View Full Version : Autobiografija Davida Beckhama obavezna lektira u Engleskoj?
Opasna_rokerica777
19.03.2007., 15:32
http://img394.imageshack.us/img394/2175/davidtalentnm9.png
http://img394.imageshack.us/img394/2175/davidtalentnm9.png
i link za one koji ne vide slike!
ŠTO JE OVO? kud ovaj svijet ide? Zar su novac i slava stvarno jedine važne stvari za postizanje određenih ciljeva? Zar obrazovani ljudi nemaju pravo uspijeha?
Knjiga inače nije tako loša. Po meni je to sasvim logična, racionalna i mudra odluka njihovog ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Oni hoće na taj način natjerati mlade ljude da počnu čitati knjige, jer svi mi znamo kakvi smo mi srednjoškolci, samo bi se htjeli zabavljati i ići van i ništa ne raditi. Nije obrazovanim ljudima oduzeto pravo uspijeha, više ima visoko obrazovanih poznatih pisaca nego neobrazovanih, više od 90% glazbe koju imaš na mp3-u izvode ljudi koji nemaju veze sa glazbenom školom, dali zato ne smiju biti poznati?
gottcha
19.03.2007., 17:16
Zar obrazovani ljudi nemaju pravo uspijeha?
ne. al uspjeha da.
Delboy_only
19.03.2007., 17:33
Da cuo sam nedavno za to ovaj svijet je stvarno postao bolestan! Kakve veze ima David Beckham sa knjigama?
Ohohoh ima veze, napisao je knjigu. Ajde ti napiši knjigu, fakat mi je zlo od takvih ljudi poput tebe samo znate kritizirati, ali ne i potruditi se.
_suRak_
20.03.2007., 00:05
ozz naivan si ako mislis da je tu knjigu napiso david beckham osobno :D
Vincent V
20.03.2007., 07:32
Ohohoh ima veze, napisao je knjigu. Ajde ti napiši knjigu, fakat mi je zlo od takvih ljudi poput tebe samo znate kritizirati, ali ne i potruditi se.
Kaj ti stvarni mislis da je ovu knjigu napisao DB?
Naivan si.......;)
Naravno da ne mislim, ali i najvecim romanopiscima kad napisu knjigu pravopisne greške ispravljaju tak neki koji se time bave, znam da im je prvo slovo p.
_suRak_
20.03.2007., 16:47
lektori
i to zapravo nema veze jer oni ne mjenjaju sadrzaj knjige ili teksta jednostavno ispravljaju gramaticke greske (ili pogrjeske :D )
ivana123456789
20.03.2007., 16:57
david beckham sigurno nije napisao tu knjigu jer on ne zna hrvatski
lektori
i to zapravo nema veze jer oni ne mjenjaju sadrzaj knjige ili teksta jednostavno ispravljaju gramaticke greske (ili pogrjeske :D )
Ali imaju jos jedan naziv koji pocinje sa p ili ja to nes umisljam. No salu na stranu, pa beckham je napisao knjigu uz pomoc lektora naravno!
_suRak_
20.03.2007., 17:55
nije :D netko je drugi to napiso pa je to opet netko drugi lektoriro pa je to david potpiso
Ako pise autobiografija to znaci da je on napisao, biografija je kad neko drugi napise!
ivana123456789
20.03.2007., 19:22
ne nego autobiografija je biografija koju ti netko napiše u autu
Ako pise autobiografija to znaci da je on napisao, biografija je kad neko drugi napise!
Nema veze što gore piše :D
Knjigu je napisao ovaj (http://www.davidwelchmanagement.com/biogs/tom_watt.html) čovo, al naravno da će Beckham potpisat, jer jebiga, njegovo ime prodaje knjigu
To je sve jos jedna teorija zavjere! :( sad niko ne priznaje ni beckhamov trud!
beckham je seksi, kaj sad :Slin:
to je vjerojatno način da potaknu mlade da uopće čitaju, pa se možda dogodi i kakva nuspojava i pročitaju neku "pravu" knjigu...
ako ćemo tako, trebali bismo prvo pregledati sve lektire koje smo mi morali pročitati, i koje lektire sad dodaju klincima... ima uvijek takvih bisera...
Kakve veze imaju lektire koje ste vi trebali citati sa ovim senzacionalnim dogadjajem?
ne vjerujem da je Beckham ikad bio grafija. Znam samo da je Geo bio grafija i da je Mono bio grafija. ALi oni su bili francuzi.kad smo već kod francuza, oni su poznati po siru, a beckham je sir. to sam čitao na tv-u. sve u svemu, čitao sam knjigu, sigurno je on pisao zato što se dosta često spominje zaleđe i frizura
Crimson Petal
20.03.2007., 21:55
Ajde ti napiši knjigu
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
ja nisam sigurna da becks i zena mu uopce znaju citati.
a da mi je tek vidjeti retarde koji citaju "njihove" knjige. :lol: :lol: :lol:
jel mozda ipak slikovnica u pitanju?
Crimson Petal
20.03.2007., 22:42
David Beckham admits he can't do his six-year old's math homework (http://www.bloggingbaby.com/2006/02/27/david-beckham-admits-he-cant-do-his-six-year-olds-math-homewor/)
+
Posh: I've never read a book (http://www.thisislondon.co.uk/showbiz/article-20079450-details/Posh%3A+I've+never+read+a+book/article.do;jsessionid=LQYhGQJL6G83Lp1y8FKKd2Q49y3l q2TgpcTK3WmpGHWt1hh2Zgp2!675740358!-1407319226!7001!-1)
= sapienti sat. :kava:
Crimson Petal
20.03.2007., 22:46
Zar obrazovani ljudi nemaju pravo uspijeha?
sad da budem picajzla: uspjeh se pise bez i. :zubo:
i ne, nitko ne brani obrazovanim ljudima da budu uspjesni. :cool:
ali slazem se, ove predodzbe o tome sto bi trebala biti skolska lektira su malo... sulude. :s
kao da ne postoji brdo predivne literature za djecu/mlade, ne moraju im nuditi ovaj drek.
Štreberica
21.03.2007., 09:33
To je dio neke nove obrazovne strategije za poticanje tinejdžera na čitanje, pričao nam je o tome neki dan profesor engleskog dok ga nitko (osim mene :zubo: ) nije slušao. Ah, stvarno su ti Englezi na niske grane pali... No, nismo ni mi Hrvati mnogo pametniji (ne mislim na prosjek posjetitelja ovog foruma, dakako, nego na općeniti prosjek hrvatske mladeži).
Crmison, znaci svi ce engleski srednjoskolci biti retardi jer su procitali nesto sto su obavezno morali procitat, taj "drek"?
Knjiga je zanimljiva i nema puno pravopisnih grešaka stoga je to pravi izbor za populariziranje čitanja knjiga u modernom dobu.
Jesam li ja jedina kojoj je ova rečenica za umrijet od smijeha? :lol: :lol:
Ne Ozz, neće, ali zašto bi uopće morali čitati (auto)biografiju nekog kretena koji eto slučajno dobro naganja loptu? Svaka čast njegovom trudu, treningu, yaddayaddayadda, ali da mu intelektualne sposobnosti nisu na razini - pa i nisu. A postoji puno knjiga engleskih autora koje bi sigurno djeci bile zanimljive, a uz to su i puno pametnije od ove.
Štreberica
21.03.2007., 10:32
Jesam li ja jedina kojoj je ova rečenica za umrijet od smijeha?
Nisi. A slažem se i s ostatkom posta.
Ne Ozz, neće, ali zašto bi uopće morali čitati (auto)biografiju nekog kretena koji eto slučajno dobro naganja loptu? Svaka čast njegovom trudu, treningu, yaddayaddayadda, ali da mu intelektualne sposobnosti nisu na razini - pa i nisu. A postoji puno knjiga engleskih autora koja bi sigurno djeci bila zanimljiva, a uz to su i puno pametnije od ove.
Malo manje ljubomore i zavisti i vidjet ces da ces biti sretniji/a u zivotu! :kiss:
A zasto ne bi citali tu knjigu? PA prije ce procitati to nego rat i mir ili neznam vise sta ima za lektiru jer ih ja kao ni 80% skolaraca nisam citao! A gle cuda, postigao sam puno vise od vecine onih koji su citali sve te knjizurine :s
Netko je napisao idiotsku recenicu "zar obrazovani ljudi nemaju pravo na uspjeh"... A ja bi samo na tu glupu recenicu vratio s jos glupljom ZAR neobrazovani ljudi nemaju pravo na uspjeh?! Ionako se vecina vas koji studirate radite to zbog love koju ocekujete nakon toga! E pa on je to vec uspio, a vi se radije brinite oko svojih zivota umjesto da pljujete po drugima koji su nesto postigli :flop:
Malo manje ljubomore i zavisti i vidjet ces da ces biti sretniji/a u zivotu! :kiss:
i lol'd
Nisam ni na koga ljubomorna, na Davida Beckhama najmanje. :kiss:
A zasto ne bi citali tu knjigu? PA prije ce procitati to nego rat i mir ili neznam vise sta ima za lektiru jer ih ja kao ni 80% skolaraca nisam citao! A gle cuda, postigao sam puno vise od vecine onih koji su citali sve te knjizurine :s
Volim citirati samu sebe: postoji puno knjiga engleskih autora koje bi sigurno djeci bile zanimljive, a uz to su i puno pametnije od ove.
Pod uvjetom da je britanska vlada to uvela jer žele da im djeca čitaju domaće stvari. Ako ne, izbor je još veći.
A ja bi samo na tu glupu recenicu vratio s jos glupljom ZAR neobrazovani ljudi nemaju pravo na uspjeh?!
Ne. Tj. imaju, ali ne na uštrb obrazovanih. :kava:
Ne. Tj. imaju, ali ne na uštrb obrazovanih. :kava:
Ajd mi please explain ovo? :eek:
Znači da, po meni, obrazovani ljudi (ili, da ne budem isključiva, ljudi koji su već dokazali svoju vrijednost) imaju prioritet. A Beckham bogami nije dokazao svoju vrijednost na području književnosti.
Ali zato ce se njegova knjiga citati u srednjim skolama u engleskoj!
Znači da, po meni, obrazovani ljudi (ili, da ne budem isključiva, ljudi koji su već dokazali svoju vrijednost) imaju prioritet. A Beckham bogami nije dokazao svoju vrijednost na području književnosti.
Vrijednost ljudi se ne mjeri po razini formalnog obrazovanja. Osim toga ak cemo tako tu knjigu nije pisao on nego vjerovatno neko tko je po tom tvom "vrijedan" u smislu da je diplomirao knjizevnost ili stavec. :)
gottcha
21.03.2007., 17:20
postoji puno knjiga engleskih autora koje bi sigurno djeci bile zanimljive, a uz to su i puno pametnije od ove.
ali ovo je popularno.. i prije će u ruku uzeti tu knjigu da ju pogleda nego neku *super poznati popularni autor za kojeg u životu nisam čuo jer ne čitam a ima i čudan naziv*
u svakom slučaju, neka.. nisam čitala knjigu al vele da je dobra. samo naprijed. nek klinci pročitaju, nek im pobudi zanimanje pa će kasnije sami navalit na adekvatniju literaturu/autore ;)
ivana2009
21.03.2007., 20:11
Ali imaju jos jedan naziv koji pocinje sa p ili ja to nes umisljam. No salu na stranu, pa beckham je napisao knjigu uz pomoc lektora naravno!
:rofl: :rofl: :lol: :lol: da li si ti uopće pažljiovo čitao što je surak napisao
ivana2009
21.03.2007., 20:13
To je sve jos jedna teorija zavjere! :( sad niko ne priznaje ni beckhamov trud!
:lol: ti se sigurno šališ
ruku na srce slažem se s gottcha,tako će barem klinci počet čitat i počet će se zanimat za književnost a što će postajat stariji počet će čitat nešto ozbiljniju i pametniju litaraturu
da nema Beckhama Hrvatska nikad ne bi ušla u europsku uniju
Crimson Petal
22.03.2007., 10:30
a što će postajat stariji počet će čitat nešto ozbiljniju i pametniju litaraturu
mos mislit. :rolleyes:
cure ce se prebaciti na ozbiljniju literaturu tipa... sto? cosmo? elle? :rolleyes: :s
ali ovo je popularno.. i prije će u ruku uzeti tu knjigu da ju pogleda nego neku *super poznati popularni autor za kojeg u životu nisam čuo jer ne čitam a ima i čudan naziv*
u svakom slučaju, neka.. nisam čitala knjigu al vele da je dobra. samo naprijed. nek klinci pročitaju, nek im pobudi zanimanje pa će kasnije sami navalit na adekvatniju literaturu/autore ;)
Da ziher. Pa neka im stave Hobita u obaveznu lektiru. Za Tolkiena su falabogu svi čuli, a Hobit sigurno ima veću literarnu vrijednost od Beckhamove biografije.
gottcha
22.03.2007., 13:07
Da ziher. Pa neka im stave Hobita u obaveznu lektiru. Za Tolkiena su falabogu svi čuli, a Hobit sigurno ima veću literarnu vrijednost od Beckhamove biografije.
ajmo se kladit da ih je više čulo za bekema nego za hobite :) :D
Pa ne žive u špiljama valjda. :zubo:
gottcha
22.03.2007., 13:11
:o pa ko da žive :eek:
čuj, brand je brand i ne možeš protiv toga...
Ohohoh ima veze, napisao je knjigu.
aha. i lana biondić. dvije!!
Ne može biti gora od nekih knjiga koje se sada čitaju :D
Uostalom, srednjošlokcima će sigurno biti zanimljivija od nekih drugih knjiga. Naravno, ne treba izbaciti cjelokupnu lektiru, ali ovako iz rukava znam jedno 5-6 knjiga koje bi se moglo baciti van bez da se ista izgubi njihovim nečitanjem :rofl:
aha. i lana biondić. dvije!!
Ko je ta?, stvar je u tome kaj je Beckham jako popularan pa ce to "navodno" željeti čitati! A knjigu moze napisati ko god hoce!
ivana2009
22.03.2007., 19:31
mos mislit. :rolleyes:
cure ce se prebaciti na ozbiljniju literaturu tipa... sto? cosmo? elle? :rolleyes: :s
pa naravno da neće svi ali barem neki tako sam i ja počela prvo chick literaturom a sad čitam tolstoja,dickensa,aristotela
ako ništa drugo barem će uopće naučiti čitati j:p er ovdašnja djeca jedva znaju pročitat 2 rečenice kako treba
:hekla: :raspa:
ivana2009
22.03.2007., 19:33
Ko je ta?, stvar je u tome kaj je Beckham jako popularan pa ce to "navodno" željeti čitati! A knjigu moze napisati ko god hoce!
da ko god hoće ali beckam uopće ne zna ni čitati a kamoli da napiše knjigu
osim toga to je njihova stvar da li će uvesti kao obveznu literaturu ili ne kad djeca ne čitaju već dane lektire barem da nešto čitaju:kava:
čuj, brand je brand i ne možeš protiv toga...
potpisujem
ti se ozbiljno zoveš ivana?
ivana2009
22.03.2007., 22:33
zar nisi skrenu s teme koja je kao što vidiš o bechkamu a ne o mom nicku?
mislim da je opravdano prekinuta tema jer su ovo izvanredne okolnosti. molim te reci mi jel se ti ozbiljno zoveš ivana?
Boorek, ni ti to baš pametno po forumu tako pisati. Sad se izvlačiš jer nema moderatora, al he's coming, he's coming, he's here have no fear. http://i2.photobucket.com/albums/y29/waterfly89/Smilies/sing.gif
uu nabacujemo se terminima koje nitko ne razumije! šta je moderator?
Ko je ta?
respektabilna hrvatska književnica, autorica dviju i od publike, i od kritike hvaljenih djela kojima je osvježila učmalu hrvatsku književnost, revolucionarka koja se pisanom riječju bori protiv propadanja književne scene u hrvata, pa i na ex yu prostorima. očekuje se njen znatan utjecaj i na svjetsku književnost, no, tek kada se nađu prevoditelji dovoljno sposobni da se uhvate u koštac s takvim stilom i načinom izražavanja, dovoljno poetični da se fine nijanse u kojima se presijavaju suptilne, a tako jake njene poruke, ne izgube.
nažalost, nijedno njeno maestralno djelo još nije na popisu lektire.
uu nabacujemo se terminima koje nitko ne razumije! šta je moderator?
:rofl: :rofl:
Crimson Petal
26.03.2007., 16:55
svašta
:amen:
Yehoshua
26.03.2007., 16:58
Prezirem naš štreberski sistem obrazovanja: ( NAŠTREBAJ - POBERI PETICU - SVE TO ZABORAVI ), ali da mi je nakon ove informacije drago što se u hrvatskoj školujem, e to svakako! :zubo:
Pobogu, Beckam kao školska lektira!!! Koji ______ ?! :kava: Svašta!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.