PDA

View Full Version : Grčevi u nogama i stopalima

Samantha
15.08.2003., 12:02
Otkad znam za sebe imam grceve u stopalu,listovima noge... ,al naviknuta na te grceve otkrila sam sopstvenu metodu "odgrcivanja"koja mi opusti nogu.
Taj grc kad me uhvati savije mi stopalo,ukoci prste i nakon par sekundi nakon sto ispravim sama sebi stopalo to popusti.

Sad vec par mjeseci ta bol,pogotovu u listovima,je tako intezivna da si ne mogu pomoci.
Bol me budi nocu,otezava mi hodanje....imam osjecaj da mi se jedan dio lista noge ukocen,uzela sam sumece magnezijuma,pijem ga danima,al jos uvijek me boli.

Vjerojatno ima veze s drugim stanjem,al kako da si pomognem.

lahor
15.08.2003., 13:54
O ovome je vec bilo rijeci. Jesi sigurno da pijes dovoljno vode? Grcevi mogu nastajati i zbog dehidracije. Nedostatak vode u tijelu dovodi do neravnoteze u elektrolitima sto uzrokuje misicne grceve. Glavni elementi koji utjecu na grcenje su kalij, natrij i kalcij.

Najbolja stvar koju mozes uciniti kad te uhvati grc je istezanje misica. Pazi na unos tekucine, najbolje da to bude izotonican napitak, a pri ovakvim vrucinama nemoj izbjegavati ni sol jer ju gubimo znojenjem.

Spomeni ovaj problem na sljedecoj kontroli da vidis hoce li ti ginekolog da ti neki pametan savjet.

Tinach
15.08.2003., 14:44
i jedi banane koje su prebogate kalijem

Samantha
15.08.2003., 15:34
lahor kaže:
O ovome je vec bilo rijeci. Jesi sigurno da pijes dovoljno vode? Grcevi mogu nastajati i zbog dehidracije. Nedostatak vode u tijelu dovodi do neravnoteze u elektrolitima sto uzrokuje misicne grceve. Glavni elementi koji utjecu na grcenje su kalij, natrij i kalcij.

Spomeni ovaj problem na sljedecoj kontroli da vidis hoce li ti ginekolog da ti neki pametan savjet.

unosim dosta tekucine,po 3 l dnevno.

a pitala sam ginekologa za ovo,takvu glupost je lupnula da sam pomislila da mjenjam ginekologa...da mi je to od narkoze od prije 20 dana.:rolleyes: :rolleyes:

plavva
15.08.2003., 16:31
mijenjaj ginekologa.
meni je pomogao magnezij, pocela sam ga piti ko manijak. vidi sto tebi pase.

xxGaladrielxx
15.08.2003., 16:32
Samantha, i mene muci taj problem, ali ne tako ucestalo. Grc me copi dok spavam i traje par minuta, a za to vrijeme skakucem ko luda i placem. Bol je uzasna. Nakon takvog javljanja, podrucje u kojem se grc pojavio bolno je jos 2-3 dana. Prije mi se javljalo cesce, narocito dok plivam.
Krvna slika mi je OK, a banane jedem bas svaki dan

Samantha
15.08.2003., 16:37
Galadriel i mene je znalo hvatat dok plivam,al uspjesno bi ja to otkocila,al sad kako kazes bol traje po 2-3 dana.

Nastavit cu s magnezijem,pa cu vidit stanje

lahor
15.08.2003., 16:40
Probajte vi smanjiti te banane, pa visak kalija i potice grceve...

Samantha, onda probaj pitati svoj dr. opce prakse kad vec ginekolog nije dao pametan savjet.

xxGaladrielxx
15.08.2003., 16:50
ma definitivno nema veze s bananama jer i kad ih nisam uopce jela i kad sam ih jela malo i sad kad ih jedem svakodnevno, imam grceve

histeria
15.08.2003., 17:21
grcevi u nogama mogu biti uzrokovani deformacijom stopala,
tj kada je ono spusteno pa treba bit podrzavano uloskom u cipelama, svakako treba posjetit ortopeda koji je najmjerodavniji

....ili barem nabavit uloske ili anatomski oblikovane cipele koje mogu dosta pomoc, barem meni jesu.....znam se zeznut tu i tamo nekim ravnim sandala, al se onda patim tu noc:rolleyes:

Solaris
15.08.2003., 21:59
lahor kaže:

I magnezij :)

ssnjoff
15.08.2003., 22:05
Samantha Jones kaže:
unosim dosta tekucine,po 3 l dnevno.

a pitala sam ginekologa za ovo,takvu glupost je lupnula da sam pomislila da mjenjam ginekologa...da mi je to od narkoze od prije 20 dana.:rolleyes: :rolleyes:

...odjebi to. ako si u drugom stanju treba ti ginekolog, a ne idiot!

lahor
15.08.2003., 22:05
histeria kaže:
grcevi u nogama mogu biti uzrokovani deformacijom stopala,
tj kada je ono spusteno pa treba bit podrzavano uloskom u cipelama, svakako treba posjetit ortopeda koji je najmjerodavniji

....ili barem nabavit uloske ili anatomski oblikovane cipele koje mogu dosta pomoc, barem meni jesu.....znam se zeznut tu i tamo nekim ravnim sandala, al se onda patim tu noc:rolleyes:

Nikako nisam sa nabavljanje ulozaka za cipele bez prethodnog pregleda kvalificirane osobe i opravdane indikacije za nosenje ulozaka.

