PDA

View Full Version : Autizam (po alternativi i magiji)

emnasut462
04.03.2007., 14:07
U knjigama razlicitih alternativnih i magijskih autora moze se vise- manje naci uzrok svake bolesti.

Evo cisto radi primjera ... za sljepocu objasnjavaju ...poremecaj 6-e cakre, blokade jetrenog meridijana, neprihvacanje okoline, disbalans elementa vatre, prejaki kolericni temperament, Castor ili Denebola napada natalni mjesec, skrsen vratni kraljezak , zaposjednuto tijelo od entiteta bilokoje vrste, organski portali, karmicki dug jer smo kopali oci nekom u prijasnjem zivotu, itd itd itd itd.... ma hrpu objasnjenja (svako sa svog stajalista) i tako za svaku bolest.
A skoro pa nis o AUTIZMU. Interesantno je to sto extremni slucajevi su sposobni ciniti ''cudesa'' (racunjanja slozenih matematickih operacija pa do slaganja onih famoznih kula od karata...a opet ( extremno s druge strane) ne znaju jest zlicom ili ici na wc, neki ne pricaju, ne prepoznaju ljude ..itd itd. Teoretski ili prakticno, mene zanima sljedece:

1.Koja su vasa objasnjenja autisticne djece/ljudi sa ''NE - ZNANSTVENOG stajalista''
2.Kako bi ih lijecili (konkretno kojom alternativnom/magijskom metodom) - da ih odlucite lijeciti? :confused: :)

shakti9
06.03.2007., 07:30
.a opet ( extremno s druge strane) ne znaju jest zlicom ili ici na wc, neki ne pricaju, ne prepoznaju ljude ..itd itd. Teoretski ili prakticno, mene zanima sljedece:
pa ne znam baš da ne znaju jesti sa žlicom i ići u wc, a to šta mi mislimo da oni ne prepoznaju ljude mislim da smo u krivu, njih oni naprosto ne zanimaju. ja sam razmišljala o tim osobama i one meni djeluju kao da su bez ega, ništa nije njihovo i sve je njihovo, sve po potrebi kao u nekom idealnom komunizmu, nema ograničenja. nema srama kad nešto "krivo" naprave a nema ni onog "pun sam sebe" kad nešto "dobro" naprave pa ih pohvalimo, to kod njih ne pali. ja se pitam dali su oni to stanje zaslužili zbog dobre ili loše karme, meni je to recimo zagonetka.

Anni
06.03.2007., 08:55
U knjigama razlicitih alternativnih i magijskih autora moze se vise- manje naci uzrok svake bolesti.

Evo cisto radi primjera ... za sljepocu objasnjavaju ...poremecaj 6-e cakre, blokade jetrenog meridijana, neprihvacanje okoline, disbalans elementa vatre, prejaki kolericni temperament, Castor ili Denebola napada natalni mjesec, skrsen vratni kraljezak , zaposjednuto tijelo od entiteta bilokoje vrste, organski portali, karmicki dug jer smo kopali oci nekom u prijasnjem zivotu, itd itd itd itd.... ma hrpu objasnjenja (svako sa svog stajalista) i tako za svaku bolest.
A skoro pa nis o AUTIZMU. Interesantno je to sto extremni slucajevi su sposobni ciniti ''cudesa'' (racunjanja slozenih matematickih operacija pa do slaganja onih famoznih kula od karata...a opet ( extremno s druge strane) ne znaju jest zlicom ili ici na wc, neki ne pricaju, ne prepoznaju ljude ..itd itd. Teoretski ili prakticno, mene zanima sljedece:

1.Koja su vasa objasnjenja autisticne djece/ljudi sa ''NE - ZNANSTVENOG stajalista''
2.Kako bi ih lijecili (konkretno kojom alternativnom/magijskom metodom) - da ih odlucite lijeciti? :confused: :)

moje dijete ima autistican spektar ( autizam je spektar poremecaja), i kao sto je sama shakti napisala takva djeca znaju biti i te kako inteligentna, draga i njezna. Meni nikada nebi palo na pamet da svoje dijete lijecim nekom magijom ili slicnim glupostima. Ako je njegov zadatak u ovom zivotu biti autist ond aje taj zadatak dobio od Boga. Ja sam njegova majka i ucinit cu sve sto je u mojoj moci da svom djetetu olaksam i pomognem. Vjerojatno i dragi Bog daje djeci koja su hendikepirana i majke koje se brinu za njih( citaj u " roditelji i Djeca clanak o autizmu).
Ja sama ocenito ne vjerujem u magiju, vjerujem da smo svi dosli na svijet sa nekim zadatkom i o nama najvise ovisi kako cemo ga obaviti.

Pozdrav

Nemruth Dagi
06.03.2007., 09:05
moje dijete ima autistican spektar ( autizam je spektar poremecaja), i kao sto je sama shakti napisala takva djeca znaju biti i te kako inteligentna, draga i njezna. Meni nikada nebi palo na pamet da svoje dijete lijecim nekom magijom ili slicnim glupostima. Ako je njegov zadatak u ovom zivotu biti autist ond aje taj zadatak dobio od Boga. Ja sam njegova majka i ucinit cu sve sto je u mojoj moci da svom djetetu olaksam i pomognem. Vjerojatno i dragi Bog daje djeci koja su hendikepirana i majke koje se brinu za njih( citaj u " roditelji i Djeca clanak o autizmu).
Ja sama ocenito ne vjerujem u magiju, vjerujem da smo svi dosli na svijet sa nekim zadatkom i o nama najvise ovisi kako cemo ga obaviti.

Pozdrav

:top: :top: :top:

Za autizam nema lijeka u klasičnom smislu...jer je njegova osnova posve zatomnjena društvenost i neprilagođenost vanjskom svijetu. Ljudi najčešće misle da je to vrsta mentalne bolesti, pa je i stigmatiziraju.
Za razliku od Anni, mislim da je magija svagdje oko nas, samo je mi tako ne preopoznajemo, no autistu magija ne pomaže, on naime živi u svojem svijetu okružen svojom magijom i njenim pravilima.

Anni
06.03.2007., 09:09
[QUOTE=Nemruth Dagi;7635043]:top: :top: :top:

Za razliku od Anni, mislim da je magija svagdje oko nas,

Hi, reci molim Te kako moze magija djelovati na nas u kom smislu i kako meni moze netko uciniti zlo, mislim na koji nacin?i na kraju kako se onda obraniti od necega takvog, tj. kako ja mogu znati dal je neki dogadaj koji je ruzan magija ili je to mozda moja sudbina?

Pozdrav

Nemruth Dagi
06.03.2007., 09:30
[QUOTE=Nemruth Dagi;7635043]:top: :top: :top:

Za razliku od Anni, mislim da je magija svagdje oko nas,

Hi, reci molim Te kako moze magija djelovati na nas u kom smislu i kako meni moze netko uciniti zlo, mislim na koji nacin?i na kraju kako se onda obraniti od necega takvog, tj. kako ja mogu znati dal je neki dogadaj koji je ruzan magija ili je to mozda moja sudbina?

Pozdrav

Pa, eto ti magije koja je najčešća ali i nezamjetljiva; riječi.
Tebi želim poniranje svog tvojeg srca u svijet tvojeg djeteta, da ste sretni što se imate i na ovakav način, ma koliko vam svjetovi bili na momenat udaljeni, želim da su vaše duše opet blizu. Neka ti Bog podari strpljenje u ljubavi a njemu, tvojem djetetu, neka otvori vrata da ta tvoja ljubav uđe....

Drugi primjer; j...ti pas mater, kretenčino kako to voziš...j...te ćaća ko ti kupio takav auto, kozo kaj ne vidiš da je crveno, kaj trubiš p...materina i tebi
majmune mozak ti vrane popile, j...ti vrag mater, crkni...pas ti j..mater...
pederu...k...ti je majka....

Riječi?

Pazimo što i kako izgovaramo?

Teško, laki smo na jeziku, olaki. Riječi odlaze u eter i negdje drugdje žive...

"crkla ti bogda krava
osušila ti se ruka
daobog da se spičkala ko...
dabogda pao i razbio se
e, baš mi je drago što je izgubio
e neka mu tako mu i treba"

Riječi koje govorimo imaju svoju težinu. Dobre riječi i loše riječi kao dobre želje i loše želje. Sve to ima utjecaj na nas i našu stvarnost u manjoj ili većoj mjeri jer je to odašiljanje energije na koju se sve veže. Možda je to teško za shvatiti ali...treba biti svjestan jer riječi koje izgovaramo nisu samo riječi već ipak nešto više.

Borut011
06.03.2007., 09:59
:top: :top: :top:

Za autizam nema lijeka u klasičnom smislu...jer je njegova osnova posve zatomnjena društvenost i neprilagođenost vanjskom svijetu. Ljudi najčešće misle da je to vrsta mentalne bolesti, pa je i stigmatiziraju.
Za razliku od Anni, mislim da je magija svagdje oko nas, samo je mi tako ne preopoznajemo, no autistu magija ne pomaže, on naime živi u svojem svijetu okružen svojom magijom i njenim pravilima.

Ne mogu vjerovati! Opisao si mi jednog poznanika. Ovo copy pa paste i zapisujem tvoj post u rokovnik. Genijalno :top:

shakti9
07.03.2007., 08:11

to ne znači da ljepa riječ neće doprijeti do autiste, naprotiv to će ga ohrabriti ali neće utjecati na njegov ego u smislu koji sam opisala u prethodnom postu.

pitija10000
07.03.2007., 15:55

Pozdrav

NIJE VAZNO ZBOG KOJE KARME JE DOSLO DO AUTIZMA SVATKO IMA SVOJU INDIVIDUALNU KARMU I POSTOJI RAZLOG ZASTO JE NETKO MAJKA AUTISTICNOG DJETETA ZASTO JE TO NJEGOV ZADATAK NA OVOM SVIJETU .
NIKAKVA MAGIJA TU NE POMAZE, A DA SU SVI AUTISTI GENIJALNI TO JE DALEKO OD ISTINE .MISLIM DA POSTOJI OBJASNJENJE S DUHOVNE STRANE STO JE TO , IAKO ZNANSTVENO JE JAKO MALO TOGA OTKRIVENO TAKO DA BI SVE TO BILA NAGADANJA.

shakti9
08.03.2007., 15:02
MISLIM DA POSTOJI OBJASNJENJE S DUHOVNE STRANE STO JE TO , IAKO ZNANSTVENO JE JAKO MALO TOGA OTKRIVENO TAKO DA BI SVE TO BILA NAGADANJA.
eto mene zanima baš to s duhovne strane ako imaš kakav podatak.

emnasut462
09.03.2007., 11:27
NIJE VAZNO ZBOG KOJE KARME JE DOSLO DO AUTIZMA SVATKO IMA SVOJU INDIVIDUALNU KARMU I POSTOJI RAZLOG ZASTO JE NETKO MAJKA AUTISTICNOG DJETETA ZASTO JE TO NJEGOV ZADATAK NA OVOM SVIJETU .
NIKAKVA MAGIJA TU NE POMAZE, A DA SU SVI AUTISTI GENIJALNI TO JE DALEKO OD ISTINE .MISLIM DA POSTOJI OBJASNJENJE S DUHOVNE STRANE STO JE TO , IAKO ZNANSTVENO JE JAKO MALO TOGA OTKRIVENO TAKO DA BI SVE TO BILA NAGADANJA.

Znaci za sada imamo samo :

karma i ...nema izljecenja (pitija)
NEmruth vjeruje u lijepu rijec koja pomaze osobi da lakse ide kroz svijet
Borut se slaze
Anni ne vjeruje u alternativu i magiju ali vjeruje da je BOg dao takav izazov
Shakti je filozofirala a nije odgovorila na pitanja

shakti9
09.03.2007., 14:17
Shakti je filozofirala a nije odgovorila na pitanja[
da znam odgovor na pitanje sigurno bi odgovorila i primjenila na svom djetetu.:cool:

up99
11.03.2007., 22:00
A mozda mi pravimo gresku u samom startu. Zasto mi njih smatramo bolesnima?
Zato sto oni ne pripadaju klasicnoj ljudskoj ravni. Njihova svest nije kao normalna, orjentisana na egzistenciju, vec na nesto drugo.
Mene recimo jako nervira podela na "normalne" i "nenormalne". Ta podela moze da se pravi, ali ona je jako povrsna. Ljudi, kada se neko mnogo razlikuje, pod pritiskom nerazumevanja njegovog ponasanja, oni ga generalizuju kao nenormalnog.
U tom smislu, ja bih napravio drugaciju generalizaciju, ako vec mora da se generalizuje, a to je "sposobnost pojedinca da izdrzi pritisak". I u tome je sve, oni slabiji u ovoj kategorizaciji zavrsavaju po ustanovama, dok ovi jaci nastavljaju svoju turneju po ovom "ne tako savrsenom svetu"!

Sto se tice onog vezanog za karmu, to ni meni nije jasno. I da li su oni blize Bogu (citaj istini) od obicnih ljudi.?

shakti9
12.03.2007., 07:04
A mozda mi pravimo gresku u samom startu. Zasto mi njih smatramo bolesnima?
Zato sto oni ne pripadaju klasicnoj ljudskoj ravni. Njihova svest nije kao normalna, orjentisana na egzistenciju, vec na nesto drugo.
Mene recimo jako nervira podela na "normalne" i "nenormalne". Ta podela moze da se pravi, ali ona je jako povrsna. Ljudi, kada se neko mnogo razlikuje, pod pritiskom nerazumevanja njegovog ponasanja, oni ga generalizuju kao nenormalnog.
U tom smislu, ja bih napravio drugaciju generalizaciju, ako vec mora da se generalizuje, a to je "sposobnost pojedinca da izdrzi pritisak". I u tome je sve, oni slabiji u ovoj kategorizaciji zavrsavaju po ustanovama, dok ovi jaci nastavljaju svoju turneju po ovom "ne tako savrsenom svetu"!

Sto se tice onog vezanog za karmu, to ni meni nije jasno. I da li su oni blize Bogu (citaj istini) od obicnih ljudi.?

slažem se stobom u potpunosti samo nekako nam je urođeno da svoju djecu osposobimo za samostalni život a ne da završe u nekim ustanovama jer doći će dan kad će ostati bez nas i normalno da se kod roditelja javlja ta bojazan šta će biti posllije toga. moje osobno mišljenje je da su takve osobe bliže Bogu-istini.ne opterećuju se mislima tipa šta će netko misliti o meni, nema ega, doduše nema ni onog osnovnog, potrebnog za preživljavanje.

emnasut462
12.03.2007., 10:48
Znaci za sada imamo :

Borut se slaze
Shakti je odgovorila da ne zna odgovor ali da je majka takvog djeteta
Up99 ih smatra ''nesposobnim da izdrze pritisak okoline'' i otprilike preporucuje bolju drustvenu okolinu

shakti9
12.03.2007., 12:31
ja neznam šta sam to filozofirala ,naprosto sam govorila iz vlastitog iskustva. dobro nije ni bitno , mene zanima imaš li ti šta za dodati osim ovog
naci za sada imamo :

Borut se slaze
Shakti je filozofirala i odgovorila da ne zna odgovor ali da je majka takvog djeteta
Up99 ih smatra ''nesposobnim da izdrze pritisak okoline'' i otprilike preporucuje bolju drustvenu okolinu

emnasut462
12.03.2007., 12:35
Filozofiranje nema losu konotaciju sorry ako te uvrijedih ..evo idem mjenjat onaj post

...teoretski nagadjam ali nisam sigurna - da aura ne funkcionira ko obicnim svakodnevnim ljudima..sto se onda desava na ''nevidljivim razinama'' ne znam jer to treba pratiti ...ne poznajem ni jednog autistu...o autizmu se ne pise nigdje bas puno u alternativi...a autisticne djece je sve vise pa me to zabrinjava

shakti9
12.03.2007., 12:39
nema potrebe još sam živa

pitija10000
15.03.2007., 18:06
Cinjenice o autizmu
autizam nije nasljedan
autizam nije shizofrenija iako su stariji autori to povezivali nova otkrica negiraju
u autizmu nema halucinacija
osoba zivi u svom svijetu cijelo vrijeme
osoba se takva rada i takva ostaje do kraja zivota
ne postoje nikakvi ljekovi cime bi se autizam lijecio , ono sto im se katkada prepise su ljekovi za smirenje,
Zakljucak na temu ako polazimo sa stanovista da je svaka bolest karma , onda je i autizam karma , samo kakva?????

up99
16.03.2007., 05:23
Da, sve se vrti oko egzistencije. Ako si sposoban, onda si ok., ako nisi, onda nisi ok. (nesposoban da izdrzis pritisak):)
Slazem se sa sakti, oni su verovatno blize bogu jer nema ega. Oni su verovatno na vecoj razini od ovog sveta koji karakterise puka egzistencija.
Citao sam neke psiholoske clanke, gde izmedju ostalog jedan iznosi tezu po kojoj ljudi instiktivno teze prezivljavanju, ali prezivljavanju za cim, to ne znaju.
Po toj tezi, moze se zakljuciti da su autisticna deca, mozda usled karme, preskocila taj osnovni nagon prezivljavanja. Rodila se bez njega u onoj prici koja dolazi posle, a koju vecina i ne poznaje.
Sa druge strane, ljudi koji se razumeju u duhovnost, razumeju da smo mi "obicni smrtnici" podeljeni na hiljade delova, tako da je jedan od tih delova kod nas sigurno i autizam. Sigurno je svako od nas bar na cas bio autist, ali se nije srodio sa tim osecajem. Postavlja se pitanje a sto nije, i odgovor se verovatno krije u cinjenici da je covek drustveno bice i da zeli crtu objektivnog misljenja, a ako bi se i za to upitali zasto, mozda bismo dosli do odgovora, radi lakseg prezivljavanja.
Oni su, po meni, potpuni u svom svetu, i osim toga, njima ne fali nista. Naravno, sve je to ipak hipoteticki.

