PDA

View Full Version : Madraci

stranice : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

bdugorep
01.09.2003., 13:00
Eto stanje je ovakvo...

Imamo krevet, sa madracom u njemu veličine 200x160cm i malo je madrac polako počeo odlazit u k.....c, pa bi ga mjenjali.

E sad me zanima kakav da kupimo madrac (sa federima, od lateksa, ...) i gdje bi se to moglo nabaviti.

Naravno, cijena bi trebala biti za jedan prosječan hrvatski džep, ali ako ima i skuplje ali, na duge staze, isplativije i za to pi posegnuli malo dublje u lisnicu nam najmiliju.

Hajde forumaši dajte neke ideje jel u tome čudu provedemo dobar dio svog života, a i neki najmiliji trenutci (if you know what I mean :D ) su se zabilježili tamo.

roberta carlos
01.09.2003., 14:46
i ja sam nedavno bila u sličnoj situaciji i možda ti mogu pomoći moja iskustva. i tu kao i svugdje ti je kol'ko para tol'ko muzike. na kraju smo se odlučili za umjereno skupu varijantu - madrac 140X200 za 3.200 kn. dućan je na velesajmu - zove se perfecta. a što se madraca tiče - nismo požalili niti jednu kunu - sjajan je i na njemu se super spava, ima zimsku i ljetnu stranu, zaštitu od grinja i džepičaste opruge.
nadam se da sam pomogla!
pozdrav;)

verica
01.09.2003., 15:24
Mi smo kupili Hespo madrace - čini mi se da je omjer cijena/kvaliteta OK, ima, naravno, puno skupljih madraca ali mi smo sa našima jako zadovoljni. Kupili smo 2x80 madrace - tako su nam savjetovali, da su bolja dva madraca od 80 za bračni krevet nego jedan veliki. Naši madraci su jako tvrdi, tako smo željeli, imaju one čunjiće unutra i slojeve kokosa i kaučuka. Takav madrac stavlja se na ravnu podnicu, inače za recimo madrace od kaučuka treba kupiti i podnice.

Takva dva madraca koštala su nas oko 1000 DEM, to su recimo bili najskuplji Hespo madraci u vrijeme kad smo kupovali, a za usporedbu, najjeftiniji Dunlopillo madrac (sami latex) je toliko koštao. Nije ti loša ideja otići na Velesajam u onaj studio za zdravo spavanje pa probati što ti se sviđa.

Winona
01.09.2003., 15:34
i ja imam dva manja madraca kao i verica za bracni krevet.

Bilo je birati mekse, tvrdje. Mi birali tvrde.

Kad skupim novce kupujem tempur madrace ( ciji jastuk imam ).tempur (http://www.tempur.de)

mirrorball
01.09.2003., 17:13
...zavisi od kud si...ako si blizu Međimurija, tj. Preloga - domovine Hespo madraca, preporučam ti da odeš drito kod njih pa ti naprave točno kakve želiš (skuplja varijanta), ili dobiš ostale u dućanu u krugu tvornice...

...:bonk: ..vidim da si iz ZG, tak da ti odlazak ne bi predstavljal problem (autocestom 90-ak kilometara)...

mirrorball
07.01.2004., 00:33
...jeste li vidjeli tu reklamu...Onaj madrac (fakat sam zaboravio ime) koji se prilagođava vašem tijelu kada legnete na njega i kad se malo zagrije (ili nešto slično)...Navodno ga NASA izmislila i rabi za astronaute...Sve je to super i ja bih jedan takav - ali ljudi zaboga 30 000 kn???!!!

...e, da...i težak je 100 kila...Madrac, 100 + ja 100 = urušavanje stropa...

nn-st1
07.01.2004., 07:43
"Madrac, 100 + ja 100 = urušavanje stropa"

a ti ležiš na stropu?
i imaš antigravitaciju,pa te vuče prema gore?

ma nije moguće da ta tvoja međukatna konstrukcija ne može izdržat 200 kg..

inače,
pa zar nije očito da takav madrac nije za radne ljude..

Frankie
07.01.2004., 15:38
preskupo je brate, pa da se i dobije plavusa ko dodatna oprema

Hannah
07.01.2004., 15:46
preskupo svakako.

btw, gdje u zg kupiti dobar madrac i po kojoj cijeni?

Winona
08.01.2004., 12:13
ja imam takav jastuk i vrijedi svakog centa. Svakog.

Kad skupim lovu kupujem i madrace takve, tko je jednom na tome spavao ne zeli vise ni jedna drugi.

Doduse ovdje su ipak jeftiniji ( nesto kao 1500 € po madracu )

da NASA je izmislila materijal, madrac jest tezak ali ne mora imati 100 kila, mozes naci i lakseg s istim karakteristikama.

Jedna od firmi koja to proizvodi je i www.tempur.com

Winona
08.01.2004., 12:18
daju garanciju od 15 godina. Nakon tog vremena bi se ionako trebao promijeniti. 100 € na godinu da spavam ko kraljica mi ne izgleda puno.

champ
12.01.2004., 11:31
Ja kupio BERNARDA madrac (s oprugama) za 500 kn i prezadovoljan sam........

Xyz
13.01.2004., 02:39
Winona kaže:
ja imam takav jastuk i vrijedi svakog centa. Svakog.

Kad skupim lovu kupujem i madrace takve, tko je jednom na tome spavao ne zeli vise ni jedna drugi.

I moji starci su kupili neki madrac sa dekamacca.1500eura. Neka firma iz Istre, a ti madraci su njemački. Nije im bilo zao dati toliko love jer su dobili preporuku od tete. Ugl stari nema vise bolova u ledjima kao prije i spava ko beba sad. A i ja kad njih nema jedva cekam da se uvalim u krevet, zaspim dok si rekao keks . :p Sad sparam za svoj krevet.

Irka
11.06.2004., 15:16
Pozdrav!

Malo sam se raspitivala oko cijena madraca za krevet i ostala sam poprilično neugodno iznenađena, naime cijena malo "boljih" madraca kreće se od 4.000 kuna na više (čak su mi ponudili madrac za 12.000 kn!!!!).

E sada ja vas pitam, kada kupujete novi madrac, što vam je kod njega bitno i da li se zaista isplati dati tako puno novaca, ili jednostavno kupiti običan jogi madrac? :confused:

verica
11.06.2004., 15:26
Ja sam kupila Hespo madrace koji su otprilike toliko koštali, to su madraci sa slojem latexa i kokosa i jako su tvrdi što meni savršeno odgovara. Isti takvi madraci od Dunlopa mislim da su koštali duplo više, a najjeftiniji Dunlop je bio kao moji.

Ja sam sa kvalitetom svojih madraca zadovoljna, iako sam na Tempur madraci topicu vidjela da se ljudi izražavaju negativno o njima.

Eto, postoje i Tempur madraci koji su, navodno, savršeni ali i jako skupi.

Meni se čini da je madrac jako bitna stvar - tako da ne bih kupila 'obični jogi' - ako pod tim misliš madrac na federe (takve madrace imam u vikendici, i ne bih spavala na njima duže od ta tri tjedna preko ljeta) - kupila bih i skuplje madrace kada bih za to imala financijske mogućnosti, ovako sam odabrala ono što mi se činilo kao najbolji odnos kvalitete i cijene.

mars
11.06.2004., 15:30
ako ispod madraca imas latoflex, onda kvalitetan madrac ima smisla.
Ako nemas, unistit ce ti se madrac, jer (pogotovo ako su sa latexom i kokosom), madrac mora moci disati.

Ako imas neki od usisavaca za prasinu koji dubinski ciste, nije nuzno kupiti madrac koji je sam po sebi (zbog sastava) imun na grinje i ostale zivotinjke. Krace ce trajati, pa ces kupiti novi.

Nemoj kupiti najjeftiniji madrac, jer ce te (ako imas 50 ili vise kila) vec za godinu-dvije boljeti ledja nakon spavanja. Pa ti, kad kupis novi, sve skupa dodje na skuplje.

verica
11.06.2004., 15:31
Moji madraci ne idu na latoflex nego na običnu podnicu - na latoflex se stavljaju latex madraci

Tati
12.06.2004., 15:44
Ja sam kupila nedavno madrac u onom discount-u madraca kod Škorpikove - blizu KingCrossa (ako si u Zagrebu). Nakon što sam obišla dosta njih koji prodaju madrace, ovaj je po cijeni i kvaliteti bio ok. Naime, ima ih od latexa, ali i od ostalih materijala. Odi pogledaj i tamo prije nego što kupiš, mislim da su ipak jeftiniji, budući da ih sami proizvode. Ja sam jako zadovoljna.
Imaju reklame po čitavom gradu, lako ćeš naći
:mig:

Winona
12.06.2004., 19:16
ne kupujem obican jogi madrac, kupila sam u ducanu za madrace ovdje, trazila sam nesto cvrsto i stabilno, nije zdravo spavati na mekanom ili na necem sto ce se razmeksati za godinu dana.
Nisu losi ali ima nesto mnooogo bolje i kad jednom na tome spavate nikad vise ne zaboravite.

