PDA

View Full Version : 2.0 JTD - motori

alabrale
03.03.2007., 19:29
Fiat scudo - 2.0 JTD 94 ks - 9 sjedala - 2002 - presao 93 .000 tako barem pise

Automobil je odlično ocuvan izvani iz iznutra tu nema zamjerke no sto je s ti motorom u kojim se još automobilima pojavljivao ...

1. sto bih trebao napraviti prije nek ga kupim... na sto premaziti ..
2. kilometraza - automobil se nalazi u ponudi od ovlastenog servisera koji garantiraju kilometre...

nesto sam citao s foruma i pogledao gume - proizvodnja 03/2005 - gume su dosta istrosene barem 40 000 sto bi znaclo da je od otprilike 6/2005 presao 40 000 sto se nikako ne uklapa u racunicu kilometara

sto bi znacilo da je od npr. od 6/2002 do 3-6/ 2005 presao samo 50 000

Gledao sam siceve - jako dobro uscuvani... moglo bi se reci da su novi... i to me plasi da nisu zamjenjeni zbog dotrajalosti..

Inace automobil ima - klimu abs, zracni, centralno,

jel se moze kako na klimi vidjeti koliko je istrosena.

Svicar
03.03.2007., 19:43
Sveti je to PSA (Pezo,Citroen)HDi motor.A sto je i kako istrosen,tkoce to sada znati.Inace,fiat nema u ponudi 2,0 disel motor,to tvoje izgleda odprilike ovako.
http://www.autoscout24.ch/AS24Web/Detail.aspx?from=list&wl=1&lng=ger&id=3917804&qs=from%3dSearch%26make%3d28%26model%3d15248%26cur %3dCHF%26fuel%3d2%26zipcountry%3dCH%26total%3d43&page=1&row=14

CDRW
05.03.2007., 00:03
Bila ti je tema o scudu potraži malo po forumu

alabrale
05.03.2007., 00:23
a to sam je ja vwec postavio....

zanima me kako otkriti kilometrazu..

CDRW
05.03.2007., 00:36
Ako hoćeš vidjet stvarnu kilometrinu (ili bar stanje motora) odi provjeri kompresiju. Ali prije toga ispusti ulje, ubaci neko rijetko i promjeni sa propisanim za 200-300 km. Svaki put promjeni filtar. Jedino tako ćeš se riješit eventualnih "aditiva" koje genijalci znaju lijevat u industrijskim količinama prije nego što frknu auto. A i onda ćeš znat samo kako je motor. Možda je kuplung pri kraju, kakve su bremze, kaj je sa šaltungom. Probaj auto pa javi impresije. Pazi da li vuće u koju stranu, uostalom progooglaj malo ima dobrih check lista za provjeru rabljenih auta pa onda po redu i po njoj od stavke do stavke. Pravo stanje će već isplivat van.

Saško
05.03.2007., 12:55
Ako hoćeš vidjet stvarnu kilometrinu (ili bar stanje motora) odi provjeri kompresiju. Ali prije toga ispusti ulje, ubaci neko rijetko i promjeni sa propisanim za 200-300 km. Svaki put promjeni filtar. Jedino tako ćeš se riješit eventualnih "aditiva" koje genijalci znaju lijevat u industrijskim količinama prije nego što frknu auto. A i onda ćeš znat samo kako je motor. Možda je kuplung pri kraju, kakve su bremze, kaj je sa šaltungom. Probaj auto pa javi impresije. Pazi da li vuće u koju stranu, uostalom progooglaj malo ima dobrih check lista za provjeru rabljenih auta pa onda po redu i po njoj od stavke do stavke. Pravo stanje će već isplivat van.

Ta tvoja provjera zahtjeva kupnju auta, a onda je najčešće kasno...
Moje mišljenje je da to nije stvarna kilometraža. Dizelaš (sa 7 sjedala) je bio kupljen s namjerom vožnje na duge pruge (možda službeni).

Vjeruješ li ti ovlaštenim serviserima kad ti kažu 93.000km u 5 godina?
Ja bih rekao 93.000 km da, ali u jednoj godini.

Svicar
05.03.2007., 19:06
Ta tvoja provjera zahtjeva kupnju auta, a onda je najčešće kasno...
Moje mišljenje je da to nije stvarna kilometraža. Dizelaš (sa 7 sjedala) je bio kupljen s namjerom vožnje na duge pruge (možda službeni).

Vjeruješ li ti ovlaštenim serviserima kad ti kažu 93.000km u 5 godina?
Ja bih rekao 93.000 km da, ali u jednoj godini.

Nemora znaciti,imas baustelaca,parketara,dimnjacara ili sto drugij koji dnevno nevoze mnogo kilometara,nevoze svi bolesnike na dijalizu 200 km u jednom pracu.

antest
05.03.2007., 19:32
Prodaje auto hrvatska - garancija godinu dana ...

meni je jedino cudno sto je automobil odlicno iscuvan ... sjedala kao nova.... nema ogrebotine iznutra ...

a motor je vrag i nikad nemozes znati...

gledam po stranim stranicama i ima takvih automobila sa 300 000 , sto bi znacilo da ti motori vrijede , to je mene zanimalo.... kakav je motor...

mirkec_23
05.03.2007., 21:34
Fakat mu dobro stoji ime SKUDO.

Acer46
24.06.2010., 22:04
a to sam je ja vwec postavio....

zanima me kako otkriti kilometrazu..

Ako je 2002 God,onda bi trebao imati kompjuter koji zabiljezava sve podatke kilometrazu,air bag-ove,koliko je puta motor upaljen,ubrizgavanje goriva u motor...sve.Kilometrazu mozes provjeriti na auto dijagnostici tj.Pomocu kompjutera i programa ude u kompjuter na vozilu i otvori sve podatke.Tu dijagnostiku bi trebali imati vecina autoelektricara.

klinsider
24.06.2010., 22:32
Na poslu imamo Scuda s 2.0 dizelasem,7 sjedala.
Auto stvarno cupa ,ide i 180 na nizbrdici posto ima kratke prijenose,potrosnja mu normalno nije nikad prek 10.

Inace.... moram reci da je dosta dobar,iako ima gluposti poput visoko postavljenih tipki za stakla, samo jedna vrata za odpozadi, smijesnu pepeljaru (u autu se ne pusi :) ),kljuc koji nije robustan i gumbici za daljinsko nisu vise u funkciji,svjetla koja ostaju gorijeti i kad uzmes kontakt ....

Svakako bih ti ga preporucio,ako nije bio gazen,ako se koristio za prijevoz ljudi ,uzimaj. Ako se koristio ,ko kod nas ,za prijevoz teskih stvari ,provjeri straznju osovinu.
Naseg ti ne preporucam ,jer ga vozilo najmanje 30 vozaca ;) ,ali opcenito je solidan autic.

MaliZeleni10
25.06.2010., 00:37
Jeste vas dvojica (Acer46 i klinsider) pogledali datume postova prije vas???

Rebbit
25.06.2010., 02:30
Jeste vas dvojica (Acer46 i klinsider) pogledali datume postova prije vas???

ocito im je dosadno :ne zna: