View Full Version : Ideš u Irak preko KBR-a? - I. dio
i mene zanima u vezi kompanije recon koja je bila u lukavcu , pa ako moze neko da mi kaze kada ponovo dolaze u lukavac posto stanujem u zivinicama, ili da mi kaze gdje mogu da se raspitam u lukavcu o tome... moj broj tel je +387 63 795 934 pa ako ima neko informacije neka mi posalje sms ja cu ga nazvati, unaprijed hvala
Pa nisi daleko od Lukavca 15 min autom, dodjes fino u Lukavac i pitas bilo koga svi znaju sve o toj firmi
tako ce i biti na kraju. A dali neko zna kada kbr ponovo dolazi u sarajevo?
bosanac nisam
18.03.2009., 19:17
mozda netko nema ovaj link.........
http://www.indeed.com/forum/cmp/KBR/KBR-Salaries-Bonuses-Benefits/t9293/p310
http://www.indeed.com/forum/cmp/KBR/KBR-Salaries-Bonuses-Benefits/t9293/p328
malo citajte, znaci kbr nula poena
REcon placa mizerija, bez zdravstvenog......
Dynacorp samo amere zaposljava,.......
Itt pod Fluorom, ko zna mozda i netko uspije nesta.
tako je kako je......pa ko voli nek izvoli.....
poz
KBRKBRKBR
18.03.2009., 22:53
ZDRAVO jel neko zna dali ce nekih recruteri iz nekih kompanie docice u makedoniu ako neko zna nesta neka pise hvala od napred
mozda netko nema ovaj link.........
http://www.indeed.com/forum/cmp/KBR/KBR-Salaries-Bonuses-Benefits/t9293/p310
http://www.indeed.com/forum/cmp/KBR/KBR-Salaries-Bonuses-Benefits/t9293/p328
malo citajte, znaci kbr nula poena
REcon placa mizerija, bez zdravstvenog......
Dynacorp samo amere zaposljava,.......
Itt pod Fluorom, ko zna mozda i netko uspije nesta.
tako je kako je......pa ko voli nek izvoli.....
poz
Zdravo bosanac!
Hvala na linku,mislim da svi to pratimo :top: batali to, svarnost je malo drugacija
Zao mi je ako me budes pogresno razumeo ali bih voleo da se nadovezem na tvom postu
Recon placa mizerno.... Ne znam jel 2 500$ dolara mizerno za razlike od par stotinjak kovertabilnih maraka,i par stotinjak makedonskih denara????
bez zdrastvenog...?
Pa zar dobijamo kod kuce zdrastvenog od nasih gazde?
da u pravu si mizerno je,zato vec dvaput dolaze u Lukavcu odvode velike grupe...
ITT FLUOR
Nije tacno da se tamo tesko probija,ako si iz bosne raspitaj se malo bolje kako je jedna dobra grupa dosla nedavno u Bagram-u?? rade za FLUOR
ITT- dolazi uskoro na Kosovu regrutovati ljude,rezervisali su hotel i startuju sa regrutaciojom od prvog aprila
Nece me nista cuduti ako regrutiraju i u Bosni jer kako sto znam tamo su odavno vec stacionirani kao sto su i na Kosovu
imaju adresu za balkan ali na zalost ja i par makedonaca smo dobro popusili
Radi se naime o sledecem:
Posto smo vec pisali na datoj adresi- logcapbalkans@itt.com i narvano pored ostalog naglasili da smo iz Makedonije zainteresovani za posao u ITT......
njihov odgovor je bio sledeci;
I need a CV, copy of your passport, and Security Certificate.
U redu, i mi se normalno obradovali:) pozurili da to sve sredimo i dobijemo potvrde iz policije i suda,i poslati.E, sada sledi onaj njbolji odgovor sa njihove strane, da trebaju nas Kosovski pasos.:cerek:Dobro hajde nismo se puno razocarali mislili smo da posredi neka greska,pa smo ponovo lepo kulturno pisali da nije slucajno greska neka jer smo im dobro dali do znanja a i naravno vidi se to iz dokumenata od dakle smo.
Evo odgovora na to nase pitanje;
Unfortunately right now we are hiring Kosovars :o
Mislim da je suvisno dalje pricati....:flop:
Hteo bih da iskoristim ovu priliku i kazem svim potencijalnim kandidatima iz Makedonije i iz Bosne, da se ne izjebu ko i ja da dzaba placaju te potvrde o neosugivanosti, a ako mi neko ne veruje neka im slobodno pise,ali pri tom nega ih upita dali su nacisto s tim sta je to Balkan :ne zna:
jebi ga toliko su skolovani Kosovo je ceo Balkan za njuh:lol:
pozdrav
RRealan
20.03.2009., 00:32
Zdravo bosanac!
Hvala na linku,mislim da svi to pratimo :top: batali to, svarnost je malo drugacija
Zao mi je ako me budes pogresno razumeo ali bih voleo da se nadovezem na tvom postu
Recon placa mizerno.... Ne znam jel 2 500$ dolara mizerno za razlike od par stotinjak kovertabilnih maraka,i par stotinjak makedonskih denara????
bez zdrastvenog...?
da u pravu si mizerno je,zato vec dvaput dolaze u Lukavcu odvode velike grupe...
ITT FLUOR
Nije tacno da se tamo tesko probija,ako si iz bosne raspitaj se malo bolje kako je jedna dobra grupa dosla nedavno u Bagram-u?? rade za FLUOR
ITT- dolazi uskoro na Kosovu regrutovati ljude,rezervisali su hotel i startuju sa regrutaciojom od prvog aprila
Nece me nista cuduti ako regrutiraju i u Bosni jer kako sto znam tamo su odavno vec stacionirani kao sto su i na Kosovu
Posto smo vec pisali na datoj adresi- logcapbalkans@itt.com i narvano pored ostalog naglasili da smo iz Makedonije zainteresovani za posao u ITT......
U redu, i mi se normalno obradovali:) pozurili da to sve sredimo i dobijemo potvrde iz policije i suda,i poslati.E, sada sledi onaj njbolji odgovor sa njihove strane, da trebaju nas Kosovski pasos.:cerek:Dobro hajde nismo se puno razocarali mislili smo da posredi neka greska,pa smo ponovo lepo kulturno pisali da nije slucajno greska neka jer smo im dobro dali do znanja a i naravno vidi se to iz dokumenata od dakle smo.
Hteo bih da iskoristim ovu priliku i kazem svim potencijalnim kandidatima iz Makedonije i iz Bosne, da se ne izjebu ko i ja da dzaba placaju te potvrde o neosugivanosti, a ako mi neko ne veruje neka im slobodno pise,ali pri tom nega ih upita dali su nacisto s tim sta je to Balkan :ne zna:
pozdrav
Marjane stvarno si informiran spasio si mi neki denar i uzaludan trud.:top:
e ljudi,ja imam pitanje za Dubai:sta je dobro za kupiti tamo,molim da mi se javi neko ko je vec bio na r&r,zanima me srebro,gde se moze kupiti,koliko kosta,kako otici od hotela Hallmark ili onog drugog do tog mesta,kakvi su na carini,idem prvo za Bgd,pa onda u BiH,zanima me sta ima tamo povoljno osim nakita i kakvi su carinski propisi za to.pozzz
RRealan
25.03.2009., 09:30
e ljudi,ja imam pitanje za Dubai:sta je dobro za kupiti tamo,molim da mi se javi neko ko je vec bio na r&r,zanima me srebro,gde se moze kupiti,koliko kosta,kako otici od hotela Hallmark ili onog drugog do tog mesta,kakvi su na carini,idem prvo za Bgd,pa onda u BiH,zanima me sta ima tamo povoljno osim nakita i kakvi su carinski propisi za to.pozzz
Ja bi se nadovezao na ovo i pitao o ceni i kvalitetu,nislim cistoci i verodostojnosti. zlata,posto zelim da porucimda mi donesu moji ljudi nesto.
cuj za kupovinu nakita ti ne znam bas rec, ja sam isto konto al su mi mnogi rekli da su kupovali dole zlato po 20 i nesto karata a kad dodu u bosnu nema ni 18 zato dobro pazi, a sto se tice ostalog orginali su im najjeftiniji na svijetu ja sam kupio mobitel izaso me 150 maraka jeftinije nego u bosni, obicno se bude u hallmark ili star metro hotelu ako budes u star metro imas preko puta odlican trzni centar svega i svacega u njemu vrlo povoljno a ako ti se ne svidi uzmes taksi do deira city center jedan od najvecih trznih centara u dubaiju ja platio 6 dolara stvarno jeftina im taksi voznja, samo pazi ima taksista koji te stanu vozat po okolnim ulicama samo da ti naplate vise obicno te do deira city centra izade 6 do deset dolara pa ako vidis da na taksimetru otkucava vise znaj da te levati, u beogradu nije frka za carinu ja sam nekoliko puta prosao i nisam imo problema a imo kamaru tehnicke robe kod sebe. pozz
top_dog_is_online
26.03.2009., 19:01
Imas sjajan izbor zlata i srebra na samom aerodromu u Dubaiu :top:
ajde ljudi,please,Dubai je velik k`o New York,ne zanima me info tipa imas ovaj trzni centar,to mogu naci na yellowpages.ae,zanima me ko je bas prosao Dubaiem,ono sto znam pouzdano je to da je najskuplja roba bas na aerodromu i trznim centrima,pa tako je i kod nas,gde se moze naci srebro ono da pregovoras o ceni,bas po arapskom stilu,ako je ok carina,uzeo bih puno srebra,necu tamo gledati ona vestacka cuda,zasto ne trgovati,ja radim od 2009 za kbr,base pay je bas malen
ajde ljudi,please,Dubai je velik k`o New York,ne zanima me info tipa imas ovaj trzni centar,to mogu naci na yellowpages.ae,zanima me ko je bas prosao Dubaiem,ono sto znam pouzdano je to da je najskuplja roba bas na aerodromu i trznim centrima,pa tako je i kod nas,gde se moze naci srebro ono da pregovoras o ceni,bas po arapskom stilu,ako je ok carina,uzeo bih puno srebra,necu tamo gledati ona vestacka cuda,zasto ne trgovati,ja radim od 2009 za kbr,base pay je bas malen
Jel za srebro nije bolje pitati na Dijaspora>Dubai, pa da ti kazu ljudi koji ondje zive vec duze vrijeme?
e za takve odgovore jarane na pogresnom si forumu ovde su vecinom bivsi i buduci kbr-ovci i oni koji to jesu znaju da se vecinom ne bude dugo u dubaiju nekad svega par sati pa se nema kad ni odspavat a kamoli cunjat po dubaiju, izvini al ja stvarno ne znam vise et al potrudicu se da saznam ;););)
Tommy Talk
31.03.2009., 07:15
cinjenica jeste da je dobar broj "nasih" ljudi podijeljen u klanove, te da je novim ljudima otezano primanje u neke departmente tj. promocija jer "starosjedioci" moraju prvo dati ok.
npr. prociscavanje, proizvodnja i kontrola vode ... veli prijatelj koji radi godinu dana u KBR-u da nece niti aplicirati tamo, jer to drzi "bosanski klan".
kaze da je na djelu nepotizam i zaposljavanje po vezama, kvalifikacije ne igraju veliku/nikakvu ulogu.
ako zna netko vise, neka se javi. :ne zna:
Ej Top Dog a gje se nalazi taj ROWPU site za koji navodis da ga drze "Bosanci"? Ja bih bas volio da znam, jer sam imao priliku da razgovaram sa ljudima iz Baghdada i koliko znam od nekih pozicija samo jedan Srbin je na nekom polozaju i osim njega tu je jos nekoliko balkanca i to je to.
A da li ti mozda poznajes neke ljude koji su kvaifikovani i koji imaju iskustva sa reversnom osmozom? Ajde javi pa da prenesem ljudima, jer ocigledno taj tvoj prijatelj je kvalifikovan i radio je to negdje kod nas.
Pozdrav
Tommy Talk
31.03.2009., 07:31
RECON nije vise u Lukavcu,a ako si ti iz Brckog mogao bi se raspitati dali je EODT security regrutirao od nove godine iz Bosne i dali ce uskoro dolaziti u Makedoniji kako je i trabalo biti,bar od njihove zadnje informacije kada sam ih kontaktirao.
pozdrav
Ako je neko zainteresovan za EODT evo vam informacije koju sam cuo:
Darko Jakubovic Tel 062/368 016, Sarajevo
On regrutuje ljude za EODT. Ponavljam informacija nije provjerena to sam samo cuo.
Mozda nekome bude od pomoci a mozda i ne.
Pozz
Zdravo bosanac!
bez zdrastvenog...?
ITT FLUOR
pozdrav
nije tacno da rade za Fluor. Oni rade za Recon. To su oni (ti sto "rade" u Fluoru) provalili, valjda da bi bili veci u ocima ostalih Recon-ovaca. To sto su u Fluorovim kancelarijama neznaci da su Fluor. Nek` ti kazu ko ih placa i sve ce biti jasno.
Anibius_LuxiLius
01.04.2009., 12:52
Neko je Rekao Da Recon nije vise u Lukavcu taj grijesi.
Druga stvar Recon je i dalje u Lukavcu ali su primili za par dana vise od 3000 aplikacija i zadnji put primili 300 ljudi koji su dobili posao.
Izmedju ostalog sam i ja dobio posao , otislo je u prvoj grupi 195 ljudi.
Ostalo je nas stotinjak koji cekamo duze od mjesec dana za posao.
I moramo cekati ne ostaje nam nista drugo.
Ljekarski i sve obavili sada samo cekaj i jedi sam sebi zivce.
Znaci Recon je I dalje U Lukavcu u jednoj kuci koja se nalazi iza Osnovne skole pored samog poligona.
Tamo su ali ne primaju APlikacije.
Eto toliko.
Pozz svima.
Ako neko ima neka pitanja potrudicu se da odg.
Mail: Cimmerian_Uxorious@hotmail.com :top:
dario530
01.04.2009., 18:26
bog ljudi nisam se odavno javljao puno se radi ima posla dosta stara me ekipa pozna je sa foruma ovako da vam kazemNEMA VISE REGRUTIRANJA SA BALKANA tako da znate KBR gubi poslove baze se zatvaraju nesto ljudi seli u moju bazu glavesine su dosle da se usele kod nas idem po svim bazama tako da znam sta se dogada ljudi dobivaju otkaze za pizdarije juce su covjeka potrali jel su mu u sobi nasli noz duzi od 4 inca znam pravila al se i krese ako nemas sefty belt letis kuci vec su 2 poslali kuci iz mosula moj savjet trazite negdi drugo posla jer ovo nece dugo trajati eto toliko sada
bog ljudi nisam se odavno javljao puno se radi ima posla dosta stara me ekipa pozna je sa foruma ovako da vam kazemNEMA VISE REGRUTIRANJA SA BALKANA tako da znate KBR gubi poslove baze se zatvaraju nesto ljudi seli u moju bazu glavesine su dosle da se usele kod nas idem po svim bazama tako da znam sta se dogada ljudi dobivaju otkaze za pizdarije juce su covjeka potrali jel su mu u sobi nasli noz duzi od 4 inca znam pravila al se i krese ako nemas sefty belt letis kuci vec su 2 poslali kuci iz mosula moj savjet trazite negdi drugo posla jer ovo nece dugo trajati eto toliko sada
Slazem se,ja sam u Af,ovo mesto nije sala,ovde se puca,ocde se gine
kitty cat
02.04.2009., 15:33
Pa samo da se kratko nadovezem... mi smo vec dobili direktivu da zurno pocnemo sa arhiviranjem sve dokumentacije zbog gasenja projekta odnosno "task orders"... ne kazem da ce biti sutra, ali...
bearded
04.04.2009., 13:13
e vako ljud pisemo vam iz iraqa i evo bubamara hoce da se ubije na kuciste od racunara. poludila skroz. kbr nece dolaziti u vase gradove jer je skoro vratio 200 ljudi iz hjustona i dosta se kampova zatvara....ko je ubo ubo je .....situacija je jako napeta i salju ljde stalno kuci radi sitnica...a i nisu sada neke pare da bi se ispaltilo doci..... posebno ne za billeting coordinatora!
ali ako vam je dosta bosanske monotonije i htjeli bi ste i vi dozu ispiranja mozga samo navalite. stanje je tesko, vrucine su sve zesce, brinemo se kako cemo na 50 stepeni u inspekciju, valja otvarat vrata i kucat i uzvikivat ime voljenog posla pritom. Svako malo neko se rokne u toplini svoje sobe. I onda valja postivat' proceduru kao i uvijek. U biti zivot ovdje je kao u zatvoru, ja ne vidim nikakvu razliku osim sto je dnevnica malo veca, a mislim da bi se i kolega slozio sa tim. Hrana je sva ista, kad tek dodjete cinit ce vam se da ima gujinih ociju i 'ticijeg mlijeka, medjutim ubrzo cete pozeliti pogache i pekmeza :D jer ovdje samo ima piletine na tisucju nacina i przeno govno s french fries. Zaboravite na bilo kakvu vrstu zabave jer jedina zabava koju cete imati jeste otici do laundryja poslije posla da ubacite vesh u masinu i onda se borit sa snom 45 minuta u svojoj toploj sobici 2 sa 2m da bi taj isti ves prebacili u susilicu i opet se vratite nazad u sobu da kljucate uz televizor dok se ves ne osusi. Druga opcija bi bilo da odete u gym ako vam se da, a treca opcija bi bila da odete do PXa i potrosite to malo crkavice sto ste zaradili na stvari koje vam ne trebaju.
e vako ljud pisemo vam iz iraqa i evo bubamara hoce da se ubije na kuciste od racunara. poludila skroz. kbr nece dolaziti u vase gradove jer je skoro vratio 200 ljudi iz hjustona i dosta se kampova zatvara....ko je ubo ubo je .....situacija je jako napeta i salju ljde stalno kuci radi sitnica...a i nisu sada neke pare da bi se ispaltilo doci..... posebno ne za billeting coordinatora!
ali ako vam je dosta bosanske monotonije i htjeli bi ste i vi dozu ispiranja mozga samo navalite. stanje je tesko, vrucine su sve zesce, brinemo se kako cemo na 50 stepeni u inspekciju, valja otvarat vrata i kucat i uzvikivat ime voljenog posla pritom. Svako malo neko se rokne u toplini svoje sobe. I onda valja postivat' proceduru kao i uvijek. U biti zivot ovdje je kao u zatvoru, ja ne vidim nikakvu razliku osim sto je dnevnica malo veca, a mislim da bi se i kolega slozio sa tim. Hrana je sva ista, kad tek dodjete cinit ce vam se da ima gujinih ociju i 'ticijeg mlijeka, medjutim ubrzo cete pozeliti pogache i pekmeza :D jer ovdje samo ima piletine na tisucju nacina i przeno govno s french fries. Zaboravite na bilo kakvu vrstu zabave jer jedina zabava koju cete imati jeste otici do laundryja poslije posla da ubacite vesh u masinu i onda se borit sa snom 45 minuta u svojoj toploj sobici 2 sa 2m da bi taj isti ves prebacili u susilicu i opet se vratite nazad u sobu da kljucate uz televizor dok se ves ne osusi. Druga opcija bi bilo da odete u gym ako vam se da, a treca opcija bi bila da odete do PXa i potrosite to malo crkavice sto ste zaradili na stvari koje vam ne trebaju.
ZIVIO CARE, A DA IM NAPISES JOS I ZA MAIL, KAKO NAS TRETIRAJU ITD, IONAKO ONI OVO CITAJU..........I STOSTA DRUGO...
dariolu
06.04.2009., 12:57
da li iko zna kakvo je sada stanje za dobijanje posla u kbr-u, yanimaju me sve informacije
pozdrav
Tommy Talk
06.04.2009., 13:41
Pa zasto se patis toliko covjece dragi? Ajde kuci lijepo i uzivaj u pogachi i pekmezu kada je tamo toliko lose. A tamo nisi otisao da se zabavljas nego da radis tako da ne razumijem sta si ocekivao.Sto se hrane tice pitacu te samo koliko si puta jeo MRE i koliko dugo? Ili jos gore jesi li ikada jeo u DFAC-u u kojem radi samo vojska? Ako nisi onda razumijem zasto se zalis na ovo sto imas.
Sto bi neko rekao:"Why you acting like f***in' new hire?"
blackscorpiobih
06.04.2009., 20:42
Odavno nisam dosao na forum.hr da vidim sta ima na ovoj temi i svratih da procitam koji vic,dezinformaciju i jadikovanje!!!
Ima dosta toga da se kaze a poceo bih od toga da je bearded donekle i upravu!!!
Nevidjeni pritisak od strane KBR-a je sad na balkance i ovdje ako radis mozes da vidis jednu vrstu psiholoskih igrica i bolesnih umova(jer samo bolestan um moze izmisliti da otpusti radnika radi toga sto nije nosio kacket ili kapu na glavi) od strane Americkih doseljenika kako ja nazivam svakog Amerikanca!
Nevjerovatno koliko neukusno i neprofesionalno se kompanija odnosi prema ljudima koji istini za volju dosli su i da zarade ali na kraju krajeva moramo priznati i da podrze vojsku Amerike u tome sto oni rade samim tim sto su se prihvatili posla u toj firmi, jer jednostavno to tako ide!
Pocevsi od ukidanja primanja poste za sve NE Americke drzavljane preko APO adrese a radnik si iste kompanije i po nekoj logici trebao bi da imas ista prava kao i ONI, pa preko toga da te otpusti zbog toga sto nisi nosio safety belt ili jeb.eni kachket na koje pise usranim crvenim slovima KBR, pa onda do vracanja nekoliko stotina ljudi sa aerodroma u Dubaiu sa procesinga u Houston-u!
O nepravdi i bolesnim igricama u Iraku u kompaniji KBR moze se pricati danima, a mogu da pricaju o tome i svjedoce svi koji ovamo rade za jebeni KBR!
Ukidanjem overtime-a, oduzimanjem prava na koristenje vlastitih tehnickih sredstava kao sto su laptop, Ipod, USB itd.itd. ovamo svako lud vidi da se pravi jedan obicni i savremeni vid robovlasnickog drustva za saku dolara!
U svijetu se prave krize (koje li koincidencije jelde) i najednom imas jeftinu radnu snagu koja ce drkljacit za nekih 2500$ dolara citav mjesec i jesti hranu koju im pripremaju Indijski stakori (kako nazivam Indijce jer nista drugo i nisu) koji za citav svoj zivot nisu nista drugo vidjeli osim rize i jednostavno ne znaju nista pripremiti ni napraviti osim rize a da to bude jestivo!
Normalno prosjecnom Amerikancu je i pohovano govno jestivo kad nema svoje autohtone kuhinje! (je.bo im french fries i cheese burger mater u po usta!!!)
Dalje, najednom ukidanje u jednom od C sajtova vaznosti koliko si dugo u Iraku pri cekanju na dobijanje wet chu-a i stavljanjem u kontejner Tebe sa jos troje ili cetvero od cega su tu i 2 usrana crnca koji su se btw usmrdili sami od sebe prosjecnom balkancu daje samo otezan zivot u uslovima u kojima zivi i ti i takvi potezi kompanije tjeraju ga ili da dadne otkaz sam od sebe(da mu oni jadna majko ne daju otkaz kako bi kasnije imali sliku i prikaz svom prosjecnom glupom idiotskom Amerikancu da pokazu kako oni nisu firma koja daje otkaze nego da je problem u ljudima koji daju otkaze) ili da bude rob savremenog doba a zve za saku dolara!!!
Neko rece da je bolje raditi za 2500$ nego za saku KM-ova, Kuna i Dinara! Jest, samo sto ja ovdje vidim jos jednu situaciju, nas balkanski mentalitet je takav da bi mi radili i za nekih 800$ garant jer je to vise od 500KM , 1000Kuna i ne znam vrijednost Makedonskog dinara pa ne mogu ofrlje da bubnem neku cifru !!!
To je nas problem, sto bi se mi naguzili i za par dolara vise!
Da se razumijemo , u Iraku sam jos od oktobra 2007. godine i radim u MWR-u, relativno jedan od najlaksih poslova imam i po staroj plati radim i vjerovatno cete se pitati zasto ovo sve pisem!?
Zato jer vidim da ljudi od nas prave robove savremenog doba a mi posto smo navikli da nas se spocitava i da nam se namece onako kako drugi kazu to prolazi!
Ne osudjujem ljude koji dolaze za 2500$ raditi, znam da moraju i da nemaju mozda drugi izlaz nego ovako da zarade, ali sam isto tako misljenja da mi balkanci sami sebe ukopavamo sa ovim platama!
Zasto, evo objasnio sam gore! A pitajte prosjecnog Amerikanca bili dosao raditi za 2500$ ? Bi moj kuratz!
Ovo je samo igra psihologije i istrazivanja! Misljenja sam da nam ne bi smanjivali plate odnosno da ne bi smanjivali nove ugovore i plate u njima kada bi bio manji odziv na poslove! Ta prica da oni mogu naci uvijek ljudi koji hoce da rade poslove to stoji , ali de neka odu u Indiju, Nepal, Sri Lanku pichku materinu svoje nek nadju ljude kao balkance koji za par dana skonta posao sa kojim se prvi put susrece! Ovim debilima treba i 3 godine a neki nikad ni ne skontaju!
Ta prica prolazi samo kod nas i nazalost desava se to sto se desava! Globalna kriza lafo, jeftina radna snaga i udri Mujo u tarabu a Amerika i dalje vodi ratove !!! Ha ja....
Pozdrav svima, jos malo pa kuci ako Bog da! Jebo vise i ovaj KBR usrani!!!
da li iko zna kakvo je sada stanje za dobijanje posla u kbr-u, yanimaju me sve informacije
pozdrav
Nema nista brate,Kao Balkanac vise ne misli, zaboravi Kbr,Nema pare vise.
RRealan
07.04.2009., 00:39
Odavno nisam dosao na forum.hr da vidim sta ima na ovoj temi i svratih da procitam koji vic,dezinformaciju i jadikovanje!!!
Ima dosta toga da se kaze a poceo bih od toga da je bearded donekle i upravu!!!
Nevidjeni pritisak od strane KBR-a je sad na balkance i ovdje ako radis mozes da vidis jednu vrstu psiholoskih igrica i bolesnih umova(jer samo bolestan um moze izmisliti da otpusti radnika radi toga sto nije nosio kacket ili kapu na glavi) od strane Americkih doseljenika kako ja nazivam svakog Amerikanca!
Nevjerovatno koliko neukusno i neprofesionalno se kompanija odnosi prema ljudima koji istini za volju dosli su i da zarade ali na kraju krajeva moramo priznati i da podrze vojsku Amerike u tome sto oni rade samim tim sto su se prihvatili posla u toj firmi, jer jednostavno to tako ide!
Pocevsi od ukidanja primanja poste za sve NE Americke drzavljane preko APO adrese a radnik si iste kompanije i po nekoj logici trebao bi da imas ista prava kao i ONI, pa preko toga da te otpusti zbog toga sto nisi nosio safety belt ili jeb.eni kachket na koje pise usranim crvenim slovima KBR, pa onda do vracanja nekoliko stotina ljudi sa aerodroma u Dubaiu sa procesinga u Houston-u!
O nepravdi i bolesnim igricama u Iraku u kompaniji KBR moze se pricati danima, a mogu da pricaju o tome i svjedoce svi koji ovamo rade za jebeni KBR!