Namjeravam dakle kupiti tempur madrace ( za bracni krevet madraci + podnicu neku posebnu metalna konstrukcija, podeseva se za glavu i za noge na visoko itd.) jer imam njihove jastuke i savrseni su :s

Jesu jako skupi ( cijela instalacija oko 2500 €) ali vrijedi svakog centa. Koriste ih i u bolnicama za pacijente koji moraju dugo lezati. Koriste ih i za invalidska kolica itd.

ima o tome na www.tempur.com pod tempur med

Romi
21.01.2005., 11:23
Hi,

imam pitanje o madracima. Posto sam totalni laik, a doslo je vrijeme kupnje novoga, mozete li mi preporuciti neke, koji su dobri za spavanje, zdravlje, a nisi ni skupi ;-).

Na sta se treba obratit pozornost kod kupnje madraca??

Zahvaljujem i pozdravljam,
Romi

Prolaznica
21.01.2005., 11:28
Preporucam hespo (http://www.hespo.hr/) .... nisu bas medju najjeftinijima ali su jako dobri :top:

beorn
21.01.2005., 11:30
svakako probaj više vrsta, odi u neki boljii salon namještaja, pa ćeš kad probaš vidit koji ti bolje paše...i ne previše štedit, ak kupiš shit madrac samo zato kaj je jeftin brzo ćeš zažalit

dodouprolazu
21.01.2005., 11:32
pridruzujem se savjetima, odi u neki bolji salon i probaj leci barem na 2-3 razlicita, neki vole cvrce neki mekse itd. I nemoj bas gledati na 100 kuna sim tam jer ti je bolje stediti na necem drugom nego bas na madracima.

Romi
21.01.2005., 11:34
ok, znam da ne staditi na madracima, nego me interesira kaj jedan kvalitetan madrac mora imati i koji madraci su kvalitetni. da li su to latex,futon,foam, feder.

Hvala

Prolaznica
21.01.2005., 11:35
vjerujem da ces cuti razna misljenja, no meni su objasnjavali da je najzdravija jezgra od kokosa
u svakom slucaju, nemoj uzimati sa federima jer se ti madraci najbrze izoblice

Tijana
21.01.2005., 13:26
Kad sam kupovala madrac za kinderbet htjela sam uzeti od kokosa, ali mi je teta u trgovini preporučila da uzmem neki običan antialergijski koji je čak bio jeftiniji. Rekla mi je da dosta djece zna biti alergično na to kokos punjenje. Ne znam da li je ista stvar i sa madracima za odrasle.

Rebecca Guay
21.01.2005., 15:24
Osim madraca možda su ti još važnije i podnice, a imaš ih takvih da ti niti ne treba madrac, već možeš na njima spavati.
U svakom slučaju mislim da je to stavka na kojoj ne treba štediti budući da svaki dan pol dana provedeš u krevetu.

grogo bolger
21.01.2005., 16:50
Prolaznica kaže:
Preporucam hespo (http://www.hespo.hr/) .... nisu bas medju najjeftinijima ali su jako dobri :top:

evo samo da potvrdim, nedavno sam kupovao krevet pa sam kupio hespoa, zadovoljan sam :)

maler
21.01.2005., 18:16
Imam vec dva mjeseca hespo madrace rollo koji su bez opruga, komad ti je oko 700 kn 90*200 dimenzija, prvih mjesec su super, a onda su se nekako za par mm spustili , tako mi se cini, ali preporod nakon madraca s oprugama.
Nisu pretvrdi, nego taman.
To ti je moj subjektivan dozivljaj.

dodouprolazu
22.01.2005., 11:37
isto bi preporucio Hespo madrace, ima nekoliko vrsta, sad kako kome sto odgovara, uzeo sam iz linije Vitazon (model Prestige) 190 sa 180 (znaci jedan za cijeli krevet) jer me prije smetalo sto je bila "rupa" i visio krevet prema sredini (usprkos nekoj debeloj navlaci koju sam imao extra radi izjednacenja) ispalo je nesto vise od 4000 kuna, ali kupio bi ih opet. Ne znam kako cesto bi se madraci (cak i najkvalitetniji) trebali mijenjati ali mislim da je neka gornja granica svakih 10 godina, pa ako ovi toliko izdrze, odlicno.

maler
23.01.2005., 21:45
ja bas na ovim ne osjetim tu granicu izmedu 2 madraca, imam onu presvlaku od merino vune koja ima neka cuda protiv zracenja, s zicom koja visi s jedne strane koju moras turnut u zemlju, zemlju moram mijenjat svakih dva mjeseca, skroz pobijeli takoreci.
Meni su bolji madraci u dva komada, jer na onom ogromnom kako se god partner/ica pomakne, onaj drugi osjeti u valovima.

dodouprolazu
23.01.2005., 22:57
maler kaže:
ja bas na ovim ne osjetim tu granicu izmedu 2 madraca, imam onu presvlaku od merino vune koja ima neka cuda protiv zracenja, s zicom koja visi s jedne strane koju moras turnut u zemlju, zemlju moram mijenjat svakih dva mjeseca, skroz pobijeli takoreci.
Meni su bolji madraci u dva komada, jer na onom ogromnom kako se god partner/ica pomakne, onaj drugi osjeti u valovima.
i ja sam neku presvlaku imao, kostala je ko pola madraca :rolleyes: a nije bas bila od neke koristi, a kakva je to zica, prvi put cujem? Gdje drzis zemlju, ispod kreveta u tegli?

cdanijel
23.01.2005., 23:20
Također preporučam Hespo. Mi smo kupili prije godinu dana prilikom kupovine stana jedan, custom dimenzije (spavam s ispruženim rukama:)), digli dosta popusta u dućanu na velesajmu i sve super... oko 4000 kuna, ali smo se preporodili...

magic
23.01.2005., 23:20
ovo o valovima kod micanja krevetskog 'susjeda' slushala sam i ja...

ma nema toga kod dobrog madraca ;)

Prije nekih tri mjeseca kupila sam madrac 2 x 2 m, u jednom komadu naravno... pogledat cu sutra na rachunu ime proizvodjacha, znam da je negdje iz Osijeka.

Madrac je naprosto izvrstan...cijena 2 100 kuna.

Inache, moram pohvaliti prijevoznika te firme...dechki su mi madrac unijeli u sobu, odmotali ga i postavili na palete :)

Marija_1963
24.01.2005., 00:37
Mi smo uzeli Meblo, mislim da se zove Termo, jako smo zadovoljni jer se ujutro budimo ko ptičice, što nam je bio pravi preporod nakon godina i godina kauča, razvučenih trosjeda i sl. Nema odmora bez spavaće sobe i dobrog madraca. Jedino mi je bed kad zračim i okrećem madrac iz jednog komada, dobijem bruh dok ga dignem i okrenem jer dragec baš tada ima pametnijeg posla. Idući puta ću svakako paziti da uzmemo komada dva, da si olakšam spremanje.
Spavali smo kod moje tete jedno ljeto na njihovim, duplo skupljim novim madracima, ljudi moji, kako su mene boljela leđa od tog kreveta, jaukala sam ujutro od bolova. Ostali smo dvije noći i bris kući! :D

dodouprolazu
24.01.2005., 12:44
magic kaže:
ovo o valovima kod micanja krevetskog 'susjeda' slushala sam i ja...

ma nema toga kod dobrog madraca ;)

Prije nekih tri mjeseca kupila sam madrac 2 x 2 m, u jednom komadu naravno... pogledat cu sutra na rachunu ime proizvodjacha, znam da je negdje iz Osijeka.

Madrac je naprosto izvrstan...cijena 2 100 kuna.

Inache, moram pohvaliti prijevoznika te firme...dechki su mi madrac unijeli u sobu, odmotali ga i postavili na palete :)

to je zaista povoljno! Inace ne samo o madracu nego i o podnicama tj. na cemu madrac lezi ovisi hoce li se ljuljati ili ne, stabilna podloga ublazava ljuljanje. Kod mene ljulja samo u odredjenim situacijama al tad nije madrac kriv.

p.s. a mozda ti je susjedni spavac posebno pristojan ;)

Littlefoot
24.01.2005., 14:25
Izgleda da je rasprava oko jednog ili dva madraca u bračnom krevetu sasvim induvidualne prirode.

Mi smo, na preporuku prodavačice u Meblovom salonu prije 10-ak godina, kupili dva madraca.

