View Full Version : Čestitam Kosovarima Dan Samostalnosti Kosova i Međunarodno priznanje
Cestitam Kosovarima Dan Samostalnosti Kosova i Medunarodno priznanje suverniteta nad povjestno etnickim Kosovarskim prostorom Drzave Kosovo :s
:jumping:
Noc leptira
03.02.2007., 15:57
Cestitam Kosovarima Dan Samostalnosti Kosova i Medunarodno priznanje suverniteta nad povjestno etnickim Kosovarskim prostorom Drzave Kosovo :s
Ti mora da si se sada trgao iza sna, a ruka ti u nocnom sudu ?
I ja im želim sve najbolje. Njihova nezavisnost će Srbiji dati poruku da je konačno vrijeme da prestanu biti siledžije a region će tek dobiti dobar okvir za stvaranje stabilnosti.
još jedan Vukovarac
03.02.2007., 16:19
"Region" ce dobiti jos koju mini drzavicu. Ako moze Kosovo moze i RS. A onda ce i BH Hrvati trazit izlaz iz muslimanskog zagrljaja. I sve bi to moglo zavrstiti jako lose.
rocco-spalato
03.02.2007., 16:33
od kad je kosovo medjunarodno priznato? daj se malo sredi :bicedobro:
bobparker
03.02.2007., 16:38
Evo i ja im cestitam, al rekao sam kad zastavu podignu u UN, uz himnu.
Kako cestitati nekom zavrsenu skolu, a nema diplome.
od kad je kosovo medjunarodno priznato? daj se malo sredi :bicedobro:
odhebi..
fransiskol
03.02.2007., 16:46
SPC: Oteto je prokleto
Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve pozvao je odgovorne ljude u međunarodnoj zajednici da spreče specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija za Kosovo Martija Ahtisarija u njegovom "opasnom naumu da se, u nečije ime, Srbiji, jednoj od starih evropskih država, silom oduzme najdragoceniji deo njene teritorije".
"Mirna budućnost se ne gradi na pravu jačega, na diktatu gole sile, nego na uvažavanju načela da svi imaju isto dostojanstvo i ravnopravne mogućnosti. Doduše, sila Boga ne moli, ali zato ni Bog silu ne voli. Pritom Bog je večan, a sila je svaka za vremena", navodi se u saopštenju Sinoda.
Sinod podseća da su "Kosovo i Metohija tokom više od hiljadu godina nastanjeni Srbima, a u svoje vreme, do velikih seoba srpskog naroda, gotovo isključivo Srbima."
pazi ovog- oteto prokleto, u pravu je
"Region" ce dobiti jos koju mini drzavicu. Ako moze Kosovo moze i RS. A onda ce i BH Hrvati trazit izlaz iz muslimanskog zagrljaja. I sve bi to moglo zavrstiti jako lose.
Nope.
RS nikad neće biti država - kažem ja, moj narod, EU, Amerika,...... a protiv toga se ne može.
Kosovo je davno imalo mnogo jači status na ovoj planeti od RS i to dvoje se ne može porediti. RS kao pojam postoji tek desetak godina. RS je entitet, što ne znači ništa i takvo nešto u svijetu nigdje ne postoji. RS je magla.
balkanac
03.02.2007., 16:57
Nope.
RS nikad neće biti država - kažem ja, moj narod, EU, Amerika, a protiv toga se ne može.
Kosovo je davno imalo mnogo jači status na ovoj planeti od RS i to dvoje se ne može porediti.
Ni kosovo nikada nije bilo drzava.
Hrvatska je u SFRJ unijela svoju drzavnost, zato je i mogla izaci iz nje. Kosovo nije.
još jedan Vukovarac
03.02.2007., 16:59
Pazi da ti ta magla ne proguta pola BiH.
Noc leptira
03.02.2007., 17:04
Da se ja licno pitam - dao bih nezavisnost Kosovu uz zadrzavanje prava na cuvanje srpskih kulturno-istorijskih spomenika i religioznih objekata na tom podrucju.
Ali, naravno, ja se UOPSTE nista ne pitam...Ja sam totalni bezznacajni anonimac.
Oni koji odliucuju, pa i ceo srpski narod, i pozicija i opozicija i radikali i demokrati - tesko da ce IKADA pristati da daju Kosovo...
Kosovo NIJE ni Krajina, ni RS, ni Vojvodina..Kosovo je vise od toga..Nesto izvan materijalnih okvira za srpski narod..
I onda kada budu priterani uza zid, kad budu MORALI da ga daju...To nece biti kraj, bice POCETAK....
500 godina su Srbi patili pod Turcima...I cekali svoj momenat... I sa Kosovom ce biti isto. (Oni koji misle da ce kosovski natalitet odluciti u zabludi su).
To ZNAJU oni koji GOSPODARE SVETOM.
Zato i ne zure.
colibri
03.02.2007., 17:08
Prestanite pricati gluposti .Samo su dobili prosirenu autonomiju i nista vise .Nemojte za boga davati neke nade koje ne postoje.:rofl:
balkanac
03.02.2007., 17:08
Prestanite pricati gluposti .Samo su dobili prosirenu autonomiju i nista vise .Nemojte za boga davati neke nade koje ne postoje.:rofl:
Ako ovo zazivi. Dobili su skoro formalnu nezavisnost.
colibri
03.02.2007., 17:17
Ako ovo zazivi. Dobili su skoro formalnu nezavisnost.
U svakom slucaju su imali autonomiju ,do dolaska Milosevica na vladu .To je normalna stvar da im se vrati ono sto su imali.:)
U svakom slucaju su imali autonomiju ,do dolaska Milosevica na vladu .To je normalna stvar da im se vrati ono sto su imali.:)
Pises sinko budalestine!
Kosovo je drzava!
balkanac
03.02.2007., 17:33
Prije milosevica nisu mogli ulaziti u medjunarodne finansijske institucije. Treba biti realan.
colibri
03.02.2007., 17:45
Prije milosevica nisu mogli ulaziti u medjunarodne finansijske institucije. Treba biti realan.
Baziram se samo na ono sto je sinoc najavljeno.To jest da jos nista nije definitivno.Na sledecim konferencijama Srbi i Kosovari treba da nadju jedan kompromis iz medju njih .Do tog momenta nista jos nije definitivno.
Proširena autonomija je kada sudjeluješ u odlučivanju na centralnom nivou države: kada postoji izravno delegiranje u parlament, ili kada se na općim izborima i sa te teritorije biraju zastupnici, a na lokalnim za lokalne vlasti. Dakle, kada postoje zajedničke institucije. Proširene autonomije ne koriste različitu valutu i nisu pod okupacijom.
Pre će biti da Srbi na Kosovu imaju proširenu poremećenu autonomiju u odnosu na Kosovo, i pomalo na Srbiju. Kosovske institucije veze nemaju sa Srbijom već godinama, pa bi bio red da to bude zvanično.
Vlasti Srbije i razni političari se polomiše protestujući zbog kršenja prava nealbanaca. Predsednik i premijer dočekuju Božić i Novu godinu na severu Kosova kod neke sirotinje. Katastrofa, kosovska policija je maltretirala neke građane srpske nacionalnosti! A kad policija nekog maltretira u Beogradu onda nema veze. Niko ne sme da vas bije osim naše policijeeeeee. Jeeee.
Drugo, oni nemaju NIKAKAV plan za tu famoznu široku autonomiju. Dalje, ne pada im na pamet da dozvole kosovskim Albancima da učestvuju u vlasti Srbije, a najveća noćna mora bi im bila dozvoliti da Albanci za 50 godina postanu većina u Srbiji. I trećina bi im bila previše.
Ne slažem se ni sa kim. Licemerje je biblijskih razmera.
Gerda Buddenbrook
03.02.2007., 17:59
Pre će biti da Srbi na Kosovu imaju proširenu poremećenu autonomiju u odnosu na Kosovo, i pomalo na Srbiju. Kosovske institucije veze nemaju sa Srbijom već godinama, pa bi bio red da to bude zvanično.
Vlasti Srbije i razni političari se polomiše protestujući zbog kršenja prava nealbanaca. Predsednik i premijer dočekuju Božić i Novu godinu na severu Kosova kod neke sirotinje. Katastrofa, kosovska policija je maltretirala neke građane srpske nacionalnosti! A kad policija nekog maltretira u Beogradu onda nema veze. Niko ne sme da vas bije osim naše policijeeeeee. Jeeee.
Meni je pun k. tog Kosova i neka se otkači više.
A čisto sumnjam da se Srbija može manje brinuti za Srbe na Kosovu nego što to čini sada.
Sorry na kratkim odgovorima, pišem u pauzama na poslu...
Predrag Zivkovic
03.02.2007., 18:02
3. februar 2007. | 10:07 -> 17:21 | Izvor: B92, FoNet, Beta, Rojters
Priština, Novi Sad, Beograd -- Samo dan pošto je Marti Ahtisari predstavio svoj predlog statusa Kosova, pojavile se nezvanične informacije o mogućnosti podele Kosova.
Podela?
KIM radio prenosi, pozivajući se na diplomatske izvore, da se Beograd zajedno sa zvaničnom Moskvom zalaže za ideju podele Kosova, pa je sasvim izvesno da će bojkotovati novu rundu pregovora i dovesti Ahtisarija u situaciju da se suoči sa ruskim vetom u Savetu bezbednosti.
“Budući da je Evropska unija u više navrata jasno dala do znanja da neće moći da učestvuje u implementaciji Sporazuma ukoliko nema pravnu osnovu u novoj Rezoluciji UN, Rusi na kraju opet drže ključeve u svojim rukama. Bez Saveta bezbednosti EU se neće angažovati i cela stvar će pasti u vodu”, kaže neimenovani zapadni diplomata.
"Ovim bi se napravila prekompozicija Balkana, Beograd podelom dobija jedan deo Kosova uz mogućnost dugoročnog izdvajanja Republike Srpske, a Albanci podelom dobijaju najverovatnije Preševsku dolinu, a novo Kosovo ostaje bez problematičnih severnih opština sa srpskom većinom. Ovakav razvoj situacije doveo bi i do preispitivanja Ohridskog sporazuma“, dodaje isti izvor.
Uprkos ovakvim nezavničnim informacijama, predstavnici međunarodne zajednice u Prištini se spremaju za nasatavk pregovora Beograda i Prištine 12. februara. Oni pozivaju obe strane da se aktivno uključe u dalje konsultacije.
Komentarišući Ahtisarijev plan i situaciju u Beogradu posle upoznavanja sa predlogom projekta, šef kancelarije Nemačke u Prištini, Eugen Volfart istakao je da je od najvažnijeg interesa da obe strane nastave pregovore.
"Očekujem da će Beograd učestvovati u pregovorima i da će doprineti definisanju budućnosti Srba na Kosovu. Veoma snažno preporučujemo da se beogradski političari angažuju u konsultacijama. Sve drugo bila bi greška za Beograd", rekao je Volfart.
sve najbolje srbiji.
zelim im uskoro odvajanje i od vojvodine.
A kakve veze je "RSK" imala sa Zagrebom do 95e, kojih hrvatskih institucija je bilo tamo ? Koliko Hrvata je bilo tamo od 91e do 95e ? Kako bi se mi osjecali, da je u to vrijeme neko iz vana trazio da se to stanje temeljira i na medjunarodnom papiru ?
...Ovim bi se napravila prekompozicija Balkana, Beograd podelom dobija jedan deo Kosova uz mogućnost dugoročnog izdvajanja Republike Srpske...
Auuu, al ce sad Bosnjaci skocit na barikade...
colibri
03.02.2007., 18:10
[QUOTE=Predrag Zivkovic;7306691]3. februar 2007. | 10:07 -> 17:21 | Izvor: B92, FoNet, Beta, Rojters
"Ovim bi se napravila prekompozicija Balkana, Beograd podelom dobija jedan deo Kosova uz mogućnost dugoročnog izdvajanja Republike Srpske, a Albanci podelom dobijaju najverovatnije Preševsku dolinu, a novo Kosovo ostaje bez problematičnih severnih opština sa srpskom većinom. Ovakav razvoj situacije doveo bi i do preispitivanja Ohridskog sporazuma“, dodaje isti izvor.
Problem Presevske doline nije uopce riesen.Situacija je jos uvijek u status-quo.
Pa vi ga sigurno nećete nikome dat kad vaše i nije, tamo od 1999. nema srpske policije i vojske a bogami skoro da nema ni Srba. Eventualno vam ga NATO može vratit a to dal ćete bit poniženi i uvrijeđeni ako Kosovo ode Albancima zabole đon svakog Amera i europljanina. Osobno mi je drago da ste i vi malo naletjeli na nekog divljeg tko će vam zagorčavat život, sad vidiš kako je bilo nama u obje Jugoslavije kad ti netko neprestano neda mira i unazađuje te na najgori mogući način. Uživaj bre! :top:
Belicvet
03.02.2007., 18:44
Cestitam Republici Srpskoj na pocetku procesa odvajanja od Bosanske Dzamahirije!
Hrvatska je u SFRJ unijela svoju drzavnost, zato je i mogla izaci iz nje. Kosovo nije.
Niti Slovenija nikada prije nije bila država pa vidiš i sam di je danas...
Ako ta uredba bude prihvačena na škupštini UN onda je to to i tek onda mogu krenuti čestitke. Iskreno rečeno to je pitanje vremena kada čemo na ovim prostorima dobiti još jednu državu !
Država... :cerek: Zamisli ti te države...:rofl:
svaku temu koja ovako pocinje treba brisati u startu...:kava:
Ovo je više za Ludu kuću!:eek:
Sprdate se s ozbiljnom temom. Najgore je što Albanci na Kosovu baš tako i shvaćaju cijelu stvar, da će imati državu. A Srbi ni čuti. I sad što slijedi?:confused:
Prolaznik_
03.02.2007., 19:26
Agim Čeku upozorio Srbe da se ne pokušavaju otcijepiti
3.2.2007.
Premijer Kosova Agim Čeku upozorio je danas Srbe Kosova i Metohije da se ne pokušaju otcijepiti, ljuti nakon objavljivanja plana UN koji pokrajinu stavlja na put nezavisnosti od Srbije.
On je rekao da niko nije u potpunosti zadovoljan planom, koji ne daje puni suverenitet, ali i poručio da zahtjevi Srba na sjeveru da podijele teritoriju na dva dijela "neće funkcionirati".
"Oni moraju shvatiti da ovo nije 1991. godina. Oni ne mogu raditi ono što su uradili hrvatski Srbi. To jednostavno neće funkcionirati", rekao je on u intervjuu za Rojters.
Srbi sa sjevera Kosova i Metohije zaprijetili su secesijom ukoliko pokrajina dobije nezavisnost, a podjela u tom regionu tako je jaka da Čeku ne može bezbjednosti posjetiti tu oblast.
"Ovaj dokument garantuje teritorijalni integritet Kosova. Cijelim Kosovom vladaće kosovske institucije", rekao je on.
Manje od polovine od oko 100.000 Srba, koliko je nekada živjelo na Kosovu i Metohiji, živi sjeverno od rijeke Ibar, a ostali u izolovanim enklavama.
Zapadne sile odbacile su podjelu, strahujući od nasilne odmazde kosovskih Albanaca i srpskog egzodusa iz ostatka pokrajine.
Čeku tvrdi da plan pruža "svjetlo na kraju tunela", ali i da će izraziti protivljenje zbog nekih dijelova tokom nove runde pregovora, za koje se Ahtisari nada da će početi 13. februara u Beču.
"Postoji previše zaštićenih zona, mehanizama, ograničenja koji prikazuju Kosovo kao prijetnju svojim građanima i regionu", rekao je Čeku.
Da bi stupio na snagu, ovaj plan mora usvojiti Savjet bezbjednosti UN-a.
SAD i neke jake članice EU ne vide perspektivu u prisiljavanju dva miliona Albanaca da se vrate nazad u ruke Beograda.
Međutim, Rusija koja je stalna članica Savjeta bezbjednosti s pravom veta, ponovila je danas da će jedino podržati ono rješenje koje je prihvatljivo za Srbiju, koja je ponudila široku autonomiju pokrajini.
Čeku kaže da uopće nije zabrinut stavom Rusije. "Nadam se da, ukoliko i imaju drugačiji stav, na kraju dana Rusija će podržati rezoluciju Savjeta bezbjednosti", rekao je Čeku.
Diplomate su predložile "plan B" za Kosovo, a to je proglašenje nezavisnosti bez rezolucije, a nakon toga čekanje priznanja velikih zapadnih sila.
"Uvijek postoji plan B. Ali mi ne govorimo o planu B, jer ako govorite o planu B, to će postati plan A", tvrdi Čeku.
(SRNA-Rojters)
BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva pozvala je u subotu "odgovorne ljude koji vode međunarodnu zajednicu" da spriječe posebnog izaslanika Ujedinjenih naroda Marttija Ahtisaarija "u njegovoj opasnoj zamisli" da Srbiji "oduzme najdragocjeniji dio njezinog teritorija".
:cerek:
KulinBan
03.02.2007., 19:44
Cestitam Republici Srpskoj na pocetku procesa odvajanja od Bosanske Dzamahirije!
Politički analitičar Desimir Tošić u emisiji Otvoreno o Kosovu
Kosovo nije srpska pokrajina
Mi moramo da se oslobodimo ideje da možemo da vladamo teritorijom na kojoj imamo 2 do 3 % stanovništva. To nema nigde na svetu.
S druge strane, mi moramo da mislimo o tome kako da ovaj kolektiv uzdignemo saradjujući sa nekima u svetu koji nam mogu pomoći. I to ne na pitanju teritorija nego na pitanju razvoja – kulturnog, političkog i ekonomskog.
Potpuno je netačna tvrdnja da je Kosovo bilo uvek u Srbiji. To je istorijska neistina. Mi smo stigli na Kosovo krajem 13. veka i razvijali se tamo. Ima jedna stvar koja zbunjuje – taj naš razvoj je vrlo bogat i to ne samo po broju crkvenih i istorijskih spomenika, nego i u privrednom smislu. NI na jednom prostoru se Srbi nisu tako brzo razvili kao na Kosovu. Ali je to kratko. I sem to malo stanovništva što je ostalo, nema ničega što može da nam da neko istorijsko pravo na Kosovo.
Niko više ne može da vlada teritorijom na kojoj nema svoje stanovništvo. Kad bi ste vi ovoj dvojici srpskih predstavnika u Kosovskoj Mitrovici dali vlast oni bi to jedva dočekali. Ali to se nikada neće dogoditi. Srbi i Srbija nikada na Kosovu neće imati vlast kao što je to bilo 1912. ili 1941. godine.
Smatram super glupošću kada na televiziji čujem da se govori o „južnoj srpskoj pokrajini“. Tamo ima Srba kao što ima Srba u Hrvatskoj. Ali to nije srpska pokrajina. Ili druga glupost kada neko kaže – ne damo Kosovo. Kako možete da ne date nešto što nemate u ruci. Kosovo u ovom trenuku pripada UN. I naš najveći domet je da uz pratnju policije odemo do nekog manastira na Kosovu. Kako možete da ne date nešto što nemate?
Teritorije danas nemaju onu vrednost koju su imamle početkom 19. veka. Mi hoćemo da ogradimo nešto, da napravimo kineski zid. Teritorije postoje, kao što države postoje, ali to je sve u jednom promenjenom obliku u jednoj promenjenoj politici. Važno je, kada dodje do Evrope, to ne bude ni pre nas, ni posle nas, nego da to bude u isto vreme. Tako će se granice Kosova i Srbije bar teoretski izbrisati i one će morati da se izbrišu. Tako će i taj naš bol biti lakši.
Svakog čoveka kad pitate, on će iskreno i potpuno pesimistički da vam kaže da od Kosova nema ništa, da je to potpuno propala stvar. Ali kad treba javno da se izjasni on to neće da kaže. Ja mislim da je to pogrešna politika. Prava politika je da vi prihvatite činjenice i da iskoristite činjenice za svoje i ošte dobro.
U medjunarodnoj politici će biti uvek nepravde. U jednom trenutku vi dobijete više nego što ste se nadali. Ja mislim da ćemo sada na Kosovu dobiti više nego što smo se nadali. Ali poredjenje Kosova i Republike Srpske ne stoji. Ja lično ne mislim da će ova konstelacija u Bosni još dugo ostati. Ali to nije isto kao na Kosovu. To su dve potpuno različite stvari.
----------------------------------------------------------
:top: :top: :top: :top:
rocco-spalato
03.02.2007., 20:13
Kosovo je drzava!
:lol: :lol:
ako je kosovo država onda je hrvatska svjetska velesila :lol:
Au197/79
03.02.2007., 20:26
Kosovar je pejorativ za Kosovca. Osim toga na teritoriji o kojoj je reč ne žive samo Kosovci...
pa naravno da ne žive samo kosovari, ali znači po tvome di ima 6-7% Srba vaša otadžbina automatski polaže pravo na taj teritorij??? :S Stvarno se zatupljeni...
paladin
03.02.2007., 20:43
Čestitke ;)
Neki Srbi kažu da je većina u Srbiji shvatila da su im vođe vodili pogrešnu politiku. Ja bih vjerovao u to da danas neki ldp ima 20-30 % glasova, a radikali da su zabranjeni. No činjenice govore suprotno, govore nam da za srbijanski politički i društveni establišment pretenzije prema tuđem teritoriju predstavljaju legitiman politički stav. Takvi su čak najjači. Meni to nedvojbeno govori da je jedino što su Srbi shvatili to da su ratove vodili pogrešno i da nisu zadovoljni rezultatima. Koliko Srba smatra pogrešnim samo uplitanje JNA u međunacionalne sukobe? Koliko ih smatra opravdanim to što se ta vojska svrstala na njihovu stranu? To su bitna pitanja. Ne vjerujem da ih je puno i zato toj većini koja to ne shvaća treba pomoći da to shvate tako što se Srbiji presudi za genocid i dokaže da su bili agresori na tuđoj zemlji jer ako presude ne bude u Srbiji će i dalje vladati samozavaravanje i negiranje.
revolution
03.02.2007., 20:52
I onda kada budu priterani uza zid, kad budu MORALI da ga daju...To nece biti kraj, bice POCETAK....
.
ma wtf?:rofl: :rofl: kome si ti to došao prijetit?
Osobno mi je drago da ste i vi malo naletjeli na nekog divljeg tko će vam zagorčavat život
Ja osobno osjecam ponos kao Srbin i coek zbog nasih ratova sa NATO fasistima (1995. i 1999.)...
To se dosad niko nije usudio...
winnerica
03.02.2007., 20:58
Ja osobno osjecam ponos kao Srbin i coek zbog nasih ratova sa NATO fasistima (1995. i 1995.)...
Čeg se pametan stidi - budala se ponosi! - stara pučka poslovica!
Baš se imaš s čime ponositi!
Inače, iskrene čestitke Albancima!:top:
Henry_Kinasky
03.02.2007., 21:06
Čeg se pametan stidi - budala se ponosi! - stara pučka poslovica!
Baš se imaš s čime ponositi!
Inače, iskrene čestitke Albancima!:top:
A zasto mi srpske nacionaliste i komite ne bismo bili ponosni na pobedu nad najvecom svetskom vojnom silom ikada :confused:
Dr.med.prd.
03.02.2007., 21:11
Ja osobno osjecam ponos kao Srbin i coek zbog nasih ratova sa NATO fasistima (1995. i 1995.)...
Ono što je bilo između NATO-a i srbije se ne može nazvati rat već jednostrani gang-bang od strane NATO- .:rofl:.Prvo ste osjećali ponos zbog Kosova pa Kosovo ode,pa ste osjećali ponos kad ste išli klat po hrvatskoj pa ste dobili traktorijadu za vrijeme "Oluje".
Pa počnite fino osjećat ponos zbog nekih normalnih stvari,možda se onda srbija ipak zadrži oko pašaluka:rofl:
Dr.med.prd.
03.02.2007., 21:13
A zasto mi srpske nacionaliste i komite ne bismo bili ponosni na pobedu nad najvecom svetskom vojnom silom ikada :confused:
Što, danas si u moodu 70%-30%? :rofl: :rofl:
KulinBan
03.02.2007., 21:14
a zaboravio si '99.godinu
,kad je slavna srpska vojska sva usrana dosla u Beograd
Henry_Kinasky
03.02.2007., 21:17
Što, danas si u moodu 70%-30%? :rofl: :rofl:
Uvek sam u 99,9%-0,1% moodu.
Ne znam sta tripujes :confused:
walther-P38
03.02.2007., 21:19
Oteto prokleto, dobro je rekao onaj njihov prota. Oteli su srbeki štošta, ali eto, sbe dolazi na svoje i malo po malo vracaju... a što je najvažnije to nije kraj.
Ko je na redu?
:rofl:
bobparker
03.02.2007., 21:28
Evo vidjeh ovaj glupi naslov tipa: "cestitam sam sebi na onom sto planiram".
Da sam na mestu bratskih nam naroda molio bih Kosovo da se ne odcijepi.
Jer kad Srbija krene da svojata RS, nema tog citata iz Apokalipse koji koji bi docarao sto ce se desiti.
Ferrari
03.02.2007., 21:35
Onaj mali sjeverni dio Kosova gdje su većina Srbi do Mitrovice pripojiti Srbiji, a ostatak Albancima. Čist račun, duga ljubav.
Dr.med.prd.
03.02.2007., 21:43
Evo vidjeh ovaj glupi naslov tipa: "cestitam sam sebi na onom sto planiram".
Da sam na mestu bratskih nam naroda molio bih Kosovo da se ne odcijepi.
