View Full Version : Fondovi - chat
ja nisam gledao pa neznam ni šta je zborio
ali ako je i jednom riječju, mišlju ili dijelom aludirao na porez na kapitalnu dobit:
-3
kLaZnAdAr
17.05.2007., 09:31
ali ako je i jednom riječju, mišlju ili dijelom aludirao na porez na kapitalnu dobit:
-3
...da jednom riječju...:zmaj:
-3
-4 :cerek:
GoldenSurferFromCRO
17.05.2007., 09:38
-5!
Bećarina
17.05.2007., 09:40
-4
-6 :zubo:
Lapulapu
17.05.2007., 09:41
ajte prestanite te silne minuse spominjat, sve me hladan znoj oblijeva :no: :rofl:
na ovom topiku nema minusa ni crvene boje :mig:
-9 (uz mene starci i sestra :) )
emiliano
17.05.2007., 09:43
na ovom topiku nema minusa ni crvene boje :mig:
Na žalost ima : CEBA -0,70%:mad:
tribal1
17.05.2007., 09:44
-3
Sad je malo promijenio ploču..porez na dobit bi uveo "samo" kod špekulanata, odnosno onih koji imaju npr. dionice (udjele u fondovima pretpostavljam isto) manje od god. dana...
Pa se vi mislite gdje mi spadamo...:p
Eh..nikad ne mislih da ću počet naginjat HDZ-u..al po nekim pitanjima..uf..
Lapulapu
17.05.2007., 09:45
e, to ste sami urekli...od rane zore o minusima pričate :cool:
emiliano
17.05.2007., 09:48
A baš sam se nadao da će mi CEBA danas prva zaokružiti rubriku prinos na jednu lijepu okruglu svoticu ...
Valjda su nakupovali previše SJPT i AIKB a obje su jučer lijepo roknule ...:flop:
Kako neki kazu "ako se po cebi dan prepoznaje ne bude dobro"
tribal1
17.05.2007., 09:53
Ma..ne budite sitničavi! :zubo:
Pa šta bi vi? meni je sasvim ok taj ritam da mi npr. početkom tjedna fondovi zarade 1000kn, pa da krajem tjedna izgubim 400kn..još uvijek sam 600 u plusu..:kava:
freelancer
17.05.2007., 10:02
Ceba je pozicionirana više vanka, te će manje više tako proći i svi ostali koji su ''vanka''
Ondi kojiu držće fundamente u HR ... e to će biti oko +1!
tvitica
17.05.2007., 10:11
ma biti če +
kLaZnAdAr
17.05.2007., 10:12
Na žalost ima : CEBA -0,70%:mad:
...joj...ispričavam se...nisam valjda pokrenuo lavinu...:confused:
Nego može jedno pitanje za Vas sve koji ste dulje od godine dana u fondovima!?
Znam "onu staru": first in - first out, ali nešto me kopka:
Ako svaki mjesec prodam NEŠTO SITNO udjela (i uživam plodove rada hrvatskih fond menagera :zubo: ), plaćam li izlazne naknade na prodaju dijela udjela nakon godine dana? (recimo fond koji nema izlaznu naknadu nakon 1.g.)
Neznam jesam li spretno (il nespretno) objasnio kaj me zanima i jel' me itko shvatio, no ako je-molim reply!
Hvala unaprijed :s
u lijenosti....doći će već potvrda, bez brige
ovdje ima i onih, koji su prodali udjele prije nego li što su dobili potvrdu o kupnji :rofl:
Stigla potvrda...
Sad ću čekati da se to zeleni neko vrijeme, a onda ću isprobati koliko su brzi kod isplate. (nemojte me sad napasti, prodat ću čisto da vidim koliko su brzi :) )
cini mi se danas za PBZ nebude dobro :confused:
Musatom
17.05.2007., 10:15
@klaznadar - Ne jer se prvo prodaju udjeli koji su najduže tvoji ;)
Mirkeec
17.05.2007., 10:17
Belex je u laganom plusu........da mi je netko rekao prije par godina da ću se tome veseliti ,al bi bilo :mljacko: :mljacko:
kLaZnAdAr
17.05.2007., 10:19
@klaznadar - Ne jer se prvo prodaju udjeli koji su najduže tvoji ;)
thNx :s
Bilobrkster
17.05.2007., 10:30
Idem prema PBZ-u i zajebem sam sebe i skrenem u Erste Bank i uplatim 5 somova u Erste Balanced. Hoće li biti :cool: ili :eek: vidjet ćemo docnije :rofl:
freelancer
17.05.2007., 10:34
Idem prema PBZ-u i zajebem sam sebe i skrenem u Erste Bank i uplatim 5 somova u Erste Balanced. Hoće li biti :cool: ili :eek: vidjet ćemo docnije :rofl:
Zašto Erste Balanced, trebao si ubosti ekiti, mislim da bi trebao biti jedan od jačih ovo proljeće/ljeto... :top:
clouseau
17.05.2007., 10:37
Zašto Erste Balanced, trebao si ubosti ekiti, mislim da bi trebao biti jedan od jačih ovo proljeće/ljeto... :top:
Ja imam i u Pekitiju (već god dana) i u Erste Balanced (tjedan dana), dosad su oba :cool: :s
Dragi forumaši su me podučili da može biti korisno ulagati u nove fondove jer nemaju ograničenja (štogod to značilo) imaju manje kapitala pa su mobilini (štogod to značilo - bilo bi super kad bi se nekom dalo ovo malo detaljnjije objasniti). Iz tog me razloga zanima znate li išta o novom fondu Capital Two? I kada bi trebali krenuti HPB-ov Titan i novi PBZ-ov?
Bilobrkster
17.05.2007., 10:37
pa zar nisi pročitao= pa zajebao sam sam sebe :zubo:
imam još 5k to ću u Equity danas poslije posla. jučer nisam stigo jer su mi uletile repeticije pa san bija gotov tek u 6:15
Dragi forumaši su me podučili da može biti korisno ulagati u nove fondove jer nemaju ograničenja (štogod to značilo) imaju manje kapitala pa su mobilini (štogod to značilo - bilo bi super kad bi se nekom dalo ovo malo detaljnjije objasniti). Iz tog me razloga zanima znate li išta o novom fondu Capital Two? I kada bi trebali krenuti HPB-ov Titan i novi PBZ-ov?
ajd prvo vidi koliko je min iznos uplate u C2.
ubrzo ćeš odustati i od same primisli :)
za ostale se još niš nezna, ili?
Početna cijena udjela : 100 = 10.000 kn
Prva uplata : min. 10 udjela
Daljnje uplate : min. 1 udjel
Edgare, please, zar to ne znači da je cijena udjela 100 kn, prva uplata 1000?
FORUMASH78
17.05.2007., 11:04
Početna cijena udjela : 100 = 10.000 kn
Prva uplata : min. 10 udjela
Daljnje uplate : min. 1 udjel
Edgare, please, zar to ne znači da je cijena udjela 100 kn, prva uplata 1000?
Pretpostavljam da to znači da je minimalna prva uplata 100.000 kuna, a kasnije možeš dodavati po 10.000 kuna. ;)
Ali zašto onda piše 100=10.000 kn
Meni ništa nije jasno!
Pretpostavljam da to znači da je minimalna prva uplata 100.000 kuna, a kasnije možeš dodavati po 10.000 kuna. ;)
otprilike iako kaže min uplata 1 udjel, a cijena udjela raste, znači svakim danom sve više moraš min uplatiti
Ali zašto onda piše 100=10.000 kn
Meni ništa nije jasno!
ma to su neki ekstravagantni tipovi
ak nemaš 100k nemoj se zamarati s glupostima
ako imaš nazovi i pitaj
ja nemam pa me baš nešto i ne zanima
ma to su neki ekstravagantni tipovi
ak nemaš 100k nemoj se zamarati s glupostima
ako imaš nazovi i pitaj
ja nemam pa me baš nešto i ne zanima
meni se to čini OK, ljudi jednostavno žele eliminirati nas miševe "jel mi stigla potvrda za mojih 1000kn" i ostale zajebante :zubo: :zubo: :zubo:
meni se to čini OK, ljudi jednostavno žele eliminirati nas miševe "jel mi stigla potvrda za mojih 1000kn" i ostale zajebante :zubo: :zubo: :zubo:
e kad bi ja njima dao po 100k da viš kaj bi im visio za vratomza potvrdu
ima da je dobijem brzinom svjetlosti.........a ne nakon 3 tjedna
e kad bi ja njima dao po 100k da viš kaj bi im visio za vratomza potvrdu
ima da je dobijem brzinom svjetlosti.........a ne nakon 3 tjedna
pa da, to ti i govorim, mislim nemam pojma, nisam u fondu, ali vjerujem da oni svojim klijentima osiguravaju promptnost, zato što ih nema toliko puno, jer se neće zajebavat ulozima od 1000kn...
Lapulapu
17.05.2007., 11:31
Da nemam 100 K ne bi se ni zamarala fondovima :raspa:
;) :p
Mirkeec
17.05.2007., 11:35
PBZ Global lagano prema gore 185,35 :top:
dobregore
17.05.2007., 11:38
dobar dan...
ako su ovo pozicije PBZeq neće baš sve biti kako treba danas
ERNT-R-A
ADRS-P-A
ZABA-R-A
CKML-R-
RHMF-T-737A
SJPT
INA-R-A
AIKB
KOEI-R-A
KMBN
PBZ Global lagano prema gore 185,35 :top:
+0.09
Polako ali sigurno...
Da nemam 100 K ne bi se ni zamarala fondovima :raspa:
;) :p
nije poanta u tome sa li ih imaš uopće, već da li imaš još toliko za C2
Mirkeec
17.05.2007., 11:44
A i PBZ Equity lagano gore 209,37:top: :top:
PBZ Eq +0,17
Nije puno, ali polako i sigurno
Lapulapu
17.05.2007., 11:45
i da nemam, zaradit ću ih dok naučim baratat tvojom tablicom ;) :p
Za sad stanje ne izgleda loše...čim ste prestali spominjati 'onu riječ' :rolleyes: ...
Što se očekuje od Prospectus JIE ovih dana? Već sam spremio zahtjev za kupnju udjela, ali želim biti siguran da mi se to isplati danas. Sa ovim se Srbima nikad ne zna, a čini mi se da je fond dosta u Srbiji.
Da odem do banke ili da pričekam? :zubo:
sogor31
17.05.2007., 11:49
ide li balija ili ne?
PBZ Eq +0,17
Nije puno, ali polako i sigurno
nisam ocekivao ni toliko :top:
sogor31
17.05.2007., 11:51
taman sto sam pitao on prdne 0.01%
kLaZnAdAr
17.05.2007., 11:54
ide li balija ili ne?
nešto i neide.....mislim; ide ali prema dole :cool: ...sitno, ali crveno je crveno
lomanita
17.05.2007., 12:10
' bar dan svima!
vratih se nakon tri dana u bundes republik i oh, baš me razveselilo stanje na kontu :D :D
još sam na postovima od petka (valjda ću do kraja dana pročitati ostatak), ali evo moj prvi komentar:
dobrodosla :)
akrap je u pravu, preslozi sredstva da ne budesh jedna od ovih koji se hvalatju za glavu u danima poput ovih koji su prosli :zubo:
meni je sve u kapejotu. i ne žalim - prošli tjedan sam bila u plusu 0,85%, a za ova tri dana još 1,95%.
ništa nije problem ako odabereš dobru košaru :top: :top:
ljudi moji jel vi to vidite
koga se čeka
nije vam u kombinaciji?
HI Growth +0,92
fond koji mi je u najkraćem vremenu zaradio najviše, i to još sve prošlo kroz korekciju
a vi tu meni o nekim mad max i prospektima
emiliano
17.05.2007., 12:11
dobar dan...
ako su ovo pozicije PBZeq neće baš sve biti kako treba danas
ERNT-R-A
ADRS-P-A
ZABA-R-A
CKML-R-
RHMF-T-737A
SJPT
INA-R-A
AIKB
KOEI-R-A
KMBN
Malo su promijenili, dokupili SJPT i AIKB i što je najvažnije DLKV-R-A koja je jučer išla +12% mislim da ih je baš to i izvuklo iz minusa ...
Upravo sam se vratila iz shoppinga! :cheer:
Ne treba ponavljati koji je to gušt za žene! Skoro kao i.......! ;) Tko bi rekao da i kupovina udjela predstavlja gušt jednak onome kada se kupuju krpice!? :cice:
Dakle, uplatile smo frendica i ja u prospectus JIE, pola-pola, kako bi smanjile ulaznu naknadu! :) Nadam se da naš ulazak i istočni susjedi neće zaustaviti njegov trend rasta, velikog rasta!
freelancer
17.05.2007., 12:24
3,28 Prospectus!
Kako sam ga krivo procjenio! :bonk: :bonk:
snowleopard
17.05.2007., 12:25
Ako ce vam rast kao do sad onda ce vam i taj rast biti gust skoro kao i rast...:D
3,28 Prospectus!
:zubo: :zubo: :zubo: đizs krajst, pa ovo je za nevjerovat :zubo: :zubo: :zubo:
info molim. kada se dobije potvrda za kupnju udjela u prospectusu? kada mailom? kada poštom? lonicera? ostalI?
3,28 Prospectus!
kakav flit! znala sam da sam trebala ranije ući! :mad: kako mene uvijek zaobiđe popust? tako je i inače. uvijek je na sniženju broj, boja koja mi ne paše! :mad:
info molim. kada se dobije potvrda za kupnju udjela u prospectusu? kada mailom? kada poštom? lonicera? ostalI?
kupila od njih prošlog tjedna (:top: ) i dobila potvrdu vrlo promptno mailom
:zubo: :zubo: :zubo: đizs krajst, pa ovo je za nevjerovat :zubo: :zubo: :zubo:
uzeo si mi slova sa tastature
čine se da dok je bila rasprodaja na belexu da su se dobrano natovarili
ja dobio odma sutra :top:
hvala vam!
i još jednom iozražavam čudenje ovim rezultatom! da li ikada ijedan fond imao takav dnevni rezultat?
uzeo si mi slova sa tastature
čine se da dok je bila rasprodaja na belexu da su se dobrano natovarili
ma jok belex, jučer su im pale i AIKB i SJPT, čini se da su danas odradile ZSE i MBI10,
šta će tek biti kad belex proradi,
juuuuuuuhuuuuuuuuuu :tulum:
I sad, kaj sa 100.000 kuna koje ću imati na raspolaganju krajem mjeseca?
Hoće li Prospectus JIE nastaviti rasti, ili da stavim u Capital Two ili u Mad Maxa?
mailom za 2-3 dana, a postom jos nisam dobila a ima 7 dana da sam kupila...
Clint Beastwood
17.05.2007., 12:36
ma jok belex, jučer su im pale i AIKB i SJPT, čini se da su danas odradile ZSE i MBI10,
šta će tek biti kad belex proradi,
juuuuuuuhuuuuuuuuuu :tulum:
Zamalo sam pao u nesvijest kad sam vidio! U 9 dana 8.3%!!!! Srećom najveći dio portfelja mi je baš kod njih, ode u nebo sveeeeeeeeeeeeeee
GoldenSurferFromCRO
17.05.2007., 12:36
Mislim da za Prospectus napravio najveci skok vise od 3%, skoro da nijedan fond to napravio?! Da l ij eProspectus JIE rekorder u slucaju najveceg dnevnog skoka? Ne pamtin da to drugi fond tako napravio!
I sad, kaj sa 100.000 kuna koje ću imati na raspolaganju krajem mjeseca?
Hoće li Prospectus JIE nastaviti rasti, ili da stavim u Capital Two ili u Mad Maxa?
pa neces sve u isti fond?! :eek:
pa barem prepolovi ako imas slatke dvojbe
Joj, ali Capital Two hoće prvu uplatu od 100.000, barem mi tako kažu iskusni forumaši, a nigdje nikakvog podatka o tome kakvi su, tko su...
lonicera
17.05.2007., 12:40
potvrda na mail sutradan, poštom u roku sedam dana.
zakon su!
