View Full Version : Koliko često se treba prati?
groucho_marx
21.01.2007., 21:22
Koliko se treba tuširati?Ja sam se tuširao svaki dan jer mi se kosa jako masti ali onda sam čuo da to nije zdravo jer kosa može otpasti.Je li to istina to što sam čuo.Sada se tuširam svaki 2. dan i je li to dovoljno
Lavica02
21.01.2007., 22:34
.Sada se tuširam svaki 2. dan i je li to dovoljno
nadam se da se šališ ....
svaki dan se treba :kada: i prati :zubeki: i po nekoliko puta
patientia
21.01.2007., 23:08
Za tusiranje kazu izmedju jedan i 3 puta dnevno, a pranje kose koliko cesto ti treba, ja ju perem svaki drugi dan, ponekad i svaki, jedino lose je sto se brze ispere boja.
*_spike
21.01.2007., 23:11
Brijem da ekscesivno tuširanje nije zdravo: oni gelovi u većem broju slučajeva nisu ni potrebni, remete pH kože, brijem i kožnu mikrofloru, isušuju ju i tako to.
Kosu perem kad mi drugi kažu da smrdim ili kad postane masna. :)
Rock Star
22.01.2007., 13:04
Brijem da ekscesivno tuširanje nije zdravo: oni gelovi u većem broju slučajeva nisu ni potrebni, remete pH kože, brijem i kožnu mikrofloru, isušuju ju i tako to.
Kosu perem kad mi drugi kažu da smrdim ili kad postane masna. :)
Da, a znoj i mast joj čine toliko toga dobra. Mislim, stvarno...
agree with spike... vlasiste/tjeme mora imat taj neki sloj masnoce svoj i pretjerano pranje ce kosi ucinit samo jos vece zlo... banalnost je nastajanje prhuti od precestog koristenja sampona za masnu kosu kod masne kose
Rock Star
22.01.2007., 18:24
A znaš li da kosa otpada ak se ne pere redovito jer se mast s tjemena mora skidati? Za svakodnevno pranje postoje blagi šamponi.
pa ne kazem da se neces prat mjesec dana ali da je potrebno svaki dan prat kosu nije
isto ko sta sam negdje procitala da se kod masne kose ne preporuca samponirat kosu vise od jednom jer se tako previse ispere taj "potrebni sloj" pa ce se kosa samo jos brze mastit
beba_zagreb
22.01.2007., 18:34
mislim da se mora tusirati barem 1 na dan...
svaka 2 dana?? :eek:
ufff....ne,ne,svaki dan! ne zelis valjda smrditi
ja govorim o pranju kose a ne tusiranju! mozes se tusirat i bez pranja kose, mozes cak i smocit kosu vodu a da ne koristis sampon
beba_zagreb
22.01.2007., 20:18
a ja velim autoru teme,ne tebi.govorim za tusiranje ne pranje kose ;)
mrkvich
22.01.2007., 23:14
Za tusiranje kazu izmedju jedan i 3 puta dnevno, a pranje kose koliko cesto ti treba, ja ju perem svaki drugi dan, ponekad i svaki, jedino lose je sto se brze ispere boja.
nisam nikada cula da kazu za tusiranje izmedju 1 i 3 puta dnevno.to je fakat previse,nije dobro da se ispire zastitni sloj na kozi,nije tu bezveze.1 dnevno mislim da je cisto dovoljno,cak bez koristenja tih raznoraznih gelova,mislim da je voda za to dovoljna.
sto se pranja kose tice,takodjer mislim da je svaki dan previse jer s eporemeti lucenje i kosa se jos vise masti.znam da neki moraju zbog tog mascenja cesto prat kosu,al sigurno bi izdrzali 2 dana.
patientia
22.01.2007., 23:34
I ja se zimi obicno tusiram jednom dnevno, ali ljeti vise puta. Uvijek se namazem uljem, mlijekom, losionom ili kremom poslije tusiranja.
Rock Star
23.01.2007., 13:09
nisam nikada cula da kazu za tusiranje izmedju 1 i 3 puta dnevno.to je fakat previse,nije dobro da se ispire zastitni sloj na kozi,nije tu bezveze.1 dnevno mislim da je cisto dovoljno,cak bez koristenja tih raznoraznih gelova,mislim da je voda za to dovoljna.
sto se pranja kose tice,takodjer mislim da je svaki dan previse jer s eporemeti lucenje i kosa se jos vise masti.znam da neki moraju zbog tog mascenja cesto prat kosu,al sigurno bi izdrzali 2 dana.
Misliš, tuširati se samo vodom, bez bilo kakve pjene?
mrkvich
23.01.2007., 13:25
Misliš, tuširati se samo vodom, bez bilo kakve pjene?
pa da zas ne.mislim, nije da pjena ista vise radi od vode...ok osim sto je puna kemije pa ti isusi kozu itd.al recimo ak si cijeli dan doma, nis ne radis, i prije spavanja se stusiras, cemu trovati kozu gelovima? nemas kaj skidat sa sebe da su potrebni.il i ak ides van,kaj malo se ozniojis,ko da voda nemre to sredit jel.
Lavica02
23.01.2007., 19:01
pa da zas ne.mislim, nije da pjena ista vise radi od vode...ok osim sto je puna kemije pa ti isusi kozu itd.al recimo ak si cijeli dan doma, nis ne radis, i prije spavanja se stusiras, cemu trovati kozu gelovima? nemas kaj skidat sa sebe da su potrebni.il i ak ides van,kaj malo se ozniojis,ko da voda nemre to sredit jel.
ja ne mogu vjerovati da mladi ljudi razmišljaju kako naše prababe .... u stilu da se žena ne smije prati kada ima one dane u mjesecu, da je najbolje kupati se jednom tjedno i to subotom jer je to najbolje za kožu ...blablablabla ...
pa eto razvojem tehnologije došli smo u fazu kada postoje xy firmi koje se bave proizvodnjom xyz2 vrsta higijenskih proizvoda, ne morate uzeti šmirgl papir i ribati se s njim no postoje izrazito blagi šamponi, gelovi ...
nehigijenu opravdavati svim ovdje i više navedenim je najveća glupost koju sam čula ... kao i onu pa što da mijenjam gaće i čarape svaki dan ....
nije isto ne prat se u "one dane" i tusirat se jedan dan samo vodom a drugi nekim gelom... koliko god su nasi "stari" bili ludi jer su mislili da se ne smije tusirat u one dane i kao nedovoljno brinuli o higijeni tako danas neki brinu malo previse, zato i ima toliko alergija i sr*nja no to je samo moje misljenje... a ja se ne perem svaki dan gelovima i samponima pa nit smrdim nit sam prljava
patientia
23.01.2007., 20:43
Sama voda ne moze skinuti prljavstinu niti masnocu, potrebni su tenzidi - povrsinski aktivne tvari:
http://en.wikipedia.org/wiki/Surfactant
Ponekad se otusiram samo vodom, tj. samo smocim, da se rashladim ako je vruce, ali se ne zavaravam da me takvo tusiranje cisti.
Rock Star
23.01.2007., 21:34
Sama voda ne moze skinuti prljavstinu niti masnocu, potrebni su tenzidi - povrsinski aktivne tvari:
Ponekad se otusiram samo vodom, tj. samo smocim, da se rashladim ako je vruce, ali se ne zavaravam da me takvo tusiranje cisti.
Slažem se. U biti, ne vjerujem da se netko tušira samo vodom, pa kak se poslije osjećate čistima!? To mi je ko pranje kose bez šampona, tj. ništa!
vilinska musica
23.01.2007., 23:01
ponosno izjavljujem da se perem po potrebi - dakle ako cijeli dan provodim izmedju stola za ucit i frizidera sta cu sa sebe prat - prasinu?
kosa mi je suha i mislim da bih deset dana izdrzala a da nitko ne bi skuzio da nije cista.
kome treba triput na dan se prat - osim ako nisi neki ubersportas?
nisi vodozemac
da je bog htio da se triput na dan kupas dao bi ti skrge :D
Andjelcic
23.01.2007., 23:32
:rofl:
emergence
23.01.2007., 23:39
ponosno izjavljujem da se perem po potrebi - dakle ako cijeli dan provodim izmedju stola za ucit i frizidera sta cu sa sebe prat - prasinu?
kosa mi je suha i mislim da bih deset dana izdrzala a da nitko ne bi skuzio da nije cista.
kome treba triput na dan se prat - osim ako nisi neki ubersportas?
nisi vodozemac
ae. ali danas ti je sramota reć da se peres po potrebi:rofl:
kuis ljudi se vole hvalit o tuširancu i tako to. pa onda imamo natjecanja tko ce vise.:rofl:
ako sam doma i učim ne tuskam se. ako idem vanka tuškam se
smelly cat:cerek:
patientia
23.01.2007., 23:59
Meni ljeti kad je stvarno vruce treba tusiranje dvaput ili triput dnevno jer imam suhu osjetljivu kozu i znoj ju jako nagriza. Poslije se, naravno, namazem. Zimi mi je uglavnom dovoljno jednom dnevno. Kad sam cijeli dan doma, ne koristim antiperspiranse, pa se takodjer moram tusirati, a najgore se uznojim upravo od ucenja. Osim toga, trebam se cesce tusirati kad jedem puno smrdljivih namirnica poput luka i cesnjaka ili ako pretjeram s kupusnjacama (nista zivotinjsko ne jedem, ali od takvih namirnica se najgore smrdi, pogotovo od jaja).
mrkvich
24.01.2007., 00:19
znam da voda ne moze skinuti prljavstinu, al ak si doma i nis ne radis nek recimo shaltas telku il listas knjigu sigurno se neces zaprljati da ti treba neki gel nek ti je dovoljna voda da se malo osvjezis, i higijene rera radi budes "cista". o tome pricam, u tom smislu ne koristenje gelova. ne opcenito ak recimo da delas na bausteli i samo se vodom splahnes.
mrkvich
24.01.2007., 00:22
Slažem se. U biti, ne vjerujem da se netko tušira samo vodom, pa kak se poslije osjećate čistima!? To mi je ko pranje kose bez šampona, tj. ništa!
osobno se osjecam cistom ak se stusiram samo vodom.ako se prosetam gradom sigurno necu doc doma crna od prljavstine i smrdljiva od znoja da ce mi trebat pjena da me opere.
Rock Star
24.01.2007., 11:24
osobno se osjecam cistom ak se stusiram samo vodom.ako se prosetam gradom sigurno necu doc doma crna od prljavstine i smrdljiva od znoja da ce mi trebat pjena da me opere.
Neshvatljivo, al ok, ak si ti čista... Tko sam ja da ti sudim...
Tuširam se svaki dan i to uveče, prije spavanja jer nekako mi se čini da onda bolje spavam! Uvijek se tuširam gelovima, danas ima jako nježnih, a poslije se ne mažem losionima itd.jer mi gel ostavi fini filing i mirisić (trenutno nivea cashmere moments). Ljeti se događa da se tuširam i više puta dnevno, sve ovisi šta radim koji dan!
Ali, zaboga, pa ne mora se prati kosa svaki put kad se tuširaš,groucho?!
cipelić
24.01.2007., 14:54
Po zimi obavezno jednom se tuširam i obavezno sa gelom (Dove,Avon,Johnsons)i namažem se mlijekom ili losionom.
Po ljeti ujutro i navečer.To mi je nešto normalno.
vilinska musica
24.01.2007., 22:23
Osim toga, trebam se cesce tusirati kad jedem puno smrdljivih namirnica poput luka i cesnjaka ili ako pretjeram s kupusnjacama (nista zivotinjsko ne jedem, ali od takvih namirnica se najgore smrdi, pogotovo od jaja).
samo mi je palo na pamet - kad uspijes pomirisat samu sebe kad si stalno pod tusem?...
al zanimljivo mi je ovo s hranom i mirisima... nije da nisam cula (doduse, u kontekstu sa spermom :D ) ali ja na sebi to nisam nikad primijetila da mirisem drugacije kad jedem luk i cevape. zadah da :zubo: al drugo... jel mozes druge ljude namirisat sta su jeli? ja imam jednu frendicu koja kad se oznoji mirisi na neko cvijece, skroz ugodno. to je valjda prilagodba da se ne mora tusirat, al ju ona ne zna iskoristit - i ona svako malo bjezi pod tus, boji se bakcila, ko howard hughes :D
patientia
25.01.2007., 01:03
:)
Ne raspoznajem bas u nijanse, ali smrad cesnjaka u znoju nepogresivo raspoznajem. Citala sam ispovijest jednog tipa kojem su noge prestale smrdjeti kad je postao vegetarijanac. Ove koji jedu puno jaja nisam onjusila, ali frend se druzi s jednim i kaze da nepodnosljivo smrdi. Japanci su Amere zvali "maslacni ljudi" jer su smrdili po mlijecnim proizvodima (i ja ponekad osjetim da netko smrdi poput dijela trznice gdje se prodaje sir). Vec sam negdje napisala da radnici koji rade u industriji parfema jako puno toga ne smiju jesti, skoro da uopce ne smiju koristiti zacine.
mrkvich
25.01.2007., 13:20
ja recimo jedem svakakve gluposti,pijem malo tekucine,noge mi ne smrde:), a niti znoj nesto pretjerano (ak ne koristim deo kristal).a i opcenito nisam skuzila da ja il itko u familiji il frendica ima drugaciji miris nakon pojedine klope (osim zadaha).
vjerojatno i ovisi od covjeka do covjeka.
ok,trenutno smrdim po cesnjaku jer sam sokom namazala pristic na faci:).
vilinska musica
25.01.2007., 21:59
cesnjak je za pristice, a?
mrkvich
26.01.2007., 13:13
aha.bash sam dodala to za cesnjak na temi o prirodnoj kozmetici.
Ja tusiranje 3 puta dnevno smatram kompulzivnim poremecajem. Osim ako nije profesionalna(i) hrvačica(i) u blatu:p
Ja se tusiram po potrebi i vecinom svaki drugi dan
ja se kupam ili tuširam 2-3 puta dnevno, a kosu perem svaki drugi dan.
vilinska musica
26.01.2007., 20:14
di najdes vremena?...
to s vremenom i mene zanima, tusiranje 3 puta dnevno? pa to bi meni uzelo cca sat i pol ako ne i bolje...
a i tri puta na dan je stvarno too much, mislim da bi se moja ionako jadna koza raspala od toliko vode (o.p. suha koza a moj tus vruc)
Rock Star
26.01.2007., 23:19
di najdes vremena?...
Bolje to neg trošiti sat vremena dnevno na šminkeraj.
vilinska musica
27.01.2007., 02:27
a jesi nasla usporedbu.
bolje to nego svaki dan stric ovce.
Sta fali strizenju, jos i zaradis :zubo:
Tusiranje obavljam navecer.... i to je to ;)
Liti vise puta dnevno...al inace za mi za tim nema potribe.
Ja tusiranje 3 puta dnevno smatram kompulzivnim poremecajem. Osim ako nije profesionalna(i) hrvačica(i) u blatu:p
Ja se tusiram po potrebi i vecinom svaki drugi dan
ja tuširanje svaki drugi dan smatram nedovoljnim držanjem higijene.
di najdes vremena?...
obavezno ujutro i navečer. a prek dana ak nekam idem ili kad dođem s posla.
Rock Star
27.01.2007., 10:03
a jesi nasla usporedbu.
bolje to nego svaki dan stric ovce.
Ma to je više onak, da se istakne kak se ima vremena za premazivati facu i po sat vremena, a za tuširanje od 10-ak min ne.
I onda se dođe do još jedne stvari koja mi nije jasna, a to je, ak nekud idete, kak se osjećati sređeno ak se nismo otuširali? Bez obzira na super outfit i make up... Ni to mi nije jasno.
.Sada se tuširam svaki 2. dan i je li to dovoljno
pa neznam, ovisi jel se mnogo znojis, ja recimo jesam...zimi se tusiram svako jutro, a ljeti ujutro i jos jednom tokom dana, i naravno uvijek koristim gel za tusiranje i kremu ili baby ulje poslje
kosu perem svaki drugi ili treci dan
vilinska musica
27.01.2007., 21:24
ja recimo kad idem van navecer ne volim se prije istusirat jer znam da cu se vratit prljava i usmrdjena doma pa mi nekako besmisleno djeluje oprat se prije kad cu za pola sata vec smrdit po cigaretama. ako se osjecam sposobno istusiram se kad dodjem doma prije nego odem spat.
btw, di je taj groucho marx da nam kaze kako ide s tusiranjem :D
patientia
27.01.2007., 21:44
Hm, a kad se ne tusirate svaki dan, operete li noge svaki dan, ili pazuha, ili intimne predjele? Nemojte samo reci da po 48 sati ne perete nista od toga :rolleyes:
sad sam se nes sjetila, kad sam bila mala pranje je bilo nedjeljom navecer ali kazu da djeca ne smrde tj manje se znoje i sve to pa se i manje trebaju prat nego odrasli i stariji ljudi jel.. e pa ako izvedemo zakljucak iz toga onda mozda ima nas koji manje i koji vise smrdimo pa se zato neko pere jednom dnevno (mozda cak i bez gela) a nekom drugom ni 3 put dnevno nije dosta :mig:
ja recimo kad idem van navecer ne volim se prije istusirat jer znam da cu se vratit prljava i usmrdjena doma pa mi nekako besmisleno djeluje oprat se prije kad cu za pola sata vec smrdit po cigaretama. ako se osjecam sposobno istusiram se kad dodjem doma prije nego odem spat.
btw, di je taj groucho marx da nam kaze kako ide s tusiranjem :D
pa kakve veze ima to da ćeš se vratit prljava iz vana? to je isto ko da kažeš da ne jedeš jer znaš da ćeš opet bit gladna...
ja si nemrem zamislit da se ne istuširam prije nego izađem iz kuće :horor:
Rock Star
28.01.2007., 18:27
pa kakve veze ima to da ćeš se vratit prljava iz vana? to je isto ko da kažeš da ne jedeš jer znaš da ćeš opet bit gladna...
ja si nemrem zamislit da se ne istuširam prije nego izađem iz kuće :horor:
Slažem se.
Nije tuširanje uvijek zbog skidanja znoja i masti, nekad je to samo osvježenje. Kak netko može da si ne opere picu cijeli dan, to ja ne kužim.
vilinska musica
28.01.2007., 18:28
ima takve veze da se ne zelim tusirat opet za cetri sata i mrcvarit si kozu. usporedba s hranom otpada jer je to spada medju primarne ljudske potrebe i postala bih agresivna kad se ne bih hranila dva dana. ako se ne otusiram u roku dva dana nikom nista - mila sam i raspolozena za socijalne kontakte :cerek:
vilinska musica
28.01.2007., 18:31
Kak netko može da si ne opere picu cijeli dan, to ja ne kužim.
iskustvo moje pice - kad sam iz odredjenih zdravstvenih razloga bila prisiljena stalno se prat, ukljucujuci i picu, ubrzo sam dobila kandidijazu. svrab urnebesan.
a ne znam, moja pica je nesto manje zahtjevna. opcenito ne smrdim puno, pa se valjda u skladu s tim i manje perem. :confused:
a mozda sam samo mala prljavica :E :zubo:
mrkvich
28.01.2007., 19:49
Kak netko može da si ne opere picu cijeli dan, to ja ne kužim.
ja koristim vlazne maramice pa sam uvijek cista:cerek:
mrkvich
28.01.2007., 19:51
opcenito ne smrdim puno, pa se valjda u skladu s tim i manje perem. :confused:
ti si moj tip cure:zubo:
ja isti ne smrdim,tusiram se po potrebi,ak sam doma ne tusiram se jer ne smatram to potrebnim, shaltanje telke me nebu zamazalo a nit oznojilo.
tak da smo dve male prljavice:kiss:
emergence
28.01.2007., 20:16
joj kako li smo sve fine:zubo:
tko nema ocd i ne tusira se 3 puta dnevno je loood. kužite
inače volim intimno podrucje prati gelom namjenjenim za to ali kad dobijem kandidu perem samo vodom po uputi ginekologa. i brze se oporavim.
patientia
28.01.2007., 22:27
iskustvo moje pice - kad sam iz odredjenih zdravstvenih razloga bila prisiljena stalno se prat, ukljucujuci i picu, ubrzo sam dobila kandidijazu. svrab urnebesan.
a ne znam, moja pica je nesto manje zahtjevna. opcenito ne smrdim puno, pa se valjda u skladu s tim i manje perem. :confused:
Meni upravo pranje Hygieiom ukloni kandidijazu. Treba koristiti sredstva s dovoljno niskim pH, i onda je pranje zastita od infekcija.
patientia
28.01.2007., 22:29
ja koristim vlazne maramice pa sam uvijek cista:cerek:
I ja koristim vlazne maramice (vlazni wc papir, Sanft&Sicher sensitive, neparfumirani :cerek:), ali isto tako imam potrebu oprati se. A po zimi se uglavnom tusiram jednom dnevno, ovo triput dnevno je samo za vrijeme najvecih vrucina.
Lavica02
28.01.2007., 22:31
ima takve veze da se ne zelim tusirat opet za cetri sata i mrcvarit si kozu. usporedba s hranom otpada jer je to spada medju primarne ljudske potrebe i postala bih agresivna kad se ne bih hranila dva dana. ako se ne otusiram u roku dva dana nikom nista - mila sam i raspolozena za socijalne kontakte :cerek:
ne znam samo koliko je ljudi raspoloženo za socijalne kontakte s tobom nakon nakon 2 dana nepranja :eek:
Lavica02
28.01.2007., 22:34
kakve sve jadne isprike ljudi imaju za neodržavanje higijene pa to je fakat prejadno ...
Zimi se tuširam 1-2 puta dnevno... dok ljeti češće... a kosu perem svaki dan, bez obzira na godišnja doba :zubo::zubo:
Rock Star
29.01.2007., 12:42
Zimi se tuširam 1-2 puta dnevno... dok ljeti češće... a kosu perem svaki dan, bez obzira na godišnja doba :zubo::zubo:
:top:
vilinska musica
29.01.2007., 14:03
ne znam samo koliko je ljudi raspoloženo za socijalne kontakte s tobom nakon nakon 2 dana nepranja :eek:
a znam, da covjek ne povjeruje. a najbolje je to da oni uopce ne kuze :rofl:
Photo Lolly
21.09.2008., 14:44
Ajmeee!!!Jeste vi ludi?!Ja se perem svako 3.dan(ako se prije tog "roka"zaprljam onda se naravno operem)svaki dan perem noge i mjenjam gace i carape i odrzavam intimnu higijenu.Koji ce vam vise???Isuse, da svaki dan...
patientia
21.09.2008., 14:50
Samo se drzi dalje od mog nosa.
Photo Lolly
21.09.2008., 15:02
Ja sam potpuno cista za tvoju informaciju, to sto se neki neznaju dobro oprat pa se moraju prat svaki dan, to je druga prica.Uostalom, nekima se brze masti kosa, vjezbaju svaki dan, imaju problema sa znojenjem, itd.Ja nemam ni 1 od ovih problema.Izgledam, mirisem cisto i cista sam.
BlackCandy
21.09.2008., 15:03
Ajmeee!!!Jeste vi ludi?!Ja se perem svako 3.dan(ako se prije tog "roka"zaprljam onda se naravno operem)svaki dan perem noge i mjenjam gace i carape i odrzavam intimnu higijenu.Koji ce vam vise???Isuse, da svaki dan...
ovo je prestrasno! :eek:
Allexis
21.09.2008., 16:11
tuširanje ujutro i navečer preko zime...navečer obvezno dugo tuširanje uz pilinge (1 tjedno), kupke, kremice :cerek: to me opušta...kosu perem svaka 3 dana jer mi se ne masti, a i nije dobro prati i sušiti svaki dan...čišćenje lica i te stvari obvezno prije spavanja, treba odmoriti kožu od šminke...
preko ljeta je to ionako više puta dnevno s obzirom da cijelo ljeto provedem na moru...pa onda uvijek pod tuš nakon plaže...
patientia
21.09.2008., 16:12
to sto se neki neznaju dobro oprat pa se moraju prat svaki dan
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
to sto se neki neznaju dobro oprat pa se moraju prat svaki dan, to je druga prica.
:rofl::rofl::rofl::s:s:s
...ja znam lika koji se tušira non-stop...prije svakog izlaska iz kuće, makar se radilo samo o odlasku do sandučića po poštu...jednom sam s nekim išla do njega da skupimo neke cd-ove, pozvonili smo mu na portafon i rekli da se spusti s njima jer nam se nije dalo pičit gore bez lifta, a on je došao tek nakon petnaestak min nakon šta se istuširao :eek:
Allexis
21.09.2008., 23:07
...ja znam lika koji se tušira non-stop...prije svakog izlaska iz kuće, makar se radilo samo o odlasku do sandučića po poštu...jednom sam s nekim išla do njega da skupimo neke cd-ove, pozvonili smo mu na portafon i rekli da se spusti s njima jer nam se nije dalo pičit gore bez lifta, a on je došao tek nakon petnaestak min nakon šta se istuširao :eek:
ovo je too much :rolleyes:
a sad pa to mi je bolesno:rolleyes::rolleyes:.
tusiranje jednom dnevno, pranje kose svaki drugi, treci dan, nakon svakog pranja kose ide i maska za kosu. losione i ulja za tijelo nikakve ne koristim jer kao prvo ne volim masnocu po tijelu a kao drugo i najbitnije nisu mi potrebni jer imam super kozu a i poslje samog gela za tusiranje vec mi je koza ful glatka :cerek:
zimi se tuširam jednom dnevno i to navečer, prije spavanja.dok se ljeti dva, i u najgorim slučajevima tri puta dnevno. znači ujutro i navečer, a desi se i između toga :)
ne mogu zamislit tuširanje samom vodom, najdraži mi je sapun, znam da nije zdravo za kožu stalno se trackat sapunom, ali on najbolje sapere sve smradove i prljavštinu koju donesem s posla.. rijetko se mažem kremama i losionima - lijenost + najbolji osjećaj čistoće je kad ne trackam nikakve kreme poslije tuširanja... jedino ako primjetim da mi je koža postala suha...
a što se kose tiče, prije sam ju prala svaki dan, i na šta je ličila, na bodljikavu žicu! sad je perem dva puta tjedno, znači svaka tri dana i ljepša je odmah :D
Ja se volim oprat kad su blagdani. Ono, kad se crveni na kalendaru, ja skok u kadu. :kada:
Tako sam nekako zapamtio i tako mi je ušlo u naviku :ne zna:
A pranje kose - godišnje 2 puta. Dan prije rođendana i za Badnjak. :)
Green-Eyed-Fairy
22.09.2008., 02:56
Ja se najcesce tusiram navece, jednom dnevno dakle...Sem ako vezbam, pa se istusiram cim zavrsim... (ili nakon slicnih aktivnosti) ili ukoliko (recimo) idem na posao posle podne, i tako... dakle, jednom dnevno sigurno a sve ostalo zaivisi.
Tokom leta i toplijih vremena ubacim i po koji brzinski tus za opustanje i rashladjivanje, po potrebi.
Meni ima vise smisla da se tusiram navece, jer cu lepo cista leci, a valjda se ne usmrdim, ne oznojim ( i sta li vec) preko noci pa da se moram i ujutru tusirati? (sem tokom leta, ako su nesnosne vrucine i to). Nekoga (naravno) tus razbudjuje, pa se zato tusiraju i ujutru.. ali je kod mene obratno. Nakon tusiranja mi se spava.
Imala sam cimerku koja se obavezno tusirala svako jutro... ali nikad navece, ma sta god radila tokom dana... Dakle, ako ode u teretanu ona ce se preko noci kiseliti u svom znoju, da bi se ujutru istusirala... bljak.
Jojo Ungh
22.09.2008., 23:53
Zimi se tuširam jednom dnevno, pred spavanje. Tuširanje me baš fino uspava :cerek: I volim leći u krevet čista. Ponekad 2 puta ako sam se bavila nekom aktivnošću ili bila u zagušljivom prostoru.
Ljeti se tuširam 2-3 puta dnevno. Isto i kad dobijem mengu, nekad i češće ako mogu.
Kosu perem svaku večer, bez obzira na godišnje doba - kratka je i brzo je osušim. A i gadim se leći na jastuk na kojem će mi cijelu noć biti lice ako mi je kosa prljava :flop:
Neshvatljivo mi je da se netko ne tušira svaki dan :ne zna:
Joj i meni se gadi leci na jastuk s prljavom kosom...al ja svoju ne smijem prati svaki dan...prije jesam i stvorila sam si problem.
Tusiram se svaki dan(najmanje jednom) a kad imam mengu,onda posebno pranje pri svakom mijenju tampona,znaci u danu i do 4 puta.
Pranje kose svaka 2-3 dana.
Miss Dior Cherie
23.09.2008., 00:43
Kako kad ali podrazumijeva se tuširanje najmanje jednom dnevno, i to prije spavanja, nikad ne idem spavati bez da sam se istuširala. Prala bih kosu svaki dan ali ne smijem jer je i ovako dovoljno suha, tako da ju perem svaki drugi ili treći dan. Najviše volim duge tople kupke navečer ako imam vremena :cerek:
deelayla.
23.09.2008., 01:33
ja se tuširam svaki drugi dan,odnosno kupam se svaki drugi dan :confused:
mrzim tuširanje,ja kad se perem,operem i kosu i nemam potrebe za više od svaki drugi dan.osim ako se ne desi nešto spektakularno smrdljivo u mom životu kao pečenje palačinki ili neka gadna pijanka pa smrdim po dimu i znoju ili ako idem na neki fitness.
tuširanje zasebno bez kose mi je kao pola posla obavljeno+kosa mi se zamasti od apsolutno svega,a kako se perem u vreloj vodi od pare mi padne volumen kosi.
kad se pokakim obrišem se intimnim maramicama,posli sexa također.
stikiram se rollićima svako par sati.
ne smrdim,niti mi je itko ikada dao naznake da možda smrdim :confused:
a ljeti se tuširam svakodnevno.naročito prije sexa i obavezno poslje mora.
catlover
23.09.2008., 07:12
ja sam danas prava smely cat :raspa: . sinoć se nisam stigla otuširati, ali ne brinite, pametni znaju čemu služi bidet i vlažne maramice :D to mi je taktika jer me ionako pere PMS pa sam nadrndana pa će me možda ljudi izbjegavati :rofl: :rofl: :rofl:
inače se uglavnom svaki dan tuširam prije spavanja, a kosu perem isto svaki dan.
Rock Star
25.09.2008., 00:47
Šokirala sam se! :eek:
Green-Eyed-Fairy
25.09.2008., 05:12
Tusiram se svaki dan(najmanje jednom) a kad imam mengu,onda posebno pranje pri svakom mijenju tampona,znaci u danu i do 4 puta.
Cek, tusiras se nakon svakog menjanja tampona? Zar si non stop kod kuce, nemas nekih obaveza?
A ko god se ceo obrise maramica umesto tusiranja... zar nije lakse uskociti pod tus, a uzima isto vremena... :ne zna: niste valjda alergicni na vodu.
HappyWorm
25.09.2008., 11:57
svaki dan:kava:
Dandy_080
27.09.2008., 00:13
Negdje sam već napisala....ja se tuširam svaki dan, svaki drugi dan, po ljeti 2-3 puta na dan...:mig: Mislim da nema izlike za ne obavljanje osobne higijene...a to što se netko tušira jednom tjedno (iako mi je neshvatljivo) :eek: to je čista lijenost!!! Sorry ljudi ako sam nekoga uvrijedila...ali tako je...:kava:
Dandy_080
27.09.2008., 00:25
Inače...da vam nešto ispričam kad smo već kod tog pranja...neki dan sam našla svoju knjigu iz vjeonauka iz 2. ili 3. OŠ i onda sam ga tak malo listala i na jednoj stranici kao neka djevojčica koja govori o tome kako je jako bitno održavati osobnu higijenu i onda po kvadratićima piše...umivam se svaki dan, u drugom kvadratiću perem zube ujutro i navečer i onda tak redom, za tuširanje se ne sjećam...ali za kosu je pisalo "perem kosu jednom mjesečno":confused: :eek:
I ajd sad ti reci...kako takva glupost može stajati u knjizi...totalno sam se iznenadila...nadam se da je u pitanju štamparska greška i da djeca koja to čitaju nisu shvatila ozbiljno....pokušala sam naći danas tu knjigu da se još malo nasmijem i pokažem svojima, ali negdje sam je zametnula....
Moram je potražit...:trk:
Rock Star
27.09.2008., 16:30
Mnogi su ti tak odgojeni. Nekim mojim frendicama mama dok su bile male nije dala da peru kosu češće od jednom u dva tjedna. :flop:
Cek, tusiras se nakon svakog menjanja tampona? Zar si non stop kod kuce, nemas nekih obaveza?
A ko god se ceo obrise maramica umesto tusiranja... zar nije lakse uskociti pod tus, a uzima isto vremena... :ne zna: niste valjda alergicni na vodu.
Hehehe,ono sam naspiala u skladu s posljednom mens.,jer sam cijlu provela kuci:D(ucim:()
A kad sam vani to je cijeli proces dok promijenim tampon il ako bas ne mogu onda sam prisiljena korisiti uloske.
Ugl,najmanje jendom dnevno se tusiram pored svih drugih nacina odrzavanja higene.
Mnogi su ti tak odgojeni. Nekim mojim frendicama mama dok su bile male nije dala da peru kosu češće od jednom u dva tjedna. :flop:
Mojoj frendici mama nije dala da se depilira ispod pazuha(kad su joj pocele rasti dlacice) pa je jednu cijelu godinu imala duge crne dlake ispod(znaci i cijelo ljeto:flop:) nikad to necu razumijeti.
Rock Star
27.09.2008., 23:03
Nevezano, ali jedna cura iz mog razreda u osnovnoj se je tek neki dan ošišala po prvi put u životu (vidjela sam na FB-u :D), prije nije smjela jer joj tata nije dao (voli dugokose). :horor:
Ne kužim takve roditelje, a ni djecu koja im se ne usprotive kad postanu svoji ljudi (bar u glavi).
Tesko se suprostaviti roditeljima jer kao mali vjerujemo da ono sto za nas rade je ispravno.
I kad imas takvu sliku u glavi onda ne vidis dalje od toga. Poslije to vuce neke druge psihicke posljedice, pri izboru partnera, kojeg trazimo po uzoru na oca...
Al sad da ne skrecemo s teme, ja ne mogu shvatiti takve roditelje :D
Al fakat u cemu je problem, meni je bilo tako gadno vidjeti te dlake:D jos kad ti poprimi neke mirise...:horor:
hrčkica
28.09.2008., 11:24
da, to sam i ja čula. a imaš ljudi koji se i dan danas toga drže. mama je pričala kako njezina kolegica ne pere kosu po 2 tj i više jer joj se ispire boja sa kose!!!:lol: prestrašno!!!:rolleyes:
Jojo Ungh
28.09.2008., 11:36
da, to sam i ja čula. a imaš ljudi koji se i dan danas toga drže. mama je pričala kako njezina kolegica ne pere kosu po 2 tj i više jer joj se ispire boja sa kose!!!:lol: prestrašno!!!:rolleyes:
:eek::eek::rofl::rofl: Ali važno je da drži do izgleda i frizure :D
Ili one priče da se ne smiješ tuširati i prati kosu za vrijeme menge :horor:
patientia
28.09.2008., 12:15
Ja se cak kupam u kadi za vrijeme menstruacije. Cesce sam to radila dok nisam bila na pilulicama jer topla voda umanjuje menstrualne bolove.
Rock Star
28.09.2008., 13:19
Ili da joj ne otpadne. :rolleyes:
Ne smije se ni tuširati prečesto jer to isušuje. :rolleyes:
I ovo kaj je Jojo rekla, za kupanje tijekom menge, to se isto ne smije, jedna žena se je tak kupala i umrla. :rolleyes:
patientia
28.09.2008., 13:38
Vjerovali ili ne, na usenetu neki koji se predstavljaju kao doktori tvrde da se ne smije tusirati vise od dvaput tjedno. Anonimni su, dakako. Pitala sam ih koliko cesto peru ruke i dezinficiraju stetoskop. Nisu odgovorili.
Rock Star
28.09.2008., 13:47
:lol: :lol: :lol:
Vjerovali ili ne, na usenetu neki koji se predstavljaju kao doktori tvrde da se ne smije tusirati vise od dvaput tjedno. Anonimni su, dakako. Pitala sam ih koliko cesto peru ruke i dezinficiraju stetoskop. Nisu odgovorili.
:eek:
:lol:
Ja se tuširam minimalno 1 put dnevno, često dvaput, a ljeti i više. Jutarnje tuširanje me razbuđuje, a navečer ne bi legla u krevet, a da se ne istuširam. Kosu perem svaki 2.-3. dan, jer mi se ne masti.
Nepojmljivo mi je da se netko može ne tuširati 3 dana :eek: :eek: :eek:
Ruralna
28.09.2008., 15:06
:eek::eek::rofl::rofl: Ali važno je da drži do izgleda i frizure :D
Ili one priče da se ne smiješ tuširati i prati kosu za vrijeme menge :horor:
Meni je to isto:rolleyes:
I onda zapravo nikako ne mogu razumit da mlade cure danas mogu virovat u tako nešto. Mislim da mi 85% prijateljica i poznanica se drži toga. Bokte, kao da živimo u pećini. I mama od svake zna neku šta se okupala i umrla:rolleyes:
anything but angel
28.09.2008., 15:11
a teme :rofl:
ja se tuširam svaki dan, nekad ujutro, nekad navečer, ovisno u kakvom sam raspoloženju i kakve obaveze imam taj dan, no u pravilu češće navečer.
kosu perem svaki dan ljeti nakon plaže, a zimi svaki drugi, eventualno treći ako baš ne stignem zbog učenja ili obaveza, no ako je tako onda mi je taj 3.dan kosa sakrivena šiltericom :rofl: :lol: inače, nikad ne perem kosu odvojeno od tijela - u dane kad mi je na rasporedu pranje kose to spojim s tuširanjem, možda sam se 2 puta u životu nagnula nad kadu i išla prati samo kosu, a nakon toga se nisam mogla ispraviti od bolova u leđima :lol: :lol:
jela_zd
28.09.2008., 15:18
tuširanje je svakodnevno, lito ne brojim, takoreći sam svakih 10 min pod tušem iza kuće, perem kosu svaka 4 dana jer je užasno suha.
meni je mama isto kao klinki držala pećinske prodike :rolleyes:, jedino dobro što mi nije dala da brijem dlake, nego mi kupila vosak i od prvog dana ih čupam
Rock Star
28.09.2008., 15:35
Ja se tuširam minimalno 1 put dnevno, često dvaput, a ljeti i više. Jutarnje tuširanje me razbuđuje, a navečer ne bi legla u krevet, a da se ne istuširam. Kosu perem svaki 2.-3. dan, jer mi se ne masti.
Nepojmljivo mi je da se netko može ne tuširati 3 dana :eek: :eek: :eek:
Njima valjda nije jasno ni kak se mi možemo toliko tuširati. Jer to nije zdravo. :mudri:
Dandy_080
01.10.2008., 13:49
Ja se cak kupam u kadi za vrijeme menstruacije. Cesce sam to radila dok nisam bila na pilulicama jer topla voda umanjuje menstrualne bolove.
Kupanje za vrijeme menstruacije ne odobravam (ako se misli na izležavanje u kadi), više prakticiram tuširanje +pranje kose naravno....
Ako su ti bolovi veliki problem kao meni, pogotovo 1. i 2. dan, ono što meni pomaže je da u plastičnu bocu od 0,5 l uspem tople/vruće vode i prislonim na donji dio trbuha...to mi jako puno pomaže...:mig:
Zvjezdica86
01.10.2008., 14:28
citam i ne vjerujem ...:rofl:
ne tusirati se tri dana...:confused:
pa to je ono kaj sam neki dan napisala na jednoj temi, zrihtane do bola, lancome sjajilo, dior puder, bvlgari torba, sve fensi smensi a samo Bog more znati kaj je ispod svega toga kad baci sa sebe...:confused:
:D
ja bi krepala da se ne tusiram dva dana, kamo li da se tusiram 2 put na tjedan:eek:
butterflyeffect
01.10.2008., 15:17
ae. ali danas ti je sramota reć da se peres po potrebi:rofl:
kuis ljudi se vole hvalit o tuširancu i tako to. pa onda imamo natjecanja tko ce vise.:rofl:
ako sam doma i učim ne tuskam se. ako idem vanka tuškam se
smelly cat:cerek:
me 2 :D
butterflyeffect
01.10.2008., 16:14
koja je uopce fora da se kao ne bi trebalo kupati dok imas mengu? shvacam zato jer ti curi krv, ali znam da je jos neki bauk bio :eek:
Photo Lolly
01.10.2008., 16:55
Meni se dovoljno oprat kompletno 3 puta na tjedan i naravno ako se oznojim il zaprljam, za ostalo se pobrinu vlažne maramice;ne znam zašto je to tako čudno.
Ja kad sam bila manja sam se prala svaki dan ali uopce nije bilo razlike:ne zna:.
U kućnom liječniku piše da se ne pere ako nisi prljav...
Just a Girl
01.10.2008., 17:52
oprosti photo lolly ali zasto se prat maramicama pored vode?
kad citam vase komentare, ne mogu a da mi se ne zgadi. ako sam se ja prala svaki dan usred rata, kad nismo imali ni vode ni struje i kad smo hodali 4km do vode dok su granate padale i onda tu istu vodu grijali na sparetu (koji smo lozili), ne mogu razumjet kako se vi ne perete a imate sve uvjete za to. i ne mogu razumjet da netko ceka da se usmrdi pa se tek onda ide prat.
emergence
01.10.2008., 18:00
oprosti photo lolly ali zasto se prat maramicama pored vode?
kad citam vase komentare, ne mogu a da mi se ne zgadi. ako sam se ja prala svaki dan usred rata, kad nismo imali ni vode ni struje i kad smo hodali 4km do vode dok su granate padale i onda tu istu vodu grijali na sparetu (koji smo lozili), ne mogu razumjet kako se vi ne perete a imate sve uvjete za to. i ne mogu razumjet da netko ceka da se usmrdi pa se tek onda ide prat.
o bože ja se ne tuširam svaki dan jer imam problema sa kožom čitaj psorijazu i meni tuširanje smeta jer mi užasno isušuje kožu. tuširam se svaka dva dana.
nožice, pazuhe, lice, dolje itd peruckam svakodnevno.
objasni mi što bi to na meni smrdilo ako se perem svaki dan ispod pazuha, nožice i down there. možda trbuh il bedro:eek::rofl:
Just a Girl
01.10.2008., 18:10
o bože ja se ne tuširam svaki dan jer imam problema sa kožom čitaj psorijazu i meni tuširanje smeta jer mi užasno isušuje kožu. tuširam se svaka dva dana.
nožice, pazuhe, lice, dolje itd peruckam svakodnevno.
objasni mi što bi to na meni smrdilo ako se perem svaki dan ispod pazuha, nožice i down there. možda trbuh il bedro:eek::rofl:
ja nisam rekla da itko od vas smrdi. i ne kazem da se treba pretjerano prati. poznam jednu osobu koja klanja 5x dnevno pa se ribala svaki put prije klanjanja i dobila neku opaku koznu bolest koju i dan danas lijeci. unistila si je kozu od tolikog pranja. dakle, nisam ja za pretjerano pranje.
al ne kuzim kako netko pere samo dijelove tijela. mislim ako peres pazuhe, noge isl sta nije jednostavnije uc pod tus i oprat se cijeli?
i rekoh da ne kuzim kako netko moze cekat da se usmrdi pa tek onda se ic prat. ja se ne perem jer smrdim, perem se i da se osvjezim. mislim, glupo mi je uopce navodit razloge zasto se perem. pranje je dio moje higijene i volim bit cista. ako sam cijeli dan bila vani, po javnom prijevozu isl ja operem i sebe i robu sa sebe. i bok. meni je to normalno :ne zna:, al shvatila sam da drugima nije. da se to zakljucit i po divnim mirisima u javnom prijevozu *bljak*
Evo i mene :rofl:
ja se isto kupam svaki dan... čak i kosu perem svaki dan... ne mogu zamisliti dan bez kupanja... ili da obučem pidžamu i uđem u svoj krevetić ako se prije toga nisam okupala :o ...odjeću isto kao i jag perem nakon javnog prijevoza :D zimi se kupam 1-2 puta dnevno... a ljeti češće... ali mislim da nisam nikad više od 3 puta dnevno... :o
ja se jednostavno obožavam kupati... obožavam taj osjećaj svježine nakon kupanja... :cerek: :kada:
Ava Adore
01.10.2008., 18:59
Prat se vlažnim maramicama, isuse što sve neću pročitat :rolleyes:
mala cHrna
01.10.2008., 19:26
li da obučem pidžamu i uđem u svoj krevetić ako se prije toga nisam okupala :o
ja se jednostavno obožavam kupati... obožavam taj osjećaj svježine nakon kupanja... :cerek: :kada:
isto vrijedi za mene, samo se ja ne kupam nego tuširam :) isto si ne mogu zamisliti da legnem u krevet neotuširana ma kako prljava bila.
i ne znam zašto se zgražate curi koja ima psorijazu i ne smije se svaki dan tuškati. pere strateške dijelove zato da se ne smoči cijela zbog bolesti, ako sam dobro shvatila.
i da, također mi nije jasno kako netko čeka da se usmrdi pa se ide prat :eek: ja se minimalno znojim i mogu komotno preživjet ljetni dan bez dezića jer se ne usmrdim. i svejedno se tuširam minimalno jednom dnevno. taj gušt nakon tuširanja, pa obuć nešto čisto na sebe, a cijeli mirišiš :cerek:
mislim da je ovo jedna od gorih i beskorisnijih tema ikad :D
Tuširam se svaku večer pred spavanje:cerek: Ljeti mi prija i jutarnje tuširanje, jer se osvježim, pa lakše podnosim vrućinu:)
patientia
01.10.2008., 19:52
koja je uopce fora da se kao ne bi trebalo kupati dok imas mengu? shvacam zato jer ti curi krv, ali znam da je jos neki bauk bio :eek:
Operem se prije i poslije kupanja.
patientia
01.10.2008., 19:53
U kućnom liječniku piše da se ne pere ako nisi prljav...
Vrijeme je da ga bacis u plavi kontejner.
Just a Girl
01.10.2008., 19:58
isto vrijedi za mene, samo se ja ne kupam nego tuširam :) isto si ne mogu zamisliti da legnem u krevet neotuširana ma kako prljava bila.
i ne znam zašto se zgražate curi koja ima psorijazu i ne smije se svaki dan tuškati. pere strateške dijelove zato da se ne smoči cijela zbog bolesti, ako sam dobro shvatila.
mislim da je ovo jedna od gorih i beskorisnijih tema ikad :D
i ja se tusiram, zimi prije spavanja obavezno, a ako sam se bas uznojila onda i tijekom dana. ljeti kad god dodjem iz vana :ne zna:. kosu ne perem svaki dan jer mi je muka fenirat ju. da nemam takvu problematicnu kosu, prala bih ju svaki dan :zubo:
ma ne zgrazam se curi koja se zbog bolesti ne smije prat. ona je ipak extrem. ja govorim o prosjecnim ljudima koji se ne peru i njih stvarno ne razumijem. nisam ja na nikog posebno ciljala... al kad udjes u pun tramvaj, postane ti jasno da se prosjecni hrvat i voda bas ne vole :lol:
istina - jedna od gorih i beskorisnijih tema :zubo:
patientia
01.10.2008., 20:03
Imala sam ideju da dijelimo po tramvajima i autobusima letke "Cemu sluzi sapun" i "Cemu sluzi dezodorans". Neki opravdavaju te koji se ne peru, kao zaposleni su, imaju djecu, pa ne stignu. Da, bas su lijep primjer svojoj djeci :rolleyes:
Just a Girl
01.10.2008., 20:10
ne moze mi apsolutno nitko rec da nema 5min dnevno koliko je potrebno za tusiranje :rolleyes:
mala cHrna
01.10.2008., 20:16
i ja se tusiram, zimi prije spavanja obavezno, a ako sam se bas uznojila onda i tijekom dana. ljeti kad god dodjem iz vana :ne zna:. kosu ne perem svaki dan jer mi je muka fenirat ju. da nemam takvu problematicnu kosu, prala bih ju svaki dan :zubo:
ma ne zgrazam se curi koja se zbog bolesti ne smije prat. ona je ipak extrem. ja govorim o prosjecnim ljudima koji se ne peru i njih stvarno ne razumijem. nisam ja na nikog posebno ciljala... al kad udjes u pun tramvaj, postane ti jasno da se prosjecni hrvat i voda bas ne vole :lol:
istina - jedna od gorih i beskorisnijih tema :zubo:
ja bi isto prala kosu svaki dan da je kraća i tanja, al ovu grivu svaki dan sušit, nema šanse!
al to po tramvajima je stvarno strašno. prestrašno. jebate usmrdi se po znoju pa se najede češnjaka pa se naloče brlje i onda stane pored mene u tramvaju! ma stari moj dala bi ti ja izgon iz države takvom :zubo: a i ima ih koji jednostavno smrde, da. bez češnjaka i brlje, ne znaš šta je gore.
ne moze mi apsolutno nitko rec da nema 5min dnevno koliko je potrebno za tusiranje :rolleyes:
tako je, ak stigneš jest stigneš se i oprat :D uostalom, rađe ću ić 10 min kasnije spavat al ću se istuširat neg da smrdim cijeli idući dan.
patientia
01.10.2008., 20:19
I onda netko kaze da sam ja nepristojna kad stavim masku u busu.
Ava Adore
01.10.2008., 20:22
:eek: Kaj fakat? :rofl:
Christina
01.10.2008., 20:26
Ja se volim oprat kad su blagdani. Ono, kad se crveni na kalendaru, ja skok u kadu. :kada:
Tako sam nekako zapamtio i tako mi je ušlo u naviku :ne zna:
A pranje kose - godišnje 2 puta. Dan prije rođendana i za Badnjak. :)
ti si moj tip :mikrocerek::kava:
ja nisam rekla da itko od vas smrdi. i ne kazem da se treba pretjerano prati. poznam jednu osobu koja klanja 5x dnevno pa se ribala svaki put prije klanjanja i dobila neku opaku koznu bolest koju i dan danas lijeci. unistila si je kozu od tolikog pranja. dakle, nisam ja za pretjerano pranje.
al ne kuzim kako netko pere samo dijelove tijela. mislim ako peres pazuhe, noge isl sta nije jednostavnije uc pod tus i oprat se cijeli?
i rekoh da ne kuzim kako netko moze cekat da se usmrdi pa tek onda se ic prat. ja se ne perem jer smrdim, perem se i da se osvjezim. mislim, glupo mi je uopce navodit razloge zasto se perem. pranje je dio moje higijene i volim bit cista. ako sam cijeli dan bila vani, po javnom prijevozu isl ja operem i sebe i robu sa sebe. i bok. meni je to normalno :ne zna:, al shvatila sam da drugima nije. da se to zakljucit i po divnim mirisima u javnom prijevozu *bljak*
Hm..ja zivim u okolini gdje je molitva 5 puta na dana sasvim normalna stvar i ovo nikad nisam prije cula/ procitala.
Uzimanje abdesta (pranje prije molitve) ne podrazmijeva kupanje, ribanje, pranje sapunom....
Pranje prije molitve podrazumijeva, pranje cistom vodom ruku, nogu, pokvasiti se iza vrata, ispuhati nos (mislim da je to to) i to je sasvim dovoljno, osim ako nismo bas uprljani, pa se preporucuje kupanje (sto i ne mora,ako nije u prilici)
A ta se vjerovatno prala svaki dan 5 puta s sapunom i naravno da ce to izazvati to sto vec jeste.
Miss Dior Cherie
02.10.2008., 02:02
Imala sam ideju da dijelimo po tramvajima i autobusima letke "Cemu sluzi sapun" i "Cemu sluzi dezodorans"
:lol: :lol:
Rock Star
02.10.2008., 07:46
Imala sam ideju da dijelimo po tramvajima i autobusima letke "Cemu sluzi sapun" i "Cemu sluzi dezodorans". Neki opravdavaju te koji se ne peru, kao zaposleni su, imaju djecu, pa ne stignu. Da, bas su lijep primjer svojoj djeci :rolleyes:
Dobar izgovor zlata vrijedi. :rolleyes: :flop:
Jedan od razloga zašto u tramvajima tak smrdi je i to kaj ljudi ni robu ne peru redovito. Kao, kaj ću oprati jaknu, oštetit će mi se, rastegnut će se, ispast će perje... :rolleyes: Mrzim onaj miris arhive, starine na odjeći. Fuj. :bljak:
Just a Girl
02.10.2008., 08:37
Hm..ja zivim u okolini gdje je molitva 5 puta na dana sasvim normalna stvar i ovo nikad nisam prije cula/ procitala.
Uzimanje abdesta (pranje prije molitve) ne podrazmijeva kupanje, ribanje, pranje sapunom....
mozda sam se krivo izrazila :o, al svjesna sam toga da je ova pretjerivala i da to nije uobicajeno. milijuni ljudi klanjaju, pa ne obolijevaju od koznih bolesti :rofl:
Jedan od razloga zašto u tramvajima tak smrdi je i to kaj ljudi ni robu ne peru redovito. Kao, kaj ću oprati jaknu, oštetit će mi se, rastegnut će se, ispast će perje... :rolleyes:
potpis :top:
patientia
02.10.2008., 08:44
Problem je i sto ljudi kuhaju u istoj odjeci u kojoj idu van, sve se uvuce.
Rock Star
02.10.2008., 08:55
Joj, da, miris prodinstanog luka na majici, a iza ušiju skupi parfem... :bljak:
me in honey
02.10.2008., 09:15
Joj, da, miris prodinstanog luka na majici, a iza ušiju skupi parfem... :bljak:
:lol::lol:
falabogu sad imam auto, pa sam pošteđena javnog prijevoza, ta kombinacija ujutro na prazan želudac mi je znala sjebati cijeli dan
ja osobno ne bih mogla zaspati navečer da se ne otuširam, štaviše meni je vrući tuš nakon napornog dana svojevrsna terapija, jer kad se dobro spržim vrelom vodom operem sa sebe sav stres, tugu, čemer i jad :D najozbiljnjije :o
ujutro se još dodatno i "splahnem" , kosu perem svaki drugi dan.
no moram reći da je meni od netuširanja daleko ogavnije nepranje zuba, isuse kako mi se gadi kad netko puhne na mene, a ono bakterije stare po dva tjedna u ustima :rofl::rofl: :rolleyes:
Rock Star
02.10.2008., 09:36
Eh, da, sad si me sjetila, jedna cura u mojoj osnovnoj je prala zube jednom tjedno. I svi su znali za to, dapače, ona je o tome govorila, argumentirajući kako je to zdravo. Ne moram ni napomenuti kak su joj zubi bili žuti kao jaje, ali začudo, dah uvijek korektan. :D
No, bilo je to prije 10 godina, vremena su se promijenila, nadam se da i ona. :)
Istinita priča, kunem se
Kolega s bivšeg posla pričao slijedeće:
Jednom tjedno napune kadu vodom, najprije se kupaju dječica ( TROJE njih ), zatim žena, pa na kraju on.
Štede vodu i stuju. On je inače dipl.ing.geodezije a žena mu odgajateljica u vrtiću.
E da, smrdio je stalno ko kuga, pa sam ga pitala jel se on uopće ikad opere.
patientia
02.10.2008., 11:18
no moram reći da je meni od netuširanja daleko ogavnije nepranje zuba, isuse kako mi se gadi kad netko puhne na mene, a ono bakterije stare po dva tjedna u ustima :rofl::rofl: :rolleyes:
Mogu i prati zube koliko zele, ako ne ciste jezik i ne flosaju, smrdit ce cim se mentol iz zubne paste izlufta.
frutabel
02.10.2008., 12:45
Istinita priča, kunem se
Jednom tjedno napune kadu vodom, najprije se kupaju dječica ( TROJE njih ), zatim žena, pa na kraju on.
Štede vodu i stuju. On je inače dipl.ing.geodezije a žena mu odgajateljica u vrtiću.
o bože dragi :eek:
ja sam ful osjetljiva na mirise, a kako putujem tramvajm i busom ne moram ni pričati u kakvim sam sve situacijama bila, pogotovo ljeti. Ako se otuširaš prije spavanja ili ujutro, staviš dezić i obučeš čistu odjeću ne možeš tako smrditi do tri popodne. Nekad mi ljudi stvarno nisu jasni, ali mislim da je sve to stvar lijenosti i nemara, ako i nemaš novaca za ne znam se kakve preparate, običnog sapuna ima po 4 kune.
Bez obzira što radila kroz dan ne mogu si zamisliti da legnem u krevet bez tuširanja.
me in honey
02.10.2008., 13:03
Mogu i prati zube koliko zele, ako ne ciste jezik i ne flosaju, smrdit ce cim se mentol iz zubne paste izlufta.
a jadni :(
Dandy_080
02.10.2008., 17:06
U mom razredu u srednjoj školi isto bila jedna cura koja se nikad nije ni tuširala, kupala...ma ništa, da je bar koristila vlažne maramice....
Ovako je cijeli razred ispaštao pogotovo po ljetu...dok jednom mom frendu nije više dopizdilo pa joj je rekao u facu da svima to smeta i da se više krene kupat, da bi ti ona njemu rekla:"Sad što si mi to rekao, ja se namjerno neću kupat da vam još više smeta..." :eek:
Ja ostala bez teksta...
...kad bi ona znala da se ne treba tuširati zbog nas, nego zbog sebe...
Vjerujem da je to isto tako neki tupavi odgoj....:kava:
U mom razredu u srednjoj školi isto bila jedna cura koja se nikad nije ni tuširala, kupala...ma ništa, da je bar koristila vlažne maramice....
Ovako je cijeli razred ispaštao pogotovo po ljetu...dok jednom mom frendu nije više dopizdilo pa joj je rekao u facu da svima to smeta i da se više krene kupat, da bi ti ona njemu rekla:"Sad što si mi to rekao, ja se namjerno neću kupat da vam još više smeta..." :eek:
Ja ostala bez teksta...
...kad bi ona znala da se ne treba tuširati zbog nas, nego zbog sebe...
Vjerujem da je to isto tako neki tupavi odgoj....:kava:
http://www.forum.hr/images/smilies/lol.gif
:lol::lol::rofl:
DA mozda nisi iz Sarajeva? :rofl:
(identicna prica)
Photo Lolly
02.10.2008., 20:25
Pa ja ne čekam da se usmrdim!Mislim da se u 2 dana(3 se ujutro operem pa brojim ko svako 3.)ni nemogu i da ocu usmrdit!A i rekla sam da se operem prema potrebi, znaci, ako sam se prije određenog "roka"zaprljala normalno da ću se oprat!A i nisam ja ko oni penzići koji nekako čuuudno difte(bez uvrede, nisu svi!), kad smo već kod javnog prijevoza...
mala cHrna
02.10.2008., 20:36
kak si grozna, fini gospodin čifi pored tebe a ti se drzneš obranit se od njegovih miomirisa :zubo:
a daj stvarno, kakvu to masku nosiš? sjećam se da si pričala o gas maskama pa me zanima jesi li to realizirala :misli:
Janis Jo
02.10.2008., 20:43
Tuširam se jednom ili dva put dnevno, kako kad... Kad idem u jutro nekamo onda dva puta.
A kosu perem jednom ili dva puta tjedno...
To isto ovisi o frizuri, nekad sam ju prala svaki dan, kad mi je bila kraća.
Sad nema šanse da ju perem svaki dan jer mi tek drugi dan najbolje izgleda... :ne zna:
Mora odstajat malo! :D
Janis Jo
02.10.2008., 20:46
Problem je i sto ljudi kuhaju u istoj odjeci u kojoj idu van, sve se uvuce.
Ma ko to?! :confused: :D
Sreća da ja ne znam takve ljude! Svi imaju posebnu robu za doma i za van... :D
Ruralna
02.10.2008., 21:15
Jedan od razloga zašto u tramvajima tak smrdi je i to kaj ljudi ni robu ne peru redovito. Kao, kaj ću oprati jaknu, oštetit će mi se, rastegnut će se, ispast će perje... :rolleyes: Mrzim onaj miris arhive, starine na odjeći. Fuj. :bljak:
Da, jedan takav primjerak me jutros zamalo onesvjestio u busu. Jutro, južina, nema zraka a on u divnoj poliesterskoj jaknici koja se valjda nije oprala od kad se kupila:bljak: Miris-kombinacija tavanskog mirisa pojačanaog s odstajalim znojem
Dandy_080
02.10.2008., 21:17
http://www.forum.hr/images/smilies/lol.gif
:lol::lol::rofl:
DA mozda nisi iz Sarajeva? :rofl:
(identicna prica)
Ma da??? Nisam iz Sarajeva, baš zanimljivo!
Iskreno, tako ti je ona nama rekla.... da se neće namjerno prati....
Mi smo je zvali mirisna žlijezda....:rofl:
patientia
02.10.2008., 23:09
kak si grozna, fini gospodin čifi pored tebe a ti se drzneš obranit se od njegovih miomirisa :zubo:
a daj stvarno, kakvu to masku nosiš? sjećam se da si pričala o gas maskama pa me zanima jesi li to realizirala :misli:
Obicnu stiroporastu okruglu iz Bauhausa/Baumaxa. Nisam kupila gas masku, ni necu tako skoro sad kad sam se raspitala, kako treba vuci i naprezati se (one koje pumpaju zrak su preglomazne i filter krace traje)... Danas ih nisam imala, pa sam morala koristiti sal :(
Annabel Lee
02.10.2008., 23:21
Tuširam se jednom dnevno, preko ljeta i dva puta. I to se tuširam navečer, a ujutro normalno umivanje i pranje zubi. :)
Ma da??? Nisam iz Sarajeva, baš zanimljivo!
Iskreno, tako ti je ona nama rekla.... da se neće namjerno prati....
Mi smo je zvali mirisna žlijezda....:rofl:
Nije iz moje skole bila, vec iz skole mog druga.
Kosa preko guze...uvijek upeljana, masna, smrdljiva.
Odjeca je vjerovatno rijetlo bila oprana, pa je uvijek imala prepoznatljiv smek starog i novog znoja.
I vrlo rijetko se prala.
I razred joj je odlucio da kaze, tj. ovaj drug, na sta se ona histericno nasmijala i rekla da nece, nego da ce od sad namjerno smrditi :D
Obicnu stiroporastu okruglu iz Bauhausa/Baumaxa. Nisam kupila gas masku, ni necu tako skoro sad kad sam se raspitala, kako treba vuci i naprezati se (one koje pumpaju zrak su preglomazne i filter krace traje)... Danas ih nisam imala, pa sam morala koristiti sal :(
Cisto informativno, zar je stvaro neophodno korititi masku u javnom prevozu.
Vozim se u tramvaju cijeli zivot i zdrava sam :ne zna: nikad nikakvu infekciju nisam imala...za klice vec ne znam:D
Al eto interesuje me jel to preporucljivo?
Sad znam kako cu te prepoznati kad dodje u ZG :D
Hm, da malo ne pretjeruješ?
Ja se tuširam svaki dan, a kosu perem svaki 2. Apropo svakodnevnog tuširanja, slažem se s ovim:
Previše čistoće šteti zdravlju i oslabljuje naš imunološki sustav.
Neki znanstvenici imunolozi tvrde: pretjeranim pranjem koži odnosimo masnoću i vlagu i time joj uništavamo zaštitni sloj i floru. Posljedica su razna oboljenja, alergije, dermatološke tegobe. Ipak, da se iz ovoga ne bi izvukao pogrešan zaključak: ovo ne znači da se ne treba prati svaki dan, već da se treba prati ispravno, s ispravnim sredstvima. Tri puta tjedno možete se nasapunati po cijelom tijelu, oprati kosu, no u one dane između ''generalnog čišćenja'', možete nasapunati samo osnovne zone: noge, pazuhe i intimne dijelove, za ostalo je dovoljna topla voda. Kod velikog broja žena postoji predrasuda oko pranja intimnih dijelova tijela. S jedne strane, ginekolozi govore kako ne treba svaki dan sapunom ispirati sve mikroorganizme koji su važni za zaštitu od raznih upala, pa to onda brojne žene tumače kao da se ne moraju redovito prati. Druge, pak, smatraju da se moraju svakodnevno i više puta prati. Istina je, opet, negdje u sredini, i opet je glavno pravilo: ispravna sredstva za pranje. Postoje brojni gelovi specijalizirani baš za taj dio tijela koji čuvaju floru i pH vrijedost.
patientia
03.10.2008., 09:28
Ajme, pa sapun se uopce ne bi smio koristiti za pranje koze. Sapuni imaju pH izmedju 9 i 12, koza oko 5.5. Pa jasno da se ne preporucuje svakodnevno pranje sapunom :horor: Ja se ionako uvijek mazem poslije tusiranja.
Cisto informativno, zar je stvaro neophodno korititi masku u javnom prevozu.
Vozim se u tramvaju cijeli zivot i zdrava sam :ne zna: nikad nikakvu infekciju nisam imala...za klice vec ne znam:D
Al eto interesuje me jel to preporucljivo?