Ukidanjem overtime-a, oduzimanjem prava na koristenje vlastitih tehnickih sredstava kao sto su laptop, Ipod, USB itd.itd. ovamo svako lud vidi da se pravi jedan obicni i savremeni vid robovlasnickog drustva za saku dolara!
U svijetu se prave krize (koje li koincidencije jelde) i najednom imas jeftinu radnu snagu koja ce drkljacit za nekih 2500$ dolara citav mjesec i jesti hranu koju im pripremaju Indijski stakori (kako nazivam Indijce jer nista drugo i nisu) koji za citav svoj zivot nisu nista drugo vidjeli osim rize i jednostavno ne znaju nista pripremiti ni napraviti osim rize a da to bude jestivo!
Normalno prosjecnom Amerikancu je i pohovano govno jestivo kad nema svoje autohtone kuhinje! (je.bo im french fries i cheese burger mater u po usta!!!)
Dalje, najednom ukidanje u jednom od C sajtova vaznosti koliko si dugo u Iraku pri cekanju na dobijanje wet chu-a i stavljanjem u kontejner Tebe sa jos troje ili cetvero od cega su tu i 2 usrana crnca koji su se btw usmrdili sami od sebe prosjecnom balkancu daje samo otezan zivot u uslovima u kojima zivi i ti i takvi potezi kompanije tjeraju ga ili da dadne otkaz sam od sebe(da mu oni jadna majko ne daju otkaz kako bi kasnije imali sliku i prikaz svom prosjecnom glupom idiotskom Amerikancu da pokazu kako oni nisu firma koja daje otkaze nego da je problem u ljudima koji daju otkaze) ili da bude rob savremenog doba a zve za saku dolara!!!
Neko rece da je bolje raditi za 2500$ nego za saku KM-ova, Kuna i Dinara! Jest, samo sto ja ovdje vidim jos jednu situaciju, nas balkanski mentalitet je takav da bi mi radili i za nekih 800$ garant jer je to vise od 500KM , 1000Kuna i ne znam vrijednost Makedonskog dinara pa ne mogu ofrlje da bubnem neku cifru !!!
To je nas problem, sto bi se mi naguzili i za par dolara vise!
Da se razumijemo , u Iraku sam jos od oktobra 2007. godine i radim u MWR-u, relativno jedan od najlaksih poslova imam i po staroj plati radim i vjerovatno cete se pitati zasto ovo sve pisem!?
Zato jer vidim da ljudi od nas prave robove savremenog doba a mi posto smo navikli da nas se spocitava i da nam se namece onako kako drugi kazu to prolazi!
Ne osudjujem ljude koji dolaze za 2500$ raditi, znam da moraju i da nemaju mozda drugi izlaz nego ovako da zarade, ali sam isto tako misljenja da mi balkanci sami sebe ukopavamo sa ovim platama!
Zasto, evo objasnio sam gore! A pitajte prosjecnog Amerikanca bili dosao raditi za 2500$ ? Bi moj kuratz!
Ovo je samo igra psihologije i istrazivanja! Misljenja sam da nam ne bi smanjivali plate odnosno da ne bi smanjivali nove ugovore i plate u njima kada bi bio manji odziv na poslove! Ta prica da oni mogu naci uvijek ljudi koji hoce da rade poslove to stoji , ali de neka odu u Indiju, Nepal, Sri Lanku pichku materinu svoje nek nadju ljude kao balkance koji za par dana skonta posao sa kojim se prvi put susrece! Ovim debilima treba i 3 godine a neki nikad ni ne skontaju!
Ta prica prolazi samo kod nas i nazalost desava se to sto se desava! Globalna kriza lafo, jeftina radna snaga i udri Mujo u tarabu a Amerika i dalje vodi ratove !!! Ha ja....
Pozdrav svima, jos malo pa kuci ako Bog da! Jebo vise i ovaj KBR usrani!!!
Sta je to bilo u Dubaiju sa vracanjem ljudi,a za to da se ne moze posta primati tek danas sam doznao.
E ljudi,daj ne pricajte svasta,ja radim od 2009,usao sam u zadni voz za KBR,sad sam u Af,radim za 1200$,ali evo ja kazem da je ok,jer cak ni oni nasi ljudi sto rade u londonu nemaju cisto mesecno 1000$.Jest tacno da ovde top puca bar 1 sedmicno,sad ce se sneg otopiti,krecu u ofanzivu,ja sam na opasnom istoku zemlje,ali ponavljam,pa ni oni nasi ljudi u EU ne mogu imati 1000$ cisto svaki mesec,a ovde je mala baza,opustena pravila,cak nam i site manager kaze ne morate nositi kapu kad ne radite,nema escorta.E da i za kraj kad i zasto su vratili ljude iz Dubai-a?
otkovic
07.04.2009., 11:49
E ljudi,daj ne pricajte svasta,ja radim od 2009,usao sam u zadni voz za KBR,sad sam u Af,radim za 1200$,ali evo ja kazem da je ok,jer cak ni oni nasi ljudi sto rade u londonu nemaju cisto mesecno 1000$.Jest tacno da ovde top puca bar 1 sedmicno,sad ce se sneg otopiti,krecu u ofanzivu,ja sam na opasnom istoku zemlje,ali ponavljam,pa ni oni nasi ljudi u EU ne mogu imati 1000$ cisto svaki mesec,a ovde je mala baza,opustena pravila,cak nam i site manager kaze ne morate nositi kapu kad ne radite,nema escorta.E da i za kraj kad i zasto su vratili ljude iz Dubai-a?
druze sta je hiljadu dolara u jebenom afganistanu, da si kuci pa hiljadu dolara i nekako. hiljadarka ti treba da prezivis sa familijom kuci. u sustini ti si svoj zivot poklonio nekome za jebenih hiljadu dolara. vjerovatno pricas tako jer nisi radio u boljoj firmi.
meni je nudjeno 3500 dolara da idem za mjesec dana a 8200 da CV posalju u hjuston pa sta bude ja sam prihvatio drugu ponudu i nije bilo nista. ali u sustini nisam bio desperate pa da prihvatim sta god da bude. razumijem da je kriza ali ipak treba sebe postovati malo vise. neki su prihvatili da idu i za 700 dolara ja bih stvarno volio viditi te ljude. uzmi sikiru i cjepaj drva i zaradices 1000 KM i biti kuci sa familijom.
blackscorpiobih
07.04.2009., 19:18
Care ti nisi ni svjestan gdje radis! I ti ces sa prvim vozom (citaj - avionom) kuci kad zapuca malo jache! Sam kazes ofanziva se sprema a radis za pisljivih 1200$ !!!
Care moj sta li je Tebe natjeralo u zivotu da svoju guzicu smjestis u pola Afganistana za samo 1200$ !!!
Imas muda nema sta, svaka cast! Al' ne znam sta ti je sa mozgom, jer ocito ne volis svoj zivot a iz prilozenog se vidi da ga niti ne cijenis!
@RRealan ljudi su uspjeli sletjeti u Dubai i samo su im rekli da ne idu nigdje nego kuci! Medju njima je cini mi se bilo i naseg svijeta! A kako sam cuo i Amerikanaca je bilo podosta!
Ja citam ovdje ljudi pisu iz Houstona, a ovamo sam cuo da je DPC navodno zatvoren :ne zna:
Sto se poste tice C sajtovi su jebena diskriminacija po pitanju toga, ukinuta posta i to je to! Misle ljudi da cemo naruciti tenk ili municiju za puske i pistolje koje ne posjedujemo!!!
To je to, nema dalje!
Kao sto sam i rekao, o diskriminaciji i nepostivanju osnovnih ljudskih prava radnika firme moze se pricati i pisati u nedogled!
Stoka pa 'ajd!
http://www.griswold.org/EagleTear.jpg
Jel se sjecate ovoga,he,he
Da stiscu ,pokusavaju sto vise ljudi natjerati da sami odu doma,to ce i napravit neki koji su tu 2-3 god,no ljudi koji se jos nisu financijski sredili ostati ce,naravno ovisi i o tezini posla i drugim faktorima,vaznosti za logistiku i sl.Koliiko vidim uspijevaju u tome da iznerviraju ljude a to im je i cilj,da se stvori tenzija da ljudi sami napuste posao,ili naprave nesta sto ne zele pa da im daju izliku da ih otpuste.Eto kolege toliko od mene,pozdrav svima ma gdje bili.
Care ti nisi ni svjestan gdje radis! I ti ces sa prvim vozom (citaj - avionom) kuci kad zapuca malo jache! Sam kazes ofanziva se sprema a radis za pisljivih 1200$ !!!
Care moj sta li je Tebe natjeralo u zivotu da svoju guzicu smjestis u pola Afganistana za samo 1200$ !!!
Imas muda nema sta, svaka cast! Al' ne znam sta ti je sa mozgom, jer ocito ne volis svoj zivot a iz prilozenog se vidi da ga niti ne cijenis!
@RRealan ljudi su uspjeli sletjeti u Dubai i samo su im rekli da ne idu nigdje nego kuci! Medju njima je cini mi se bilo i naseg svijeta! A kako sam cuo i Amerikanaca je bilo podosta!
Ja citam ovdje ljudi pisu iz Houstona, a ovamo sam cuo da je DPC navodno zatvoren :ne zna:
Sto se poste tice C sajtovi su jebena diskriminacija po pitanju toga, ukinuta posta i to je to! Misle ljudi da cemo naruciti tenk ili municiju za puske i pistolje koje ne posjedujemo!!!
To je to, nema dalje!
Kao sto sam i rekao, o diskriminaciji i nepostivanju osnovnih ljudskih prava radnika firme moze se pricati i pisati u nedogled!
Stoka pa 'ajd!
E care,ja sam sam svestan gde radim,ja sam u poslednjoj bazi na istoku zemlje,svaki dan gledam Pakistan,kisa je padala zadnjih 14/16 dana,pre 2 dana je bio zemljotres,nekad pozovu i avione za napad,ovde nema aerodroma,samo helipad,a svi znamo kako je putovati chinokijem,znam gde sam,ali fora je sto se ovde pare ne trose,cigare su 1$ i 2$,u px-u imas samo deke,sampon i to osnovno,uskoro ce da bude pravi rat,ali fino kazu nije ovo posao za svakoga,pravila su jasna,i vaze za sve,prilagodite se pravilima ili .....
RRealan
10.04.2009., 01:48
Svako ima razloga zasto je otisao tamo,a stvarno je steta za ove nove sve gori uslovi a plata i 3-4 puta manja nego ranije ali verujem da je muka naterala ljude kazem greota sto je tako i sto bar nisu placeni kao ranije.pozdrav i izdrzi dokle mislis da vredi da si tamo.
blackscorpiobih
10.04.2009., 04:56
E care,ja sam sam svestan gde radim,ja sam u poslednjoj bazi na istoku zemlje,svaki dan gledam Pakistan,kisa je padala zadnjih 14/16 dana,pre 2 dana je bio zemljotres,nekad pozovu i avione za napad,ovde nema aerodroma,samo helipad,a svi znamo kako je putovati chinokijem,znam gde sam,ali fora je sto se ovde pare ne trose,cigare su 1$ i 2$,u px-u imas samo deke,sampon i to osnovno,uskoro ce da bude pravi rat,ali fino kazu nije ovo posao za svakoga,pravila su jasna,i vaze za sve,prilagodite se pravilima ili .....
Stari moj nemam ja nista protiv toga da ti tamo radis, samo kazem da ja svoju glavu za taj novac ne bih stavljao u torbu i to u Afganistanu pogotovo u ovo doba! Nisam htio ici za Afganistan jos prije 2 godine kada je situacija bila ajd da kazem svjetlija, cisto sam aplicirao samo i iskljucivo za Irak jer su i uslovi zivljenja ajmo reci civilizovaniji i bio sam spreman na odbijanje posla na regrutiranju u Sarajevu radi toga da su mi ponudili Afgan!!! Kao sto si i sam upoznat crncuga iz Bijele kuce salje 17000 glupana iz Amerike i 13000 glupana se povlaci iz Iraka prema Afganistanu i sad se sprema ofanziva ovih smradova i sigurno ce nazalost i nasih ljudi da zaplati svojom glavom zbog toga!
Ja se Tebi i takvima koji mislite da mozete ustedjeti nesto od 1200 $ divim i klanjam! Svaka cast, al' ja kazem ja ne bih NIKAD za taj novac isao van BiH u ratnu zonu!
Jebiga, nismo svi isti naravno i svako normalan ce ti reci da ili si lud ili te stvarno muka natjerala da radis za samo 1200$ u jebenoj nedodjiji zvanoj Afganistan!!!
Jebote ima poslova isto tako opasnih i za malo vecu lovu pa kad si htio vec riskirat sto ne riskira za novac neki pristojan a ne za taj sitnis kojim ni kartu kako treba ne mozes povratnu kupit! Ostane ti kusura 2KM kad kupis kartu :D
Svaka cast stari!!! Samo pichi, imat ces sta unucima pricat ako ih zapamtis naravno!!! Imas muda ali si i LUD!!!
NewHire
10.04.2009., 10:49
Gdje ste narode kako je tamo bilo je dugo vrjeme nisam bio o forumu gledam ima nekoih novi forumasa koji sakaju da dobiju posao so KBR-rom u IRQ ili AFGH ali momentalno nema nisto sve je freez pa da ke vidimo sto ce bitih posle nekolku meseca.
Tu sum ete 7 mjeseca jos ni sam bio u r&r - u i ne planiram jos 7 mjeseca da idem ovoj mi e moja formula za sobiranje pari:) jebiga tesko e ali i bez pari je duplo po tesko zato hvala bogu so sam tu i radim dobijem nekih para.
ne gubite nadu nikogas to mozem da vikam za onih koju sakaju da ide so KBR-rom u LOGCAPIII,
thanks to all
RRealan
14.04.2009., 10:20
Gdje ste narode kako je tamo bilo je dugo vrjeme nisam bio o forumu gledam ima nekoih novi forumasa koji sakaju da dobiju posao so KBR-rom u IRQ ili AFGH ali momentalno nema nisto sve je freez pa da ke vidimo sto ce bitih posle nekolku meseca.
Tu sum ete 7 mjeseca jos ni sam bio u r&r - u i ne planiram jos 7 mjeseca da idem ovoj mi e moja formula za sobiranje pari:) jebiga tesko e ali i bez pari je duplo po tesko zato hvala bogu so sam tu i radim dobijem nekih para.
ne gubite nadu nikogas to mozem da vikam za onih koju sakaju da ide so KBR-rom u LOGCAPIII,
thanks to all
Zemljak poraboti malo na Srpsko-Hrvatski ,ili si dosta mlad pa ne si imaja priliku da citas stripovi od SFRJ,Od kade si.
NewHire
15.04.2009., 14:43
Zemljak poraboti malo na Srpsko-Hrvatski ,ili si dosta mlad pa ne si imaja priliku da citas stripovi od SFRJ,Od kade si.
Zemjo hvali ti mnogu ali jebiga ni sam bio PIONER so crvenata samija
sarajlija_man
15.04.2009., 17:15
Stari moj nemam ja nista protiv toga da ti tamo radis, samo kazem da ja svoju glavu za taj novac ne bih stavljao u torbu i to u Afganistanu pogotovo u ovo doba! Nisam htio ici za Afganistan jos prije 2 godine kada je situacija bila ajd da kazem svjetlija, cisto sam aplicirao samo i iskljucivo za Irak jer su i uslovi zivljenja ajmo reci civilizovaniji i bio sam spreman na odbijanje posla na regrutiranju u Sarajevu radi toga da su mi ponudili Afgan!!! Kao sto si i sam upoznat crncuga iz Bijele kuce salje 17000 glupana iz Amerike i 13000 glupana se povlaci iz Iraka prema Afganistanu i sad se sprema ofanziva ovih smradova i sigurno ce nazalost i nasih ljudi da zaplati svojom glavom zbog toga!
Ja se Tebi i takvima koji mislite da mozete ustedjeti nesto od 1200 $ divim i klanjam! Svaka cast, al' ja kazem ja ne bih NIKAD za taj novac isao van BiH u ratnu zonu!
Jebiga, nismo svi isti naravno i svako normalan ce ti reci da ili si lud ili te stvarno muka natjerala da radis za samo 1200$ u jebenoj nedodjiji zvanoj Afganistan!!!
Jebote ima poslova isto tako opasnih i za malo vecu lovu pa kad si htio vec riskirat sto ne riskira za novac neki pristojan a ne za taj sitnis kojim ni kartu kako treba ne mozes povratnu kupit! Ostane ti kusura 2KM kad kupis kartu :D
Svaka cast stari!!! Samo pichi, imat ces sta unucima pricat ako ih zapamtis naravno!!! Imas muda ali si i LUD!!!
blackscorpiobih, vidim da si ostao majmuncina. seres kao i uvijek.
ti bi prvi sam supak rasirio za 1200$ da su ti to ponudili na regrutaciji, kao i svima ostalim.
takvi kao ti, kada se vrate kuci nece moci naci posao ni za 100 EURA mjesecno.
Ljudi, koliki god vam base pay bio i gdje god da ste, sve najbolje. Neslusajte kretene poput ovog tipa.
RRealan
15.04.2009., 17:33
Zemjo hvali ti mnogu ali jebiga ni sam bio PIONER so crvenata samija
Zemo da si bil ne bi trebalo da ides tamu kade si sega,dobro ama sega bi bil postar za zal,Koga bea tie so samiite nemase vakvi pizdarii i potreba da odis vo voena zona na pecalba.:top:
Marshall.
15.04.2009., 19:21
Pa zasto se patis toliko covjece dragi? Ajde kuci lijepo i uzivaj u pogachi i pekmezu kada je tamo toliko lose. A tamo nisi otisao da se zabavljas nego da radis tako da ne razumijem sta si ocekivao.Sto se hrane tice pitacu te samo koliko si puta jeo MRE i koliko dugo? Ili jos gore jesi li ikada jeo u DFAC-u u kojem radi samo vojska? Ako nisi onda razumijem zasto se zalis na ovo sto imas.
Sto bi neko rekao:"Why you acting like f***in' new hire?"
hahahhaa... to tommy reci imm cujem da mu je tesko na 50c voditi inspekcije hehee i jesti u DFAC.a tipicni bileting sam se preseravaju i zale na niske platee pa boze mojj sta oni koji vrag rade osim vodanja postanih inspekcija i ispisivanja mailova povazdan i kafa u svojim aklimatiziranim officima ehehe. sta ce biti sanama koji moramo da kujemo jebene daske ispod showera i latrina da nebi propao pod ili nas koji primamo emergensije u gluha doba noci radi nekakvih retarda koji su se zakljucali u sobi ili koji idemo van baze na 50 c u pancirkama da stavimo jebene prozore na checkpoynt #00 gdje ni vojska neide...eee batoo slobodno ti idi na pekmez i pogacuu jer ti nisi ni za kurca u tom svom biletingu sam pravis stetu KBR.. i jos zalise se na hranu i laundri i sta ti ja znamm. ak ti nevalja idi kuci bree. pa se jadajj. a nemoj pametovatt.. jebo vas i iraq i svee.
Nova direktiva kaze da se Iraq polako zatvara,kompanije moraju raditi `rezove`,sto znaci 5% svaki kvartal,sto znaci da za 1 godinu bice 20% manje ljudi,ili svaki peti,izbacuju ljude zbog sitnica,ja sam ponosan sto sam usao u zanji voz,nema veze sto je base pay 490,mesecno to je 1100 i jos nesto sitno,ali opet ono ostane 1000$ cisto svaki mesec,to je to,ma ko jos u Njemackoj ima toliko cisto da mu ostane,vi sto ste u Iraqu moje saucesce,ali neko MORA da ode kuci,vreme je,a vi sto idete iz Iraqa u Af,sta da vam kazem,idete prvo u Bagram ili Kandahar,u Kandaharu ne setajte vise nego sto stvarno morate,u Bagramu cuvajte se kad idete pored elektrane,blizu elektrane su pala 3 projektila,ovo je neka primitivna civilizacija i to je to,tako se i ponasajte,vi imate svoja pravila oni svoja,kraj price
blackscorpiobih
16.04.2009., 04:30
blackscorpiobih, vidim da si ostao majmuncina. seres kao i uvijek.
ti bi prvi sam supak rasirio za 1200$ da su ti to ponudili na regrutaciji, kao i svima ostalim.
takvi kao ti, kada se vrate kuci nece moci naci posao ni za 100 EURA mjesecno.
Ljudi, koliki god vam base pay bio i gdje god da ste, sve najbolje. Neslusajte kretene poput ovog tipa.
Ne seljak from Sandzak City , pogresno tipkas kao i onda kada si se nabacivao sa budalastinama!
Ja kada sam se prijavljivao base pay je bio 1800 $ pa na dalje, (licno imam 2000 $ base pay) i naravno da sam se radi love prijavio, ali sam rekao, neka mi smanje na 1200$ ne do Bog, pravac HR i papiri za demob! Ima hvala Bogu posla i kod kuce ali nema ovakvog laganog zaradjivanja ovolike kolicine novca!
Ti da si vrijedio ista u Sandzak City Sarajevu ti bi sebi posla nasao i gore, medjutim posto si jedan obicni dosljo u Sandzak City Sarajevo onda si morao put Iraka! A ja sam za Tebe doktor seljachino brdjanska i ovdje sam dosao sa ciljem koji je nemalo pa ispunjen, jos do septembra i to je to!!!
To sto ti vidis sebe da neces moci naci posao ni do 100 eura ne mora da znaci da i druge takva sreca prati ko Tebe u Sandzak City Sarajevu!!! Nismo vam mi krivi iz drugih gradova jer su vam ljudi uzurpirali grad, jos i Kinezi kad dobiju svoju cetvrt i nema pravog Sarajlije do 2015 ni na mapi hahahahahaha
Ja ovdje ljudima ne zelim nista da popujem i zaboli me kuratz kao sto sam i rekao prije, ja samo kazem ono sto jest, uzmi pa procitaj dva puta ako ne razumijes dobro jebem te nepismena! Istina neke boli jako , kao Tebe naprimjer jer si sirotan iz svog velikog gradica Sandzak City-a i pored onako dobrog standarda zivljenja u tom kantonu morao da dodjes u prasinu!
Jebiga drug nije do mene Bogami! Svako svoj grad cisti od nametnika, pardon, svoju sudbinu kroji!
Ajde seljachino Sarajevska, misu jedan uzdravlje! :top:
:kava:
sarajlija_man
16.04.2009., 06:23
Ne seljak from Sandzak City , pogresno tipkas kao i onda kada si se nabacivao sa budalastinama!
Ja kada sam se prijavljivao base pay je bio 1800 $ pa na dalje, (licno imam 2000 $ base pay) i naravno da sam se radi love prijavio, ali sam rekao, neka mi smanje na 1200$ ne do Bog, pravac HR i papiri za demob! Ima hvala Bogu posla i kod kuce ali nema ovakvog laganog zaradjivanja ovolike kolicine novca!
Ti da si vrijedio ista u Sandzak City Sarajevu ti bi sebi posla nasao i gore, medjutim posto si jedan obicni dosljo u Sandzak City Sarajevo onda si morao put Iraka! A ja sam za Tebe doktor seljachino brdjanska i ovdje sam dosao sa ciljem koji je nemalo pa ispunjen, jos do septembra i to je to!!!
To sto ti vidis sebe da neces moci naci posao ni do 100 eura ne mora da znaci da i druge takva sreca prati ko Tebe u Sandzak City Sarajevu!!! Nismo vam mi krivi iz drugih gradova jer su vam ljudi uzurpirali grad, jos i Kinezi kad dobiju svoju cetvrt i nema pravog Sarajlije do 2015 ni na mapi hahahahahaha
Ja ovdje ljudima ne zelim nista da popujem i zaboli me kuratz kao sto sam i rekao prije, ja samo kazem ono sto jest, uzmi pa procitaj dva puta ako ne razumijes dobro jebem te nepismena! Istina neke boli jako , kao Tebe naprimjer jer si sirotan iz svog velikog gradica Sandzak City-a i pored onako dobrog standarda zivljenja u tom kantonu morao da dodjes u prasinu!
Jebiga drug nije do mene Bogami! Svako svoj grad cisti od nametnika, pardon, svoju sudbinu kroji!
Ajde seljachino Sarajevska, misu jedan uzdravlje! :top:
Koji si ti frustrirani papcic haveru!
Hajd u zdravlje i sretno!
NewHire
16.04.2009., 08:40
[QUOTE=RRealan;20011217]Zemo da si bil ne bi trebalo da ides tamu kade si sega,dobro ama sega bi bil postar za zal,Koga bea tie so samiite nemase vakvi pizdarii i potreba da odis vo voena zona na pecalba.:top:[/QUOTE
Druze Tito sve ti e prosteno samo vratise ali nema ga zemljo!!
MaraSlavonska
16.04.2009., 10:02
Ajde narode prestanite sa prepucavanjem oko love, svako zna zasto je otisao tamo i koliku lovu prima, opcenito rasprave oko love su vam uvijek besmislene jer je nekom malo a nekom dosta zato... :)
btw lijep pozdrav svima :w
daj mi reci kad je kazo kuci?
ja sam skoro.........tamo
pozdravi ga......
ne preseravajte se tu, svi koji su ovdje znaju zasto su tu........jel nije dosta sto nas ovdje gaze.......vec se i gazite sami......
MaraSlavonska
16.04.2009., 11:13
daj mi reci kad je kazo kuci?
ja sam skoro.........tamo
pozdravi ga......
.....
ej :w pa di si ti, kako si?
btw moj je B :cerek: obadva dolaze letom 29.5. u 8 su u ZGu :)
kad si ti doma?
Deejaybalkan
16.04.2009., 11:41
Dragi/e kolege,
samo da vam kazem da sam ja sa KOSOVA, i da imam interview u utorak od ITT, posto su oni vec dosli i pozvali par nas na interview i vec su poceli.
Posle utorka cu vec znati vise sta ima, kolika je plata i kakvi su uslovi. Po tome koliko sam ja mogao da razumem mnogo su bolji od KBR, jer KBR...daj ljudi jer se ide u iraq i u afghanistanu za 1000 dollara :)
Peace
pensacola
16.04.2009., 15:57
Dragi/e kolege,
samo da vam kazem da sam ja sa KOSOVA, i da imam interview u utorak od ITT, posto su oni vec dosli i pozvali par nas na interview i vec su poceli.
Posle utorka cu vec znati vise sta ima, kolika je plata i kakvi su uslovi. Po tome koliko sam ja mogao da razumem mnogo su bolji od KBR, jer KBR...daj ljudi jer se ide u iraq i u afghanistanu za 1000 dollara :)
Peace
Moze li neka web adresa da pogledamo koja je to firma?
Moze li neka web adresa da pogledamo koja je to firma?
ITT - placa? pa ako bude vise od 3000 $ ukupno super, al ako bude manje kako ko zeli......samo ne dopustajte da vas se gazi.....
RRealan
16.04.2009., 18:23
[QUOTE=RRealan;20011217]Zemo da si bil ne bi trebalo da ides tamu kade si sega,dobro ama sega bi bil postar za zal,Koga bea tie so samiite nemase vakvi pizdarii i potreba da odis vo voena zona na pecalba.:top:[/QUOTE
Druze Tito sve ti e prosteno samo vratise ali nema ga zemljo!!
