View Full Version : Srpski terorista u Mostaru
Banja_Luka
13.02.2007., 18:05
MUP Hercegovačko-neretvanske županije (MUP) priveo je Mladena Kragulja (1953) iz Prijedora zbog osnovane sumnje da je odgovoran za aktiviranje četiri eksplozivne naprave u Splitskoj ulici u Mostaru.
Kragulj je policiji priznao kaznena djela, te je predan na daljnju istragu županijskom Tužiteljstvu, izjavio je glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak.
O motivima kaznenog djela Bošnjak nije htio ništa konkretno reći, jer su motivi, kako je istaknuo, predmet istrage Tužiteljstva.
U istrazi ovog slučaja sigurno će biti obuhvaćeno još osoba, dodao je Bošnjak.
On je pojasnio da je Mladen Kragulj 5. siječnja došao iz Prijedora u Mostar te je na Gradskoj tržnici postavio dvije bombe, polio ih benzinom i zapalio.
Kragulj 8. siječnja ponovno dolazi iz Prijedora te oko 20,30 sati pored lokala "Majestik" ( na Gradskoj tržnici) baca bombu prilikom čega je došlo oštećenja na okolnim objektima i vozilima, kazao je glasnogovornik županijskog MUP-a.
Dodao je da je 5. veljače osumnjičeni Kragulj došao ponovno u Mostar te oko 18 sati svratio u lokal "Majestik". Međutim, kako je bilo ljudi u lokalu odlazi i dolazi nešto kasnije. Tada je također zapalio bombu.
Po Bošnjakovim riječima, prvu eksploziju koja se krajem prosinca dogodila u Splitskoj ulici još nisu elaborirali, te je taj slučaj još pod istragom. Također, u MUP-u još uvijek nemaju informacija o počinitelju koji je postavljanjem eksplozivne naprave uništio folkoteku "Vidikovac" u Mostaru.
http://www.bljesak.info/modules.php?name=News&file=article&sid=41845
Zbog kojih razloga jedan prijedorski Srbin postavlja bombe u Mostaru?
Podpitanje. Imali ovaj ikakve veze sa onom budalom sto pise n aovome forumu?
filatelista
13.02.2007., 18:56
Dva razloga
1) Pitanje tuzbe za genocid i dolaska novog visokog predstavnika.Sjetite se samo kakvo je bilo pitanje 1997 i 1998, kada je A.I bio na vlasti, a postojao je jak strani predstavnik.Zar tada nije smijenjen predsjednik ''rs'' Poplasen
Cetalji se boje, ako presuda bude u nasu korist, oni nikad nece imati sansu da se otcijepe moralno, pravo i bilo kojim dijelom.A ne ide im u korist, da Bosnjaci i Hrvati suraduju.Stara zavadi pa vladaj.Ovaj coban je sigurno bio placen da takvo uradi sta od vlade cetnika Dodika, jer sama lokacija Mostar, literarno podijeljen grad od 1994, i gdje ulica moze da bude kobna za pripadnika druge nacije.Naravno, na bljesku i drugim forumima, cuo si odmah ''Musliman napao''
Ali, sada neki Hrvati kopcaju, iako nikad nece biti totalno pametnih, sta je Dodikov plan.A taj Dodik on je samo zabavan igrac, i Poplasen je laprdao pa otisao, a smjeniti ga se moze.On kao da to ne zna.
2) Postoji i ratna opcija, Dodik vec trazi vece ''ovlasti '' Rs, sad hoce instituciju glavnog grada, stalno spominje drzavu i prije a ne poslije, pcekujem da totalno odblokira mozdane celije, i proglasi referendum.Sto ce se i desiti.
Sto se mene tice, genocid i presuda Srbiji za genocid je jedina prava odluka suda.Nadam se da ce biti pravedna za par sedmica
Sto se mene tice, genocid i presuda Srbiji za genocid je jedina prava odluka suda.Nadam se da ce biti pravedna za par sedmica
A sta cete ako presuda ne bude povoljna po vas? :cool:
PowerLock
13.02.2007., 20:13
Srpski terorista je bacio bombe na gradskoj trznici jer mu je tu radila cura koja ga je ostavila, pa to manijak nije mogao podnijeti..