Sad znam kako cu te prepoznati kad dodje u ZG :D
Ne nosim ju zbog bolestina, stavim ju samo kad netko jako smrdi (recimo zimi kad beskucnici spavaju u tramvajima, rasporede se tako da cijeli tramvaj smrdi). Nazalost, nije bas ucinkovita protiv smrada :(
Elektra
03.10.2008., 13:23
Istinita priča, kunem se
:horor:
Inače, tuširam se jednom dnevno, mislim da je to dovoljno jer se ne znojim ne znam kako iako naravno, ako se oznojim idem pod tuš. Ali u principu jednom dnevnom. Nije da kopak kanale :zubo: a i živim u mjestu gdje nema javnog prijevoza i sve je turbo blizu :)
Elektra
03.10.2008., 13:26
Ne nosim ju zbog bolestina, stavim ju samo kad netko jako smrdi (recimo zimi kad beskucnici spavaju u tramvajima, rasporede se tako da cijeli tramvaj smrdi). Nazalost, nije bas ucinkovita protiv smrada :(
Hmm, mislim da bi za to više pomogla ona štipaljka ili kako se to već zove koju koriste plivači na nosu :zubo:
Inače, nije problem kad je netko beskućnik pa smrdi. Mislim, beskućnik je :ne zna: ali nema mi niš gore nego netko kad IMA vode i onda se ne tušira :bljak:
Jedan dan sam bila u dm-u i žena koja tamo radi je nevjerojatno smrdila :eek: Da se srušiš, čovječe. :eek:
A sa mnom je u osnovnu išla jednom cura koja je svaka dva tjedna valjda prala kosu i to je tako odvratno izgledalo (smrdila začudo nije). A da ne spominjem kada je jednom dobila uši pa si mogao vidjeti uši kako joj prešetavaju. :horor: :bljak:
deelayla.
03.10.2008., 14:05
beskućnici u sklopu Crvenog križa i gradskog ureda za socijalnu skrb dobivaju bonove za tuširanje i noćenje.tako da im to nije izlika da smrde.
a ovi po tramvajima su večinom cugeri koje se ne odazivaju na takve akcije :ne zna:
patientia
03.10.2008., 14:21
Zasto ne zele spavati u prenocistu u Heinzlovoj? Zato jer ih evidentiraju?
deelayla.
03.10.2008., 15:11
Zasto ne zele spavati u prenocistu u Heinzlovoj? Zato jer ih evidentiraju?
mislim da ne smiju cugat tamo,ali nisam sigurna,
da bi uopće došli do smještaja moraju dosta papirologije proči
Hmm, mislim da bi za to više pomogla ona štipaljka ili kako se to već zove koju koriste plivači na nosu :zubo:
Inače, nije problem kad je netko beskućnik pa smrdi. Mislim, beskućnik je :ne zna: ali nema mi niš gore nego netko kad IMA vode i onda se ne tušira :bljak:
Jedan dan sam bila u dm-u i žena koja tamo radi je nevjerojatno smrdila :eek: Da se srušiš, čovječe. :eek:
A sa mnom je u osnovnu išla jednom cura koja je svaka dva tjedna valjda prala kosu i to je tako odvratno izgledalo (smrdila začudo nije). A da ne spominjem kada je jednom dobila uši pa si mogao vidjeti uši kako joj prešetavaju. :horor: :bljak:
Sto se tice beskucnika, u Sarajevu poroje javni wc, koji su stvarno cisti..bila sam jednom, upotreba se ne placa tj. oni su najcesce u sklopu dzamija..medjutim to rijetko ko koristi od ljudi koji inace nemaju uvjete kuci da se kupaju, tako da meni nije neko opravdanje sto smrde, e sad za odjecu je druga stvar.
*Crvenkapica*
03.10.2008., 16:38
Klon i/ili trol :rofl: ?
:D
Dandy_080
03.10.2008., 20:44
Koliko vidim, svi su manje više u svom razredu OŠ ili u srednjoj ili čak na faksu imali po jednu "mirisnu žlijezdicu"....da se ubiješ....:flop:
Elektra
04.10.2008., 13:45
Sto se tice beskucnika, u Sarajevu poroje javni wc, koji su stvarno cisti..bila sam jednom, upotreba se ne placa tj. oni su najcesce u sklopu dzamija..medjutim to rijetko ko koristi od ljudi koji inace nemaju uvjete kuci da se kupaju, tako da meni nije neko opravdanje sto smrde, e sad za odjecu je druga stvar.
A oni se mogu tuširati, ali ako ne peru odjeću - isto kao da se nisu istuširali. :(
A oni se mogu tuširati, ali ako ne peru odjeću - isto kao da se nisu istuširali. :(
Pa da, napisala sam to, al opet mislim da se ne peru uopce..il vrlo rijetko sudeci po aromama.
Dandy_080
05.10.2008., 22:52
Pa da, napisala sam to, al opet mislim da se ne peru uopce..il vrlo rijetko sudeci po aromama.
aromama...:rofl: :rofl: :rofl:
dobro si to rekla...:rofl:
aromama...:rofl: :rofl: :rofl:
dobro si to rekla...:rofl:
:zubo:
cuttie_123
08.10.2008., 18:19
:Dti si moj tip cure:zubo:
ja isti ne smrdim,tusiram se po potrebi,ak sam doma ne tusiram se jer ne smatram to potrebnim, shaltanje telke me nebu zamazalo a nit oznojilo.
tak da smo dve male prljavice:kiss:
pridruzujem se...:D:rofl:
Mogu i prati zube koliko zele, ako ne ciste jezik i ne flosaju, smrdit ce cim se mentol iz zubne paste izlufta.hoće da, ako imaju problema sa želucem. :rolleyes: al tu konac ne pomaže.
patientia
09.10.2008., 19:48
Ma i inace, ako imaju probleme sa sinusima, s grlom, a da ne spominjem ostatke hrane izmedju zuba.
mateja988
13.10.2008., 09:25
ja se tuširam svaki dan prije spavanja ili prije nego negdje idem ali ne perem cijelo tijelo s gelom nego samo pazuhe, noge i kokolu s onim za intimno pranje...jednostavno mi je koža i ovako u prevelikoj komi da bi ju svaki dan dodatno isušivala:ne zna:
jagodica_bobica
13.10.2008., 16:10
ne kužim u čemu je problem otuširati se svaki dan? kao da je to neki extra težak, naporan i dug posao?? ja se ne kupam otkada me mama zadnji puta kupala..mrzim ležanje u kadi pa mi tuširanje može trajati doslovno 5 minuta..
iako, ja volim duga tuširanja..
ali zašto je nekome problem 5 minuta biti pod tušem..oprati se vlažnim maramica ispod pazuha, pa po onoj stvariu pa po inoj iza stvari..pa kao da nije jednostavnije baciti se pod vodu..
patientia
14.10.2008., 14:45
Ja se obavezno moram mazati poslije, pa cekati da se upije prije oblacenja. Ako se ja mogu tusirati svaki dan (a meni traje puno duze od 5 minuta), moze svatko.
šminkerica
14.10.2008., 23:53
Ja se obavezno moram mazati poslije, pa cekati da se upije prije oblacenja. Ako se ja mogu tusirati svaki dan (a meni traje puno duze od 5 minuta), moze svatko.
Tako i ja! i stvarrno mi je nejasno kako nekom može bit teško odvojit nebitno koliko minuta za tuširanje??mislim, nebi da time rade uslugu nekom drugom,a ne sebi...:rolleyes:
ja o tuširanju uopće ne razmišljam kao o nekoj obavezi, to mi je jednostavno mahinalna radnja, kao što ujutro čim otvorim oči odem u kupaonicu i operem zube i tako neke praktički nesvjesne radnje.
imam osjećaj da ovi 'prljavci' koji se ne tuširaju svaki dan imaju planer u kojem zapisuju - danas se tuširam (oh, koji sam si luksuz priuštio :p), sutra perem noge, sutra ću se proći vlažnom maramicom,itd, itd...:rofl: :lol: :lol:
Green-Eyed-Fairy
15.10.2008., 01:49
Kupanje za vrijeme menstruacije ne odobravam (ako se misli na izležavanje u kadi), više prakticiram tuširanje +pranje kose naravno....
Ako su ti bolovi veliki problem kao meni, pogotovo 1. i 2. dan, ono što meni pomaže je da u plastičnu bocu od 0,5 l uspem tople/vruće vode i prislonim na donji dio trbuha...to mi jako puno pomaže...:mig:
Slazem se... ko bi jos lezao u sopstvenoj krvi? :eek: Tusiranje :top:
Ovo sa bocom i ja radim :)
Dandy_080
15.10.2008., 02:55
Slazem se... ko bi jos lezao u sopstvenoj krvi? :eek: Tusiranje :top:
Ovo sa bocom i ja radim :)
Zbog izležavanja u kadi za vrijeme menstruacije može doći do raličitih upala i zato se na sav glas preporučava tuširanje, znači mlaz vode usmjeren prema dolje... :mig:
Boca :top:
patientia
15.10.2008., 17:16
Zasto zbog lezanja u kadi za vrijeme menstruacije moze doci do upala? Koja je razlika izmedju lezanja u kadi za vrijeme menstruacije i za vrijeme ovulacije (kad je cerviks takodjer otvoren)?
Nema opravdanja za smrad:kava: Fakat ne mogu da shvatim ljude koji ne vode računa o higijeni:rolleyes:
Jutros mi se smučilo... Do mene je stajala djevojka, crveni karmin na usnama, a ostaci hrane među zubima:bljak: Neopisiv smrad:bljak: Fuj.
Ja se jednostavno volim:kada: Nema ništa ljepše od mirisa čistoće:cerek:
Uostalom, žalosno je što se o ovakvim stvarima uopće mora raspravljati:flop:
jagodica_bobica
15.10.2008., 18:56
Zasto zbog lezanja u kadi za vrijeme menstruacije moze doci do upala? Koja je razlika izmedju lezanja u kadi za vrijeme menstruacije i za vrijeme ovulacije (kad je cerviks takodjer otvoren)?
to se i ja pitam. meni sve to liči na one stare bapske priče.. aka urbane legende..
nikada se nisam obazirala na mengu, prala sam se normalno..čak i češće, kupala normalno u moru(pa postoje tamponi), prala i bojala kosu..ne znam, iz nekih savjeta vezanih uz menstruaciju se stječe dojam da je imanje menge imanje nekog zloćudnog tumora s kojim treba dodatno paziti..
Dandy_080
15.10.2008., 23:30
Iskreno draga moja Patientia...znala sam da ćeš se odmah pobuniti na ovo.... baš sam znala... ali odgovora nemam....bilo je predavanje iz ginekologije još u srednjoj i sjećam se da nam ginekolog to rekao...točno ovim riječima koje sam tu napisala...malo je on to proširio i rekao koje upale točno i šta ja znam...ali ja ga iskreno u srednjoj nisam baš doživljavala :brukica: pitam se tko je...
Baš se čovjek raspričao...a ja se sad ne sjećam...ugl radilo se upravo o tom izležavanju u kadi, a ne običnom pranju pipi i općenito tuširanju to je ok, to je normalno....
Inače bapske priče i tako sve toga podrijetla :flop:
deelayla.
15.10.2008., 23:33
je,istina,meni ginić popoizdio na sex s mengom,da je to super prilika za kočenje bakterija:ne zna:
deelayla.
15.10.2008., 23:35
osim toga kad krvariš ide ti vanka endometrij i ostale splačine koje laganini cure 7 dana,pa pobogu to je nečista krv,nehigijensko tkivo su oni ugrušci
sad sam ovo rekla vrlo laički,nemojte me kvotat,ne znam se medicinski izrazit
jagodica_bobica
16.10.2008., 15:10
osim toga kad krvariš ide ti vanka endometrij i ostale splačine koje laganini cure 7 dana,pa pobogu to je nečista krv,nehigijensko tkivo su oni ugrušci
sad sam ovo rekla vrlo laički,nemojte me kvotat,ne znam se medicinski izrazit
ma.. niš ti ne bi bilo od toga svega, vjeruj mi..kakva nečista krv?? pa nećeš piti tu krv..:)
seks za vrijeme menge mi je fuj ovako i onako..
patientia
16.10.2008., 15:13
Zato se otusiram prije i poslije kupanja u kadi. Ne pada mi na pamet prestati se kupati ili seksati za vrijeme menstruacije (tj. krvarenja koje nije menstrualno).
patientia
16.10.2008., 15:13
U davna vremena (vjerujem da i danas ima onih koji to rade) menstrualna krv se pila jer se vjerovalo da pomaze protiv upale grla :rolleyes:
EDIT: Necista je po bibliji i jos nekim religijskim spisima, no kako sam ateistica, ne smatram se necistom za vrijeme menstruacije, ne moram biti u izolaciji, smijem se normalno druziti s ljudima, vrsiti osobnu higijenu i baviti svim aktivnostima kao i inace :raspa:
jagodica_bobica
16.10.2008., 16:05
EDIT: Necista je po bibliji i jos nekim religijskim spisima, no kako sam ateistica, ne smatram se necistom za vrijeme menstruacije, ne moram biti u izolaciji, smijem se normalno druziti s ljudima, vrsiti osobnu higijenu i baviti svim aktivnostima kao i inace :raspa:
to i ja kažem..
menstruacija ko menstruacija..nije rak.. normalni i sastavni dio života. žena, naravno.
L'orange
17.10.2008., 00:12
A teme hahaha :lol:
Preferiran tuširanje, a ne kupanje... I to jednom dnevno, osim ne idem navečer vani onda se prije i posli izlaska otuširam.
Pranje kose svako 3. dan ...
Super su one priče da se u vrime menstruacije ne smije prat kosa i tuširati... ili one da se peremo samo kad se osjećamo prljavo ahahhaha :s
Dandy_080
17.10.2008., 01:52
Čak je i dobro baviti se tjelesnom aktivnošću za vrijeme menstruacije :top:
Čak je i dobro baviti se tjelesnom aktivnošću za vrijeme menstruacije :top:
da me netko natjera baviti se tjelovježbom za vrijeme menge mislim da bi radije skočila sa mosta, pogotovo prva dva dana:lol:
Rock Star
18.10.2008., 10:54
Meni to dođe kao super relaksacija za vrijeme menge, uvijek se poslije super osjećam. :top:
Jojo Ungh
18.10.2008., 15:13
Apeliram da se naslov ove teme promijeni u "Koliko se često treba prati" jer mi ovo bode oči :o
leptirica020
18.10.2008., 15:45
SVAKI DAN AKO TREBA I DVA PUT I TRI PUT....
LIJEPO SE NAMOČITI,DOBRO NANJETI GEL ZA TUŠIRANJE,NAŠAMPONIRATI KOSU I ISPRATI..
I PONOVITI POSTUPAK....
AKO TREBA JA SE BUDEM TUŠIRALA I TRI PUT NA DAN....
IMAM STRAH DA BI SMRDELA A TO SE NIJE DOGODILO,,A ONO,VOLIM MIRISATI,KO NE?
deelayla.
18.10.2008., 15:49
meni je ova tema totalno stupidna
ljudi se peru kako se peru,ovdje se samo žuga kako drugi ljudi smrde i pljuje se sirotinja
živi svoj život,stavi masku ako ti smeta smrad u tramvaju ili pješači i bok
isto ko da otovrimo temu jel treba prat ruke poslje pišanja.
evo ja ne perem ruke poslje pišanja,jer toliko puno papira namotam oko ruke da nema kontakta između mojih ruku i urina ili pipice.
wc mi je čist i glancam ga svaki drugi dan.
i sad će me neko napast zbog toga
ali recimo uvijek perem ruke kad diram novac,novac mi je nešto prljavo i fujavo:eek:
higijenske navike su individualne,bogu fala,svi znamo šta je sapun,imamo kadu,ne peremo se na lavoru kao naše babe.nemamo ušenke icrve!!a ovdje se samo širi društveno licemjerje
i neke sulude rasprave oko menstruacije.neko se voli prat za vrijeme menge,netko ne,pa nalazi opravdanje u babskim pričama.mislim alo,pusti čovika ako mu tako paše
uglavnom ne vidim smisao ove teme
hvala
deelayla.
18.10.2008., 15:52
SVAKI DAN AKO TREBA I DVA PUT I TRI PUT....
LIJEPO SE NAMOČITI,DOBRO NANJETI GEL ZA TUŠIRANJE,NAŠAMPONIRATI KOSU I ISPRATI..
I PONOVITI POSTUPAK....
AKO TREBA JA SE BUDEM TUŠIRALA I TRI PUT NA DAN....
IMAM STRAH DA BI SMRDELA A TO SE NIJE DOGODILO,,A ONO,VOLIM MIRISATI,KO NE?
evo ja bi umrla da se 3 puta operem.to mi je suludo
i ko je sad u pravu?
ja ili ova šta piše caps lockom??
nit ja smrdim,niti ona
uzaludna rasprava :rolleyes:
mala cHrna
18.10.2008., 17:21
meni je ova tema totalno stupidna
ljudi se peru kako se peru,ovdje se samo žuga kako drugi ljudi smrde i pljuje se sirotinja
živi svoj život,stavi masku ako ti smeta smrad u tramvaju ili pješači i bok
isto ko da otovrimo temu jel treba prat ruke poslje pišanja.
evo ja ne perem ruke poslje pišanja,jer toliko puno papira namotam oko ruke da nema kontakta između mojih ruku i urina ili pipice.
wc mi je čist i glancam ga svaki drugi dan.
i sad će me neko napast zbog toga
ali recimo uvijek perem ruke kad diram novac,novac mi je nešto prljavo i fujavo:eek:
higijenske navike su individualne,bogu fala,svi znamo šta je sapun,imamo kadu,ne peremo se na lavoru kao naše babe.nemamo ušenke icrve!!a ovdje se samo širi društveno licemjerje
i neke sulude rasprave oko menstruacije.neko se voli prat za vrijeme menge,netko ne,pa nalazi opravdanje u babskim pričama.mislim alo,pusti čovika ako mu tako paše
uglavnom ne vidim smisao ove teme
hvala
faco :D ja se slažem s tobom i mislim da ovu temu treba zatvorit jer je dozlaboga glupa i besmislena :D
jasmine
18.10.2008., 22:34
pa baš je glupa i nepotrebna tema,svaki put pogledam naslov i reko neću to ni čitati i sad mi baš nešto došlo da pogledam i totalna pušiona.svako se pere koliko hoće i točka.
Potpisujem!Totalna glupost o tome raspravljati!Cuj prati se ili ne prati i koliko puta...:ne zna:
OzzyTheMan
05.01.2009., 21:44
Ne kužim kak se netko može tuširat 3 ili više puta dnevno :confused: Mislim ono, ako radiš ili ideš na faks nema te većinu dana doma, ne znam kad da se tuširam toliko. :ne zna:
jagodica_bobica
05.01.2009., 22:13
prat se treba kada se usmrdimo. dakle, jednanput mjesečno u zimskim periodima i jedanput tjedno u ljetnim.
i dodatno ako se ide doktoru.
svatko tko misli drugačije nije čist.:rofl:
edit- zajebavam se. jednom u 3 mjeseca je uvijek dostatno.
Dandy_080
06.01.2009., 02:52
:rofl: :rofl:
Mene samo zanima čim se peru cure, ( a to znam jer postoji topic o tome) a koliko se peru to me ne zanima :mig:
ako hoće jednom godišnje, njena stvar... :mig:
marizza
07.01.2009., 10:24
Svaki dan:cerek:
Merlina
07.01.2009., 11:41
Ukoliko želite usrećiti svoju maserku ili masera istuširajte se prije masaže :D:cerek::)
Rock Star
07.01.2009., 15:03
Dok sam išla kozmetičarki, pričala mi je kak joj puno puta na depilaciju guze dođu cure koje su netom obavile veliku nuždu i nisu se oprale. :bljak: :rigo:
Dala bih otkaz istog trena. :kava:
odvratno :rolleyes:
ja se tuširam po nekoliko puta dnevno ljeti i kad imam stvari.. kako mi dođe :lol:
a zimi ujutro i navečer. i to mi je normalno.
jagodica_bobica
07.01.2009., 15:35
Dok sam išla kozmetičarki, pričala mi je kak joj puno puta na depilaciju guze dođu cure koje su netom obavile veliku nuždu i nisu se oprale. :bljak: :rigo:
. :kava:
..:lol:
zapravo, kad malo bolje razmislim-:horor:
inače, znam ja jednu curu koja je medicinska sestra u ginekološkoj ordinaciji.. kakvih "smrdljivih" pričica pak ta ima...milina:D
a koliko se tek vaginaleta pojede nakon jela...
Rock Star
07.01.2009., 21:18
Ja samo ne kužim kak tim usranim curama nije bed doći tak k nekome tko će to morati gledati. Nekultura ili nehigijena? :misli:
Christina
07.01.2009., 21:22
Dala bih otkaz istog trena. :kava:
:bljak::bljak::bljak: odvratno :rolleyes:
Ja samo ne kužim kak tim usranim curama nije bed doći tak k nekome tko će to morati gledati. Nekultura ili nehigijena? :misli:
bojim se da nehigijena :eek:
jagodica_bobica
07.01.2009., 23:04
ja mislim- oboje.
ne možeš pokazivat smrdljivu i usranu guzicu i imat kulture.
najjače mi kad vidim u autu ljude( a naročito one kršne mačo frajere) kako dok čekaju zeleno kopaju noseka pa papaju.:rolleyes:
a šta'š, čovjek ogladni..
Rock Star
08.01.2009., 01:08
A daj, jedu klopu iz nosa? :bljak: :rigo: To nisam dugo čula.
jagodica_bobica
08.01.2009., 14:43
A daj, jedu klopu iz nosa? :bljak: :rigo: To nisam dugo čula.
....da čula?? vidjela..:D
i ne, ne govorim o dječici koja sjede iza u auto -sjedalici:)
Rock Star
08.01.2009., 15:25
Grozno. :bljak: :rigo:
Merlina
09.01.2009., 10:29
Eto, vjerojatno ja imam sreće, ali u 99% slučajeva klijentice su mi čiste i istuširane. Nemam zapravo neka velika neugodna iskustva (s obzirom na veliki broj ljudi koji mi je bio na stolu) u vezi toga. Stvarno ne znam kako bih uopće izmasirala nekog takvog .....:eek::flop: Zapravo, mislim da bi ga morala odbiti jer imam nenormalno jak osjet mirisa.
Joj ja znam decka s mog faksa koji se po par tjedana ne tušira... ajme kako on smrdi, i stalno je u istoj vesti... nedaj Bože da on sjedne blizu prozora, i da malo puhne povjetarac...fuj...
Ja se tuširam svaki dan, ljeti i više puta na dan...i to radim zbog sebe... nemam problema sa znojenjem tako da i da se ne tuširam par dana nebi se osjetila...ali bi se osjecala prljavo...fujcek...
Sinderella
09.01.2009., 13:39
Koje glupo pitanje. Pere se svaki dan. Ljeti kad se znojiš je ponekad potrebno i više puta. Nema ništa loše u tome da se jedan dan i ne opereš. Kad sam cijeli dan doma pred televizorom ne oznojim se ni ne usmrdim i bez problema mogu otić spavat bez prethodnog tuširanja. Znam ljude koji se tuširaju po 5 puta dnevno. To niti je normalno niti je zdravo! Koža stvara zaštitni površinski film koji je štiti, a prečestim pranjem on se skida!
patientia
10.01.2009., 11:37
Svakim pranjem se skida, zato se treba namazati poslije tusiranja i sve super :top:
jasmine
10.01.2009., 11:44
svakih pet dana se treba istrljati vani u snjegu,mislim da je to dovoljno
Školjka
10.01.2009., 12:29
:rofl:
svakih pet dana se treba istrljati vani u snjegu,mislim da je to dovoljno
:lol::lol::lol:
A šta ćemo mi koji nemamo snijega?:rofl:
A što da kažem vama koji se kupate svaki treći dan osim moja sućut ljudima koji se slučajno nađu u istoj prostoriji s vama..
Prijatelje i obitelj ne žalim jer su vjerojatno isti.
A ovo opravdanje za zaštitni sloj,e pa na dobrom ste putu da postanete otporni na metke.:top:
Rock Star
11.01.2009., 03:13
Amy :lol: :top:
Zvjezdica86
11.01.2009., 10:15
:rigo:
koje pricice...:(
Sinderella
11.01.2009., 11:21
Svakim pranjem se skida, zato se treba namazati poslije tusiranja i sve super :top:
Meni je koža puno bolja kad ju ne mažem svaki dan. Jedno vrijeme sam se stalno trackala kremicama i losionima i koža mi se toliko naviknula na njih da više nisam mogla podnašati onu zategnutost kad se ne bih namazala. Sad kreme izbjegavam, osim u ljetnim mjesecima kad je isušena od sunca i soli, i koža mi se preporodila. Pitaj bilo kojeg dermatologa i reći će ti da kožu treba pustiti da diše!
Merlina
11.01.2009., 12:00
Kako koju, nemaju svi istu kožu. Vjerujem da tebi odgovara takav način njege, no mene recimo ako se ne namažem i to nečim kvalitetnim (a što ima veze sa prirodnom kozmetikom) koža svrbi. Večina klijentica mi se žali kako im je koža cijelog tijela isušena unatoč tome što se mažu sa nekim preparatima za njegu, svakodnevno. No, to ima veze sa kvalitetom i tj. sa nekvalitetom takvih proizvoda. Bolje je poslije tuširanja namazati se sa malo kvalitetnog biljnog ulja nego sa bilo kojim mlijekom za tijelo.