Sto je za Titovo vreme uradjeno ovi ne mogu ni da okrece.Pozdrav svima i daj ne svadjajte se poslusajte Maru,ali stvarno je zalosno da se za 1100 $ ide u irak ili Afg, pitanje za Kosovara jel samo sa Kosova regrutuju radnike u ITT.
Deejaybalkan
17.04.2009., 16:23
Pa niko jso ne zna za placu ITT, jer su po prvi put na balkanu ovde kod nas na kosovu. Inace ne bi rekao da je manje od 300.
Nema Websajta nego sam taj email koji ga vec svi imate, ako neko nema onda procitaj malo nagore i nacicete ga. a to znate da ne primaju nikog osim ako niste sa kosova, jer mislim da ce nastaviti posle Kosova na druga mesta. Ali za sve informacije cu znati kad se ja vratim sa intervijua u utorak :)
Deejaybalkan
17.04.2009., 16:26
pogresio sam kad sam rekao 300 mislio sam 3000, ali cuo sam rumourse da je plata pd 3 do 5 hiljade :)
Pa niko jso ne zna za placu ITT, jer su po prvi put na balkanu ovde kod nas na kosovu. Inace ne bi rekao da je manje od 300.
Nema Websajta nego sam taj email koji ga vec svi imate, ako neko nema onda procitaj malo nagore i nacicete ga. a to znate da ne primaju nikog osim ako niste sa kosova, jer mislim da ce nastaviti posle Kosova na druga mesta. Ali za sve informacije cu znati kad se ja vratim sa intervijua u utorak :)
Ima websajt
www.ittsystems.com
Ajde narode prestanite sa prepucavanjem oko love, svako zna zasto je otisao tamo i koliku lovu prima, opcenito rasprave oko love su vam uvijek besmislene jer je nekom malo a nekom dosta zato... :)
btw lijep pozdrav svima :w
Tako je Maro....dok ti ne lupis pesnicom...sva sreca sto nisi tamo,tek bi tad poludela na licu mesta od takvih prepucavanja,i jos mnogo gorih prica pogotovo to sto si zensko.Mislim da si me razumela???
Pozdrav :top:
MaraSlavonska
18.04.2009., 14:39
Tako je Maro....dok ti ne lupis pesnicom...sva sreca sto nisi tamo,tek bi tad poludela na licu mesta od takvih prepucavanja,i jos mnogo gorih prica pogotovo to sto si zensko.Mislim da si me razumela???
Pozdrav :top:
Ma je :) kuzimo se mi :)
nego meni su u jednu ruku zanimljive te spike, pomalo me zabavlja to prazno mlacenje slame :lol: svakih nekoliko stranica
nego pa di si ti? nema pomaka nikakvih kod tebe? :w
Ma je :) kuzimo se mi :)
nego meni su u jednu ruku zanimljive te spike, pomalo me zabavlja to prazno mlacenje slame :lol: svakih nekoliko stranica
nego pa di si ti? nema pomaka nikakvih kod tebe? :w
Tu sam Maro :) u ovo j....Kumanovo nema kod mene nikakvik pomaka ako si mislila na KBR,to je definitivno zavrsena prica za mene...nego trenutno radim na slucaju FLUOR i tu mogu reci da imam nekih pomaka,al da ne preuranjujem...malo sporo ide al sam na dobrom putu :top:
hvala na pitanju :)
Cao Brdjanko
RRealan
19.04.2009., 02:00
Tu sam Maro :) u ovo j....Kumanovo nema kod mene nikakvik pomaka ako si mislila na KBR,to je definitivno zavrsena prica za mene...nego trenutno radim na slucaju FLUOR i tu mogu reci da imam nekih pomaka,al da ne preuranjujem...malo sporo ide al sam na dobrom putu :top:
hvala na pitanju :)
Cao Brdjanko
Zar se ne kaze Brodjanko,brdjani su sa brda a njih koliko znam nema ih puno u Sl.Brodu.A zasto je zemljak gotovo sa KBR,reci ako ima nesto novo.Za Maru imas pravo prava je majka:top: posta.
bugiworld
19.04.2009., 17:07
Dragi forumasi
Hteo bih i ja da kazem neke rijeci o gore navedenim komentarima. Prije bih rekao da svaki od nas zna zasto smo gdje smo. Samo nerviraju me neke komentari u kojima ima uporedjenje izmedju rada u Afganistanu i u Njemacku ili Svajcarsku. Ljudi jeste li vi svijesni da i ako ne mozes stedeti 1000 eura u Njemacku ta plata dodje ti cista posle ukidanja svih poreza pa cak i osiguranje za penziju i zdravstvo i posle rada od samo 8 sati dnevno. Ide ti staz za penziju, radiz i zivis normalan zivot i ako ne mozes stedeti. Na protiv u Afganistanu ili u Iraku radis za 1000 dolara (ne euro, poslednji kurs 1 euro = 1.3045 dolara) i plus zivis nenormalan zivot u vojni kamp i sa stresom da ne daj boze te pogodi jedan projektil. Radis 12 sata dnevno 7 dana, a u Njemacku ili Svajcarsku imas svaki vikend po jedan dan odmor i ne plasis da li ce da te pogodi projektili i ne trebas da ides usred noci u bunkeru ponekad i po 3-4 puta dnevno. Mislite malo da neki ljudi su izabrali da ne ratuju ni na Kosovu ni u Bosni kad je bilo rat pokusavajuci da spase goli zivot ostavljajuci kucu i imovinu koja iza sebe koja vrijedi za sve vise od $1000 mjesecno pa i ako su te $1000 ciste a izabraju mogucnost da daju zivot u polucivilizovanom Iraku ili u necivilizovanom Afganistanu.
Dragi forumasi
Hteo bih i ja da kazem neke rijeci o gore navedenim komentarima. Prije bih rekao da svaki od nas zna zasto smo gdje smo. Samo nerviraju me neke komentari u kojima ima uporedjenje izmedju rada u Afganistanu i u Njemacku ili Svajcarsku. Ljudi jeste li vi svijesni da i ako ne mozes stedeti 1000 eura u Njemacku ta plata dodje ti cista posle ukidanja svih poreza pa cak i osiguranje za penziju i zdravstvo i posle rada od samo 8 sati dnevno. Ide ti staz za penziju, radiz i zivis normalan zivot i ako ne mozes stedeti. Na protiv u Afganistanu ili u Iraku radis za 1000 dolara (ne euro, poslednji kurs 1 euro = 1.3045 dolara) i plus zivis nenormalan zivot u vojni kamp i sa stresom da ne daj boze te pogodi jedan projektil. Radis 12 sata dnevno 7 dana, a u Njemacku ili Svajcarsku imas svaki vikend po jedan dan odmor i ne plasis da li ce da te pogodi projektili i ne trebas da ides usred noci u bunkeru ponekad i po 3-4 puta dnevno. Mislite malo da neki ljudi su izabrali da ne ratuju ni na Kosovu ni u Bosni kad je bilo rat pokusavajuci da spase goli zivot ostavljajuci kucu i imovinu koja iza sebe koja vrijedi za sve vise od $1000 mjesecno pa i ako su te $1000 ciste a izabraju mogucnost da daju zivot u polucivilizovanom Iraku ili u necivilizovanom Afganistanu.
alo drustvo dosta pres....., svi znamo kolko se moze ustedjeti ovdje, neki mogu i 5 000 $, a neki 2000$, daj dosta o tome, pisite nesta normalno.......jer to ce opet pokrenit lavinu o tome kolko ko ima placu, i zasto neki rade za manje a neki za vise.......
Tommy Talk
21.04.2009., 15:30
Stobi rek'o doktor Arsla "SVI SMO MI DAUN" :D
Pozdrav
Deejaybalkan
21.04.2009., 17:29
ITT je danas znaci u utorak poceli interview na Kosovu, ali je smesno jer su uzeli model KBRa, znaci to je to radis na satnicu koju placaju 2.77 dollara(prvi 40 sata), sve sto prodje 40 sata imas uplift 50% (maksimalni radni satovi na nedelju 84 - sto znaci 7 dana po 12 sata rada). 300 dolara imas kao bonus kad potpises ugovor, 6 meseci je prvi ugovor, i imas 3000 dollara za putovanje kuci(tvoje je da dodjes kad hoces).
To je za sad ITT, koji je na neki nacin usao sada nov u afghanistanu da prosirava kampove, ali mislim da ce tek ITT da stavi dobro noge u afghanistanu, i valjda ce da sortira ljude koje mu stvarno trebaju i dati im neku dobru povisnicu.
Ja sam bio na taj interview i mogu da vam kazem da prilicno dobar broj ljudi koji su negde bili zaposleni ne primali taj ugovor.
Zar se ne kaze Brodjanko,brdjani su sa brda a njih koliko znam nema ih puno u Sl.Brodu.A zasto je zemljak gotovo sa KBR,reci ako ima nesto novo.Za Maru imas pravo prava je majka:top: posta.
hahahaha...jebi ga ispustio sam jedno slovo i ispade tako
nek mi izvini Mara
ITT je danas znaci u utorak poceli interview na Kosovu, ali je smesno jer su uzeli model KBRa, znaci to je to radis na satnicu koju placaju 2.77 dollara(prvi 40 sata), sve sto prodje 40 sata imas uplift 50% (maksimalni radni satovi na nedelju 84 - sto znaci 7 dana po 12 sata rada). 300 dolara imas kao bonus kad potpises ugovor, 6 meseci je prvi ugovor, i imas 3000 dollara za putovanje kuci(tvoje je da dodjes kad hoces).
To je za sad ITT, koji je na neki nacin usao sada nov u afghanistanu da prosirava kampove, ali mislim da ce tek ITT da stavi dobro noge u afghanistanu, i valjda ce da sortira ljude koje mu stvarno trebaju i dati im neku dobru povisnicu.
Ja sam bio na taj interview i mogu da vam kazem da prilicno dobar broj ljudi koji su negde bili zaposleni ne primali taj ugovor.
De nam malo pojasni tu platu, koliko mjesecno izadje sa ti upliftom, i da li je ista satnice za sve profile, i koje profile najvise primaju za sada pozzz
De nam malo pojasni tu platu, koliko mjesecno izadje sa ti upliftom, i da li je ista satnice za sve profile, i koje profile najvise primaju za sada pozzz
Osnovica $480,00
Satnica $2,77
Broj sati 84
Up-lift 50%
Mjesecno (4 sedmice) $ 1152,00
P.S.
Up-lift se racuna samo na prvih 40 sati u sedmici, a ostatak je samo satnica
Osnovica $480,00
Satnica $2,77
Broj sati 84
Up-lift 50%
Mjesecno (4 sedmice) $ 1152,00
P.S.
Up-lift se racuna samo na prvih 40 sati u sedmici, a ostatak je samo satnica
za nijansu manje nego KBR,kbr daje total 1160 i jos nesto sice,ali zapamtite,ovaj posao nije za svakoga,pogotove ne za ljude tipa `zena/cura me vara,ovde mi rastu rogovi,sad cu ja svoj bol da podelim sa lokalcima`
Macak0018
23.04.2009., 02:18
Pozdrav ekipa sve najbolje za ove blagdane ja se u u utorak vracam u Iraq.Pozdrav svima
Pozdrav i tebi kume i ja se vracam u bazu da ganjamo talibancice!
Vidimo se za koji dan...
divona83
23.04.2009., 09:39
za nijansu manje nego KBR,kbr daje total 1160 i jos nesto sice,ali zapamtite,ovaj posao nije za svakoga,pogotove ne za ljude tipa `zena/cura me vara,ovde mi rastu rogovi,sad cu ja svoj bol da podelim sa lokalcima`
Veliki pozdrav za sve forumase
Ovo pitanje je za decka iz Kosova!! Dali ce ITT regruteri dolazit
u Bosnu i Hrvatsku?
Unaprijed hvala
´hrvoje´
23.04.2009., 21:57
kolke su place sada i kad ce u Zg ovi iz KBRa?
KBR je obustavio procesing i trenutno nema zaposljavanja uopste. Prije par sedmica su vratili kuci (iz Houstona) oko 200 novozaposlenih koji su cekali na let. Od dolazaka u Zagreb, Bosnu i sl. nema nista. Sigurno.
Jedino sto bi moglo biti interesantno u narednim mjesecima je Fluor i mozda ITT. DynCorp se nije odredio jos uvijek da li ce zaposljavati radnike sa Balkana.
divona83
24.04.2009., 11:02
A koliko je sigurno da ce dolazit regruteri ITT i Fluor u Hrvatsku i Bosnu?
Unaprijed hvala
Onako nabrzinu,
ITT vec bio na Kosovu. Ono sto je max ponudjeno je 1300$.
KBR je trenutno zamrznuo regrutni centar i aktivirat ce ga samo u slucaju potrebe, ali ne vise od 30-40 ljudi po eventu. Nece vise dolaziti na Balkan.
Provjereno: Dyncorp preuzeo sve uposlenike (Amerikance) koji su radili u Kuvajtu za KBR. Nemam info. sta je sa nasim ljudima.
Imaju extra dobre plate (Dyncorp, zasada) ali u dosta toga nisu KBR-u ni do chlanaka. Da nisu zlatni evo dokaza:
www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5jI_bOVGU_upjh7gC2LBgm1IKvgmgD97KJFCG0
Obzirom da su oni i Fluor dobili veliki dio kolaca morace i zaposliti veliki broj ljudi tako da ce (zbog budzeta) plate MORATI smanjiti ili zaposljavati "jeftinu radnu snagu". Kako i na koji nacin ce znace se vrlo brzo jer 31. 08. 09 starta LOGCAP IV. Za sada kruze samo nagadjanja i petpostavke, koje bih ovom prilikom izostavio jer je sve neprovjereno.
Ostajte mi zdravo.
Onako nabrzinu,
ITT vec bio na Kosovu. Ono sto je max ponudjeno je 1300$.
KBR je trenutno zamrznuo regrutni centar i aktivirat ce ga samo u slucaju potrebe, ali ne vise od 30-40 ljudi po eventu. Nece vise dolaziti na Balkan.
Provjereno: Dyncorp preuzeo sve uposlenike (Amerikance) koji su radili u Kuvajtu za KBR. Nemam info. sta je sa nasim ljudima.
Imaju extra dobre plate (Dyncorp, zasada) ali u dosta toga nisu KBR-u ni do chlanaka. Da nisu zlatni evo dokaza:
www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5jI_bOVGU_upjh7gC2LBgm1IKvgmgD97KJFCG0
Obzirom da su oni i Fluor dobili veliki dio kolaca morace i zaposliti veliki broj ljudi tako da ce (zbog budzeta) plate MORATI smanjiti ili zaposljavati "jeftinu radnu snagu". Kako i na koji nacin ce znace se vrlo brzo jer 31. 08. 09 starta LOGCAP IV. Za sada kruze samo nagadjanja i petpostavke, koje bih ovom prilikom izostavio jer je sve neprovjereno.
Ostajte mi zdravo.
E, sad ispade da je KBR zlatan. Pa i oni su imali nebrojeno mnogo afera na LOGCAP III projektu. Gorivo, Food Svc, Materijali, Nabavka, Transport i da ne nabrajam dalje. Naravno njihova (KBR) prednost je bila sto su oni imali Dick Chaney-a a drugi nisu. Pa i sam LOGCAP III su dobili bez tendera. Prema tome ulazak u diskusiju o tome ko je dobar a ko nije bio bi suvisan. KBR je dobro placao dok nisu dobili konkurenciju. A znamo sta se dogodilo s platama nakon toga.
E, sad ispade da je KBR zlatan. Pa i oni su imali nebrojeno mnogo afera na LOGCAP III projektu. Gorivo, Food Svc, Materijali, Nabavka, Transport i da ne nabrajam dalje. Naravno njihova (KBR) prednost je bila sto su oni imali Dick Chaney-a a drugi nisu. Pa i sam LOGCAP III su dobili bez tendera. Prema tome ulazak u diskusiju o tome ko je dobar a ko nije bio bi suvisan. KBR je dobro placao dok nisu dobili konkurenciju. A znamo sta se dogodilo s platama nakon toga. ...
Uh ode ti daleko, dodjosmo i do Dick-a:D.
Samo jedno pitanje, kakve veze ima konkurencija sa "rezanjem plata" u KBR-u? Koliko je meni poznato samo su Balkancima i to po ko zna kom principu smanjene plate, Amerima su i dan danas iste plate kakve su bile i prosle godine i godinu prije, kako starim uposlenicima tako i masi novo-uposlenih.
Jbga, daleko od toga da su zlatni ali htio sam samo reci da dosta svijeta koji je u ovoj kompaniji duzi niz godina i kojima je ova kompanija dala puuuuno toga pljuju po istoj i u zvijezde zakivaju neke druge a istina je ustvari da je to sve isto, manje-vise. Evo primjera: Amer, lik presao za Hanivel, plata mu skoro duplo veca nego ovamo ALI dva godisnja odmora od po 14 dana, stim sto 14. dan mora biti na poslu. Ako se razboli nema od kuce nazvati reci "Ja cu ostati, nije mi dobro, vidimo se za mjesec" kao u KBR-u, noga ti je drugi dan. Leti do Njemacke i Katara vojnim letovima koji vrlo lako mogu biti otkazni i koji nemaju tacnog rasporeda, KBR ima charter svaki dan (JBB). Medjuljudski odnosi ISTI ko i kod "nas", dobiti otkaz je nista, sad te ima sad te nema. 18000$ vrijedan security clerance placa kompanija za tebe ali u ugovoru koji potpisujes OBAVEZUJES se da ces raditi za istu godinu dana ali ukoliko napustis ranije ti placas sve. Pisao odmor u oktobru prosle godine, treba da ide slijedece sedmice ali jos nije dobio odobrenje niti zvanicnu potvrdu od HQ da ide. Itd, itd...
Za sada KBR mi je odlican, nisam sretan sto su mi rezali platu ali kad vidim koliko nude ove nove kompanije i to za Afg. ja sam prezadovoljan.
...
Uh ode ti daleko, dodjosmo i do Dick-a:D.
Samo jedno pitanje, kakve veze ima konkurencija sa "rezanjem plata" u KBR-u? Koliko je meni poznato samo su Balkancima i to po ko zna kom principu smanjene plate, Amerima su i dan danas iste plate kakve su bile i prosle godine i godinu prije, kako starim uposlenicima tako i masi novo-uposlenih.
Jbga, daleko od toga da su zlatni ali htio sam samo reci da dosta svijeta koji je u ovoj kompaniji duzi niz godina i kojima je ova kompanija dala puuuuno toga pljuju po istoj i u zvijezde zakivaju neke druge a istina je ustvari da je to sve isto, manje-vise. Evo primjera: Amer, lik presao za Hanivel, plata mu skoro duplo veca nego ovamo ALI dva godisnja odmora od po 14 dana, stim sto 14. dan mora biti na poslu. Ako se razboli nema od kuce nazvati reci "Ja cu ostati, nije mi dobro, vidimo se za mjesec" kao u KBR-u, noga ti je drugi dan. Leti do Njemacke i Katara vojnim letovima koji vrlo lako mogu biti otkazni i koji nemaju tacnog rasporeda, KBR ima charter svaki dan (JBB). Medjuljudski odnosi ISTI ko i kod "nas", dobiti otkaz je nista, sad te ima sad te nema. 18000$ vrijedan security clerance placa kompanija za tebe ali u ugovoru koji potpisujes OBAVEZUJES se da ces raditi za istu godinu dana ali ukoliko napustis ranije ti placas sve. Pisao odmor u oktobru prosle godine, treba da ide slijedece sedmice ali jos nije dobio odobrenje niti zvanicnu potvrdu od HQ da ide. Itd, itd...
Za sada KBR mi je odlican, nisam sretan sto su mi rezali platu ali kad vidim koliko nude ove nove kompanije i to za Afg. ja sam prezadovoljan.
Ne pljujem ja po KBR-u samo kazem da nije zlatan. Naprotiv ja sam im zahvalan, ali nisu to oni uradili zato sto nas vole nego zato sto je i njima islo u prilog. Sto se konkurencije i rezanja plata tice ovako stoje stvari.
Za LOGCAP IV svaki Task Order ide na biding i pogodi gdje se stedi....naravno na radnicima. Trosak radnika je najveca stavka. Svaka od ove tri kompanije koja je dobila LOGCAP IV morala je u svojoj ponudi napisati koliko ce imati amerikanaca, koliko TCN-ova i koliko ostalih. E, sad... S obzirom da nemogu stedjeti na amerikancima jer njima nemogu nuditi puno manje plate ostaje da stede na nama. Zato KBR nije nudio drasticno manje plate TCN-ovim dok dok nije dobio konkurenciju.
Sto se aviona (charter-a) tice, ja neznam koliko dugo si ti dole, ali i KBR radnici su nepune dvije godine letjeli vojnim letovima, ali s obzirom da je bilo neprakticno i da se puno cekalo uspjeli su obijediti vojsku u opravdanost chartera. Usput cijena jednog leta iz Dubaija do Balada i nazad kosta (zavisno od aviona) priblizno $65.000 bio pun ili prazan. Kad uzmemo u obzir i lokalne avione (unutar iraka) onda mozes misliti koliko kosta ta operacija. S druge strane ove firme koje imaju manje ugovore nemaju "prostora" za takve luksuze. Ali da skratim. KBR-u je sve to islo u korist (ustvari jos uvijek ide) jer sto vise trosi vise zaradjuje. Cost plus ugovor je prava stvar pogotovo ako nema konkurencije. I na trosku gore navedenog aviona KBR profitira.
Deejaybalkan
25.04.2009., 15:49
sto se tice toga hoce li doci ITT na druga mesta na Balkanu sve zavisi kako ide procez rekrutiranja ovde na kosovu, posle nedelju dana rekrutiranja samo su 90 ljudi primali da idu i potpise ugovore. znaci nije i nesto uspesno, a prekojuce sam pricao sam jednim od rekrutera amerikanca koji je rekao da ako nam ne uspe sa ovom platom ovde idemo dalje za albaniju i makedoniju, a ako i tamo ne ide kako treba posle idemo za Bosnu i Hrvatsku. Ali sto je sigurno znam da posle ovoga imaju jos jedan rekrutment proces negde posle 3 meseca.
plata jeste bedna ali znate da vise nema te plate sto su ranije bili u kbr'u, zato je i KBR pogubio ugovore pa su usli ITT, Flour.
ako vam jos nesto interesuje pitajte.
divona83
25.04.2009., 17:19
sto se tice toga hoce li doci ITT na druga mesta na Balkanu sve zavisi kako ide procez rekrutiranja ovde na kosovu, posle nedelju dana rekrutiranja samo su 90 ljudi primali da idu i potpise ugovore. znaci nije i nesto uspesno, a prekojuce sam pricao sam jednim od rekrutera amerikanca koji je rekao da ako nam ne uspe sa ovom platom ovde idemo dalje za albaniju i makedoniju, a ako i tamo ne ide kako treba posle idemo za Bosnu i Hrvatsku. Ali sto je sigurno znam da posle ovoga imaju jos jedan rekrutment proces negde posle 3 meseca.
plata jeste bedna ali znate da vise nema te plate sto su ranije bili u kbr'u, zato je i KBR pogubio ugovore pa su usli ITT, Flour.
ako vam jos nesto interesuje pitajte.
Zdravo
Evo ja imam jedno pitanje.Dali ti mozda imas neku adresu tih regrutera?Posto ova logcapbalkans@itt.com samo za Kosovo,ja sam poslala sve sto su trazili i onda dobila odgovor da samo regrutuju sa Kosova na tu adresu.
Hvala
red light
27.04.2009., 16:19
Pozdrav,imam neka pitanja pošto sam se malo prije logirao na KBR stranici i vidim da su samo par poslova u ponudi pa me zanima kaj bi nakon toga,tj koji bi moreli biti moji sljedeci koraci ako zelim naci neki posao u iraku ili okolici. I dal jos ima posla kao prijasnjih godina te kako su placeni ako se moze saznati iz prve ruke. hvala
Pozdrav,imam neka pitanja pošto sam se malo prije logirao na KBR stranici i vidim da su samo par poslova u ponudi pa me zanima kaj bi nakon toga,tj koji bi moreli biti moji sljedeci koraci ako zelim naci neki posao u iraku ili okolici. I dal jos ima posla kao prijasnjih godina te kako su placeni ako se moze saznati iz prve ruke. hvala
Zaboravi za KBR za ovu godinu, prijavljuj se na fluor daniels, ITT, GPS ili sta vec ima.........
MaraSlavonska
07.05.2009., 10:01
:w
..bice da su KBR-ovci na R&Ru,
a ekipa nesto stala sa pisanjem :ne zna:
lijep pozdrav svima :cerek:
RRealan
07.05.2009., 13:06
:w
..bice da su KBR-ovci na R&Ru,
a ekipa nesto stala sa pisanjem :ne zna:
lijep pozdrav svima :cerek:
I meni nedostaju prepucavanja i novosti sa terena,kako se postavlja link nisam bas vican u tome ima jedan dobar rap u produkcii kumanovaca iz KBR-a ,:lol::rofl:samokriticni su steta sto drugi ne verujem da bi razumeli.
top_dog_is_online
07.05.2009., 20:16
Ovi iz KBRa ce u Zg kada ameri naprave neku novu invaziju.
Svima treba biti jasno da se Iracka prica polako zavrsava.
Zavrsava.
Zavrsava.
Zavrsava.
:top:
sarajlija_man
11.05.2009., 15:35
Africa Peacekeeping Program - AFRICAP
Kopajte i sretno!
It is me !!!
16.05.2009., 08:56
Evo gledam sve vase postove i odlucih da se reg ovde i da napisem kako sam ja prosao u svemu toma a i da postavim pitanje.Naime ja vec 7 mjeseci pokusavam otici u Irak ili Afganistan na poslove bezbjednosti,security jobs,bilo koje vrste,od static security do PSD ali uzaludno.Prvo sam pokusao preko agencije Dreshak international,cije sjediste je bilo u Bosni u Brckom,te nakon par mjeseci cekanja,nista od toga,Dreshak zatvorio agenciju,odmah nakon toga posaljem CV u EODT,koji su u vise navrata trebali regrutovati vise ljudi za poslove u Iraku ili Afganistanu ali se uvjek odgadjalo u zadnji momenat,drzeci nas u status quo poziciji.Netreba da napominjem da sa u navedenom periodu kontaktirao sve i svakoga od A do Z, i uvjek samo cekaj i na kraju nista.Moj CV imaju sve vodece agencije koje po bilo kojem osnovu imaju ugovor sa americkom vladom za obavljenje poslova bezbjednosti u navedenim zemljama,ali jednostavno je sve stalo.Da napomenem da sam profesionalac za te poslove sa izuzetnim rezimeom.
E sad,prvenstveno pitam one koji su vec na tim poslovima u Iraku ili Afganistanu,a imaju informaciju,ali PRAVU,da li znaju sta se desava?
Ukoliko nekog interesuje na koji nacin i gdje da aplicira(govorim o agencijama gdje sam sve ja aplicirao) moze me slobodno kontaktirati na pp.
Lijepi pozdrav svima!