Clint Beastwood
17.05.2007., 12:40
stvarno za ne vjerovat šta se događa s njima, padao belex ili rastao - oni rastu!
sad sam ih zvala da ih pitam da li je sjela uplata i po kojoj cijeni sam kupila. Usput sam i čestitala, zaslužuju zaista! Ženska mi je rekla da sam kupila po ovoj cijeni koja je danas na portf. Malo mi je to čudno. Ako sam uplatila jutros oko 10 sati, kako je moguće da sam kupila po jučerašnjoj cijeni (ova koja je danas na potrf.) ? ili je opijena uspjehom, pa se malo zabunila? :cerek:
lonicera
17.05.2007., 12:42
Kako sam ga krivo procjenio! :bonk: :bonk:
pa zar nisi ni malo unutra?
ja ušla prekjučer i već sam 2.18% u plusu :s :s :s
tribal1
17.05.2007., 12:42
PROSPECTUS!!!!!
:s :s :s :s
Mjesecima pričam o tom fondu, tek sad se krcate...uf...:cerek:
lonicera
17.05.2007., 12:43
sad sam ih zvala da ih pitam da li je sjela uplata i po kojoj cijeni sam kupila. Usput sam i čestitala, zaslužuju zaista! Ženska mi je rekla da sam kupila po ovoj cijeni koja je danas na portf. Malo mi je to čudno. Ako sam uplatila jutros oko 10 sati, kako je moguće da sam kupila po jučerašnjoj cijeni (ova koja je danas na potrf.) ? ili je opijena uspjehom, pa se malo zabunila? :cerek:
zabunila se :)
ako si kupila danas, kupila si po cijeni koju ćeš znati sutra.
pa danas je 17, zar ne?
Clint Beastwood
17.05.2007., 12:43
dobro ti je rekla, ovo danas je cijena od jučer
mailom za 2-3 dana, a postom jos nisam dobila a ima 7 dana da sam kupila...
Ja sam na poštara (hodajućeg, a ne fond:) )čekao neka 2 tjedna dok nisam nazvao Prospectusovce i saznao da poštom šalju samo na zahtjev, a ne automatizmom.
Ne znam zašto tako rade, ali dok dobro rade neće mi ih biti teško nazvati.
gendale
17.05.2007., 12:44
Eh, što sam ovih dana ponosan na svoj portfelj, u kojem skoro 70% čine Prospectus i Mad max. Rizično jest , zna se i lijepo pasti, ali kad se raste raste se. :top: :top: :top: :lux: :lux: :klap: :klap:
Clint Beastwood
17.05.2007., 12:45
[QUOTE=ena32;8539246]sad sam ih zvala da ih pitam da li je sjela uplata i po kojoj cijeni sam kupila. Usput sam i čestitala, zaslužuju zaista! Ženska mi je rekla da sam kupila po ovoj cijeni koja je danas na portf. Malo mi je to čudno. Ako sam uplatila jutros oko 10 sati, kako je moguće da sam kupila po jučerašnjoj cijeni (ova koja je danas na potrf.) ? ili je opijena uspjehom, pa se malo zabunila? :cerek:[/QUOTE loše ti je rekla, ovo danas je cijena od jučer
Clint Beastwood
17.05.2007., 12:46
skroz sam poludio, prospektus me ODNIO!!!!
Joj, ali Capital Two hoće prvu uplatu od 100.000, barem mi tako kažu iskusni forumaši, a nigdje nikakvog podatka o tome kakvi su, tko su...
http://www.hrportfolio.com/dokumenti/prospekti/prospekt_CAPITAL_TWO.pdf
Evo prospekta
PROSPECTUS!!!!!
:s :s :s :s
Mjesecima pričam o tom fondu, tek sad se krcate...uf...:cerek:
Ja upravo ubacio 50k pred 20 minuta. Očito sam zakasnio jedno 2 dana. I još mi ženska na šalteru (IKB Umag) kaže da lova sjeda na račun fonda tek sutra. Baš super, nek i sutra ovako ludo skoči i popušio ja nešto love jer su ovi u kurcu. :mad:
Daj bože da sad ne počne padati kad sam ja unutra. :moli:
dobro ti je rekla, ovo danas je cijena od jučer
izgleda da si i ti u prospectusu!? ;) nije ona to rekla. rekla je da sam kupila po cijeni koja je danas na portf. kapiš? čudno! ali nekako vjerujem više svojim i lonicerinim zaključcima! dakle, ona cijena koja bude sutra na potrf. (iza 12 dakako) po toj cijeni sam danas kupila udjele!
naravno da je greska...
trebala si pitati nju kako se to moze kupiti po jucerasnjoj cijeni :confused:
Clint Beastwood
17.05.2007., 12:52
izgleda da si i ti u prospectusu!? ;) nije ona to rekla. rekla je da sam kupila po cijeni koja je danas na portf. kapiš? čudno! ali nekako vjerujem više svojim i lonicerinim zaključcima! dakle, ona cijena koja bude sutra na potrf. (iza 12 dakako) po toj cijeni sam danas kupila udjele!
da da, ja se zbunio, nisam dobro pročitao što si napisala;) ALI U SVAKOM SLUČAJU, ŽIVIO PROSPECTUS!
tribal1
17.05.2007., 12:55
Ja upravo ubacio 50k pred 20 minuta. Očito sam zakasnio jedno 2 dana. I još mi ženska na šalteru (IKB Umag) kaže da lova sjeda na račun fonda tek sutra. Baš super, nek i sutra ovako ludo skoči i popušio ja nešto love jer su ovi u kurcu. :mad:
Daj bože da sad ne počne padati kad sam ja unutra. :moli:
Po dosadašnjem iskustvu s Prosp. a i ostalim fondovima, nakon ovakvog rasta,99% da sutra pada..no, imaju IGH koji opet u blokadi pa....
nemojte me ubiti vi koji ste unutra.....mogao bi neki minusić sutra tj. danas da bar malo jeftinije prođem! :D
Po dosadašnjem iskustvu s Prosp. a i ostalim fondovima, nakon ovakvog rasta,99% da sutra pada..no, imaju IGH koji opet u blokadi pa....
A ako dobro kužim ja bi i trebao navijati za nešto takvo. Manja vrijednost udjela = veći broj udjela koje ću dobiti. Ili je ista kita, znači 50.000 je uvijek 50.000? Moram priznati da me ovo još buni. :zubo:
I da. Ako moja lova sjedne sutra prije 14, to znači da ja kupujem po stanju koje će biti sutra u 14 sati na hrportfolio.hr, a prvu zaradu/gubitak ću imati u ponedeljak?
Bogme sam zbunjen. Ali morat ćete mi oprostiti, još sam newbie. :p
ZB Global povukao 0,8%....možda slično bude i s Aktivom
Musatom
17.05.2007., 13:03
A ako dobro kužim ja bi i trebao navijati za nešto takvo. Manja vrijednost udjela = veći broj udjela koje ću dobiti. Ili je ista kita, znači 50.000 je uvijek 50.000? Moram priznati da me ovo još buni. :zubo:
I da. Ako moja lova sjedne sutra prije 14, to znači da ja kupujem po stanju koje će biti sutra u 14 sati na hrportfolio.hr, a prvu zaradu/gubitak ću imati u ponedeljak?
