PDA

View Full Version : Nissan Qashqai

stranice : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

hipnotajz
17.02.2007., 14:57
gledam tu emisiju na htv-u,čitam u auto-blicu cijena od 140k kuna-jel to moguće?
za te pare čini mi se najviše auta-a htio sam ubost mazdu 6 na lizing(znam da nije ista klasa i sl.) al mislim da ću pričekat 3 mj za tog novog crossnešto sa prednjim pogonom-ima li netko da mi preporuči ili ...
hvala

Helios
17.02.2007., 16:27
igraj nagradu igru iz ak i mozda ga dobijes :zubo:

hipnotajz
17.02.2007., 16:34
hvala:o

Tomek
17.02.2007., 17:35
Zapeo mi je za oko podatak o veličini prtljažnika od samo 352 l. S obzirom na veličinu, klasu i namjenu tog auta rekao bih da ga to označava samo kao uvjetno upotrebljivog.

roko split
17.02.2007., 19:11
meni je odličan- http://www.autonet.hr/default.aspx?id=1544

cijena će mu biti od 17-32000 eura,ovisno o opremi i motoru,

meni bi pasa ovaj 1.5 dci, 105 konja

x-type
17.02.2007., 21:28
meni se čini da taj auto na slikama izgleda puno većim nego što je. zapravo mi se čini da je tek malo veći od Sedicija i SX4

pionir
18.02.2007., 01:02
danas sam malo gledo na tv o njemu. izgleda velik, al nisam mogo vjerovat da se u to stavlja 1.5 dizel sa 105 ks. jednostavno mi to nelogično i šugavo zvuči.premalo.
al možda nije tako velik pa gura nekako

fangs
18.02.2007., 01:31
Jel to klasa sx4 ili bliže rav 4 i tucsonu...? :misli:

Banderas-Sedmica
18.02.2007., 13:24
Rekao bih da je to klasa sama za sebe - 432 cm dužine i pogon na prednje kotače, a samo modeli sa 2000 kubika benzinac i dizel se mogu kupit sa pogonom na sve kotače.

STINGer
18.02.2007., 14:58
Zapeo mi je za oko podatak o veličini prtljažnika od samo 352 l. S obzirom na veličinu, klasu i namjenu tog auta rekao bih da ga to označava samo kao uvjetno upotrebljivog.

A koja je to veličina, klasa i namjena tog automobila? Qashqai je velik kao Golf, Focus i ostatak ekipe. Jedina razlika je u visini, no automobil nema nikakvih "terenskih" pretenzija. Prtljažnik nije 352 l već 410 l.

Općenito je velika greška ovakve automobile doživljavati kao nekakve "terence" jer im je najveći terenski domet penjanje na korniž... stoga i 4x4 pogon uopće nije potreban.

U svakom slučaju da kupujem auto klase Golfa uzeo bih Qashqai. Po dimenzijama su isti, no Nissan ima veći prtljažnik, višu poziciju sjedenja, a samim tim je po meni i udobniji i ugodniji za vožnju. Odlično je opremljen naročito kad se pogleda kolio košta

hipnotajz
18.02.2007., 17:23
+ po meni je dobro što se može izabrat bez pogona 4x4 i ostalih-meni-nepotrebnih sitnica
znači golf klasa...a dobro,zanimljivo ,valjda i povoljno sa možda ipak premalim bunkerom za dječja kolica i sl. ali izgleda lijepo,robusno
ali 1.5dci? ... hm :cool:

Banderas-Sedmica
18.02.2007., 18:07
valjda i povoljno sa možda ipak premalim bunkerom za dječja kolica i sl. ali izgleda lijepo,robusno ali 1.5dci?

Od jeseni će u prodaji biti i sa 2.0 dizelom. Šta se tiče mjesta za dječja kolica, toga ne bi trebalo manjkati.

refugee
18.02.2007., 20:26
Joj, ak te smeta 1.5 dci, uzmi jaci motor, ne kuzim.

A ak je 410l u kompaktnoj klasi malo, onda svaka cast.

Po meni je auto stvarno genijalan, i svaka cast nissanu na hrabrosti uvodjenju daska noviteta u kompaktnu klasu.

Jedan covjek na nekom forumu je lijepo rekao, da je slucajno BMW prvi predstavio ovakav auto bio bi najavljivan kao nesto revolucionarno i spektakularno. Ovako jadni Nissan mozda prodje skroz nezapazeno dok VW ili neki drugi svabo ne napravi nesto slicno.

Zalosno...

Tomek
19.02.2007., 21:39
A koja je to veličina, klasa i namjena tog automobila? Qashqai je velik kao Golf, Focus i ostatak ekipe. Jedina razlika je u visini, no automobil nema nikakvih "terenskih" pretenzija. Prtljažnik nije 352 l već 410 l.

Općenito je velika greška ovakve automobile doživljavati kao nekakve "terence" jer im je najveći terenski domet penjanje na korniž... stoga i 4x4 pogon uopće nije potreban.

U svakom slučaju da kupujem auto klase Golfa uzeo bih Qashqai. Po dimenzijama su isti, no Nissan ima veći prtljažnik, višu poziciju sjedenja, a samim tim je po meni i udobniji i ugodniji za vožnju. Odlično je opremljen naročito kad se pogleda kolio košta

S obzirom da nema terenskih pretenzija ja ga niti ne doživljavam kao terenca, čak niti kao SUVa. Nissan ga sam pokušava prodati pod crossover. Stoga, ako nije terenac, a dug je 431 cm te ima samo 352 litre prtljažnika (pogledaj na službene stranice, u tablicu s tehničkim podacima u retku s nazivom luggage capacity), ja ipak ne bih želio kupiti tu kvrgu željeza od skoro tonu i pol koja ne može dovesti poštenu tjednu nabavu za četveročlanu obitelj s psom iz trgovačkog centra.

Npr, na duljinu nekoliko centimetara manju jedna obična Xsara Picasso ima 550 litara zapreminu prtljažnika. Pazi, na istu duljinu 200 litara razlike. Pa gdje je to nestalo?

Nick Nolte
20.02.2007., 09:02
Npr, na duljinu nekoliko centimetara manju jedna obična Xsara Picasso ima 550 litara zapreminu prtljažnika. Pazi, na istu duljinu 200 litara razlike. Pa gdje je to nestalo?[/FONT]

Pa vjerojatno u visini podnice. Picasso je ipak prvak u modularnosti.

Auto i nema "Target audience" 4članu obitelj koja ide u šoping centar, već mlade ljude koji žele nešto drugačije.

refugee
20.02.2007., 10:03
Kolki prtljaznik ima Auris? Isto negdje oko 350l.

Ljudi, morate shvatiti da je ovo kompakt. Samo sa izgledom SUV-a.

CDRW
20.02.2007., 10:14
Kolki prtljaznik ima Auris? Isto negdje oko 350l.

Ljudi, morate shvatiti da je ovo kompakt. Samo sa izgledom SUV-a.

Dobro ljudi koja je svrha tog auta? Produžetak organa?

Suv nije
Terenac još manje
"Izgleda" kao SUV / Terenac
Troši više od odgovarajućeg karavana/monovolumena (radi visine)
Dinamička svojstva gora od odgovarajućeg karavana / monovolumena
Buka veća od odgovarajućeg karavana/monovolumena (radi visine)

Je.o ga pa cijeli je po sistemu jeben a pošten - nije ono na što liči a gori je od onega na što ne liči.

Prosvjetlite me.

refugee
20.02.2007., 10:21
A jeste tvrdoglavi...

I te spike da terence i SUVove kupuju ljudi malih ki*a mi stvarno ide na zivce.
Jednostavno neko vise vole male niske jurilice, a neko visinu i udobnost suv-a.

Meni se ovaj svidja jer je unio dasak novosti. Jer sjedim na povisenom. Jer nije osjetljiv na svako povisenje ceste i rizole.

A da vise trosi ne znam. Da je bucan, ne znam. A ne znas ni ti.

Ti kupi Hondu Civic, ja cu ovo, i sve super.

Svako voli nesto. Samo dajte ljudi prekinite vrijedjat ljude koji razmišljaju drugacije od vas.

Nick Nolte
20.02.2007., 10:23
Dobro ljudi koja je svrha tog auta? Produžetak organa?

Suv nije
Terenac još manje
"Izgleda" kao SUV / Terenac
Troši više od odgovarajućeg karavana/monovolumena (radi visine)
Dinamička svojstva gora od odgovarajućeg karavana / monovolumena
Buka veća od odgovarajućeg karavana/monovolumena (radi visine)

Je.o ga pa cijeli je po sistemu jeben a pošten - nije ono na što liči a gori je od onega na što ne liči.

Prosvjetlite me.

Čuj, i cipele mogu biti opanci i timberland sandale. Obavljaju funkciju oboje.

Auto je Nissan (ajmo uvjetno reći garancija kvalitete), jako lijep (subjektivno) i drugačiji (objektivno). Nekima dovoljno.

CDRW
20.02.2007., 11:00
A jeste tvrdoglavi...

Meni se ovaj svidja jer je unio dasak novosti. Jer sjedim na povisenom. Jer nije osjetljiv na svako povisenje ceste i rizole.

Ti kupi Hondu Civic, ja cu ovo, i sve super.

Svako voli nesto. Samo dajte ljudi prekinite vrijedjat ljude koji razmišljaju drugacije od vas.

A ha. Dobro. Dakle terence kupuju oni koji neznaju vozit pa moraju imat povišen položaj radi pregleda situacije predpostavljam.
Pa što ne kupit Renault Magnum. Kolko znam to je najviša kabina

To da nije osjetljiv na rinzole zatakni za škrlak. Još je osjetljiviji.
Udobnost isto tako zatakni za škrlak. Morska bolest je programirana (osim ako nema ABC ili CBC ili nešto slično), a federi su tvrđi nego kod obične limuzine da ga ikako protjeraju kroz specifične testove za "terence" (sjeti se A klase).

Jedino što mogu prihvatit da je drugačiji. OK to je istina. Ali je isto tako beskoristan.

Pitanje je bilo: Zašto kupit auto koji je manji, više troši, slabije ide, dinamički je u svakom pogledu inferioran a košta kao prava limuzina.
Ako je odgovor: jer je drugačiji - poštujem
Ako je odgovor: jer se sjedi povišeno - ovo je argument nekog ko nije siguran za volanom

refugee
20.02.2007., 11:07
Iskreno sumnjam da je postelan da prodje terenske testove.

Prve testove koje sam citao, kazu da je dobar.

Na visem ne vole sjediti samo nesigurni vozaci. Nego jednostavno vole taj osjecaj. Zasto ti je to tesko za shvatiti?

To sto kazes da je auto manji, zaista ne shvacam. Manji od cega, koga?

I golf i astra i megane, mazda 3, pa svi imaju prtljaznike od 300 do 350l.
A iznutra ima dosta mjesta takodjer.

Nick Nolte
20.02.2007., 11:23
Jedino što mogu prihvatit da je drugačiji. OK to je istina. Ali je isto tako beskoristan.

Pa naravno da je beskorisan.

I panoramski krov je beskoristan. I kvake u boji su beskorisne, odbojnici u boji su pogotovu beskorisni.

Ali ih ljudi vole zato jer nisu racionalna bića.

Antimon2
20.02.2007., 11:24
Tko voli sjediti na povišenom neka se vozi u busu. :zubo:

Jednostavno mi je grozan taj osjećaj visokog sjedenja + ljuljanje koje ide s tim. :bljak: :bljak: :horor:

Jujigatame
20.02.2007., 11:41
A jeste tvrdoglavi...

:top: :top:

Vidio sam u auto blicu da ima test, ali nisam citao...
Tipa da rinzoli i losa cesta ne predstavljaju problem, a sto se tice terenskih sposobnosti; namijenjen je za otic u klet/vikendicu, dakle nesto zemlje/makadama, umjereno los teren, nije sad za penjat se po Velebitu ili ganjat se kroz sumu.
Takodjer mislim da je 2.0 dci 150 ks ok motor. Ugl, treba to vidjeti kada dodje u prodaju.

Vozio sam se nekoliko puta u terencu i SUV-u, i moram reci da mi je feeling "povisenog sjedenja" bio mrak, nesto drukcije. Osjecas se, neznam, mocnije, udobnije, i kao da imas bolji pregled nad prometom (a inace s guštom vozim passata koji nije bas mali i jednostavan auto za npr. provlacit se kroz zakrcene ulice po najvecoj guzvi, ulazit u skucene parking prostore...tolko o tome da povisenost vole samo oni koji slabije voze)

CDRW
20.02.2007., 12:24
:top: :top:

Vozio sam se nekoliko puta u terencu i SUV-u, i moram reci da mi je feeling "povisenog sjedenja" bio mrak, nesto drukcije. Osjecas se, neznam, mocnije, udobnije, i kao da imas bolji pregled nad prometom (a inace s guštom vozim passata koji nije bas mali i jednostavan auto za npr. provlacit se kroz zakrcene ulice po najvecoj guzvi, ulazit u skucene parking prostore...tolko o tome da povisenost vole samo oni koji slabije voze)

Daaaaaa, onda nije problem s egom, ne to je čist vozački gušt, vozit auto koji se ljulja ko parobrod.

Antimon2
20.02.2007., 13:25
Daaaaaa, onda nije problem s egom, ne to je čist vozački gušt, vozit auto koji se ljulja ko parobrod.

Imaš pravo, još bi nekako prebolio to što sjedim 2m iznad ceste, ali to ljuljanje mi je grozno. :horor: Odma me podsjeti na R18, aaaaaaaa, bljuv :bljak:

STINGer
20.02.2007., 14:11

Što si to vozio "visoko" da te tako ljuljalo?

CDRW
20.02.2007., 14:18
Discovery bez ABC-a

Antimon2
20.02.2007., 14:55
Što si to vozio "visoko" da te tako ljuljalo?

Opel Fronteru

STINGer
20.02.2007., 15:36
I čemu ta dva kamiona :zubo: dovoditi u vezu sa ovim Nissanom? Nema šanse da ljulja kao ta dvojica... ni blizu

CDRW
20.02.2007., 15:46
M'da. Ovo je valjda Lotus.

Nick Nolte
20.02.2007., 15:55
Ja bih ga rado prvo provozao pa donio odluku.

I 307 SW koji vozim je viši od većine autiju, pa mu se niš ne dešava u zavojima.

Antimon2
20.02.2007., 19:10
Ja bih ga rado prvo provozao pa donio odluku.

I 307 SW koji vozim je viši od većine autiju, pa mu se niš ne dešava u zavojima.

Čuo sam da se taj SW navodno prodaje u zamračenim salonima jer je toliko odvratnog izgleda da ga nitko ne bi kupio po dnevnom svjetlu. Je li to istina ? :D

STINGer
20.02.2007., 19:41
M'da. Ovo je valjda Lotus.

A jebiga sad... uspoređuješ pure terenca visokog skoro 2 metra i teškog 2 tone sa ovim... ne kažem da leži ko "obični" auto, ali mu je puno bliže od tih brodova koje ste vas dva vozili.

refugee
20.02.2007., 20:44
Ma nema se smisla s njima raspravljat...

METAN RUNNER
21.02.2007., 01:01
takav auto bi trebao biti jedan veliki kompromis, imas sve po malo ( a nemas nis :D )
voziš se relativno komforno po gradu ( nije tvrd ko terenacn ) , i lažeš sebi i poručuješ drugima ˝ mogu ako hoću ˝
a bumo vidli kad dođe kaj bu to bilo od auta, a nabitnije od svega, da trebe padaju !

Nick Nolte
21.02.2007., 08:08
Čuo sam da se taj SW navodno prodaje u zamračenim salonima jer je toliko odvratnog izgleda da ga nitko ne bi kupio po dnevnom svjetlu. Je li to istina ? :D

Jest.

A meni puno znači to što je tebi odvratan, to samo znači da je odabir dobar.

Antimon2
21.02.2007., 10:20
Jest.

A meni puno znači to što je tebi odvratan, to samo znači da je odabir dobar.

Strašan ti je odabir :s Ali ipak ima nešto gore i to unutar iste kuće, 206 SW.

Antimon2
21.02.2007., 10:22
takav auto bi trebao biti jedan veliki kompromis, imas sve po malo ( a nemas nis :D )
voziš se relativno komforno po gradu ( nije tvrd ko terenacn ) , i lažeš sebi i poručuješ drugima ˝ mogu ako hoću ˝
a bumo vidli kad dođe kaj bu to bilo od auta, a nabitnije od svega, da trebe padaju !

Veliki kompromisi su u pravilu sranje. Općenito mi je taj koncept automobila sranje ali očito da ima kupaca kad se tako masovno proizvode.

sailor
21.02.2007., 11:34
qashqai :top:
doduše, sx4 mi je dovoljan, kad budem mijenjao...

METAN RUNNER
21.02.2007., 13:00
Veliki kompromisi su u pravilu sranje. Općenito mi je taj koncept automobila sranje ali očito da ima kupaca kad se tako masovno proizvode.

meni se osobno tak nekaj sviđa, jer mi je trenutno nekakva brija u glavi ; skijanje, aktivni odmor, planinarenje, lov, ribolv i ostala slična sranja, + vikendaća u planini, a terenac mi ipak netreba, jer samo idioti voze terence po gradu, ili imati 3 auto u kući, i to zbog gore navedenog je isto previše, i logičan sljed je crossover.

svojevremeno sam htio kupiti Subaru Forester ( u biti vrlo slična koncepcija ), na kraju sam kupio Legacy, i poludio na potršnju od 16 l benzina, pa sam prešao na mitsubishi Space runnera 4×4 na metan
sx4 mi se čini malo premali, a ovaj nissan kad dođe, možda bude ok, i to sa 2.0diesel motorom

Antimon2
21.02.2007., 13:07
meni se osobno tak nekaj sviđa, jer mi je trenutno nekakva brija u glavi ; skijanje, aktivni odmor, planinarenje, lov, ribolv i ostala slična sranja, + vikendaća u planini, a terenac mi ipak netreba, jer samo idioti voze terence po gradu, ili imati 3 auto u kući, i to zbog gore navedenog je isto previše, i logičan sljed je crossover.

svojevremeno sam htio kupiti Subaru Forester ( u biti vrlo slična koncepcija ), na kraju sam kupio Legacy, i poludio na potršnju od 16 l benzina, pa sam prešao na mitsubishi Space runnera 4×4 na metan
sx4 mi se čini malo premali, a ovaj nissan kad dođe, možda bude ok, i to sa 2.0diesel motorom

Ma te njegove poluterenske karakteristike ti mogu zatrebati 1-2 puta godišnje a i to je upitno. Mislim da je ekonomski, praktično i razumno ta vrsta vozila obično sranje. Ali ako ti se sviđa kupi, i imaš love da platiš veću potrošnju i veću cijenu onda ko ga jebe...

CDRW
21.02.2007., 13:31

Napisat da su Forester i taj Nissan vrlo slična koncepcija je svetogrđe.
Bar bi to ti kao (bivši) vlasnik Subarua trebao razumjeti.

sailor
21.02.2007., 13:40
kupuju ih ljudi s istim potrebama/željama

Jujigatame
21.02.2007., 21:05

Ti onda imas problema s centrom za ravnotezu. Piti draminice. ;)

A ako ti je svejedno, odnosno feeling ti je isti kada sjedis u ladi nivi ili u range roveru (odnosi se na tvoju opasku o egu), onda se s tobom vise nema sta pricat o uzitku voznje, bilo kojeg auta :top:

METAN RUNNER
22.02.2007., 00:56
Napisat da su Forester i taj Nissan vrlo slična koncepcija je svetogrđe.
Bar bi to ti kao (bivši) vlasnik Subarua trebao razumjeti.

zato sam i napisao ˝ slićna ˝, a ne ista, jer pričam o upotrebljivosti i funkcionalnosti auta
kod takvih auta, i njima sličnih, filozofija je sljedeća;

- imaš auto nekakvih nazovimo terenskih mogučnosti, a nemaš terenac koji je tvrd, robustan, koji loče a nejde s mjesta, a i niko nebu s njim vozil Dakar

- u kabini imas prostranost kao u jednovolumenu

- imaš solidan tovarni prostor kao veliki karavan ili MPV( npr.combo ili sl. )

- voziš se udobno kao u limuzini

- upotrebljiv je u gradskoj gužvi jer ipak nije prevelik

to ja klasa koja če postati novi trend, đir, ponajviše zbog zgodnog dizajna i prihvatljive cijene ( u usporedbi sa recimo x3, murano, i sl. )

Po meni, svojim karakteristikama, upravo je Subaru Forester bio začetnik te klase prije 10-12 godina, a koju su nedavno, u raznoraznim studijskim izvedbama, nazvali crossover, i neznam zbog čega ih nebi usporedili, zbog dizajna možda, pa dizajn je živa stvar koja se konstantno mjenja

a par riječi o mojem iskustvu sa Subaru-om;

puno hvalospjeva, a malo muzike

- inerijer; minimalistički
- mehanika i elektrika ;kvarljiva
- potrošnja ; astronomska
- perfomanse :flop:

a kak bu bilo sa nisanom qashqai-em , bumo vidli kroz koju godinu kad stvari isplivaju na svoje

CDRW
22.02.2007., 09:36
Nekako mi nisi zadovoljan sa Subaruom. Daj reci koji si imao, jel bio novi i malo iskustva. Može i na PM. Čist da vidim jesi li pravi Subaruovac. ;-)

A o tom nissanu - dakle i po tvojim riječima bespotreban auto koji je postao "moda".
Isto sam ja rekao o Grande Puntu, - hrpa lima, iznutra manji nego stari, slabije ide, više troši i liči na Maseratti - prodavat će se ko lud. I bogme nisam pogrešio

Nick Nolte
22.02.2007., 09:44
Isto sam ja rekao o Grande Puntu, - hrpa lima, iznutra manji nego stari, slabije ide, više troši i liči na Maseratti - prodavat će se ko lud. I bogme nisam pogrešio

A i RAV4 je beskoristan, a ide ko alva.

Važno je pogoditi nišu koja nije popunjena, mislim da je qash to našao i da će se prodavati.

CDRW
22.02.2007., 09:51
Ti onda imas problema s centrom za ravnotezu. Piti draminice. ;)

A ako ti je svejedno, odnosno feeling ti je isti kada sjedis u ladi nivi ili u range roveru (odnosi se na tvoju opasku o egu), onda se s tobom vise nema sta pricat o uzitku voznje, bilo kojeg auta :top:

Lipi, opaska o egu je bila radi rečenice:

"Osjecas se, neznam, mocnije..."

što si ti izvalio. A to je istina jer samo netko ko ima ozbiljnih problema sa egom može kupiti terenca za svaki dan. I to još terenca koji samo liči na terenca. Dakle ima sve mane istih a niti jednu prednost.

Oprosti ali osim pomodarsva ili kurčenja ja ne vidim svrhu tako nečega.

EOD

CDRW
22.02.2007., 09:55
A i RAV4 je beskoristan, a ide ko alva.

Važno je pogoditi nišu koja nije popunjena, mislim da je qash to našao i da će se prodavati.

Rav je bar "nekakav" terenac. Neki se čak kunu da ide bolje od Nive. I ima stalni 4X4 (bar je stari model imao)

Nick Nolte
22.02.2007., 09:59
Rav je bar "nekakav" terenac. Neki se čak kunu da ide bolje od Nive. I ima stalni 4X4 (bar je stari model imao)

Mislim da je malo bezpredmetno lamentirati o (terenskim) performansama auta (casha) kojeg nitko od nas nije imao prilike voziti. MHO.

METAN RUNNER
22.02.2007., 13:05
Nekako mi nisi zadovoljan sa Subaruom. Daj reci koji si imao, jel bio novi i malo iskustva. Može i na PM. Čist da vidim jesi li pravi Subaruovac. ;-)

A o tom nissanu - dakle i po tvojim riječima bespotreban auto koji je postao "moda".

ne, moja je filozofija obrnuta, to je auto koji se može iskoristiti u svakoj situaciji !! a još ga dobiješ i za relativno dobru cijenu. Naravno kompromis mora postojati, i ni u jednuj situaciji nemože biti specijalist

to je danas tako, dobra ambalaža prodaje auto, navodno su liste čekanja za SX4 po 9-10 mjeseci i godinu dana, slična koncepcija ko i qashqai, samo broj manja, ljepo zapakirana i jeftina, rezultat; prodaje se ko alva, mađari ih nemogu odštancati kolka je potražnja !

u sledečih par godina za očekivat je exsploziju takvih modela, slično kao što je bilo sa jednovolumenima.

i na kraju opaska za Grande punto, uz sve te mane dobio je i jednu prednost ; 5 zvjezdica za sigurnost, znači ponovo kompromis !

CDRW
22.02.2007., 14:07
Prošle godine je Fiat prodao 29.000 Sedicia a isporučio 24.000.
Suzuki je prodao oko 16.000 SX-ova

Paradoksalno ali za ovu godinu je Fiat naručio dodatnih 18.000 Sedici/SX-ova tako da će Suzuki otvoriti dodatnu liniju za montažu u Osaki da zadovolji potražnju.

Ispada da Fiat prodaje 2 puta više od Suzukija.

STINGer
22.02.2007., 14:41
Zanimljivo... trebalo bi vidjeti koliko je tih Sedici-a sa dizelski motorom. Možda tu leži razlog velike prodaje Fiata

CDRW
22.02.2007., 14:58
Većina jasno.
1,6 benzinac ili 1,9 JTD. Mislim da nema priče. JTD

STINGer
22.02.2007., 15:08
Onda je možda to razlog... mada bi ja osobno prije uzeo SX nego Sedici

CDRW
22.02.2007., 16:42
Ajd dobro, ali sklapaju se na istoj liniji u istoj tvornici (u Esztragonu u Mađarskoj - bivša GM tvornica) od istih djelova i sklapaju ih isti ljudi. Ponavljam traka je ISTA.

M. Rockatansky
22.02.2007., 18:21
Dragi moji djecaci, ja sam ga jucer vidio na svoje oci. Dosao je Kod Baotica (u Zagrebu) jedan predivan crni primjerak. Auto je jebeno, jebeno dobar (izvana, unutra me jos nisu pustili, mora ic kod novinara ...). Izgleda bolje nego na slikama, mocno i robusno. Po svim kriterijima zadovoljava moje potrebe. Zivim u ulici strmom terenu, kad zapadne i malo snijega mos se slikat, onima u gradu 4x4 je vjerojatno nepotreban, osim ako takav auto kupuju radi prestiza ili odlaze za vikende u prirodu. Odlicno je sto na modelu sa 4 pogona mozes odabrati prednji ili automatsku raspodjelu kada sam kod proklizavanja ukljucuje i zadnji pogon. Kad malo bolje pogledate pakete opreme, vec u najosnovnijem Visia ima sve sto je prosjecnom vozacu potrebno, a sto se kod nekih drugih "boljih" i skupljih jos uvijek dodatno placa (grijani retrovizori, klima- doduse manualna, alu felge, pretinac za rukavice sa hladjenjem, CD radio sa Bluetoothom, putno racunalo, svi elektricni pokretani prozori) tako da za 140.000 kn koliko najavljuju pocetnu cijenu za 1,6 moror, to po mom misljenju stvarno nije previse. Kazem, pogotovo kad znam sto nude ostali. Uvijek ce biti nas kojima ce neki detalji znaciti puno, dok nekima nisu vazni.

Nick Nolte
22.02.2007., 18:40
Ovak forum je preveliki za 2 rockatanska.

refugee
22.02.2007., 18:49
Da, istina sto se tice opremljenosti i cijene.

Jedva cekam da ga vidim. U subotu idem na prezentaciju!!

STINGer
23.02.2007., 02:51
Ovak forum je preveliki za 2 rockatanska.

Definitivno :zubo:

Jujigatame
23.02.2007., 16:08
Da, istina sto se tice opremljenosti i cijene.

Jedva cekam da ga vidim. U subotu idem na prezentaciju!!

Hehe isao sam jucer oko 5 prat auto, i spazim ga ispred baotica, sparkiram se... Auto je veci nego sto sam mislio, odnosno izgleda robusno, i po meni odlicno (inace pretjerano ne volim japanski dizajn). Zenska prodavacica je pricala s nekim parom koji su ga kolko sam skuzio vec htjeli rezervirat, a tek 1.3. ce biti definirane cijene i pusten u prodaju :zubo:
Uz njih ga je gledalo jos dvije osobe, svi smo uspjeli na brzinu sjesti unutra, pogledati ga... Meni osobno se dopao, interesantan autic :top:

M. Rockatansky
23.02.2007., 17:42
Hehe isao sam jucer oko 5 prat auto, i spazim ga ispred baotica, sparkiram se... Auto je veci nego sto sam mislio, odnosno izgleda robusno, i po meni odlicno (inace pretjerano ne volim japanski dizajn). Zenska prodavacica je pricala s nekim parom koji su ga kolko sam skuzio vec htjeli rezervirat, a tek 1.3. ce biti definirane cijene i pusten u prodaju :zubo:
Uz njih ga je gledalo jos dvije osobe, svi smo uspjeli na brzinu sjesti unutra, pogledati ga... Meni osobno se dopao, interesantan autic :top:
Dizajniran je u novom Nissanovom studiju u Engleskoj, jedino je ideja o takvom konceptu pocela u Japanu.
Ljubomoran sam sto i meni nisu dali da sjednem u njega :rofl:

dk1
24.02.2007., 12:22
danas u autoklubu piše najjeftiji benzinac 19 000€, najjeftiniji dizelaš 23 000 € što je po meni prevelika razlika u cijeni

refugee
24.02.2007., 15:49
Uff, isao sam na prezentaciju ali malo prekasno sam dosao. Bilo je puno ljudi rezervirano za voznju.

Tak da sam ga vidio samo izvana i iznutra a ne i vozio.

Auto izgleda fantasticno!
Istina da je bila najjaca verzija, tekna i 2.0 motor, ali ipak.

I prtljaznik JE 410l, zbilja je ogroman.

Jedva cekam voznju ovaj tjedan.

Antimon2
24.02.2007., 18:01
Uff, isao sam na prezentaciju ali malo prekasno sam dosao. Bilo je puno ljudi rezervirano za voznju.

Tak da sam ga vidio samo izvana i iznutra a ne i vozio.

Auto izgleda fantasticno!
Istina da je bila najjaca verzija, tekna i 2.0 motor, ali ipak.

I prtljaznik JE 410l, zbilja je ogroman.

Jedva cekam voznju ovaj tjedan.