Recite mi primaju li zene za zaposlenje u Iraku ili gdje god, i sto bih trebala napraviti i kamo se prijaviti, vec sam toliko ocajna sa ovim poslovima u hrvatskoj tako da bih probala negdje vani, znam da ni vani nije med i mlijeko no opet bih mozda radije kopala kanale nego dozvoljavala mobing za 2500 kn od kojekakvih poslodavaca, gdje doslovce ne smijeh vise otici ni na wc:eek::mad::mad:
Puno hvala svima na bilo kakvoj info.:s:mig:
Samo Lova
18.05.2009., 12:13
bok evo ja sam novi član foruma
zanima me šta vi upoće radite,koje zanimanje je to i koliko se može zaraditi po tim zemljama opasnim
hvala unaprijed
ZiggyVG
19.05.2009., 10:30
Pozdrav svima iz Iraka.
Inace sam iz Velike Gorice i evo, vec sam preko 9mj tu di jesam i da malo kazem svoja iskustva.
Irak se gasi, male baze se zatvaraju, pravila su toliko poostrena da ako vas ulove bez pojasa dok ste u autu dobivate 3 dana bez place, ljudi dobivaju otkaze radi bilo cega, da ne govorim kakve sve ljude zaposljavaju, sami problemi.
Naravno, FN ce dobit otkaz samo tako dok ce ga zamjenit neki amer kojega niko ne zeli blizu sebe (provjereno).
Place..smanjene place vrijede samo za novozaposlene, tj za one koji su se zaposlili od prosle godine (npr za mene). Znaci ako se neko zaposlio prije 2 god onda mu se placa ne mijenja.
Ovo sto kazete da bi isli radit tu za 1300$..ljudi nemojte biti ludi..cijenite svoj zivot i vrijeme provedeno sa obitelji, prijateljima i voljenim osobama.
Evo ja jedva cekam 8mj da odem na odmor i dam otkaz.
Brojim dan za danom, vani sunce przi, prasine i muha koliko ocete, svi stranci, vecina su freakovi, koliko sam primijetio najbolji su oni crnci iz Afrike (nema postenijih ljudi).
Vidjet cete koliko su sve te firme ustvari tu samo za pranje novaca i za nista drugo.
Ustvari, mislim da je dobro otic na ovo mjesto samo zato da vidite u kakvom svijetu zivite, da se probudite od one virtualne stvarnosti sa TVa (big brother, svi ti showovi, zvijezde i ne znam kakve ne aktualne sponzoruse i modni macci).
E da, smatram da je dobro da pogledate film ZEITGEIST, mozda vam otvori oci.
Bilo kakva pitanja, slobodno.
Pozz svima i suncanog i prasnjavog pakla na zemlji.
mečo sb
21.05.2009., 11:22
e ajd se raspitaj po iraku jel bi mi mogli dobiti kakvu povisicu na osnovu toga sto smo usli u NATO...mozda ima neke koristi od toga ulaska.
ja sam inace u afganistanu i ovdje uglavnom nitko nista ne zna. sve obavijesti nam dolaze iz irakaPozdrav svima iz Iraka.
Inace sam iz Velike Gorice i evo, vec sam preko 9mj tu di jesam i da malo kazem svoja iskustva.
Irak se gasi, male baze se zatvaraju, pravila su toliko poostrena da ako vas ulove bez pojasa dok ste u autu dobivate 3 dana bez place, ljudi dobivaju otkaze radi bilo cega, da ne govorim kakve sve ljude zaposljavaju, sami problemi.
Naravno, FN ce dobit otkaz samo tako dok ce ga zamjenit neki amer kojega niko ne zeli blizu sebe (provjereno).
Place..smanjene place vrijede samo za novozaposlene, tj za one koji su se zaposlili od prosle godine (npr za mene). Znaci ako se neko zaposlio prije 2 god onda mu se placa ne mijenja.
Ovo sto kazete da bi isli radit tu za 1300$..ljudi nemojte biti ludi..cijenite svoj zivot i vrijeme provedeno sa obitelji, prijateljima i voljenim osobama.
Evo ja jedva cekam 8mj da odem na odmor i dam otkaz.
Brojim dan za danom, vani sunce przi, prasine i muha koliko ocete, svi stranci, vecina su freakovi, koliko sam primijetio najbolji su oni crnci iz Afrike (nema postenijih ljudi).
Vidjet cete koliko su sve te firme ustvari tu samo za pranje novaca i za nista drugo.
Ustvari, mislim da je dobro otic na ovo mjesto samo zato da vidite u kakvom svijetu zivite, da se probudite od one virtualne stvarnosti sa TVa (big brother, svi ti showovi, zvijezde i ne znam kakve ne aktualne sponzoruse i modni macci).
E da, smatram da je dobro da pogledate film ZEITGEIST, mozda vam otvori oci.
Bilo kakva pitanja, slobodno.
Pozz svima i suncanog i prasnjavog pakla na zemlji.
e ajd se raspitaj po iraku jel bi mi mogli dobiti kakvu povisicu na osnovu toga sto smo usli u NATO...mozda ima neke koristi od toga ulaska.
ja sam inace u afganistanu i ovdje uglavnom nitko nista ne zna. sve obavijesti nam dolaze iz iraka
e super sad smo svi tu, ziggy ti placas pivo u dubaiju, a meco u zg, meco hvala na turi u zg......a povisica - brate dao bih ti povisicu, al ameri ne daju, i ovako smo im trn u oku...........
mečo sb
24.05.2009., 17:33
pa nismo valjda jos uvijek u istom ranku sa indijcima i sri lankom
valjda smo napredovali s tim NATO-m
biojednomjedan
24.05.2009., 22:38
Ok, ok koliko sam shvatio ovdje ima dosta ljudi iz Hrvatske, bosne i Srbije, jel to tocno???
Sta mene interesira jest covijece pa gdje se vi svi sastajete??? U diff ili u PX ili green bean , gdje?? Imate li vi svoj MWR ili ste totalno izolirani od ostalih u VBC??
Cu
pa nismo valjda jos uvijek u istom ranku sa indijcima i sri lankom
valjda smo napredovali s tim NATO-m
Meco za njih jesmo, nego ti meni reci kako je dole kod tebe?
Sta je danas za rostilj?
A i vidim da je amerima kriza pa hvataju talibane okolo.....:):):):):rofl::rofl:
mečo sb
25.05.2009., 16:05
a ima nas iz cijele juge.
najvise ima kosovara i makedonaca, pa su onda bosanci a mi hrvati smo manjina,barem u afganistanu.
gdje se drugo sastajat nego u kavani...ispred px i green beana, nes tamo nac indijce valjda...
to ovi po vecim bazama, ja sam u maloj...nema kavane ni trgovine...imamo svoj mwr i to je to...
a za rostilj znas i sam da je uvijek isto...steak...
evo zatoplilo...ovi ratuju okolo...kod mene je mirno u zadnje vrijeme...samo ovi nasi topovi svaki dan gruvaju...
zoran03
25.05.2009., 21:42
pozdrav svima je li ko upoznat o tome da ima neka gradjevinska firma iz gradiske koja salje radnike gradjevince za afganistan
RRealan
25.05.2009., 21:48
a ima nas iz cijele juge.
najvise ima kosovara i makedonaca, pa su onda bosanci a mi hrvati smo manjina,barem u afganistanu.
gdje se drugo sastajat nego u kavani...ispred px i green beana, nes tamo nac indijce valjda...
to ovi po vecim bazama, ja sam u maloj...nema kavane ni trgovine...imamo svoj mwr i to je to...
a za rostilj znas i sam da je uvijek isto...steak...
evo zatoplilo...ovi ratuju okolo...kod mene je mirno u zadnje vrijeme...samo ovi nasi topovi svaki dan gruvaju...
Kad smo vec kod juge danas je 25. Maj ili ti Svibanj da se neko ne uvredi mogli ste koji slet da organizujete ili barem stafetu,trebalo je da se tamo nadjete pa da se slozite.U najboljoj nameri cao:lol:
mečo sb
26.05.2009., 04:45
e to bi malo teze bilo...od baze do baze,ha...iza prve krivine cap...pa ti trci bez glave....hihihihi
a za firmu iz gradiske nisam cuo,ma ja sam ti na kraju svijeta. ima jedna planina i tamo je kraj,poslije nema nista....hahaha
burek1981
26.05.2009., 10:06
pozdrav svima iz iraqa, pogotovo mecosb
mečo sb
26.05.2009., 10:48
vidi tebe...pa otkud ti tamo...
koji site? koja rabota?
danas sam pricao sa Pakurarijem,on je glavni za Af,rekao mi je da Logcap 4 treba startovati pocetkom septembra,sto znaci za mene new hire veci base pay,a za vas old hire manji base pay,zna li neko nesto vise o Logcap 4,ja znam samo da gubimo jug i da nece biti letova za Kandahar vise,toliko od mene za sada pozzz
da to je mozda za ostatak afgan ali ne za cjoa. koliko ja znam nama su produzili do 31.03.2010.
a i znam da prvi put kad mi taknu placu....odoh odmah
danas sam pricao sa Pakurarijem,on je glavni za Af,rekao mi je da Logcap 4 treba startovati pocetkom septembra,sto znaci za mene new hire veci base pay,a za vas old hire manji base pay,zna li neko nesto vise o Logcap 4,ja znam samo da gubimo jug i da nece biti letova za Kandahar vise,toliko od mene za sada pozzz
okreni jedno 20-30 stranica nazad pa citaj, base pay kakav je takav je, nece ici na gore jer ce ici 1 expat i 3 tcn ili fn, sto znaci da ce i SCW imati priliku zaradivati "masne pare".......sta ti je covjece, jedino ako si sa kosova pa mozda imas sanse......
Svi znamo ponesta koji smo gore, a sad koliko je istina saznat cemo za kratko vrijeme......samo lose nam se pise.......
RRealan
02.06.2009., 01:34
okreni jedno 20-30 stranica nazad pa citaj, base pay kakav je takav je, nece ici na gore jer ce ici 1 expat i 3 tcn ili fn, sto znaci da ce i SCW imati priliku zaradivati "masne pare".......sta ti je covjece, jedino ako si sa kosova pa mozda imas sanse......
Svi znamo ponesta koji smo gore, a sad koliko je istina saznat cemo za kratko vrijeme......samo lose nam se pise.......
Cuo sam da ce su u Iraku ponudili manju platu a ko ne prihvati ide kuci,koliko je to tacno i kad ce to da se desi za Afganistan.:s
Cuo sam da ce su u Iraku ponudili manju platu a ko ne prihvati ide kuci,koliko je to tacno i kad ce to da se desi za Afganistan.:s
Evo sutra cemo znat status ko, sta, gdje i kako, ajd ako ima ko iz afganistana da se javi kako je tamo, po mogucnosti iz veceg kampa....
RRealan
02.06.2009., 21:52
Evo sutra cemo znat status ko, sta, gdje i kako, ajd ako ima ko iz afganistana da se javi kako je tamo, po mogucnosti iz veceg kampa....
Izvini mozda je neprijatno ali sta je bilo koji jestatus nadam se da je sve ok:top:
Izvini mozda je neprijatno ali sta je bilo koji jestatus nadam se da je sve ok:top:
kamp se zatvara, necu ga imenovat iz odredenih razloga, juce ko je pozvan dobio je transfer i to je rijetkost, neki su dobili degradaciju, tj. 2 opcije:
1. da ide kuci
2. da uzme ponudeni posao za manje pare..
danas i sutra ko dobije poziv ide pa pa......ja sam vec spakiran jer ne ocekujem da ce nas FN-ove zadrzat.....
tasmanian_de_vi
03.06.2009., 19:11
hej pozz svima.vec neko vrijeme pratim vas forum, a evo sad sam sei registrovao.imam nekih novosti ali i pitanja.
zivim u tuzli i nebrojeno puta sam pokusavao da odem odavde, isao i u zg i u sa, dok je kbr bio aktuelan.to se sad gasi, gube poslove. do prije nekih 2 mjeseca recon je primao u lukavcu ljude, dosta ih je otislo, afg, plata 2500$.sad su oni stali, jer kako sam cuo recon preuzima fluor, sve uposlene, neki kazu da ce biti bolje sto se tice plate.pokusavam dobiti branku vec danima, ona je zaduzena ispred recona za regrutaciju, ali se na javlja, iskljucen joj tel. ima li iko ista o ovome, iako se ide u afg, ja bi otisao, ali ne za manju platu od ove, kazu da se recon trebao prebaciti u brcko, ima li neko kontakt nekog regrutera, nije bitna ni firma ni afg, kuwajt isl.nema ni ovdje hljeba, ljudi radim 3 god komercijalu, imao sam platu 1500 km, od nove god nisam primio preko 600 km.:flop: dajte mi nesto aktuelno, da furam i gdje je LOGCAP IV.POZZ
Marshall.
08.06.2009., 11:50
e pozdrav narode ovako upravo sam jucer dobio otkaz i 70 ljudi jos nis posebno pozvali su nas u kancelariju HR I PSM i jos nekoliku supaka i rekli nam da je odluka iz baghdada donesena i da je moje ime bilo na listi dobio sam neku lose isprintanu zahvalnicu i nekakvo pismo od viseg glavonje kao i ostali u kojem pise bla bla bal.. ides kuci i to je to KBR je izgubio jug citav kuvajt pola neznam jos za c sajtove ali vecinom toga sranja neki su dobili transer za afganistan neki ma je smanjena plata kao sto je laundri bileting mwr itd.. za listu netreba kriviti ni supervizore ni sto smo balkanci sve je bilo ofrlje bezveze kao sto je i ofa firma zvao sam juce svoj sajt i pitao formena sta se desilo dole posto sam ovdje poslan kao na specijalnu musiju kao sto i je samo sto smo dosli na ACL misuju ali fazon sto nemogu raditi to sad jel su otpustili citav ACL-mission team hehehee.. pitao sam formena sta se desilo dole u c sajtu rekao je da su otpustili i dole pun vrag ljudi i amera i newhighera i crnaca i bijelaca tako da nije bila neka posebna lista za otkaze nego samo taj taj i taj i to je too u ostalom sretno svakom ko je jos u krugu nek se pazi i nek bere 12.ke ja veceras letim apacom za c.sajt i onda dubai bosna majka ode sebi odraditi kakve gandze i napusiti se dobro i naspavati se... toliko od mene poz za sve
sarajlija_man
08.06.2009., 17:20
Raja, ja sam jos dole, nista od otkaza barem za sada. Otkaze je dobilo i nase raje. Onih sto su ovdje po par godina, nih mi nije zao, nakupili su se za razliku od meni slicnih. Ova zadnja sedmica je bila puna neizvjesnosti i to neznaci da je kraj otkazima, sve nas ceka ista sudbina.
Predlazem da se ovaj forum preimenuje u:
NAPUSTAS IRAK PREKO KBR-a!
:flop:
Branko27
09.06.2009., 05:20
Necu reci nista sto zasigurno ne znam. Dosao sam u Irak kao mehanicar, poslije sam dobio posao senior mehanicara, sto je ustvari skoro isto, samo malo veca plata, za 250 na bazi. Prije sedam dana su me pozvali kod DOL-a, i tu su mi ponudili da se vratim na staro zvanje (samo mehanicar) i normalno na bazu s kojom sam dosao ovdje i ostajem u svom kampmu ili da idem kuci. Potpisao sam to. Tako se isto desilo i drugim ljudima koji su imali neku visu poziciju, nije bilo smanjenja plate po principu: to si bio i mozes ostati to ako hoces, ali za manje novca.
To je ono sto znam zasigurno. I to se desilo u C5, gdje sam ja. Ima mnogo jos prica koje kruze, ali nisam siguran je li to istina. Jos nije zavrseno. Jednako se desava prema svima, neki ne prihvataju ugovore pa idu kuci.
Odakle dolaze ta imena, ja mislim da menadzeri znaju za to vec dugo vremena, ali to samo mislim i da zalud ne pisem ono sto ne znam.
Marshall.
09.06.2009., 09:50
pozz raja ev ne josa san u c 7 idem dalje za btc i kuca sinoc sam trebao ici sa helikopterom za c1 ali nije bilo mijesta upoznao sam covjeka koji radi za flour on je menedzer neki laf nem pojma pitao sam ga dali prima flour fn.s potvrdio mi je da pirma da se samo treba aplicirati i na njihovoj web stranici ima par brojeva koji se trebaju pozvati... danas citam na www.bliski-istok.ba na forumu da bi trebao flour doci u tuzlu po radnike sad koliko je to istina neznam ako ko ima iz tuzle ili sa tih krajeva nek sta napise dobro bi doslo... pozz.
pozz raja ev ne josa san u c 7 idem dalje za btc i kuca sinoc sam trebao ici sa helikopterom za c1 ali nije bilo mijesta upoznao sam covjeka koji radi za flour on je menedzer neki laf nem pojma pitao sam ga dali prima flour fn.s potvrdio mi je da pirma da se samo treba aplicirati i na njihovoj web stranici ima par brojeva koji se trebaju pozvati... danas citam na www.bliski-istok.ba na forumu da bi trebao flour doci u tuzlu po radnike sad koliko je to istina neznam ako ko ima iz tuzle ili sa tih krajeva nek sta napise dobro bi doslo... pozz.
U TZ regiji se o Fluor-u prica kao o KBR-u 2003-2007. Kao sto sam cuo kod njih je sve spremno, samo sto jos nije dosla zvanicna potvrda (od vojske) u vezi sa projektom u Afganistanu. Navodno nebi trebalo jos dugo. Razgovori i procesing ce se obavljati u TZ.
Vec duze vremena imaju i predstavnika u TZ. Kontakt osoba u BiH ti je damir.subic@fluor.com
Marshall.
11.06.2009., 07:45
hvala puno t-man
RRealan
22.06.2009., 08:42
hvala puno t-man
Desava li se sto kakvo je ovo zatisje,
FIOLINA
22.06.2009., 10:15
Da baš gledam i ja, nešto su se umirili zadnjih dana ...:eek:
A mi željni informacija.
Bit će da je stvarno u pitanju neki administrativni cirkus tamo...svašta se priča.
Javite ljudi kako ste.:(
Da baš gledam i ja, nešto su se umirili zadnjih dana ...:eek:
A mi željni informacija.
Bit će da je stvarno u pitanju neki administrativni cirkus tamo...svašta se priča.
Javite ljudi kako ste.:(
http://www.bliski-istok.ba/index.php/aktuelno/3016.html
situacija je ..............
Macak0018
28.06.2009., 14:36
alo drustvo dosta pres....., svi znamo kolko se moze ustedjeti ovdje, neki mogu i 5 000 $, a neki 2000$, daj dosta o tome, pisite nesta normalno.......jer to ce opet pokrenit lavinu o tome kolko ko ima placu, i zasto neki rade za manje a neki za vise.......
disi dajs pa ti jos ziv hehehe evo ja u Q-Westu mazem u konvoju sta se radi?
bili smo u Hjustonu zajedno
disi dajs pa ti jos ziv hehehe evo ja u Q-Westu mazem u konvoju sta se radi?
bili smo u Hjustonu zajedno
Osoba D ili se varam? Imas PM
tasmanian_de_vi
01.07.2009., 13:22
direktno iz tz:
jucer sam pricao sa njihovim regrutantom kaze dolaze u tz ali sve supusta naklapanja dok vojska ne odobri da se krene sa radom, tako da moze potrajati 15 dana moze 3 mjeseca.
ima li ko sta novo???
FIOLINA
03.07.2009., 11:11
A što ti je točno rekao taj njihov regrutant? I znaš li hoće li dolaziti samo u TZ ili će kao i KBR regrutirati i iz HR???
Poz ekipi koja je jos uvijek u iraku i afganistanu nakon velikog reza, sretno svima!
Jel ima koga da mi malo opise Bagram i situaciju tamo....?
A što ti je točno rekao taj njihov regrutant? I znaš li hoće li dolaziti samo u TZ ili će kao i KBR regrutirati i iz HR???
Koliko sam ja upoznat trebali bi osim u TZ ici u Zagreb i Skopje.
Koliko sam ja upoznat trebali bi osim u TZ ici u Zagreb i Skopje.
zdravo t-man:)
informacija ti je super,samo nas jos malo obraduj,jel ti ta informacija od Damira ili .....
hvala pozdrav iz Makedonije
copymrsSparky
08.07.2009., 15:27
EKIPA VRIJEME JE DA SE KRENE
POGLEDAJTE DYNACORPOV WEB, FLUOR WEB..........CITAJTE MRSPARKY BLOG...
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aHKwSETzUlW4
DynCorp, Fluor Win Afghan Support Work Worth Up to $7.5 Billion
Share | Email | Print | A A A
By Tony Capaccio
July 7 (Bloomberg) -- DynCorp International Inc. and Fluor Corp. have been picked over KBR Inc. for five-year contracts worth as much as $7.5 billion for each company, if all options are exercised, to support the U.S. troop build-up in Afghanistan, according to an Army official.
Falls Church, Virginia-based DynCorp International Inc. and Irving, Texas-based Fluor Corp. each won basic one-year contracts worth as much as $1.5 billion and four one-year options, Jim Loehrl, executive director of the Army Rock Island, Illinois, Contracting Center, said in a telephone interview.
Today’s awards are the sixth and seventh -- and largest -- since the program was revamped in April 2008 into a competition that now pits Houston, Texas-based KBR, the incumbent contractor that won the original logistics contract in 2001, against DynCorp and Flour for individual tasks. KBR hasn’t yet won a task order.
KBR “remains committed to providing the Army quality service,” KBR spokeswoman Heather Browne in an e-mail response to a request for comment. “We remain proud of the work we have performed and we are humbled to serve our troops.”
DynCorp will take over services KBR provided for tasks such as laundry, food services and maintenance for existing base camps in southern Afghanistan. It also will build new bases as needed to accommodate the increase to about 68,000 troops from about 57,000 today. Fluor will take over similar services in northern Afghanistan.
Asked why KBR didn’t win any of the new orders, Loehrl declined to provide specifics.
Past Performance
The selection process took into account the technical aspects of a proposal, past performance and cost, Loehrl said.
“The Army awarded contracts to the companies that provided the best value,” he said.
Houston-based KBR, then a unit of Halliburton, won the prior competitive logistics contract in December 2001 and has since become the largest contractor in Iraq. That contract is worth $31.7 billion this year, according to Army figures.
“KBR has a proven track record of serving the military in an austere and unpredictable environment,” Browne said in her e-mail. “Our commitment in this regard will continue.”
KBR has drawn continued criticism from Pentagon auditors for its bookkeeping practices and costs incurred with the contract even as it has been praised by troops and commanders for the services provided.
A congressionally mandated independent bipartisan panel on wartime contracting concluded in its first report last month that KBR wasted billions of dollars through inefficiencies, lax oversight and poor management of its contract.
“The services could have been delivered for billions of dollars less,” the commission said in a report released at a hearing of the House Oversight and Government Reform’s national security panel. “Substantial evidence supports the view” that KBR’s services “cost too much.”
Loerhl said KBR was entitled under the law to protest the awards.
For Related News and Information: For more on military contracts: {TNI DEF GOVORDER}
To contact the reporter on this story: Tony Capaccio at acapaccio@bloomberg.net
Last Updated: July 7, 2009 19:12 EDT
RRealan
08.07.2009., 18:33
zdravo t-man:)
informacija ti je super,samo nas jos malo obraduj,jel ti ta informacija od Damira ili .....
hvala pozdrav iz Makedonije
:( KBR Izgubio posao u Afganistanu,provereno,Kandahar uzeo Duna korp a Bagram Flour.Nazalost
master1
08.07.2009., 21:28
Evo....ovo je od danas...u vezi LOGCAP IV....
http://mssparky.com/
da ne postujem sve... mozete procitati...ovo je naslov...
KBR ALL HANDS: LOGCAP IV Announcement (Afghanistan)
KBR nije dobio nista u Afghanistan....samo DynCorp i Fluor...
valjda ce skoro da regrutuju na Balkan...:top::top::top:
Geforce2
10.07.2009., 16:01
zdravo .....jel mi neko moze reci dali jos traju prijave za irak ili afganistan ..cuo sam otvara se novi kamp ....pa ako neko moze da mi rekne dali jos traju prijave i gdje se mogu prijaviti?.. ja sam iz tuzle i veoma dobro poznajem engleski jezik....et ako neko zna ista o tome molim vas recite...
zdravo .....jel mi neko moze reci dali jos traju prijave za irak ili afganistan ..cuo sam otvara se novi kamp ....pa ako neko moze da mi rekne dali jos traju prijave i gdje se mogu prijaviti?.. ja sam iz tuzle i veoma dobro poznajem engleski jezik....et ako neko zna ista o tome molim vas recite...
Ako si iz Tuzle kako to da nisi cuo cime je opsednut ceo grad i kanton,svi zeljno prate i ocekuju taj dolazak Fluor-regrutera,a ti se raspitujes dal traju jos prijave???????? koje prijave? jel za KBR?:lol: daj se malo bolje raspituj po gradu pa nam ti javi sta je i kako je: :)
pozdrav :top:
Geforce2
13.07.2009., 14:35
Ako si iz Tuzle kako to da nisi cuo cime je opsednut ceo grad i kanton,svi zeljno prate i ocekuju taj dolazak Fluor-regrutera,a ti se raspitujes dal traju jos prijave???????? koje prijave? jel za KBR?:lol: daj se malo bolje raspituj po gradu pa nam ti javi sta je i kako je: :)
pozdrav :top:
neznam ti ja to....ja bih vilio da se prijavim za irak...i ovo mi je prvi put....cuo sam da u lukavac dolaze ti kako ti rece regruteri....sada neznam tacno kada..i ako mozes mi reci,jel se prijavljuje kod tih regrutera za irak ili afganistan? :P jer ja se prijavljujem sada po prvi put pa neznam jbga -.-
bribica2
15.07.2009., 16:18
pozdrav dali netko zna tel.brojeve osoba u Hrvatskoj koji vrse novacenje za kbr ili slicne firme ja sam inace bivsi profi vojnik i zelja mi je ici vani unaprijed hvala
afghanposao
15.07.2009., 17:04
Bez previse odugovlacenja i razglabanja za one koji zele posao, reagirat treba brzo, imat strpljenja sa papirima jer Dyn Corp je vrlo dobra kompanija bez obzira sto kazu.
Za one sa manje znanja ako se javljate na ovo imajte na umu da vrse kompletnu provijeru engleskog jezika, detaljan medical test je isto ukljucen, ponekad od prvog emaila do posla prode samo dva tjedna, znaci ako nisi spreman ne salji email.
Osobno poznajem gospodina Dale i zelim napomenut polupismenima da napisu kulturan Offer letter te spomenu da su post nasli na KBR forumu u Hrvatskoj, naravno zajedno sa vasim CV, provijerenom gramatikom od strane nekog tko zna a ne misli da zna engleski.
Positions for Logcap Southern Afghanistan
I have a requirement for a total of 1000 people for this, required disciplines are as follows
Carpenters
Electricians
Plumbers
Bricklayers
Heavy Equipment Operators
Construction Foremen
O&M Supervisors
We are looking at a time frame of end of July for submission of CVs and candidates to be selected and moved by end August
all who are qualified and available please submit your CV to ddare@g4manningsolutions.com and you will be proposed
to my client
Iz jos jednog izvora za one koji imaju uvijek neku sumnju ili misle da su pametni
I have just come off a conference call regarding the above. As you know we won the Southern region of Afghanistan and there are 29 current FOBs and another 46 yet to be established.
