View Full Version : Makedonija
snezana mk
15.02.2008., 18:20
To što ste vi uzeli neka grčka imena ne znači ništa, uzeli su ih i Englezi i Francuzi i Hrvati.
Koliko Grka se zove Ljupče ili Stefče?:cerek:
Ljupce ti je izvedeno od Ljubisa ajd pogodi iz kog razdoblja je to ime:cerek:Mani se imena to ti nije nikakav dokaz,nego cekam odgovor zelis da te ucim ili ne.
Imaš obraza još to da kažeš.
1. Balkanski ratovi
2. WW1
Turci...
Da niste bili pod Srbijom, gde biste sad bili? U Bugarskoj? Jeste u Bugarskoj.
Stvarno me ne zanimate, ali poznati ste kao zabijači noževa u leđa u celoj Evropi. U tome se i Francuska uverila.
1. Imajte malo poštovanja
2. Nemojte krasti grčku istoriju
Problem je rešen. Makedonija što dalje od Srbije (Vojvodine).
dobro je sto se francuska ubedila
koliko je svima poznato to NIJE bilo zabadanje noza u ledja nego muski u lice pred svima
sto nemogu reci da je vama to svojstveno
a sto ste vi bolji od bugara
da slucajno bugari nisu ratovali po hrvatsku BiH kosovo itd.
sto su oni gori od vas
Ja sam za podelu Kosova, a i Kosovo ima mnogo više prirodnih bogatstva od Makedonije.
e fino je to sto si ti za podjelu kosova ali kao sto vidis niko tebe i ne pita nego ode celo :cerek:
bonislav
15.02.2008., 18:25
Ljupce ti je izvedeno od Ljubisa ajd pogodi iz kog razdoblja je to ime:cerek:Mani se imena to ti nije nikakav dokaz,nego cekam odgovor zelis da te ucim ili ne.
Nažalost, kvaziistoričarske bajke me ne interesiraju.:(
:D
Evo nešto slično, navodno smo Perzijanci:lol::
http://www.iranchamber.com/history/articles/identity_croatians_ancient_iran.php
:s
snezana mk
15.02.2008., 18:33
Ti gubis:top:
snezana mk
15.02.2008., 18:35
Imaš obraza još to da kažeš.
1. Balkanski ratovi
2. WW1
Turci...
Da niste bili pod Srbijom, gde biste sad bili? U Bugarskoj? Jeste u Bugarskoj.
Stvarno me ne zanimate, ali poznati ste kao zabijači noževa u leđa u celoj Evropi. U tome se i Francuska uverila.
1. Imajte malo poštovanja
2. Nemojte krasti grčku istoriju
Problem je rešen. Makedonija što dalje od Srbije (Vojvodine).
:eek::eek::eek:Sta reci ,
znas sto je razlika megu nama i vas?
Pa i ne bi se gledali da nije političara.
Ko nas bre zavadi?
vasi megalomanski apetiti
tomas21
15.02.2008., 21:37
Mehak, kolega, mehak ko duša. :zubo:
Kako bi npr. Makedonci ma svom jeziku rekli "Danas je lijep i sunčan dan.", a kako bi to rekli BUgari na svom jeziku?
P.S.
Nisam rekao da su Makedonci Bugari ali moje mišljenje je da imaju zajedničke korijene.
zivio sam u bugarsku dok sam bio na fax .. znas sta sam primjetio? da bugari i hrvati imaju vise slicnih rjeci nego bugari i makedonci.
kod bugara vlak se zove isto vlak a kod makedonce voz
kod bugara je globa kao i kod hrvata kod makedonaca kazna
makedonski sa bugarski jezik je kao hrvatski sa slovenacki, ja kad sam im pricao na bitolski jesik to ej njima bilo kao spansko selo, nista nisu moglu da razume, to nam je i bila fora pricati na ispite da nas ne skuze, il zezati se sa curama a oni da nemaju pojma o cemu pricamo. slicni jesu jer proizlaze od iste glagolice al su se modificirale ... do tog stepena sto imaju sasvim razlicite rjeci i naglasak. po tebi bi ispalo da i cesi, slovaci, poljaci koji su sloveni imaju isti jezik sa nas juznoslovenski.. jer donekle i razumjemo neke rjece njima. dodao bi jos nesto da u makedoniju ima toliko dijalekta, sto jedan grad koji je na 20 km od drugog grada nema blage veze sa jezikom, a ti meni pricas da mkd je isti sa bugarski.. pih..
