View Full Version : Najbolji antivirusni program ?
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
god of war1202
24.03.2009., 15:18
Ma ok znam :), al nije to do firewalla.
možda ti update nevalja.....
god of war1202
24.03.2009., 15:21
NOD 32 nema nikakav firewall uopce, firewall ima Eset Smart Security koji je zapravo NOD32 + Firewall tako da ti ako si iskljucio firewall u Windows 7 ponovo ga ukljuci i to je to!!!:kava::D
da da..to me zanima jer nisam znao koji j kur... tu...znači nod surađiva sa windowsem...aj dobro...jer,ovaj od windowsa firewall je prejeben!! kada sam ga instalira,ono,net mi je stalno uključen,i trijanac mi je se htjeo odmah ubacit,ali ne,windows ha uhvati i jeba mu mater uzduž i poprijeko...ja osta pafff! da mi je to na xp-u bilo,opet bi mora novi fresh copy instalirat...tako da,ja barem nemam potreba instaliravat druge firewallove s ovim sam prezadovoljan! :top:
Evo restarto sam ga sto je trazio i opet se zeleni iako je firewall i dalje isklljucen, na znam sta mu bi.
http://i39.tinypic.com/20acsbc.jpg
štupser
24.03.2009., 15:29
da da..to me zanima jer nisam znao koji j kur... tu...znači nod surađiva sa windowsem...aj dobro...jer,ovaj od windowsa firewall je prejeben!! kada sam ga instalira,ono,net mi je stalno uključen,i trijanac mi je se htjeo odmah ubacit,ali ne,windows ha uhvati i jeba mu mater uzduž i poprijeko...ja osta pafff! da mi je to na xp-u bilo,opet bi mora novi fresh copy instalirat...tako da,ja barem nemam potreba instaliravat druge firewallove s ovim sam prezadovoljan!
je, strašan je taj windows firewall! pogotovo za trojance.
štupser
24.03.2009., 15:35
Evo restarto sam ga sto je trazio i opet se zeleni iako je firewall i dalje isklljucen, na znam sta mu bi.
http://i39.tinypic.com/20acsbc.jpg
a kaj će ti Internet Security ako iz njega mičeš firewall i stavljaš neki drugi? to je bespotrebna zajebancija i nije čudo da se s takvim kombinacijama i eksperimentima mogu dogoditi sranja. Po meni ili imaj KIS 2009 što ti je sasvim dostatno ili ga makni i instaliraj si svaki sigurnosni software zasebno (antivirus, antispyware, firewall) i to je to.
a kaj će ti Internet Security ako iz njega mičeš firewall i stavljaš neki drugi? to je bespotrebna zajebancija i nije čudo da se s takvim kombinacijama i eksperimentima mogu dogoditi sranja. Po meni ili imaj KIS 2009 što ti je sasvim dostatno ili ga makni i instaliraj si svaki sigurnosni software zasebno (antivirus, antispyware, firewall) i to je to.
Zato sto sam KIS imao od ranije na kompu( pa mi je jednostavnije maknit kvacicu s firewalla nego ga deinstalirat i instalirat KAV nanovo...), i ne nije do Armoura, vec vjerojatnije sto je crackovan (mozda a mozda i ne), a ovo sam stavio malo da isprobam. Evo sad mi sve radi perfektno i vrlo brzo!
Nego moze li mi netko rec kako da kis-u "zabranim" da mi neke programcice brise sto on smatra za trojance.
Tigrov friend
26.03.2009., 11:06
D.p.
Tigrov friend
26.03.2009., 11:06
Meni je Kis 2009 na deep scanu i instalaciju od winampa sa bugovog dvd-a označi Very danger, dalje nisam niti išao, vratio na recomended odmah, tu winamp prođe
sobravia
26.03.2009., 17:45
ja na Visti imam aktivirane windows firewall+defender i na Aviri imam također uključen firewall i nikakvih problema nemam.Čak ako na Aviri isključi firewall
vista mi javlja da imam problem u security statusu.I nikakvih problema sa brzinama,itd...sve 5.
Znatiželjko
06.04.2009., 11:57
Evo ja sam odlučio maknuti KIS 8 iz jedinog razloga što su licence počeli blokirati svakih 7 dana pa mi se neda stalno nabavljati nove,inače KIS 8 je zakon od programa,skoro da bi i kupio licencu za njega :s ali dobro...
Probao sam Outpost Security Suite 2009 za koji sam nabavio licencu,i dobro djeluje,moćno,i čitao sam da nemaju korisnici i profići baš zamjerki na njega osim da je kompliciran za početnike i da mu fale neke sitnice koje imaju neki drugi security suite-i (parental control),ali za moj comp sa samo 512 MB rama baš i nije s obzirom da ga ja još dodatno opteretim sa 20 tabova na firefoxu...
Uglavnom pošto svi suite-i i neki AV zauzimaju dosta ram-a pa mi uspore comp nakon više sati korištenja,odlučio ja staviti samo antivirus i to jedan od najlakših za sustav,NOD 4 :D navodno je dosta bolji od 3...da vidimo koliko će izdržat,javit ću ako bude propustio nešto.btw.naravno,napravio sam backup Acronisom nakon deinstalacije gazde kis-a,a Malwarebytes-om ću svako toliko proskenirati da vidim jel nod pušta vodu......a za firewall ne marim,bit ću bez,vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno čvrsto .
:lol:
:s
ESET Smart Security je u verziji 4 odličan. NOD32 + sasvim solidan Firewall (bez HIPS-a) (koji ionako nije potreban uz NOD32)
matija21
06.04.2009., 17:16
Evo ja sam odlučio maknuti KIS 8 iz jedinog razloga što su licence počeli blokirati svakih 7 dana pa mi se neda stalno nabavljati nove,inače KIS 8 je zakon od programa,skoro da bi i kupio licencu za njega :s ali dobro...
Probao sam Outpost Security Suite 2009 za koji sam nabavio licencu,i dobro djeluje,moćno,i čitao sam da nemaju korisnici i profići baš zamjerki na njega osim da je kompliciran za početnike i da mu fale neke sitnice koje imaju neki drugi security suite-i (parental control),ali za moj comp sa samo 512 MB rama baš i nije s obzirom da ga ja još dodatno opteretim sa 20 tabova na firefoxu...
Uglavnom pošto svi suite-i i neki AV zauzimaju dosta ram-a pa mi uspore comp nakon više sati korištenja,odlučio ja staviti samo antivirus i to jedan od najlakših za sustav,NOD 4 :D navodno je dosta bolji od 3...da vidimo koliko će izdržat,javit ću ako bude propustio nešto.btw.naravno,napravio sam backup Acronisom nakon deinstalacije gazde kis-a,a Malwarebytes-om ću svako toliko proskenirati da vidim jel nod pušta vodu......a za firewall ne marim,bit ću bez,vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno čvrsto .
outpost pro 2009 je najbolji firewall za sada odmah je uz online armor znacin ta 2 su najbolja evo ja ga imam ok mjesec dana i nista mi nije propustio
xPsycho
07.04.2009., 11:34
nod 4 je odlican ..
smarti11
07.04.2009., 11:59
de ocel neko da mi posalje link od tog nod 4 , koristim XP x64 ako je to vazno.
nod 4 je odlican ..
Malo sutra
Gori je od KIS2009 10x
Da negovorim da mi se čudno ponašao kod deinstalacije
Ima par opcija, neznaš ni šta ti zaštićuje a šta ne..
Firewall vjerojatno loš..
U KIS2009 su sve opcije ljepo posložene i pregledne
ESET Smart Security nebi uzeo ni da mi poklone licencu
Ili bi ga uzeo, prodao i kupio KIS2009 :D
A tu je i Avira Premium Security Suite 9 kojoj su sad cini mi se poboljsali onaj firewall u tom paketu pa je i to odlican izbor sigurno!!!:D:mig:
sobravia
07.04.2009., 23:23
A tu je i Avira Premium Security Suite 9 kojoj su sad cini mi se poboljsali onaj firewall u tom paketu pa je i to odlican izbor sigurno!!!:D:mig:
:top::top::top::top::top::top::top::top:
kotulica
13.04.2009., 14:55
@dobrota, :)
molim te je li mi možeš reći je li se u kis-u mogu malo srediti "applications under control" --> rules settings na način da kis sam izbriše one programe kojih više nema na pc-u ili koji su dupli (koji su se instalirali nekoliko puta s različitim pravilima)?
da budem malo jasnija, imam nekoliko programa (istih) koje sam instalirala pa deinstalirala a za svaku od tih instalacija sam određivala druga pravila i sad ih imam svuda (trusted ili/i low i high restricted). lako mi ih je obrisati i promijeniti kad im piše puni naziv ali ima tu nekih ekstenzija koje nemam pojma kojem programu pripadaju pa bih morala svaki put sve ispočetka pretraživati i surfati. :zvrko:
postoji li neka mogućnost da se to može na jednostavan način riješiti? da se automatski brišu pravila deinstaliranih programa? da se brišu dupla pravila i duple ekstenzije u applications under control? ili moram deinstalirati kis pa ga ponovno inst5alirati kako bi se to samo podesilo?
nadam se da me razumiješ što hoću reći. :) da sam barem malo jasna? :)
hvala
dobrota
13.04.2009., 16:14
@kotulica
kis nemože sam brisati programe kojih više nema, morat ćeš to sam napraviti :)
kada uđeš u applications under control...označi neki program, imaš doli "edit", klik na edit, ako tu nema nikakvih informacija o tom programu, taj je program izbrisan.. i možeš ga kasnije sama izbrisati :)
http://i42.tinypic.com/30u4yux.jpg
to bi ti otprilike ovako izgledalo....ovaj sam program upravo izbrisa, i kako vidiš kis nema nikakvih informacija o tom programu..
kotulica
13.04.2009., 16:24
hej dobrota, :)
sad sam probala i sve kužim. :top:
vidiš, meni nije palo na pamet da kliknem na edit. :rofl: navikla na automatik. :rofl: trudim se da ništa sama ne uređujem. :rofl:
okej, idem sad to malo srediti. puno ti hvala. :)
dobrota
13.04.2009., 16:28
:)
offtopic:Pazi da ne popis ban od admina
ontopic:ja neznam gdje da skines al znam za keyeve ;)
Znatiželjko
16.04.2009., 08:53
outpost pro 2009 je najbolji firewall za sada odmah je uz online armor znacin ta 2 su najbolja evo ja ga imam ok mjesec dana i nista mi nije propustio
Šta samo Outpost koristiš bez antivirusa ?
Outpost gotovo uz bilo koji antivirus(zbog definicija) je moćna kombinacija ,to znam,kao i Online Armor koji ima mogućnost da štitiš neke aplikacije od terminacije(gašenja),tako da i ako neki antivirus ima lošu samozaštiti Online Armor ga može zaštititi (ako se postavi) da ga neki malware ne može ugasiti.
Znatiželjko
17.04.2009., 09:34
Starapsina ,kada ćeš testirati Vipre ?
Ima detaljan review od Rubenkinga ,evo ti link http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2326528,00.asp
Program je dobio dobre ocjene ,ali nije mi se svidio komentar gdje je urednik rekao da mu je premalo ručno modificiranih malware-a prepoznao ,u članku teme Malware Blocking.
I ovdje su komentari sa još par stranica:
http://www.pcantivirusreviews.com/reviews/vipre_antivirus.html
http://www.terryscomputertips.com/computers/sunbelt-vipre-review.php
http://www.brighthub.com/computing/smb-security/reviews/4027.aspx
starapsina
17.04.2009., 10:12
Već jesam. Ali pošto je izašo Online Armor Premium 3.5 koristim njega (ima izvrstan hips), zajedno sa sandboxiem i nod32 v.4 (čisto reda radi) :D
Ali meni je prioritet performance. Procesa imam trenutno okruglo 40, PF Usage mi je 432 MB, CPU ~ 8-13%. :kava:
Znatiželjko
17.04.2009., 10:36
Već jesam. Ali pošto je izašo Online Armor Premium 3.5 koristim njega (ima izvrstan hips), zajedno sa sandboxiem i nod32 v.4 (čisto reda radi) :D
Ali meni je prioritet performance. Procesa imam trenutno okruglo 40, PF Usage mi je 432 MB, CPU ~ 8-13%. :kava:
Može jedna sličica da vidimo koliko ti je dana ostalo od TRIAL verzije na Online Armor Premiumu ? :cerek:
Ali umjesto NOD-a možeš držati neko vrijeme Vipre poklon verziju od 3000 dana :ne zna: Čisto da skužimo dal je lagan za PC i prilikom surfanja kao što ga reklamiraju :ne zna: Vipre lipo izgleda
starapsina
17.04.2009., 10:40
Online Armor 3.5 je nešto lakši od prijašnje verzije. Vipre ne pada na onu foru, vjerojatno treba malo pročačkat po biosu ali mi se iskreno neda.:mig:
Joj ko me se da sad se zajebavat sa tim uploadanjem . Drugom prilikom a i nema smisla da me baniraju :-)
Wamba Bamba
21.04.2009., 18:14
Ja sam totalna glupača kad je tehnika u pitanju...
Uglavnom, molim da me ne ismijavate, nego da mi konkretno odgovorite:
Htjela bih si instalirati taj Avast antivirusni program. Mene sad zanima ide li to preko one stranice www.avast.com i koliko je to pouzdano da si tako nešto skidam u nezaštićeni kompjuter?
I kako provjerim je li sve instalirano kako treba?
I je li mi to dovoljna zaštita?
Puno hvala!
dobrota
21.04.2009., 18:29
ako skineš avast sa te stranice, onda je sigurno pouzdano i nebi trebalo bit nikakvih problema...
uz avast bi trebala imati još neki antispyware i firewall...to bi bilo sasvim dovoljno...
antispyware npr. ovaj http://www.superantispyware.com/
firewall npr. ovaj http://www.pctools.com/firewall/
sve besplatno i dobro će odradit svoj posao :)
Wamba Bamba
21.04.2009., 18:46
ako skineš avast sa te stranice, onda je sigurno pouzdano i nebi trebalo bit nikakvih problema...
uz avast bi trebala imati još neki antispyware i firewall...to bi bilo sasvim dovoljno...
antispyware npr. ovaj http://www.superantispyware.com/
firewall npr. ovaj http://www.pctools.com/firewall/
sve besplatno i dobro će odradit svoj posao :)
hvala!
hvala!
I još jedan i to je za početak više nego dobro.Prije svakog scaniranja napravi update.
http://www.download.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html
Ak se odlucis instalirat Pc Tools Firewall onda u instalaciji makni kvacicu sa Threatfire jer ti to ne treba i poslije kad ti se nudi izaberes Expert Mode i to ti je to kaj se tice instalacije ak negdje zapnes s tim firewallom pitaj!!!:top::D
Znatiželjko
21.04.2009., 21:43
Početnicima savjetovati firewall je bezveze...to će joj sada biti tolika zezancija kao da je trojanca dobila....Već vidim,svaki popup će biti pretiskanje po allow tek toliko da se dosadna upozorenja prestanu pojavljivati....
Jedna Avira free antivirus uz redovito update-anje definicija u programu je sasvim dovoljno.On automatski blokira što prepoznaje i praktično ne daje mogućnost početniku da pogrešno reagira.
Znatiželjko Pc Tools Firewall moze svako koristit jer nije naporan i dosadan i nema hrpu uopzorenja ko neki drugi firewall-ovi i njega svako moze svladat bez frke treba se naucit to stvarno nije problem nikakav njega koristit i to je tak nema tu puno mudrovanja. Ne mozes bit uvijek pocetnik moras ic dalje i naucit ono kaj treba za dobru zastitu a koristit jedan firewall i antivirus moze svako to ne bi smio bit problem samo treba pocet negdje a ne bit bez dobre zastite a onda poslije joj ljudi pomagajte panika i strka!!!:D:mig:
Tirox di je kava nakon svakog posta ? a?:rofl:
normall
21.04.2009., 23:01
meni je najbolji NOD 32 verzija 3.0.621.0 :kava:
xPsycho
21.04.2009., 23:54
Znatiželjko Pc Tools Firewall moze svako koristit jer nije naporan i dosadan i nema hrpu uopzorenja ko neki drugi firewall-ovi i njega svako moze svladat bez frke treba se naucit to stvarno nije problem nikakav njega koristit i to je tak nema tu puno mudrovanja. Ne mozes bit uvijek pocetnik moras ic dalje i naucit ono kaj treba za dobru zastitu a koristit jedan firewall i antivirus moze svako to ne bi smio bit problem samo treba pocet negdje a ne bit bez dobre zastite a onda poslije joj ljudi pomagajte panika i strka!!!:D:mig:
ja neznam sta je vama ljudi kao prvo za obicnog korisnika za zaštitu je dovoljan sam antivirus (NOD4 ili Avira Free) Meni niko u familiji nema firewall vec godinama s nikad se nista nije dogodilo ..
Wamba Bamba - stavi neki antivirus + ako oces jos neki dodatni čistač gamadi i mirna si .. nece ti se nikad nista dogidit viruj mi ja tako radim vec 7 godina .. :D
i nije istina da je pc tools firewall jednostavan :flop: .. toliko je dosadan da je to za poludit .. pita za svaku jebenu radnju sta napravit .. :mad:
I kaj si sad ti zapravo htio rec sa ovim postom gore napiso si kaj si napiso i ostal si ziv zna se dobro cemu sluzi dobar softwerski firewall i kako on stiti komp to su osnove zastite na kompu ali si trebal napisat ovak nekaj: "Ne znam radit s firewall-om i lijen sam klikat na nekoliko upozorenja kad mi je to stvarno tesko kaj mogu pa ko bi se jos s tim natezo najbolji je onaj firewall koji suti i radi i ne upozorava me o nicemu kao onaj od Windowsa firewall taj je meni najbolji nema boljeg i to je to on suti i radi ":rofl::lol::s
Znatiželjko
22.04.2009., 08:22
Tirox ima jako puno ljudi izvan teme ''Security'' kojima nije sigurnost glavno znanje i zabava,a iskačući prozori im idu na živce.xPsicho kaže da nije imao problema 7 godina na compu sa instaliranim samo antivirusom i to je to....
I da,slažem se,svaki firewall je dosadan,bar dok se sve ne podesi kako treba.Možda nije dosadan kao firewall sa HIPS-om ,ali početnicima je svaki novi prozorčić koji izleti isto kao novi šamar......o.k.ima početnika koji žele neš o tome naučiti i svladati gradivo,ali većina ,vjeruj,nikada ne želi vidjeti ni jedan popup...zato jer im to užasno smeta i ne vide ništa zabavno u tome kao što vidi većina sa teme security.
xPsycho
22.04.2009., 11:29
Tirox ima jako puno ljudi izvan teme ''Security'' kojima nije sigurnost glavno znanje i zabava,a iskačući prozori im idu na živce.xPsicho kaže da nije imao problema 7 godina na compu sa instaliranim samo antivirusom i to je to....
I da,slažem se,svaki firewall je dosadan,bar dok se sve ne podesi kako treba.Možda nije dosadan kao firewall sa HIPS-om ,ali početnicima je svaki novi prozorčić koji izleti isto kao novi šamar......o.k.ima početnika koji žele neš o tome naučiti i svladati gradivo,ali većina ,vjeruj,nikada ne želi vidjeti ni jedan popup...zato jer im to užasno smeta i ne vide ništa zabavno u tome kao što vidi većina sa teme security.
:top:
starapsina
22.04.2009., 11:51
Ja bi vam ipak preporučijo GeSWall uz nod32. Ne gubite ništa što se performansi i lakoči surfanja tiče a dobijete jako puno na sigurnosti.
starpsina a kak budu lijencine kojima se neda klikat na nekoliko uopzorenja na obicnom dobrom firewallu radili sa GeSWall koji radi na drukcijem principu od firewalla i on je jos kompliciraniji za koristenjem tak da nula bodova nista od toga to nije program za takve ljude uopce bolje nek ga zaobiđu u sirokom krugu. Kak sam rekao vec svi smo bili pocetnici ali neki ljudi se ne zele maknut s te tocke i naucit nekaj kaj zapravo i nije uopce tesko a bitno je za zastitu i takvima ne vrijedi niti pomagat uopce jer je sve uzalud no to je njihov problem a ne moj meni je svejedno!!!:D:mig:
http://www.gentlesecurity.com/features.html
xPsycho
22.04.2009., 20:22
nije bitno za zaštitu .. to je samo dodatna zaštita
"Threatfire Pro". Razlikuje se od ostalih, jer prepozna i blokira jos nepoznate i nove signature virusa i druge gamadi prije neko ih svi veliki antivirusi kao kaspersky, norton etc. prepoznaju, napisu signature i stave u svoju database. Bio testiran i pohvaljen isto u prijasnjim brojevima "Bug" casopisa. Zauzima 7MB memorije (tako kaze task manager). Imam i KIS 2009, ali samo kao rezervu, koji mi nije upaljena na kompu. Njega pokrenem samo dva puta mjesecno da vidim dali mi je HD zaista cist. Ovaj zauzima oko 50MB memorije. Firewall mi je ukljucen u wlan router-u i na WinXP Pro-u (winxp ftw! hehe). No jos uvijek je najbolja zastita biti pametan i paziti gdje surfat.
štupser
24.04.2009., 12:03
ja imam i rezervu rezerve :rofl:
ja imam AVG 9.0...jeli to dobar antivirusni program,jer mi nikad ništa ne nađe od virusa a ja skeniram svaki dan cijeli komp?
ja imam AVG 9.0...jeli to dobar antivirusni program,jer mi nikad ništa ne nađe od virusa a ja skeniram svaki dan cijeli komp?
Nema apsolutno nikakve potrebe skenirat svaki dan cjeli komp to je skroz nepotrebno samo Quick Scan se radi jednom tjedno eventualno ak program ima tu opciju a to svi imaju.:ne zna: Onda ti ocito zastita ne valja i nisi siguran u nju pa stalno nekaj trazis to je cista paranoja, ak ne skidas neke bezvezne programe i ak ne koristis krekove i patcheve i ostale gluposti nemas kaj skenirat.:ne zna: Instaliraj si jos u Firefox ili IE WOT pa ga podesi ko dole na linku kak sam objasnil, a onaj Link Scaner koji radi u AVG iskljuci jer ne valja WOT ima ionak "samo" 5 puta vise losih stranica i linkova u svojoj bazi.:lol::D
http://www.mywot.com/
http://www.forum.hr/showthread.php?t=516979
srce111
15.02.2010., 10:26
Ja goristim ESET
Ja koristim Kaspersky Anti-Virus 2010. Uglavnom je dobro samo mi ide na živce što neda StopZilli da se digne prva i napravi quick scan sistema, iako sam stavio sve StopZilla! aplikacije pod iznimke u njegovim postavkama.