Moje je mišljenje da ta varijanta "pali" iz jednog jedinog razloga: kad su klinci mali pa se ukrcaju u krevet pa se popišaju. Lakše je okretati dva manja madraca nego jedan veliki, a imaš i 4 različita položaja sušenja istih.

Da, eventualni drugi razlog: neki ljudi vole spavati "u svom krevetu" (na svom madracu) i da ih nitko ne uznemirava. OK, nama to ne odgovara.

A sad? Sad nam je muka budući da spavamo "jedno na drugom" i uvijek je jedno od nas u rupetini između madraca. Za poludjeti. Zato smo odlučili kupiti jedan i riješiti se te muke. Hespo, kokosova jezgra i to je to. Nešto manje od 2000 kn.

magic
24.01.2005., 17:31
dodouprolazu kaže:
to je zaista povoljno! Inace ne samo o madracu nego i o podnicama tj. na cemu madrac lezi ovisi hoce li se ljuljati ili ne, stabilna podloga ublazava ljuljanje.

zato treba uchiniti shto i ja ~ ukrasti 4 palete ispred Bille i konstruirati krevet :D

volim madrac u jednom komadu, al pokrivalo u dva...jer se ja prva volim omotati i pokupim sve s kreveta.

magic
24.01.2005., 17:37
evo, nashla sam moj madrac (http://www.hespo.hr/mad_comforts.htm) :cerek:

dakle hespo :top:

maler
24.01.2005., 20:30
dodouprolazu kaže:
i ja sam neku presvlaku imao, kostala je ko pola madraca :rolleyes: a nije bas bila od neke koristi, a kakva je to zica, prvi put cujem? Gdje drzis zemlju, ispod kreveta u tegli?
Punica nam kupila, doslo oko 4000 kn, neka posebna presvlaka koja stiti od zracenja, nisam se sjetio niceg originalnog, ali nesto takvo, slicno tegli.

dodouprolazu
24.01.2005., 21:30
maler kaže:
Punica nam kupila, doslo oko 4000 kn, neka posebna presvlaka koja stiti od zracenja, nisam se sjetio niceg originalnog, ali nesto takvo, slicno tegli.

a kakva su to zracenja? fakat prvi put cujem

magic-ideju mozda primjenim za koji mjesec, sad curi lagano trbuh raste pa ako postavim krevet na nisko, izgledati ce ko kornjaca naopacke, bez sanse da se digne :D

magic
24.01.2005., 21:35
dodouprolazu, ne zajebavaj :D

kod mene svi zovu neke mambodzhambo rashljare da im utvrde ta fakin zrachenja a onda ti isti prodaju komad shporke ponjave za velke pare :rolleyes:

maler
24.01.2005., 22:46
E nemam pojma, ne volim ulazit u velike rasprave s punicom, kao Precko je puno podzemnih voda, time i negativnih zracenja i donijela ona nama to cudo od merino vune s ljetnom i zimskom stranom, valjda nesto djeluje kad zemlja brzo pobijeli od te zice koja je kao, kaj ja znam sta, uglavnom valjda fokusira ta negativna zracenja u zemlju, puno me pitas, ja bih radije da nam je kupila neku inverter klimu s ionizatorom:rolleyes: .

dodouprolazu
25.01.2005., 12:58
magic kaže:
dodouprolazu, ne zajebavaj :D

kod mene svi zovu neke mambodzhambo rashljare da im utvrde ta fakin zrachenja a onda ti isti prodaju komad shporke ponjave za velke pare :rolleyes:

a moram malo ;) zovite me skepticarom ali ja u ta zracenja ne vjerujem, jer ako krenem u svu tu ezoteriku vjerovati doci ce mi da se ubijem nakon tjedan dana od same pomisli sto me sve svaki dan "polako ubija"....kod mene je ovako, kad ima dobrog seksa onda dodo dobro spava i obrnuto

magic
25.01.2005., 18:24
slazhem se :)

nema tih podzemnih voda ni zrachenja koje bi mi omele san nakon dobrog zdravog umora :o

Aragorn
25.01.2005., 19:04
Prolaznica kaže:

Fakat su dobri!! Skuplji od ostalih al misim da ia vrijede :top:

vinova lozinka
27.01.2005., 13:11
Nakon višemjesečnih traženja madraca i podnica i s puno iskustva u mijenjanju istih, evo mog skromnog zaključka:

U dućanima prodavači najčešće prodaju maglu! Dajte mi nađite onog tko na licu mjesta isproba (legne) na desetak madraca i osjeti strašne razlike! Eventualno skužiš razliku između jaako tvrdog i jaako mekog.

Fore s podnicama vrijede samo za lateks madrace, a za one koje imaju imalo metalnih opruga (bile one "uvijene u čunjiće" ili ne) potpuno je svejedno kakva se podnica stavi.
Da li madraci s metalnim oprugama (od onih najprostijih, do "naprednih" već spomenutih čunjića) štete zdravlju ili ne, također je za diskusiju. Moja je baba cijeli život spavala na starinskim oprugama promjera 20 cm, pa je, eno, na pragu stote... A naravno da će ti se prodavačica zakleti da nije dobro biti na metalu 8 sati dnevno!

Nemojte popušiti onu foru o ljetnoj (pamučnoj) i zimskoj(merino-vunenoj) strani madraca. Naime, kad ga raspakirate, u uputstvu SVAKOG piše: za dulji vijek i ispravno održavanje ovog madraca, molimo da ga SVAKI TJEDAN okrenete. Pa vi sad vidite jel' vam se godišnja doba tako brzo mijenjaju :confused: . Da ne govorim da preko svojih madraca imam prvo plahtu s gumicom da ga "čuva" od kojekakvih fleka, a tek onda normalnu plahtu, pa se ta "merino vuna ili pamuk" uopće se ne osjete.

Na kraju, ja imam također Hespo madrace (Vitazon perfect) i podnice (obične, elastične), a najjeftiniji su ako ih se kupi za vrijeme Ambijente (listopad) na velesajmu (paviljon 12), jer osim sajamskog imaju još i gotovinski popust.

Ajme, šta sam oduljila :o :amen:

R24
15.10.2005., 15:06
Pozdrav,

Pregledao sam malo starije teme, ali nisam nasao neke konkretne odgovore na dileme u mojoj glavi nakon ove Ambiente.

Dvoumim se između dva ponuđača - Hespo i Perfecta, ali i između dvije vrste madraca - latex ili opruge.

Cijene su prilibližno iste, jedino Perfecta ima sad neku akciju (do sutra) da uz Galaxy madrac nudi besplatno podnicu i anatomski jastuk... za 200 x 190 cijena je 5800kn + 10% popust za cash. Dakle uz ovu velicinu madraca dobijete dvije podnice i dva jastuka vrijednosti 1600kn cca.

Zanima me najvise vase iskustvo sto je bolje uzeti - madrac od visokoelasticne pjene -
http://www.perfecta.hr/index.php?cat=1&id=89&page=catalog

...ili madrac sa oprugama, tj. dzepicasto-opruznom jezgrom tipa:
http://www.hespo.hr/mad_royalanatom.htm

hvala,
h.

R24
16.10.2005., 23:26
ajmo ljudiii, nitko nista, a ja moram kupiti madrace...

hajdi
17.10.2005., 08:25
Ako imaš tih para, uzmi Galaxy ;)

zlocestoca
17.10.2005., 08:40
i ja imam galaxy vec godinu dana i zadovoljna sam
madrac probaj (odlezi u ducanu nekih pola sata ;) ) pa vidi da li ti odgovara
galaxy je malo tvrdji, ali meni je bas zato ok
ne znam gdje namjeravas kupovati, mi smo uzeli u solidumu, decki su bili skroz ljubazni, dovezli su ga odmah sljedeci dan i jos nas iznenadili gratis podnicama :)

prle69
17.10.2005., 09:17
Bitno je nekoliko stvari.
Tvrdoća madraca - mora biti vezano uz masu osobe koja spava. Dakle nije dobro ako je madrac tvrd ili mekan. mora biti potaman.
Podnice - ako uzimaš opruge podnica nije presudna no ako uzimaš latex podnica mora biti vrhunska.
Latex madrac je dobro da ima sedam zona.
Obavezno isprobati madrac.

roberta carlos
17.10.2005., 12:10
ja imam ovaj i super je.
http://www.perfecta.hr/index.php?cat=1&id=60&page=catalog

samo da okreći kad mijenjaš posteljinu da bude ravnomjerno opterećen.

undercover
17.10.2005., 12:18
ovaj od perfecte je definitivno bolji

mi imamo nesto slicno, i preporuca se svako nekoliko mjeseci rotirati madrac
najprvo ga okrenes tako da onaj dio ispod glave okrenes tamo gdje su noge, a nakon toga ga prevrnes naopako i zadnji put opet zamjenis glavu za noge
i tako svake godine par puta -nije uopce problem
vidim da navlaka ima patent, znaci mozes je skinut i odnijet na kemijsko sto je jako dobro
definitivno ovaj iz perfecte

R24
17.10.2005., 13:07
Hvala na komentarima...