This is an Heads up as we are going to be firstly looking at Construction types for a lot of positions. There are currently no security vacancies as the company are going to move the security over from the PEF program that has just finished.
We will therefore be looking for the following types:
Carpenters
Electricians
Plumbers
Bricklayers
Heavy Equipment Operators
Construction Foremen
O&M Supervisors
Please start looking thru your databases for these types of personnel. I will get you the JDs and the salaries as soon as I receive them.
We are looking at a timeframe of end of July for submission of CVs and candidates to be selected and moved by end August. Only submit candidates that are able to move quickly.
Good Luck
DynCorp International Recruiting Manager
ne odgovaram na pitanja niti nemam nikakve veze ili znanja o ovom projektu, cilj posta je da nasi ljudi podignu glavu iz pjeska zarade malo novaca te budu zastupljeni u ovoj strani posla vise nego rumunji ili juzno afrikanci ( bjelci inace)
Sretno.
P.S. da radim za dyn corp na totalno drugom projektu i liniji posla a dosao sam preko gos. Dala, znaci moguce je samo ovisi koliko to zelite.
afghanposao
15.07.2009., 17:07
Za moderatora: ako smatrate da bi bilo pametnije i korektnije pokrenuti novu temu molim vas ucinite to, ja sam samo prikljucio na temu KBR jer linija posla je ista a mjesto je afghanistan.
Lp.
all who are qualified and available please submit your CV to ddare@g4manningsolutions.com and you will be proposed
to my client
Subcontractor, slaba nafaka. Isto nude kao i ITT, to znaju oni sto su isli na intervju (Kosovo), ali ko voli nek izvoli:cerek:. Dobra je para ako potpises direktno za Fluor ili Dcorp ali trenutno je to tesko izvodivo. Tranzicija samo sto nije pa ce se sve znati, za sada samo nagadjanja.
master1
16.07.2009., 23:03
Manning solutions je regruterska kompanija iz Engleske...one ne rade direkto u Afghanistan...samo regrutuju...mozda vredi pokusati...???
dario530
19.07.2009., 16:47
pozdrav ekipa iz Q_Westa vruce kao u paklu nas za sad niko ne dira kazu da ttm ostaje za sad pri KBR kad vidimo vjerovat cemo I dobili smo jos 5 novih vozaca direkt iz hjustona
Anibius_LuxiLius
20.07.2009., 15:51
Pozz Forumasima. :)
Evo malo da i ja nesto nacvrljam kod vas :)
U vezi predivnog bliskog istoka .
Ja sam zavrsio cijeli proces sto se tice posla za Recon International,i vec 4 mjeseca mozda malo vise ja i jos 200 ljudi cekamo na moguci let.
Sve je bilo krenulo jako dobro i odjednom STOP.
Mozda neko od vas ima bolje info zasto se to dogodilo da li cekaju odobrenje od vojske za gradnju neki ljudi sa kojima se cujem,koji su tamo kazu da samo istovaraju Cement :)
Mozda se pripremaju.
Ali STOP je vec 6 mjeseci.
Inace to je firma koja je dolazila u Lukavac i koja ce dolaziti u Lukavac.
Plate su poprilicno dobre npr:Stolar 2500$ samo fizikaner ima manju platu ostalo je sve preko 2500$ mjesecno.
Sto je po meni poprilicno dobra svota novca u poredjenju sa novim platama kod KBR.
Ako neko ima neke info u vezi pomenutog STOP neka napise.
Pozz svima .
ortoped
20.07.2009., 20:28
Ovako raja ja sam u jalalabadu (Afganistan) radim vec 7 mjeseci ali sam prije toga bio u Q-West-u Irak.danas sam cuo da bi oko pocetka septembra trebali da dodzu iz floura i interviju obave sa svakim posebno i ponude uslove pa ko prihvati ostaje ko ne prihvati zna se kuca bosna ili vec odakle je.velika panika je medzu svima ali i ameri su se skenjali i prpa im je da nece ostat bez posla.uglavnom drustvo znajte da je mozda sjelo uskoro pri kraju.sad ko zna kod njih je sve zamotano i nista se nezna do zadnjeg dana.ko zna sta vise nek pise .od mene toliko za sad.
Anibius_LuxiLius
20.07.2009., 23:31
Ovako raja ja sam u jalalabadu (Afganistan) radim vec 7 mjeseci ali sam prije toga bio u Q-West-u Irak.danas sam cuo da bi oko pocetka septembra trebali da dodzu iz floura i interviju obave sa svakim posebno i ponude uslove pa ko prihvati ostaje ko ne prihvati zna se kuca bosna ili vec odakle je.velika panika je medzu svima ali i ameri su se skenjali i prpa im je da nece ostat bez posla.uglavnom drustvo znajte da je mozda sjelo uskoro pri kraju.sad ko zna kod njih je sve zamotano i nista se nezna do zadnjeg dana.ko zna sta vise nek pise .od mene toliko za sad.
Za koju Firmu radis druze :)
Za koju Firmu radis druze :)
Ortoped radi KBR
Ortoped- a je si li cuo kakva ce biti ponuda,uslova valjda je i oko toga procurila neka informacija onako nezvanicna :ne zna:
pozdreav :top:
Pozdrav cijeloj ekipi. Nije me dugo bilo i svasta se dogodilo u medjuvremenu.
Dario, pustinja, burek i ostali koji se znamo iz "davne" 2008, nadam se da ste svi ok i da je mozda i placica narasla za koji dolar kad vec on pada :-)
Vidim svi pricate o promjenama koje se desavaju u Afganistanu i Iraku. Kaj je - tu je, nema mrdanja, ako ste prezivjeli prvu sjecu glava - cekamo drugu pa da vidimo kak i kam dalje. Ja se za sad nebrem previse pozaliti. Posla ima prek glave, sve manje ljudi a vrucina stisla. No ne zalimo se - dok nas placaju toliko koliko nas placaju i dok imamo kredite i nasu vladu koja pod milim bogom nema blage veze kaj dela - ja ostajem tu i ne micem se.
Ako imate prilike uloviti posel za bilo koju od firmi koje su na ovim podrucjima - ganjajte ih jer je to prilika koja se pruza jednom u zivotu a kad vidite svoju prvu placicu na racunu, tek onda da vidis veselja. Kad se sjetim koliko sam radil i za koju lovu ranije - sad je to smjesno. Sad u mjesec dana zaradim koliko u lijepoj nasoj za godinu dana. No proslo je vrijeme gdje se moglo djabalebariti a da je to KBR placal - sad treba raditi i to jako dobro raditi svih 12 sati i svaki dolar je okupan u znoju i prasini. Evo i ovaj financijski mjesec je gotov pa je placica u srijedu na racunu :-)
Pozdrav svima i ne odustajte - negdje u svjetu je uvijek rat i postoji potreba za ljudima.
ZiggyVG
27.07.2009., 12:43
Ono sto mogu reci vezano uz svoje iskustvo (evo sada ce biti godina dana)..
Placa nije nesto, istina da je 2-3 puta veca (20 000kn) nego u HR ali ako se racuna da se radi 12 a ne 8h, da se radi vikendima, da se radi tisucama kilometara od kuce, da nikoga nije briga kaj se sa vama dogadja, da su oko vas ljudi puni problema od kuce i da su 80% vremena nervozni..onda ispada da kod kuce imam vecu satnicu nego ovdje, ovdje samo pisem 12 a kod kuce 8. Ovdje radim vikendima a kod kuce pecem rostilj sa drustvom. Ovdje zrtvujem zivot jer ne znam kada ce neko totalno poludit i razje* sve. Sve je super kada se nista ne dogadja, al ljudi potpuno otupe, opere im se mozak sa tom nekom lovom i zaborave da su im obitelji ostale bez jednog clana i kako je njima.
Gledam ljude oko sebe, to nisu roboti, to je samo kost i koza, i trbuscina od lose hrane i sode. Mozak opran, nema se osjecaja, nema se srece, nema se nista. Samo se sjedi na stepenicama, cigara u ustima i pogled u T wall.
Pitam ljude pa sta rade ovdje, nemaju pojma. Kupili auto, imaju ih 5-6 u garazi. Kupili kucu, nikad u njoj nisu bili, pokazuju slike. Imaju djecu, prohodala, progovorila, oni nisu bili tamo.
O zenama necu niti pricat jer se podrazumijeva da one imaju nekoga a i da muski u Dubaiu trose na kurve.
Ono sto je mene najvise iznenadilo je to famozno osiguranje koje vrijedi samo ako poginete u bunkeru. Znaci ako vam se nesto dogodi na poslu, dalje od bunkera, samo ste si krivi.
Vecinu vremena vam je netko za vratom i gleda da li imate sve po papiru..da li je kapa ravno, da li u autu imate neki papir, da li hodate cudno i ne znam kakve gluposti sve nece izmislit.
Da ne spominjem ogromnu papirologiju koja nema NIKAKVOG smisla osim da vam zagorcaju vrijeme koje provodite ovdje.
E da, najnovija glupost, ako secete negdje morate imat cep od boce sa sobom kao dokaz da ste pili vodu...u suprotnom mozete biti kaznjeni.
Gledajuci ljude oko sebe, svi bjeze na sve strane. Od premjestaja do trazenja druge pozicije (jer su shvatili kako nista nema smisla pa ce godinu po godinu nekako izdrzat). Demobi su svakodnevnica i ljudi sve vise lude.
Neizvjesnost hoce li dobiti ugovore od drugih kompanije i sta ce sami sa sobom je sve veca i veca..tu govorim o amerima najvise..lupanja po glavi zbog velikih dugova oko kuce, auta, broda, razvodi, vec spomenuta nepotrebna papirologija, placeni lazni certifikati kako bi dobili bolju poziciju..sve je to svakodnevnica..
Nije bas lijepo kako neki govore, ovdje ne tece med i mlijeko.
Ne znam o kakvom se to teskom radu govori i dobrom placanju za teski rad.
Kao prvo, ovdje se ne radi tesko. Neki departmenti imaju toliko ljudi i ti se ljudi osjecaju toliko beskorisno da ih je sram rec da dobivaju placu.
Neki departmenti imaju toliko nesposobnih ljudi da mi se cini da svi ti preveliki troskovi KBRa dolaze od njih, tj od nesposobnih ljudi koji tu rade a i od sefova koji su ih pozvali preko veze jel.
Ako nekim slucajem tesko radite (radite svoje i tudje poslove jer ste novi pa jos ne kuzite 'igru'), nitko vas nece pohvalit..ili...najcesci slucaj...prigovorit ce vam zasto nesto niste napravili kako spada i da li ste popunili svu potrebnu dokumentaciju za to. Uvijek postoji dezurna bud*la kojoj mozete ugurat posao.
Evo kod mene je toliko dosadno, mozes muhe brojat.
Ako posaljem mail za zahtjev za nekom robom, mogu na istu tu zaboravit.
Postupci za dobivanje su namjerno zacinjeni gluposcu tako da do dobivanja, primjer, neke antene ili monitora trebas cekat mjesecima.
Naravno u tih nekoliko mjeseci postupak ce se potpuno promijenit 3-4 puta pa tvoj zahtjev vise ne vrijedi i trebas opet poslat.
Razumijem ljude koji imaju jako malu placu kod kuce, cujem po $200 maksimalac u Makedoniji i BiH. Tim ljudima stvarno zelim srecu.
I iako im daju bazu po $500 (laundry) to na kraju ispada ko da su dobili 6-7 placa kod kuce.
Ali ljudi, pa nemojte jurit i zurit ako niste sigurni da to mora tako biti, da nema drugog izlaza.
Vremena vise nisu ista, vise nema velikih placa, vise nema sigurne pozicije.
Sada je jos gore od silnih povlacenja vojske a da ne govorim za Afg koji je 5x gori sada nego ikada prije.
Ovo pisem jer uskoro idem na R&R i ne vracam se. Dosao, vidio i ostvario cilj.
Uspijeli su, muka mi je od svih tih ljudi i njihovih pogleda na zivot.
A jos mi je veca muka od svih tih seljaka koji su tu dosli bez kovanice u dzepu, nisu ni znali sta su Nike-ice a sada tu pametuju jer imaju staru bazu i crkavaju na ovim podrucjima vise od 5-6 godina. Kao da su pobrali svu pamet svijeta a jedva govore engleski.
Svima zelim sve najbolje ako ste se odlucili na odlazak a onima koji se vracaju kuci cestitam na pametnoj odluci i zelim im brzu i ucinkovitu prilagodbu.
Znam da je kuci sranje...al DOM JE DOM.
E da, sto se tice novih komapanija, placa koje nude i uvijete rada.
Nitko nema pojma o tome, nemam jos nikakvu informaciju da je netko dobio sluzbeni ugovor sa objasnjenjima. Sve je na rekla-kazala.
Mogu samo reci da nikako ne moze biti bolje nego u KBRu, kako to vec ide, koliko para - toliko muzike.
A sve ove kompanije su srezale proracune i na temelju toga su dobile ugovore.
Zivi i zdravi bili..
Anibius_LuxiLius
27.07.2009., 18:56
Neka "ZiggyVG" idemo i mi da zaradimo po 5 auta i kuce pa neka poludimo.
LoL.
A ti idi Doma i radi za 250 evra mjesecno i od toga ces da poludis samo sto ce mo mi imati 5 auta a ti ?
Glupo je pisati i ljudima ubijati nadu da dodju do neke love.
Bolje je nista ne pisati nego gluposti lupati.
A najvise mrzim kada se javi neki BISER koji radi na bliskom istoku i drma lovu (dobru lovu) a pored toga zali se.
I prica svakakve nebuloze i sl,,,ZiggyVG nisi ti jedini sa takvom pricom mnogo je njih jako mnogo samo sto i oni kao ti ne prestaju raditi za KBR i sl firme.
Sve one koje zanima od septembra Recon pocinje uveliko sa radovima i oni koji su obavili sve i cekaju na let ubrzo ce da idu.
Takodje ce jos mnogo radnika dobiti posao.
Pa za nekih mjesec dana pripremite se pa dodjite u Lukavac.
Eto toliko .
Tebi ZiggyVG veliki pozz.
Dodji u bih da probas nase mlijeko lol.
To jest ako ga sa platom 500 km mjesecno mognes kupiti .
hahahaha
Smijesno.
runolistSA
27.07.2009., 19:06
anibius, hoces li nam napisati kako da saznamo kad ce i gdje tacno u lukavcu biti taj recon?
Anibius_LuxiLius
27.07.2009., 20:36
Hocu napisacu.
Ja sam prije 4 mjeseca sve zavrsio .
Nesto su stali od 400 radnika 180 otislo a mi ostali da cekamo.
Danas sam isao da vidim ima li nesto novo i od ljudi koji su tamo na jako visokim polozajima sam saznao da od septembra sve krece kako treba.
Takodje su mi rekli da je Recon potpisao jako puno ugovora i da ce jako puno ljudi potrazivati.
Lokacije u Lukavcu gdje su do sada bili su : Dom Kulture,Motel,Robna Kuca VF. I zadnji put gdje su i sada samo sto nista se ne radi trenutno : Objekat (kuca) iza osnovne skole u Lukavcu.
Eto toliko od mene kada saznam nesto novo a saznacu jer cekam 4 mjeseca na taj odlazak, pisacu ovde.
Pozz svima.
Geforce2
27.07.2009., 22:43
eh care ja sam iz zivinica ....prije mjesec dana sam poslao mail...evo i ja cekam da dobijem neki odgovor i cekam da dodju u lukavac ...pa bilo bi dobro kada bih nam javio kad stignu u lukavac .....da odem da vidim imal kakve sanse .. i de mozes me dodati na mail bhf_@hotmail.com da popricam sa tobom malo detaljnije ako nije problem... samo tu iza bhf stavi donju crticu^^
Anibius_LuxiLius
28.07.2009., 01:36
Ne brinite se Raja ja cu saznati tacan datum kada dolaze u Lukavac.
Oni su trenutno tamo ako se moze tako reci jedna osoba koja radi na regrutaciji je tamo.
Samo sto nista ne radi... Jer trenutno nema potrebe za radnicima.
Kada stigne Amer sa ostalom Rajom i pocne da prima radnike, jer vlasnik firme licno vodi intervju sa potencijalnim kandidatima.
Stela i veze rade svugdje pa i kod Recon samo sto sam licno bio svjedok dok sam cekao svojih 30 min natezanja sa Vlasnikom 9 bisera sa vezicama je na kulturan nacin odbio.
Posao dobija osoba na ciji se CV on potpise.
Tako da i osobe koje dodju sa vezicama su mozda uz pomoc te vezice dosle do stolice za intervju ali 100% ne do posla, i potpisivanja ugovora.
Mnogo se raje nada Recon.u i tome da dobije posao.
Bice to sve ok samo treba cekati nista vise.
Ja cekam 4 mjeseca,jako gadna 4 mjeseca ali sta je tu je :)
Doci ce i 1 septembar...
Geforce2 cinjenica je da u toku jednog dana u Lukavcu aplicira recimo 300 ljudi .
Sta mislis koliko ih salje taj mail na koji niko ne dobije odg.
Ja cu ovde napisati kada stignu,a Lukavac ti nije daleko jer sam i ja Iz Zivinica.
Pozz.
LoL.
A ti idi Doma i radi za 250 evra mjesecno i od toga ces da poludis samo sto ce mo mi imati 5 auta a ti ?
A najvise mrzim kada se javi neki BISER koji radi na bliskom istoku i drma lovu (dobru lovu) a pored toga zali se.
I prica svakakve nebuloze i sl,,,ZiggyVG nisi ti jedini sa takvom pricom mnogo je njih jako mnogo samo sto i oni kao ti ne prestaju raditi za KBR i sl firme.
Sve one koje zanima od septembra Recon pocinje uveliko sa radovima i oni koji su obavili sve i cekaju na let ubrzo ce da idu.
Eto toliko .
hahahaha
Smijesno.
Bravo Anibus
Geforce2
28.07.2009., 03:13
Oni su trenutno tamo ako se moze tako reci jedna osoba koja radi na regrutaciji je tamo.
Kada stigne Amer sa ostalom Rajom i pocne da prima radnike, jer vlasnik firme licno vodi intervju sa potencijalnim kandidatima.
Stela i veze rade svugdje pa i kod Recon samo sto sam licno bio svjedok dok sam cekao svojih 30 min natezanja sa Vlasnikom 9 bisera sa vezicama je na kulturan nacin odbio.
Tako da i osobe koje dodju sa vezicama su mozda uz pomoc te vezice dosle do stolice za intervju ali 100% ne do posla, i potpisivanja ugovora.
Doci ce i 1 septembar...
Geforce2 cinjenica je da u toku jednog dana u Lukavcu aplicira recimo 300 ljudi .
Ja cu ovde napisati kada stignu,a Lukavac ti nije daleko jer sam i ja Iz Zivinica.
Pozz.
ok care ...samo javi nama ovdje kad oni budu u lukavcu.. pa cu ja skociti do lukavca :)
ZiggyVG
28.07.2009., 08:29
LoL.
Eto toliko .
hahahaha
Smijesno.
Anibus,
vidim da si se prepoznao u onome:
'A jos mi je veca muka od svih tih seljaka koji su tu dosli bez kovanice u dzepu, nisu ni znali sta su Nike-ice a sada tu pametuju jer imaju staru bazu i crkavaju na ovim podrucjima vise od 5-6 godina. Kao da su pobrali svu pamet svijeta a jedva govore engleski.'
Pri tome nisam mislio na ljude koji su otisli 'trbuhom za kruhom' vec ljude koji su tu i nakon sto su se nakupili para 'pametuju' di god stignu i nasladjuju se kao da su zaboravili od kuda su dosli i di im je dom.
Kao sto rekoh u proslom postu:
'Razumijem ljude koji imaju jako malu placu kod kuce, cujem po $200 maksimalac u Makedoniji i BiH. Tim ljudima stvarno zelim srecu.
I iako im daju bazu po $500 (laundry) to na kraju ispada ko da su dobili 6-7 placa kod kuce.'
Tako da ljudi, sretno vam bilo, zivi i zdravi bili.
A ti Anibus, sa svojim postom se iskazujes kao pravi seljo, sto najvjerojatnije i jesi jer ne znas ni kulturno odgovorit na post.
To sa autima i kucom, najvjerojatnije ces i ti otvorit jedan u nizu ducana i kupit veci auto jer znas da ti susjed radi u KBRu a ti ga gledas sa prozora i najvjerojatnije bi i ti htio jos bolji od toga da ljudi vide kako si i ti bio vani i kupio. I ispijat kavice po cijeli dan i kupovat tenisice u Dubaiu tako da se zna da si bio u Dubaiu.
Ma seljo je uvijek seljo, gdje god bio i u kakvoj god ambalazi bio zapakiran.
SMIJESNO.
Ljudi, na post se moze pristojno odgovorit i bez uvrede.
Sve najbolje.
Doci ce i 1 septembar...
Pozz.
Ovo nema veze sa pravim stanjem. Prvo u Recon-u razgovore neobavlja vlasnik. On je u Dubaiju i u skorije vrijeme nije bio u BIH i ima on precih stvari od razgovora sa kandidatima. A, ako si mislio na Denisa on je samo HR manager, ali ni on to vise neradi. Drugo, Recon nije nista dobio u Afganistanu, nego se nadaju da ce dobiti koji poslic od DynCorp-a ili Fluor-a koji su dobili ugovore. Cak sta vise vracaju ljude kuci. Svi koji idu na odmor dobijaju "one way ticket". I jos nesto. Te cifre od 300 aplikacija dnevno. Neznam odakle ih vadite. Malo je reci da je smijesno:):)
Ono sto mogu reci vezano uz svoje iskustvo (evo sada ce biti godina dana)..
Placa nije nesto, istina da je 2-3 puta veca (20 000kn) nego u HR ali ako se racuna da se radi 12 a ne 8h, da se radi vikendima, da se radi tisucama kilometara od kuce, da nikoga nije briga kaj se sa vama dogadja, da su oko vas ljudi puni problema od kuce i da su 80% vremena nervozni..onda ispada da kod kuce imam vecu satnicu nego ovdje, ovdje samo pisem 12 a kod kuce 8. Ovdje radim vikendima a kod kuce pecem rostilj sa drustvom. Ovdje zrtvujem zivot jer ne znam kada ce neko totalno poludit i razje* sve. Sve je super kada se nista ne dogadja, al ljudi potpuno otupe, opere im se mozak sa tom nekom lovom i zaborave da su im obitelji ostale bez jednog clana i kako je njima.
Gledam ljude oko sebe, to nisu roboti, to je samo kost i koza, i trbuscina od lose hrane i sode. Mozak opran, nema se osjecaja, nema se srece, nema se nista. Samo se sjedi na stepenicama, cigara u ustima i pogled u T wall.
Pitam ljude pa sta rade ovdje, nemaju pojma. Kupili auto, imaju ih 5-6 u garazi. Kupili kucu, nikad u njoj nisu bili, pokazuju slike. Imaju djecu, prohodala, progovorila, oni nisu bili tamo.
O zenama necu niti pricat jer se podrazumijeva da one imaju nekoga a i da muski u Dubaiu trose na kurve.
Ono sto je mene najvise iznenadilo je to famozno osiguranje koje vrijedi samo ako poginete u bunkeru. Znaci ako vam se nesto dogodi na poslu, dalje od bunkera, samo ste si krivi.
Vecinu vremena vam je netko za vratom i gleda da li imate sve po papiru..da li je kapa ravno, da li u autu imate neki papir, da li hodate cudno i ne znam kakve gluposti sve nece izmislit.
Da ne spominjem ogromnu papirologiju koja nema NIKAKVOG smisla osim da vam zagorcaju vrijeme koje provodite ovdje.
E da, najnovija glupost, ako secete negdje morate imat cep od boce sa sobom kao dokaz da ste pili vodu...u suprotnom mozete biti kaznjeni.
Gledajuci ljude oko sebe, svi bjeze na sve strane. Od premjestaja do trazenja druge pozicije (jer su shvatili kako nista nema smisla pa ce godinu po godinu nekako izdrzat). Demobi su svakodnevnica i ljudi sve vise lude.
Neizvjesnost hoce li dobiti ugovore od drugih kompanije i sta ce sami sa sobom je sve veca i veca..tu govorim o amerima najvise..lupanja po glavi zbog velikih dugova oko kuce, auta, broda, razvodi, vec spomenuta nepotrebna papirologija, placeni lazni certifikati kako bi dobili bolju poziciju..sve je to svakodnevnica..
Nije bas lijepo kako neki govore, ovdje ne tece med i mlijeko.
Ne znam o kakvom se to teskom radu govori i dobrom placanju za teski rad.
Kao prvo, ovdje se ne radi tesko. Neki departmenti imaju toliko ljudi i ti se ljudi osjecaju toliko beskorisno da ih je sram rec da dobivaju placu.
Neki departmenti imaju toliko nesposobnih ljudi da mi se cini da svi ti preveliki troskovi KBRa dolaze od njih, tj od nesposobnih ljudi koji tu rade a i od sefova koji su ih pozvali preko veze jel.
Ako nekim slucajem tesko radite (radite svoje i tudje poslove jer ste novi pa jos ne kuzite 'igru'), nitko vas nece pohvalit..ili...najcesci slucaj...prigovorit ce vam zasto nesto niste napravili kako spada i da li ste popunili svu potrebnu dokumentaciju za to. Uvijek postoji dezurna bud*la kojoj mozete ugurat posao.
Evo kod mene je toliko dosadno, mozes muhe brojat.
Ako posaljem mail za zahtjev za nekom robom, mogu na istu tu zaboravit.
Postupci za dobivanje su namjerno zacinjeni gluposcu tako da do dobivanja, primjer, neke antene ili monitora trebas cekat mjesecima.
Naravno u tih nekoliko mjeseci postupak ce se potpuno promijenit 3-4 puta pa tvoj zahtjev vise ne vrijedi i trebas opet poslat.
Razumijem ljude koji imaju jako malu placu kod kuce, cujem po $200 maksimalac u Makedoniji i BiH. Tim ljudima stvarno zelim srecu.
I iako im daju bazu po $500 (laundry) to na kraju ispada ko da su dobili 6-7 placa kod kuce.
Ali ljudi, pa nemojte jurit i zurit ako niste sigurni da to mora tako biti, da nema drugog izlaza.
Vremena vise nisu ista, vise nema velikih placa, vise nema sigurne pozicije.
Sada je jos gore od silnih povlacenja vojske a da ne govorim za Afg koji je 5x gori sada nego ikada prije.
Ovo pisem jer uskoro idem na R&R i ne vracam se. Dosao, vidio i ostvario cilj.
Uspijeli su, muka mi je od svih tih ljudi i njihovih pogleda na zivot.
A jos mi je veca muka od svih tih seljaka koji su tu dosli bez kovanice u dzepu, nisu ni znali sta su Nike-ice a sada tu pametuju jer imaju staru bazu i crkavaju na ovim podrucjima vise od 5-6 godina. Kao da su pobrali svu pamet svijeta a jedva govore engleski.
Svima zelim sve najbolje ako ste se odlucili na odlazak a onima koji se vracaju kuci cestitam na pametnoj odluci i zelim im brzu i ucinkovitu prilagodbu.
Znam da je kuci sranje...al DOM JE DOM.
E da, sto se tice novih komapanija, placa koje nude i uvijete rada.
Nitko nema pojma o tome, nemam jos nikakvu informaciju da je netko dobio sluzbeni ugovor sa objasnjenjima. Sve je na rekla-kazala.
Mogu samo reci da nikako ne moze biti bolje nego u KBRu, kako to vec ide, koliko para - toliko muzike.
A sve ove kompanije su srezale proracune i na temelju toga su dobile ugovore.
Zivi i zdravi bili..
Slazem se s tobom u svemu osim u zadnjem. Kada je rijec o platama. Nisu oni dobili ugovor zato sto su bili najjeftiniji. Taj sistem je promijenjen i sad je "Best Value" tj. kako da vojska dobije najbolju uslugu za novac poreskih obveznika. I napravljeno je tako da bi KBR izgubio iako je bio najjeftiniji. a za plate ce se jos cuti i mislim da ce biti iznenadjenja. Pozitivnih naravno
ZiggyVG
28.07.2009., 11:11
Slazem se s tobom u svemu osim u zadnjem. Kada je rijec o platama. Nisu oni dobili ugovor zato sto su bili najjeftiniji. Taj sistem je promijenjen i sad je "Best Value" tj. kako da vojska dobije najbolju uslugu za novac poreskih obveznika. I napravljeno je tako da bi KBR izgubio iako je bio najjeftiniji. a za plate ce se jos cuti i mislim da ce biti iznenadjenja. Pozitivnih naravno
Nadam se da sam u krivu, drzim palceve :top: da place budu vece nego stare KBRove.
Nikada se ne zna, kakva je situacija u nasim zemljama, mozda se i ja jednoga dana vratim na ova podrucja iako si to nikako ne bi zelio. Vidjet cemo kako ce se sva ova tranzicija odvijati i kakve ce uvijete ponuditi nove kompanije.
Ljudi, drzite se i sretno! :top:
P.S. Jucer sam ulovio Camel Spider-a dok sam pio kavu (slika prilozena). Isto tako imam slike skorpiona a i vidjeli smo kako macka bjezi od gustera koji ju ganja jel, igraju se kao :)
Anibius_LuxiLius
28.07.2009., 13:58
Ovo nema veze sa pravim stanjem. Prvo u Recon-u razgovore neobavlja vlasnik. On je u Dubaiju i u skorije vrijeme nije bio u BIH i ima on precih stvari od razgovora sa kandidatima. A, ako si mislio na Denisa on je samo HR manager, ali ni on to vise neradi. Drugo, Recon nije nista dobio u Afganistanu, nego se nadaju da ce dobiti koji poslic od DynCorp-a ili Fluor-a koji su dobili ugovore. Cak sta vise vracaju ljude kuci. Svi koji idu na odmor dobijaju "one way ticket". I jos nesto. Te cifre od 300 aplikacija dnevno. Neznam odakle ih vadite. Malo je reci da je smijesno:):)
Ti druze napamet pricas, ja znam ko je samnom vodio razgovor prije 4 mjeseca .
Denisa uopste nije ni bilo ako te zanima.
Ni Denisa ni slicnih koji su svoju raju vukli sa sobom.
Nije ih bilo iz Razloga: Necu da imenujem ljude koji su prvih dana sredili posao za 200 ljudi koji su iz Lukavca te poslali ih sljedeceg dana avionom.
Desilo se sljedece da je manja grupa od tih 200 vec u Avionu napravila sranje.
Pa su iz Frankfurta vraceni u Bih. Itd. Itd.
A sto se tice Aplikacija .
Lukavac bude blokiran kada stignu regruteri,kazem pricas napamet.
Svi oni koji su bili u Lukavcu i koji su sve prosli znaju da sam upravu.
Uzivajte vi meni.
A ZiggyVG tebi sve sto imam reci jeste da ne ubijas ljudima moral i nadu za tim poslovima ako ti se druze ne svidja ajde kuci pa uzivaj.
DohaKonstruktor
28.07.2009., 14:15
Imas pp Anibius
Nije ih bilo iz Razloga: Necu da imenujem ljude koji su prvih dana sredili posao za 200 ljudi koji su iz Lukavca te poslali ih sljedeceg dana avionom.
Uzivajte vi meni.
A ZiggyVG tebi sve sto imam reci jeste da ne ubijas ljudima moral i nadu za tim poslovima ako ti se druze ne svidja ajde kuci pa uzivaj.
Potpisujem Ziggya i Tman-a,i pozdravljam sve........
Svi znamo kako je ovdje, neki da a neki jos uvijek ne, jel kad potpisu toolboxtopic ujutro idu nazad u sobe, a da ne zaboravimo dfac prije toga......
To su tzv. nasi ljudi hmmm, koji su ovdje vise od 3 god.
Sto se tice placa ne zelim ni nacimat tu temu jer sam nekidan raspravljao sa expatima tj. amerima u svom departmentu, radi se o tome da se moj kamp zatvara i treba raditi, a samo sam ja ostao kao FN, i rekao sam sefu da ja necu raditi ni vise ni manje od njih koji su spavali dok smo mi FN obavljali posao, cast iznimci jednom ameru L9 - koji je radio s nama, ostali su zabusanti, kradljivci ..da ne nabrajam dalje, jedan prima 6000 $ mjesecno i kopa po smecu trazi elektroniku i laptope od vojske, salje kuci i prodaje........sramota.....
Situacija je takva da ja sad samo obilazim i provjeravam SCW dok ameri rade tezak fizicki posao, jer nemamo dosta ljudi, ja sad sjedim za laptopom i surfam jer ne idem na rucak a oni mogu blejat u mene koliko oce jer laptop je na mom imenu :):):):), dosta je bilo podcjenjivanja i izrugivanja pogotovo sto ja znam engleski pa me ne mogu smotat, a i inteligencija im je na razini ajme.....
Doslo je vrijeme da euro zamjeni dolar - tu sam im prodao prije 3 dana, panika - koliko su glupi......
Ja jos uvijek neznam kako oni opstaju u USA.......na njih 500 samo 5 vrijedi nesta.....
Ja cu ostati koliko budem mogao, ne zivim vise sam, imam sina, starog 4 mjeseca, ne vidim se ovdje,a li i ova crkavica u usporedbi sa placama koje ljudi primaju ovdje je zasad ok, daje koliko toliko sigurnu buducnost mojima kod kuce.......ziggy, jela i masha znaju kako sam prosao u houstonu, i drugi par ljudi....kuci imam posao koji je prije bio siguran al ne zelim raditi vikende i cijele dane i biti na roll callu 24 sata dnevno,,,,,cak i ako odem na skijanje ili na more.....lova nije bila losa, al privatni zivot nula......
Uzivajte vi meni.
Ja sam zato da vodimo konstruktivnu raspravu koja je podkrijepljena cinjenicama. Ja neznam odakle ti dobijas informacije, ali izvor ti nije tacan. Od prvog dana u Lukavcu na razgovorima je bio Dennis Allen (ne govorim o pojedinacnim zaposljavanjima u medjuvremenu) i on je bio taj koje je "blagoslovio" zaposljavanje tih 200 koje spominjes. A, kriterij za zaposljavanje? Pa u Reconu ga nikad nije ni bilo. Bitan je rezime i niko ga neprovjerava. Pekar ide ka mehanicar za klime, mesar za Generator mehanicar, itd. To je javna tajna. I s obzirom da kriterij nije postojao, naravno da je svako od njih gurao svog. Let o kojem ti govoris, a radi se o 25 Oktobru 2008, nije uopste isao preko Frankfurta nego charter let iz Mostara preko Katara za Afganistan. Na tom letu jeste bilo problema, jer su nasi pusili u avionu pa je kapetan htio da vrati avion nazad u Mostar, ali nakon pregovora (dok je avion bio na aerodromu u Kataru) je ipak odustao. Niko od te grupe ljudi nije vracen. I jos nesto. Nijedan od radnika Recona nije letio preko Frankfurta. Razlog: jeftinije je preko BG i SA. Sto se tice rezimea, jeste tacno da bude puno ljudi kad je zaposljavanje, ali ni blizu blokade o kojoj pricas. I umalo da zaboravim. Masovnije zaposljavanje je bilo samo 3 puta po max 7 dana. U medjuvremenu nema nikog u toj kuci i rezime mozes predati samo ako znas B..... a onda nema tih stotina rezimea o koja pricas.
Na kraju malo mi je bezveze da se s tobom raspravljam preko foruma, ali nisam mogao gledati kako ulijevas laznu nadu ljudima koji ocekuju korisnu informaciju. Svi koji su zainteresovani mogu doci u Lukavac i raspitati se za Recon i uslove kod ljudi koji su bili pa se vratili. Sve ce im bii jasno.
Anibius_LuxiLius
30.07.2009., 00:35
Ja sam zato da vodimo konstruktivnu raspravu koja je podkrijepljena cinjenicama. Ja neznam odakle ti dobijas informacije, ali izvor ti nije tacan. Od prvog dana u Lukavcu na razgovorima je bio Dennis Allen (ne govorim o pojedinacnim zaposljavanjima u medjuvremenu) i on je bio taj koje je "blagoslovio" zaposljavanje tih 200 koje spominjes. A, kriterij za zaposljavanje? Pa u Reconu ga nikad nije ni bilo. Bitan je rezime i niko ga neprovjerava. Pekar ide ka mehanicar za klime, mesar za Generator mehanicar, itd. To je javna tajna. I s obzirom da kriterij nije postojao, naravno da je svako od njih gurao svog. Let o kojem ti govoris, a radi se o 25 Oktobru 2008, nije uopste isao preko Frankfurta nego charter let iz Mostara preko Katara za Afganistan. Na tom letu jeste bilo problema, jer su nasi pusili u avionu pa je kapetan htio da vrati avion nazad u Mostar, ali nakon pregovora (dok je avion bio na aerodromu u Kataru) je ipak odustao. Niko od te grupe ljudi nije vracen. I jos nesto. Nijedan od radnika Recona nije letio preko Frankfurta. Razlog: jeftinije je preko BG i SA. Sto se tice rezimea, jeste tacno da bude puno ljudi kad je zaposljavanje, ali ni blizu blokade o kojoj pricas. I umalo da zaboravim. Masovnije zaposljavanje je bilo samo 3 puta po max 7 dana. U medjuvremenu nema nikog u toj kuci i rezime mozes predati samo ako znas B..... a onda nema tih stotina rezimea o koja pricas.
Na kraju malo mi je bezveze da se s tobom raspravljam preko foruma, ali nisam mogao gledati kako ulijevas laznu nadu ljudima koji ocekuju korisnu informaciju. Svi koji su zainteresovani mogu doci u Lukavac i raspitati se za Recon i uslove kod ljudi koji su bili pa se vratili. Sve ce im bii jasno.
T-man ti o cemu pricas su info od prije 8 mjeseci.
A ocigledno je da ne znas sta je bilo prije 4 mjeseca zadnji put kada se vrsila regrutacija.
Dvije Seke je tesko uganjati.
Ne znam sto ih ne imenujes .
Ona tvoja pod B.... (Brankica) je postala Nevidljiva.
Ali izaci ce ona na vidjelo kada bude prilika.
Zadnji put kada su vrsili regrutaciju nije bilo tvog Denisa,Damira,i svih onih koji su bili prvi i drugi put.
Seke su bile Glavne i pun Office uposlenika kojih nikada niko nije vidio do tada.
A na koznoj fotelji sa laptopom ispred sebe je bio Licno Amer Vlasnik.
Jako zanimljiv lik.
Ja zivim 10 min daleko od Lukavca i tamo sam jako cesto.
T-man odakle si ti pa pricas o dogadjajima koji su se dogodili prije 8 mjeseci ?
Ja ovde nista ne lazem niti kome dajem laznu nadu.
Zivi bili pa vidjeli kako ce biti.
Ps.1 let je isao preko Frankfurta a ostali su bili direktni.
Iz mostara.
To si pogodio.
Ljudi koji su bili i koji su dolazili na odmor imaju svoju verzije price.
Dobiju oni One Way Ticket.
Ali se i vracaju.
I dobro si Rekao Neka dodju u Lukavac i raspitaju se.
Ne znam samo od koga ce dobiti info ?
Ko zeli br mob. seka koje su radile na Regrutaciji neka pise na Pm.
Ja cu mu dati.
Samo ona koju T-man potpisuje kao "B...." je nedostupna ali druga se javi a tel.
Eh tu mozda dobiju neku info.
Ako budu raspolozene.
Ako ne onda ce da cuju sljedece "Nema jos nista i mi cekamo da nam jave"....
3x moram raditi edit.
Jao sta mi radis T-man. :)
25 pacijenata je vraceno dok su regruteri bili u VF.u
Dosli su jako veseli i sa psovkama se uputili regruterima.
Dobro nisu svi psovali neki su govorili nisam ja i sl.
To se dogodilo na pola metra od mene.
Druze jesi li ti svjestan koliko je ljudi predalo Cv za tih tvojih 14 dana masovnog zaposljavanja.
Jesi li svjestan.
Dodji pred tu kucu pa pogledaj stanje u sobama kroz prozor.
Nista ti vise necu reci.
Eto.
Ti znas najbolje.
Ja ostajem pri tome da cu ako dodjem do info kada dolaze u Lukavac javiti ovde ljudima.
A T-man tvoja je prica tipa "rekla kazala" idi i ti malo u Lukavac pa se info.
T-man ti o cemu pricas su info od prije 8 mjeseci.
A ocigledno je da ne znas sta je bilo prije 4 mjeseca zadnji put kada se vrsila regrutacija.
Dvije Seke je tesko uganjati.
Ne znam sto ih ne imenujes .
Ona tvoja pod B.... (Brankica) je postala Nevidljiva.
Ali izaci ce ona na vidjelo kada bude prilika.
Zadnji put kada su vrsili regrutaciju nije bilo tvog Denisa,Damira,i svih onih koji su bili prvi i drugi put.
Seke su bile Glavne i pun Office uposlenika kojih nikada niko nije vidio do tada.
A na koznoj fotelji sa laptopom ispred sebe je bio Licno Amer Vlasnik.
Jako zanimljiv lik.
Ja zivim 10 min daleko od Lukavca i tamo sam jako cesto.
T-man odakle si ti pa pricas o dogadjajima koji su se dogodili prije 8 mjeseci ?
Ja ovde nista ne lazem niti kome dajem laznu nadu.
Zivi bili pa vidjeli kako ce biti.
Ps.1 let je isao preko Frankfurta a ostali su bili direktni.
Iz mostara.
To si pogodio.
Ljudi koji su bili i koji su dolazili na odmor imaju svoju verzije price.
Dobiju oni One Way Ticket.
Ali se i vracaju.
I dobro si Rekao Neka dodju u Lukavac i raspitaju se.
Ne znam samo od koga ce dobiti info ?
Ko zeli br mob. seka koje su radile na Regrutaciji neka pise na Pm.
Ja cu mu dati.
Samo ona koju T-man potpisuje kao "B...." je nedostupna ali druga se javi a tel.
Eh tu mozda dobiju neku info.
Ako budu raspolozene.
Ako ne onda ce da cuju sljedece "Nema jos nista i mi cekamo da nam jave"....
3x moram raditi edit.
Jao sta mi radis T-man. :)
25 pacijenata je vraceno dok su regruteri bili u VF.u
Dosli su jako veseli i sa psovkama se uputili regruterima.
Dobro nisu svi psovali neki su govorili nisam ja i sl.
To se dogodilo na pola metra od mene.
Druze jesi li ti svjestan koliko je ljudi predalo Cv za tih tvojih 14 dana masovnog zaposljavanja.
Jesi li svjestan.
Dodji pred tu kucu pa pogledaj stanje u sobama kroz prozor.
Nista ti vise necu reci.
Eto.
Ti znas najbolje.
Ja ostajem pri tome da cu ako dodjem do info kada dolaze u Lukavac javiti ovde ljudima.
A T-man tvoja je prica tipa "rekla kazala" idi i ti malo u Lukavac pa se info.
Da se dalje ne raspravljamo jer nema smisla. Samo to "stanje u sobama" a mislis na kutije sa rezimeima je dobar znak da cete dobiti posao. Mislis da ce neko pogledati kroz te silne kutije kad im zatreba par ljudi.:bonk::bonk:
Znam ja drug dosta vise nego sto ti mislis i dosta bolji pristup informacijama, ali eto, nek` bude da si u pravu.
Anibius_LuxiLius
30.07.2009., 11:42
Da se dalje ne raspravljamo jer nema smisla. Samo to "stanje u sobama" a mislis na kutije sa rezimeima je dobar znak da cete dobiti posao. Mislis da ce neko pogledati kroz te silne kutije kad im zatreba par ljudi.:bonk::bonk:
Znam ja drug dosta vise nego sto ti mislis i dosta bolji pristup informacijama, ali eto, nek` bude da si u pravu.
Te Kutije sa Cv. Sam spomenuo samo zato da dokazem da sam upravu sto se tice masovnog apliciranja ljudi.
Kada sam rekao da ih je 300 na dan predavalo neko je rekao odakle vadis te brojeve.
Iz tog razloga sam sve to napisao.
pozdrav ekipa iz Q_Westa vruce kao u paklu nas za sad niko ne dira kazu da ttm ostaje za sad pri KBR kad vidimo vjerovat cemo I dobili smo jos 5 novih vozaca direkt iz hjustona
Ma kolega nije vruce, samo je malo zapizdio zvizdan!
Pozdrav svima, novim i starim Forumasima bivsim, treuntacnim i buducim djelatnicima kompanija cija su nam imena svima jako dobro poznata.
Citala sam nekoliko stranica unatrag postove pa sam odlucila dati svoj mali osvrt:
- prvo i osnovno svi smo se odlucili na ovaj korak zbog jednog jedinog razloga a to je novac! - kojeg ne mozemo zaraditi u nasim dragim drzavama
- s obzirom na situaciju na Brdovitom Balkanu (koja svi znamo nije nikome sjajna osim politicarima i kriminalcima) ja za sada ostajem ovdje gdje jesam, placa je ista kao i prije 11 mjeseci kada sam dosla, familiji nedostajem (iako se svakodnevno cujemo) no svi smo shvatili da je to za sada jedina opcija, kao sto rekoh lova nije velika ali se uspije nesto staviti na stranu!
- svi smo mi krenuli u nepoznato; dosli smo u dodijeljene nam baze i kako tko poceli se privikavati na nacin rada, i zivota; jer nemaju sve baze iste uvjete.
- da je velika razlika izmedu poimanja rada izmedu pripadnika Balkanskih naroda i drzavljana prve svjetske sile - to smo naucili vrlo brzo!
- svatko od nas je ovo zaposlenje dozivio na svoj nacin i zato me jako smeta kada ljude koji daju svoje videnje situacije kako je mi dozivljavamo, pocnu pljuvati.
Svatko ce dozivjeti sakupljanje papira, pa odlazak na processing drugacije, moj savjet: procitajte sve sto je do sada napisano na ovu temu i pokusajte si napraviti malu sliku u glavi o onome sto vas ceka. Svi ne mislimo isto i svatko od nas tko je prosao 2008 proces sakupljanja papira i cekanja na papire i odlazak za Houston pa sam processing tamo pa natrag prema starom kontinentu i onda se grupe rastaju, svatko odlazi u svoju bazu - je to dozivio na svoj nacin!!!!
Ako imate informaciju podijelite ju ali neka bude provjerena u sto vecem postotku.
Nemojte pljuvati po ljudima koji vam daju svoja videnja situacije na terenu.
Mi koji smo tu dolje uglavnom ne znamo nista , to su sve glasine rekla kazala bilo je reduciranja ljudstva ali je bilo i otkaza, slijedeci val sjece glava kazu zakazan je za 9. mjesec. Vidjet cemo kako cemo proci.
Ovo je samo mali apel na sve vas koji zelite dobiti posao za kompanije koje rade na bliskom istoku, obuzdajte zivce, provjerite informaciju koju ste dobili i postivajte ljude oko sebe.
U ovoj prasini je svaka pomoc jako cijenjena zato smirite zivce jer ne znate mozda vam bas taj netko koga ste ovdje popljuvali bude bio taj koga cete morati pitati kako se koji posao obavlja....
Ostajte mi zdravi i nadasve strpljivi - zivci su ovdje na velikoj kusnji!
Pozz iz a1
Danas sam dobio info da Fluor dolazi u TZ 20-og Aug.:top:
Anibius_LuxiLius
31.07.2009., 16:41
Danas sam dobio info da Fluor dolazi u TZ 20-og Aug.:top:
Ovo je 99% tacna informacija i ako osoba koju sam zvao danas nije zeljela da precizira Datum ali je rekla da drugom polovinom Aug. bi mogli stici u Tz.
Bice gusto...
Sretno svima
Pa idemo i mi raja loviti sansu za promjenu zivota kao KBR.ovci koji su otisli medju prvim.
RRealan
01.08.2009., 08:57
Ovo je 99% tacna informacija i ako osoba koju sam zvao danas nije zeljela da precizira Datum ali je rekla da drugom polovinom Aug. bi mogli stici u Tz.
Bice gusto...
Sretno svima
Pa idemo i mi raja loviti sansu za promjenu zivota kao KBR.ovci koji su otisli medju prvim.
:top:Sretno da vam je.a ima li informacija dali ce dolaziti u Makedoniji.:s
Anibius_LuxiLius
01.08.2009., 10:52
:top:Sretno da vam je.a ima li informacija dali ce dolaziti u Makedoniji.:s
Ma saznace se gdje ce sve dolaziti.
Ovaj covjek je rekao da je to prvo uposljavanje jer preuzimaju poslove u Afgan. i da se ne zna koji kadar ce potrazivati.
Pa vidjecemo sta ce biti.:kava:
dario530
01.08.2009., 17:03
alo ekipa opet frka na forumu standarno hehe e sto lipo niste aplicirali za kamiondije pa vozali po iraqu akoste nezadovoljni uvik kuci mozete za razliku u HR virujte meni je i sad na racunu bila lipa svotica a prosli tjedan upisano 108sati
bog
Anibius_LuxiLius,
vidi, ja te shvatam u potpunosti, imas jaku volju i zelju i stvarno od srca zelim da uspijes i ti i svi drugi koji zele doci ovamo. Ali, trenutno direktan upad u Fluor i Dcorp je misija nemoguce za strance, obje ove firme traze Security clearance kojeg od nas nece moci dobiti jos zadugo. Jedini nacin da potpises direktan ugovor sa njima je da je neko od tvojih sefova presao raditi za njih i insistira i urgira kod menadzmenta za tebe. Jos tranzicija nije pocela tako da niko ziv ne zna tacno kako ce se sve odvijati, najvjerovatniji scenario je da ce preuzeti KBRove ljude, ali samo shljakere(99% vjerovatna solucija) i uposliti svoj menadzment (novouposlene Amerikance). Jedina solucija koja je i najvjerovatnija je da ce poslati nekog od svojih podizvodjaca sto je totalno katastrofalno. 1300-1500$ je plafon koji ce biti ponudjen (ITT recimo), AFG 100% a o uslovima, smjestaju, klimi, transportu, ishrani, veseraju itd. necu da pisem jer zaista je sve suvisno.. Znam da su na Kosovu trazili 4000 ljudi a odazvalo im se 100. Ako je to to sto hoces ne razmisljaj ni treutka, odmah potpisuj i ides a ni sam ne znas u sta se upustas ali nije to najgora stvar gore od toga je sto ni oni sami ne znaju u sta su se upetljali, bez ikakvog iskustva, vizije, znanja su uletili u igru i vec imaju toliko primjedbi od strane vojske da ni sami ne znaju odakle da krenu.....
Obrati paznju i slusaj savjete ljudi koji su vec ovdje, ne natresaj se na ljude koji hoce da ti daju savjete tek tako. Vjeruj mi, ja sam dosao po novoj plati ovdje ali sam u kampu koji je najbolji i najjaci na LCIII, najbolju zastitu, kuhinju, smjestaj, transport ma sve je za 10. U AFG mi ne pada da idem za ove pare a nekamoli da mi jos srezu. Stani na loptu i pogledaj raspored saigraca. Ne idi grlom u jagode.
Anibius_LuxiLius
01.08.2009., 18:11
Anibius_LuxiLius,
vidi, ja te shvatam u potpunosti, imas jaku volju i zelju i stvarno od srca zelim da uspijes i ti i svi drugi koji zele doci ovamo. Ali, trenutno direktan upad u Fluor i Dcorp je misija nemoguce za strance, obje ove firme traze Security clearance kojeg od nas nece moci dobiti jos zadugo. Jedini nacin da potpises direktan ugovor sa njima je da je neko od tvojih sefova presao raditi za njih i insistira i urgira kod menadzmenta za tebe. Jos tranzicija nije pocela tako da niko ziv ne zna tacno kako ce se sve odvijati, najvjerovatniji scenario je da ce preuzeti KBRove ljude, ali samo shljakere(99% vjerovatna solucija) i uposliti svoj menadzment (novouposlene Amerikance). Jedina solucija koja je i najvjerovatnija je da ce poslati nekog od svojih podizvodjaca sto je totalno katastrofalno. 1300-1500$ je plafon koji ce biti ponudjen (ITT recimo), AFG 100% a o uslovima, smjestaju, klimi, transportu, ishrani, veseraju itd. necu da pisem jer zaista je sve suvisno.. Znam da su na Kosovu trazili 4000 ljudi a odazvalo im se 100. Ako je to to sto hoces ne razmisljaj ni treutka, odmah potpisuj i ides a ni sam ne znas u sta se upustas ali nije to najgora stvar gore od toga je sto ni oni sami ne znaju u sta su se upetljali, bez ikakvog iskustva, vizije, znanja su uletili u igru i vec imaju toliko primjedbi od strane vojske da ni sami ne znaju odakle da krenu.....
Obrati paznju i slusaj savjete ljudi koji su vec ovdje, ne natresaj se na ljude koji hoce da ti daju savjete tek tako. Vjeruj mi, ja sam dosao po novoj plati ovdje ali sam u kampu koji je najbolji i najjaci na LCIII, najbolju zastitu, kuhinju, smjestaj, transport ma sve je za 10. U AFG mi ne pada da idem za ove pare a nekamoli da mi jos srezu. Stani na loptu i pogledaj raspored saigraca. Ne idi grlom u jagode.
Ma ja bibe idem u te jagode pa kako mi bude .
Bio to Fluor ili Recon ja idem i spreman sam.
A sto oni malo seru pa moras cekati to je "no comment".
Ja sam odbio kod KBR. 1800$ platu jer mi nije bilo logike u tome da ce covjek pored mene raditi isti posao za 4000$ samo zato sto je 1god prije mene otisao.
Kako ce sve biti bog zna.
Ali u BiH ostati i raditi je samoubistvo.
Kakva je sada situacija a kakva ce tek biti za 10 god.
Sta za moju djecu porodicu i ostalo.
Nema ovde buducnosti.
I ni na koga se ja ne istresam samo mi zivce dizu ljudi koji su otisli svojom voljom tamo i sada pisu kako im nije dobro.
Meni sto nije dobro ja se toga i klonim.
I kada odem ako mi ne bude dobro izguracu koliko toliko pa kuci.
A ne pisati ovde :Ja ovo,ja ono, spominjati pogace i pekmeze i sl.
Pozz.