Tinach
16.08.2003., 18:32
lahor kaže:
Probajte vi smanjiti te banane, pa visak kalija i potice grceve...

meni je moja doktorica (uz uputnicu za ortopeda,kod kojeg još nisam bila :rolleyes: ) rekla da jedem banane jer je u njima kalij,a manjak kalija uzrokuje grčeve..kao, zato i tenisači jedu banane stalno

Winona
16.08.2003., 18:52
Samantha Jones kaže:
Otkad znam za sebe imam grceve u stopalu,listovima noge... ,al naviknuta na te grceve otkrila sam sopstvenu metodu "odgrcivanja"koja mi opusti nogu.
Taj grc kad me uhvati savije mi stopalo,ukoci prste i nakon par sekundi nakon sto ispravim sama sebi stopalo to popusti.

Sad vec par mjeseci ta bol,pogotovu u listovima,je tako intezivna da si ne mogu pomoci.
Bol me budi nocu,otezava mi hodanje....imam osjecaj da mi se jedan dio lista noge ukocen,uzela sam sumece magnezijuma,pijem ga danima,al jos uvijek me boli.

Vjerojatno ima veze s drugim stanjem,al kako da si pomognem.

samantha sve ovo sto si napisala imam i ja. Metoda nam je ista. ;)

Da u trudnoci to bude jos gore.

Winona
16.08.2003., 18:55
lahor kaže:
Nikako nisam sa nabavljanje ulozaka za cipele bez prethodnog pregleda kvalificirane osobe i opravdane indikacije za nosenje ulozaka.

Ma ja imam vecinu cipela ( onih za po citav dan ) sa tim Fußbett-om iliti extra formiranim unutarnjim dijelom, ovdje tako rade sve bolje firme nije to nesto spesl...ali grcevi svejedno.

lahor
16.08.2003., 19:14
Ne valjda za kalij ni da ga je previse ni premalo, i jedno i drugo dovodi do poremecaja na membrani misicne stanice.

Evo jednog linka o kaliju pa si citajte ako vas detaljnije zanima:
http://www.nursewise.com/courses/K_hour.htm

Tenisaci jedu banane zato sto je kalij esencijalan za misicnu kontrakciju. Isto kao i natrij.

Izgleda da sam ja jedna od rijetkih sretnica koje nikad nisu imale grc misica :)

magic
16.08.2003., 20:28
Ja sam prvi put u zhivotu imala grcheve u listovima prije dva mjeseca kad sam izgubila vishe od dvije litre krvi...izmedju ostalih i taj simptom mi je bio jako sumnjiva, jer ih nikad nisam imala. Ni u trudnoci.

Zanimljivo da SVE visoke osobe koje poznajem pate od grcheva u nogama.

SJ, koliko se sjecam, poprilichno si visoka?

Samantha
17.08.2003., 11:10
visoka sam 173cm.

Cruela
18.08.2003., 09:13
vec 3-4 godine imam problema sa grcevima i bolovima misica.probala sam mnogo toga ali nista ne pomaze.svojevremeno sam kupovala neku kupku sa etericnim uljima i bila je stvarno super ali vise ju nigdje ne mogu nabaviti.

nea
26.08.2003., 05:19
ja sam imala grceve i pila sam donat i proslo,
ali ako si pila magnezij, onda ti ovo bas i nije od pomoci
doduse moj doktor mi je dao neki prospekt od donata kako i koliko ga piti za sto i ja sam pila cijelu bocu dnevno, ali se vise ne sjecam kako je to islo

Vilko
26.08.2003., 09:32
Grceve po cijelom misicnom sistemu, od mladosti.........zadnjih 33 godina na receptu za (Quinine bisulfate), koji je za malariju,ali najbolji za grceve i spazam. ima razlicita imena ,Biquinate,Myoquin,Quinate,Quinbisul,Quinoctal,Qui nsul.

Probao sam natural producte ali nisu radili.

***Jedini problem vidim nije preporucen za vrijeme trudnoce!

Sretno,
:) ;) :cool:

sotona69
26.08.2003., 11:01
Meni su ti grcevi prestali kad sam se pocela intenzivno baviti sortom. Nisu imali nikakveveze s prehranom. Ne sjecam se kad sam ih zadnji put imala, a dosta i pjesacim.

Samantha
26.08.2003., 11:16
Pijem Donat,sumece magnezijuma....nista mi ne pomaze.Jucer sam se jedva digla iz kreveta,shepala sam cijeli dan.
Sutra idem vadit krv i urin.

te@
27.08.2003., 00:07
Drage moje, znam kako je. Nisam trudna, al očigledno imam problema s perifernom cirkulacijom. Zimi imam takve grčeve u stopalima, hlada su ko santa leda. Nekad me čak iz sna probude ti grčevi. I onda ko baba od 80 godina u dva ujutro sjedim s nogama u lavoru punom vruće vode. Shit!

Winona
27.08.2003., 17:47
nema to veze s trudnocom. Ja te grceve imam odkad znam za sebe.

Sto mi zimi pomaze topla kupka ( i za ostale stvari, ne samo noge) ili ima ovdje posebna uljna kupka na bazi ljute paprike ;) protiv hladnih nogu.

U kombinaciji s kremom iste linije :top: Ali grcevi su i dalje tu, sto je zanimljivo ja imala periode kad ih nema vise mjeseci a onda krenu gotovo svakodnevno :confused:

Samantha
28.08.2003., 11:20
Winona1 kaže:
nema to veze s trudnocom. Ja te grceve imam odkad znam za sebe.

imam uvijek te grceve,al sad u trudnoci pogotovo.

Na Rodinom sajtu pise da ima veze s trudnocom i veci broj zena ima isti problem.

Nekom pomaze mg,nekom ne.

Winona
28.08.2003., 13:34
ma htjela sam reci da kod mene to nema veze.

Tj. ja grceve nisam dobila odjednom ili od trudnoce nego ih imam cijeli zivot.

Ima cura koje dobe samo u trudnoci i njima ce vjerojatno nakon trudnoce i proci.

LaPerla
28.08.2003., 16:55
Ja ih nisam nikada imala ali se pojavljuju sada u trudnoci i ne bih nazvala grc nego nesto kao utrnuce listova i bas je neugodno.
samnatha nadam se da ces naci nesto da ti olaksa tegobu.

te@
01.09.2003., 12:15
Meni je netko preporučio tablete/dražeje Ginka. Jel to može pomoć?

Ipanema
09.06.2004., 10:40
Zna li netko kako to rijesiti?

Imam vrlo cesto grcenje u stopalima, bez obzira na radnju, mogu mi se zagrciti prilikom hodanja, presvlacenja, vjezbanja, bzvz...
Nedavno sam krenula na jogu, ali kad treba kleknuti tj. sjesti na stopala, naravno da odmah grc i :horor:

A da ne kazem kako izgleda "vatreno budjenje" kad me u sred noci dok spavam copi grc u listu/ovima. :mad:

Help. :(

chocogirl35b
09.06.2004., 10:48
Ipanema kaže:
Zna li netko kako to rijesiti?

Imam vrlo cesto grcenje u stopalima, bez obzira na radnju, mogu mi se zagrciti prilikom hodanja, presvlacenja, vjezbanja, bzvz...
Nedavno sam krenula na jogu, ali kad treba kleknuti tj. sjesti na stopala, naravno da odmah grc i :horor:

A da ne kazem kako izgleda "vatreno budjenje" kad me u sred noci dok spavam copi grc u listu/ovima. :mad:

I ja imala sinoć grčeve u stopalima... Valjda od plesa... To nam je kad smo izvan kondicije... :D
Trebamo više partijati... :D :D :D
A inače sam čula da bi trebala povećati razinu magnezija, pa da se onda grčevi smanjuju, ali nisam sigurna u pouzdanost izvora...

Ipanema
09.06.2004., 10:50
chocogirl35b kaže:
I ja imala sinoć grčeve u stopalima... Valjda od plesa... To nam je kad smo izvan kondicije... :D
Trebamo više partijati... :D :D :D
A inače sam čula da bi trebala povećati razinu magnezija, pa da se onda grčevi smanjuju, ali nisam sigurna u pouzdanost izvora...

Ti si ocito u stanju sve izmisliti samo da me natjeras da partijam :zubo:

I ja sam cula za magnezij, ali ima li netko da mu je taj magnezij fakat i pomogao?

Cats
09.06.2004., 10:53
Evo ja. Spasilo me.

Ipanema
09.06.2004., 11:09
Cats kaže:
Evo ja. Spasilo me.

Detaljcici? :D

Sumece, Natural Wealth, nesto trece?
Koliko dnevno, koliko vremenski....

Cats
09.06.2004., 11:10
Ipanema kaže:
Detaljcici? :D

Sumece, Natural Wealth, nesto trece?
Koliko dnevno, koliko vremenski....

Šumeće. Svako jutro jednu, i još jednu preko dana (ako se sjetim).

mars
09.06.2004., 11:20
KALIJ.

pazi!!! ne KALCIJ, nego KALIJ.

Npr. Kalij-klorid tabletice, od Galenskog-Rijeka. Jako gorko, najlakse popijes tako da rastopis u casi prejake cedevite, da ti cedevita pokrije gorcinu. Jedna dnevno.

Ako si slucajno trudna, nemoj ravno u ljekarnu, nego prvo trazi dozvolu od doktora koji te prati. U principu se moze koristiti i u trudnoci ako je s trudnocom sve drugo o.k.

Ako se dobro sjecam objasnjenja, ono glasi: Misici se grce jer krivo tumace informaciju koja im stize po zivcima. Kalij regulira prihvat i ispravno tumacenje te informacije. Objasnjenje uzeti s rezervom, za slucaj da su se meni pobrkali loncici.

Ipanema
09.06.2004., 11:24
Hvala lijepa mars.
Nisam trudna :D

Cruela
09.06.2004., 17:25
magnezij,sumece tablete...
ja pila i pomaze...

janine
09.06.2004., 19:37
Može i Donat MG. Svaki dan 2,3,4 dcl , koliko ti se da.

misery-
10.06.2004., 00:02
ja sam nešto čula da se grčevi mogu javljat i zbog nedostatka tekućine. samo to:w

Studentica
10.06.2004., 11:16
koliko su jaki ti tvoji grcevi
i do kuda tocno sezu?
od kada tocno traju?

inace, jesi pogledala da li ti je obuca ok?
materijal obuce ili hlaca?

da li ti to stalno traje ili ipak prestaje?

ajme dosadna sam sama sebi s tim pitanjima...

ajde pusa
(mozda jedan zgodni maser ipak rijesi najbolje stvar....hehe;)

Ipanema
10.06.2004., 18:45
Studentica kaže:
koliko su jaki ti tvoji grcevi
i do kuda tocno sezu?
od kada tocno traju?

inace, jesi pogledala da li ti je obuca ok?
materijal obuce ili hlaca?

da li ti to stalno traje ili ipak prestaje?

ajme dosadna sam sama sebi s tim pitanjima...

ajde pusa
(mozda jedan zgodni maser ipak rijesi najbolje stvar....hehe;)

Jacina grceva u stopalima tj kod noznih prstiju je snazna ako ostanem u polozaju koji dovede do grca (kao gore opisano klecanje na jogi).
Obuca koju nosim je vecinom ugodna, vec dugo ne nosim neke spicoke i tak.
Materijal hlaca, traperice su mi naravno uske, ali ostale hlace volim da mi budu sto sirje i ugodnije.
Inace cirkulacija mi je inace slaba u nogama.
Da li stalno traje? Pa pojavi se grc recimo svaki drugi dan.

loler
11.06.2004., 10:00
joj mene su ti grcevi znali buditi u noci,,pogotovo ovaj u listu,tolko me to bolelo da se nisam usudila pomaknuti nogu,dobro u principu ni nisam mogla bas

onda mi je dr rekla da kad se to desi da trebam taban (taj cijeli dio noga sa gleznjom) povuci prema sebi.npr ak lezis na nedjima zategnesh taj dio povlaceci ga,,neznam koma mi je to bilo

ona je meni rekla da mi to moze biti od astme i problema sa disanjem(znaci i ako je nekaj raslo na kaj sam bila alergicna):confused: neznam malo mi je cudno to ,,al evo tak je rekla
proslo je samo s vremenom

Ipanema
11.06.2004., 12:32
loler kaže:
...ona je meni rekla da mi to moze biti od astme i problema sa disanjem(znaci i ako je nekaj raslo na kaj sam bila alergicna):confused: neznam malo mi je cudno to ,,al evo tak je rekla...

:confused: Ovo cujem prvi put, ali ocito je da ima smisla s obzirom da sam ja asmaticar, imam problema s disanjem i alergicna sam na sve i svasta.

Studentica
11.06.2004., 13:37
Ipanema kaže:

Materijal hlaca, traperice su mi naravno uske, ali ostale hlace volim da mi budu sto sirje i ugodnije.

kak je to materijal hlaca????

:confused:
:D

cudim_se
11.06.2004., 14:41
Magnezij i Kalij, ne znam točno koje pa sam pila oboje. Jako brzo pomoglo!!

doc_1
11.06.2004., 15:21
Neznam tko je ovo gore bio napisao za Kalij. Istina je, ali on se nebi smio dobiti bez recepta jer je vrlo opasan u vecoj kolicini. Probaj sa rajcicom pa vidi jel pomaze. Ona je bogata kalijem.

Chloe
11.06.2004., 15:48
I banane! :)

Vilko
14.06.2004., 07:02
Vecina osoba koja su stres i imaju anxiety, imaju i problem sa grcevima.

Isto tako i osobe koje imaju problema sa ledjima /kraljeznicuma.
Moji misici su uvijek bili veoma tvrdi, sta radi jos veci problem sa
kraljeznicom .vrti se u krug.

Osoba si mozda moze pomoci sa relaksacijom ,ali ne radi uvijek.

Ja sam 32 godine na 1 tableti pred spavanje.
Quinine bisulfate, su na preskripciju od doktora,vjerojatno se moze kupiti slicno i u natural ducanu.

Druga imena su;Biquinate,Myoquin,Quinate,Quinbisul,Quinoctal,Q uinsul.

Ljek se uzima za;nocne misicne crampove, muskularne grceve,
isto kao za sprecavanje Malarije.

Pronadjen je u 16 stoljecu od Spanije u Juznoj Americi, od Chincone kore.

:) ;) :cool: http://www.theodora.com/flags/as-t.gif

TiNa.
14.06.2004., 17:30
a da unosis malo vise soli u organizam? jesi kad cula za rudarske grceve? ....to bi se desavalo rudarima koji po par sati provode u jednom polozaju kopajuci, pa su znali i umirati od tih grceva koje im zgrci cijelo tijelo..onda su poceli piti vodu sa soli i grcevi su prestali.

povecaj unos soli i bice sve ok. a ne kosta nista.

night_train
14.06.2004., 20:35
NE znam kakav je to grc...
ali uglavnom se javi kad dugo sjedim za kompom i naglo se dignem... nestane nakon nekoliko koraka...
ipak, veci je bad kad idem na aerobic :mirko: pa kad nakon cijelog dana hodanja po asfaltu i slicnom imam neki skakutavi program onda mi trne stooalo.. ili se grci... nekakav cudan feeling... onda moram stat, malo protrest noge ili prosetat i povuce se...

jel sto slicno??

Ipanema
15.06.2004., 09:16
Evo, pijem magnezij sumece nesto manje od tjedan dana i jucer sam na jogi uspjela klecati, tj. sjediti na stopalima bez problema.
Dobro, bilo je od pocetka malo grcenja, ali je ubrzo prestalo. :)

Samo se nadam da ce i ostati takva situacija.

chocogirl35b
15.06.2004., 20:12
Mene je sinoć, opet usred noći probudio grč u nozi... Fuckin' pain... :mad:

Još me boli... Možda uspijem razgibati danas na plesu... :(

night_train
18.06.2004., 09:47
Sumeci magnezij... i bolje je.... jupiii

sotona69
18.06.2004., 11:24
Ipanema kaže:

Odkad hodam dnevno bar 40 minuta, nemam vise u snu grceve u listovima. Probaj setati SVAKODNEVNO.

Grceve u stopalima nisam nikad imala.

Maisie
04.04.2006., 08:15
uglavnon jutros san imala jake grčeve u stopalima.
jel to od loše cirkulacija il čega? :(

ako je već bija topic (a valjda je) nek me neko usmjeri :o

Vilko
05.04.2006., 05:57
uglavnon jutros san imala jake grčeve u stopalima.
jel to od loše cirkulacija il čega? :(

ako je već bija topic (a valjda je) nek me neko usmjeri :o

Bilo je dosta topica ...zasto bi netko drugi trazio za tebe?....pogledaj sama ,samo treba vremena!;)

Vilko
05.04.2006., 06:01
GRCEVI na hrvatskom!
(http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=gd&q=grcevi)

Maisie
06.04.2006., 00:44
odvrtila san zadnjih par stranica, i vidla da neme topica pa san mislila ako je bila da će se neko od onih koji duže prate podforum sitit i potražit :o

ot:
-vene, loša cirkulacija
-dijabetes
-umor

valjda je do cirkulacije

Cats
06.04.2006., 00:48
Protiv grčeva u stopalima i nogama pomaže šumeći magnezij. Provjereno. ;)

Crimson Petal
06.04.2006., 00:49
kao npr. ovo (http://www.forum.hr/showthread.php?t=125852&page)?

Vilko
06.04.2006., 02:27
Ja licno uzimam Quinnin 35 godina, kada su zabranili Quinnin za grceve uzimao sam Magnezijuk tri mjeseca bez uspjeha...i vratili su me natrag na Quinnine 300mg jednu navecer.
Isto uzimam i Valium /Diazapam 5mg navecer , obadvoje uzimam od pocetka sciatike/ishijas i nakon back operacije, i poslije radi cijelo tjelo muskuloskeleton problemi.

Ali to je kod mene 35 i vise kronicnih problema ,ostalima bi preporucio magnezium, jer ne vjerujem da imaju stale kronicne grceve/inace ja obracam paznju na uzimanje dosta vode i drugih stvari.

:cool:

kathryn
19.09.2008., 01:58
Pozz
Pretpostavljam da je tema vec mozda bila, ali mene zanima jesam li ja jedina koja ima po 3 grca u listovima svaku noc????je itko probao onaj Vein Care, i ako da jel kaj valja?
ako itko zna ista sto moze pomoc, nek se javi jer ja cu izludit...noge me prejako bolje, i jos su mi se pocela vene poznavat ( s tim da ak neam grceve neko vrijeme se povuku ) a imam tek 21 god :((((

Thnx

yin yang
19.09.2008., 03:36
Možda imaš te proširene vene,a da odeš dr.na pregled? Jer godine nemaju veze s tim,imam poznanice koje su mlade pa idu svako toliko na injekcije ,e sad neznam kako se to zove nešto sa S..
Opet znam ljude kojima se redovito grče noge noću,pa uzimaju kalij i velike doze magnezija i to prođe.Pa opet imam sebe sa lošom cirkulacijom u nogama(uz rizik za trombozu zbog hormonskih pilula),i mene spase Ginko forte;par dana i sve prestane..
A nešto od tog troje je vjerojatno i tvoj slučaj.
Ja sa svojim tegobama ne mogu živjet uopće,od boli i težine koja je noću nepodnošljiva;to mi dođe svakih pol godine cca i Ginko forte od Natural W.riješi sve,evo sad mi je trebalo 4 dana da potpuno sve prestane,iako nakon prve tablete sam već mogla lakše živjeti.Uzima se 1 na dan,kad me jako boli uzmem prvi dan 2,al to se ne smije,pa nastavim s jednom na dan..

mageeme
19.09.2008., 20:23
nešto mi nije jasno? kako znaš da su vene u pitanju? mozda ti "samo" fali magnezija?

Myra
20.09.2008., 12:01
Pozz
Pretpostavljam da je tema vec mozda bila, ali mene zanima jesam li ja jedina koja ima po 3 grca u listovima svaku noc????je itko probao onaj Vein Care, i ako da jel kaj valja?
ako itko zna ista sto moze pomoc, nek se javi jer ja cu izludit...noge me prejako bolje, i jos su mi se pocela vene poznavat ( s tim da ak neam grceve neko vrijeme se povuku ) a imam tek 21 god :((((

Thnx

Fali ti magnezij, provjereno. Mene ti to zna mučiti, pa trk po magnezij šumeće tablete i bude ok. I to već nakon nekoliko njih. Popijem tu kutiju i onda je mir neko vrijeme. Kad opet počne, barem znaš što trebaš.