Borut011
16.03.2007., 08:14
Po toj tezi, moze se zakljuciti da su autisticna deca, mozda usled karme, preskocila taj osnovni nagon prezivljavanja. Rodila se bez njega u onoj prici koja dolazi posle, a koju vecina i ne poznaje.
Sa druge strane, ljudi koji se razumeju u duhovnost, razumeju da smo mi "obicni smrtnici" podeljeni na hiljade delova, tako da je jedan od tih delova kod nas sigurno i autizam. Sigurno je svako od nas bar na cas bio autist, ali se nije srodio sa tim osecajem. Postavlja se pitanje a sto nije, i odgovor se verovatno krije u cinjenici da je covek drustveno bice i da zeli crtu objektivnog misljenja, a ako bi se i za to upitali zasto, mozda bismo dosli do odgovora, radi lakseg prezivljavanja.
Oni su, po meni, potpuni u svom svetu, i osim toga, njima ne fali nista. Naravno, sve je to ipak hipoteticki.

Upravo tako. Tu se zapravo i iskazuje licemjerje duhovnjaka. Kada ih pitate za te stvari kao što su ljubav, druga osoba, vezanje, onda vam nadugočko i naširoko objašnjavaju kako čovjek treba biti zadovoljan sam sa sobom, kako se rađamo sami, živimo sami, umiremo sami. Kako smo pustinjaci (a uopće ne kuže da karta pustinjaka ne označava samoću) i slično.
No onda tom istom duhovnjaku dovedeš autističnu osobu. I što se dogodi? Taj isti duhovnjak ju prodlasi bolesnom.
Dakle, čovjek koji je sve to što oni tvrde da bi trebao biti, za njih je bolestan.
Zašto? Zato što ja kod duhovnjaka nisam zapazio odmak od životinjskog.
Pogledajte recimo žene duhovnjakinje: one propagiraju nekakvu svojeglavost, neovisnost...to je ego. Propagiraju ženske energije, ali im u ilustracijama uvijek pored njih leži nekakvo mišićavo tijelo oko kojeg se privijaju. Crtaju tarot karte na isti način. Ukratko, i dalje imaju ono animalno.
Pogledajte muškarce: crtaju dijagrame u kojem sve putanje energija povežu sa spolovilom. Svoju duhovnu snagu mjere mogućnošću manipulacije ženama.

A što je autist? Njega baš briga. Kako znam? Zato što sam jedan blagi stupanj proživio i sam. Ašpergerov sindrom, kako jednom reče jedna moja inteligentna poznanica (ne za mene). Mogu shvatiti kako oni funkcioniraju. Njih čak i kada vuku biološki porivi, to im je od sekundarnog značenja. Ono najvažnije je njihov svijet, koji čak uključuje i druge osobe, ali prema tim osobama imaju komunikaciju prema svojim pravilima.
To funkcionira ako te druge osobe razumiju. Ako ne, i ako prema njima pokušaju uspostavljati pogrešnu komunikaciju, autist se povlači.
Eto, prije neki dan baš sam pričao sa jednom ženom o njezinom susretu sa jednim poluautistom i dogodilo se upravo to. Sukob kodova.
Da stvar bude gora, poslije su iskre skočile i među nama. Zbog istog razloga.
Autist drugačije doživljava ljudsku toplinu. On neće prihvatiti hinjenost a sve norme i društveno propisani način izražavanja emocija, za njih nemaju nikakvog značenja. U I Chingu postoji jedan heksagram koji se ponekad prevodi kao Ljupkost, a označava površni sjaj. U tarotu bi tome odgovarala karta ljubavnika. Možda će "normalnoj" osobi ta ljupkost laskati, ona će znati da je to lažni sjaj, ali će to prihvatiti kao modalitet koji je društveno normiran i uhodan. Autist neće, njega baš briga za norme. Njemu će to biti upravo to što i jest: laž. No ta laž neće kod njega izazvati zgražanje, jer će on ubrzo naučiti da to svi ljudi rade. Jednostavno, izazvat će ravnodušnost.

Eto, to je moje mišljenje.

Nemruth Dagi
16.03.2007., 08:35
On neće prihvatiti hinjenost a sve norme i društveno propisani način izražavanja emocija, za njih nemaju nikakvog značenja.

Naravno kad ti i slični modaliteti kod njega nemaju nikakav prolaz.
On je izvorno prirodan, nepatvoren društvenošću ali sa velikim kapacitetom za ljubav. To što je u njega društvenost posve izlišna stvar, ne čini ga gorim od nas već drugačijim, ali isto tako sposobnim primiti i dati ljubav.

No. što misliš o namjernom "autizmu" kao načinu života...?

Borut011
16.03.2007., 09:30
No. što misliš o namjernom "autizmu" kao načinu života...?

Namjernom autizmu?
Nemam volje čekati da mi odgovoriš na pitanje, jer sam danas raspoložen za pisanje (nakon fermentacije svega što mi se dogodilo prošli vikend) pa ću si dozvoliti shvatiti tvoj pojam na moj način, a ti me slobodno poslije ispravi.
Namjerni autizam je farsa osim ako čovjek nije proživio nešto što ga je otjeralo tamo. Nekakav teški gubitak (pobijena mu je cijela obitelj, ostao je bez žene koju je cijeli život volio i tako dalje), socijalna izolacija i slično te predanost u smislu visokog duhovnjaštva, dakle ljudi koji su odlučili zarediti se, otići u samostan, otići visoko u planine u neku pećinu. Imao sam strica koji je tako živio. Bio je upravo to. Usamljeni genije. Bio je on i oženjen (više puta) ali ga nije osobito zanimao svijet.

Sve drugo, osobito u duhovnjačkim sferama možemo svesti na ono smiješno duhovnjaštvo urbanih ljudi koji se počnu furati na meditacije, koji svoje komplekse skrivaju iza floskula tipa: "rađamo se sami, živimo sami, umiremo sami" a zapravo, iz vlastite sebičnosti separiraju ljude, i uzmu si nekakvog prikladnog (izgled, status) mužjaka/ženku, a ostalima prodaju prazne priče.

Ja govorim iz vlastitog sjećanja, jer sam ja odlučio participirati u realnom životu. I dok je vama svima ovdje duhovni domet otići iz svijeta, meni je upravo suprotno, uključiti se. Koliko je to problematično, i na kakve sve farse i gluposti nalijećem (jer sam senzitivan i stvari uzimam k srcu) vidite i sami.
Naravno, naučio sam da ljude koji me "šalju na liječenje", "proglašavaju ludim", "suočuju sa nekakvim problemima koje ja imam a ne vide svoje"...ignoriram. U smislu da ignoriram njihovo blebetanje.

Jer, da su zaista duhovni mogli bi me razumjeti jednako kao što ja razumijem njih. Mogli bi razumjeti sebe, što vidim da ne razumiju. I dok ja u njima vidim sebičnost, robovanje biološkom, ali i zatomljenu duhovnost, oni ne vide kod mene ozbiljnost, ljubav, emocije, a vide stvari koje nisu bitne kao inteligencija, talenti, um i slično. Fascinirani su onime što mogu i što znam. Ali me tretiraju kao lijepu vazu koju ostave u hodniku, a žive turobno i jadno sa nekim običnim pripadnikom ljudskog roda, kojega još k tome i ismijavaju, žale se na njega, nisu zadovoljni. Ja talente ne dajem onima koji hoće samo dio mene a ne mene kao osobu. Tu je izvor svih nesporazuma. Nisam besplatan, nisam izvor nafte kojega će netko doći iskorištavati, i radim isključivo na emocije. Tko ih prema meni nema, taj može kupiti povratnu kartu prije nego što mi je i pristupio.

Taroth
16.03.2007., 09:40
interesting...
borut, da li su ti se tijekom zivota desile neke bolesti, traume ili sl?

nemam odgovor u glavi prije nego li mi ga daš, nego me zanima...

Borut011
16.03.2007., 09:45
interesting...
borut, da li su ti se tijekom zivota desile neke bolesti, traume ili sl?

Nisu. Nikada. Nemam uopće trauma koje klasična psihologija voli dovoditi u vezu sa nečim tipa zlostavljanje, i druge gluposti. Nitko me nije nikada zlostavljao ni u djetinjstvu niti u školi. Bolesti nemam, zdrav sam kao dren, a kao mali su me testirali na mnoge stvari i pri tome mi je izmjerena inteligencija koju neću ovdje navoditi jer mislim da običnim ljudima stupanj obrazovanja, inteligencija, sposobnosti...samo zamagljuju um. Zato ih ne predočavam. Zato mi je draže da me netko tretira kao tupana koji nema ni osnovnu, da sam neemotivni retard i što sve ne, nego da mi poslije povlađuje i da me ganja zbog toga što sam magistrirao i imam inteligenciju 180. Boli me kita za takve ljude.

nemam odgovor u glavi prije nego li mi ga daš, nego me zanima...
Mislio sam na to što je to "namjerni autizam". Ja ne znam. Objasni mi.

Taroth
16.03.2007., 09:48
a no, nisam mislio nista vezano za to...
nego me zanimao tvoj slucaj...

naime, neki se rode nekakvi, a nekima je (bar tak mislim) potreban neki okidač u zivotu pa da se "otvore neke spoznaje", odnosno da pocnes drugacije razmisljati...

Borut011
16.03.2007., 09:54
a no, nisam mislio nista vezano za to...
nego me zanimao tvoj slucaj...

naime, neki se rode nekakvi, a nekima je (bar tak mislim) potreban neki okidač u zivotu pa da se "otvore neke spoznaje", odnosno da pocnes drugacije razmisljati...

Okidač je trauma. Ja sam ovakav rođen, a okidači mi rade jedino u suprotnom smjeru, prema realnom svijetu. Naravno, udaram glavom u licemjerne ljude, ali što ću. To mi je sudbina.

Taroth
16.03.2007., 09:56
xebiga... mora se nauciti ne obracati paznju na takve, koliko god to nekad izgledalo nemoguce...
treba raditi na svoj samopostovanju, samopotvrdjivanju, pa su onda takvi slucajevi manji, manje vazni...

lilaamrit
16.03.2007., 09:56
...zanimljivi stavovi...pozitivni,lijepo...
...a jeste li razmisljali u ubacivanju na autizam na roditeljima i djeci...ili na psihologiji....iako bi ja sve to spojila...mozda bi napokon izvukli istinu...

...ajdre daj te prilagodite tu svoju ezoteriju...malo materijalnim stavovima drustva...pa da vidimo...moglo bi biti vrlo zanimljivo...
osim toga...da bi bili sigurni...potrebne su vam info. ...a to vam se nudi na gore navedenim podforumima..
Nadam se da se vidimo...;)

Borut011
16.03.2007., 10:05
xebiga... mora se nauciti ne obracati paznju na takve, koliko god to nekad izgledalo nemoguce...
treba raditi na svoj samopostovanju, samopotvrdjivanju, pa su onda takvi slucajevi manji, manje vazni...

U realnom svijetu, ja funkcioniram odlično na mnogim nivoima. I imam vjeru u sebe, znam raditi mnoge stvari vrhunski, imam dobar posao, i nije mi problem naći drugi posao jer sam stručnjak u svom poslu.
Ali emocije...tu nisam sam sebi dovoljan, i sebe vidim kroz druge. Na žalost, ti drugi me ne tretiraju kao ljudsko biće nego kao stroj. Auto koji će parkirati pred ulazom, ući u spavaću sobu i zaboraviti na njega, iako im je on statusni simbol.
A osobe koje mi najviše govore kako sam poseban, i kako zaslužujem više, su osobe koje najmanje daju, i koje bi me najradije nekome uvalile ali same ne bi htjele biti bliske. To ja zovem licemjerjem.

Taroth
pa ovaj... ja ne bi

Nemruth Dagi
[QUOTE]Namjerni autizam je farsa osim ako čovjek nije proživio nešto što ga je otjeralo tamo. Nekakav teški gubitak (pobijena mu je cijela obitelj, ostao je bez žene koju je cijeli život volio i tako dalje), socijalna izolacija i slično te predanost u smislu visokog duhovnjaštva, dakle ljudi koji su odlučili zarediti se, otići u samostan, otići visoko u planine u neku pećinu.

Eto, mislim da to nije farsa već pomak od svijeta i otvaranje mogućnosti novog svijeta u tebi. Nema tu teškog gubitka jer nisi ništa izgubio samo ti je dosta svijeta koji te okružuje, više ga ne možeš podnjeti njegov pritisak i ne možeš ga prerađivati u sebi, pa se okrećeš svojem unutrašnjem svijetu u kojem se osjećaš dobro posve te ispunjava i sam biraš svoje kontakte sa vanjskim svijstom u onoj mjeri koliko ti je potrebno da još na neki način funkcioniraš u druš.stvarnosti.

Sve drugo, osobito u duhovnjačkim sferama možemo svesti na ono smiješno duhovnjaštvo urbanih ljudi koji se počnu furati na meditacije, koji svoje komplekse skrivaju iza floskula tipa: "rađamo se sami, živimo sami, umiremo sami" a zapravo, iz vlastite sebičnosti separiraju ljude, i uzmu si nekakvog prikladnog (izgled, status) mužjaka/ženku, a ostalima prodaju prazne priče.

Duhovnost ima jednu posljedicu ako je mogu tako nazvati a to je da mir ne tražimo izvan sebe već u sebi a da bi ga pronašli treba odmaka od buke svijeta.

Ja govorim iz vlastitog sjećanja, jer sam ja odlučio participirati u realnom životu. I dok je vama svima ovdje duhovni domet otići iz svijeta, meni je upravo suprotno, uključiti se.

Opisujem svoj slučaj, i dok mi je svijet vanjski zamoran, pretrpan informacijama i senzacijama, mir pronalazim u sebi. kad ga se zaželi, uključim se u njega i vidim da zapravo ništa nije propušteno kad me nije bilo.

Jer, da su zaista duhovni mogli bi me razumjeti jednako kao što ja razumijem njih. Mogli bi razumjeti sebe, što vidim da ne razumiju.

Uopće nije bitno da li te netko razumije, kao i da ti njih razumiješ. Morate
se poštovati, važno je poštivati i tuđu volju ili za šarenim lampicama svijeta ili za odmakom od njega.

I dok ja u njima vidim sebičnost, robovanje biološkom, ali i zatomljenu duhovnost, oni ne vide kod mene ozbiljnost, ljubav, emocije, a vide stvari koje nisu bitne kao inteligencija, talenti i slično. Vide oni talente, ali ne žele mene. A ja talente ne dajem onima koji hoće samo dio mene a ne mene kao osobu. I to je cijela priča.

To je to, pokušaj razumijevanja koji dovodi do nasporazuma.

Borut011
16.03.2007., 10:06
...zanimljivi stavovi...pozitivni,lijepo...
...a jeste li razmisljali u ubacivanju na autizam na roditeljima i djeci...ili na psihologiji....iako bi ja sve to spojila...mozda bi napokon izvukli istinu...

...ajdre daj te prilagodite tu svoju ezoteriju...malo materijalnim stavovima drustva...pa da vidimo...moglo bi biti vrlo zanimljivo...
osim toga...da bi bili sigurni...potrebne su vam info. ...a to vam se nudi na gore navedenim podforumima..
Nadam se da se vidimo...;)

Pa, možda skoknem i tamo, ako se rasprava bude i vodila. Ne volim da ja pišem a drugi samo lurkaju i slušaju. Nisam ovdje zbog ega, nego zato što želim stvari shvatiti. A shvatiti ih neću ako budem stalno ja govorio a drugi stalno slušali.

Taroth
16.03.2007., 10:07
U realnom svijetu, ja funkcioniram odlično na mnogim nivoima. I imam vjeru u sebe, znam raditi mnoge stvari vrhunski, imam dobar posao, i nije mi problem naći drugi posao jer sam stručnjak u svom poslu.
Ali emocije...tu nisam sam sebi dovoljan, i sebe vidim kroz druge. Na žalost, ti drugi me tretiraju kao ljudsko biće nego kao stroj. Auto koji će parkirati pred ulazom, ući u spavaću sobu i zaboraviti na njega, iako im je on statusni simbol.
A osobe koje mi najviše govore kako sam poseban, i kako zaslužujem više, su osobe koje najmanje daju, i koje bi me najradije nekome uvalile ali same ne bi htjele biti bliske. To ja zovem licemjerjem.

ne, to nije licemjerje...
oni (one) jednostavno ne znaju što bi s tim...
npr. ja već mrzim kad mi netko kaze da sam pametan, jer to znaci kako je zadivljen i kako nema nist vise pametnog za reci...

s druge strane, cesce se o tome (u nekim slucajevima) da cure takve tipove otkantavaju jer im djeluju preozbiljni. One zive materijalne zivote i mozes biti zanimljiv nekom social climberu, ali "plićima" mozes djelovati prepametno, a samim time i nezabavno... jednostavno uz preveliku pamet vezu i preveliku ozbiljnost...

karmicki gledajuci, cure su vise svjetovna bica....

shakti9
16.03.2007., 10:09
:klap: :klap: :klap: :klap:
bravo!!! napokon nešto normalno u ovom nenormalnom svijetu.

Borut011
16.03.2007., 10:13
[QUOTE=Borut011;7753635]
Eto, mislim da to nije farsa već pomak od svijeta i otvaranje mogućnosti novog svijeta u tebi.

Ne slažem se. Mislim da je to sve farsa.

Nema tu teškog gubitka jer nisi ništa izgubio samo ti je dosta svijeta koji te okružuje, više ga ne možeš podnjeti njegov pritisak i ne možeš ga prerađivati u sebi, pa se okrećeš svojem unutrašnjem svijetu u kojem se osjećaš dobro posve te ispunjava i sam biraš svoje kontakte sa vanjskim svijstom u onoj mjeri koliko ti je potrebno da još na neki način funkcioniraš u druš.stvarnosti.

To reci čovjeku kojemu su ubili sve voljene. Ja ti tu ne znam ništa reći, jer ja nisam nikoga voljenog izgubio.

Duhovnost ima jednu posljedicu ako je mogu tako nazvati a to je da mir ne tražimo izvan sebe već u sebi a da bi ga pronašli treba odmaka od buke svijeta.