Jer kad Srbija krene da svojata RS, nema tog citata iz Apokalipse koji koji bi docarao sto ce se desiti.
Srbija da nešto svojata?Nije mogla ni prije a pogotovo neće sada nakon što je cijeli svijet identificirao srbiju kao balkanski irak.Ma "ne smete" da mrdnete samo dio srba toga još nije svjestan:rofl: .A i ona nova srpska hit novokomponovana parola u vezi kosova što se provlači forumom pa valjda i srbijom
"čekat ćemo"...e pa načekat ćete se :D
Honesty
03.02.2007., 22:00
Hvala od srce ELIO.Ova cestitka za mene jeste vise od znacaja kada dolazi od
ELIO koji je slicno sa imenom moga sina ELION
I Hrvatskoj sve najbolje jer obe dvije srzave mnogo smo davali za tu neovisnost
Jos jednom svima hvala
bobparker
03.02.2007., 22:04
Srbija da nešto svojata?Nije mogla ni prije a pogotovo neće sada nakon što je cijeli svijet identificirao srbiju kao balkanski irak.Ma "ne smete" da mrdnete samo dio srba toga još nije svjestan:rofl: .A i ona nova srpska hit novokomponovana parola u vezi kosova što se provlači forumom pa valjda i srbijom
"čekat ćemo"...e pa načekat ćete se :D
Stvar je prosta.
Ako je Milosevic, zlocinac, dobio pola Bosne i RS (sto nigdje nije sporeno) ne vidim sto ne bi demokratama u Srbiji i RS bio problem dobijanje samostalnosti za RS.
Svijet je prihvatio RS, sto je problem da prihvati i neovisnu RS sa zabranom ujedinjenja sa Srbijom, kao Kosovo sa Albanijom.
Sve je to mnogo logicnije nego drzanje nekog naroda na silu u BIH zajednici.
Dr.med.prd.
03.02.2007., 22:11
Stvar je prosta.
Ako je Milosevic, zlocinac, dobio pola Bosne i RS (sto nigdje nije sporeno) ne vidim sto ne bi demokratama u Srbiji i RS bio problem dobijanje samostalnosti za RS.
Svijet je prihvatio RS, sto je problem da prihvati i neovisnu RS sa zabranom ujedinjenja sa Srbijom, kao Kosovo sa Albanijom.
Sve je to mnogo logicnije nego drzanje nekog naroda na silu u BIH zajednici.
Čini mi se da propuštaš poantu...svijet ukratko nije zainteresiran za Bosnu ma ni za balkan uopće u bilo kojem pogledu osim u jednom a to je da žele STABILAN MIR.Misliš da europa želi ponovna cjepkanja na Balkanu pogotovo ona cjepkanja koja potiču srbi i koje je NATO bombardirao ne tako davno?Nakon svih onih(većinom traljavih i totalno promašenih) napora da se spriječi krvoproliće na balkanu?
Iz tvoje perspektive povrijeđenog srbina(jer gubite kosovo) ova tvoja gore izjava je možda na mjestu ali totalno je nerealna sa pozicije europske i svjetske politike.
Hrvatska je u SFRJ unijela svoju drzavnost, zato je i mogla izaci iz nje. Kosovo nije.Onako iskreno mene ta tema u opste ne zanima. Da ste bili civilizovani i da niste pokusali iskorijeniti Albance sa Kosova prije par godina, Albanci ne bi imali nikakve sanse i podrske da izdvoje Kosovo. Ovako cini mi se da vam ovo zapad daje kaznu sto ste zapoceli sprovodili sranja na Balkanu. Mislim da je to glavni i osnovni razlog zasto vam oduzimaju "kolevku". Uglavnom jedino sto me cudi je veliko, veliko insistiranje velikih sila za nezavisnost Kosova. ne vjerujem da je albanski lobi toliko jak za tolike pritiske za nezavisnoscu Kosova.
Zato mislim da je ovo kazna za Srbiju. Jebiga sami pali sami se ubili. cini mi se da nista naucili niste i da bi vam se to poslije Hrvatske i kosova moglo desiti i u Bosni, a nije da ste prestali generisati i tamo sukobe. Nastavite li tako i u BiH ce te istu sudbinu dozivjeti.
Gost_Milutin
03.02.2007., 22:12
Slaba, mala jadna i bijedna srbija je garant mira na Balkanu. Cak sta vise rekao bih da nema srba ne bi bilo ni problema. Kosovo je vec nezavisno i to je jasno i najvecoj budali. Medutim ovo je samo pocetak i Albanci zele uzeti sve do Nisa. Nevjerujete?
Upitajte se onda zasto zadnjih godina dolazi do naglog porastaja porodaja u Vranju. Albanske porodilje dolaze sa Kosovo i poradaju se u bolnici u Vranju. Pogledaj.
http://webrzs.statserb.sr.gov.yu/axd/dokumenti/sn40122005.pdf
Albanci kupuju imanja i kuce u presevskoj dolini, Vranju i okolini. Znam da ce srebi opet pizditi kako se desava pogrom ali nema tu nista nasilno. Sami prodaju svoje kuce i imanja. Strpaju 100-150.000€ za kuce i imanja i onda kupe negdje u centralnoj srbiji kucu za 30-50.000€ i imaju cist dobitak od -+100.000€. A onda tu pile kako su protjerani, ugrozeni bla bla.
No srbadijo ovo je tek pocetak. Za par sedmica stize presuda u vezi tuzbe RBIH protiv serimo za agresiju i genocid pa onda ide genocidna tvorevina pa odstete....
:kokice:
bobparker
03.02.2007., 22:13
I Hrvatskoj sve najbolje jer obe dvije srzave mnogo smo savali za tu neovisnost
Jos jednom svima hvala
Verovatno si ovo mislio,
Cestitam ja tebi i ti meni sto su nas je neko drugi oslobodio od Srba.
bobparker
03.02.2007., 22:19
Čini mi se da propuštaš poantu...svijet ukratko nije zainteresiran za Bosnu ma ni za balkan uopće u bilo kojem pogledu osim u jednom a to je da žele STABILAN MIR.Misliš da europa želi ponovna cjepkanja na Balkanu pogotovo ona cjepkanja koja potiču srbi i koje je NATO bombardirao ne tako davno?Nakon svih onih(većinom traljavih i totalno promašenih) napora da se spriječi krvoproliće na balkanu?
Iz tvoje perspektive povrijeđenog srbina(jer gubite kosovo) ova tvoja gore izjava je možda na mjestu ali totalno je nerealna sa pozicije europske i svjetske politike.
Zemljace, meni do Kosova nije stalo jer tamo nemamo sto traziti, osim ponekad posjetiti nekog ili manastir.
Ali vazno je iskoristiti priliku za buduci polozaj RS.
Tacno je da EU ne zeli nove probleme, ali danas se mnogo brze zivi, i menjaju politicke prilike, pa je ovo sasvim realno u buducim godinama.
Zasto krvoprolice, pa Bosna je vec podjeljena.
Dr.med.prd.
03.02.2007., 22:24
Zemljace, meni do Kosova nije stalo jer tamo nemamo sto traziti, osim ponekad posjetiti nekog ili manastir.
Tacno je da EU ne zeli nove probleme, ali danas se mnogo brze zivi, i menjaju politicke prilike, pa je ovo sasvim realno u buducim godinama.
Kolko se ja sjećam BIH postoji kao država sa autonomnim entitetima pod europskim protektoratom.Dok je EU protektorata, sigurno nema proglašenja nezavisnih republika ili čega već što je već tamo,a protektorat će trajat još doooosta dugo...
Honesty
03.02.2007., 22:28
Verovatno si ovo mislio,
Cestitam ja tebi i ti meni sto su nas je neko drugi oslobodio od Srba.
To nisam ni cekao da ce dolazi bas od Elio .
Hvala na cestitke ,ali vi jos niste za cestitke jer jos ste zarobeni od vase vlasti
Henry_Kinasky
03.02.2007., 22:33
To nisam ni cekao da ce dolazi bas od Elio .
Hvala na cestitke ,ali vi jos niste za cestitke jer jos ste zarobeni od vase vlasti
Nadam se da ce bivsi sverceri oruzjem i drogom, a sada kosovski politicari svoje mesto prepustiti mladim i obrazovanim Albancima, koji nisu ogrezli u prljavim radnjama koje su sprovodile sadasnje ikone kosovske `slobode`.
Nadam se i da ce uspeti od Kosova da naprave stabilno gradjansko drustvo, koje ce pocivati na modernim evropskim prinicpima, i da ce to biti jedna tolerantna multi-nacionalna sredina. Steta sto je odmah po objavi predloga Martija Ahtisarija doslo do kamenovanja srpske skole, te do napada na devojku u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Da li podrzavas povratak prognanih i raseljenih lica, koji su utociste potrazili u kolektivnim centrima sirom Srbije ?
jamison
03.02.2007., 22:35
Ovim bi se napravila prekompozicija Balkana, Beograd podelom dobija jedan deo Kosova uz mogućnost dugoročnog izdvajanja Republike Srpske, a Albanci podelom dobijaju najverovatnije Preševsku dolinu, a novo Kosovo ostaje bez problematičnih severnih opština sa srpskom većinom. Ovakav razvoj situacije doveo bi i do preispitivanja Ohridskog sporazuma“, dodaje isti izvor.
Uprkos ovakvim nezavničnim informacijama, predstavnici međunarodne zajednice u Prištini se spremaju za nasatavk pregovora Beograda i Prištine 12. februara. Oni pozivaju obe strane da se aktivno uključe u dalje konsultacije.
Komentarišući Ahtisarijev plan i situaciju u Beogradu posle upoznavanja sa predlogom projekta, šef kancelarije Nemačke u Prištini, Eugen Volfart istakao je da je od najvažnijeg interesa da obe strane nastave pregovore.
Nacija koja izgubi godisnje oko 30 000 ljudi u Srbiji(Jedan manji grad) prijeti, i zeli podjelu.I vidim Srbende sa foruma, ni vise a ni manje, a smijeh je zesci bacaju linkove Bete i raznih Tanjuga.Nekad je i Tanjug bila neka organizacija, za Jugoslavije, a ne sada.I sada, pogledajte gdje su Bosnjaci, Srbi a i Hrvati
Hrvati u dugovima do vrata.Eu , Eu, 2007 su bile parole 2004 godine, i vidi sta se desi.Nista.A do iduce decenije i nista se nece desiti.Uglavnom, sve je jasno.Ne zelim, da pisem esej za vas, jer bih mogao.Cekajte iduci voz za Eu 2010, pa mi recite kako je bilo.
Srbi, izgubili Krajinu.Dobro, neko bi rekao, nema veze, sto nema puno Srba u Hrvatskoj!Jer to im ipak nije bila MATICNA drzava.Ali, evo nema ih na Kosovu.Sem, nesto Srba na sjeveru Kosova, kao sto i Albanci zive u Preshevu i Bujanovcu te Medvedi, a moze i Nisu uskoro, tako i Albanci imaju pravo, ako dodje do podjele Srbije, i jos vise.Svake godine ekonomski i demografski su u padu.Za 20 godina, kakva su tamo smrtna demografska polja, bit ce spremite se spremite grobari, umjesto cetnici, jer aktivna Srba je dobra samo na podrucju bijele kuge.Kada je Turcin vladao, bilo je nataliteta, eh, sta vam ja mogu sada.Pitajte babu za korijene od 1700 pa nadalje, bicete sokiran:eek:
Politicke implikacije i politika za vecinu forumasa je nesto strano.Srbiji se tuzi za GENOCID ovdje, njima ide zemlje, ali tako ti je to kada novi kolac ''gedza'' zeli da trguje zemljom.Ali, eto.
Kada ode Kosovo, Bosnjaci su postigli cilj.Ionako dugorocno nas cilj se ostvaruje, tako i status Quo, koliko god i neki misli radi protiv Bosnjaka, tako je i jos bolji za nas.Nemamo problema sa natalitetom, zemlja nam ne ide, a nisu Bosnjaci Srbi, da laprdaju.Uglavnom, bio bi rat, i brza traktorijancija ili traktordzije.Hm, nema veze.Vazna je tuzba uskoro.A poslije, zna se
bobparker
03.02.2007., 22:36
Kolko se ja sjećam BIH postoji kao država sa autonomnim entitetima pod europskim protektoratom.Dok je EU protektorata, sigurno nema proglašenja nezavisnih republika ili čega već što je već tamo,a protektorat će trajat još doooosta dugo...
To si u pravu, ovdje na nasim prostorima EU drzi kontrolu.
A znas i sam da zbog velikih nesuglasica pitanje je koliko ce jos funkcionirati slozno. Sto ce biti poslije toga, vidjecemo.
jamison
03.02.2007., 22:44
Bila je i Hrvatska, pa evo sada.Igrajmo se ja i ti igre, nadji Srbina, pa krecemo sada.Nema to veze, samo jedan zatupljeni lik, kojem zemlja je u ku... zeli da prikaze, neki status.Nama je vazna tuzba, a politicke implikacije tuzbe, ako bude u nasu korist, ce ionako reci svoje.A ti laprdaj, jos par sedmica, ionako non-stop tp radis.
Bosna je i situaciji ''Rsk'' 1995.Ovo je bilo zaustaviti rat.Nikakav stalni mir.A ti se zanosi da ce ti Srbi pomoci iz Srbije, u slucaju novog rata.Ima nesto, sto Srbima vezu ruke totalno, da pomogne Bosanskom gedzi poput tebe.Zovu se Albanci, i oni nemaju demografski problem.Dovoljno je samo da Albanija, Britanija i Amerika priznaju Kosovo, Srbija je demografski i vojno slaba, a i nema ljudstva da ratuje na dvije strane.Sto znaci, nema vise ''dobrovoljaca'' i kradje, kao prosli put, a i samo znate, bez pomoci Srbije, vas manji cetnitet ce propasti za par dana.Izgleda ti ne gledas u REALNOST.Realnost, je da vi nemate nikakve sanse za pripajanje Srbije, sem rata, a da budemo iskreni, u deceniji 1996-2006, mi smo nakupili se oruzja.
jamison
03.02.2007., 22:48
No srbadijo ovo je tek pocetak. Za par sedmica stize presuda u vezi tuzbe RBIH protiv serimo za agresiju i genocid pa onda ide genocidna tvorevina pa odstete....
Jadnici se sad zanose podjelom Kosova i pripajanjem.Vidis kako je bolestna ta nacija.To je trebalo 1999, zauzeti i isamarati, uzeti Beograd.Nacizam je pobjeden u 2 svjetskom ratu, Njemci su bili ponizeni, tolika nacija 10 godina.Srbiju je trebalo pregaziti i okupirati, i vaspitati onu mladju generaciju Srba u vezi REALNOSTI, jer izgleda pocinju polahko da gube vezu sa sobom, a kamoli s tim.
Kostunica ne da Kosovo, ali kada je sa Kalasem, bio iznad Sarajevo, mislio je da je Srbija.Da je entitet, a tako kaze, entitet ''Srpska'' tako politicki jaka, vec bi imala neku podrsku na zapadu.To i nije vazno.Ja tim ljudima, mogu da nacrtam, sta ce biti, ali oni ce uvijek po svom.I pitaju se ljudi, sto ih nema u silnim drzavama i pokrajinama.Na duze staze, oni ionako rade za nasu korist.
Dr.med.prd.
03.02.2007., 22:49
Nadam se da ce bivsi sverceri oruzjem i drogom, a sada kosovski politicari svoje mesto prepustiti mladim i obrazovanim Albancima, koji nisu ogrezli u prljavim radnjama koje su sprovodile sadasnje ikone kosovske `slobode`.
Nadam se i da ce uspeti od Kosova da naprave stabilno gradjansko drustvo, koje ce pocivati na modernim evropskim prinicpima, i da ce to biti jedna tolerantna multi-nacionalna sredina. Steta sto je odmah po objavi predloga Martija Ahtisarija doslo do kamenovanja srpske skole, te do napada na devojku u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Da li podrzavas povratak prognanih i raseljenih lica, koji su utociste potrazili u kolektivnim centrima sirom Srbije ?
Sjećam se jednog priloga sa televizije,negdje tamo početkom rata u hrvatskoj kad su srbi počeli otvoreno ubijati albance i vršiti represiju...intervju je bio sa jednim ondašnjim istaknutim albanskim intelektualcem na kosovu ne sjećam mu se sad imena.Uglavnom čovjek je rekao kako se vrši ubojstva albanskih intelektualaca i da ljudi nestaju preko noći te da je to što se radi smišljena srpska politika u kojoj srbi žele uništiti cijelu albansku intelektualnu elitu tako da sljedećim generacijama albanaca nema tko objasniti što im se dogodilo.
Eto takva je situacija na kosovu bila ali ta rečenica dobro oslikava ta vremena u globalu.
Ukoliko su sadašnji albanski političari i politička elita zaista na razini "švercera oružjem i drogom" u što sumnjam jer je takva četnička RTS propaganda poznata i iz epizode sa hrvatskom,onda je za to isključivo i opetovano kriva sama srbija sa svojom dugogodišnjom politikom nasilja prema kosovskim albancima.
bobparker
03.02.2007., 22:53
Bila je i Hrvatska, pa evo sada.Igrajmo se ja i ti igre, nadji Srbina, pa krecemo sada.Nema to veze, samo jedan zatupljeni lik, kojem zemlja je u ku... zeli da prikaze, neki status.Nama je vazna tuzba, a politicke implikacije tuzbe, ako bude u nasu korist, ce ionako reci svoje.A ti laprdaj, jos par sedmica, ionako non-stop tp radis.
Bosna je i situaciji ''Rsk'' 1995.Ovo je bilo zaustaviti rat.Nikakav stalni mir.A ti se zanosi da ce ti Srbi pomoci iz Srbije, u slucaju novog rata.Ima nesto, sto Srbima vezu ruke totalno, da pomogne Bosanskom gedzi poput tebe.Zovu se Albanci, i oni nemaju demografski problem.Dovoljno je samo da Albanija, Britanija i Amerika priznaju Kosovo, Srbija je demografski i vojno slaba, a i nema ljudstva da ratuje na dvije strane.Sto znaci, nema vise ''dobrovoljaca'' i kradje, kao prosli put, a i samo znate, bez pomoci Srbije, vas manji cetnitet ce propasti za par dana.Izgleda ti ne gledas u REALNOST.Realnost, je da vi nemate nikakve sanse za pripajanje Srbije, sem rata, a da budemo iskreni, u deceniji 1996-2006, mi smo nakupili se oruzja.
Jas, ja sam Srbijanac i mi proizvodimo oruzje.
Ono ima i vijek trajanja znaci pola toga sto imate je korodiralo.
Vojsku nemate a ni ljudstva za rat.
Dovoljan je i referendum.
Kosovo bi rado bi trampio za RS.
Henry_Kinasky
03.02.2007., 23:01
Sjećam se jednog priloga sa televizije,negdje tamo početkom rata u hrvatskoj kad su srbi počeli otvoreno ubijati albance i vršiti represiju...intervju je bio sa jednim ondašnjim istaknutim albanskim intelektualcem na kosovu ne sjećam mu se sad imena.Uglavnom čovjek je rekao kako se vrši ubojstva albanskih intelektualaca i da ljudi nestaju preko noći te da je to što se radi smišljena srpska politika u kojoj srbi žele uništiti cijelu albansku intelektualnu elitu tako da sljedećim generacijama albanaca nema tko objasniti što im se dogodilo.
Eto takva je situacija na kosovu bila ali ta rečenica dobro oslikava ta vremena u globalu.
Ukoliko su sadašnji albanski političari i politička elita zaista na razini "švercera oružjem i drogom" u što sumnjam jer je takva četnička RTS propaganda poznata i iz epizode sa hrvatskom,onda je za to isključivo i opetovano kriva sama srbija sa svojom dugogodišnjom politikom nasilja prema kosovskim albancima.
Ti kao da si sa Marsa pao.
Kosovski Albanci, ljudi koji su odbijali da se ukljuce u drustveni zivot SFRJ i dok je Broz, kum svakog 10 albanskog deteta, covek koji im je omogucio da kolonizuju tu regiju, bio ziv. Ljudi koji su `81. napravili masovne demonstracije iako je tada Milosevic bio americki bankar, demonstrirala je nac. manjina koja je imala autonomiju, fakultete, jezik....i sve ostale privilegije.
Od mene niko nije cuo osporavanje zlocina nad albanskim civilima, pa videli smo svi hladnjace i masovne grobnice u Batajnici, znamo svi da je dole osim policije bilo i paravojnih formacija koje su bile sastavljene od najgoreg sljama...
Ali da li to amnestira Haradinaja, Cekua ili Tacija, da li to amnestira proterivanje 300 000 ljudi, ubistva, spaljivanje crkava i kuca, da li to amnestira bezbrojne teroristicke akcije ?
Prestanite da lupetate gluposti o ugrozenosti Albanaca u SFRJ, kakva jebena ugrozenost ?
Kada je dosao Milosevic opet je prica o ugrozenosti bila budalastina, sve do `97. ali to je vec druga prica. Osim pomenutih terorista, za stanje u rektumu Evrope (Kosovu) kriva je itekako zvanicna politika Srbije, i to ne samo u SFRJ, i nije samo kriv Broz, vec ignorisanje problema plemenskih zajednica za juga skoro ceo vek.
Kosovo je gangrena koja je zahvatila nogu bolesnika, iako vlasnika tela mnoge uspomene vezu za nogu, i ima prelepe tetovaze na istoj, ukoliko ona ne bude ampiturana, pacijent ce umreti.
A o `cetnickom` RTS-u, nemoj meni da pricas, nego idi citaj knjige `Istina o ustasama i domobranskom pokretu` sto se reklamira na HRT-u, i uzivaj.
Kad na godisnjicu pada Vukovara na cetnickoj televiziji opet bude dokumentarna emisija, javi cu ti da pogledas.
jamison
03.02.2007., 23:04
Jas, ja sam Srbijanac i mi proizvodimo oruzje.
Ono ima i vijek trajanja znaci pola toga sto imate je korodiralo.
Vojsku nemate a ni ljudstva za rat.
Dovoljan je i referendum.
Kosovo bi rado bi trampio za RS
Jos gore, mislio sam da si bas onaj originalan.Jer oni vise gluposti valjaju od nasih Bosanskih.Ma, ti bi trampio, ali ustav Srbije kaze drugo.I nema trampe
Vi proizvodite oruzje?
Cz starudija?Pistolj(Samokres).To je jadno.Pa, znam kako i to funkcionise.
Referendum je bio 1992.I znamo, sta su Srbi rekli na to.Mi, cemo pokazati, isti oblik suradnje, kao vi 1992.A ovo vise nije 1992.Ti zamisljaj da jeste.Naravno, tjesi se ti, ali dan presude dolazi.Jos samo par dana gedzo.Pa, vidi onda sta i ko je u pravu.Ja ili ti.Da ja i ti ne trolujemo, odgovori mi na ovo pitanje, za par sedmica.
Vi izgubite 30 000 ljudi demografski.
30 000x5 godina je 150 000 Srba manje
Vise nego sto Kragujevac ima stanovnika.Za 7 godina, izgubite grad velicine Nisa, a sve vam gore ide.
Nemamo ljudstva kao i 1992.A sad nema embarga.Haj, dok ti ove godine izlaprdas svoje, bit ce 30 000 Srba manje.
:)
Honesty
03.02.2007., 23:05
To nije tacno sto kazes jer tih politicari su najzaslizniji za oslobodjenje Kosova od Srbske fasisticke drzave .Normalno da vlast treba popustiti mladima jer oni su veoma pametni i skolovani.Danas oko 800 albanaa studiraju po evropi i USD.Drogom trguju vasi politicari jer u ratu na Kosovu vase jedinice upotrijebili drogu pa su krenulu na napade.
Nadam se i da ce uspeti od Kosova da naprave stabilno gradjansko drustvo, koje ce pocivati na modernim evropskim prinicpima, i da ce to biti jedna tolerantna multi-nacionalna sredina.
Kosova jeste demokratska ,tolerantna i bice moderna evropska srzava.
Steta sto je odmah po objavi predloga Martija Ahtisarija doslo do kamenovanja srpske skole, te do napada na devojku u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Ja nisam cuo za to ,ali i srbi treba prestati sa iluzijama i priznati realnost.
Da li podrzavas povratak prognanih i raseljenih lica, koji su utociste potrazili u kolektivnim centrima sirom Srbije
Ja sam sa svaki zivi u svoje ,ali ti srbi nece se vratiti ,jer jednom sam ti rekao ,da vecina njih su se mesali i cinili stravicne zlocine nad albancima
electroclash
03.02.2007., 23:12
To nije tacno sto kazes jer tih politicari su najzaslizniji za oslobodjenje Kosova od Srbske fasisticke drzave .Normalno da vlast treba popustiti mladima jer oni su veoma pametni i skolovani.Danas oko 800 albanaa studiraju po evropi i USD.Drogom trguju vasi politicari jer u ratu na Kosovu vase jedinice upotrijebili drogu pa su krenulu na napade.
Ja nisam cuo za to ,ali i srbi treba prestati sa iluzijama i priznati realnost.
Ja sam sa svaki zivi u svoje ,ali ti srbi nece se vratiti ,jer jednom sam ti rekao ,da vecina njih su se mesali i cinili stravicne zlocine nad albancima
A ti si kao bio/la na Kosovu znas da ce Kosovo postati moderna Evropska drzava.Tamo prodaju zene jedni drugima,javne kuce su na svakom koraku,deca prodaju drogu...