Ima li netko tko je imao krevet sa oprugama (dzepicaste jezgre) i nakon toga ove nove latex krevete?

Zanima me sto je ljudima bilo bolje, ili je to sve zbilja totalno individualna stvar?

Imam para za Galaxy, ali kad smo ga pogledali... izgleda mi totalno jeftin i spužvast... onako odokativnom procjenom onaj sa dzepicastim jezgrama izgleda puno kvalitetniji...

h.

smiljana
17.10.2005., 14:49
R24 kaže:

Ima li netko tko je imao krevet sa oprugama (dzepicaste jezgre) i nakon toga ove nove latex krevete?

h.

Mijenjali smo nedavno madrac s džepičastim oprugama i uzeli umijesto njega dva manja lateks. I dobre podnice. Spavanje je puno bolje, lateks madraci su bolji jedino što su naši 15cm, a ovaj s oprugama je bio 21cm.
Imali su lateks u pet tvrdoća, mi smo uzeli srednji i ispalo je dobro.
Svidjelo nam se i što daju probni rok od dva tjedna i ako ti madrac ne paše možeš ga zamijeniti:top:

Lee Champa
17.10.2005., 17:32
Za podnicu uzmi najobićnije daske širine oko 10 cm.
Za madrac uzmi najtvrđu spužvu i traži da ju odmah "obuku" (izaberi uzorak).
Nekada su bili u podrumu zgrade nasuprot Velesajma i one benzinske. :W

Juraj
17.10.2005., 20:00
Ja imam Bernardin radjen po mjeri (220x160), latex + kokos, najtvrdja varijanta, podnicu sam radio od 5cm sirokih kuhanih bukovih letvica i ja sam zadovoljan. Uzmite u obzir da sam jako velik i tezak, ako ste laksi mozete uzeti i mekse madrace.
Cijena je bila mislim cca 3000 kn.

polly
17.10.2005., 20:04
Juraj kaže:
Ja imam Bernardin radjen po mjeri (.

Imaš od Bernarde kakav kontakt?
Ja bi jedan njihov krevet koji sam vidjela u Domi ali mi dimenzije ne pašu.
Koliko sam vidjela vauvauvau stranicu nemaju.

Juraj
17.10.2005., 20:16
polly kaže:
Imaš od Bernarde kakav kontakt?
Ja bi jedan njihov krevet koji sam vidjela u Domi ali mi dimenzije ne pašu.
Koliko sam vidjela vauvauvau stranicu nemaju.

Ja sam narucio u Domi (ili lesnini nisam siguran) i ispalo mi je jeftinije nego direktno. Ali evo brojeva

BERNARDA D.O.O.
Čakovečka 136 a, 40305 Pušćine

CENTRALA (040) 895 300
DIREKTOR (040) 895 330
TELEFAKS (040) 895 333
KOMERCIJALA (040) 895 340
CRONET (098) 268 940
CRONET (098) 426 618

a evo i link

Bernarda (http://www.bernarda.hr/)

polly
17.10.2005., 20:22
Juraj kaže:
.....

Fala.
Mene djelatnica u domi samo kaj nije spljuskala kad sam ju zatražila kontakt od firme.
Jedva mi je rekla tko krevet proizvodi pa joj je taj zahtjev bil čisto preveč.

bodul
17.10.2005., 23:57
Najbolji su madraci od latexa , tako je moje misljenje.
Moj je radjen po mijeri 230 cm , i debel je 25 cm , sve skupa .
Ima i opruge, 10 cm i na vrhu je latex, 10 cm , ostalo su neke ispune .
Kad sam ga radio onda mi je njihov projektant , uzeo mijere , i tezinu , i pitao na koji nacin spavam , ledja trbuh , bok , i kako zelim tvrdo, meko , itd , bilo je jos pitanja, kao da ce raditi cijeli projekt.

Tigrica
18.10.2005., 19:43
ovo si valjda vidio; ?

http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=103802&highlight=krevet+madrac

vi koji imate Bernardin madrac, koji je to model, drzim u ruci njihov katalog, pa me zanima?

R24
18.10.2005., 20:00
Tigrice,

Jesam, vidio sam.

Ne znam vise ni sam kaj da uzmem, svaki cigo svog konja hvali...
:D :D :D

Cak ne znam ni dal da uzmem latex ili opruge...

Budem još malo razmislio, prosurfao, pa iduci tjedan obavio shopping...

hvala na savjetima,
h.

Tigrica
18.10.2005., 20:03
R24 kaže:

ne znam ni ja vise, najuvjerljiviji su mi ovi Bernardini madraci, ma i nisu uopce losi, bas mi se svidjaju... za podnice nemam pojma.....e sad....javi se kad kupis, da znamo kako si prosao i sta si kupio, moze?

may@
24.10.2005., 09:38
i ja sam trenutno u fazi kupovanja madraca i jos sam na pocetnoj dilemi: za krevet 180x200 jedan ili dva madraca. u Hespu su mi rekli da je bolje 2 jer tada svaki kupi madrac koji njemu najbolje odgovara.
na Bernardinoj stranici nemogu pronaci cijene. jel neko uspio naci?

bodul
24.10.2005., 23:49
Kad su manji madraci , onda je lakse s njima manevrirati.

Tigrica
25.10.2005., 10:11
bodul kaže:
Kad su manji madraci , onda je lakse s njima manevrirati.

:D s madracima manevrirati? :eek:

bodul
25.10.2005., 22:56
To je samo dalamtinski izraz.
Mislim na to kad :
1. prevrces madrac , zima lito
2. ga vadis za ocistiti
3. kad stavljas lancune sa gumicom , onda ga triba podignuti .
4. Selis krevet po sobi ili u drugu sobu , ili u drugi stan.
ima jos situacija .

hajdi
26.10.2005., 08:55
may@ kaže:
u Hespu su mi rekli da je bolje 2 jer tada svaki kupi madrac koji njemu najbolje odgovara.

To zavisi jer ako vam se svide dva potpuno različita tipa madraca, onda vam trebaju i različite podnice, obično su i debljine madraca različite pa onda na kraju možda to i nije najsretnije rješenje. Pokušajte pronać nešto što vam oboma odgovara i onda kupite 2 takva.

Osobno mislim da je bolje kupiti 2 madraca jer je lakše manevrirati, kako netko već reče, a i kad svatko spava na svom madracu, ne osjetiš kad se druga strana vrti, okreće, ne može zaspat i sl. Cijena je ista (1 veliki = 2 manja) tako da ne trebaš sumnjati u to da te prodavač nagovara na veći trošak...

Cijena dobrog madraca uvijek je iznenađujuće velika za kupca :D
Zato kreni gledat one najskuplje pa kad nađeš neki srednje klase, neće ti se više činiti tako skup :zubo:
Za konkretne informacije uvijek ti je najjednostavnije nazvat dućan i pitat.

Tigrica
26.10.2005., 10:52
bodul kaže:
ima jos situacija .

naprimjer, u slucaju raskola:D , nedaj boze, svako svoj nosi u svoju sobu

;)

sta ja znam, meni se ne cini problem "manevrirati" s madracima. ja sam krsna;)

Tigrica
09.11.2005., 11:28
R24 kaže:
Tigrice,

Jesam, vidio sam.

Budem još malo razmislio, prosurfao, pa iduci tjedan obavio shopping...

hvala na savjetima,
h.

jesi kupio svoj madrac? koji?

Tigrica
09.11.2005., 11:32
je li neko vidio ove madrace, nama su ti upali u oci kada smo bili u domi; konkretno taj model "relax"; (kliknite na njega)

http://www.renotex.hr/reno/index.html

tu imate i cijene, kliknite na cijene.

oni ne prave madrace s dzepicastom jezgrom, a bome za takve ni nemam para, tako da su tog tipa bernarda i hespo iskljuceni.

R24
10.11.2005., 17:39
Pozdrav,

Nisam još ništa, javim kad kupim...

lijep pozdrav,
h.

Lissa
05.12.2005., 18:33
...nisi kupio ili se nisi javio?
zanima me jesi li se odlucio za perfectu ili si nasao neko bolje rjesenje?

Jump-Jump
06.12.2005., 10:45
Jučer vidjeh trgovinu madracima, podnicama i krevetima na Vrbiku.
Adresa Vrbik 17. info tel 61 95 084
Čine mi se baš dobri i skupi!!! Kao i sve...., no imajaju stranicu na www.wollbett.hr pa koga zanima neka škicne, možda nađe nešto za sebe!

