PDA

View Full Version : INTERNET .... registracija .... zašto ?

matia
23.02.2007., 22:50
ako je priča o slobodnom internetu istinita ..
čemu onda svi traže tu bezveznu "beznačajnu" registraciju.
Jer ako je i lažna, izgleda da ipak ona nečemu (nekome) služi.
Zanima me neko stručno mišljenje.

NoWa
23.02.2007., 23:42
skupljanje podataka za potencijalni spam na tvoj inbox, a i da skupe okvirnu sliku o tome tko su useri te da te mozda lakše nađu kad zajebes nešto. vjerovao ili ne, dosta ljudi ostavi pravo ime i prezime, al i ako ne ostavi-lako ga se pronađe.

matia
24.02.2007., 10:32
Sve u svemu, meni je dosta te gluposti. Gdje god odem .... registracija.
Pa i nije meni do neke tajnosti.
Što ne postoji nekva mogućnost da to bude automatizirano (moj komp im da moj matični broj i ko ih ..... ) a ne da konstantno naljećem na nekove upitnike, ispunjavanja i slično. Pa kakva mi je to sloboda? (tko je tu lud ? .... opet programeri luduju ...)

Mjuzik
25.02.2007., 01:36
Čovjek se navikne.. uopće više nije bed.

amrandov klon
25.02.2007., 13:45
pa niko te ne tjera da daješ svoje točne podatke. :cerek: otvoriš jednu bezveze mail adresu koja ti služi samo za registraciju na forume i slično

Zeleni
25.02.2007., 17:55
Evo ti primjer:

Ti ovdje pišeš na forumu pod nickom "matia"... Kada ne bi bilo registracije, što bi mene spriječilo da si ja pod nick napišem "matia" i pišem sranja okolo po forumu? Ili na tvoj mail? Matia je tvoj virutalni ego, ti si po njemu prepoznatljiv i registracijom ga "rezerviraš" za sebe :mig:

PS. Možda bi bilo pametnije to na Internet stavit?

matia
25.02.2007., 21:29
hvala na savjetu ...
prebacila sam na internet.

=Nadimak
26.02.2007., 06:42
Sve u svemu, meni je dosta te gluposti. Gdje god odem .... registracija.
Pa i nije meni do neke tajnosti.
Što ne postoji nekva mogućnost da to bude automatizirano (moj komp im da moj matični broj i ko ih ..... ) a ne da konstantno naljećem na nekove upitnike, ispunjavanja i slično. Pa kakva mi je to sloboda? (tko je tu lud ? .... opet programeri luduju ...)

tvoj komp im i salje maticni broj - MAC adresu, MAC ardresa je slicna IP adresi, IP adresu ti dodjeli ISP (internet service provider) svaki put kad se logas na internet, a MAC adresu salje modem, svaki uredaj ima svoju jedinstvenu MAC adresu koja mu se nalazi u chipu i koja sa ugraduje u sam uredaj.

fora je da pristup podacima od ISP (znaci poveznica MAC i IP adrese, u slucaju tcoma i pretplatnicki broj) su dostupni samo policiji i sl. sluzbama. Ne i svakoj susi kaj se bavi online necim.
oni svejedno mogu skupljat IP-adrese koje im nis ne znace bez sudskog naloga, da bi to rjesili skupljaju sve vise informacija, bilo zbog spama, bilo zbog lakse administracije. imaju puno usera i programe koji im vrte statistiku, i onda razliciti ekonomisti i sl. svrsavaju kad na jedan klik dobiju 1000 ljudi koji odgovaraju razlicitim uvjetima.

da im nedas da te tek tak profiliraju mozes koristiti par postova gore navedeni bezvezni mail. i sam si rekao da ti nije do neke tajnosti, ali steta sjebat dobri mejl na neke gluposti. ok kad se logas na siteove koje koristis, al kad ides sam zbog znatizelje mozes zavrsit s brdom spama.

u svakom sl. tajnovitost/sloboda je relativan pojam. Ovisi o tvojem poznavanju interneta i o "protivnickom".
npr. ti postas na forumu vic o zak hudeku i on te ide tuzit, on tuzi forum.hr, koji onda njemu da IP-adresu s koje je postan post, on po toj IP-adresi vidi da je to tcom IP adresa, ode u tcom i kaze mene je neko zajebavao 34.prosinca u 17 sati sa te i te IP adrese. Oni pogledaju u svoje logove (ovo kaj si mozda procitao da nizozemci traze da se drzi 3 godine), i kazu ta IP adresa je 34.prosinca u 17 sati bila dodjeljena telefonskom broju 01-222-333, i onda ti policija zakuca na vrata.

ovo ti je sazeti prikaz "anonimnosti" na internetu. :D

kernie
26.02.2007., 12:25
ako je priča o slobodnom internetu istinita ..
čemu onda svi traže tu bezveznu "beznačajnu" registraciju.
Jer ako je i lažna, izgleda da ipak ona nečemu (nekome) služi.
Zanima me neko stručno mišljenje.

I ja se to pitam. Pretpostavljam da većina ljudi upiše pogrešne podatke, tako da sumnjam da to koriste kako bi napravili neki profil prosječnog korisnika ili sl.

Lali Puna
26.02.2007., 13:58
zato što im je broj 'registriranih' korisnika argument kod oglašivača

Rain
26.02.2007., 15:07
da ne spominjemo botove koji zaspamaju sve moguće, pa tako više ni mail nije dovoljan nego moraš upisati verification code i slične pizdarije

Mjuzik
27.02.2007., 15:48
Svakako jedan (lažni) mejl mi je samo za reg. na forume i slično..