.. i da ne ulazim sad u jos primjera.. vidi se da si neinformisan ( Bonislav ) pa ne bi sporio sa neko ko nema ni osnovne poime i zelju da diskutira sa faktima..
tomas21
15.02.2008., 21:48
Pitanje za makedonce: kako se zove Makedonski političar, što je isto naravno napustio 14-ti kongres SKJ i tako ga spustio Miloševiću?...debel je bio, i uvijek je bio u džemperu...onaj čovjek je meni bio živa legenda...:rofl:
Vasil Tupurkovski :) najpoznatiji agent od CIA :) hehe onaj koji je otjerao unprofor u mkd i dao priliku za napad amerikancima na srbiju :) lik i ne voli bas srbe :) priznao je i tajvan :D hehe sto je navuko bez kine :) al nebitno dobra je to avantura bila
tomas21
15.02.2008., 21:50
Pitanje za forumaše:
Da li bi sada postojala Makedonija da je godinama nije branila srpska vojska, i čija bi Makedonija sad bila?
jesi ti lud? haha ko da pitas bonislava dal bi postojala hrvatska da ju branila srpska vojska :D ahaahah ufff ovo je bilo pitanje za 1 000 000 kuna? :) bez jokera? :D
mozda kad bi ju branila od srbije :D
tomas21
15.02.2008., 21:51
Ja sam za podelu Kosova, a i Kosovo ima mnogo više prirodnih bogatstva od Makedonije.
da al nema tebe :lol::rofl::lol:
da al nema tebe :lol::rofl::lol:
i sto je najbitnije niko njega i ne pita :cerek::cerek:
barnikls
15.02.2008., 22:56
E danas sam bas pricao sa mojim prijateljem iz Skoplja (Marin se zove anticko makedonsko ime - sala!) i pitam ga dal su makedonci slavenskog porekla i on ti nato kaze jesu pa ga onda pitam a kako onda ti isti tvrde da su potomci alkesandra makedonskog i covek se prvi put naljuti na mene a znam ga 8 godina- eto ti sta politicari uradise - i ja ono kao ta pitam gari ne vredjam - a on kako smes to da me pitas .i tu sam digao ruke kao sto svi treba od ove teme jer je to ko sto srbi tvrde da su svi narodi poreklom srbi tako i ovi tvrde da su oni istovremeno i anticki i novodosli makedonci...
a cinjenica je da su se mesali i sa juznim srbima i bugarima al ocigledno im to ne prija pa se okrecu antickim stvarima- kanda bi im ugled u svetu bio bolji i oni bi se osecali vaznijim, jos mi je Marin rekao da srbin sto se mlatarao sa turcima pre mnogo vekova -marko kraljevic u stvari nije srbin nego makedonac - al u to vec nisam zeleo da ulazim...
bonislav
15.02.2008., 23:13
E danas sam bas pricao sa mojim prijateljem iz Skoplja (Marin se zove anticko makedonsko ime - sala!) i pitam ga dal su makedonci slavenskog porekla i on ti nato kaze jesu pa ga onda pitam a kako onda ti isti tvrde da su potomci alkesandra makedonskog i covek se prvi put naljuti na mene a znam ga 8 godina- eto ti sta politicari uradise - i ja ono kao ta pitam gari ne vredjam - a on kako smes to da me pitas .i tu sam digao ruke kao sto svi treba od ove teme jer je to ko sto srbi tvrde da su svi narodi poreklom srbi tako i ovi tvrde da su oni istovremeno i anticki i novodosli makedonci...
a cinjenica je da su se mesali i sa juznim srbima i bugarima al ocigledno im to ne prija pa se okrecu antickim stvarima- kanda bi im ugled u svetu bio bolji i oni bi se osecali vaznijim, jos mi je Marin rekao da srbin sto se mlatarao sa turcima pre mnogo vekova -marko kraljevic u stvari nije srbin nego makedonac - al u to vec nisam zeleo da ulazim...
To ti se zove propaganda.:kava:
tomas21
16.02.2008., 12:15
:D juce mi dosla ex cura :) iz grcke, s kou smo bili 4 godina zajedno :) i smo najveci prijatelji :) od kad se znamo nikad mi nije rekla da sam fyromac :) ni skopjanac, nego me zvala kako se zovem i svima je pricala da sam makedonskog porjekla :mig: cak je bila ponosna s time, i moji prijatelji iz grcke su juce zvala za moj rodjendan poslali poklone i bilo je predivno.. a znas zasto je sve ljepo? jer ne zanima ih politika, i ta sranja... ko je odakle je kako se zove i koje je boje..oni frustrirani u svom zivotu traze svadju za nista, iskopmpleksirani likovi koji nemaju nista pa znaju da nece nista zagubiti kad bi se raspravljali...
uvjek kad smo malo spomenuli temu mkd i grcka, samo bi rekli ostavi to onim seljacima da se raspravljaju i gube nerve, daj da mi uzivamo i da se zabavljamo.. e to su pravi grci, a ne neki sa sela koji nemaju pametnijeg posla nego da spore nesto i da se svadjaju...a i nemaju ni gram mozga ...
inego kad si rekao.. da mkd su se mjesali sa srbima i bugarima.. hmm a sta kazes na to da je grcka bila pod tursku okupaciju vjekovima.. zar tad se nisu mjesali turci sa grci? moja porodica je primjera da su se mjesali grci sa makedonci? sta sad? i da u pravu je krali marko je makedonac.. ima u mkd blizu naseg grada i tvrdjava njegova.
