PDA

View Full Version : Testeri i isprobavanje proizvoda koji to nisu

stranice : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

lioness
05.01.2008., 12:10
ja mirisim gelove za tusiranje, sampone (barem sam prije) i losione za tijelo ... ali isto pazim da ne istisnem. isprobavanje krema :bljak: :rigo:

patientia
05.01.2008., 12:29
Usto, kreme sadrze antioksidanse, pa ih nije bas dobro izlagati zraku.

Mislim da sam vec napisala da je hrpa cigica (muskih) u Petrinjskoj mazala ruke pilingom. Kad sam ih pogledala s gadjenjem rekli su: "Pa moramo probat prije nego kupimo." I ne, nisu kupili.

lioness
05.01.2008., 12:34
Usto, kreme sadrze antioksidanse, pa ih nije bas dobro izlagati zraku.

Mislim da sam vec napisala da je hrpa cigica (muskih) u Petrinjskoj mazala ruke pilingom. Kad sam ih pogledala s gadjenjem rekli su: "Pa moramo probat prije nego kupimo." I ne, nisu kupili.

:lol: :lol: :lol:

teniska loptica
05.01.2008., 12:36
Stvarno svi imaju herpes? Naime, mnogima izbije prvi put kad pocnu jesti u menzi, i oni onda racunaju da ga nisu imali prije u svom organizmu. Ja ga imam, pa kad ce izbiti ovisi samo o imunitetu.

Taj Chanel koji ti nije dugo trajao je Noir Rouge? Lijepa boja, ali mi se odmah zgulio. Cujem da su prije dugo trajali, ali su morali izbaciti dibutyl phthalate (koji ga je cinio trajnim) zbog teratogenosti.

ja sam herpes dobila od prvog momka:D, znam jer mi nitko nikad doma nije imao herpes, a mislim da bi im se u 50 godina već pokazao da su ga imali.
uglavnom, mislim da sigurno velika većina ljudi ima herpes, samo nekima iskoči svaka 3 tjedna, a nekima svake 3 godine...

OT:
sjećam se par cura iz srednje koje bi, kad bi imali slobodni sat, uvijek došle s idejom "što ćemo raditi? hajdmo u dm!"...doživljavale su dm kao zabavni park, i išle se tamo šminkati i isprobavati sve i svašta, a povremeno i pokrasti štogod:zubo: ...znale su kad radi koji detektiv i kad je koja prodavačica, i koje kamere rade, a koje ne...

poznavajući njihove navike, a i svakodnevnim uočavanjem ljudi sličnih njima, sve isprobavam na ruci, i kad su sjajila, lakovi, olovke, i sl. u pitanju, uvijek dohvatim 5.-6. s police, a ne prvo s reda

i unatoč svemu, draži mi je dm nego kozmo...kozmo je previše sterilan, prodavačice idu za tobom, itd.

ivanap11
06.01.2008., 01:24
cure nije mi jasno zašto kupujete u tom dm-u kad ste tako nezadovoljne? otvorena vam je prekrasna drogerija u ilici,zg i u vinkovcima, BIPA, gdje je skroz ok, testeri uredni, cijene povoljne, izbor dobar i usluga kvalitetna!

Rock Star
06.01.2008., 03:06
Bipa je od DM-a lošija sto puta. DM u biti uopće nije loš, samo kaj toleriraju loše posjetitelje/kupce.

patientia
06.01.2008., 10:51
Potpis + dodajem:

Bipa ne drzi DM-ove trgovacke marke.

Andjelcic
06.01.2008., 11:15
inace, u becu vidjeh mozda 2 dm-a i barem desetak bipa, doslovno je na svakom koraku. (i nijedan kozmo :D)

Prixie
06.01.2008., 13:30
je, a ja sam dok sam isla u berlin jedva cekala dm, mislila sam da bu to pravo carstvo, a jedva sam nasla jedan u centru grada, koji je bil tolko mali i tolko opustoseni da su police bile doslovce prazne. a guzva je nutra bila nesnosna, sve puno japanci i kineza:D kupila sam dontodent pastu za zube i bila je kojih 3 kune. sve njihovo je super jeftino, ono, da padnes na dupe.

patientia
06.01.2008., 13:59
inace, u becu vidjeh mozda 2 dm-a i barem desetak bipa, doslovno je na svakom koraku. (i nijedan kozmo :D)

Ajme, trebas zastitne naocale dok hodas gradom.

Elektra
06.01.2008., 14:44
i unatoč svemu, draži mi je dm nego kozmo...kozmo je previše sterilan, prodavačice idu za tobom, itd.

Ja sam bila dobrih par puta u kozmu i nikad nitko nije hodao za mnom. Jedino me ženska pitala jednom da li može pomoći, ja rekla ne i to je bilo to.

U dm-u me nikad nitko niš ne pita iako imaju onu uhodu koja stalno pilji u tebe. To mi je zaista mrsko. :rolleyes:

tinna01
06.01.2008., 14:50
a uhoda je fakat diskretna..lik koji drži u ruci gel za tuširanje ,zuji okolo,stano nešto pogledava-meni u biti izgleda ko netko ko se sprema nešto popaliti-ja sam jednom iz zajebancije htjela reći ženskoj na blagajni da joj se neki sumnjiv lik mota okolo

patientia
06.01.2008., 15:01
U Antunovicu su dobili uhodu/policajku/detektivku i kad sam ju vidjela pomislila sam da nesto pokusava ukrasti. Buljila sam u nju dok je gledala sminku misleci da ce isprobavati proizvode koji nisu testeri. Poslije sam shvatila sto radi i drago mi je da su ju zaposlili.

Inace, prije koji tjedan u Mülleru otisla sam do Essence standa i vidjela dvije neke koje isprobavaju i isprobavaju i isprobavaju. A ja gledam. Nakon nekog vremena sam pitala:

- Pa dajte, kako vas nije sram isprobavati proizvode koji nisu testeri?
- Pa nisam isprobavala, samo sam malo na ruci.
- I onda netko vase bakterije nanosi na usne.
- Ja nemam bakterije.

Znam znam, trebala sam biti stroga i odbrusiti joj, ali jednostavno sam se pukla smijati. Nakon diranja hrpe stvari koje drugi diraju, novca i kvaka ona tvrdi da nema bakterija.

finky
06.01.2008., 16:36
valjda ni ne zna što je bakterija... vjerojatno misli da je to neka bolest koju ona nema...

patientia
06.01.2008., 16:57
:lol: :lol: :lol:

Brinettaa
07.01.2008., 14:23
U Antunovicu su dobili uhodu/policajku/detektivku i kad sam ju vidjela pomislila sam da nesto pokusava ukrasti. Buljila sam u nju dok je gledala sminku misleci da ce isprobavati proizvode koji nisu testeri. Poslije sam shvatila sto radi i drago mi je da su ju zaposlili.

Inace, prije koji tjedan u Mülleru otisla sam do Essence standa i vidjela dvije neke koje isprobavaju i isprobavaju i isprobavaju. A ja gledam. Nakon nekog vremena sam pitala:

- Ja nemam bakterije.

Znam znam, trebala sam biti stroga i odbrusiti joj, ali jednostavno sam se pukla smijati. Nakon diranja hrpe stvari koje drugi diraju, novca i kvaka ona tvrdi da nema bakterija.
:D :rofl:

Dorée
09.01.2008., 02:11
:lol::lol::rofl:

marijana_punkrz
09.01.2008., 12:16
prije neki dan se u parfumeriji jedna išpricala sa 100 parfema :rigo:
prođe ona samo za njom ćutiš različite mirise, kako to može neko?

mariza
10.01.2008., 01:15
a uhoda je fakat diskretna..lik koji drži u ruci gel za tuširanje ,zuji okolo,stano nešto pogledava-meni u biti izgleda ko netko ko se sprema nešto popaliti-ja sam jednom iz zajebancije htjela reći ženskoj na blagajni da joj se neki sumnjiv lik mota okolo

ja sam pred koji tjedan vidjela nekog lika,sav u crnom,izgledao je ko neki skinhead,stalno se vrtio oko polica,dosađivao se,u biti niš nije radio. Ja gledam i čudim se,pitam se koji k ovaj radi,malo me trta uhvatila,jer mi je izgledao opasno,čudno. Znači to je bio taj uhoda,zašto ih uopće zapošljavaju,pa nemožeš ništa ukrast ni da hoćeš,odmah ono zviždi.

Rock Star
10.01.2008., 06:19
prije neki dan se u parfumeriji jedna išpricala sa 100 parfema :rigo:
prođe ona samo za njom ćutiš različite mirise, kako to može neko?

Ako su to bili testeri, sve ok, njena stvar.

Prixie
31.01.2008., 10:43
jucer u dm-u me tolko razivcirala cura detektivka da sam do kraja dana bila zivcana:lol: kad sam ju prvi put vidla tam, nisam skuzila kaj izvadja, mislila sam da zena nije normalna, ono, stavi sampon u kolica, ide 10 cm od mene za menom po ducanu, onda vrati sampon na policu pa uzme neku kremu, pa opet za menom, pa vrati kremu pa uzme nekaj trece i tak po celom ducanu, i tolko je buljila da mi je bilo cisto neugodno!:eek: onda jucer evo nje opet, fura za menom po ducanu, i uzima stvari u kolica i vraca ih opet na policu! a pokraj mene stoje 2 cure i otvaraju sve moguce she lakove i mazu na neki papiric, a ova nist, nego dalje bulji u mene, ali bas onak iritantno. ko da sam jedina u ducanu...mislim stvarno:rolleyes:
a nutra je bilo tolko vruce za popizdit, a ona u jakni jadna fura okolo, kao evo dosla je nekaj kupiti samo:D

patientia
31.01.2008., 11:26
Kazes joj: "Oprostite, vi radite ovdje? One cure isprobavaju proizvode koji nisu testeri." Reci ce ti da ne radi tamo, ali reci sve u jednom dahu i onda ce valjda pripaziti.

Ja sam jednu koja je isprobavala S-he lakove prijavila prodavacici, ali cula me i pomakla se na drugi stand, a uskoro i nestala (dok sam s prodavacicom pricala kako neki isprobavaju i maskare, pa se mogu dobiti razne infekcije, prodavacica mi je rekla da je predlozila da sve osim testera bude pod kljucem, sto nije bas sretno rjesenje, ali je rjesenje za balkance). Bojim se da im prodavacice ni ne smiju nista :(

Nego, vec toliko dugo spominjem tu online peticiju, pa cu ju ovaj vikend i napraviti.

finky
31.01.2008., 12:29
ja sam nekoliko puta doživjela da me promatra ta vrsta djelatnika, tzv. detektivka... tako napadno prate određenog kupca da je to smiješno... no, jedna je djevojka zapela za mene i pratila me u stopu... kud ja, tud ona... u jednom sam trenutku, kad mi se previše približila kod gelova za tuširanje u vukovarskoj, tako napadno podigla glavu i uz podignute obrve i upitan oštar pogled se zabuljila drito u nju, da je samo produžila dalje... tamo radi onaj super striček, sad ne znam jel poslovođa ili šta, e taj lik mi je zakon, uvijek kad nešto trebam ako je u blizini njemu se obratim... i bome ako mi se opet tako nasere, potužit ću se pa ako treba i pismenim putem... pa mislim, jesu li te koke što patroliraju tamo glupe ili neupućene... mene prati u stopu dok iščitavam deklaracije, a one divljakuše šta ostavljaju otiske kopita po svoj raspoloživoj dekorativi ni da bi opomenule... samo čekam malo prisniji kontakt, pa da dignem hajku... (no, obično moj :da su mi oči laseri ti bi bila puna rupa: pogled riješi stvar, čak ni ne dođem do onog: poznajemo li se mi? ne. stoga me prestanite slijediti po dućanu, ili moram pozvati poslovođu da riješi ovu situaciju i pitam što se dogodilo s onim - tu me cijene, tu kupujem?)

Just a Girl
31.01.2008., 12:41
Kazes joj: "Oprostite, vi radite ovdje? One cure isprobavaju proizvode koji nisu testeri." Reci ce ti da ne radi tamo, ali reci sve u jednom dahu i onda ce valjda pripaziti.

Ja sam jednu koja je isprobavala S-he lakove prijavila prodavacici, ali cula me i pomakla se na drugi stand, a uskoro i nestala (dok sam s prodavacicom pricala kako neki isprobavaju i maskare, pa se mogu dobiti razne infekcije, prodavacica mi je rekla da je predlozila da sve osim testera bude pod kljucem, sto nije bas sretno rjesenje, ali je rjesenje za balkance). Bojim se da im prodavacice ni ne smiju nista :(

ma i neke od tih prodavacica su ko i babuskare koje otvaraju i isprobavaju sve zivo.
dodjem neki dan u dm i hocu kupiti manhattan podlogu za sjenilo i pogledati loreal telescopic maskaru. maskara nema testera i nema izlozene cetkice. i sta cu sad; pitam ja prodavacicu imaju li negdje sa strane tester da mogu vidjeti cetkicu. a ona meni mrtva-hladna: "pa otvorite i vidite". ja njoj velim da ne zelim otvarati jer mozda necu kupiti, i da nije uredu da netko poslije kupi tu otvaranu maskaru. onda slijedi njen tupavi pogled (valda misli da sam prolupala) i rijeci: "kaj onda, niste ju koristili".
da sam u normalnom ducanu/drzavi ne bih uopce imala potrebu otvarati kreme/dezice/sve zivo prije kupovine, ali ovako sam morala otvoriti sve 3 manhattan podloge. i naravno sve 3 su bile isprobane. i nije bio samo otisak prsta nego je netko bas rovao po tome - onako se vidjelo udubljenje. a tester uredno stoji pored te 3 podloge. stvarno ne znam tko je tu lud :ne zna: :horor:

kod nas bi valda jednino rjesenje bilo sve zapakirati ko labelo ili drzati pod kljucem :bang:

deedeedee
31.01.2008., 15:42
meni je najveći bed kad odlučim nešto kupiti (na temelju testera) što opet moram otvarati i taj proizvod jer mi niko ne garantira da nije korišten. :rolleyes:

kod nas bi valda jednino rjesenje bilo sve zapakirati ko labelo
to bi bilo odlično. :top: :top:

Prixie
31.01.2008., 16:56

Nego, vec toliko dugo spominjem tu online peticiju, pa cu ju ovaj vikend i napraviti.
znam ja da im ona nebude nikaj rekla kaj se tice otvaranja proizvoda, ali njih su bile 2, i prckale su po proizvodima, a ja sam s rukama u dzepovima od jakne samo proucavala kaj ima, nisam nist dirala, i ona se zakelji bas na mene i prati me po ducanu. a dobro, izgledam ko da imam 16 a ne 8 vise, i imala sam ruksak pa je valjda mislila da sam skolarka (uvek ih bude sve puno predvecer) a te klinke fakat kradu. neznam, ako se ponovi to, nekaj bum joj rekla.
i da, gledala sam manhattan sjenila, ali nije bilo nije jednog koje nije bilo zamrljano. ali bogme nije bilo ni testera u onoj ladicici ispod...:ne zna:

patientia
17.02.2008., 13:42
Jucer u Mülleru na essence standu, nadala sam se da cu naci sjenila u prahu koja nisu isprobavana (pisala sam da sam kupila dva prosli tjedan, pa ih morala vratiti jer su cetkice bile potpuno unistene), nisam ih se usudila kupiti, zakacila sam se dvije glupace (jedna stara, druga mlada) koje su isprobavale proizvode koji nisu bili testeri, samo dok sam ja tamo bila: 3 sjajila, 3 mineralna pudera (ne testera), kuglice i vlazne maramice. Jedino puder u prahu nisu otvorile jer su uzele onaj kojeg je netko otvorio. Svasta sam im rekla, a one su se branile da nema testera i da svi to rade. Prodavacica je bila blizu, vidjela nas i cula povisene tonove. Samo je otisla. Nije ju briga. Poslije sam se maknula, pa se vratila, vidjela neku curicu kako otvara tus, ali je doslovno pobjegla cim me vidjela :rofl: Neki tip je bio sa zenom u blizini dok sam prigovarala onim dvjema, onda se poslije vratio i zena je pokusavala otvoriti bijeli lak za french. Rekla je da se ne da otvoriti, a ja sam rekla: "Mozda zato sto nije tester". Da, svjesna sam da nije zato nego zato stu su ga prije otvarali i sve slijepili. Skuplja kozmetika ima prezenterice, a essence, koga briga, tko kupuje tako jeftino, moze kupovati i zagadjeno, i zaraditi infekciju, zar ne? Ipak donosi manje profita Mülleru po prodanom komadu (vjerujem da se puno prodaje i da je na kraju poprilicna zarada na njemu). Nakon ovog definitivno pisem mail njemackom Mülleru. Za hrvatski nemam kontakt informacije.

