View Full Version : Glazbeni snobizam
pakleni_patuljak
27.12.2002., 19:23
Evo čitam malo Gothikin topic, pa ovaj o R. Williamsu, pa me sve skupa podsjetilo na jedan topic sa prastarog IMF-a. Nažalost, ne mogu se sjetit tko je bio pokretač pa se mogu samo ispričati na ''krađi'' ideje... :o
Naime, pun kua ljudi (pogotovo mladih i još nedojebanih što se muzike tiče) apriori odbija makar poslušati sve ono što njihova okolina (jednako tako nedojebana) smatra ne cool! Neki kažu da slušaju samo dark i da je sve drugo smeće, komercijala i izrigavanje. Oke. I ja sam nekad bio takav. Slušao sam samo heavy rock '65. - '72. i sve koje nisu djelili moje ideje smatrao sam idiotima bez glazbenog ukusa. Okruživao sam se samo ljudima koji su slušali isto što i ja i gurao tu neku svoju furku... :rolleyes:
Kad si teenager, muzika ti uglavnom služi za nabijanje i kanaliziranje emocija. Rijetko je kad koristiš samo kao nekakav background. Zato se mladi možda i drže samo te neke osobne furke i pljuju po svemu drugome.
Jeba je u tome što se apriori odbijanjem muzike koja je drugačija, usporava ili čak zaustavlja osobna muzička naobrazba!
Da se ja nisam oslobodio Gillana, Planta i Morissona, zvuka Hammond orgulja ili Hendrixovih gitarističkih orgijanja, nikad ne bih naučio razlikovati kvalitetan od nekvalitetnog popa, nikad ne bih zakoračio u acid, etno ili elektroniku, nikad ne bih otkrio grupe kao što su Afro Celt Sound Sistem, Moloko, Trickya, St. Germain, Massive Atack ili RATM... A o otkrivanju malih, skoro ''nepoznatih'' grupica tipa ''Figli di madre ignota'' da ni ne govorim...
Je li stvarno bitnije slušati ono što je cool od onoga što bi stvarno mogla biti kvalitetna muzika??? :confused:
anch_io
27.12.2002., 22:06
Je li stvarno bitnije slušati ono što je cool od onoga što bi stvarno mogla biti kvalitetna muzika???
Je.
np. Sebadoh - weed against speed
TeenSpirit
27.12.2002., 22:43
slusam ono sto zelim i volim,a ne ono sto mi drugi kazu. :p :p
cini mi se da je grandpa bio pokretac, i da je bilo rijeci o HIM-u. :D :D
RockChick
28.12.2002., 00:07
-Kao i kod Robbia Williamsa i ovdje se slazem s tobom.Iako preferiram prvenstveno stariji rock mogu poslusat i slusam sve ono sto mi se cini zanimljivim ,drugacijim i originalnim...ISTRAZUJEM!!!:D
A zamisli:18 mi je godina tek!:)
................POZDRAV:w :W VELIKI...............iz susjednog grada!!!
dragu pakleni_patuljku! mogu li nesto primjetit? ti mene totalno podsjecas na neku mjesavinu Dawsona (onog iz Dawsons creeka) i onog frajera iz onog filma - HI-FI trgovina snova (tak se nekak zove film! onog mrsavog sta je radio u toj trgovini.
mislim - bez uvrede na ovu primjedbu....al me tvoj nacin pisanja podsjetio na to
i pitanje - sta si ti stvarno iz opatije?
da, nas tinejdzere automatski odbacuju kao tupave.. ;)
nisam nikad slusao glazbu koja je u trendu, a i ne mislim da sam glazbeno ogranicen..
npr. jedan dan slusam elektricnu fazu milesa davisa, iduci dan slusam public image ltd., a dan nakon pixies..
okanite se predrasuda, dragi moji :)
np. bim sherman - danger
Je li stvarno bitnije slušati ono što je cool od onoga što bi stvarno mogla biti kvalitetna muzika???
ono sto je cool je uglavnom samo meni cool, jel onda okej? :D :D :D
GothicA
28.12.2002., 00:33
Samo malo, vidim da se ovdje ne spominje moje ime uzalud :D . Yup, vezano je za darkeraj, da. Daklem, ja slušam goth , dark i sve vezano za to- goth rock, goth metal,darkvawe, neo-classical, synth, electro dark, narco pop ( :D )- i to postoji, vjerovali ili ne- same as electro dark, industrial..bla, bla, bla....ali pardoniram, poštujem i ostale žanrove- blues, jazz, rock, regge, punk, grunge, klasika, country, opera, kantata, simfonija, sonata, harmonija..auuuuuuu..pretjerujem, ok, gluparam malo, al bome neke stvari ne podnosim, kao što su to "novo komponovana muzika" iliti narodnjaci i loša domaća estrada. MOlim lijepo. Također ne volim rap, pop tipa šakire i hima itd.
Patuljak, potpisujem! Odlican post. :top:
ja sam isto bila takva ko tinejdzerka i sve sto nije bilo indie/dark je bilo smece, komercijala...fuj, fuj fuj...
Nakon sto sam dosla u UK skuzila sam da ljudi nisu toliko optereceni s glazbom kao kod nas i to mi je dalo zelju za eksperimentiranjem sto se muzike tice. Sad slusam sve...pop, rock, jazz, blues, klasiku, techno, trance, hip-hop, r'n'b...ma sve...glavno da je dobro.
:top:
GothicA
28.12.2002., 00:36
:confused: Pa sad je i slušanje glazbe postalo određena filozofija. Ajme.
Ne kužim te koji slušaju ono kaj je cool, ja slušam isključivo ono kaj mi se sviđa.
Slušao sam samo heavy rock '65. - '72. i sve koje nisu djelili moje ideje smatrao sam idiotima bez glazbenog ukusa.
No, onda je došla '73. i stvari su počele da se menjaju, zar ne? Već '74. si intenzivno slušao David Bowieja.
Jesam ubo?
Također ne volim rap, pop tipa šakire i hima itd
uf, him su mraaaaaaaacni.. ;) :D :D
A ako je cooloća u pitanju, sačekajte čika Paškog sira, on je ovde apostle of cool :)
jednom cu uredjivat neki casopis za mlade, pa cete vidjet sta je cool :)
Kad si teenager, muzika ti uglavnom služi za nabijanje i kanaliziranje emocija.
A kad porasteš, šta onda? Počne da služi za podmazivanje lanca na biciklu? :confused:
Dok sam bio u srednjoj skoli slusao sam svasta od Dead Kennedysa, GBH, Nirvane, Beastie Boysa,, RATM, Toy Dollsa, Subsa, Metallice, Rollinsa, Miladojka Youneed, Laibach, Zabranjeno, etc,etc uglavnom punk, metal i sl. Ali sam volio poslusat i REM, Queen, koji su susta suprotnost. Jedino sto nisam nikad volio je techno i narodnjake. Sada ih takodjer ne volim:D al neke od ovih grupa sto sam prvo naveo nisam vec ohoho stavio u kazic. Sad mi se svidja i pokoja pjesma od R.Williamsa, Prodigy, i dalje slusam Metallicu stare albume kad mi pukne. Zbilja raznovrsna muzika. Ne znam zasto bi morao biti orijentiran samo na jedan zanr. Evo sad slusam stare Gunse:D
Namche Namche, a otkad su to R.E.M. i Nirvana tako suprotni bendovi?
Ili si ti slušao onaj Aj Ri Em? :D
I, ovaj, ti sad pokušavaš nama da se pohvališ kako si, eto, napredovao tako što si umesto Nirvane počeo da slušaš Robbie Williamsa? :confused:
panon youth
28.12.2002., 00:58
:eek: da da imaš pravo, sad je cool slušat sve i svašta/što bizarnija mješavina to bolje
-----------------------------------------------------------
ma daj pa potpuno je normalno da imaš neki stil koji preferiraš i to UOPĆE NIJE nikakvi snobizam/prije bih reko da je to, jel, ovo o čem ti sad tu.......:rolleyes:
mislim super je otkriti nešto novo u glazbi to je ono naj ljepše al kužiš ne na način da sad tu pravimo neke ekspedicije potrage za nečim/nego ono slučajno naletiš i paf - ljubav na prvi pogled
kužiš SNOBU JEDAN KOLUMBOVSKI:mad: :B
OLJA JE NAJBOLJA :D :D :D :D :D :D :D
Žlzc kaže:
I, ovaj, ti sad pokušavaš nama da se pohvališ kako si, eto, napredovao tako što si umesto Nirvane počeo da slušaš Robbie Williamsa? :confused:
Zec se pravis glup? Zasto si zakljucio da se hvalim? Umjesto? Od nirvane imam i dalje kazete koje tu i tamo poslusam a od R.W nemam nista. Cujem ga na mtv i radiju ali ne mijenjam kanal ako mi se svidja . Zisku zec?
Drito Konj
28.12.2002., 01:07
meni je rw do jaja :)
a najdrazi bend mi je tool
u autu slusam manringa
trenutno primus
znam sve stvari od beatlesa napamet
jebi mi mater
haha :D
TeenSpirit
28.12.2002., 01:09
nemoj reci dvaput! :D :D
pakleni_patuljak
28.12.2002., 10:59
Žlzc kaže:
No, onda je došla '73. i stvari su počele da se menjaju, zar ne? Već '74. si intenzivno slušao David Bowieja.
Jesam ubo?
:D
Pa i ne baš...
Nažalost rođen sam tek 75. pa nisam uspio proživit legendarne godine. Bowieja duuugo vremena nisam uspio prožvakat. Njega, Zappu, Cohena, ... , sam počeo sa zanimanjem preslušavat tek prije nekih 5 godina. Tješim se samo činjenicom da ni većina ostalih konzumenata nije shvaćala njegovu muziku u realnom vremenu, već tek nakon par godina... :rolleyes:
'72. kao kraj mog omiljenog razdoblja navodim zbog ''Dark side of the Moon''. Nakon tog albuma više ništa nije bilo kao prije... :rolleyes:
Žlzc kaže:
A kad porasteš, šta onda? Počne da služi za podmazivanje lanca na biciklu?
Ma neee...
I sad određena ''stanja'' zahtjevaju određenu muziku, ali sad ne slušam samo muziku koja me nabrijava... Mogu slušati i muziku koja je jednostavno ugodna za uho! :D
Iako možda i nisam više u cvijetu mladosti, kad god si pustim ''Speed King'' ili ''Smoke on the water''... zjenice mi se šire, kosa se pušta iz repa, kotačić na pojačalu se zakreće u desno i prestaje apsolutno ikakva koncentracija na posao! :D
Jebiga... Pa di bi došao da tako po cijeli dan!?
To što sam miran i koncentriran na posao dok slušam npr. kompilacie ''Cafe del Mar'', ne znači da u njima manje uživam....
zakon ste mi vi koji prije tridesete osjecate da niste u "cvijetu mladosti".. bah :)
Samo malo, vidim da se ovdje ne spominje moje ime uzalud . Yup, vezano je za darkeraj, da. Daklem, ja slušam goth , dark i sve vezano za to- goth rock, goth metal,darkvawe, neo-classical, synth, electro dark, narco pop ( )- i to postoji, vjerovali ili ne- same as electro dark, industrial..bla, bla, bla....ali pardoniram, poštujem i ostale žanrove- blues, jazz, rock, regge, punk, grunge, klasika, country, opera, kantata, simfonija, sonata, harmonija..auuuuuuu..pretjerujem, ok, gluparam malo, al bome neke stvari ne podnosim, kao što su to "novo komponovana muzika" iliti narodnjaci i loša domaća estrada. MOlim lijepo. Također ne volim rap, pop tipa šakire i hima itd.
evo,ja se potpuno slazem s ovim postom(makar ne slusam gothic bas,ali to sad nije bitno)...bitno je da je cura sasvim ok rekla sta voli(cega ima dosta,vidi se da nije neka klinka),a i ovo drugo postuje....makar ne kuzim zasto i kako je netko mogao rijec "HARMONIJA" upotrijebiti na TAKO KRIVOM MJESTU:D :D :D :D
by NAMCHE
Sad mi se svidja i pokoja pjesma od R.Williamsa, Prodigy, i dalje slusam Metallicu stare albume kad mi pukne. Zbilja raznovrsna muzika. Ne znam zasto bi morao biti orijentiran samo na jedan zanr. Evo sad slusam stare Gunse
Ne mora to niposto znacit da si sad otvoreniji za glazbu,ni da si puno "obrazovaniji",nego samo to da ti vise nije glazba odraz tvog zivotnog stila,nego si potpuno generalizirao stvar,i sada ti je cak i Robbie Williams dobar...tu si zapravo htio pokazat otvorenost,ali si pokazao glupost. ;) :p
Daleko si ti od Spocka decko sto se zakljucivanja tice....:D :rolleyes:
Mr. Wrong
28.12.2002., 15:39
Eh, da mi je prije tri godine netko rekao da ću ja panker prijatelju pankeru nositi ploču od Deee-Lite da si je presnimi... A eto, vremena se mijenjaju - tek što si nabavio sve albume od Exploiteda, već se uhvatiš kako slušaš disko tipa "The Call Up". :D
np Tortoise - Eros
FRANCUSKA SALATA
28.12.2002., 21:22
Žlzc kaže:
dobro rečeno!!!!:top:
pakleni_patuljak
28.12.2002., 21:53
Mr. Wrong kaže:
Eh, da mi je prije tri godine netko rekao da ću ja panker prijatelju pankeru nositi ploču od Deee-Lite da si je presnimi... A eto, vremena se mijenjaju - tek što si nabavio sve albume od Exploiteda, već se uhvatiš kako slušaš disko tipa "The Call Up". :D
:D :D :D
Ovakve stvari su mi poznate....
Mr. Wrong kaže:
np Tortoise - Eros
Eto...pa o tome se radi! ;)
el_mariachi
28.12.2002., 22:36
Razlika izmedju kvalitete i kvantitete je da ce se kvaliteta slusati i za 20 g a kvantitteta nece.
S druge strane vecina nas slusa ono sto nam prija uhu. Neki pak slusaju poznate stvari "jer to svi slusaju". Ti su najgori. Iza njih su oni koji kupuju stereo samo "zbog sela". Onda slijede oni koji prosipaju znanje o nekoj pjesmi a nemaju recimo pojma da je to obrada neke stvari. Onda idu oni koji kazu da je J-Lo prva liga.
Bijeda i jad.
paški sir i vrhnje
28.12.2002., 22:55
"Razlika izmedju kvalitete i kvantitete je da ce se kvaliteta slusati i za 20 g a kvantitteta nece. "
ne, nije.
razlika je u tome što ćeš za "kvalitetne" albume/pjesme, kad ih ponovno budeš slušao za 20ak godina, moći reći: "Ej, jebote! Nakon dvaeskusur godina ja i dalje ovo mogu preslušat od prve do zadnje sekunde bez da izvadim van cedej i zafitiljim ga u nebeska prostranstva..."
božemesačuvaj da zapnem u ovim nultima pa da postanem ono što najviše prezirem, a to su pterodaktili koji vole kukati da se nekad bolje jelo, baš!.
nbaš...
"Onda idu oni koji kazu da je J-Lo prva liga."
Zijev. A koji su to oni, molit ću lijepo?
Mislim, ja poznajem predivne ljude koji obožavaju njenu glazbu i šta sad...?
el_mariachi
28.12.2002., 23:06
20 g sam uzeo kao granicu da prodje jedna generacija.
Mogu i ovako reci. 200 godina.
Prije 200 g se slusala klasika i danas se slusa. Ne bi sigurno opstala da nije bilo kvalitete. Da li ce se J-Lo slusati za 200 g?
Nesto mi kaze da nece.
Oni ? Vidi naslov topica. Snobovi.
GothicA
28.12.2002., 23:13
funky, ak slušaš to kaj ti ime kaže, niš čudno da postaš gluposti. I ja bi poludila da slušam takvu glazbu.
ah, cinicna kao i uvijek.
odakle ti sad da postam gluposti? citiraj, molim te, jer nemam pojma o cem govoris.
i ne diraj u sveto ime funk.
paški sir i vrhnje
28.12.2002., 23:49
"Prije 200 g se slusala klasika i danas se slusa. Ne bi sigurno opstala da nije bilo kvalitete."
ma *naravno* ZIJEV.
"Oni ? Vidi naslov topica. Snobovi."
Gle, smatraj se sretnim što sam dobro raspoložen i što mi se ne da zajebavat sa otvaranjem novog accounta, jer bih ti sad mogao reći toliko ružnih prostota da bi me bannali s INTERNETA doživotno i zauvijek.
A samo da se uvjeriš kako si bolno + jebeno svojim postom fulao ovaj topic, pročitaj pažljivo Kikičin post.
Možda ti onda neke stvari postanu jasnije....
TeenSpirit
29.12.2002., 00:00
joj, danas sa bendom na probi...tako smo dobar funky nabacili, sto bi bilo skroz izvan naseg glazbenog djira... :)
pakleni_patuljak
29.12.2002., 01:10
GothicA kaže:
funky, ak slušaš to kaj ti ime kaže, niš čudno da postaš gluposti. I ja bi poludila da slušam takvu glazbu.
Kad netko kaže funky... Znaš koga se ja uvijek sjetim!?
J. Browna i ''Sex machine''... :o
Znaš li koliko godina ima ta stvar? 32!
I nakon 32 godine ekipa na plesnom podiju totalno popizdi kad čuje tako nešto... ;)
E sad... Nisam baš siguran da su tada to zvali funky, ali danas sigurno upada u tu ladicu. :p
sex machine je legendarna stvar..
a negdje sam cuo da funky drummer ima najsempliraniji beat ikad :)
ma, glavno da je funky.. bio to "remain in light" talking headsa ili "jack johnson" milesa davisa.. :D
Sad si me podsjetio na Buffala&Maderfa'n'kerz i njegovu "sex machinu"
ke lik
panon youth
29.12.2002., 02:09
zbilja neznam odakle ta ideja(glupa) da trajanje određuje kvalitetu/neke dobre stvari ni sad se neslušaju a kamoli za 20 god.
FRANCUSKA SALATA
29.12.2002., 11:04
panon youth kaže:
zbilja neznam odakle ta ideja(glupa) da trajanje određuje kvalitetu/neke dobre stvari ni sad se neslušaju a kamoli za 20 god.
Jebena istina!!!! :flop:
A za 200 godina se nebude slušali ni stonesi :B
pakleni_patuljak
29.12.2002., 11:52
panon youth kaže:
Nitko nije rekao da trajanje određuje kvalitetu!!!
Ali ipak je glupo neku stvar koja je ''in'' već pun kua godina proglasiti smećem... :rolleyes: To ionako nije tema. Tema je apriori odbijanje muzike koja nije u skladu sa osobnom furkom. Tipa: ''Ja neću na proslavu Nove godine sa društvom jer tamo neće slušati dark, a ja slušam samo i isključivo to!'' ;)
funky kaže:
i ne diraj u sveto ime funk.
ee pajdo...funk i funky su dva sasvim razlicita pojma :eek: ....funk je kul a funky je govno
NP: Trans Am - Shadow Boogie
Mr. Wrong
29.12.2002., 12:13
Ej, de mi to objasni! Ja stvarno nikada nisam znao da postoji razlika. Što je funk, a što funky?
np John Lee Hooker - Shake, Holler and Run
hm, valjda misli na onaj nekakav grezi funky pop :)
Mr. Wrong kaže:
Ej, de mi to objasni! Ja stvarno nikada nisam znao da postoji razlika. Što je funk, a što funky?
pa ja sam funk uvijek vezao uz James Browna, Sly & the Family Stone, Funkadelic i slične, dok me funky asocira na pederčiće koji slepaju po bassu što prezirem.....
NP: Couch - 12 Sind Nur 4
nisam pedercic koji slepa po bassu ;) :D
GothicA
29.12.2002., 13:55
Aha..ona sex machine mi je baš pasala kad sam se furala sa starom do bake. Ok je ta stvar bila.
GothicA
29.12.2002., 14:03
funky kaže:
uf, him su mraaaaaaaacni.. ;) :D :D
Evo, funky, po tvojoj želji ja citirala jednu od tvojih gluposti. Zakaj glupost? Zato kaj je provokacije totalno bezvezna. Ima i dobrih provokacija, al tvoja ne spada u tu grupu. I svi oni postovi da su DM pop. Al meni se opće ne raspravlja. Učim se hladnokrvnosti.
P.S. him bi da nemaju tako šugave textove još i mogli biti mračni (tu i tam kja stvar)
GothicA
29.12.2002., 14:46
ŽELIM SE ISPRIČATI FUNKYU. Naime, okrivila sam ga za priču da je DM pop, a on to nije rekao. Dakle, ono gluparanje nije išlo njega zapravo. Accept my apologise please.
Mr. Wrong
29.12.2002., 16:15
Ja sam prvi rekao da su Depeche Mode pop, što nije bila provokacija niti pljuvanje. Dobro je netko spomenuo Smithse - rijetko ćeš naći tako pametan i "dubok" bend, pa je opet činjenica da su pop. No dobro, kako hoćeš.
np John Lee Hooker - I'm So Excited
GothicA
29.12.2002., 16:49
OK, mr. Wrong. Tvoje mišljenje, a nemrem te ni krivit, možda nisi slušao sve. Možda si čuo baš ono što je pop, a ostalo nisi. Al nema veze, zaš bi te opće krivila?
TeenSpirit kaže:
slusam ono sto zelim i volim,a ne ono sto mi drugi kazu. :p :p
TO si pametno rekao i ja isto tako mislim, pa cu to morat ponovit:
slusam ono sto zelim i volim,a ne ono sto mi drugi kazu!!!! Makar znam uvazit tude prijedloge pa poslusati i nesto drugo i ako mi se to svidi....
A znam uvaziti i tuda misljenja (dokle god su ona u granicama normale)!!!!
GothicA
29.12.2002., 22:36
wuk kaže:
slusam ono sto zelim i volim,a ne ono sto mi drugi kazu!!!! Makar znam uvazit tude prijedloge pa poslusati i nesto drugo i ako mi se to svidi....
I ja također kažem što ste vi već 2 put rekli. Kaj se tiče prijedloga, probala sam ih nekoliko (il mi se ne sviđaju, il nemrem doć do tih stvari), al se sjećam jednog jako dobrog. Rekla mi frendica pred 2, 5 g. da skinem Wolfsheimovu "Sparrows and the nightingales"..isplatilo se, fakat.
Evo, funky, po tvojoj želji ja citirala jednu od tvojih gluposti.
hm, cinjenica je da him grade "mracan" (opet rijec na m) image :)
a to sta zapravo nisu (?) "mracni".. ah, nemam pojma. :D
ŽELIM SE ISPRIČATI FUNKYU. Naime, okrivila sam ga za priču da je DM pop, a on to nije rekao. Dakle, ono gluparanje nije išlo njega zapravo. Accept my apologise please.
accepted..
ne sjecam se nijedne stvari dm-a konkretno, al znam da sam cuo neki synthpop s njihove strane..
Dobro je netko spomenuo Smithse - rijetko ćeš naći tako pametan i "dubok" bend, pa je opet činjenica da su pop.
kad ce to "cool" boyz & gerlz konacno shvatit? :)
TeenSpirit
30.12.2002., 00:16
wuk kaže:
kratko and jasno! :) :)
xxGaladrielxx
30.12.2002., 01:01
ee pajdo...funk i funky su dva sasvim razlicita pojma ....funk je kul a funky je govno
jedna mala ispravka: funk je stil u muzici, dakle imenica, a funky je pridjev.
Funk je nastal od R&B, a ovo kaj vi nazivate pogresno funky bi valjda trebal biti funk 70-tih kada je na njega utjecal disco i kad je postal "meksi".
panon youth
30.12.2002., 01:09
Mr. Wrong kaže:
Ja sam prvi rekao da su Depeche Mode pop, što nije bila provokacija niti pljuvanje. Dobro je netko spomenuo Smithse - rijetko ćeš naći tako pametan i "dubok" bend, pa je opet činjenica da su pop. No dobro, kako hoćeš.
np John Lee Hooker - I'm So Excited
da, ja mislim da nema što biti provokativno reći za bend da je pop/mislim da kad ti kažeš pop to znači nekakva jednostavna ne baš pametna komercijala za široke mase(zato si i rekla da čak ni MFmasses nije pop što bi eto neki glupan pomislio samo zbog naslova) ali pop nemora biti sveden na tu mtv definiciju
------------------ali već sam umoran od toga/dođe mi da slušam dm i krepam/:confused:
xxGaladrielxx
30.12.2002., 01:21
Depeche Mode jesu pop, ali Synth Pop koji je nastal unutar new wave pod utjecajem Roxy Music, David Bowie i elektronickim soundom Kraftwerka. Taj stil se jos zove Alternative Dance (New Order).
Funk je nastal od R&B, a ovo kaj vi nazivate pogresno funky bi valjda trebal biti funk 70-tih kada je na njega utjecal disco i kad je postal "meksi".
potpisujem.
panon youth
30.12.2002., 01:26
xxGaladrielxx kaže:
Depeche Mode jesu pop, ali Synth Pop koji je nastal unutar new wave pod utjecajem Roxy Music, David Bowie i elektronickim soundom Kraftwerka. Taj stil se jos zove Alternative Dance (New Order).
jeeeeeeeeee
:D
al sad te ona Ggirl bude srezala/mislim, pop jes ti normalan:mad:
xxGaladrielxx kaže:
zbilja?:rolleyes:
ne, jer funky govana ima danas pun qrac...
GothicA kaže:
I...al se sjećam jednog jako dobrog. Rekla mi frendica pred 2, 5 g. da skinem Wolfsheimovu "Sparrows and the nightingales"..isplatilo se, fakat.
Jel to sad sluzbeno preporuka ili...
lebowski
31.12.2002., 03:08
Tipa: ''Ja neću na proslavu Nove godine sa društvom jer tamo neće slušati dark, a ja slušam samo i isključivo to!''
:top:
Da da. Sa 16 godina slusao sam Mejdene, Wasp, Aerosmithe pa cak i Motley Crue:o Jebemu, i Bon Jovija sam slusao. Ali, kojih 10 godina kasnije, mogu ih poslusati. Mada sad kad skuzim rijeci od mejdena pitam se o cemu ste vi braco pjevali, koji je vama bio u zivotu problem da pisete takve lyrics? Slayera nikad nisam slusao. Slayer je u to doba (recimo 1990.) bio cool band, Slayer, Sepultura, Anthrax i to. Mada dok gledam s ove distance, i mejdenovci su bili cool, kao sto su i Doorsi cool. Beatlese sa 16 godina da mi je netko rekao da slusa, reko bi mu Koja si ti picka. I mislim da je takva jedna glazbena zatucanost tema ovog posta.
Onda sam preko nekog tipa slucajno cuo Misfitse, Husker Du, Butthole i Sonic Youth. Uffff, zbogom metal za jedan dan. Negdje sam se u medjuvremenu dokopao i King Diamonda. E taj je covjek legenda.
I tako, za Smithse sam cuo tek prije dvije godine:o , isto tako i za Television, za Zombiese...
Ali mladi ljudi znaju biti zatucani. Ili da kazem, kad bijah mladji, bijah zatucaniji. Mada kad cujem rap odem negdje drugdje. I imam svog Tom Waitsa i uopce nikog ne zamaram s njim, pomirio sam se s tim da ga nitko ne slusa...
I naravno, ne valja bit ogranicen. Ali ne mogu ove elektronske pizdarije bez lyrics smislit...
Black Hawk Down
31.12.2002., 03:36
A jednom kad budete veliki shvatit ćete da u glavi postoje i drugi organi osim bubnjića. I najzadnja će vam stvar na svijetu biti ko kakvu muziku sluša. I nećete se moć načudit kako ste to mogli ljude djelit na cool i necool prema tome kakvu muziku vole slušati. Svašta!
xxGaladrielxx
31.12.2002., 04:50
krivo BHD. Uz odgovarajucu muziku poticu se i ostala osjetila cak sto vise osjecam se kao da pri svakom susretu sa notama umacem madeleine u lipov caj, a osjet mi omoguci kao i Proustu - putovanje kroz svijest asocijacijama :)
Black Hawk Down
31.12.2002., 05:15
xxGaladrielxx kaže:
krivo BHD. Uz odgovarajucu muziku poticu se i ostala osjetila cak sto vise osjecam se kao da pri svakom susretu sa notama umacem madeleine u lipov caj, a osjet mi omoguci kao i Proustu - putovanje kroz svijest asocijacijama :)
I? Netko ti je krivo rekao da ja ne volim muziku.
Proust je bez veze. Više te ne volim. ;) Ima u glavi drugih organa osim mozga.
This Little Piggy
04.12.2006., 16:18
Čudno, ovaj forum je krcat glazbenim snobovima a izuzevši mene samo još par njih se javilo na ovaj topic...:rofl:
ujujuj što volim stare topice. vid lilihip forumaš :cerek:
da, nas tinejdzere automatski odbacuju kao tupave.. ;)
nisam nikad slusao glazbu koja je u trendu, a i ne mislim da sam glazbeno ogranicen..
okanite se predrasuda, dragi moji :)
koji hipi :rolajz:
a neki se pak ni mrvu nisu promijenili u 4 godine :
Eh, da mi je prije tri godine netko rekao da ću ja panker [:mirko: op.ur.] prijatelju pankeru
zbilja?:rolleyes:
ne, jer funky govana ima danas pun qrac...
:cerek:
periodičar
04.12.2006., 18:05
Svatko ima pravo slušati što želi. Mogu podnjeti svaku vrstu glazbe osim narodnjaka.I kakve su to gluposti tko je cool, a tko nije? Ako je nekom nešto dobro neka to i sluša! Ja slušam prodigy i tome slično(iako ustvari nema ničeg sličnog), ali mogu i poslušati metalicu ( fade to black mi je jedna od najboljih pjesama uopće), Depeche mode,itd.
mainscream
04.12.2006., 18:10
jednom cu uredjivat neki casopis za mlade, pa cete vidjet sta je cool :)
ćekamo?.....
ujujuj što volim stare topice. vid lilihip forumaš :cerek:
aha, super:cerek:
baš mi toplo oko srca postalo:cerek: :cerek:
bilo je to vrijeme kad je Paški još *ULAZIO U RASPRAVE*:zubo:
nevjerojatno mi je ljigav post:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
mora on bar malo rolajzat :D :lux:
mora on bar malo rolajzat :D :lux:
paa,da...
ono, ljudi to očekuju:cool: :zubo:
:rolleyes:
:zubo:
FrankHarrigan
04.12.2006., 19:22
Čudno, ovaj forum je krcat glazbenim snobovima a izuzevši mene samo još par njih se javilo na ovaj topic...:rofl:
nikad nije kasno :zubo:
nego, di ja panon youth nesto? neko vrijeme sam brko njega s misterom vrongom :rofl:
anna.lee
04.12.2006., 22:59
:s :s :s :s :s
Ja inače slušam drukčiju glazbu od mojih frendova. Ne zato što glumim nekakvog alternativca i slična sranja, nego mi je eto to zanimljivo. Nikada nisam nikome govorio protiv glazbe koju on sluša, a onda mi je jedan čoban počeo srati kako je sve osim "techna" i narodnjaka sranje, pa se uglavnom ponašam snobovski oko glazbe u njegovoj blizini. :o
anch_io
04.12.2006., 23:38
ah...nostalgija :tuzni:
no idea
05.12.2006., 00:01
a onda mi je jedan čoban počeo srati kako je sve osim "techna" i narodnjaka sranje
ovo prvi put cujem, obicno ljudi slusaju sve osim tehna i narodnjaka :D
a ja, ja slusam i narodnjake i tehhno, al ne one koji su mainstreaam vec one koje samo pravi znalci znaju. i ja bas mislim da odskacem od mojih prijatelja koji bas to ne razumiju. cak mi se nekad i smiju, al bas me briga. znam da ima nesto ispod povrsine tih narodnjaka i tehna. cao
mainscream
05.12.2006., 01:30
narodnjaci i Izvorne = zakon
euro-pop sa primjesama folka = najvece govno u povijesti covjecanstva
paški sir i vrhnje
05.12.2006., 09:35
ah...nostalgija :tuzni:
sad bi dobro došao onaj tvoj internet arheolog...
seronjaa
06.12.2006., 03:26
uopće nam nebi trebalo bit bitno šta je cool a šta ne.
glupo mi je to da neko fura samo jednu muziku i ne prihvaća ništa drugo.
treba barem poslušati,.
to je zatupljeno. ko da nikad nisi izašao iz svog sela (ili grada) i kažeš da je to najbolje mjesto na svijetu.
u čem je fora?!
kad sam bila mala slušala sam kelly familiy jer je to moja sestra slušala (starija), onda sam slušala backstreet boyse, jer je to njena prijateljica slušala, rekla je da su kelly family lažljivci, da uopće nisu svi braća i sestre...
al ajd, to je bilo u osnovnoj, u srednjoj sam falabogu slušala šta mi se sviđa, i danas isto
seronjaa
06.12.2006., 03:30
neki dan sam saznala da slušam alternativni kršćanski rock!
to me totalno šokiralo, nisam uopće skužila da se u svim tim pjesmama radi o Bogu i Isusu i tak.
seronjaa
06.12.2006., 03:31
e da,jel volite slušati više nešto što svi znaju i slušaju (ili su makar čuli za to) ili neke pripizdinske stvari, neke grupe koje skoro niko ne zna, a vi ih znate i znatu da su super???
Simba-OS
06.12.2006., 06:48
narodnjaci i Izvorne = zakon
euro-pop sa primjesama folka = najvece govno u povijesti covjecanstva
"Ja tebe volim
ti mene ne
ja odem
pa se napijem.
Čaše lomim ruke mi krvave"
Fakat zakon. :D
Simba-OS
06.12.2006., 06:53
e da,jel volite slušati više nešto što svi znaju i slušaju (ili su makar čuli za to) ili neke pripizdinske stvari, neke grupe koje skoro niko ne zna, a vi ih znate i znatu da su super???
Shema je otprilike ovakva:
kad si mlad, da ne kažem balav, vrijedi prva opcija. Kad godine prođu i kad se glazbeni ukus isprofilira, služa se sukladno vlastitom ukusu. Postoje iznimke, naravno. Ja sam odrastao u 70-ima i 80-ima. I moj glazbeni ukus obuhvaća uglavnom glazbu iz tog vremena i ranije.
strasnomlat
06.12.2006., 09:04
Kod nas su najveći muzički snobovi oni ljudi koji se pred drugima furaju na jazz, klasiku, operu i sličnu (čitaj: "gospodsku") glazbu, a privatno, u svoja četri kuta uživaju u nečemu sasvim drugom, al' to drugo nije baš najbolje prihvaćeno u društvu u kojem se kreću. I onda, što je najgore, pljuju po istom. Ali još je veća hrpetina onih koji pljuju po nečemu, mada blage veze nemaju kako to zvuči, i onda, što je najbolje, kad napokon čuju to po čemu su pljuvali, se iznenade kako je to dobro! (tipa: Metalci su oni što se samo deru, i onda kad napokon čuju neku metal pjesmu reagiraju: pa šta je to metal? Pa metalci su oni što se samo deru, ali ovi se ne deru. WTF??!!!!).
paintitblack
06.12.2006., 10:37
Kod nas su najveći muzički snobovi oni ljudi koji se pred drugima furaju na jazz, klasiku, operu i sličnu (čitaj: "gospodsku") glazbu, a privatno, u svoja četri kuta uživaju u nečemu sasvim drugom
slažem se s ovim, to je česta stvar kod nas
...kod mene je isto slučaj da većina mojih frendova služa drugu mjuzu za razliku od mene(narodnjake naravno), ali ja to stvarno prihvaćam iako je ta muzika realno gledajući smeće, to je njihova stvar. Ja sam vjerojatno jedan veliki dio onoga šta slušam pokupio od buraza(a da to nisam ni skužio),
ali drago mi je isto što sam našao nešto u čemu samo ja uživam neku svoju mjuzu koju samo ja shvaćam i čemu ja uživam kad mi sve izgleda crno i koja će me uvijek razvedriti i to...
mainscream
06.12.2006., 15:26
"Ja tebe volim
ti mene ne
ja odem
pa se napijem.
Čaše lomim ruke mi krvave"
Fakat zakon. :D
toma zdravkovic kralj :top:
Cijanid
06.12.2006., 23:10
Slušanje glazbe kod većine tinejđera obično je orijentirano na psihološku potrebu da se bude dio klana, plemena, određene skupine ili kako već.
Tu se ne radi samo o glazbi- tu je i odjeća, način prehrane, pogledi na život itd.- to je čista ljudska psihologija jer kada je čovjek slab, tj. kada nema dosta jak karakter da sam odluči što je za njega najbolje, tada mu treba pomoć sa strane- pomoć društva. To je ta pubertetska kriza koju veliki postotak na žalost prolazi kroz cijeli život.
Nije bitno kojoj religiji pripadate, da li ste nacist, rasist, metalac, komercijalac ili u klubu obožavatelja Star Treka i keptn Krka- bitno je da PRIPADATE! A da biste nečemu pripadali morate dijeliti iste ideologije sa tom grupacijom, pa obično ljudi i sami sebe uvjere da vjeruju upravo u pravu stvar, a to je sve zbog želje za priznanjem vlastitog ega, za podizanjem vlastitog ega itd.
Ista stvar je i kad netko sluša glazbu za koju se smatra da je "cool"- osjećaj pripadnosti i podizanje vlastitog ega. Ako je uvjet da bude prihvaćen u društvu da sluša neko smeće trash metala gdje dugokosi znojni tip u bermudama hripa u mikrofon- neka bude- to je cijena za prodanu dušu.
Ja recimo nikad od najmanjih nogu nisam imao te probleme. Kao prvo nisam htio nigdje pripadati- ili si mi frend ili odjebi od mene!
Kao drugo, nisam preko tuđih mišljenja spoznavao za glazbu, već sam sam uočio što mi se sviđa, a ukus mi se razvijao isključivo sa mnom i sa mojim poimanjem glazbe i mijenjanjem ukusa jer nekad nisam bio opterećen glazbom, te neke stvari koje me se nisu dojmile toliko nakon nekog vremena sam shvatio koliko su dobre. Svim ljudima se ukusi mijenjaju, no neki jebi ga nisu za glazbu premda misle da jesu, no slušaju je zato jer misle da je cool što to slušaju. Zato ja nemam problema sa time kako koji pjevač izgleda i koje mu je seksualno opredjeljenje i koliko ga drugi vole- ne vole jer takve predrasude samo jasno pokazuju stupanj primitivizma i zatucanosti, a ponajviše kako poimanje glazbe mnogih ljudi ima veze sa svime, a najmanje sa glazbom.
dugokosi znojni tip u bermudama hripa u mikrofon
Zato ja nemam problema sa time kako koji pjevač izgleda
:klap:
bem ti... deset puta je sam sebe pobio :rofl:
Cijanid
06.12.2006., 23:30
Nisam se nigdje pobio, no najlakše je sve izvući iz konteksta.
Da smatram da netko sa znojnom dugom kosom radi dobru glazbu slušao bih ga, no poanta je da on "hripa" u mikrofon, a da ti to slušaš.
raliSHA
06.12.2006., 23:31
ima i dobrih hripača u mikrofon :mig:
Cijanid
06.12.2006., 23:34
ima i dobrih hripača u mikrofon :mig:
Pa ajd Waits i Cocker :D
Da smatram da netko sa znojnom dugom kosom radi dobru glazbu slušao bih ga, no poanta je da on "hripa" u mikrofon, a da ti to slušaš.
ne vidim poantu..:confused:
Cijanid
06.12.2006., 23:35
ne vidim poantu..:confused:
ko ti kriv :kava:
od tebe bi zadnjeg očekivala da budeš ograničen tako :(
Cijanid
06.12.2006., 23:42
od tebe bi zadnjeg očekivala da budeš ograničen tako :(
je, jako me se dojme tvoja očekivanja :kava:
btw, nađi si dečka!
a kad mi se ti svidžaš :cry:
Cijanid
06.12.2006., 23:47
a kad mi se ti svidžaš :cry:
jeb ga, to ti se zove "neuzvraćena ljubav"- čest pojam po forumima! Trpi :kava:
aspirinix
07.12.2006., 00:09
http://tesla.rcub.bg.ac.yu/~sadowl/images/aspirinix1.jpg
no idea
07.12.2006., 08:23
da elton hripa, bi li ga jos uvijek slusao? :(
Prokleto zabavna knjiga :)
http://www.randomhouse.com/broadway/email/rocksnob/0-7679-1873-8.jpg
Eh da, zapravo i nije za snobove :nono:
Mr. Wrong
09.12.2006., 22:25
nego, di ja panon youth nesto? neko vrijeme sam brko njega s misterom vrongom :rofl:
bio jučer na thermalsima, kalehiko majica
Sanjuška
16.03.2007., 16:14
Kad sam bila mala slušala sam kelly familiy jer je to moja sestra slušala (starija), onda sam slušala backstreet boyse, jer je to njena prijateljica slušala, rekla je da su kelly family lažljivci, da uopće nisu svi braća i sestre...
al ajd, to je bilo u osnovnoj, u srednjoj sam falabogu slušala šta mi se sviđa, i danas isto[/QUOTE]
Kakva baljezganja,očito si bila jako veliki fan,i imala najstarije,starije i novije vhs,i bila jako upučena,i imala razvijen smisao za zapažanja i sličnosti!:p :p
Moja baba čim je vidjela jedan poster,je znala da su braća!
:s
robybaggio
16.03.2007., 19:19
Je li stvarno bitnije slušati ono što je cool od onoga što bi stvarno mogla biti kvalitetna muzika??? :confused:
Slušaj i gledaj ono zbog čega se osjećaš dobro, a nemoj o takvim stvarima nikada razmišljati da li su ti dobre ili nisu ili tko to sluša itd.. Ja za buđenje samo tražim Beyonce i Shakiru na velikom televizoru. :cerek:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.