PDA

View Full Version : Most Indija - Sri Lanka

Rain
24.02.2007., 14:23
http://www.wonderfulinfo.com/amazing/ramayb.htm

ovo je nešto u rangu piramida.....:top:

Al Rassan
24.02.2007., 15:21
Bome zbilja fascinantno!

Aerial_51
24.02.2007., 15:28
date back to the a primitive age, about 17,50,000 years ago and the bridge's age is also almost equivalent.

Molim !?

... kakav je ovo broj??.. nekakva greška očito :rolleyes:

delija
24.02.2007., 17:34
Jest greška u pisanju ali nije u slikanju.

http://i12.tinypic.com/401mrzs.jpg

Aerial_51
24.02.2007., 19:30
Da, pronašao sam tu stvar i na Google Earth... Vidi se lijepo..

Fora je.
Kako je nastao, nemam pojma... Iskreno, ni ne zanima me previše. Mene zanima kako bi se tamo negdje mogle nabaviti vikendice.. besplatne po mogućnosti.. sa par zgodnih sluškinja.. besplatnih po mogućnosti... :zubo:

Endimion17
24.02.2007., 19:37
meni izgleda kao ogromni pješčani nanos. sad što je...?

dataX
24.02.2007., 19:50
nije nos nego njuška
http://img357.imageshack.us/img357/9072/401mrzsno4.jpg:rolleyes:

Endimion17
24.02.2007., 19:55
vuk koji iz svog oka ispucava death ray u OGROMNU, NEVJEROJATNO VELIKU ugojenu glavu mačketine koja je dolje desno. :rofl:

Piramida
24.02.2007., 20:00
neznam bas da ima smisla raditi toliko most posebice tu to vrijeme, ipak mislim da je ipak rijec o pjescanom nanosu jer je to more poznato po velikim strujanjima pa je vjerovatno nanijelo dosta pijeska i ostalga materijala sa jedne i druge strane Indijskog oceana

spaljena
24.02.2007., 23:09
A čujte pa zemlja se nije nikada prestal mijenjati.Pa i Sredozemje se praznilo i punilo nekoliko desetaka puta tijeko zemljine geološke prošlosti.

enax
25.02.2007., 14:02
Hahaha, a stvarno lici na vuka i macku :)

shakti9
25.02.2007., 17:26
di vi vidite mačku??????

Aerial_51
25.02.2007., 18:09
A baš i ja se to pitam... Ja tu nigdje ne vidim mačku :confused: :o

hasselbaink
25.02.2007., 20:45
macka je dolje, pise joj vuk na glavi :zubo:
a rep joj je most

Endimion17
25.02.2007., 21:55
macka je dolje, pise joj vuk na glavi :zubo:
a rep joj je most

ne, to cijelo kopno dolje desno je samo mačja glava gledana odozgora, vidiš joj uši! :top:

Aerial_51
25.02.2007., 23:12
Hmmm...
Aj ok.. Siguran sam da bi se našla tu i nekakva vrana, dva-tri nosoroga i pokoji čudnovati kljunaš :zubo:

dataX
25.02.2007., 23:15
ne, to cijelo kopno dolje desno je samo mačja glava gledana odozgora, vidiš joj uši! :top:
:eek:
neeeeeee

to je gola ženska koja jaši na konju:hekla:

J.G.
26.02.2007., 09:07
"The recently discovered bridge currently named as Adam's Bridge made of chain of shoals, c.18 mi (30 km) long"

I unatoc svoj naprednoj tehnologiji, oni su tek sada otkrili ovo cudo dugo 30km...? :rolleyes:

Koki007
26.02.2007., 11:35
"The recently discovered bridge currently named as Adam's Bridge made of chain of shoals, c.18 mi (30 km) long"

I unatoc svoj naprednoj tehnologiji, oni su tek sada otkrili ovo cudo dugo 30km...? :rolleyes:

Valjda je sve bilo zaraslo oko mosta pa ga nisu vidli ...

delija
26.02.2007., 14:00
Endi i enax BRAVO!

di vi vidite mačku??????

Eve, ođeka:

http://i17.tinypic.com/2zow5k5.jpg

Endimion17
26.02.2007., 14:15
zapravo, gledamo mačje tjeme... s gornje strane. lice je u ravnini okomitoj na sliku.
nego, te vučje uši mi djeluju nacrtano, kao i ti zubi. :confused:

shakti9
26.02.2007., 14:28
zapravo, gledamo mačje tjeme... s gornje strane. lice je u ravnini okomitoj na sliku.

to su piramide, al mačka mi nije nikako sila

delija
26.02.2007., 14:40

:s :zubo: :E

Kartikeya
26.02.2007., 15:34
To?

"Big, big monkey, big big belly, jump to Lanka melancholy."

Kao što tekst nagađa, sva je prilika da je to most o kome se govori u Ramajani.

Rain
26.02.2007., 23:57
sprdajte se vi koliko hoćete, ali imam feeling da je današnja znanost toliko institucionalizirana, da ne vidi od šume stablo (ili stablo od šume :misli: )

kako inače objasniti otkriće nečeg ovakvog dobrano u 21 stoljeću, nakon toliko letova, svemirskih misija i čega sve ne...kvragu, kartiramo mars i veneru, a nemamo pojma šta nam je sve pod nosom.....:flop:

Koki007
27.02.2007., 00:04
kako inače objasniti otkriće nečeg ovakvog dobrano u 21 stoljeću, nakon toliko letova, svemirskih misija i čega sve ne...kvragu, kartiramo mars i veneru, a nemamo pojma šta nam je sve pod nosom.....:flop:

Eh pa svakom se moze desit mali propust ....

Endimion17
27.02.2007., 00:08
vijest da je to tek otkriveno je laž ili nečiji lapsus.

ako googlate NASA, Sri Lanka, bridge, jedine stranice koje govore o "novootkrivenom mostu" su "duhovne" stranice, da ih ne nazovem pogrdnije.

struktura postoji odavno i za nju se zna već nekoliko stoljeća, jer smeta morskom prometu
http://en.wikipedia.org/wiki/Rama's_Bridge

NASA se ogradila od bilo kakvih kook izjava (eto rekao sam, kook :cool: tužite me). Jedina novost je to što su neki arheolozi možda našli dokaze da je struktura puno starija nego li se mislilo.
No vrlo vjerojatno nije ljudska, nego prirodna tvorevina.

dakle, ovo je hoax. Zemlju stvarno imamo do kraja kartiranu, jedino su nam najveće dubine kakva-takva nepoznanica.

markotros
27.02.2007., 21:01
Recently the Government of India has approved a multi-million dollar Sethusamudram Shipping Canal Project that aims to create a ship channel across the Palk Strait. The plan is to dredge the shallow ocean floor near the Dhanushkodi end of the Rama's bridge to create enough leeway allowing ships to pass through the channel instead of having to go around the island of Sri Lanka. It is expected to save nearly 30 hours' shipping time by cutting over 400 km off the voyage.

MUAHAHAHAHA! UNISTIT CE JEDINI DOKAZ "VJERODOSTOJNOSTI" SVIMA VAMA VEDSKIM FANATICIMA!
GI INDIA, GO! neka su crni, prljavi, neka smrde i ima ih gotovo miliardu, neka ubijaju svoje zene za miraz i ukopavaju pobacenu zensku djecu u podrume bolnica, ali morate priznat legende su. ovo je nesto ko da krscani nadu isusovu grobnicu i onda je sruse da bi mogli napraviti cestu :)

markotros
27.02.2007., 21:05
However, efforts to conserve the heritage of the bridge has been initiated under the Ram Karmabhoomi movement.

ajde da dodam i ovo. ali znate sta vam kazem, ako dok budu unistavali taj "most", nadu neke cigle ili betonske tornjeve, ili celicnu konstrukciju, ili bilo sta slicno, evo kunem se prelazim na hinduizam.

nedafeus
27.02.2007., 21:33
kak bi bilo kul da sad otkrijemo 8 kontinent :zubo:
i jos nađemo neki magical mistery tour tamo, sve napuseni vilenjaci plesu i vrte se u krug, dok minotauri cakijama pripremaju janje...

i na google earth se ne vidi bas...izgleda kao veliki mol na indiji i veliki most na šri lanci (il šri lanki? )

jimmy jazz
06.08.2007., 11:16
http://specials.rediff.com/news/2007/jul/31slid5.jpg je ipak bil napravljen ljudskom rukom.

puno toga je nestalo kroz tisucletja, a ovo je (http://specials.rediff.com/news/2007/jul/31slid1.htm)samo jedan od takvih fenomena koji se uzdizhe iz plavih tmina proslosti.

Aerial_51
06.08.2007., 11:28
Da, napravili su ga stari narodi uz pomoć bagera, dizalica i helikoptera koje su im ponudili alieni... :)

Enivej,
Po čemu se može zaključiti da nije prirodna struktura?

Endimion17
06.08.2007., 11:58
Nema dokaza da je umjetna struktura. Tko zna, možda je dio bio nasipavan. Recimo odroni se komad i dođu ljudi (jer im most služi nečemu) pa zatrpaju da se dalje ne odronjava.

Most uopće ne sliči na ništa umjetno i formacija mu je potpuno geološka. To što neki "hindu znanstvenici" iz tvog izvora (što je to uopće? hinduizam je religija, nema veze sa znanošću) vrište, a kasnije pod napadima struke tiho govore da su samo htjeli skrenuti pozornost na ovo ne znači ništa.

Inače, thread se ne otvara na takav način. Ti si već donio čvrsti zaključak (čvrst tebi, drugima nimalo), umjesto da si ostavio pitanje otvorenim.

jimmy jazz
06.08.2007., 12:41
naravno da ne slici nakon nekoliko tisuca godina obradjivanje morem i koraljima :rofl: a covek strucnjak geolog veli da tu je prirodna pregrada med bengalskim zaljevom i indjskom oceanom na jugu, al da se na tom zgradil most, i argumentira zakaj.

a posto si josh mladi i ne razmesh se bash v znanost, niti bash nisi v tome - to ti je tak navek v znanosti, tu se mora navek iti protiv vecinskog misljenja, inace se nebi nigdar otkrilo nish novo ;) ak se vec nejde protiv uvazenog misljenja, moraju se najti novi putevi interpretacija fenomena oko sebe. to ti se unda zove znanost i istrazivanje ;)

Endimion17
06.08.2007., 12:47
Gle, ne nadjebava mi se s nepismenim trollom koji namjerno iritira ljude svojim "bash", "v", "najti". Ni seljaci iz južne dalmacije nisu toliko iritantni.

Struka je svoje rekla. Jedan tip s drukčijim mišljenjem može ga ići braniti, neka ide, podržavam ga, no otvarati jednoumni thread temeljen na mišljenju pojedinca protivnom mišljenju struke nije ispravno, a ti govori što hoćeš.

jimmy jazz
06.08.2007., 12:51
a cuj, nepismen, kad vec govorim i pishem 4 jezika, moram izabrati jeden od njih. ali ne dela se o tome na ovom topiku, pa bi te molil da se drzish teme ;)

mandragora
06.08.2007., 12:58
jimmi jazz - svaka čast na temi!

koliko znam taj se most spominje u drevnim tekstovima - pa se mislilo da je riječ o legendi - kako bilo - satelitske snimke prikazuju to što prikazuju i osobno sam sve više uvjerena u postojanje kontinuiteta visokorazvijene civilizacije na zemlji. Znam da se na satelitskim snimkama isto tako vidi i korito rijeke u indiji za koju se mislilo da je legenda.

što se tiče potrage za autentičnim hrvatski jezikom:
znam da je to aktualno i temeljno pitanje ali::azdaja: -iako je endimion poslovično neugodan sugovornik ovaj put mu dajem za pravo!!! možeš li se molim te malo jezično uniformirati???

dataX
07.08.2007., 18:44
tema je već bila

prigodan link (http://www.forum.hr/showthread.php?t=199138)

Koki007
07.08.2007., 19:57
http://specials.rediff.com/news/2007/jul/31slid5.jpg je ipak bil napravljen ljudskom rukom.

Jel moze argument? :)