Elektra
17.02.2008., 14:19
Nego pati, jesi još uvijek zainteresirana da se pokrene peticija - barem za dm?

patientia
17.02.2008., 15:09
Svakako. Htjela sam vec prije, ali onda sam odlucila malo stajati u DM-u, nista ne prigovarati nego samo racunati za koliko ostete pojedinu prodavaonicu u pola sata. Nazalost, tesko mi je naci vremena za to, pa onda jos ne prigovarati... Ove dvije su Müller ostetile za stotinjak kuna u manje od 10 minuta, i to samo zato jer su isprobavale Essence. No ove u Mülleru ocito to nije briga, neka budala ce to kupiti, dobiti konjuktivitis i baciti.

Rock Star
17.02.2008., 15:39
E, tak sam i ja zaradila konjuktivitis. :( Od tada vrebam pametnjakoviće koji sve i svašta diraju po dućanima ko zmija!

Elektra
17.02.2008., 23:37
Svakako. Htjela sam vec prije, ali onda sam odlucila malo stajati u DM-u, nista ne prigovarati nego samo racunati za koliko ostete pojedinu prodavaonicu u pola sata. Nazalost, tesko mi je naci vremena za to, pa onda jos ne prigovarati... Ove dvije su Müller ostetile za stotinjak kuna u manje od 10 minuta, i to samo zato jer su isprobavale Essence. No ove u Mülleru ocito to nije briga, neka budala ce to kupiti, dobiti konjuktivitis i baciti.

Sutra ja idem u dm pa ću baš malo lurkati :D

patientia
28.02.2008., 12:38
Jucer u DM-u kod Opere sam jednoj koja je valjda duplo starija od mene, a isprobavala je proizvode Manhattan rekla "Dajte, kako vas nije sram, zar ne vidite testere, kako mozete isprobavati proizvode koji su za prodaju?" i izvukla joj testere. Vidjela sam DM-ovskog policajca, nemoguce ga je ne primijetiti, ali samo se presetavao okolo, nije se cak ni pravio da kupuje. Blagajnici sam rekla da bi trebali bolje pripaziti na te proizvode, ali ona je rekla da ne mogu paziti (naravno, kad su dvije, jedna na blagajni, a druga slaze police). Nadam se da je shvatila da zapravo treba poruciti DM-ovskom policajcu da pazi na dekorativu.

U istom DM-u je i jedna spickana dama probavala S-he olovku za nokte, a par klinkica je otvaralo i njuskalo sjajila (rinovirus :bljak:).

E sad, predlazem (sve troje, ne jedno od toga):
1. Peticiju koja bi bila online, u guzvi sam do kraja sljedeceg tjedna, ali nesto cu pokusati smisliti.
2. Upisivanje u knjizicu dojmova.
3. Slanje emailova DM-u.

Zanima me koja od ovih rjesenja bi vam bila prihvatljiva, pa da ih predlozimo u tekstu peticije:
1. Sve osim testera staviti pod kljuc - mi ne mozemo vidjeti proizvode za koje nema testera (ako proizvodjac ne daje testere, DM to mora napraviti o svom trosku) i potreban je jos jedan prodavac samo za dekorativu
2. Zalijepiti obicne naljepnice na sve proizvode tako da se strgaju kad se proizvod otvara (kao kod krema) - nedostatak je sto bi naljepnice trebalo biti tesko odlijepiti, a onda bi bilo tesko odlijepiti i kad kupimo proizvod i jos bi trebali nekog tko to lijepi u skladistu. Mozda bi mogli polijepiti i RFID cipove (protiv kradje), ali njih je previse lako odlijepiti.
3. Pojacati kontrolu, policajce postaviti uz standove sa sminkom, postaviti nadzorne kamere i natjerati svakog tko zagadi, osteti ili otvori proizvod (barem onaj koji se susi, lakove, maskare) da proizvod i plati.
4. Koristiti posebnu zastitu za proizvode koja se skida na blagajni (kao kod CD-a). Nisam ju bas cesto vidjala na kozmetici. Nedostaci su cijena i dodatna radna snaga za DM.
5. Neko peto???

ovchica
28.02.2008., 12:42
Treba to ko u Martimexu sredit da ti imaš pristup samo testerima i bok a ne da svi ruju po svemu. Meni su posebno zanimljivi biseri koji otvaraju proizvode za koje postoje testeri i onda prčkaju po njima. Ja bih to tako tukla joooj.....

Lilit
28.02.2008., 13:21
@pat - meni se jedino rjesenje pod broj jedan cini prihvatljivo cijenom i organizacijom, jer za to cak ne treba ni posebna prodavacica nego ona koja slaze proizvode ti dodje otkljucat sta hoces a svidja mi se i ideja s naljepnicama jer je to jednostavnije za mene kao kupca (nemoram zvat zenu da mi otkljuca) ali neznam kako ce naljepnice pomoc

patientia
28.02.2008., 13:36
Joj zaboravih da se moze staviti plasticna folija oko proizvoda, naravno, koristila bi kao i naljepnice (da kupac vidi je li ono sto kupuje otvarano), a ne bi sprecavalo glupace (i glupane) da isprobavaju proizvode.

Just a Girl
28.02.2008., 13:51
Joj zaboravih da se moze staviti plasticna folija oko proizvoda, naravno, koristila bi kao i naljepnice (da kupac vidi je li ono sto kupuje otvarano), a ne bi sprecavalo glupace (i glupane) da isprobavaju proizvode.

meni zbilja nije jasno sta taj DMovski "policajac" predstavlja. neki dan je zenska hodala za mnom jer sam se ja zurila, pa je valda mislila da sam dosla na brzinu nesto ukrasti. i na standu pored mene je neka babuskara isprobavala sve i svasta, naravno ne testere, a "policajka" stoji tu i ne reagira, ono nista, ne primjecuje ju... pa ako njima nije stalo do toga, sta i mene boli briga - zelim da ono sto kupim nije isprobano, tako da ove naljepnice ili folije mene zadovoljavaju. tako ce sigurno i oni vise paziti jer otvarane proizvode nitko nece kupovati :ne zna:...

Lilit
28.02.2008., 14:30
pa to s plasticnom folijom je jos i naj :top: tako i imaju neka sjajila ili korektori :misli: to sam negdje vidjela
a ti policajci meni je to grozno! i neznam jesam ja sljepa ili sta ali nigdje osim u cro nisam vidjela te koji te skicaju i prate u korak, ja mislimd a ih opce ne bi trebalo bit jer mi samo stvaraju napetost i puno brze izac iz ducana i neugodno mi je probat i testere duze od minute :flop:

patientia
28.02.2008., 14:59
Meni nije bilo neugodno, pol sata sam hodala po DM-u i gledala razne proizvode, na kraju sam kupila samo regenerator i balzam. Samo bih bila sretnija da nesto i rade osim sto se presetavaju.

Kristina19
28.02.2008., 15:51
Pa možda im je posao samo da paze da se nešto ne ukrade, a ne da paze jel netko isprobava proizvode koji nisu testeri. :ne zna:

Jel grijeh otvorit i pomirisat gel za tuširanje? Ja to stalno radim :o Možda bi trebala prestat.

mladac
28.02.2008., 16:21
jedini problem kod folija je što niko neće spriječit prodavačice da stave novu foliju ako staru neko strga i isproba ne tester

Gipsyqueen
28.02.2008., 16:34
Pa možda im je posao samo da paze da se nešto ne ukrade, a ne da paze jel netko isprobava proizvode koji nisu testeri. :ne zna:

Jel grijeh otvorit i pomirisat gel za tuširanje? Ja to stalno radim :o Možda bi trebala prestat.

Damn, ja također katkad otklopim gel za tuširanje i pomirišem ga:o Inače nikad ne isprobavam nikakve testere u parfumerijama. Pregadljiva sam za to.

Lilit
28.02.2008., 16:35
ma one folicije sta su ko plastika i onda ima dio di je folicija zarezana i tamo potegnes pa se otvori, ma toga ima na nekom korektoru ili sjajilu garant samo se nemogu sjetit na kojem :misli:

ninani
28.02.2008., 16:37
ma one folicije sta su ko plastika i onda ima dio di je folicija zarezana i tamo potegnes pa se otvori, ma toga ima na nekom korektoru ili sjajilu garant samo se nemogu sjetit na kojem :misli:

Da, to je dobra ideja...
U takvu foliju je meni bas bio umotan artdeco tuš.

marija82
28.02.2008., 16:44
yep. tako pakiraju artdeco proizvode, meni je olovka za obrve i usne bila tako zapakirana.

ray ban
28.02.2008., 17:03
zadnji put kad sam bila u dm-u neka ženska je stajala kod šminke,i ispitivala žene jel im može pomoći.
mislila sam da stoji tamo i pazi da se ne diraju proizvodi koji nisu testeri,kad ono ona nekoj ženi koja je tražila sjajilo počela otvarati sjajila koja nisu testeri i mazati ih na ruku :confused:
mislim da njih u dm-u ne dira previše to što ljudi otvaraju proizvode,njima je bitno samo da im se nešto ne ukrade.
zato ja tamo ne kupujem šminku.

ray ban
28.02.2008., 17:05

mislim da je to bilo i na mom niveinom korektoru,onom na kistić.

Lilit
28.02.2008., 17:08
mislim da je to bilo i na mom niveinom korektoru,onom na kistić.

joj da na tome sam i ja vidjela :)

tinna01
28.02.2008., 18:00
Revlon kozmetika isto ima tu plastiku

Anatomica
28.02.2008., 18:07
i velika vecina sephorine marke.

tinna01
28.02.2008., 18:13
Meni su ok i Pupina pakiranja-sjenila, ruževi,rumenila,puderi su u kutijicama,a sad baš da ćeš ić otvarat kutijicu ne bi li isprobao nešto..

ray ban
28.02.2008., 18:17
i velika vecina sephorine marke.

da,svi proizvodi koje sam dobila iz američke sephore ima te zaštitne folije.

Rock Star
28.02.2008., 20:31
I Avon ima zaštitne folije, smatram to dobrim rješenjem.

emmica
28.02.2008., 21:24
te zastitne folije su ok jel barem nece nitko na rukama isprobavati boju..ali vidjela msa i par puta da ih ni ona ne sprijecava vec ju trgaju

Anatomica
28.02.2008., 21:27
ali barem znas onda da je otvarano.

emmica
28.02.2008., 21:30
ali problem je sta ne otvore samo jednu nego sve..i to najvise one babe ,pardon starije gospođe:mig:

patientia
28.02.2008., 22:32

Ma to je ok, gel se nece osusiti, nema antioksidanse koji bi propali kad dodje u dodir sa zrakom... Meni cak ne smeta ako netko otvori sjenilo u kamenu i odmah ga zatvori. Problem je sto neki istisnu losion za tijelo na ruku da vide kako im mirise na kozi. Tko zeli kupiti losion kojeg fali u bocici?

patientia
28.02.2008., 22:32
jedini problem kod folija je što niko neće spriječit prodavačice da stave novu foliju ako staru neko strga i isproba ne tester

U pravu si, zato mislim da je bolje da se to radi u skladistu, a ne odmah u ducanu. Kad bi bar uspjeli nagovoriti sve proizvodjace sminke da to rade, pa da se nista ne mora raditi u samom DM-u.

patientia
28.02.2008., 22:35
mislim da njih u dm-u ne dira previše to što ljudi otvaraju proizvode,njima je bitno samo da im se nešto ne ukrade.

Zato sam odlucila racunati za koliko ih jedna takva osoba osteti u 10 minuta. Nazalost, moj dugacki jezik me sprecava u tome :(

Lilit
28.02.2008., 22:59
U pravu si, zato mislim da je bolje da se to radi u skladistu, a ne odmah u ducanu. Kad bi bar uspjeli nagovoriti sve proizvodjace sminke da to rade, pa da se nista ne mora raditi u samom DM-u.

ma trebalo bi direktno proizvodjace nagovorit da rade u folicijama, tipa nivea taj korektor u plastici a ostali proizvodi ne, ne kuzim zasto

deedeedee
04.03.2008., 21:28
te zastitne folije su ok jel barem nece nitko na rukama isprobavati boju..ali vidjela msa i par puta da ih ni ona ne sprijecava vec ju trgaju

omg. :eek:

folija mi se čini najboljim rješenjem.
oćemo ih zatrpat mejlovima?

:D

Elektra
05.03.2008., 10:04
I Avon ima zaštitne folije, smatram to dobrim rješenjem.

I Oriflame ima te folije, ali za kreme i sl. Nema ništa preko sjajila, ali čim otvoriš vidiš da li je isprobavano ili nije.

The White Rabbit
05.03.2008., 14:02
ja sam pred koji tjedan vidjela nekog lika,sav u crnom,izgledao je ko neki skinhead,stalno se vrtio oko polica,dosađivao se,u biti niš nije radio. Ja gledam i čudim se,pitam se koji k ovaj radi,malo me trta uhvatila,jer mi je izgledao opasno,čudno. Znači to je bio taj uhoda,zašto ih uopće zapošljavaju,pa nemožeš ništa ukrast ni da hoćeš,odmah ono zviždi.

:rofl: pa fakat, ne znam na osnovu čega bi se trebale birati te "uhode", ali izgleda da DM ima politiku da uhoda ostavlja što klošarskiji dojam i da je onako..friki tip.:lol:
a ovo
- Ja nemam bakterije.

moram se smijat, šta drugo:rofl:

snježana0301
05.03.2008., 20:10
Joj cure, a da znate kakva sam ja glupača. Još prije 2-3 godine kad god bih išla u DM uočila sam uvijek jednu te istu žensku kako "kupuje" u DM-u. Jednostavno, kad god bih ja došla - tu je bila i ona. I ja mislila, ženska stalno kupuje u DM-u,a kako to da je stalno tu kad i ja, pa kaj ja znam, valjda nam se nekako poklapa vrijeme šopingiranja. I bilo to tako neko vrijeme, primijetila bih ja nju, ali onda mi je postalo čudno, jer me ta ženska počela malo onako "buljiti", čudno gledati, pa zastala ja kod jedne police, ona stala malo dalje, uzme neki proizvod u ruku i ispod oka gleda mene. I ja si mislim: Fakat, ženska je lezbijka, valjda joj se sviđam." I nisam ja neki homofob, ali volim samo muške i baš mi je bilo neugodno zbog toga. Kad ono, jednom ja dođem u DM s prijateljicom i opet ta unutra. Ja kažem prijateljici, čuj tak i tak, ova me gleda, kaj je njoj, a kad prijateljica se skoro upišala od smijeha. "Pa to ti je zaštitarka, pazi da neko ne krade." O, koja li sam glupača, to mi uopće prije nije palo na pamet. I sad se smijem sama sebi kad se toga sjetim.

mala cHrna
05.03.2008., 21:35
al si me nasmijala :rofl::rofl::rofl:
trebali bi zatrpat dm mailovima da su im zaštitari preočiti, naporni i iritantni. možda bi i trebali bit takvi. al da se netko tak mota oko mene ja bi pobjegla! ne volim kad mi netko dahće za vratom, iz bilo kojeg razloga.

The White Rabbit
06.03.2008., 09:04
http://www.vocinelweb.it/faccine/biggrin/pag2/18.gifhttp://www.vocinelweb.it/faccine/biggrin/pag2/18.gifdobra sihttp://www.vocinelweb.it/faccine/biggrin/pag2/18.gif

Prixie
06.03.2008., 10:20
ha, to se tocno meni dogodilo prije....ja isto tak, dojdem nutra, i ta zena uvek tam, jos sam si mislila gle ova isto voli viseti nutra ko i ja, i totalno mi je cudno bilo, jer je znala kolica gurati na mesto, pa reko zakaj ona sad to dela a nije zaposlena tam:rofl: onda ju jedno vreme opce nisam vidla, pa sam sad tek nedavno skuzila ko je i kaj je :zubo:

Sponza ri
07.03.2008., 23:24
ja bi ovaj tester :D

http://img292.imageshack.us/img292/4242/givenchyinterditshinebs0.jpg (http://imageshack.us)

šminkerica
07.03.2008., 23:26
uf, ko ovo nebi?!ovakav tester je bolje od samog ruža!

snježana0301
07.03.2008., 23:27
Ja bi ovaj ruž 11 rose desire, cijena, zna netko?

Sponza ri
07.03.2008., 23:27
:zubo: :D

jel dolaze takvi testeri uopce kod nas?

Sponza ri
07.03.2008., 23:29
Ja bi ovaj ruž 11 rose desire, cijena, zna netko?

bas gledam na jagodi... ima svih osim te nijanse...:(

snježana0301
07.03.2008., 23:30
Takvi testeri možda i dolaze kod nas, ali ih sigurno uzmu one koje rade u parfumerijama, a ti i ja ih nećemo dobiti, budi sigurna, ali sorry, to je tema za neki drugi topić.

Sponza ri
07.03.2008., 23:32
Takvi testeri možda i dolaze kod nas, ali ih sigurno uzmu one koje rade u parfumerijama, a ti i ja ih nećemo dobiti, budi sigurna, ali sorry, to je tema za neki drugi topić.

:mama: :mama:

snježana0301
07.03.2008., 23:33
Pa normalno, sve kaj ja hoću nema, ili je rasprodano ili se više ne proizvodi ili... na kraju krajeva ne daju mi carinici kad mi dođe na poštu. Ja sam najbaksuzniji baksuz, kad meteor padne na Zemlju, past će ravno meni na glavu.

snježana0301
07.03.2008., 23:34
Sve skupa mi je već toliko smiješno da se više ne mogu smijati nego plačem.

ninani
07.03.2008., 23:44
Takve testere sam dobivala od Estee Lauder, pogadjate- ne u HR :mad:

Ja bih ovaj 02 beige champagne, vec ga i imam na popisu :rofl:

šminkerica
07.03.2008., 23:47
ja bi 05, 02 i 11!!!joj, ja se nadam da će takvi testeri postojat kada se i ja zaposlim u parfumeriji(kako stvari stoje na lito).ako nađem šta dobro podijelit ću s vama!:cerek:

ninani
07.03.2008., 23:50
ja bi 05, 02 i 11!!!joj, ja se nadam da će takvi testeri postojat kada se i ja zaposlim u parfumeriji(kako stvari stoje na lito).ako nađem šta dobro podijelit ću s vama!:cerek:

:klopa: Radit ces uz parfumeriji? Dolazim!http://www.pic4ever.com/images/wind14.gif :rofl:

šminkerica
07.03.2008., 23:55
oću! a triba nekako iskoristit vrime kad predavanja završe. ašta je bolje od parfumerije??? spojit ugodno s korisnim...san svake žene!:rofl:

Sponza ri
08.03.2008., 00:14
di,di? u st? :D

šminkerica
08.03.2008., 00:19
u splitu u iris! baš se radujem! :cheer:.morat ćete doć jedan dan pa ćemo se lipo zatvorit u parfumeriju nakon radnog vrimena i do jutra isprobavat sve što poželimo! :rofl: :rofl:

ninani
08.03.2008., 12:43
u splitu u iris! baš se radujem! :cheer:.morat ćete doć jedan dan pa ćemo se lipo zatvorit u parfumeriju nakon radnog vrimena i do jutra isprobavat sve što poželimo! :rofl: :rofl:

Dolazim, vec sam rekla! :rofl:
I tako sam cesto u ST :D

šminkerica
08.03.2008., 20:34
ninani, ako si često u splitu, možemo se nać i prije 6miseca, kao uvertira!:p al smo off topic zadnjih par postova..

patientia
08.03.2008., 22:16
Evo danas jednu u Mülleru nije ni RFID cip sprijecio da otvori tekuci ruz (tester je stajao pokraj).

patientia
14.03.2008., 22:07
Danas u DM-u u Antunovicu...

Cim sam usla skuzila sam policajku. I ona mene.

Jedna zena je isprobavala S-he tretmane za nokte u olovci (sto tu ima za isprobavati, ako djeluju, ne djeluju odmah?). Nisam reagirala.

Hrpa klinkica se pokusavala vagati u cipelama. Rekla sam im da vaga ne radi ako nisu bose. Rekle su da nema veze i nastavile se pokusavati izvagati (naravno, nisu uspjele). Poslije su otvarale i isprobavale Essence proizvode. Okrenula sam se i vidjela policajku. Rekla sam joj:
- Isprobavaju proizvode koji nisu testeri... Zar im nista ne mozete?
- Nece jos dugo.
- Sto cete nesto poduzeti?
- Aha.
- Da, trebalo bi sve zakljucati.

Otisla sam gledati druge stvari. Onda je dosla Lianne. Trazile smo nesto na Manhattan standu i primijetila sam da je neka zena (tesko procijeniti godine, ali ima izmedju 15 i 25) otvorila Manhattan mineralni ruz iako je tester stajao ispred (mineralni proizvodi su izdvojeni, ali dovoljno blizu da vidim odakle je uzela). Rekla sam Lianne:
- Gle, ona otvara proizvode iako joj tester stoji ispred.
Ona (zena koja je isprobavala ruz, ne Lianne):
- Hocete mi reci u cemu je problem?
- Problem je u tome sto isprobavate proizvode koji nisu testeri.
- A gle ko mi kaze!

Onda je kao otisla na drugi dio s maybelline ruzevima, a ja sam, bar mislim, opet rekla nesto Lianne o tome, jer me nastavila napadati, tvrditi da me mama nije dobro odgojila jer bih inace znala da trebam gledati svoja posla i ne mijesati se u tudja :eek: Na kraju sam rekla da cu pozvati nekog tko radi u DM-u, a ona je rekla da ce ona pozvati. Policajka je sve to slusala pa je prisla i pitala sto je bilo. Rekla sam da je isprobavala proizvode koji nisu testeri, a ova me opet napala, istovremeno joj je policajka govorila da nije u pravu, zena koja je isprobavala ruz je rekla "Ja sam samo jedan ruz otvorila, nisam pogledala jel pise tester". Policajka je rekla "Vi ste otvorili jedan ruz, netko drugi ce otvoriti drugi", ova se ispricala, ali nastavila napadati mene kako se mijesam u tudja posla i sto se to mene tice. Ja sam rekla da ja mogu kupiti taj ruz i dobiti herpes ili nesto jos gore. Ova je nastavljala nesto mljeti, nisam cula jer je bilo istovremeno kad je policajka ponovila da to ne smije raditi i dodala da mozda ja radim negdje :confused: pa mozda znam sto mogu dobiti (nesto u tom smislu). Na to je ova rekla "mozda ja radim negdje, mozda sam ja zavrsila medicinu" (pocela sam se smijati). Ova je nastavila kako me mama nije naucila da se gleda svoja posla. Policajka je rekla da se prestanemo svadjati ili izadjemo van. Ona je izjurila, a Lianne i ja smo nastavili kupovati.

Saznala sam da se 07.04. otvara biljna apoteka u sklopu tog DM-a, ali ne znaju hoce li i na vitamine i bezreceptne lijekove vrijediti popust kad ga budemo iskoristavali u DM-u.

Uz sve navedena moguca rjesenja problema predlazem jos boksacku rukavicu na federu koja odalami posred lica onog tko isprobava proizvode koji nisu testeri.

marija82
14.03.2008., 22:10
pati, ponovit cu po ne znam koji put - carica si!!!

Anatomica
14.03.2008., 22:14
ne znam sta da kazem na ovo,zbilja zalosno sto si ljudi dopustaju

finky
15.03.2008., 10:42
zaključak: policajce van, posve su neučinkoviti...

Lilit
15.03.2008., 14:09
ja neki dan jedva nasla u toweru u dm-u korektor u olovci od essence koji barem izgleda nasiljeno, bili su testeri izlozeni ali sve olovke skoro pa tupe :mad:

Grim
15.03.2008., 16:41
:zubo: :D

jel dolaze takvi testeri uopce kod nas?
Dolaze, dobila sam ja jednom :o

Ja ne razumijem te žene koje isprobavaju ne testere :ne zna: Baš se pitam da li kad ekčuali nešto i kupe uzmu raspackano sjenilo/sjajilo/itd il uzmu ono neotvarano :rolleyes:

patientia
15.03.2008., 16:58
Isprobaju jedno, a kupe drugo.

Kad god udjem u DM, netko to radi. Koliko ima takvih ljudi? Kolika smo mi manjina? To se u Zagrebu (a vjerujem i sire) smatra normalnim :eek:

lianne
15.03.2008., 17:23
Teski nered jucer..pat je opasna :mig:
:)

mala cHrna
15.03.2008., 17:31
mene čudi kak to još nisam doživjela, a redovito pohodim dm u dubravi :D kod nas bi bar takve stvari očekivala. iako je neki dan jedna silom išla otvori manhattanovu paletu sjenila al je skužila da su testeri pored prije neg sam zaustila. al pati, svaka čast na balls i strpljenju :)

lianne
15.03.2008., 17:33
nisi dovoljno cesto u dm-u...:zubo:
i mozda ne obracas puno paznju na takve stvari ili se ne vrtis oko standova sa sminkom..:)

mala cHrna
15.03.2008., 17:39
nisi dovoljno cesto u dm-u...:zubo:
i mozda ne obracas puno paznju na takve stvari ili se ne vrtis oko standova sa sminkom..:)

dakle! sad se vrijeđamo, ha??? :zubo:
ma često sam u dm - u, al obično dođem kad je poluprazno, samo par ljudi, izbjegavam gužvu jer je odmah pored srednja škola pa se nakupi tih klinkica... al u pravu si, vjerojatno ne obraćam dovoljno pažnju jer sam uvijek duboko koncentrirana na mazalice.

lianne
15.03.2008., 17:48
ma neeeeee..nije vrijedanje :kiss:
mozda ne obracas paznju ili si rijede od nas kojistalno haracimo po dm-u i imamo oci na zatiljku..
a znaci dm na placu..:zubo:
dm moje mladosti...joj itekako se tamo rovasi po sminci..pa pola cura iz mojeg razreda se sminkalo tamo prije skole..
kad sad se svega sjetiim-onda je bilo zabavno pod utjecajem hormona raditi takve stvari..sada tek vidim koja je to katastrofa :flop:

mala cHrna
15.03.2008., 18:22
ma znam da nije vrijeđanje, zezam se ja malo :kiss:

čudo jedno kakve gluposti radiš dok si klinac, uopće ne kužiš kakvog krelca radiš od sebe. ja sam redovito isprobavala lakove na noktima, danas mi takve stvari ne padaju na pamet! al dobro,super nam je dm, stvarno je opskrbljen, sad su ga preuredili tako da je stvarno predivan. sad mi se otvara još jedan, preblizu mene, bankrotirat ću :( a mogla bi se zaposlit ko detektiv pa da malo radim reda :mirko:

dobro, sad sam malo offtopic, nećem više :)

patientia
15.03.2008., 21:48
Ja bih volontirala kao detektiv kad bi mi samo dali ovlasti da ih natjeram da kupe proizvode koje su zagadile.

Just a Girl
17.03.2008., 11:15
sad mi se otvara još jedan, preblizu mene, bankrotirat ću :(

gdje gdje? :zubo:

mala cHrna
17.03.2008., 23:34
gdje gdje? :zubo:

tam kod križanja Čulinečke i Avenije Dubrava - kod Dame, tamo gdje je sad fitness centar Viva (Viva se zatvara i otvara se DM)... jedva čekam :cerek: a i moj novčanik :D :brukica:

Just a Girl
18.03.2008., 08:07
tam kod križanja Čulinečke i Avenije Dubrava - kod Dame, tamo gdje je sad fitness centar Viva (Viva se zatvara i otvara se DM)... jedva čekam :cerek: a i moj novčanik :D :brukica:

:cheer: :lux: :tulum: to mi je tako blizu, stalno cu visit tamo :brukica:. a za moj novcanik :flop:

ray ban
18.03.2008., 10:24

znači tamo će biti DM?
znala sam da se Viva zatvara(nažalost,jer to je moja teretana),i sele se u Sesvete(a tamo mi se ne da putovati :( )
ali,ajde barem ćemo imati DM tamo,da ne moramo ići na onaj na placu :D

još da nam se negdje u Dubravi bar otvori Kozmo :moli:

mala cHrna
18.03.2008., 21:29
ovak, to za DM kod Vive je frendici rekao instruktor koji tamo radi - nadam se da ne kenjka bezveze da vas ne razočaram :) valjda ne bi to izmislio.... isto tako joj je rekao da se Viva seli na plac, da su dobili veći prostor. hm, sad ne znam - jesu sesvete il je plac? inače, ovo nije informacija tipa mamina frendica pričala s frizerkom kojoj je jedna ženska rekla da njen sin radi u Vivi..... :D nego je frendica pričala s tim frajerom i odmah poslije toga sam je srela. govorim to iz razloga što svako malo čujem nekakve poluinformacije temeljene na pokvarenom telefonu, pa eto da znate da ne preuveličavam.

ajme, kolko sam ja sad nadrobila o ničem :brukica:
al :cerek::trio::cheer::cheer::cheer:za novi dm!

Inanna
19.03.2008., 09:50
Jučer me Muller u Kopru neugodno iznenadio. Htjela sam kupiti puder u kamenu Max Factor, a svi su odreda bili isprobani, neki čak i razbijeni i u komadima. Inače su tamo proizvodi očuvani, čak su i testeri uredni, tako da me to stvarno začudilo.
A onda skužim iza sebe neke cure (talijanke) koje su pričale o tome da "kod njih ne mogu otvarati proizvode da vide kakvi su unutra, a ovdje ih nitko ne gleda pa mogu". I tako su i radile - otvarale su lakove i mazale nokte, isprobavale maskaru i.t.d....Nisam izdržala i išla sam to reći prodavačici, a ona mi je na to, posramljena, rekla "Znam da to rade, ali im ne mogu ništa jer su i one kupci. Šef bi me ubio kada bi saznao da sam im prigovorila". Bilo mi ju je žao, jer se baš vidjelo da je curi neugodno zbog takvih kupaca. Jedino što je mogla napraviti je i napravila: išla je do štanda gdje su bile te cure i tamo kao fol slagala proizvode, tako da su prestale kopati po kozmetici, kupile su neke gelove za tuširanje (a ne onu kozmetiku koju su probavale i zagadile) i otišle.
Jadno.
Baš sam o tome jutros razgovarala s frendicom koja radi u kafiću. Ona se jednom posvađala u DM-u s nekom babom jer je isprobavala proizvod koji nije tester. To je čuo suprug naše gradonačelnice i rekao da je njegova supruga zbog tih nekulturnih kupaca od neke maskare (marka koju inače koristi, i to već godinama) dobila neku alergiju po očima i da je tjedan dana imala natečene podočnjake i stalno su joj oči suzile.

patientia
19.03.2008., 09:57
Ajme grozote, pa ti Talijani su veci balkanci* od Balkanaca** :mad: :mad: :mad:

* mentalno
** geografski

Inanna
19.03.2008., 11:57
Upravo tako. Kad su doma su tako "fini" da ti se smuči, ali po svijetu, valjda, pokažu pravo lice i navike.

Rock Star
19.03.2008., 13:18
A i doma su fini samo zato što moraju biti.

Mislim, nakon onog sa smećem, ne bih se u Italiji više ni vode napila. :bljak:

Rock Star
19.03.2008., 14:13
Umalo zaboravih!

Danas u DM-u u Vukovarskoj - kupujem si ja četkicu za zube, isprobavam koju ću, a kraj mene neki tip stoji i također razgledava. I kak sam se udubila u proučavanje, lecnula sam se tek kad sam čula neko grgljanje. I kaj vidim? Tip isprobava vodicu za usta!!! :eek: Ostala sam zatečena. Približava mu se neka gospođa, fina, starija i veli mu: "Mladi gospon, bolja vam je ova žuta, probajte nju!". Ja gledam i dalje ne vjerujem. Priupitam ih: "Kako vas nije sram?", a ona meni "No, kaj se vi držite tak fina, ne može gospon kupiti dok ne proba." "Odvratno", rekoh i odem dalje. Ajme meni.

Anatomica
19.03.2008., 14:15
:eek::eek::eek:
o boze svasta

Lilit
19.03.2008., 14:19
ovo je stvarno preslo svaku granicu, isprobavanje vodice za usta :confused:

Just a Girl
19.03.2008., 14:22
Umalo zaboravih!

Danas u DM-u u Vukovarskoj - kupujem si ja četkicu za zube, isprobavam koju ću, a kraj mene neki tip stoji i također razgledava. I kak sam se udubila u proučavanje, lecnula sam se tek kad sam čula neko grgljanje. I kaj vidim? Tip isprobava vodicu za usta!!! :eek: Ostala sam zatečena. Približava mu se neka gospođa, fina, starija i veli mu: "Mladi gospon, bolja vam je ova žuta, probajte nju!". Ja gledam i dalje ne vjerujem. Priupitam ih: "Kako vas nije sram?", a ona meni "No, kaj se vi držite tak fina, ne može gospon kupiti dok ne proba." "Odvratno", rekoh i odem dalje. Ajme meni.

e ovo je stvarno too much. trebala si ju pitat jel si tako otvori kekse/cokoladu/bilo koju hranu prije nego kupi, da si malo proba. ili jel doma odnese malo praska za ves da i to isproba...
ovo me sad zbilja uzrujalo... strasno, prestraasno!!!

citajuci sve ovo, samo dolazim do zakljucka da bih i ja trebala sve zivo otvoriti prije kupnje, da vidim jel neki debil to vec prije otvarao. samo sto bi meni to bilo bed napravit, valda bi propala u zemlju da moram proizvod koji sam otvorila vratit na policu (jer je vec prije boo otvaran), pa da to netko kupi... :horor:

Marcellina
19.03.2008., 14:32
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Isusebože koji likovi, pa to je za nevjerovat! Evo, ne mogu doć sebi!!!

Rock Star
19.03.2008., 14:40
e ovo je stvarno too much. trebala si ju pitat jel si tako otvori kekse/cokoladu/bilo koju hranu prije nego kupi, da si malo proba. ili jel doma odnese malo praska za ves da i to isproba...
ovo me sad zbilja uzrujalo... strasno, prestraasno!!!

Apropo toga, u Billi sam vidjela žensku kak prstom isprobava sladoled, ali nisam joj niš rekla jer se je pojavio detektiv (također strašno proziran i upadljiv) i nešto s njom pričao, a ona zagalamila i prijetila policijom, a ja bila u žurbi, nisam ostala na epilogu. U Lidlu se često mogu naći otvorene čokolade i Haribo bomboni, kako na policama, tako i oko njih, a par puta sam vidjela Cigane kak ih baš jedu.

Inače, mjesto radnje isprobavanja vodice je bilo dupkom puno (čekala sam u redu za blagajnu 15-ak minuta), ali svejedno nitko nije ni riječ rekao, a bilo je ljudi koji su gledali šampone, farbe, sapune (stoje odmah kraj vodice za usta). Očito većinu ljudi nije briga kaj se događa s proizvodima na policama i koje će i oni možda kupiti. Utješno za vodicu je kaj ima onu traku koja spaja čep i bocu, tak da je lako otkriti je li otvarana.

MilaMalaPlava
19.03.2008., 14:51
Umalo zaboravih!

Jao,majko :eek:

E, baš se vi koji živite u Metropoli imate doista čime hvaliti :lol: :lol: :lol:
mislim, činjenicom da ste Građani, a mi koji živimo drugdje, siroti provincijalci :rolleyes:
To što se nekulturne bagre nakotilo...nikome ništa.
Nažalost, nikakvo piskaranje na forumu, kolutanje očima ni sveopće zgražanje nad neopranima, smrdljivima i divljima neće pomoći...opća kultura se ne stječe školom, već od prvog dana, obiteljskim odgojem.
A našim ljudima to - obiteljski odgoj- najviše fali. Plus toga, socijalističko naslijeđe, po kojim i dalje živi i ponaša se većina ljudi - busanje u prsa kako smo svi isti, kako jednako vrijedimo, prali se ili ne, poštovali starije ili ne...neće se još generacijama izbiti iz naših glava.

Ontopic - u našem lokalnom DM-u (u mom selogradu :zubo:), u kojem redovito kupujem higijenske potrepštine (zamislite, i ja tamo kupujem :mig:), sredstva za čišćenje i slično (primjerice, Sheba okrugle konzervice za mačka)...nisam nikada primjetila da prodavačice moraju intervenirati ili pratiti nekoga, kozmetika (makar je, eto, tamo ne kupujem, ali sam ponukana pisanjem ovdje malo zavirila :D) je uvijek uredno složena, nisam primjetila sa su kutijice testera zamrljane i razbacane, a proizvodi na prodaji su mi se činili netaknuti (barem netaknutih zaštitinih naljepnica, koliko sam vidjela).
A znam da u Rijeci, npr.u DM u RK Ri nije tako...

Ma, blažena moja mala pitoreskna "kasabica"... :s

Rock Star
19.03.2008., 14:56
Ovaj dečko koji je grgljao je bio Bosanac, a baba koja ga je branila Ličanka. Ako je to reprezentativni uzorak...

Sponza ri
19.03.2008., 15:06
Ovaj dečko koji je grgljao je bio Bosanac, a baba koja ga je branila Ličanka. Ako je to reprezentativni uzorak...

:rofl::rofl: po cemu si samo to skuzila? po naglasku? :D

Inanna
19.03.2008., 15:14
Nekultura, na žalost, nije ekskluziv samo jedne skupine ili pripadnosti, nemojmo biti ksenofobične.
Nemojmo kriviti za bezobrazluk i nedostatak kulture cijelu jednu skupinu, radi se o individuama, kojih je na žalost, izgleda, sve više...
Ali ovo čemu je svjedočila Rock Star je stvarno too much, kao da je izašlo iz Monty Pythona...
Dobro da lik nije htio probati kremu za stopala...

joujou
19.03.2008., 15:16

mene u cijeloj prici najvise muci kamo je vodicu na kraju ispljunuo :D
molim te, reci da nije natrag u bocicu :zubo:

MilaMalaPlava
19.03.2008., 15:24

Negdje sam pročitala (ne mogu se sjetiti gdje) da se "Zagrepčani" sastoje od cca 20% Dalmatinaca, 35% Hercegovaca, 25% Bosanaca,15% Zagoraca i Slavonaca, a svega oko 5% su origigi Zagrebčanci :cerek:
Naravno, ovo je najvjerojatnije karikirano, a ja to nisam napisala iz zle namjere ili ksenofobije, već stoga što je činjenica da je glavni grad Meka za mnoge ljude iz svih krajeva zemlje, koji tu dolaze radi školovanja ili zbog posla.
To samo po sebi nije loše, no izgleda da svatko iz svog sela donese sa sobom dio nekulture (umjesto kulture :zubo:) i strpa u melting pot... rezultat je da se ne asimiliraju pridošlice u grupu starosjedioca, već je situacija izgleda nažalost inverzna :kava:

Pa imamo to što imamo :mig:

MilaMalaPlava
19.03.2008., 15:25

:lol::lol::lol:

(a možda je bio žedan, pa je htio popiti nešto osvježavajuće :zubo: )

patientia
19.03.2008., 15:36
I ja sam dosla u Zagreb iz primitivnog kraja (Kordun), ali nikad mi nije palo na pamet gurati svoje prste u sjenilo ili puder koji nije tester. Proizvode za koje se bojim da su isprobavani donesem na blagajnu i otvorim pred blagajnicom, ako nisu isprobavani, kupim, ako jesu, ostavim tamo (i bojim se da ih bar u nekim prodavaonicama vrate u prodaju).

Danas sam bila u DM-u kod Opere, namjerno nisam nista govorila ovima koji su isprobavali proizvode koji nisu testeri, 3 zene su u manje od 10 minuta (gledala sam i druge stvari, sigurno je netko i tad isprobavao) ostetile DM za 300 kn, i to samo na jeftinijim proizvodima (Essence, Manhattan, Deborah). Ili su pak ostetile kupce, ako ne skuze da su proizvodi isprobavani...

deelayla.
19.03.2008., 15:41
Ja sam došla iz velegrada Splita :D u metropolu i čačkala sam po prizvodima koji nisu bili testeri
mea culpa :s
bila sam mlada i spaljena :cerek:

Rock Star
19.03.2008., 16:01
:rofl::rofl: po cemu si samo to skuzila? po naglasku? :D

Pa da, kad je rekao "Kodmene ubosni"...

Nije to ksenofobija, već stereotipi koji se svakim danom potvrđuju. Mada, uvijek ima izuzetaka, no određene skupine uvijek prednjače seljaštvom, nekulturom i bezobrazlukom. Pa makar došli iz centra Zagreba.

Rock Star
19.03.2008., 16:01

Pljunuo je u čep.

Kaj se je dalje događalo s vodicom, ne znam, ali bojim se i pomisliti.

Sponza ri
19.03.2008., 16:05
Pa da, kad je rekao "Kodmene ubosni"...

Nije to ksenofobija, već stereotipi koji se svakim danom potvrđuju. Mada, uvijek ima izuzetaka, no određene skupine uvijek prednjače seljaštvom, nekulturom i bezobrazlukom. Pa makar došli iz centra Zagreba.

:lol::lol:

a sto se tice pljuvanja u cep... :horor: :horor:

Marcellina
19.03.2008., 16:25
To sam se i ja pitala di je ispljunio vodicu... :D
A možda je išao na kakvi nenadani dejt pa da mu ne smrdi iz usta, snašao se čovjek. :rofl:

Brrr.

*Fay*
19.03.2008., 16:26
Pljunuo je u čep.

Ljudi, jel vam ikad palo na pamet, npr. kad bi dosli u restoran, da mozda u kuhinji radi neki ludi kuhar koji pljuje u hranu, tak iz neke svoje neuroze ili zelje da napakosti ljudima koji su se tu vecer dosli opusteno zabaviti dok on mora rintati?
:misli:

Meni je u zadnje vrijeme pocela padat na pamet takva misao: tko zna koliko smo puta ispusili u nekom kaficu ili restoranu od trknutih kuhara, konobara i slicno, koji mozda pljuju u kave, cajeve, hranu itd. :confused:

joujou
19.03.2008., 16:27
Pljunuo je u čep.

mozda bi trebali poceti i sa testerima vodica za usta... pa da si svatko progrglja dok ne nedje onu koja mu pase
frajer je prejak :rofl:

joujou
19.03.2008., 16:28
Ljudi, jel vam ikad palo na pamet, npr. kad bi dosli u restoran, da mozda u kuhinji radi neki ludi kuhar koji pljuje u hranu, tak iz neke svoje neuroze ili zelje da napakosti ljudima koji su se tu vecer dosli opusteno zabaviti dok on mora rintati?

vjeruj mi, svaki put mi padne na pamet :D

Rock Star
19.03.2008., 19:21

Meni je u zadnje vrijeme pocela padat na pamet takva misao: tko zna koliko smo puta ispusili u nekom kaficu ili restoranu od trknutih kuhara, konobara i slicno, koji mozda pljuju u kave, cajeve, hranu itd. :confused:

Iz tog razloga skoro nikad ne jedem u restoranima, osim u Mex Cantini jer znam kuhara (i dođem samo kad on radi), ali ne osjećam prazninu jer mi je ionak bolje ono kaj si sama skuham. :raspa:

Bircevi mi se gade, pogotovo oni u kojima konobari peru suđe ručno. Nije mi se jednom dogodilo da na šalici ili čaši nađem ostatke ruža, da smrde po dimu cigarete i slično. :rigo: :bljak:

patientia
19.03.2008., 21:39
Cesto to pomislim, ali zato idem u etnicke i vegetarijanske/makrobioticke restorane, u standardnim prcvarnicama ionako ne nadjem nista za jesti.

Lilit
19.03.2008., 21:50
ja jedem vani i pijem vani i zato se trudim ne mislit na to jer da mislim na to ne bi nikad nista nigdje vani pojela.... ali zato mi je oke sta u nekim pizzerijama vidis picajola dok radi pizzu npr... a osim toga cula sam i od ex kuharice info o hrani koje su jos gore od pljuvanja i diranja blatnim rukama pa eto...

MilaMalaPlava
19.03.2008., 22:02
Cesto to pomislim, ali zato idem u etnicke i vegetarijanske/makrobioticke restorane, u standardnim prcvarnicama ionako ne nadjem nista za jesti.

Da, poznato je da u etničkim i vegetarijanskim/makrobiotičkim restoranima radi poseban soj ljudi, štoviše, bionički ljudi, kojima su razorazne ljudske slabosti, pa i zloba, potpuno strani :rolleyes:

Inače (nemojte ovo shvatiti, ponavljam, kao šovinizam i ksenofobiju), Rijekom je prije puno godina kolala priča o tome kako je jednom liku bio sumnjiv burek koji je kupio u onoj poznatoj burekdžinici na Školjicu koju drže pripadnici danas priznate nacije/države :D
pa je isti dao na analizu i u njemu su, navodno, našli spermu.
Vjerojatno je to urbana legenda, no ...:kava:

Opet, ako netko otvara ne-testere i macka se kozmetikom koju će netko zatim kupiti, ne znači da ga treba smatrati psihopatom koji će se pomokriti u juhu ili pljunuti u kavu, zar ne :mig:

MilaMalaPlava
19.03.2008., 22:05
Umalo zaboravih!

Jaooojjj, kako mi je ovo promaklo? :lol::lol::lol:

hajde, priznaj nam kako si pak ti isprobavala četkice? :mig::rofl::rofl:

patientia
19.03.2008., 22:22
U DM-u u Antunovicu, opet standardno, jedna proba lak, pa ga vrati, pa proba drugi, pa ga stavi u kolica, pa ga uzme iz kolica i vrati, druga otvara sjajila za prodaju iako ispred stoje testeri i olovke za oci isprobava na rukama. Najzanimljivije je sto je zastitar (u uniformi) prosao kroz DM, ali taj mozda samo cuva banku/kasino/Antunovic opcenito.

Nego, ako im prodavacice ne smiju nista kad zagadjuju proizvode, kako to da im smiju nesto kad kradu?

adios_ayer
20.03.2008., 00:14

dobro je dok toalet-papir ne isprobavaju u DM-u...pa zarolaju i vrate na mjesto. :lol: :lol:

U DM-u u Antunovicu, opet standardno, jedna proba lak, pa ga vrati, pa proba drugi, pa ga stavi u kolica, pa ga uzme iz kolica i vrati, druga otvara sjajila za prodaju iako ispred stoje testeri i olovke za oci isprobava na rukama. Najzanimljivije je sto je zastitar (u uniformi) prosao kroz DM, ali taj mozda samo cuva banku/kasino/Antunovic opcenito.

pa normalno...neće valjda manhattan lakove za nokte čuvati.

Sponza ri
20.03.2008., 00:54
ja se sjecam jednog ljeta kad sam radila u nekom marketu.. i dosli neki mađari na kasu s dvije role toalet papira.. ljudi otvorili paket, izvadili dvije i dosli mi platit :lol: :lol:

nisamlu
20.03.2008., 01:41
:eek:

Rock Star
20.03.2008., 06:53

Frendica je u nekom veganskom restoranu (ne znam ime, ali mislim da je onaj kojeg je Shakti spominjala i rekla kak od tam naručuje) našla dlaku u jelu.

Utopijski je smatrati kako su takvi restorani leglo čistunaca.

Rock Star
20.03.2008., 06:59
Inače (nemojte ovo shvatiti, ponavljam, kao šovinizam i ksenofobiju), Rijekom je prije puno godina kolala priča o tome kako je jednom liku bio sumnjiv burek koji je kupio u onoj poznatoj burekdžinici na Školjicu koju drže pripadnici danas priznate nacije/države :D
pa je isti dao na analizu i u njemu su, navodno, našli spermu.
Vjerojatno je to urbana legenda, no ...:kava:

Znam i ja jednu. :mig:

Priča se kak je kuhar u kineskom u Rapskoj veliki ljubitelj mačaka i kak je jedna redovito uz njega dok priprema delicije.

Fuj, podsjetilo me je na onu aktivisticu iz Večere za pet kojoj je mačka hodala po štednjaku. :bljak: :rigo: (Btw, pojavila se je neki dan u Ne zaboravi stihove na Novoj, ali ne znam kak je završila. :))

Rock Star
20.03.2008., 07:00
Jaooojjj, kako mi je ovo promaklo? :lol::lol::lol:

Je, garant sam si tamo oprala zube i onda ih isprala onom degustiranom vodicom. :D

Neprikladan odabir riječi, samo sam uspoređivala ponudu i birala kaj ću uzeti. :mig:

patientia
20.03.2008., 08:15
Frendica je u nekom veganskom restoranu (ne znam ime, ali mislim da je onaj kojeg je Shakti spominjala i rekla kak od tam naručuje) našla dlaku u jelu.

Utopijski je smatrati kako su takvi restorani leglo čistunaca.

Nije taj veganski, to je Hare Krishna restoran, od njih ne narucujem jer vole podvaljivat mlijeko (ali mozda bih i mogla sad kad se promijenio vlasnik).

patientia
20.03.2008., 08:17
Znam i ja jednu. :mig:

Priča se kak je kuhar u kineskom u Rapskoj veliki ljubitelj mačaka i kak je jedna redovito uz njega dok priprema delicije.

Rapska? China House? Jedno vrijeme sam cesto tamo isla, dok nisam kod njih nasla vizitku Mr. Chen-a (bit ce da je isti vlasnik ili su povezani). Od svih kineskih restorana jedino u ta dva je svaki put jestivo.

Rock Star
20.03.2008., 08:23
Rapska? China House? Jedno vrijeme sam cesto tamo isla, dok nisam kod njih nasla vizitku Mr. Chen-a (bit ce da je isti vlasnik ili su povezani). Od svih kineskih restorana jedino u ta dva je svaki put jestivo.

To stoji na stolu na ulazu, imam je i ja. :)

Meni je u Rapskoj isto fino (osim kaj je premasno, pogotovo patka), ali nakon kaj sam ovo čula, nisam tamo bila. Generalno, mislim da nijedan restoran ne zadovoljava moje zahtjeve za higijenom, zato ih izbjegavam jer ne mogu ne pomisliti na to dok tamo jedem.

Inanna
20.03.2008., 09:44
Nego, ako im prodavacice ne smiju nista kad zagadjuju proizvode, kako to da im smiju nesto kad kradu?

To je i meni malo kontradiktorno...Ako čačkaš po proizvodu koji nećeš kupiti, automatski ga zagađuješ i tako odvlačiš i druge kupce od kupnje, i oštetiš trgovinu, IMO, kao da su to ukrao.
Ali što ćeš...valjda trgovci misle da će ipak netko kupiti takav okaljani proizvod makar na sniženju ili čak po punoj cijeni jer ne obraća pažnju.
Žalosna je činjenica da se stvarno mora provjeriti svaki proizvod ako se želi kupiti čitav i bez tuđih bakterija.

ninani
20.03.2008., 10:11
Ja cesto jedem vani i svasta sam vec vidjela... nedavno dobila trovanje hranom u finjaka restoranu, a prije toga u restoranu hotela s 5 zvjezdica mi je stakor pretrcao kraj nogu....i sve to nije uopce u HR...

Timbalandica
20.03.2008., 10:23
Ja baš i ne jedem vani,ali često naručujem pizzu.Ta pizzreija je jako mala i možeš vidjeti kako ju ženska radi,tako da mi to nije gadljivo.

mala nevaljala
24.10.2008., 16:07
... živciraju li vas? :zubo: ok, ne mislim na 'normalna' pakiranja kremica i sl. al neki izuzeci? :mig:

evo na primjer, nekidan sam u parfumerijii dobila tester givenchyevog parfema upakiranog kao da je unutra kremica :rolleyes:

http://i37.tinypic.com/10sf1xy.jpg

osim šta je jako nepraktičan, jer se ne može zatvorit pa mi se prolio po labelu i skroz ga slijepio :rofl: - neprivlačan mi je, imam osjećaj da je unutra puder ili krema :ne zna:

zašto to rade, ne znam kome je to u interesu - zar nije lakše, jednostavnije, ljepše stavit uzorak pojedinog kozmetičkog preparata u odgovarajuću ambalažu i svi sretni i zadovoljni, mi potencijalni kupci pogotovo? :)

Sun_Flower
24.10.2008., 16:22
Možda je jeftinije.

Zvjezdica86
24.10.2008., 16:27
ti si se dosla hvaliti da si dobila tester??:raspa:

:rofl:salim se, naravno...
a mozda je jeftinije ovako, al definitivno nije prakticno..
ajd da je kremica il nest...al ovak..:confused:
voda u vrecici:zubo:

šminkerica
24.10.2008., 16:31
da, i mene to nervira...:rolleyes:, ne volim ni kad su u bočici s rupom. mislim, cijela se zalijem parfemom...:rofl:
al što ćeš, poklonjenom konju se ne gleda u zube! :p (pogotovo ako su tako rijetki kao u našim parfumerijama :zubo:)

Elektra
24.10.2008., 18:55
Da, Ange ou Demon je isto tako pakiran. Užas. :rolleyes:

Školjka
25.10.2008., 13:20
I meni su užasno nepraktična takva pakiranja testera parfemčića. Mene čak i nerviraju ona u bočici bez raspršivača.

Hoya
25.10.2008., 14:10
I ja sam dobivala par takvih testerića, užas , sve mi se izlije van i previše, i kako to staviti a da se ne prolije :flop:

mala nevaljala
25.10.2008., 14:53
dignimo bunu :usama:

ne, stvarno smo mogle :zubo:

patientia
11.11.2008., 23:43
Danas je neka baba u DM-u uzela S-he olovku za nokte (znamo da za nju nema testera) i ofarbala si njome svih 10 noktiju. To je trajalo barem 5 minuta. Ja sam stajala pokraj i gledala proizvode na susjednim standovima. Kad bi netko dosao na parfeme trgnula bi se, valjda je mislila da je prodavacica. Nakon sto je zavrsila, vratila je olovku na mjesto. Kasnije je isprobavala jos neka rumenila koja nisu bila testeri. Sve je izgledalo kao da to redovito radi, zasto da kupi olovku od 10 kn kad ju ima besplatno u DM-u.

piccola
11.11.2008., 23:53
nije baba luda :rooleyes:

:Lolita:
11.11.2008., 23:58
Danas je neka baba u DM-u uzela S-he olovku za nokte (znamo da za nju nema testera) i ofarbala si njome svih 10 noktiju. To je trajalo barem 5 minuta. Ja sam stajala pokraj i gledala proizvode na susjednim standovima. Kad bi netko dosao na parfeme trgnula bi se, valjda je mislila da je prodavacica. Nakon sto je zavrsila, vratila je olovku na mjesto. Kasnije je isprobavala jos neka rumenila koja nisu bila testeri. Sve je izgledalo kao da to redovito radi, zasto da kupi olovku od 10 kn kad ju ima besplatno u DM-u.

O majko mila

Jojo Ungh
12.11.2008., 00:00
A zašto je nisi prijavila prodavačici? :confused:

joujou
12.11.2008., 00:58
ajme uzas... :flop:
prije kupnje u dm-u obavezno treba provjeriti da proizvod nije koristen

bourjois_girl
12.11.2008., 01:02

ne mogu vjerovat.... ajd na sta se spalo.. do sad su samo isprobavale..sad sređuje svih deset noktiju...nesto ne vidim svjetlu buducnost toj kozmetici na standovima..sve gore i gore je

Elektra
12.11.2008., 01:25
:eek:

Odvratno. Kako bi me čula baba. :mad:

patientia
12.11.2008., 08:12
Mene su toliko puta culi u raznim ducanima, ali prodavaci bi uvijek rekli da im nista ne mogu, da ih nema dovoljno da paze, da ce se pokusati naci neko rjesenje za te standove. Cak ni one zastitare u civilu koji nis ne stite vise nigdje ne vidim. Bila je neka studentica na blagajni, nova je i tek se uci, nisam ju htjela gnjaviti. To je bilo u Voltinom, ako tamo kupujete, obavezno otvorite proizvod na blagajni prije skeniranja.

Sarajka_Mazza
29.11.2008., 21:43
a u mom gradu su sve proizvode zalijepiti nekim cvrstim i kvalitetnim selotejpom (samo silom mozes skinuti) a nema testera... pa kako sad biti pametan? :rolleyes:

doriana gray
29.12.2008., 16:21
... živciraju li vas? :zubo: ok, ne mislim na 'normalna' pakiranja kremica i sl. al neki izuzeci? :mig:

evo na primjer, nekidan sam u parfumerijii dobila tester givenchyevog parfema upakiranog kao da je unutra kremica :rolleyes:

osim šta je jako nepraktičan, jer se ne može zatvorit pa mi se prolio po labelu i skroz ga slijepio :rofl: - neprivlačan mi je, imam osjećaj da je unutra puder ili krema :ne zna:

zašto to rade, ne znam kome je to u interesu - zar nije lakše, jednostavnije, ljepše stavit uzorak pojedinog kozmetičkog preparata u odgovarajuću ambalažu i svi sretni i zadovoljni, mi potencijalni kupci pogotovo? :)

ja sam bila dobila takav tester od bvlgari parfema- unutra je bila maramica natopljena parfemom (kvalitete vlažne maramice, ali natopljena parfemom) :ne zna:

moment
29.12.2008., 19:52
a kako to ameri rade?
dobila sam torbicu sa clinique testerima a unutra tuba od 100 ml gela za pranje lice, bočica sa 100 ml tonika za skidanje šminke, lipgloss (normalne veličine), okoloočna kremica u minijaturnoj verziji normalne posudice kreme i par testera parfema sa raspršivačem zapremnine 7 ml.
ne čuh za takvo nešto u nas.

Bebilina
29.12.2008., 21:47
Prije dvadesetak godina,kad još na ovim našim prostorima nitko pojma nije imao o DM-u i sličnim drogerijama ja sam bila u Grazu u shopingu u DM-u.Obožavala sam te izlete u Austriju najviše zbog uložaka,jer jedino tamo sam mogla nabaviti tanke s krilcima što je ovdje bila čista fantastika,jer za Always nitko nije znao da postoji.Starije ženice znaju jako dobro o čemu pričam,a mlađima nek ovo bude zgodna humoreska.Uglavnom,vani sam mogla šminku dotaknuti,isprobati,razgledati i to sve sama bez ometanja,a tu kod nas ni u ludilu se to nije moglo,jer nije ni bilo tih štendera sa kozmetikom.I tako jednom ja nešto razgledam,kad upadaju cure,srednjoškolke,njih čopor.Lijepo svaka zaposjedne po jedan štender i krene se šminkat od pudera na dalje,sve komplet.Ja zaprepašteno to promatram i skužim da se zapravo nitko osim mene u dućanu ne uzrujava.Prodavačice su uredno cirkulirale dućanom i naravno vidjele kaj ove curice rade,ali nisu reagirale.Dakle,njima je to bilo očito normalno.Ne znam s čime su se mazale,jel s testerima ili su otvarale original šminku,ali ponavljam nitko nije ni pokušao prići njima i saznati šta konkretno koriste.Na kraju su se našpricale sa parfemima i odlepršale van ništa ne kupivši.Moj zaključak je bio da očito to stalno tako rade i da je to dozvoljeno i normalno....u Austriji.

mianna
24.01.2009., 01:10
Danas u Mülleru, jedna zena je isprobavala korektore u olovci. Oni su stajali u pretincima koji su sa strane imali izdvojeni utor za tester. Ona je uzimala korektore iz pretinaca gdje su proizvodi, ne testeri, nove olovke na kojima su se jos vidjele crte od tvornickog ostrenja i mazala ih na ruku. Probala je 3 nijanse. A ja se nisam usudila reci joj "gospodjo, to nisu testeri" ili "gospodjo, testeri su sa strane". Vjerojatno bi se derala na mene, kao i one dvije balkanke o kojima sam vec pisala. Sto sam mogla? Reci prodavacicama, pa da ju natjeraju da kupi sve proizvode koje je ostetila? Reci zastitaru? Popricala sam o tome u DM-u s prodavacicom jer je jedna zena dosla reklamirati boju za kosu - netko je iz kutije ukrao jedan dio. No, prodavacica je samo slijegala ramenima i rekla da je to njihova kultura, da si neki umisljaju da se mogu ponasati kao doma. Razmisljam da pokrenem peticiju kojom bismo zahtijevali da ljudi koji isprobaju proizvod koji nije tester budu prisiljeni isti platiti, pa ju posaljem DM-u u Hrvatskoj i Mülleru u Hrvatskoj...

Mislim da je to odlična ideja, ali najozbiljnije!!!

Jednom ja tako u dm-u stojim kod Max Factora,
i neka žena (da je bila balavica, ajd još i nekako, ali žena odrasla c c c)
je otvorila i "pregledala" valjda 10 maskara 2000 calorie,
jebote, došlo mi je da ju zviznem. Odvratno.
Mene bi stid bilo, pa to će netko kupiti kasnije!!