A ti si kao bio/la na Kosovu znas da ce Kosovo postati moderna Evropska drzava.Tamo prodaju zene jedni drugima,javne kuce su na svakom koraku,deca prodaju drogu...
ko kod nas u kvartu:eek:
bobparker
03.02.2007., 23:13
Jam, evo ti link, vezica,zakackica, kako vec kazete pa odaberi nesto od Zastava-Arms. http://www.zastava-arms.co.yu/srpski/vojni.htm
A ako si mislio na presudu onog suda u Hagu, uzmi olovku i napisi propalo, pa podvuci dva puta. A zasto sacekaj pa ces videti.
U pravu si za 1000000000 godina bice manje Srba, a mozda ih nece ni biti..
Henry_Kinasky
03.02.2007., 23:18
Dakle fanatik Ceku, legionar Haradinaj, i vodja OVK Taci, predstavljaju oslobodioce i svetle licnosti u svesti kosovskih Albanaca.
Hvala na iskrenom odgovoru, i na rasparcavanju svih mojih iluzija da na Kosovu ne zive ljudi koje sam gledao na RTS-u devedesetih.
Evo sta mi kaze decko na drugoj temi :
Burazeru,najiskrenije.Nije bilo zlocina cak ni prema Srbskom zivlju ,a da ne pricam o drugim ne albancima.
Hvala obojici na odgovorima.
Ako padne poneka bomba, rokne se po neki deda, srusi poneka crkva, kamenuje poneka skola ili granatira neki autobus, svakako da su to sve karakteristike modernih drustava i nuzna zla kroz koje prolaze i Norveska i Luksemburg.
Nadam se, ponavljam. da ce biti moderna evropska drzava, ali ti me svakim svojim postom demantujes i rusis moje `nade`.
To je laz. Oni za koje postoji sumnja da su ucestvovali u zlocinima sede u Haagu, ili u srpskim zatvorima.
Apsolutna glupost je da su srpski civili ucestvovali u zlocinima, jer uopste nisu ratovali. Ratovala je policija, vojska, i paravojska, a Srbi sa Kosova nisu u tome ucestvovali.
Uopste necu da se upustam u analizu toga sto si rekao kako bih te demantovao, ali to sto si rekao nije istina.
Dr.med.prd.
03.02.2007., 23:25
Još nisam čuo obrazloženje na moju tvrdnju da je sve što se događa sa Kosovom danas isključivo posljedica dugogodišnje srpske Miloševićevsko-Šešeljevske politike etničkog čišćenja na prostoru bivše jugoslavije.Tito je naselio Albance?Pa čak da je to istina
je li to možda povod za genocid?
štancer
03.02.2007., 23:38
Stvar je prosta.
Svijet je prihvatio RS, sto je problem da prihvati i neovisnu RS sa zabranom ujedinjenja sa Srbijom, kao Kosovo sa Albanijom..
Ponovit ću što sam rekao i na drugoj temi:
Kosovo stvarno nije hrvatska stvar niti povezana s nama - ali se niti jedna politička i državna situacija bilo gdje u svijetu NE može izjednačavati, jer su to nonsensi. I stvarno nemam izražen stav o nezavisnosti istog. Bilo je ustavna jedinica bivše države ali i Srbije, a imalo je apsolutno većinsko albansko stanovništvo.
RS je pak na etničkom čišćenju najgoreg ranga nastala potpuno umjetna tvorevina - nikad povijesno, ičim ili ijednim razumnim argumentom utemeljena.
Timor nije isto što i Kosovo, Kosovo nije isto što i Hrvatska, Slovačka ili Ukrajina, RS nema čak veze ni s razumom, a kamoli s nečim drugim.
Nema dvije iste situacije niti rješenja mogu biti takva.
Imao sam doduše simpatije, kao i svaki čovjek, kad sam preko TV-a gledao rijeke i rijeke albanaca kako pred srpskom ofanzivom nadiru na granice makedonije, albanije i kako se u onom nepreglednom mnoštvu šatora, u blatu, vjetru i hladnoći - rađaju djeca i umiru starci. Doslovce je to snimila HTV (Stubljar imao prilog). Onakvo more očaja i ljudskih sudbina jedino valjda Srbijanci nisu nikad vidjeli na svojim TV-ima.
Što ponavljam, nema veze sa razrješenjem kosovskog pitanja, ali najmanje sa raznim ridikuloznim i nakaradnim "republikama srpskima".
bobparker
03.02.2007., 23:45
Stan, nema dvije iste situacije, ali tocke zakona su iste za sve.
Kradja se mora osuditi i kazniti, bez obzira na okolnosti.
Ako se to ne desi svako ce tumacit zakone kako mu odgovara.
Ili da uprostim Srbija nije nista manje drzava od Bosne ia za drzave vaze ista prava u medjunarodnim odnosima.
Tacno je da RS nije povjesna ali sada jeste, i samim tim moze traziti neovisnost.
štancer
04.02.2007., 00:20
Stan, nema dvije iste situacije, ali tocke zakona su iste za sve...kradja...
Ne kužim ja kaj si ti htio reći, ali ti je vrlo jednostavan i ponovljen odgovor da nema dvije politčki-povijesno-međunarodnopravno isti situacije, niti je meni u džep ili iz džepa što se točno riješi oko Kosova, niti sam za ikakva dvostruka načela, ako je nešto sa svih strana usporedivo.
Što se međunarodnih odnosa tiče države su dobivale nezavisnost (ili nisu) iz stotina različitih situacija različito ocijenjenih od UN-a, a mora se poštivati samo nekoliko osnovnih načela koja neću elaborirati - no, jedno je da ta *država* poštuje međunarodno pravo a odluke VS UN su ultimum istog. I najvažnije - da je UN prihvati. E sad vidi što je po pitanju izgleda BiH odlučio UN - a još važnije - bi li prihvatio (i to protivno vlastitoj odluci gdje je mjesto RS) , da taj na ljudskim kostima nastali i etnički daleko očišćeniji entitet u BiH (jednu moralnu degradaciju svega što su proklamirana načela UN), postane još i nezavisna država? osim ako si totalno neobjektivan, pa imaš viziju koje bi države i bez međunarodnog prava i na svoju ruku prihvatile takvu RS za koju ti navijaš.
Tacno je da RS nije povjesna ali sada jeste.
Contradictio in adjecto.
Fakat misli glavom dok pišeš
bobparker
04.02.2007., 00:45
Ne kužim ja kaj si ti htio reći, ali ti je vrlo jednostavan i ponovljen odgovor da nema dvije politčki-povijesno-međunarodnopravno isti situacije, niti je meni u džep ili iz džepa što se točno riješi oko Kosova, niti sam za ikakva dvostruka načela, ako je nešto sa svih strana usporedivo.
Što se međunarodnih odnosa tiče države su dobivale nezavisnost (ili nisu) iz stotina različitih situacija različito ocijenjenih od UN-a, a mora se poštivati samo nekoliko osnovnih načela koja neću elaborirati - no, jedno je da ta *država* poštuje međunarodno pravo a odluke VS UN su ultimum istog. I najvažnije - da je UN prihvati. E sad vidi što je po pitanju izgleda BiH odlučio UN - a još važnije - bi li prihvatio (i to protivno vlastitoj odluci gdje je mjesto RS) , da taj na ljudskim kostima nastali i etnički daleko očišćeniji entitet u BiH (jednu moralnu degradaciju svega što su proklamirana načela UN), postane još i nezavisna država? osim ako si totalno neobjektivan, pa imaš viziju koje bi države i bez međunarodnog prava i na svoju ruku prihvatile takvu RS za koju ti navijaš.
Contradictio in adjecto.
Fakat misli glavom dok pišeš
Htio sam reci ono sto sam rekao.
Ili da uprostim Srbija nije nista manje drzava od Bosne i za drzave vaze ista prava u medjunarodnim odnosima.
Genocida nema u nijednoj presudi Haga.
RS je priznata posle "genocida", i kao takva ima sva prava na postojanje i opredeljenje za svoju buducnost.
Ni mi nismo mogli postat povjesni dok nismo rodjeni. (objasnjenje na contradictio))
Stan, nema dvije iste situacije, ali tocke zakona su iste za sve.
Kradja se mora osuditi i kazniti, bez obzira na okolnosti.
Ako se to ne desi svako ce tumacit zakone kako mu odgovara.
Ili da uprostim Srbija nije nista manje drzava od Bosne ia za drzave vaze ista prava u medjunarodnim odnosima.
Tacno je da RS nije povjesna ali sada jeste, i samim tim moze traziti neovisnost.Genociditet nema ama bas nikakvo pravo, niti historijsko, niti legitimno. Mora se ukinuti i sto je jos vaznije od same forme, mora se totalno izmijeniti etnicka slika koja tamo sad vazi. Ono kako ja to sve posmatram je da je Dayton shit za Bosance i nama nikako ovako ne odgovara stanje. Ja npr. nista ne bi imao protiv da se Bosna fino podijeli na tri dijela da se etnicki napravi ravnoteza koja vlada danas svugdje izvan teritorija gdje vladaju Bosnjaci i kud koji mili moji. Onda prema Srbima napraviti kineski zid i vize cak i za diplomate, ALI jedini tu moj problem se zove postotak. Bosnjacima SAMO i nikako drukcije najmanje toliko koliko ih je bilo 1991 u procentima u suprotnom pisi propalo.
To sto zvanicni podzemni Beograd sanja da ce dobiti stari bosnjacki grad Banjaluku kao nagradu sto su rasturili Balkan uzduz i poprijeko i isporucili zapadnoj Europi oko tri miliona izbjeglica, mislim da je iluzija koju ce vrlo skupo platiti prvenstveno Srbi iz BiH. Posto ih poznajem prije ili kasnije i pored svog tipovanja nekih zapadnih politicara, oni ce ici na odvajanje i to ce biti POCETAK KRAJA SRBA U BiH. Jednu stvar Srbi moraju shvatiti, a to je da sa 49% BiH teritorije, dok bi Bosnjacima pripalo 24% teritorije TO NECE NIKAKO ICI. Mogu ici u Srbiju ali na traktoru. Svaki Bosnjak zna bude li sprcen na 24% teritorije da tu nema zivota i zato je RATNA OPCIJA NEMINOVNA. Svaki onaj europski politicar koji bude nesto tako zagoravao mora znati da ce krvi biti do koljena, a nakon toga je najmanje bitno cije.
BiH se mora napraviti kao ravnopravna drzava sva tri naroda ili ce biti na kraju biti rat, u BiH se moraju ponistiti rezultati rata ili cemo prije ili kasnije rat
Vrlo je malo ne-ratnih opcija u BiH. Uglavnom medjunarodna zajednica treba zaokrenuti svoju politiku prema BiH za 1500%. Od podrzavanja rezultata genocida ka totalnom ponistavanju rezultata rata u svim sferama od iseljavanja onih koje su Srbi naselili od rata pa ovamo, pa do totalnog ukidanja svih simbola, naziva i imena ulica, gradova i trgova koje su Srbi u procesu posrbljavanja bosanske teritorije radili u zadnjih 15 godina. Jedina opcija u BIH koja nece prozivesti rat u narednih dvadeset godina u BiH je ustav po europskim standardima, totalno odsrbljavanje 49% BiH teritorije koje danas zovemo genociditet. Sve ostalo vodi u sukob koji ce rezultovati opstim ratom za koji ce zadnji biti djecija igra, pogotovo kad se uzme u obzir da ratni zlocince MZ nije kaznila, da su glavni planeri ratnih zlocina nisu kaznjeni kao npr. Milosevic, Jovic, Adzic, Karadzic, Mladic, Cosic itd, a za neke kao Milosevic da i nema nikakve sanse da ih pravda stigne.
Poruka koju nam je vijece sigurnosti poslalo u zadnjih 15 godina je vise nego jasno i ona kaze da se isplati ratovati, da se isplati praviti ratne zlocince, da se isplati pljackati, "etnicki cistiti", posrbljavati pardon naseljavati teritorije, silovati, ubijati, masakrirati i ako sve to odradis kako treba da se mozes nadati postotku od 49% i da je mozes nazvati Republika Bosnjacka, Republika Srpska ili Republika Hrvatska itd.
bobparker
04.02.2007., 01:09
Evo kako ja mislim
Hrvati ce se vremenom iseljavati iz Bosne i nece imati interesa da ratuju kao u proslom ratu. Znaci ostace Bosnje same sa Srbima uz obilato mesanje Srbije. Sumnjam da ce nesto uraditi, jer Srbija posle kosova i Haga nema vise medjunarodnih problema.
A vracanja na staro ne moze biti, niti se tocak istorije vratiti unazad, cuo sam za mnoge stvorene drzave, ali ne i za jednu ukinutu.
O granicama i postotcima se dogovorite, sve je bolje od rata.
štancer
04.02.2007., 01:17
RS je priznata posle "genocida"
Mala pošalica sa "" ti je zgodna ali jedno je da ste iznuđeno dobili na ljudskim kostima i sl. pošalicama ;) (http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/karadzic/atrocities/map.html) sagrađen dio unutar jedine od međunarodne zajednice priznate države - BiH (DAKLE NISU "ISTE"), k tome odlukama te iste zajednice sve više ukidan entitet - a potpuno drugo je od VS UN ili drugih zemalja priznata nezavisnost, kojoj se jedino vi na ovoj kugli zemaljskoj iskreno nadate. Ni Srbija nije više luda ratovati za vas, možemo se kladiti.
Ni mi nismo mogli postat povjesni dok nismo rodjeni. (objasnjenje na contradictio
:confused:
Gle bosanski "logičaru" - povijesnost se ne dobiva pukim rađanjem i to kao na papiru izmontiranog i iz palca isisanog dijela neke države.
Za povjesnost treba proteći i povijesno vrijeme. U kojem ti, dok tako čekaš da prođe stoljeće, dva - treba nešto više od pukog papira kojim te netko proglasio dijelom neke države, a o poštivanju međunarodnonog humanitarnog prava i istinskom povratku preko polovice stanovništva (što ne paše, jer jeb'ga onda više nije "srpska") na što ste tisuću puta upozoreni i na općenito dokazivanje da si organizacija ljudi vrijedna spomena, neću ni pričati.
Tak da ni ne morate špekulirati, bolje da se, u međuvremenu dok vam guzice ne odrvene od tog čekanja, okrenete prvim susjedima unutar države čiji ste dio i nekaj korisno radite na tim i drugim pitanjima.
bobparker
04.02.2007., 01:55
I Hrvatskoj sve najbolje jer obe dvije srzave mnogo smo davali za tu neovisnost
Jos jednom svima hvala
Hon ne mlati kad jos nisi dobio nezavisnost.
Kakva cestitka, ima da castis.
A ti kao volis Hrvate. Zanimljivo.
balkanac
04.02.2007., 11:27
Ponovit ću što sam rekao i na drugoj temi:
Kosovo stvarno nije hrvatska stvar niti povezana s nama - ali se niti jedna politička i državna situacija bilo gdje u svijetu NE može izjednačavati, jer su to nonsensi. I stvarno nemam izražen stav o nezavisnosti istog. Bilo je ustavna jedinica bivše države ali i Srbije, a imalo je apsolutno većinsko albansko stanovništvo.
Ustavna jedinica (autonomna pokrajina), ali ne republika i to od 1974. Kosovo nije unijelo u SFRJ svoju drzavnost, za razliku od republika.
Prije par dana je covjek koji je ucestvovao u pisanju optuznice za milosevica rekao upravo to. Ako zelis naci cu ti link.
Nijedna situacija nije ista ali se pravila iz jedne mogu primijeniti na drugoj. To je ta pandorina kutija za citav svijet pa i BiH.
Danasnja RS je imala vecinsko srpsko stanovnistvo i 1991.
Ustavna jedinica (autonomna pokrajina), ali ne republika i to od 1974. Kosovo nije unijelo u SFRJ svoju drzavnost, za razliku od republika.
Prije par dana je covjek koji je ucestvovao u pisanju optuznice za milosevica rekao upravo to. Ako zelis naci cu ti link.
Nijedna situacija nije ista ali se pravila iz jedne mogu primijeniti na drugoj. To je ta pandorina kutija za citav svijet pa i BiH.
Danasnja RS je imala vecinsko srpsko stanovnistvo i 1991.Ne znam sta uporno poredite Kosovo sa republikama? Da Kosovo nema nikakvu pravnu osnovu se otcijepiti od Srbije i nije unjelo nista u bivsu drzavu kao republike, medjutim i ali kao priznata autonomna pokrajina bilo je jedna politicka cjelina sa izrazitom vecinom Albanaca. Cak ni to nije dovoljno za odvajanje da vi Srbi niste pokusali istrijebiti Albance sa Kosovo, tacnije njih dva miliona. I tu dolazi do kvake, da li Kosovo ostaviti u Srbiji i rizikovati da dodje novi Milosevic na vlast (sto je kod vas uopbicajena stvar) i da ih opet pokusa isporuciti Europi ili da se ide na otcijepljenje Kosova gdje bi velika vecina Albanaca sa Kosova bila zasticena, a zapadna Europa sigurna da nece za par godina dobiti dva miliona izbjeglica u roku od par dana.
Pravno nema osnove, legalno ima itekako. Pa jebiga htjeli ste ih potamaniti ili sve istjerati. kako sam ranije napisao, sami pali i sami se ukokali.
balkanac
04.02.2007., 12:09
da se ide na otcijepljenje Kosova gdje bi velika vecina Albanaca sa Kosova bila zasticena, a zapadna Europa sigurna da nece za par godina dobiti dva miliona izbjeglica u roku od par dana.
.
Sada je Europa sigurna jedino da je dobila distributivni centar narkotika.
TetovaChat
04.02.2007., 12:17
Sada je Europa sigurna jedino da je dobila distributivni centar narkotika.
... a kokain iz Kolumbije u kantama sa polikolorom, Mk policija je na granici izmedju Kosova i Makedonije zaplijenila oko 460 kg KOKAINA:eek: koji je pripadao Srpskoj Mafiji (cita: Srpskoj Dobrovoljackoj Gardi), na putu za Grcku oni su iz luke Bar pokusali transport kokaina do Skoplja i zatim za Solun...
Ne kenjaj vec iznosi cinjenice :mad:
TetovaChat
04.02.2007., 12:20
Politički analitičar Desimir Tošić u emisiji Otvoreno o Kosovu
Kosovo nije srpska pokrajina
Mi moramo da se oslobodimo ideje da možemo da vladamo teritorijom na kojoj imamo 2 do 3 % stanovništva. To nema nigde na svetu.
S druge strane, mi moramo da mislimo o tome kako da ovaj kolektiv uzdignemo saradjujući sa nekima u svetu koji nam mogu pomoći. I to ne na pitanju teritorija nego na pitanju razvoja – kulturnog, političkog i ekonomskog.
Potpuno je netačna tvrdnja da je Kosovo bilo uvek u Srbiji. To je istorijska neistina. Mi smo stigli na Kosovo krajem 13. veka i razvijali se tamo. Ima jedna stvar koja zbunjuje – taj naš razvoj je vrlo bogat i to ne samo po broju crkvenih i istorijskih spomenika, nego i u privrednom smislu. NI na jednom prostoru se Srbi nisu tako brzo razvili kao na Kosovu. Ali je to kratko. I sem to malo stanovništva što je ostalo, nema ničega što može da nam da neko istorijsko pravo na Kosovo.
Niko više ne može da vlada teritorijom na kojoj nema svoje stanovništvo. Kad bi ste vi ovoj dvojici srpskih predstavnika u Kosovskoj Mitrovici dali vlast oni bi to jedva dočekali. Ali to se nikada neće dogoditi. Srbi i Srbija nikada na Kosovu neće imati vlast kao što je to bilo 1912. ili 1941. godine.
Smatram super glupošću kada na televiziji čujem da se govori o „južnoj srpskoj pokrajini“. Tamo ima Srba kao što ima Srba u Hrvatskoj. Ali to nije srpska pokrajina. Ili druga glupost kada neko kaže – ne damo Kosovo. Kako možete da ne date nešto što nemate u ruci. Kosovo u ovom trenuku pripada UN. I naš najveći domet je da uz pratnju policije odemo do nekog manastira na Kosovu. Kako možete da ne date nešto što nemate?
Teritorije danas nemaju onu vrednost koju su imamle početkom 19. veka. Mi hoćemo da ogradimo nešto, da napravimo kineski zid. Teritorije postoje, kao što države postoje, ali to je sve u jednom promenjenom obliku u jednoj promenjenoj politici. Važno je, kada dodje do Evrope, to ne bude ni pre nas, ni posle nas, nego da to bude u isto vreme. Tako će se granice Kosova i Srbije bar teoretski izbrisati i one će morati da se izbrišu. Tako će i taj naš bol biti lakši.
Svakog čoveka kad pitate, on će iskreno i potpuno pesimistički da vam kaže da od Kosova nema ništa, da je to potpuno propala stvar. Ali kad treba javno da se izjasni on to neće da kaže. Ja mislim da je to pogrešna politika. Prava politika je da vi prihvatite činjenice i da iskoristite činjenice za svoje i ošte dobro.
U medjunarodnoj politici će biti uvek nepravde. U jednom trenutku vi dobijete više nego što ste se nadali. Ja mislim da ćemo sada na Kosovu dobiti više nego što smo se nadali. Ali poredjenje Kosova i Republike Srpske ne stoji. Ja lično ne mislim da će ova konstelacija u Bosni još dugo ostati. Ali to nije isto kao na Kosovu. To su dve potpuno različite stvari.
----------------------------------------------------------
:top: :top: :top: :top:
Mislim da se srpsko javno mnjenje već pomirilo sa gubitkom Kosova, ali da to ne sme još da sebi prizna. Međutim, moraće da se pomiri sa činjenicom da Kosovo već davno nije srpsko. Kosovo nije bilo srpsko već ni 1912. godine.Prema prvom jugoslovenskom popisu 1921, 26 odsto tamošnjeg stanovništva je govorilo srpsko-hrvatski a 21 procenta je bilo pravoslavne vere...
To područje je bilo deo zemlje srpskih vladara, ali nije tu počela srednjevekovna Srbija, i na kraju je Kosovo bilo grobnica srednjevekovne Srbije. U svakom slučaju, nezdravo je vezati sadašnji i budući identitet za izgubljene teritorije. Savremena Grčka ne počiva na izgubljenom Carigradu...
Srpska srednjevekovna drzava se nije rodila na Kosovu, nije počela na Kosovu. Teritorijalna vlast potiče iz oblasti izmedju današnje istocne Bosne i Ibarske doline. Nemanjići su zatim pripojili Zetu i oblasti današnje pokrajine Kosovo i Metohija...
STEVAN PAVLOVIĆ, PROFESOR ISTORIJE NA BRITANSKOM UNIVERZITETU SOUTHAMPTON
:s :s :s :s :top: :top:
Henry_Kinasky
04.02.2007., 12:21
... a kokain iz Kolumbije u kantama sa polikolorom, Mk policija je na granici izmedju Kosova i Makedonije zaplijenila oko 460 kg KOKAINA:eek: koji je pripadao Srpskoj Mafiji (cita: Srpskoj Dobrovoljackoj Gardi), na putu za Grcku oni su iz luke Bar pokusali transport kokaina do Skoplja i zatim za Solun...
Ne kenjaj vec iznosi cinjenice :mad:
Kokain je bogataska droga, i normalno je da juznoamericki kartel putem mora snabdeva Evropu tom robom. Kosovo je centar heroinskog kartela iz Azije, centar trgovine ljudima i oruzjem.
Pa svi istaknuti politicari tog rektuma Evrope su bivsi komandanti teroristicke organizacije, legionari, ratni zlocinci i trgovci oruzjem.
Ajde uozbilji se, znas o cemu pricamo ne pravi se lud.
TetovaChat
04.02.2007., 12:24
Mali podsetnik...
Lavrov: Putin nije najavio veto
Brisel, Vašington, Moskva, Pariz -- Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov rekao da Vladimir Putin nikada nije rekao da će Rusija za Kosovo upotrebiti veto u SB.
Lavrov je u intervjuu "Špiglu" precizirao da je ruski predsednik rekao kako bi odluka da Kosovo dobije nezavisnost "bez obostrane saglasnosti" bila bez presedana u posleratnoj istoriji.
On je, takođe, rekao da predloge specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija ne treba videti kao ultimatum, već osnov nastavka pregovora o Kosovu.
Šef ruske diplomatije je juče, posle posete Vašingtonu, izjavio da Rusija i SAD nemaju zajedničku viziju rešenja kosovskog problema. Lavrov je rekao da je Rusija "ubeđena da je kosovski problem neophodno rešavati samo putem pregovora i tražiti varijantu koju će odobriti i Srbi i Priština".
Međutim, prema njegovim rečima, Amerikanci imaju nešto drugačije viđenje tog problema. “Oni smatraju da će sporo rešavanje biti nepravilno i da problem treba rešavati kroz Savet bezbednosti UN", naveo je Lavrov, koji je juče u Vašingtonu razgovarao sa američkim predsednikom Džordžom Bušom.
Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Aleksejev podseća da je Ahtisari Beogradu i Prištini predstavio svoj predlog, ističući da to nikako nije ultimatum. On je za RTS rekao da je svrha predloga da pomogne stranama u pregovorima da postignu kompromis, koji bi bio zasnovan na Rezoluciji 1244.
"Pre svega, ne bih želeo da karakterišem ovu etapu koja sada počinje. Samo bih hteo još jednom da potvrdim da Rusija nikada nije bila ni za kakve veštačke rokove. Smatramo da treba na demokratski način da se formiraju neophodni organi vlasti u Srbiji. I za nas je, opet naglašavam, najvažnija suština, a ne nikakvi rokovi", rekao je Aleksejev.