Anibius_LuxiLius,
Na osnovu ovoga sto si napisao ti si u Iraku i sudeci po plati ne duze od 1,5 godine, ali vec znas sve. Afganistan nisi ni vidio i o AFG znas samo iz prica uz kafu i za vrijeme rucka. Vidim da ti je KBR vec isprao mozak kako su oni najbolji i kako niko drugi nemoze raditi ono sto oni rade. Da nebude zabune, ja te ne okrivljujem. I ja sam bio u istom tom KBR-u i meni je mozak bio ispran. Nije KBR jedini koji to moze raditi. Kompanije koje su dobile LOGCAP IV su vece i jace u svakom pogledu od KBR-a. Da je bilo procedura na pocetku mozda ga nebi ni dobio, ali to je vec druga prica.
Sto se zaposljavanja tice, i to "security clearance" nije tacno. Tacno je onoliko koliko je tacno i u KBR-u, a to je da za odredjene pozicije treba clearance i kojeg od nas nece dobiti nikad jer nemamo US drzavljanstvo.
Dalje sto se zaposljavanja tice, ako DynCorp i Fluor nece zaposljavati zasto se .... ma nije vazno. Vi koji ste dole najbolje znate, ali zivi bili pa vidjeli. Pozdrav svima
Anibius_LuxiLius
01.08.2009., 22:33
Na osnovu ovoga sto si napisao ti si u Iraku i sudeci po plati ne duze od 1,5 godine, ali vec znas sve. Afganistan nisi ni vidio i o AFG znas samo iz prica uz kafu i za vrijeme rucka. Vidim da ti je KBR vec isprao mozak kako su oni najbolji i kako niko drugi nemoze raditi ono sto oni rade. Da nebude zabune, ja te ne okrivljujem. I ja sam bio u istom tom KBR-u i meni je mozak bio ispran. Nije KBR jedini koji to moze raditi. Kompanije koje su dobile LOGCAP IV su vece i jace u svakom pogledu od KBR-a. Da je bilo procedura na pocetku mozda ga nebi ni dobio, ali to je vec druga prica.
Sto se zaposljavanja tice, i to "security clearance" nije tacno. Tacno je onoliko koliko je tacno i u KBR-u, a to je da za odredjene pozicije treba clearance i kojeg od nas nece dobiti nikad jer nemamo US drzavljanstvo.
Dalje sto se zaposljavanja tice, ako DynCorp i Fluor nece zaposljavati zasto se .... ma nije vazno. Vi koji ste dole najbolje znate, ali zivi bili pa vidjeli. Pozdrav svima
Joj ovde niko nije normalan izgleda.
Svasta.
Ovde se samo treba pricati o info kada dolaze koja firma i u koji grad pa neka ljudi sami sebi traze info na licu mjesta.
Tako je najbolje.
Jer je ovo izgleda mjesto za lijecenje frustacija i izbacivanja neke napetosti.
I imate ljudi br. tel kontakta za Balkan sto se tice Fluora pa zovite.
I pitajte .
Covjek je ok odgovorice vam ako bude u stanju i ako bude raspolagao sa info.
Sta god neko kaze drugi se javi i misli da zna vise.
Mene ovde samo zanima info kada koja firma dolazi a koji kadar ce potrazivati i kolike ce plate nuditi ce se vec znati 2 dan nakon sto ta firma pocne da prima ljude.
Jeli neko od vas Silnih pametnih moze srediti posao za nekoga od nas ne uposlenih ?
Mislim da kada bi procitao svih 170 stranica ovog foruma ni jedan "strucnjak" nije napisao eh ljudi ja mogu pomoci na taj nacin javite mi se na pm i sl.
Najlakse je pricati u prazno.
A svako od vas ko je tamo mogao je barem 1 osobu ubaciti da radi.
Jer na forumu ovde ima ljudi kojima je pomoc i taj posao prijeko potreban.
Ali nije niko jer covjeka novac mijenja.
Pod ovim najvise mislim na svoje prijatelje koji su tamo po 4 god, i koji kada dodju na odmor od teme POSAO bjeze kao djavo od krsta.
Sretno svim novim koji pokusavaju da dobiju posao i da zarade taj neki novac.
Bice valjda nesto a i ako ne bude barem imate dostojanstvo sto se za neke ne moze reci....
KBR je debelo u sra...., a kao dokaz je i ovo ispod. Da se KBR ne zali, a izgubio ovoliki ugovor, a uz sve to imao pravo na zalbu koja bi mu donijela jos par mjeseci prihoda. Nisu cista posla
KBR will not protest LOGCAP IV contract awards in Afghanistan
Posted on July 31st, 2009
by Ms Sparky in Employee Issue-Fluor, Employee Issues-DynCorp, Employee Issues-KBR, KBR Contract
Below are excerpts from a Houston Chronicle article published yesterday.
In a conference call Thursday morning to discuss the company’s second-quarter results with market analysts, KBR’s Bill Utt told analysts that KBR will not protest the outcome of two awards to other engineering and construction companies for U.S. Army work in Afghanistan. DynCorp International Inc. and Fluor Corp. were awarded a combined $3 billion contract earlier this month for support services to U.S. troops.
Recently, two major contracts in Afghanistan were awarded to the other contractors. Utt said today that KBR will not challenge the Army’s decision on the contracts, but after being briefed by the Pentagon, believes the awards went to other companies because the government feels pressure to divide the work among several companies rather than giving it to a single provider.
The Houston-based company warned that its U.S. troop support work in Afghanistan will begin to wind down in coming months as other contractors take over and will also decline in Iraq amid planned American troop withdrawls.
Hmmm. All my “Ms Sparky” senses are going off! (note: Spiderman has “spidy sense”) KBR must be up to something and it has to do with money. To not protest this award will cost them millions just in reimbursable expenses of daily operations. They could have drug this on for months. To protest a huge contract award such as this should be Standard Operating Procedure (SOP).
Is it just me or does something stink here?
t-man,
Na osnovu ovoga sto si napisao ti si u Iraku i sudeci po plati ne duze od 1,5 godine, ali vec znas sve. Afganistan nisi ni vidio i o AFG znas samo iz prica uz kafu i za vrijeme rucka. Vidim da ti je KBR vec isprao mozak kako su oni najbolji i kako niko drugi nemoze raditi ono sto oni rade
Nemam pojma zasto sam pocascen ovim, ali eto da ti repliciram: Nisam ni godinu dana ovdje ali neces vjerovati koliko je to mnogo vremena i sta se sve moze uraditi za godinu dana! Ti si jedan od onih kojima je KBR dao sve u zivotu i nakon 12 godina ti pljujes po onome ko ti je omogucio da imas nesto sto u nasim uslovima ne bi imao ni za 150 godina! BLJAAK...Mozda je meni ispran mozak ali nikad necu pljuvati po onome ko mi je ruku pruzio i dao mi priliku da od 6 milijardi ljudi na planeti on odluci bas mene da zaposli.... Hvala KBRu na svoj besplatnoj hrani koju mi daje, autu koje koristim 24/7, internetu 24/7, hvala KBRu na Dubaiju, Instanbulu, Hjustonu.... hvala KBRu sto mi je vratio bar na kratko volju za zivotom..... i hvala KBRu sto postoji.... KBRu i Amerikancima da se razumijemo.
NESH VJEROVATI ali, za godinu dana mozes upoznati znas koliko ljudi ...IHHH... pa mozes upoznati ljude iz ovih kompanija o kojima ti pricas u superlativu i NESh VJEROVATI ali hoce ljudi reci kako im je bez dlake na jeziku.. PA NESH VJEROVATI gdje ti isti iz npr. Dcorpa zive, kako idu kuci, kakvi su medjuljudski odnosi i puno drugih stvari.... Mrsko mi vise pisati, ali dovoljno ti je!
Jeli neko od vas Silnih pametnih moze srediti posao za nekoga od nas ne uposlenih ?
Mislim da kada bi procitao svih 170 stranica ovog foruma ni jedan "strucnjak" nije napisao eh ljudi ja mogu pomoci na taj nacin javite mi se na pm i sl.
Najlakse je pricati u prazno.
A svako od vas ko je tamo mogao je barem 1 osobu ubaciti da radi.
Jer na forumu ovde ima ljudi kojima je pomoc i taj posao prijeko potreban.
Ali nije niko jer covjeka novac mijenja.
Sad NE MOZE niko pomoci i to je to!! Dok se moglo, ljudi koji su mogli jednostavnno NISU HTJELI jer su zeljeli blago samo za sebe... zaboga, da pored njega jos neko u mahali kupi stan ili auto!!???? Je li tako t-man?
Znam kako ti je jer sam i saam bio u istoj ili mozda tezoj situaciji.. zvao ljude, molio ih, vukao za rukav, ali kako ces ti objasniti nekome ko 12 godina zivi 6 puta iznad BH prosjeka da bi i ti htio posao... ANIBIUS kako samo mozes traziti pomoc.. sram te bilo!!?
Idi na stranicu logcaptalk.com i tu ces naci neke adrese od kompanija koje rade nesto slicno kao KBR (ZIVIIIO KBR!!), predaj rezime na Fluor i Dyncorp OBAVEZNO i ako hoces jos za neke (ITT, GLS, L3 isl). Ukucaj u google "indeed kbr salaries" to je forum na koje mozes naci puno toga. To ti je od mene.
Ali jos jednom ti kazem NIKO TRENUTNO POJMA NEMA kakva je buducnost oko zaposljavanja, osim t-mana naravno koji ima vrlo povjerljiv izvor informacija u MrSparky-iu... izgleda da mu je on dojavio jos prosle godine 9. juna da ce doci Fluor u Tuzlu do kraja 8 ili 9 mjeseca 2008, ali eto neka sam ja mahalusha.... tuga
Anibius_LuxiLius
02.08.2009., 10:43
t-man,
Nemam pojma zasto sam pocascen ovim, ali eto da ti repliciram: Nisam ni godinu dana ovdje ali neces vjerovati koliko je to mnogo vremena i sta se sve moze uraditi za godinu dana! Ti si jedan od onih kojima je KBR dao sve u zivotu i nakon 12 godina ti pljujes po onome ko ti je omogucio da imas nesto sto u nasim uslovima ne bi imao ni za 150 godina! BLJAAK...Mozda je meni ispran mozak ali nikad necu pljuvati po onome ko mi je ruku pruzio i dao mi priliku da od 6 milijardi ljudi na planeti on odluci bas mene da zaposli.... Hvala KBRu na svoj besplatnoj hrani koju mi daje, autu koje koristim 24/7, internetu 24/7, hvala KBRu na Dubaiju, Instanbulu, Hjustonu.... hvala KBRu sto mi je vratio bar na kratko volju za zivotom..... i hvala KBRu sto postoji.... KBRu i Amerikancima da se razumijemo.
NESH VJEROVATI ali, za godinu dana mozes upoznati znas koliko ljudi ...IHHH... pa mozes upoznati ljude iz ovih kompanija o kojima ti pricas u superlativu i NESh VJEROVATI ali hoce ljudi reci kako im je bez dlake na jeziku.. PA NESH VJEROVATI gdje ti isti iz npr. Dcorpa zive, kako idu kuci, kakvi su medjuljudski odnosi i puno drugih stvari.... Mrsko mi vise pisati, ali dovoljno ti je!
Sad NE MOZE niko pomoci i to je to!! Dok se moglo, ljudi koji su mogli jednostavnno NISU HTJELI jer su zeljeli blago samo za sebe... zaboga, da pored njega jos neko u mahali kupi stan ili auto!!???? Je li tako t-man?
Znam kako ti je jer sam i saam bio u istoj ili mozda tezoj situaciji.. zvao ljude, molio ih, vukao za rukav, ali kako ces ti objasniti nekome ko 12 godina zivi 6 puta iznad BH prosjeka da bi i ti htio posao... ANIBIUS kako samo mozes traziti pomoc.. sram te bilo!!?
Idi na stranicu logcaptalk.com i tu ces naci neke adrese od kompanija koje rade nesto slicno kao KBR (ZIVIIIO KBR!!), predaj rezime na Fluor i Dyncorp OBAVEZNO i ako hoces jos za neke (ITT, GLS, L3 isl). Ukucaj u google "indeed kbr salaries" to je forum na koje mozes naci puno toga. To ti je od mene.
Ali jos jednom ti kazem NIKO TRENUTNO POJMA NEMA kakva je buducnost oko zaposljavanja, osim t-mana naravno koji ima vrlo povjerljiv izvor informacija u MrSparky-iu... izgleda da mu je on dojavio jos prosle godine 9. juna da ce doci Fluor u Tuzlu do kraja 8 ili 9 mjeseca 2008, ali eto neka sam ja mahalusha.... tuga
Ko bolan druze trazi pomoc.
Ja sam 2x za KBR posao dobivao.
Prvi put zbog pasosa nisam otisao .
Drugi put kada sam dosao plate manje za 40% pa odbio.
Sada sam dobio za Recon i samo cekam Let.
Ali dok cekam normalno da mislim na to da probam i kod drugih firmi pa da vidim kako sve funkcionise.
Procitaj dobro moj post.
Ako sam ja u njemu bilo sta molio.
NO COMMENT.
Ja sam samo naveo primjer nekih jarana koji su mi bili jako dobri prijatelji.
A njih mole drugi jadnici kojima je on navodno PRIJATELJ pa uz kafu kazu NECE ONI DA PRICAJU O POSLU.
A ja se trudim da sa takvim ni na ulici se ne vidim.
Pozz.
t-man,
Bibe,
mi se ocigledno nismo razumili. Ja nepljujem po KBR-u. Ja samo posem da nisu jedini koji mogu to raditi. Pa dajte ljudi sta je to toliko strucno da druge firme nemogu raditi. Da jeste nebi gomila raznoraznih (da me Bibe neshvati pogresno) radilo za njih. Sve sto sam htio reci je da KBR, kao vjerovatno i druge firme, ispire mozak svojim zaposlenima. Nisu jedini, i nisu najbolji. Morate probati i druge. Konsultujte se sa ljudima koji vec rade za neke druge firme pa cete cuti njihova misljenja. Opet (Bibe) nekazem da je KBR najgori, ali daleko je od najgoreg. Ako je tako dobar kako ti pises pitak Amere zasto bjeze og KBR-a u U Americi. Drug ti si nov u ovome. Ja sa sa KBR-om proveo dosta godina, u BiH i na LOGCAP-u. Ovo sto ja pisem je sve u zelji da pomognem nasim, iako se usput okrenulo na neke privatne prepirke. I jos jednom (Bibe) da me nebi pogresno shvatio, jer samo citas ono sto ti odgovara. NE PLJUJEM PO KBR-u, ali doslo je vrijeme za druge. Bili su dobri dok su trajali. Takav je kapitalizam. I oni nas odbace kad im vise netrebamo.
Sto se zaposljavanja tice. Zivi bili pa vidjeli. Ali se ocekujem izivnjenje USKORO.
Bibe,
mi se ocigledno nismo razumili. Ja nepljujem po KBR-u. Ja samo posem da nisu jedini koji mogu to raditi. Pa dajte ljudi sta je to toliko strucno da druge firme nemogu raditi. Da jeste nebi gomila raznoraznih (da me Bibe neshvati pogresno) radilo za njih. Sve sto sam htio reci je da KBR, kao vjerovatno i druge firme, ispire mozak svojim zaposlenima. Nisu jedini, i nisu najbolji. Morate probati i druge. Konsultujte se sa ljudima koji vec rade za neke druge firme pa cete cuti njihova misljenja. Opet (Bibe) nekazem da je KBR najgori, ali daleko je od najgoreg. Ako je tako dobar kako ti pises pitak Amere zasto bjeze og KBR-a u U Americi. Drug ti si nov u ovome. Ja sa sa KBR-om proveo dosta godina, u BiH i na LOGCAP-u. Ovo sto ja pisem je sve u zelji da pomognem nasim, iako se usput okrenulo na neke privatne prepirke. I jos jednom (Bibe) da me nebi pogresno shvatio, jer samo citas ono sto ti odgovara. NE PLJUJEM PO KBR-u, ali doslo je vrijeme za druge. Bili su dobri dok su trajali. Takav je kapitalizam. I oni nas odbace kad im vise netrebamo.
Sto se zaposljavanja tice. Zivi bili pa vidjeli. Ali se ocekujem izivnjenje USKORO.
Ispravka: trebalo je pisati "Opet (Bibe) nekazem da je KBR najgori, ali daleko je od najboljeg".
ZiggyVG
03.08.2009., 15:27
Ko bolan druze trazi pomoc.
Ja sam 2x za KBR posao dobivao.
Prvi put zbog pasosa nisam otisao .
Drugi put kada sam dosao plate manje za 40% pa odbio.
Sada sam dobio za Recon i samo cekam Let.
Ali dok cekam normalno da mislim na to da probam i kod drugih firmi pa da vidim kako sve funkcionise.
Procitaj dobro moj post.
Ako sam ja u njemu bilo sta molio.
NO COMMENT.
Ja sam samo naveo primjer nekih jarana koji su mi bili jako dobri prijatelji.
A njih mole drugi jadnici kojima je on navodno PRIJATELJ pa uz kafu kazu NECE ONI DA PRICAJU O POSLU.
A ja se trudim da sa takvim ni na ulici se ne vidim.
Pozz.
I koliku su ti placu ponudili za Recon?
Anibius_LuxiLius
03.08.2009., 15:36
I koliku su ti placu ponudili za Recon?
2500$
KBRKBRKBR
03.08.2009., 18:00
jel zna neko dal ce ovi iz fluora dociti u makedoniju za ragutaciju molim vas pisete ako znate caooo
....C I A O....svima na forumu ...molio bih vas sve ,ako neko zna neki kontakt gde se moze konkurisati u Srbiji...u napred hvala ...i sa srecom svima koji su vec otisli ili trbeju tek ici.....veliki pozz!!!!
....C I A O....svima na forumu ...molio bih vas sve ,ako neko zna neki kontakt gde se moze konkurisati u Srbiji...u napred hvala ...i sa srecom svima koji su vec otisli ili trbeju tek ici.....veliki pozz!!!!
Ne znam gooxy cisto sumnjam da se moze iz Srbije jer kako svi znamo tamo nije bio KBR niti neka druga od ovih koje pominjemo na forumu,imao sam jednog srbina u Iraku al to je druga prica decko je dosao sa Kosova a i tamo je radio za KBR..ne znam stvarno:ne zna: toliko sam ja upoznat a verujem da bih znao ako takvo nesto je moguce jer sam blizu granice sa Srbijom i pratim ova zbivanja oko odlaska na Bliskom istoku par godina,eto tolko od mene pa ako neko zna i ima informacije budi siguran da ce ti pisati na forumu
pozdrav:top:
vladika
05.08.2009., 19:15
Sve je moguce care, nego prati kad netko od firmasa bude dolazio u Zagreb ili Sarajevo, pa kontaktiraj njih, i zakazi se za razgovor... /barem je tako bilo sa KBR-om, e sad neznam kako je sa ostalim firmama.
Srecno!
NewHire
08.08.2009., 09:10
POZZ, do svi forumasi, stari i novih gdje ste stara kllapa kako ide, jas sam jos u Iraq-u i hvala bogu sve je ljepo :)
Imam pitanje ko zna ako Fluor, Recon, Dyn Corp, ITT, ili nekih drug kompanija da ce doci u Makedoniju ili Makedonci da docu u tuzlu kad ce Fluor biti tamo. Molim vas nek mi pise neko sta ima informacije.
hala od napred,
NotAtHome
09.08.2009., 09:05
na danasnji dan prije godinu dana Svabo, ZeljaOS, Marni i ja smo otisli u Hjuston; 15-tak dana nakon toga stigli u Irak svako posebno sa novom ekipom; Svabo je danas otisao na godisnji a ja sutra, proslo je godinu dana, bilo je svega, dosta smo naucili, svasta vidili, nekoliko kampova promjenili; dopisali jos jedno iskustvo u zivotnoj prici. pustinja na sve utice drugacije, naravno da je bolje kuci nego ovdje, ja radim vec 15tak godina za strane firme i uvijek mi je sljedeca godina bas ona zadnja koju radim vani. cini mi se da ce ovako ostati cijeli zivot. sad jeli to dobro ili ne to je vec tema za lamentiranje u nedjeljnjoj dokolici.
pozz ZiggyVG, Zeljku, Marni, Dajsu, Svabi, Vladiki, Dariju, Ibri, Mashi, Damiru, JJli i svoj ostaloj ekipi iz Hjustona i Iraka.
Nisam se javljala odkako sam stigla ovdje, ali nakon pozdrava i podsjecanja da je danas tocno godinu dana odkako smo krenuli za Houston ne mogu odoljeti. Ne mogu zaboraviti koliko je ovaj forum bio koristan svima nama koji nismo tocno znali u sto se upustamo. Pozdrav grupi koja je krenula prije godinu dana i grupi prije nje. Pozdrav NotAtHome, Zeljku, Svabi, Vladiki, Dariju, Mashi, Damiru, JJli, Rhabeku, i ostalima ma gdje bili.
almir111
09.08.2009., 20:44
ovako ja sad doso iz afganistana prije dva mjeseca na regularni godisnji odmor,sumnjivo mi je bilo dok su nam na po ulasku u avion oduzeli recon-ove bedzeve,rekli su da cem platit odmor al nista od toga,platili su samo 15 dana koje sam radio, a godisnji niko i ne pominje .kazu kad se vratis dacemo ti.za mojih 8 provedenih mjeseci radeci za recon-international nemogu da kazem nista ljepo za tu firmu pogotovo za administraciju,ovde sam dobio broj da se informisem i kada ga nozovem i pitam jel branka ona histericno kaze nije,eto kakvi su oni ,nek im je nasramotu:flop:
almir111
09.08.2009., 20:47
POZZ, do svi forumasi, stari i novih gdje ste stara kllapa kako ide, jas sam jos u Iraq-u i hvala bogu sve je ljepo :)
Imam pitanje ko zna ako Fluor, Recon, Dyn Corp, ITT, ili nekih drug kompanija da ce doci u Makedoniju ili Makedonci da docu u tuzlu kad ce Fluor biti tamo. Molim vas nek mi pise neko sta ima informacije.
hala od napred,
po nekim mojim saznanjima trebao bi flour da dodje u Lukavac petnestog ovog mjeseca,opet nije sigurno nista ,raspitam se pa cu javiti,pozdrav:rolleyes:
Anibius_LuxiLius
09.08.2009., 20:48
ovako ja sad doso iz afganistana prije dva mjeseca na regularni godisnji odmor,sumnjivo mi je bilo dok su nam na po ulasku u avion oduzeli recon-ove bedzeve,rekli su da cem platit odmor al nista od toga,platili su samo 15 dana koje sam radio, a godisnji niko i ne pominje .kazu kad se vratis dacemo ti.za mojih 8 provedenih mjeseci radeci za recon-international nemogu da kazem nista ljepo za tu firmu pogotovo za administraciju,ovde sam dobio broj da se informisem i kada ga nozovem i pitam jel branka ona histericno kaze nije,eto kakvi su oni ,nek im je nasramotu:flop:
Kada si dosao na odmor ,,, kada su ti rekli da ces nazada.
Spominjes 8 mjeseci posla pa nekih 15 dana .
Cudan ti je post.
A Broj koji ti zoves to je brankina seka.
Branka je nedostupna.
Daj malo preciznije info u cemu je problem.
Sta se dogodilo.
Itd.
po nekim mojim saznanjima trebao bi flour da dodje u Lukavac petnestog ovog mjeseca,opet nije sigurno nista ,raspitam se pa cu javiti,pozdrav:rolleyes:
Almire,
odakle tebi informacija za Lukavac kad ta opcija nije nikad bila, koliko sam ja upoznat. Ako imas nesto sto trebas podijeliti s nama reci.
Kada si dosao na odmor ,,, kada su ti rekli da ces nazada.
Spominjes 8 mjeseci posla pa nekih 15 dana .
Cudan ti je post.
A Broj koji ti zoves to je brankina seka.
Branka je nedostupna.
Daj malo preciznije info u cemu je problem.
Sta se dogodilo.
Itd.
15 dana u mjesecu prije odmora. sve ti treba crtati:) Ti se jos uvijek nadas Reconu. Firma je u ku.... Svi je napustaju a ti bi isao.
Anibius_LuxiLius
09.08.2009., 22:45
15 dana u mjesecu prije odmora. sve ti treba crtati:) Ti se jos uvijek nadas Reconu. Firma je u ku.... Svi je napustaju a ti bi isao.
Hej moj T-man ti nisi svjestan svoje nesvjesti.
lol
Napustaju oni koji nece da rade.
Otisli su tamo i misle bice im kao kod kuce.
Ja znam X ljudi koji vec rade po 8 mjeseci i sve je regularno.
Almir je neka posebna prica o cemu je rijec to samo on zna.
Ali o tome se ne prica.
Ja bih da idem imas nesto protiv ?
Mislis radis tamo zaradjujes lovu i pametan si .
Nisi bolan...
Sto prije to shvatis to bolje za tebe.
Covjek je cudan post ostavio mislim da bi se samnom slozili i ostali na forumu ali ne T-man Man of the hour.
omg.
omfg.
Hej moj T-man ti nisi svjestan svoje nesvjesti.
lol
Napustaju oni koji nece da rade.
Otisli su tamo i misle bice im kao kod kuce.
Ja znam X ljudi koji vec rade po 8 mjeseci i sve je regularno.
Almir je neka posebna prica o cemu je rijec to samo on zna.
Ali o tome se ne prica.
Ja bih da idem imas nesto protiv ?
Mislis radis tamo zaradjujes lovu i pametan si .
Nisi bolan...
Sto prije to shvatis to bolje za tebe.
Covjek je cudan post ostavio mislim da bi se samnom slozili i ostali na forumu ali ne T-man Man of the hour.
omg.
omfg.
Rece neko ko nije dalje od Zivinica nikad otisao. Znas ti zasto ja ovo kazem. Kako ti mozes pricati da ljudi nece da rade kad nisi bio tamo. Rekla - kazala teta na kafi.
I jos nesto sa takvim stavom neces nikad otici. Takve ne primaju. Volja nije najbitnija.
Anibius_LuxiLius
10.08.2009., 00:04
Rece neko ko nije dalje od Zivinica nikad otisao. Znas ti zasto ja ovo kazem. Kako ti mozes pricati da ljudi nece da rade kad nisi bio tamo. Rekla - kazala teta na kafi.
I jos nesto sa takvim stavom neces nikad otici. Takve ne primaju. Volja nije najbitnija.
Bas si hebane psihe.
Meni zivot lijep zasto bi se sa tobom natezao ovde.
lol
Otiso si...
top_dog_is_online
10.08.2009., 10:46
Pozdrav i podrska za ZiggyVG,
Evo i ja sam prije godinu dana bio na processingu u Houstonu, i kao i on lagano privodim operaciju KBR kraju.
Bilo je dobro dok se moglo psihicki podnositi, vise ne ide i to je to.
Pozdrav svima koji su pisali na ovome forumu.
Zahvaljujuci njima sam otisao u Irak, zaradio, ustedio ... i sada imam slobodu odabrati sto zelim sa svojim zivotom.
Ne zelim nikome da ostane u Iraku predugo, jer ovaj zivot u pustinji nije za covjeka, nego je za muhe, pauke, skorpione i slicne zivotinjice.