410 L i ogromno ne idu u istu rečenicu :rofl:

Hrvoje xyz
24.02.2007., 18:46
Strašan ti je odabir :s Ali ipak ima nešto gore i to unutar iste kuće, 206 SW.

and antimon is back :lol:

slazem se u vezi ovog 100% ... 206 sw :eek:

koje govno od auta , vise mjesta ima u mojoj astri iz 95e karavancugi duplo

ovaj nissan nisam jos vidio , vidio sam ovo (http://www.bmwclub.com.hr/vbulletin/attachment.php?attachmentid=1592&d=1164746985) 2 (http://img243.imageshack.us/img243/9854/bmwx6td5.jpg) i ovo (http://images.motortrend.com/features/auto_news/2007/112_0703_01z+BMW_sportvan+front_three_quarter_view .jpg) sto ce navodno izbacit bmw , vjerujem da ce ljedit i ostali (neki vec jesu , znam)

refugee
24.02.2007., 20:00
410 L i ogromno ne idu u istu rečenicu :rofl:

A koji kompakt ima veci prtljaznik?

Golf? Astra? Megane? Mazda 3? Alfa 149?

M. Rockatansky
24.02.2007., 20:23
Kao sto sam vec negdje prije procitao, sa njim se ne isplati raspravljati. Kao prvo jos nije napisao niti jednu normalnu recenicu bez omalovazavanja. Kao drugo, ne razumijem "ljude" koji nemaju pametnijeg posla nego pisat gluposti i provocirat ostale. Vjerojatno lijeci komplekse, preporucam da se jednom provoza u postenom autu, a ne samo u Fronteri.

Antimon2
25.02.2007., 00:23
Kao sto sam vec negdje prije procitao, sa njim se ne isplati raspravljati. Kao prvo jos nije napisao niti jednu normalnu recenicu bez omalovazavanja. Kao drugo, ne razumijem "ljude" koji nemaju pametnijeg posla nego pisat gluposti i provocirat ostale. Vjerojatno lijeci komplekse, preporucam da se jednom provoza u postenom autu, a ne samo u Fronteri.

Vozio sam se neki dan u Q7. Je li to pošteno auto za tebe ? Vlasniku sam rekao: 'Koji si kurac kupio ovo sranje ?' :D Ne volim te hibride i gotovo, ili kupi terenca ili kupi normalan car.

M. Rockatansky
26.02.2007., 15:37
Ma pazi, ja nemam love da si kupim jedan posteni terenac za zimske potrebe (ali stvarno potrebe) i jos jedan kompaktni model za ostatak godine. Meni je razumnije kupiti jedan dobar hibrid koji zadovoljava potrebe za cijelu godinu, nego za iste novce 2 razlicita skromnija auta i jos k tome da oba imaju svu potrebnu dodatnu opremu, jer nemam namjeru zbog 2 mjeseca snijega, ostatak godine trositi vise na gorivo ako si kupim "posteni terenac". Meni je Qashqai sasvim zadovoljavajuca kombinacija svih mojih potreba i ocekujem od tebe da postujes nas ostale kojima se ta pila svidja.

Antimon2
26.02.2007., 15:40
Ma pazi, ja nemam love da si kupim jedan posteni terenac za zimske potrebe (ali stvarno potrebe) i jos jedan kompaktni model za ostatak godine. Meni je razumnije kupiti jedan dobar hibrid koji zadovoljava potrebe za cijelu godinu, nego za iste novce 2 razlicita skromnija auta i jos k tome da oba imaju svu potrebnu dodatnu opremu, jer nemam namjeru zbog 2 mjeseca snijega, ostatak godine trositi vise na gorivo ako si kupim "posteni terenac". Meni je Qashqai sasvim zadovoljavajuca kombinacija svih mojih potreba i ocekujem od tebe da postujes nas ostale kojima se ta pila svidja.

Tebe još mogu razumjeti iako ima i normalnih 4x4 automobila, ali ne mogu razumjeti one koji to kupuju iako im od tih kvaziterenskih karakteristika ne treba ni K. Ti hibridi su skuplji, više troše, veći su troškovi a ekipa to kupuje jer vole sjediti visoko ( ! ) ili zato što im je qrac mali pa bar da imaju nešto veliko i moćno.

roko split
26.02.2007., 16:58
Dragi moji djecaci, ja sam ga jucer vidio na svoje oci. Dosao je Kod Baotica (u Zagrebu) jedan predivan crni primjerak. Auto je jebeno, jebeno dobar (izvana, unutra me jos nisu pustili, mora ic kod novinara ...). Izgleda bolje nego na slikama, mocno i robusno. Po svim kriterijima zadovoljava moje potrebe. Zivim u ulici strmom terenu, kad zapadne i malo snijega mos se slikat, onima u gradu 4x4 je vjerojatno nepotreban, osim ako takav auto kupuju radi prestiza ili odlaze za vikende u prirodu. Odlicno je sto na modelu sa 4 pogona mozes odabrati prednji ili automatsku raspodjelu kada sam kod proklizavanja ukljucuje i zadnji pogon. Kad malo bolje pogledate pakete opreme, vec u najosnovnijem Visia ima sve sto je prosjecnom vozacu potrebno, a sto se kod nekih drugih "boljih" i skupljih jos uvijek dodatno placa (grijani retrovizori, klima- doduse manualna, alu felge, pretinac za rukavice sa hladjenjem, CD radio sa Bluetoothom, putno racunalo, svi elektricni pokretani prozori) tako da za 140.000 kn koliko najavljuju pocetnu cijenu za 1,6 moror, to po mom misljenju stvarno nije previse. Kazem, pogotovo kad znam sto nude ostali. Uvijek ce biti nas kojima ce neki detalji znaciti puno, dok nekima nisu vazni.

oko podne sam u splitu usao u salon nissana..

qashqai je SUPER,
veci nego na slikama, robustan i odaje dojam kvalitetno sklopljenog vozila..
lipo izgleda,sjedio sam u njemu, naprid, nazad, ma stvarno je odlican

pricao sam sa prodavacem,kaze da ce ih proizvest 500000 ove g, radi tvornica u 3 smjene kolike su predbiljezbe,
sta se tice kupovine,nema nikakvih akcija,popusta il
i slicnog jer da je potraznja golema.

mene zanima osnovni dizel, kostat ce (jos nisu formirali tocne cijene) oko 152 000, ili 2200kn/mj bez ucesca na 7 g.

ps: sinoc sam se vracao iz zg i nedaleko od kuce ukledam sleper a na njemu 15ak qashqaia svih boja...te iste danas testiraju novinari kod hotela LAV,imaju prezentaciju pa ce u tisku ovih dana napisat dojmove

M. Rockatansky
26.02.2007., 18:41
Tebe još mogu razumjeti iako ima i normalnih 4x4 automobila, ali ne mogu razumjeti one koji to kupuju iako im od tih kvaziterenskih karakteristika ne treba ni K. Ti hibridi su skuplji, više troše, veći su troškovi a ekipa to kupuje jer vole sjediti visoko ( ! ) ili zato što im je qrac mali pa bar da imaju nešto veliko i moćno.
Slazem se da ima likova koji kupuju aute samo zato jer hoce biti u centru paznje ili imaju viska love ili su iskompleksirani, ali zato ne treba sve generalizirati. Osim toga nije pogon 4x4 samo za off-road voznju po blatu i brdima. Sa takvim pogonom voznja je sigurnija i u situacijama na skliskoj cesti, kod proklizavanja u zavoju i slicno. A jebi ga, zna se da i malo vise trose, ne mozes imat i ovce i novce. Bas zbog toga sto sam mozes odabrati koju vrstu pogona hoces ili da se sam aktivira na sva 4 ako dodje do proklizavanja, Qashqai je u prednosti.

Sinn69
26.02.2007., 21:34
Vidio sam ih danas dva voze se po Ljubljani, izgledaju super i definitivno mi je u uzem izboru pri sljedecoj kupovini automobila uz Chevrolet Captivu,Ssangyong Actyon/Kyron,Dodge Caliber,Kia Sorento,Nissan Pathfinder

Sada vozim A6 Avant,a kako se blizi 40-ta trebam nesto visi auto radi lakseg ulaska/izlaska:D

Sinn69
26.02.2007., 21:38
Slazem se da ima likova koji kupuju aute samo zato jer hoce biti u centru paznje ili imaju viska love ili su iskompleksirani, ali zato ne treba sve generalizirati.

Qashqai sa cjenom od cca 160 000kn definitivno nije auto sa kojim bi mogao biti u centru paznje to je rezervirano za automobile sa cjenom preko 400 000kn

Qashqai je SUV za sirotinju :top:

M. Rockatansky
26.02.2007., 22:10
Qashqai sa cjenom od cca 160 000kn definitivno nije auto sa kojim bi mogao biti u centru paznje to je rezervirano za automobile sa cjenom preko 400 000kn

Mislio sam na one kojima je to treci ili cetvrti auto u kuci i kupili su ga zato da budu u trendu jer "to je sad fora", a treba im jedan manji za otic po kruh i novine (pa da ne pale Cayenne-a) ili su im sinek ili kcerkica po ne znam koji puta pali na ispitu pa ce im kupit igracku da ih utjese :flop: . Jednostavno oni ga moraju imat dok ga jos nitko nema, da bi pokazali kako imaju para i da bi "sirotinja" ko mi slinili kroz prozore. Ne zamjeram im, samo mi je zao sto ja i dobar dio nas "sirotinje" nema novaca da si priusti nesto slicno. I kad bih skucao nesto, mogao bi si priustiti eventualno najosnovniji sa prednjim pogonom:mad: . Za nas "sirotinju" organiziraju nagradne igre, samo da ga ne dobije netko tko ne zna kud ce sa njim jer u garazi vec ima Cayenne-a i ML-a.

METAN RUNNER
26.02.2007., 22:10
meni je auto više nego ok !!

Ipak jadan veliki problem !!!!,

...... sumnjam da će biti baš tak jeftino, bar što se mene tiče, ja volim napucat opremu na auto + jači motor (a ovdje je to 2.0 d ...- čitaj: i nije to neko pretjerivanje, pogotovo ako uzmeš u obzir gabarite auta i pogon ) + pogon 4×4, + metalik i eto te na 32-35 kila €, što više nije malo novaca

STINGer
27.02.2007., 04:33

Svojevremeno ja Rambo Amadeus pjevao:"Predrasudeeeeee"

Nick Nolte
27.02.2007., 08:08
Qashqai sa cjenom od cca 160 000kn

Qashqai je SUV za sirotinju

Mislim da 160000kn i sirotinja nikako ne ide u isti kontekst.

pazdrkan
27.02.2007., 08:31
A ha. Dobro. Dakle terence kupuju oni koji neznaju vozit pa moraju imat povišen položaj radi pregleda situacije predpostavljam.
Pa što ne kupit Renault Magnum. Kolko znam to je najviša kabina

To da nije osjetljiv na rinzole zatakni za škrlak. Još je osjetljiviji.
Udobnost isto tako zatakni za škrlak. Morska bolest je programirana (osim ako nema ABC ili CBC ili nešto slično), a federi su tvrđi nego kod obične limuzine da ga ikako protjeraju kroz specifične testove za "terence" (sjeti se A klase).

Pitanje je bilo: Zašto kupit auto koji je manji, više troši, slabije ide, dinamički je u svakom pogledu inferioran a košta kao prava limuzina.
Ako je odgovor: jer je drugačiji - poštujem
Ako je odgovor: jer se sjedi povišeno - ovo je argument nekog ko nije siguran za volanom

daj ne trokeljaj tu sad si ti montoya, vozi onda karting po cesti kad si siguran tako
bolja je preglednost i možeš preticati kad hočeš jer sve vidiš i ne laprdaj o nesigurnosti

I wonder
27.02.2007., 10:04
Vidio sam ih danas dva voze se po Ljubljani, izgledaju super i definitivno mi je u uzem izboru pri sljedecoj kupovini automobila uz Chevrolet Captivu,Ssangyong Actyon/Kyron,Dodge Caliber,Kia Sorento,Nissan Pathfinder

nemoj samo reći da ti se to sviđa.
pa to je valjda najružniji auto koji je ikada napravljen. pa to nema veze sa dizajnom. pa to je.....

ja sam dosad mislil da taj auto po kazni voze oni koji imaju dosta para a razbijaju aute kao pikule pa su privremeno bez svojih moćnih pila.
jednostavno nemogu zamisliti da se to nekome sviđa.

M. Rockatansky
27.02.2007., 18:24
nemoj samo reći da ti se to sviđa.
pa to je valjda najružniji auto koji je ikada napravljen. pa to nema veze sa dizajnom. pa to je.....

ja sam dosad mislil da taj auto po kazni voze oni koji imaju dosta para a razbijaju aute kao pikule pa su privremeno bez svojih moćnih pila.
jednostavno nemogu zamisliti da se to nekome sviđa.
Svatko ima svoj ukus, da se nikome ne svidja ne bi ga ni napravili. bitnije je to sto po recenzijama ne nudi kvalitetu za ulozen novac, sto opet ne mora znaciti da nekog i ono sto nudi nece zadovoljiti. Netko ce naci zamjerke i Muranu, a netko ce ga kupiti zato jer mu se svidja bez obzira kakve su recenzije ili vozne osobine. Novinar moze staviti u negativne stvari sto sjedala nemaju dobro drzanje tijela u zavoju, a to penzicu koji se vozi 60 km/h i usporava 100 m prije zavoja ne znaci apsolutno nista. Nekima je minus sto je hod mjenjaca predug, a ima vozaca koji vole da kad mijenjaju brzine da se to osijeti, a ne ko da se igra sa joystiskom. 100 ljudi-100 cudi, sve je relativno, ali meni je Qashqai zakon (da se vratim na temu), bez obzira sto ostali mislili i pisali o njemu... i tocka.

Hrvoj
28.02.2007., 03:07
Sada vozim A6 Avant,a kako se blizi 40-ta trebam nesto visi auto radi lakseg ulaska/izlaska:D

Kome god nije jasno čemu ovakav auto, evo, čovjek vam je lijepo objasnio.
Nemaju svi 20 godina, koliko god se to činilo smiješno, koji od vas je u zadnje vrijeme vozio bakicu kod doktora ili u šoping!? Jel bi bakica bila sretnija da ste došli u Qashqaiu ili Hondi Prelude?

I wonder
28.02.2007., 13:56
Svatko ima svoj ukus, da se nikome ne svidja ne bi ga ni napravili. bitnije je to sto po recenzijama ne nudi kvalitetu za ulozen novac, sto opet ne mora znaciti da nekog i ono sto nudi nece zadovoljiti. Netko ce naci zamjerke i Muranu, a netko ce ga kupiti zato jer mu se svidja bez obzira kakve su recenzije ili vozne osobine. Novinar moze staviti u negativne stvari sto sjedala nemaju dobro drzanje tijela u zavoju, a to penzicu koji se vozi 60 km/h i usporava 100 m prije zavoja ne znaci apsolutno nista. Nekima je minus sto je hod mjenjaca predug, a ima vozaca koji vole da kad mijenjaju brzine da se to osijeti, a ne ko da se igra sa joystiskom. 100 ljudi-100 cudi, sve je relativno, ali meni je Qashqai zakon (da se vratim na temu), bez obzira sto ostali mislili i pisali o njemu... i tocka.

pa jesi ti vidio taj auto?
terenac sa ušpičenim branikom naprijed koji nalikuje na povećanu "ćubu". pogled odostraga otkriva ovjes koji bi stvarno trebao dati terenske sposobnosti.
i onda (nije važna upotrebljivost, praktičnost, prostor...), peta vrata spuštena kao kod kombi-limuzine.
pa kaj bi to trebalo biti? nekakav križanac kupe-terenac, novi trend autoindustrije?
pa koji idiot ide eksperimentirati sa nepoznatom markom auta i onda na tržište izađe sa takvim autom? pa to izgleda kao pileći abortus.

morat ću svratiti do njih u petak i pitati jel jaka navala na te modele?
sigurno imaju problema sa osiguravanjem dovoljnih količina te izdrkotine.

refugee
28.02.2007., 20:05
Koji kur**evi terenac?

I ja fakat kreten kaj se dam iznervirat od pi**eka.

Qashqai je novi koncept. Niti se trudi bit terenac, i pametan covjek to zna.

Ma...ljudi, fakat ste vise smijesni. Pristavci

METAN RUNNER
01.03.2007., 17:39
Koji kur**evi terenac?

:top:

tomislav10
02.03.2007., 12:17
Sinoć na ZTV-u su rekli da je početna cijena s 1.6 benzinskim motorom 120 KS 138.500,00 kn. Oprema uključuje ABS, klima, 6 zračnih i ostalo ... Sa jačim dvolitrenim benzinskim i diesel motorom dolazi i pogon na 4 kotača ...

grjankov
02.03.2007., 16:03
mislim da nema mp3 u osnovnoj verziji :confused:

Jujigatame
02.03.2007., 23:27
Koji kur**evi terenac?

I ja fakat kreten kaj se dam iznervirat od pi**eka.

Ma...ljudi, fakat ste vise smijesni. Pristavci

Mislim da je mislio na ssang yong?

refugee
03.03.2007., 11:37
Ako je, sorry. Znam da je ovo topic o Qashqaiu.

Ummon
03.03.2007., 14:21
Danas sam imao testnu vožnju Qashqai-a pa evo jeden moje laičke recenzije.

Model je bio 2.0 benzinac, tekkna (najjači) paket, automatski mjenjač, što u biti ne bi bio moj izbor kod kupnje tog auta, ali su imali samo taj model za test (kroz mjesec dana dolaze i drugi modeli).

Najprije o lošim stvarima: paketi opreme. Ok, u najslabijem paketu već se dosta dobiva, ali brate, ako hoću alu felge na taj model, ne može, mora se uzeti sljedeći paket koji dođe 12000 kn više. U sljedećem paketu jedino što se značajno dobiva više su maglenke i automatska klima. Moje je mišljenje da treba uzeti najmanji paket opreme i kupiti felge u dućanu.
Druga loša stvar je loša preglednost odostraga. Veliki bočni retrovizori popravljaju dojam, ali slabo. Treća loša stvar je da je auto malčice preglomazan za grad, a parkirni senzori se dobivaju samo u najskupljoj verziji opreme. Trgovac mi nije znao reći da li radio koji je isti za sve pakete opreme svira mp3, što mi je značajno, ali na prvi pogled čini se da ne može.

Dobre stvari: subjektivno mi se sviđa, ono generalni dojam estetike je +4 i za vanjštinu i za unutrašnjost, ima lijepo mjesta za noge otraga, 2.0 motor fino vuče. Materijali su na dodir kvalitetniji nego u npr. laguni (koja sad na popustu dođe slično ko Quasqai).

Sve u svemu, lijep obiteljski crossover, nema pretenzija za nikakve terenske eskapade, po meni čvrsta ocjena 4 od mogućih 5.

refugee
03.03.2007., 15:23
Sljedeći paket opreme je 11000kn vise.
I dobis automatsku klimu, maglenke, alu felge, el. skklopive retrovizore, tempomat, elektronsku kontrolu pogona...

Na uk stranicama pise jos dosta toga da ulazi u accenta opremu, nisam siguran dal su i nasi isto napravili.

Again, s Lagunom se ne moze usporedjivati, vec sa Meganeom.

A sto se glomaznosti tice, to je subjektivno. Nekome i Cayenne nije preveliki za grad. Neko se tesko snalazi u Cliu novom, pa hoce Citroen C1.

refugee
04.03.2007., 00:42
Evo, svira i mp3.
Btw, ima i ugradjen Bluetooth handsfree u audio sustav.

grjankov
04.03.2007., 12:08
Evo, svira i mp3.

koji paket opreme?

2ezZy
04.03.2007., 12:21
morat ću svratiti do njih u petak i pitati jel jaka navala na te modele?
sigurno imaju problema sa osiguravanjem dovoljnih količina te izdrkotine.

guzva je stari, guzva.
ceka se do 6mj, jucer receno u 2 salona

refugee
04.03.2007., 12:53
Navodno svaki svira mp3.

M. Rockatansky
08.03.2007., 21:07
Buduci da se vec neko vrijeme nitko ne javlja, ja cu zakljucit ovaj topic. Danas sam narucio 2.0 Tekna benzinac! Nazalost nemam za 4x4, i ovo mi je velik zalogaj.

Pumpafonja
08.03.2007., 22:18
da kupujem nova kolica i raspolažem sa toliko love - qash bi mi bio prvi izbor...baš je kewL prevoz

Saško
09.03.2007., 10:57
Buduci da se vec neko vrijeme nitko ne javlja, ja cu zakljucit ovaj topic. Danas sam narucio 2.0 Tekna benzinac! Nazalost nemam za 4x4, i ovo mi je velik zalogaj.

How much?

refugee
09.03.2007., 11:01
184500kn
Plus 3000 za metalik boju.

Al je oprema apsolutna sva! Uff!!!! Cak i panoramski krov sa UV filtrom...

M. Rockatansky
12.03.2007., 17:36
184500kn
Plus 3000 za metalik boju.

Al je oprema apsolutna sva! Uff!!!! Cak i panoramski krov sa UV filtrom...
Tocno tako, ukupno 187.500 kn. Samo sto se ceka do 6 mjeseci :mad:

Donkey Rulz
12.03.2007., 19:57
A koji kompakt ima veci prtljaznik?

Golf? Astra? Megane? Mazda 3? Alfa 149?

Octavia II = 500l

An'Lyn
12.03.2007., 20:19
Nisam dobio Qashqai u igri AK-a nazalost. A bio sam prilicno uvjeren da cu ga dobiti :zubo:.

Nego, nisam vidio na netu, ima li on opciju za xenon?

refugee
12.03.2007., 21:15
Iskreno, meni je oduvijek bilo smijesno trpat Oktaviju u kompaktnu klasu.

Po kojim to gabaritima ona spada u golf klasu?? Prije bi ju usporedio sa Jettom. Ili cak Passatom.

I da ne picajzliramo, Qashqai ima prtljaznik veci od 90% automobila u klasi, moze tak???

polly
12.03.2007., 21:21
Nisam dobio Qashqai u igri AK-a nazalost. A bio sam prilicno uvjeren da cu ga dobiti :zubo:.

ima nas više takvih :tuzni:

xenon? paket tekna
nema kod njih slaganja po željama

Tempion
12.03.2007., 21:36
Samo sto se ceka do 6 mjeseci :mad:

Zato što se rade narudžbe za 10. mjesec..do tad je sva proizvodnja popunjena..:zubo:

fangs
12.03.2007., 21:56
Iskreno, meni je oduvijek bilo smijesno trpat Oktaviju u kompaktnu klasu.

Po kojim to gabaritima ona spada u golf klasu?? Prije bi ju usporedio sa Jettom. Ili cak Passatom.

I octavia i jetta spadaju u klasu kompaktnih sedana (znači moguća konkurencija focus 4v, megane 4v, mazda 3 4v...) i ta usporedba potpuno stoji pogotovo što su oba nastala od golfa...
A passata nema smisla uspoređivati sa octaviom...

refugee
12.03.2007., 22:33
Gle, znam to. Al meni to ne drzi vodu. Nikak mi obican focus ne mozes bit u istoj klasi ko Octavia.

Isto ko i Clio i Thalia. Polo, i Polo Variant.

Jednostavno bi to trebala bit neka nova, druga klasa, ili eventualno podklasa.

I wonder
13.03.2007., 09:00
pa nemoj gledati vanjske centimetre.
na skoro svaki auto s 5 vrata možeš nadodati prtljažnik i povećati ga te auto produžiti za nekoliko cm. ali s time ga nećeš pomaknuti u višu klasu.

auto se slaže oko platforme, a najvažnija mjera tamo je razmak između osovina. ona određuje koliko će mjesta imati putnici za noge i koljena i koliko će opušteno sjediti (više ili manje uspravno).
na platformu se onda nadograđuje karoserija koja može imati 2, 3, 4, 5 vrata te biti nešto duža ispred prednje ili iza zadnje osovine (ne previše zbog raspodjele težine po osovinama).

kako su skoro svi ti auti manje-više istog razmaka između osovina, to je sve golf klasa.
a jedan od njih je i škoda octavia koja je rađena na podvozju golfa. i u njoj može biti više mjesta nego u golfu jedino ako stanjiš naslone sjedala i smanjiš prazan prostor oko kotača (unutarnji blatobran).

sailor
13.03.2007., 10:55
octavia = jetta :cool:

CDRW
13.03.2007., 11:25
daj ne trokeljaj tu sad si ti montoya, vozi onda karting po cesti kad si siguran tako
bolja je preglednost i možeš preticati kad hočeš jer sve vidiš i ne laprdaj o nesigurnosti

O vidim stručnjak se javio.
Za preticanje je preglednost koju imaš iz višeg auta marginalan podatak. Ali da bi ti to znao prvo treba imat vozačku i odvest nešto sitno kilometara. Inače bi me Renault Magnumi puno više obilazili nego recimo Lamboi.
O sigurnosti tzv "SUV" generacije mislim da netreba ništa dodavati. NTHSA ima posebne testove za ta vozila (i posebne oznake sigurnosti takvih krama), ADAC ima posebne testove za takve aute (jel ti los nešto znači?) Euro NCAP ima posebne testove.... jel to zato što su to posebno sigurni auti?

I da, puno mi se više sviđa karting nego parobrod osjećaj za volanom.

Antimon2
13.03.2007., 12:08
Najjači su mi ti driveri koji vole povišeno mjesto za volanom. :rofl: :lol: Vozi se javnim prijevozom pa ćeš imati povišeno mjesto :tuctuc:

tomislav10
13.03.2007., 12:19
Najjači su mi ti driveri koji vole povišeno mjesto za volanom. :rofl: :lol: Vozi se javnim prijevozom pa ćeš imati povišeno mjesto :tuctuc:

Vozi se ti novim tramvajom pa ćeš vidjeti "povišeno mjesto" :D :top:

Antimon2
13.03.2007., 13:21
Vozi se ti novim tramvajom pa ćeš vidjeti "povišeno mjesto" :D :top:

I dalje bi morao biti viši od Kaškaija. Ali neću tvrditi, nisam se vozio u bilokakvom tramvaju već 5 godina. I rekao sam da neću do kraja života pa makar crko u mukama. Nabijem gradski prijevoz u ZG-u, i promet u ZG-u i ceste u ZG-u i ZET i smrdljive, izrigane tramvaje, buseve, vlakove. Kad sam u ZG-u parkiram se i slijedećih par dana isključivo pješačim.

Saško
14.03.2007., 10:58
Gle, znam to. Al meni to ne drzi vodu. Nikak mi obican focus ne mozes bit u istoj klasi ko Octavia.

Isto ko i Clio i Thalia. Polo, i Polo Variant.

Jednostavno bi to trebala bit neka nova, druga klasa, ili eventualno podklasa.

Na žalost Octavia je full kompaktna klasa s većim gepekom, tzv. 2,5-volumni auto. Na podvozju je VW Golfa 5, Seata leona, altee, toleda. Međuosovinski razmak je 258cm što je čini manje prostranom u unutrašnjosti od nekih konkurenata (jedino ju "spašava" gepek).
Npr. Astra H 261,4cm
Focus II 264cm
Stilo 260cm
Citroen C4 260,8cm
itd.

M. Rockatansky
15.03.2007., 18:45
BTW, informacija iz prve ruke, niti u Tekna opremi ne cita MP3 :mad:
Po specifikaciji sa stranica engleskog Nissana izgleda da cita samo u opremi sa navigacijom. Da bar postoji mogucnost prikljucka na i-pod ili nesto slicno ...
Sad cu sve jebene mp3-ce morat preformatirat, a potrosio sam pun kurac vremena da ih prebacim u mp3 :rofl:

refugee
15.03.2007., 21:51
Vidis, to je losa vijest.
Zbilja iznenadjujuce...

U danasnje vrijeme. Novi model. Ima cak integriran bluetooth handsfree i sve, ali nema mp3?!?

casualRi
17.03.2007., 13:37
Da se nadovežem na komentare o terenskim mogućnostima auta..

Već 6godina imam ScenicRX4,..I koliko me pamćenje služi,i on je dan u prodaju kao crossover?..A nebite vjerovali iz čega taj auto sve čupa van!

Inače kupujem auto ove,ili možda početkom iduće godine..I uzet ću neki sličan auto kao što je RX4..Možda Renault Koleos,Opel Antara(malo je skuplja),ili ovaj Quasqai...dizel od 2.0 i 4WD i mislim da je sadvim ok za malo snjega,malo blata..ništa spektakularno...:top:

btw vi koji ste uživo vidili Nissan,jeli on stvarno tako mali kao što izgleda na slikama? ..Uspoređujete ga sa SX4??? :confused:

fangs
17.03.2007., 13:43
btw vi koji ste uživo vidili Nissan,jeli on stvarno tako mali kao što izgleda na slikama? ..Uspoređujete ga sa SX4??? :confused:
Izvana se uopće ne čini mali i veći je od sx4 (i izgleda robusnije), prije bi rekao da se može mjeriti sa rx4, a iznutra nisam vidio.

M. Rockatansky
23.03.2007., 11:16
Dok ga nisam vidio uzivo, kada sam ga ja usporedjivao sa ostalim autima da si docaram dimenzije, dosao sam do zakljucka da je po izgledu najslicniji Mercedesu B klase. Cak je par cm duzi, a visina i sirina su gotovo identicni, pa prema tome nema teorije usporedjivati ga sa SX4. Naravno da ne treba usporedjivati samo dimenzije na papiru jer je po dimenzijama isto tako slican i Renault Scenicu samo sto je Scenic dizajniran tako da mi vizualno izgleda manji zbog spustenog prednjeg dijela. Qashqai ima dosta podignut prednji kraj i zbog toga djeluje robusnije, cak mi se cini i od B klase. Uglavnom dok ne vidis auto uzivo badava je pricati jer masta radi svasta.
Jos jedna stvar, opci dojam ovisi i o boji auta. Ja sam ga imao prilike uzivo vidjeti u obicnoj srebrnoj i crnoj boji. Srebrni je ziva pljuga i izgleda nekak celavo i da nisam vidio crni rekao bih da nije bas onakav kao sto sam zamisljao. Crni je tako jebeno dobar da je to mrakkkk!! (zato sam ga i narucio)

An'Lyn
23.03.2007., 12:38
Istina. Kad se vidi u zivo se tek stekne dojam o dimenzijama. Ja sam bio malo razocaran jer sam vidio (vjerojatno) osnovni model, bez maglenki sa ratkapama i nista drugog od opreme pa mi je izgledao nekako 'jadno'. No, vidio sam i jedan crveno-smedji (ili kako se vec zove ta boja) sa (pretpostavljam) full opremom i izgleda puuuuno bolje :top:.
Lijep auto u svakom slucaju. Cak mi je i interijer (sta mi je kod Nissana uvijek bila boljka) ovdje lijepo ispao.

zlac
23.03.2007., 22:17
Auto je predobar,izbor materijala i završna obrada savršeni.Motor nečujan,mjenjač odličan.Toplo ga preporučam.
Do ponedjeljka imam kod kuće qashqai 2.0 benzinac 4WD tekna ,ako vas nešto zanima pitajte

fangs
23.03.2007., 23:10
Auto je predobar,izbor materijala i završna obrada savršeni.Motor nečujan,mjenjač odličan.Toplo ga preporučam.
Do ponedjeljka imam kod kuće qashqai 2.0 benzinac 4WD tekna ,ako vas nešto zanima pitajte

Provozaj ga malo za vikend po terenu pa vidi ima li što suv-ovsko u njemu ili je 4WD simbolično...

polly
23.03.2007., 23:23

si negdje blizu zagreba?

daš jedan mali krug, negdje do opatiije i nazaj :D

Hrvoj
24.03.2007., 03:06
Danas sam kraičkom oka na sekundu vidio nešto što liči na qashqai, al je moglo biti i SX4, stvarno je bio blic pogled. Uglavnom, metalik zelena boja, ni tamno ni svijetlo nešto odvratno... Izgledalo je ko loše dizajnirana pegla ili poklopac za staklenku maslina, katastrofa. Boja stvarno može usrat auto...

casualRi
24.03.2007., 11:02
Jučer sam pogledao auto izbliza! Bila su 2,jedan sa teknom i jedan sa onim "drugim po redu" paketom opreme...jedan crni a drugi crveni,meni se sviđaju,možda mi malo smeta zadnji kraj,ostalo je sve prva liga! Unutrašnjost super,mjesta dovoljno,prtljažnik prolazan,iako mu nebi falilo "još malo"...Nisam ga vozio,ako je netko skrenuo malo s ceste neka napiše koju...

Kad sam vidio slike,bio sam malo razočaran veličinom,činio mi se mali...Ali ovo nikako nije mali auto! Doduše,tek kad sam ga vidio uživo,odlučio sam da ga neću kupit,neznam zašto,ali pričekat ću Renault Koleos..Neželim se sad zaletit sa ovim(iako mi je auto sasvim ok),pa da mi Koleos bude bolji..

Nego,zna netko kada Renault izlazi? Kraj '07.?

Pozdrav

STINGer
24.03.2007., 14:24
Danas sam kraičkom oka na sekundu vidio nešto što liči na qashqai, al je moglo biti i SX4, stvarno je bio blic pogled.

Qashqai je mrcina za SX4

zlac
24.03.2007., 15:38
Ako je netko iz Varaždina ili okolice i stvarno je zainteresiran za kupnju možemo se dogovorit

Mischa
24.03.2007., 17:25
mislila sam da je qashqai puno veci..a kad ono mrvicu visi i mrvicu veci od notea..

STINGer
24.03.2007., 19:33
mislila sam da je qashqai puno veci..a kad ono mrvicu visi i mrvicu veci od notea..

Jel to dojam uživo ili gledajući dimenzije na papiru?

Asocijativna
25.03.2007., 10:06
Danas sam kraičkom oka na sekundu vidio nešto što liči na qashqai, al je moglo biti i SX4, stvarno je bio blic pogled. Uglavnom, metalik zelena boja, ni tamno ni svijetlo nešto odvratno... Izgledalo je ko loše dizajnirana pegla ili poklopac za staklenku maslina, katastrofa. Boja stvarno može usrat auto...

Qashqai nema zelenu metalik boju u opciji.:zubo:

Asocijativna
25.03.2007., 10:13

:confused: Note:4080 mm, Qashqai:4310 mm

M. Rockatansky
26.03.2007., 17:03
Ako je netko iz Varaždina ili okolice i stvarno je zainteresiran za kupnju možemo se dogovorit
Daj kad ti stigne napisi koju iz prve ruke. Kak se ponasa na cesti, kak vuku tih 140 konjica,... sto je dobro, sto lose ..., kakva je mjuza i bluetooth,...
Ja sam uplatio isti samo bez 4WD, ali stize na ljeto, pa me interesira jel ima kakvih nedostataka kad ga malo duze vozis jer na probnoj voznji ne mozes skuzit sve mane i vrline.

rekma
27.03.2007., 13:10

Kaj stvarno očeš prodat nissana? Koliko šuškavila tražiš?

Mischa
27.03.2007., 13:58
Jel to dojam uživo ili gledajući dimenzije na papiru?

Dojam uzivo...

Lijepo on izgleda..ali opet..

Za te novce mozes ubosti subaru legacya novog

x-type
27.03.2007., 14:23

a? ko? gdje? šta? oću ja to!!!

casualRi
27.03.2007., 16:28
Eto sve ih se češće susreće po cesti...Samo danas sam ih 3 vidio..Lijepo auto izgleda:top:

M. Rockatansky
27.03.2007., 17:05
Dojam uzivo...

Lijepo on izgleda..ali opet..

Svaka cast Legacy-u i Subaru kvaliteti, ali ovisi zbog cega kupujes auto i kakav efekat zelis postici, tj. da li kada prodjes po cesti zelis da se za tobom okrenu i kazu "Uuu jebote sta je ovo?" ili ti je svejedno sta drugi misle, glavno da si ti zadovoljan.
Ja preferiram oboje, ako si mogu priustiti, ali ne prenapadno i da previse odskacem od prosjecnog. Nisam tip (snob) koji mora imati najnoviji Porsche, BMW ili sl., samo zato da mi se drugi dive i da se za mnom okrecu "jer tata ima love", ali zelim si priustiti ono sto mi je potrebno i jos ako se k tome mogu posminkati pred ostalima ...
Neke stvari, poput auta, su ipak stvar prestiza i dokazivanja statusa i uspjesnosti, samo ne treba pretjerivati. Opet kazem, 100 ljudi 100 cudi. Mozes za tu lovu kupit i 2-3 manja auta, pa ih mijenjat svaki dan k'o carape, ali nije to to ... kad ti se nesto svidja odrijesis kesu i ...

M. Rockatansky
04.04.2007., 17:55
Ako si ga dobio, daj reci kak funkcionira Bluetooth i kakva je mjuza.

msporis
05.04.2007., 21:26
vidjeh nedavno tog nissančeka u vožnji, i moram reć da mi uživo zgleda nekak fulll maaaaaali.... na slikama to puno glomazinije izgleda...

refugee
05.04.2007., 23:11
Je, ful je mali. Ko Citroen C1.

casualRi
30.04.2007., 14:15
Evo ja sam se provozao u njemu danas ujutro..Autić je sasvim ok,vozio sam dizela 2.0,vuče solidno,mjenjač dobar,neravnine guta,tih je,ma sve 5..Jedino je prtljažnik mogao bit i veći ali to se da zažmirit..Inače bila je oprema Tekna i pogon na 4..

Moj test je prošao sa vrlo dobrim:) ..jos samo da je malo više "suvovskog" u njemu dobio bi odličan..

refugee
30.04.2007., 14:19
Da je vise suvovski, nebi bio tolko udoban.
A prtljaznik zbilja nije mali u gabaritima klase

zvm
30.04.2007., 14:58
Autić je sasvim ok,vozio sam dizela 2.0

A gdje si to vozio 2.0 dizela, kad izlazi tek na ljeto!?

Prtljaznik nije mali u gabaritima kompakta. A kako Qashqai ima ambicije malo vece od kompakta, onda i nije nesto po tom pitanju.
No, rekao bih da je to jedina ozbiljna mana - kome je to uopce mana. Inace, auto je super.

refugee
30.04.2007., 15:04
Samo da pitam zasto mislis da ima ambicije vece od kompakta? Dapace, u Nissanu su htjeli napraviti malo drugaciji kompakt, u skladu sa sveopcom popularnoscu suvova, nista vise. Golf, Astra, Focus, to su mu konkurenti.

casualRi
30.04.2007., 15:24
A gdje si to vozio 2.0 dizela, kad izlazi tek na ljeto!?

Vidiš to sam i ja čuo i bilo mi je čudno..Onda je možda benz,to opravdava i da je toliko tih..Nije ni bitno..Iako mi se isto čini da mi je ovaj tip rekao da imaju već 2.0 dizela od firme al da nije "vani"..Neznam..

Shamrock
02.05.2007., 15:36

A ZA TEBE, JAJANE, ČUO SAM DA NEMAŠ LOVE NI ZA CORSU, A NJAŠKE NA SVE ŠTO TI NETKO SPOMENE! BOLJE SE SKINI S FORUMA JER SI UPRAVO NAPORAN! AL PRIJE NO SE SKINEŠ S FORUMA-KAD PROVOZAŠ QASHQAIJA ILI PEUGEOTA, SLOBODNO DOĐI NATRAG, PA ĆEMO MOĆI RASPRAVLJAT O TOME ŠTO VRIJEDI, A ŠTO NE. DOTADA, BAJGI S FORUMA I TRKELJAJ SE U JEFTINU POLOVNJAKU! SORRY, AL SVI LIJEPI POKUŠAJI FORUMAŠA TEBI SU NEJASNI

msporis
02.05.2007., 15:48
A ZA TEBE, JAJANE, ČUO SAM DA NEMAŠ LOVE NI ZA CORSU, A NJAŠKE NA SVE ŠTO TI NETKO SPOMENE! BOLJE SE SKINI S FORUMA JER SI UPRAVO NAPORAN! AL PRIJE NO SE SKINEŠ S FORUMA-KAD PROVOZAŠ QASHQAIJA ILI PEUGEOTA, SLOBODNO DOĐI NATRAG, PA ĆEMO MOĆI RASPRAVLJAT O TOME ŠTO VRIJEDI, A ŠTO NE. DOTADA, BAJGI S FORUMA I TRKELJAJ SE U JEFTINU POLOVNJAKU! SORRY, AL SVI LIJEPI POKUŠAJI FORUMAŠA TEBI SU NEJASNI

šta se dereš seljačino... ugasi caps lock

Shamrock
02.05.2007., 16:01
GOSPODO, JA SAM DOSLOVCE SKENIRAO QASHA I MORAO SAM GA UPIKNUTI. ISTINA, DO 10. MJ. MORAM ČEKATI, AL IMAM 307-ICU HDI, 2004, S KOJOM SAM VRLO ZADOVOLJAN, PA ĆU NEKAKO PREGRMJETI TIH NEREDNIH 6 METARA. ISPROBAO SAM SVE MODELE I SVE JE SUPER I SVE JE ZA 5, NO 307-ICA 2.0 ZAISTA IMA VESELIJI MOTOR. NO, PREGRMIO SAM TO, AL 307 IMA I 10 LIT. VEĆI PRTLJAŽNIK. I TO SAM PREGRMIO. PREGRMIO JER JR UPRAVO ZADOVOLJSTVO SJEDITI NA QASHOVOM VOZAČKOM SJEDIŠTU. ZAISTA NISU ŠTEDJELI NA KVALITETI IZRADE UNUTRAŠNJOSTI... NITI NA VANJSKIM DIJELOVIMA KAROSERIJE. ŠTO SE UDOBNOSTI TIČE, KOJU OSPORAVAJU ONI KOJI GA NISU NITI PROĐIRALI, UDOBNIJI JE ZA KLASU OD 307, A BAŠ ZA PEŽA KAŽU DA JE UDOBAN. NIJE NEUDOBAN, ALI QASH JE... NISAM GA KUPIO ZBOG POTREBE, NITI POKAZIVAČINA SUSJEDIMA, NITI ZATO ŠTO IMAM VIŠKA U PRORAČUNU... OBOŽAVAM VOZITI... NE DIVLJATI, JER, NAJZAD I 43 JAHRE I HAVE, VEĆ UŽIVATI U VOŽNJI BEZ DREKE MOTORA. RELAX, DAKLE, RELAX. TKO JOŠ DVOJI OKO QASHA, PROBAJTE GA, NEĆETE BITI RAZOČARANI. USPUT, NE RADIM U AUTOSALONU, VEĆ SAMO ISKAZUJEM ZADOVOLJSTVO TIM AUTOMOBILOM-ISTINA MOGAO SAM I NEŠTO DRUGO UZETI, AL OBZIROM NA NOVČIĆE...PA I 307, KOJI MI JE ZAISTA OK, I GOLF TOLIKO KOŠTAJU, A, NEKA MI NE ZAMJERE FUNOVI, NISU QASHU DO PETE.

msporis
02.05.2007., 16:05
šta se opet dereš?

a qashqai je zgodna igračka, al niš posebno ni vrit ni mimo, nit pravi kompakt nit pravi suv
po mom mišljenju, rav4 je za njega bog, majka i car. i uvjerenja sam da ima mnogo boljih autiju za te novce, al će qash naći kupce zahvaljujući dizajnu, i novom segmentu kojeg on otvara, pa će kupce naći među neodlučnim ljudima, tj. zadovoljiti međusegmentnu potražnju.

Antimon2
02.05.2007., 16:18
GOSPODO, JA SAM DOSLOVCE SKENIRAO QASHA I MORAO SAM GA UPIKNUTI. ISTINA, DO 10. MJ. MORAM ČEKATI, AL IMAM 307-ICU HDI, 2004, S KOJOM SAM VRLO ZADOVOLJAN, PA ĆU NEKAKO PREGRMJETI TIH NEREDNIH 6 METARA. ISPROBAO SAM SVE MODELE I SVE JE SUPER I SVE JE ZA 5, NO 307-ICA 2.0 ZAISTA IMA VESELIJI MOTOR. NO, PREGRMIO SAM TO, AL 307 IMA I 10 LIT. VEĆI PRTLJAŽNIK. I TO SAM PREGRMIO. PREGRMIO JER JR UPRAVO ZADOVOLJSTVO SJEDITI NA QASHOVOM VOZAČKOM SJEDIŠTU. ZAISTA NISU ŠTEDJELI NA KVALITETI IZRADE UNUTRAŠNJOSTI... NITI NA VANJSKIM DIJELOVIMA KAROSERIJE. ŠTO SE UDOBNOSTI TIČE, KOJU OSPORAVAJU ONI KOJI GA NISU NITI PROĐIRALI, UDOBNIJI JE ZA KLASU OD 307, A BAŠ ZA PEŽA KAŽU DA JE UDOBAN. NIJE NEUDOBAN, ALI QASH JE... NISAM GA KUPIO ZBOG POTREBE, NITI POKAZIVAČINA SUSJEDIMA, NITI ZATO ŠTO IMAM VIŠKA U PRORAČUNU... OBOŽAVAM VOZITI... NE DIVLJATI, JER, NAJZAD I 43 JAHRE I HAVE, VEĆ UŽIVATI U VOŽNJI BEZ DREKE MOTORA. RELAX, DAKLE, RELAX. TKO JOŠ DVOJI OKO QASHA, PROBAJTE GA, NEĆETE BITI RAZOČARANI. USPUT, NE RADIM U AUTOSALONU, VEĆ SAMO ISKAZUJEM ZADOVOLJSTVO TIM AUTOMOBILOM-ISTINA MOGAO SAM I NEŠTO DRUGO UZETI, AL OBZIROM NA NOVČIĆE...PA I 307, KOJI MI JE ZAISTA OK, I GOLF TOLIKO KOŠTAJU, A, NEKA MI NE ZAMJERE FUNOVI, NISU QASHU DO PETE.

Ako si toliko zadovoljan onim govnom od P307 onda ćeš biti zadovoljan i sa Nissanom.

Shamrock
02.05.2007., 16:38
šta se dereš seljačino... ugasi caps lock

ne da se DEREM, NEGO TI GA VIKNEM S CAPS LOCK

Shamrock
02.05.2007., 16:40
Ako si toliko zadovoljan onim govnom od P307 onda ćeš biti zadovoljan i sa Nissanom.