:cerek: Za poludit... London, Mostar ista prica... ovdje slovacki security guard usetao prije par mjeseci u robnu kucu Harvey Nichols usred Knightsbridge-a i upucao bivsu curu, a onda i sebe...
eto sta zene rade.. jos ce i novi rat u Bosni izazvati
:bang:
eto sta zene rade.. jos ce i novi rat u Bosni izazvati
:bang:
Sjeti se Troje ;)
zelenbrijeg
13.02.2007., 20:19
Dva razloga
1) Pitanje tuzbe za genocid i dolaska novog visokog predstavnika.Sjetite se samo kakvo je bilo pitanje 1997 i 1998, kada je A.I bio na vlasti, a postojao je jak strani predstavnik.Zar tada nije smijenjen predsjednik ''rs'' Poplasen
Cetalji se boje, ako presuda bude u nasu korist, oni nikad nece imati sansu da se otcijepe moralno, pravo i bilo kojim dijelom.A ne ide im u korist, da Bosnjaci i Hrvati suraduju.Stara zavadi pa vladaj.Ovaj coban je sigurno bio placen da takvo uradi sta od vlade cetnika Dodika, jer sama lokacija Mostar, literarno podijeljen grad od 1994, i gdje ulica moze da bude kobna za pripadnika druge nacije.Naravno, na bljesku i drugim forumima, cuo si odmah ''Musliman napao''
Ali, sada neki Hrvati kopcaju, iako nikad nece biti totalno pametnih, sta je Dodikov plan.A taj Dodik on je samo zabavan igrac, i Poplasen je laprdao pa otisao, a smjeniti ga se moze.On kao da to ne zna.
2) Postoji i ratna opcija, Dodik vec trazi vece ''ovlasti '' Rs, sad hoce instituciju glavnog grada, stalno spominje drzavu i prije a ne poslije, pcekujem da totalno odblokira mozdane celije, i proglasi referendum.Sto ce se i desiti.
Nije problem u Srbima, nego u hrvatsko-bošnjačkim odnosima.
Inače, u priči o Starom mostu zajedno su surađivali britanci i bošnjačke strukture. Tu isto možemo reći da su bošnjaci nasjeli politici "zavadi pa vladaj". I tako u krug. Ni Hrvati ni Bošnjaci nisu uspjeli definirati međusobne odnose i ciljeve. Naravno da ovi treći mute. Uopće se nije za čudit.
Flaming Lips
13.02.2007., 20:24
Ni Hrvati ni Bošnjaci nisu uspjeli definirati međusobne odnose i ciljeve
nisu. istina. a tek sa srbima sto nismo definirali medjusobne odnose i ciljeve.
Srpski terorista je bacio bombe na gradskoj trznici jer mu je tu radila cura koja ga je ostavila, pa to manijak nije mogao podnijeti. Nije on kao Bektasevic, onaj iz Konjica...koji u ime vjere planiraju napade i ubijanje.
Aha, pa onda je sve ok. Sto ga uhapsise?
Pa nije u ime vjere bacao bombe. Mislim da ga treba pustiti.
Banja_Luka
13.02.2007., 23:02
Srpski terorista je bacio bombe na gradskoj trznici jer mu je tu radila cura koja ga je ostavila, pa to manijak nije mogao podnijeti. Nije on kao Bektasevic, onaj iz Konjica...koji u ime vjere planiraju napade i ubijanje.
I tako PET puta. :rofl:
ko vas ne zna....
balkanac
13.02.2007., 23:28
Aha, pa onda je sve ok. Sto ga uhapsise?
Pa nije u ime vjere bacao bombe. Mislim da ga treba pustiti.
To nije niko rekao.
Poenta je da nema politike iza napada.
Kakvi Hrvati i Muslimani! Šta vam je ljudi? To je obračuna "naših" lokalaca. nema tu nikakve nacionalne stvari. Unajmljen je čovjek sa strane kao i uvijek u takvim stvarima. Ne tražite Međunacionalnu politiku gdje je nema.
BOSHNJAK
14.02.2007., 12:48
To nije niko rekao.
Srbin postavljao bombe u Mostaru, i to nema iza sebe nikakve politike?
Mozda Dodikovo konstantmo zastupanje podjele Federacije je isto slucajno.
Ili mozda je isto slucajno sto vi iz RS ste sve aktivniji u zadnje vrijeme na forumu u zavadjivanju Bosnjaka i Hrvata.
Naravno da je bombe postavljao Hrvat ili Bosnjak odmah bi bila tema duga deset stranica (uglavnom kroz Srpsko podupiranje i spamanje) o tome kako Bosnjaci i Hrvati ne mogu zajedno da zive. Ali kad je Srbin to radio naravno nema nikakve veze sa politikom:rolleyes:
Ili mozda je isto slucajno sto vi iz RS ste sve aktivniji u zadnje vrijeme na forumu u zavadjivanju Bosnjaka i Hrvata.
Naravno da je bombe postavljao Hrvat ili Bosnjak odmah bi bila tema duga deset stranica (uglavnom kroz Srpsko podupiranje i spamanje) o tome kako Bosnjaci i Hrvati ne mogu zajedno da zive. Ali kad je Srbin to radio naravno nema nikakve veze sa politikom:rolleyes:
Daj ne lupaj životati. A jest izabro mete!? Pravo ono da raspiri međunacionalnu mržnju.:rofl: :rofl: :rofl:
Da je to stvarno bio cilj minirao bi križ na Humu i gotovo.
BOSHNJAK
14.02.2007., 13:35
Daj ne lupaj životati. A jest izabro mete!? Pravo ono da raspiri međunacionalnu mržnju.:rofl: :rofl: :rofl:
Da je to stvarno bio cilj minirao bi križ na Humu i gotovo.
Pa cekaj, mete izgledaju bas incidentalne i slucajne kao sto si i rekao, ali to meni izgleda da ako neko hoce da stvari paniku. Sjecam se da sam bas neki dan procitao post od Hercboya (mislim da je bio on???), gdje govori kako mu je" dosta vise ovih muslimanskih napada, evo cetri bombe danas..." (izvinjavam se doticnom gospodinu ako ga nisam korekto citirao ali mi je mrsko sada traziti post).
Da je covjek lokalni Srbin iz Hercegovine mozda bi se i moglo povjerovati da je neki kriminalni obracun, ali da je dosao iz Prijedora?
Kriz na Humu nevjerujem da je lahko minirati, inace bi ga vec neko vratio Gospodu:D
balkanac
14.02.2007., 13:48
Okej.. vjeruj u sto zelis.
Ne trebaju vama srbi da vas zavadjaju....
Pa cekaj, mete izgledaju bas incidentalne i slucajne kao sto si i rekao, ali to meni izgleda da ako neko hoce da stvari paniku. Sjecam se da sam bas neki dan procitao post od Hercboya (mislim da je bio on???), gdje govori kako mu je" dosta vise ovih muslimanskih napada, evo cetri bombe danas..." (izvinjavam se doticnom gospodinu ako ga nisam korekto citirao ali mi je mrsko sada traziti post).
Da je covjek lokalni Srbin iz Hercegovine mozda bi se i moglo povjerovati da je neki kriminalni obracun, ali da je dosao iz Prijedora?
Kriz na Humu nevjerujem da je lahko minirati, inace bi ga vec neko vratio Gospodu:D
Gledaj nisi iz Mostar ne znaš ko su vlasnici.. Znači lupaš napamet(bez uvrede).
I kakave veze ima što je iz Prijedora?
Što se križa tiče nije niakakav problem minirati ga. Stoji na 4 metalne šipke(sam križ). E sad da bi neko to već učinio. Hm ne znam baš. Odma bi neko s naše strane miniro džamiju na balnovcu ili onu u jasenici. I eto ti belaja.
BOSHNJAK
14.02.2007., 13:59
Kovertni operativci uvijek imaju neku pricu da sebe pokriju. Pa eto nije vazno ali ako je obracun lokalnih razbojnika onda bi bilo logicno da on bude jedan od lokalnih.
Što se križa tiče nije niakakav problem minirati ga. Stoji na 4 metalne šipke(sam križ). E sad da bi neko to već učinio. Hm ne znam baš. Odma bi neko s naše strane miniro džamiju na balnovcu ili onu u jasenici. I eto ti belaja.
Tacno ali da se minira kriz visok desetak metara(???)ili dzamija je malo teza operacija nego bacanje bombi.
Mozda sve i nema veze ali prije nego sto je uhvcen stvorio je potencijal za belaj. Zamisli sta bi bilo da ga nisu uhvatili? Koliko bi se spekulisalo oko ciji to teroristi rade?
Banja_Luka
14.02.2007., 17:36
naivan decko a?
http://www.youtube.com/watch?v=dX17oIPKubA
Pa nedavno je jedan od vasih psihopata izvrsio teroristicki napad na dzamiju. nije mu trebao povod za to. ;)
To nije niko rekao.
Aha, pa onda je to sve ok. Da je bio muslimanski fundamentalista...eeeee, to je skrooooooooz drugacije. Onda bi se jedna bomba pikala ko da je bacio 5 bombi!!!:rofl:
Ali, sva sreca pa je sve ok, u glavi mu nema fundamentalizma, znaci ok je.:rofl:
balkanac
14.02.2007., 18:38
Aha, pa onda je to sve ok. Da je bio muslimanski fundamentalista...eeeee, to je skrooooooooz drugacije. Onda bi se jedna bomba pikala ko da je bacio 5 bombi!!!:rofl:
Ali, sva sreca pa je sve ok, u glavi mu nema fundamentalizma, znaci ok je.:rofl:
Ma politika nema sta? :rolleyes:
Mostar: Bombe u Splitskoj ulici zbog ljubavi?
Kako neslužbeno doznaje BH Internet dnevnik Pincom.info, Prijedorčanin Mladen Kragulj okomio se na kafić u Splitskoj ulici u Mostaru jer je u njemu radila djevojka također iz Prijedora, koja ga je, kad je ovaj par puta bio u kafiću, predstavljala kao (tetka ili strica).
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=45461
naivan decko a?
http://www.youtube.com/watch?v=dX17oIPKubA
Pa nedavno je jedan od vasih psihopata izvrsio teroristicki napad na dzamiju. nije mu trebao povod za to. ;)
1. Kakve veze ima snimka s vlasnicima???
2. Pa o tome govorim. Da je vjerskonacionalno ili kako god motivirano ima "boljih" ciljeva u mostaru(bez obzira na stranu) za napast.
A evo ispade da je zbog "ljubavi":confused:
STa to bi?
Jel se to Srbin zaljubio?
Biva to tako kad se srbin zaljubi. I to bas iiz Prijedora.
Pricala zena da joj je kcerku u Prijedoru ubio njen bivsi momak koji je bio srbin. Ostavila ga ona pred rat. Otisla cura svojim poslom da studira, kako se zaratilo vratila se svojima u prijedor. Odveo je momak-gentleman u logor. I ubio na kraju.
Jel to to?
Slučajno sam iz Prijedora, i moj prijatelj je priveden na saslušanje. Priveden je u Prijedoru zato što je koristio broj telefona od dotičnog gospodina. Sa Kraguljem, koji navodno bacio bombe u Mostaru (ne kažem da nije) je promjenio broj jer se lako pamti. Srpska policija je čineći uslugu federalcima privela ovu osobu i još nekoliko za koje se mislilo da nešto znaju ili posjeduju informacije, na informativni razgovor i umjesto da ih pusti kući, te ih na zamolbu faderalaca sve šalje u Mostar na novo uzimanje izjava (samo zbog toga).
Federalna policija je navodno rekla da je Kragulj prije lagao i da ih zato Srpska policija pošelje sve, suoči ih sa materijalnim dokazima i tako utvrde krivicu.
Policijsko vozilo ih vodi preko 300 Km od kuće (policija u Prijedoru ih uvjerava da je to samo obican razgovor da se razjasne nepravilnosti).
Kada su došli u Mostar, moj prijatelj nadajući se da će da vidi Bruce Leea, morao se u sobi za salušanje da suoči sa nindžom (ustvari bilo ih je više).
Osumnjičenici su nakon dovođenja u pol. stanicu odvedeni u različite prostorije tako da oni nisu znali šata se događa onom drugom, iako su kasnije jedni drugima to rekli (da li su ih tukli ne znam, jer te osobe ne poznajem lično i ne mogu ništa da tvrdim već samo da pretpostavljam). Nakon fizičkog zlostavljanja (govorim o samo jednoj osobi, jer za druge neznam) koje je trajalo više sati, a tukli su ga pendrecima, šakama i nogama, Mom prijatelju toliko pozlilo da su ga odveli u Mostarsku bonicu.
Nakon nekog vremena Kragulj je priznao, a ostale puštaju kućama. Odvezli su ih na autobusnu stanicu i ostavili kao pse da čekaju autobus za Prijedor. Nisu im platili ni troškove prevoza.
Ne treba griješiti dušu, postojala je osoba u sobi za ispitivanje koja ga nije tukla (bio je to stariji policajac), a osim toga jedan što ga je tukao (vjerovatno je bio glavni), mu se izvinuo i rekao. ''A šta sad, šta je bilo bilo je. Kako bi se ti osjećeo da tvoja porodica ne smije izaći iz kuće''
Moj prijatelj se kući vratio POPIŠAN - isprebijan, izvrijeđan i praznih džepova.
Vjerovatno će tražiti odgovornost, (svi mu to govore).
Postavlja se pitanje:
1.Kakva je to policija koja svoje građane prebija (ja je smatram svojom jer
je u mojoj državi)
2.Da li ljudi u Mostaru mogu vjerovati da takva policija može da pomogne
građanima tog grada.
3.Da li Srbi trebaju zajedničku policiju.
4.Kakvi to ljudi tamo žive.
5.Da li Srbi treba nikad ne uđu u taj grad.
6.Da li će po uzoru na policiju i građani početi istjeruju pravdu na ovako
brutalan način, toliko brutalana da će na kraju sami da se potamane.
7.Da li je licemjerno što Bruce Lee u Mostaru stoji kao spomenik oličenja
pravdi.
8.Da li je osoba koja je pokrala njegov spomenik i pokušala da ga sruši bila
u pravu što je to uradila (možda je mislila da je sramota što spomenik
tamo stoji)
ghoust26
20.02.2007., 08:55
Ljudi Srbi su nebeski narod oni su iznad politike i lokalnih nesuglasica.
Kad je pojedinac terorista onda je obično čovjek i pacijent. Potencijalni. Neke psihijatrije. I nema veze s nacijom ni ideologijom.
Kad je organizirana grupa, e onda je to već drugo.
Kod nas na Rijeci, čovjek satima držao i policiju i građane "u šahu" jer je parkirao na Korzu (pješačka zona) s plinskom bocom u autu i još psima.I svi čekali hoće li se dići u zrak i usput pokupiti i dio Poglavarstva, robne kuće (dvije).
Naravski, čovjek je ipak mirno nakon par sati izašao i ispostavilo se da ima neke probleme sa zemljištem, susjedima, što li. Nikakve veze ni s gradskim vlastima ni sl. Lud čovjek očito. Ali mu je mogao i pregoriti fitilj i mogao je izazvati kaos usred grada. I doista bi bilo sasvim nevažno koje je narodnosti!
ghoust26
20.02.2007., 09:10
Ma politika nema sta? :rolleyes:
Balkanac ako pogledas malo povijest hvatanja razno raznih spiuna i operativaca kojekakvih obavjestajnih i tajnih organizacija vidjeces kako su svi oni koji su bili uhvaceni u akciji/ na zadatku bili biznismeni, turisti, zaljubljene duse, avanturisti i sve drugo osim onog sto u stvarnosti jesu spiuni i operativci. Nemoj mi samo reci da ce covjek priznati eto ja malo doso da pravim Bosnjacim i Hrvatima vatromet da proslavimo tu njihovu uspjesnu saradnju.
Ako je se zelio osvetiti nekoj zeni zar nije bilo lakse da joj ispalio metak u celo negdje gdje se nece vidjeti i zavrsiti poso jednom za svagda.
Hajde Balkanac bistar si ti momak da bi nasjedo svjesno na kojekakve naivne price.
Balkanac ako pogledas malo povijest hvatanja razno raznih spiuna i operativaca kojekakvih obavjestajnih i tajnih organizacija vidjeces kako su svi oni koji su bili uhvaceni u akciji/ na zadatku bili biznismeni, turisti, zaljubljene duse, avanturisti i sve drugo osim onog sto u stvarnosti jesu spiuni i operativci. Nemoj mi samo reci da ce covjek priznati eto ja malo doso da pravim Bosnjacim i Hrvatima vatromet da proslavimo tu njihovu uspjesnu saradnju.
Ako je se zelio osvetiti nekoj zeni zar nije bilo lakse da joj ispalio metak u celo negdje gdje se nece vidjeti i zavrsiti poso jednom za svagda.
Hajde Balkanac bistar si ti momak da bi nasjedo svjesno na kojekakve naivne price.Ovaj srpski terorista u Mostar je poslan vjerovatno od strane KOS-a i glavni zadatak mu je bio da zavadi Hrvati i Bosnjake, tj. da se pocnu optuzivati medjusobno kako bi oni to iskoristili. Dodikova kampanjska prica o trecem entitetu je startala nakon sto mu je placenik uhvacen, a on navodno toliko zeli treci entitet, ali da neda teritoriju koju je durmitorski at ukrao?
Srpski terorizam u Mostaru je povezan sa Dodikom i Beogradom bez svake sumnje. Cilj je bio da se zavade Hrvati i Bosnjaci kako bi cetnici mogli otcijepiti genocidni entitet dok Hrvati i Bosnjaci ratuju.
To da je on isao curi i sta ja znam, je istina kao sto je Gavrilo Princip "isao u Beograd curi" prije nego je izvrsio atentat na Ferdinanda i njegovu trudnu suprugu. Ovog teroristu je vjerovatno "Beograd" i obucavao da napravi teroristicka djela po BiH. Zato mislim da se mora filtrirati sve sto ovaj zna, a vjerovatno toga dosta zna.
Henry_Kinasky
20.02.2007., 10:26
To da je on isao curi i sta ja znam, je istina kao sto je Gavrilo Princip "isao u Beograd curi" prije nego je izvrsio atentat na Ferdinanda i njegovu trudnu suprugu. Ovog teroristu je vjerovatno "Beograd" i obucavao da napravi teroristicka djela po BiH. Zato mislim da se mora filtrirati sve sto ovaj zna, a vjerovatno toga dosta zna.
Istina je, kao sto je istina da su pored njega, mnogo bitniji ljudi isli u Beograd.
Kao npr. Mustafa Golubic iz Capljine (Stoca), Muhamed Mehmedbasic, te iz Zagreba Jukic, Bastajic, Tartalja....sve sami cetnici.
Pored džamija i crkvi, pored križa i križnog puta na Humu, groblja u Liska parku itd. on "minira" opskurno mjesto koje s ničim nema veze. i sve u cilju zavadeHrvata i Muslimana. Pa to samo mogu tutkumi tipa ron & co smislit.
Ma, razmislite malo. Ajde da pomislimo da je taj vas srbin i kriv.
Ovo je samo bio zadnji slučaj. Čovjek nije bio povezan sa problemima u Mostaru od ranije.
Možda je čovjek htio da se osveti i pomislio da ce mu ovo biti dobar alibi. Očigledno se za..bao.
Zašto ze sve probleme okrivljujete srbe.
Ne znam zašto vem ne smeta policijska brutalnost. Nije važno što su tukli srbe, od kojih očigledno neki nemaju pojma šta se to tamo dešava.
Siguran sam da u je u Mostaru više ljudi palo niz stepenice nego u cijeloj Bosni.
Zamislite da vas neko isprebija i ostavi na autobusnoj stanici u nekom tamo gradu i kaže ''Aj sad kući''
Ma, razmislite malo. Ajde da pomislimo da je taj vas srbin i kriv.
Ovo je samo bio zadnji slučaj. Čovjek nije bio povezan sa problemima u Mostaru od ranije.
Možda je čovjek htio da se osveti i pomislio da ce mu ovo biti dobar alibi. Očigledno se za..bao.
Zašto ze sve probleme okrivljujete srbe.
Ne znam zašto vem ne smeta policijska brutalnost. Nije važno što su tukli srbe, od kojih očigledno neki nemaju pojma šta se to tamo dešava.
Siguran sam da u je u Mostaru više ljudi palo niz stepenice nego u cijeloj Bosni.
Zamislite da vas neko isprebija i ostavi na autobusnoj stanici u nekom tamo gradu i kaže ''Aj sad kući''
A šta ti nadrobi:rofl: Kolega na čemu si???
Što se policije tiče ako je istina to nije ništa novo. A znam da praksa nije puno drugačija u oatrataku BiH. To opet nema veze s nacionalnošću.
Hoćeš da ti pričam šta su radili 1997. kad su čistili Šteliće i Tutiće?
A šta ti nadrobi:rofl: Kolega na čemu si???
Što se policije tiče ako je istina to nije ništa novo. A znam da praksa nije puno drugačija u oatrataku BiH. To opet nema veze s nacionalnošću.
Hoćeš da ti pričam šta su radili 1997. kad su čistili Šteliće i Tutiće?
Ma, glupost je to našto se pozivaš. Prvo ne zna se da li je neko kriv ili nije dok ga ne osude.
Još uvjek je čovjek samo osumnjičen.
Do 2002 u Prijedoru i Banja Luci je 230 policajaca ostalo bez posla zbog brutalnosti. Sada je situcija dosta drugačija. Poslije rekcija Međunarodne policije sa mnogim smjenama (govorim za prijedor) policija uglavnom djeluje na osnovu forenzike i svjedoka. Sad kad neko dobije samar u policijskoj stanici sve lokalni mediji to pustaju u eter, a advokati radi svoj posao.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.