sam ja cula tomica je mogao i sam odugovlacit sjednicu valjda svaku rjec po nekom propisu moze komentirati i to neograniceno
gloweson
15.05.2007., 22:55
gledam malo rts, situacija se ponovno "komplikuje",prekinuto zasjedanje skupštine. kak sad izgleda, ništa od nove vlade,na pomolu novi izbori.
ko zna, možda se situacija i promijeni do ponoći, al će bit zanimljivo vidjet kako će sutra da "reaguje" belex. mislim da se tam još neko vrijeme neće smirit situacija. pls jel zna neko koji fondovi imaju max 10-15 % u srbiji ?
hajde, prati pa javi, zivce ce nam popiti ti srbi, my vikitikr jedva je preživjelo ovaj nedavni pad burze...
coffie is on us..:D:kava:
atlantis
15.05.2007., 22:56
sjednica prekivuta od vlade najvjeroatnije nista mladic uhicen zamalo kako ce to sutra izgledati na hrportfolio
sutra ce bit dobar, preksutra bu veselo
tko je panicar nek bjezi ;) :zubo:
kronberger
15.05.2007., 22:58
Danas u 13:50 uzeo token kazem sebi ko zna sta ce bit.
I odustanem.
pa kad nisam prosli tjedan necu ni ovaj odnosno zadala sam sebi granicu ne smijem bit u minusu vise od 10% zajedno s izlaznom
atlantis
15.05.2007., 23:00
ostajem, da imamo para josh bi ubacili...
gloweson
15.05.2007., 23:02
sjednica prekinuta. od vlade najvjerojatnije nista. mladic uhicen zamalo. kako ce to sutra izgledati na hrportfolio??????????
CRVENO
pLAN A: zaboraviti na hrport,burzu i nakon godine iznenaditi se što sam u plusu i što je frka s kosovom rješena mirno ...
plan B: sutra prodat pasiv,dionički, propektus, pbzeq - i uloziti u neki Eu fond i mozda aureus, viktoriju??
dječaci & curke kakvi su vaši planovi??
kronberger
15.05.2007., 23:04
Gazda izgleda smireno zasad.
ostajem, da imamo para josh bi ubacili...
da i ja ostajem aktivna i dinamična
malo vas ima ulozeno u viktoriju. zasto
clouseau
15.05.2007., 23:13
Ajde ljudi šta odmah paničarite, do pred maloprije ste se smijali ovima koji su pobjegli iz aktiva prošli tjedan! Pa evo, lijepo su i novine pisale: spušili su samo oni koji su se uspaničili i pobjegli! U najgorem slučaju past će par posto kad se objavi vijest da se ide na izbore i onda će opet nastaviti rasti! Mene više muči kaj ako budu novi izbori, a u međuvremenu se Kosovo ide otcjepljivat, da ne dođe do nekih nereda...
Ja ne primam rts (ili bolje rečeno PTC :zubo: ), o čem je uopće sad riječ tamo?
kronberger
15.05.2007., 23:16
Ja ne primam rts (ili bolje rečeno PTC :zubo: ), o čem je uopće sad riječ tamo?
Cirkus. Nisu normalni.
Ali gazda i dalje izgleda mirno.
bilokoje
15.05.2007., 23:17
Na ovom forumu ljudi izgleda vole paničariti! Mislila sam da je prethodni i ovaj pad aktiva bio dobra škola za sve nas - za one koji su ostali da tako treba a one koji su otišli da tako ne treba. Pa šta i ako se Kosovo otcijepi? Šta mislite da fond manageri ne anticipiraju takve stvari? OK, bit ćemo malo duže u minusu, ali čak ni to ne mora biti.
Inače, da se pohvalim - ja danas izašla iz korekcije sa plusom od 97 lipa!
Ovo je bolje od najbolje komedije! Odlican program! :cerek:
Nekako mi se cini da ce 5 do 12 izabrati vladu :zubo:
atlantis
15.05.2007., 23:19
Na ovom forumu ljudi izgleda vole paničariti! Mislila sam da je prethodni i ovaj pad aktiva bio dobra škola za sve nas - za one koji su ostali da tako treba a one koji su otišli da tako ne treba. Pa šta i ako se Kosovo otcijepi? Šta mislite da fond manageri ne anticipiraju takve stvari? OK, bit ćemo malo duže u minusu, ali čak ni to ne mora biti.
Inače, da se pohvalim - ja danas izašla iz korekcije sa plusom od 97 lipa!
mi smo oko 100 kuna u plusu u zb aktivu :zubo: :D :D jerbo smo uplatili kad je bila najniza vrijednost :D
bilokoje
15.05.2007., 23:21
mi smo oko 100 kuna u plusu u zb aktivu :zubo: :D :D jerbo smo uplatili kad je bila najniza vrijednost :D
Lako je tako!!! :D
Zafashan
15.05.2007., 23:21
Meni još fali cca 3kkn. Zeznula me dodatno i CG danas.
I prodavač IGH koji nije htio dati prošli ponedjeljak za 7100 nego je gramzivo čekao na 7150. Prasac mali :D
:rofl:
Ovo je bolje od najbolje komedije! Odlican program! :cerek:
Nekako mi se cini da ce 5 do 12 izabrati vladu :zubo:
to je jedino sat oni znaju radit bolje od bilo koga drugog mislim na komediju
bilokoje
15.05.2007., 23:23
Teško vrijeme za vas dioničke igrače, Zaf, treba biti jaaaako pametan
kronberger
15.05.2007., 23:25
A u koga mi ulazemo ljudi moji... :lol:
bilokoje
15.05.2007., 23:26
Mi bez PTC online čekamo izvješće!
Zafashan
15.05.2007., 23:29
Teško vrijeme za vas dioničke igrače, Zaf, treba biti jaaaako pametan
LOL
Danas je IGH prošao za 11000. A u blokadu je ušao sa 10000. Stvarno težak.
ADPL u zadnja 2 dana +20%
DDJH +10%
Doduše, DIOK -20% i slično.
Ma vrijeme je super. Samo neka nastavi tako.
Nikolaus
Počinje glasovanje......
kronberger
Mi bez PTC online čekamo izvješće!
Evo ga krece glasanje...
kaj pričate vi? ja danas jedva u plusu nakon korekcije...........
i kaj sad sve ispočetka.........:confused:
Gotova je rasprava, ide glasanje :zubo:
Ipak vrijed MaxTV :cerek:
Gotovo je, imaju vladu! :cerek:
Nikolaus
15.05.2007., 23:31
Pa izglasali su Vladu, ko bi reko
kronberger
15.05.2007., 23:31
Narodna skupstina izabrala vladu.
Stvarno se isplati MaxTv.
bilokoje
15.05.2007., 23:32
Ma vidiš da će budale izabrati vladu 5 do 12 - to samo oni mogu, zašto bi mirno kad može dramatično
bilokoje
15.05.2007., 23:33
Eto, taman napisah prethodni post kad ste vi izvijstili o sretnom događaju. Ajme kako ćemo zarađivati
clouseau
15.05.2007., 23:35
:jumping:
(mislim da bi se ovaj post trebao izuzeti od onog pravila da se svi postovi koji imaju samo smajliće brišu :zubo: )
bilokoje
15.05.2007., 23:35
izabrana vlada srbije.
A dobro veče, ja novi/nova? :D
bilokoje
15.05.2007., 23:36
clouseau, kaže veliki mag Zaf da to ne vrijedi za chat ako su smajlići "benigni". Evo ja glasam da tvoji jesu!
A boze na sto nas natjera para i politika... :cerek: Mi se veselimo sto je Srbija izabrala vladu! :zubo: Da mi je netko ovo pricao pred deset godina... :cerek:
Stvarno se isplati MaxTv.
:lol: :lol: :lol:
vlada je tu. 133 glasa za. koštunica premijer.
samo da sad pri prisegi ili oni to jos zovu zakletva ne naprave novu komediju :s :s :s
znači, biti će još koja hiljdarka ovaj tjedan.....
odličan:top:
vlada je tu. 133 glasa za. koštunica premijer.
samo da sad pri prisegi ili oni to jos zovu zakletva ne naprave novu komediju :s :s :s
ala recimo atentat na kennedya?
Zafashan
15.05.2007., 23:40
clouseau, kaže veliki mag Zaf da to ne vrijedi za chat ako su smajlići "benigni". Evo ja glasam da tvoji jesu!
Also sprach Zafashustra.
:mudri:
Also sprach Zafashustra.
:misli: kamasutra sprechen?
'bem ti sintetiku
bilokoje
15.05.2007., 23:42
Also sprach Zafashustra.
Stvarno si Zafashustra :zubo: kad me uspiješ i preimenovat u citiranju!
Dobra večer!
Čitam Vas već sat vremena i strahujem s vama! Nova sam, imam stotine pitanja - neka od njih nisu više aktualna, npr. ono "kako na brzinu izvući novce iz ZB Aktiva".
Zafashan
15.05.2007., 23:42
Izrastamo pomalo u respektabilne investitore. Online čekamo vijesti o srpskoj vladi...
: ponosan:
gloweson
15.05.2007., 23:43
A boze na sto nas natjera para i politika... :cerek: Mi se veselimo sto je Srbija izabrala vladu! :zubo: Da mi je netko ovo pricao pred deset godina... :cerek:
:lol: :bonk: :lux: :brukica:
p.s. Plan A
p.p.s. da meni se svi čude kako sam upućena u rs političke (ne) prilike :D
ala recimo atentat na kennedya?
s njima se nikad nezna
kronberger
15.05.2007., 23:44
Danas kada postajem pionir... :lol:
cestitam svima celicnih zivaca sto ostadose vjerni gubitnicima prosli tjedan
Pala je i zakletva! Valjda je sad zbilja gotovo :zubo:
lako se sad smijat al zbilja su se tresle gace
Ero u Zagrebu. :kava:
Pala je i zakletva! Valjda je sad zbilja gotovo :zubo:
sad tek pocinje :)
opet?
jednom ti nije bilo dovoljno?
peepman
15.05.2007., 23:49
"A boze na sto nas natjera para i politika... Mi se veselimo sto je Srbija izabrala vladu! Da mi je netko ovo pricao pred deset godina... "
izjava dana :)
Ero u Zagrebu. :kava:
kakvi ero?
kronberger
15.05.2007., 23:49
opet?
jednom ti nije bilo dovoljno?
Ma to su oni sad radili u skupstini.
Nabavi MaxTv. :lol:
kakvi ero?
Hercegovac....
Nikolaus
15.05.2007., 23:53
[QUOTE=gloweson;8517515
p.p.s. da meni se svi čude kako sam upućena u rs političke (ne) prilike :D[/QUOTE]
Istina, i mene gledaju ko nekog bijesnog :D :D :D :zubo:
Hercegovac....
koje li uvrede.............
bljo, na čemu si ti večeras
ponestalo sintetike, čekaš da se blagajnica vrati s novom robom iz makedonije?
koje li uvrede.............
bljo, na čemu si ti večeras
ponestalo sintetike, čekaš da se blagajnica vrati s novom robom iz makedonije?
Ne shvaćaš! Vidio sam da ste pričali o tome tko gdje živi, pa sam se izjasnio o sebi!
a dobro onda
ja sam mislio da si ti mene autohonog turopoljca proglasio hercegovcem..
Zafashan
16.05.2007., 00:10
Dječaci i djevojčice,
Odoh ja na zasluženi počinak. Danas sam lijepo "zaradio". Sutra je novi dan i imamo velika očekivanja.
Budite mi dobri i ne slavite predugo srpsku vladu. Treba sutra opet navijati cijeli dan.
gloweson
16.05.2007., 00:10
koštunica:
1. pitanje Kosova
2. EU al ne pod cijenu kosova
bojim se da slijede dani velikih valova i još puno prilika za podebljivanje ...:D
čeka nas bumpy road ahead...it aint over till its over :cool:
Eto da se i ja pohvalim, ja od korekcije u plusu za nekih 600 kuna.......Izgleda da sam korektno raspodijelio lovu u fondiće :zubo:
nova prekodrinska vlada je tu samo hoće li biti za nas opet "kajmaka ili šipaka" kao što piše u njhovom Dnevniku
Strancima kajmak,malim igračima šipak
http://www.dnevnik.co.yu/modules.php?name=News&file=article&sid=23729
a zanimljiv je i ovaj podatak za jučerašnji dan objavljen u Danasu:
Smirivanje indeksa obeležilo jučerašnji dan na Berzi
Akcije AIK banke ostvarile najveći promet
Beograd - Obim trgovanja na Beogradskoj berzi premašio je juče milijardu dinara. Smirivanje rasta cena akcija smirilo je indekse, pa je BELEXLINE zabeležio rast od 0,20 odsto, a BELEX15 i SRX pad od 0,18 odsto, odnosno 0,12 odsto. Smanjenje obima trgovanja zabeleženo je i kada je reč o učešću stranih investitora, koje je zaustavljeno na 24,5 odsto.
Najviše se trgovalo akcijama AIK banke ( 69 miliona dinara), Energoprojekt holdinga ( 59,8 miliona dinara), Centroproizvoda (45,9 miliona dinara) uz pad vrednosti akcija od 20 odsto. Trgovalo se i akcijama Metals banke (36,5 miliona dinara) i Privredne banke (34,1 milion dinara). Akcije Univerzal holdinga vredele su 10.900 dinara, a promet je premašio 17,2 miliona dinara, dok je cena akcija Vitala iz Vrbasa skočila za 6,1 odsto (akcije na 8.600 dinara). Akcije Poštanske štedionice takođe beleže rast - juče su vredele 71.621 dinar. Nakon završenog tendera za prodaju 51,9 odsto kapitala BIP i ponuđene cene od 4,5 evra po akciji, na berzi je pala vrednost akcija za 19,8 odsto. Na berzi je zabeležena i jedna blok transakcija prioritetnim akcijama AIK banke iz Niša od 292 miliona dinara. Prodato je 40.000 akcija po ceni od 7.300 dinara. Obim prometa obveznicama iznosio je 1,9 miliona evra. Najviše pažnje privukle su serije A2012K (543.611 evra), A2011K (505.611 evra) i A2009K (299.236 evra).
očekujem danas da bu se dynamic više zelenio nek jučer. SJPT skočio za 12.62 %
emiliano
16.05.2007., 08:35
očekujem danas da bu se dynamic više zelenio nek jučer. SJPT skočio za 12.62 %
Meni se čini da ovi iz HPB-a nisu dobro odigrali prošlu korekciju ...
Npr. PBZ je najprije malo pao, a onda jako skočio, što bi značilo da su dokupili kad je bilo najjeftinije ...
A HPB je jako pao, a onda malo skočio, pa ispada da su i oni poprodavali kad je bila panika ...:confused:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.