View Full Version : Direkt - ne emisija, već nove novinice
Lali Puna
07.02.2007., 18:21
TABLOID Direkt, medijske kuće Europapress Holdinga trebao bi se pojaviti na kioscima 1. travnja i koštati samo 2,90 kuna, a po svemu nalikuje udaru na najtiražniju novinu konkurentske Styrie - 24 sata, piše Nacional.
List bi trebao nalikovati slovenskom istoimenom tabloidu, obrađivat će teme na način sličan onom iz tabloida 24 sata, a od kojeg će biti jeftiniji za 10 lipa.
Na mjesto glavnog urednika najvjerojatnije će doći Gordan Malić, novinar Globusa.
Komentari?
Još neka imena?
jeftiniji su 10 lipa, kao da ce to utjecati na odluku citatelja koju ce novinu kupiti.
frajer ocito izabran zbog onog sa šostarovim fotkama - kao što je matija bio izabran da vodi 24 sata zbog onog sa severinom. sklonost dizanju buke i prikupljanja kinky materijala
al, sto bi neki rekli, "ne bi se štela mešat" (valjda tako kažu:zubo: )
Lali Puna
07.02.2007., 21:38
pa, čuj, malić ima malo više iza sebe od šostarovih fotki. matija, s druge strane, nije imao ništa osim severine.
rolandus
07.02.2007., 23:23
a poražavajući koncepti, razlozi, motivi - i jedno i drugo. Ovaj pad kvalitete u HR neće moći dugo, već do sad je HR doživjela najveći pad naklade novina u EU
jeftiniji su 10 lipa, kao da ce to utjecati na odluku citatelja koju ce novinu kupiti.
frajer ocito izabran zbog onog sa šostarovim fotkama - kao što je matija bio izabran da vodi 24 sata zbog onog sa severinom. sklonost dizanju buke i prikupljanja kinky materijala
al, sto bi neki rekli, "ne bi se štela mešat" (valjda tako kažu:zubo: )
nowa, to je ko da ti ja velim da radiš to kaj sad radiš zbog prevedenog teksta o britney:mig:
pa, čuj, malić ima malo više iza sebe od šostarovih fotki. matija, s druge strane, nije imao ništa osim severine.
Da, ima to da ga se doživljava kao wannabe špiju, polumutnog stvora na granici obavještajnog podzemlja i novinara kojem se servira iz nekih drugih sfera. Definitivno ne netko koga bi ja stavio za urednika. Kad bi već morao birati iz plejade EPH-ovih imena, najrađe bi uzeo Debelog, on ipak ima stila za takve tračeve.
Lali Puna
08.02.2007., 11:42
Da, ima to da ga se doživljava kao wannabe špiju, polumutnog stvora na granici obavještajnog podzemlja i novinara kojem se servira iz nekih drugih sfera.
zato i rekoh da ima iza sebe više od samo šostarovih fotki :D
giovanni_a
08.02.2007., 17:11
Da, ima to da ga se doživljava kao wannabe špiju, polumutnog stvora na granici obavještajnog podzemlja i novinara kojem se servira iz nekih drugih sfera. Definitivno ne netko koga bi ja stavio za urednika. Kad bi već morao birati iz plejade EPH-ovih imena, najrađe bi uzeo Debelog, on ipak ima stila za takve tračeve.
Debeli? Ima ih vise u eph...
šostar mi je bio samo primjer ovog što si rekao:E*
(kao što mi je za matiju primjer bio seve, a ne ukupno njegovo naginjanje senzacijama, traču,dramama, prenapuhavanju, bla bla...)
(*al se neki toga u'vate k'o pijan plota...)
Lali Puna
09.02.2007., 10:55
ma da, aha :bicedobro:
Debeli? Ima ih vise u eph...
Kuljiš je jedan, jedini i neponovljivi Debeli
courage
09.02.2007., 18:43
Fakat ne kuzim da postoji potreba za jos jednim dnevnim novinama. Kaj sami sebi rade konkurenciju (Jutarnji / Direkt). Ili se boje zbog drasticnog pada naklade JL pa se nadaju da ce Direkt spasiti stvar:D
Mojo_Racin
09.02.2007., 21:24
Fakat ne kuzim da postoji potreba za jos jednim dnevnim novinama. Kaj sami sebi rade konkurenciju (Jutarnji / Direkt). Ili se boje zbog drasticnog pada naklade JL pa se nadaju da ce Direkt spasiti stvar:D
Ne radi se o "konkurenciji" već o dodatnom izvoru prihoda (marketing) uz minimalna ulaganja i troškove.
A neš ti težine konkurirat poluidiotskom sadržaju u 24ici.
Kad smo već kod glodura zašto ne dat' šansu neprokušanim, ali informiranim urednicima. "Debeli" se do sada imao prilike pokazati.
Poznato je kako su pokušaji završavali. Jednostavno je 4x bolji novinar i pisac nego li urednik.
Bože moj.
courage
09.02.2007., 21:46
Poluidiotske ili ne ali istina je da se 24sata prodaju u duploj nakladi VL, a o JL da ne govorim. Uz odlicne prodajne rezultate jako malo zaradjuju na marketingu. Jednostavno nisu privlacni oglasivacima, citatelji 24 nisu njihov target. Tako ce biti i sa Direktom. :flop:
rolandus
14.02.2007., 09:22
Poluidiotske ili ne ali istina je da se 24sata prodaju u duploj nakladi VL, a o JL da ne govorim. Uz odlicne prodajne rezultate jako malo zaradjuju na marketingu. Jednostavno nisu privlacni oglasivacima, citatelji 24 nisu njihov target. Tako ce biti i sa Direktom. :flop:
ispravna procjena. Takva žuta štampa ne privlači oglašivače jer se ne žele sramotiti, a prodajna cijena je tako niska da je tu jedva kakav profit. Znači ne valja kako god okreneš. Trebat će izmisliti nešto novo - možda čak promjenu paradigme (paradigm shift), tj. potpuno novi način na koji tisak djeluje
Mojo_Racin
14.02.2007., 21:43
ispravna procjena. Takva žuta štampa ne privlači oglašivače jer se ne žele sramotiti, a prodajna cijena je tako niska da je tu jedva kakav profit. Znači ne valja kako god okreneš. Trebat će izmisliti nešto novo - možda čak promjenu paradigme (paradigm shift), tj. potpuno novi način na koji tisak djeluje
:) :) Privlači. I to ponekad u većoj mjeri nego "normalno" novinarsko štivo. Dnevni listovi s najnižom cijenom namijenjeni su dobnoj populaciji od 16 - 24. Malo uvida u profil čitatelja 24 sata i dolazi se do tog podatka. Toj dobnoj populaciji u velikoj je mjeri dovoljna informiranost i kvaliteta objavljenih članak. To dobro znaju i potencijalni oglašivači - posebice u kampanjama koje ciljano idu za mlađim dobnim skupinama.
Koliko znam, a ne bi se moglo reći da sam neupućen, 24 sata većinom nemaju prevelikih problema s marketingom. Zaćuđujuće ali tako je.
Drugo, Austrijanci ni ne računaju na preveliki udio dobiti iz cijene. Ona je tu da podigne brj prodanih primjeraka, ovi da donesu marketing, a marketing da donese lovu. Sve uz minimalne troškove (tiskara, režije, honorari, plaće).
I ono najbitnije 24 sata su tu da SNIZE KRITERIJE. You know what I mean.:)
:) :) Privlači. I to ponekad u većoj mjeri nego "normalno" novinarsko štivo. Dnevni listovi s najnižom cijenom namijenjeni su dobnoj populaciji od 16 - 24. Malo uvida u profil čitatelja 24 sata i dolazi se do tog podatka. Toj dobnoj populaciji u velikoj je mjeri dovoljna informiranost i kvaliteta objavljenih članak. To dobro znaju i potencijalni oglašivači - posebice u kampanjama koje ciljano idu za mlađim dobnim skupinama.
Koliko znam, a ne bi se moglo reći da sam neupućen, 24 sata većinom nemaju prevelikih problema s marketingom. Zaćuđujuće ali tako je.
Drugo, Austrijanci ni ne računaju na preveliki udio dobiti iz cijene. Ona je tu da podigne brj prodanih primjeraka, ovi da donesu marketing, a marketing da donese lovu. Sve uz minimalne troškove (tiskara, režije, honorari, plaće).
I ono najbitnije 24 sata su tu da SNIZE KRITERIJE. You know what I mean.:)
puno toga ti ne štima.;)
:) :)
D)
U krivu si, jebe ih marketing i to jako. Novina posluje ful u gubitku i to rajca večernjakovce, jer Styrija jednostavno od večernjakovih dobitaka uzme par milijuna i prelije ih u 24sata.
rolandus
16.02.2007., 10:11
:) Dnevni listovi s najnižom cijenom namijenjeni su dobnoj populaciji od 16 - 24. Malo uvida u profil čitatelja 24 sata i dolazi se do tog podatka. Toj dobnoj populaciji u velikoj je mjeri dovoljna informiranost i kvaliteta objavljenih članak.
Nisam znao da ta dobna skupina kupuje novine. Do sada (dugi niz godina) ih nisam viđao sa novinama pod rukom. A što se tiče marketinga, dovoljno je prolistati 24sata i vidjeti prilično mali broj oglasa. Ja osobno nikad ne bih stavio oglas svoje firme u takve novine - to je više za neke neozbiljne oglase tipa mobitel melodije itd. Znači vrlo ograničen broj oglašivača.
Ipak ostaje dojam da su novine općenito u velikoj krizi, kako god okreneš i računaš. A kvalitetni novinari kojih još uvijek ima svakako nisu uzrok toga - razlozi su drugdje. Mislim naprosto da se vodstva ne snalaze u ovim novim uvjetima brzih promjena. Javna je npr. tajna da se urednici novina ustvari boje Interneta umjesto da ga prihvate punim plućima. EPH npr. mježao je od Interneta sve donedavno i naravno da je izgubio prednost i iskustvo na tom planu. Sve to uvijek loše završi po one koji ignoriraju neminovni napredak.
Jedan indikativan primjer teze o krizi: u nama bliskoj Austriji uz ogroman novac pokrenut je inovativni list 'Österreich'. Nešto tipa ulaganja u inat da se pokaže da je još uvijek moguće biti profitabilan. Premda se zasad odlično prodaje, svi ostali izdavači vrlo su skeptični u njegov dugoročni uspjeh, jer je očito i njima jasno što se dešava i kuda sve to vodi.
giovanni_a
16.02.2007., 22:13
sve to vodi u 24-satizaciju zivota
Gordan Malić je jedan od zadnjih ljudi koji je vidio Sliška živog. Sjećam se tog intervjua. Počinjao je otprilike:
Olovno je nebo prijeteće mračilo kad je olujni vjetar nosio Sliškov baloner. Ali Sliška, oca troje djece, to nije smetalo. Poput pobjednika ušao je u hotel, sjeo za šank i naručio whiskey...
Čak ni nakon trećeg whiskeya oči tog velikog čovjeka za kojeg se tvrdi da je kriminalac nisu bile mutne...
Rezao je svoj biftek odmjerenim pokretima...
Takav šund nisam prije i nikad nakon toga nisam pročitao.
Babić je za njega Pulicerovac.
Metro, koji je u vlasništvu EPH puni se uglavnom tekstovima iz Jutarnjeg koji se malo prerade. Tako nastaju novine uz minimalni trošak. Vjerujem da će istu logiku koristiti kad je direkt u pitanju. Troškovi minimalni, a čitatelji različiti. Ne treba objašnjavati da s tako malim troškovima sigurno profitiraju kad preotmu dio čitatelja 24sata.
Velikim kućama očito je profit na prvom mjestu. U Hrvatskoj ima mjesta za jedne dobre dnevne novine koje bi pokrenuo netko "mali", ali pitanje je bi li takve opstale s obzirom da bi im cijena morala biti veća nego sadašnjima.
Lali Puna
22.02.2007., 10:54
Velikim kućama očito je profit na prvom mjestu.
nemoj reć?!! :eek: :eek:
Maslina
27.02.2007., 16:31
Bilo bi im bolje da pojeftine malo Jutarnji (ali to vjerojatno nije moguće) nego da tiskaju to jeftino tinejdžersko smeće.
splicanka4zagreb
02.03.2007., 09:28
Još nam samo to treba!
Aj zanimljivo će bit naplaćivanje tih 2.90 kn!!!!
tabula_rasa
31.03.2007., 15:58
U krivu si, jebe ih marketing i to jako. Novina posluje ful u gubitku i to rajca večernjakovce, jer Styrija jednostavno od večernjakovih dobitaka uzme par milijuna i prelije ih u 24sata.
kao prvo, nije novina nego novine. i ne jebe ih marketing niti uzimaju lovu od vl-a. kada se kreće u takav projekt, odmah se zna da će on nositi gubitke prvih nekoliko godina. tako je i styria odmah na početku uložila u 24sata novac koji je dostatan da novine izlaze 5 g, ako se ne varam. to je i prosječna dob kada bi novine trebale početi isplaćivati same sebe. tako da ne posluje sa gubicima nego se pokušava dostići do pozitivne nule. koliko je meni poznato, austrijanci su izjavili da će problem nastati kada naklada 24sata padne ispod 30k. a to nije ni blizu. samo za usporedbu, jutarnji još uvijek posluje s gubicima, zbog idiotskih projekata poput glorije in i studija, zbog čega im je švabo i zatvorio pipu. direkt je samo potez u kojem se hoće napraviti još jedne novine gotovo bez troška. naime, rasporedit će postojeći kadar (kojeg ima previše) da radi nove dnevne novine, a dio će pisati i postojeći novinari jl-a. kako je i sa metroom, kako je bilo i sa poslovnim dnevnikom. ako se uzme u obzir još da je eph osnovao novinsku agenciju onda znamo kamo sve to stremi. imat će pool novinara koji će raditi za sva izdanja eph. to je pavićeva namjera. sa što manje troška raditi što više. s poslovne strane to je odličan potez, no pitanje je koliko je to u redu s ljudske strane. i koliko to srozava novinarski posao i smješta ga uz bok radu na traci. jedino me brine što za urednika postavlja malića, koji je manji diletant jedino od kuljiša.
giovanni_a
01.04.2007., 21:39
ako se uzme u obzir još da je eph osnovao novinsku agenciju onda znamo kamo sve to stremi. imat će pool novinara koji će raditi za sva izdanja eph. to je pavićeva namjera. sa što manje troška raditi što više.
vidis, cuo sam vec o toj agenciji, cak se i pisalo o tome, ali nekako mi se cini da nije zazivjela...ili sam nesto propustio?
tabula_rasa
01.04.2007., 22:45
vidis, cuo sam vec o toj agenciji, cak se i pisalo o tome, ali nekako mi se cini da nije zazivjela...ili sam nesto propustio?
tako to ide u eph. pompozno se najavljuje a onda kreće nekoliko mjeseci. tako je bilo i sa foto agencijom koja se pokretala skoro godinu i pol (i još ne zaživje u punom jeku), tako je i sa direktom koji se pokreće od prošle jeseni, a malić je još u impresumu globusa. tako je i sa ovom agencijom čiji je direktor zdravko milinović a zamjenik vlado milinović.
kao prvo, nije novina nego novine. i ne jebe ih marketing niti uzimaju lovu od vl-a.
Prošle godine VL je dao kredit od 8 milijuna kuna. Ako to nije uzimanje love, onda ni tajkuni nisu pokradali državu u devedesetima.
kuzma11
03.04.2007., 01:51
slazem se
je sad bi svi
03.04.2007., 12:06
jel zna neko kad ce ovo pocet izlazit?
navodno je vec trebalo
btw to je odgovor eph na vecernjakov 24
tabula_rasa
03.04.2007., 13:09
kao i sve eph-ovo ono što se najavljuje počet će izlaziti tko zna kada. trebao je početi izlaziti prošlu jesen, pa 1.4., pa sad kažu početkom 5. tko zna. i nije baš neki odgovor na 24, jer direkt (barem onaj slovenski) izlazi na većem formatu na ja mislim 16 stranica i ne bavi se ničim osim skandalima. to je u pravom smislu žutilo. a kasni zato jer se nitko ne želi vraćati u eph od novinara, s obzirom kako se odnose prema svojim ljudima nije ni čudno.
tabula_rasa
03.04.2007., 13:12
Prošle godine VL je dao kredit od 8 milijuna kuna. Ako to nije uzimanje love, onda ni tajkuni nisu pokradali državu u devedesetima.
dao kredit kome? kako vl može davati kredit?
je sad bi svi
03.04.2007., 20:14
znaci nisu glasine ??
samo pitanje vremena kad ce izac?
tabula_rasa
03.04.2007., 20:28
samo pitanje vremena. nadajmo se ne predugo.
Koliko čujem po novom su se odlučili izbaciti debilizam od cjene 2,90 kuna, već će ići na relativno normalnijih 2,50 kuna.
Svaka firma može dati kredit nekome, tako i VL, a mislim da se to službeno provelo kao posudba unutar sustava. Čak je i sindikat VL-a reagirao na to.
jel zna neko kad ce ovo pocet izlazit?
navodno je vec trebalo
nije;)
Lali Puna
04.04.2007., 20:36
je, trebalo je počet izlaziti 1.4.
barem koliko sam ja upućena, a dobro sam upućena
tabula_rasa
05.04.2007., 00:56
Svaka firma može dati kredit nekome, tako i VL, a mislim da se to službeno provelo kao posudba unutar sustava. Čak je i sindikat VL-a reagirao na to.
vl nema svoj novac, kao ni 24sata. tim novcem raspoaže styria, a to znači da čak ako im je i dan novac, nije im dao vl nego im je odobrila styria. a osim toga, kada bi se radilo o kreditu to bi značilo da će im se vraćati u ratama s kamatama, stoga svi sretni svi zadovoljni, iako nisam baš siguran da svaka firma može dati kredit nekome. no u glavnom, novcem ne raspolažu redakcije već matična firma, u ovom slučaju styria, na čijem se nivou odlučuje o budžetu svake redakcije. sindikat vl-a je reagirao na nešto!?
giovanni_a
06.04.2007., 21:21
dobro si informirana za jednu tabulu rasu ;)
tabula_rasa
08.04.2007., 18:04
informiran.
:D :D :D
life4joy
05.05.2007., 01:46
Koliko čujem po novom su se odlučili izbaciti debilizam od cjene 2,90 kuna, već će ići na relativno normalnijih 2,50 kuna.
Ako se uzme u obzir da će 0,10 kn ili dobar dio od 0,50 kn ostajati tipusu / teti na kiosku, oni će i te kako imati rezona da pozicioniraju te novine tako da ih se proda čim više. Dakle takva cijena baš i nije tako bedasta - ispada da je taj kusur jako dobra investicija u marketing odnosno pozicioniranje proizvoda na pultu.
Kako je naše novinsko tržište ekstremno "copy sales" orjentirano (vs. pretplata) takva cijena ima svoju logiku.
rakshasa
25.05.2007., 01:14
tako to ide u eph. pompozno se najavljuje a onda kreće nekoliko mjeseci. tako je bilo i sa foto agencijom koja se pokretala skoro godinu i pol (i još ne zaživje u punom jeku), tako je i sa direktom koji se pokreće od prošle jeseni, a malić je još u impresumu globusa.
mnogo ste bahati za svoju situaciju... direktor Klaus u intervjuu lideru priznaje gubitak od 20 milijuna eura, i činjenicu da 24 neće biti profitan ni ove ni iduće godine, čak ni na nagradnom igrom napumpanom tiražu od 118.000 primjeraka. a u isto vrijeme klaun iz mcdonaldsa otpušta novinara koji je donio 6 od 8 ekskluziva 24.
mnogo ste bahati za svoju situaciju... direktor Klaus u intervjuu lideru priznaje gubitak od 20 milijuna eura, i činjenicu da 24 neće biti profitan ni ove ni iduće godine, čak ni na nagradnom igrom napumpanom tiražu od 118.000 primjeraka. a u isto vrijeme klaun iz mcdonaldsa otpušta novinara koji je donio 6 od 8 ekskluziva 24.
:rofl:
novinara ili novinarku?
priznaje gubitak? znaš koliki je stvarni?
rakshasa
25.05.2007., 10:43
pa iskreno ja sam mislio da je manji
150 milijuna kuna, to je gubitak koji je veći od gubitka ostalih medijskih kuća zajedno
uključujući RTL, Novu TV i Z1
to je gubitak koji više pristaje nekom brodogradilištu
a ovo što tabula rasa piše da firma može podizat kredit na jednu svoju cjelinu i davat drugoj (što je klaus također implicitno priznao u lideru)
to je tako u diznilendu i svijetu gdje su klauni iz mcdonaldsa izvršni urednici
Kutla i Marčinko su zbog toga ležali u zatvoru
a Hypo je upravo prodao sam sebe za 37% cijene da izbjegne pravne posljedice takvog poslovanja (BTW, Hypo je suvlasnik 24)
novinara ili novinarku?
priznaje gubitak? znaš koliki je stvarni?
Plavva, di si, dugo te nije bilo ovuda...
Kaj su djelili neke otkaze u 24? Voda u ušima i tako to...
Lali Puna
25.05.2007., 12:37
klaun iz mcdonaldsa
:D :D :D
tko je dobio otkaz, ako nije tajna?
tabula_rasa
25.05.2007., 12:38
da malo pažljivije čitaš moje postove znao bi o čemu pričam, a mogao bi pažljivije i čitati lider. naime, citat iz lidera:
"Prošla je godina bila prva godina 24sata i trebalo je podnijeti investiciju, koja ukupno iznosi gotovo 20 milijuna eura. Danas možemo reći da če biti i manja jer novi projekt dobro posluje."
Dakle, govori se o investiciji a ne gubitku. Gubitak je kada novac ode u nepovrat. A kada se govori o profitabilnosti u budućnosti, jednom prije sam već rekao da se od svih novih novina očekuje da postanu profitabilne nakon 5 godina. Tako je to u svijetu, a tako stoji i u dotičnom intervjuu: "...U svijetu je to obično peta godina, mi smo to planirali ostvariti u 2009."
Ne znam od kud si došao do brojke od 118000, ali sasvim je normalno da nagradne igre dižu tiražu (zbog toga i postoje) te da nakon njih padnu. No Klaus kaže da se prodaju u 145k primjeraka, a ak uzmeš 10% od toga dobiješ da je negdje 130k, što je još uvijek puno. A pošto čitaš lider, onda si mogao zamijetiti primjerak od prije nekoliko brojeva u kojem je po istraživanju medija računica o prodaji i bila tako negdje.
Također ne znam zašto meni govoriš, jer ja nemam veze sa 24sata. Čakštoviše nemam veze sa tiskom više uopće na svu sreću. Otišao iz jl-a pa znam kako tamo rade i poznajem neke ljude s kojima se viđam redovito pa znam situaciju u novinama.
I molim te, samo mi reci koji je to novinar?
tabula_rasa
25.05.2007., 12:45
a ovo što tabula rasa piše da firma može podizat kredit na jednu svoju cjelinu i davat drugoj (što je klaus također implicitno priznao u lideru)
to je tako u diznilendu i svijetu gdje su klauni iz mcdonaldsa izvršni urednici
Kutla i Marčinko su zbog toga ležali u zatvoru
a Hypo je upravo prodao sam sebe za 37% cijene da izbjegne pravne posljedice takvog poslovanja (BTW, Hypo je suvlasnik 24)
citat: "Glasine o tome da se 24sata financiraju iz vl-a proizlaze iz činjenice da smo, koristeći bonitet vl-a i njegovu dobru financ. poziciju, dobili povoljnije kamate na kredit za investiciju u 24sata nego što bismo to mogli s novom kompanijom. Na kraju sve financira Styrija Grupa."
o tome sam i govorio. vl nema svoje novce nego ima budžet koji mu odobri styria, kao i u slučaju jl-a i waz-a. prema tome, nije vl dao svoj novac jer ga niti nema, niti je 24sata dužan vl-u jer isto tako svoj novac nema. styria odlučuje tko će i koliko dobiti. a da je hypo suvlasnik 24sata, prvi put čujem, jer hypo je možda partner sa styrijom (za što isto ne znam), a to ne znači da je suvlasnik 24sata isto koliko i vl-a.
citat: "Glasine o tome da se 24sata financiraju iz vl-a proizlaze iz činjenice da smo, koristeći bonitet vl-a i njegovu dobru financ. poziciju, dobili povoljnije kamate na kredit za investiciju u 24sata nego što bismo to mogli s novom kompanijom. Na kraju sve financira Styrija Grupa."
o tome sam i govorio. vl nema svoje novce nego ima budžet koji mu odobri styria, kao i u slučaju jl-a i waz-a. prema tome, nije vl dao svoj novac jer ga niti nema, niti je 24sata dužan vl-u jer isto tako svoj novac nema. styria odlučuje tko će i koliko dobiti. a da je hypo suvlasnik 24sata, prvi put čujem, jer hypo je možda partner sa styrijom (za što isto ne znam), a to ne znači da je suvlasnik 24sata isto koliko i vl-a.
ja bih na tvom mjestu ažurirala informacije.
klaus sere jer je 24 na gubitku iz dana u dan. 20 milijuna eura? i to je normalno?
24 je trebao ići s manje ljudi i na manje strana, puno puno manje. e sad, ako si tako upućen - you do the math.
Plavva, di si, dugo te nije bilo ovuda...
Kaj su djelili neke otkaze u 24? Voda u ušima i tako to...
a evo me:D
stalno dijele.:)
tabula_rasa
25.05.2007., 13:40
ja bih na tvom mjestu ažurirala informacije.
klaus sere jer je 24 na gubitku iz dana u dan. 20 milijuna eura? i to je normalno?
24 je trebao ići s manje ljudi i na manje strana, puno puno manje. e sad, ako si tako upućen - you do the math.
hajde kad si tako pametna u do the math: kako s 0 novaca pokrenuti nove novine koje će biti odmah profitabilne? i vjeruj mi da će te zaposliti umjesto klausa ili tko već takvog treba. na manje strana?! :rofl: od ovih koliko ima? ljudi ima manje nego bilo koja redakcija. osim toga, zar ti stvarno misliš da bi jedna styrija dozvoljavala i plaćala tolike gubitke? 24sata nisu jl koji je pavićev u 50%-tnom vlasništvu. da je waz većinski vlasnik vjeruj mi da jl ne bi tako izgledao. pavić je bio prisiljen ugasiti mnoga eph izdanja jer mu je waz zatvorio pipu, zato jer su ih projekti jl-a (kao GlorijaIn) bacali u minus. dandanas jl posluje s gubitkom. nakon skoro 10 g! i da tamo se djele otkazi, u 24sata koliko znam je ovo prvi otkaz nekome još od veldića čini mi se. i s pravom.
rakshasa
25.05.2007., 15:14
hajde kad si tako pametna u do the math: kako s 0 novaca pokrenuti nove novine koje će biti odmah profitabilne? i vjeruj mi da će te zaposliti umjesto klausa ili tko već takvog treba. na manje strana?! :rofl: od ovih koliko ima? ljudi ima manje nego bilo koja redakcija. osim toga, zar ti stvarno misliš da bi jedna styrija dozvoljavala i plaćala tolike gubitke? 24sata nisu jl koji je pavićev u 50%-tnom vlasništvu. da je waz većinski vlasnik vjeruj mi da jl ne bi tako izgledao. pavić je bio prisiljen ugasiti mnoga eph izdanja jer mu je waz zatvorio pipu, zato jer su ih projekti jl-a (kao GlorijaIn) bacali u minus. dandanas jl posluje s gubitkom. nakon skoro 10 g! i da tamo se djele otkazi, u 24sata koliko znam je ovo prvi otkaz nekome još od veldića čini mi se. i s pravom.
jedno su neki normalni gubici, druže, a drugo je 150 milijuna 'investicije', tj gubitaka. koja je to izdanja EPH zatvorio? a to da je 'zatvorio pipu' nije baš u skladu s činjenicom da su pokrenute dvije nove dnevne novine, tri tjedna izdanje i kupljene dvije tiskare, dok je styria/adria ukinula 4 novine (vivu, elite, primadonnu i galu) te ljude bacila na cestu.
rakshasa
25.05.2007., 15:17
vl nema svoje novce nego ima budžet koji mu odobri styria, kao i u slučaju jl-a i waz-a. prema tome, nije vl dao svoj novac jer ga niti nema, niti je 24sata dužan vl-u jer isto tako svoj novac nema. styria odlučuje tko će i koliko dobiti. a da je hypo suvlasnik 24sata, prvi put čujem, jer hypo je možda partner sa styrijom (za što isto ne znam), a to ne znači da je suvlasnik 24sata isto koliko i vl-a.
U diznilendu možda. Takvo su poslovanje prakticirali kutle, marčinko i hypo, tzv. domino kreditiranje. Zakonodavstvom EU (i Hrvatske koja je taj dio zakona prepisala od Njemačke) to je kažnjivo zatvorom.
tabula_rasa
25.05.2007., 15:32
U diznilendu možda. Takvo su poslovanje prakticirali kutle, marčinko i hypo, tzv. domino kreditiranje. Zakonodavstvom EU (i Hrvatske koja je taj dio zakona prepisala od Njemačke) to je kažnjivo zatvorom.
gdje su nestali mila i hacker? kupio dvije tiskare, a tiska se u vjesniku?!! zbog dobrog poslovanja jedne firme u vlasništvu ne smiješ dići kredit za otvaranje nove?! u normalnom svijetu je moguće da dobiješ kredit zbog dobrog poslovanja i boniteta svoje firme kako bi pokrenuo novi projekt, a večernji je vlasništvo styrije i nije druga firma. kutle je optužen da je isisao novac iz tiska tako što je digao kredit na njega i utrošio na sebe, naravno, nije mu dokazano. kao i marčinko - digao lovu i spremio udžep, a ne digao kredu da pokrene drugi posao. da se razumijemo, puca mi i za styriju i za eph, ionako kupujem sve novine, samo mi je čudna vaša tolika partijska spremnost da pljujete po drugim novinama umjesto da sređujete vlastite novine. očito vas tjeraju razne frustracije na to, amo žda i partijska politika vaših urednika. btw, još mi nisi odgovorio tko je to dobio otkaz, kao što mi još niste odgovorili kako pokrenuti novine sa nulom investiranja i profitom od početka. a što se tiče waz-a, sjedio sam u redakciji kada je odbijena financijska pomoć da se saniraju gubici zbog glorijein, kada je rečeno paviću sami ste se uvaljali sami se i vadite. i još jednom, u normalnom svijetu se profit od novina očekuje nakon 5 godina, i sumnjam da si ti knjigovođa styrije pa da znaš kako ona posluje, s obzirom da sve velike firme svoja financijska izvješća planiraju sa velikim oprezom. posebno ona koja nisu na burzi. tako da su tvoje projekcije gubitaka proizvoljne i realne koliko i svačije.
a što se tiče ulice, mnogi je još zaslužuju, samo što su neki previše zaštićeni, kako u styriji tako i poglavito u eph.
gdje su nestali mila i hacker? kupio dvije tiskare, a tiska se u vjesniku?!! zbog dobrog poslovanja jedne firme u vlasništvu ne smiješ dići kredit za otvaranje nove?! u normalnom svijetu je moguće da dobiješ kredit zbog dobrog poslovanja i boniteta svoje firme kako bi pokrenuo novi projekt, a večernji je vlasništvo styrije i nije druga firma. kutle je optužen da je isisao novac iz tiska tako što je digao kredit na njega i utrošio na sebe, naravno, nije mu dokazano. kao i marčinko - digao lovu i spremio udžep, a ne digao kredu da pokrene drugi posao. da se razumijemo, puca mi i za styriju i za eph, ionako kupujem sve novine, samo mi je čudna vaša tolika partijska spremnost da pljujete po drugim novinama umjesto da sređujete vlastite novine. očito vas tjeraju razne frustracije na to, amo žda i partijska politika vaših urednika. btw, još mi nisi odgovorio tko je to dobio otkaz, kao što mi još niste odgovorili kako pokrenuti novine sa nulom investiranja i profitom od početka. a što se tiče waz-a, sjedio sam u redakciji kada je odbijena financijska pomoć da se saniraju gubici zbog glorijein, kada je rečeno paviću sami ste se uvaljali sami se i vadite. i još jednom, u normalnom svijetu se profit od novina očekuje nakon 5 godina, i sumnjam da si ti knjigovođa styrije pa da znaš kako ona posluje, s obzirom da sve velike firme svoja financijska izvješća planiraju sa velikim oprezom. posebno ona koja nisu na burzi. tako da su tvoje projekcije gubitaka proizvoljne i realne koliko i svačije.
a što se tiče ulice, mnogi je još zaslužuju, samo što su neki previše zaštićeni, kako u styriji tako i poglavito u eph.
mila i hacker?:rofl: ti si mnogo neozbiljan sugovornik dečko. redakcija mile radi graziu, recimo.
ajmo dalje: bonitet firme? redakcija 24 ne može dići kredit. jer - čega ono nema? :D
dalje mi se ne da. pojma nemam di radiš ni čime se baviš, al na cijelom ovom topicu nisi iznio niti jednu istinitu informaciju. styria je ozbiljna firma? nemoj da povraćam jebote.
tabula_rasa
25.05.2007., 16:04
istinite i netočne informacije širite vi, ja samo komentiram jer očito nemate pojma o ekonomiji. još jednom, boli me k za styriju i eph i waz i ostale. i ponovo, ne može diči kredit 24sata kao ni vl kao ni jl, kredit mogu dići samo styrija ili eph/waz, i to na temelju poslovanja vlastitih projekata. to vam pokušavam reći, a vi odbijate shvatiti jer ste ogorčeni što ste ili dobili otkaz u styriji ili ste partijci koji jednostavno imaju isprani mozak i moraju razmišljati kao njihovi urednici. mila prešla u graziju, :rofl: vesna blašković nikad u mili nije ni bila, npr.
rakshasa
25.05.2007., 16:15
istinite i netočne informacije širite vi, ja samo komentiram jer očito nemate pojma o ekonomiji. još jednom, boli me k za styriju i eph i waz i ostale. i ponovo, ne može diči kredit 24sata kao ni vl kao ni jl, kredit mogu dići samo styrija ili eph/waz, i to na temelju poslovanja vlastitih projekata. to vam pokušavam reći, a vi odbijate shvatiti jer ste ogorčeni što ste ili dobili otkaz u styriji ili ste partijci koji jednostavno imaju isprani mozak i moraju razmišljati kao njihovi urednici. mila prešla u graziju, :rofl: vesna blašković nikad u mili nije ni bila, npr.
ne, hani. došao si direktno iz vrtića u poslovni svijet pa ne znaš. kredit ne diže kompanija, pogotovo ne ako je neprofitna zaklada (kao što je to styria). kredit diže poslovna jedinica sa određenom svrhom definiranom ugovorom. redakcija mile+još neki ljudi rade u graziji. tri zaposlena u hackeru još rade u EPH, za razliku od ljudi koji su dovedeni u vivu, galu, elit i primadonu koji su bačeni na cestu, što im je priopćeno s tim danom s kojim su nogirani.
ma naravno mili. točno je tak kak veliš.
rakshasa
25.05.2007., 16:18
kupio dvije tiskare, a tiska se u vjesniku?!! zbog dobrog poslovanja jedne firme u vlasništvu ne smiješ dići kredit za otvaranje nove?! u normalnom svijetu je moguće da dobiješ kredit zbog dobrog poslovanja i boniteta svoje firme kako bi pokrenuo novi projekt, a večernji je vlasništvo styrije i nije druga firma. kutle je optužen da je isisao novac iz tiska tako što je digao kredit na njega i utrošio na sebe, naravno, nije mu dokazano. kao i marčinko - digao lovu i spremio udžep, a ne digao kredu da pokrene drugi posao.
a što se tiče waz-a, sjedio sam u redakciji kada je odbijena financijska pomoć da se saniraju gubici zbog glorijein, kada je rečeno paviću sami ste se uvaljali sami se i vadite.
i još jednom, u normalnom svijetu se profit od novina očekuje nakon 5 godina, i sumnjam da si ti knjigovođa styrije pa da znaš kako ona posluje, s obzirom da sve velike firme svoja financijska izvješća planiraju sa velikim oprezom. posebno ona koja nisu na burzi. tako da su tvoje projekcije gubitaka proizvoljne i realne koliko i svačije.
1) U osijeku i splitu
2) Koga zanima istina o ovome, neka prebroji oglase u jučerašnjoj gloriji in, a onda u 24.
3) Samo je styria dovoljno luda da ima firmu za računovodstvo u kojoj 6 od 7 zaposlenika tuži firmu.
tabula_rasa
25.05.2007., 16:51
ne, hani. došao si direktno iz vrtića u poslovni svijet pa ne znaš. kredit ne diže kompanija, pogotovo ne ako je neprofitna zaklada (kao što je to styria). kredit diže poslovna jedinica sa određenom svrhom definiranom ugovorom. redakcija mile+još neki ljudi rade u graziji. tri zaposlena u hackeru još rade u EPH, za razliku od ljudi koji su dovedeni u vivu, galu, elit i primadonu koji su bačeni na cestu, što im je priopćeno s tim danom s kojim su nogirani.
hehehe neprofitna zaklada?!! :rofl: :rofl: :rofl: styria je medijski koncern, a večernji list, 24sata, na kraju i slovenski direkt, su tvrtke kćeri styrije, i da kredit diže styrija ako hoće raditi novi projekt. s obzirom na poslovne uspjehe svojih tvrtka kćeri dobila je kredit za novi projekt. i da, ako neki projekt ne ide onda ga gasiš i šutneš odgovorne, a ne kao eph koji šutne one koji rade a odgovorne premjesti na bolje pozicije, jer su, naravno, svi međusobno kreditno vezani. slučaj recimo predraga oreškovića koji je sve svoje jamce opljačkao, a bistrović i milinović su mu fiktivno uplaćali stimulacije koje su uzimali sebi za rate koje im je dužan. to je vaš primjer pametnog posla. prvo i osnovno pravilo kapitalizma i ekonomije je da se osjećaji izbacuju i ako netko ne donosi profit onda ti i ne treba. sami smo glasali kapitalizam, sad ga živimo. to što je netko 30 g. sjedio u firmi i možda nekad radio, a zadnjih 15 g. samo sjedi i skuplja lovu ne znači i da je profitabilan. i ne, ne radim u nijednim novinama, ne više hvala bogu. jer sam se nagledao ološa i lošeg poslovanja da mi se zgadilo raditi tamo.
hehehe neprofitna zaklada?!! :rofl: :rofl: :rofl: styria je medijski koncern, a večernji list, 24sata, na kraju i slovenski direkt, su tvrtke kćeri styrije, i da kredit diže styrija ako hoće raditi novi projekt. s obzirom na poslovne uspjehe svojih tvrtka kćeri dobila je kredit za novi projekt. i da, ako neki projekt ne ide onda ga gasiš i šutneš odgovorne, a ne kao eph koji šutne one koji rade a odgovorne premjesti na bolje pozicije, jer su, naravno, svi međusobno kreditno vezani. slučaj recimo predraga oreškovića koji je sve svoje jamce opljačkao, a bistrović i milinović su mu fiktivno uplaćali stimulacije koje su uzimali sebi za rate koje im je dužan. to je vaš primjer pametnog posla. prvo i osnovno pravilo kapitalizma i ekonomije je da se osjećaji izbacuju i ako netko ne donosi profit onda ti i ne treba. sami smo glasali kapitalizam, sad ga živimo. to što je netko 30 g. sjedio u firmi i možda nekad radio, a zadnjih 15 g. samo sjedi i skuplja lovu ne znači i da je profitabilan. i ne, ne radim u nijednim novinama, ne više hvala bogu. jer sam se nagledao ološa i lošeg poslovanja da mi se zgadilo raditi tamo.
ma znam. dopizdi pratiti komunalne vijesti.
rakshasa
25.05.2007., 17:11
hehehe neprofitna zaklada?!! :rofl: :rofl: :rofl: styria je medijski koncern, a večernji list, 24sata, na kraju i slovenski direkt, su tvrtke kćeri styrije, i da kredit diže styrija ako hoće raditi novi projekt. s obzirom na poslovne uspjehe svojih tvrtka kćeri dobila je kredit za novi projekt.
nije, hani, styrija je zaklada. pročitaj si šefov intervju u lideru.
rakshasa
25.05.2007., 22:58
u normalnom svijetu se profit od novina očekuje nakon 5 godina
ako je to tako u normalnom svijetu, zašto onda styrija ubi elite i primadonnu a adria vivu i galu prije isteka tih magičnih pet godina? čujem da ni gala style neće doživjeti drugi broj, a stars jesen.
Samo da se prestanu drobiti netočnosti. Večernji list d.d. je samostalna tvrtka koja je u vlasništvu Styrije. Samostalna tvrtka. Da se provjeriti i u sudskom registru, a sad kad sam provjeravao (za svaki slučaj, možda je t.rasa bio u pravu), našao sam i neke zanimljivosti u izmjeni statuta kaj je bilo prošle godine.
rakshasa
26.05.2007., 14:41
prvo i osnovno pravilo kapitalizma i ekonomije je da se osjećaji izbacuju i ako netko ne donosi profit onda ti i ne treba. sami smo glasali kapitalizam, sad ga živimo
ne, hani, krivo si shvatio priručnike za samopomoć. isključivanje emocija je prvo pravilo psihopatije. isključivanje emocija vodi u sve vrste pogrešnih poslovnih odluka, uključujući kriminalno poslovanje kakvim se bavite tamo dolje.
tabula_rasa
30.05.2007., 23:13
ne, hani, krivo si shvatio priručnike za samopomoć. isključivanje emocija je prvo pravilo psihopatije. isključivanje emocija vodi u sve vrste pogrešnih poslovnih odluka, uključujući kriminalno poslovanje kakvim se bavite tamo dolje.
ne ubacuj mene u taj koš. još jednom nemam veze sa styrijom. čakštoviše ne radim ni u jednim novinama, jer mi je dopizdilo to. samo primjetih da se nabacujete podacima bez izvora i teorijama koje ne stoje. a što se tiče 'neprofitne zaklade': http://www.styria.com/hr/styria/
jasno piše medijski koncern.
Al ih jebu hrvatski trgovački zakoni, koji jasno definiraju što je tvrtka. Oni nisu čak ni registrirani kao holding. Tj. Večernji je samostalna firma. I jebga sad. Ne da mi se više objašnjavati trgovačko pravo. Ukratko, da je tako kako ti veliš, Kutle ne bi radio nikakve nezakonitosti kada je lovu isisavao iz Tiska i ubacivao u ostala društva Globus Grupe. E.
rakshasa
04.06.2007., 14:45
ne ubacuj mene u taj koš. još jednom nemam veze sa styrijom. čakštoviše ne radim ni u jednim novinama, jer mi je dopizdilo to. samo primjetih da se nabacujete podacima bez izvora i teorijama koje ne stoje. a što se tiče 'neprofitne zaklade': http://www.styria.com/hr/styria/
jasno piše medijski koncern.
Pročitaj site pa će ti se sve reći
"
Nakon rata su ponovno osnovane institucije Katoličkog tiskarskog društva, a s njima i „Styria“.
"
To je crkvena zaklada koja je u inozemnu ekspanziju krenula na krilima Hypo banka, u trenutku kad je on pod poznatim okolnostima narastao u balkanskim državama. (koji ovih dana prestaje postojati, tj. središnja je podružnica prodana Bayerishe banci).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.