SAD, EU i NATO podržavaju Ahtisarija
Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana podržao je napore Maritija Ahtisarija, a Beograd i Prištinu pozvao da sarađuju u ostvarivanju predloga za Kosovo izaslanika UN-a. Solana je izrazio očekivanje da će strane postići kompromis.
Visoki predstavnik EU za proširenje Oli Ren podržava sve napore bivšeg predsednika Finske i smatra da je nophodno da Srbi i Albanci počnu sa pregovorima zbog svoje budućnosti u Evropskoj uniji: "Važno je da Beograd i Priština konstruktivno uđu u proces. Potrebno nam je stabilno područje da bi se obezbedila stabilnost na zapadnom Balkanu. Potrebno je osigurati i demokratiju i multietnično Kosovo. Ko god bili stanovnici na Kosovu, oni moraju imati sva građanska prava i dobri uslovi za život".
Predsedništvo Evropske unije podržava nameru Martija Ahtisarija da se neposredno po predaji predloga o statusu Kosova vode intenzivni razgovori.
Andreas Cobel, ambasador SR Nemačke u Beogradu smatra da će Ahtisari podržati sve 'razumne predloge': "Sada je na srpskim političkim liderima da se organizuju tako da mogu da utiču na Ahtisarijev predlog. Potpuno sam siguran da će Ahtisari kao veoma iskusan pregovarač prihvatiti sve razumne predloge. On je taj koji je najzaineresovaniji da dođe do kompromisa koji može da zadovolji obe strane."
Generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer pozdravio je predloge specijalnog izaslanika UN-a i ocenio da Beograd i Priština treba u potpunosti da saradjuju sa Ahtisarijem u duhu fleksibilnosti i kompromisa.
Gruevski: Ahtisarijev plan prihvatljiv za Makedoniju
Dokument koji je specijalni izaslanik UN za Kosovo Marti Ahtisari prestavio vlastima u Prištini, prihvatljiv je za Makedoniju, izjavio je u Skoplju makedonski premijer Nikola Gruevski posle sasatanka sa liderom kosovske opozicije Hašimom Tačijem.
Gruevski je rekao da se upoznao sa sadržinom Ahtisarijevog plana čiju kopiju mu je Tači doneo, ocenivši da će predlzozeno rešenje "pomoći stabilizaciji regiona, i državama da se pripreme za članstvo u EU i NATO".
Tači je zahvalio "makedonskoj vladi zbog korektnog stava prema rešavanju statusa Kosova", dodao da rešenje za Kosovo "neće prestavljati problem ni za koga" i rekao da je Kosovo otvoreno za saradnju sa svim državama.
"Suvereno Kosovo je najbolje rešenje za čitav region", rekao je Tači na konferenciji za novinare u zgradi Vlade Makedonije.
TetovaChat
04.02.2007., 12:27
"Kosovo nezavisno tokom leta 2007."
Priština -- Prištinski list "Koha ditore" objavio agendu dodatnih konsultacija oko konačnog nacrta rešenja za status Kosova.
Kosovo će moći da proslavi prvi dan nezavisnosti sredinom leta ako se plan specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija bude sprovodio kako je i planirano, navodi procene neimenovanih zapadnih diplomata današnji prištinski list "Koha ditore".
Prema tim izvorima, od 5. februara bi trebalo da započne period konsultacija koje će se završiti zajedničkim sastankom 2. marta u Beču, kojem će prisustvovati predstavnici Kontakt-grupe.
Prema Ahtisarijevom dnevnom redu koji detaljno objavljuje "Koha ditore", Priština i Beograd će biti pozvani 13. februara u Beč gde će započeti generalnu raspravu o predlogu rešenja budućeg statusa Kosova, a zatim će se istog dana raspravljati o prva dva aneksa predloga.
Sutradan bi se nastavila rasprava započeta 13. februara, a posle podne bi se raspravljalo o četvrtom aneksu predloga, 19. februara bi se razmatrao peti aneks, 20. februara šesti i sedmi, 21. februara na stolu će biti osmi, a 22. februara deveti, deseti i jedanaesti aneks.
Rasprava o aneksima bi trajala do 23. februara. Zatim bi, tvrdi list, pregovarački timovi imali sedam dana da razmatraju "da li su spremni na druge kompromise", dok bi 2. marta šefovi pregovaračkih timova upoznali članice Kontakt-grupe i Ahtisarija sa svojim stavovima.
List navodi da bi posle toga Ahtisari trebalo da preda svoj predlog Savetu bezbednosti UN.
"Tokom aprila, kada će Velika Britanija predsedavati Savetom bezbednosti, biće usvojena nova rezolucija o Kosovu. Zatim sledi prelazna faza od 120 dana tokom koje će UNMIK nastaviti da administrira Kosovom. Tek posle toga, Kosovo će moći da proglasi nezavisnost", rekli su za prištinski list zapadne diplomate.
List navodi da postoji i drugi scenario u slučaju da Beograd ne saradjuje tokom perioda konsultacija.
"Zapadne diplomate navode da bi nesaradnja Beograda označila apriorno odbijanje, čime bi bila otežana zaštitnička uloga Rusije prema Srbima", navodi list.
:cerek:
balkanac
04.02.2007., 12:30
...
...
"Kosovo je tema kod koje, za razliku od Irana, Iraka i Avganistana, naše razlike u pristupu imaju principijelan karakter", rekao je Lavrov.
Gospodin Lavrov je u izjavi nemačkom listu Špigl rekao da će svaki pokušaj da se plan o budućem statusu Kosova iznese pred Savet bezbednosti biti neuspešan, ukoliko ne bude prihvatljiv i za Srbiju.
http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2007/02/070203_kosovo_russia.shtml
Nedostaje vam podrska u savjetu bezbjednosti za pravu,priznatu nezavisnost.
neki ovdje vise mrze srbe nego sto vole hrvatsku, nezavisno kosovo je opasan presedan koje hrvatskoj moze samo stetiti...
balkanac
04.02.2007., 13:59
neki ovdje vise mrze srbe nego sto vole hrvatsku, nezavisno kosovo je opasan presedan koje hrvatskoj moze samo stetiti...
Hrvatskoj ne moze stetiti. Ona nema regije koja bi potencijalno mogla predstavljati problem.
bobparker
04.02.2007., 14:06
Hrvatskoj ne moze stetiti. Ona nema regije koja bi potencijalno mogla predstavljati problem.
Steti to i Hrvatskoj, a narocito Bosni.
Dal ce Zapad, nekon sto Srbiji otme deo teritorije, traziti jos od Srbije da plati 130-ak mljd € ratne ostete Bosni i Hrvatskoj.
balkanac
04.02.2007., 14:10
Steti to i Hrvatskoj, a narocito Bosni.
Dal ce Zapad, nekon sto Srbiji otme deo teritorije, traziti jos od Srbije da plati 130-ak mljd € ratne ostete Bosni i Hrvatskoj.
Za bosnu se slazem. Za hrvatsku ne.
Hrvatska ionako nije tuzila srbiju.
bobparker
04.02.2007., 14:12
Za bosnu se slazem. Za hrvatsku ne.
Hrvatska ionako nije tuzila srbiju.
Nije, na temi o mirovnini traze 30ak mljd € za ratnu odstetu..
le coq sportif
04.02.2007., 14:43
Kosovo je de facto nezavisno, samo je pitanje kada ce to postati i de iure. A mislim da je za sve, a najpre za Srbiju, najbolje da to postane sto pre. I, da, resenje kosovkog pitanja jeste neka vrsta presedana, ali opet to nije jedini presedan u svetskoj istoriji. Sto se mene tice, da medju kosovskim Albancima postoji malo veca sklonost ka samokritici i da skoro osam godina posle rata tamosnje Srbe tretiraju kao zivotinje, bez problema bih rekao da oni i zasluzuju svoju drzavu.
A da li ce imati neke bitnije posledice za BiH? Kratkorocno nece, osim u glavama ljudi. Ovo bi mogao biti kobni udarac viziji (ponavljam, viziji) BiH koju prihvataju svi njeni narodi. A sto se tice RS i duzine njenog postojanja, ona otprilike postoji koliko i Belorusija, Ukrajina ili Moldova, postoji duze od nezavisne Slovacke, priznat je politicki subjektivitet i narod se navikao na postojanje iste i voli je vise nego sto je voleo Jugoslaviju. Ostaje jos dugo RS, a da li u okviru BiH ili sama, ko zna. Sa Srbijom se pak nece nikada ujediniti.
cuj da iz krajine nismo istjerali srbe ko zna kaj bi bilo......
ali puskaranje u bosni bi jako stetilo hrvatskoj...
Kokain je bogataska droga, i normalno je da juznoamericki kartel putem mora snabdeva Evropu tom robom. Kosovo je centar heroinskog kartela iz Azije, centar trgovine ljudima i oruzjem.
Pa svi istaknuti politicari tog rektuma Evrope su bivsi komandanti teroristicke organizacije, legionari, ratni zlocinci i trgovci oruzjem.
Ajde uozbilji se, znas o cemu pricamo ne pravi se lud.
E kad nesto ovako izvali neko ko pripada vekovnim diplomiranim zlocincima...
Ako Kosovo smatras rektumom zasto ti je toliko stalo do nje?Evo,sad odlazimo... ostaje kloaka.
balkanac
04.02.2007., 15:54
cuj da iz krajine nismo istjerali srbe ko zna kaj bi bilo......
ali puskaranje u bosni bi jako stetilo hrvatskoj...
to je istina.
Henry_Kinasky
04.02.2007., 18:54
E kad nesto ovako izvali neko ko pripada vekovnim diplomiranim zlocincima...
:rofl: Kome pripadam ?
Ako Kosovo smatras rektumom zasto ti je toliko stalo do nje?Evo,sad odlazimo... ostaje kloaka.
Nije mi stalo do Kosova, i da, smatram da je to crna rupa Evrope, i leglo svega sto sam nabrojao.
Ali pre odcepljenja, svim prognanima koji to zele treba omoguciti da se vrate tamo gde su rodjeni, a njihovo pokradeno zemljiste i imovinu vratiti, ili ako zele, platiti im za to.
Crotoxin
04.02.2007., 19:01
Što li će biti kada Srbija za 20 godina ojača i stane jedva na svoje blatnjave i slabašne ekonomske nogice, s Kosovskom neovisnošću?
Opet rat.
Samo Velika Albanija vs. Srbija i CG.:flop:
Što nisu zadržali Kosovo u Srbiji, pa da ju narednih 20 godina je...
walther-P38
04.02.2007., 20:51
Što li će biti kada Srbija za 20 godina ojača i stane jedva na svoje blatnjave i slabašne ekonomske nogice, s Kosovskom neovisnošću?
Opet rat.
Samo Velika Albanija vs. Srbija i CG.:flop:
Što nisu zadržali Kosovo u Srbiji, pa da ju narednih 20 godina je...
A tako će nekako i biti. Još neko vrijeme se srbeki neće osloboditi Kosova i sve će se vrtjeti oko toga.
Privreda u komi, političari korumpuirani, kriminal vlada, mladi ljudi bježe čim završe fakultete, odnosno bježe samo oni najbolji jer ne može baš svako preko granice:rofl:
Sve to nije važno dok je Kosovo u igri. Još će zaostajati jedno desetljeće ili dva, a onda se napokon opametiti.
Onda će im opet svi ostali biti krivi što su toliko zaostali.
walther-P38
04.02.2007., 21:55
Uostalom pridružujem se čestitkama. Napokon ste se i vi riješili...vidi potpis:zubo:
Honesty
05.02.2007., 14:13
.
Kosovski Albanci, ljudi koji su odbijali da se ukljuce u drustveni zivot SFRJ i dok je Broz, kum svakog 10 albanskog deteta, covek koji im je omogucio da kolonizuju tu regiju, bio ziv. Ljudi koji su `81. napravili masovne demonstracije iako je tada Milosevic bio americki bankar, demonstrirala je nac. manjina koja je imala autonomiju, fakultete, jezik....i sve ostale privilegije.
Demokratija i raspada komunizma i totalitarizma u Jugoistocnoj Evropi je pocelo na Kosovu 1981.Tosu bile mirne i demokratske demonstracije sa realnim zahtjevima .Ali tadasnja jugo-srbska vojska i policija brutalno su se reagovali,sa pucnjavama i ubistava , protiv mirnim studentima i narodom.
Ali da li to amnestira Haradinaja, Cekua ili Tacija, da li to amnestira proterivanje 300 000 ljudi
Kazete da su potjerivani 300 000 srba ,pajos 200 000 kazete da su na Kosovu .Toznaci da ste bili 500 000 srba na Kosovu .Zasto lazete na sredinu dana.Vise od 200 000 srba nisu nikada bili na Kosovu.Da svi znaju da vecina srba samovoljno su napustili Kosovu u 1999 jer nisu zeleli da zive pod "okupatorom"-NATO-m ,jer tako su nazvali njihovi politicari,paivecina bezali znajuci sta su radili nad albancima.
Prestanite da lupetate gluposti o ugrozenosti Albanaca u SFRJ, kakva jebena ugrozenost ?
Kada je dosao Milosevic opet je prica o ugrozenosti bila budalastina, sve do `97. ali to je vec druga prica.
Pod srbskom vlascu albanci uvijek su bili ugrozeni ,jer plan za etnicko ciscenje je postojao i daleko prije od milosevica (cubrilovic,Rankovic,Qosiq itd).Srbija nekoliko puta je pokusaoda menja strukturu stanovnika kolonizacijom Kosova .Mnogo srba (kolonizatora )vise od 50 godina su zivjeli na barakama i kontejnerima koji su odnijeli od Srbije,akoji i danas postoje. .
A o `cetnickom` RTS-u, nemoj meni da pricas, nego idi citaj knjige `Istina o ustasama i domobranskom pokretu` sto se reklamira na HRT-u, i uzivaj.
Kad na godisnjicu pada Vukovara na cetnickoj televiziji opet bude dokumentarna emisija, javi cu ti da pogledas.
RTS je jedna od naj sramni "informativni "kuca na svijetu..Na zalost i jasam imao prilike 90-tih godina da gledam ponekad ,RTS uvijekje bavila naj sramama i lazovima izvestajuci o Kosovu ,pa zbog toga i bio na meti NATO-a.
RTS je jedan od glavni aktera sirenja mrznje u prostorima ex-YU
RTS je jedna od naj sramni "informativni "kuca na svijetu..Na zalost i jasam imao prilike 90-tih godina da gledam ponekad ,RTS uvijekje bavila naj sramama i lazovima izvestajuci o Kosovu ,pa zbog toga i bio na meti NATO-a.
RTS je jedan od glavni aktera sirenja mrznje u prostorima ex-YU
ovo si pametno rekao;)
PowerLock
05.02.2007., 14:25
Belicvet, najprije nauci sto znaci Dzamahirija prije nego se pokusavas praviti pametnom razbacujuci se nepoznatim izrazima.
PowerLock
05.02.2007., 14:31
Nevjerovatni su ti Srbi... :D oni bi da se vrate u svaku drzavu u kojoj su radili sranja i zlocine... i jos se ljute kad im se kaze da mozda bas vise i nisu pozeljni... ALO LJUDI: NEMA NATRAG NI NA KOSOVO NI U HRVATSKU! PROSHLA BABA SA KOLACHIMA! :D :D :D
Da svi znaju da vecina srba samovoljno su napustili Kosovu u 1999 jer nisu zeleli da zive pod "okupatorom"-NATO-m ,jer tako su nazvali njihovi politicari,paivecina bezali znajuci sta su radili nad albancima.
Daj bre covece, niko normalan ne spori da Kosovo treba da bude nezavisno. ko je najbolje i za vas i nas, posle svega sto ste vi doziveli od tzv. Vojske Srbije i sto su Srbi trpeli od vas decenijama. A da je tako kao sto prrcas (Srbi samo otisli) ne bi onih par baba (one su cinile zlocine je li?) dole na Kosovu stranci cuvali tenkovima.
Srecna vam nezavisnost, zelim vam da se svi nealbanci dobrovoljno isele, da se strane trupe povuku, granica prema Srbiji hermeticki zatvori i da vi sami pravite drustvo po svojoj meri u kojoj cete sami ziveti. Mozes misliti kakav ce to biti raj, u kome caruju inbred retardi :cool:
KulinBan
05.02.2007., 20:39
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Serbia1941_1944.png
Velika Srbija,ponosno izgovorise na Gazimestanu 1989.godine
slovenka25
05.02.2007., 20:48
:eek:
Au197/79
06.02.2007., 00:20
pa naravno da ne žive samo kosovari, ali znači po tvome di ima 6-7% Srba vaša otadžbina automatski polaže pravo na taj teritorij??? :S Stvarno se zatupljeni...
Uvek se iznenadim koliko neko može biti dilbe.
Kosovac je stanovnik Kosova kao što je Slavnac stanovnik Slavonije. A Kosovar je kao Slavnočina. A na toj teritoriji ima Metohijaca, Kolašinaca, Pomoravaca...
Demokratija i raspada komunizma i totalitarizma u Jugoistocnoj Evropi je pocelo na Kosovu 1981.Tosu bile mirne i demokratske demonstracije sa realnim zahtjevima .Ali tadasnja jugo-srbska vojska i policija brutalno su se reagovali,sa pucnjavama i ubistava , protiv mirnim studentima i narodom.
Kazete da su potjerivani 300 000 srba ,pajos 200 000 kazete da su na Kosovu .Toznaci da ste bili 500 000 srba na Kosovu .Zasto lazete na sredinu dana.Vise od 200 000 srba nisu nikada bili na Kosovu.Da svi znaju da vecina srba samovoljno su napustili Kosovu u 1999 jer nisu zeleli da zive pod "okupatorom"-NATO-m ,jer tako su nazvali njihovi politicari,paivecina bezali znajuci sta su radili nad albancima.
Istina za pretjerivanje u brojevima. Svako ko zna nešto o Kosovu može da skapira da se brojevi ne slažu, verovatno skoro za duplo, iako nisu samo Srbi bežali u Srbiju, niti samo u Srbiju, niti su samo Srbi bežali. Dakle, nađemo se na pola? Dalje, nisu ni svi izbeglaje, jer su tvoji sunarodnici otkupljivali imanja za trostruko više para od stvarne vrednosti. Te "izbeglice" su počele da caruju po Srbiji još pre 30 godina. No, kada je prošlo neko vreme, onu sirotinju što je ostala ste najurili gole i bose.
Kažem da STE najurili, uključujući tebe, jer si ti taj koji se solidariše sa svojim UCK i svojim celim narodom. Ja ne osećam zajedništvo ni sa kakvim krvolocima i ni sa kakvim narodima, osim onih ljudi koji su bili protiv rata i one raje koja se najela izbjegličkog kruha.
Ramush Haradinaj je optužen za 37 slučaja zločina protiv čovječnosti - ubojstva, otmice i mučenja. Izveštaj UNMIK policije ga dovodi u vezu sa trgovinom kokainom, a BND tvrdi da se njegova grupa bavi krijumčarenjem drogom, oružjem i carinskom robom. U milosti je okupacionih vlasti jer bi u suprotnom pokrenuo talas nasilja protiv nealbanaca, javna tajna (open secret) Nesuđeni premijer. Ako ovo ne znaš ti, koji živiš tamo, ne znam o čemu pričamo.
Agim Čeku je posebna zvjerka, odgovoran je za zločine počinjene u Medačkom Džepu nad civilima, ali je prije par dana izjavio da su svi zločini bili pojedinačni i da mu je žao, da civili nekontrolirano stradaju od artiljerije, da se ne zna ko je konkretno pokrenuo nasilje 17. 3. nego da je bilo "spontano. Znači, kada se odnese pobjeda na terenu onda je to herojski čin OVK, odnosno "cijelog naroda" (tvoje riječi), a kada se čine zločini onda "se ne zna ko je to uradio i onda je to spontano i jako nam je žao". Tvoja "demokratska i europska država" u nastanku nije procesuirala gotovo nijednog odgovornog za par hiljada ubijenih i nestalih nealbanaca od 6. mjeseca 1999. godine, a kamoli za otmice, ubojstva i silovanja nealbanaca iz 1998.
Napomenut ću samo da ni u kom slučaju nisam tu da branim Srbiju (SRJ) niti šta su radili režim i parapolicijske i paravojne snage. Ahtisarijev plan je realan i kul, i kosovski Srbi dobijaju više nego što su mogli očekivati.
Tači (Thaqi?) ne treba posebnog predstavljanja. Zna se dobro koje regije kontroliše i čime se bavi. Također vjerojatno znaš tko stoji iza kojeg političkog ubojstva među partijama kosovskih Albanaca.
Sa Rugovinom politikom mogu da se ne slažem, ali on je za ove ostale bio totalni car. No, i na njegovu dušu pada dio odgovornosti za sve što se desilo. Ali barem nije bio zločinac i mafijozo.
river_city
06.02.2007., 21:03
Bi li dao i Međumurskim Romima nezavisnost (Međumurja), ako pristanu da neće pobit Hrvate u Međimurju?!
Ti si spreman za ludnicu.
Honesty
07.02.2007., 18:48
Istina za pretjerivanje u brojevima. Svako ko zna nešto o Kosovu može da skapira da se brojevi ne slažu, verovatno skoro za duplo, iako nisu samo Srbi bežali u Srbiju, niti samo u Srbiju, niti su samo Srbi bežali. Dakle, nađemo se na pola? Dalje, nisu ni svi izbeglaje, jer su tvoji sunarodnici otkupljivali imanja za trostruko više para od stvarne vrednosti. Te "izbeglice" su počele da caruju po Srbiji još pre 30 godina. No, kada je prošlo neko vreme, onu sirotinju što je ostala ste najurili gole i bose.
Nije istina ,nikada mi nismo najurili srbe da odu u Srbiju ,oni su otisli tamo zbog ekonomski razloga i cinjenice koje ste vi rekli .Srbi u 1999 otisli sa Kosova prije ulaska NATO-a na Kosovu ,i ja ne isklucujem mogucnost pojedini zlocina nad njih ,ali su to bili individualni od ljudi kojima srbi su ubili i po vise od 10 clanova porodice, a nikako nisu bili organizovani kao sto je bio organizovan drzavni terror i genocid nad albanaca od strane Srbije.
Kažem da STE najurili, uključujući tebe, jer si ti taj koji se solidariše sa svojim UCK i svojim celim narodom. Ja ne osećam zajedništvo ni sa kakvim krvolocima i ni sa kakvim narodima, osim onih ljudi koji su bili protiv rata i one raje koja se najela izbjegličkog kruha.
UCK je imao veliku podrsku od naroda jer na njoj narod je gledao spas od srbsog terora i genocida.UCK nije ubio civile nego je obracunala sa srbskom policijom ,vojskom i paravojske formacije.
Henry_Kinasky
07.02.2007., 20:01
Nije istina ,nikada mi nismo najurili srbe da odu u Srbiju ,oni su otisli tamo zbog ekonomski razloga i cinjenice koje ste vi rekli .Srbi u 1999 otisli sa Kosova prije ulaska NATO-a na Kosovu ,i ja ne isklucujem mogucnost pojedini zlocina nad njih ,ali su to bili individualni od ljudi kojima srbi su ubili i po vise od 10 clanova porodice, a nikako nisu bili organizovani kao sto je bio organizovan drzavni terror i genocid nad albanaca od strane Srbije.
Lazes, i treba da te bude sramota. Ponavljam, jos nisam sreo normalnog Albanca u cyber svetu, u stvarnosti ne poznajem nijednog.
UCK je imao veliku podrsku od naroda jer na njoj narod je gledao spas od srbsog terora i genocida.UCK nije ubio civile nego je obracunala sa srbskom policijom ,vojskom i paravojske formacije.
UCK je teroristicka organizacija, cak je i CIA do `98. to mislila. To su bradati fanatici, islamski fundamentalisti, kriminalci i nepismene zivotinje.
Potvrda tvoje lazi stoji i cinjenica da se nakon pada Milosevica, 2001. organizovala OVPBM (Oslobodilacka vojska Preseva Bujanovca i Medvedje), ali je brzom akcijom specijalnih jedinica, ta saka idiota porazena.
Honesty
07.02.2007., 20:44
Lazes, i treba da te bude sramota. Ponavljam, jos nisam sreo normalnog Albanca u cyber svetu, u stvarnosti ne poznajem nijednog.
Polako covece smiri se malo jer naneses stetu sebi :D ,znam da vam je tesko ovih dana ali sta ces tudja nikada nece biti vasa.Sramota treba da vam bude vama srbima jer vi povampireni i drogirani srbi po celoj Ex YU ste cinili masovne grobnice .Srbi ako hoce da ostanu na Kosovu treba traziti izvinjenje za zlocine koji su radili ,treba da priznaju neovisnost i nase institucije ,ako necu srecan vam put za Srbiju
UCK je teroristicka organizacija, cak je i CIA do `98. to mislila. To su bradati fanatici, islamski fundamentalisti, kriminalci i nepismene zivotinje.
Potvrda tvoje lazi stoji i cinjenica da se nakon pada Milosevica, 2001. organizovala OVPBM (Oslobodilacka vojska Preseva Bujanovca i Medvedje), ali je brzom akcijom specijalnih jedinica, ta saka idiota porazena
UCK je bila branilacka i oslobodilacka vojska ,i ona je bila glavni savijeznik NATO-a za potjerivanje srbske zlocinacke i divlacke vojske i policije .Dosta smo zivjeli pod srbskom divlastvom ,ako bude potrebno OVPMB opet ce da se pojavi ako su prava nasih tamo bili ugrozeni.