šminkerica
11.01.2009., 17:14
ma ne treba se često prati, ko je to vidio??dovoljno je jednom godišnje, ono u vrijeme velikog proljetnog pospremanja! :rofl: pa kad sređujemo kuću onda usput i sebe malo osvježimo.. :o
GothicRomance
11.01.2009., 20:06
ja se moram stalno prat jer se uzasno znojim, al da se ne znojim ne bih se prala svaki dan bez veze :D. salim se. po toplijem vremenu kad idem kod kozmeticarke otusiram se naravno prije i kad dodjem kod nje otidjem pod tus jer stvarno zelim zenu postedit smradova kad mi cupa medjunozje :D. al ne mogu ja to kontrolirat previse kad se jednostavno puno znojim i mogu se prat non stop i opet ce mi se desit da se negdje usmrdim :(.
patientia
11.01.2009., 21:40
Meni su bolja mlijeka za tijelo nego ulja. Ulja nanosim na mokru kozu jer je tako brze, ali poslije mi jos zna zatrebati mlijeko za tijelo. Zapravo volim kombinaciju.
mladi_luk
13.01.2009., 16:14
Ja se ne tuširam svaki dan :ne zna: Ljeti da ako idem u grad i znojim se, znam se istuširati i više puta dnevno. Ali zimi ne jer mi je prehladno. Trudim se tuširati svaki dan, ali nekad to i ne napravim jer ne smrdim, nisam se jako oznojila ili mi se od zime u kupaoni jednostavno ne da. :ne zna: Ali po mom mišljenju nije mi se nikad desilo da nekome smrdim. :ne zna:
patientia
13.01.2009., 16:51
Meni je koža puno bolja kad ju ne mažem svaki dan. Jedno vrijeme sam se stalno trackala kremicama i losionima i koža mi se toliko naviknula na njih da više nisam mogla podnašati onu zategnutost kad se ne bih namazala. Sad kreme izbjegavam, osim u ljetnim mjesecima kad je isušena od sunca i soli, i koža mi se preporodila. Pitaj bilo kojeg dermatologa i reći će ti da kožu treba pustiti da diše!
Ajme, tek sad ovo vidim :lol: :lol: :lol:
Vodozemci disu kozom. Ljudi nisu vodozemci. Ljudi disu plucima.
Ne vidim zasto bi uskracivala kozi nesto sto je dobro. Pa normalno je da se navikne na to da ju mazis i pazis. Normalno je da kozu treba mazati nakon svakog tusiranja, a ne jednom mjesecno i ocekivati da ce uvijek biti super. Najbolji su mi oni koji potrose jednu kremu i nakon par mjeseci se zale kako su nestali svi pozitivni efekti te kreme. Kozmetika djeluje dok se koristi.
To je kao kad bi rekla da neces vise jesti voce, jer si jedno vrijeme jela voce svaki dan, i kad si prestala da si se osjecala losije, pa ces sad radije izbjegavati voce.
Sinderella
13.01.2009., 19:32
Ajme, tek sad ovo vidim :lol: :lol: :lol:
Vodozemci disu kozom. Ljudi nisu vodozemci. Ljudi disu plucima.
Ne vidim zasto bi uskracivala kozi nesto sto je dobro. Pa normalno je da se navikne na to da ju mazis i pazis. Normalno je da kozu treba mazati nakon svakog tusiranja, a ne jednom mjesecno i ocekivati da ce uvijek biti super. Najbolji su mi oni koji potrose jednu kremu i nakon par mjeseci se zale kako su nestali svi pozitivni efekti te kreme. Kozmetika djeluje dok se koristi.
To je kao kad bi rekla da neces vise jesti voce, jer si jedno vrijeme jela voce svaki dan, i kad si prestala da si se osjecala losije, pa ces sad radije izbjegavati voce.
To da koža diše je pod navodnicima. :mig:
Gle, ja samo velim da meni tako odgovara. Bila sam kod nekoliko dermatologa i svi su mi rekli da čim više izbjegavam kreme i losione, lojne žlijezde stvaraju ono što joj je potrebno. Preko ljeta mi je koža isušena od sunca i tada su mi kreme potrebne. Al sad ne vidim svrhu zbog čega bih se mazala kad mi koža nije ni suha ni zategnuta. :ne zna: Svatko ima način njege kože koji mu najbolje odgovara.
patientia
13.01.2009., 19:36
Zelis reci da je kozi potreban kontakt sa zrakom? Upravo to se nastoji izbjeci da se izbjegne isusivanje, kako kremama i losionima, tako i sebumom (pa mozes reci da i sebum sprecava kozu da dise).
Ako tebi pase, sve super. Neki nemaju dovoljno sebuma. Dok god se ljudi koje srecem tusiraju svaki dan, nije me briga sto rade poslije. No, to sto tusiranje skida zastitni sloj nije nikakvo opravdanje za nehigijenu.
Sinderella
13.01.2009., 19:42
Zelis reci da je kozi potreban kontakt sa zrakom? Upravo to se nastoji izbjeci da se izbjegne isusivanje, kako kremama i losionima, tako i sebumom (pa mozes reci da i sebum sprecava kozu da dise).
Ako tebi pase, sve super. Neki nemaju dovoljno sebuma. Dok god se ljudi koje srecem tusiraju svaki dan, nije me briga sto rade poslije. No, to sto tusiranje skida zastitni sloj nije nikakvo opravdanje za nehigijenu.
Pobogu, pa nisam ja to niti rekla! :eek: Pa normalno da se čovjek mora prat, jedanput, dvaput dnevno, ovisi koliko mu treba! Al moraš priznati da nije baš normalno ribati se 5 puta dnevno kao što neki rade. A znam i takve.
patientia
14.01.2009., 05:23
Ovisi, mene znoj jako iritira i po ljeti se ponekad moram oprati vise puta. Ne ribati, samo oprati blagim gelom.
srce2008
22.01.2009., 14:57
Meni je gušt doć doma sa posla, otuširat se, i obuć čistu robu. Nakon radnog dana, tuš mi pomaže da dođem sebi.
Ne shvaćam zašto si ljudi dopuštaju da smrde, a treba im svega desetak minuta da se nasapunaju i isperu. :ne zna:
Meni je gušt doć doma sa posla, otuširat se, i obuć čistu robu. Nakon radnog dana, tuš mi pomaže da dođem sebi.
Joj, da :cerek:
Meni nema ništa ljepše od toga da se recimo na večer fino istuširam/okupam, namažem svojim mazalicama, obučem čistu pidžamu i uvalim se u čiste plahte. To mi je nešto neopisivo dobro, naročito ljeti.
Inače, svakodnevno tuširanje je nezaobilazno zimi, ljeti je to češće, onako, po potrebi više puta na dan. Kosu perem svaki drugi dan. I to sve neovisno o menstrualnom ciklusu i baba-spikama.
Stvarno mi nije jasno kako neke cure mogu vjerovati tim pričama i cijeli tjedan preskakati pranje zbog menstruacije (znam ih par). Meni osobno nema ništa ljepše od čistoće, a u onim danima pogotovo :top:
Meni nema ništa ljepše od toga da se recimo na večer fino istuširam/okupam, namažem svojim mazalicama, obučem čistu pidžamu i uvalim se u čiste plahte. To mi je nešto neopisivo dobro, naročito ljeti.
Inače, svakodnevno tuširanje je nezaobilazno zimi, ljeti je to češće, onako, po potrebi više puta na dan. Kosu perem svaki drugi dan. I to sve neovisno o menstrualnom ciklusu i baba-spikama.
Stvarno mi nije jasno kako neke cure mogu vjerovati tim pričama i cijeli tjedan preskakati pranje zbog menstruacije (znam ih par). Meni osobno nema ništa ljepše od čistoće, a u onim danima pogotovo :top:
kaj to postoji jos u danasnje vrijeme??:eek::eek::eek:
patientia
23.01.2009., 18:39
O da, itekako. Cak neki takvi imaju pristup internetu.
shock...stresssss:eek::eek:
a koje je pametno objasnjeje za ne pranje za vrijeme menge??
kaj se bave uzgajanjem bakterija u slobodno vrijeme??:confused:
patientia
23.01.2009., 19:07
Jednako kao za neprolazenje ispod ljestava ili citanje horoskopa :D
Ima pravo Pat, ima ih u današnje vrijeme.
Jedno od objašnjenja koje sam čula je bilo da ako se kupaš za vrijeme mjesečnice možeš postati neplodna, a kosa se ne smije prati jer se prorijedi i pada k'o luda.
Jedno od objašnjenja koje sam čula je bilo da ako se kupaš za vrijeme mjesečnice možeš postati neplodna, a kosa se ne smije prati jer se prorijedi i pada k'o luda.
ne vjerujem:eek::eek::eek:
te cure zive u civilizaciji ili??
patientia
23.01.2009., 19:55
Pa cuj, svasta se smatra civilizacijom, zive u nerazvijenoj zemlji u kojoj nema zdravstvenog odgoja u skolama.
Rock Star
24.01.2009., 00:38
"Ako se kupate za vrijeme menge, možete umrijeti. Tak je jedna cura u mom selu, kad sam ja bila mlada." :mudri:
:rofl::rofl::rofl::rofl:
nevjerovatno...
iako sam cula od par ljudi da se bas ne tusiraju kad su bolesni da se jos vise ne razbole:rofl:
"Ako se kupate za vrijeme menge, možete umrijeti. Tak je jedna cura u mom selu, kad sam ja bila mlada." :mudri:
Ne mogu vjerovati, vrištim od smijeha :rofl::rofl::rofl: Još ovaj smajlić :lol::lol:
(iako nije smiješno, već žalosno)
Mene, dragog i još par ljudi u pošti je jučer svojim "miomirisima" tijela počastila jedna žena koja je naravno bila tip top našminkana.
Stala je iza mene, a kad sam osjetila smrad pomakla sam se od nje skroz na drugu stranu prostorije.
Ona odmah dojebala do mene, pa sam se opet pomaknula.
Eto nje odmah za mnom.
I po treći put se MAKNEM, ona opet dođe.:eek:
Onda sam popizdila, bijesno se pomakla u stranu,značajno je pogledala i procijedila kroz zube da ja ne čekam red pa se konačno pomaknula. :rigo:
Stala je točno iza mog dragog koji je inače čekao paketić za mene.:raspa::rofl:
Sa sigurne udaljenosti sam ga gledala kako mijenja boju lica.:zubo:
Ja bih najradije nosila sa sobom jedan vatrogasni šmrk i kupku i polijevala takve prljavce.:mad:
SocialButterfly
24.01.2009., 19:24
Daaaa :cerek:
Ja se svaki put kad dođem na njegu tijela čudim koliko je ova tema opstala :zubo:
jagodica_bobica
25.01.2009., 18:40
"Ako se kupate za vrijeme menge, možete umrijeti. ." :mudri:
ja sam isto sigurna da je ovo moguće..
samo nedostaje još jedan element- npr. uz sve ovo uključiti fen u struju i ubaciti u tu vodu...:p
ja sam isto sigurna da je ovo moguće..
samo nedostaje još jedan elemenat- npr. uz sve ovo uključiti fen u struju i ubaciti u tu vodu...:p
:lol::lol::lol::lol::lol:
Ma to su gluposti, ja ne mogu zamisliti da ne operem kosu cijeli tjedan. :horor:
SocialButterfly
26.01.2009., 11:50
Rock Star
26.01.2009., 12:26
:rofl::rofl::rofl::rofl:
nevjerovatno...
iako sam cula od par ljudi da se bas ne tusiraju kad su bolesni da se jos vise ne razbole:rofl:
Istina. Ja znam curu koja NIKADA dok je bolesna ne pere kosu jer bi se prehladila. :rolleyes:
O majko moja...
Nakon svih ovih gnjusnih postova, treba mi topla kupka.
Rock Star
26.01.2009., 16:22
O majko moja...
Nakon svih ovih gnjusnih postova, treba mi topla kupka.
Sinderella
26.01.2009., 17:23
Istina. Ja znam curu koja NIKADA dok je bolesna ne pere kosu jer bi se prehladila. :rolleyes:
Nekad davno dok ljudi nisu imali tople vode, već su se prali hladnom vodom sa bunara, ta tvrdnja je imala smisla. Ali danas... :rofl:
iduci put kad bum bila bolesna jednostavno se nebum prala, mozda brze ozdravim:D:D:D
je... antibiotike, vitamine itd kad se jednostavno mozes ne prati:D
littlefoot78
01.02.2009., 12:55
Istina je da tuširanjem skidamo zaštitini sloj kože itd., ali to mi ipak nije dovoljan razlog da se ne operem. :amen:
doriana gray
01.02.2009., 13:27
ja sam čula da te više boli i više curi ako se kupaš u toploj vodi, pa onda, ako se baš moraš okupati kupaj se u hladnoj :rolleyes::rolleyes::rolleyes::eek::eek::eek:
ti mitovi mi vuku na one sa pdf-a mistika, tema: istiniti horor događaji :lol:
"dobila sam mengu i unatoč upozorenjima svoje babe otišla sam se okupati. nakon toga krv nije prestajala teći, otpale su mi obrve, celulit je izraženiji nego prije... mislim da je netko bacio kletvu na mene... što mi je činiti"
"to se dogodilo i mojoj jetrvi prestalo je tek nakon što je digla kredit i preselila se u novi stan... ni svećenik, ni gatara s nove tv nisu pomogli"
jagodica_bobica
01.02.2009., 13:42
j
ti mitovi mi vuku na one sa pdf-a mistika, tema: istiniti horor događaji :lol:
"dobila sam mengu i unatoč upozorenjima svoje babe otišla sam se okupati. nakon toga krv nije prestajala teći, otpale su mi obrve, celulit je izraženiji nego prije... mislim da je netko bacio kletvu na mene... što mi je činiti"
"to se dogodilo i mojoj jetrvi prestalo je tek nakon što je digla kredit i preselila se u novi stan... ni svećenik, ni gatara s nove tv nisu pomogli"
:rofl::rofl::rofl:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.