Ja ne tražim mir u sebi, jer u sebi mir imam, i našao sam ga. Ja tražim svijet. Rekao sam da je moj put obrnut od vašeg.

Opisujem svoj slučaj, i dok mi je svijet vanjski zamoran, pretrpan informacijama i senzacijama, mir pronalazim u sebi. kad ga se zaželi, uključim se u njega i vidim da zapravo ništa nije propušteno kad me nije bilo.

Mene vanjski svijet fascinira. Imam procesorske snage i optimizaciju da isprocesiram sve informacije koje iz njega dolaze. I to mi treba. Samoće mi je dosta, i ne želim je. Vi koji niste bili sami sa sobom, koji niste imali samo unutrašnji svijet to ne možete shvatiti, baš kao što ja vaše povlačenje iz svijeta vidim kao prenemaganje.

Uopće nije bitno da li te netko razumije, kao i da ti njih razumiješ. Morate
se poštovati, važno je poštivati i tuđu volju ili za šarenim lampicama svijeta ili za odmakom od njega.

Poštivam ljude koji poštuju mene i nisu podli i licemjerni prema meni. To je sva istina. Prihvaćam im sve moguće šarene lampice, sve moguće zablude, i sve gluposti, ali ako nisu rezervirani prema meni. A ako jesu, onda i da su Dalaj Lama, ne bi im bilo dovoljno.

To je to, pokušaj razumijevanja koji dovodi do nasporazuma.
Nesporazumi nastaju iz sebičnosti.

Borut011
16.03.2007., 10:18
ne, to nije licemjerje...
oni (one) jednostavno ne znaju što bi s tim...

Pa što onda rade samnom? Ja neću sjesti u Ferrari ako ga ne znam voziti. I ako se razbijem u njemu, neću auto kriviti zato što je jak i eksplozivan nego bih valjda trebao sebe što ne znam voziti.

npr. ja već mrzim kad mi netko kaze da sam pametan, jer to znaci kako je zadivljen i kako nema nist vise pametnog za reci...

I ja. A još gore, kada me takvog pametnog strpaju na policu i gledaju kao skuplturu ili neku knjigu punu mudrosti. Fak 'em ol.

s druge strane, cesce se o tome (u nekim slucajevima) da cure takve tipove otkantavaju jer im djeluju preozbiljni. One zive materijalne zivote i mozes biti zanimljiv nekom social climberu, ali "plićima" mozes djelovati prepametno, a samim time i nezabavno... jednostavno uz preveliku pamet vezu i preveliku ozbiljnost...

Rekao bih vam koga da to pitate, tu je na forumu, ali neću. Poštujem ju i njezino ime niti nick neću navoditi. Ali da me pogodila, jest. I sad opet prolazim traumu i pitam se zašto...

karmicki gledajuci, cure su vise svjetovna bica....
Definitivno. Radije će biti u lošoj vezi, nego samnom. Zanimljivo.

Taroth
16.03.2007., 10:23
sto rade s tobom? vide nesto sto mozda ti ne vidis...

zamisli da si cura... da imas mengu 4-5 dana (od njih 28) koji ti je bioloski sat koji lagano radi tik-tak...
itd itd...

poceo bi traziti odredjeni tip osobe... jednostavno imas dovoljnu mogucnost psiholoske introspekcije, pa ju upotrijebi... promatraj ih...

ti prolazis kroz lekciju samopotvrdjivanja sebe unutar drustva... tu lekciju trebas prihvatiti sa svojom cijenom (i lizanjem rana nakon toga), ali i to tvoje mjesto u drustvu jest dio tebe, to ne mozes izbjeci (a niti ne zelis)...
nauci uzivati u materijalnim stvarima shvacajuci ih ne kao nizu pojavnost, nego kao dodatne boje u tvom svijetu...

shakti9
16.03.2007., 10:24
hmm.. malo mi se čini da ste zastranili:rolleyes:

Borut011
16.03.2007., 10:27
sto rade s tobom? vide nesto sto mozda ti ne vidis...

Ja samo vidim što one ne vide. A što one vide, to ne znam.

zamisli da si cura... da imas mengu 4-5 dana (od njih 28) koji ti je bioloski sat koji lagano radi tik-tak...
itd itd...

Ne razumijem.

poceo bi traziti odredjeni tip osobe... jednostavno imas dovoljnu mogucnost psiholoske introspekcije, pa ju upotrijebi... promatraj ih...

Ova je bila odlična. Baš moj tip. Ali ja nisam njezin. Ne bi to bilo porazno kada ne bi bilo istina da ja nisam ničiji tip.

ti prolazis kroz lekciju samopotvrdjivanja sebe unutar drustva... tu lekciju trebas prihvatiti sa svojom cijenom (i lizanjem rana nakon toga), ali i to tvoje mjesto u drustvu jest dio tebe, to ne mozes izbjeci (a niti ne zelis)...

Jasno. I ovaj forum shvaćam kao školu. Tu i na news grupama sam naučio o ljudima više nego ikada. Tu su iskreni. Tu napišu što misle. Na žalost, ono što oni trebaju ja nemam, niti to ikada mogu razviti.

nauci uzivati u materijalnim stvarima shvacajuci ih ne kao nizu pojavnost, nego kao dodatne boje u tvom svijetu...
Uživam. Ali tražim konkretnu stvar a zapljuskuje me licemjerje. Svi mi nude ambalažu. Unutra nema ništa.

Nemruth Dagi
16.03.2007., 10:27
[QUOTE=Nemruth Dagi;7754021]
[QUOTE]Ne slažem se. Mislim da je to sve farsa.

Nije...to je moje mišljenje.

To reci čovjeku kojemu su ubili sve voljene. Ja ti tu ne znam ništa reći, jer ja nisam nikoga voljenog izgubio.

I još jednom ti kažem da bi čovjek osjetio poriv za svojim svijetom ne mora ništa izgubiti.
Ja ne tražim mir u sebi, jer u sebi mir imam, i našao sam ga. Ja tražim svijet. Rekao sam da je moj put obrnut od vašeg.

Traženje svijeta kao izvanjskog fenomena i njegova konzumacija su kontra imanja mira u sebi, jer proturječnosti znaju djelovati shizofreno...

Mene vanjski svijet fascinira. Imam procesorske snage i optimizaciju da isprocesiram sve informacije koje iz njega dolaze. I to mi treba. Samoće mi je dosta, i ne želim je. Vi koji niste bili sami sa sobom, koji niste imali samo unutrašnji svijet to ne možete shvatiti, baš kao što ja vaše povlačenje iz svijeta vidim kao prenemaganje.

Fascinacija je samo korak, tik do divljenja, a divimo se onda onome što ima prebrzi protok u sebi i kao takav ne zadržava kvalitetu već teži kvantiteti.
Samoća je stanje nemogućnosti da se naše biće nosi samo sa sobom, ona je proces traženje sebe izvan sebe stopljeno u masi da bi lakše podnjela život, a namjerna osamljenosti je poruka svijetu, da nas ne može posjedovati pod uvjetima koje posjeduje sve oko nas. U jednom vidimo očajnički pristup druženja pod svaku cijenu a u drugome vidimo uvjete druženja koje donosimo sami.

Poštivam ljude koji poštuju mene i nisu podli i licemjerni prema meni. To je sva istina. Prihvaćam im sve moguće šarene lampice, sve moguće zablude, i sve gluposti, ali ako nisu rezervirani prema meni. A ako jesu, onda i da su Dalaj Lama, ne bi im bilo dovoljno.

Da li je prihvaćanje lampica jednako i konzumaciji tih lampica ili ne?

Nesporazumi nastaju iz sebičnosti.

Možda a sebičnost je uzrok svih ljudskih zala.

Borut011
16.03.2007., 10:28
hmm.. malo mi se čini da ste zastranili:rolleyes:

Možda. Ali zar nije zanimljiv razgovor? Zanimalo vas je kako autist razmišlja. I što je sad? Prepali ste se jednog bivšeg autista koji se otvorio? Ne zanima vas kamen iz rozete? Wow! signal? Ne? Toliko smo površni? Da nam bog napiše na čelu istinu, ne bismo povjerovali?

lilaamrit
16.03.2007., 10:30
A osobe koje mi najviše govore kako sam poseban, i kako zaslužujem više, su osobe koje najmanje daju,

zahvali im se ma kolko god ti njihove rijeci bez iskrenosti ili osjecajnosti zvuce..oni imaju izbor,dakle mogu reci i lose...

i koje bi me najradije nekome uvalile ali same ne bi htjele biti bliske. To ja zovem licemjerjem.

uvalile,a same ne bih htjele? sto?...bliskost se gradi,stvara...a ne uvjetuje,gospon...za to treba vrijeme...osim toga svatko daje onoliko koliko moze i zna...

dragi moj to sto ti prolazis prolazi svatko od nas na ovom planetu...netko prije netko kasnije...netko vise ,netko manje.... i nevidim razloga zasto bi ti trebao biti izuzet....:rolleyes:

...uvjek je tu kraj tebe samo 1-2 iskrene osobe,ali koje imaju svoj vlastiti zivot... i ti odnosi su krvljem,znojem i suzama gradjeni...:)

lilaamrit
16.03.2007., 10:35
p.s.
...tako ti funkcionira ovaj materijalni svijet...nimalo bajan,ali takav kakav je...prihvat pravila...jer postoje...a um ti je i tako bezgranican...pa s tim ne bih trebo imati problema...u visine kad te stvoritelj zove! :D

Borut011
16.03.2007., 10:36
I još jednom ti kažem da bi čovjek osjetio poriv za svojim svijetom ne mora ništa izgubiti.

Jasno. Rekao sam: duboki religiozni osjećaji monaha, isposnika...

Traženje svijeta kao izvanjskog fenomena i njegova konzumacija su kontra imanja mira u sebi, jer proturječnosti znaju djelovati shizofreno...

Ja tražim plemenitost u vanjskom svijetu i uvjeren sam da to postoji. Smatram vanjski svijet mjestom sastanka unutrašnjih svjetova. Tražim istomišljenike (pročitati Schoppenhauera) i jasno mi je da vanjski svijet obiluje površnošću, ali ja tražim ono što to nije uvjeren da toga ima.

Fascinacija je samo korak, tik do divljenja, a divimo se onda onome što ima prebrzi protok u sebi i kao takav ne zadržava kvalitetu već teži kvantiteti.

Ja se divim svijetu, a tražim u njemu one koji će mi biti kvaliteta. Rekoh: to je nestabilni medij u kojem su se sastali stabilni entiteti.

Samoća je stanje nemogućnosti da se naše biće nosi samo sa sobom, ona je proces traženje sebe izvan sebe stopljeno u masi da bi lakše podnjela život, a namjerna osamljenosti je poruka svijetu, da nas ne može posjedovati pod uvjetima koje posjeduje sve oko nas.

Dovoljno sam poručivao. Sada želim ispunjenje. U samoći je nema.

U jednom vidimo očajnički pristup druženja pod svaku cijenu a u drugome vidimo uvjete druženja koje donosimo sami.

Naravno da imam uvijete. Pa neću valjda plesati po Movie Pubu.

Da li je prihvaćanje lampica jednako i konzumaciji tih lampica ili ne?

Obično nisam fasciniran time da participiram u konzumaciji lampica. Isto kao što osoba koja puši meni može biti fascinantna, ali ja neću posegnuti za njezinom cigaretom jer me to ne zanima. No nisu sve stvari cigarete.

Možda a sebičnost je uzrok svih ljudskih zala.
I oholost. Kada sebe smatramo toliko vrijednim da nas nitko nije vrijedan. To je istinska samoća oholih ljudi.

Taroth
16.03.2007., 10:36
Ja samo vidim što one ne vide. A što one vide, to ne znam.

Ne razumijem.

Ova je bila odlična. Baš moj tip. Ali ja nisam njezin. Ne bi to bilo porazno kada ne bi bilo istina da ja nisam ničiji tip.

Jasno. I ovaj forum shvaćam kao školu. Tu i na news grupama sam naučio o ljudima više nego ikada. Tu su iskreni. Tu napišu što misle. Na žalost, ono što oni trebaju ja nemam, niti to ikada mogu razviti.

Uživam. Ali tražim konkretnu stvar a zapljuskuje me licemjerje. Svi mi nude ambalažu. Unutra nema ništa.

pocni razmisljati kao one... one koje svakih par tjedana osjecaju da ce morati roditi... one koje su naucene da gledaju bore...

ambalaza? mnogi ljudi sve u svom zivotu (i cijeli zivot) zasnivaju na ambalazi

lilaamrit
16.03.2007., 10:37
Možda. Ali zar nije zanimljiv razgovor? Zanimalo vas je kako autist razmišlja. I što je sad? Prepali ste se jednog bivšeg autista koji se otvorio? Ne zanima vas kamen iz rozete? Wow! signal? Ne? Toliko smo površni? Da nam bog napiše na čelu istinu, ne bismo povjerovali?

...da prostite, NE seri!:p

Borut011
16.03.2007., 10:40
uvalile,a same ne bih htjele? sto?...bliskost se gradi,stvara...a ne uvjetuje,gospon...za to treba vrijeme...osim toga svatko daje onoliko koliko moze i zna...

Naravno da se ne uvjetuje. Stvara se. Ali uz razumijevanje se može uvidjeti da u procesu stvaranja postoje i pogreške. I Bog je griješio. Oni koji poznaju kabalu znaju za tzv. "lomljenje posuda". Ekvivalent kršćanskom padu.

dragi moj to sto ti prolazis prolazi svatko od nas na ovom planetu...netko prije netko kasnije...netko vise ,netko manje.... i nevidim razloga zasto bi ti trebao biti izuzet....:rolleyes:

Zašto sam ti drag? Znam da je retorička figura, ali ipak...Pa naravno da svatko to prolazi. Ali se zna i što prolazi i koji su uzroci. Ako me pogodi kamen, onda je to kamen. Nije cvijet. I ja znam da ako kamen izgleda kao cvijet da je to i dalje kamen. ALi to ništa ne mijenja na stvari da je to kamen, a ne svijet, i da je to bitno za taj kamen, a meni je tek prolazna pojava bitna samo za statistiku. Drugim rječima: ja prihvaćam da postoji kamenje koje se maskira kao cvijeće, ali konkretni kamen, koji se tako maskirao više nikada neće moći dokazati da je cvijet. Jer nije.

...uvjek je tu kraj tebe samo 1-2 iskrene osobe,ali koje imaju svoj vlastiti zivot... i ti odnosi su krvljem,znojem i suzama gradjeni...:)
Jasno. Imam prijateljicu. Prošli smo svašta. Svađali se, mrzili, plašili. I sada me neobično cijeni i uvijek je uz mene.
A ti?

Borut011
16.03.2007., 10:41
...da prostite, NE seri!:p

Oho! Što smo pogodili ovaj puta? Zašto svađa? Jesam li se ja svađao?

Borut011
16.03.2007., 10:43
pocni razmisljati kao one... one koje svakih par tjedana osjecaju da ce morati roditi... one koje su naucene da gledaju bore...

Pa što je loše u rađanju? Je li to neka kazna? Bore? A ja ih ne dobivam? Hoćeš reći: toliko su prestrašene svojom prolaznošću? Pa zar nije floskula "rad na sebi" omiljena među duhovnjacima? Pa neka rade na sebi. Ja se ne bojim starosti. Našao sam i pobijedio strah od smrti. Neka one pobijede bore i rađanje.

ambalaza? mnogi ljudi sve u svom zivotu (i cijeli zivot) zasnivaju na ambalazi
Mnogi da. Ja ne tražim takve.

Borut011
16.03.2007., 10:49
p.s.
...tako ti funkcionira ovaj materijalni svijet...nimalo bajan,ali takav kakav je...prihvat pravila...jer postoje...a um ti je i tako bezgranican...pa s tim ne bih trebo imati problema...u visine kad te stvoritelj zove! :D

Nisam došao ovdje slušati da prihvatim svijet, koji nije bajan, nego da mi objasnite zašto nije bajan i kakav je. Naravno da ću ga prihvatiti ali moram ga prvo razumjeti.

Što nije bajno? Što želiš reći?

Nemruth Dagi
16.03.2007., 10:53
[QUOTE]Jasno. Rekao sam: duboki religiozni osjećaji monaha, isposnika...

NE, ne moraju ljudi biti religiozni pa da im je svega dosta i da ne traže svijet. Shvaćaš to crno bijelo.

Ja tražim plemenitost u vanjskom svijetu i uvjeren sam da to postoji. Smatram vanjski svijet mjestom sastanka unutrašnjih svjetova. Tražim istomišljenike (pročitati Schoppenhauera) i jasno mi je da vanjski svijet obiluje površnošću, ali ja tražim ono što to nije uvjeren da toga ima.

Plemenitosti nema u svijetu već u nekim ljudima. Svijet ima svoju dinamiku i strukturu, svoj tijek, trendove, struje i poticaje i rezultat je konglomerata raznih ideja koje se međusobno bore za moć.
Ljudi su ti, neki, osobiti pojedinci koji svoju plemenitost ugrađuju u taj svijet.

Ja se divim svijetu, a tražim u njemu one koji će mi biti kvaliteta. Rekoh: to je nestabilni medij u kojem su se sastali stabilni entiteti.

Stabilni entiteti ne funkcioniraju u nestabilnim medijima, nije ovo kemija.

Dovoljno sam poručivao. Sada želim ispunjenje. U samoći je nema.

Nezrelost duha ima pravo da tako razmišlja, a kad stekne svoju pravu boju vidjeti će da nije bio u pravu.

I oholost. Kada sebe smatramo toliko vrijednim da nas nitko nije vrijedan. To je istinska samoća oholih ljudi.

Pogrešno, oni koji su oholi njima treba publika da svoju oholost pokazuju svijetu i uživaju u svojem egu, a oni koji su se dobrovoljno odvojili od ljudi ne trebaju publiku za svoj ego.

Borut011
16.03.2007., 10:59
ne moraju ljudi biti religiozni pa da im je svega dosta i da ne traže svijet. Shvaćaš to crno bijelo

Ovisi što smatraš pod religijom. Daj mi promjer nekoga tko ne traži svijet a da nije ili povrijeđen/ugrožen ili religiozan, ili licemjeran pa se fura na traženje a zapravo uživa u svijetu? Primjer?

Plemenitosti nema u svijetu već u nekim ljudima.

E pa fala bogu. To i govorim. Svijet je samo mjesto sastanka, i ja na tom mjestu tražim takve ljude.

Svijet ima svoju dinamiku i strukturu, svoj tijek, trendove, struje i poticaje i rezultat je konglomerata raznih ideja koje se međusobno bore za moć.
Ljudi su ti, neki, osobiti pojedinci koji svoju plemenitost ugrađuju u taj svijet.

To i ja kažem.

Stabilni entiteti ne funkcioniraju u nestabilnim medijima, nije ovo kemija.

Kako ne? Ljudi, kao duše, ili duhovi, ili iskre božanske svijesti su stabilne, vanvremenske, neprolazne, stabilne strukture/entiteti/sistemi(?)/bića.
A žive u nestabilnom, prolaznom, tjelesnom svijetu.
Ako iskra božanske svijesti gleda tijelo (svoje ili drugoga, bore, rađanje, seks, hormoni), onda to znači da je zaboravila svoju prirodu, i utonula u taj prolazni svijet. Ja takve neću.

Nezrelost duha ima pravo da tako razmišlja, a kad stekne svoju pravu boju vidjeti će da nije bio u pravu.

To je tvoje mišljenje.

Pogrešno, oni koji su oholi njima treba publika da svoju oholost pokazuju svijetu i uživaju u svojem egu, a oni koji su se dobrovoljno odvojili od ljudi ne trebaju publiku za svoj ego.
Upravo tako. Status označava ego.

lilaamrit
16.03.2007., 11:03
Pa što je loše u rađanju? Je li to neka kazna? Bore? A ja ih ne dobivam? Hoćeš reći: toliko su prestrašene svojom prolaznošću? Pa zar nije floskula "rad na sebi" omiljena među duhovnjacima? Pa neka rade na sebi. Ja se ne bojim starosti. Našao sam i pobijedio strah od smrti. Neka one pobijede bore i rađanje[QUOTE]

Bore,meni nije jasno u cemu je tvoj problem...eto ta tvoja prijateljica s kojom si svasta prosal...to ti je plodno tlo za ostvariti vrlo lijepu vezu...kemija je i tako prolazna stvar...a osim toga vi u "Visinama"i tako tezite ocitije od nas za skladom,a eto ti ga pred nosom...

:rolleyes: nisam znala da je ovo znak za svidjanje...podsjetio me na mene...kako uvijek dio upitnika prepustam Bogu...i to me podsjetilo...

Ne nisam ljuta, nisi nista "pogodio"...nego hej zasto bi se trebali bojati "bivseg Autiste" ili kako vec recimo "prilagodjenog autiste...(za taj izraz se zalazem....i sama sam majka jednog takvog djecaka)...

a sve sto sam tebi napisala zna i on...hebiga tu ste gdje jeste...ne trebate biti dio grupe (ostatka svijeta)...ali drugari moji pravila postoje...
... Da je tesko je!...ali nije ni nama ostalima...

Ti se zajebhavaj s materijom...a ja cu s Bozanskim visinama...
pa smo na istom!...a krajnosti se i tako dodiruju!:zubo:

Borut011
16.03.2007., 11:04
Dodatak. Appendix.
Kada god uđemo u neke rasprave, žene se povuku. Moje pitanje glasi: ako žele dokazati da su intelektualno na razini muškarca, da su osim biološkog i duhovna bića, zašto uvijek ustuknu ili se pak razljude, pobjesne i počnu se razbacivati riječima poput "kompleksi", "liječenje", "napaljenost"?
Fascinantno. Moram reći, broj duhovnih žena u mojoj okolini prebrojiv je prstima jedne pilarove ruke.

Borut011
16.03.2007., 11:12
Bore,meni nije jasno u cemu je tvoj problem...eto ta tvoja prijateljica s kojom si svasta prosal...to ti je plodno tlo za ostvariti vrlo lijepu vezu...kemija je i tako prolazna stvar...a osim toga vi u "Visinama"i tako tezite ocitije od nas za skladom,a eto ti ga pred nosom...

Ne ide. Neće. Svađe i jesu bile tim povodom. Živi sa 4 mačke. Razočarana je u muškarce. Ja osjećam da me ponekad i voli na ženski način, ali to ju uvijek brzo prođe.
Zadnji puta mi je, kada smo se pokefali, poslala dugo, dugo pismo. To je bilo tako lijepo, jer je uložila toliki trud da sam pristao na sve i ostali smo prijatelji. I stvar se sve više razvija. Ali dok nema seksualne privlačnosti, ona uvijek može sutra odjuriti sa drugim. To mi se znalo jako puno puta događati. Prijateljstvo nije potpuno bez te privlačnosti, a seks nije samo materijalizam, i u to sam duboko uvjeren. Ja materijalistički seks i ne tražim. To se ionako može kupiti, a ja to niti kupujem niti konzumiram besplatno.

:rolleyes: nisam znala da je ovo znak za svidjanje...podsjetio me na mene...kako uvijek dio upitnika prepustam Bogu...i to me podsjetilo...

Kolutaš očima? Da? Znam jednu moju kolegicu koja to radi. Nju jako volim.

Ne nisam ljuta, nisi nista "pogodio"...nego hej zasto bi se trebali bojati "bivseg Autiste" ili kako vec recimo "prilagodjenog autiste...(za taj izraz se zalazem....i sama sam majka jednog takvog djecaka)...

A otkud ja znam? Nisam na to mislio. Mislio sam da im je ovo zamorno, u smislu korespodencije. Pričanja. Diskusije.

a sve sto sam tebi napisala zna i on...hebiga tu ste gdje jeste...ne trebate biti dio grupe (ostatka svijeta)...ali drugari moji pravila postoje...
... Da je tesko je!...ali nije ni nama ostalima...

Koja pravila? Ja poštujem pravila.

Ti se zajebhavaj s materijom...a ja cu s Bozanskim visinama...
pa smo na istom!...a krajnosti se i tako dodiruju!:zubo:
Ja tamo bijah, i dođoh. Prelazim bezdan kako mi se prohtije. Ti tek gradiš most, i prolaziš pored Choronzona. A meni je Choronzon prijatelj. :D

lilaamrit
16.03.2007., 11:16
...pretpostavljam da znas citati...pa svako od nas koji neke stvari zna po tim pitanjima...morao je dosta toga procitati i provesti vrijeme u kontemplaciji,meditaciji ili molitvi...

So,prioni na rad...nemozes ti cijelu sociologiju kretanja,pedagogiju...ili skratimo Bozansku istinu...traziti na forumu...i prosvercat se za "sitne pare"...ne ide...

netko je prethodno spomenuo..."rad na sebi"...dakle nebud lijen,covjece!

Nemruth Dagi
16.03.2007., 11:17
[QUOTE]Ovisi što smatraš pod religijom. Daj mi promjer nekoga tko ne traži svijet a da nije ili povrijeđen ili religiozan, ili licemjeran pa se fura na traženje a zapravo uživa u svijetu? Primjer?

Religiozno potpada pod određenu dogmu na kojoj počiva religija.
Eto, ja nisam povrijeđena niti religiozna a licemjerje sam ostavila iza sebe jer živim to što govorim, pa ne tražim svijet.
Jesam li ja luda ili što, Lastane?Uostalom, ludost nije jer o tome sada s tobom razgovaram, a odvojenost od svijeta je samo djelomična jer pišem ovdje na forumu.

E pa fala bogu. To i govorim. Svijet je samo mjesto sastanka, i ja na tom mjestu tražim takve ljude.

S povećalom...dakako.

Kako ne? Ljudi, kao duše, ili duhovi, ili iskre božanske svijesti su stabilne, vanvremenske, neprolazne, stabilne strukture/entiteti/sistemi(?)/bića.

Duše da ali ne i tijela a ta tijela i vanjski fenomeni djeluju na duh, na svijest, a kako ništa nije za stalno sve se mijenja.
Prema tome bajka je da nešto nepromjenjivo živi-jer toga nema u nestabilmom svijetu a da se ne mijenja.

A žive u nestabilnom, prolaznom, tjelesnom svijetu.

zato su i sami nestabilni, akcija-reakcija

To je tvoje mišljenje.

Mišljenje je posljedica iskustva i prakse na vlastitoj koži.

Upravo tako. Status označava ego.

Jao, pogrešno ego određuje status, i zato danas jako ljudi pate jer im je veliki ego i slabi status.

Borut011
16.03.2007., 11:18
...pretpostavljam da znas citati...pa svako od nas koji neke stvari zna po tim pitanjima...morao je dosta toga procitati i provesti vrijeme u kontemplaciji,meditaciji ili molitvi...

Da i?

So,prioni na rad...nemozes ti cijelu sociologiju kretanja,pedagogiju...ili skratimo Bozansku istinu...traziti na forumu...i prosvercat se za "sitne pare"...ne ide...

Da? A kako znaš da ja ništa ne radim i švercam se? Odakle ti to?

netko je prethodno spomenuo..."rad na sebi"...dakle nebud lijen,covjece!
Predrasude će te ubiti!

Borut011
16.03.2007., 11:24
[QUOTE=Borut011;7754646]
Religiozno potpada pod određenu dogmu na kojoj počiva religija.

I new age je dogma. Sve što pročitate u knjigama o meditaciji je dogma. Psihologija je dogma. Dakle...gdje smo sad?

Eto, ja nisam povrijeđena niti religiozna a licemjerje sam ostavila iza sebe jer živim to što govorim, pa ne tražim svijet.

Nadam se da je to zaista tako. Ne ulazim u to, ne poznajem te.

Jesam li ja luda ili što, Lastane?Uostalom, ludost nije jer o tome sada s tobom razgovaram, a odvojenost od svijeta je samo djelomična jer pišem ovdje na forumu.

Lastane? samsone? Uh! Nadam se da nije to što mislim....
Ne možeš se odvojiti od svijeta. Ali kao bića, nismo ovdje da padnemo u okove zakonitosti svijeta, nego da ga oplemenjujemo i činimo boljim. Prepustiti se svijetu, znači upropastiti svoje poslanje. Dakle?

S povećalom...dakako.

Ne. Teleskopom. Prema mjesecu.

Duše da ali ne i tijela a ta tijela i vanjski fenomeni djeluju na duh, na svijest, a kako ništa nije za stalno sve se mijenja.
Prema tome bajka je da nešto nepromjenjivo živi-jer toga nema u nestabilmom svijetu a da se ne mijenja.

Da živim? A što sad radim?

zato su i sami nestabilni, akcija-reakcija

Akcija i reakcija su zakonitost materije. Mi nismo to i trebamo se bar truditi pobijediti je, tj. oplemenjivati.

Mišljenje je posljedica iskustva i prakse na vlastitoj koži.

A ne straha?

Jao, pogrešno ego određuje status, i zato danas jako ljudi pate jer im je veliki ego i slabi status.
Status je hrana za ego. Ego traži status. Ja ne patim zbog statusa.

lilaamrit
16.03.2007., 11:30
Ja materijalisticki sex i ne trazim!

Bore, to ti je contradictio in adjecto....za visine kojima tezimo jedina gravitacija koja nas vuce prema dole...a to je nase tijelo! Ono je dio materije...i ono sto proizlazi iz njega je dio toga...a dusa...ona je cista kad je procistimo i nematerijalizirana kad joj se prepustimo...satkana od niti nijansi...koje je tesko intelektualno raspoznati...ali nije naemoguce...samo Borate,RAD!

p.s. a sad mi reci koji je ovo znak...:rofl: jer i ja sam ti malo od onih neprilagodjenijih...

Borut011
16.03.2007., 11:33
Bore, to ti je contradictio in adjecto....

Nije. To je preslikavanje na materijalnu ravan. Ako preslika ide iz strahova, ega...onda je to plitki seks.
Ako ide iz duhovne privlačnosti, to je nešto uzvišeno. Ne možeš mi reći da je duhovni sklad iz kojih proizlazi i tjelesna bliskost isto što i naučena privlačnost prema stereotipu lijepog tijela, velikih sisa, guze, mišića i slično. A vi žene ste sklone potonjem.

za visine kojima tezimo jedina gravitacija koja nas vuce prema dole...a to je nase tijelo! Ono je dio materije...

A zašto ste onda, vi žene, spremne sve odbaciti kada vam uleti zgodno tijelo? Spremni ste otkantati prijatelje, prestati sa svakim duhovnim radom, i potpuno se utopiti u iluziji koju tijelo pruža? Ha?

i ono sto proizlazi iz njega je dio toga...a dusa...ona je cista kad je procistimo i nematerijalizirana kad joj se prepustimo...satkana od niti nijansi...koje je tesko intelektualno raspoznati...ali nije naemoguce...samo Borate,RAD!

Vidim da ti, koja vičeš RAD! najmanje radiš. Sada nastupaš iz ženske busije, a busija znači rat. Ratuješ jer te nešto strefilo.

p.s. a sad mi reci koji je ovo znak...:rofl: jer i ja sam ti malo od onih neprilagodjenijih...
ROTFL? Rolling on the floor? Valjam se od smijeha?

Taroth
16.03.2007., 11:35
Zašto sam ti drag? Znam da je retorička figura, ali ipak...Pa naravno da svatko to prolazi. Ali se zna i što prolazi i koji su uzroci. Ako me pogodi kamen, onda je to kamen. Nije cvijet. I ja znam da ako kamen izgleda kao cvijet da je to i dalje kamen. ALi to ništa ne mijenja na stvari da je to kamen, a ne svijet, i da je to bitno za taj kamen, a meni je tek prolazna pojava bitna samo za statistiku. Drugim rječima: ja prihvaćam da postoji kamenje koje se maskira kao cvijeće, ali konkretni kamen, koji se tako maskirao više nikada neće moći dokazati da je cvijet. Jer nije.

nas dozivljaj stvarnosti je iskrivljen percepcijom koja je suzena samo na materijalno. Ako te pogodi kamen, mozda je to zapravo cvijet, ali ga mi samo tako percipiramo..

odnosno zlo percipiramo iskljucivo kao zlo, a ne kao na nesto sto treba uciniti nesto dobro u nama

emnasut462
16.03.2007., 11:36
Alooo judi....a da se mi vratimo na temu....
Evo isla na roditelje i tamo ima tema autizam...
radi se o djeci 3- 5g
cuju samo kad zele,
ne moze se na njih utjecati
nemaju ego
losija motorika
fascinira ih sve sto se vrti
neki ne vole socijalne kontakte sa okolinom.

tako rekli njihovi brizni roditelji

meni je interesantno ovo sto nemaju ego...sa alternativnog aspekta...

Borut011
16.03.2007., 11:38
nas dozivljaj stvarnosti je iskrivljen percepcijom koja je suzena samo na materijalno. Ako te pogodi kamen, mozda je to zapravo cvijet, ali ga mi samo tako percipiramo..

odnosno zlo percipiramo iskljucivo kao zlo, a ne kao na nesto sto treba uciniti nesto dobro u nama

Kamen je kamen. Ako je tvrd on je kamen. Ako je mekan, on je cvijet. Nekada trebamo i kamen. Ali ako se cvijet pokaže kamenom, tretirat ću ga kao kamen. On je svoju ulogu ispunio ali kao kamen. Ne kao cvijet.

lilaamrit
16.03.2007., 11:38
Da i?

Da? A kako znaš da ja ništa ne radim i švercam se? Odakle ti to?

Predrasude će te ubiti!

BORute....jos nista nisi ponudio...mi smo se trudili...a ti nas samo ispravljas....
Ajde...pljuni tu Bozansku istinu...pa da se u konacnici i mi prosvjetlimo...!Zalazes se za iskrenost i nelicemjerje...pa nebudi ti takav...
Nudimo samo ono sto eto "malo znamo"...na tebe je red...

Borut011
16.03.2007., 11:39
radi se o djeci 3- 5g
cuju samo kad zele,
nemaju ego
losija motorika
Ego? Pa ako te ne zanima vanjski svijet, što će ti ego? Kome ćeš se dokazivati (manifestacija ega) ako je okolina irelevantna? To je kao da sjediš u kinu i sad osjednom se digneš i ideš glumca na platnu uvjeravati da je pogriješio i da se s njim ne slažeš. Boli te kita.

Taroth
16.03.2007., 11:40
Kamen je kamen. Ako je tvrd on je kamen. Ako je mekan, on je cvijet. Nekada trebamo i kamen. Ali ako se cvijet pokaže kamenom, tretirat ću ga kao kamen. On je svoju ulogu ispunio ali kao kamen. Ne kao cvijet.

kuzis sto hocu reci?
tvoji prvi koraci u drustvenom svijetu su popraceni i padovima na guzicu, greskama, odabirom krivih ljudi ili njihovom nemogucnoscu prihvacanja...
ali to je neizbjezno u procesu ucenja... savladavanja drustvenih vjestina bez kojih bi bio nepotpun...

Borut011
16.03.2007., 11:42
BORute....jos nista nisi ponudio...mi smo se trudili...a ti nas samo ispravljas....

Zato nisi vidjela što sam ponudio? A dao sam vam upravo sada jako mnogo. Ti ne vidiš. I to je tvoj problem.

Ajde...pljuni tu Bozansku istinu...pa da se u konacnici i mi prosvjetlimo...!Zalazes se za iskrenost i nelicemjerje...pa nebudi ti takav...
Nudimo samo ono sto eto "malo znamo"...na tebe je red...

Mi smo ovdje u vidu života sa zadatkom da pobjeđujemo rastuću entropiju, da oplemenjujemo ovaj svijet. Nismo tu da nas zaključaju u tamnice fizikalnih zakona, hormona, sviđalica i slično. Mi smo tu došli kao entiteti, i trebali bi se privlačiti i voljeti kao entiteti a ne kao tijela u kojima jesmo. Neću te voljeti zato što imaš lijepi crveni auto, a ti mene jer sam lijepo obučen. Odnosno, upravo to će se događati ako smo zaboravili tko smo.

Borut011
16.03.2007., 11:43
kuzis sto hocu reci?
tvoji prvi koraci u drustvenom svijetu su popraceni i padovima na guzicu, greskama, odabirom krivih ljudi ili njihovom nemogucnoscu prihvacanja...
ali to je neizbjezno u procesu ucenja... savladavanja drustvenih vjestina bez kojih bi bio nepotpun...

Ja sam već prošao ekvator i polarni opseg nekoliko puta. Star sam ja. Nisam klinac.

Nemruth Dagi
16.03.2007., 11:46
[QUOTE=Nemruth Dagi;7754811]
[QUOTE]I new age je dogma. Sve što pročitate u knjigama o meditaciji je dogma. Psihologija je dogma. Dakle...gdje smo sad?

Sve je dogma ako se ne dogovorimo drugačije što je istina!
Idemo od početne teme i skrećemo od nje...

Nadam se da je to zaista tako. Ne ulazim u to, ne poznajem te.

Ni ja tebe, ti svjedočiš svoje iskustvo ja svoje, ne natječemo se...

Ne možeš se odvojiti od svijeta.

Ne možeš posve ali možeš kontrolirati konzumaciju njegovih sadržaja, a to je već puno.
Ali kao bića, nismo ovdje da padnemo u okove zakonitosti svijeta, nego da ga oplemenjujemo i činimo boljim. Prepustiti se svijetu, znači upropastiti svoje poslanje. Dakle?

Oh, konačno...što se tiče oplemenjivanja, ali svijet ne funkcionira na oplemenjivanju već na svojim zakonima profita na svim poljima.
Prepustiti se svijetu znači dobrovoljno u njemu sudjelovati, na način da se uključuješ u njegove tokove i da taj svijet djeluje na tebe a ti na njega veoma malo ili nikako.

Da živim? A što sad radim?

:confused:
Mijenjaš se i sad dok razgovaramo.

Akcija i reakcija su zakonitost materije. Mi nismo to i trebamo se bar truditi pobijediti je, tj. oplemenjivati.

Ne samo materije već i našeg duha. Naša akcija stvara u drugih reakciju
duha a ne samo tijela. Jedna ideja koja nema tijelo stvara reakciju...drugu ideju.

A ne straha?

Ne, iskustvo je predhodni strah pretvorilo u nešto što se može podnjeti, a neiskustvo tog istog ga i dalje podržava.
Nije samo strah pokretač...

Status je hrana za ego. Ego traži status. Ja ne patim zbog statusa.
Da, ego traži hranu i pati kad je nema.
Status nije toliko bitan, jer je podložan svim i svačim, a najčešće je to podložnost na koju ne možemo previše utjecati.

lilaamrit
16.03.2007., 11:47
radi se o djeci 3- 5g
cuju samo kad zele,
nemaju ego
losija motorika

Freud je zacetnik ega u literaturi...kad je tlo nesigurno,onda narcisoidnost raste...

...a to su mali mudraci...pokupise istinu iz svih proslih i buducih zivota..
zasto onda Ego...pa oni sve znaju...nema nesigurnosti....

Taroth
16.03.2007., 11:48
ic okej, ali treba "nauciti" voljeti ljude i svijet oko sebe onakvim kakav je...

znas onu zen pricu?

dodje lik kod mesara i kaze mu:
- dajte mi savrseni komad mesa
mesar: svi su savrseni
lik: ne, ne zelim bilo koji! dajte mi savrsen!
mesar: da, ali svi su savrseni

lik ode ljutit iz mesnice

lilaamrit
16.03.2007., 11:51
Zato nisi vidjela što sam ponudio? A dao sam vam upravo sada jako mnogo. Ti ne vidiš. I to je tvoj problem.

uredu

Mi smo ovdje u vidu života sa zadatkom da pobjeđujemo rastuću entropiju, da oplemenjujemo ovaj svijet. Nismo tu da nas zaključaju u tamnice fizikalnih zakona, hormona, sviđalica i slično. Mi smo tu došli kao entiteti, i trebali bi se privlačiti i voljeti kao entiteti a ne kao tijela u kojima jesmo. Neću te voljeti zato što imaš lijepi crveni auto, a ti mene jer sam lijepo obučen. Odnosno, upravo to će se događati ako smo zaboravili tko smo.

ajesi li to ti Swami?

...oprosti nam lose karme iz nas izlaze...:s

emnasut462
16.03.2007., 11:52
Stoga sto neki autori govore o tome da ego ''boravi'' u astralnom svijetu (polje osjecaja) '' i karakteristican je za trecu cakru...pa nekako hmmm...interesantno...

Borut011
16.03.2007., 11:53
Ne možeš posve ali možeš kontrolirati konzumaciju njegovih sadržaja, a to je već puno.

Pa to i činim. Ne kurvam se, ne uvjeravam ljude da sam vrhunski čarobnjak zato što sam pojeb'o 100 žena. Ne natječem se da zaradim što veću kuću, auto i da naberem 500 doktorata.

Oh, konačno...što se tiče oplemenjivanja, ali svijet ne funkcionira na oplemenjivanju već na svojim zakonima profita na svim poljima.

To je entropija (pročitati Jeremy Rifkina).
To nije naša priroda. Mi smo njezina suprotnost, a u materijalnom svijetu ona se ogleda kao život.

Prepustiti se svijetu znači dobrovoljno u njemu sudjelovati, na način da se uključuješ u njegove tokove i da taj svijet djeluje na tebe a ti na njega veoma malo ili nikako.

Ja sam u taj svijet došao pronači supatnike i suputnike. Da zajedno radimo U NJEMU a da nas one ne razbije.

Mijenjaš se i sad dok razgovaramo.

Ne. Izoštrava ti se percepcija.

Ne samo materije već i našeg duha. Naša akcija stvara u drugih reakciju
duha a ne samo tijela. Jedna ideja koja nema tijelo stvara reakciju...drugu ideju.

Ne. Duh je stalan. Ne mijenja se.

Ne, iskustvo je predhodni strah pretvorilo u nešto što se može podnjeti, a neiskustvo tog istog ga i dalje podržava.
Nije samo strah pokretač...

Kod većine ljudi jest.

Da, ego traži hranu i pati kad je nema.
Status nije toliko bitan, jer je podložan svim i svačim, a najčešće je to podložnost na koju ne možemo previše utjecati.
Zašto onda vi duhovne žene želite urnebesnog komada na kojima će vam prijateljice zavidjeti?

Borut011
16.03.2007., 11:53
ic okej, ali treba "nauciti" voljeti ljude i svijet oko sebe onakvim kakav je...

znas onu zen pricu?

Zašto onda mene ne vole? Ja sam jednako savršen.

lilaamrit
16.03.2007., 11:54

znas onu zen pricu?

Iskreno,jos nikoga uzivotu osim svog dijeteta nisam vidjela da toliko voli i uziva u zivotu...tako da ti po tom pitanju nemam sto reci...
Ljubav se osjeti....pogledom,osmijehom...rijeci samo slag!

Borut011
16.03.2007., 11:54
ajesi li to ti Swami?

...oprosti nam lose karme iz nas izlaze...:s

I ti si Swami. Ali ti to ne znaš.

Borut011
16.03.2007., 11:55
Freud je zacetnik ega u literaturi...kad je tlo nesigurno,onda narcisoidnost raste...
...a to su mali mudraci...pokupise istinu iz svih proslih i buducih zivota..
zasto onda Ego...pa oni sve znaju...nema nesigurnosti....

Ne. Nije to istina. Oni NISU ZAINTERESIRANI za ovaj svijet. Kada se počnu interesirati, onda ih svijet jako šuta.

Borut011
16.03.2007., 11:57
Iskreno,jos nikoga uzivotu osim svog dijeteta nisam vidjela da toliko voli i uziva u zivotu...tako da ti po tom pitanju nemam sto reci...
Ne nego egom. Takva ljubav koju si sad opisala.

"Ono nešto", "faktor X", "kemija", ti je ego. Genetika. Nema tu ništa. I dok ne naučiš zašto nekoga voliš, tj. dok ne osvijestiš seksualnost (žene nemaju osviještenu seksualnost, i zato izazivaju probleme, dokz tome je da na brodovima donose nesreću, da ih se u ekspedicije ne poziva ako nisu sparene itd) nećeš znati što je ljubav.

Taroth
16.03.2007., 11:57
Zašto onda mene ne vole? Ja sam jednako savršen.

tvoja patnja je tvoj put...
ona u tebi treba nesto probuditi... nesto otkriti...
istovremeno, tvoj put ide kroz patnju, jer si ti (kao i 95% ostalih) tako odabrao..

neka bude tako... ako te povrijedi, oprosti joj... mozda je tako moralo biti... mozda je tako najbolje... a mozda i nije... ali ti to ne znas...
ali jedino sto mozes znati je da ces ako dovoljno dugo trazis (i ne inzistiras) na kraju naci odgovor i naci odgovor "zašto"... tada ce ti tek sve biti jasno... i da postoji red

Taroth
16.03.2007., 11:59

:)

Borut011
16.03.2007., 12:01
tvoja patnja je tvoj put...
ona u tebi treba nesto probuditi... nesto otkriti...
istovremeno, tvoj put ide kroz patnju, jer si ti (kao i 95% ostalih) tako odabrao..

neka bude tako... ako te povrijedi, oprosti joj... mozda je tako moralo biti... mozda je tako najbolje... a mozda i nije... ali ti to ne znas...
ali jedino sto mozes znati je da ces ako dovoljno dugo trazis (i ne inzistiras) na kraju naci odgovor i naci odgovor "zašto"... tada ce ti tek sve biti jasno... i da postoji red

Oprostio sam joj. Ona nije meni.
Postoji red. Uredno posložene rešetke kaveza materije. Hormoni, kemija, "ono nešto", "faktor X"...genetika. Ne želim taj red jer nemam za njega predispozicije. Nisam od toga svijeta.

Nemruth Dagi
16.03.2007., 12:02
[QUOTE]Ja sam u taj svijet došao pronači supatnike i suputnike. Da zajedno radimo U NJEMU a da nas one ne razbije.

Ništa tako dobro čovjeka ne razbija kad ga razbija po njegovim šavovima...
a ne po supatnikovima.

Ne. Izoštrava ti se percepcija.

Da.

Ne. Duh je stalan. Ne mijenja se.
Ne, duh je sklon promjeni, jer se i mi na svim razinama mijenjamo.

Kod većine ljudi jest.
Samo kod onih koji nisu svjesni toga.

Zašto onda vi duhovne žene želite urnebesnog komada na kojima će vam prijateljice zavidjeti?

Zar?
Mislila sam da se najčešće radi o drugim kvalitetama.

Taroth
16.03.2007., 12:04
Oprostio sam joj. Ona nije meni.
Postoji red. Uredno posložene rešetke kaveza materije. Hormoni, kemija, "ono nešto", "faktor X"...genetika. Ne želim taj red jer nemam za njega predispozicije. Nisam od toga svijeta.

materija nije kavez... um je kavez...
čak i tvoj um

Borut011
16.03.2007., 12:05
materija nije kavez... um je kavez...
čak i tvoj um

Ne. Materija je kavez. Čitaš me dugo. Znaš da ne vjerujem u IZ-UM-e tj. svijet kao UM-otvorinu. A znam i zašto. Jer ja imam iskustvo a ti prema njemu tek ideš.

Taroth
16.03.2007., 12:07
um upravlja materijom...
mnoge stvari koje nam se desavaju se desavaju s razlogom...

u kaosu su jedino niže duše za koje neki zakoni ne vrijede (osim onih karmičkih)...

patnja, krivo shvacanje, predrasude, ljutnja... to su signali po kojima vidimo da nam je um i dalje dijelom u kavezu...

Borut011
16.03.2007., 12:08
Ne govorim o tome. Govorim o KIDANJU VEZA. Šav je IZMEĐU!

[QUOTE]
Ne, duh je sklon promjeni, jer se i mi na svim razinama mijenjamo.

Gdje nema vremena, nema ni promjene. Zar ne? Vrijeme je nisko. Duh je visoko.

Zar?
Mislila sam da se najčešće radi o drugim kvalitetama.
I ja. ALi nije tako.

Borut011
16.03.2007., 12:11
um upravlja materijom...
mnoge stvari koje nam se desavaju se desavaju s razlogom...

Ne. Materija je autonomna. Um MOŽE njome upravljati, ali i ne mora. Ona postoji i bez njega i ima svoj vlastiti um. Um nije jedinstven.

u kaosu su jedino niže duše za koje neki zakoni ne vrijede (osim onih karmičkih)...

Kaosu?

patnja, krivo shvacanje, predrasude, ljutnja... to su signali po kojima vidimo da nam je um i dalje dijelom u kavezu...

Jasno. Patnja...ne nastaje samo onda kada smo MI u kavezu. Nastaje i kada drugoga ne možemo izvuči iz kaveza. Sebičnost je pak najveći kavez.

lilaamrit
16.03.2007., 12:14
Stoga sto neki autori govore o tome da ego ''boravi'' u astralnom svijetu (polje osjecaja) '' i karakteristican je za trecu cakru...pa nekako hmmm...interesantno...

...i to je istina...

Borute...nista ne nudis...samo napadas...i to sto ti kazes "sto ce ti ego"...za tebe je samo teorija...jer si pod nj. utjecajem...Zao mi je ali "visine" te jos stavljaju na kusnju...i sto je najgore ...sto si ga hranio upravo na nama...

...neke poznajem...vrlo su zgodne pa i ja sama...pozeljne su...a i vrlo uspjesne... i vrlo,vrlo zanimljive...

ne, Bore...nije zbog autizma...vec zbog tvoga ega...
i slat ce tebe Bog...jos na treci djir oko ...recimo sunca...al dok god lekcije ne naucis...s ostatkom svijeta pijes kavu...hehe!

Taroth
16.03.2007., 12:15
um upravlja stvarima koje se dešavaju oko nas... pri tome mislim na višlji um... koji unutar sebe ima i (našu) podsvijest...

tvoja ljutnja govori o stvarima kroz kroje si prošao... ali i kroz ego koji je (s razlogom ili bez) bio povrijeđen...
ali i o tome da on (ego) s tobom i dalje vlada...

Nemruth Dagi
16.03.2007., 12:16
[QUOTE]Ne. Materija je autonomna.
:eek:

Nemruth Dagi
16.03.2007., 12:19
[QUOTE]Ne govorim o tome. Govorim o KIDANJU VEZA. Šav je IZMEĐU!

Gdje nema vremena, nema ni promjene. Zar ne? Vrijeme je nisko. Duh je visoko.

ulazimo na polje fizike?

I ja. ALi nije tako.
i razlog tome je...?

Borut011
Borute...nista ne nudis...samo napadas...i to sto ti kazes "sto ce ti ego"...za tebe je samo teorija...jer si pod nj. utjecajem...Zao mi je ali "visine" te jos stavljaju na kusnju...i sto je najgore ...sto si ga hranio upravo na nama...

Pa i nisam. Spustio sam se jako nisko, otvorio vam srce. Niste to sposobni primiti, sve O.K. A ja sad osjećam zavist. Zašto? Nisam se pravio važan. Ja sam što jesam.

...neke poznajem...vrlo su zgodne pa i ja sama...pozeljne su...a i vrlo uspjesne... i vrlo,vrlo zanimljive...

Poželjna si i zanimljiva? Ne znam. Meni nisi poželjna. Jer si egoist.

ne, Bore...nije zbog autizma...vec zbog tvoga ega...
i slat ce tebe Bog...jos na treci djir oko ...recimo sunca...al dok god lekcije ne naucis...s ostatkom svijeta pijes kavu...hehe!
Povrijeđena si. Zašto? Ego je odgovor, dakako.
Ali idemo detaljnije: zavidna si.

Borut011
[QUOTE=Borut011;7755438]
:eek:

Aaaa? Da. Autonomna je.

Borut011
16.03.2007., 12:21
[QUOTE=Borut011;7755399]

Zašto čuđenje? Raspadaju se dogme?

ulazimo na polje fizike?

Fizika proučava materiju. Ovo nije materija.

i razlog tome je...?
Pa valjda vezanost za materiju. Hormoni, geni, mišići, guza, kita...oprosti. To je materija. Što će ti mišići? Ha? Što će ti sise?

Nemruth Dagi
16.03.2007., 12:25
Pa valjda vezanost za materiju. Hormoni, geni, mišići, guza, kita...oprosti. To je materija. Što će ti mišići? Ha? Što će ti sise?

tema je autizam i to dobrovoljni
da nastavimo na ljubavi, erotici, seksu

ili na psihologiji?

Borut011
16.03.2007., 12:28
tema je autizam i to dobrovoljni
da nastavimo na ljubavi, erotici, seksu

ili na psihologiji?

O.K. Autiste ne zanima ovaj svijet. Imaju svoj. Osjećaju emotivnu povezanost sa ljudima oko sebe, ali ih ne gledaju kao tjelesa, ne znaju te tjelesne norme tipa "gledanje u oči" i slične zapravo nebuloze.

lilaamrit
16.03.2007., 12:29
Pa i nisam. Spustio sam se jako nisko, otvorio vam srce. Niste to sposobni primiti, sve O.K. A ja sad osjećam zavist. Zašto? Nisam se pravio važan. Ja sam što jesam.

Poželjna si i zanimljiva? Ne znam. Meni nisi poželjna. Jer si egoist.

Povrijeđena si. Zašto? Ego je odgovor, dakako.
Ali idemo detaljnije: zavidna si.

...predajem te s takvom lakocom swamidjju...
...bit ce odusevljen...:rofl:...kao i uvjek...

Borut011
16.03.2007., 12:32
...predajem te s takvom lakocom swamidjju...
...bit ce odusevljen...:rofl:

Gle, ja ne znam zašto se svađaš. Ja se uopće s tobom ne svađam. Pričaš protiv ega, a robuješ egu: "ja sam lijepa, poželjna..."
Što znači "poželjna"?
kako si ti to "poželjna"? Seksualno? Znači opet sise, guza, ... i onda pričaš o duhovnom. Idemo natrag na autizam.

Taroth
16.03.2007., 12:34
osoba koja se smatra pozeljnom nije nuzno duhovno niska...

biti "duhovno visoko" znaci priznavati si i svoje tijelo, materijalno... ne bjezati od njega...

lilaamrit
16.03.2007., 12:52

biti "duhovno visoko" znaci priznavati si i svoje tijelo, materijalno... ne bjezati od njega...

Ma vidis kako imamo prekrasne zene...lijepe i pametne...
...jesam li lagala...:)

Taroth
16.03.2007., 12:57
ih.... i lijepa i pametna :)

lilaamrit
16.03.2007., 13:25
ih.... i lijepa i pametna :)

i...lijepe i pametne muskarce...;)

Borut011
16.03.2007., 13:36

Da. Ja imam zdravo i funkcionalno tijelo. Ali tjerati poželjnost nije priznavanje tijela nego robovanje egu. Isticanje je to robovanje. Ako je ona svu svoju vrijednost svela na to da je poželjna, onda je zaista nisko.
Ona je uspješna? So what? I ja sam. Je li sada tema uspješnost? Nije. E pa onda?

Borut011
16.03.2007., 13:40

A jesi li zaista pametna? Po tvom pisanju se to nekako ne da zaključiti. Jer, tobom vlada zavist. A zavist prema tuđoj inteligenciji nikada nije prisutna kod inteligentnih. Što se ljepote tiče, pa nisam ni ja gabor. Ali to nije bitno u cijeloj raspravi, osim kao ilustracija ega.
I još nešto: kada se dvoje ljudi idu udružiti kako bi parirali jednom iako nema nikakve borbe, to je dokaz njihove slabosti. Vi ste ovu raspravu shvatili kao borbu. Ali to nije borba. Ja vas dvoje ne poznajem, niste mi ništa skrivili, nemam se zašto boriti.
Samo tjeramo ovu diskusiju, i nema potrebe udruživati se u klanove, što je, inače, odlika inferiornih ljudi i mediokriteta.

Taroth
16.03.2007., 13:56

:)

Borut011
16.03.2007., 14:01
um upravlja stvarima koje se dešavaju oko nas... pri tome mislim na višlji um... koji unutar sebe ima i (našu) podsvijest...

tvoja ljutnja govori o stvarima kroz kroje si prošao... ali i kroz ego koji je (s razlogom ili bez) bio povrijeđen...
ali i o tome da on (ego) s tobom i dalje vlada...

Moja ljutnja? Gdje vidiš ljutnju? Umjesto rasprave ti se vadiš upravo na ego, a ova tvoja, očito cura, se razljutila pa si sad morate tepati kako biste se nekako oduprli navali groznog Boruta što stiže na vrancu, noseći mač samog arkanđela Mihaela. E ne'š ti takve diskusije i ljutnje.

Borut011
16.03.2007., 14:03
A sada možemo nastaviti po pitanju autizma. Jesu li autisti lijepi i uspješni nije bitno. Bitno je otkriti kakvo je to stanje, kako oni žive.
Volio bih da se javi netko tko je živio s njima.

lilaamrit
16.03.2007., 15:17
E moj, Bore...simpa si u toj svojoj iskljucivosti....ali nevjerojatno naporan...
i ako cu gledati s te srane....pa nebih bas u neku vezu s tobom....to je cisto olaksvanje zivota...vidis koliko i sam imas nerazjasnjenih stvari...i iskreno ne da nebih mogla,vec jednoga takvog imam...cekam da i njega dignem na noge pa da...

Znas jako puno i vjerujem da je tvoj izvrsen posao,prava poezija...
...i znam da oni koji znaju prepoznati tu strast i talentiranost u nekom podrucju ne mogu ostati imuni na tu ljepotu...

Michelangelo...njegov David...pa to ti je za plakati...
Einstain...kad citas njegove jednostavne recenice...uvidis kolko je zivot jednostavan...promrznes...

Neki od meni dragih duhovnjaka....nosim naslov knjige jednoga u korisnickom imenu...

...Tezak si karakter...procitaj ponovno sve iz pocetka...mozda nesto sjedne...jer zaista mislim da ono sto te zanima da si izvrstan...
...ali hej...kako i ti za sebe trazis "prava" priznanja covjeka kao samo takvog...prihvacanja...Bore, pa ovaj svijet i je takav kakav je...jer smo zapravo svi zeljni te bezuvjetne ljubavi...koja nam je nekada ili uvijek bila uskracena...

...a ovo materijalno...to su derivacije ili nadomjesci ovisno o tome koliko smo toga svijesni...

...ali tko,kako i zasto...Cuj...i planeta zemlja ima neku svoju karmu...a ovo je dijalektika....

...medjutim...ovo nema veze s tobom...moras prihvatiti da bi bio prihvacen.....i ne!ne prihvacas kolko god ti mislio da to dajes...
...jer na ovom forumu...govori se vec par sati samo o tebi...

i jos nesto....nazoves li nas jos jedanput sebicnjacima...trazit cemo od moderatora da ti zabrani pristup...jer oprosti svi se trudimo ti barem malo olaksati...a onda dobijemo... od tebe krasne epitete...
ma,molim te...
Tko tebe i sta vrijedja ili ne prihvaca...podredjen ti je podforum...ljudi ljubazni...
Prihvati ti sebe u konacnici...je !poseban sam,naporan sam...ali Boze moj...nitko nije savrsen osim tebe i zato sam za ovaj svijet idealan...

Za mog malenog...inace...

Borut011
16.03.2007., 15:46
i ako cu gledati s te srane....pa nebih bas u neku vezu s tobom....to je cisto olaksvanje zivota...vidis koliko i sam imas nerazjasnjenih stvari...i iskreno ne da nebih mogla,vec jednoga takvog imam...cekam da i njega dignem na noge pa da...

Pa da...što? Živiš svoj život? A zašto misliš da bih ja s tobom?
Sudeči prema tvom nastupu nismo si baš posebno skladni. Bilo je tu ljudi koji su i puno ljepše pisali, pa se u realnosti pokazalo da baš i nisu to za što su se izdavali.

...Tezak si karakter...procitaj ponovno sve iz pocetka...mozda nesto sjedne...jer zaista mislim da ono sto te zanima da si izvrstan...
...ali hej...kako i ti za sebe trazis "prava" priznanja covjeka kao samo takvog...prihvacanja...Bore, pa ovaj svijet i je takav kakav je...jer smo zapravo svi zeljni te bezuvjetne ljubavi...koja nam je nekada ili uvijek bila uskracena...

Kakve bezuvjetne ljubavi? Pa pričamo o egu, ne o mojem traženju nečega. To ako me malo skrenete sa teme, pa vam odgovorim, ne znači da ja i želim o tome stalno trubiti.

...a ovo materijalno...to su derivacije ili nadomjesci ovisno o tome koliko smo toga svijesni...
...ali tko,kako i zasto...Cuj...i planeta zemlja ima neku svoju karmu...a ovo je dijalektika....

Ne. Nismo mi tu po kazni. Mi smo tu po POSLANJU. Ali problem nastaje da kada se ja ne složim sa tvojim viđenjem, ti me proglasiš napornim i pošiziš. Zašto? Šizim li ja? Ne! E pa nemoj onda ni ti.

...medjutim...ovo nema veze s tobom...moras prihvatiti da bi bio prihvacen.....i ne!ne prihvacas kolko god ti mislio da to dajes...
...jer na ovom forumu...govori se vec par sati samo o tebi...

Kada mene nema ne govori se ništa. A ja nastojim govoriti o temi. Autizam, svijet, ego. Vama je zanimljivije pričati o meni pa onda ja to i prihvatim.

i jos nesto....nazoves li nas jos jedanput sebicnjacima...trazit cemo od moderatora da ti zabrani pristup...jer oprosti svi se trudimo ti barem malo olaksati...a onda dobijemo... od tebe krasne epitete...

Trudite se što? Napadati me? Ne bi trebali. Držite se teme, ili diskutirajte izvan teme. Ali kada već volite diskutirati o meni, a što ću vam ja.

Prihvati ti sebe u konacnici...je !poseban sam,naporan sam...ali Boze moj...nitko nije savrsen osim tebe i zato sam za ovaj svijet idealan...
Za mog malenog...inace...

Pa ja jesam poseban, znam biti naporan a znam biti i dobar. Ali jednako tako, osoba koja ne prihvati mene, ne može očekivati da ću ja prihvatiti nju. Odnosno, jedno vrijeme hoću. Ali kad vidim da ona i dalje njeguje oholost, a što ću joj ja. Neka se ide liječiti na nekom drugom.

Tebi savjetujem da se držiš teme, i da prestanemo pričati o meni. Jer, ja mogu o tome koliko hoću.
a) vježba mi je jer pišem knjige i novinske članke pa brusim stil
b) nekog boga i čujem o sebi što nisam znao

lilaamrit
16.03.2007., 15:59
ja pisem knjige i novinske clanke..

Borut011
16.03.2007., 16:02
ja pisem knjige i novinske clanke..

Da i? Hoćeš da ti dam linkove na web siteove pa da čitaš? Što nije jasno?
Fakat ne kužim. Kad god spomenem da nekog boga radim (i to mi zapravo nije posao, nego više hobby) ti pukneš od zavisti. Zašto? Pa ja sam uvjeren da i ti neki bog radiš i to kvalitetno. Nemaš potrebe za zamjeranjem.

lilaamrit
16.03.2007., 16:03
...i meni isto...

Borut011
16.03.2007., 16:07
...i meni isto...

Dobro. Bar je nastupila atenuacija (prigušenje). Polako gasimo uzaludnu diskusiju. Sad možemo valjda natrag na temu.

Taroth
16.03.2007., 16:30
Da i? Hoćeš da ti dam linkove na web siteove pa da čitaš? Što nije jasno?
Fakat ne kužim. Kad god spomenem da nekog boga radim (i to mi zapravo nije posao, nego više hobby) ti pukneš od zavisti. Zašto? Pa ja sam uvjeren da i ti neki bog radiš i to kvalitetno. Nemaš potrebe za zamjeranjem.

daj nemoj biti slovenac ;)

up99
16.03.2007., 22:52
Ova tema je danas buknula, doduse u nekom ne predvidjenom, ali dobrom pravcu. Zao mi je sto se kasnije ukljucujem.
Dotakli ste se nekih krucijalnih tema, pa bih da otvorim novi post, kako bi mogli da ih povezemo u jedan entitet i dodjemo do nekih bitnih znanja.
Pod tim bitnim stvarima podrazumevam materijalni-duhovni svet, ego-neego itd.
Ja malo na svet gledam iz crno-bele perspektive, iako je on ustvari siv.

Vidimo se na novoj temi..

shakti9
17.03.2007., 08:59
Borute mene zanima nešto konkretno. šta je bio tvoj okidač pa da si se okrenuo prema vanjskom svijetu? dali su se tvoji roditelji trudili oko tvog okidača ili si ti tako odlučija sam?
zanima me i tvoj unutarnji svijet, kako to izgleda, kako čuješ informacije iz vanjskog svijeta? dali ti te informacije izgledaju kao buka? mene zanimaju detalji ako možeš mi malo to pojasniti. to pitam kao roditelj autističnog djeteta da lakše skužim njegov svijet i da mu se mogu prilagoditi. koliko god poznajem svoje djete ne mogu proniknuti unutar njega pa bi mi svako iskustvo dobro došlo.
samo da kažem nešto u vezi tebe. ti mi izgledaš kao netko tko se kasno probudio i nije se uspio prilagoditi na vrijeme za život u ovom vanjskom svijetu. svi smo tu lekciju davno naučili. ta pitanja koja ti postavljaš tipa zašto je svijet takav kakav je tipično za probuđenog.

Borut011
17.03.2007., 09:18
Borute mene zanima nešto konkretno. šta je bio tvoj okidač pa da si se okrenuo prema vanjskom svijetu? dali su se tvoji roditelji trudili oko tvog okidača ili si ti tako odlučija sam?

Mistika. Ali da odmah maknem kriva mišljenja...ne direktno.
Naime nije me zanimalo ništa ljudsko i ništa društveno. Samo prirodne znanosti. A onda, odjednom, vidjeh jedan film (neću navoditi detalje jer ima ljudi koji vole koristiti moju iskrenost) i odlučim proučavati mistiku. No, ne može se to bez proučavanja humanističkog. I tako, pomalo počeo sam uviđati da ima nešto u svemu tome. Da bih mogao ući u interakciju sa ljudima počeo sam učiti pravila. Kao što vidite, a jedna se osoba uvjerila prošli tjedan, još ih učim. Bizarna su mi, nejasna, zapravo glupa. Ali pravila ionako nisu nikada bila istina, već samo sredstvo za suživot. Sinkronizacija. Koncenzus.
Sada uviđam da ih ljudi mrze, krše, ne razumiju ali su im urođena. Meni nisu. Ja ih moram svjesno primjenjivati.
Ali se svaki puta razočaram kada vidim da, ma koliko nekome bio simpatičan, neće me pustiti blizu. Ostajem stranac i dalje. Fali onaj faktor X a nitko ne zna što je to. Možda sam brzoplet, a možda, kako kaže moja poznanica, samo imam previše za rogožar/neseser običnog čovjeka.
Lakše je živjeti sa sebi sličnim, lakše ga je razumjeti. Nema kompleksa. Samnom, osoba pada u velike kušnje. I to mnoge nisu spremne prihvatiti. Ja nisam bolji. Ja sam samo drugačiji. A oni misle da sam bolji pa umiru od zavisti, jala, ili pak pobjegnu puni straha i nerazumijevanja.
No fascinantno je kako ljudi vole zaboraviti osobe s kojima su bili bliski. Mene pak, garantirano, svi pamte vrlo živo, bilo pozitivno, bilo negativno i pamte me zauvijek. Zato sam i sretan. Loše stvari se zaboravljaju. Vrijeme prođe, a ja kad sretnem takvu osobu, ona mi postane najbolji prijatelj. Kao moja bivša cura s kojom sam prekinuo 2001. a sad smo bliskiji nego ikad iako je svega bilo.

zanima me i tvoj unutarnji svijet, kako to izgleda, kako čuješ informacije iz vanjskog svijeta?

Normalno. Sasvim normalno. Kao kada ti recimo peglaš i slušaš televiziju. Moraš se skoncentrirati na televiziju ako peglaš. I...peglanje je važnije.

dali ti te informacije izgledaju kao buka?

Ne. Nema nikakvih poremećaja ničega. Ni sluha, ni vidljivog. I potpuno je jasno što je vanjsko, što je unutrašnje. Nije to shizofrenija pa da čovjek ne razlučuje, ali je mašta tako značajna i živa da je zanimljivije posvetiti se njoj nego vanjskom svijetu. Pitaj Warcraftovce kako je to (ljude koji po čitave noći i dane igraju Warcraft, kompjutersku igru. Oni su zapravo autisti, ali po svojoj odluci).

mene zanimaju detalji ako možeš mi malo to pojasniti. to pitam kao roditelj autističnog djeteta da lakše skužim njegov svijet i da mu se mogu prilagoditi. koliko god poznajem svoje djete ne mogu proniknuti unutar njega pa bi mi svako iskustvo dobro došlo.

Vezano je za tebe i osjeća te svim srcem. Stopljeno je s tobom. Ali nema potrebu komunicirati govorom niti sablonama karakterističnim za običnog čovjeka (body language), jednostavno, toliko mu je to nevažno da se ponekad čak i stidi govoriti. To ti je kao dva ljubavnika koji se kuže bez da progovore i jednu riječ, a riječi su im zamorne.
No za razliku od ljubavnika, ne mora te gledati da bi te razumjelo.

samo da kažem nešto u vezi tebe. ti mi izgledaš kao netko tko se kasno probudio i nije se uspio prilagoditi na vrijeme za život u ovom vanjskom svijetu. svi smo tu lekciju davno naučili. ta pitanja koja ti postavljaš tipa zašto je svijet takav kakav je tipično za probuđenog.
E da. Zato me nazivaju emotivnim retardom. No, emocije su vrlo jake. Daleko su jače nego njihove. Ali ih ja drugačije, iskrenije izražavam. I daleko me više pogađa kada osoba, koju osjetim kao nesretnu, ali koju vidim i kao izvanredno prikladnu za mene, koja se traži iako licemjerno i dalje srlja u loše odluke a priča o duhovnosti...kada takva osoba između aviona i romobila, prihvati romobil i ostane na zemlji. Kada umjesto nebeskih visina, gura taj romobil maštajući o nebesima, duhovnosti, a onda sluša tutnjavu mlaznih motora koji dižu pticu daleko u visine, i odnose je daleko od nje...

lilaamrit
17.03.2007., 13:54
...ali Bore dragi...zasto nas krivis...ok...stoji da je ovaj svijet kakav govoris,da vlada ego...ali sto hoces...nemozes ga promjeniti....a mi se mjenjamo sukladno svome osvjestavanju....a to ti je proces....za svaku evoluciju treba vrijeme...pa,citas znas kako to sporo ide...

Zar ti zaista mislis....da ostatak svijeta nebi rado...smijao se i zivio u skladu Bozanskoga...?

Bore...to mogu samo odabrani...i pri tome ne mislim na onih par duhovnjaka....vec onih koji to prepoznaju i koji su svjesni...
Osvjestavati? kako,Bore...vidis da tesko ide.....

Borut011
17.03.2007., 14:37
...ali Bore dragi...zasto nas krivis...

Ja ne krivim (tj. osuđujem) ono što vi jeste. Ja samo u diskusiji naglašavam kakvi jeste. A vi smatrate da je osuda kada vam jasno pokažem (pokazati u matematici ima jedno značenje koje nema veze ni sa okrivljavanjem ni sa osuđivanjem) da ono što govorite to i ne živite. Ono za što se izdajete to i niste. Je li to osuda ili konstatacija?

ok...stoji da je ovaj svijet kakav govoris,da vlada ego...ali sto hoces...nemozes ga promjeniti....

Ne mogu svijet, ali mogu utjecati na svoju neposrednu okolinu. Ne može Nizozemac isušiti more ali može ukrasti moru dio plodnog tla.
Ako ego vlada, a ja znam da vlada, zašto onda vi tvrdite da niste egoisti, tj. tvrdite da je ego loš i da ga vi, kao duhovne osobe pobjeđujete? Kako pobjeđuješ ono što u gornjoj rečenici braniš i smatraš neminovnošću?

a mi se mjenjamo sukladno svome osvjestavanju....a to ti je proces....za svaku evoluciju treba vrijeme...pa,citas znas kako to sporo ide...

Ja tražim od ljudi oko sebe pozitivnu DERIVACIJU. Ne maksimalnu vrijednost. Ako ne razumiješ, to ti znači: ja volim ljude koji idu na bolje, ne one koji jesu izvrsni. Jer, kada bih tražio izvrsne, ne bih našao nikoga.
Ali kada tražim one koji izvrsnosti teže, tada ipak na nekoga i naletim. Težiš li ti nečemu što nije dopadljivost u materiji (znaš već, faktor x, prda, kita, mišići, sise ili pare i titule)?

Zar ti zaista mislis....da ostatak svijeta nebi rado...smijao se i zivio u skladu Bozanskoga...?

Mislim. Sve duhovne tradicije ne vjeruju u svijet. Znaš to i sama. Pojedinci se uspinju. Svijet je uvijek talog. Bi li ti? Nećemo promatrati svijet. Promatrat ćemo tebe. Dakle, bi li ti mogla shvatiti božansko? Bi li se mogla odreći ega inzistiranja na titulama, bogatstvu, mišićima, pa i pameti? Bi li bila uz osobu koja nije cool frajer ili briljantni um? I kada ganjaš frajera, što će ti njegovi mišići? Što će ti njegov mozak? Imaš svoj.

Bore...to mogu samo odabrani...i pri tome ne mislim na onih par duhovnjaka....vec onih koji to prepoznaju i koji su svjesni...
Osvjestavati? kako,Bore...vidis da tesko ide.....

Meni ne ide teško. Teško ide ljudima koje volim u mojoj okolini. Ako ti do sada nisi shvatila da se ja ne žalim na sebe, nego na glupost njihovu, onda preporučam ponovno čitanje. Dolazim iz svijeta samoće. Naučio sam na samoću, i sada želim participirati ali tako da se ne spuštam ispod granica i priklanjam priglupim, lijenim, inertnim i licemjernim ljudima.

Sumatra
17.03.2007., 14:46
Poznajem jedno dijete koje je autisticno i jedina razlika koju vidim izmedju njega i druge djece sto ga nisu uspjeli programirati da prihvati vjestacka pravila ovog zivota.
Izuzetno je inteligentno i ima nevjerovatan dar za muziku.
Ponekad kad ga posmatram osjecam da on i ne zeli da se uklopi u sistem ovog svijeta nego zeli da ga prozivi bas onako kako ga vidi.
Da li je to svjesna ili nesvjesna odluka, nisam sigurna.
Mozda i autisticna djeca vide nas druge kao skup nekih sablona, tako mi ponekad izgleda.
Poznato je da kad se ne dozvoljava djeci da ispolje svoje reakcije da bi ih bili u stanju shvatiti, oni to silom potiskuju i nastaju energetske blokade koje nose u zivot.
Zato i odrasli ljudi imaju problem iskazati sto osjecaju unutar sebe jer im je taj talenat malo ugusen jer su bili "normalna" djeca.

ni ziv ni mrtav
17.03.2007., 14:48
Meni ne ide teško. Teško ide ljudima koje volim u mojoj okolini. Ako ti do sada nisi shvatila da se ja ne žalim na sebe, nego na glupost njihovu, onda preporučam ponovno čitanje. Dolazim iz svijeta samoće. Naučio sam na samoću, i sada želim participirati ali tako da se ne spuštam ispod granica i priklanjam priglupim, lijenim, inertnim i licemjernim ljudima.

Osobine koje si naveo odgovaraju SVIM ljudima.
Btw, odgovorno tvrdim, da sam i sam lijen, inertan i dosta licemjeran.
A priglup ? Pa ostavio sam si i neki san...:D

Svi smo takvi, tko god je čovjek, ima te osobine...;)

lilaamrit
17.03.2007., 14:54
...ja se nicega materijalnog ne zelim odreci...naprotiv...mislim da sve zasluzijem...ne da nebih mogla bez toga...nego necu...

Pravis budalu od sebe...a mislim da ti to nije cilj...zelis svoje znanje ponuditi,ali ne ide...ljudi te nerazumiju...i postizes kontra efekt...i dolazi do toga da se tvoja inteligencja gubi u masi...tj.postajes dio nje...

Borut011
17.03.2007., 15:03
Poznajem jedno dijete koje je autisticno i jedina razlika koju vidim izmedju njega i druge djece sto ga nisu uspjeli programirati da prihvati vjestacka pravila ovog zivota.

Da. On ih odbija. Otprilike kao kada bi ti diplomirao teorijsku fiziku, a onda bi te netko poslao u srednji vijek gdje bi morao prihvatiti teorije o ravnoj Zemlji, o flogistonu i slične zablude koje jasno vidiš da su zablude.
Što će čovjeku gledanje u oči? Evo, to je jedna karakteristika koju ja voljnim naporom moram činiti. Nemam prirodni mehanizam da to radim nesvjesno. Osoba koja to doživi od mene, može biti sigurna da mi je postala bliska.

Izuzetno je inteligentno i ima nevjerovatan dar za muziku.
Ponekad kad ga posmatram osjecam da on i ne zeli da se uklopi u sistem ovog svijeta nego zeli da ga prozivi bas onako kako ga vidi.
Da li je to svjesna ili nesvjesna odluka, nisam sigurna.
Mozda i autisticna djeca vide nas druge kao skup nekih sablona, tako mi ponekad izgleda.

Da se sjetim...ne. Vide vas kao skup ljudi koji se povode za kompliciranim pravilima a koja njima nisu urođena. Jednostavno, ne da im se to sve naučiti jer ne vide svrhu toga.

Poznato je da kad se ne dozvoljava djeci da ispolje svoje reakcije da bi ih bili u stanju shvatiti, oni to silom potiskuju i nastaju energetske blokade koje nose u zivot.
Zato i odrasli ljudi imaju problem iskazati sto osjecaju unutar sebe jer im je taj talenat malo ugusen jer su bili "normalna" djeca.

I zato ja sada plačem za jednom zapravo krasnom curom koja zato što je imala sjebani život misli da tu ništa neće moći promijeniti već si traži nekoga sjebanog kao i ona sama. Kukice, kako bi rekla "agentica ACH".

Borut011
17.03.2007., 15:06
Osobine koje si naveo odgovaraju SVIM ljudima.
Btw, odgovorno tvrdim, da sam i sam lijen, inertan i dosta licemjeran.
A priglup ? Pa ostavio sam si i neki san...:D

Svi smo takvi, tko god je čovjek, ima te osobine...;)

Ja ne volim binarnu logiku.
Da. Svi mi imamo toga. Ali pitanje nije imamo li nego KOLIKO imamo i KOLIKO to ispoljavamo. A u količini se krije sva mudrost.

Sumatra
17.03.2007., 15:08
...ja se nicega materijalnog ne zelim odreci...naprotiv...mislim da sve zasluzijem...ne da nebih mogla bez toga...nego necu...

Pravis budalu od sebe...a mislim da ti to nije cilj...zelis svoje znanje ponuditi,ali ne ide...ljudi te nerazumiju...i postizes kontra efekt...i dolazi do toga da se tvoja inteligencja gubi u masi...tj.postajes dio nje...

Covjek mahom ne razumije nista sto nije u skladu sa realnoscu u koju se uklopio a kad ne razumije onda stvara otpore u smislu da ne dozvoljava tome pristup svojoj svjesti jer ga vidi kao strani element , pa u krajnjem slucaju i kao neprijatelja.
To je mozda i razlog zasto mi "normalni" ne dozivljavamo svijet kakav jeste, jer ga vidimo samo kao projekciju vlastitog realiteta, a moguce da ga autisti dozivljavaju bas onakvim kakav jeste bez osude i analize.
A u samoj sustini svatko od nas sanja svoj san , samo smo naucili kako da vrsimo interakciju i sa drugim sanjarima preko nekih konvencionalnih normi i pravila, to nam je kao neka privremena tocka susretanja gdje i dosta lazemo:) a poslije se opet vracamo u svoje snove.

Borut011
17.03.2007., 15:10

To je tvoj problem. Nikako nije moj.

Nije istina. Uopće ne pravim budalu od sebe, već diskutiram. Možda ti jednostavno nemaš hrabrosti otvoriti se, pokazati svoju nutrinu, i to bi bio tvoj problem, da ne sudiš prema svom strahu i mene. Dakle, ako se ti toga bojiš, budi sigurna da se ja NE BOJIM, jer ovdje me nitko zbog toga neće niti tući niti ubiti. Čak ni ne znate tko sam.
Moja inteligencija je isto kao i tvoja guza, sise, ili nečiji mišići...sredstvo, nikako ne cilj. Boli me kita što će biti sa mojom inteligencijom i hoće li se utopiti.
A da demantiram tvoje riječi: ma koji nick ja koristio, ljudi me odmah prepoznaju. Ne moram UOPĆE reći tko sam. Svi znaju i vide. Što misliš, zašto, ako sam utopljen u masu?

Borut011
17.03.2007., 15:14
A u samoj sustini svatko od nas sanja svoj san , samo smo naucili kako da vrsimo interakciju i sa drugim sanjarima preko nekih konvencionalnih normi i pravila, to nam je kao neka privremena tocka susretanja gdje i dosta lazemo:) a poslije se opet vracamo u svoje snove.

Tako nekako. Samo što se meni uvale uvijek osobe koje mi glume da su kao i ja. A onda se pokaže da ne samo da nisu kao ja, već da su kao čisti prosjek, vole prosjek, i nemaju muda krenuti istim putem kao i ja. Pa što onda prilaze, nije mi jasno?
Fasciniram ih sve dok im ne pokažem kamo trebaju hodati. Onda im postajem problem, onda im postajem smetnja. Onda se vrate svom "pustinjaku sanjaču", mediokritetu na kojeg se žale, ali koji je manje zahtijevan od mene.

ni ziv ni mrtav
17.03.2007., 15:26
To Borut ...

Sad postajem stvarno radoznao...kad prilaziš novom društvu, kakve ženske osobe primjećuješ....nemoj mi reći da se ne povodiš za izgledom !!
Kako selektiraš zanimljive osobe od manje zanimljivih ili nezanimljivih...ali budi iskren...ne licemjeran/kao mi ostali/.
:D

Borut011
17.03.2007., 17:40
To Borut ...

Sad postajem stvarno radoznao...kad prilaziš novom društvu, kakve ženske osobe primjećuješ....nemoj mi reći da se ne povodiš za izgledom !!
Kako selektiraš zanimljive osobe od manje zanimljivih ili nezanimljivih...ali budi iskren...ne licemjeran/kao mi ostali/.
:D

Nećeš vjerovati, ali sviđaju mi se osobe koje žele samnom provoditi vrijeme, sudjelovati u mojim aktivnostima (i onim...), i sa kojima mogu razgovarati. Koje su aktivne, ne sjede samo doma i kukaju. One sa kojima osjetim slobodu kada izađem. Slobodu koja se može opisati kao mogućnost da s njom poput lung-gom-pa trčim livadama. Najčešće to nisu ultrakomadi, jer oni robuju šablonama, normama i "mjestima za izlazak". Ljepotice su zanimljive za sjesti s njima za stol, ali obično mi vrlo brzo postanu samo prijateljice. Odlične su za biti mi prijateljicama, ali ako nemaju to što sam nabrojao, nisu mi više privlačne. Doživljavam ih kao sestre, divim se njihovoj ljepoti, ali ne mislim o njima kao partneru.
Dakako, idealno je ako bi takva ljepotica ispunjavala i one kriterije. No...to je sad druga priča.
Dakle, bez ikakovog licemjerja, svidila mi se jedna osoba koju sam nedavno upoznao. Iako puna problema, kako sama kaže, bila je baš ono..srodna duša. Nije sad neki komad, ali je najbolje što sam u zadnje vrijeme upoznao. Na žalost, odmaglila je nazad u svoju žabokrečinu.

P.S. Tek sad vidim da si pitao konkretno: prilazim i što vidim. Dakle, ne mogu još znati koja će mi odgovarati. E pa ja ti padam na male plavušice, onako duže kose i ako imaju još i naočale i intelektualni izgled, to je cool. Visina mi ne igra nikakvu ulogu. Osim što visokima ne prilazim jer znam da one ne bi željele mene jer ja nisam visok.
Sisate, guzate, uglavnom su se pokazale da im je to priroda dala umjesto mozga. Čast iznimkama.
Eto, to je oko izgleda.
Stav...pa ne volim previše razbacane, jer takve obično imaju 10 dečkiju u rezervi. Ono, ugodne u društvu, vole plesati, prilagođene...uglavnom su površne i nestalne.
Volim da je malo ozbiljnija, ali ne da je sad neki totalni mrgud koji samo razmišlja kada će si rezati žile ili pak mene gleda kao mušku svinju.

Ja ne bježim od svoje muške prirode. I prijateljicu kojoj se ne sviđam i seksualno, ne želim za prijateljicu. Smatram da je seksualna privlačnost nužna i za poštovanje svake druge prirode, osim ako nije ogromna razlika u godinama, ili rod, ili neki drugi ometajući faktor. Ako mi je privlačna, ne znači da ću je odvesti u krevet. I moja najbolja prijateljica mi je privlačna pa ništa. Ali ako uvidim da ona mene ne doživljava, a da doživljava nekakvog bezveze tipa samo zato što joj je cool, onda neka si ide njemu.

ni ziv ni mrtav
17.03.2007., 17:54
He he, vrlo racio-nalan odgovor...
I ja bi tako pričao da me netko pita...a u stvari mislim drukčije, naravno. Pa od krvi i mesa sam, naravno...vizuelno , animalno, prije svega !:zubo:

Pitao sam te : tko ti najprije upada u oči...a ne elaboracije poznanstava sa racionaliziranim stavovima u životu...tko je najuočljiviji , po kome ti pada pogled prvih 5 minuta....a ne koga slušaš;)

Sad vidim da si odgovorio, tek kad sam postao...jesi li editirao kao ja sada...ili nešto nije u redu sa ovim forumom...
Ovdje na Balkanu i virtuelno radi balkanski, za k...., sat vremena nisam ni imao interneta...Balkan !

Borut011
17.03.2007., 18:04
He he, vrlo racio-nalan odgovor...
I ja bi tako pričao da me netko pita...a u stvari mislim drukčije, naravno. Pa od krvi i mesa sam, naravno...vizuelno , animalno, prije svega !:zubo:

Pitao sam te : tko ti najprije upada u oči...a ne elaboracije poznanstava sa racionaliziranim stavovima u životu...tko je najuočljiviji , po kome ti pada pogled prvih 5 minuta....a ne koga slušaš;)

Sad vidim da si odgovorio, tek kad sam postao...jesi li editirao kao ja sada...ili nešto nije u redu sa ovim forumom...
Ovdje na Balkanu i virtuelno radi balkanski, za k...., sat vremena nisam ni imao interneta...Balkan !

Jesam, Editirao sam. I, kao što vidiš, zanimaju me male slatke plavušice. To ne znači da su cnke ili crvene isključene. Ali nema uopće veze kako su lijepe. Moja bivša je imala priličnih problema sa izgledom uslijed urođenih deformacija (da sad ne objašnjavam). Pa mi nije to nikada smetalo niti sam se ikada sramio izaći van s njom.
Ljepotica bi mi dizala ego. Slažem se. Ali, kao što vidiš, mene to ne zadovoljava. Ja tražim društvo, a lutku mogu kupiti.

ni ziv ni mrtav
17.03.2007., 18:16
No no, što budeš stariji, gledat ćeš samo sise i guze, proći će te ta vrsta "autizma", tj idealiziranje sebe i drugih. Ne treba se preozbiljno shvaćati, sve je samo igra. A onaj tko se prvi naljuti, gubi !:D

Nećeš vjerovati , ali kad sam osobno preokrenuo sličnu priču , shvatio sam ovo : kod nekih ženskih osoba bez oblina postoji samo intelektualna "furka", tj. simulacija kulture kao nadomjestak za nedostatak fizičkih atributa. Pa i te ženske se bore za "svoj dio tržišta" !
A za neke "lijepe glupače" sam naknadno ustanovio da su prepametne , vrijedne i skroz "ok" kao osobe, ali su skrivale svoju pamet, jer su rano otkrile /pošto su pametne/ da neće dobro proći u društvu ako budu kontrirale dobrostojećim glupanima koji sve vrte u životu....koje otkriće ...sad ih vidiš kako poziraju i trepću okicama kao prave sponzoruše, a nakon upoznavanja i kad otkriju da si bezazlen/nisi važan u životu/ razotkriju se kao pametne i talentirane cure...ali one znaju što hoće, i znaju svoju vrijednost na "tržištu"....
A ti/ i ja , i mnogi drugi/ bez obzira na naše mišljenje o sebi, nismo kurentna roba, jer nismo ljudi na položaju koji im možemo omogućiti uspon.
Konkluzija : na nivou animalnog, igraju samo alfa mužjaci i alfa ženke !
Kod autizma,kakav on bio, animalno ne prevladava, zato je autistima /kojih ima više no što mislimo/ taj svijet nerazumljiv...nedokučiv...to je kao kad ljudi sa maskama rone i uživljavaju se u morski svijet, ali nikada, nikada, neće biti ribe i osjetiti što znači biti riba.I ne mogu razumijeti ribe. A ribe, doživljavaju ronioce kao čudne stvari...
Nema šanse...da se ti svjetovi prožmu...
Ostaje samo bol neprihvaćanja.

Borut011
17.03.2007., 18:41
A ti/ i ja , i mnogi drugi/ bez obzira na naše mišljenje o sebi, nismo kurentna roba, jer nismo ljudi na položaju koji im možemo omogućiti uspon.
Konkluzija : na nivou animalnog, igraju samo alfa mužjaci i alfa ženke !
Kod autizma,kakav on bio, animalno ne prevladava, zato je autistima /kojih ima više no što mislimo/ taj svijet nerazumljiv...nedokučiv...to je kao kad ljudi sa maskama rone i uživljavaju se u morski svijet, ali nikada, nikada, neće biti ribe i osjetiti što znači biti riba.I ne mogu razumijeti ribe. A ribe, doživljavaju ronioce kao čudne stvari...
Nema šanse...da se ti svjetovi prožmu...
Ostaje samo bol neprihvaćanja.

Ma daj. Pa ne trebam alfa ženku. Osim toga kako znaš da ja nisam alfa mužjak po nekom kriteriju? Pa imam posao, zarađujem, sređujem si život. U svom društvu sam na najboljoj poziciji, imam najveću plaću i bla, bla, bla...
Osim toga, alfa ženka je samo jedna. I alfa mužjak je samo jedan. A bete i game imaju pak svoju priliku. Zar ne? Problem je samo što u današnjem svijetu nitko ne želi nikome biti ni alfa, ni beta, ni gama. Postali smo sebični i hoćemo samo prolazne stvari.

lilaamrit
17.03.2007., 21:46
Da. On ih odbija. Otprilike kao kada bi ti diplomirao teorijsku fiziku, a onda bi te netko poslao u srednji vijek gdje bi morao prihvatiti teorije o ravnoj Zemlji, o flogistonu i slične zablude koje jasno vidiš da su zablude.
Što će čovjeku gledanje u oči? Evo, to je jedna karakteristika koju ja voljnim naporom moram činiti. Nemam prirodni mehanizam da to radim nesvjesno. Osoba koja to doživi od mene, može biti sigurna da mi je postala bliska.

Ovo je fenomenalno...sad znas kako treba s ljudima...,samo se jedno pitam...kako je to izgledalo na faxu...?

Gledanje u oci...Bore...do 11g. nisam mogla nikoga pogledati u oci...pa i sad mi je dosta tesko...uznemiri me....nasla sam nacine...vrlo efikasne...vise ne razmisljam o zjenicama gledajuci u njih ...to mi je nesto stasno bilo...imala sam osjecaj...da vidim zivotinje umjesto ljudi...shvatila sam da zapravo nitko nerazmislja o zjenicama,vec o temi o kojoj se vodi razgovor...i naucila...ali bila sam hrabra pa sam pitala...kako...
ipak Bore,na ovoj zemlji jedini smisao je "opstanak"....a ja nebih opstala...da sam nastavila strahovati gledajuci nekoga u oci...(naime vidjela sam agresiju)...koja me je razdirala...i sad se najezim...

Da se sjetim...ne. Vide vas kao skup ljudi koji se povode za kompliciranim pravilima a koja njima nisu urođena. Jednostavno, ne da im se to sve naučiti jer ne vide svrhu toga.

Ovo je vrlo korektno...s stajalista nas "obicnih"...molim te bez onih kategorizacija kao do sada....ima i onih koji su "zivote" spasili...

I zato ja sada plačem za jednom zapravo krasnom curom koja zato što je imala sjebani život misli da tu ništa neće moći promijeniti već si traži nekoga sjebanog kao i ona sama.

E ovo je najbolje sto si do sada shvatio...za ovaj materijalni svijet,zapravo najpotrebnije...sve ostalo ti je za Boga...a kako on sve zna,..samo za tebe...odradi ovaj zivot......i tu je tocka..."Basta"...pusti ju da pociva u miru...jer tvoje emocije su tvoje(tvoj problem...i samo da znas mozes ih se rijesiti)...a njeni problrmi njeni...

Kukice, kako bi rekla "agentica ACH".

...ovo koliko god istinito...bez potrebno...sta je jebes...pa ti si do jucer bio autistican...izoliran i ucviljen u svom svijetu...zasto njoj nedozvoljavas...pa prolazio si to,mozda na drugim razinama ali ipak jesi...i znas sto Bore...u zemaljskom svijetu postoji popravak...iskazi tu jacinu "alfa muzijaka"...i sve ce biti u redu...
...a ne na noz...pa pokolj ces napraviti...!

lilaamrit
17.03.2007., 21:58
...jos nesto...ako se sjecas...mozes li opisati par kratkih crta o svom djetinjstvu...sto si volio,a sto nisi...
...moj maleni naginje na prirodne znanosti...nije imao niti dvije godine kad je znao geometrijske oblike...a sada slusa vibracije i nosi mi rijecnik fizike na zajednicko opserviranje...3 i pol su mu sada...
pitam jer bih voljela ga poticati...ne ugroziti,a opet socijalizirati....

Borut011
17.03.2007., 22:02
...ovo koliko god istinito...bez potrebno...sta je jebes...pa ti si do jucer bio autistican...izoliran i ucviljen u svom svijetu...zasto njoj nedozvoljavas...pa prolazio si to,mozda na drugim razinama ali ipak jesi...i znas sto Bore...u zemaljskom svijetu postoji popravak...iskazi tu jacinu "alfa muzijaka"...i sve ce biti u redu...
...a ne na noz...pa pokolj ces napraviti...!

Trotočke...previše.
Da iskažem? Pa možda i budem. Ali nekada brzopletost nije vrlina. Polako!
Inače, ako ne znaš, na ovom forumu sam znao i drugačiji biti od ucmoljenog autiste. I ako ni to ne znaš: ja sam nekada upravljao ovim istim forumom kao moderator. Dakle, i tu sam bio alfa. Ali meni nije do alfi. Imam samo jednu i to je Sony alpha. A i od nje mi naviru suze na oči, jer gledam što sam uslikao prije 7 dana. E fak!

Borut011
17.03.2007., 22:11
...jos nesto...ako se sjecas...mozes li opisati par kratkih crta o svom djetinjstvu...sto si volio,a sto nisi...
...moj maleni naginje na prirodne znanosti...nije imao niti dvije godine kad je znao geometrijske oblike...a sada slusa vibracije i nosi mi rijecnik fizike na zajednicko opserviranje...3 i pol su mu sada...
pitam jer bih voljela ga poticati...ne ugroziti,a opet socijalizirati....

Svijet oko nas. Elektro pionir. To sam volio.
Carla Sagana, Cosmos.

Socijalizacija?
Moram razmisliti. Da vidim....
Pošalji ga da se bavi nečim gdje će biti u susretu sa puno ljudi, i curama i dečkima. Ali negdje gdje okolina nije surova i gdje će ga izopćavati.
Hm...postoji li još uopće savez izviđača? Probaj to. Naučit će se snalaziti, naučit će biti u interakciji s drugima, pomagati drugima, i dobivati pomoć od drugih. A imat će dovoljno posla da mu mentalni procesi budu zauzeti i vanjskim svijetom i da ne stigne više čamiti samo u unutrašnjem.
Šalji ga na takmičenja iz matematike. To će možda i moći, ako mu pobudiš interes. I...kupuj mu knjige. Podvali mu humanističke knjige koje se graniče sa znanstvenim. Tako ćeš ga zainteresirati za ljude. Jer, nama su ljudi relativni, umjetnost nam je potpuno nevažna i proizvoljna. Priznajemo samo fiksni prirodni slijed zakona.
Eh! Danas si me i oraspoložila.

lilaamrit
17.03.2007., 22:22
Hvala, izvidjaca nema...ali postoje parkovi...smislit cemo nesto... Daj molim te procitaj moj predposlijednji mail...pita la sam te za fax...nisam uspjela razdvojiti od tvog texta,pa je ispalo nepregledno...

Borut011
17.03.2007., 22:37
Hvala, izvidjaca nema...ali postoje parkovi...smislit cemo nesto... Daj molim te procitaj moj predposlijednji mail...pita la sam te za fax...nisam uspjela razdvojiti od tvog texta,pa je ispalo nepregledno...

Kako je to izgledalo na faxu? To je bilo pitanje. Ne razumijem. Gledanje u oči na faksu ili što?

ni ziv ni mrtav
17.03.2007., 22:37
Trotočke...previše.
Da iskažem? Pa možda i budem. Ali nekada brzopletost nije vrlina. Polako!
Inače, ako ne znaš, na ovom forumu sam znao i drugačiji biti od ucmoljenog autiste. I ako ni to ne znaš: ja sam nekada upravljao ovim istim forumom kao moderator. Dakle, i tu sam bio alfa. Ali meni nije do alfi. Imam samo jednu i to je Sony alpha. A i od nje mi naviru suze na oči, jer gledam što sam uslikao prije 7 dana. E fak!

Alfa mužjaci nemaju takve upise....:D

Borut011
17.03.2007., 22:46
Alfa mužjaci nemaju takve upise....:D

To ti misliš. Mi smo ljudi. Ne vukovi. Imamo drugačije emocije. Više. I kako smo mi dalje evolucijski od vukova (kao čoporativna bića), tako su oni evolucijski iznad mačaka (kao samostalna bića).
Nas karakteriziraju emocije. I smatram da je biti neosjetljiv na njih samo ratničko šupljeglavo ugledanje na životinje.
Zato i zamjeram istočnjacima koji su gledali mrave kako se bore i tako utemeljili borilačke vještine. Mi smo ljudi. Trebamo naučiti nešto što u životinjskom svijetu nema.
Naši alfa mužjaci su izmislili kotač (toga nema u prirodi), izmislili su matematiku na osnovu mogućnosti apstraktnog razmišljanja (i toga nema u prirodi), a sva ćula su umjesto za preživljavalnje usmjerili na užitak, ali ne plitki hedonistički, nego umjetnički, poput glazbe (uho koje analizira frekvencije i osjetljivo je na tzv. "udare", voli kada je tih udara što je moguće manje, a to se događa kada su tonovi u HARMONIJI), slikarstva (vidni korteks više ne služi samo da razlikuje predatora od okoline, već i da tumači filmske efekte pa i tako apstraktne stvari kao crtani film, koji su prilagođeni njegovom radu), kiparstva (osjećaj prostornosti koju stvara vidni korteks dobivajući informacije iz oba oka, ali i dodir), tantre i seksa (više to nije naguzi, uđi i hoblaj, već je postalo profinjeno) i tako dalje.
Alfa mužjaci nisu skinheadsi koji toljagama razbijaju strance, nego su to Leonardo, Einstein i Tesla, Shakespeare, Dostojevski i Mozart..., ma što god primitivci mislili o njima. A žene tek trebaju proći evolucijski tijek da shvate što je nova muževnost. Jer u suprotnom, sasvim dobro bi im mogle poslužiti i dlakave mišićave gorile. Ili ne bi?

ni ziv ni mrtav
17.03.2007., 22:58
Tipični blizanac....
Alfe su Staljin, Hitler, Atila & co.
Predsjednik Sabora, Gradonačelnik Bandić , Bush & co.
Kao i ekipa u Hagu...:top:
A sad odo gledat Templare...novu teoriju o porijeklu iz Basilicate (It )...strava tvrđava na vrhu brda...:W

Taroth
17.03.2007., 23:28
po ovim nekim opisima, ispada da sam i ja autista :eek:

lilaamrit
17.03.2007., 23:40
A žene tek trebaju proći evolucijski tijek da shvate što je nova muževnost. Jer u suprotnom, sasvim dobro bi im mogle poslužiti i dlakave mišićave gorile. Ili ne bi?

...a ne Bore,ne....muskarci kao vi...,pa covjece jedva se nosim s tobom na forumu...a jos doma...Hallo!!! Jebi se,ali ja volim svoj mir...kako god on tebi izgledao
Osim toga...potpuno ste operirani od materijalnog svijeta...znaci sva tezina s kojom se vi nemozete nositi,jer Bog vas uvijek zove...a visine ne trpe cekanje....pada na nas...nabrajam... odgoj djeca(u tvom slucaju bolje ih i nemati...jesi li rjesio to,mentalno mislil!)svakodnevni raspored onih "naravno za tebe prizemnih stvari"...kupovine namirnica,kucnih potrepstina...odjece,obuce...jer mi znamo kako to izgleda kad dodjes na sastanak s izgzvanom kosuljom,odjelom i papucama...aloooo!)...i jos kad se tebi cefne u tri u jutro da razgovaramo o kvantnoj fizici...i tajnom planetu Siriusu...kao netko tko te obozava trebala bi glupo sutit...jer i tako i tako ne kuzim nista...a i spava mi se covjece...1...i jos nesto to nema veze s ljubavlju...ljubav treba biti obostrana...dakle,onih kljucnih 5...postivanje,razumjevanje,potpora,pomaganje,tole rancija....
I sad mi ti reci....bezuvjetna tvoja ljubav ili moj vlastiti mir...jer da sam trebala biti na tvojim visokim frekvencijama vjerojatno bih bila sama ti...a ja samo ovo malo srca...

Ne smatram se tukom...da pace...i mozes biti brilijantan...i predivan...ali na kraju u sustini...sebican....

...ali ako nas je energija povezala...hariom!

Govorim u ime zena,ne zenskih...

a dvoje istih...Bog ne spaja... lekcije se moraju nauciti!

hahaha!

ni ziv ni mrtav
17.03.2007., 23:40
Ma nisi , samo si omega...:zubo:
Ili hinduistički :šatrija !:rofl:

kerbi
17.03.2007., 23:58
Ako uzmemo jedno od objašnjenja autizma koje kaže da autisti u biti žive u svom unutarnjem svijetu, i da ih zato ovaj vanjski ne zanima, mogli bi izvesti zanimljivi zaključak prikladan za rub znanosti.
Autisti su u biti graditelji svjetove. U njima, tj njihovim glavama žive ti njihovi novi svjetovi. Tko zna, možda imaju i svoje stanovnike, koji imaju svoje živote i sl. Ako tako shvatimo autiste, mogli bi reči da su oni bogovi vlastitih svjetova.

up99
18.03.2007., 01:28
Ako uzmemo jedno od objašnjenja autizma koje kaže da autisti u biti žive u svom unutarnjem svijetu, i da ih zato ovaj vanjski ne zanima, mogli bi izvesti zanimljivi zaključak prikladan za rub znanosti.
Autisti su u biti graditelji svjetove. U njima, tj njihovim glavama žive ti njihovi novi svjetovi. Tko zna, možda imaju i svoje stanovnike, koji imaju svoje živote i sl. Ako tako shvatimo autiste, mogli bi reči da su oni bogovi vlastitih svjetova.

Ovo si jako lepo rekao, svaka cast!

up99
18.03.2007., 06:02
po ovim nekim opisima, ispada da sam i ja autista :eek:

Ne brini, nisi jedini :w

Borut011
18.03.2007., 12:31

Pazi: nisu to drugi svjetovi. Oni jako dobro percipiraju ovaj svijet. I jasno razlučuju što je mašta a što stvarnost. Ali se prepuštaju mašti jer im je zanimljivija. Jednostavno, ne zanima ih to što je ovaj svijet realan. Otprilike vide kao kao kompjuterski sustav, nosač, Matricu, koja može podržavati njihv, izmišljeni svijet. I oni jasno znaju da je njihov svijet izmišljen.

No nekada, zbog snage uma, uspiju SHVATITI pravu istinu i o objektivnom svijetu (ko Einstein). I tada ponude rješenje kojega nikada nitko ne bi pretpostavio.
To su ti geniji.

Anni
23.03.2007., 11:49
Hi, sve je to divno i krasno sta Vi svi pisete, samo Vas molim nemojte zaboraviti da je u zadnjih par godina autizam strasno porastao ( u engleskoj 600, dobro ste procitali "sesto" %) i da nije autizam samo stvar karme i ostalog nego da je covjecanstvo sve vise izlozeno otrovima, kemikalijama, metalima koja se na nove narastaje odrazava u obliku autizma, alergija i mnogih drugih bolesti i jos zelim nesto reci, sa pravovremenim i dugotrajnim lijecenjem kod nekih se slucajeva autizam vidno smanjio ili potpuno nestao( osobno znam dva deckica koja su imala diagnozu autizma, a sada su 99% u redu).

Pozdrav

emnasut462
23.03.2007., 12:04
evo jednog interesantnog razmisljanja o autizmu a koje nije bilo navedeno...aditivi, kemikalije ...pokusat cu naci popis aditiva koji se stavljaju u hranu a porazavajuce utjecu na cjelokupno zdravlje ljudi i zakacit ovdje pa da se vidi sto se jede...

Anni
23.03.2007., 16:22
evo jednog interesantnog razmisljanja o autizmu a koje nije bilo navedeno...aditivi, kemikalije ...pokusat cu naci popis aditiva koji se stavljaju u hranu a porazavajuce utjecu na cjelokupno zdravlje ljudi i zakacit ovdje pa da se vidi sto se jede...

ja pisem iz vlastitog iskustva, moj sin ima autizam i od kada je na dijeti ( ne trosi mlijeko i gluten) ide mu vidno nabolje, prica bolje, imam osjecaj kao da izlazi iz magle u kojoj je prije bio.Ujedno dobiva i kapsule protiv metala jer je nivo olova u urinu jako visok.Apropo otrova:
gledala sam neku vecer reportazu o uzgoju ananasa. Prije nego sto ananas dodje do kupca bude poprskan sa 21 razlicite vrste kemaikalije!!!!!!!!. Zene koje su radile na plantazi u Costa Rici su radale djecu bez ruku jer se pocela koristiti jedna nova vrsta kemikalija u proizvodnji ananasa.
i kako takav ananas moze biti zdrav za covjeka??? kako mogu nasa djeca biti zdrava kada dobivaju vise otrova nego vitamina u vocu i povrcu, ???
pozdrav