Zlatna cura
24.01.2009., 01:33
Prije dvadesetak godina,kad još na ovim našim prostorima nitko pojma nije imao o DM-u i sličnim drogerijama ja sam bila u Grazu u shopingu u DM-u.Obožavala sam te izlete u Austriju najviše zbog uložaka,jer jedino tamo sam mogla nabaviti tanke s krilcima što je ovdje bila čista fantastika,jer za Always nitko nije znao da postoji.Starije ženice znaju jako dobro o čemu pričam,a mlađima nek ovo bude zgodna humoreska.Uglavnom,vani sam mogla šminku dotaknuti,isprobati,razgledati i to sve sama bez ometanja,a tu kod nas ni u ludilu se to nije moglo,jer nije ni bilo tih štendera sa kozmetikom.I tako jednom ja nešto razgledam,kad upadaju cure,srednjoškolke,njih čopor.Lijepo svaka zaposjedne po jedan štender i krene se šminkat od pudera na dalje,sve komplet.Ja zaprepašteno to promatram i skužim da se zapravo nitko osim mene u dućanu ne uzrujava.Prodavačice su uredno cirkulirale dućanom i naravno vidjele kaj ove curice rade,ali nisu reagirale.Dakle,njima je to bilo očito normalno.Ne znam s čime su se mazale,jel s testerima ili su otvarale original šminku,ali ponavljam nitko nije ni pokušao prići njima i saznati šta konkretno koriste.Na kraju su se našpricale sa parfemima i odlepršale van ništa ne kupivši.Moj zaključak je bio da očito to stalno tako rade i da je to dozvoljeno i normalno....u Austriji.

Ja sam to s masovnim našpricavanjem vidjela u Londonu.
Ali, to je OK, bili su testeri, ali ipak kod nas baš ne nailazim da netko izlije 3/4 testera na sebe. Najsmješniji mi je bio tip, koji je malo podigao kratke rukave na T-shirtu, stavio dezodorans, onda uzeo after-shave, izlio si pol litre na ruke i obilno si natapkao po prsima, vratu, iza uha, po bradi i obrazima... lijepo se istapkao po licu (mala masažica :D)... pa dohvatio parfem iz iste linije, fino se našpricao i tako lijepo osvježen otišao, tj. odlebdio na oblaku parfema... valjda na sudar. :mig: Nitko od prodavačica ga nije ni pogledao.

mianna
24.01.2009., 20:40
Ja sam to s masovnim našpricavanjem vidjela u Londonu.
Ali, to je OK, bili su testeri, ali ipak kod nas baš ne nailazim da netko izlije 3/4 testera na sebe. Najsmješniji mi je bio tip, koji je malo podigao kratke rukave na T-shirtu, stavio dezodorans, onda uzeo after-shave, izlio si pol litre na ruke i obilno si natapkao po prsima, vratu, iza uha, po bradi i obrazima... lijepo se istapkao po licu (mala masažica :D)... pa dohvatio parfem iz iste linije, fino se našpricao i tako lijepo osvježen otišao, tj. odlebdio na oblaku parfema... valjda na sudar. :mig: Nitko od prodavačica ga nije ni pogledao.

Odluka je pala: Odsad ja petkom uvečer oko 7 odlazim u dm,
lijepo se komplet našminkam, nalakiram nokte, namirišem i sve
i pravac van. Dosta je bilo kupovanja make-upa:D:D:D

patientia
24.08.2009., 21:07
Danas sam se podsjetila zasto vise ne kupujem sminku u Hrvatskoj. U Mülleru sam isla vidjeti ima li sto novog od Essencea, dvije cure po izgledu punoljetne isprobavale su lakove za nokte i mazale ih po stalku. Kad su odlucile koje ce uzeti, uzele su druge po redu, a ne ove koje su isprobavale.

Amrićak
24.08.2009., 21:48
To je "naša" balkanska kultura...:rolleyes:
radim sa šminkom...i mogu samo reći koliko vas se po forumu na to žali,a koliko njih to meni u dućanu radi...
alergična sam na to,ospice dobijem...od žena mladih i starih koje se kao muhe bez glave zalete i uništavaju kozmetiku...
ja osobno sam kao žandar :Snajper:...na oku ih držim i bez problema upozorim,a zatim otpilim ako prečuju i nastave...
To mi je postala životna misija :lol: ukorit ih i posramit :o

patientia
24.08.2009., 21:50
:top:

Da su bar svi prodavaci takvi.

patientia
28.05.2010., 20:22
Prije koji sat u DM-u u Voltinom, vidim dvije klikne kako se spricaju dezicima koje vracaju na police. Prolazi onuda prodavacica i ja joj kazem:
- Oprostite, ove gospodicne isprobavaju sprejeve koji nisu testeri.
Prodavacica njima:
- Pa dobro, zasto otvarate proizvode?
One se pocnu opravdavati da su probale samo jedan dezic, kojeg drze u ruci i kojeg ce kupiti. No, ja sam tamo ipak bila malo duze, pokazem na dezic kojeg su probale i kazem:
- Ovaj su isto probale, Balea kokos.

Prodavacica nije maknula dezic, ali barem ih je upozorila, a taj drugi su kupile.

Nadam se da ce male balkanke prestati isprobavati proizvode iz straha da ce se i sljedeci put kraj njih zateci neki cinkaros :cerek:

charlizeos
28.05.2010., 21:12
jučer u osječkom DM kod supera uopće nema testera nijednog za essence, a i za alverde jako malo, mislim jedan korektor i možda još nešto, a ostalo uglavnom isprobavano

Dandy_080
28.05.2010., 21:19
Neki dan u Kozmu u Osijeku na trgu dvije "male balkanke" kako Patientia kaže :rofl: su se zaletile i redom počele otvarati maskare, kad nije prošla sekunda evo prodavačice i toliko ih je posramila, da su ostavile sve što su probale istog trena (iako mi je žao što ih prodavačica nije natjerala da kupe sve te maskare) ali ih je baš dobro posramila i ukorila čak i zaplašila da će ipak morati kupiti te maskare, onda su se one ispričavale bla bla :rolleyes: na kraju je prodavačici bilo žao pa je popustila! :tuzni: :zubo: Ali ipak se događa neki pomak! ;)
Ne znam do kada će više ići to isprobavanje proizvoda koji nisu testeri, ali ono što znam da je to odgoj i da to svatko donosi od kuće, a vi pričajte šta hoćete, ali to su vidjeli iz svog doma! :mig:

patientia
28.05.2010., 21:23
Ajde, dezici barem nisu zagadjeni, iako ce onaj tko ce ih kupiti dobiti manje nego sto pise na pakiranju, ali maskare su trebali maknuti iz prodaje. Pa netko moze dobit konjuktivitis, klamidiju, herpes...

Dandy_080
28.05.2010., 21:28
Slažem se Pati, ali prodavačica valjda nije htjela sebi sama napraviti trošak, kad već njima nije ništa! :ne zna: :(

ajetam
28.05.2010., 23:29
mene to tak živcira ,neznam na koju foru se uspijem suzdržat kad tak nešt vidim da ne velim nešto ,neka curka catrice rumenilo uzme i isprobava a ispred nosa joj tester,a druga pak uzme maskaru i onak stavi malo na trepavice da vidi dal je ok i vrati .....

Suey
29.05.2010., 00:24
Mislim da je to odlična ideja, ali najozbiljnije!!!

Jednom ja tako u dm-u stojim kod Max Factora,
i neka žena (da je bila balavica, ajd još i nekako, ali žena odrasla c c c)
je otvorila i "pregledala" valjda 10 maskara 2000 calorie,
jebote, došlo mi je da ju zviznem. Odvratno.
Mene bi stid bilo, pa to će netko kupiti kasnije!!

Ja sam jednom u Amsterdamu skinula poklopac neke Rexone u dućanu, htjela sam samo pomirišati (nisam špricala, to nikad ne radim osim ako nije nekakav tester), prišao mi odmah njihov radnik ili zaštitar, ne sjećam se točno, i rekao da to moram kupiti:D, tako da recimo u Nizozemskoj tako nešto ni u ludilu ne prolazi.

Sparkle_cedar
29.05.2010., 13:35
to je stvarno uzas kad ljudi isprobavaju stvari koje nisu testeri.
a ima i suprotnih primjera, da prodavacice isto isprobavaju pa mi daju isprobano ili otvarano.
ja sam malo puta kupila skuplje stvari po limoniju, douglasu itd. ako nesto skuplje bas zelim, kupim preko neta.
ali kupila sam za mamu bila kompaktni puder od colistara. znala sam sto trazim pa sam samo rekla broj i zena mi dala. i ja vec na blagajni i velim da bi ga vidila. ona mi ga otvori i unutra se tocno vidio otisak necijeg prsta, kako su ga lagano isprobali.
ja naravno velim da bi drugi. i donijela mi drugi, da je to zadnji. otvorila ga, sve ok, jedino sto se odmah vidilo da se ne moze bas dobro zatvorit, al nije mi se dalo vise trazit po gradu drugi pa sam ga uzela.
i nikad se nije mogo dobro zatvorit, greska je neka bila s kutijom pa nije mogla kliknit. ko zna je li i to bila tvornicka greska ili su ga otvarali i pokazivali pa puklo.
a drugi put sam kupila, jedan jedini put u zivotu, dior maskaru. ostala mi u sjecanju ko najgora maskara koju sam imala. suha, uzasna. i to sam cisto sumnjala da nije nikad bila otvarana, jer ju je i ispred mene otvorila i ja sam je kupila. a vjerojatno su je i drugi promatrali i odustajali.

Inanna
22.09.2010., 07:57
Kao i ti dugogodišnji sam konzument 2000 Calorie i nakon iscrpnog čitanja svih postova ovdje, došla sam u DM i prvo redom otvarala sve maskare i gledala kakve su četkice i onda piknula Žutu:rofl:

Volim kupce poput tebe, hvala ti što postojiš :Serek:

eyedetox
22.09.2010., 09:10
Kod mene ista situacija kao i kod "obične".Volim žutu, a ta roza me plaši zbog četkice LoL.
Kao i ti dugogodišnji sam konzument 2000 Calorie i nakon iscrpnog čitanja svih postova ovdje, došla sam u DM i prvo redom otvarala sve maskare i gledala kakve su četkice i onda piknula Žutu:rofl:

Sram te bilo, nadam se da ne idemo u isti DM :mad:

Andariel
22.09.2010., 11:13
Volim kupce poput tebe, hvala ti što postojiš :Serek:

Sram te bilo, nadam se da ne idemo u isti DM :mad:

aj fala nebesima da je još netko osim mene primijetio :s
pa da to vidim došlo bi mi da joj šamarčinu zviznem :mad: kak bi ja to natjerala da kupe sve što otvore :azdaja: uf, baš me raspizde takve stvari :o

MiaMao
22.09.2010., 11:18
pa da to vidim došlo bi mi da joj šamarčinu zviznem :mad: kak bi ja to natjerala da kupe sve što otvore :azdaja: uf, baš me raspizde takve stvari :o

potpis :azdaja:

zrinkkle
22.09.2010., 13:35

Pridružujem se željama, čestitkama i pozdravima! Kojem klincu služe testeri da se moraju otvarati sve maskare redom?:rolleyes:

crvenkapica5
22.09.2010., 13:41
Pridružujem se željama, čestitkama i pozdravima! Kojem klincu služe testeri da se moraju otvarati sve maskare redom?:rolleyes:

na licu mjesta bih takve ljude :tuctuc:
i ti zaposlenici koji i kad vide da se takve stavi događaju i ne reagiraju :mad:

DNS_U2_fan
22.09.2010., 13:47
Možda je cura testere otvarala? Barem se nadam. :eek:

Dandy_080
22.09.2010., 14:15
Možda je cura testere otvarala? Barem se nadam. :eek:

Nema testera, barem ne u dm-u ili ja ne gledam kako treba! :ne zna: Ali zato kraj svake maskare ima sličica kako četkica izgleda, ako je problem pogledati sličicu onda stvarno :flop:
Napokon su essence narančastu maskaru stavili u foliju! :lux: I da, kad sam već ovdje moram ju pohvaliti, odlična je! :)

DNS_U2_fan
22.09.2010., 14:19
Nema testera, barem ne u dm-u ili ja ne gledam kako treba! :ne zna:

Vjerojatno si u pravu, ja ne koristim maskaru, samo sam pretpostavila da ima i za njih testera. :eek:

blenta
22.09.2010., 15:29
Nema testera, barem ne u dm-u ili ja ne gledam kako treba! :ne zna: Ali zato kraj svake maskare ima sličica kako četkica izgleda, ako je problem pogledati sličicu onda stvarno :flop:
Napokon su essence narančastu maskaru stavili u foliju! :lux: I da, kad sam već ovdje moram ju pohvaliti, odlična je! :)

Ne odobravam to što je cura radila nimalo i molim te, nemoj više. Ali priznajem da mi nije isto vidjeti sliku četkice i četkicu uživo. Zato mi je super kako MF i L'Oreal znaju staviti izložbeni primjerak četkice. Ne cijelu maskaru kao tester neko samo taj štapić s četkicom. Znate o čemu pričam? Onda se lakše odlučim na kupnju maskare. Sad kad razmišljam o tome, čini mi se da u zadnje vrijeme znaju često tako napraviti s novim maskarama. Mislim da sam vidjela i Dior, Bourjois, Maybelline...

Pacificgirl
22.09.2010., 16:45
Kod mene ista situacija kao i kod "obične".Volim žutu, a ta roza me plaši zbog četkice LoL.
Nisam pogriješila, oduševljena sam, produlji više trepavice od 2000 Calorie, mokrija je(ne onako ružna suha, kao što je Calorie postala u zadnje vrijeme) i trepke su još gušće:top:

Rozu planiram uzeti uz žutu na probu..:usama:..Kad je već toliko hvale....:kokice:

Nadam se da će te nekad uhvatiti da to radiš i izbaciti iz dma.Još si samo trebala i da isprobaš svaku od tih maskara...Nije ni čudo da onda kupujemo suhe maskare.:rolleyes:

Maiya
22.09.2010., 17:16
Ja sam to isto primjetila jučer ali sam se uvjerila da su nekakvi testeri i otišla s teme. O ajme.

salvador
23.09.2010., 10:02

HELOOOOOOOOOO pa kaje Vama?:lol:

Pa nisam otvarala 20 istih maskara istog proizvođača, nego testere maskara više različitih proizvođača...đizssss..pa zato stoje na polici da se može otvoriti i pogledati, prije nego se kupi...svašta....

Ja te čekaaammm, dođi mi zviznuti šamarčinu, zato jer sam otvorila tester maskaru!
cccccc......

Meravigliosa Creatura
23.09.2010., 10:07
HELOOOOOOOOOO pa kaje Vama?:lol:

Pa nisam otvarala 20 istih maskara istog proizvođača, nego testere maskara više različitih proizvođača...đizssss..pa zato stoje na polici da se može otvoriti i pogledati, prije nego se kupi...svašta....

Ja te čekaaammm, dođi mi zviznuti šamarčinu, zato jer sam otvorila tester maskaru!
cccccc......

Bila si nedorečena u svom postu i žene su protumačile kao i ja...da si došla u DM i prvo redom otvarala sve maskare ( to su uostalom, tvoje riječi) :D

salvador
23.09.2010., 10:14
na licu mjesta bih takve ljude :tuctuc:
i ti zaposlenici koji i kad vide da se takve stavi događaju i ne reagiraju :mad:

Kupujem u DM-u u Koprivnici, na adresi Florijanski trg 15, imaju tester maskara, neki su izloženi, neki nisu..... koji nisu, tražiš na kasi da bi rado ogledni primjerak pogledala i donesu ti..jednako tako je i sa većinom dekorative za koju nemoju izložene testere, u skladištu uvijek imaju ono što nije na polici...
Tko ne vjeruje neka provjeri...đizsssss...

Kave dame, odmah bi tukle, osuđivale, palile šamariče i slično..Pih..ajde dobro, usudi se...:trio:
:lol::lol::lol::lol:

eyedetox
23.09.2010., 10:21
Ja kao i ostale forumašice ne znamo čitati misli već ono što si napisala.
Ako su tvoje riječi da si isprobala sve maskare redom a ne testere onda tako i shvaćamo.
A da vidim neku da otvara šminku koja nije tester to mi je definitivno razlog za osuđivanje jer ipak netko kasnije kupi taj proizvod i nanosi na svoje lice.
Ni tebi to ne bi bilo fora, zar ne?
Drugi put pazi na izražavanje :kava:

salvador
23.09.2010., 10:25
Bila si nedorečena u svom postu i žene su protumačile kao i ja...da si došla u DM i prvo redom otvarala sve maskare ( to su uostalom, tvoje riječi) :D
Moj orginal post:
Kao i ti dugogodišnji sam konzument 2000 Calorie i nakon iscrpnog čitanja svih postova ovdje, došla sam u DM i prvo redom otvarala sve maskare i gledala kakve su četkice i onda piknula Žutu
Nisam pogriješila, oduševljena sam, produlji više trepavice od 2000 Calorie, mokrija je(ne onako ružna suha, kao što je Calorie postala u zadnje vrijeme) i trepke su još gušće.

Čitanje sa razumijevanje je još iz osnovne škole koliko ja znam...:lol:..

redom otvarala sve maskare i gledala kakve su četkice i onda piknula Žutu.
Znači, gledala redom kakve maskare imaju četkice(znači to je više maskara, različitih oblika četkica, znači više proizvođača, znači ne 20 istih maskara)
Uostalom, who cares.....
Keep cool , no hard feelings...samo duboko udahnuti, malo na fitness i čitati kako piše...:headbang:

salvador
23.09.2010., 10:28
Ja kao i ostale forumašice ne znamo čitati misli već ono što si napisala.
Ako su tvoje riječi da si isprobala sve maskare redom a ne testere onda tako i shvaćamo.
A da vidim neku da otvara šminku koja nije tester to mi je definitivno razlog za osuđivanje jer ipak netko kasnije kupi taj proizvod i nanosi na svoje lice.
Ni tebi to ne bi bilo fora, zar ne?
Drugi put pazi na izražavanje :kava:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:kava:

Meravigliosa Creatura
23.09.2010., 10:39
Moj orginal post:
Kao i ti dugogodišnji sam konzument 2000 Calorie i nakon iscrpnog čitanja svih postova ovdje, došla sam u DM i prvo redom otvarala sve maskare i gledala kakve su četkice i onda piknula Žutu
Nisam pogriješila, oduševljena sam, produlji više trepavice od 2000 Calorie, mokrija je(ne onako ružna suha, kao što je Calorie postala u zadnje vrijeme) i trepke su još gušće.

Znači, gledala redom kakve maskare imaju četkice(znači to je više maskara, različitih oblika četkica, znači više proizvođača, znači ne 20 istih maskara)
Uostalom, who cares.....
Keep cool , no hard feelings...samo duboko udahnuti, malo na fitness i čitati kako piše...:headbang:

..ja ne vjerujem da tih 20 RAZLIČITIH maskara ima tester...pogotovo u DMu! dakle otvarala si maskare koje je netko poslje tebe platio...kuiš u tome je problem..ono..kuiš...
:rolleyes::D

Inanna
23.09.2010., 10:41
Moj orginal post:

Uostalom, who cares.....

Čitamo kako piše :o
I NIGDJE NE PIŠE "tester" već "sve maskare" :kava:

NHF

patientia
23.09.2010., 12:05
U DM-u nema ukupno 20 testera maskara. Ne bih se cudila da su prodavacice otvorile proizvode za prodaju da joj pokazu.

5rich
23.09.2010., 12:12
Kupujem u DM-u u Koprivnici, na adresi Florijanski trg 15, imaju tester maskara, neki su izloženi, neki nisu..... koji nisu, tražiš na kasi da bi rado ogledni primjerak pogledala i donesu ti..jednako tako je i sa većinom dekorative za koju nemoju izložene testere, u skladištu uvijek imaju ono što nije na polici...

Kave dame, odmah bi tukle, osuđivale, palile šamariče i slično..Pih..ajde dobro, usudi se...:trio:

hvala na informaciji,sad ja znam gdje da ne kupujem...
molim te,reci mi trebam li izbjegavati i kozmo?
možda sam ja ćorava,ali nikad u dm-u nisam vidjela 20 testera maskare, eventualno 2-3 izložene četkice,a ono što donose iz skladišta nisu testeri,već proizvodi namjenjeni za prodaju,barem što se maskara tiče :raspa:

obicna
23.09.2010., 12:19
mene primjerice iritira što ženske probavaju pudere koji nisu testeri, oni u kamenu.
ja već dugi niz godina kupujem u kamenu od max factora. i imaju testere. jednom stojim u redu na blagajni, otvorim puder (creme puff) da provjerim jel spužvica unutra i vidim kako je netko s prstom probavao po puderu :eek:
odmah sam ga vratila i morala sam druge otvoriti da provjerim jel netko packao po njima. :flop:

a u zadnje vrijeme je dm poboljšao ponudu testera i onda ne razumijem zašto to ljudi rade :ne zna:

patientia
23.09.2010., 12:20
Zasto to rade? Zato jer su govna!

Meravigliosa Creatura
23.09.2010., 12:23
mene primjerice iritira što ženske probavaju pudere koji nisu testeri, oni u kamenu.
ja već dugi niz godina kupujem u kamenu od max factora. i imaju testere. jednom stojim u redu na blagajni, otvorim puder (creme puff) da provjerim jel spužvica unutra i vidim kako je netko s prstom probavao po puderu :eek:
odmah sam ga vratila i morala sam druge otvoriti da provjerim jel netko packao po njima. :flop:

a u zadnje vrijeme je dm poboljšao ponudu testera i onda ne razumijem zašto to ljudi rade :ne zna:

čista obijest i bezobrazluk...:ne zna::Serek:

Andariel
23.09.2010., 12:23
što se maskara tiče, ja nikad nisam vidjela testere u dm-u :confused: :ne zna:

a tak sam se naživcirala prošli tjedan-kupovala sam olovku za korekciju laka od essence i od negdje 5 koliko sam ih uzela u ruke, četiri su bile korištene-tragovi crvenog i ljubičastog laka na svakoj :flop:

Meravigliosa Creatura
23.09.2010., 12:25

a tak sam se naživcirala prošli tjedan-kupovala sam olovku za korekciju laka od essence i od negdje 5 koliko sam ih uzela u ruke, četiri su bile korištene-tragovi crvenog i ljubičastog laka na svakoj :flop:

stokad. :cerek:

doriana gray
23.09.2010., 12:33
čista obijest i bezobrazluk...:ne zna::Serek:

pa nisu lude da umaču prst u mjesto gdje je već netko drugi umočio :Serek:

Meravigliosa Creatura
23.09.2010., 12:35
pa nisu lude da umaču prst u mjesto gdje je već netko drugi umočio :Serek:

da...samo ja ne razumijem taj mentalni sklop... :ne zna::ne zna::ne zna:

Inanna
23.09.2010., 12:39

I ja sam dosta puta vraćala Creme Puff i tražila drugi jer je spužvica bila ne napudrana nego ljigava :flop: A o tragovima prstiju po puderu da ne govorim :flop:

Zasto to rade? Zato jer su govna!

I uz to neodgojena.

Također :kava:
Eventualno je izložena suha četkica da se vidi kakva je, a to je slučaj pretežno sa novim maskarama koje su tek izašle i koje su novost na tržištu, one starije nemaju uzorak četkice.

Good evil
23.09.2010., 12:44

omg pa zar i to :facepalm:
Inace u Bipi imaju te olovke (bipina marka, ne znam tocno koja) po cijeni 16,99 i dobiju se za izmjeniti tri ili četiri ona bijela nastavka kojim korigiramo lak!

Inače sam zadnji put u bipi vidjela djevojku srednjoškolku koja se namackala po sebi sa svim mogucim testerima :o Od sjajila (4-5) do ruževa nekoliko, maskara (4-5), puderi.. cak i parfem. Eto di se kod nas djeca sredjivaju za školu :o

scarlett_legata
23.09.2010., 12:46

Uistinu nemam namjeru ulaziti u bespotrebne svađe i rasprave, ali...

Curo draga, doticni DM (kao uostalom i ostali) nema testere maskara, jedino izlozene cetkice, tako da tu pricu mozes prodavati nekom drugom :kava:
(iz Koprivnice sam, pa eto - cesti sam posjetitelj doticnog DM-a)

Tvoji postupci (a i naknadni, doduse uzaludni pokusaji opravdanja) su na razini neodgojene balavice - oprosti na teskim rijecima, ali nije se jednom dogodilo da sam kupila zasusenu maskaru ili prisustvovala vise nego bezobraznom otvaranju i koristenju proizvoda.
Ako se slucajno usudim nesto prigovoriti, ja ispadam babaroga jer sam se - zamislite samo - drznula ocekivati da cu za placeni novi/nekoristeni/neotvarani proizvod, takav zaista i dobiti.

Slazem se da bi trebalo osigurati vise testera, ali na kraju krajeva - uzalud, kad je nekome ispod casti isprobati tester nego ce svoje papke radije umociti u novi proizvod. Trebam li uopce spomenuti da ukoliko i bude zadovoljan, odabrati drugi, naravno ne onaj koji je vec kontaminirao.

Uh, mogla bi o tome pisati cijeli dan, ali samo se vise razljutim dok se sjetim svega...

Blazeno bilo narucivanje s neta :D

blenta
23.09.2010., 16:15
super, baš sam gledala ta čudesa i nisam znala što da odaberem, thanks :top:
a ovo što se tiče maskari, pa koliko su puta meni prodavačice u parfumeriji otvorile maskaru ili nešto drugo što nije tester, još si proba na ruku i vrati natrag...jer nemaju testere...a u DM-u sam 100 puta naišla na probani ruž, puder i sve što se može otvorit ...a da ih prodaju ko ameri ovako: http://i56.tinypic.com/vymelf.jpg onda toga nebi ni bilo
Prvo, fuj, ali to smo već usvojile.

Drugo, zašto isprobati maskaru na ruci? :confused:

Meravigliosa Creatura
23.09.2010., 16:26
Meni je općenito to gadno i primitivno...voljela bi raditi samo jedan dan u nekoj drogeriji ili parfumeriji kao neko mudo, pa da mogu po papcima i đepu opizdit svakoga ko uroni svoj čokot u sjenilo, puder ili votevr.. :D:cerek::rofl:

Elektra
23.09.2010., 16:32
Nedavno sam u dm-u (križanje Okićke i Ozaljske) lurkala po essence štandu i jedna cura, mojih godina valjda, otvara rewdom sve essence lakove i pitam ju ja da zašto otvara te alakove kad nisu testeri a ona će kako ona ne može vidjeti kakav je točno lak kroz bočicu i da mora vidjeti ako je rijedak ili gust. :rolleyes: I šta reć takvoj glupači? :kava:

Meravigliosa Creatura
23.09.2010., 16:38
Nedavno sam u dm-u (križanje Okićke i Ozaljske) lurkala po essence štandu i jedna cura, mojih godina valjda, otvara rewdom sve essence lakove i pitam ju ja da zašto otvara te alakove kad nisu testeri a ona će kako ona ne može vidjeti kakav je točno lak kroz bočicu i da mora vidjeti ako je rijedak ili gust. :rolleyes: I šta reć takvoj glupači? :kava:

U jednu ruku ima pravo...otvarala bi testere da postoje...no..mislim da neke glupače ni tester ne bi odvratio od te gadne navike... :flop:

Elektra
23.09.2010., 16:45
U jednu ruku ima pravo...otvarala bi testere da postoje...no..mislim da neke glupače ni tester ne bi odvratio od te gadne navike... :flop:

Ok ako ona mora isprobati lak, ali tada se gledaju lakovi koji imaju testere a ne redom otvarat proizvode koji to nisu :flop:

deedeedee
23.09.2010., 16:49
ah, kolko puta smo već o ovome pričale. :rofl:

meni se čini da Kozmo i DM i nije baš briga za to, ono, ako će isprobavat, nek isprobavaju, kupit će netko. :rolleyes:

ovo gore pakiranje Lorealke je fantastično, da barem tako nama sve zapakiraju. :cerek: (elf ftw :D)

Meravigliosa Creatura
23.09.2010., 16:49
Ok ako ona mora isprobati lak, ali tada se gledaju lakovi koji imaju testere a ne redom otvarat proizvode koji to nisu :flop:

:ne zna: a kaj da ti velim? :)

btw... da, ja uopće nisam naviknuta na to da su maskare upakirane u plastiku tak da bi mi takva maskara bila sumnjiva, bojala bi se da je fake jer ambalaža odstupa od regularne naše ovdje u nedođiji.. :D i vjerujem da nisam jedina..

blenta
23.09.2010., 17:08
Slažem se. Brat bratu, ni ja ne mogu baš ocijeniti lak kroz bočicu, a još pod onim njihovim svjetlima... :rolleyes: Ali riskiram, ili potražim swatch na netu.

Meravigliosa Creatura
23.09.2010., 17:10
Slažem se. Brat bratu, ni ja ne mogu baš ocijeniti lak kroz bočicu, a još pod onim njihovim svjetlima... :rolleyes: Ali riskiram, ili potražim swatch na netu.

ja nikad nisam kupila lak bez da sam pogledala swatch... :D

u biti sve lakove koje sam kupila sam prvo vidjela na netu...ili tu na forumu... :mad::D:D:D

blenta
23.09.2010., 18:08
A dobro, ja ih kupujem malo duže nego što sam na forumu :zubo: a i nisam baš našla sve koji su me zanimali. Ali kažem, u tom slučaju riskiram.

patientia
23.09.2010., 19:12

Reci joj: "Lakovi su takvi kakvi jesu, testera nema, mozete ih kupiti ili ne kupiti, ali ne smijete ih otvarati."

Ako odgovori nesto bezobrazno (u pravilu odgovore nesto bezobrazno): "Otvarate li tako i sladolede u ducanima, liznete, zakljucite da ne valjaju i vratite u skrinju?"

Sigurna
23.09.2010., 19:17
Ja obožavam kad vidim da netko sve deziće redom onak šprica. :rolleyes:

Mopsly
23.09.2010., 19:32
Ok, razumijem naravno što napadate nekog tko ide redom i isprobava stvari koje nisu testeri ali s druge strane ja osuđujem i puno cura ovdje koje same kažu da dođu na blagajnu, otvore pred prodavačicom npr. puder kad vide da ga je netko otvarao prije njih fino odšeću do police i uzmu drugi :rolleyes:
Pa zar nije to isti vrag?!
I kaj sad?
Vratile ste ga pa će ga netko drugi uzeti s police?
Vrlo pohvalno! :rolleyes:
S druge strane mislim da kad bi fino dale u ruke prodavačici to što je isprobano da maknu s police ( a ne da same vraćate) i kad bi prodavači vidjeli koliki je to broj proizvoda da bi utjecali na neki način na svoje poslodavce da se mora poduzeti nešto sa tim te da ili daju testere svega ili da zapakiravaju u kartone kao amerikanci ili da jednostavno sve drže pod ključem :ne zna:
Znam da bi hrpa i prodavačica mrtvo hladno vratila na policu isproban proizvod koji je vraćen ali ako ćemo mi svi biti "uporni i dosadni" sa vraćanjem "pametniji" će popustit! :D

Elektra
23.09.2010., 19:34
Ja sam npr. otvaranu maskaru ostavljala na kasi, ali sam se vraćala po drugu. Šta poslije prodavačice rade s time, nemam pojma, ali moja pretpostavka je da i one vraćaju natrag na police. :ne zna:

obicna
23.09.2010., 19:37
mopsly - ja sam rekla da otvorim puder da vidim jel spužvica unutra a to nije lak da će se sušit ako otvoriš puder u kamenu. i vidiš da moram otvarat jer je puno njih packano s prstima. puder u kamenu nije za usporedit sa maskarom i lakom :kava:

vratila sam ga da, jer sam već koliko puta rekla prodavačicama da je otvarano ovo ili ono i pričekaju dok ne odem i vrate to na police, tako da je isto vratila ja ili one.