Dobro si skužio, moli za crveno u prospectusu u petak :D
kupnja po manjoj cijeni = više udjela
tako je - ako platiš prije 14 kupuješ po cijeni koja će sutra biti objavljena
tribal1
17.05.2007., 13:05
Pa upravo tako, ti navijaj za to da malo padne, i napisah ti to da te utješim..;)
Ako ti lova sutra sjedne, ti dobivaš po vrijednosti od sutrašnjeg dana, znači ONOJ KOJA ĆE BITI OBJAVLJENA U PONEDJELJAK!
pa ovo je skroz krivo
ak im lova sjedne sutra do 14, ide po sutrašnjoj cijeni koja zna tek u pon.
ak im sjedne nakon 14, id epo cijeni od pon koja se zna u utorak
nije bitno kad ti platiš već kad oni dobe novce za račun
ne mogu oni tebi izdati udjele bez tvojih novaca
ZB Global povukao 0,8%....možda slično bude i s Aktivom
niš nije povučeno na str zb investa još stoji >184
to hrportfolio neku šegu tjera :)
ajoj ovog balije, da nije skup izlaz kad sam vec platila i ulaz, bilo bi :trk:
icf mu dahce za vratom a njega sam napustila :top:
tribal1
17.05.2007., 13:10
Dakle, krivo je ovo..slušaj Edgara i mene gore..nas je dvoje..:zubo:
niš nije povučeno na str zb investa još stoji >184
to hrportfolio neku šegu tjera :)
Na ZB Investu lijepo piše ZB Global 16.05. 184,38
pa ovo je skroz krivo
ak im lova sjedne sutra do 14, ide po sutrašnjoj cijeni koja zna tek u pon.
ak im sjedne nakon 14, id epo cijeni od pon koja se zna u utorak
nije bitno kad ti platiš već kad oni dobe novce za račun
ne mogu oni tebi izdati udjele bez tvojih novaca
Znači dobro sam shvatio. Do ponedeljka mozak na pašu i onda počinje show. A dotad bi 2 pada (ili bar minimalna rasta) dobro došla. Ako sutra i u ponedeljak opet ovako ludo bude raslo onda sam jebeo ježa. A znajući mene tak će i biti...još će dvaput rasti i onda počinje pad. Kao u kladionici, okladim se na nekog tko ima seriju od 14 uzastopnih pobjeda i onda baš izgubi. :zubo:
Opet Rusija u minusu. Sve mi se cini da ljudi masovno izlaze iz toga i zbog toga je tako minus.
HPB Global sitno porastao (193,4495); za ostale njihove fondove još nema obavijesti
Ima li prognoza?
Clint Beastwood
17.05.2007., 13:18
Jedno pitanje: kako mogu saznati koje firme su u CROBEX-u, tj. BELEX-u?
BBR
AGBN -0.31%
AIKB -0.02%
BMBI -0.02%
ENHL -0.56%
FIDL -2.10%
IMLK -5.23%
MTLC -2.68%
PRBN -2.86%
PUUE +1.85%
SJPT +0.92%
TGAS -1.99%
TLFN -8.48%
Loše
Clint Beastwood
17.05.2007., 13:24
BBR
AGBN -0.31%
AIKB -0.02%
BMBI -0.02%
ENHL -0.56%
FIDL -2.10%
IMLK -5.23%
MTLC -2.68%
PRBN -2.86%
PUUE +1.85%
SJPT +0.92%
TGAS -1.99%
TLFN -8.48%
Loše
gdje skineš ove podatke? može link?
AKTIV pao -0,06
Kolika mu je vrijednost?
tribal1
17.05.2007., 13:29
Ne znam zašto u zadnje vrijeme Ilirika među zadnjima objavljuje...
A ja jedva čekam zbrojit zaradu...:frajer:
Kolika mu je vrijednost?
193,9200
Hvala, vidim sad i ja. Ajd, moglo je i gore
gdje skineš ove podatke? može link?
www.belex.co.yu
clouseau
17.05.2007., 13:34
Jedno pitanje: kako mogu saznati koje firme su u CROBEX-u, tj. BELEX-u?
Crobex http://www.zse.hr/wiki.php?sessionId=f180c39b738147c7a45c2a5a3170932 8&wiki=Crobex
Inače odeš na www.zse.hr pa malo tražiš po stranici i svašta korisno nađeš ;)
Belex - www.belex.co.yu, pa klikni na "dnevni izveštaj" - tu ti sve piše kako su se kretale cijene :top:
Musatom
17.05.2007., 13:40
Dakle, krivo je ovo..slušaj Edgara i mene gore..nas je dvoje..:zubo:
to je dobro, pisano je prije 14 i pisano je danas - dakle danas prije 14h :p
snowleopard
17.05.2007., 13:41
Ovaj aktiv je malo previse ovisan o srbiji. Uopce mi se to ne svida.
i ti bi bio ovisan o onome kome daješ 30% svojih para
Clint Beastwood
17.05.2007., 13:43
Crobex http://www.zse.hr/wiki.php?sessionId=f180c39b738147c7a45c2a5a3170932 8&wiki=Crobex
Inače odeš na www.zse.hr pa malo tražiš po stranici i svašta korisno nađeš ;)
Belex - www.belex.co.yu, pa klikni na "dnevni izveštaj" - tu ti sve piše kako su se kretale cijene :top:
Hvala Clouseau!
to je dobro, pisano je prije 14 i pisano je danas - dakle danas prije 14h :p
nije bitno kad ti šta pišeš ili radiš već kad njima sjednu pare
bez para na računu nema udjela
Ovaj aktiv je malo previse ovisan o srbiji. Uopce mi se to ne svida.
ni meni kada pada :confused: ali kada raste :D
tvitica
17.05.2007., 13:45
ja ne sumljam ni najmanje :cerek:
snowleopard
17.05.2007., 13:49
i ti bi bio ovisan o onome kome daješ 30% svojih para
Da, ali ne svida mi se da su ovisni bas o srbiji. Tam sve oscilira bez nekakvog reda i smisla, a onda tak i aktiv. Nadam se da se varam, ali ne izgleda mi da bude rasao kao do sad.
GoldenSurferFromCRO
17.05.2007., 13:51
Pa zna li tko kakav je portfejl od famoznog Prospectusa JIE?!?!
Musatom
17.05.2007., 13:52
ja ne sumljam ni najmanje :cerek:
U Erste Adriatic Equity?
tribal1
17.05.2007., 13:53
Pa zna li tko kakav je portfejl od famoznog Prospectusa JIE?!?!
30.04.
Stopanska banka Bitola
Institut gradevinarstva Hrvatske d.d.
Hidroelektra niskogradnja d.d.
Alfa plam a.d. Vranje
Podravka d.d.
Adris d.d.
AIK banka a.d. Niš
Tigar a.d. Pirot
Soja protein a.d. Becej
Atlantska plovidba d.d
Famozni će ipak sutra malo ljosnut...
Da, ali ne svida mi se da su ovisni bas o srbiji. Tam sve oscilira bez nekakvog reda i smisla, a onda tak i aktiv. Nadam se da se varam, ali ne izgleda mi da bude rasao kao do sad.
slažem se, mislim da je na redu stagnacija
sad mi je krivo ko psu kaj sa ga podebljao taman prije nikolića
ne isplati mi se mrdnuti
da nisam, izašao bi sada van sa +37% neto, gdi ćeš bolje
tvitica
17.05.2007., 13:55
U Erste Adriatic Equity?
da zašto?
Musatom
17.05.2007., 14:01
da zašto?
Provjeravam dal sam u dobrog uletio ;)
a gdje ulaze prospectus imam dosta u activu i dinamiku sad bi ulozila u neki koji nije puno u srbiji jesam na dobrom tragu
sad bi ulozila u neki koji nije puno u srbiji
Probaj sa ZB Retroaktivom :lol:
tvitica
17.05.2007., 14:03
Provjeravam dal sam u dobrog uletio ;)
a nemoj se ravnati prema meni ja sam nova u ovome čitaj(nemam pojma )al čovjek uči dok je živ ...stoga ja tu vrijeme provodim i upijam informacije kao spužva....
Clint Beastwood
17.05.2007., 14:06
Spužve su zanimljiva bića, upijaju, ali ne puštaju dok ih netko ne stisne:D Inače, ako mi netko (hvala Tribal1 za Prospectus) može reć kamo Ilirika ulaže bio bih jako zahvalan..
Clint Beastwood
17.05.2007., 14:07
Ilirika JIE
Musatom
17.05.2007., 14:08
a nemoj se ravnati prema meni ja sam nova u ovome čitaj(nemam pojma )al čovjek uči dok je živ ...stoga ja tu vrijeme provodim i upijam informacije kao spužva....
Ma zato freelancer zna, a i vjerujemo u Juru Radića :D
tvitica
17.05.2007., 14:10
Ma zato freelancer zna, a i vjerujemo u Juru Radića :D
ma ja imam svu lovu u njemu....... ako propadne propadam u cijelosti.......:cool:
lonicera
17.05.2007., 14:13
Spužve su zanimljiva bića, upijaju, ali ne puštaju dok ih netko ne stisne:D Inače, ako mi netko (hvala Tribal1 za Prospectus) može reć kamo Ilirika ulaže bio bih jako zahvalan..
bože dragi, koliko gotovana ovdje...
trebaš samo malo pogledati niže..
http://www.forum.hr/showthread.php?t=215592
tvitica
17.05.2007., 14:14
pa to je ponekada malo teže ....:cerek:
Clint Beastwood
17.05.2007., 14:16
he he, hvala lonicera, ali nisam mislio za ovu strukturu, nju imamo na hrportfoliu i čisto sumnjam da je nakon svega ovoga u srbiji ostalo sve potpuno isto...
Clint Beastwood
17.05.2007., 14:18
ma ja imam svu lovu u njemu....... ako propadne propadam u cijelosti.......:cool:
Jure je zakon! Šalim se naravno.. a što se tiče sutrašnjeg zelenila bolje da pođemo pdmah do pjace po blitvu jer sudeći po današnjim rezultatima IGH bit će crvenooooooooooo:D
kronberger
17.05.2007., 14:19
Probaj sa ZB Retroaktivom :lol:
Smij se ti, ali meni je to jedna od ideja.
lonicera
17.05.2007., 14:22
Jure je zakon! Šalim se naravno.. a što se tiče sutrašnjeg zelenila bolje da pođemo pdmah do pjace po blitvu jer sudeći po današnjim rezultatima IGH bit će crvenooooooooooo:D
a čuj, tko visoko leti, nisko pada... :mudri:
Smij se ti, ali meni je to jedna od ideja.
šališ se?
ne vjerujem ti
odričeš se prinosa od >30% radi prinosa od 8% godišnje
onda bolje lovu povjeri sonic banci
lonicera
17.05.2007., 14:23
jao, mad max "samo" +0,31..
Clint Beastwood
17.05.2007., 14:25
HOĆU REZULTATE ILIRIKE I DYNAMICA!
kronberger
17.05.2007., 14:27
šališ se?
ne vjerujem ti
odričeš se prinosa od >30% radi prinosa od 8% godišnje
onda bolje lovu povjeri sonic banci
Prinosi u proslosti nisu :blabla:
Uostalom to je samo tranzicijsko rjesenje, a naknade mi nema.
ako nema naknade onda samo naprijed
tvitica
17.05.2007., 14:31
a ja ne volim kada me se stišće (protiv volje):zubo: :zubo:
Pozdrav!
Balija me razljutio! :mad:
Poslan zahtjev za prodaju SVIH udjela..
Prestrojavanje u Prospekat sa 2% ulazne.. :)
jeste li vi svjesni da je unatrag mjesec dana ICF skoro pa duplo uspješniji od Paisva?
4,72: 2,65%
..i bolji od toliko hvalospjevima opjevanog PBZ Eq - 4,54
i da je HI Growth uspješniji od svih njih sa 5,97%
asad bi ulozila u neki koji nije puno u srbiji jesam na dobrom tragu
Meni se također čini da sada ima smisla povući nešto novaca iz Dynamica i/ili Aktiva (dio možda - :confused: - ipak pustiti) i igrati na kartu Fime. Zaštititi se od pretjeranih turbulencija kojih bi moglo biti, ali ne tako da posve ispadneš iz igre. Dinamit je za one koji rukuju stvarima profesionalno, a to ipak nisam ja (ni mnogi drugi, pretpostavljam). Ovo dosad bila je, barem što se mene tiče, više sreća nego pamet.
Dajte da malo uključim vašu pamet... Ne znam koliko je manje dinamitni HPB dionički. Može li me netko uputiti? I je li Fima (equity & Max) po Vašem sudu dobra alternativa?
tvitica
17.05.2007., 14:35
Ersta A Eq +0,80% :)
pa ja to još ne vidim:E
Clint Beastwood
17.05.2007., 14:35
[QUOTE=tvitica;8541030]a ja ne volim kada me se stišće (protiv volje):zubo: :zubo:[
Ni nema razloga za stiskanjem protiv volje involviranih u cijeli postupak.. a koji je postupak u pitanju?;)
i da je HI Growth uspješniji od svih njih sa 5,97%[/QUOTE]
Znam, zato me Balija i ljuti jerbo sam se iz Hipopotamusa tamo i preselio :mad:
pa ja to još ne vidim:E
Okulist? Okultist? :zubo:
Odi na stranice Erste banke.... :D
lomanita
17.05.2007., 14:48
Ma cuj me lavice ja to radim iz ljubavi prema narodu da ga osvjestim kuzis da im ukazem na neke gluposti koje rade nista drugo nikog ne zelim vrijedat samo ukazat na greske ....
hvalevrijedan motiv.
ali provedba mi nije legla, iskreno.
znaš što kažu - lijepa riječ otvara sva vrata, uključujući i ona svijesti hrvatskog naroda.
DiAbLeRo
17.05.2007., 14:48
Question: 100.000 u Capital One ili FIMA Maximum i Prospectus JIE fifty-fifty?
tvitica
17.05.2007., 14:49
Okulist? Okultist? :zubo:
Odi na stranice Erste banke.... :D
joj da okulist....... naočale sam zaboravila danas ponjeti na posao .......
vidiš odmah kako nije dobro....
lonicera
17.05.2007., 14:57
Question: 100.000 u Capital One ili FIMA Maximum i Prospectus JIE fifty-fifty?
ne sva jaja u istu košaru....
clouseau
17.05.2007., 14:58
Erste Balanced +1,67 % :eek: :s :s :s
i sta su ovi iskusni do sad otkrili koji fond ne ulaze puno u srbiju
DiAbLeRo
17.05.2007., 15:01
ne sva jaja u istu košaru....
Pa ne bi bila baš sva jaja... A i to je minimum za CT, koji mi se čini ozbiljan a i perspektivan...
I ja cu imat jos 100 k slobodnih za 25 dana ali ce mi trebat za cca 2 god i sad kamo s njima?Dosad mi je najuspiješniji erste ae ali kad vidim ove prinose od prospectusa zavrti mi se u glavi....
lonicera
17.05.2007., 15:02
aha, imaš dva super fonda koji ne ulažu u srbiju...
zb euroaktiv i ac rusija :lol: :lol: :lol:
lost_soul
17.05.2007., 15:02
kd victoria navodno ne ulaze u srbiju...
iako je i taj fond imao pad prosli tjedan... u vrijeme nikolica...
RBA Balanced
ZB Euroaktiv
ZB Trend
RBA Active
npr
ICF, OTP, ST Invest, koliko ja znam :zubo:
gendale
17.05.2007., 15:13
Ne znam jeste li primjetili, mad max izbacio strukturu portfelja na http://www.fgi.hr/hakti/GLMX_portfelj.pdf
Velik dio je još pod ostalo, ali ipak hvale vrijedan potez. :top:
freelancer
17.05.2007., 15:14
Ne znam jeste li primjetili, mad max izbacio strukturu portfelja na http://www.fgi.hr/hakti/GLMX_portfelj.pdf
Velik dio je još pod ostalo, ali ipak hvale vrijedan potez. :top:
I nemaju ništa pokazano u CG, to može značiti:
1) ili se tek spremaju! :top:
2) ili ih tžište ne zanima :flop:
Ali zato imaju Đuru i Đakovštinu, tj. kopiraju me! :nono: :lol:
pa fondovi obično objavljuju 10 najvećih pozicija
a tih 10 najvećih pozicija ne čine nužno večinu portfelja
pa je najveći pojediničani segment onaj pod ostalo jer ....nemaju fondovi smao 10 dionica..........
IAli zato imaju Đuru i Đakovštinu, tj. kopiraju me! :nono: :lol:
zato i jesu na 17. mjestu kao i ti u našoj igrici :lol: :lol:
i sta sad dinamik ceka s rezultatima kad su letili 3% gore bili su u 10 na hrportfolio
freelancer
17.05.2007., 15:18
zato i jesu na 17. mjestu kao i ti u našoj igrici :lol: :lol:
In RL!:zubo:
gendale
17.05.2007., 15:19
pa fondovi obično objavljuju 10 najvećih pozicija
a tih 10 najvećih pozicija ne čine nužno večinu portfelja
pa je najveći pojediničani segment onaj pod ostalo jer ....nemaju fondovi smao 10 dionica..........
Slažem se, prave zvjezde sigurno čuvaju samo za sebe.
Bilobrkster
17.05.2007., 15:20
Erste Balanced +1,67 % :eek: :s :s :s
eto ipak sam se trebao još prekjučer zajebat :rofl: :rofl: :rofl:
Vau, 14.05 sam usao u Prospectus JIE i danas sam vec cistih 4 % u plusu :s :s :s :). Vidjet cemo kako ce se danasnji pad IGH-a odraziti na sutrasnje rezultate, no svejedno odlican fond :)
GrayWolf
17.05.2007., 15:36
dynamic -0,21
peepman
17.05.2007., 15:45
sad ce ovaj dynaminc do kraja mjeseca zahebavat, mic gore - mic dolje
K vragu i dynamic još se nije oporavio od pada
sad ce ovaj dynaminc do kraja mjeseca zahebavat, mic gore - mic dolje
bolje on nego pasiv :lol:
castanea
17.05.2007., 16:06
bolje on nego pasiv :lol:
slažem se :rofl:
GrayWolf
17.05.2007., 16:07
slažem se :rofl:
ja se ne slažem :mad:
Clint Beastwood
17.05.2007., 16:07
Dynamic čudan..baš me zanima kojim su to oni ćorsokakom zabludili da ovako lelujaju...
DiAbLeRo
17.05.2007., 16:47
Bogumi, mijenjam Dynamic za FiMax i Prospectus JIE. Uskoro. Very uskoro.
I ja imam dileme oko Dynamica, ali i oko Aktiva; zajedno mi čine dobar dio portfelja. Prebacila bih u u Max i u Prospectus, no to sve involvira dosta izlaznih/ulaznih naknada, pa dvojim oko tajminga. Nadam se da ćete me s ovog foruma prosvijetliti.... osmjeliti
DiAbLeRo
17.05.2007., 16:58
I ja imam dileme oko Dynamica, ali i oko Aktiva; zajedno mi čine dobar dio portfelja. Prebacila bih u u Max i u Prospectus, no to sve involvira dosta izlaznih/ulaznih naknada, pa dvojim oko tajminga. Nadam se da ćete me s ovog foruma prosvijetliti.... osmjeliti
Ja danas povukao brdo love iz Aktiva, a sad rješavam dilemu da li FiMax i Prospectus, ili sve u Capital two... Istini za volju, u Aktivu imam još veliku većinu uloga, tako da mu na temelju prijašnjih prinosa dajem još fore...
men`s čini, da je danas bio dobar dan za Prospectus, sutra (tj danas) izgleda idemo dolje.....:(
Zna li neka dobra duša postoji li web stranica inv. društva koje vodi Capital Two? Htjedoh vidjet nešto malo o njima, pogledati kako im izgledaju zahtevi za kupnju itd. Krenuli su dobro pa se dvoumim oko likvidacije Balasta i selidbe. Jedino na što sam naišao je www.intercapital.hr koji se još konstruira.:flop:
Pa tko je još vidio voditi fondove za min. ulogom od 100k kn i ne imati svoju stranicu? To baš nije poduzetno.
A možda se ja varam te postoji stranica koja je totalno "off the books" i znaju je samo oni koji su u njemu kupili udjele.:rofl:
DiAbLeRo
17.05.2007., 17:22
men`s čini, da je danas bio dobar dan za Prospectus, sutra (tj danas) izgleda idemo dolje.....:(
Dobro vrijeme za shopping.
Bok!
Jel ima netko iskustava sa erste balanced? Planiram ubacit nekaj love unutra
pa me zanima kolko su brzi (sa obavijesti o uplati, isplati).
Uplatio bi na šalteru (ne znam dal to mijenja stvar).
Hvala!
Bilobrkster
17.05.2007., 17:38
Bok!
Jel ima netko iskustava sa erste balanced? Planiram ubacit nekaj love unutra
pa me zanima kolko su brzi (sa obavijesti o uplati, isplati).
Uplatio bi na šalteru (ne znam dal to mijenja stvar).
Hvala!
Ja jutros uplatio na šalteru. kad dobijem obavijest o uplati javim se. ;)
Ja jutros uplatio na šalteru. kad dobijem obavijest o uplati javim se. ;)
Izvrsno! Hvala ti! :top:
Zna li neka dobra duša postoji li web stranica inv. društva koje vodi Capital Two? Htjedoh vidjet nešto malo o njima, pogledati kako im izgledaju zahtevi za kupnju itd. Krenuli su dobro pa se dvoumim oko likvidacije Balasta i selidbe. Jedino na što sam naišao je www.intercapital.hr koji se još konstruira.:flop:
Pa tko je još vidio voditi fondove za min. ulogom od 100k kn i ne imati svoju stranicu? To baš nije poduzetno.
A možda se ja varam te postoji stranica koja je totalno "off the books" i znaju je samo oni koji su u njemu kupili udjele.:rofl:
Pošalji upit na hrportfolio... oni na te stvari odgovaraju, šalju obrasce, daju usmeno informacije i sl...
Pozdrav ,
evo, sad sam i ja došao na net i prva stvar koja me prikačila za stolicu je bio Prospectus u šta još nemogu vjerovati . Ipak, sam malo prošvrljao po burzama i vidim da mu sutra prijeti pad pa ako tko treba uletiti to je pravo vrijeme!
Nikolaus
17.05.2007., 18:26
Pozdrav,
1. Upravo sa 16.5.2007 uletio u Prospektus- e da sam dva dana ranije.....
2. Malo porazgovarao sa prijateljem u ZABI, pazi ovo: dobili interni mail kojim se najavljuje promjene strukture ZB Aktiva i 'preporuku' da se klijentima (VIP) sugerira prelazak iz Aktiva u ZB Plus zbog nestabilnosti tržišta u Srbiji, dok se situacije ne smiri, ili ne obave promjenu statuta radi mogućnosti promjene portfelja.
Nije mi baš bistro, ali ovo zvuči komatozno
Any comment?
DiAbLeRo
17.05.2007., 18:27
OOOPS! Biće bežanije iz Aktiva...
Lavica02
17.05.2007., 18:37
OOOPS! Biće bežanije iz Aktiva...
:confused:
Mirkeec
17.05.2007., 18:38
Ako smo preživili zadnjih tjedan dana onda budemo i sad...jeba ga vrag pa sada imaju vladu :s :s
Lavica02
17.05.2007., 18:41
Ako smo preživili zadnjih tjedan dana onda budemo i sad...jeba ga vrag pa sada imaju vladu :s :s
al ne daju kosovo ... no opet sam nekako optimista
@DiAbLeRo
Još čekam :ceka:
DiAbLeRo
17.05.2007., 18:42
al ne daju kosovo ... no opet sam nekako optimista
@DiAbLeRo
Još čekam :ceka:
Post prije mojeg...
http://www.forum.hr/showpost.php?p=8544524&postcount=12193
Lavica02
17.05.2007., 18:54
Post prije mojeg...
http://www.forum.hr/showpost.php?p=8544524&postcount=12193
:o
kad sam pročitala tvoj post nisam niti obračala pažnju na taj ....
malo mi taj post "ne drži vodu"
DiAbLeRo
17.05.2007., 18:57
Skužio sam.
Pozdrav,
2. Malo porazgovarao sa prijateljem u ZABI, pazi ovo: dobili interni mail kojim se najavljuje promjene strukture ZB Aktiva i 'preporuku' da se klijentima (VIP) sugerira prelazak iz Aktiva u ZB Plus zbog nestabilnosti tržišta u Srbiji, dok se situacije ne smiri, ili ne obave promjenu statuta radi mogućnosti promjene portfelja.
Any comment?
pa neznam čemu promjena statuta? po njihovim statutu ionako mogu ulagati gdje hoće, a koliko znam jedina ograničenja ulganja su im ona zakonska što im promjena statuta neće promijeniti
dakle portfelj mogu ionako mijenjati kak hoće. uostalom promijeniti u kojem smislu? da ne misle u Kazahstan & co? Pa vidimo kak prolaze fondovi koji tamo ulažu.
U Brazil, kinu i Rusiju ionako već ulažu. U ostale zemlje exYu mogu ulagat isto koliko i sada na Belex. Pa čemu izmjena statuta
Ako nisam u pravu, onda sam zabrinut na drugu stranu....koliko znam, postupak odobrenja statuta od strane hanfe traje bar 2 mjeseca, pa dok ga počnu primjenjivati u praksi.......ode sve .....
i čudna mi ta preporuka za ZB Plus.