Seydaliya
16.02.2008., 13:17
:D
Evo nešto slično, navodno smo Perzijanci:lol::
http://www.iranchamber.com/history/articles/identity_croatians_ancient_iran.php
evo znaci razuma ima...
jos samo da utvrdimo koja teritorija pripada slovenskom plemenu hrvati, i da li danasnji "hrvati" koji se u zapadnoj hercegovini prezivaju nikolic, vuci i seselj jesu pripadnici tog plemena koje se vrtelo oko zagreba?
ili mozda karlovac, ogulin, karlobag i virovitica treba na neki nacin oznaciti. necemo valjda bezati od istorijskih cinjenica?!
bonislav
16.02.2008., 13:44
evo znaci razuma ima...
jos samo da utvrdimo koja teritorija pripada slovenskom plemenu hrvati, i da li danasnji "hrvati" koji se u zapadnoj hercegovini prezivaju nikolic, vuci i seselj jesu pripadnici tog plemena koje se vrtelo oko zagreba?
ili mozda karlovac, ogulin, karlobag i virovitica treba na neki nacin oznaciti. necemo valjda bezati od istorijskih cinjenica?!
:lol::s
da vas dvoje niste malo zabegali od teme
da vas dvoje niste malo zabegali od teme
jesu, jesu, od jada i muke:D
giannis
22.09.2008., 20:17
GRCKA MANJINA U FYROM.
Vidi:
northmacedonians.com
Greek Minority(north Makedones) in FYROM
snezana mk
23.09.2008., 00:03
GRCKA MANJINA U FYROM.
Vidi:
northmacedonians.com
Greek Minority(north Makedones) in FYROM
A uporan si gianis bas si prav primjerak nasih susjeda no dobro slobodno ti pisi na sve teme ionako ne razumjes sto ti ja pisem ,mozda ne razumjes jezik ajde probacu na grckom:
επιστροφή στη μικρή Ασία,tamo su ti korjeni :top:
aleksije radicevic
23.09.2008., 00:14
A uporan si gianis bas si prav primjerak nasih susjeda no dobro slobodno ti pisi na sve teme ionako ne razumjes sto ti ja pisem ,mozda ne razumjes jezik ajde probacu na grckom:
επιστροφή στη μικρή Ασία,tamo su ti korjeni :top:
Boni je iz Male Azije?:D
Tj. Giannis
aleksije radicevic
23.09.2008., 00:21
Boni, zar se ne kaže "kvazipovijesne" ili "kvazipovijesničarske"? Dokle je otišla ta srbizacija? :D
Čoveče...
redchilli
27.09.2008., 13:52
Vidim da se po dobrom starom uvijek priča samo o politici. Čudno mi to da uglavnom mladi ljudi toliko pričaju o politici. Mene više zanima kako ljudi tamo žive, pogotovo mladi. Kakvu glazbu slušaju, na kakva mjesta izlaze, kakve su mogućnosti za postizanje poslovnog uspjeha ili je većina orijentirana na emigraciju????
anaveno
31.10.2008., 05:23
Da rezimiramo:
Zvanična činjenična i međunarodno priznata istorija smatra da slovenski Makedonci nemaju veze sa antičkim Makedoncima.
Pošto se to uči u sedmom razredu osnovne škole, a ovi to ne znaju,
onda ili se ovde dopisujem sa klincima ili sa onim koji nisu ni osnovnu školu završili.
Nisam posjetio sajt dugo vremena, ali vidim opet neke likove kako prospiaju "znanje".:D
Genetska ispitivanja DEFEINITIVNO ukazuju na cinjenicu da su Makedonci starosedeoci Balkana. A geni ne lazu!
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11260506?dopt=Abstract
Evo sto kazu najveca imena zvanicne istorije (sasvim suprotno tvojoj tvrdnji):
http://www.historyofmacedonia.org/AncientMacedonia/ModernHistorians.html
Dakle, nisi u pravu. Pukla je odavno "slavenska-Karpatska" teorija o preseljavanju naroda. Mani se budalastina, citaj primarne izvore, Makedonci su stari Europski narod.
Vidim da se po dobrom starom uvijek priča samo o politici. Čudno mi to da uglavnom mladi ljudi toliko pričaju o politici. Mene više zanima kako ljudi tamo žive, pogotovo mladi. Kakvu glazbu slušaju, na kakva mjesta izlaze, kakve su mogućnosti za postizanje poslovnog uspjeha ili je većina orijentirana na emigraciju????
Podrzavam:top:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.