PDA

View Full Version : Problem Kia Pride, nitko ne zna u cemu je kvar

Igneos
01.02.2007., 14:49
Dakle auto je presao malo manje od 80000km, ali je u zadnje vrijeme dosta radio na leru. Radim kao cuvar na nekom gradilistu pa se u njemu grijem. Nekidan idem doma i pocne mi trokirati u voznji. Zaustavim se i pustim ga da radi, kad pocne izlazit bijeli dim iz auspuha. Gledam auspuh, iz auspuha curi gorivo. Nalijem ga do vrha na pumpi i u tih par kilometara od pumpe do kuce mi potrosi petinu rezervoara. Kod mehanicara, on provjeri dihtung glave i kaze da nije voda, voda nigdje ne curi. Zakljuci da 4i cilindar ne radi. Izmjerili kompresiju, sve u redu. Gledamo svjecice i razvodnik paljenja, sve u redu. Zamijenili ajnspric, nije ni to. E tu smo dosli do zakljucka da je navjerojatnije krepao kompjuter sto se nikad nikome nije dogodilo. Srecom smo dobili neki polovni za provjeru inace bih morao platiti 7000kn za novi. Zamijenili kompjuter, nije ni to. Moj stari ne zna sto je, ja ne znam sto je, mehanicar ne zna sto je. Da nisu riknuli venitili? Otvorio danas glavu i provjerio ventile, nije ni to. Vec sam tjedan dana bez auta i ako odradim jos koju nocnu na gradilistu bez grijanja dobit cu ili bronhitis ili upalu pluca. Hitno mi treba neka sugestija ili ideja u cemu bi mogao biti problem, jer u Zadru nitko ne zna sto je u pitanju. Hvala svima na odgovorima....

nenocutlas
01.02.2007., 15:00
da nije dizna na 4cil , ima multipoint ubrizgavanje?;)

stjepan_th
01.02.2007., 16:32
jel ima iskru na sve svječice?
teško da bi otišlo računalo!
možda je vakum(regulator protoka)zraka?
tko bi ga znao ovako napamet dok se ne ispita!?!?!?!

zigy1
01.02.2007., 20:09
Dakle auto je presao malo manje od 80000km, ali je u zadnje vrijeme dosta radio na leru. Radim kao cuvar na nekom gradilistu pa se u njemu grijem. Nekidan idem doma i pocne mi trokirati u voznji. Zaustavim se i pustim ga da radi, kad pocne izlazit bijeli dim iz auspuha. Gledam auspuh, iz auspuha curi gorivo. Nalijem ga do vrha na pumpi i u tih par kilometara od pumpe do kuce mi potrosi petinu rezervoara. Kod mehanicara, on provjeri dihtung glave i kaze da nije voda, voda nigdje ne curi. Zakljuci da 4i cilindar ne radi. Izmjerili kompresiju, sve u redu. Gledamo svjecice i razvodnik paljenja, sve u redu. Zamijenili ajnspric, nije ni to. E tu smo dosli do zakljucka da je navjerojatnije krepao kompjuter sto se nikad nikome nije dogodilo. Srecom smo dobili neki polovni za provjeru inace bih morao platiti 7000kn za novi. Zamijenili kompjuter, nije ni to. Moj stari ne zna sto je, ja ne znam sto je, mehanicar ne zna sto je. Da nisu riknuli venitili? Otvorio danas glavu i provjerio ventile, nije ni to. Vec sam tjedan dana bez auta i ako odradim jos koju nocnu na gradilistu bez grijanja dobit cu ili bronhitis ili upalu pluca. Hitno mi treba neka sugestija ili ideja u cemu bi mogao biti problem, jer u Zadru nitko ne zna sto je u pitanju. Hvala svima na odgovorima....

za auto ne znam ali znam da imas pravo na kontejner sa grijanjem ako radis ko nadglednik gradilista .

nitko&ništa
01.02.2007., 21:00

Lambda sonda ti je riknula ... dakle kvar oko 100-150 kn ;)

Nego kakavi su to mehaničari da PRVO ne provjeravaju lambda-sondu već mijenjaju kompjuter, mjere kompresiju, vade glavu dole... ccc :bonk:

ROAD RUNNER
01.02.2007., 22:21
Propišala ti je dizna, a koja, provjeri odštekavanjem.

nenocutlas
01.02.2007., 22:36
a rastavili pol auta:rofl: :rofl: :rofl:

CDRW
02.02.2007., 09:49
Slika i prilika našeg načina "popravljanja" auta
Sve su raskopali a ništa nije 100% provjereno.
I onda se čude što ne mogu naći kvar.

Kako je mjerena kompresija (vruće, hladno)?
Kako zna da ne troši vodu i da je brtva OK (neka cure samo na vruće , neke na hladno)?
Kak zna da nije brtva probila na uljnom kanalu?
Da li je glava OK (šprung)?
Da li je nova brtva gore nakon što su gledani ventili?
Jel glava uređena kak spada prije montaže?
Kak su provjerene brizgaljke? sviječice, kablovi, razvodnik ...
Kako ...
Da sve ovo nije netko izmislio da nas z......a ovaj zabavlja?

Inače prazni hod nije baš naj sretniji režim rada za bilo koji motor pogotovo cijelu noć. Zapravo puni gas cijelu noć će manje štetit motoru od praznog hoda.

Igneos
02.02.2007., 13:30
Slika i prilika našeg načina "popravljanja" auta
Sve su raskopali a ništa nije 100% provjereno.
I onda se čude što ne mogu naći kvar.

Kako je mjerena kompresija (vruće, hladno)?
Kako zna da ne troši vodu i da je brtva OK (neka cure samo na vruće , neke na hladno)?
Kak zna da nije brtva probila na uljnom kanalu?
Da li je glava OK (šprung)?
Da li je nova brtva gore nakon što su gledani ventili?
Jel glava uređena kak spada prije montaže?
Kak su provjerene brizgaljke? sviječice, kablovi, razvodnik ...
Kako ...
Da sve ovo nije netko izmislio da nas z......a ovaj zabavlja?

Inače prazni hod nije baš naj sretniji režim rada za bilo koji motor pogotovo cijelu noć. Zapravo puni gas cijelu noć će manje štetit motoru od praznog hoda.

Sve provjereno kako treba iako je auto kod njega vec tjedan dana, tako da ili je stvarno nesto cudno ili je mehanicar od k****

nenocutlas
02.02.2007., 15:14
čudno mi je ak je tako puno potrošio benzina, 1/5 rezervara na 5 km to
nije do glave, malo mi je prenevjerojatno, provjeri dovod benzina od rezervara
i natrag, i ako su dizne ok, provjeri možda si natankao smeće od benzina,
možda ima vode, ili ak si nadopunjavao na benzinskoj da nisi slučajno d;)

Misek_Chipsy
19.09.2009., 22:52
:rofl:emogu vjerovati da sam tek sad ovo naisao slucajno na googlu znam da je necroposting al ovako se nisam dugo nasmijao, citam i ne vjerujem :lol: :lol:

p.s. ja tom mehanicaru nebi doso vise na blizu u krugu 200metri....