Dawar
10.05.2009., 23:24
Evo pitanja, skužio da mi u zadnje vrijeme često se javljaju grčevi u ljevoj nozi oko koljena, najčešće kada sjedim(pogotovo prekriženih nogu). S time da manje sjedim nego prije(idem u teretanu,više se krećem..)
Najviše me muči što je samo jedna noga u pitanju a sa drugom sve ok, do ćega bi to moglo biti :(

Stypssa
18.05.2009., 14:31
Bok!

Kratko pitanje - da li postoji neko prirodno sredstvo (čaj, napitak...) koje spriječava ili umanjuje grčeve u mišićima kod povećanih tjelesnih napora?

Naime, već jako dugo imam s time problema i bez obzira koliko tekućine popijem, uredno mi se ekstremiteti i torzo 'frču' od grčeva nakon što se opustim, a često i za vrijeme aktivnosti, ponekad čak i iz čista mira, ako nogu podvučem pod stolac i slično...

Kako puno vozim bicikl i bavim se raznim sportovima, ovo je priličan davež. Inače, znam da magnezij u šumećim tabletama pomaže, ali baš me zanima da li postoji neki prirodni lijek?

Hvala na odgovorima!

Black Milk
18.06.2009., 22:55
vec nekoliko mjeseci imam strasne grceve u listovima.

to se dogadja obicno rano ujutro dok se jos budim i kad se malo 'rastegnem' ili kak se to vec kaze...
onda me uhvate strasni i bolni grcevi u listovima, to traje oko 10 sekundi i toliko boli da nekad nemam snage disat....?! onda prodje, i noge mi budu 'pospane' i hladne na dodir. sta mi se to dogadja?

linakina
18.06.2009., 23:02
mislim da bi trebala posjetiti liječnika,
slaba cirkulacija?
da nemaš možda problema sa venama?

atlantis
18.06.2009., 23:09
cirkulacija :)

probaj magnezij pit, i od manjka magnezija znaju bit grčevi

Eht
18.06.2009., 23:31
Pročitaj zadnji post u temi dijabetes.
Grčevi u listovima mogu biti jedan od simptoma dijabetesa.

megatronman
19.06.2009., 07:11
Mišljenje Ehta: manje vjerovatno
Mišljenje Atlantisa: vjerovatnije

Grčevi u nogama kao i grčevi u stopalima najčešće potpadaju u kategoriju benignih. Problem je u distribuciji elektrolita što se riješava konzumacijom magnezija, kalcija i kalija. Mnogo češće se dešavaju ljeti zbog pojačanog znojenja nego zimi. Nikako se ne smije naglo piti previše tekućine jer onda ona izlazi relativno brzo kroz znoj iz tijela i pojačava mogućnost grčeva. Dakle, 2 litre dnevno vode od čega pola litre Donata Mg plus nekoliko banana (zbog kalija i magnezija). Za desetak dana bi trebalo prestati ali ako ne prestane onda napravi test na glukozu. Nemoguće je da imaš nešto gadnije od gore navedenog ali ne "prčkaj" po Internetu i tražilicama previše! Ne pitaj me zašto; bolje me poslušaj.

bule14
25.06.2010., 17:47
Ovako...prije dva dana u toku sna, uhvatio me jaki grč u donjem mišiću desne noge, kod lista(neznam kako se zove mišić ali nadam se da ste shvatili o čemu pričam), i bio je vrlo jak, noga mi je na pola minute i utrnula...poslije sam ga malo izmasiro i bol se smanjila...navečer sam otišao na trening(nogomet) i mogao sam trčati normalno, ali kad jače lupim nogom o pod, noga dosta jako zaboli...sljedeći dan bol je bila još jača, no opet sam otišao na trening i koristio sam steznik...mogao sam samo lagano trčkarati...danas me boli kao po nekoj crti na desnoj streni, okomitoj crti i čim jačle stanem na nogu na desnoj strani m po toj crti zategne...čitao sam na forumima da je za grčeve dobro piti magnezij...popio sam i jučer i danas po dvije šumeće tablete Mg 350...ali ne pomaže+mažem 3 puta dnevno nogu sportskim mastima, no ništa ne pomaže...može li mi neko pomoći?

Silvery
25.06.2010., 17:51
Ovako...prije dva dana u toku sna, uhvatio me jaki grč u donjem mišiću desne noge, kod lista(neznam kako se zove mišić ali nadam se da ste shvatili o čemu pričam), i bio je vrlo jak, noga mi je na pola minute i utrnula...

Ovo obično znači manjak magnezija, obično grč uhvati u listu noge tokom sna. E sad za ovo dalje sve što si naveo ne znam :ne zna:

Ivanicapeca
25.06.2010., 18:25
I meni su rekli da je to zbog manjka magnezija, ali primjetila sam da se grčevi u pravilu jave nakon nekog napornijeg treninga u kojem su mi posebno opterećene noge tipa intenzivnije vožnje biciklom, penjanje i sl.
Treba se nakon svakog treninga dobro istegnuti i po mogućnosti izmasirati mišiće.

bule14
25.06.2010., 19:22
da, ali ja prije toga nisam radio ništa fizički naporno...

greba
25.06.2010., 19:49
Ja imam isti problem i to vec dugo...otprilike 2 mj. mi vec traje . U zadnje vrijeme mi se to događa sve cesce ,ali najcesce tjekom sna.Probudi me ta bol u potkoljenici.Jos nisam pronasla uzrok tome..prije sam se bavila sportskim aktivnostima i po vise sati. Bol se pojavila kada sam prestala s vjezbom.

bule14
25.06.2010., 22:03
Mene je u prošli petak ulovio grč u lijevoj nozi, a prije dva dana u desnoj...a stvarno dosta vježbam i na treninge idem oko 4 puta tjedno, a uz nogomet treniram i taekwondo...