Pozdrav i podrska za ZiggyVG,
Evo i ja sam prije godinu dana bio na processingu u Houstonu, i kao i on lagano privodim operaciju KBR kraju.
Bilo je dobro dok se moglo psihicki podnositi, vise ne ide i to je to.
Pozdrav svima koji su pisali na ovome forumu.
Zahvaljujuci njima sam otisao u Irak, zaradio, ustedio ... i sada imam slobodu odabrati sto zelim sa svojim zivotom.
Ne zelim nikome da ostane u Iraku predugo, jer ovaj zivot u pustinji nije za covjeka, nego je za muhe, pauke, skorpione i slicne zivotinjice.
Ma gdje ces ti? Si lud ? :):):):):
Ziggy jos uvijek ceka na let, a koliko vidimo svaki dan je sve teze, kod mene cijeli managment dobio pedalu - mutili su nesta..........
I ja poz cijelu ekipu august/kolovoz prosle godine, zeljo nije s nama, dali mu kartu u jednom smjeru, juce je bilo 2 mjeseca kako je ekipa sa balkana otisla iz mog departmenta, ostao sam sam.........
Da li netko zna sta se zbiva u anakondi tj. JBB?
Irak je zavrsena prica, jos par mjeseci i samo par kampova ce ostati, ali sumnjam da ce itko od nas FN to docekat....
topkatarina
10.08.2009., 17:27
pozdrav svima!
čitam već neko vrijeme vaše postove i sad imam par pitanja. ja sam iz Hrvatske. nitko ništa ne spominje da li će koja firma ovdje dolaziti pa me zanima mogu li ja otići u BIH na razgovor bez obzira što sam iz HR? druga stvar koja me zanima je ta da li me moraju pozvati na razgovor mailom s obzirom da sam se registrirala na njihovim stranicama ili se mogu samo tako pojaviti? :confused:
pozdrav svima!
čitam već neko vrijeme vaše postove i sad imam par pitanja. ja sam iz Hrvatske. nitko ništa ne spominje da li će koja firma ovdje dolaziti pa me zanima mogu li ja otići u BIH na razgovor bez obzira što sam iz HR? druga stvar koja me zanima je ta da li me moraju pozvati na razgovor mailom s obzirom da sam se registrirala na njihovim stranicama ili se mogu samo tako pojaviti? :confused:
Moraju te pozvati. Kako sam ja cuo nece moci uci niko ko nije na listi za razgovor.
Nisam se javljala odkako sam stigla ovdje, ali nakon pozdrava i podsjecanja da je danas tocno godinu dana odkako smo krenuli za Houston ne mogu odoljeti. Ne mogu zaboraviti koliko je ovaj forum bio koristan svima nama koji nismo tocno znali u sto se upustamo. Pozdrav grupi koja je krenula prije godinu dana i grupi prije nje. Pozdrav NotAtHome, Zeljku, Svabi, Vladiki, Dariju, Mashi, Damiru, JJli, Rhabeku, i ostalima ma gdje bili.
Bok Marni, lijepo je vidjeti da si i dalje tu i da zelembaci uredno dolaze. Puno se promjenil ovaj forum od prosle godine kad smo mi svakodnevno pratili informacije. Sad je puno vise prepucavanja a sve manje dobrih i korisnih informacija. Svima puno pozdrava iz pustare...:top:
master1
11.08.2009., 19:53
Bok Marni, lijepo je vidjeti da si i dalje tu i da zelembaci uredno dolaze. Puno se promjenil ovaj forum od prosle godine kad smo mi svakodnevno pratili informacije. Sad je puno vise prepucavanja a sve manje dobrih i korisnih informacija. Svima puno pozdrava iz pustare...:top:
Da da prijatelju...puno se promenilo od pre godinu dana...i u celoj situaciji vezanoj za Bliski istok...i americke firme koje tamo rade...i puno ljudi se i ne javlja vise ovde jer su postigli svoj cilj...a oni koji su ostali...neko se povukao...a neko pokusava nesto drugo...generalno je sve drugacije...i nema sta da se prati i koje informacije da se prenesu...posto je ocito nastao opsti haos u svemu ovome....a ljudi su postali nervozniji i zato se i prepucavaju.Prosle godine je bilo masovnih regrutacija...i bilo je mnogo toga sta da se prica i prepricava...a sada...ko zna sta ce tek biti...i dali ce se uopste odlaziti tako masovno sa ovih krajeva na Bliski Istok...:ne zna::ne zna::ne zna:
Ali ....zivi bili pa videli...svima puno srece...i sve najbolje...:top::top:
KBRKBRKBR
11.08.2009., 22:31
zdravo .kad svi znaemo da KBR vise ne primaju radnika a zasto na njihovi web stranu opet baraju stolare elektricare i raznih strukama jel moze neko ovo mi objasniti . sta ako apliciram jel je moguce me pozvati sa emailom. cao:),
gospodo draga, ja bi za irak. tamo sam vozio 4.god za našeg prijevoznika, al nema više. prijavio bi se za kbr pa molim nekoga tko zna gdje, kad dolaze u hr da mi javi na moj mail: hrcprc1@gmail.com ili kakve god ima informacije o prijavi.
pozz. ja sam bio često u anakondi, u početku je to bila odlična baza, mogao si na telefon, u piex i svagdje dok nisu počeli problemi sa vozačima koji su se ponašali kao da su pobjegli iz zatvora pa je tak danas sve to ukinuto, a sad samo smiješ u restoran i to je to! ja bi opet za irak, al za kbr, ne za ove naše lopove.
lukavcanin
12.08.2009., 10:46
Pozdrav Forumasi!!!
Tek sam novi na ovome sajtu,pa citam ove vase komentare u vezi zaposljavanja na Bliski Istok.
Dobio sam par e-mailova na koje mozete slati svoje resume u vezi zaposljavanje dviju kompanija Fluor i Recon.
ervin.salkic@recon-international.com (HR Supervisor)
michael.philpot@fluor.com
http://www.recon-international.com
ja sam isto novi vamo na forumu, al bio vozio sam kamion za irak iz njemačke. sad bi opet išao, al samo za kbr jer znam da plačaju redovito i onak je kak kažu.
Pozdrav Forumasi!!!
Tek sam novi na ovome sajtu,pa citam ove vase komentare u vezi zaposljavanja na Bliski Istok.
Dobio sam par e-mailova na koje mozete slati svoje resume u vezi zaposljavanje dviju kompanija Fluor i Recon.
hvala lukavcanin, nego daj nam reci jesi li ti vec aplicirao i dobio kakav odgovor :ne zna:posebno me zanima ta adresa za FLUOR jel vredi pisati tom (regruteru )kad svi znamo ko je osoba-regruter za nas balkance
pozdrav:top:
Pozdrav Forumasi!!!
kasnis. ovaj prvi je dao otkaz prije nekoliko dana.
lukavcanin
13.08.2009., 11:36
Dyncorp
clyde.crawford@dyn-intl.com
Dyncorp
U redu lukavcanin....jes da si novi na ovom forumu ali bar znas ako te neko pita mogao bi dati odgovor:mig:evo opet isto pitanje ko za Fluor adresu
jel ovaj clyde regruter?je si li vec slao njemu rezime? kakav je njegov odgovor?
eto toliko nadam se da ces odgovoriti ako naravno nesto ne krijes ...
POZDRAV:top:
Anibius_LuxiLius
13.08.2009., 16:50
Dyncorp
Lukavcanin imas pm.
Pozz.
lukavcanin
13.08.2009., 17:03
U redu lukavcanin....jes da si novi na ovom forumu ali bar znas ako te neko pita mogao bi dati odgovor:mig:evo opet isto pitanje ko za Fluor adresu
jel ovaj clyde regruter?je si li vec slao njemu rezime? kakav je njegov odgovor?
eto toliko nadam se da ces odgovoriti ako naravno nesto ne krijes ...
POZDRAV:top:
Ja nisam slao svoj resume trenutno radim za KBR ,ali slali su moji prijatelji i dobili su odg.Za sada je Stand By,a cim bude grupno zaposljavanje bit ce obavijesteni od HR.
Pozdrav
Lukavcanin imas pm.
Pozz.
Anibius vidi ovo
Vijest dana: Fluor u ponedaljak u hotelu Tuzla
13/08/2009 08:48:00 Admin
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Hotel Tuzla
Zahvaljujući izvorima bliskih našem portalu dobili smo informaciju da kompanija Fluor u ponedeljak dolazi u hotel Tuzla.
Kako saznajemo Fluor bi trebao zapošljavati po spiskovima do sada prijavljenih kandidata, odnosno kandidate koji su već aplicirali za ovu kompaniju.
Nadamo se da će uskoro veliki broj naših zemljaka uskoro dobiti posao u ovoj Američkoj kompaniji.
SRETNO......
Anibius_LuxiLius
13.08.2009., 22:25
Anibius vidi ovo
Vijest dana: Fluor u ponedaljak u hotelu Tuzla
13/08/2009 08:48:00 Admin
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Hotel Tuzla
Zahvaljujući izvorima bliskih našem portalu dobili smo informaciju da kompanija Fluor u ponedeljak dolazi u hotel Tuzla.
Kako saznajemo Fluor bi trebao zapošljavati po spiskovima do sada prijavljenih kandidata, odnosno kandidate koji su već aplicirali za ovu kompaniju.
Nadamo se da će uskoro veliki broj naših zemljaka uskoro dobiti posao u ovoj Američkoj kompaniji.
SRETNO......
Ja sam u ponedeljak ispred Motela Tuzla.
Pa ce mo da vidimo sta i kako.
Naravno ako bude 100% tacna info da dolaze.
A ja cu zvati sutra da vidim je li to tacno.
Pozz Marjan.
Cucemo se druze.
Pozz svima
Ja sam u ponedeljak ispred Motela Tuzla.
Pa ce mo da vidimo sta i kako.
Naravno ako bude 100% tacna info da dolaze.
A ja cu zvati sutra da vidim je li to tacno.
Pozz Marjan.
Cucemo se druze.
Pozz svima
Motel Tuzla ne postoji.
Dobro sam ja neki dan rekao..........Provincija
Anibius_LuxiLius
14.08.2009., 00:12
Motel Tuzla ne postoji.
Dobro sam ja neki dan rekao..........Provincija
Ja tebe drug da znam ko si i odakle si kosti bi ti polomio.
Ovo ono od srca.
Ne znam sto te vise ne banuju glup si da je to tesko rijecima opisati.
Na sve imas nesto da kazes.
Nahebaces.
A nemas pojma kako mi je krv u mozak udarila jos mi ti jebi zivce.
Papak jedan.
Moj post jos jednom komentarises li platicu da saznam ko si seljacino jedna.
A znam da si okolina Tuzle.
Jesi pacijent u pm.
lukavcanin
14.08.2009., 00:17
Ja tebe drug da znam ko si i odakle si kosti bi ti polomio.
Ovo ono od srca.
Ne znam sto te vise ne banuju glup si da je to tesko rijecima opisati.
Na sve imas nesto da kazes.
Nahebaces.
A nemas pojma kako mi je krv u mozak udarila jos mi ti jebi zivce.
Papak jedan.
Moj post jos jednom komentarises li platicu da saznam ko si seljacino jedna.
A znam da si okolina Tuzle.
Jesi pacijent u pm.
E neka si mu zbrusio Anibius_LuxiLius kad je papak i poklopac svakoj serpi.
Svaka cast
lukavcanin
14.08.2009., 00:20
http://www.bliski-istok.ba/index.php/aktuelno/3751.html
Anibius_LuxiLius
14.08.2009., 00:23
E neka si mu zbrusio Anibius_LuxiLius kad je papak i poklopac svakoj serpi.
Svaka cast
Ma pretjeruje ...
Neko bi pomislio on Drugi Nicola Tesla.
A samo bog zna sa kojeg je brda cijeli zivot gledao svjetla grada.
Sada ja ispade nepismen sto sam napisao Motel umjesto Hotel.
Lik je Cudak.
lukavcanin
14.08.2009., 00:28
Na ovoj stranici kreirajte svoj Acaunt amplicirajte online!!!
http://www.fluor.com/career_opportunities.htm
Ma pretjeruje ...
Neko bi pomislio on Drugi Nicola Tesla.
A samo bog zna sa kojeg je brda cijeli zivot gledao svjetla grada.
Sada ja ispade nepismen sto sam napisao Motel umjesto Hotel.
Lik je Cudak.
:lol::lol::lol::lol::lol::rofl::rofl::rofl::rofl:: rofl::top:
pereca1202
15.08.2009., 09:21
ljudi dragi pa sto se nervirate pa otice za afganistan svi koji imaju vezu oni koji je nemaju nek ne idu u tuzlu bezveze.........
Anibius_LuxiLius
15.08.2009., 13:00
Info iz Hotela.
Postovani,
Flour je trrebao biti u hotelu, ali su zbog tehnickih uslova odgodili dolazak za cca 30 dana, ocekujemo ih polovinom septembra.
S postovanjem .
Fuck OPET.
Geforce2
16.08.2009., 15:06
ma anibus pusti ga to je dijete neko.....vidis da se prijavio na forum da terorise narod seljak jedan....nek ostavi svoju adresu ako je tolki frajer ha ja ....
the_electro
16.08.2009., 15:36
ev bash citam sve ovo i odlucih da se registrujem,
fluor je treba/o biti u Tuzli tj hotelu Tuzla od ponedeljka do 31-og, eh sad najvjerovatnije da ce biti odg, a taj info ce biti danas (meni dostupan), al mislim da je 100%,
ugl potrebno je na http://www.fluor.com/craft_job_opportunities.htm registrovat se, i naravno OPLEST po appliciranju poslova, kako stvari stoje, najvjerovatnije da ce oni zvat, a takodje CV slati na damir.subic@fluor.com :). SRETNO I VAMA I MENI :)
Anibius_LuxiLius
16.08.2009., 18:32
ma anibus pusti ga to je dijete neko.....vidis da se prijavio na forum da terorise narod seljak jedan....nek ostavi svoju adresu ako je tolki frajer ha ja ....
Ma ne mogu da ga pustim. :mad:
Pravi se budala.
I to velika.
Sto se tice Fluor.
Post prije ovog koji sam ostavio je mail od managera Hotela Tuzla.
Gospodja mi je odgovorila a ja vama proslijedio.
Kako ce se stvari dalje razvijati ne zna se.
Ali saznace se.
Kao sto se uvijek sazna.
master1
16.08.2009., 19:58
ev bash citam sve ovo i odlucih da se registrujem,
fluor je treba/o biti u Tuzli tj hotelu Tuzla od ponedeljka do 31-og, eh sad najvjerovatnije da ce biti odg, a taj info ce biti danas (meni dostupan), al mislim da je 100%,
ugl potrebno je na http://www.fluor.com/craft_job_opportunities.htm registrovat se,
ovo nije tacna adresa...to ti je za craft...ovo je za logcap http://www.fluor.com/career_opportunities.htm...
Dajte ljudi...ima li ko pojma...hoce li biti regrutacija kao KBR...i u Zagreb i u Skoplje...ili samo Bosna????
the_electro
17.08.2009., 13:57
ovo nije tacna adresa...to ti je za craft...ovo je za logcap http://www.fluor.com/career_opportunities.htm...
Dajte ljudi...ima li ko pojma...hoce li biti regrutacija kao KBR...i u Zagreb i u Skoplje...ili samo Bosna????
ej da da sorry na gresci, znas kad je otvoreno 100 stranica :)
danas sam provjeravao, izgleda da je manager HR-a na odmoru, a oni jos nisu dosli u TZ
sad zasad je samo BiH, neznam dali ce biti u drugim mjestima.
ugl, USKORO :)
Ice Cubes
19.08.2009., 02:52
Pozzz svima!!!!
Evo malo informacija od mene.
Ja sam trenutno u Afganistanu i radim za KBR. Sto se tice Fluor i Dyncorp jos niko nista ne zna. Da li ce biti regrutacija i kada veliki je upitnik. Nama su rekli da dolaze sledeci mjesec ali kada, ne zna se.
Pod velikim je upitnikom koga ce zaposljavati. Jedni kazu Indijce, Filipince, drugi tvrde samo Amerikance. Ako i budu zaposljavali strane drzavljane tj sve one sem amera onda omjer treba biti 80-20 ( ostali ). Sve je jedna velika nepoznanica.
Za sada je Recon doveo jednu grupu i odveo ih da prave nove baze. KBR je dobio nesto drugo u Kuwat-u i Africi. procackajte i provjerite.
Druga stvar, i place su upitne i bice sigurno manje nego sto su bile a KBR je inace smanjio place prije otprilike 2 god.
Samo da znate, nekada imate vise informacija nego mi ovdje.
Pozzzz
dario530
19.08.2009., 03:36
pozdrav ekipi iz hjustona prode i ova godina a za sljedecu cemo viditi jos 30 dana pa na godisnji
almir111
19.08.2009., 22:47
[QUOTE=Ice Cubes;22090907]Pozzz svima!!!!
Ja sam trenutno u Afganistanu i radim za KBR. Sto se tice Fluor i Dyncorp jos niko nista ne zna. Da li ce biti regrutacija i kada veliki je upitnik.
pa samo da ti kazem pored tolike hvale nisi nam nista rekao,a nisi jedini koji je bio u afganistanu i koji nije mrdnuo iz kandahara,ima ljudi koji su prekrstarili kompletan afganistan i koji su se smrzavali po fob-ovima.takodje ti isti ljudi imaju vezu sa svima njima koji su i dan danas u tim pozicijama,mani se hvale i ako imas neku konkretnu info pomozi narodu,toliko od mene i ljep pozdrav za sve koji su van kandahara u afganistanu
Evo prosla je tocno godina od polaska iz Houstona,stvarno brzo vrijeme leti.Pozdrav ekipi koja je bila u Houstonu
08/08 ...(Kec,Masa,Dejan,Damir,Cis........) Idemo dalje,pa kud puklo da puklo.
Ice Cubes
21.08.2009., 02:16
[QUOTE=Ice Cubes;22090907]Pozzz svima!!!!
Ja sam trenutno u Afganistanu i radim za KBR. Sto se tice Fluor i Dyncorp jos niko nista ne zna. Da li ce biti regrutacija i kada veliki je upitnik.
pa samo da ti kazem pored tolike hvale nisi nam nista rekao,a nisi jedini koji je bio u afganistanu i koji nije mrdnuo iz kandahara,ima ljudi koji su prekrstarili kompletan afganistan i koji su se smrzavali po fob-ovima.takodje ti isti ljudi imaju vezu sa svima njima koji su i dan danas u tim pozicijama,mani se hvale i ako imas neku konkretnu info pomozi narodu,toliko od mene i ljep pozdrav za sve koji su van kandahara u afganistanu
Ti ili si ogranicen ili ne shvacas sta je poenta mog javljanja.....ko kaze da sam ja u Kandaharu i ko kaze da se hvalim.
Razlog mog javljana ovdje je bila razmjena informacija i nista drugo. Da nesto znam a i kad saznam to bi bilo napisano ovdje.
Zato zelim ti svu srecu i snalazi se kako znas!!!!!
pozdrav svim forumasima!
vidim da se ekipa iz Hjustona sjetila dogadjaja od prije godinu dana,pa tom prigodom saljem pozdrave cijeloj ekipi. cestitam svima koji su bezbolno izdrzali godinu sto u Iraku,sto u Afganistanu. onima koji ostaju i dalje zelim srecu u daljem radu i cim vecu imunost na kretenizam. nadam se da cete svi ostvariti ono po sto ste otisli.
onima koji i dalje pokusavaju otici na ove destinacije,za bilo koju kompaniju: sretno vam bilo!
ekipa,ja sam svoju pricu sa KBR-om zavrsio.vracam se svojoj familiji,svojim stinama,nasemu moru,zelenilu,umjerenim temperaturama,radu za 10-ak tisuca kuna mjesecno... presretan!:top:
u zdravlje Vam svima!
Anibius_LuxiLius
26.08.2009., 18:31
pozdrav svim forumasima!
vidim da se ekipa iz Hjustona sjetila dogadjaja od prije godinu dana,pa tom prigodom saljem pozdrave cijeloj ekipi. cestitam svima koji su bezbolno izdrzali godinu sto u Iraku,sto u Afganistanu. onima koji ostaju i dalje zelim srecu u daljem radu i cim vecu imunost na kretenizam. nadam se da cete svi ostvariti ono po sto ste otisli.
onima koji i dalje pokusavaju otici na ove destinacije,za bilo koju kompaniju: sretno vam bilo!
ekipa,ja sam svoju pricu sa KBR-om zavrsio.vracam se svojoj familiji,svojim stinama,nasemu moru,zelenilu,umjerenim temperaturama,radu za 10-ak tisuca kuna mjesecno... presretan!:top:
u zdravlje Vam svima!
Ne znam samo koja to budala ima mogucnost da zaradi 10.000 kuna mjesecno i ide u Iraq i sl.
Jer 10.000 kuna nije malo .
To ti dilas Drogu ?
Ah sada mi je sve jasno.
:eek:
Ne znam samo koja to budala ima mogucnost da zaradi 10.000 kuna mjesecno i ide u Iraq i sl.
Jer 10.000 kuna nije malo .
To ti dilas Drogu ?
Ah sada mi je sve jasno.
:eek:
NE,gospodine. Nista tebi nije jasno. Samo mislis da jeste. Ti si pravi covjek za KBR. Sretno ti bilo!
Anibius_LuxiLius
27.08.2009., 06:58
NE,gospodine. Nista tebi nije jasno. Samo mislis da jeste. Ti si pravi covjek za KBR. Sretno ti bilo!
10.000 kuna.
Come on...
Da si rekao 5000.
Nekako bi bilo ok.
Ali 10.000
:lol:
Bezveze
27.08.2009., 21:49
10.000 kuna.
Come on...
Da si rekao 5000.
Nekako bi bilo ok.
Ali 10.000
To uopce nije smijesno. To je samo osrednja placa s VSS
Anibius_LuxiLius
28.08.2009., 13:25
To uopce nije smijesno. To je samo osrednja placa s VSS
Ja to vidim ovako...
Vi ipak koji ste u Cro znate zasto idete i da li vam se to isplati.
10.000 kuna je nekih 2600 km
Mislim da ce oni koji su u BiH sgvatiti sta zelim da kazem .
Kod nas u BiH to moze zaraditi samo ko se bavi kriminalom.
Sta ces kada smo rupa od Drzave.
topkatarina
02.09.2009., 00:54
hello svima!
ako mi netko može pomoći sa bilo kakvom informacijom u vezi glede odlaska u afghanistan ili ti iraq molim vas da mi ostavite broj telefona ili mail. hvala!
topkatarina@gmail.com
midzoto
04.09.2009., 13:25
Ljudi jel neko bio skoro na strani kbr?
mnogo objavljenih poslova, evo
Accounting & Financial 4
Administrative/Clerical 9
Aviation 1
Communications 6
Contracts Administration/Subcontracts 12
Engineering/Technical 10
Fire Protection 11
Food Services 21
Human Resources 20
Information Technology 19
Logistics/Warehouse 68
Procurement & Materials 44
Project Controls/Estimating 9
Project Management/Operations 3
QHSE 41
Security 71
Skilled Trades 550
Transportation 267
dali neko mozda zna objasniti???
Evo ja cu ti objasniti: 75% ljudi napusta firmu u roku od 1 godine
Ljudi jel zna neko kome mogu da se obratim u vezi duna corp ili fluora, ja sam iz makedonije i dali postoji neko ko regrutuje iz makedonije inace sam dao otkaz KBR-u
hm hm puno novih poslova u kbr a svi sute..jel netko dobio poziv mozda da
nam javi barem ima tko kavih informacija halloooo
da pokusamo i ostali ako bi bilo posla za forumase
Anibius_LuxiLius
12.09.2009., 18:24
hm hm puno novih poslova u kbr a svi sute..jel netko dobio poziv mozda da
nam javi barem ima tko kavih informacija halloooo
da pokusamo i ostali ako bi bilo posla za forumase
Da cinjenica je da puno ljudi napusta KBR a neki i ostaju bez posla.
S obzirom da KBR navodno nije dobio nista U Afganistanu od poslova i da Fluor kao sve to preuzima zasto su onda na svoj Site izbacili 1000 pozicija za apliciranje.
Jako cudno.
Valjda nesto saznamo.
kbr_veteran
18.09.2009., 08:08
Ima li neko neku svjezu informaciju u vezi sa dolaskom regrutera FLUOR-a u BiH?
suncica
20.09.2009., 21:06
Malo je komplicirano citati sve. Ima li netko da napise sazetak ? Tko se moze prijaviti, dobna granice, lova, na koliko dugo prosjecno... sasvim ukratko
[QUOTE=bribica2 Poz,kako vidim bivsi si pro.Ako imas CV posalji ovom gospodnu na mail.Koliko znam trebao je 14 ljudi za sec poslove u avganistanu a meni je licno pomogao i voli bivse pro sa balkana:top:aegis.
fighter666pro@aol.com
[QUOTE=bribica2 Poz,kako vidim bivsi si pro.Ako imas CV posalji ovom gospodnu na mail.Koliko znam trebao je 14 ljudi za sec poslove u avganistanu a meni je licno pomogao i voli bivse pro sa balkana:top:aegis.
fighter666pro@aol.com
A da ti to druze malo bolje objasnis nama o cemu se radi??? kakve sec poslove??kakve bivse pro?? koji je taj gospodin ciji si mail poslao,koja kompanija sta radi???
Hvala
pozdrav
[QUOTE=Razor@;22662773]
Izvini "druze" ali ako si jedan od tih ljudi skontaces.
Pozdrav?:lol:
A da ti to druze malo bolje objasnis nama o cemu se radi??? kakve sec poslove??kakve bivse pro?? koji je taj gospodin ciji si mail poslao,koja kompanija sta radi???
Hvala
pozdrav
[QUOTE=Marjan;22725812]
Da da u pravu si smesno je,:lol: igracemo se malo kviza pa ko skonta skonta
u svakom slucaju hvala ti na odgovoru
Pozdrrav svima sta ste u foruumm.......svi oni koji pise i su pisali,i su davali podrsku i informacije za ljudi
i poslove oko Kbr...ja sam vec godinu dana u Iraq,polako se sve ovo zavrsava,a sa oviim novim pravila i novim sranja svaki dan je sve teze,i psihicki se nepodnosni svi ovde su postali roboti.......ali to je too!!!
Puno srece za oni koji odlaze trebace im......posebno oni koji ode u Avganistan uslove za zivot ni su iste kao u Iraqu.
Pozdraw do ekipa sta je bila na procesing... oko kraja July u Houston.......nadam se da ste svi zdravi i dobroo.
Ja sam odradio svoje pa polako planiram da napustim u Dec.....
Slazem se sa ZiggyVG i top dog is online.....pozdraw do vama.
NEMOJTE OSTATI PREDUGO U IRAKU ZATO STO ZIVOT JE KRATAK I PROLAZI ZA CAS........................................
G-6 Camp Echo Iraq.............
[QUOTE=passa;22768106]Pozdrrav svima sta ste u foruumm.......
E poz passa ja radim za aegis,pa sljedece nedjelje dolazim u Echo pa ajde da se nademo i popijemo kavu.Jel znas gdje je nas kamp u Echo dodji tamo pa se vidimo poz iz D16.:kava:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.