Ali si se kad vozio u 307

Shamrock
02.05.2007., 16:48
šta se opet dereš?

a qashqai je zgodna igračka, al niš posebno ni vrit ni mimo, nit pravi kompakt nit pravi suv
po mom mišljenju, rav4 je za njega bog, majka i car. i uvjerenja sam da ima mnogo boljih autiju za te novce, al će qash naći kupce zahvaljujući dizajnu, i novom segmentu kojeg on otvara, pa će kupce naći među neodlučnim ljudima, tj. zadovoljiti međusegmentnu potražnju.

ma ne kažem da je svjetsko čudo, štoviše, ništa spatiale, ali je ipak nešto što dosad nije napravljeno. Vrlo simpatično napravljeno. No, moguće, što jedan forumaš reče, da će ispasti i štogod boljega do vremena isporuke... Ipak, nisam mogao čekati i vremenom se uvjeravati, pa onda čvrsto odlučiti o kupnji. A, da je RAV 4 Bog- ako si ga vozio, onda si primjetio da su nešto sprčakali s kvačilom, što uostalom i sami trgovci priznaju. Mislim na posljednji model.

msporis
02.05.2007., 17:08

potpis ko kuća :D ajd da se i mi u nečem slažemo :D

Shamrock
02.05.2007., 17:17

dakako da se slažemo kad obojica znamo da ima puuuuno boljih zvjerki od Qasha, ali za tu pengu, za 20 tauzenki... Mislim da ništa boljega nema, a da je u toj razini kvalitete.

Antimon2
02.05.2007., 17:24

:D :five:

Antimon2
02.05.2007., 17:25
dakako da se slažemo kad obojica znamo da ima puuuuno boljih zvjerki od Qasha, ali za tu pengu, za 20 tauzenki... Mislim da ništa boljega nema, a da je u toj razini kvalitete.

A kakva crna kvaliteta ? Što ti je Peugeot referentna točka ?

msporis
02.05.2007., 17:37
A kakva crna kvaliteta ? Što ti je Peugeot referentna točka ?

u tom slučaju, Nissan i jest jako kvalitetan auto :rofl: :rofl: :rofl:

gatto
02.05.2007., 18:01
Iako se Qashqai u posljednje vrijeme dosta spominjao i spominje po raznim automagazinima, osim letimičnog pogleda na ono što se piše i prikazuje, nisam obraćao previše pažnje. Čak mi je kroz glavu znalo proći pitanje: "Koga vraga misle napraviti s tim neobičnim konceptom?".

Danas sam ga vidio na ulici parkiranog u redu između Golfa IV i Mercedesa CLK. I mogu reći da je Qashqai uživo puno impresivniji u odnosu na slike u automagazinima. Izgleda iznenađujuće veliko i robusno, zaista su ga lijepo dizajnirali. Primjerice, djeluje za broj veći od pretposljednjeg RAVa 4 - čisto onako vizuelno.

Sigurno da to nije pravi terenac, nego nekakav nazovimo "gradski" SUV šminker, međutim uz look&feel terenca i opcije pogona 4x4 vjerujem da će polučiti veliki uspjeh, baš kako se i najavljivalo. Onako, za jednu obitelj koja osim što im auto treba po normalnim cestama, otiđe na skijanje, povremeno na izlete u prirodu gdje prođu po bijeloj cesti, jedan jako dopadljivi šminker. Nudi kompromis puno toga (mislim ponajviše za osjećaj vožnje jer vjerujem da ga je voziti onako kako mnogi pišu) za jednu sasvim pristojnu cijenu.

refugee
02.05.2007., 18:45
A fakat me zanima kaj je tebi primjer kvalitete!
Ziher nissan spada medju nekvalitetne proizvodjace.
I nemoj mi ga usporedjivati sa Peugeotom.

To sto je nissan godinama radio bezlicne modele koji se vama klincima ne dopadaju poput kakve honde ili alfe uopce ne znaci nista.
Nissan je oduvijek bio kvalitetan i pouzdan auto.

msporis
02.05.2007., 19:15
A fakat me zanima kaj je tebi primjer kvalitete!
Ziher nissan spada medju nekvalitetne proizvodjace.
I nemoj mi ga usporedjivati sa Peugeotom.

To sto je nissan godinama radio bezlicne modele koji se vama klincima ne dopadaju poput kakve honde ili alfe uopce ne znaci nista.
Nissan je oduvijek bio kvalitetan i pouzdan auto.

aha posebno patrol, koji nam se zapalio u vožnji :D po povratku sa svadbe, oko 5 ujutro... iznimno ugodno i očaravajuće iskustvo :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: i pravi pravcati primjer kvalitete...

još sad kad su se udružili sa renoom, a francuzi 'poznati' po kvaliteti, tu bu svega :D

refugee
02.05.2007., 19:21
Ma zaboli me ona stvar kaj vi sudite po jednom primjeru. Kaj, svi ostali nis ne znace.
Imam frenda kojem je bmw kupe 3put morao u prvih 6 mjeseci na servis.

A da ne govorim o ultimativnim hrvatskim ljubimcima, VWu i Opelu!

I wonder
02.05.2007., 21:51
aha posebno patrol, koji nam se zapalio u vožnji :D po povratku sa svadbe, oko 5 ujutro... iznimno ugodno i očaravajuće iskustvo :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: i pravi pravcati primjer kvalitete...

još sad kad su se udružili sa renoom, a francuzi 'poznati' po kvaliteti, tu bu svega :D

razlikuj nissane proizvedene u japanu, engleskoj ili one iz španjolske.
ti iz španjolske su se pokazali najslabiji kvalitetom, ne samo unutar koncerna, nego i prema drugim markama. i to proizvodnja 90-tih.
osobno, nisam vidio nijednoga da bi se po njemu moglo reći "gle, japanska kvaliteta".
imali smo više komada u firmi, skoro svi su se raspadali prije 100 000km.
taj tvoj je vjerojatno iz te problematične serije.

fic1984hr
02.05.2007., 22:48
Auto je lijep...mozda je i udoban i kvalitetan interijer...
Ali radi se o necemu drugom.

Pocetna cijena je cca 150t kn za 1.5 dci od 108 ks.
Taj ulazni model ce biti vjerojatno i 1/3 prodanih primjeraka, a mozda i 1/2.
Vec su ljudi u mom gradu poceli kupovati taj auto i ide mi lagano na kurac!!!
Spika kao : "Kupio sam ONAJ TERENAC!!!"
Ma jebo ti ja takvog terenca sa 1500 cm3 i 108 ks!!!
Niti pogon 4x4 niti ikakvog kurca a vlasnikov kurac u oblacima vec.
Nisam ljubomoran, nemam ni zasto jer njihov "terenac" pored mog izgleda ko kutijica i jeftiniji je cca 20% od moje opreme...ali ljudi su glupi i njim je to sve isto.

Ali vjerujte mi, da nisam u ovoj situaciji, isto bi si kupio taj auto i kurcio se...
I tak ti terenci (ako nista drugo bar izgledom) ni meni a ni ostalima ne sluze za šumu nego za kurcenje po gradu!!!:cool:

CottonEyeJoe
03.05.2007., 07:55
Auto je lijep...mozda je i udoban i kvalitetan interijer...
Ali radi se o necemu drugom.

Pocetna cijena je cca 150t kn za 1.5 dci od 108 ks.
Taj ulazni model ce biti vjerojatno i 1/3 prodanih primjeraka, a mozda i 1/2.
Vec su ljudi u mom gradu poceli kupovati taj auto i ide mi lagano na kurac!!!
Spika kao : "Kupio sam ONAJ TERENAC!!!"
Ma jebo ti ja takvog terenca sa 1500 cm3 i 108 ks!!!
Niti pogon 4x4 niti ikakvog kurca a vlasnikov kurac u oblacima vec.
Nisam ljubomoran, nemam ni zasto jer njihov "terenac" pored mog izgleda ko kutijica i jeftiniji je cca 20% od moje opreme...ali ljudi su glupi i njim je to sve isto.

Ali vjerujte mi, da nisam u ovoj situaciji, isto bi si kupio taj auto i kurcio se...
I tak ti terenci (ako nista drugo bar izgledom) ni meni a ni ostalima ne sluze za šumu nego za kurcenje po gradu!!!:cool:

se ja kurčim sa ladom nivom po gradu? neeee

a jedan od najboljih terenaca...nesalomljivi đo...
i kaj pricas, jebo takvog terenca od 108 ks? a jel znas koliko niva ima?MALO...i k tome da je jos benga...

eh da imam novce,kupio bih bilo kakav novi auto....čak i tog kvašaja

Partfiš
03.05.2007., 12:54
......Nisam ljubomoran, nemam ni zasto .....jer njihov "terenac" pored mog izgleda ko kutijica i jeftiniji je cca 20% od moje opreme...ali ljudi su glupi i njim je to sve isto.....

Joj pa kak bus sada prezivjel sa svim tim sljuka terencima koje svi gledaju a tvojeg nitko ne primjecuje...

Jok, ja sam ljubomoran :rofl:

marioreni
04.05.2007., 00:02
ma najveći aduti tog auta su izgled i cijena......ipak je to francuz

poc
04.05.2007., 00:31
ma najveći aduti tog auta su izgled i cijena......ipak je to francuz

kojeg auta?? ne misliš valjda na nisan:rofl: :rofl:

inaće osobno mi je taj nisan dosta privlačan izgledom i sve to stoji , pogotovo ta izvedba sa 2.0 motorom 4x4

no taj auto se ne može usporedit sa terencem niti on to i nije on bi koliko sam ja svatio prvenstveno trebao nać publiku među onima koji bi rado imali terenca ali nemaju novaca pa će kupit nešto umotano u celofan od terenca:zubo: :zubo:

fic1984hr
09.05.2007., 03:43
no taj auto se ne može usporedit sa terencem niti on to i nije on bi koliko sam ja svatio prvenstveno trebao nać publiku među onima koji bi rado imali terenca ali nemaju novaca pa će kupit nešto umotano u celofan od terenca:zubo: :zubo:
:top: :D :cool:

Prebo
09.05.2007., 10:40
Auto u klasi ~260cm medjuosovinskog razmaka, ~20K EUR, povisen, ~1.2T (Nissan ima kojih 100kg vise); (to zapravo odredjuje "klasu"). U odnosu na recimo A-klasu ima nesto vise prostora za suvozace otraga ali opcenito manju iskoristivost prostora i 50cm vece duzine (u sta je utucena sva ta duzina?!). Mislim da ima i "povisen" Golf za otprilike te pare a Golf je takodjer ~260cm medju osovinama. Ovaj auto relativno dobro izgleda, nosi vise opreme u odnosu na konkurenciju (za iste pare) ali mu i cijena pada brze nego kod Golfa ili Mercedesa.

msporis
09.05.2007., 10:46
evo vam iste stvari al u Dacia pakiranju (motori isti kao u qashqaiu)
početna cijena 13 000 eura

http://i10.photobucket.com/albums/a103/msporis/Dacia_4x4_1.jpg

fangs
28.05.2007., 23:19
Evo i Qashqai odlikaš na crash testu :top:

http://www.euroncap.com/tests/nissan_qashqai_2007/290.aspx

verik
28.05.2007., 23:42
http://i23.photobucket.com/albums/b387/lenart/HPIM0288.jpg
-maj personal pikč

Šta da kažem autić je stvarno OK, obavio sam probnu vožnju i fakat mi se sviđa, najprije zbog tog uzvišenog položaja koji me je oduševio, sad vidim da je kolega naglasio da je na sigurnosnim testovima dobro prošao.
Sve u svemu jako puno opreme za stvarno povoljnu cijenu.
Model 1,6 bi me potpuno zadovoljio, ne treba mi pogon na sva 4, jedino šteta što se ne mogu kožna sjedala ugradit u 1,6 (mislim glupo), ostalo od opreme je za svaku pohvalu.

1,6 Acenta (115 KS) dođe s pdv-om 138.500,00kn + alu felge 17 + metalik boja (naravno crna jer je tada cjelina) + ukr. spojleri prednji i zadnji = sveukupno 152.500,00kn

Tonii
29.05.2007., 00:04
evo vam iste stvari al u Dacia pakiranju (motori isti kao u qashqaiu)
početna cijena 13 000 eura

imas kakav info o ovom autu, kad izlazi, itd.?

Ruda
05.06.2007., 15:17
Evo, počeli ga voziti u Zagrebu
Qashqai (http://www.youtube.com/watch?v=K6xIh_BX7EA)

floriian
05.06.2007., 17:37
a sto je sa tom daciom?
na cesti je za cca 6g., ili je najavljen datum izlaska?

Mikahr
05.06.2007., 18:17
Rok isporuke je 500 dana!!:eek: :eek:

casualRi
05.06.2007., 21:10
Strava auto izgleda na cesti,ne izgleda uopće malen,lijep je i sl..Ali toliko čekat auto..No way!

verik
05.06.2007., 22:23
Rok isporuke je 500 dana!!:eek: :eek:

Ma da??:confused:

Ruda
06.06.2007., 13:08
Qashqai se kod Baotića čeka godinu dana, a u Eurorentu do 3. mjeseca 2008.g

camundongo
06.06.2007., 15:12
Tocno tako, ukupno 187.500 kn. Samo sto se ceka do 6 mjeseci :mad:

za 187.500 kuna bolje kupiti BMW 118d :)

PS
osim toga, taj Nissan mi izgleda malo previse kao Kia Sportage, i dizajnom i kvalitetom i cijenom :(
copycats

camundongo
06.06.2007., 15:41
evo i testa:
http://www.channel4.com/4car/rt/nissan/qashqai/1322/1

Assets
Decent kit levels, agile drive.

Drawbacks
Expensive, impaired economy, confused styling, limited versatility, doesn't offer much new.

Verdict
An unconventional looking family hatch that's actually pretty conventional.

refugee
06.06.2007., 17:34
Apsolutno subjektivni komentari.

Mislim, halo!! Lici na sportage!!!??
Dizajnom nikako, cijenom nikako, a o kvaliteti tek ne mozes pricati. Kaj, imao si godinu dana i jednog i drugog.

Copycats...???

A ovo da je skup je isto bezveze. Svi ga hvale ko najpovoljniju kupnju, s omjerom ulozeno dobiveno.
I ovaj komenta, confused styling im je fakat smijesan.

Ma.
Svasta.

camundongo
07.06.2007., 19:59
Naravno, to je auto za europsko trziste, nije dovoljno dobar za SAD i Kanadu, tamo ce Nissan ponuditi Nissan Rouge.:)

naFRljen
08.06.2007., 03:26
e ono frend mi dela u nissanu i ima testno vozilo full opremljenog..vozil sam puno auti i vozil sam se u puno auti :D al ovo je fakat nekaj posbenog :D nije "TAK" skup al fakat je udoban izvana mi super izgleda iznutra takoder..kvalitetan je uff prva liga..jebiga nissan se preracunal i nije ocekival da bude tak trazena roba pa se mora cekati....

marioreni
11.06.2007., 00:54
e ono frend mi dela u nissanu i ima testno vozilo full opremljenog..vozil sam puno auti i vozil sam se u puno auti :D al ovo je fakat nekaj posbenog :D nije "TAK" skup al fakat je udoban izvana mi super izgleda iznutra takoder..kvalitetan je uff prva liga..jebiga nissan se preracunal i nije ocekival da bude tak trazena roba pa se mora cekati....

a kakvi su ti renoovi motori unutra u kaškaju? jel ti se baš nisu proslavili....hmmm

Partfiš
11.06.2007., 09:17
evo i testa:
http://www.channel4.com/4car/rt/nissan/qashqai/1322/1

Assets
Decent kit levels, agile drive.

Drawbacks
Expensive, impaired economy, confused styling, limited versatility, doesn't offer much new.

Verdict
An unconventional looking family hatch that's actually pretty conventional.

:rofl: :rofl: :rofl: ovaj test je narucila konkurencija ili im je person in charge za aute bio na godisnjem pa je test napravio netko iz odjela za pracenje zenske mode...

Mada, kada se zna kolika je lova u automobilskoj industriji nista me nemre iznenaditi kod raznih emisija, casopisa i testova automobila...

fireman3
11.06.2007., 14:18
Po mome mišljenju auto je stvarno dobar! Napola SUV (mozda cijeli po dimenzijama) za početnu cijenu od 138 500kn, gdje još ima?
NIGDJE! Auto je stvarno prva liga, a neki koji govore da nije nikakav ti su ljubomorni! Možda nisam u pravu ali mislim da se mnogi slažu samnom i bezveze tako pišu bedastoće kao isti po cijeni kao Kia Sportage, Helloooooooooooo!
Jeste ludi! U ničemu se ne slaže sa Sportageom ili još bolje netko kaže da je to kao mutirani Tuscon:rofl: (Setra Samoborček je to rekao). Isuse, evo jedino možda jedva po prednjim svijetlima.:flop: :flop:
:rigo: AKO VAM SE AUTO NE SVIĐA ODLAZITE S FORUMA !:flop: :flop: :flop: :bang:

fireman3
11.06.2007., 14:25
Usporedite slike i onda samo recite da su isti po izgledu!

Qashqai
http://www.autoweb.hr/images/articles/20060911080444221_5.jpg

Tuscon
http://www.hyundaiusa.com/images/vehicle/tucson/gallery/asset_upload_file355_15288.jpg

Sportage
http://www.autoportal.hr/media/stories/kia-sportage-test-2.jpg

I?

verik
11.06.2007., 14:31
http://i23.photobucket.com/albums/b387/lenart/HPIM0293.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b387/lenart/HPIM0299.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b387/lenart/HPIM0300.jpg
http://i23.photobucket.com/albums/b387/lenart/HPIM0288.jpg

Lijep je to autić, da nije zanimljiv u ovome trenutku, ne bi se na njega čekalo gotovo godinu dana.:cool:

camundongo
12.06.2007., 01:52
Meni bolji izgleda novi NISSAN ROUGE:

http://gelaendewagen.at/images16/nissanrouge/1.jpg

msporis
12.06.2007., 01:54
iliti američki qashqai

M. Rockatansky
27.08.2007., 23:22
Vidim da se nitko dugo ne javlja pa ako netko naidje, da vam dam zadnju informaciju vezanu uz MP3. Znaci kao sto je gore vec receno MP3 definitivno ne svira niti jedan radio osim onaj sa navigacijom. Tako pise u mojim uputama za rukovanje. Moj u Tekna opremi svira WMA :) !! Vec sam se pomirio da cu morat sa sobom nosit hrpetine CD-a (iako je za promjenu bilo dobro slusati malo kvalitetnije snimke), ali jucer sam slucajno snimio par WMA formata i kad ono ... SVIRA! Cak su snimke bolje nego MP3@128 Kbps. Jedino sto sad moram prebaciti sve u WMA, a godinama sam sve prebacivao u MP3 :rofl: .

refugee
28.08.2007., 07:59
A inace, koja sa iskustva zasad?
Kolko si presao? Kak se ponasa?

M. Rockatansky
31.08.2007., 13:19
Fenomenalno! U 2 mjeseca sam napravio 4.000 km i mogu reci da sam prezadovoljan. Potrosnja je istina veca nego sto sam navikao do sada, ali za benzinac 2.0 i 140 KS je normalno da po gradu trosi oko 10 lit., dok po autoputu guta ovisno o brzini. Na 120 km/h u 6. brzini trosi cca. 9,5 lit., a na 160 km/h trosi 11-11,5 litara. Kad sam isao u Sloveniju sa 70 km/h trosio je 8 litara.
Sto se tice udobnosti dosta dobro trpi neravnine na ravnom pravcu, ali kada je u brzem zavoju kod neravnina lagano poskakuje, ali ne toliko da je problematicno, ipak je to poluterenac.
Najvise sam se bojao koznih sjedala zbog zagrijavanja na suncu. Ako dugo stoji na suncu onda je problematicno sjesti u kratkim hlacama, ali da se prilagodis ne traje dugo, a i odrzavanje je bolje, samo prebrises vlaznom krpom.
Klima na najvecem suncu pocinje hladiti za 10-ak sec. i odlicno funkcionira (govorim za automatsku, za rucnu ne znam).
Panoramski krov je jebeno dobra stvar :top:
Kad je sunce ne przi te po glavi (ako imas kose) i odlican je osjecaj kad je u autu sve puno svijetla.
Bluetooth hands free je odlican, cisto ko suza. Mozes spremiti do 100 brojeva u njegovu memoriju i za te na displeju radija ocita ime, za ostale koji nisu pohranjeni ocita samo broj telefona. Kontakte za spremanje prima preko Bluetootha.
To bi bilo ukratko.

operations
01.09.2007., 02:43
Zavidim pomalo. Ipak kada sam unatrag nekih 9 mj. kupoval auteka bio je opcija, no ipak sam morao odustati jer sam u kolicima i bilo bi mi malo teško ulazit u njega, pa sam kupil Primeru. Uglavnom to mi je drugi Nissan koji vozim i prezadovoljan! Želim ti puuuuuuno sretnih kilometara!

Toowoomba
02.09.2007., 02:00
Joj, ak te smeta 1.5 dci, uzmi jaci motor, ne kuzim.

A ak je 410l u kompaktnoj klasi malo, onda svaka cast.

Po meni je auto stvarno genijalan, i svaka cast nissanu na hrabrosti uvodjenju daska noviteta u kompaktnu klasu.

Jedan covjek na nekom forumu je lijepo rekao, da je slucajno BMW prvi predstavio ovakav auto bio bi najavljivan kao nesto revolucionarno i spektakularno. Ovako jadni Nissan mozda prodje skroz nezapazeno dok VW ili neki drugi svabo ne napravi nesto slicno.

Zalosno...

Pa ne bi rekao da je Qashqai prosao nezapazeno. Svi o njemu pricaju i skoro svima se svidja. Auto nije tereanc, ali tko i zeli terenca? Cijena je vrlo pristupacna i za tu lovu daje fakat puno u novom i privlacnom konceptu.

O njemackim autima mogu reci samo sve najgore.

M. Rockatansky
03.09.2007., 17:12
Zavidim pomalo. Ipak kada sam unatrag nekih 9 mj. kupoval auteka bio je opcija, no ipak sam morao odustati jer sam u kolicima i bilo bi mi malo teško ulazit u njega, pa sam kupil Primeru. Uglavnom to mi je drugi Nissan koji vozim i prezadovoljan! Želim ti puuuuuuno sretnih kilometara!

Tnx, i ja sam sebi to zelim :top:
Nadam se da ce i tebe tvoja Primera sluziti kako treba ;)
BTW, mogu reci da sam prezadovoljan odnosom prodavaca kod Baotica jer su me informirali istog casa o svemu sto god su su saznali buduci da nakon pocetka prodaje nisu znali sve sto me interesiralo. Stvarno su si dali truda za razliku od nekih drugih kuca kod kojih moras molit da te nazovu, a od toga nista.

Antimon2
10.09.2007., 13:20
Fenomenalno! U 2 mjeseca sam napravio 4.000 km i mogu reci da sam prezadovoljan. Potrosnja je istina veca nego sto sam navikao do sada, ali za benzinac 2.0 i 140 KS je normalno da po gradu trosi oko 10 lit., dok po autoputu guta ovisno o brzini. Na 120 km/h u 6. brzini trosi cca. 9,5 lit., a na 160 km/h trosi 11-11,5 litara. Kad sam isao u Sloveniju sa 70 km/h trosio je 8 litara.

Po gradu je normalno, ali ovo za autocestu je previše. Zato i prezirem tu klasu vozila, nije terenac a troši kao terenac.

pipin
02.11.2007., 16:28
http://www.nissan.hr/hrv/page.asp?v=novosti

Pollux
21.11.2007., 07:46
Vlasnici...ajde javite se , iskustva, ponašanje na cesti...ajmo jedan update :) puno je isporuka došlo u HR :)

::andariel::
17.12.2007., 14:35
ja ne mogu vjerovati da ga nigdje u hrvatskoj nema za kupiti :eek:

svugdje dobijam isti ogdovor... čekanje od 6-9 mjeseci :flop:

evo, raspisujem oglas.... ako netko zna gdje se može kupiti neka mi se javi. :D

Edgar
19.01.2008., 19:06
nakon 7mj čekanja, neki dan preuzeo qashqai-ja, prešao prvih 500 km

model 1,5/106ks, osnovna oprema (visia), hebiga službeni je, nije baš da sam mogao birati motor i opremu

dojam:

odličan - unutrašnjost dovoljno prostrana, skoro pa ergonomična, položaj za volanom odličan, sjedala vrhunski bočno profilirana, dobra preglednost naprijed (osim pogleda naprijed desno, još mi teško za procijeniti gdi je blatobran)

priče kak se klima ko parobrod su smiješne, niš se ne klima, čak dapaće, podvozje izuzetno mirno i uglađeno i itho

potrošnja kombinirano: piše na boardu 6,2l/100 km, ali još mi rezervoar na pola tak da neznam koliko je to istinit podatak

motor? bez obzira na skoro 1500kg, vuče čist solidno, doduše nisam ga još previše razvlačio, ali čist zadovoljavajuće, mislim nakon octavije II benzinke od 100ks ovo je ilirski preporod

pri većem brzinama čini se dost bučan, ono čuje se šum vjetra oko prozora, malo previše.....

da li svira mp3 nemam pojma, nisma još provjeravao, ima bluethoot, ali nema automatske sinkronizacije podataka između mobitela i auto instalacije

bluethoot koji sam imao naknadno ugrađen u škodi (parrot-ov) automaski je presnimio podatke s mobitela čim upališ auto

nema ugrađenu pepeljaru (:confused:) i što me posebno živcira, nema baš nekih pretinaca za odlaganje, jedino je tu standardna ladica (čini se dost velika), pretinci u vratima, ispod naslona za ruke i to je to, nema niš extra

živcira me položaj podizača prozora na rukohvatu, očito da je to dizajnirano za male japance s kratkim rukama, naime kad nasloniš ruke, nalaze se ispod zgloba ruke, a ne blizu prstiju ili bar pod dlanom, moraš povući ruku unazad, a onda s laktom udariš u izbočeni središnji stup vrata, to je malo onak bezveze

materijali u unutrašnjosti se čine više nego ok, nije jeftina plastika

gepek je sasvim solidan, meni ne treba više, svidja mi se kaj je podignut tj ne moraš se previše saginjati da odložiš recimo gajbu pive :D

ali je loše kaj se vrata prtljažnika ne otvaraju iznad korva, već u njegovoj visini, pa sam već preko nekoliko puta bubnuo s glavom

ukratko, auto je odličan

i bitno da sam se riješio onog govna od octavije, hebote razlika između ta dva auto nebo i zemlja, a razlika u cijeni minorna

grofgrunf
20.01.2008., 11:11
Čitam ovo i ne mogu vjerovati.O kakvim se ovdje glupostima raspravlja.Nekome nije dosta 105 konja u autu.Koliko ja poznajem zakon,ograničenja su 130,90,50 pa što to kome treba tolika snaga.Nije ni čudo što se gine na cesti kao muhe.Trebate sjesti u Yugo i bit zadovoljni.

gecmali
21.01.2008., 08:59
nakon 7mj čekanja, neki dan preuzeo qashqai-ja, prešao prvih 500 km

model 1,5/106ks, osnovna oprema (visia), hebiga službeni je, nije baš da sam mogao birati motor i opremu

dojam:

odličan - unutrašnjost dovoljno prostrana, skoro pa ergonomična, položaj za volanom odličan, sjedala vrhunski bočno profilirana, dobra preglednost naprijed (osim pogleda naprijed desno, još mi teško za procijeniti gdi je blatobran)

priče kak se klima ko parobrod su smiješne, niš se ne klima, čak dapaće, podvozje izuzetno mirno i uglađeno i itho

potrošnja kombinirano: piše na boardu 6,2l/100 km, ali još mi rezervoar na pola tak da neznam koliko je to istinit podatak

motor? bez obzira na skoro 1500kg, vuče čist solidno, doduše nisam ga još previše razvlačio, ali čist zadovoljavajuće, mislim nakon octavije II benzinke od 100ks ovo je ilirski preporod

pri većem brzinama čini se dost bučan, ono čuje se šum vjetra oko prozora, malo previše.....

da li svira mp3 nemam pojma, nisma još provjeravao, ima bluethoot, ali nema automatske sinkronizacije podataka između mobitela i auto instalacije

bluethoot koji sam imao naknadno ugrađen u škodi (parrot-ov) automaski je presnimio podatke s mobitela čim upališ auto

nema ugrađenu pepeljaru (:confused:) i što me posebno živcira, nema baš nekih pretinaca za odlaganje, jedino je tu standardna ladica (čini se dost velika), pretinci u vratima, ispod naslona za ruke i to je to, nema niš extra

živcira me položaj podizača prozora na rukohvatu, očito da je to dizajnirano za male japance s kratkim rukama, naime kad nasloniš ruke, nalaze se ispod zgloba ruke, a ne blizu prstiju ili bar pod dlanom, moraš povući ruku unazad, a onda s laktom udariš u izbočeni središnji stup vrata, to je malo onak bezveze

materijali u unutrašnjosti se čine više nego ok, nije jeftina plastika

gepek je sasvim solidan, meni ne treba više, svidja mi se kaj je podignut tj ne moraš se previše saginjati da odložiš recimo gajbu pive :D

ali je loše kaj se vrata prtljažnika ne otvaraju iznad korva, već u njegovoj visini, pa sam već preko nekoliko puta bubnuo s glavom

ukratko, auto je odličan

i bitno da sam se riješio onog govna od octavije, hebote razlika između ta dva auto nebo i zemlja, a razlika u cijeni minorna

Možeš mi reći pri kojim brzinama ti se čini prebučan?
Mp3 definitivno ne svira(samo ako uzmeš paket sa navigacijom) ali navodno radi wma,probaj prekodirati koju mp3-cu u wma ako ti se da.

Edgar
21.01.2008., 18:50
negdje već na 120-140

mislim nije to do buke motora, već ono šum vjetra kraj prozora

čini mi se da je to malo prebučno na toj ne odveć velikoj brzini

gecmali
22.01.2008., 10:46
Hvala na odgovoru !
Navodno mu je i mana loša preglednost straga,meni se isto čini premalen prozor odostraga,ko' puškarnica.

Ja ću svoj pričekati još barem 5-6 mjeseci (navodno).

Edgar
22.01.2008., 17:59
da, zadnji prozor je malo banana

em je relativno mali, em nekako visoko postavljen.....pa kad se parkiraš bočno jedva da vidiš haubu od auta iza

patrik2218
23.01.2008., 09:58
Dečki, bio sam napaljen ko majmun na taj auto, al me polako pustilo....zašto???
zato što kolko god dobro izgleda i još robusno, on je unutra mali, a i prva serija je pa ono prvi mačići....:flop:

patrik2218
23.01.2008., 10:00
e da.. zaboravih reć da se napalih na alteu xl 2.0tdi 140ks heben paket opreme za 24Evrića!!!!
al me još proganja i corolla verso!
DANAS JE TAK PUNO IZBORA!!;, prije imaš yugo i zastavu pa biraj....:confused:

Edgar
23.01.2008., 19:47
neznam, ne čini mi malim

naprijed stvarno nije loše,ima dosta mjesta, otraga čini se malo manje, ali kaj me briga,

ne vozim se otraga :D

gecmali
24.01.2008., 10:00
Jel' neko možda probao pustiti koju stvar u wma formatu(s obzirom da mp3 ne radi) u auto radiju?

D_T
04.02.2008., 02:16
Ne razumijem zasto toliko dugo cekanje u Hr na Nissan Qashqai? Mozda uvoz iz inezemstva je opcija?

Vozim ga vec 4 mijeseca i po mom misljenju auto je za pohvalu...

Eagle30
04.02.2008., 09:29
Predivan auto, prihvatljiva cjena. Svaka pohvala

gecmali
05.02.2008., 09:54
Ne razumijem zasto toliko dugo cekanje u Hr na Nissan Qashqai? Mozda uvoz iz inezemstva je opcija?

Vozim ga vec 4 mijeseca i po mom misljenju auto je za pohvalu...

Koliko si ti čekao svoj?

leon swpr
06.02.2008., 02:07
Ja se dvoumim koju boju izabrati. Narucio sam Tekna 2.0, ali ne znam bi li uzeo Diamond Silver ili Urban Silver. Ima li tko sliku auta u nekoj od ove dvije boje?:s

jpm
06.02.2008., 17:07
Uzmi boju koju ces manje cekat :D .

msporis
06.02.2008., 17:08
uzmi biiiijeliii

Edgar
06.02.2008., 22:26
Ja se dvoumim koju boju izabrati. Narucio sam Tekna 2.0, ali ne znam bi li uzeo Diamond Silver ili Urban Silver. Ima li tko sliku auta u nekoj od ove dvije boje?:s

probaj ovdje (http://www.nissan.hr/qashqai/)

leon swpr
07.02.2008., 00:51
probaj ovdje (http://www.nissan.hr/qashqai/)

Vidio sam taj site, ali su totalno nerealne boje.
Isporuka za obje boje je ista. Što se tiče bijele, pretpostavljam da si mislio na urban silver koja slici na bijelu? Meni se cista bijela bas i ne sviđa.
Eto, ako neko ima sliku pravog auta urban silver i tu diamond silver, molio bih da posta. Thanks.

palj
07.02.2008., 09:21
Vidio sam taj site, ali su totalno nerealne boje.
Isporuka za obje boje je ista. Što se tiče bijele, pretpostavljam da si mislio na urban silver koja slici na bijelu? Meni se cista bijela bas i ne sviđa.
Eto, ako neko ima sliku pravog auta urban silver i tu diamond silver, molio bih da posta. Thanks.

Ne znam kako se ta boja zove, na ovoj stranici što ti je predložena to je treća boja po redu. Uglavnom, ova tamnija siva. Ima jedan takav u zd i izgleda stvarno dobro. Najbolja boja koju sam vidio do sad na qashqaiu

Edgar
09.02.2008., 21:10
evo danas sam tek skužio

radi se o pojasevima

ono dugme, ili kak bi to čovjek nazvao, što moraš stisnuti da otkavčiš pojas

e pa....od 6 komada u autu (srednji u zadnjem redu ima 2), 5 su crvene boje

a 1 - crne :confused:

jesu se tu djeca igrala slagajući auto ili???

mislim ne kužim???

i još da je to na vozačevom, nego otraga desno :confused:

to još nisam viđao.....

gecmali
11.02.2008., 09:45
Info za one koji čekaju isporuku ili ga tek misle naručiti:
http://www.net.hr/auti/page/2008/02/03/0019006.html

I wonder
11.02.2008., 14:34
evo danas sam tek skužio

radi se o pojasevima

mislim ne kužim???

to još nisam viđao.....

nije desno nego u sredini.

u stražnjem redu, srednje sjedalo, da bi imalo pojas u 3 točke (a ne u 2, samo preko krila, kao stari auti), taj pojas visi sa stropa.
da bi se srednji putnik zakopčao, trbe pojas spustiti sa stropa, ukopčati ga u prvu kopču, prevesti preko krila pa u drugu kopču.
svi ostali pojasevi se kopčaju samo na jednom mjestu, ovaj na 2.
pa da se izbjegne zabuna, jedna od kopči je drugačije boja, obično ona koju treba prvu upiknuti.
i slična je situacija na većini auta sa pojasom u 3 točke.

Edgar
11.02.2008., 18:12
hm, ok, zvuči logično

iako, moram priznati da to prvi puta vidim

i baš ću provjeriti da li je taj crni od srednjeg sjedala, ili od zadnjeg desna

inače, još me nešto mući

naime, po uputstvima, zadnja klupa se ne može podići, već se samo nasloni spuštaju

no, na zadnjem lijevom dijelu klupe (sjedalu),ne da se klupa zakačiti, pa viri u zraku, nikak da napravi klik i lijepo sjedne u utor. ak i sjedne, brzo se izvadi jer nikako da napravi taj klik

desnu stranu pak nikako ne možeš izvaditi iz utora.

malimrav85
15.02.2008., 13:41
evo danas sam tek skužio

radi se o pojasevima

mislim ne kužim???

to još nisam viđao.....
Ja mislim da ti taj jedan druge boje služi kao spojnica. Pojas prvo ide u njega pa u ovaj crveni i to na stražnjem srednjem sjedalu. Tako je barem u picassu. Ovaj pojas koji ide iz krova ide prvo u crni pa u sivi (u tvom slučaju crveni)
Pročitaj u uputama.

Edgar
15.02.2008., 23:21
da to s bojama jes tok

samo što, evo provjerio sam, taj crni nje za srednji pojas već skroz desni

tak bar ispadne kad malo bolje pogledaš.

no dobro, nema veze....bilo mi je čudno, ali ajde, ak tak mora biti

šta se tiće same zadnje klupe i što ne sjeda dobro, to je neka plastična kopča pukla, reklamirao, priznali, naručili drugu, čekam.....

stainless
16.02.2008., 14:19
Dodaj jos malo para i kupi Jeep Compass...

Edgar
16.02.2008., 14:24
koliko para?

par hrvatskih kovanica?

koliko vidim unutrašnjost je na razini 80tih, a izvana je idealan za plašiti malu djecu

gecmali
21.03.2008., 18:39
Možda će ovo ubrzati isporuku:
http://www.youtube.com/watch?v=gROt--q7GKE&feature=related

Bilo bi lijepo da vlasnici qasha kažu koliko su čekali na isporuku.
Ja svoj čekam već šesti mjesec,rok isporuke navodno 10 mjeseci...

bulletinthehead2
21.03.2008., 19:16
Namjeravam(tj. moj stari) kupit Qashqai-a,pa me zanima dal je osnovni 1.6 dovoljno jak za taj auto?

papastimac
21.03.2008., 21:45
Namjeravam(tj. moj stari) kupit Qashqai-a,pa me zanima dal je osnovni 1.6 dovoljno jak za taj auto?

ne...

Edgar
22.03.2008., 08:03
Bilo bi lijepo da vlasnici qasha kažu koliko su čekali na isporuku.
..

narudžba 05/07 isporuka 01/08

ako nekoga zanima nakon nekih 6000km ostao bez ulja.........

motor diesel, ulje valvoline....sad da li je do motora ili hebenog valvoline ulja vidjet ćemo kad stavimo shell-a :D

gecmali
22.03.2008., 16:57
narudžba 05/07 isporuka 01/08

ako nekoga zanima nakon nekih 6000km ostao bez ulja.........

motor diesel, ulje valvoline....sad da li je do motora ili hebenog valvoline ulja vidjet ćemo kad stavimo shell-a :D

Zanima nas sve, ipak je to relativno nov model auta, hvala na informacijama!

brukiluki
22.03.2008., 17:34
Zanima nas sve, ipak je to relativno nov model auta, hvala na informacijama!

slažem se ,malo je vlasnika koji su na forumu pa su informacije na kapaljku,mene isto odbija dugo čekanje a zanima me koliko će koštat ford kuga kada stigne na tržište.Provao sam 2,0 vrlo kratko ali mi se ne čini poletan a volio bi kad bi se javio neki vlasnik 1,6 ili 1,5 dci da reče dojmove.

Edgar
22.03.2008., 20:17
pa evo ja imam 1,5dci

tih 105ks je čist dovoljno, nije da te lijepi za sjedalo, ali je sasvim solidno,

jedino ak baš hoćeš da te lijepi za sjedalo onda biraj neki drugi motor

s ovime možeš komotno ubrzavati i preticati, a krajnja brzina je na nešto više od 180kmh po brzinomjeru

potrošnja po boardu mi je večinom oko 6,4l (u stvarnosti oko 6,8l) - (kombinacija otvorena cesta i zg. obilaznica) a u zadnje vrijeme mi se spušta i na 5,8l

al otkad se spusitlo na 5,8 povečala se i potrošnja ulja :rofl:

imaju običaj stavljait valvoline, a koliko se sjećam iz vlastitog iskustva, brzo se trošilo i na drugim autima

sad da li je do motora ili do ulja - još neznam, možda da se netko javi tko ima nekog renaulta s tim morotom - 1,5dci

a budući da je bio i servis nakon 1000km, može biti da u servisu nisu nalili do vrha, tko zna, pa nisam za njima išao provjeravati

inače da, to mu je najveća mana - kažu servisi nakon 1000km, i zatim svakih 10000km, iako u knjižici jasno piše 20000km i na netu 12500 milja.....

u servisu takovu učelast pravdaju uljem......

igor999
22.03.2008., 20:36
imaju običaj stavljait valvoline, a koliko se sjećam iz vlastitog iskustva, brzo se trošilo i na drugim autima

Poćni koristiti Elf ulje, ista stvar se dogodila mome frendu na kangou 1.5 dci, a to su isti motori. Pio mu Valvoline ko lud.

Edgar
22.03.2008., 21:22
tražit ću da mi na idućem serisu uliju nešto drugo, razmišljao o elf-u, ipak je to renaultov motor

gecmali
22.03.2008., 22:10
Edgar, izgleda da i drugi imaju problema sa uljem sudeći prema ovom britanskom forumu:
http://forum.qashqaiclub.co.uk/forum_posts.asp?TID=711&KW=oil+leak&PID=5202#5202
http://forum.qashqaiclub.co.uk/forum_posts.asp?TID=1102&KW=OIL+LEAK&PID=9168#9168

Mislim da si spomenuo i problem sa vjetrobranskom bukom(izgleda da je i to poznat problem koji neki rješavaju zamjenom retrovizora,probaj ih skupiti pa vidi ima li razlike u buci):
http://forum.qashqaiclub.co.uk/forum_posts.asp?TID=1101

Edgar
22.03.2008., 23:11
Edgar, izgleda da i drugi imaju problema sa uljem sudeći prema ovom britanskom forumu:
http://forum.qashqaiclub.co.uk/forum_posts.asp?TID=711&KW=oil+leak&PID=5202#5202
http://forum.qashqaiclub.co.uk/forum_posts.asp?TID=1102&KW=OIL+LEAK&PID=9168#9168

koliko sam skužio večina ih ima benzince, samo jedan dizelaša, pa možd ajoš ima nade da je samo u pitnaju valvoline :D

Mislim da si spomenuo i problem sa vjetrobranskom bukom(izgleda da je i to poznat problem koji neki rješavaju zamjenom retrovizora,probaj ih skupiti pa vidi ima li razlike u buci):
http://forum.qashqaiclub.co.uk/forum_posts.asp?TID=1101

ajd baš ću probati sklopiti retrovizor, pa da vidimo tj čujemo.

jedan rekao tamo na forumu da su mu zamijenili i brtve na vratima :confused:

moguće, stvarno je previše bučan pri brzoj vožnji (>100 kmh)

Mikahr
22.03.2008., 23:56
...sad da li je do motora ili do ulja - još neznam, možda da se netko javi tko ima nekog renaulta s tim morotom - 1,5dci

Imam ja novog Megana s tim motorom od 85 KS,razlika od 105 KS je samo u turbini.Na 12000 km dolio sam,zbog mirne savjesti:D, 3 dcl Elf 5W-40 ulja jer je nivo pao nekoliko mm ispod max.Možda ne bi potrošio niti tih 3 dcl da ga nisam forsirao na max.gasu na autocesti:D

Edgar
23.03.2008., 08:07
fala na infu.

znači moguće da nije do motora.

ima još netko taj motor u renaultu?

brukiluki
23.03.2008., 08:58
edgar,hvala na odgovorima,ne mogu vjerovati ovo o potrošnji ulja na novom motoru.Vlasnici scenica sa ovim istim motorom 1,5 dci 105 ks bi možda mogli više reći. Imam 307 hdi 90 ks i mjenjam ulje nakon 10-15000 km a upotrebljavam total quartz 9000 i nisam primjetio potrošnju ulja drastičnu, Naime kad je vrijeme za promjenu dođe na zadnju kockicu a to je na šipci trećinu iznad minimuma a kod promjene sa novim uljem bude na 1 trećina ispod max nivoa. Motor ima 119000km. Nakon 25 godina vožnje htio sam prvi put kupit japansko auto i svidio mi se qashqai ali nakon ovoga i radi velikog čekanja mislim da je mazda 6 pametniji izbor . Kakve su cijene servisa i još ih treba radit svako 10000 km, stvarno čudno.

Edgar
23.03.2008., 11:00
imao sam i ja 307hdi 1,6 90ks

servisi na 20000 i ni kapi nadolijevao ikada, potrošnja nikakva i lijepo ide

mojkarma
23.03.2008., 12:36
inače da, to mu je najveća mana - kažu servisi nakon 1000km, i zatim svakih 10000km, iako u knjižici jasno piše 20000km i na netu 12500 milja.....

u servisu takovu učelast pravdaju uljem......

Ovo mi zvuči nevjerojatno! Dakle, oni tebe šalju na servis svakih 10k kilometara i to pravdaju uljem?!
Pa što onda ne stave neko drugo ulje.
Ja sam ozbiljno razmišljao o qashqai-u, nisam pitao za servisne intervale, ali da su mi rekli 10k kilometara, ne bih auto ni pogledao nego pozdravio i otišao. Ne znam da li ima ijedan auto na tržištu s tim servisnim intervalom. Mogu razumijeti češće intervale radi lošijeg goriva eventualno, ali radi problema s uljem, to mi zvuči kao da žele namagarčiti kupca. Uvali mu auto i onda ga muzi deset puta do isteka garancije (100k kilometara).
Ja godišnje radim do 30k kilometara i da sam uzeo qashqai, ispada da bih morao dići još jedan kredit za servisiranje.:confused:

Edgar
23.03.2008., 12:51
slažem se, i meni je ovo potpuno bezveze, što zbog potrošenog vremena što novaca

brukiluki
23.03.2008., 19:15
kod mene je u 307 hdi 2,0 i 90 ks motor. Prije poskupljenja nissana razlika sa istom opremom između 1,5dci i 1,6 benz je bila 14000 kn asada je 18000 kn.Sa zadnjim cijenama goriva bolje je uzeti benzinca pa bi me zanimali kakvi su dojmovi nekog vlasnika quashqai-a sa 1,6 benz.motorom.:kava:

Edgar
23.03.2008., 22:53
koje crno poskupljenje?

1,5dci bio je 154000 sad je 155000, jakog li poskupljenja