Ja koristim Kaspersky Anti-Virus 2010. Uglavnom je dobro samo mi ide na živce što neda StopZilli da se digne prva i napravi quick scan sistema, iako sam stavio sve StopZilla! aplikacije pod iznimke u njegovim postavkama.
A cik pogodi zakaj ne da tom kretenu od programa da se pokrene i skenira. Kog ce ti boga taj bezvezni program ili Fraud Tool ili laznjak kak si dosel na ideju da to stavis na komp uopce.:lol::D
http://www.mywot.com/en/scorecard/stopzilla.com
http://i48.tinypic.com/wm0c3o.jpg
imam kaspersky internet security najnoviju verziju jel mi treba još jedan program uz to ili?
Zanima me kakva je razlika između antivirusa i internet security?
Internet security ima i firewall,dakle kompletna zaštita.
starapsina
24.02.2010., 04:12
U principu je uvijek bolje imat više slojeva zaštite. Ekipa iz pakla obično testira raznorazne malware na najučinkovitijim zaštitama na tržištu. To su u principu najopasnije štetočine iliti zero days malware-i. Kaspersky internet security je među najpoznatijim zaštitama i na divno čudo najučinkovitijim zaštitama, i to uglavnom zbog toga jer ima u sebi više nivoa zaštite. Ali sve jedno lako je skinuti bandi trial spomenutog security suite-a i testirati šta prolazi pokraj njega. Bolje je složit istu takvu zaštitu ali od različitih brandova. Slično kao kad slažeš komponente računala, bolje prođeš nego da kupiš gotov proizvod, ali podrazumjeva se ako znaš šta je kompatibilno a šta nije. Tako je i sa slaganjem raznih zaštita, iako svaka možda i štiti od druge pošasti to ne znači da su kompatibilne, a to može dovesti i do rušenja sustava.
:kava:
Ja koristim vec duze vreme ESET NOD32 Antivirus 3.0.695.0 i zadovoljan sam kako radi, tako da ga preporucujem svima...
Pozz može li mi neko pomoći da rješim nepremostiv problem ključa i licence za spydoctora 7.0.0. iz 2010g.Skinuo sam ga danas i to 4 puta te su sa svima bili i licence ali kad bi ih ubacio spy ih neprimai ono što je našao nemogu očistiti dok ga ne registriram.Kako da ga registriram hvala unaprijed...! :ne zna:
AVG 9.0 je najbolji makar je free ili cijeli.
superhands
11.03.2010., 22:12
avast je najbolji i najsigurniji, obilata podrska dostupna online, upute i sve ostalo ...
jednstavnost kodistenja definitivno najbolji:)
Pozz može li mi neko pomoći da rješim nepremostiv problem ključa i licence za spydoctora 7.0.0. iz 2010g.Skinuo sam ga danas i to 4 puta te su sa svima bili i licence ali kad bi ih ubacio spy ih neprimai ono što je našao nemogu očistiti dok ga ne registriram.Kako da ga registriram hvala unaprijed...! :ne zna:
Zaboravi na taj program ne treba ti uopce deinstaliraj ga, inace je vrlo tezak za resurse na kompu i zapravo nije nista posebno to nek prodaju naivcima.:D Tu dole na linku u mojem postu pogledaj koje programe trebas imat za zastitu i povremeno skeniranje kompa i to je to nema frke .:kava::mig:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=516979
Nisam rekao da imam kasperski internet securiti 2010 tako da bi koristio nešto uz njega doctor je našao neke cookie i još neke uljeze šta kas nije pa sam se zato odlučio dodatno zaštititi.POšto sad znaš šta mi je na kompu šta mi savjetuješ uz kasp da skinem .Hvala unaprijed..!:s
Imao sam i malware ali mi nije ništa nalazio čudno a vi ga savjetujete danas sam ga reinstalirao i saspydoctorom našao dosta infekcija i svakojaki gamadi.Očito mi nije bio dobro instaliran..!:rolleyes:
Nisam rekao da imam kasperski internet securiti 2010 tako da bi koristio nešto uz njega doctor je našao neke cookie i još neke uljeze šta kas nije pa sam se zato odlučio dodatno zaštititi.POšto sad znaš šta mi je na kompu šta mi savjetuješ uz kasp da skinem .Hvala unaprijed..!:s
Ne treba ti nikakav bezvezni Spyware Doctor uopce kad imas KIS, koristi samo Malwarebytes Free ko skener dodatni i to je to. Ak imas neke krekove i keygene u nekim datotekama onda ti to bude bilo pronađeno ko gamad ali nije aktivno pa nije nit bitno uopce bitna je aktivna gamad u windowsima.:mig::kava:
dobrota
12.03.2010., 12:59
ajd molim te kopiraj log što je to doctor pronaša , a da KIS nije...jako me zanima
Žao mi je odmah samdoctora reinstalirao tako da ti nemogu poslato ali sam zapamtio da je bilo oko 150 infekcija i još 2 stavke malog i srednjeg rizika te za te 2 stavke i 2 različite boje opasnosti jedna žuta a druga crvena.!!! :confused:
dobrota
12.03.2010., 20:32
bez loga mi boje ništa ne znače :)...
inače, ja koristim KIS 2010, a uz njega još malwarebytes,i drugo ništa ti ne treba...
enedielle
13.03.2010., 01:18
a zašto KIS "pojede" prostor na disku? meni je tijekom 2-3 dana korištenja narastao folder u koji sam ga instalirala na preko 1 gb... a bilo je puuuno manje kad sam ga instalirala.
PcWiz1080
13.03.2010., 08:55
Koristim Eset Smart Security 4.2 :lux: :klap: i mislim da je to daleko najbolji anti-virus uz njega vam ne treba ništa ima sve u sebi odličan skener, najbrži update (imam iskustva puno puno), firewall, sysinspector što nema nikoji niti će imati neki antivirus i najbitnije nije false-positive kao bahati Norton. Predivno sučelje. Za mene su KIS/KAV žderači resursa/memorije/pameti/živaca, kada idem otvorit KAV/KIS to je kada se podižu windowsi i to nakrcan modulima, ali pruža vrhunsku zaštitu. :top:
Na Kasperky Lab forumu se otvorio topic KIS/KAV 2011, uskoro se ocekuje prva beta meni najdrazeg antivirusa!!!
starapsina
13.03.2010., 10:42
Istina, a na softpediji nude Zemanu 365 dana. Ja u principu koristim dva komercijalna programa, a to su Zemana i Shadow Defender, sve ostalo je free. Redom: a-squared free, malwarebytes' free, firefox sa mnogobrojnim add-onima je free, itd.
sanelich1
13.03.2010., 11:30
evo mog log filea. što dalje?
Malwarebytes' Anti-Malware 1.44
Verzija baze podataka: 3862
Windows 5.1.2600 Service Pack 2
Internet Explorer 8.0.6001.18702
13.3.2010 11:27:55
mbam-log-2010-03-13 (11-27-48).txt
Tip provjere: Brza Provjera
Provjerenih objekata: 119856
Vrijeme trajanja: 5 minute(s), 9 second(s)
Zaraženi procesi u memoriji: 0
Zaraženi moduli u memoriji: 0
Zaraženi ključevi u registru: 4
Zaražene vrijednosti u registru: 0
Zaraženi podaci u registru: 0
Zaraženi spremnici: 0
Zaražene datoteke: 1
Zaraženi procesi u memoriji:
(Zloćudne stavke nisu otkrivene)
Zaraženi moduli u memoriji:
Zaraženi ključevi u registru:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\LEO0WTUNO7 (Trojan.FakeAlert) -> No action taken.
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\SSHNAS (Trojan.Renos) -> No action taken.
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Handle (Malware.Trace) -> No action taken.
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\J8RPLTROBQ (Trojan.FakeAlert) -> No action taken.
Zaražene vrijednosti u registru:
Zaraženi podaci u registru:
Zaraženi spremnici:
Zaražene datoteke:
C:\Win\names.txt (Worm.AutoIT) -> No action taken.
dobrota
13.03.2010., 11:52
a zašto KIS "pojede" prostor na disku? meni je tijekom 2-3 dana korištenja narastao folder u koji sam ga instalirala na preko 1 gb... a bilo je puuuno manje kad sam ga instalirala.
imaš beta verziju KIS-a?....
ja imam KIS godinama,i nikad mi tako nije bilo...
dobrota
13.03.2010., 11:53
evo mog log filea. što dalje?
Malwarebytes' Anti-Malware 1.44
Verzija baze podataka: 3862
Windows 5.1.2600 Service Pack 2
Internet Explorer 8.0.6001.18702
13.3.2010 11:27:55
mbam-log-2010-03-13 (11-27-48).txt
Tip provjere: Brza Provjera
Provjerenih objekata: 119856
Vrijeme trajanja: 5 minute(s), 9 second(s)
Zaraženi procesi u memoriji: 0
Zaraženi moduli u memoriji: 0
Zaraženi ključevi u registru: 4
Zaražene vrijednosti u registru: 0
Zaraženi podaci u registru: 0
Zaraženi spremnici: 0
Zaražene datoteke: 1
Zaraženi procesi u memoriji:
Zaraženi moduli u memoriji:
Zaraženi ključevi u registru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\SSHNAS (Trojan.Renos) -> No action taken.
Zaražene vrijednosti u registru:
Zaraženi podaci u registru:
Zaraženi spremnici:
Zaražene datoteke:
C:\Win\names.txt (Worm.AutoIT) -> No action taken.
napravi ka u ovom postu
http://www.forum.hr/showthread.php?t=509701
sanelich1
13.03.2010., 12:44
http://pastebin.com/b9nJFXVg
http://pastebin.com/jN5ddHTW
Vidim da imas Spyware Terminator uz Taj Eset Smart Security a to ti se bas i ne kombinira zajedno nikak. Ili imas jedno ili drugo zajedno to nije pametno kombinirat. Kad vec taj Eset ima u sebi i firewall onda deinstaliraj posle Terminatora ali ga prvo ugasi preko ikone Exit pa j uz instaliraj uz Eset Winpatrol Free. Podesi ga da ti se dize s windowsima i to je to on ce pokrit dosta rupa koje su kod Eset Smart Security ali je perolak i nece se potuc sa drugom zastitom sigurno.:D:mig:
http://download.cnet.com/WinPatrol/3000-8022_4-10129149.html
http://i40.tinypic.com/2416ucx.jpg
Truthseeker1412
13.03.2010., 13:19
Ja koristim nod32 i svakome bih ga preporučio....
dobrota
13.03.2010., 13:43
log je čist...primječuješ li nešto neobično tokom rada računala ?...
windows update si sama isključila ?
sanelich1
13.03.2010., 14:04
log je čist...primječuješ li nešto neobično tokom rada računala ?...
windows update si sama isključila ?
pa u security centru mi pokazuje da mi je windows update na automatski.
a zna mi se desit da mi ESET dojavi kao da mi nedostaje neki update i onda mi otvori stranicu sa objašnjenjem da update-am i opet sve o.k.
znači zbog ovog boldanog se ne moram brinuti?i
dobrota
13.03.2010., 14:23
to obriši što je malwarebytes pronaša...klik na remove selected
provjerit ćemo još sa combofixom
-skini combofix sa ove stranice http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe
-spremi na desktop
-antivirus postavi na disable
-pokreni combofix i na sve što traži odgovori potvrdno
-dok traje scan ne dirati miš ni tipkovnicu
-kada combofix završi, izbacit će combofix log
-taj log kopiraj na pastebin
to štoje malwarebytes pronaša nije nešto posebno opasno...(registri unosi )
ipak bi provjerio sa combofixomm zbog windows update
starapsina
13.03.2010., 14:42
Dobrica, probaj ovo...
http://rootkitanalytics.com/userland/spy-dll-remover.php
sanelich1
13.03.2010., 15:11
evo ovo je nakon combofixa
http://pastebin.com/kGuwPk4Y
sad vidim da mi je firewall ostao uključen ,ako treba ponovit ću kasnije sa combofixom.
dobrota
13.03.2010., 15:42
evo ovo je nakon combofixa
http://pastebin.com/kGuwPk4Y
sad vidim da mi je firewall ostao uključen ,ako treba ponovit ću kasnije sa combofixom.
ne treba, otvori notepad i ovo kopiraj u notepad
KillAll::
File::
c:\windows\system32\ezsidmv.dat
c:\windows\bwUnin-8.1.1.50-8876480SL.exe
zatvori notepad i spremi kao CFScript.exe na desktop
-antivirus na disable
-ovu skriptu uvuci sa mišem u combofix.exe
http://i40.tinypic.com/2moy3x2.gif
-combofix će se pokrenuti, sačekaj dok ne završi, log opet kopiraj
sanelich1
13.03.2010., 22:56
http://pastebin.com/ZMxYijE4
dobrota
14.03.2010., 08:06
http://pastebin.com/ZMxYijE4
sad je dobro..možeš izbrisati combofix
start-run-(u run polje kopiraj ovo i potvrdi )
combofix /uninstall
kako sad radi računalo?....
sanelich1
14.03.2010., 09:00
za sada dobro. eset nije javljao da trebam update windowsa.
hvala ti puno
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.