TUX-dude
07.02.2007., 21:43
Polako covece smiri se malo jer naneses stetu sebi
Sramota treba da vam bude vama srbima jer vi povampireni i drogirani srbi po celoj Ex YU ste cinili masovne grobnice
Vama ne treba da bude sramota, :rofl: siptari se povampiruju ili su vampiri vec sada
Srbi ako hoce da ostanu na Kosovu treba traziti izvinjenje za zlocine koji su radili
:rofl: :rofl: :rofl:
ako necu srecan vam put za Srbiju
Ako ti neces ili ako mi necemo :rofl: :rofl: :rofl:
walther-P38
07.02.2007., 21:46
Vama ne treba da bude sramota, :rofl: siptari se povampiruju ili su vampiri vec sada
:rofl: :rofl: :rofl:
A kaj se ti cerekaš ko lud na brašno?
Honesty
07.02.2007., 21:53
Ok ako je bila neka greska na vas jezik ti to trijeba razumijeti .Valda nisi toliko glup
TUX-dude
07.02.2007., 21:55
A kaj se ti cerekaš ko lud na brašno?
Ako nisi provalio do sada, obrati paznju na citirane reci i nivo pismenosti.:D
TUX-dude
07.02.2007., 21:57
Ok ako je bila neka greska na vas jezik ti to trijeba razumijeti .Valda nisi toliko glup
Bila je greska sa vama u mnogo cemu, ali ima vremena, ispravice se :E
rokeri-s-moravu
07.02.2007., 22:02
Potvrda tvoje lazi stoji i cinjenica da se nakon pada Milosevica, 2001. organizovala OVPBM (Oslobodilacka vojska Preseva Bujanovca i Medvedje), ali je brzom akcijom specijalnih jedinica, ta saka idiota porazena.
Tako je to kod Amera. Teroristi odjednom postanu demokrate i saveznici, pa odjednom opet postanu teroristi :)
Mislili Albanci da ce i u Presevu, Bujanovci, Medvedji...proci kosovski scenario. Ali kad se ne mijesa NATO, za par sati su bili porazeni :)
Ma daj Honesty,nemoj da se uzrujavas.H_K,nije mislio ozbiljno,on se tako samo zahebava:
Vidis da sam priznaje da ne poznaje nijednog Albanca u stvarnosti,nego kaze u "cyber svetu" a sigurno je mislio na virtualnost .Pa jos kaze kako tebe nije sramota,a budi uvjeren da mu ni taj osjecaj nije poznat.Ipak je to suvise ljudski za njega i njemu slicne!
Dalje kaze:
UCK je teroristicka organizacija, cak je i CIA do `98. to mislila.
covjek je samo slabo informisan.
Pa nabraja:
To su bradati fanatici, islamski fundamentalisti, kriminalci i nepismene zivotinje.
Vidis da uopce ne misli na UCK.Jasno se daju prepoznati cetnici u ovom navodu,stim sto "s'islamskim..." malo pretjeruje,a vjerovatno je zaboravio navesti to kako oni jos i smrde,da su krezubi :zubo: ...(ovo sam procitao na ovom forumu,inace nisam imao cast da ih vidim tako blizu) i da njima plase malu djecu cak i po Srbiji.
bobparker
07.02.2007., 22:21
U vezi ove teme da se ukljucim.
Prvo, svako ko ima malo vise iskustva u zivotu zna de se nikad ne cestita nesto sto se nije dogodilo, i ne raduje se unapred. Zna to da izadje na lose.
Drugo, Kosovo je i do sada bilo nezavisno od Srbije, radi se samo o tome da dobije medjunarodno priznanje.
Trece, porede se sukobi na Kosovu i Hrvatskoj sto su sasvim razlicite situacije, i nemaju veze jedna sa drugom.
I na kraju, priznavanje nezavisnosti Kosovu uopste ne znaci i da ce se uspjeti stabilizovati, i opstati kao drzava.
TUX-dude
07.02.2007., 22:26
U vezi ove teme da se ukljucim.
Prvo, svako ko ima malo vise iskustva u zivotu zna de se nikad ne cestita nesto sto se nije dogodilo, i ne raduje se unapred. Zna to da izadje na lose.
Drugo, Kosovo je i do sada bilo nezavisno od Srbije, radi se samo o tome da dobije medjunarodno priznanje.
Trece, porede se sukobi na Kosovu i Hrvatskoj sto su sasvim razlicite situacije, i nemaju veze jedna sa drugom.
I na kraju, priznavanje nezavisnosti Kosovu uopste ne znaci i da ce se uspjeti stabilizovati, i opstati kao drzava.
Slazem se, lepo razmisljanje.
walther-P38
07.02.2007., 22:30
Ako nisi provalio do sada, obrati paznju na citirane reci i nivo pismenosti.:D
Smijati se strancu što ne zna tvoj jezik, mogu samo najprimitivnije budale.
Honesty
07.02.2007., 22:44
Od 02.02.2007 de jure je ukinut suverenitet Srbije na Kosovu,pa ima mijesta za cestitke i slavlja ,ija zahfaljujem svima .
Mozda trijeba uporijediti sa sukobima u Azerbejdjan ,Abhaziju ........
Mi i sada funkcionisemo kao drzava
TUX-dude
07.02.2007., 22:45
Oooo, kako si me pogodio, evo krenula mi suza, idi sad malo i tesi stranca, nemoj da se rasplace, tako si plemenit :kiss:
Tako je to kod Amera. Teroristi odjednom postanu demokrate i saveznici, pa odjednom opet postanu teroristi :)
Mislili Albanci da ce i u Presevu, Bujanovci, Medvedji...proci kosovski scenario. Ali kad se ne mijesa NATO, za par sati su bili porazeni :)
Kako nisi ukapirao covjece da je sve to bilo namjesteno izmedju Albanaca i NATO a.Treba neko da ti skicira,jer je crtanje za tebe nivo.Steta za toliki grafit.
Honesty
07.02.2007., 22:49
Pusti ga neka se smeje covek, kad nema nesto pametno da uradi
TUX-dude
07.02.2007., 22:51
Ma da, kako da ne, i jos nesto, ona prica o tri praseta nije istinita, uh! gde bas prasici, nisam siguran da ces ovo da skapiras ali probaj, bar se potrudi ;)
Agim Čeku upozorio Srbe da se ne pokušavaju otcijepiti
3.2.2007.
Agim Čeku otvoreno prijeti Srbima a već se vodi sudski proces protiv njega upravo zbog zločina nad Srbima. Mislim da je to prilično bahato sa njegove strane.
Honesty
07.02.2007., 23:03
Agim Čeku otvoreno prijeti Srbima a već se vodi sudski proces protiv njega upravo zbog zločina nad Srbima. Mislim da je to prilično bahato sa njegove strane.
A vi ste vodili sudski proces i protiv Klintona ,Olbrajta,Blera.......
TUX-dude
07.02.2007., 23:10
A vi ste vodili sudski proces i protiv Klintona ,Olbrajta,Blera.......
To su radili Srbi, covek kome se obracas mozda nije Srbin, obrati bre malo paznju Sabane!
Jos ste vi daleko od drzave.
Albanski sovinizam je jedinstven u svijetu. 99e ste bjezali od Srba, da bi vec godinu dana kasnije maltretirali sve ne albansko, cak krscanske albance. Na srijed dana je mob od nekoliko ljudi culo Bugara kako prica bugarski, i pocelo ga pratiti sve vise i vise ljudi (a covjek neki poznatiji pisac) i ubili ga. Ima mnogih takvih primjera, citao sam jednu knjige jednog njemaca o tome i gledao reportazu jednog od najpoznatijih i serioznog njemackog publicista (na drugom rangu nakon Peter Scholl Latoura) - naveo je nekoliko dokaze - i nije tesko jer se Albanci opce toga na srame. I sam Peter Scholl Latour je u jednoj emisiji govorio o albanskom sovinizmu. Oni to ne cine sakriveno po danu, vec otovoreno i ponosno po srijed dana.
Isto kao kad se ono djete utopilo negdje u rijeci, kad su svi krenuli na srpski kvart. Opasno je po zivot, u srjed dana stat u neki albanski grad i govoriti bilo koji slavenski jezik.
Najveci eksporter droge, kriminalaca, zarobljenih zena a najveci importer ukradjenih auta. Jos ste vi daleko, daleko od drzave, a jos dalje od Europe.
Cestitam Srbiji na samostalnosti Kosova.
Znam ja ovdje par Albanaca. Jedan je super decko i zavrsio faks kao najbolji na cijelom univerzitetu. Ali ovi ostali - kako da kazem - nisu ljudi ! Kao da ih je neko vremenskom masinom od 5000 prije krista katapultirao u danasnju Njemacku.
Jednoj prijateljici Albanki su pljunoli na kriz kad je prosla kraj njih (zanju da je Albanka, ali jebi ga nosila je kriz oko vrata). Susjeda su pretukli jer kao imao je nesto sa jednom njihovom zenom a nezna ni o cemu se radi (a ni ne izgleda bas toliko atraktivan da bi mogao konkurati tom Albancu).
U diskacu stojimo u WCu, ja i jos jedan Hrvat, jedan Srbin, Turcin, Rumun, Njemac i Albanac. Turcin se nervira jer je unutar bilo stresa na etnickoj osnovi: "Jebo ih rasizam, (pokaze na sve nas okolo) ovaj je Hrvat, ovaj je Srbin, ja sam Turcin, ovaj je Njemac - pa jebote sto me briga ko je sta!"
Albanac se okrece njemu : "Sto 'ovaj je Albanac', sto zajebavas !" :bonk: ali tipicno.
A mogao je biti nesto otkaceniji, kad vec kako kaze ima 6 (sest) cura. :zubo:
rokeri-s-moravu
08.02.2007., 10:37
A evo sta kazu oni koji posjete Kosovo i koji tamo budu.
Industrijska revolucija je bila 1764, sto znaci, da po njima Albanci jos zive u srednjem vijeku.
http://www2.dw-world.de/bosnian/tagesthema/1.201306.1.html
Neue Zuericher Zeitung
«Švajcarci, koji rade pri UN-ovom uredu u Prištini, smatraju da kosovari nisu u stanju formirati državu po evropskom uzoru. Za to im nedostaje neophodno razumijevanje postulata pravne države. U njihovom socijalnom ponašanju preovladavaju pravila iz vremena prije industrijske revolucije. Integracija nealbanskog stanovništva odvija se samo na riječima a na dan proglašenja nezavisnosti svi preostali Srbi napustiće Kosovo.»
rokeri-s-moravu
08.02.2007., 10:39
Uvodjenje pravne drzave na Kosovu je isto kao uvodjenje demokratije u Iraku...tj. nemoguce je i jedno i drugo.
walther-P38
08.02.2007., 11:05
Nek ste se vi riješili srpske hegemonije , to vam je bio preduvjet za normalan život, a dalje polako. Malo po malo :top:
balkanac
08.02.2007., 11:10
Nek ste se vi riješili srpske hegemonije , to vam je bio preduvjet za normalan život, a dalje polako. Malo po malo :top:
Eh malo po malo? Ne vidim da ide niti malo. A u medjuvremenu, postojanje kosova olaksava distribuciju droge u europu.
Oni fakticki nemaju veze sa Srbijom vec 8 godina.
Znam ja ovdje par Albanaca. Jedan je super decko i zavrsio faks kao najbolji na cijelom univerzitetu. Ali ovi ostali - kako da kazem - nisu ljudi ! Kao da ih je neko vremenskom masinom od 5000 prije krista katapultirao u danasnju Njemacku.
Jednoj prijateljici Albanki su pljunoli na kriz kad je prosla kraj njih (zanju da je Albanka, ali jebi ga nosila je kriz oko vrata). Susjeda su pretukli jer kao imao je nesto sa jednom njihovom zenom a nezna ni o cemu se radi (a ni ne izgleda bas toliko atraktivan da bi mogao konkurati tom Albancu).
Nemas dve veze o onome sto pricas,...pljunuli zato sto nosi kriz :rofl: ,da odapnes od smeha :rofl:
U diskacu stojimo u WCu, ja i jos jedan Hrvat, jedan Srbin, Turcin, Rumun, Njemac i Albanac. Turcin se nervira jer je unutar bilo stresa na etnickoj osnovi: "Jebo ih rasizam, (pokaze na sve nas okolo) ovaj je Hrvat, ovaj je Srbin, ja sam Turcin, ovaj je Njemac - pa jebote sto me briga ko je sta!"
Albanac se okrece njemu : "Sto 'ovaj je Albanac', sto zajebavas !" :bonk: ali tipicno.
A mogao je biti nesto otkaceniji, kad vec kako kaze ima 6 (sest) cura. :zubo:
Jebote,Yuga u malom,i to u WC-u,jedino fali Drug Tito :D
rokeri-s-moravu
08.02.2007., 11:57
http://www.vjesnik.hr/html/1999/07/05/Clanak.asp?r=van&c=6
Ako s juga Kosova, osim Srba, odu Romi i Turci, otići će i Hrvati iz Janjeva!
Dolaskom Oslobodilačke vojske Kosova, zbog verbalnoga vrijeđanja i rušenja ploče na Osnovnoj školi Vladimira Nazora, mnogi su Janjevci počeli pakirati kovčege
Dokaz toj tvrdnji ilustrira posebnim odnosima, koje su Srbi iskazali prema Hrvatima tijekom rata.
»Srpske su nam vlasti jamčile maksimalnu zaštitu, 'osim iz zraka'. Na to sam im bio odgovorio da ćemo se mi 'za odozgo' moliti Bogu i našem zaštitniku Svetom Nikoli«, priča don Mate. Janjevski Hrvati zaista nemaju nikakvih zamjerki na račun Srba u prošlom razdoblju. Čak vrlo često izražavaju i hvalospjeve Srbima, »koji su ih i doslovno spašavali te pri povlačenju i nahranili, ostavivši im nekoliko stotina kilograma brašna«!
Uostalom, tijekom tromjesečnog rata, iako su zbog nestašice benzina u mnogome reducirana kretanja vozilima, autobusna linija Priština - Janjevo nije se prekidala gotovo ni dana! Posebnim položajem Hrvata u Janjevu koristili su se i lokalni Albanci koji su, zbog hrvatskih jamstava, bili potpuno sigurni.
rokeri-s-moravu
08.02.2007., 12:02
Na Kosovu teško i Hrvatima
13. novembar 2005. | 10:22 | Izvor: Beta
Oni su uputili pismo svim međunarodnim i domaćim organizacijama u Prištini, kao i hrvatskom predsedniku Stjepanu Mesiću, tražeći da zaštite njihava prava koja ugrožavaju Albanci. "Tražimo da nam se na Kosovu obezbede sva prava kao što imaju Albanci u Hrvatskoj", navodi se u pismu koje je potpisao lider Hrvata na Kosovu Mate Dokić.
Čini se da je najteža situacija u selima Letnice, gde danas ima samo 57 Hrvata, koji žive u izuzetno lošim uslovima. Opština ih često snabdeva brašnom i ogrevnim drvetom, a svakom pojedincu, bez obzira na godine, daje po 40 evra mesečno na ime pomoći.
Predsednik SO Vitina Musa Misini planira da u Letnici otvori narodnu kuhinju i medicinski punkt. Prema rečima Misinija, posebno je teška sitaucija u selu Vrnakolo, gde su od oko 800 stanovnika ostala samo dva starca. Jedan od njih je nepokretan.
U samoj Letnici meštani priznaju da se nisu nadali da će imati toliko problemima sa Albancima. Pera Simonović, koji je 1992. izbegao i kao raseljeno lice živi u okolini Virovitice, kaže da ne može da uđe u svoju kuću koju su zauzeli Albanci. Isto je i sa kućama njegove četvorice braće. "Sada sam došao iz Gnjilana gde sam bio da se žalim što mi je Albanac, katolik iz sela, inače odbornik u SO Vitina, zauzeo kuću i neće da iziđe a ja nemam gde da živim", kaže i Jakov Tosić.
Mate Dokić, u svom lokalu, nekada veoma posećenoj kafani, priča da su njegovi sunarodnici još 1607. godine iz Dubrovnika došli na ove prostore. "Sama činjenica da nas je ostalo svega 57, jasno govori o našem današnjem položaju", kaže on.
Prema njegovim rečima, 26 albanskih porodica sa oko 300 članova, za vreme sukoba u Makedoniji pre dve godine, nastanilo se u kuće Hrvata i neće da se vrate u Makedoniju. Osim toga, 15 albanskih katoličkih familija uzurpiralo je isto toliko hrvatskih domova i njihovu zemlju. Od 900 hrvatskih kuća u mesnoj zajednici, 95 odsto je porušeno ili demolirano, tako da tu više niko ne može da živi, navodi Dokić.
Za vreme turske vladavine, ističe Dokić, u crkvi se misa držala na hrvatskom, a sada nam je i to uskraćeno. Misa se drži na albanskom što je velika nepravda ali i jasna poruka za preostale Hrvate u Letnici. "Žalili smo se biskupu, obraćali smo se i nadbiskupu Božaniću, ali ništa. Ja ću se zbog ovoga obratiti i u Rimu", naglašava Dokić.
A evo sta kazu oni koji posjete Kosovo i koji tamo budu.
Industrijska revolucija je bila 1764, sto znaci, da po njima Albanci jos zive u srednjem vijeku.
http://www2.dw-world.de/bosnian/tagesthema/1.201306.1.html
Neue Zuericher Zeitung
«Švajcarci, koji rade pri UN-ovom uredu u Prištini, smatraju da kosovari nisu u stanju formirati državu po evropskom uzoru. Za to im nedostaje neophodno razumijevanje postulata pravne države. U njihovom socijalnom ponašanju preovladavaju pravila iz vremena prije industrijske revolucije. Integracija nealbanskog stanovništva odvija se samo na riječima a na dan proglašenja nezavisnosti svi preostali Srbi napustiće Kosovo.»
Dete,pitaj taticu o novinarskim patkama,cesto su preletele preko Moravu a i shire,startna pozicija je bila RTS i druge RTV kuce. :D
Hrko, relnost je tesko za podnosit, jelda ? Jednostavno si naivan.
Hrko, relnost je tesko za podnosit, jelda ? Jednostavno si naivan.
Znam,nije ti lako.:kiss: Bice bolje.Ma budi i ti naivan,udri brigu.....
Hercboy
08.02.2007., 16:32
Ujedenjene Nacije u svom raportu iz 2002. godine procjenjuju ukupan broj stanovnika na između 1,7 i 1,9 miliona.
Isti raport procjenjuje rayl
* 90% Albanci (1,496,000 - 1,672,000)
* 5% Srbi (102,000 - 114,000)
* 3% Bošnjaci (51,000 do 57,000)
* 2% Romi (34,000 - 38,000)
* 1% Turci (17,000 - 19,000)
* 0.3% Goranci (oko 6.000).
Kosovo ima puno pravo da se odcijepi od srbije. vjerujem da se porastao broj albanaca u ovih 5 godina a srba smanjio.
To su radili Srbi, covek kome se obracas mozda nije Srbin, obrati bre malo paznju Sabane!
On je cetik koji glumi umjerenog svrbina.
Svima koji cestitaju nezavisnost Kosovu, zeleo bih da postavim par jednostavnih pitanja:
Kako je to Kosovo dokazalo da moze biti samostalno, u ovih 7 i po godina od kako se "oslobodilo tiranijske vlasti Beograda"?
Je li Kosovo od strane Interpola proglaseno za "glavno cvoriste puta droge koji vodi od Bliskog Istoka do Zapadne Evrope", "zemlja snabdevac u lancu trgovine zenama", itd.?
Da li mogu da se "ponose" cinjenicom da od 5 najvecih narko-kartela u Evropi, 2 drze njihovi sunarodnici?
Da li 3/4 stanovnistva zivi ispod granice siromastva koja, po UN metodologiji, znaci da je potrosnja po osobi manja od $1 dnevno?
Je li istina da Kosovo, po podacima UNDP-a, ima najvise nepismenih u Evropi (oko 11%), sa skoro cetvrtinom stanovnistva koje je funkcionalno nepismeno?
Da li Svetska banka laze kad kaze da imaju nezaposlenost od 64% radno sposobnog stanovnistva?
Ili mozda to sto imaju ubedljivo najnizi BDP po glavi stanovnika u Evropi?
Zasto im je pokrivenost uvoza izvozom "impresivnih" 4.9%?
Bice pre da je zbog toga sto im siva ekonomija cini skoro 3/4 BDP-a, zar ne?
Da li se slazete sa ocenom bivseg sefa UNMIK-a (Haryja Holkeryja) da je stepen korupcije takav da "paralise i najosnovnije funkcionisanje sistema"?
Da li je moguce da je "okupatorska" Srbija Kosovu na ime otplate njihovog spoljnog duga samo u 2006. servisirala (vratila ino-poveriocima) $1.23 milijarde iako od 1999. ne ubira ni pare poreza?
Je li nepobitna cinjenica da je u vreme i SFRJ i SRJ Kosmet sa svojim elektranama bio izvoznik struje a sada su tamo restrikcije po 9 sati dnevno, jer nemaju strucnog (tehnickog) kadra za odrzavanje elektrana?
O politickoj kulturi, nivou demokratije, postovanju prava manjinskih zajednica i sl. se takodje slazete da su rezultatima u tim poljima dokazali da mogu biti odrziva drzava?
Ovo su samo neka od pitanja koja su mi prva pala na pamet. Ako je odgovor: "jeste, zbog toga", onda priznajem da ste me ubedili i da Kosovo danas nije "crna rupa Evrope" (ocena bivseg americkog ambasadora u Beogradu, Willliama Montgomeryja) vec "dugorocno perspektivna zemlja i faktor stabilnosti na Balkanu" (Agim Ceku).
Hercboy
08.02.2007., 17:14
mozda je sve to i istina je ne znam kakva je situacija trenutno na kosovu ali ako je crna rupa europe sta ce vam kosovo? zar vi sami srbi ne zeljeli da se odcijepite zbog svega ovoga sto si naveo?
balkanac
08.02.2007., 17:30
mozda je sve to i istina je ne znam kakva je situacija trenutno na kosovu ali ako je crna rupa europe sta ce vam kosovo? zar vi sami srbi ne zeljeli da se odcijepite zbog svega ovoga sto si naveo?
Meni se sa strane cini najbolje rjesenje podjela kosova.
aleksa81
08.02.2007., 17:58
Svima koji cestitaju nezavisnost Kosovu, zeleo bih da postavim par jednostavnih pitanja:
Kako je to Kosovo dokazalo da moze biti samostalno, u ovih 7 i po godina od kako se "oslobodilo tiranijske vlasti Beograda"?
Je li Kosovo od strane Interpola proglaseno za "glavno cvoriste puta droge koji vodi od Bliskog Istoka do Zapadne Evrope", "zemlja snabdevac u lancu trgovine zenama", itd.?
Da li mogu da se "ponose" cinjenicom da od 5 najvecih narko-kartela u Evropi, 2 drze njihovi sunarodnici?
Da li 3/4 stanovnistva zivi ispod granice siromastva koja, po UN metodologiji, znaci da je potrosnja po osobi manja od $1 dnevno?
Je li istina da Kosovo, po podacima UNDP-a, ima najvise nepismenih u Evropi (oko 11%), sa skoro cetvrtinom stanovnistva koje je funkcionalno nepismeno?
Da li Svetska banka laze kad kaze da imaju nezaposlenost od 64% radno sposobnog stanovnistva?
Ili mozda to sto imaju ubedljivo najnizi BDP po glavi stanovnika u Evropi?
Zasto im je pokrivenost uvoza izvozom "impresivnih" 4.9%?
Bice pre da je zbog toga sto im siva ekonomija cini skoro 3/4 BDP-a, zar ne?
Da li se slazete sa ocenom bivseg sefa UNMIK-a (Haryja Holkeryja) da je stepen korupcije takav da "paralise i najosnovnije funkcionisanje sistema"?
Da li je moguce da je "okupatorska" Srbija Kosovu na ime otplate njihovog spoljnog duga samo u 2006. servisirala (vratila ino-poveriocima) $1.23 milijarde iako od 1999. ne ubira ni pare poreza?
Je li nepobitna cinjenica da je u vreme i SFRJ i SRJ Kosmet sa svojim elektranama bio izvoznik struje a sada su tamo restrikcije po 9 sati dnevno, jer nemaju strucnog (tehnickog) kadra za odrzavanje elektrana?
O politickoj kulturi, nivou demokratije, postovanju prava manjinskih zajednica i sl. se takodje slazete da su rezultatima u tim poljima dokazali da mogu biti odrziva drzava?
Ovo su samo neka od pitanja koja su mi prva pala na pamet. Ako je odgovor: "jeste, zbog toga", onda priznajem da ste me ubedili i da Kosovo danas nije "crna rupa Evrope" (ocena bivseg americkog ambasadora u Beogradu, Willliama Montgomeryja) vec "dugorocno perspektivna zemlja i faktor stabilnosti na Balkanu" (Agim Ceku).
pA NI JA NE ZNAM PRAVE ARGUMENTE ZASTO SE ALBANCIMA CESTITA NEZAVISNOST KOSOVA I METOHIJE, svi ti podaci gore su apsolutno tacni
Muslimanska kultura je usla na balkan krajem 14 veka dok je hriscanstvo (katolicanstvo i pravoslavlje) tu od samog njenog nastanka, znaci 2-4 veka!
Stvar je u sledecem da albanci sa Kosova kao i muslimani u recimo u Mostaru pa i svi u Bosni su ustvari poturceni Srbi i Hrvati, oni ni malo ne lice fizicki na Turke vec su blizi bele puti; cak sta vise sada se tamo nose feredze a u Turskoj odavno ne ?!? kakav je to civilizacijski pomak, Zato postoji i mrznja albanaca na Kosovu i Metohiji prema hriscanima, pa zar mislite da je Kosovo u Hrvatskoj da bi imali bolju politiku nego Srbi sada, kada vec dvesta godina albanci imaju po 6 oro dece a Srbi po dvoje maksimalno troje, pa normalno je da ce nas `preplaviti` muslimanska kultura i muslimanski zivalj.. Ne bi bilo lose da se sa pravim argumentima i cinjenicama formiraju topic, i da se ozbiljno razgovara na tu temu, a ne samo nesto tipa drago mi je sto se drugima desava jer su zasluzili!! Hrvatska je oduvek bila zasticena od Vatikana, sto i nije uopste lose,ali njihova kultura itekako se munjevito razvija i stvara i preplavljuje celu Evropu, tako da iz Srpskog primera Hrvtska ce mozda zanti kako ne treba i nesto nauciti iz gresaka Srbije , jer se sve menja. Podsetimo muslimanskog zivlja ima cak mozda i najvise u Francuskoj...
Verujem da je tvoja (dobronamerna) poenta ta da, zarad opstanka i napretka Srbije, trebamo "pustiti niz vodu" Kosovo i Metohiju. Iako se trudim da u svemu, pa i politici, racionalno razmisljam, priznacu ti da mi je, kao Srbinu, tesko da prihvatim nezavisnost KiM. Jednostavno, zeludac mi se prevrne... To je strashno emocionalno pitanje za sve Srbe i tu nam uvek manjka racionalnosti.
Ne znam koju paralelu da povucem izmedju nekog 'svetog" dela Hrvatske s Kosovom, mozda Zagorje, pa da donekle shvatis o cemu pricam?
thorsteiner
08.02.2007., 20:09
sve najbolje srbiji.
zelim im uskoro odvajanje i od vojvodine.
hehehehe:D :top:
thorsteiner
08.02.2007., 20:13
Verujem da je tvoja (dobronamerna) poenta ta da, zarad opstanka i napretka Srbije, trebamo "pustiti niz vodu" Kosovo i Metohiju. Iako se trudim da u svemu, pa i politici, racionalno razmisljam, priznacu ti da mi je, kao Srbinu, tesko da prihvatim nezavisnost KiM. Jednostavno, zeludac mi se prevrne... To je strashno emocionalno pitanje za sve Srbe i tu nam uvek manjka racionalnosti.
Ne znam koju paralelu da povucem izmedju nekog 'svetog" dela Hrvatske s Kosovom, mozda Zagorje, pa da donekle shvatis o cemu pricam?
pa meni je bas nekako drago sto kosovo odlazi
od kad znam za sebe tamo zive samo albanci
otac mi je bio tamo u vojsci i samo je vidio albance i vojnike
da ste kojim slucajem mogli 100 godina vojno drzati takozvanu rsk
da li bi je zvali svojom kolevkom i s tim slicnim pateticnim glupostima
zato kosovo ide svojim putem
e da ljudi znate li da su hrvatske firme u kosovu u prvih 6 mj zaradile 54 000 000 eura kras podravka zvjezda itd
jos jedno trziste se otvara
Hercboy
08.02.2007., 20:22
ja te vrlo dobro shvacam i normalno da ti je zao. ali problem u srba je sto su se kroz povijest previse fokusirali na tudje zemlje umjesto na svoje. i ovako ce vas nastaviti cjepkat dok ne popizdite.
thorsteiner
08.02.2007., 20:30
pA NI JA NE ZNAM PRAVE ARGUMENTE ZASTO SE ALBANCIMA CESTITA NEZAVISNOST KOSOVA I METOHIJE, svi ti podaci gore su apsolutno tacni
Muslimanska kultura je usla na balkan krajem 14 veka dok je hriscanstvo (katolicanstvo i pravoslavlje) tu od samog njenog nastanka, znaci 2-4 veka!
OVO SE ODNOSI VALJDA NA ALBANCE JER SU ONI STAROSJEDIOCI DOK SMO MI IPAK DOSLI 7 STOLJECU.
Stvar je u sledecem da albanci sa Kosova kao i muslimani u recimo u Mostaru pa i svi u Bosni su ustvari poturceni Srbi i Hrvati, oni ni malo ne lice fizicki na Turke vec su blizi bele puti; cak sta vise sada se tamo nose feredze a u Turskoj odavno ne ?!?RECIMO DA CU OVAJ TEKST PRIPISATI TOME STO SI SRBIN NAJNEITELIGENTNIJE PLEME U EUROPIkakav je to civilizacijski pomak, Zato postoji i mrznja albanaca na Kosovu i Metohiji prema hriscanima,
ALBANCI I JESU KATOLICI 20% MUSLIMANI 70%10%PRAVOSLAVCI da je Kosovo u Hrvatskoj da bi imali bolju politiku nego Srbi sada, kada vec dvesta godina albanci imaju po 6 oro dece a Srbi po dvoje maksimalno troje,DA ZATO STE SE NAKOTILI PO HRVATSKOJ S TOM KULTURNIM NATALITETOM:D i zivalj.. Ne bi bilo lose da se sa pravim argumentima i cinjenicama formiraju topic, i da se ozbiljno razgovara na tu temu, a ne samo nesto tipa drago mi je sto se drugima desava jer su zasluzili!! Hrvatska je oduvek bila zasticena od Vatikana,DA JE HRVATSKA IKAD BILA ZASTICIVANA OD IKOGA NIKAD NAS NEBI GURNULI U JUGOSLAVIJU KOJI JE OD HRVATA RADILA ROBAprimera Hrvtska ce mozda zanti kako ne treba i nesto nauciti iz gresaka Srbije , jer se sve menja. Podsetimo muslimanskog zivlja ima cak mozda i najvise u Francuskoj...
ALBANCI SU TVOJI SUSJEDI A NE ZNAS NISTA O NJIMA
JA ZIVIM 1000 KM OD NJIH PA ZNAM BAR MALO NESTO
I TI BI SAD NESTO RASPRAVLJAO,PISAO,SUMNJA, DA CES OVDJE NACI RAME ZA PLAKANJE
A JOS JEDNU STVAR ZASTO IM DAJEM APSOLUTNU PODRSKU
RAHIM ADEMI I AGIM CEKU:top:
Stvar je u sledecem da albanci sa Kosova kao i muslimani u recimo u Mostaru pa i svi u Bosni su ustvari poturceni Srbi i Hrvati, oni ni malo ne lice fizicki na Turke vec su blizi bele puti; cak sta vise sada se tamo nose feredze a u Turskoj odavno ne ?!? kakav je to civilizacijski pomak, Zato postoji i mrznja albanaca na Kosovu i Metohiji prema hriscanima, pa zar mislite da je Kosovo u Hrvatskoj da bi imali bolju politiku nego Srbi sada, kada vec dvesta godina albanci imaju po 6 oro dece a Srbi po dvoje maksimalno troje, pa normalno je da ce nas `preplaviti` muslimanska kultura i muslimanski zivalj.. Ne bi bilo lose da se sa pravim argumentima i cinjenicama formiraju topic, i da se ozbiljno razgovara na tu temu, a ne samo nesto tipa drago mi je sto se drugima desava jer su zasluzili!! Hrvatska je oduvek bila zasticena od Vatikana, sto i nije uopste lose,ali njihova kultura itekako se munjevito razvija i stvara i preplavljuje celu Evropu, tako da iz Srpskog primera Hrvtska ce mozda zanti kako ne treba i nesto nauciti iz gresaka Srbije , jer se sve menja. Podsetimo muslimanskog zivlja ima cak mozda i najvise u Francuskoj...
Samo radi toga da bolje znas neke stvari :
Islamska vjera je na Balkan usla cak par vekova ranije od onoga kako ti mislis.A Osmanlije su stigli tokom 14 veka.
Albanci su primili krscanstvo medju prvima na Balkanu ,tokom 1-2 veka,i to neposredno od Svetog Pavla,koji je cak prezimio medju Albancima.
Albanci i Turci nisu ni u kakvom srodstvu.Znaci Albanci nisu islamizirani Turci.
Na Kosovu ne postoji mrznja prema hriscanima jer je dobar deo Albanaca orthodoksne i katolicke vjere.
walther-P38
08.02.2007., 21:50
Na Kosovu ne postoji mrznja prema hriscanima jer je dobar deo Albanaca orthodoksne i katolicke vjere.
Na Kosovu postoji mržnja prema okupatorima. Prema zlostavljačima. Prema ljudima poput nekolicine srba sa ovog foruma, koji niti poznaju niti poštuju Albance.
Na Kosovu postoji mržnja prema okupatorima. Prema zlostavljačima. Prema ljudima poput nekolicine srba sa ovog foruma, koji niti poznaju niti poštuju Albance.
Ko su ti!?:confused:
...
Kao sto vec reko, naivan si.
Moram ti ispričati jednu anekdotu !
Nedavno mi je prijateljica iz Makedonije bila u posjetu . U mom gradu na zapadnoj obali Istre ima dosta bauštelca iz MK ali večina njih su ALbanski Makedonci. E sada : ja njoj predstavljam mog poznanika MK. oni si kažu par stvari na Mk ali vidno u teškoći komunikacije. Dečko kasnije odlazi i ona meni:
Ma kakav ti je to Makedonac! Ja :Zašto? On je Albanac on nije Makedonac. Ja totalno zbunjen ona meni odgovori da Makedonci su samo oni koji govore Makedonski a kako je on bio iz Ohrida i pričao je Albanski po njoj on je Albanac.
E vidiš kako u Mk se ljudi separiraju po nacionalnoj osnovi tako je isti primjer sa Srbijom. Vi želite Kosovo ali bez Albanaca.
Tebi i tvojim istomišljenicima će netko teško dokazati da Kosovo nije Srbija.
Naj sličniji primjer mogao biš ga naći u Italiji tj. u Južnom Tirolu ili kako taljani ga zovu Alto Adige.
To ti vjerojatno nečeš moći vidjeti još neko vrijeme jer ti treba viza za Italiju a ako kada taj dio italije budeš posjetio , Kosovo će već biti međunarodno priznato.
Moram ti ispričati jednu anekdotu !
Nedavno mi je prijateljica iz Makedonije bila u posjetu . U mom gradu na zapadnoj obali Istre ima dosta bauštelca iz MK ali večina njih su ALbanski Makedonci. E sada : ja njoj predstavljam mog poznanika MK. oni si kažu par stvari na Mk ali vidno u teškoći komunikacije. Dečko kasnije odlazi i ona meni:
Ma kakav ti je to Makedonac! Ja :Zašto? On je Albanac on nije Makedonac. Ja totalno zbunjen ona meni odgovori da Makedonci su samo oni koji govore Makedonski a kako je on bio iz Ohrida i pričao je Albanski po njoj on je Albanac.
E vidiš kako u Mk se ljudi separiraju po nacionalnoj osnovi tako je isti primjer sa Srbijom. Vi želite Kosovo ali bez Albanaca.
Tebi i tvojim istomišljenicima će netko teško dokazati da Kosovo nije Srbija.
Naj sličniji primjer mogao biš ga naći u Italiji tj. u Južnom Tirolu ili kako taljani ga zovu Alto Adige.
To ti vjerojatno nečeš moći vidjeti još neko vrijeme jer ti treba viza za Italiju a ako kada taj dio italije budeš posjetio , Kosovo će već biti međunarodno priznato.
Bumo videli...
problem u srba je sto su se kroz povijest previse fokusirali na tudje zemlje umjesto na svoje.
Nadam se da ne mislis valjda na Kosovo i Metohiju kao na tu "tudju zemlju"?
Honesty
09.02.2007., 17:04
Nadam se i na Sumadiju ne misli :D
bobparker
09.02.2007., 19:30
Nezavisnost Kosova ne bi priznalo mnogo zemalja:
Ne verujem da će veliki broj zemalja u narednih nekoliko godina priznati nezavisnost Kosova, kaže za Radio Slobodna Evropa Džon (John) Sitilidis, analitičar Instituta Vudro Vilson u Vašingtonu. On smatra da, ukoliko albansko rukovodstvo odluči da unuilaterano proglasi nezavisnost Kosova, verovatno će ga priznati SAD, deo članica Evropske unije. Ostatak zemalja iz kluba 27-orke se pribojava da bi u tom slučaju izbili nemiri. Imajući u vidu da su SAD prilično involvirane u Iraku, oko Irana i ostalih pitanja, to bi značilo da ovaj problem morala da rešava Evropska unija, a mnogi Evropljani to ne žele.
RFE
Da li je ovakav Ahtisarijev plan bio jedina moguća opcija u ovom trenutku, imajući u vidu potpuno suprostavljene pozicije Beograda i Prištine, i da li će u ovoj formi biti prosleđen Savetu bezbednosti, ili će pretrpeti veće izmene.
SITILIDIS
Ne mislim da sadašnji Ahtisarijev plan može dobiti podršku Rusije i Kine u Savetu bezbednosti. Nažalost, to je u ovom trenutku jedini dokument iza koga formalno stoje Ujedinjene nacije, a suštiniski ga podržavaju pre svega SAD. Međutim, još važnije je da sadašnje Kosovo nije u stanju da funkcioniše kao nezavisna država. Nema neophodne institucije, ekonomska situacija je očajna. Tenzije ne splašnjavaju, sa mogućnošću izbijanja oružanih sukoba između većinskih Albanaca i manjinskih Srba. Zato nema racionalnog osnova da Kosovo uskoro dobije nezavisnost, ako u međuvremenu u narednih nekoliko godina, možda deceniju mogu da se izgrade te neophodne institucije i smanje tenzije. U tom periodu tokom kojeg bi se delimično zacelile rane, mogao bi se pronaći obostrano prihvatljivi mehanizam bilo za nezavisnost Kosova bilo za opciju manje od suvereniteta, ali sa značajnom autonomijom. Mislim da je to pre svega stvar naroda koji žive na tom prostoru i njihovih predstavnika, a ne da međunarodna zajednica nameće rešenje koja nema lični ulog u čitavom ovom procesu. Na taj način ponaša se kao vatrogasac koji će morati da ponovo gasi vatru koju je sama izazvala.
http://www.slobodnaevropa.org/article/2007/02/08/451a1472-d5b9-4c28-8137-d55d57be4f0e.html
Ne znam samo sto se Albanci ovoliko muce da dobiju nezavisnost kad ce im drzava kratko trajati.
rackoza
09.02.2007., 19:58
Ako ga Turska jedna velesila potpise sa 75 miliona stanovnika
Uz Britaniju i Ameriku.Ove ostale banana patuljaste drzave ispod 10 miliona stanovnika nece znaciti puno, i bit ce Irelevantan faktor.
Shvacam Ruse.Boje se.Imaju 20 miliona Muslimana, a prosjecna Muslimanka ima 5-6 djece.Cak neki tvrde, nakon smjene generacije pada Ussr, vec 2015 Muslimanski rekruti ce ciniti oko 40% Ruske vojske.Zamisli, kako ce se Milojko iz Sapca iznenaditi, kada skopca da ''Pravoslavna braca'' koja ce ga stititi, ce biti neki Amedovi, i Muhamedi
Honesty
09.02.2007., 20:01
ukoliko albansko rukovodstvo odluči da unuilaterano proglasi nezavisnost Kosova, verovatno će ga priznati SAD, deo članica Evropske unije.
Etiopija i Bangladesh i ako ne nas priznaju nije uopce vazno.
Ne znam samo sto se Albanci ovoliko muce da dobiju nezavisnost kad ce im drzava kratko trajati.
Pa znas ti bolje od mene zasto .
Bob po koliko sati gubis da trazis takve intervju koje mislis da su u koristi vas.
Da ja prinesem ovde clanke koje govore da koliki znacajni politicari i zemlje podrze neovisnost Kosova ,ce da se popuni celi ovaj forum
rackoza
09.02.2007., 20:03
Ps Albanci su bili pametni pa su 1912 prije odlaska Otomana potpisali vojni sporazum sa njima, legalna nasljednica je Turska
Svaka zemlja koja navali na Albaniju, imat ce za vratima Tursku.Pa ti napadni.
Nase Bosansko sudstvo je cetnicko, ministar Karadzicev je u nasem ''bh sud''
Bez obzira, mi trebamo da potpisemo vojni pakt sa Turcima, kao sto su Albanci potpisali
Pa, ti udri na Bosnjake, neces doci sebi kada milion vojnika pocne da po Srbiji red pravi.Ionako su Turci u Zenici,Prizrenu
A moglo bi do Beograda.
Ali, tema je Kosovo
Ovako ce nekako ici
Februar price i laprdanja, odugovacenje Srba, ali razgovori pocinju
Do aprila svijet ce skopcati da Srbija zeli podjelu Kosova i ne prihvaca stanje
Ove godine, definitivno ce krenuti selektivna priznanja.Nece biti jednoglasna, ali to nije ni vazno na kraju
bobparker
09.02.2007., 20:17
Etiopija i Bangladesh i ako ne nas priznaju nije uopce vazno.
Pa znas ti bolje od mene zasto .
Bob po koliko sati gubis da trazis takve intervju koje mislis da su u koristi vas.
Da ja prinesem ovde clanke koje govore da koliki znacajni politicari i zemlje podrze neovisnost Kosova ,ce da se popuni celi ovaj forum
To je stvar tehnike, ne gubim vreme.
Ne cudim se da vam daju nezavisnost, a sto bi drugo.
Da vas vrate Srbiji opet bi zaratili, i oni bi se morali umjesati.
Da vas vecno drze u ovoj poziciji, smiruju i drze na oku , ni to im se ne isplati.
Najednostavnije im je da vam daju nezavisnost, a oni da je nadgledaju.
A drugom prilikom cu ti pisati zasto je Zapad stvarno bombardovao Srbiju.
Honesty
09.02.2007., 20:29
Ne cudim se da vam daju nezavisnost, a sto bi drugo.
Da vas vrate Srbiji opet bi zaratili, i oni bi se morali umjesati.
Da vas vecno drze u ovoj poziciji, smiruju i drze na oku , ni to im se ne isplati.
Najednostavnije im je da vam daju nezavisnost, a oni da je nadgledaju.
Ne cudis ali zasto uvijek postavljas ovu pitanje:
(Ne znam samo sto se Albanci ovoliko muce da dobiju nezavisnost kad ce im drzava kratko trajati. )
kada znas da samo nezavisnost Kosova donosi mira u ovim prostorijama
A drugom prilikom cu ti pisati zasto je Zapad stvarno bombardovao Srbiju
Ja to znam bolje od tebe ,ali volio bih cuti vasu misljenje
bobparker
09.02.2007., 20:42
Ne cudis ali zasto uvijek postavljas ovu pitanje:
(Ne znam samo sto se Albanci ovoliko muce da dobiju nezavisnost kad ce im drzava kratko trajati. )
kada znas da samo nezavisnost Kosova donosi mira u ovim prostorijama
Ja to znam bolje od tebe ,ali volio bih cuti vasu misljenje
Albanija je drzava, Kosovo je klon(ako znas sta je to).
Pitanje postavljam jer jedno je dobiti drzavu a drugo ocuvati.
Znaci ne sumnjam da cete dobiti priznanje od mocnih zemalja, ali ozbiljna drzava mora biti sposobna da opstane i bez pomoci drugih.
Pokazatelji pokazuju da zato nije sposobna.
Daj tvoje misljenje: Zasto je Zapad bombardovao Srbiju?
Jer ako ti prvo izlozim svoje mozda ne bi imao zelju vise da budes na netu, a posle ja da budem kriv.
Honesty
09.02.2007., 21:22
Albanija je drzava, Kosovo je klon(ako znas sta je to).
Ne slazem stobom ,Kosovo ima svoju autoktonu stanovnistvu
Pitanje postavljam jer jedno je dobiti drzavu a drugo ocuvati.
Znaci ne sumnjam da cete dobiti priznanje od mocnih zemalja, ali ozbiljna drzava mora biti sposobna da opstane i bez pomoci drugih.
Pokazatelji pokazuju da zato nije sposobna.
Mi sami i sada odrzimo ,imamo nas budjet jer niko nas ne da pare na gotovu.
Ali pomoci svaka drzava u tranziciju trazi jer im je potrebno,pa to radi Srbija
Daj tvoje misljenje: Zasto je Zapad bombardovao Srbiju?
Jer ako ti prvo izlozim svoje mozda ne bi imao zelju vise da budes na netu, a posle ja da budem kriv.
Zbog srbskog genocida nad albancima to je bio razlog.
bobparker
09.02.2007., 22:15
Zbog srbskog genocida nad albancima to je bio razlog.
E to nije bio razlog bombardovanja Srbije.
Koristim ovu priliku da to razjasnim i ostalima koje zanima.
Problem Kosova je poznat na Zapadu vise decenija.
Madjunacionalni sukobi ih nisu tad toliko zanimali, ali su imali veliki broj Kosovara koji su emigrirali na Zapad i Ameriku iz ekonomskih razloga .
Nakon smrti druga Tita i nastavka teznje Albanaca za svojom republikom pojacano je dejstvo policije na Kosovu, sto je dovelo do novog buma iseljenja Albanaca na zapad, ali sada sa trazenjem azila.
Ubrzo nekon pocetka ratova u Ex-YU i naglog pogorsavanja ekonomske situacije u Srbiji, na Kosovu je nastala jos teza situacija.
Srbija jedva da je imala i za svoje potrebe, a nije ni imala zelje da pomaze nemirno Kosovo, i opet dolazi do masovnih emigracija Albanaca na Zapad.
Doslo se u situaciju da je veliki broj, cak najveci u Evropi, emigranata dosao sa Kosova dobivsi azil, a Srbija nije htela da ih primi nazad i pomogne njihovu asimilaciju. Dosta njih se bavilo i kriminalom.
Resenje se nije naziralo, niti je situacija u buducem periodu nagovestavala nalazak dogovora Albanaca i Srba.
Zapad je zato doneo odluke:
Razdvojiti dva naroda koja nece, ili ne mogu naci resenje.
Dati nezavisnost Kosovu da Albancima ubuduce ne bi morali davati azil, i da ih mogu vratiti na Kosovo.
Naci razlog, a ako ga nema izmisliti ga, i naterati Srbiju da odustane od Kosova, pa makar i na silu.
Znaci to su bili pravi razlozi bombardovanja Srbije, ostalo se samo koristilo kao povod za to.
Zatim, to je i najjednostavnije resenje za Kosovo, ostala resenja bi samo iskomplikovala situaciju.
Price da je Zapadu stalo do Albanaca i da su im hteli pomoci su gluposti, jer oni i ne pomazu ako nemaju interesa.
U sustini da je Srbija uspjela naci dogovor za ovih 25ak god. sa Albancima nebi bilo napada Nato-a, i to je bilo presudno.
Bobe,dodaj i to da su hteli malo da isprobaju svoju vojnu tehniku na trenu. Razumes,ko neki jaci trening.I naravno,da potrose svu municiju sa isteklim rokom trajanja.
Dodato.
Bez obzira, mi trebamo da potpisemo vojni pakt sa Turcima, kao sto su Albanci potpisali
Pa, ti udri na Bosnjake, neces doci sebi kada milion vojnika pocne da po Srbiji red pravi.
A kako ce tih milijun Turaka u Srbiju ?
Bobe,dodaj i to da su hteli malo da isprobaju svoju vojnu tehniku na trenu. Razumes,ko neki jaci trening.I naravno,da potrose svu municiju sa isteklim rokom trajanja.
balkanac
09.02.2007., 22:42
Nove vijesti..
09.02.2007 - 18:08 CET | By Andrew Rettman
EUOBSERVER / BRUSSELS - Russia has made clear it will veto any UN security council resolution that proposes Kosovo independence without Serb agreement, adding it would favour a confederation between Belgrade and Pristina instead to help soothe separatist tension in the Western Balkans and beyond.
...
"Whether you or I like it or not, Kosovo will serve as a precedent for others," Mr Chizhov said, outlining a "concentric circle" effect that could see future calls for independence by ethnic Albanian enclaves in Serbia's Presevo Valley, parts of Macedonia and Montenegro as well as by the Serb portion of Bosnia.
http://euobserver.com/24/23468
Tesko je predvidjeti kako ce se sve razviti...
rackoza
09.02.2007., 22:45
A kako ce tih milijun Turaka u Srbiju ?
Bugarska je potpisala sa Turskom vojni pakt, i pakt prolaska Turske vojske kroz Bugarsku
Racunaj sada da je Turski vojnik na granici Makedonijw
Ta, Makedonija je Turska vazal, gdje preko 33,33% stanovnistva zadnjeg censusa reklo da je Islamske vjere.Da je 12% ali 33,33%
A taj popis je bio 2002 godine.Pa, skopcaj
Makedonija se granica sa Srbijom valjda?
Zar ne?
I eto ih u Srbiji
rackoza
09.02.2007., 22:46
Sta znaci Veto na Latinskom
Papci nepismeni, prave se pametni
balkanac
09.02.2007., 22:49
Sta znaci Veto na Latinskom
Papci nepismeni, prave se pametni
Znaci "Ja zabranjujem"... ajde se sada ti napravi pametan i demantuj me.
