View Full Version : Bas jedem enchilladas..'bem ti kako su dobre
Danas spremih enchillade, upravo se gusim u njima, pa da podijelim recept, cisto sumnjam da je ovo sta ja radim autenticno meksicki, ali je za prste oblizat:
Salsa:
u mikseru miksnuti 1 paradajz, 1 zelenu papriku, 1 cesanj cesnjaka, malo chilija u prahu.
Meso:
u tavi poprziti posoljenu piletinu, narezanu na kockice od oko 1 cm. Nakon sto posmedji, dodati 1 dl vode, zlicicu korijandera, zlicicu oregana i chili prah po zelji (ja ne volim preljuto pa stavim pol zlicice). Pirjati dok ne ishlapi voda.
Pripremiti tortille (moze enchilladas, ali i burritos - vazno da se moze zamotat).
U svaku tortillu zamotati piletinu, ribani sir (neki neutralni polumasni najbolje pase) i zlicu salse.
Poslagati enchillade u vatrostalnu zdjelu, posuti sa jos ribanog sira i salse. Zapeci u pecnici da se sir otopi.
Jooj, kako ce me bolit zeludac od ovoga kad se prezderem.. :klopa:
Gazda kaže:
Jooj, kako ce me bolit zeludac od ovoga kad se prezderem.. :klopa:
u Jurisicevoj je meksicki restoran u koji svaki put odem kad sam u Zg :)
btw, moji lokalni meksikanci se dure sta se sve u Europi prodaje pod "meksicku" kuhinju :D navodno to nema veze s originalom.
ali nije ni bitno dok je njam!
dobar tek gazda :)
*cactus*
20.08.2003., 22:32
čuj gazda...
meni sline cure kad ja ovo čitam
već sam pročitala to u par dana, u par navrata....
već me fakat dugo nije nešt tako zaintrigiralo
inače jako volim nešto ljuće i začinjeno...
i to tako dobro zvuči, da ja to moram probat :klopa:
nego imam pitanje, te tortille, enchilladas, burritos...
kako ih pripremiti?
i koja je razlika između njih?
Samantha
20.08.2003., 22:49
Jednom sam jela burritos u meksickom,meni se nije nimalo dopalo,al nisam probirljiva....mora da je ovaj kuvar bio pocetnik.Stvarno je bilo nejestivo.
cactus: same tortille kupujem gotove - ne znam jel toga ima kod vas u hr. Mrzim pripremanje tijesta i ne da mi se.
U principu to je tanko tijesto od kukuruznog brasna a imena sluze da razlikuju ponajprije oblik (recimo burrito i enchillade zamotas kao u mom receptu, taco je polukruzan a nacho tortille su trokutaste, kao cips) te neke razlike u samom tijestu. Ja ne znam koje su tocne, kupim "od oka".
Opet da napomenem, ovaj moj recept vjerojatno nema puno veze sa pravom meksickom klopom ali je fiiinoo :klopa:
Sandra October
21.08.2003., 09:16
*cactus* kaže:
nego imam pitanje, te tortille, enchilladas, burritos...
kako ih pripremiti?
i koja je razlika između njih?
Razlika je manje više samo u veličini/debljini :D :no:
Ne znam točno gramaže jer ih radim odokativno, pa ajmo računat po čašama od jogurta:)
3 čaše namjenskog brašna (preporučujem kukuruzno brašno)
2 žlice praška za pecivo
2 žlice soli
3/4 čaše margarina
3/4 čaše vruće vode
Pomiješaš brašno, prašak za pecivo i sol. Natrgaš margarin i umiješaš sa brašnom da dobiješ tijesto koje se mrvi. Dodaš onu vruću vodu ili koliko je potrebno da napravš glatko tijesto. Tijesto bi se trebalo odvajat od posude. Pustiš 1 sat da odstoji. POdijeliš na 10 do 12 loptica. Razvučeš oružjem protiv muža:D na oko 4 mm debljine. U tavu i pečeš sa svake strane 1-2 minute
Ili ih jednostavno kupiš:D ;) U Zgb ih (ako si iz Zgb) ima sad svugdje, a garant u Mercatoneu:)
dobar tek
:)
*cactus*
21.08.2003., 14:30
Gazda I Sandra fala vam puno!
to tak fino zvuči da ja to moram probat! ;)
Gazda, uopće nema veze ako ima ili nema veze s Mexicom, glavno da je njam
;)
koga briga :D
javim vam se kad isprobam :top: , pa da podijelim s vama doživljaje :D :D :D
*cactus*
21.08.2003., 14:32
ej da, Gazda, odakle si ti?
nisi iz hr?
Gazda,a jel radis guacamoli?JA ga obozavam ali ne znam kak se zove po nasi CILANTRO,zovu ga jos i kineski persin.Inace guack se radi ovaki.UZmes avokado,luka,malo cesnjaka,cilantro,malo ljutog crvenog sosa(chili)i vrhnja.Ja narezem avokado na male kockice,luk na sitno nekada stavim mrvicu paradajza ali nije tipicno za meksiko mjesat salsu i guack,to promjesam,stavim vrhnja,malo posolim stavim zacine i to je to.Kupis fini cips,pivce i udri.Stavljam ga i u burito i na quesadilje.Mljac.
Sandra October
21.08.2003., 20:20
*cactus* kaže:
Gazda I Sandra fala vam puno!
.............javim vam se kad isprobam :top: , pa da podijelim s vama doživljaje :D :D :D
Ništa ništa, i drugi put:)
I.. ne prepričavaj doživljaje, radije zovi na večeru :D ;)
*cactus*
22.08.2003., 00:05
Sandra October kaže:
I.. ne prepričavaj doživljaje, radije zovi na večeru :D ;)
...da ne dražim ko Gazda,,pa da vam ne cure sline :D hehe
Rita, guacamole ne radim jer mrzim avokado iz dubine duse.
cactus, ja sam na NZ. Ima meksickih restorana, ali ih vode Turci. :D :D
Joj,ja ga obozavam,jedem ga bez icega onak sa zlicom:D:D
Jedan od boljih Mexickih restorana u okolici San Diega drzi jodler iz austrije:D:D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.