Silvery
26.06.2010., 13:56
Ma to je sigurno nedostatak magnezija čim se grč javlja tokom sna u podkoljenici.
Ne mora biti, ali u većini slučajeva to je tipičan simptom.

Power Seducer
29.07.2011., 18:32
Već duže vrijeme imam problem, naime kad sjedim i podignem nogu uvijek me zahvati bolni grč nakon kojeg jedva da mogu ustati. Zna li itko rješenje ovog problema, možda tjelovježba !?

Java Junkie
19.10.2011., 00:47
Već par mjeseci, jednom sedmično me uhvati žestok grč u stopalu. I prije mi se to dešavalo, ali ne toliko. Primjetio sam da se uvijek pojavi kad se protegnem u krevetu (znači naveče), i onako stopalom se uhvatim za rub kreveta da i prste protegnem haha :D To je užasna bol, i primjetio sam da mi je stopalo zategnuto i imam nekakvu "bublu" na tom mjestu gdje je grč, valjda taj mišić? Rastezanje i stajanje kao kod istalih grčeva ne radi, naprotiv, još je gore.
Dali je to zbog patika? Zadnjih par godina nosam Vans, jer su fine, a mogu ih nositi i po snijegu i kiši, noge su mi suhe. I da, ove Vansice što sam sad uzeo su JAKO neudobne, noge mi otpadnu dok odem do grada ili nešto...

Šta je ovo? Postoje li kakve masaže, išta, jer nije samo do patika, dešavalo se i prije... Ili da odem doktoru, da mi neka medicinska sestra masira noge :cice: :p :no lifer:

Termination
19.10.2011., 14:12
Već par mjeseci, jednom sedmično me uhvati žestok grč u stopalu. I prije mi se to dešavalo, ali ne toliko. Primjetio sam da se uvijek pojavi kad se protegnem u krevetu (znači naveče), i onako stopalom se uhvatim za rub kreveta da i prste protegnem haha :D To je užasna bol, i primjetio sam da mi je stopalo zategnuto i imam nekakvu "bublu" na tom mjestu gdje je grč, valjda taj mišić? Rastezanje i stajanje kao kod istalih grčeva ne radi, naprotiv, još je gore.
Dali je to zbog patika? Zadnjih par godina nosam Vans, jer su fine, a mogu ih nositi i po snijegu i kiši, noge su mi suhe. I da, ove Vansice što sam sad uzeo su JAKO neudobne, noge mi otpadnu dok odem do grada ili nešto...

Šta je ovo? Postoje li kakve masaže, išta, jer nije samo do patika, dešavalo se i prije... Ili da odem doktoru, da mi neka medicinska sestra masira noge :cice: :p :no lifer:

Moguće je da je zbog papuča, previše hodanja, previše sjedenja. Pokušaj s drugim papučama, povećaj unos tekućine i magnezija.

alka1
22.10.2011., 13:20
Već sam napisala u nekoj drugoj temi, ali probleme bolova u stopalima i grčeva u listovima rješavaju Ao2 medicinske čarape. Ja se profesionalno bavim jahanjem( trke) i kod ovog sporta veliko je opterećenje na noge i listove, tako da su grčevi i bolovi uobičajeni. Otkada imam ove čarape više ih nema.

Bila sam skeptična, ali stvarno djeluje. Prije sam ih naručivala iz Amerike, ali odnedavno se mogu kupiti i kod nas.
I noge mi više nisu hladne, tako da se i cirkulacija popravila. I moja doktorica ih nosi i žena ne može vjerovati kako to djeluje.

MichelXY
04.09.2012., 18:02
Poštovani pitam u ime osobe kojoj se počela oduzimati desna noga unazad jednu godinu. Dijagnosticirana joj je pareza perenausa ili nešto slično. Trenutno nemam nikakvu dokumentaciju ispred sebe pa čisto ovako laički molim za savjet.

Sve je teže hodala i slali su je od doktora do doktora ali nitko nije imao rješenje.
Onda su joj sa nekim sondama u nozi mjerili jačinu impulsa koju dobiva mišić prilikom kontrakcije i rečeno je da je nalaz izuzetno loš.
Krenula je na vježbe, akupunkturu, fizijatra itd. Mr napravljen, pregledana u Zagrebu na klinici Sunce ako se ne varam. Rečeno da ne treba operaciju da vježba. Stanje se pogoršavalo iz dana u dan unatoč rigoroznom vježbanju. Naručena na pregled u klinici u Dubrovniku, gdje joj je po kratkom postupku napravljena nukleoplastika diska.

Nekoliko dana kasnije joj je bilo naizgled bolje što se tiće bolova koji su nestali.
Sada su počeli izuzetno jaki i bolni grčevi i u drgoj zdravoj nozi....

Na bolesnoj je stražnji mišić atrofirao jako jako, međutim rečeno joj je da se stanje i nakon nukleoplastike vjerojatno neće promijeniti.
Ima li tko kakav savjet što i kako dalje, jer se stanje očito samo pogoršava
a strah nas je sada svih da joj se i druga noga ne počme oduzimati.

U bolesnoj nozi su joj prvi simptomi bili identični iznimno jaki grčevi.......
Uzimala je prepisano od doktora kalcij, magnezij i slično i trenutno pije tako da izgleda nije od nedostatka minerala....

AloneBoy
04.09.2012., 18:45
koliko godina ima?

MichelXY
04.09.2012., 19:10
49 godina , ženska osoba.

crazy69
04.11.2012., 22:03
Zna li netko neko rješenje za bolove u stopalima? Točnije lijevom tabanu? Iz iskustva znam da profi masaža stopala puno košta, a od nje nema neke prevelike koristi. Samo za opuštanje.

jopuca
19.11.2012., 16:53
Samantha, i mene muci taj problem, ali ne tako ucestalo. Grc me copi dok spavam i traje par minuta, a za to vrijeme skakucem ko luda i placem. Bol je uzasna. Nakon takvog javljanja, podrucje u kojem se grc pojavio bolno je jos 2-3 dana. Prije mi se javljalo cesce, narocito dok plivam.
Krvna slika mi je OK, a banane jedem bas svaki dan

i meni se to dešavalo, pila sam magnezij i kalcij, vode pijem puno i onda sam otkrila čarape od cellianta. strašno!!! već prvu noć mi je bilo bolje. a s obzirom da cirkulacija kod mene skoro da i ne postoji (vječito su mi noge hladne) i to se riješilo!!! AO2 čarape od cellianta. potraži malo o tome i pročitaj! meni je pomoglo

crazy69
26.11.2012., 11:54
:DVeć par mjeseci, jednom sedmično me uhvati žestok grč u stopalu. I prije mi se to dešavalo, ali ne toliko. Primjetio sam da se uvijek pojavi kad se protegnem u krevetu (znači naveče), i onako stopalom se uhvatim za rub kreveta da i prste protegnem haha :D To je užasna bol, i primjetio sam da mi je stopalo zategnuto i imam nekakvu "bublu" na tom mjestu gdje je grč, valjda taj mišić? Rastezanje i stajanje kao kod istalih grčeva ne radi, naprotiv, još je gore.

Probaj s toplim oblozima i nekim lijekovima. U svakom slučaju otiđi kod liječnika. Ni masaža nije loša, opusti te, to i je ono što se traži kod grčeva. Kad je u pitanju bol, masaža stopala tu baš i ne pomaže. Ja sam prije nekih par mjeseci išao u neki institut, ne sjećam se kako se zvao, u Zagrebu, na reflekso-terapiju stopala. Nije preskupa, a maserka te dobro izmasira. Pokušaj i ti s nečim sličnim. Svakako ne može škodit!?

..angie..
02.12.2012., 23:17
Pozdrav imam jedno pitanje..

Prije tjedan dana sam trenitala prvi put nakon... skoro godinu dana.
S obzirom da sam prije dvije godine slomila skočni zglob dosta sma opreznija sa zagrijavanjem. Nisam opsjednuta, no potrudim se da se zagirjem prije igre (u pitanju je odbojka).

U prošlu nedjelju sam se prvo na treningu zagrijala, istegla i počeli smo malo igrati nogomet. Naravno, ja sma nakon 5 minuta bila užasno zadihana, no to je prošlo ok.

Naravno muskulfiber sma imala, odmah isti dan sam osjećala najviše u desnom butu. Pošto sma vozila dosta dugo u komadu grčio mi se taj dio. Sve sma povezala s time što mi je prvi trening i moram se vratiti u kakvu takvu formu.

Osjetljivost tj "bol" u mišićima je prošla oko ovog četvrtka.

U petak sam ponovo došla na trening. Zagrijavanje je počelo laganim trčanjem koje smo kombinirali sa cik-cak trčanjem, poskokom i ostalim sličnim vježbama. Nakon 10-15 tak minuta smo stali i krenuli sa sprintom sa jedne strane dvorane na drugu. Prva tura je krenula super, došla do kraja odhodala i krenula sprint do druge strane dvorane i odjednom me je nešto jako presjeklo u butu. Prestala sam sprintat, odradila (donekle) trening do kraja, no čitavo vrijeme nisam mogla raditi nagle pokrete, i činilo mi se kao da mi se taj dio grči ili me pecka kada sma radila nešto mrvu "brže" nego inače. Ne boli me dok stojim, čak mogu reći da mi je danas super skoro ništa ne osjećam, no evo ujutro dok sam spavala me bez povoda primio grč u tom dijelu.

Nebih htjela prekinuti sa treningom, no ne znam što mi se desilo i kako da postupam prema tome..
Ne vjerujem da mi je mišić istegnut jer pretpostavljam da bi me duže boljelo i da nebi imala osjećaj da mi se grči taj dio..

Ako je netko imao isti slučaj javite se ili ako znate o čemu se radi.. Bila bih vam zahvalna..