U jeziku vijeca bezbjednosti znaci da ahtisarijev plan nema nikakvu tezinu.
rackoza
09.02.2007., 22:59
Kao ni invazija na Irak
Kao i mnoge stvari
A nema sta, napredujes stvarno nema sta
:s :s
Honesty
09.02.2007., 23:01
E to nije bio razlog bombardovanja Srbije.
Koristim ovu priliku da to razjasnim i ostalima koje zanima.
[QUOTE]Problem Kosova je poznat na Zapadu vise decenija.
Madjunacionalni sukobi ih nisu tad toliko zanimali, ali su imali veliki broj Kosovara koji su emigrirali na Zapad i Ameriku iz ekonomskih razloga .
Mnogo od njih i politicki razloga
Nakon smrti druga Tita i nastavka teznje Albanaca za svojom republikom pojacano je dejstvo policije na Kosovu, sto je dovelo do novog buma iseljenja Albanaca na zapad, ali sada sa trazenjem azila.
Ubrzo nekon pocetka ratova u Ex-YU i naglog pogorsavanja ekonomske situacije u Srbiji, na Kosovu je nastala jos teza situacija.
Srbija jedva da je imala i za svoje potrebe, a nije ni imala zelje da pomaze nemirno Kosovo,i opet dolazi do masovnih emigracija Albanaca na Zapad.
Pa Srbija je bila zainteresovana samo da uzme od Kosova
Vecina Vecina mladih albanaca je pobegao jer su bili trazeni od policije za salenje o vojsku .A mi znamo kako smo prosli zandnji 80-ti u JNA.
Doslo se u situaciju da je veliki broj, cak najveci u Evropi, emigranata dosao sa Kosova dobivsi azil, a Srbija nije htela da ih primi nazad i pomogne njihovu asimilaciju. Dosta njih se bavilo i kriminalom
Vecina su radili po danu i nocu pa i su odrzavali i Kosovu jer tada mi svi biliizbaceni iz posla .Danas mnogo od njih imaju i jake firme .
Veoma simbolican broj mozda je bavio kriminalom kao i svi drugi narodi.
Resenje se nije naziralo, niti je situacija u buducem periodu nagovestavala nalazak dogovora Albanaca i Srba.
Srbija nije bila zainteresovana za mirno resenje iako mi to smo trazili uvijek .Ona je ignorisao sve nase zahtjeve pa i kad je ukidao autonomiju,upotrijebivsi nevidljivu silu i torture prema nama ,posebno prema politickim aktivistima .
Zapad je zato doneo odluke:
Razdvojiti dva naroda koja nece, ili ne mogu naci resenje.
Dati nezavisnost Kosovu da Albancima ubuduce ne bi morali davati azil, i da ih mogu vratiti na Kosovo.
Normalno da zapad vidjelo da albanci su gradjani drugog reda i da Srbija prema njih se ponasa kao sa zarobljenicima,imorao je intervenisati ,a ne zbog toga da albanci vrate na Kosovu ,Danas vecina njih jos su tamo ,imajusve dokumente za boravak ,pa i pasose te drzave .
Naci razlog, a ako ga nema izmisliti ga, i naterati Srbiju da odustane od Kosova, pa makar i na silu.
Razloga bilo je dosta ,jer Srbija vec je poceo i sa masovnim ubistava civilja (Racak,Drenica ,porodica delijaj ......)
Znaci to su bili pravi razlozi bombardovanja Srbije, ostalo se samo koristilo kao povod za to..
U sustini da je Srbija uspjela naci dogovor za ovih 25ak god. sa Albancima nebi bilo napada Nato-a, i to je bilo presudno.
Da Srbija ponasalo samo malo normalnije prema albancima NATO ne bi intervenisala,ali ona je ponasala fasisticko
balkanac
09.02.2007., 23:02
Kao ni invazija na Irak
Kao i mnoge stvari
A nema sta, napredujes stvarno nema sta
:s :s
Sta sad sa tim off-topicom? Kakva invazija na irak?
rackoza
10.02.2007., 10:24
Invazija na Irak nije isla na vijece sigurnosti
Ako i Rusija kaze Veto, ne slazem se, uvijek se moze naci drugacijih precica.
Rusija bi sutra prodala Srbe da joj neku da Osetiju i Abhaziju.Samo fazon je Rusija je velika zemlja ionako, a taj dio je u Gruziji.Iako nema Gruzijaca
Nesto slicno ''Sumskoj'
Nema nesto Bosnjaka, ali ne da zapad.Rusija mozda dodje u svjetski monetarni, mozda bude i nesto drugo.Igrice na Kosovu nema, barem do aprila kada Britanija predsjeda vijecem sigurnosti
Sto znaci, sigurno ce biti , a mozda i nece biti rezolucije vezane za Kosovu u Sb
Period Februar-April, sigurno cijeli Mart ce biti uludo potrosen, i na pregovore.Ako, Srbija i ne bude izisla na pregovore, vidim da ce Kosovo i prije biti zavrseno
No, nista od toga do Aprila
Onda pocinje zestoka igra
Nove vijesti..
Tesko je predvidjeti kako ce se sve razviti...
Uopće nije, a da nije pokazuje i ono što se prema pisanju Jutarnjeg (http://www.jutarnji.hr/magazin/clanak/art-2007,2,9,makedonija_albanci,61952.jl) događa u Makedoniji.
Dakle prije "Kosova republjik", a danas nezavisno Kosovo, nije cilj već samo sredstvo na putu uspostave Velike Albanije na onim prostorima na kojima ju je svojedobno oformio Mussolini.
U Makedoniji Albanci, zdušno poticani od Tirane, pripremaju teren za doboivanje statusa "republjik" u Makedoniji, pretvarajući Makedoniju iz unitarne u saveznu državu, a potpm zahtjev za osamostaljenje "republjik" radi pripojenja Velikoj Albaniji, kako je to davno zacrtano. Potom je na redu sjever Grčke.
Svojedobni razlaz izneđu Tita i Enver Hoxhe nije bio prouzrokovan samo Rezolucijom IB-a, negi i stalnim Albanskim presizanjima prema Kosovu, koja nikad nisu prestajala, jer se albanska politika u tom segmentu demokratizacijom albanskog društva nije mijenjala, ona je ostajala konstantom.
Da nije bilo tih neprekidnih nastojanja Tirane, problema Kosova i ne bi bilo, jer bi pri svakom obraćanju Tirani kosovski Albanci bili upućivani na to da svoje probleme mogu riješavati jedino u Beogradu, a nikako u Tirani.
Kako se to radi pokazale su odgovorne austrijske vlasti pri rješavanju problema Južnog Tirola, talijanske pokrajine Alto Adige, nastanjene pretežito Austrijancima, čija je želja bila odvojiti se od Italije i pripojiti Austriji. Vlada u Beču im je jasno dala do znanja da svoje probleme, kao talijanski državljani, mogu rješavati jedino u Rimu, a nikako ne u Beču.
I na kraju je tako i učinjeno, talijanske su vlasti dale vrlo široku autonomiju Alto Adigeu, osiguravši na taj način i teritorijalnu cjelovitost Italije i trajni mir.
A i tamo se i žestoko pucalo i praštale su bombe i letjele u zrak zgrade i mostovi ...
Pri pokušaju rješenja problema Kosova zapanjuje odustajanje od principa "novo stanje stvari", po kojem je Kosovo 90 godina bilo dijelom Srbije i nepridržavanje principa da se granice među državama ne mogu mijenjati silom.
Sad ispada da te principe jedino Moskva brani. Ili Putin jedini jasno vidi kuda vode albanska nastojanja? A njemu bi baš trebalo biti svejedno, jer to na Rusiju i ne može ostaviti nekakvih posljedica.
Prema meni, da je bilo pameti u MZ, davno je trebalo pritisnuti Tiranu da se prestane miješati u unutrašnje stvari još SFRJ, da prestane ne samo pomagati nego i neprestano poticati sepratizam kosovskih Albanaca i konačno ozbiljno im zaprijetiti pri izazivanju pobune formiranju i naoružavanja UCK-a.
Radi izbjegavanja nereda, nemira, pa i oružanih sukoba do kojih će doći u Makedoniji sutra, a u Grčkoj prekosutra, po meni bi problem Kosova trebalo riješavati upravo po predlošku Alto Adigea: "Kosovo je teritorij države Srbije na kojem većinu stanovništva čie Albanci, kojima se priznaje visoki stupanj političke autonomije, ali bez prava na nezavisnu državu Kosovo, dakle bez međunarodnog subjektiviteta i bez prava na otcijepljenje i udruživanje s dugim državama".
Po meni je to princip prema kojem se onda mogu rješavati svi istovrsni problemi Evrope i svijeta od Baskije pa do Kurdistana.
Osim toga to je princip koji bi i Beograd zadovoljio.
Bugarska je potpisala sa Turskom vojni pakt, i pakt prolaska Turske vojske kroz Bugarsku
Racunaj sada da je Turski vojnik na granici Makedonijw
Ta, Makedonija je Turska vazal, gdje preko 33,33% stanovnistva zadnjeg censusa reklo da je Islamske vjere.Da je 12% ali 33,33%
A taj popis je bio 2002 godine.Pa, skopcaj
Makedonija se granica sa Srbijom valjda?
Zar ne?
I eto ih u Srbiji
Mozes sanjat da bi ijedna europska sila ili Rusija gledali iskrcanje Turske vojske (ako je opce tehnicki u stanju) na Balkan. Za jednog sata nestali bi svi mostovi preko Bospora. A posto su Turci toga svjesni taj pakt ima samo simbolicni karakter u okviru NATO.
[QUOTE=bobparker;7369855]
Mnogo od njih i politicki razloga
Svi su najednom postali Adem Demaqi?
Pa Srbija je bila zainteresovana samo da uzme od Kosova
Vecina Vecina mladih albanaca je pobegao jer su bili trazeni od policije za salenje o vojsku .A mi znamo kako smo prosli zandnji 80-ti u JNA.
Ma što je to Srbija uzimala od Kosova, pogotovo u svijetlu činjenice da je bivša SFRJ u Kosovo ulupala, potičući i time natalitet u cilju osvajanja teritorija, veća sredstva od onih Marshallovog plana uloženih u obnovu ratom razorene Njemačke?
Zamisli ti to, policija je tražila one koji ne poštuju zakon!?
Pa gdje to ima u bijelom svijetu?
A što vam je falilo u JNA kojoj vas je 1990. u ročnom sastavu bilo gotovo 40 %?
Vecina su radili po danu i nocu pa i su odrzavali i Kosovu jer tada mi svi biliizbaceni iz posla .Danas mnogo od njih imaju i jake firme .
Jesu, švercali su i danju i noću i drogu i oružje!
Pa daj mi nabroji nekoliko tih "jakih" kosovskih firmi.
Osim kriminalanih, gotovo da i nema drugih gospodarskih aktivnosti na Kosovu.
Srbija nije bila zainteresovana za mirno resenje iako mi to smo trazili uvijek. Ona je ignorisao sve nase zahtjeve pa i kad je ukidao autonomiju,upotrijebivsi nevidljivu silu i torture prema nama ,posebno prema politickim aktivistima .
Ma što Srbija, SFRJ ste vi atakirali zahtjevima koji ne da nisu bili legalni, nego nisu bili niti legitimni.
Vaš minimalistički zahtjev bio je "Kosova republjik", dakle nešto potpuno u suprotnosti s Ustavom SFRJ iz 1974.
A nije mi jasno kakav je odgovor SRS trebao biti, kad ste vi i unatoč jasnim ustavnim odredbama iz Ustava SFRJ, odbijali priznati da ste dio SRS?
A pogotovo kako je država Srbija trebala odgovoriti na vašu oružanu pobunu na svojem teritoriju?
Normalno da zapad vidjelo da albanci su gradjani drugog reda i da Srbija prema njih se ponasa kao sa zarobljenicima,imorao je intervenisati ,a ne zbog toga da albanci vrate na Kosovu ,Danas vecina njih jos su tamo ,imajusve dokumente za boravak ,pa i pasose te drzave .
Da jew Zapad išta znao, išta razumio i išta vidio, prvo bi, kao što sam već napisao žestoko nagazio Tiranu i to davno prije vaše oružane pobune.
Razloga bilo je dosta ,jer Srbija vec je poceo i sa masovnim ubistava civilja (Racak,Drenica ,porodica delijaj ......)
Ma je, Srbijanci teroriziraju Albance, a s Kosova se iseljavaju ne-Albanci!?
Zanimljivo, zar ne?
Da Srbija ponasalo samo malo normalnije prema albancima NATO ne bi intervenisala,ali ona je ponasala fasisticko
Ničeg fašističkog nema u pokušaju očuvanja svojeg teritorijalnog integriteta!
Naravno nepotrebnu represiju i u njoj činjene zločine ne podržavanm ni ne opravdavam.
Hercboy
10.02.2007., 12:45
Mislim opcenito.
Srbija ce izgubiti Kosovo i Metohiju i tu nema nista cudnog. Ko zeli vise, ko zeli tudje, doista ce izubit i ono sto ima...
Pozdrav
rackoza
10.02.2007., 13:16
hnicki u stanju) na Balkan. Za jednog sata nestali bi svi mostovi preko Bospora. A posto su Turci toga svjesni taj pakt ima samo simbolicni karakter u okviru NATO.
Turska je druga nato Sila, odmah poslije Amerike.Sa 700 000 aktivnih vojnika.
Turska je odavno presla ''Bospor'' pogledaj mapu Turske.Edirne kao i Kirklareli su blize Skoplju nego Ankari.
Samo, neki bas i ne znaju mnogo
rackoza
10.02.2007., 13:23
Zaboravio si spomenuti, kada vec dajes neke samozvane paralele
Broj Albanaca u Makedoniji % je veci od Hrvata u Bosni, i ovi su manjina, misli se na Albance, dok su Hrvati ravnopravan narod u Bosni
Dalje, Alto Adige i ostali kraj nisu validan.Prvo to je nenaseljen kraj, nabacen izmedju Alpa i Italija ga je dobila tek u proslom stoljecu.Nije bio dio Italije za vrijeme Garibaldijeve Italije 1861
I nije nikakvo puskaranja bilo, sem ako pucanje leda, ne mislis na puskaranje.
Dalje, nije Italija milion Njemaca protjerala, u tome je fazon
A ako se bacas na pravdu, Bosnjaci su decenijama sluzili tu Jna.Moj amidza u Hrvatskoj, stari u Sloveniji i tetak u Makedoniji, pa opet vecina oruzja je pokradena Bosnjacima, za sta su decenije Bosnjaci izdvajali
Sto se tice Makedonije, normalno je da Albanci traze prava.Nije da ih branim, ali koliki je bio % Srba u Hrvatskoj a koliki Albanaca u Makedoniji, i sta se desilo.Nista, naravno
Sto se tice bajke o velikoj Albaniji, glupost, da sam Albanac kao sto nisam, ne trebam nista da uradim ili cjepam drzavu.Za dvije decenije je cu tamo biti vecina, i nece bitno da li ce se drzava zvati Makedonija, ako i bude tada
Henry_Kinasky
10.02.2007., 13:24
I da dodamo cinjenicu koja ovde nije pominjana, a to je, da su Arnauti, Arbanasi, ili Albanci, kako god, makar jednom u toku devedesetih izasli na bilo koje izbore, Milosevic ne bi vladao Srbijom.
Nisu se ni u jednom trenutku ukljucili u drustveni zivot drzave u kojoj zive, osim kada su u pitanju bile socijalne pomoci, zdravstveno osiguranje, penzioni fondovi....
Daleko od toga da krivim Arnaute za toliki opstanak Milosevica, ali je cinjenica, da su makar jednom izasli na izbore, i makar da je izaslo 50% punoletnih Arnauta, Milosevic ne bi dobijao izbore.
bobparker
10.02.2007., 13:31
Toga se nebi setio ni za sto godina.
Znam da je bio neki razgovor Albanaca i opozicije Srbije u vezi obaranja Milosevica, ali su Albanci nakon toga nastavili svoju politiku ocepljenja bez zelje da pokusaju naci resenje sa novim vlastima.
Isli smo na opciju : " da zlo puca od debljine",prema tome...Slobo nam je bio od koristi. ;)
Henry_Kinasky
10.02.2007., 14:08
Isli smo na opciju : " da zlo puca od debljine",prema tome...Slobo nam je bio od koristi. ;)
U prevodu - jebalo nam se i za hladnjace, i za izbeglice, a bogami i za zlotvore iz OVK, za civile i jedne i druge, vazno da smo mi dobili Republjik ?
Da li Ceku i Haradinaj deluju kao Makijavelisti, i znaju li uopste ko je Makijaveli ?
I da dodamo cinjenicu koja ovde nije pominjana, a to je, da su Arnauti, Arbanasi, ili Albanci, kako god, makar jednom u toku devedesetih izasli na bilo koje izbore, Milosevic ne bi vladao Srbijom.
Nisu se ni u jednom trenutku ukljucili u drustveni zivot drzave u kojoj zive, osim kada su u pitanju bile socijalne pomoci, zdravstveno osiguranje, penzioni fondovi...
Daleko od toga da krivim Arnaute za toliki opstanak Milosevica, ali je cinjenica, da su makar jednom izasli na izbore, i makar da je izaslo 50% punoletnih Arnauta, Milosevic ne bi dobijao izbore.
....ma raj na zemlji ,nema sta?
Henry_Kinasky
10.02.2007., 14:22
....ma raj na zemlji ,nema sta?
Jel ste se lecili za dz ? Jeste.
Jel ste studirali za dz ? Jeste.
Jel ste primali penzije ? Jeste.
Jel ste ilegalno izasli iz zemlje sa srpskim pasosima ? Jeste.
Jel ste glasali ikada ? Niste.
Jel ste sluzili vojsku ? Niste.
I na kraju, jel ste priznavali Srbiju ? Niste.
Dakle principijalnost je jedna od karakteristika kosovskih Albanaca, ni govora nema o selektivnosti pri `buntovnistvu`.
U prevodu - jebalo nam se i za hladnjace, i za izbeglice, a bogami i za zlotvore iz OVK, za civile i jedne i druge, vazno da smo mi dobili Republjik ?
Da li Ceku i Haradinaj deluju kao Makijavelisti, i znaju li uopste ko je Makijaveli ?
Hladnjace,izbeglice su konac svega,tacka na "i",tad je puklo...bombing...steta za toliki grafit.
Verovatno znaju,ako si mislio na Nikolo Makijavelija...iz tamo negde 14-15 veka...
sinonim za opravdavanje beskrupuloznosti u ljudskom ponasanju da bi se doslo do zeljenog cilja...ali ovo ,mislim da vise prilici Srbima uopste.
Jel ste se lecili za dz ? Jeste.
Jel ste studirali za dz ? Jeste.
Jel ste primali penzije ? Jeste.
Jel ste ilegalno izasli iz zemlje sa srpskim pasosima ? Jeste.
Jel ste glasali ikada ? Niste.
Jel ste sluzili vojsku ? Niste.
I na kraju, jel ste priznavali Srbiju ? Niste.
Dakle principijalnost je jedna od karakteristika kosovskih Albanaca, ni govora nema o selektivnosti pri `buntovnistvu`.
Uglavnom.Nasi ljekari,nase zdravstvene ustanove...
Jesmo,po privatnim kucama,ukradose nam i skole cak.
Slabo,pokradene
Nuzno zlo
Jesmo za LDK i Rugovu uglavnom
Jesmo,obicno pola vojnog roka u SV a 2-3 plovine u HV
Zasto bismo?Nije priznavala ona nas za nekih 70 god.
balkanac
10.02.2007., 19:30
Stvari se zaista sve vise zapetljavaju...
Russia can only back mutually acceptable solution on Kosovo-Putin
MUNICH, February 10 (RIA Novosti) - Russia will only support a solution to the Kosovo problem that is suitable to all parties involved, the Russian president said Saturday.
"Only the Kosovars and Serbs themselves may know what will happen in Kosovo," Vladimir Putin told an international security conference in Munich.
http://en.rian.ru/russia/20070210/60513716.html
Sad me zanima misljenje vas sa kosova. Na kakav kompromis ste vi spremni da bi dobili nezavisnost? Da li je to podjela Kosova?
Turska je druga nato Sila, odmah poslije Amerike.Sa 700 000 aktivnih vojnika.
Turska je odavno presla ''Bospor'' pogledaj mapu Turske.Edirne kao i Kirklareli su blize Skoplju nego Ankari.
Samo, neki bas i ne znaju mnogo
Vjeruj da znam u svim disciplinama vise od tebe. ;)
Tuska druga NATO Sila, jeli. Gledaj sinko, vremena, u kojima odlucuje brojnost vojske su davno prosla. Neznam gdje da pocinjem objasnjavat, ali da ti uglavnom skratim, da Turska nema ni tehniku ni logistiku za odrzavanje vece vojske u ratnom stanju, pogotovo ne van Turske. I sto to ima veze, sto ih ima 70 milijuna ? Rekao sam, da ni Europa ni Rusija nebi gledali tursko iskrcavanje na Balkan, a samo EU ima 450 milijuna stanovnika, a Rusa jos uvijek 140. Plus, da Rusi ne trebaju ni vojnika zrtvovat, da Tursku vrate u osmansko doba. A interesantno da si ti zamislis, da bi Turci to za vas riskirali. Mislim - sto imaju od vas ? Nemozete im nuditi aman nista, osim nesto nostalgije.
I da, sva turska vojska i svi kapaciteti njene opskrbe se nalaze na europskoj strani - jeli ?
Inace, vas najveci strateski partner ce vjerojatno uvijek ostati - Hrvatska. Spasila vas je od velike Srbije i za to dobila tampon-zonu (vrstu vojne krajine).
Hercboy
10.02.2007., 19:50
Prosvjed nekoliko tisuća članova i pristalica pokreta "Samoopredjeljenje" protiv prijedloga glavnog izaslanika UN-a za status Kosova Marttija Ahtisaarija o postupnoj samostalnosti te pokrajine eskalirao je ...
...u subotu poslijepodne u središtu Prištine u nasilje s više ozlijeđenih, nakon što su se specijalne snage kosovske policije i postrojbe policije UNMIK-a sukobile s demonstrantima koji su pokušali prodrijeti u sjedištu kosovske vlade i parlamenta i razbiti policijski kordon.
Policija je upotrijebila suzavac i gumene metke protiv sudionika demonstracija, a vozila kliničkog bolničkog centra odvezla su nekoliko ozlijeđenih demonstranata. Prema prvim informacijama, policija je uhitila nekoliko osoba.
Pokret "Samoopredjeljenje" pod vodstvom svog čelnika Albina Kurtija i poznatog aktivista i bivšeg političkog zatvorenika Adema Demaqija organizirali su današnji prosvjed.
Demonstranti su u povorci krenuli iz sjedište ove organizacije i potom se okupili na trgu "Skenderbeg" u središtu Prištine". Nosili su transparente i skandirali parole protiv prijedloga Marttija Ahtisaarija i kosovskog pregovaračkog tima te tražili udaljavanje UNMIK-a s Kosova.
Kurti je optužio kosovski pregovarački tim, koji predvodi Fatmir Sejdiu, za prevaru kosovskog naroda, naglašavajući kako oni ne žele neovisnost Kosova već da sačuvaju svoje pozicije na vlasti.
Demaçi je istaknuo kako se demonstranti nisu okupili da izazovu nerede i nasilje, već da pokažu kako žele ostvariti težnje naroda Kosova za nezavisnost.
Na glavnim ulicama Prištine u subotu su zamjetne bitno pojačane policijske snage posebno ispred važnih kosovskih institucija i sjedišta misije UN-a na Kosovu.
revolution
10.02.2007., 20:00
Stvari se zaista sve vise zapetljavaju...
?
naravno da se zapetljavaju. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=02&dd=10&nav_category=11&nav_id=231818
zar je netko mislio da će ovaj velebni plan "ni vrit ni mimo" biti dočekan s oduševljenjem ili ghandijevskom mirnoćom?
čini mi se da je međunarodna zajednica previše sa zebnjom razmišljala o mogućim reakcijama isključivo u Srbiji, ipak za nadati se da neće doći do eskalacije nasilja na samom Kosovu
podjela nema smisla i to stoga jer bi vjerojatno povukla domino efekt a to će prvi Rusi vagat na čemu su, jer imaju i sami sličnih sranja
hipotetska podjela je, k tome, upravo dodatni jezičac na vagi svim onim "teoretičarima" koji plaše -nekad "čuvenim" projektom Velike Albanije, makar Albanija nije opasna ni kao islamska prijetnja ni kao vojna sila ni kao poligon bilo kakvog ekspanzionizma
no, razdjeli li se Kosovo tada se mogu pojaviti upravo takvi zahtjevi i za Makedoniju (BiH je ionako legalizirana krvavim parafima)
. onda je apsolutno sve otišlo k vragu i Balkan postaj e ono što je uvijek i bio -bure baruta, što je uostalom služio Velikima i odlukama berlinskog kongresa i raspadom turskog carstva, i stvaranjem jugoslavenske države.
a upravo otada se provlači i tinja -sad već odavno i bukti- neriješeno nacionalističko sjeme srpsko i goruće, od svih inferiorno i prezreno-albansko "pitanje".
balkanac
10.02.2007., 22:10
naravno da se zapetljavaju. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=02&dd=10&nav_category=11&nav_id=231818
zar je netko mislio da će ovaj velebni plan "ni vrit ni mimo" biti dočekan s oduševljenjem ili ghandijevskom mirnoćom?