Kaj misle da će prinosi biti veći u ZB Plusu od onih u Aktivu?:confused:
malo mi taj post "ne drži vodu"
misliš da se radi o subverzivnoj djelatnosti, ubačenom elementu u suparničke redove?
DiAbLeRo
17.05.2007., 19:10
Ja razmišljam da je to predostrožnosti radi, jer fond-manageri nisu prekognicisti ili vračevi, pa svoje VIP ulagače žele malo zaštititi, ma u kojem pravcu krenula Srbija...
Nikolaus
17.05.2007., 19:11
pa neznam čemu promjena statuta? po njihovim statutu ionako mogu ulagati gdje hoće, a koliko znam jedina ograničenja ulganja su im ona zakonska što im promjena statuta neće promijeniti
dakle portfelj mogu ionako mijenjati kak hoće. uostalom promijeniti u kojem smislu? da ne misle u Kazahstan & co? Pa vidimo kak prolaze fondovi koji tamo ulažu.
U Brazil, kinu i Rusiju ionako već ulažu. U ostale zemlje exYu mogu ulagat isto koliko i sada na Belex. Pa čemu izmjena statuta
Ako nisam u pravu, onda sam zabrinut na drugu stranu....koliko znam, postupak odobrenja statuta od strane hanfe traje bar 2 mjeseca, pa dok ga počnu primjenjivati u praksi.......ode sve .....
i čudna mi ta preporuka za ZB Plus.
Kaj misle da će prinosi biti veći u ZB Plusu od onih u Aktivu?:confused:
Nabaviti ću taj mail u originalu.
Nikolaus
17.05.2007., 19:14
misliš da se radi o subverzivnoj djelatnosti, ubačenom elementu u suparničke redove?
sa 35 k sam u Aktivu (glavnica + prinos), pravi diverzant :lol: :lol:
vugrlek
17.05.2007., 19:36
Pozdrav,
Any comment?
Prije svega pozdrav cijelom forumu!
A sad, zašto u ZB Plus?
Jel se onda izbjegava izlazna naknada?
Makar kad razmislim ViP vjerojatno znaći da imaju preko 300k kn
Nikolaus
17.05.2007., 19:38
A sad, zašto u ZB Plus?
ZB plus je novčani fond, sa najmanjom mogućnošću poremećaja.
prevedeno, ZIHER je ZIHER.
Lavica02
17.05.2007., 19:44
A sad, zašto u ZB Plus?
dva divna čovjeka koji su mi jako dragi imaju jaako puno love u aktivu
pod jaaaako puno mislim nekoliko miliončeka kuna ... koliko znam (a znam) nitko ih do sada nije zvao, kontaktirao i tako da ....
Lavica02
17.05.2007., 19:45
ZB plus je novčani fond, sa najmanjom mogućnošću poremećaja.
prevedeno, ZIHER je ZIHER.
u tom slučaju ja bi rađe oročila ... nekak mi je veća kamata ...
vugrlek
17.05.2007., 19:51
u tom slučaju ja bi rađe oročila ... nekak mi je veća kamata ...
Da, to je i meni logično.
Zapravo, uopće ne kužim smisao tih novčanih fondova.
Jedino što za razliku od oročenja možeš novce povući bilokad.
tvitica
17.05.2007., 19:59
to ti služi da se imaš sa čime igrati :cerek:
Lavica02
17.05.2007., 20:03
kod zabe (znam, @edgare, znam) možeš kad hoćeš, pitanje je samo kte
bilokoje
17.05.2007., 20:04
Jesus Christ ljudi trebalo mi je 100 godina da pročitam šta ste napisali u ovih par dana dok sam bila na službenom putu. Također, primijećujem da neki ne čitaju tako revno. Dakle, Igore, odgovor na tvoje pitanje je na prethodnoj stranici. Kolt, glede neulaganja u Srbiju, moja slijedeća lova ide u Erste AE koji vrlo malo ima u Srbiji, puno u blue chip dionicama u Hr i manje je rizičan od ostalih dioničkih. To glede diverzifikacije portfelja koji mi je sad cca 50% u Srbiji što je malo tu mač za nesigurna vremena koja dolaze. Ali svejedno ne mislim vaditi lovu iz aktiva i dinamika - sad će malo stagnirati pa će opet rasti. Porspectus i Mad max sad rastu, ali bit će vremena i kad će padati.
Uglavnom pozdrav svima. Došlo mi da malo prosipam pamet.
bilokoje
17.05.2007., 20:08
I još u istom revijalnom tonu: kad sam uplatila u Erste bal mjesec dana nije mrdnuo sa nule, bilo mi je neugodno spomenuti da sam u njemu. Zadnjih 3 dana je napravio skoro 5%!
Nikolaus
17.05.2007., 20:11
dva divna čovjeka koji su mi jako dragi imaju jaako puno love u aktivu
pod jaaaako puno mislim nekoliko miliončeka kuna ... koliko znam (a znam) nitko ih do sada nije zvao, kontaktirao i tako da ....
Pa nije niti mene nitko zvao, ja se raspitivao oko GO kartice, pa malo sim malo tam veli frend, citat:"Danas sam jednom klijentu 800.000,00 Kn prebacio iz Aktiva u Global, pa ga pitam da li se što događa, kad kasnije evo mail-a."
Tako mi pogledasmo mail, a što je pisalo već prije napisah.....
U svakom slučaju ja i da hoću ne mogu van iz Aktiva, tako da ostajem do kraja.:cool:
U ova dva dana, erste balance mi se stvarno lijepo povećava.
Sad bi još uložio, ali da Vas pitam....
Dali da ipak sačekam neki povoljniji trenutak, u slučaju da malo padne pa onda kupim, ili da kupim sada, kad je počeo rasti...
I općenito, koliko ti fondovi mogu u budoćnosti rasti? Dali je za očekivati da će oni i dalje rasti ovim tempom, ili ipak postoji neka granica kad neće više imati kamo rasti?
Kakva su iskustva u svijetu?
:top:
sa 35 k sam u Aktivu (glavnica + prinos), pravi diverzant :lol: :lol:
imam ja i više, pa se ne hvalim :cool:
bilokoje
17.05.2007., 20:52
Uf, poslala sam ti odgovor ali nije prošao! Ukratko, meni je Erste bal donio 16% u 2 mj, a novce je bolje imati u fondu nego doma
bilokoje
17.05.2007., 20:54
:lol: :lol: :lol:
I ja!
new one
17.05.2007., 20:55
I ja. :top:
new one
17.05.2007., 20:57
A u svezi onog mail-a...
Pitaj prijatelja kad je dobio taj mail. Da nije to bilo prije 7 dana?
Lavica02
17.05.2007., 20:58
a da ti opet kreneš s emajliranjem :kiss:
a da ti opet kreneš s emajliranjem :kiss:
a kaj da im napišem?
zadnji put sam ih popljuvao radi Kine i Brazila, i rekao da se drže belexa
kaj da ih sad popljujem radi belexa i da im velim da se drže Kine i Brazila
"Danas sam jednom klijentu 800.000,00 Kn prebacio iz Aktiva u Global, pa ga pitam da li se što događa, kad kasnije evo mail-a."
u globalu je puno sigurniji :rolleyes:
Lavica02
17.05.2007., 21:04
a kaj da im napišem?
zadnji put sam ih popljuvao radi Kine i Brazila, i rekao da se drže belexa
kaj da ih sad popljujem radi belexa i da im velim da se drže Kine i Brazila
samo ih dobro pošpotaj :D tebe se boje
samo ih dobro pošpotaj :D tebe se boje
ok, napisat ću im da se drže gruzije i kazahstana, tržište je puno šansi a oni se muvaju po belexu;)
Nikolaus
17.05.2007., 21:21
A u svezi onog mail-a...
Pitaj prijatelja kad je dobio taj mail. Da nije to bilo prije 7 dana?
Vidi,vidi nije mi palo na pamet:top: :s :s
Društvo Adriatica Capital osnovalo fond s privatnom ponudom, AC Sigma; to će uz AC Rusiju i AC EXCEL biti treći fond tog društva
Nakon nedavne najave osnivanja fonda AC EXCEL uslijedila je i najava osnivanja fonda AC Sigma. Adriatica Capital uskoro će upravljati s tri fonda, što se da zaključiti iz novog Hanfina odobrenja za osnivanje fonda. Društvo na svojim stranicama zasad još nije objavilo nikakve informacije o ulagačkim planovima i ciljanim tržištima fondova, kao ni o početnom datumu rada, jedino što se zna je informacija kako će AC Sigma biti otvoreni investicijski fond s privatnom ponudom - dakle fond namijenjen onima koji mogu izdvojiti barem 750 tisuća kuna.
Upitno je koliki interes će fond privući s obzirom na to da Adriatica Capital trenutačno upravlja samo jednim fondom, AC Rusijom, koji je nakon nedavnog pada ruskih burzi postao jedini investicijski fond u Hrvatskoj koji je od početka 2007. godine izgubio na vrijednosti. Ipak, u općim smjernicama AC Rusije piše kako svoje investicijske odluke temelje na dugom roku, što znači da se ne bave špekuliranjem s obzirom na kratkoročna kretanja cijena.
izvor: to-one.com
Vidi,vidi nije mi palo na pamet:top: :s :s
eto, moja ocjena psihološkog profila bila ispravna:
diverzant :top:
:)
Edgare sta predlazes,trenutno 320k kn u ZBAktiv-u.
Edgare sta predlazes,trenutno 320k kn u ZBAktiv-u.
kako dugo si u njemu
ne zaboravi izlaza nemaš >300k
prebaci se u neki brže rastući fond, pasiv stagnira
ostavi si ovih 20k u njemu a ostalo neznam, kak hoćeš
ja ugodno iznenađen s hypićem, iako još nisam shvatio kak obračunavaju cijenu udjela :confused:
Samo da se vratim na onaj interni mail što spominje Sv. Nikola
kaže da se obavijeste VIP klijenti
pa mene je bila zvala osobna bankarica, se sjećate?
znači, ja im dodjem kao VIP
samo neznam zakaj mi je govorila da ne prodajem udjele, da držim, da će proći? :confused:
Neznam, mislim se da ih jos malo ostavim.Vidicu kako se iducih dana razvija situacija.
Nikolaus
17.05.2007., 21:40
Samo da se vratim na onaj interni mail što spominje Sv. Nikola
kaže da se obavijeste VIP klijenti
pa mene je bila zvala osobna bankarica, se sjećate?
znači, ja im dodjem kao VIP
samo neznam zakaj mi je govorila da ne prodajem udjele, da držim, da će proći? :confused:
Nije "kaže da se obavijeste", nego ..."i 'preporuku' da se klijentima (VIP) sugerira prelazak iz Aktiva...."
Što to god značilo, nekom će reći ,nekom neće, tko je ustvari VIP?, itd.....
Osim toga da više ne :blabla: ,Edgare poslati ću ti orig. maila na PM čim ga dobim, pa ti kao tata-mata ocjeni. Mislim da nam je u interesu svima.
Laku noć.
kronberger
17.05.2007., 21:45
Nije "kaže da se obavijeste", nego ..."i 'preporuku' da se klijentima (VIP) sugerira prelazak iz Aktiva...."
Što to god značilo, nekom će reći ,nekom neće, tko je ustvari VIP?, itd.....
Osim toga da više ne :blabla: ,Edgare poslati ću ti orig. maila na PM čim ga dobim, pa ti kao tata-mata ocjeni. Mislim da nam je u interesu svima.
Laku noć.
A da te nadju ovi zbinvesta bilo bi ti :visi:
castanea
17.05.2007., 21:50
Laku noć.
ajd pliz, ako nije problem, stavi original maila ovdje na net tako da ga svi vide. mislim kako će biti interesantan svima.
kronberger
17.05.2007., 21:53
Zasto ja sumnjam da bi neki fond donio odluku da kaze svojim klijentima "znate sta, fond ide u k... pa bi bilo dobro da pokupite lovu."
gloweson
17.05.2007., 22:09
zbaktiv- mozda ga zele malo olaksati, a to je najlakše kroz ljude koji imaju velike cifre, za scenario
"nedajbože" da bude opet frke, od kojih -13% i sl. i onda im dođu ljudi s par miliončeka da hoće pare pa ovi
moraju prodavati u fazi najdeblje korekcije i dalje rušiti cijenu...mislim da je to dobro za nas male ulagače :zubo:
valjda
castanea
17.05.2007., 22:11
Zasto ja sumnjam da bi neki fond donio odluku da kaze svojim klijentima "znate sta, fond ide u k... pa bi bilo dobro da pokupite lovu."
sumnjam i ja. zato i kažem kako bi bilo lijepo vidjeti original maila i datum, a ne rekla-kazala :rolleyes:
new one
17.05.2007., 22:27
sumnjam i ja. zato i kažem kako bi bilo lijepo vidjeti original maila i datum, a ne rekla-kazala :rolleyes:
Stvarno misliš da ćeš vidjeti taj mail? :rolleyes:
Ne čini ti se da je to poslovna tajna, i da taj tip riskira sankcije....
fishenwalc
17.05.2007., 22:34
meni to sve zvuči jako bajkovito :cool:
Nego kad ce poceti Azijski Tigar sa radom zna li netko? Tko cilja na njega :D?
nulakuna
18.05.2007., 00:07
Pozdrav,
Any comment?
U prospektu fonda piše Visoki rizik sumnjam da bi se posebno trudili obavještavati bilo koga, jer su se time ogradili od svega što se s fondom dogodi u budućnosti.
nulakuna
18.05.2007., 00:15
Beograd -- Skupština Srbije u utorak bira predsednika. Dogovoreno da novi sekretar skupštine bude iz DS-a, saznaje nezvanično B92.
@Nikolaus
Tvoj nik podsjeća T. Nikolića. Možda je slučajnost a možda i nije. Misliš li da će mazohistički dva puta izabrati istu osobu za predsednika skupštine.
Renta10
18.05.2007., 00:59
Hebate kako je sve relativno...ovih 3 i kusur % Prospectusa ubijaju svaku radost 1% rasta nekih drugih..:ziba: :cool:
lonicera
18.05.2007., 07:21
dobro jutro....
samo još jedan mali komenar na vašu diskusiju od sinoć.
ušla u dynamic 25.04. - još nije pokrivena ulazna naknada :mad:
Clint Beastwood
18.05.2007., 07:38
dobro jutro....
Evo da te utješim, ja uplatio 18.4. i ista situacija.. A za ne falit taman do par dana prije nego uđoh ovi radili dar mar.. Bit će bolje...
clouseau
18.05.2007., 07:43
Evo da te utješim, ja uplatio 18.4. i ista situacija.. A za ne falit taman do par dana prije nego uđoh ovi radili dar mar.. Bit će bolje...
Dobro jutro! Jednom da se i ja probudim dovoljno rano da ljudima želim dobro jutro :zubo:
Kad sam pred god dana počeo ulagati u fondove, prvih mjesec dana od kad sam ja kupio je cijena samo padala.... tako da neznam zašto se ljutite na dynamic... fondovi su dugoročno ulaganje :D
emiliano
18.05.2007., 07:55
dobro jutro....
Tako je bilo i meni, samo ja sam ušao 19.02. (na žalost sa vrlo malo love) ...
Dugo mu je trebalo da krene, ali odonda je natukao već 20% ...
tvitica
18.05.2007., 08:14
Stvarno misliš da ćeš vidjeti taj mail? :rolleyes:
Ne čini ti se da je to poslovna tajna, i da taj tip riskira sankcije....
Ma nečemo mi vidjeti taj meil nikada ......100%
Dobro jutro svima ...kako ste mi danas ?
vrijeme je danas loše ...al ja se nadam da če danas biti zeleno..
osim za ZBaktiv ...i Rusiju ...
bilokoje
18.05.2007., 08:17
Dobro jutro i od mene. Ja jučer preračunala ukupni prinos za mojih 5 fondova u zadnjih (kriznih) mjesec dana - 7,56%. Pa nije loše obzirom da sam nakrcana aktivom i dynamicom
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.