Muffet
23.09.2010., 19:39
Naravno da vraćaju. Poznanica mi radi u dm-u i baš mi se požalila kako je jedna cura na kasi pred njom otvorila puder, na puderu packe i zamjenila za drugi. A ovoj je šefica rekla da vrati isprobavani na policu, nego što bi s njim?! :rolleyes:
Tak da ono, uzimam zadnji proizvod u redu makar porušila sve ispred i nadam se... :D

mala nevaljala
23.09.2010., 19:39
ajme ja di god dođen (dm) budu isprobane one olovke za korekciju laka... :rofl:

a nekidan su u dm na splitu3 došle 3, 4 klinke na essence štand i onako bez pardona krenule isprobavat sjajila, ruževe i sjenila - naravno da nisu isprobavale testere nego prave proizvode jer kome se još da slegnut cm niže da bi uzele tester sjenila :mad: al ono, kad san vidila da je isprobavala sjajila :horor: muka mi je došla! ja bi to tukla, takvu nekulturu - jbt pa da si retaj znaš da to ne smiš radit, daj mi ono još probaj i deo roll on, molin te... :rolleyes:
a kad bi ona ili ostale cure/žene koje isprobavaju proizvode išle kupit već načet, korišten proizvod - garant bi se prve našle potužit!

šta se tiče tih klinki, da nisan bila treća u (20 min dugačkom) redu za blagajnu i da mi se nije žurilo - oo, čule bi me :o

Mopsly
23.09.2010., 19:55
mopsly - ja sam rekla da otvorim puder da vidim jel spužvica unutra a to nije lak da će se sušit ako otvoriš puder u kamenu. i vidiš da moram otvarat jer je puno njih packano s prstima. puder u kamenu nije za usporedit sa maskarom i lakom :kava:

vratila sam ga da, jer sam već koliko puta rekla prodavačicama da je otvarano ovo ili ono i pričekaju dok ne odem i vrate to na police, tako da je isto vratila ja ili one.
Nisam tebe osobno prozivala ali da - kad već to spominješ isto je otvoriti puder u kamenu ili bilo kakav drugi proizvod (recimo mlijeko za tijelo pošnjofat ili nešto slično) jer rok valjanosti većini proizvoda počne teći od datuma otvaranja jer čim se nešto otvori unutra se počinju sakupljati bakterije - gurali mi prste unutra ili ne jer hrpa bakterija ulazi samo preko zraka u proizvod :mig:

I opet kažem - meni osobno se ne čini isto jer vraćali mi sami proizvode na police ili prodavačice jer ja da je vidim da ide vratiti takav proizvod (prodavačica jel) mrtvo hladno bi je prijavila :kava:
Pa da vidiš kako bi sljedeći put bile opreznije - niti bi vraćale na police ali sigurno bi puno bolje pazile na ono što se dešava oko njih a pri tome mislim na činjenicu da hrpa njih mrtvo hladno gledaju u ljude koji sve isprobavaju i ništa im ne govore do onih drugih koje same ako žele nekome kupcu što pokazati a nemaju tester otvore original proizvod i pokažu ga :flop:

Sve ovo o čemu mi pričamo je na žalost jedan veliki začaran krug :ne zna:

Black Molly
23.09.2010., 20:58
Mislila sam da je u dm-u koma situacija što se tiče otvaranja i umakanja prstiju, no nema šanse da išta kupim u BIPI. Tamo do sad nisam ni gledala dekorativu, do ovog tjedna. Svaki proizvod ima tester i na njemu je mala pink naljepnica na kojoj piše "Probaj me". Unatoč tome, sve maskare su otvarane i to tako da se vide grude oko otvora. Kaj je netko radio sa svim tim maskarama, ne želim ni znati.

Najgore mi je što, kada kažem nekoj curi da se to ne smije raditi, ona mene gleda kao da nisam normalna ili mi se obrati bahato i bezobrazno kao da ja radim nešto krivo, a ne ona :rolleyes:

zrinkkle
23.09.2010., 21:02
danas sam u kozmu i 3 različita DM-a tražila maslac za tijelo i ne bi vjerovale da su svi, ali svi redom bili otvoreni, ona zaštitna folija i uredno trag od prsta! rekla sam prodavačicama i apsolutno ni jedna nije reagirala, naravno, nisam kupila ništa. Pudere uvijek isprobavam na testeru, uzmem original, ako otvorim i sve je ok taj isti i kupim!

Lejlica
23.09.2010., 21:26
Ajme i meni je to odvratno! Jednom sam vidjela maskaru i mislila da je tester jer je bila polozena kraj one gumene cetkice. otvorila sam je i namazala jedno oko :D i kad sam je zatvara skuzila da je pukla ona zastitna etiketa oko poklopca prilikom mog otvaranja, tako sam skuzila da nije tester nego ju je vjeroatno netko polozio tamo. bilo mi je tako tesko dati tih 90 kn ali sam je kupila, pekla bi me savjest da sam ostavila :D

a jednom sam kupila essencov puder i platila ga, i pokazivajuci decku sto sam kupila vidjela sam da je pol prazan i otvaran (pukla naljepnica)! a izvukla sam ga skroz iz dna, jer i ja izbjegavam prve proizvode na polici. htjela sam ga vratit, a teta mi nije dala jer "tko moze njoj garantirat da ga nisam probala vani i shvatila da mi ne valja" :confused:

a najvise sam bila isfrustrirana kad sam vidjela zadnji komad najdrazeg max faktor pudera za kojeg sam mislila da je izasao iz proizvodnje, i onako lijepo razaman oko poklopca, ljigav, poluprazan! pa mislim stvarno, pa bar puderi imaju mjerodavne testere :ne zna: (btw ako netko zna gdje ga mogu kupiti - imao je razlicite nijanse al su sve bile zuckastog tona, onak pol puder a pol krema nek javi :cerek:)

Stoga uvijek provjeravam, nema sanse da kupim proizvod ako je naljepnica puknuta ili ako se vidi da je otvaran. uvijek gledam recenzije maskare prije kupnje, a za lakove u dm-ovima na onim stalcima stoji primjer laka, ono namazan kraj svakog pa tako otprilike skuzim. Mislim da bi tete morale malo vise paziti na otvaranje tih proizvoda, ionako ih ima mali milijun unutra, pa mogu neke staviti da bas paze na takve stvari!

m@non
23.09.2010., 21:35
Pa onda i ti otvaraš proizvode :ne zna: kak bi inače znala da su maslaci otvarani? :zubo:

blenta
23.09.2010., 22:28
Pa onda i ti otvaraš proizvode :ne zna: kak bi inače znala da su maslaci otvarani? :zubo:

Koliko sam skužila iz posta radi se o pakiranjima sa zaštitnom folijom ispod samog poklopca. Ne vidim zašto onda ne bi bilo u redu skinuti taj poklopac da se vidi je li folija na mjestu. Time nikako neće naštetiti proizvodu. Bar prema mojim saznanjima. :ne zna:

Lilli_007
23.09.2010., 22:56
Ma fuj, kupila sam jučer u Kozmu novi puder, i od cca. 5 ponuđenih uzmem predzadnji i odem kupiti, dodjem kuci i vidim da gore jedan dio nije hrapav (puder je u kamenu) nego od prsta gladak. :flop: :flop:
Inace, u DM-u su sviii proizvodi izmackani to je prestrasno. Sad si trebam kupiti novu maskaru i vec me strah da necu naci ni jednu ne otvorenu maskaru od one koju planiram kupiti...
Jel gledao netko, jel' Mulleru kozmetika u bolje stanju? Unaprijed hvala. :)

Suey
23.09.2010., 23:20
Više ne kupujem nigdje osim na netu:eek:, i onda se čudim kak si kupim suhu maskaru u DM-u :rolleyes:. Vani ne smiješ otvoriti , a kamoli probati nešto, to moraš ili kupiti ili platiti štetu.

lake of fire
23.09.2010., 23:44
neki dan sam u dmu vidjela 2 cure od 15-16 godina koje su si namazale nokte na rukama, svaki prst s jednim lakom i ostala sam u soku... uopce ih nije bilo briga, samo su uzimale koje im bolje pasu i otvorile lak i gledale cetkicu, zgadio mi se DM, od denim wanted kolkcije jedva sam nasla tus koji nije imao zamatanu cetkicu za liner ili je uopce nije bilo :( uzas....
i da prije koja 2-3 mj u istom tom DMu je neka cura dosla i prvo se naspricala sa parfemom cijela(dobro bio je tester) zatim je otisla do jednog standa i namazala se s puderom tekucim(i to je bio tester),ali onda je uzela puder u kamenu koji nije bio tester s njim fiksirala ovaj tekuci, uzela sjenilo namazala se, stavila uredno maskaru i ruz (normalno nisu bili testeri jer princeza nije mogla na usta i oci stavit nesto sto je koristeno), stavila naocale i komotno izasla iz DMa...
ah taj Varazdinski DM, uvijek me nesto unutra negativno iznenadi :(

patientia
23.09.2010., 23:47
Ej, sto kazete da u DM-ovima (koji nisu u shopping centrima sa znakom zabrane) slikamo te koji isprobavaju proizvode koji nisu testeri, tako da im se vidi faca, i keljimo na neki blog? Moze jedna otvoriti blog, a ostale joj slati slike s kratkim opisom.

Lejlica
23.09.2010., 23:49
I mene u Vž dm-u uvijek nesto sokira! Neznam na kojeg mislis, al vjerojatno na onom u gradu. Ja uvijek kad idem kupovati idem u Kaufland, tamo mi je donekle ok i cini mi se dosta urednije. No ovaj u gradu ... Nekidan sam s frendicom isla kupiti lak za nokte, i 5,6 curica stoji ispred essence stalka i doslovce svaki komad kozmetike otvaraju, pa gledaju, pa se smiju, 10 min smo se vrtjele i pokusale doci do laka za nokte i onda smo odustale i otisle! Curke se dolaze sminkati, vjerojatno nesmiju izac nasminkane iz kuce pa prije skole svrate u DM-a! Taj u gradu mi je odvratan :rolleyes:

Jelena1985
24.09.2010., 07:57
Naravno da vraćaju. Poznanica mi radi u dm-u i baš mi se požalila kako je jedna cura na kasi pred njom otvorila puder, na puderu packe i zamjenila za drugi. A ovoj je šefica rekla da vrati isprobavani na policu, nego što bi s njim?! :rolleyes:
Tak da ono, uzimam zadnji proizvod u redu makar porušila sve ispred i nadam se... :D
ja isto ovo radim :five:

ja sam cesto znala nailaziti na otvarane gelove za tusiranje i losione za tijelo :flop: ne bude zatvoren poklopac dobro i sve bude umazano :horor:

na nekim proizvodima izmedju poklopca i ostatka bude nalijepljena deklaracija o uvozniku, zemlji porijekla i sl, pa ako je ona poderana ili je nema, onda znam 100% da je otvarano, tako da uglavnom biram one komade kod kojih je ta naljepnica citava :top:

mene najvise nervira kada nema testera lakova za nokte, a dosad sam na jako, jako malo standova vidjela da ih imaju.
jos me vise nerviraju prodavaci koji, kada trazis tester pudera, otvore ti originalni puder :mad: i jos uzme i stavi ti malo na ruku :flop:

Christina
24.09.2010., 08:42
ja sam u dm-u kupila polupotroseno deborah rumenilo :flop: i to ne bi ni primjetila da nisam kupila dva rumenila,dosla doma i kad sam oba otvorila jedno je vidljivo smanjenu kolicinu imalo,fakat se primjetilo,vise od 1/3 je falilo :rolleyes: u dm-u ih nije bilo briga i rekli su da sam ga ja sigurno potrosila pa sad hocu novo :confused:

dalcosters
24.09.2010., 08:46
Ej, sto kazete da u DM-ovima (koji nisu u shopping centrima sa znakom zabrane) slikamo te koji isprobavaju proizvode koji nisu testeri, tako da im se vidi faca, i keljimo na neki blog? Moze jedna otvoriti blog, a ostale joj slati slike s kratkim opisom.

:) neloša ideja ali nisam sigurna je li to u skladu sa zakonom

Plavooka25
24.09.2010., 09:00
Ja sam u Kozmu kupila puder u kamenu sa malom bijelom zaštitnom naljepnicom - deklaracijom preko poklopca i zbog toga ga i nisam puno zagledala ali kad sam došla kući i otvorila ga imao je tragove prstiju unutra :rolleyes::rolleyes: neko je očito to napravio i uredno vratio naljepnicu na pakiranje :hebemu:
Toliko mi se sve to zgadilo da sam rekla da apsolutno ništa što ne moram kod nas više neću kupit, ništa

doriana gray
24.09.2010., 09:05
:) neloša ideja ali nisam sigurna je li to u skladu sa zakonom

nalaze se na javnom mjestu tako da nema narušavanja privatnosti (bar koliko sam ja upućena) :)

inače, pudere u kamenukupujem samo od revlona i isključivo u Mulleru. imaju oko sebe plastičnu kutiju zatvorenu naljepnicom i još malu naljepnicu na kutijici pudera (iako za ovo nisam sigurna, ali zvoni mi u glavi). vidi se kad je otvaran i iskreno, prešla sam na njega prvestveno radi toga. a i u mulleru mi je sve rednije nego u dm-u i kozmu :kava:

Suey
24.09.2010., 09:45
Ja bih poslala te slike vlasnicima DM-a, da se vidi što se radi u Rvackoj i kakvi su im radnici, pa nek lijepo sve te tete poslovođe nadrapaju, a ne da za nerad i nemar dobivaju plaću koju si neki profesor s VSS može sanjati.

eyedetox
24.09.2010., 09:47
Ja sam upravo jučer zatražila knjigu prigovora koja se nalazi na svakoj blagajni u Dm-u a koju Austrijanci redovno čekiraju.
Prvi moj prigovor je bio u vezi njihovih barića Das gesunde koji puštaju ljepilo po čokoladi pa onda ili stružem tu čokoladu ili bacim u smeče a drugi prigovor je bio oko kupnje proizvoda koji nisu testeri a vide se tragovi korištenja.
Napisala sam da mušterije rade po dućanu što hoće, špricaju se dezićima, isprobavaju kozmetiku a onda to kupi netko iza njih.
Ubuduće ću svaku slikat, isprintat te priložiti u tu knjigu, pisat ću im prigovore sve dok netko ne reagira:mad:

Suey
24.09.2010., 09:50
:top::s

Treba napraviti dobru pritužbu i poslati direktno na adresu u Njemačku. Problem je što to ne doprinosi našem ulasku u EU, opet će reći kakvi su to ovi Rvati, ali kad drukčije tom našem ciganluku ne možeš stati na kraj:flop:. Baš smo seljačine:flop:

Black Molly
24.09.2010., 10:01
Prvi moj prigovor je bio u vezi njihovih barića Das gesunde koji puštaju ljepilo po čokoladi pa onda ili stružem tu čokoladu ili bacim u smeče

Koji su to barići? Ili ja to nisam primjetila i jedem ljepilo? :eek: