View Full Version : Ožiljci, flekice i mrlje na licu
stranice :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
Phantom Phreak
15.11.2008., 18:50
ja idem par mjeseci u kozmeticarke, prvo sam isla na ciscenje, zatim na piling..i napravila mi je tretman laserom... moram jos ici par puta tako da ce me doci oko 500-700kn..zasad mogu zakljuciti da mi lice nikad nije bolje izgledalo..
najvaznije je postici da akne ne izbacuju po licu..a tek onda se isplati ici na takve tretmane..
A ja išla kod te svoje kozmetičarke (radi u sklopu jedne poznate poliklinike i kod jaako poznate dermatologice) jedno 12 puta i sad mi lice izgleda gorije nego prije (imam hrpu nekakvih vodenastih prištića na čeljusti, gdje prije nisam imala, i na licu nekakvih potkožnih koji svrbe i bole):(! Očajna sam!
A ja još ima i fuuul masnu kožu i nemogu nikako reducirat to lučenje!:confused:
Jel bi mi mogla preporučit tu kozmetičarku (ili poslat poruku na PM), bila bih jako zahvalna!:s
Allana: šta ti je napravio taj laser i koliko košta? kako izgleda taj tretman i čemu služi? hvala :)
Alanna_st
17.11.2008., 11:28
Allana: šta ti je napravio taj laser i koliko košta? kako izgleda taj tretman i čemu služi? hvala :)
jos moram na jedan tretman laserom otici, i ja sam skroz zadovoljna, uglavnom trebao mi je netko da mi preporuci puder, kremu, za moj tip koze je rbi uvijek uzimala lijeve proizvode pogotovo pudere i kremice..itd
neznam jesi kad bila na laserskom tetmanu, uglavnom napravila mi je 20bljeskova ..koza se obnovi, djeluje na lucenje masnoce, pore,oziljke, seboreju..
ides ti u kozmeticarke na tretmane?
idem da, ali jedino šta sam ja vidjela od bljeskova je ona Svjetlost kojom dezinficira poslije tiskanja. nisam niakd bila, zato me zanima. vidiš rezultate već sad? koliko košta i gdje? hvala. :)
idem da, ali jedino šta sam ja vidjela od bljeskova je ona Svjetlost kojom dezinficira poslije tiskanja. nisam niakd bila, zato me zanima. vidiš rezultate već sad? koliko košta i gdje? hvala. :)
I ja imam isto pitanje :D
Molim odgovor:s:s:s
Alanna_st
18.11.2008., 10:05
ja vidim promjene, a i drugi, lice mi izgleda zdravije, iako ne mogu odmah nakon 1 puta ocekivati neku drasticnu promjenu...isto tako kad se ide na taj tretman, lice bi trebalo biti cisto, bez vecih akni ili oziljaka, ja fala bogu taj dan nisam imala nista...u dalmaciji je, cijena je oko300kn
Ženske ko mi zna nešto reći o kremici dr. Wolffa ona s voćnim kiselinama, našla sam u ljekarni njegovu sa 7% AHA, i da me ubijete ne znam kak se zove.
Ako je netko skužio o čemu pričam i zna nešto , neka napiše.:kava:
Nekad sam je koristila, ali mi s čini da je bila sa 10% AHA. Ako me sjećanje služi zvala se Dercome Aktiv. Meni je bila OK, čak mi i nije puno isušivala površinski sloj kože. Za usporedbu, puno mi je bolja od Avene-ove Diacneal:)
Cafe Mlle
19.11.2008., 00:43
Ja sam koristila contratubex,kad sam skinula mladež,ništa mi nije pomogao,dapače stalno mi je iritirao ožiljak,umjesto da prolazi on je stalno crvenio.Moj savjet ti je dok je to sve jako friško,maži se sa Bepantenom plus,on je odličan,a kad ranice malo zacijele,nabavi si Elicinu.
Hvala :)
Dal Elicina pomaze i kod starih oziljako od akni???!!!
Ja imam poprilicno stare oziljke od akna samo na bradi. Brada mi je kvrgava i crvena.
Ljudi, vaše mišljenje, dali je bolje da kupim kremu s kiselinama od dr. Wolffa pošto ima veći postotak kiselina od drugih, ili da kupim Uriage Hyseac? Inače lice mi je puno flekova i ima još uvijek koja upaljena akna!
HELP!!! Hitno!!!
ja isto to razmišljam :) ne znam... imala sam 2 testera Hyseaca pa sam to trošila i krema je baš dobra, malo pecka na početku, al ajd, valjda radi nešto pametno... a sad, ovu drugu nisam probala pa ne znam, kad bi bar bio tester...
ja isto to razmišljam :) ne znam... imala sam 2 testera Hyseaca pa sam to trošila i krema je baš dobra, malo pecka na početku, al ajd, valjda radi nešto pametno... a sad, ovu drugu nisam probala pa ne znam, kad bi bar bio tester...
Nema testera, naravno! Razlika mi u cijeni nije nikakva nekih 30kn. a nemam pojma šta da kupim.
pogledaj sastojke i od jedne i od druge pa i po tome vidi šta je kvalitetnije i bolje... možda tako. na AHA temi sam ti napisala.
Estee Lauder
19.11.2008., 14:02
Boreade 12% aha,odlična,160 kn.
Estee Lauder
19.11.2008., 14:04
Dal Elicina pomaze i kod starih oziljako od akni???!!!
Ja imam poprilicno stare oziljke od akna samo na bradi. Brada mi je kvrgava i crvena.
Ja tretiram dva stara ožiljka sa Elicinom.Za neke rezultate ipak treba vremena,tako da još nemam neke velike dojmove.U ovakvim stvarima se teba biti jako uporan,a meni to sve brzo dosadi.
Boreade 12% aha,odlična,160 kn.
Hoće li to šta učinit i sa prištevima ili šljaka samo na flekove?
Vi tu znate više od ovih u ljekarni.
Estee Lauder
19.11.2008., 18:31
Mislim da ti je za prišteve bolja krema sa Bha,ima je Effaclar K od La Roche Posay,ja sam maloj kupila,sada je u pubertetu,ima malo prištića po nosu,dobra je kremica,ne isušuje kožu.Ova Boreade je više za flekice i ožiljke od prištića .Ali ni sa jednom kremom se rezultati ne postižu preko noći.
Mislim da ti je za prišteve bolja krema sa Bha,ima je Effaclar K od La Roche Posay,ja sam maloj kupila,sada je u pubertetu,ima malo prištića po nosu,dobra je kremica,ne isušuje kožu.Ova Boreade je više za flekice i ožiljke od prištića .Ali ni sa jednom kremom se rezultati ne postižu preko noći.
Da to je istina, kupila sam baš sad od Uriaga Hyseac i Aloe Veru onu sa 99,9% pa kako mi Bog pomogo!:moli:
ajde, držim fige. ja isto imam tu Alou. tim kremam sad možeš kombinirati dan-noć, super! pomoći će ti, tako razmišljaj.
Lady, ajd me sad utješi pa mi kaži jel i tebe zateže kad staviš aloe veru?
Ja ću se ranit, al ozbiljno, ako to sad ne upali gulim si kožu sama čim nagulim krumpire!!!!
daaaa, mene zateže kad stavim Aloju :) najozbiljnije, to sam već rekla negdje, a i drugi su se složili da je to tek tako, inače ona baš super hidratizira, ne moraš se za to bojati, to je tek popratni osjećaj, ništa značajno.
tebi treba čišćenje kod kozmetičarke.
jel ideš ti uopće kod dermatologa?
ledolina 1985
20.11.2008., 11:43
jeeeeee,,, stigla moja elicina... :cheer:
sad me zanima jel se to samo navecer mora mazati ili moze i ujutro... :confused:
Estee Lauder
20.11.2008., 12:35
Preporučuju ujutro i navečer,a preko toga obavezno hidratacija,2 mjeseca koristiti za rezultate.
Koliko kosta Elicina????
Bas bi je probala
Estee Lauder
20.11.2008., 18:11
Preko ebaya 30 ml,80 kn.Kod nas 50 ml -300 kn.
Elicinu sam uspjela nabaviti u Zagrebu, u ljekarni Vaše zdravlje, na uglu Nove ceste i Av. Vukovar.
Molim vas..ako itko ima kakvih iskustava i informacija kako mu je djelovala, neka napiše.
Kremu jako hvale.
Elicinu sam uspjela nabaviti u Zagrebu, u ljekarni Vaše zdravlje, na uglu Nove ceste i Av. Vukovar.
Molim vas..ako itko ima kakvih iskustava i informacija kako mu je djelovala, neka napiše.
Kremu jako hvale.
i mene sve to zanima???
Koliko si je platila?
i mene sve to zanima???
Koliko si je platila?
oko 300 kn
Koristim ju niti tjedan dana za ožiljke od akni, tako da je još rano za rezultate.
Voljela bih čuti iskustva drugih.
Lil miss
05.12.2008., 20:44
Ej, a možeš mie, Estee, dati link direktno na svoga sellera? Hvala puno!
Btw, kaj poštarinu nisi platila?
hvala! :)
Estee Lauder
05.12.2008., 22:44
Ej, a možeš mie, Estee, dati link direktno na svoga sellera? Hvala puno!
Btw, kaj poštarinu nisi platila?
hvala! :)
Evo,ovaj dućan ima besplatnu poštarinu.
http://myworld.ebay.com/asiaricebowl
Ljudi ne vidim da pišete dojmove o Elicini! Ajde ako ima netko da je koristi voljela bi znati jer ju planiram kupiti.PLIZ!!!:cerek:
Ili ako ima šta bolje da znam. Bilo kakav dojam!
Reoless
16.12.2008., 04:47
bok imam pitanje... imam 19 godina, imam još uvijek prištiće, malo sam tamniji pa mi se slabije vide, al ih imam... zadnje vrijeme na desnom obrazu prema uhu su mi se počeli pojavljivati nekakvi prištići malo veći i poslje svakog ostane rupa i to ne bas mala.... zasad mi je samo na tom dijelu, nadam se da se nece prosiriti dalje... sad ih ima vec 7,8 takvih rupa (ožiljaka) tamo i luuudim.... jel postoje ikakvi tretmani za smanjivanje tih ožiljaka? imam i malo flekica po licu, al ne previše pa bi volio kada bi mogli preporučiti šta da koristim.... hvala
Alanna_st
16.12.2008., 10:14
bok imam pitanje... imam 19 godina, imam još uvijek prištiće, malo sam tamniji pa mi se slabije vide, al ih imam... zadnje vrijeme na desnom obrazu prema uhu su mi se počeli pojavljivati nekakvi prištići malo veći i poslje svakog ostane rupa i to ne bas mala.... zasad mi je samo na tom dijelu, nadam se da se nece prosiriti dalje... sad ih ima vec 7,8 takvih rupa (ožiljaka) tamo i luuudim.... jel postoje ikakvi tretmani za smanjivanje tih ožiljaka? imam i malo flekica po licu, al ne previše pa bi volio kada bi mogli preporučiti šta da koristim.... hvala
pa probaj sa ovom kremom o kojoj se gore pise...procitaj na netu ili ode sdo ljekarne, ima ti brosura...mozda je bas za te vece oziljke dobro otici kod iskusne kozmeticarke ili da ti netko preporuci dobrog dermatologa, pa da probas i s laserskim tretmanom?...
Luciferia
17.12.2008., 10:49
jeeeeee,,, stigla moja elicina... :cheer:
sad me zanima jel se to samo navecer mora mazati ili moze i ujutro... :confused:
jel to ? http://www.elicina.hr/ :ne zna:
Alanna_st
18.12.2008., 11:15
luciferia to ti je ta krema...
kupusichka
18.12.2008., 12:21
JEL IKOM ZBILJA IJEDNA POMOGLA-krema?
ja sam užasno skeptična:(
Mislim, nemam velike ožiljke, hiperpigmentacije su se smanjile..ma sve, ali glupa faca mi je totalno ŠARENA.Neznam šta da radim...:(
Estee Lauder
18.12.2008., 12:49
Na temi Paula choice je dosta cura naručilo njezine dvije kreme sa hidrokinonom.Ja također.Toga nema kod nas,pa kad to probamo ,javit ćemo.Njezini kupci su jako zadovoljni.Odi na tu temu pa malo škicni.
Luciferia
18.12.2008., 20:36
JEL IKOM ZBILJA IJEDNA POMOGLA-krema?
ja sam užasno skeptična:(
Mislim, nemam velike ožiljke, hiperpigmentacije su se smanjile..ma sve, ali glupa faca mi je totalno ŠARENA.Neznam šta da radim...:(
meni ne :( . mah...morat ću na tretmane aha kiselinama nema mi druge. Iako mi lice nije više tako šareno, al imam još par tih flekica i ožiljaka :mad:
Ja sam danas kupila Elicine u svom kvartu za 180kn 20ml. I kupila sam si super hidratantnu kremu, i jedva cekam da pocnem :)
Alanna_st
23.12.2008., 09:45
Ja sam danas kupila Elicine u svom kvartu za 180kn 20ml. I kupila sam si super hidratantnu kremu, i jedva cekam da pocnem :)
ja je kupila jucer isto od 20ml pa da probam posto imam par oziljaka ....al primjetila sam da mi pocele izbacivati akne od nje, isti dan...,al dobro tako pise u onoj brosuri da zbog antibiotskog sastojka se moze to desavati...
Da?Meni se lice vec procistilo malo...a koristim Elicinu 5 dana tek, vec vidim promjene :)Lice mi je glatko i crvenilo i ožiljci polako nestaju...i one rupice se zatežu ;) nemoj odustajati, krema je stvarno super :top:
plasibou
23.12.2008., 23:23
ma daj joj
brijem da ću si ju i ja kupit onda :D
Estee Lauder
23.12.2008., 23:43
Nemojte zaboraviti iznad stavljati hidrataciju,to stoji u uputama.
Miss Dior Cherie
23.12.2008., 23:57
Ja sam Elicinu koristila nešto manje od mjesec dana, i osim što mi se lice lijepo očistilo, na ožiljke nije imala ama baš nikakvog učinka, ali nisam to ni očekivala.. a sad kad sam ju potrošila ne znam hoću li opet kupovati jer mislim da bi za neke minimalne rezultate trebala mazati mjesecima, a radije ću se onda raspitati za cijene pa otići na tretman laserom :ne zna:
Estee Lauder
24.12.2008., 00:05
Ja sam negdje pročitala da se sa Elicinom treba 2 mjeseca mazati za neke rezultate.
Koristim Elicinu cca mjesec dana. Vidim poboljšanja, zasada mala ali valjda treba biti uporan. Meni više djeluje na fleke nego na ožiljke tj.rupice. I Iako imam jako masnu kožu, prhuta se pa moram stavljati hidrataciju na nju ili čak dan, dva ne mazati pa onda nastaviti.
Pišite vaša iskustva.
ray ban
25.12.2008., 20:30
Na temi Paula choice je dosta cura naručilo njezine dvije kreme sa hidrokinonom.Ja također.Toga nema kod nas,pa kad to probamo ,javit ćemo.Njezini kupci su jako zadovoljni.Odi na tu temu pa malo škicni.
baš sam danas gledala na MUA recenzije za neki muradov gel za izbjeljivanje,isto sadrži taj hidrokinon(2%),možda ga kupim.
probao netko?
http://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemId=65557/Age_Spot_and_Pigment_Lightening_Gel/Murad/Treatments
Just a Girl
25.12.2008., 22:23
imam oziljak nakon operacije. i u apoteci su mi dali Contratubex gel, al meni se on bas i ne cini ucinkovit :ne zna:. u roku od pol sata se ko stvrdne i pocne gulit - tocno mogu ogulit u jednom komadu sve sto sam namazala. cini mi se da se uopce ne upije i da ne djeluje na taj oziljak :ne zna:.
postoji li mozda neko ucinkovitije sredstvo :zubo:? tnx :mig:
Estee Lauder
25.12.2008., 22:34
imam oziljak nakon operacije. i u apoteci su mi dali Contratubex gel, al meni se on bas i ne cini ucinkovit :ne zna:. u roku od pol sata se ko stvrdne i pocne gulit - tocno mogu ogulit u jednom komadu sve sto sam namazala. cini mi se da se uopce ne upije i da ne djeluje na taj oziljak :ne zna:.
postoji li mozda neko ucinkovitije sredstvo :zubo:? tnx :mig:
Ni meni taj Contratubex nije ništa valjao.A da probaš Elicinu ili neko dobro ulje,da ti Merlina preporuči.Bepanten plus isto zacjeljuju rane.
Miss Dior Cherie
25.12.2008., 22:39
Ja sam negdje pročitala da se sa Elicinom treba 2 mjeseca mazati za neke rezultate.
Uh, onda sam se trebala strpiti još mjesec. A mislim da ću si nabaviti opet, ovaj puta ono veće pakiranje, ako ništa drugo lice mi je od te kreme fino čisto, bez ikakvih potkožnih i sl. bubuljica.
Alanna_st
29.12.2008., 13:09
Da?Meni se lice vec procistilo malo...a koristim Elicinu 5 dana tek, vec vidim promjene :)Lice mi je glatko i crvenilo i ožiljci polako nestaju...i one rupice se zatežu ;) nemoj odustajati, krema je stvarno super :top:
ti stavljas ujutro i navecer?
ajoj meni nije bas dobro, mozda sam je sam je malo vise stavila i utrljavala..tako da se sad sva perutam i dosta mi je isuseno lice...il tako treba biti? kad mi se upije elicina stavim hidrat.kremu al stanje mi je isto...vidit cu za koji dan..
plasibou
29.12.2008., 13:19
a gle to isušuje
tak da pretrpi malo
se to može po ljeti koristit
Alanna_st
29.12.2008., 14:40
a gle to isušuje
tak da pretrpi malo
se to može po ljeti koristit
pa da logicno da osusi osjetljivu kozu zbog sastojaka u kremi , te da se suha koza treba dodatno hidratizirati..
al zato je najgora kombinacija masna i osjetljiva koza kakvu ja imam..:rolleyes:
pise u brosuri da se moze koristiti ljeti..ne stvara mrlje ako se osoba sunca..
duchessa
29.12.2008., 22:42
Jel se može Elicina primjenjivati samo lokalno na ožiljke? Možda blesavo pitanje :misli: :zubo:
Estee Lauder
29.12.2008., 23:02
Ja sam je stavljala,pa prestala.Nisam nikad vidjela kremu koja izaziva,gotovo za dva dana, perutanje.Jer je vjerovatno i to cilj,da se taj vanjski sloj oljušti.Ako gledate sastav,ona u sebi ima malo glikolne kiseline,pa ja to nebi ljeti koristila.
ajoj meni nije bas dobro, mozda sam je sam je malo vise stavila i utrljavala..tako da se sad sva perutam i dosta mi je isuseno lice...il tako treba biti? kad mi se upije elicina stavim hidrat.kremu al stanje mi je isto...vidit cu za koji dan..
Ja imam izrazito masnu kožu pa mi se opet peruta od Elicine.
Stavi svaki puta hidratantnu kremu ili napravi par dana pauzu ( ja tako učinim kad mi se počne jako perutati ), pa onda nastavi.
Piše i da se stavi mala količina kreme, ja mislim da stavljam previše.
Alanna_st
05.01.2009., 12:01
Ja imam izrazito masnu kožu pa mi se opet peruta od Elicine.
Stavi svaki puta hidratantnu kremu ili napravi par dana pauzu ( ja tako učinim kad mi se počne jako perutati ), pa onda nastavi.
Piše i da se stavi mala količina kreme, ja mislim da stavljam previše.
evo meni je sad malo bolje i ne peruta mi se, valjda treba proci vremena da se koza navikne, a i malo je stavim...jeli ti stavljas na cijelo lice ili samo na oziljke?
ana_sisak
05.01.2009., 13:48
jel tko koristio Novaderm (7%gl.kis).. jel prvo mora ići pogoršanje kože, da se koža ljušti i malo puca? Ili je to loša reakcija?
Ja sam koristila Hyseac sa 6% i nije mi tako bilo. Tek nakon nekoliko tjedana korištenja mi se malo lice sušilo, ništa više.
Da, stavljam ju ujutro i navecer, i dosta hidratantne kreme preko...isto mi se isušuje koža pa sam odlucila cešce stavljati hidratantnu, popodne stavim još... pa je sad bolje...
Treba ju koristiti 2-3mj ako hoceš neke rezultate konkretnije, ništa neide preko noci ;)
twilightx
09.01.2009., 23:06
Molim vas pomoc! Za 3 tjedna bih trebala kod kirurga na MEHANICKU dermoabraziju (poliklinika Toncic); na licu imam oziljke od akni, nema ih puno i nisu prejako izrazeni, ali mi ipak smetaju. ALI...zadnjih par dana puno surfam po netu o toj temi i malo sam se prestrasila kad sam procitala kakve sve mogu biti posljedice. Zanima me da li tko od vas ima kakvo iskustvo sa mehaničkom dermoabrazijom ili sa poliklinikom Toncic? Ili ste mozda probali neki drugi tretman kod kirurga ili dermatologa vezano za problem oziljaka od akni? Help please!
evo meni je sad malo bolje i ne peruta mi se, valjda treba proci vremena da se koza navikne, a i malo je stavim...jeli ti stavljas na cijelo lice ili samo na oziljke?
Stavljam na cijelo lice.
Koliko dugo ju koristiš, kakva poboljšanja vidiš?
Da li ti se smanjuju i ožiljci i mrlje?
twilightx.....ja sam razmišljala o IPL tehnologiji uklanjanja mrlji i ožiljaka ali nisam još probala. Voljela bih isto čuti iskustva...
Malo sam se više raspitala o Elicine, i ona stvarno djeluje tako da se koža mora ljuštiti jer tako otklanja taj dio kože...tako nešto... I cula sam da ta puževa slina njemu služi za obnavljanje njegove kucice kad se ošteti... tako da bi trebala djelovati :)
Estee Lauder
11.01.2009., 14:12
Malo sam se više raspitala o Elicine, i ona stvarno djeluje tako da se koža mora ljuštiti jer tako otklanja taj dio kože...tako nešto... I cula sam da ta puževa slina njemu služi za obnavljanje njegove kucice kad se ošteti... tako da bi trebala djelovati :)
Da to je logički,u kremi ima još i glikolne kiseline.Nijedna krema ne izaziva tako brzo ljušćenje kao ova.Nakon 2-3 dana.
Alanna_st
12.01.2009., 09:25
Stavljam na cijelo lice.
Koliko dugo ju koristiš, kakva poboljšanja vidiš?
Da li ti se smanjuju i ožiljci i mrlje?
twilightx.....ja sam razmišljala o IPL tehnologiji uklanjanja mrlji i ožiljaka ali nisam još probala. Voljela bih isto čuti iskustva...
evo i ja je sad stavljam na cijelo lice...i odlicna mi je sad:top:koristim je 20 dana, ti?
ja sam isla na IPL...dobra je stvar...samo zavisi tko ti tretman obavlja i po kojoj cijeni...al na laser ne smijes ici ako imas vece akne ili dublje oziljke...
Alanna_st
12.01.2009., 09:31
Da, stavljam ju ujutro i navecer, i dosta hidratantne kreme preko...isto mi se isušuje koža pa sam odlucila cešce stavljati hidratantnu, popodne stavim još... pa je sad bolje...
Treba ju koristiti 2-3mj ako hoceš neke rezultate konkretnije, ništa neide preko noci ;)
evo meni se vise uopce ne isusuje, tako da i ne stavljam hidrataciju poslije..:)
evo meni se vise uopce ne isusuje, tako da i ne stavljam hidrataciju poslije..:)
super ;) Ali ipak ti stavi bar jednom dnevno hidratantnu...:top: Što je sigurno, sigurno je... :)
Alanna_st
12.01.2009., 11:09
super ;) Ali ipak ti stavi bar jednom dnevno hidratantnu...:top: Što je sigurno, sigurno je... :)
znam koja mi nije losa krema , korff-za masnu kozu...taman mi pase....i stavim ulje od lotusa-clarins, nakon elicine...al eto drago mi je sta djeluje elicina, pozz:cerek:
evo i ja je sad stavljam na cijelo lice...i odlicna mi je sad:top:koristim je 20 dana, ti?
ja sam isla na IPL...dobra je stvar...samo zavisi tko ti tretman obavlja i po kojoj cijeni...al na laser ne smijes ici ako imas vece akne ili dublje oziljke...
I ja koristim cca 20 dana al mi se koža još dosta peruta.
Kako izgleda IPL, na koliko si tretmana išla?
Ako ti nije problem, napiši koju riječ...hvala ti!
plasibou
12.01.2009., 14:35
da i mene zanima ipl
dermatologica me naručila na probni sad 26 a nigdje baš i ne nalazim malo više o tom
ttanja0706
12.01.2009., 18:32
Dobro cure,u kojoj ljekarni u Zagrebu se može nabavit ta Elicina i kolko košta?
Alanna_st
13.01.2009., 09:20
Dobro cure,u kojoj ljekarni u Zagrebu se može nabavit ta Elicina i kolko košta?
http://www.elicina.hr/ evo link, pa pogledaj prodajna mjesta..
Alanna_st
13.01.2009., 09:56
I ja koristim cca 20 dana al mi se koža još dosta peruta.
Kako izgleda IPL, na koliko si tretmana išla?
Ako ti nije problem, napiši koju riječ...hvala ti!
meni se vise ne peruta niti malo...
isla sam na 3 tretmana, sad zavisi koji ti je tocno uređaj, al sigurno da je laser il taj pulsni aparat dobra stvar,al kako tehnologija napreduje nadam se da ce biti vise tih stvari i veci izbor cak i u malo manjim gradovima, ne samo u zg(bas sam pogledala u nekom casopisu-Laser mcl 30, dermablate,al taj je zasada samo u zg)...uglavnom koza mi je bas bila dobra poslije prvog tretmana... radi se o bljeskovima ili tzv. udarcima, jedan je bio oko 10kn, a napravila ih je oko 30-ak. Taj postupak se zove rejuvinacija, dakle obnova koze lica...no, trebas cuti kakve pozitivne kritike ako ides kod kojeg derm. il kozmeticarke-ja idem samo na preporuku...ti ides radi oziljaka ili pros.pora?
Alanna_st
13.01.2009., 09:58
da i mene zanima ipl
dermatologica me naručila na probni sad 26 a nigdje baš i ne nalazim malo više o tom
koja je cijena tretmana?i, da nema bas za procitati na netu kad se upise, mozda koja sluzb.stranica na eng.:ne zna:
plasibou
13.01.2009., 11:53
ma uopće ne znam cijenu nadam se da nije skupo
nazvat ću jedan dan pa pitat :D
jer na njezinoj stranici nema cijena
meni se vise ne peruta niti malo...
isla sam na 3 tretmana, sad zavisi koji ti je tocno uređaj, al sigurno da je laser il taj pulsni aparat dobra stvar,al kako tehnologija napreduje nadam se da ce biti vise tih stvari i veci izbor cak i u malo manjim gradovima, ne samo u zg(bas sam pogledala u nekom casopisu-Laser mcl 30, dermablate,al taj je zasada samo u zg)...uglavnom koza mi je bas bila dobra poslije prvog tretmana... radi se o bljeskovima ili tzv. udarcima, jedan je bio oko 10kn, a napravila ih je oko 30-ak. Taj postupak se zove rejuvinacija, dakle obnova koze lica...no, trebas cuti kakve pozitivne kritike ako ides kod kojeg derm. il kozmeticarke-ja idem samo na preporuku...ti ides radi oziljaka ili pros.pora?
Ja bih išla zbog ožiljaka i pigmentacijskih mrlja. Nemam preporuka, samo sam čitala da IPL pomaže.
Zbog čega si ti išla, kako ti je IPL pomogao?
*ViToNkA*
13.01.2009., 15:58
ma uopće ne znam cijenu nadam se da nije skupo
nazvat ću jedan dan pa pitat :D
jer na njezinoj stranici nema cijena
plasibou jel ides kod matese
ja sam bila 4 puta na tim bljeskovima
iskreno meni su flekice ostale mozda su se malo manje vidjele tik poslije tretmana
al opet sutradan je bilo isto
ili su meni takve flekice da ne idu dole il ja ne znam
pet bljeskova sam placala 350 kn
i boli ko am vrag ko da te struja strese
plasibou
13.01.2009., 17:06
dada idem kod nje
a joj, a probaću kaj sad, ne kužim te bljeskove :D kaj svaki tretman je jedan bljesak ili
mada ja sam sad nedavno prestala s diacnealom i flekice mi nisu više toliko crvene??
dal je moguće da mi on samo još više radio štete
Alanna_st
14.01.2009., 10:01
Ja bih išla zbog ožiljaka i pigmentacijskih mrlja. Nemam preporuka, samo sam čitala da IPL pomaže.
Zbog čega si ti išla, kako ti je IPL pomogao?
zbog oziljaka, al ne treba ocekivati sad neku ono super promjenu, sta se mene tice ja sam primjetila da koza izgleda zdravije i svjezije...
imam ožiljak na koljenu od ovog ljeta
pala sam preko kamena na plaži :s
da li bi contratubex bio dobar za to?
iako to nije lice,voljela bi čut neki dobar savjet
imam ožiljak na koljenu od ovog ljeta
pala sam preko kamena na plaži :s
da li bi contratubex bio dobar za to?
iako to nije lice,voljela bi čut neki dobar savjet
meni je magistra u apoteci objasnila da contractubex pomaze dok god je oziljak crven, kad pobijeli tu vise nema pomoci :ne zna:
ja vec mjesecima mazem s njim jednu dugacku i duboku porezotinu na saci i sad sam dosla do toga da se samo nazire pod kutem ili na jacem svjetlu
pretpostavljam da mi vise od toga ne moze pomoci
Žene, kako vam djeluje krema od pužela, elicina?
Uporno razmišljam ada je kupim a htjela bi prvo čut vaša mišljenja.
Jel pomaže šta? Kak ožiljci, kak mrlje?
Nadam se da se vidi poboljšanje.:top:
Alanna_st
06.02.2009., 10:58
Žene, kako vam djeluje krema od pužela, elicina?
Uporno razmišljam ada je kupim a htjela bi prvo čut vaša mišljenja.
Jel pomaže šta? Kak ožiljci, kak mrlje?
Nadam se da se vidi poboljšanje.:top:
meni je dobra... ja zadovoljna, smanji crvenilo i ublazava oziljke:top:
plasibou
06.02.2009., 13:31
alana, kolko dugo ju koristiš
FASHION GIRL
06.02.2009., 16:17
Koliko košta contactubex i dali bi ju mogla koristiti za ožiljke od uraslih dlačica, onako su mi crveni a kad je hladno poljubičaste imam ih puno, pa dal ju je netko za to koristio, koliko dugu i ima li učinka???
Jessica Love
07.02.2009., 23:58
meni je dobra... ja zadovoljna, smanji crvenilo i ublazava oziljke:top:
ti si je koristila na svježem ožiljku, tj dok je on još bio crven?
ja sam tu kremu koristila na jednom ožiljku koji je star kakvih 8 godina, dosta je dubok i uočljiv. ajde pomogla mi je elicina u smislu da ožiljak za nijansu-dvije nije više toliko bijel ni ispupčen, al ništa značajnije. valjda je ožiljak prestar i predubok.
nego recite, dal je možda koja bila kod plastičnog kirurga na uklanjanju ožiljaka ili na dermoabraziji?
Ja sam sinoć napravila peeling aspirinom (čija kiselina dokazano izbjeljuje), a onda sam u masku s glinom stavila još jedan smrvljeni aspirin. Danas mi je lice puno svjetlije, stvarno. Jedino što sam u PMS-u i sad imam sto novih.... grrrrrr...
Ja sam sinoć napravila peeling aspirinom (čija kiselina dokazano izbjeljuje), a onda sam u masku s glinom stavila još jedan smrvljeni aspirin. Danas mi je lice puno svjetlije, stvarno. Jedino što sam u PMS-u i sad imam sto novih.... grrrrrr...
wow, nikad nisam cula za peeling aspirinom
moze malo detaljnije :moli:
Pričalo se o tome tu pa sam tako i ja saznala. :)
Ma nema previše filozofije. Jedan aspirin (ili dva) rastopiš u malo vode (staviš u vodu i čačkalicom ga probodeš i tako će se sam rastopiti).
Napravi ti se pasta puna tih zranaca aspirina kojima sam ja oduševljena jer su snažna te stvarno dobro oribaju.
Tu pastu samo trljaš po licu, kao normalan peeling. Fora je u tome što ta kiselina odmah malo izbijeli. Ja sam oduševljena stvarno! :)
Možeš i kao masku koristiti tako da ga staviš u malo neke hidratantne kreme te ukapaš par kapi eteričnog. Ma improviziraj, bit će dobro! :)
Ma nema previše filozofije. Jedan aspirin (ili dva) rastopiš u malo vode (staviš u vodu i čačkalicom ga probodeš i tako će se sam rastopiti).
Napravi ti se pasta puna tih zranaca aspirina kojima sam ja oduševljena jer su snažna te stvarno dobro oribaju.
Tu pastu samo trljaš po licu, kao normalan peeling. Fora je u tome što ta kiselina odmah malo izbijeli. Ja sam oduševljena stvarno! :)
Možeš i kao masku koristiti tako da ga staviš u malo neke hidratantne kreme te ukapaš par kapi eteričnog. Ma improviziraj, bit će dobro! :)
odlicno... a vode treba biti samo malo, da bi se dobila pasta a ne tekucina?
Pa da, dosta ti je vode veličine dva aspirina, tek toliko da se rastopi. ;)
Pa da, dosta ti je vode veličine dva aspirina, tek toliko da se rastopi. ;)
ok, tnx :top:
Estee Lauder
08.02.2009., 17:15
Cure,nemojte stavljati eterična ulja u tu masku,mogu vam iziritirati lice.Aspirini se ne otapaju u vodi,nego se zgnječe sa žlicom i u to doda,pola žličice vode i kreme.To stoji na licu 20 minuta i onda se pilingira.
Cure,nemojte stavljati eterična ulja u tu masku,mogu vam iziritirati lice.Aspirini se ne otapaju u vodi,nego se zgnječe sa žlicom i u to doda,pola žličice vode i kreme.To stoji na licu 20 minuta i onda se pilingira.
Ok, tu smo negdje. Ali ja još uvijek mislim da je jednostavnije staviti aspirin u malčice vode jer se on tako cijeli raskvasi, ne mora ga se drucati ni gnječiti pa da frca okolo. Ovo je gotovo za sekundu.
Uostalom, tak svejedno.
I ja volim napraviti peeling prije maske jer koža bolje upije.
A ok. Netko nekako. ;) Blizu smo :)
Alanna_st
09.02.2009., 11:56
alana, kolko dugo ju koristiš
koristim je već mjesec i po dana...uzela sam malu kremu od 20ml, i još mi traje...
Alanna_st
09.02.2009., 12:04
ti si je koristila na svježem ožiljku, tj dok je on još bio crven?
ja sam tu kremu koristila na jednom ožiljku koji je star kakvih 8 godina, dosta je dubok i uočljiv. ajde pomogla mi je elicina u smislu da ožiljak za nijansu-dvije nije više toliko bijel ni ispupčen, al ništa značajnije. valjda je ožiljak prestar i predubok.
nego recite, dal je možda koja bila kod plastičnog kirurga na uklanjanju ožiljaka ili na dermoabraziji?
da, tako je koristim...ali ne stavim puno...
Imam i ja jedan ožiljak na ruci kad sam se porezala ali mislim da trebam duže mazati jer mi je stanje više manje isto...
Za rnije kod tih plastičnih kirurga dosta skuplje nego kod dermatologa? meni nitko nije preporučio dermoabraziju jer mi je koža tanka i preosjetljiva...
plasibou
10.02.2009., 18:24
jel zna neko u kojim točno ljekarna u zgu ima elicina kreme
u gorici je nema nigdje svi mi govore za nekakvu na televiziji :D
Alanna_st
12.02.2009., 10:36
pogledaj na web stranici elicine-tamo ti ima popis ljekarni!
plasibou
12.02.2009., 13:44
eee super tenks
tog se nisam sjetila :D
a smije li se taj piling koristiti ma osjetljivoj koži? i ima li uticaja na ožiljke od akni? i koliko često se smije stavljati?
Peeling kao peeling. Ja, koja imam jako problematičnu kožu, također imam i osjetljivu, i meni paše.
Utjecaja na ožiljke ima kao i običan peeling, znači, možeš odstraniti površinske odumrle stanice kože, potaknuti nove.
Ja ti preporučujem da time postupaš kao normalnim peelingom, jednom tjedno.
Vidi kako ćeš pa javi jel i tebi dobar! ;)
Peeling kao peeling. Ja, koja imam jako problematičnu kožu, također imam i osjetljivu, i meni paše.
Utjecaja na ožiljke ima kao i običan peeling, znači, možeš odstraniti površinske odumrle stanice kože, potaknuti nove.
Ja ti preporučujem da time postupaš kao normalnim peelingom, jednom tjedno.
Vidi kako ćeš pa javi jel i tebi dobar! ;)
oki, hvala na savjetu, javim :top:
twilightx
24.02.2009., 11:11
Vec sam ovo napisala na jednom mjestu, ali moram jos jednom ponoviti.
Upravo se dogodilo nesto sto me strasno razljutilo!! :mad:
Prije vise od mjesec dana sam se narucila kod doktorice Mateše, problem kao i kod vecine vas... uklanjanje oziljaka i mrlja od akni... i sad ih maloprije nazovem da provjerim u koliko sati sam narucena... i kaj se desilo???!!! Nisu me uopce zapisali!! Ne mogu vjerovati!! Nisu imali ni moj termin ni broj mobitela, ma pojma nisu imali! Koji neprofesionalizam!! Ma mislim, bez rijeci sam! Cekam fu**ing mjesec i pol da ispadne da me nisu zapisali i da moram JOS cekati! Ma ne dolazi u obzir! Da je zenska najbolja na svijetu, ja se tamo vise ne bih narucivala! Katastrofa!! :mad:
top-secret-koka
25.02.2009., 15:18
Vec sam ovo napisala na jednom mjestu, ali moram jos jednom ponoviti.
Upravo se dogodilo nesto sto me strasno razljutilo!! :mad:
Prije vise od mjesec dana sam se narucila kod doktorice Mateše, problem kao i kod vecine vas... uklanjanje oziljaka i mrlja od akni... i sad ih maloprije nazovem da provjerim u koliko sati sam narucena... i kaj se desilo???!!! Nisu me uopce zapisali!! Ne mogu vjerovati!! Nisu imali ni moj termin ni broj mobitela, ma pojma nisu imali! Koji neprofesionalizam!! Ma mislim, bez rijeci sam! Cekam fu**ing mjesec i pol da ispadne da me nisu zapisali i da moram JOS cekati! Ma ne dolazi u obzir! Da je zenska najbolja na svijetu, ja se tamo vise ne bih narucivala! Katastrofa!! :mad:
evo ja imam sasvim suprotna iskustva sa dr. matesa. ovo te je zeznula cura koja se javlja na telefon,a ja bi ti ipak preporucila da odes k njoj jer je zena diiivnaaaaa :s i razumije svoj posao.
kod nje sam prije 2 godine micala neke flekice i vise sam nego zadovoljna.
naručih elicinu
pa ćemo da vidimo čija ovca crnu vunu prede :mirko:
plasibou
25.02.2009., 16:45
je i ja ju od prekjučer koristim
plasibou
01.03.2009., 17:13
kaj se tiče elicine u 5 dana mi je sravnila ožiljke, jest da su bili friški al eto :)
za flekice bumo vidli, to polako
Super da vam Elicina pomaže. Ja sam ju prestala koristiti, na žalost, jer mi stalno nešto izbije na koži ( akne, prištići ), pa kemijam sa proizvodima protiv akni..ali mislim da ću opet početi.
Pišite iskustva...i zanima me da li je netko probao jojobino ulje ili ulje divlje ruže protiv ožiljaka..
Super da vam Elicina pomaže. Ja sam ju prestala koristiti, na žalost, jer mi stalno nešto izbije na koži ( akne, prištići ), pa kemijam sa proizvodima protiv akni..ali mislim da ću opet početi.
Pišite iskustva...i zanima me da li je netko probao jojobino ulje ili ulje divlje ruže protiv ožiljaka..
ekhm, može pitanje? šta je ta elicina? mi iz bosne nismo baš toliko napredni kao vi (ili ja nisam čula još za taj proizvod :ne zna:, izvinjavam se). kako se koristi? čemu služi? za ožiljke? gdje se može kupiti? koliko košta? tnx
plasibou
06.03.2009., 18:29
krema od puževe sluzi
djeluje protiv akni, ožiljaka, nadam se i mrlja i ne znam čega sve još ne
20 ml košta 200 kn a 40 ml 300 kn
pogledaj na sajtu jel ima u bosni za kupit
ekhm, može pitanje? šta je ta elicina? mi iz bosne nismo baš toliko napredni kao vi (ili ja nisam čula još za taj proizvod :ne zna:, izvinjavam se). kako se koristi? čemu služi? za ožiljke? gdje se može kupiti? koliko košta? tnx
ja sam kupila preko neta na ebayu
preko neta je 40 ml 150 kn tako da se to isplati
nego,koristim ju 3 dana sad i ne koristim preko nje hidratantnu kremu
i koža mi je masna od nje :confused:
svi ste rekli da vam se koža peruta jer se skida valjda sloj kože,ali meni je čak masnija
koža mi je glatka i nježna od nje,ali nekako ne vidim razliku
možda je prerano,ali ipak...
imam crvene točkice po licu i toga se trebam riješit pa pokušavam s elicinom
plasibou
06.03.2009., 18:37
meni je koža kakva je i bila isto mi se ne peruta, kuckuc o drvo :D
koristim ju 2 tjedna i nakon 5 dana mi je friški ožiljak maknula
meni je koža kakva je i bila isto mi se ne peruta, kuckuc o drvo :D
koristim ju 2 tjedna i nakon 5 dana mi je friški ožiljak maknula
zvuci fantasticno :eek:
plasibou
06.03.2009., 19:51
je fakat je, bio jako ispupčan van :D i sravnila ga skroz :D
moram ju nabaviti :s
mene muce mrljice od akni... bas me zanima bi li tu mogla pomoci
plasibou
06.03.2009., 19:56
da, mislim da piše na njoj da je i za to
i ja ih isto imam al za to ne očekujem tak brze rezultate, ipak su stare nekoliko godina, a i uz to idem na ipl tak da ni ne bum znala kolko će mi elicina pomoć
javi kakav ce biti rezultat od te kombinacije... drzim palceve :top:
moje su isto stare dosta godina :zubo: i rado bi ih se rijesila
eeennniii
06.03.2009., 20:02
krema od puževe sluzi
djeluje protiv akni, ožiljaka, nadam se i mrlja i ne znam čega sve još ne
20 ml košta 200 kn a 40 ml 300 kn
pogledaj na sajtu jel ima u bosni za kupit
di si ju kupila tocno?
plasibou
07.03.2009., 14:49
javi kakav ce biti rezultat od te kombinacije... drzim palceve :top:
moje su isto stare dosta godina :zubo: i rado bi ih se rijesila
sad sam bila drugi put na iplu i stvarno vidim da je blijeđe
tak da se nadam da neće još puno trebat tretmana
plasibou
07.03.2009., 14:49
di si ju kupila tocno?
u gundulićevoj, ljekarna odma do escade
eeennniii
07.03.2009., 16:57
u gundulićevoj, ljekarna odma do escade
tnx :)
pimpinela
11.03.2009., 09:46
isplati vam se kupit tu kremu preko ebaya jer je duplo jeftinija, imate tu ljudi koji vam kupuju stvari na netu za smijesnu naknadu, tako da vam ova ova od 40 ml dode 200 kuna sa postarinom i naknadom, ja sam je upravo narucila i cekam je, nadam se dobrim rezultatima
meni ta elicina ništa ne pomaže obrazima koji su mi najveći problem :(
a lagano mi se ljušti koža s čela i brade,ali s obraza ništa
tatjana35
12.03.2009., 17:39
Cao svima,
moj problem su flekece od akni, dirala sam to i cackala, naravno, po ramenim,a rukama i guzi, medjutim na guzi cak ikad ne diram, i kad je pustim sama da prodje, ostane fleka i ne prolazi....
Treba mi preporuka koi preparat da koristim da mi izbeli te fleke po telu... ovde sam negde procitala da je dobra neka guam krema, ali svi su pisali da su je koristili za lice, ne znam da li moze i na ovim mestima na telu gde ja imam problema....pocela bih nesto da koristim protiv tih fleka, jer kad dodje leto sramota me majicu na bretele da obucem...
Pomozite mi sa svojim iskustvima, sta je ono sto stvarno moze da mi izbeli ove fleke...
hvala
Zvjezdica86
12.03.2009., 22:05
Cao svima,
moj problem su flekece od akni, dirala sam to i cackala, naravno, po ramenim,a rukama i guzi, medjutim na guzi cak ikad ne diram, i kad je pustim sama da prodje, ostane fleka i ne prolazi....
Treba mi preporuka koi preparat da koristim da mi izbeli te fleke po telu... ovde sam negde procitala da je dobra neka guam krema, ali svi su pisali da su je koristili za lice, ne znam da li moze i na ovim mestima na telu gde ja imam problema....pocela bih nesto da koristim protiv tih fleka, jer kad dodje leto sramota me majicu na bretele da obucem...
Pomozite mi sa svojim iskustvima, sta je ono sto stvarno moze da mi izbeli ove fleke...
hvala
pa ako se smije po licu, naravno da se onda smije i po guzi :zubo:
e da nisi cackala, sad se nebi morala bojati majica na bretele..nek ti sad bude zao.:)
chimavizza
12.03.2009., 22:13
e da nisi cackala, sad se nebi morala bojati majica na bretele..nek ti sad bude zao.:)
ne mora značiti, ja nikad u životu nisam istisnula aknu na licu a imam dosta flekica od akni i malih rupica. to je do kože, u mene je osjetljiva koža na licu
ne mora značiti, ja nikad u životu nisam istisnula aknu na licu a imam dosta flekica od akni i malih rupica. to je do kože, u mene je osjetljiva koža na licu
da meni ostane i kad ne diram :(
mala cHrna
12.03.2009., 23:30
meni isto :D a onda još neke i diram pa ih ostane duplo više :o
I meni tako. Imam puno ožiljaka koje sigurno nisam ni pipnula dok su još bili prištići, a neke malo i jesam. No, mislim da to nema veze.
Koža se obanavlja, nestat će i toga bar većina. Onaj mali dio koji ostane neće mi ni smetati.
ovchica
13.03.2009., 13:02
Mazanje vitamina E na flekice pomaže (bar meni).
Odakle vitamin E? Neka krema ili?
E vitamin se može kupiti u tekućem obliku, u bočici, ili prerezati kapsulu pa nanijeti na lice.
Da li je netko od vas koristio Derma Roller? To je mali valjak sa tankim iglicama s kojima se prelazi preko lica, potiče stvaranje kolagena i obnavljanje kože od mrlja, ožiljaka...Čitala sam da daje odlične rezultate.
ovchica
15.03.2009., 15:39
Odakle vitamin E? Neka krema ili?
Holyplant u maloj bočici s pumpicom, u dm-u je 104 kn. Možeš ga samog mazati ili gaprije nanošenja pomiješati s malo kreme pa namazati. U kozmu je 4 kuna jeftiniji al ga nisam tam htjela kupiti jer je kod njih većinom odvratno vruće pa brijem da se sva kozmetika tam brže pokvari.
Ahaaa.... i? Valja? Šta radi? :)
ovchica
15.03.2009., 20:07
Pomaže da flekice brže izblijede.
ulagačica1983
18.03.2009., 20:35
da li je bolja linija la roche possay ili avene za tretiranje starih ožiljaka
chelava
20.03.2009., 08:03
ja sam pocela koristit kremu na biljnoj bazi za mrlje i fleke od pristice iako ta pise krema protiv fleka i pjege... :D
kaze prvi rezultati za 5-7 dana ja vec 2-3 dana mazes i moram rec da je bolje :D oko 70 kn u biljnoj ljekarni kupljeno. naziv kreme je prirodna krema protiv fleka i pjega, a sadrzi : ekstarkt korijena bijelog duda, ekstrakt lista medvjeđeg grožđa,etersko ulje combava limuna,talk,cink okisd,titan dioksid,lanolin,vazelin,pčelinji vosak,bademovo ulje,glicerol,propilen glikol,vitamin E.
I sta vi kazete na to?
uuu,reci ime te prirodne kreme :klopa:
ja elicinu koristim već 2 tjedna skoro i ništa mi ne pomaže
ni mrvicu mi se nisu povukle crvene flekice na obrazima :(
plasibou
20.03.2009., 19:22
ja sam pocela koristit kremu na biljnoj bazi za mrlje i fleke od pristice iako ta pise krema protiv fleka i pjege... :D
kaze prvi rezultati za 5-7 dana ja vec 2-3 dana mazes i moram rec da je bolje :D oko 70 kn u biljnoj ljekarni kupljeno. naziv kreme je prirodna krema protiv fleka i pjega, a sadrzi : ekstarkt korijena bijelog duda, ekstrakt lista medvjeđeg grožđa,etersko ulje combava limuna,talk,cink okisd,titan dioksid,lanolin,vazelin,pčelinji vosak,bademovo ulje,glicerol,propilen glikol,vitamin E.
I sta vi kazete na to?
mona ti očekuješ da ti odma izblijede fleke u roku dva tjedna a nakupljalje su se koliko dugo?
mislim fascinantno kak svi oće odma rezultate
chelava
20.03.2009., 20:47
tak cure moje pise...prvi rezultati za 5-7 dana a konacni jel za 2 tj...za sad meni ide jako dobro tj zadovoljna sam :D sam sto se tesko razmazuje i miris mi se ne svida al sta je tu je... ime sam ti rekla al mi je to ne znam...čudno nekak jer nema nikakv naziv poseban tak da nije neka marka il nes...pa se pitam sta je uopce unutra i kolko je to pouzdano al aj probat cu...sta sad...
mona ti očekuješ da ti odma izblijede fleke u roku dva tjedna a nakupljalje su se koliko dugo?
mislim fascinantno kak svi oće odma rezultate
ma ne,ne očekujem da se odmah povuku,ali bar neki pomak...nešto...bilošto :(
tu su cure pisale da im se malo koža počela ljuštiti,ali meni ni to
kao da stavljam običnu hidratantnu kremu
neću prestati,mažem svaki dan ujutro i navečer pa se ipak nadam da će se nešto dogoditi,možda kod mene ne ide tako brzo pa moram bit uporna i strpljiva :)
plasibou
22.03.2009., 00:05
znam razumijem ni meni se niš ne ljušti
ja ju koristim mjesec dana i isto ništa tak da, treba strpljenja samo valjda :/
da, mislim da piše na njoj da je i za to
i ja ih isto imam al za to ne očekujem tak brze rezultate, ipak su stare nekoliko godina, a i uz to idem na ipl tak da ni ne bum znala kolko će mi elicina pomoć
što je ipl?:ne zna:
malo sam vas čitala unatrag pa skužila kaj je ipl, a tko to u zg radi i koliko košta?
a sad da podijelim svoje flekave probleme s vama...
prošle godine ja otišla kod famoznog Kaliterne jer sam htjela frakcijskim laserom tretirati nekoliko ožiljaka na licu i puna leđa
i čovjek me uvjerio da će mi lice od frakcijskih radiovalova dakle ne lasera (radiovalovi su napominjem skuplji) bit puno bolje i bez ožiljaka, a s obzirom da to sužava pore i neće se više toliko stvarati akne. S obzirom da imam 30 godina stalno mi je forsirao da će mi nestati i borice, a ja borice nisam imala nigdje osim od smijanja i njih volim i još sam mu napomenula da mi ne dira oko očiju jer imam užasno tanku kožu. Čovjek je rekao da niš ne boli samo blago pecka. Uz lice, išla sam na tretman ožiljaka od akni na leđima frakcijskim laserom.
Dakle prvo lice: poli tako da su mi išle suze! Išao mi je skroz blizu očima, napravio dvije popucane kapilare i sto sitnih bora na podočnjacima takda sad izgledaju kao lakat 60-godišnjaka... da pore su uže, ali se prištevi jednako stvaraju i ožiljci nisu manji!!!!!
Leđa: u usporedbi s licem niš ne boli, rekao da mi je veće ožiljke odmah prešao 7 puta svaki da ne velim da je štedio i ja ga pitam nije li to malo previše on kaže da će tako brže proći i što se dogodilo? Oni slabiji ožiljci su zaista nestali, ali oni koje je prelazio tih 7 puta su se pretvorili u otvorene rane i sad imam rupe u leđima.
Kad sam došla na kontrolu bijesna ko pas me uvjerava da mi je puuuno bolje i jednostavno sam mu rekla da bi on trebao ili obnoviti znanje ili provjeriti vid jer je sve to što mi je napravio opća katastrofa i otišla.
Činjenica je da sada znam da frakcijski laser zaista funkcionira za micanje ožiljaka uz minimalno trajanje oporavka i kako su mi sad leđa opet u komi planiram ići na njega što prije.
Samo ono što ne znam je gdje još osim kod dotičnog gospodina postoji frakcijski laser?
Eto... raspisala sam se ali problemi su to.... :)
da ne dozim puno mrzi me da citam svih 12 srana koji Vi preporucujete proizvod za oziljke od bubuljica i akni.......???
I ja sam išla kod dotičnog dr. dok su mi buktile akne a bilo je i ožiljaka. Uvjeravao me da pomažu samo radio valovi. Ostavila sam tamo par tisuća kuna..ništa nije pomoglo. Ništa.
LTLPNS...stvarno je teško reći, i ja vidim da svakom paše i djeluje drugo, čovjek očito sve mora isprobati na vlastitoj koži. Ja sam osobno vidjela poboljšanja od Normaderm Nuit od Vichija, La Roche Posay Effaclar K, Gel Centella Asiatica od Algologie, Even better Skin Tone od Cliniquea. Sada koristim ionsko srebro i vidim da mi čini dobro.
Estee Lauder
23.03.2009., 12:44
da ne dozim puno mrzi me da citam svih 12 srana koji Vi preporucujete proizvod za oziljke od bubuljica i akni.......???
Boreade ,Noviderm 12 % Aha.Meni je to najbolja krema iz naše ponude.:)
chichita
23.03.2009., 13:52
ja inače nemam problematičnu kožu što se akni tiče ali mi naravno tu i tamo iskoči koja, pogotovo u PMS-u, no moj je problem šta god stavljala na nju ili ne dirala uopće ostane crvena flekica jaaaakooooo dugo a ne smijem stavljati kreme na bazi kiseline jer mi je osjetljiva kože i onda jednu točkicu moram prekrivati i po nekoliko mjeseci dok ne izblijedi... imate prijedlog?
eeennniii
24.03.2009., 03:21
ja inače nemam problematičnu kožu što se akni tiče ali mi naravno tu i tamo iskoči koja, pogotovo u PMS-u, no moj je problem šta god stavljala na nju ili ne dirala uopće ostane crvena flekica jaaaakooooo dugo a ne smijem stavljati kreme na bazi kiseline jer mi je osjetljiva kože i onda jednu točkicu moram prekrivati i po nekoliko mjeseci dok ne izblijedi... imate prijedlog?
ovako je i kod mene, u pms-u 2,3 prista i od svakog ostane mrlja, a ja prist ne diram i svejedno ostane. i naravno povuce se tek za oko pola godine. uzas. ni meni kiseline ne gode, a ni ne pomazu nesto:ne zna:
ja perem lice sa soda bikarbonom tj to je peeling i poslije toga stavljam jabucni ocat kao tonik, blijede mi brze tako
guitar_girl
24.03.2009., 12:17
zato što izbljeđuju kožu ti preparati. To je super ako ste inače tamnoputi, ali ja što god koristim, a blijeda sam i ovako i onako, lice mi bude još svjetlije, na kraju postane još gore jer koža postane prozirnija nekako. Nravno, po ljeti kad pocrnim ne vide se niti te flekice, niti podočnjaci - ma ništa :D
nblazino
26.03.2009., 21:13
Zanima me dali je tko uspio riješiti flekove na licu od prišteva, na koji način i kako??
Budući da ima puno krema za hiperpigmentaciju a to nisu isti fleke kako od prišteva neznam kud da krenem te što je učinkovito???
HVala
--Phoenix--
30.03.2009., 19:20
Zanima me dali je tko uspio riješiti flekove na licu od prišteva, na koji način i kako??
Budući da ima puno krema za hiperpigmentaciju a to nisu isti fleke kako od prišteva neznam kud da krenem te što je učinkovito???
HVala
Procitaj stare postove. Ima na tone.
Imam Holyplant vitamin E i kad ga stavim na ožiljak od prišta, napravi mi se novi prišt pored! Meni je to premasno.
Evo malo više informacija... Najnoviji laser koji se koristi u dermatologiji, jedini na ovom području:
http://www.vjesnik.hr/Pdf/2009%5C03%5C25%5C29A29.PDF
http://www.sheportal.net/sheportal__tarik_i_lejla_razmi%9Aljaju_o_pomla%F0i vanju__875.htm
:)
U Zagrebu se može obaviti samo u Poliklinici Nemetova. Njihova dermatologica btw jedina u Hrvatskoj ima i specijalizaciju iz anti-ageinga
BlackCandy
31.03.2009., 18:21
Imam Holyplant vitamin E i kad ga stavim na ožiljak od prišta, napravi mi se novi prišt pored! Meni je to premasno.
je, premasno je... ja sam ga imala
--Phoenix--
01.04.2009., 13:02
Bolje vitamin C. On isusuje.
chichita
01.04.2009., 16:16
kako tražim vitamin c u ljekarni? jel to u kremi ili?:brukica:
Phantom Phreak
01.04.2009., 17:30
Ja sam uzimala Vitamin C (tablete) od Dietpharma (meni su te najbolje) :mig:
chichita
01.04.2009., 18:00
cijena? i kako to koristiš? piješ ili na lice staviš? (sorry na glupim pitanjima) :crvenise:
Phantom Phreak
01.04.2009., 18:10
cijena? i kako to koristiš? piješ ili na lice staviš? (sorry na glupim pitanjima) :crvenise:
Paaa... kolko me pamćenje služi koštaju oko 45 kuna, ali imaš unutra 30 tableta (ak se ne varam) i da one se piju ujutro poslije doručka(ja sam ih tak uzimala) ne stavljaju na lice!:rofl:
Ja ih nisam konkretno koristila za lice i probleme s aknama već za organizam općenito i sad ih namjeravam opet uzet jer totalno osvježe imunitet i ostalo...:D
Što se akna konkretno tiče ja sam na savjet nekih ljudi krenula kod ginekologice i napravila hormonske testove, na što mi je ona dala DIANE 35 koje pijem evo već 6 tjedana i lice mi blista (nije masno, nema akni (tu i tam koji sitni prištić pred mjesečnicu) i vidim da se i ožiljci obnavljaju tj koža općenito i nestaje to crvenilo ožiljaka)!
:top:
chichita
01.04.2009., 18:30
nemam je inače problema s aknama, nego u PMS-u iskoči koja a za stavljanje na lice pitam jer se aspirin zna stavljati da sasuši brže, zato pitam a i znam da inače limun se stavi da izblijedi fleku...
Phantom Phreak
01.04.2009., 18:43
nemam je inače problema s aknama, nego u PMS-u iskoči koja a za stavljanje na lice pitam jer se aspirin zna stavljati da sasuši brže, zato pitam a i znam da inače limun se stavi da izblijedi fleku...
Ma da čula sam za te kombinacije s limunom, pivskim kvasacom, pa čak i aspirinom, da se stavlja kao piling... ali nisam iskreno to nikad probala...
jedino znam da je jako dobro (i nemreš fulat) ako stavljaš zelenu glinu u kombinaciji s nekim uljima na lice kao masku... malo sam krenula u proučavanje toga i vidim da su ljudi jako zadovoljni... spremam se malo eksperimentirat s tim čim kupim glinu, a čak sam si i neke knjige o tome nabavila!:rofl:
eeennniii
01.04.2009., 18:52
nabavi pms free od enciana
od kad ja to pijem vise ne dobivam pristice u pms-u :)
Ponosna
02.04.2009., 10:53
Meni je za ožiljke učinkovita nevenova mast, vrlo brzo izblijede.
FASHION GIRL
02.04.2009., 13:55
Meni je za ožiljke učinkovita nevenova mast, vrlo brzo izblijede.
Ja sam je isto koristila ali nije mi uopće pomogla, čak mi je premasna pa mi je dodatne prištiće radila..
Zavisi od kože
Tourmaline
02.04.2009., 15:46
Paaa... kolko me pamćenje služi koštaju oko 45 kuna, ali imaš unutra 30 tableta (ak se ne varam) i da one se piju ujutro poslije doručka(ja sam ih tak uzimala) ne stavljaju na lice!:rofl:
Ja ih nisam konkretno koristila za lice i probleme s aknama već za organizam općenito i sad ih namjeravam opet uzet jer totalno osvježe imunitet i ostalo...:D
Možda bolje onda uzet onaj C vitamin u prahu iz dm-a. Meni je taj super, nikak ga potrošit, a košta 10tak kn.. :top:
Ja ga konzumiram u velkim količinama kad me prehlada čopi, a malo sam lijena uzimat ga redovito. :mig:
Asperaa
04.04.2009., 10:38
Imaš DOUBLE C SERUM od Natural Weastha, vitamin c u tekućem obliku, pakranje ko kapi za nos i jedan dozator ti je dovoljan da ga utrljaš u cijelo lice. Unatoč pakiranju od 30 ml, jedno pakiranje imam već 2 mjeseca.
Zaboravila sam točnu cijenu, ali znam da je preko 100,00 kn:ne zna:
Meni je odličan, točno vidim promjene na koži otkad ga upotrebljavam, a i koža se manje masti i eventualni prištići se usput osuše.
maja_bubamara
04.04.2009., 11:40
meni pomogne more i sunce. istina da mi mrljice prvo potamne, ali nekako se tijekom ljetovlanja ten izjednači. pa sve bude tamno :D
Ja bih, ovakva luda, taj vit C iz dm-a u prahu stavila na lice kao masku :p Ali netko mi je objašnjavao da baš i ne mogu... ne sjećam se točno, morala bih provjeravati...
Tourmaline
04.04.2009., 14:38
Ja bih, ovakva luda, taj vit C iz dm-a u prahu stavila na lice kao masku :p Ali netko mi je objašnjavao da baš i ne mogu... ne sjećam se točno, morala bih provjeravati...
:D hehe viš, to nisam još probala, al mislim, ak mogu umrvljeni aspirin stavljat na lice, onda se valjda može i ovo, samo pitanje dal bi imalo nekog učinka tak.. :ne zna:
Onda mi se čini bolja opcija ovo što je Asperaa predložila. Samo, čini mi se malo skupo za nekaj kaj ne znam kak će djelovat na mojoj koži, tj. dal će pomoć. :mig:
Inače, Asperaa, jel ti to isuši kožu? Jer tak zvuči, a meni više muke od masnih djelova lica zadaju djelovi koji su suhi.. :tuzni:
:D hehe viš, to nisam još probala, al mislim, ak mogu umrvljeni aspirin stavljat na lice, onda se valjda može i ovo, samo pitanje dal bi imalo nekog učinka tak.. :ne zna:
Onda mi se čini bolja opcija ovo što je Asperaa predložila. Samo, čini mi se malo skupo za nekaj kaj ne znam kak će djelovat na mojoj koži, tj. dal će pomoć. :mig:
Inače, Asperaa, jel ti to isuši kožu? Jer tak zvuči, a meni više muke od masnih djelova lica zadaju djelovi koji su suhi.. :tuzni:
Po nekoj logici bi možda i išlo, pošto kao vitamin C pomaže, ali ne znam, nekak mi se ne da mi probavati. Dosta mi je razočaranja u takve neke "trikove". Ti probaj :p hehe
koristila sam body shopov vitamin C i bio mi je izvrstan
u trenu zagladi kozu, kao da napravi neki blagi film preko nje i koza bude savrseno glatka, meka i mirisna
odlican je upravo za masnu kozu jer ju osvjezi i izravna bez da ju zamasti :top:
Asperaa
06.04.2009., 18:15
Ne, ne isušuje dodatno suhe dijelove lice. Imam osijećaj kao da se prilagođava vrsti kože. Istina da je skup, ali vrijedi svake kune. Ja ga stavljam na večer na lice i oko očiju. Koža je poslije baš glatka. Već nakon tjedan dana stavljanja vidjet ćeš pozitivne promjene.(preko dana, pogotovo ako je sunce, nije ga dobro stavljati, jer može izazvati smeđe mrlje)
Eto, ja imam masnu kožu (odnosno mješovitu) pa mi odgovara, a moja prija ima izrazitu suhu kožu i opet kaže da joj je super.
Ja imam ožiljaka od skidanja madeža. Rekli su da se ništa neće vidjet, al naši doktori su tako sposobni da su me osakatili. Jel se mogu nekako, s nečim, ublažit. dugi su oko 2 cm...
Estee Lauder
07.04.2009., 18:24
Imam ih i ja ,prekrivam ih sa puderom,pomirila sam se da se tako jednostavno ne mogu ukloniti a nisam opet s njima toliko opsjednuta da bi se raspitala za neke vrhunske tretmane.I upoznata sam s time što koža bude više stariti,tj.propadati oni će biti uočljiviji.
Sunasce100
08.04.2009., 19:02
jako puno str, jako puno inf.....bit cu manje fer pa cu zamolitit ukratko od ovih najzescih protivnika fleka od oziljaka pristica i akni, par savjeta, odnosno preporuka sto da kupim:) punooo hvala
Estee Lauder
08.04.2009., 21:10
jako puno str, jako puno inf.....bit cu manje fer pa cu zamolitit ukratko od ovih najzescih protivnika fleka od oziljaka pristica i akni, par savjeta, odnosno preporuka sto da kupim:) punooo hvala
Neku dobru kremu sa AHA ili tretmani sa AHA.Meni osobno najbolja je od Noviderm Boreade 12 % Aha.Hvalili su i Uriage aha kreme.
top-secret-koka
09.04.2009., 16:03
meni je najbolje i najbrze rezultate dala maska od guama, glico mask 20% samo sto sam je ja umjesto 1x tjedno, stavljala 2x.
1x na cijelo lice, 2x tjedno samo na celo ili gdje su vec flekice, rezultati su bili vidljivi vec nako 10 dana,a jos bolji kad sam imala manje masnu kozu pa sam po noci mazala kremu iz iste linije.
top-secret-koka
09.04.2009., 16:04
ovo sto sam gore pisala se odnosi iskljucivo na zimski period, sada ne bih stavljala nista tavog na lice - presuncano je.
chichita
09.04.2009., 20:17
Neku dobru kremu sa AHA ili tretmani sa AHA.Meni osobno najbolja je od Noviderm Boreade 12 % Aha.Hvalili su i Uriage aha kreme.
koliko dođe ta noviderm? i to se sad ne smije stavljati ili se smije samo po noći?
Estee Lauder
09.04.2009., 23:17
ovo sto sam gore pisala se odnosi iskljucivo na zimski period, sada ne bih stavljala nista tavog na lice - presuncano je.
Ja sam isto stavljala tu masku i bila sam zadovoljna.Znam da je u njoj bilo 20 % aha ali u kombinaciji sa još nečim.To sam stavljala u kombinaciji sa guamovom kremom.Možda je ona bila presudna za otklanjanje mojih flekica,jer je dosta žena bilo nezadovoljno sa kremom.:)
Estee Lauder
09.04.2009., 23:19
koliko dođe ta noviderm? i to se sad ne smije stavljati ili se smije samo po noći?
Dođe oko 150 kn.Može se stavljati,ali koristiti visoki spf preko dana.Ali ja ipak krajem 4 mjeseca prekidam sa svim AHA preparatima.Mislim da ti je bolje to ostaviti za jesen.
Estee jel si probala Lerbolario kozmetiku,njihova kremica sa cvjetnim prahom mi je fantastična,vraća sjaj onaj zdravi koži,obnavlja ju,nakon što ju ostavim ujutro je prekrasna...takođe njihova sa karite maslacom i jojobom je predobra...:mig::cerek:A tek kremice za tijelo,istaknula bih onu sa mirisom Karanfila...:)
Estee Lauder
09.04.2009., 23:55
Estee jel si probala Lerbolario kozmetiku,njihova kremica sa cvjetnim prahom mi je fantastična,vraća sjaj onaj zdravi koži,obnavlja ju,nakon što ju ostavim ujutro je prekrasna...takođe njihova sa karite maslacom i jojobom je predobra...:mig::cerek:A tek kremice za tijelo,istaknula bih onu sa mirisom Karanfila...:)
Nisam,ali koliko sam vidjela to su kreme sa prirodnim sastavom,a meni lice od takvih krema podivlja,a pogotovo ako su nakrcane eteričnim uljima.Zato izbjegavam takve stvari.Zato se držim dermatoloških krema.
Nisam,ali koliko sam vidjela to su kreme sa prirodnim sastavom,a meni lice od takvih krema podivlja,a pogotovo ako su nakrcane eteričnim uljima.Zato izbjegavam takve stvari.Zato se držim dermatoloških krema.Da,prirodni je sastav,cijena pristupačna,učinak jako dobar...tako da sam zadovoljna..:)
top-secret-koka
10.04.2009., 09:11
Ja sam isto stavljala tu masku i bila sam zadovoljna.Znam da je u njoj bilo 20 % aha ali u kombinaciji sa još nečim.To sam stavljala u kombinaciji sa guamovom kremom.Možda je ona bila presudna za otklanjanje mojih flekica,jer je dosta žena bilo nezadovoljno sa kremom.:)
meni je guamova krema sada premasna, ujutro se sva sjajna probudim od nje, a ova boreade me je previse isusivala, pogotovo u periodu centralnog grijanja i onda si napravim katastrofu, mjesovitu - jako dehidriranu kozu.
tako da sam ove zime koristila samo guamovu masku 2x tjedno i to je stvarno dalo jako brze rezultate :s najbolje za sada, rijesi mi flekice, smanji pore, a ne dehidrira kozu.
top-secret-koka
10.04.2009., 09:13
moze malo vise o tim kremama, nemam vremena googlati :)
one imaju aha?
moze malo vise o tim kremama, nemam vremena googlati :)
one imaju aha?Aha ti imaju a da su dobre Avene,Uriage,Vichy,La Prairie(te sam ja probala,i predobre su)...Lerbolario ima za masnu kožu fantastičnu kremicu sa čičkom i ruzmarinom,kao i onu sa cvjetnim prahom koja obnavlja kožu,uklanja nedostatke,daje sjaj i svježinu,cijene su pristupačne...:)
Kalliste
13.04.2009., 11:43
Estee...čitam i vidim da se ti dosta razumiš u te stvari i da preporučaš za Boreade 12% za AHA tretman...Isto tako sam vidjela da si napisala da krajem 4. mjeseca prestaješ s AHA kremicama...ja preko dana koristim Effeclar K jer mi suzbija pojavu novih prištića...Pa me zanima bi li ja mogla Boreade kremu staviti kao noćnu...
EDIT: Jel vi svi imate Original Elicinu...ili netko koristi ovu Elicinu Plus Cream...
plasibou
13.04.2009., 16:43
joj i mene zanima dal se ipak kiseline mogu po noći, mislim stavim ja prek dana spf, al me zanima dal mogu izlazit na sunce ne da se ciljano sunčan neg ono odem nekaj u grad obavit i moram nekak bit na suncu :D
ja koristim original elicinu, al ne znam jel mi djeluje na mrlje il ne :D
Estee Lauder
13.04.2009., 19:12
Estee...čitam i vidim da se ti dosta razumiš u te stvari i da preporučaš za Boreade 12% za AHA tretman...Isto tako sam vidjela da si napisala da krajem 4. mjeseca prestaješ s AHA kremicama...ja preko dana koristim Effeclar K jer mi suzbija pojavu novih prištića...Pa me zanima bi li ja mogla Boreade kremu staviti kao noćnu...
EDIT: Jel vi svi imate Original Elicinu...ili netko koristi ovu Elicinu Plus Cream...
Možeš,samo misli i na hidrataciju,meni je taj effaclar dobar samo ako preko njega stavim hidrataciju,u protivnom mi isuši lice.Možeš ti i noću preko AHA staviti hidrataciju,tako i ja radim.Pati je rekla da ona cjelu godinu stavlja aha ,ja ih ipak prestanem koristiti,jer sam u preko ljeta dosta na otvorenom.
Imaš ti i krema koje u sebi imaju i aha i bha,samo još nisam dovoljno istražila koje su dobre.Ima ih na netu kupiti.Ustvari mislim da Avene ima,to ću na jesen probati,znam da su je hvalili.:)
Kalliste
14.04.2009., 00:28
Hoće li mi biti dovoljno dobra da koristim Adrience Oligosource hidratantnu kremu preko effeclara i Boreade kreme...jer ta mi lijepo miriše:cerek:
Kalliste
14.04.2009., 08:25
Ili čak...ja bi npr. Adrience kao hidratantnu noću preko Boreade...a danju preko effeclara nešto hidratantno s zaštitnim faktorom sad za ljeto:)...Imaš kakvu preporuku...Oprosti ako te gnjavim:)...
na zalost muku mucim sa flekicama od pristica. kozmeticarka mi preporucila IPL tretman za to. kaze da je super i da ce mi nestati nakon 4 tretmana. za sad sam napravila samo jedan, pa me zanima da li je netko od vas to probao? ako ne, javim vam kakvi su rezultati za 4-5 tjedana.
na zalost muku mucim sa flekicama od pristica. kozmeticarka mi preporucila IPL tretman za to. kaze da je super i da ce mi nestati nakon 4 tretmana. za sad sam napravila samo jedan, pa me zanima da li je netko od vas to probao? ako ne, javim vam kakvi su rezultati za 4-5 tjedana.
Držim fige da budeš zadovoljna. I ja se spremam na IPL i zanima me kako su drugi zadovoljni i da li djeluje i na ožiljke i na mrlje.
Sretno i piši...
plasibou
17.04.2009., 13:20
ja sam išla 4-5 puta po recimo 8 bljeskova po tretmanu
malo jesu svijetlije al da je nešto recolucionarno i nije :/
ja sam išla 4-5 puta po recimo 8 bljeskova po tretmanu
malo jesu svijetlije al da je nešto recolucionarno i nije :/
hvala ti na odgovoru ali sad si me malo zabrinula :-(
za tu lovu bi trebalo biti revolucionarno :ne zna:
hmmm
ja zapravo idem na mikrodermo + ipl + neki vakum (ne znam tocno kako se zove)
sad mi dodje da odustanem nakon prvog tretmana.
bila sam prije par dana i za sada nema nikakve promjene na flekicama (oziljaka ili udubina nemam). koza mi dosta bolje izgleda jer je bila jako isusena, pa su mikrodermo i te maskice pomogli.
top-secret-koka
18.04.2009., 09:35
alaya pa koliko to placas?
ja sam isla kod dermatologa, i to na 40IPI 5cm2 laser i rezultati su bili trenutni, nema sanse da ne vidis da te laser nije bljesnuo. pigmentacije su razlicite neke je uklonio skroz, a neke uopce nije htjela tretirati jer je rekla da nece otici (to sam posvjetlila kremama, preko zime) na laseru sam bila prije tocno 3 godine i rezultat je jos uvijek vidljiv.
ne bi htjela pametovati, ali cure zasto idete kozmeticarkama a ne dermatologu? meni je ona prvi put napraviila probni laser, nije ga naplatila, narucila me za 4 tj. da vidi kako sam reagirala, nije bila zadovoljna i onda me tretirala drugim tipom lasera kojem je mijenjala jacinu za svaku pigmentaciju. ne sjecam se vise detalja, ali znam da mi je dosta pricala i objasnjavala prije svakog bljeska, laser je uvjek okretala tako da dohvati nekoliko pigmentacija :)
inace je cijena 700 kn po tretmanu za dijamantnu mikrodermo + taj vakum + ipl + maske (mislim da je e-vitamin, mozda kisik i sl.)
obzirom da idem tamo vec nekoliko godina, dobila sam prilican popust na tu redovnu cijenu, ali svejedno je me svejedno kosta novace, zivaca i nade ako nece uspjeti.
moram priznati da sam do sada zadovoljna. lice mi stvarno puno bolje izgleda, ali kao sto kazem flekice su tu. mozda ne mogu nista ni ocekivati nakon jednog tretmana. iduci tjedan imam opet termin, pa cu vidjeti.
eh sada zasto kozmeticarka? pa razlog je vrlo praktican - u proslih 6-7 godina sam probala razne kozmeticarke i uvijek se njoj vracala. zapravo ispocetka nisam ni kuzila kako mi je super, dok nisam otisla kod nekih drugih. kod nje uvijek zadovoljna izadjem iz salona i cak mi i ljudi govore da mi se ten popravio kad sam disciplinirana i idem redovito. (naravno ovisi i o hrani, kolicini vode koju popijem, stresu, beauty sleep-u :), pms-u) ona mi je to predlozila pa sam rekla da cu pokusati.
u ovoj mojoj situaciji cinilo mi se bezveze sada isprobavati neke dermatologice kod kojih nisam nikada bila.
no moram priznati da sam bila kod 4 jako razvikana dermatologa kad sam imala drugih problema s kozom (ne na licu, nego na tijelu - bila je jako suha i pucala) i nitko mi nije pomogao. svi su imali neke svoje teorije i pametovali ali nitko nije nasao rjesenje. a zaista sam bila disciplinirana s tim njihovim savjetima. na kraju mi je pomogla nekakva travarica (za nevjerovati!!!) a otisla sam samo zato jer me je odvukla muzeva mama, pa nisam mogla odbiti svekrvu. hehehe
plasibou
19.04.2009., 15:17
koka di si ti išla
ja evo našla dva računa i na jednom piše da sam bila na I2pl jačina 11.9J/cm2, a drugi I2PL od 9.0J/cm2
i ne znam kaj to znači :D
meni se vidi razlika malo al ništa spektakularno kak sam si ja zabrijala da bu nakon 4 puta otišlo dosta
inace je cijena 700 kn po tretmanu za dijamantnu mikrodermo + taj vakum + ipl + maske (mislim da je e-vitamin, mozda kisik i sl.)
ja sam dijam.mikrodermo+ILP+maske+sve te neke kerefeke+sredjivanje obrva+masaza gornjeg dijela (osim lica i vrata jer je tretirano laserom) = 280,00 kuna..
ljudi moji koje vi cijene placate..strasno..
:eek:
jednako sam primjetila ogromnu razliku u cijeni i za kemijsli piling (TCA) o kojem sam pisala na hiperpigmentaciji...stvarno drasticna razlika u cijeni..
moram priznati da sam do sada zadovoljna. lice mi stvarno puno bolje izgleda, ali kao sto kazem flekice su tu. mozda ne mogu nista ni ocekivati nakon jednog tretmana. iduci tjedan imam opet termin, pa cu vidjeti.
...eh sada zasto kozmeticarka?
identicno je i kod mene..
mislim da ne treba ocekivati od prvog puta nista spektakularno po pitanju uklanjanja mrlja, fleka i sl. nakupina koje su se godinama talozile..treba bar pola toliko vremena za njihovo otklanjanje..
jedino je nakon kemijskog pilinga rezultat odmah vidljiv..
sve ostalo je sporiji i manje vidljiv put..
zabranjena
19.04.2009., 17:53
imam mali užiljak na čelu od jedne automobilske nesreće, mazala sam ju svim kremicama i gelovima što se mogu naći u apotekama, no on je još vidljiv, jeli istina da se ožiljak nikada u potpunosti ne može ukloniti i jeli tko probao o kremu što sad reklamirau po novoj i rtl sa puževim nekim sastojkom za uklanjanje ožiljaka i dali to djeluje?
plasibou
19.04.2009., 17:58
ako je ožiljak bijeli sumnjam da ikakva krema može pomoć
top-secret-koka
19.04.2009., 19:01
koka di si ti išla
ja evo našla dva računa i na jednom piše da sam bila na I2pl jačina 11.9J/cm2, a drugi I2PL od 9.0J/cm2
i ne znam kaj to znači :D
meni se vidi razlika malo al ništa spektakularno kak sam si ja zabrijala da bu nakon 4 puta otišlo dosta
e da meni je prvi probni bio sa tim laserom I2PL jacina 8.5 J/cm2. ona nije bila zadovoljna pa me sljedeca 3x bljesnula sa ovim IPI laserom, pojma nemam sto te oznake znace :ne zna: neke flekice su otisle odmah prvi puta i to je bilo dovoljno, sto je mene iskreno cudilo jer su bile stare bar 15 godina.
1. tretman - bljesnula me 8x - 560 kn
2. tretman - 6 bljeskova - 420 kn
3. tretman - samo 3x -210 kn
rezultat bi bio jos bolji da sam u cijelu pricu isla u 10 mjesecu, ovak nisam stigla, evo vidim po racunu da sam taj 3x bila vec krajem 5 mjeseca, sto je zadnji termin za takve pothvate, ali ja sam kod nje isla zbog drugih razloga, ovo smo rijesili u hodu :)
zadovoljna sam jako, vecina flekica je nestalo, neke su jako, jako posvijetlile, a za nekoliko je odmah rekla da nece ici laserom, ali da mi ne preporuca nikakav kem. piling prije 40 godine, nisam pitala zasto.
ove jeseni cu vjeroatno otici opet iako ne volim laser, svi me pitaju sto mi je to na licu. zato mi nije jasno kad cure pisu da ne vide pomake na flekicama nakon prvog puta, jer ona pigmentacija koja je meni bila tretirana je crna ko ugljen, bas ruzno, nakon nekog vremena ta crna fleka se pretvori u mjehuric i taj povrsinski dio se skine, a ispod je crvena opecena koza u obliku hiperpigmentacije. kasnije se koza izjednaci, a zaprvo se najbolji rezultati vide nakon 1-2 mjeseca.
isla sam kod dr. sanje greguric i jedina je zamjerka sto je ona uvijek prekrcana, a cesto se dogodi da ide na seminare pa te sestra zove i odgodi termin za jos 3 tjedna, medjutim zena je :top: kad su mi ostali dermatolozi prtljali oko jednog problema, ona je jedina bila konkretna i suvisla i za to me poslala u bolnicu, da ne placam njoj, kad vec placam hzzo :s
zuba - pa to je stvarno super cijena. a gdje si ti isla?
nisam bas sigurna da bih u sred tretmana mijenjala, ali mozda jednom probam i kod tvoje kozmeticarke. a i nikad se na zna sto ce jos izmisliti a ja cu to zasigurno morati isprobati :rofl:
koka - mislim da postoje razlicite vrste hiperpigmentacije. moja je dosta blaga. potrebam mi je neki laganiji puder da bi mi se izjednacio ten. ove moje su od pristica koje sam ja sama sebi istiskivala tijekom ljeta, pa je na tom mjestu malo koza vise potamnila. probala sam naci na netu nesto sto slicno izgleda, ali je tesko. evo moje su slicne kao kod ove tete na ovoj slici "After" na bradi http://www.reygani.com/images/beforeafter2.jpg
nije bas strasno, ali ako se moze popraviti :top:
inace ten mi je jos uvijek super. sad mi se cini da su mi i flekice malo svjetlije :p dobro, dobro, mozda sam si i umislila, ali u svakom slucaju cini mi se da je tako
zapravo mi je ta mikrodermo jako dobra. imam osjecaj da mi ni te kremice ne vrijede toliko ako se ne mogu upiti u kozu
plasibou
19.04.2009., 20:36
aha idem i ja kod nje
meni ona već nakon probnog rekla kak mi se vidi pomak a ja još nisam niš vidla :D
valjda bu nakon ljeta se riješilo to
hmmm vidis, vidis..
trebali bi traziti sliku prije i poslije
odoh se ja sad slikati :D
Ja imam ožiljaka od skidanja madeža. Rekli su da se ništa neće vidjet, al naši doktori su tako sposobni da su me osakatili. Jel se mogu nekako, s nečim, ublažit. dugi su oko 2 cm...
kako to? i ja imam madež na licu koji sam htjela uklonit.. otišla sam na pregled i doktor mi je rekao da nije zloćudan i da dok ne mijenja boju i ne raste ne bi ga trebalo uklanjati jer će mi ostat ožiljak..
top-secret-koka
20.04.2009., 18:43
aha idem i ja kod nje
meni ona već nakon probnog rekla kak mi se vidi pomak a ja još nisam niš vidla :D
valjda bu nakon ljeta se riješilo to
ti sada ides na laser?
reci joj da sa ovim nisi pretjerano zadovolja, mozda ce te bljesnuti "jacim" laserom :ne zna:
evo za sve cure koje su mi poslale pp, par postova iznad sam napisala cijene, da ne ponavljam.
plasibou
20.04.2009., 19:02
ma zadnji put sam bila prije dva tjedna negdje i rekla da niš do jeseni tj rekla mi da dođem na kontrolu u 6 mj pa bumo vidli kaj bu bilo
plasibou
20.04.2009., 19:03
da kod nje je jedan bljesak 70 kn
pebbles
21.04.2009., 09:31
hm...ovako imam jedan ožiljak na licu od uklanjanja mladeža, kad sam ga operirala dobila sam contractubex N ali nisam ga mazala (grrr glupača) i sad se dosta vidi, isto tako imam par mrljica od akni koje me užasno živciraju, i sad još šlag na tortu, bila na elektroepilaciji obrva i izgleda da bi moglo ostati dvije tri rupice (to je sitno pa se nadam da se može u potpunosti ukloniti)
može li mi contractubex u tome pomoći ili da uzmem nešto drugo?
(samo molim vas ne preporučajte mi te neke kreme za koje trebam čekati jesen jer će mi u protivnom izgristi kožu uz stalno djelovanje sunčevih zraka! ne mogu sad čekati do jeseni pa da mi ovi ožiljci od el. epilacije budu ne uklonjivi...
Estee Lauder
21.04.2009., 18:09
hm...ovako imam jedan ožiljak na licu od uklanjanja mladeža, kad sam ga operirala dobila sam contractubex N ali nisam ga mazala (grrr glupača) i sad se dosta vidi, isto tako imam par mrljica od akni koje me užasno živciraju, i sad još šlag na tortu, bila na elektroepilaciji obrva i izgleda da bi moglo ostati dvije tri rupice (to je sitno pa se nadam da se može u potpunosti ukloniti)
može li mi contractubex u tome pomoći ili da uzmem nešto drugo?
(samo molim vas ne preporučajte mi te neke kreme za koje trebam čekati jesen jer će mi u protivnom izgristi kožu uz stalno djelovanje sunčevih zraka! ne mogu sad čekati do jeseni pa da mi ovi ožiljci od el. epilacije budu ne uklonjivi...
Ja sam nakon uklanjanja mladeža koristila contratubex i nije mi ništa pomogao,još mi je pogoršavao stanje,jer mi se koža od njega jako crvenila.Ostao mi je ožiljak ,pobijelio mi je i mislim da ga ne mogu više ukloniti,mogu ga samo malo zakamuflirati.Ja ti jedino mogu, za friške ožiljke preporučiti Elicinu,tu se spominjala,ljudi su imali rezultate ,ali odmah nakon friških ožiljaka.Meni nije ništa pomogla,jer mi je ožiljak dosta star.
pebbles
23.04.2009., 09:23
jel ima još tko kakvih iskustava s contractubexom? ja sam ga mazala neko kratko vrijeme (tipa 2 tjedna) ali nisam doživjela nikakvo crvenilo o kojem ti pričaš... :ne zna:
chichita
23.04.2009., 11:53
moja mama se mazala s njim nakon operacije štitnjače i uopće joj nije ostao ožiljak, kad je stavljala ju je znalo svrbiti malo ali ovako ništa i sad joj stvarno super izgleda, ako je to u redu za ožiljak reći :rolleyes:
bubuljica_na_nosu
10.05.2009., 19:24
Koliko vama treba da oziljak/mrlja koji je nastao od istiskivanja pristica u potpunosti nestane? Primjetila sam da mi se na bradi i u podrucju celjusti oziljci, mrlje vrlo sporo povlace. Postoji li neka krema koja bi mogla ubrzati proces zarastanja? Ne bih za mrlje koristila kreme za izbjeljivanje jer mi djeluju preagresivno :ne zna: Sto vi mislite?
Evo meni je Skinoren nakon dva tjedna smanjio i crvenilo i ožiljke i rupice za 50%. Stvarno mi predobro paše ta krema, kao da je za mene! Ako imate prištiće i problematičnu kožu, probajte ga! ;)
koliko košta i di ga ima?
bubuljica_na_nosu
11.05.2009., 00:44
koliko košta i di ga ima?
Skinoren je dosta agresivan, a po nekim tvojim slikicama, mislim da nemas dovoljno koznih problema za to :D
Kupuje se u ljekarnama, oko 80 kn. To je krema baš za akne, s azelatskom kiselinom, preporučuju ju dermatolozi i nije za svakoga. Dosta je agresivna, treba se na nju naviknuti. Ne treba nekome tko nema većih problema s licem. Zato je meni super :zubo:
ana_sisak
23.05.2009., 11:14
Odmah se ispričavam što otvaram novu temu o kojoj se vjerovatno dosta pisalo, ali relativno sam novi član, ne budem baš često na netu pa da pregledavam sve teme.. zato molim admina da mi ne obriše temu :)
Ovako, riječ je o izbjeljivanju flekica na licu.. Flekice su proizašle iz prijašnjig prištića, poprilično su uočljive.. više nemam prištića, ništa.. samo te flekice.. koje variraju od sićušnih do malo većih flekica.. Molila bi za savjet - ako je itko imao slične probleme (a vjerujem da je) - šta ste koristili da se to izbljedi?
Probala sam s onom Novaderm (tako nešta se zove krema s 5% ili 7% onih h.kiselina-tako nešta) no to mi je čini se bilo prejako jer mi je koža postajala crvenija i crvenija i onda pucala!
A opet, ako tko zna molila bih da mi preporuči neku kremicu ili nekakvu prirodnu kozmetiku.. a da to mogu nabaviti u Hrvatskoj.. u običnoj ljekarni.. jer nemam mogućnost baš nešto nabavljati izvana i slično..
Pa molila bih, ako tko zna, neka mi napiše kremicu i otprilike cca koliko ona dođe da se znam orijentirati!
Puno vam hvala.. ove godine bi trebala prvi put s dečkom na more i voljela bi se toga riješiti.. znam da one ne mogu ekspresno nestati no da se barem malo izbljede ja sam happy!
I da.. dal možda obično sunčanje (ako sam namazana i po licu kremom za sunčanje) može poboljšati taj proces izbljeđenja flekica?!
Unaprijed hvala svima na odgovoru :)
CurlyAngel
23.05.2009., 16:59
Ana, imas od Plante Systema koncentrat i kremu Homogene, sve na potpuno prirodnoj bazi, to je oko 200 kn. Ili od Uriage-a Depiderm linija (oko 300 kn).
Oba proizvoda posvjetljavaju flekice i ujednacavaju pigmentaciju lica
ana_sisak
23.05.2009., 22:05
Puno hvala!
Estee Lauder
24.05.2009., 00:52
Ana, imas od Plante Systema koncentrat i kremu Homogene, sve na potpuno prirodnoj bazi, to je oko 200 kn. Ili od Uriage-a Depiderm linija (oko 300 kn).
Oba proizvoda posvjetljavaju flekice i ujednacavaju pigmentaciju lica
Taj Plante system ,koncentrat i krema je meni i sestri gotovo spalilo lice.:flop:
Samo da se znadu i druga iskustva.:(
CurlyAngel
24.05.2009., 12:58
Taj Plante system ,koncentrat i krema je meni i sestri gotovo spalilo lice.:flop:
Samo da se znadu i druga iskustva.:(
Ma da? Katastrofa!
Nisam to probala, ali mislila sam da je dobro buduci da je na biljnoj bazi.
cvijetić
26.05.2009., 22:30
meni plante system jnije ni žario a kamoli spalio lice...malo je izbjelio fleku ali ne i uklonio ju...
i nije posve "prirodan"
BlueRose
27.05.2009., 13:38
Cure pozdrav,
zanima me da li je i jedna od vas riješila mrljice na licu nekom kremom? Ja sam se taman naručila kod dermatologice na jesen po tom pitanju, ali me zanima mogu li to riješiti ipak nekom kremom. Nije mi bitno koliko košta, samo da je učinkovita, jer će me tretmani kod dermatologice također skupo koštati. Imam blago vidljivu mrljicu na licu, i nešto malo po čelu, vjerojatno dobivene u kombinaciji sunce+kontracepcija.
cvijetić
27.05.2009., 21:48
Blue Rose, kod koga ideš i na kakve tretmane?
Skinoren je dosta agresivan, a po nekim tvojim slikicama, mislim da nemas dovoljno koznih problema za to :D
ej, sorry, tek sad vidjela ovo.
ma dosta mi se pokvario ten u zadnje vrijeme. neki hormonalni poremečaj. sad koliko toliko smirilo (mada još uvijek izbije po jedan - dva bolna prišta) ali me ove fleke ubijaju.
treba mi bilo kaj sam da to malo ublaži.
bubuljica_na_nosu
28.05.2009., 10:09
ej, sorry, tek sad vidjela ovo.
ma dosta mi se pokvario ten u zadnje vrijeme. neki hormonalni poremećaj. sad koliko toliko smirilo (mada još uvijek izbije po jedan - dva bolna prišta) ali me ove fleke ubijaju.
treba mi bilo kaj sam da to malo ublaži.
Da, kužim. A ne znam, kako želiš, ako nisu uspjela naći ništa drugo, probaj s lokalnom primjenom Skinorena. Ali kažem, ako imaš ostatak lice čist, onda radije ne stavljati Skinoren jer je agresivan.
ana_sisak
28.05.2009., 11:21
Ej, bila ja u ljekarni, rekla svoj problem i preporučila mi je Betonel, krema za depigmentaciju! Čak mi je rekla da se smije koristiti i po ljetu tj suncu..
jel tko koristio takvo šta? Košta 78 kn, pa rek'o ajd da probam :)
Da, kužim. A ne znam, kako želiš, ako nisu uspjela naći ništa drugo, probaj s lokalnom primjenom Skinorena. Ali kažem, ako imaš ostatak lice čist, onda radije ne stavljati Skinoren jer je agresivan.
ma baš mi i nije čist, bolje je neg je bilo, ali daleko od dobrog :(
onaj doljnji dio obraza mi je u katastrofi, kao i kod sljepoočnica :flop:
malo mi je to babylove zelena kremica umirila al i dalje je katastrofa.
tak da fakat ne mogu bez pudera nigdje jer mi je dosta tih mrljica ostalno, a mrzim koristit puder.
Estee Lauder
28.05.2009., 15:54
Ej, bila ja u ljekarni, rekla svoj problem i preporučila mi je Betonel, krema za depigmentaciju! Čak mi je rekla da se smije koristiti i po ljetu tj suncu..
jel tko koristio takvo šta? Košta 78 kn, pa rek'o ajd da probam :)
A od koga je to,nije mi poznato?
farmaceut
01.06.2009., 18:23
Cure pozdrav,
zanima me da li je i jedna od vas riješila mrljice na licu nekom kremom? Ja sam se taman naručila kod dermatologice na jesen po tom pitanju, ali me zanima mogu li to riješiti ipak nekom kremom. Nije mi bitno koliko košta, samo da je učinkovita, jer će me tretmani kod dermatologice također skupo koštati. Imam blago vidljivu mrljicu na licu, i nešto malo po čelu, vjerojatno dobivene u kombinaciji sunce+kontracepcija.
Tamnije mrljice, odnosno hiperpigmentacije, vrlo su često posljedica izlaganja suncu uz uzimanje hormonalnih preparata. Sa uklanjanjem svakako pričekajte jesen i zimu, budući da sredstva za izbjeljivanje čine kožu osjetljivijom na sunce, a do tada koristite kvalitetna sredstva (Vichy, Avene, La Roche Posay, Uriage...)sa visokom UV-zaštitom (SPF 50+) kako se stanje ne bi pogoršalo preko ljeta.
Što se tiče uklanjanja hiperpigmentacija, postoji čitav niz kozmetičkih preparata - od Celerit kreme sa ekstraktom potočarke (čija je cijena oko 70 kn) do seruma i krema npr. Gatineau-Whitening, Uriage - Depiderm linija, Lierac Anti taches koncentrat, i sl. (čija je cijena i par stotina kuna). Za što god se odlučili, trebate biti strpljivi jer tretman uklanjanja hiperpigmentacija može trajati i nekoliko mjeseci (mlada kože se kompletno obnavlja za otprilike 1 mjesec, a zrela koža - sporije). Važno je da tijekom cijelog tretmana kožu štitite od UV-svjetlosti.
:)
vampir ernest
01.06.2009., 18:26
Drage cure, ako itko otkrije neku metodu za uklanjanje hiperpigmentacija na licu, neka javi. Pojavile su se prije tri godine na oba obraza. Ne nestaju unatoč god. dobima (vidim da se to nekima povuče).
Probala sam kremu na biljnoj bazi. Vidim da mnoge od vas kažu da je gomila krema niškorist i bacanje para, a i neke sadrže hidrokinon koji je kancerogen. Išla sam na IPL u kozm salon u martićevoj i - ništa, zatim u centar skin i malo je posvijetlilo. Od tada se ne sunčam i mažem se visokim faktorom. Za ovu godinu sam zakasnila s novim IPL-om (iskreno, i ne da mi se biti spržena nekoliko dana). S tom metodom treba biti uporan i treba to platiti, mislim da je bljesak 100 kuna, a po tretmanu vam ih treba bar 7-8.
Ja bih sad neku laganu i učinkovitu metodu. Help!:s
Estee Lauder
01.06.2009., 18:38
Farmaceut,što ima u ljekarnama za uklanjanje sitnih crvenih flekica,koje su ostaci izblijeđenih mrljica.Nije to tako jako vidljivo,uspješno se prekriva puderom,ali ipak bi se voljela i toga rješiti.
--Phoenix--
02.06.2009., 14:17
Drage cure, ako itko otkrije neku metodu za uklanjanje hiperpigmentacija na licu, neka javi. Pojavile su se prije tri godine na oba obraza. Ne nestaju unatoč god. dobima (vidim da se to nekima povuče).
Probala sam kremu na biljnoj bazi. Vidim da mnoge od vas kažu da je gomila krema niškorist i bacanje para, a i neke sadrže hidrokinon koji je kancerogen. Išla sam na IPL u kozm salon u martićevoj i - ništa, zatim u centar skin i malo je posvijetlilo. Od tada se ne sunčam i mažem se visokim faktorom. Za ovu godinu sam zakasnila s novim IPL-om (iskreno, i ne da mi se biti spržena nekoliko dana). S tom metodom treba biti uporan i treba to platiti, mislim da je bljesak 100 kuna, a po tretmanu vam ih treba bar 7-8.
Ja bih sad neku laganu i učinkovitu metodu. Help!:s
Sama sebi si kontradiktorna. Ti bi laganu metodu za nelagani problem. Pigmentacije se mogu skidati na razne nacine ,od kem, peelinga do lasera itd,no nista od toga nije lagano.Jer se mora melanin skuhati da bi nestao. Znaci ,potrebna mi j eveca energija nego se tebi cini.
Sapientia
06.06.2009., 16:24
Jeli netko koristio ELICINU?Citala sam tu na forumu da je ona super za oziljke i flekice,bas sam je mislila kupit,pa ako netko ima iskustva neka napise i u koliko vremena se povuku flekice?
plasibou
07.06.2009., 15:26
meni flekice nisu ošle al zato novi ožiljci odu jako brzo
Pafulja
12.06.2009., 11:41
probala sam rougj kapi sa hijaluronskom kiselinom-tester. namazala sam dva puta-vrlo ugodne, ne peckaju niti ispod očiju, na njih ide krema. i imam utisak da su mi hiperpigmentirane fleke ispod očiju ma za pola tona svijetlije. ne znam da li umišljam, ali mi se fakat čini. imam ih još da 2-3 puta pa javim kakvi su rezultati.
inaće, potrošila sam cijelu flašicu seruma od natural wealth-a double c serum i nije mi ništa izbjelio. malkoc odu oni mali prištići ili prištići u začetku, tu i tamo malo osvježi tem, ali fleke niti makac. dobro, meni su malo posvijetlile same od sebe jer cijelu godinu stavljam visoki faktor pa se koža malo i sama obnovi ako nema novih oštećenja.
Pafulja
24.06.2009., 12:33
malkoc sam bila zabrijala... nisu mi se smanjile flekice od tih kapi za cijelih 5 stavljanja. doduše, prozračniji je i svježiji ten od njih, prištići u začetku se povuku i koža općenito bolje izgleda. sad, flekice, imala sam fakat utisak da su se prvo malo posvijetlile, ali mi sada izgledaju jače-doduše, blijeda sam ko krpa pa se još više uoče, a i mislim da mi testiranje svakojakih faktorskih kremica i nije pomoglo na ovom nedavnom suncu. mislim da ovi novi fluidi koji nisu tako teški kao kreme sa 50+ faktorom, ne štite jednako dobro kao masnija krema i gotovo. iako mi se to nimalo ne sviđa-mrzim te teške kreme!
Maske koje prodiru duboko u kožu također pomažu kod točkavosti. Ima neka dobra od meksičkog kaktusa...A čula sam i za AVENE CICALFATE...
Dakle,,do jedno prije pol godine imala san prekrasni porculanski ten čist ko suza...Ali ušla san u jednu nazovimo ''kaotičnu fazu'' i od nekoliko sitinih prištića napravila san ranetine(zbilja velike) i tako u nekoliko navrata.
Uglavnom da ne duljim hvala Bogu to me prošlo,,ali naravno ostali su ožiljci.Mislim nisu oni toliko strašni ali vide se i ipak su na licu.
Sad me zanima kako bi se toga mogla riješit,vaša iskustva,bilo što...
Inače počela sam koristit kantarijonovo ulje,,pa me zanima jel to uopče daje ikakve rezultate.
pomagajte:mig:
kokakoka
30.06.2009., 21:44
mikrodermabrazija? :ne zna:
pebbles
30.06.2009., 23:31
ja stvarno ne znam što da radim više!!
imam masnu T zonu i po čelu dosta komedona
i kaže mi kozmetičarka (na moje žaljenje kako mi više losion s eritromicinom ništ ne pomaže pri "odmašćivanju" kože) kaže ona uzmi skinoren. Ja znam da se svaku kremu treba duže vrijeme koristiti da bi ju se moglo procijeniti, ali ja skinoren koristim tjedan dana i koža mi nakon pola sata njegovog stavljanja bude MASNA..a taj sloj kreme koji daje mat izgled kože postane nekako zasićen i težak na koži... :(( jel se to kome događa? šta raditi?
nisam ni skontala ovaj topic :) dali je netko probao Elcina kremu za oziljke? zvuči mi nekak preeeedobro :ne zna:
bubuljica_na_nosu
01.07.2009., 17:28
ja stvarno ne znam što da radim više!!
imam masnu T zonu i po čelu dosta komedona
i kaže mi kozmetičarka (na moje žaljenje kako mi više losion s eritromicinom ništ ne pomaže pri "odmašćivanju" kože) kaže ona uzmi skinoren. Ja znam da se svaku kremu treba duže vrijeme koristiti da bi ju se moglo procijeniti, ali ja skinoren koristim tjedan dana i koža mi nakon pola sata njegovog stavljanja bude MASNA..a taj sloj kreme koji daje mat izgled kože postane nekako zasićen i težak na koži... :(( jel se to kome događa? šta raditi?
I meni se nastavila mastiti. I dan danas mi se masti. Mislim da na ovom svijetu ne postoji sredstvo koje će tvoju kožu iz masne transformirati u normalnu ili suhu - ako postoji, želim da mi netko kaže koje je to :) Ako ideš linijom isušivanja kože raznim gelovima, u konačnici ti dođe veći drek.
Predlažem ti da uzmeš Skinoren i koristiš ga dok se ne riješiš prišteva (jer mislim da je on prvenstveno za to - ja sam ga koristila neka 3 mjeseca, mozda malo duže, pomogao mi je), a onda se pomiriš s masnom kožom :) Ionako će se s godinama manje mastiti. Ako te to uopće tješi.
Ili možeš nastaviti tražiti nešto što će ti pomoći da se manje masti, u tom slučaju, javi i meni jer borimo iste bitke.
bubuljica_na_nosu
01.07.2009., 17:29
nisam ni skontala ovaj topic :) dali je netko probao Elcina kremu za oziljke? zvuči mi nekak preeeedobro :ne zna:
Mislim da je, ali trebaš potražiti na prethodnim stranicama. Čini mi se da nisu bili prezadovoljni, ali pogledaj sama.
bubuljica_na_nosu
01.07.2009., 17:35
Dakle,,do jedno prije pol godine imala san prekrasni porculanski ten čist ko suza...Ali ušla san u jednu nazovimo ''kaotičnu fazu'' i od nekoliko sitinih prištića napravila san ranetine(zbilja velike) i tako u nekoliko navrata.
Uglavnom da ne duljim hvala Bogu to me prošlo,,ali naravno ostali su ožiljci.Mislim nisu oni toliko strašni ali vide se i ipak su na licu.
Sad me zanima kako bi se toga mogla riješit,vaša iskustva,bilo što...
Inače počela sam koristit kantarijonovo ulje,,pa me zanima jel to uopče daje ikakve rezultate.
pomagajte:mig:
Piling je ok za odstranjivalje gornjeg sloja stanica i blažu korekciju mrlja. Ja nakon toga stavim masku od suhog kvasca - cijelo pakiranje dobiješ u Mulleru za 30 kn (mislim, nisam sigurna), to malo otopiš u vodi, stavis na lice i čekaš da ti se stvrdne, onda ispereš. Svaki put kada to napravim, imam osjecaj da mi se prethodne mrlje malo korigiraju.
Također, neki su hvalili Aole Vera gel. Isto ga dobiješ za neke ok novce u svakoj ljekarni.
I jos odi u solarij i osuncaj se par puta - to je super za izjednacavanje boje lica.
A ako ne zelis mrljice, kada stiskas prist, uzmi komad leda i svakih dva sata pritisni na prist koji si istisnula i tako drzi koliko mozes. To je odlicno za smirivanje crvenila i izbocina.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.