čini mi se da je međunarodna zajednica previše sa zebnjom razmišljala o mogućim reakcijama isključivo u Srbiji, ipak za nadati se da neće doći do eskalacije nasilja na samom Kosovu
podjela nema smisla i to stoga jer bi vjerojatno povukla domino efekt a to će prvi Rusi vagat na čemu su, jer imaju i sami sličnih sranja
hipotetska podjela je, k tome, upravo dodatni jezičac na vagi svim onim "teoretičarima" koji plaše -nekad "čuvenim" projektom Velike Albanije, makar Albanija nije opasna ni kao islamska prijetnja ni kao vojna sila ni kao poligon bilo kakvog ekspanzionizma
no, razdjeli li se Kosovo tada se mogu pojaviti upravo takvi zahtjevi i za Makedoniju (BiH je ionako legalizirana krvavim parafima)
. onda je apsolutno sve otišlo k vragu i Balkan postaj e ono što je uvijek i bio -bure baruta, što je uostalom služio Velikima i odlukama berlinskog kongresa i raspadom turskog carstva, i stvaranjem jugoslavenske države.
a upravo otada se provlači i tinja -sad već odavno i bukti- neriješeno nacionalističko sjeme srpsko i goruće, od svih inferiorno i prezreno-albansko "pitanje".
Pa ja upravo zato mislim. Podjela kosova je mozda jedini nacin da su obe strane relativno nezadovoljne rjesenjem. U svakom drugom slucaju je jedna apsolutno nezadovoljna, i nije dobro.
Dayton je kompromis kojim su sve strane bile podjednako (ne)zadovoljne, zato je i zazivio. Jako je bitan balans u kompromisu.
Ne vidim zasto bi morali zuriti sa rjesenjem. Kosovo ima de fakto nezavisnost i niko ih ne sprijecava da ucine nesto na razvoju te pokrajine.
matematicar
10.02.2007., 23:09
:rofl: tu pricu mozete prodavati sebi i naivnim likovima, ali ovdje nemoj ni pokusavati raditi isto.
a zasto kazes "arnauti"? znam da srpski jezik ima jako puno turcizma, ali zasto koristis te turcizme kada imas rijec na srpskom?
sto se tice tvog infantilnog komentara o izlasku na izbore, ovako: mi nismo bili zainteresirani za izbore u srbiji, zato i nismo izasli. nama je bilo sasvim svejedno tko pobjedjuje. za nas ne bi se nista promjenilo. mislim, toliko logike imas valjda.
petarjak
11.02.2007., 14:21
Mapa velike albanije LINK (http://www.saznanje.50megs.com/index_files/Page364.htm)
mi nismo bili zainteresirani za izbore u srbiji, zato i nismo izasli. nama je bilo sasvim svejedno tko pobjedjuje. za nas ne bi se nista promjenilo. mislim, toliko logike imas valjda.
Niste izlazili jer je bilo jasno da političkom borbom niste mogli istjerati Srbe sa Kosmeta nego silom. Pravnim sredstvima niste mogli legalizovati ilegalne imigrante iz Albanije ali silom ste mogli.
Invazija na Irak nije isla na vijece sigurnosti
Ako i Rusija kaze Veto, ne slazem se, uvijek se moze naci drugacijih precica.
Rusija bi sutra prodala Srbe da joj neku da Osetiju i Abhaziju.Samo fazon je Rusija je velika zemlja ionako, a taj dio je u Gruziji.Iako nema Gruzijaca
Nesto slicno ''Sumskoj'
Nema nesto Bosnjaka, ali ne da zapad.Rusija mozda dodje u svjetski monetarni, mozda bude i nesto drugo.Igrice na Kosovu nema, barem do aprila kada Britanija predsjeda vijecem sigurnosti
Sto znaci, sigurno ce biti , a mozda i nece biti rezolucije vezane za Kosovu u Sb
Period Februar-April, sigurno cijeli Mart ce biti uludo potrosen, i na pregovore.Ako, Srbija i ne bude izisla na pregovore, vidim da ce Kosovo i prije biti zavrseno
No, nista od toga do Aprila
Onda pocinje zestoka igra
Rusiji NE TREBAJU Abhazija i Južna Osetija. Shvatili su da je bolje imati sebi lojalno stanovništvo u susjednim državama nego preuzimati odgovornost za trusna i nerazvijena područja. Oni tu neće talasati, osim pomalo demonstrativno, čisto da bi prebacivali loptu na drugu stranu terena, tako da kažem. Drugo, imaju izvor za useljavanje Rusa i njima bliskog stanovništva, a ne Afrikanaca i drugih koje ne žele.
Mislim da Srbija preuzima sličnu taktiku. Dokaz za to je što već neko vrijeme Srbi iz republika i iz svijeta imaju povlastice za školovanje i dobijanje državljanstva. Regulativa za državljanstvo je pojednostavljena službeno za sve, no ipak mislim da se u praksi čini segregacija.
Drugi razlozi zašto je srbijanska politička elita autistična u pregovorima jesu nesposobnost, nedostatak plana i skretanje pažnje domaće javnosti sa kritičnih i gorućih problema u onom dijelu zemlje koji ZAISTA KONTROLIŠU.
Osim toga, pošto kao priznata država ipak imaju pravnu prednost u odnosu na Kosovo, uporno odbijanje i preseravanje Srbima na Kosovu može donijeti više nego što su mogli očekivati, i definitivno više nego što su zaslužili. Tu mislim na vlast, a uz sirotinju sam uvijek. Dalje, kako druga strana u pregovorima takođe pokušava da dobije balkansku medalju za glupost, srpska strana ne bi ni mogla biti mnogo konstruktivnija.
Još jedno licemjerje koje mi je kristalno jasno je to što Koštunica i ekipa insistiraju da privremene vlasti i "ekstremisti" ugrožavaju nealbansko stanovništvo, a bore se samo za statusne povlastice, jezik i opštine Srba!
Mapa velike albanije LINK (http://www.saznanje.50megs.com/index_files/Page364.htm)
Ne znam baš za Veliku Albaniju. Pre će postati Veliko Kosovo. Mislim, i to lupam.
Jedno pitanje za učesnike na forumu koji su sa Kosova, a da znaju ponešto o istoriji: da li je istina da je Novi Pazar pre Balkanskih ratova 1912. i 1913. imao značajno prisustvo Albanaca? Znam da ih je sigurno bilo i u Nišu i u Pirotu. Šta se desilo? Tripujem da se deo Albanaca stopio u Muslimane/Bošnjake.
Niste izlazili jer je bilo jasno da političkom borbom niste mogli istjerati Srbe sa Kosmeta nego silom. Pravnim sredstvima niste mogli legalizovati ilegalne imigrante iz Albanije ali silom ste mogli.
toliko bezlogicnosti u jednoj jedinoj recenici odavno nisam citala.
ali ovo sa migrantima iz albanije je super fora:rofl:
eh srbi, pravi gubitnici, ali stvarno!
Henry_Kinasky
11.02.2007., 17:26
sto se tice tvog infantilnog komentara o izlasku na izbore, ovako: mi nismo bili zainteresirani za izbore u srbiji, zato i nismo izasli. nama je bilo sasvim svejedno tko pobjedjuje. za nas ne bi se nista promjenilo. mislim, toliko logike imas valjda.
Ma daj zajebi me te price.
Cinjenice je, da ste izasli na izbore, ne bi se vozakali po hladnjacama, niti bi bilo etnickog ciscenja, jer bi vasi glasovi omogucili pad Milosevica.
Ali naravno da vam to nije odgovaralo, zrtvovali bi sve zivo da bi dobili Republjik.
I dosta sa tim idiotizmima, da vas nije i Kiro Gligorov diskriminisao, kao `velikosrpska` politika u SFRJ, pa sve do `99. ?
I naravno da vam ne bi bilo svejedno ko pobedjuje, da ste imalo normalni.
toliko bezlogicnosti u jednoj jedinoj recenici odavno nisam citala.
ali ovo sa migrantima iz albanije je super fora:rofl:
eh srbi, pravi gubitnici, ali stvarno!
Ajde pobliže objasni šta nije logično u tim postovima..
Cinjenice je, da ste izasli na izbore, ne bi se vozakali po hladnjacama, niti bi bilo etnickog ciscenja, .
bilo bih, naravno, sve alternative milosevica su prema nama bile krvave alternative. mi smo znali da cemo, i ovako i onako zavrsiti po hladnjacama. a ti mozes samo da psujes, kao sto je obicaj kod srba. da laze, da psuje i da pije, i naravno, ono sa hladnjacama. isto narodni obicaj
Ajde pobliže objasni šta nije logično u tim postovima..
nema frke.
izlazak na izbore nema veze sa 1.ostanak ili odlazak drugih, a ostanak ili odlazak drugih nema veze sa 2."migrantima iz albanije" (izvini, ali - :rofl: ), a migranti iz albanije, osim toga sto su plod perverzne maste, nemaju veze sa izlaskom na izbore, ili legaliziranjem tih fiktivnih migranata. mi smo sami imali paralelne institucije, prakticno smo bili svi ilegalni. a ti kazes da smo legalizirali neke albanci. to je groteska!
Henry_Kinasky
11.02.2007., 18:25
bilo bih, naravno, sve alternative milosevica su prema nama bile krvave alternative. mi smo znali da cemo, i ovako i onako zavrsiti po hladnjacama. a ti mozes samo da psujes, kao sto je obicaj kod srba. da laze, da psuje i da pije, i naravno, ono sa hladnjacama. isto narodni obicaj
Oces da kazes da bi Djindjic, Vuk, ili Vesna Pesic isto to radili sto i Milosevic ?
Ajde, ajde. Dobili ste Republjik, i isplatilo se svesno zrtvovanje svojih ljudi, uz konstantne zlocine nad Srbima.
Oces da kazes da bi Djindjic, Vuk, ili Vesna Pesic isto to radili sto i Milosevic ?
Ajde, ajde. Dobili ste Republjik, i isplatilo se svesno zrtvovanje svojih ljudi, uz konstantne zlocine nad Srbima.
aaa, vuk "sve albance preko prokletija" draskovic, ne bih! kakvo etnicko ciscenje, kakvi bakraci:rofl:
walther-P38
11.02.2007., 23:59
Vjerovatno ne bi, ali upravo zato ste vi masovno i glasali za Miloševića. Zanimljivo je to kod srba, odaberete nekoga koji se sprema za rat. Ako pobjedi, dobro je, a ako ne pobjedi, u trenutku ga se svi odreknu i tobože nemaju veze s tom politikom.:rofl: :rofl:
Vjerovatno ne bi, ali upravo zato ste vi masovno i glasali za Miloševića. Zanimljivo je to kod srba, odaberete nekoga koji se sprema za rat. Ako pobjedi, dobro je, a ako ne pobjedi, u trenutku ga se svi odreknu i tobože nemaju veze s tom politikom.:rofl: :rofl:
Možemo takvu paralelu povući sa Franjom i ne bismo ni malo pogriješili.
Henry_Kinasky
12.02.2007., 00:26
Koji mi ?
Milosevic najvise u karijeri sto je dobio je 2 miliona glasova, toliko je Kostunica 2000. uzeo bez problema.
Inace je tacno da su neki masovno glasali za Slobu.
walther-P38
12.02.2007., 00:32
Koji mi ?
Milosevic najvise u karijeri sto je dobio je 2 miliona glasova, t
Što je u postocima bilo- koliko ?
Henry_Kinasky
12.02.2007., 00:38
Što je u postocima bilo- koliko ?
Mnogo, `96. kad je bio bojkot, cak 89% cini mi se.
Ali ti kazem da je DOS to bez problema uzeo posle 4 godine.
A 2 miliona je oko 30% birackog tela.
bobparker
12.02.2007., 00:43
Dokazano je da je Milosevic pokrao mnoge izbore.
Mi smo se cudili pobjedama Milosevica sa tolikim %, a da niko od nas poznanika nije glasao za njega.
Tesko je to shvatiti forumasima iz ex-YU ali u to vrijeme nisi mogao nista uciniti a kamoli posao naci ako nisi imao nekog poznanika u SPS-u, ili kasnije JUL-u.
walther-P38
12.02.2007., 08:57
Mnogo, `96. kad je bio bojkot, cak 89% cini mi se.
.
Dakle 89% srba je bilo za Miloševića:kava: Kraj priče
89% vas je podržavalo njegove zločine a upravo to sam i napisao nekoliko postova iznad a ti si se našao ponukanim da me demantiraš.
Henry_Kinasky
12.02.2007., 10:38
Dakle 89% srba je bilo za Miloševića:kava: Kraj priče
89% vas je podržavalo njegove zločine a upravo to sam i napisao nekoliko postova iznad a ti si se našao ponukanim da me demantiraš.
U pitanju je 100% Srba, jer DSS, Kostunicin, nije bojkotovao izbore.
A znamo da je on najveci cetnik, jer sta bi drugo bio kada od seljaka prima opanke kao poklon u predizbornoj kampanji. :s
Honesty
12.02.2007., 10:49
Dokazano je da je Milosevic pokrao mnoge izbore.Mi smo se cudili pobjedama Milosevica sa tolikim %, a da niko od nas poznanika nije glasao za njega.
Bilo je puno razloga da albanci ne ucestvuju na "demokratske" izbore Srbije
Henry_Kinasky
12.02.2007., 10:51
Bilo je puno razloga da albanci ne ucestvuju na "demokratske" izbore Srbije
Koji je razlog izbijanja demonstracija u Pristini, i da li je `pokazivanje nezadovoljstva Svetu` vredno dva mlada zivota, koja su uletela u smrt kao muve bez glave ?
Niko ne sme da vas bije.
Honesty
12.02.2007., 11:10
Koji je razlog izbijanja demonstracija u Pristini, i da li je `pokazivanje nezadovoljstva Svetu` vredno dva mlada zivota, koja su uletela u smrt kao muve bez glave ?
Niko ne sme da vas bije.
To nije trebalo da se desi ,ali to znaci ako rijesenje za Kosovu ne bude rijeseno sto prije i u korist 90% njeni sanovnistva uz postovanje prava svi manjina,situacija moze da eksplodira.Srbi su previse favorizovani u taj plan,od druge manjine.Cinicno je kod albanaca ,zasto se MZ ,toliko insistira na pregovore sa Srbijom kada zna da sa ovom drzavom smo rijesili u 1999,i da ako se upita Sbija albanci treba da se zavrsi u nekoj trecoj zemlji ,kao sto to desilo .
bobparker
12.02.2007., 11:34
To nije trebalo da se desi ,ali to znaci ako rijesenje za Kosovu ne bude rijeseno sto prije i u korist 90% njeni sanovnistva uz postovanje prava svi manjina,situacija moze da eksplodira.Srbi su previse favorizovani u taj plan,od druge manjine.Cinicno je kod albanaca ,zasto se MZ ,toliko insistira na pregovore sa Srbijom kada zna da sa ovom drzavom smo rijesili u 1999,i da ako se upita Sbija albanci treba da se zavrsi u nekoj trecoj zemlji ,kao sto to desilo .
O Hon, sta kazes kad ce ta nezavisnost, jos malo, jos malo.
Tako su i u bivsoj YU sve republike mislile da ce bolje ziveti kad budu samostalne pa nista, zive i gore, a svet ih i manje ceni nego bivsu YU.
Vec sam ti prizno nezavisnost, samo trazim da zastava prvo bude u UN da bi bilo po protokolu.
A i sto trpite te strance na Kosovu, referendum i gotova stvar.
Ionako cete se jos nacekati jer ce Rusija opet da van zabiberi corbu, jer voli da zajebava Ameriku i Zapad.
Honesty
12.02.2007., 11:45
Cinjenice je, da ste izasli na izbore, ne bi se vozakali po hladnjacama, niti bi bilo etnickog ciscenja, jer bi vasi glasovi omogucili pad Milosevica.
Ali naravno da vam to nije odgovaralo, zrtvovali bi sve zivo da bi dobili Republjik.
Stime hoces da opravdas te zlocine ,i etnicko ciscenje .
Kada je u pitanje Kosova stranke u Srbiji tada ,pa i sad (osim neke male stranke zadnjih vremena)imali su isti stav,pa koja stranka bi doslo na vlast na Kosovu bi bila ista kriminalna vojska,policija ,iste bande ,iste drogirane paravojne formacije .Jer Milosevic nije otisao kucu po kucu da ubija i strelja djece zena i starce .
Henry_Kinasky
12.02.2007., 11:55
Stime hoces da opravdas te zlocine ,i etnicko ciscenje .
Kada je u pitanje Kosova stranke u Srbiji tada ,pa i sad (osim neke male stranke zadnjih vremena)imali su isti stav,pa koja stranka bi doslo na vlast na Kosovu bi bila ista kriminalna vojska,policija ,iste bande ,iste drogirane paravojne formacije .Jer Milosevic nije otisao kucu po kucu da ubija i strelja djece zena i starce .
Ne falsifikuj.
Rekao sam u istom tom postu da time ne opravdavam zlocine, nego konstatujem da su vodje Albanaca sa Kosova svesno u to isle, jer bez hladnjaci i zlocina paravojske ne bi bilo Republjik.
A ovo sto si rekao takodje nije tacno, ali problem je u tome sto ti u svakom ko se ne zalaze za nezavisnost vidis cetnika, znaci da nisi normalan.
A da jsu na vlasti 1997. bili Ceda Jovanovic, Canak...i ekipa, to ne bi sprecilo Arnaute da organizuju teroristicku OVK, niti Saudijsku Arabiju da salje svoje ljude iz Al Kaide.
Honesty
12.02.2007., 12:22
O Hon, sta kazes kad ce ta nezavisnost, jos malo, jos malo.
Pa doslo bre,ali neki ljudi jos ne mogu da veruju jer cekalismo i sakrifikovali mnogo.
Tako su i u bivsoj YU sve republike mislile da ce bolje ziveti kad budu samostalne pa nista, zive i gore, a svet ih i manje ceni nego bivsu YU.
Vec sam ti prizno nezavisnost, samo trazim da zastava prvo bude u UN da bi bilo po protokolu.
Hvala na priznanje
Pa eto nismo znali da nam je bilo bolje svama ,pa nije cudno da za koji godina cemo traziti da ujedinimo sa Srbijom:D
Ionako cete se jos nacekati jer ce Rusija opet da van zabiberi corbu, jer voli da zajebava Ameriku i Zapad
Jes vidi da pokusava ,ali opet na kraju taj biber ce da stave u svoje dupe :D
Siptari iskusno prave "preventivne" demonstracije da bi podsetili svoje mentore sta moraju da im daju...inace...
Honesty
12.02.2007., 13:19
Ne falsifikuj.
Rekao sam u istom tom postu da time ne opravdavam zlocine, nego konstatujem da su vodje Albanaca sa Kosova svesno u to isle, jer bez hladnjaci i zlocina paravojske ne bi bilo Republjik.
Za zlocine srbske formacije pokusavas da kazes da su krivi drugi,zasto nisu izasli na izbore ,i nisu priznali da budu diskriminovani .Albanci su bili sviesni da drugo rijesenje nije prihvatljivo ,jer srbska represija je bila i prije Milosevica,pa i posle toga nije cekalo bolje .
Evo tvoj post
I dosta sa tim idiotizmima, da vas nije i Kiro Gligorov diskriminisao, kao `velikosrpska` politika u SFRJ, pa sve do `99. ?
A ovo sto si rekao takodje nije tacno, ali problem je u tome sto ti u svakom ko se ne zalaze za nezavisnost vidis cetnika, znaci da nisi normalan.
A da jsu na vlasti 1997. bili Ceda Jovanovic, Canak...i ekipa, to ne bi sprecilo Arnaute da organizuju teroristicku OVK, niti Saudijsku Arabiju da salje svoje ljude iz Al Kaide.
Ne znam dali ne razumes ili neces razumijeti.Vece stranke u Srbiji su imali istu politiku prema Kosovo.Pa i takmicile koja stranka pokazuje vise sposobnost za diskriminaciju na albance .Ja sam cuo deklaracije Djindjica ,Draskovica ,za Seselja i Milosevica da ne kazem.Te stranke imali od 90% elektorata.
Kod alkaide i Sadama vi ste kupili oruzje .
bobparker
12.02.2007., 13:23
Hon idi malo na demonstracije, znas li kad ce opet da ukljucim TV,
Dal ima Kosova buduca republjik neki satelitski kanal, video sam da imate dosta sat. antena.
Dal ima Kosova buduca republjik neki satelitski kanal, video sam da imate dosta sat. antena.
ALJbin Murti mnogo talasa... Srediće ga lokalna ekipa (Tači, Haradinaj, Čeku... - Dream Team) da se ne bi kurobecao mnogo...:D
Honesty
12.02.2007., 13:47
Kosova sadasnja republik ima kanala koji se mozes gegledati i u Australiu USA ,Canada i svugda ,ali vas zasto bre ni na Kosovu ne mozemo :D
bobparker
12.02.2007., 13:50
Kosova sadasnja republik ima kanala koji se mozes gegledati i u Australiu USA ,Canada i svugda ,ali vas zasto bre ni na Kosovu ne mozemo :D
Ma ne mislim na kanale tipa "Zona Sumraka", mislim na Satelitske, koji su i na kom satelitu?
Ne znas? Sedi. 1
Ma ne mislim na kanale tipa "Zona Sumraka", mislim na Satelitske, koji su i na kom satelitu?
Ne znas? Sedi. 1
Kanal se bavi poljoprivrednim temama, nešto kao "Znanje-Imanje". Vremenska prognoza za Avganistan i Kolumbiju, kako povećati prinose koke, zaštita maka od američkih pesticida itd. U zabavnom delu je reality show - "Preneti 100 kg preko grane..." :D
:rolleyes:
Honesty
12.02.2007., 14:09
Ne znas? Sedi. 1
I di spavaj malo jer celi noc izgleda si bio na forum :D
bobparker
12.02.2007., 14:19
I di spavaj malo jer celi noc izgleda si bio na forum :D
Kad ti kazes poslusacu.
srdjan_trofi
12.02.2007., 14:38
"Slovački parlament, na inicijativu radikalnih nacionalista, sprema deklaraciju protiv nezavisnosti Kosmeta. Šef poslaničkog kluba nacionalističke Slovačke narodne stranke Rafael Rafaj rekao je da je predao predlog deklaracije u petak, dok je šef spoljnopolitičkog odbora iz vladajuće stranke SMER Boris Zala ocenio da će je parlament verovatno izglasati. „Ako bi bilo koja nacionalna manjina, u bilo kojoj evropskoj državi, pristupala problemima tako da želi da se otcepi, to bi vodilo ka destabilizaciji cele Evrope”, naglasio je Zala. „Smatram da bi parlament trebalo da usvoji ne samo deklaraciju već i obavezujući stav za vladu, koji bi joj naložio da u Evropskoj uniji odbaci samostalnost Kosova protiv volje Srbije”, rekao je poslanik slovačkih demohrišćana Danijel Lipšic. Socijaldemokrate, demohrišćani i radikalni nacionalisti imaju u parlamentu dovoljno glasova da takva deklaracija glatko prođe."
Znam da su Slovaci politicki u svjetskim okvirima niko i nista, ali zna li iko zasto ovoliko zapinju oko Kosova s kojim nemaju puno veze?
"Slovački parlament, na inicijativu radikalnih nacionalista, sprema deklaraciju protiv nezavisnosti Kosmeta. Šef poslaničkog kluba nacionalističke Slovačke narodne stranke Rafael Rafaj rekao je da je predao predlog deklaracije u petak, dok je šef spoljnopolitičkog odbora iz vladajuće stranke SMER Boris Zala ocenio da će je parlament verovatno izglasati. „Ako bi bilo koja nacionalna manjina, u bilo kojoj evropskoj državi, pristupala problemima tako da želi da se otcepi, to bi vodilo ka destabilizaciji cele Evrope”, naglasio je Zala. „Smatram da bi parlament trebalo da usvoji ne samo deklaraciju već i obavezujući stav za vladu, koji bi joj naložio da u Evropskoj uniji odbaci samostalnost Kosova protiv volje Srbije”, rekao je poslanik slovačkih demohrišćana Danijel Lipšic. Socijaldemokrate, demohrišćani i radikalni nacionalisti imaju u parlamentu dovoljno glasova da takva deklaracija glatko prođe."
Znam da su Slovaci politicki u svjetskim okvirima niko i nista, ali zna li iko zasto ovoliko zapinju oko Kosova s kojim nemaju puno veze?
Svako se češe gde ga svrbi...:D
Vjerovatno su im se zgadili "vozovi prijateljstva",a i alergicni su na srpske pogace !
jaromil
13.02.2007., 10:54
Neznam o čemu pričate jer na kosovu šiftara više nema.
Problem je jedino što UČK to jest Ujedinjena Četnička komanda želi da namakne još nešto malo para pa da kupi i preostali dio hrvatske ekonomije.
Pa stoga stalno režiraju igrane filmove.
Nato i brisel su pukli na kosovu pa se tamo ništa i ne pitaju.
Saka Turgiana
Dokazano je da je Milosevic pokrao mnoge izbore.
Mi smo se cudili pobjedama Milosevica sa tolikim %, a da niko od nas poznanika nije glasao za njega.
Ne želi on to shvatiti. Ja sam govorio već na ovom forumu da je odnos „broj birača/izabrani poslanik“ bio neujednačen. Da je u Beogradu gdje je uvijek bilo razmišljanje protiv Slobe trebalo nekoliko puta više birača za poslanika nego u južnoj Srbiji gdje je više ljudi bilo za Slobu. Posebna priča je Kosmet gdje se ispostavilo da su svi redom Albanci glasali za Slobu a oni nisu ni izašli na izbore.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.