Littlefoot
06.12.2005., 14:12
Vidim da se neki ljudi zalažu za kupovinu dva madraca (npr. umjesto jednog širine 180 i dužine 200, uzeti dva po 90 cm širine). E pa evo jednog glasa KONTRA. To je bio jedan od gorih slučajeva kad sam se dao nasanjkati. Da, govorilii su u trgovini (Meblo, al' nema veze; moglo je biti bilo gdje) da svatko spava na svom madracu, lakše se okreću, bla bla.

Grozno. U sredini kreveta UVIJEK je bila rupa. Ili rupetina, ovisi o krevetnim aktivnostima. Ali madraci nikad nisu bili spojeni. OK, možda to ovisi o konstrukciji kreveta - naš nema bočnih stranica pa madrac(e) nema što pridržavati.

Stoga, moja je preporuka: kupi JEDAN madrac. Dva kupi klincima, svakome svoj.

Tigrica
06.12.2005., 14:46
Littlefoot kaže:
Stoga, moja je preporuka: kupi JEDAN madrac. Dva kupi klincima, svakome svoj.

e tak smo i mi na kraju kupili jedan, u biti nikad se nisam ni dvoumila hocu dva ili jedan..

rivica
02.05.2006., 20:42
baš razmišljam o kupnji 'poštenog' madraca budući da sam sakupio nešto love i za to - znamo svi da je dobar madrac jako važan za zdravlje,
pa koji preporučujete da je najbolji u kvaliteti za svoju cijenu?

u mogućnosti sam potrošiti recimo do 3000 - 4000 kn maximum ali ako ima neki koji je dobar za recimo 1500 - 2000 kn odlično :)
dimenzija madraca bi trebala biti 200*160
Gledam malo po internetu i izgubio se u moru ponude...

:)

ZakS
02.05.2006., 21:21
od kad koristim Dormeo - mirnije spavam...
i uzeh 2 * 80. a ne 1 * 160.. lakse manevrirati, oblaciti, a i na drugoj polovici kad se netko miga - ja na svojoj ne osjetim...
osim toga jednu podnicu uzeh ono sa uzglavljem koje se podize za cca 45 stupnjeva... eto.. cijena mislim da ce ti pasat.. ¤

rivica
02.05.2006., 22:12
od kad koristim Dormeo - mirnije spavam...
i uzeh 2 * 80. a ne 1 * 160.. lakse manevrirati, oblaciti, a i na drugoj polovici kad se netko miga - ja na svojoj ne osjetim...
osim toga jednu podnicu uzeh ono sa uzglavljem koje se podize za cca 45 stupnjeva... eto.. cijena mislim da ce ti pasat.. ¤

tražim te Dormeo madrace po netu i nigdje ne mogu kod nas pronaći gdje se prodaju i da vidim cijene. Zna li tko više?

jaja
02.05.2006., 22:22
preferiram duple madrace

marika
03.05.2006., 10:08
Dajte mi objasnite ZAKAJ je svima super imat 2 madraca?
Meni je to tak nekak....hocu se prismajhlat losijoj polovici usred noci, a ono - jarak!

t.star
03.05.2006., 11:17
Dajte mi objasnite ZAKAJ je svima super imat 2 madraca?
Meni je to tak nekak....hocu se prismajhlat losijoj polovici usred noci, a ono - jarak!

slažem se :cerek:
i ja preferiram 1 madrac.

ontopic: kupila sam madrac u perfecti na velesajmu, neki supertvrd, ima svih dimenzija. cijene su povoljnije od npr. hespo, za koje mislim da su precijenjeni.

mikonja
04.05.2006., 16:30
ja imam Hespo Exclusive:top: i mogu vam raći da je stvarno super...

Natch
13.06.2006., 21:11
treba mi neki madrac za krevet, da je dobar i cvrst, dakle kvalitetan ali ne preskup. po mogucnosti do 1000 kuna i da nema federe.
mjere kreveta su 140x200.
hvala na sugestijama.

Lapulapu
13.06.2006., 22:40
Pevec, oko 500 kuna.

Natch
13.06.2006., 22:40
Pevec, oko 500 kuna.
ma da, 2 kune. molim te.
znam pevec ko svoj dzep ;)

Natch
13.06.2006., 22:41
kakav je to madrac?

Lapulapu
13.06.2006., 22:44
Šareni, plavi :zubo:

Odgovara tvom opisu.

Upravo sam provjerila kod susjede, kupila ga je nekidan, 549 kuna.

Natch
13.06.2006., 22:46

Odgovara tvom opisu.

Upravo sam provjerila kod susjede, kupila ga je nekidan, 549 kuna.
kovac gospodari terenom veceras :s :s

nemoj jebat. jel dupli? koja firma?

Lapulapu
13.06.2006., 22:48
Ma šta dupli, napisala si da trebaš 140 x 200, to je jedan madrac.

Oriolik madrac s poliuretanskom jezgrom, bez opruga.

Natch
13.06.2006., 22:49
Ma šta dupli, napisala si da trebaš 140 x 200, to je jedan madrac.

Oriolik madrac s poliuretanskom jezgrom, bez opruga.
jebote.

jel to zdrav materijal? nema stetnih zracenja i to?

Natch
13.06.2006., 22:50

mislis ovaj?
http://www.oriolik.hr/index.php?cid=2&iid=3&page=catalog&sid=6

Lapulapu
13.06.2006., 22:53
Nemam pojma, rekla mi je da ga je kupila, još ga nisu dovezli.

I, da...zrači, to je multipraktik madrac. služi usput ko mikrovalna

Natch
13.06.2006., 22:54
odlicna informacija, hvala :top:

svi ovi koje sam dosad gledala su bili na federe i par puta skuplji.

Natch
13.06.2006., 22:55
ovo su neki kao sad moderni:

http://www.hespo.hr/madraci.htm

i definitivno preskupi.

s druge strane, meblovi jogiji su ono, preklasicni.

Natch
13.06.2006., 22:58
sta mislite o ovoj varijanti?

http://www.natoja.hr/ponuda.php?kateg=1

Lapulapu
13.06.2006., 22:59
Preklasični madrac :confused: pa nemoj ga držat golog :D

Natch
13.06.2006., 23:01
Preklasični madrac :confused: pa nemoj ga držat golog :D
:rofl: ma ne to, nego ima opruge.

kokakoka
14.06.2006., 00:17
sta mislite o ovoj varijanti?

http://www.natoja.hr/ponuda.php?kateg=1evo ja sam sad otovrila fotku, legla preko ekrana i mogu reći da je dosta udoban. ni pretvrd ni premekan :top:

Natch
14.06.2006., 00:20
evo ja sam sad otovrila fotku, legla preko ekrana i mogu reći da je dosta udoban. ni pretvrd ni premekan :top:
zajebavas, a? :D
radije reci sta znas o oprugama i poliuretanu.:D

kokakoka
14.06.2006., 00:52
zajebavas, a? :D
radije reci sta znas o oprugama i poliuretanu.:Dkokos kokos kokos!

i to ne onaj rafin!

kiki-j-zg
14.06.2006., 08:51
Za madrac ti ne bi trebalo biti žao dati malo više novaca. Preporučujem Hespo.

maglica
14.06.2006., 13:26
Mi kupili hespo latex 7 zona, 190x200. Koštao je jako puno , oko 5000, al mislim da mi je to jedna od ponajboljih investicija u životu. Ne žalim ni lipe..

Natch
14.06.2006., 13:34
Mi kupili hespo latex 7 zona, 190x200. Koštao je jako puno , oko 5000, al mislim da mi je to jedna od ponajboljih investicija u životu. Ne žalim ni lipe..
ma gle. 5000 za madrac, pa sta ti se desava na njemu da toliko vrijedi?

maglica
14.06.2006., 13:46
a gle, ja sam pobornik dobrih i trajnih rješenja. Pa se na račun jednog dobrog rješenja odreknem nečeg drugog na neko vrijeme. Imam lošu kralježnicu a spavanje na tom krevetu je neopisivo. Nema buđenja s bolovima, umorom, zategnutostima.
Da imam puno love dala bi za tempur al oni su po 10000..kad sam prvo cula za tu cifru zavrtilo mi se al sad kad smo prvi put u životu počeli spavat na nečem kvalitetnom više mi se ta lova ne čini prevelikom za ono kaj dobivaš time.Mislim da na madracu ne bi trebalo previše šparati...

Natch
14.06.2006., 13:48
a gle, ja sam pobornik dobrih i trajnih rješenja. Pa se na račun jednog dobrog rješenja odreknem nečeg drugog na neko vrijeme. Imam lošu kralježnicu a spavanje na tom krevetu je neopisivo. Nema buđenja s bolovima, umorom, zategnutostima.
Da imam puno love dala bi za tempur al oni su po 10000..kad sam prvo cula za tu cifru zavrtilo mi se al sad kad smo prvi put u životu počeli spavat na nečem kvalitetnom više mi se ta lova ne čini prevelikom za ono kaj dobivaš time.Mislim da na madracu ne bi trebalo previše šparati...slazem se. i zato cu za njega izdvojiti 1000 kuna. 1.500 ako mi garantiraju najludji seks na njemu.

maglica
14.06.2006., 13:54
slazem se. i zato cu za njega izdvojiti 1000 kuna. 1.500 ako mi garantiraju najludji seks na njemu.

pa sretno..

SETRA Samoborček
16.10.2006., 12:32
Trebao bi madrace za krevet, 2 komada, 190x90cm :D

E sad, kako sam mnogo težak neželim neki shit, a opet nedaje mi se cijelo bogatstvo...

U Mercatoneu imaju neke socijala 400-500 kn, a gledao sam i Hespo ComfortS neki F2 model za teže (:D) dođe nekih 800 kuna.

Zanima me da li mi se isplati dat tolko više za Hespo i jel valjaju?

Neki drugi prijedlog?

UPDATE: Evo sad sam pogledao stare teme i vidim da svi tu brijete na neke 3x skuplje od onog kaj je meni max. pa cu ispat zadnja sirotinja :( :D

JoZ@
16.10.2006., 15:57
a cuj
bolje dat vise para pa spavat dosta godina kak treba
nego kupit neki srot na kojem se nebus bas naspaval a moral ga bus kroz par godina mjenjat

SETRA Samoborček
16.10.2006., 23:41
A jesu Hespo OK?

Natch
16.10.2006., 23:44
hespo su sad jako moderni, i nisam jos nikog cula da se zali.
al imas i dosta kvalitetne slovenske, meblove cini mi se, dosta jeftinije.
e sad zavisi sto ti hoces, dal hoces klasicne s federima, il ove neke moderne s poliuretanskom pjenom.
al sve ti je to danas dosta kvalitetno.
IAKO, ja ne bih nikad iskesirala 2000 eura za madrac.

Natch
16.10.2006., 23:45
Trebao bi madrace za krevet, 2 komada, 190x90cm :D

E sad, kako sam mnogo težak neželim neki shit, a opet nedaje mi se cijelo bogatstvo...

U Mercatoneu imaju neke socijala 400-500 kn, a gledao sam i Hespo ComfortS neki F2 model za teže (:D) dođe nekih 800 kuna.
to ti nije uopce puno.
2000 kuna je neka normalna cijena za madrac za bracni krevet.

SETRA Samoborček
17.10.2006., 00:49
a dobro 2x800 kn je 1600 kuna, ispalo bi i 1900 ali mi netrebaju viši jerbo su podnice visoke.

Natch
17.10.2006., 08:52
to je ovaj:

http://www.prima-commerce.hr/artikl.asp?item=madrac-comfort-s-190x180&code=1160026&cat=spavaci-program to je klasican madrac

a gle ovaj:

http://www.hespo.hr/madraci_natural.htm :D

kAso
17.10.2006., 08:53
to ti nije uopce puno.
2000 kuna je neka normalna cijena za madrac za bracni krevet.

Dobro ja imam problema sa kicmom pa zato trebam kupiti one anatomske....

Brijem da cu ici u perfect dreams jer mi se cini to tamo guba ili u meblo... tamo mi se cini jeftinije... ja cu ici do 4000 kn (to su oni sa plavusom unutra ;))

may@
17.10.2006., 09:34
ja sam trenutno u fazi kupovine madraca 90x200 ili 180x200 (nikako da se odlucim, sta je bolje???) i cula sam da su ljudi jako zadovoljni s hespom i bernarda madracima, za renotexove sam cula da su jeftiniji (rang 400-1000 kn), ali se nakon 2-3 godine skroz izdeformiraju.
na ambienti sam isprobavala i perfeta madrace i na kraju sam skroz zbunjena. znam manje nego prije ambiente.

Natch
17.10.2006., 09:49
uzmite si neku srednju kvalitetu i cijenu, tipa meblo.

Natch
17.10.2006., 09:50
UPDATE: Evo sad sam pogledao stare teme i vidim da svi tu brijete na neke 3x skuplje od onog kaj je meni max. pa cu ispat zadnja sirotinja :( :D
ne sekiraj se, ima nas tu i pametnih :mig: :D

vikica
17.10.2006., 09:56
mi smo kupili u perfecti i super smo zdovoljni. kostao je oko 2000kn, ali isplati se svaka kuna (pa i duplo da je kostao!). sada kad idem spavati znam da se necu probuditi s bolovima u kraljesnici (s kojom inace imam problema), vec i da ako me navecer bilo boljelo ujutro mi je uvijek bolje.

MadVlad
17.10.2006., 10:25
I mi uzeli u Perfecti, Similatex 160x200 za 1650 kn. Nije pravi latex, ali nije ni federac, čist solidan za te nofce. Ne deformira se, kad se žena okreće na jednoj strani ja to uopće ne osjetim i sveusvemu zadovoljan

Mr_Orang3
17.10.2006., 10:53
E i mi gledali sad na ambienti od perfecte. I to kombinaciju onaj njihov krevet
"Oval" sa podnicom i madrac ...mislim da su bili galaxy i Relax u igri... definitivni cemo se odlucit za jednu od tih kombinacija..

SETRA Samoborček
17.10.2006., 12:13
Hm, mene osobno ne boli ništa nakon spavanja na ovim prijeratnim, tako da, hm, nebi smjelo ni na novim?

Idem danas u Kiku vidit šta se nudi.

A za Meblo, to mogu dobit tu prek' meje u SLO valjda jeftinije, samo moram čekat.

zlocestoca
17.10.2006., 12:26
jos jedan glas za perfectu :zubo:
spavam na galaxy-u vec dvije godine i zadovoljna sam :)

Lavica02
17.10.2006., 15:27
Mi imamo ove

http://www.hespo.hr/mad_comforts.htm

i super smo zadovoljni

lada13
17.10.2006., 20:03
ja sam trenutno u fazi kupovine madraca 90x200 ili 180x200 (nikako da se odlucim, sta je bolje???) i cula sam da su ljudi jako zadovoljni s hespom i bernarda madracima, za renotexove sam cula da su jeftiniji (rang 400-1000 kn), ali se nakon 2-3 godine skroz izdeformiraju.
na ambienti sam isprobavala i perfeta madrace i na kraju sam skroz zbunjena. znam manje nego prije ambiente.
mislim da je bernarda dosta skupa.
uzmi 180x200 da ti se ne stvara razmak između dva posebna jer ti se onda uvlači i štepdeka i plahta.

kAso
18.10.2006., 11:04
uzmi 180x200 da ti se ne stvara razmak između dva posebna jer ti se onda uvlači i štepdeka i plahta.

Dobro i ja se isto slazem ali onda ti tu dolazi problem nalazenja posteljine tih velicina, ako se malo shebe madrac onda moras mjenjati cijeli a ovako samo na onome djelu na kojem je los i istrosio se.... Dok peres imas problema sa velikim plahtama i slicno...

... Ali i dalje sam ja za jedan veliki madrac.... btw. nama ce trebati 220 cm minimalno ... a sirina ... ovisi koliko se namjervam prosiriti...

may@
18.10.2006., 11:06
razmisljam o exclusive-hespo i luxima TFK - bernarda...cijena ima je oko 3.500 kn za 180x200
na ambienti su mi nudili od perfecte neki rolani za cca 2.000 kn
eh problema

Jazon
24.10.2006., 09:16
Mene je bolja polovica nagovorila da kupimo 180x200 cm Hespov Viscostar (http://www.hespo.hr/mad_viscostar.htm) :cerek:

Skup je k'o vrag, cca. 4,5 soma kuna za keš uz 15% popusta, ali je nešto najudobnije na čega smo legli...

Neka mod izbriše ako misli da je reklama, ali ako nekog zanima, madrac smo kupili u Natoji na Velesajmu, jer imaju najbrži rok isporuke (rekli su 15 dana, a stigao je za manje od 10). Ostale koje sam zvao (Lesnina, Doma, Kika i dr.) svi su mahom rekli da im je rok 30 dana :confused:

sky cruiser
24.10.2006., 09:41
LINEA-IN talijanski (tvrdi, pjena) , kupili na Velasajmu prije 6 godina, tad je bio jedan od najskupljih, 200x180 cm je koštao 2500 kn, ali i dan danas je kao nov, ni mrvice ulegnuća, a full je tvrd i naspavaš se na njemu stvarno (treba kupit nešto kvalitetno, jer to ti je temelj zdravlja)

Stvarno mogu potvrdit da su prvoklasni.

bucek
25.10.2006., 12:20
A kaj je sa podnicama???Jel to skupo i obavezno ispod madraca??
Mi trenutno spavamo na trosjedu,ali trebali bi za mjesec-dva u kupovinu kreveta.I dali su bitne kile od "spavača"??I ja i muž smo pozamašni pa....

emili
26.10.2006., 08:30
mi smo naručili prije par dana u Lesnini novi bračni krevet, madrace i podnice.
krevet ko krevet 160 x 200 i nije skup (2.240,00 kn), ali madraci i podnice dođu tri puta skuplje, dakle kupili još dva madraca 80 x 200 i dvije podnice 80 x 200 elastične s tim da je muž uzeo podnicu na podizanje glava/noge i to sve zajedno dođe nešto prek 11.000,00 kn, s tim da su nam odobrili popust pa će nas novi krevet sve zajedno doći nekih 8.500 kn
mislim da se popust odnosio na madrace jel bi nas samo dva madraca koštala 7.500,00, a ovak na popustu nešto oko 5.000,00 kn - tješe nas da bi madraci minimum trebali trajati 10-15 godina

Bubili
26.10.2006., 10:58
Mi kupili Prefecta u Kiki sa 5 zona bez opruga. Odlični.
Razlika u spavanju je drastična. Toliko su dobri da je dragi izjavio da moramo kupiti veci auto, pa da ih nosimo na more da se odmorimo kako treba.

ttom
30.10.2006., 14:32
Imate u ikei(graz najbliže) odličene madrace i podnice, jednake kao ovi Hespo na koje brijete sa 20godina jamstvom na jezgru i na podnice za bitno manje love nego Hespo:)
Ja uskoro idem po svoje primjerke.......

may@
31.10.2006., 09:02
da li netko ima iskustva s bavaria woltex madracima? bezobrazno su skupi, to je jedino sto ja znam..ima li ih netko?

Martinka
01.11.2006., 12:20
da li netko ima iskustva s bavaria woltex madracima? bezobrazno su skupi, to je jedino sto ja znam..ima li ih netko?

Za madrace ne znam, ali jastuci su katastrofa, mama je kupila neki za 1000 kn i za par mjeseci se spljoštio, katastrofa, tako nešto je mogla kupiti i za 200 kn. Deke su im fantastične. Ja osobno više ništa ne kupujem na takvim prezentacijama, a i madraci su definitivno preskupi.

Masami
03.11.2006., 19:14
:vidiga: Treba prileći u trgovini pa vidjeti

Madraci Bernarda meni su osobno bolji od Hespo...

SETRA Samoborček
03.11.2006., 22:44
Došli mi sad prekjučer Hespo ConfortS F2, super su za sad, tvrđi jesu, al bar ne propadnem do podnice kad se legnem :)

Juraj2
04.11.2006., 17:45
:vidiga: Treba prileći u trgovini pa vidjeti

Ja sam ovo radio bez srama u Lesnini kad sam isprobavao madrace. Cak sam trazio i jastuk da mi posude. Frendica mi od srama pobjegla na drugi kraj ducana :D

Madraci Bernarda meni su osobno bolji od Hespo...

Ovo sam i ja na kraju kupio, samo sam cekao 2-3 tjedna jer sam trazio vanstandardnu dimenziju. Kupio preko Lesnine jer je bilo jeftinije nego direktno :)

darkNess(ie)
04.11.2006., 21:35
hee..kad smo na tome..i mene muče ti madraci..naime... bole me leđa.. al mrzim tvrdo i na njemu mi je još gore.. voli propasti u krevet :zubo: heh dakle kontam si da opruge ne dolaze u obzir.. koji onda još ima? ta šema sa spužvom il pjenom??

SETRA Samoborček
04.11.2006., 21:41
Pa kaj, u Kiki te tjeraju da se legneš, mamaru im to treba prijavit za pokušaj silovanja :D

Šala, pa legneš se i vidiš kak je neš ti problema :)

Lp

Gustavo
04.11.2006., 21:59
mi smo naručili prije par dana u Lesnini novi bračni krevet, madrace i podnice.
krevet ko krevet 160 x 200 i nije skup (2.240,00 kn), ali madraci i podnice dođu tri puta skuplje, dakle kupili još dva madraca 80 x 200 i dvije podnice 80 x 200 elastične s tim da je muž uzeo podnicu na podizanje glava/noge i to sve zajedno dođe nešto prek 11.000,00 kn, s tim da su nam odobrili popust pa će nas novi krevet sve zajedno doći nekih 8.500 kn
mislim da se popust odnosio na madrace jel bi nas samo dva madraca koštala 7.500,00, a ovak na popustu nešto oko 5.000,00 kn - tješe nas da bi madraci minimum trebali trajati 10-15 godina

ma bjež ko ima madrac 15 godina radije ću uzet ove po 400 kuna pa za 5 godina druge:rofl:

karlovacko3
05.11.2006., 13:02
Ja sam sad kupio u ikei madrac s federima, 25 godina garancije, 140cm, s ugradjenim okvirom, treba samo prisarafiti nozice.Cijena oko 900 kn. No u stvari ne znam da li su bolji ovi s federima ili sa spuzvom. Nekako mi je cudno spavati na njemu, ravan je. Mislim da cu morat staviti stepdeku da mi bude malo mekse.

Tursiops truncatus
07.11.2006., 19:00
I mi kupili u Ikei. Prije godinu-dvije. Forestand ili Forstbacka , tak nekak se zovu. Kombinacija spuzve i pjene. Nije da nisam lezala na boljima u Perfecti i slicnim ducanima kod nas, al bili su i puuuuuno skuplji. Ovi moji su vise nego solidni obzirom na cijenu.
Nego, za one koji imaju problema s ledjima navodno su odlicni madraci od kokosa (al meni pretvrdi) ili tzv. vodeni kreveti (na kojem mi je mrrrrak spavat, al ne znam uopce koliko to kod nas kosta)... Moji prijatelji s istim problemom inace vec godinama spavaju na podu. U pocetku im je bilo grdo, al sad kad su se navikli kazu da se ne bi vratili na krevet. Pa, probajte - to je najjeftinije! :)

kAso
08.11.2006., 13:25
Nego, za one koji imaju problema s ledjima navodno su odlicni madraci od kokosa (al meni pretvrdi)

O tome i razmisljam, oni su kao navodno i najbolji za leđa.... :top:

tepsija
11.11.2006., 17:01
Ne znam, taj madrac o kojem pričate... jel to baš cijeli madrac ili "deka" koja se stavi preko madraca i debela je oko 7 cm?
I koliko košta madrac?

ide u obje varijante. a i ako je bas madrac, debljina mu je cini mi se 15 do 25cm, ovisno o masi osobe koja na njemu spava...

king_elessar
12.11.2006., 18:52
@Iman: vjerojatno ima u obje varijante (osobno nisam cuo za "deka" varijantu), ali imam madrac od nekog slicnog materijala, i jako je dobar (u odnosu na klasicni madrac meni je otkrice);

cijene ti variraju ovisno o dimenzijama madraca i materijalu; ali recimo za standardnu velicinu 90x200 od 2800 kn navise (nije jeftino, ali u pitanju su potpuno drukciji materijali od klasicnih madraca). Imas nekoliko firmi kod nas koje to rade/prodaju, npr. Perfecta Dreams (http://www.perfecta.hr), Mevjema (http://www.mevjema.hr), Optimo (http://www.optimo.hr) (da, mogla bi neka lova za reklamu :D )...

Inace ti uz takav madrac obicno idu i posebne elasticne podnice (vidjet ces na gornjim linkovima) - one poboljsavaju ucinak madraca (i nisu posebno skupe u odnosu na ukupnu cijenu); i njih ima u razlicitim varijantama

Ako razmisljas o kupnji neceg takvog, obavezno temeljito isprobaj prije kupnje - imas pravo na to i mozes provesti vremena koliko god treba

lianne
12.11.2006., 22:13
ja imam perfecta dreams madrac(ne mogu se sjetiti tipa,ali je bez oprugica i onako je dosao kao rolica)i prezadovoljna sam.cijena je i vise nego prihvatljiva(oko 1500kn ako se dobro sjecam-mislim cak i manje),a stvarno je dobar..toplo preporucam:)

maksica6
14.11.2006., 13:17
Ovako imam jedno pitanje koristi li ko madrac koji se moze narolati,ja mislim da je to madrac od pur pijene ili tako nesto debljine otprilike 5cm i dosta je tvrd-ja mislim da se to stavlja na postojeci madrac ,ili mozda grijesim posto je to dosta tvrdo interesira me ima li ko ovaj madrac i kako je na njemu spavati.

trixie
16.11.2006., 09:57
Da li su tvrđi madraci s oprugama ili pjenom?

maksica6
16.11.2006., 10:20
Da li su tvrđi madraci s oprugama ili pjenom?

:eek: ?

Bubili
16.11.2006., 10:22
Madraci koji se rolaju su uglavnom bez opruga i drugih metlnih stvari. Ovi iz Perfekte Stella konkretno su rolani. Imaju razne debljine, ja sam uzela 20 cm pa mi ne treba ispod nikakav drugi madrac. Kad se kupe odrolaju se i puste 24 sata da se napušu. I meni su odlični. A cijena je bila jeftinije nego u Ikei te klase sa 5 zona reda 110 eur i jos se može kupiti na rate.
Sad imaju razne vrste - od hladno lijevane pjene, lateks, razne zone, i bla bla bla.
Žao mi je sto nigdje nema probnih da 7 dana probaš pa onda kupiš. Jedino da zanoćim u dućanu.

A što se tiče tvdoće mislim da imaju neke oznake za to pa se bira kako kome paše. Važi i za opruge i za one od pjene.

maksica6
16.11.2006., 10:45
Ovaj od cca 5cm neznam kako bbi bilo spavati na njemu ako ima neko nek iznese dojmove,ja mislim da je od pjene ovaj.

may@
16.11.2006., 13:39
:eek: ?

nemoj se cuditi, ja imam od spuzve pa su toliko tvrdi kao da spavam na podu

maksica6
16.11.2006., 14:50
nemoj se cuditi, ja imam od spuzve pa su toliko tvrdi kao da spavam na podu

Kako je spavati na tom vasem madracu,imam probleme sa kicmom pa me interesira,mozete se odmoriti,debljina ,kako se zove...................

oko_zeleno
16.11.2006., 14:55
Ja imam perfectin madrac od hladne pjene i preporodila sam se. Inače spada u tvrđe madrace.
S oprugama više ne kupujem ni u ludilu!

maksica6
16.11.2006., 15:21
Ja imam perfectin madrac od hladne pjene i preporodila sam se. Inače spada u tvrđe madrace.
S oprugama više ne kupujem ni u ludilu!

Ima li kakve oznake na njemu ili sto?

oko_zeleno
16.11.2006., 15:25
Madrac se zove "lava"! to je jedini znak raspoznavanja!

maksica6
16.11.2006., 18:19
Madrac se zove "lava"! to je jedini znak raspoznavanja!

Hvala na odgovorima ,nista idem u potragu za njim.

may@
21.11.2006., 09:03
meni je na tom madracu prve 3-4 noci bilo uzasno spavati jer sam do tada spavala na kutnoj garnituri na razvlacenje, ali sad kad je prosla prilagodba zadovoljna sam.
ujutro bi mi kicma cijela pucketala kad bi se protezala, a sad kao da je sama namjestena ...ne znam da li si shvatila sto ti zelim objasniti.
imas madrace raznih tvrdoca i debljina...na netu mozes sve naci

maksica6
21.11.2006., 09:58
E ovako posto zelim kupiti madrace vec par dana imam potraznju (citaj razgovor s prodavacima) koji je najbolji karakteristike......i dosao sam do ove spoznaje, madraca ima vise vrsta i kvaliteta.Dijelimo ih po tvrdoci sto znaci koliko si tezak takav trebas madrac ovako u njemackim oznakama herte2 (H2) vazi za sve ko ima max 85 kg, H3-max 100kg, H4-preko 100kg. Madaci od hladne pjene (spuzve) oni se rade svi H2-85kg,zato na njima nema nikakve oznake ,i jako bitno za madrace od spuzve -latenrost =letvice moraju biti udaljene jedna od druge MAX 3,5 cm ,evo do koje sam spoznaje dosao a sto cu kupiti zasad ni sam neznam-MOZDA VODENI KREVET-ima li ga tko ako ima moze par rijeci o njemu.

maksica6
23.11.2006., 20:44
E ovako nakon dosta pregledavanja i isprobavanja pronasao sam madrac koji mi odgovara VitaSan kontur kaltsaum madrac 9 zona evo danas sam ga stavio na krevet i bice mii ovo prva noc na njemu pa cemo vidjeti kakav ce biti za spavanje nadam se da ce biti dobar.:) :)Imate li kakve spoznaje o ovom madracu!

shaahab
23.11.2006., 21:13
E ovako nakon dosta pregledavanja i isprobavanja pronasao sam madrac koji mi odgovara VitaSan kontur kaltsaum madrac 9 zona evo danas sam ga stavio na krevet i bice mii ovo prva noc na njemu pa cemo vidjeti kakav ce biti za spavanje nadam se da ce biti dobar.:) :)

i .....??

paws
13.12.2006., 17:23
Pliz pomoć gdje mogu kupiti HESPO madrac?

may@
15.12.2006., 09:18
znam da lesnina drzi njihove madrace, u solidumu svakako ima, vjerojatno i u svakom vecem ducanu s namjestajem

Jazon
15.12.2006., 13:33
Napisao sam u svom postu na prvoj stranici ovog topica i sada to ponavljam: Hespov madrac smo kupili u Natoji na Velesajmu, jer imaju najbrži rok isporuke (rekli su 15 dana, a stigao je za manje od 10). Ostale koje sam zvao (Lesnina, Doma, Kika i dr.) svi su mahom rekli da im je rok isporuke 30 dana.

Eto, tko voli nek' izvoli ;)

vava
17.12.2006., 19:40
Preporucujem Wollbett (http://www.wollbett.hr/). Imaju okvire, podnice, madrace i jastuke. Inzistiraju na isprobavanju svakog madraca razlicite tvrdoce na razlicitim podnicama. Profesionalni su i tocni s isporukom. Kod kupnje daju dobre savjete, a postoji mogucnost zamjene madraca u odredjenom roku. Firma za svaku pohvalu.

bozur
02.03.2007., 15:12
Obišao sam nekoliko dućana uživo, još više njih internetom i telefonski, i sada imam jednu dilemu, odnosno višelemu: :confused:
Jel bolji madrac:
1. sa federima u đepićima Hespo - model Exclusive ( cijena 3400 kn, cca)
2. - II - Meblo - model Hospital Super ( 4200, cca u Hr)
3. latex madrac - Hespo - model Ergostar (3600, cca)
4. - II - - Perfecta - model Stela (2800, cca)

Razlika u cijeni je evidentna, pa me zanima jel razlika i u kvaliteti?
A prodavači se kunu (naravno!) da je baš njihov - Best Buy.
Ili postoji još nešto što neznam?

laella
02.03.2007., 16:20
Ako ne moraš, nemoj na federima spavati...jer ti svaki feder radi svoje malo magnetno polje N-S i značajno ti razmrdava organizam tj. polarizaciju u stanicama.
Ove ostale madrace, nažalost, 'ne poznajem', ali znam i da u slučaju madraca ne vrijedi baš pravilo 'koliko para, toliko muzike'. Idealno bi bilo da odspavaš bar 2 dana na nekom, pa da ocijeniš, ali gdje to kod nas ima..nigdje..
Ja se lomim na Dunlopilo Aerial madracu, a sram me je i reći koliko sam ga platila prije nepune 2 godine...i podnicu, naravno...

dr/iur
02.03.2007., 22:33
Na nekom forumu sam pročitao da su u Zg Metrou imali nekakve madrace koji su navodno jako dobri i vrlo jeftini te bi trebali biti vakumirani prije raspakiravanja.
Ima netko kakvih iskustava sa njima?
Inače svi hvale Hespo..

bozur
03.03.2007., 16:19
Jel netko može barem okvirno reći jel bolje uzeti madrac sa džepićastom jezgrom sa federima, ili neki od ovih od latexa?

bozur
03.03.2007., 20:20
Po mogućnosti netko s iskustvom spavanja na oba madraca....

Gustavo
03.03.2007., 22:36
Obišao sam nekoliko dućana uživo, još više njih internetom i telefonski, i sada imam jednu dilemu, odnosno višelemu: :confused:
Jel bolji madrac:
1. sa federima u đepićima Hespo - model Exclusive ( cijena 3400 kn, cca)
2. - II - Meblo - model Hospital Super ( 4200, cca u Hr)
3. latex madrac - Hespo - model Ergostar (3600, cca)
4. - II - - Perfecta - model Stela (2800, cca)

Razlika u cijeni je evidentna, pa me zanima jel razlika i u kvaliteti?
A prodavači se kunu (naravno!) da je baš njihov - Best Buy.
Ili postoji još nešto što neznam?

Najbolje za tu lovu kupit cijelu novu spavaću sobu:s :rofl:

morino
04.03.2007., 17:56
Eto stanje je ovakvo...

Imamo krevet, sa madracom u njemu veličine 200x160cm i malo je madrac polako počeo odlazit u k.....c, pa bi ga mjenjali.

E sad me zanima kakav da kupimo madrac (sa federima, od lateksa, ...) i gdje bi se to moglo nabaviti.

Naravno, cijena bi trebala biti za jedan prosječan hrvatski džep, ali ako ima i skuplje ali, na duge staze, isplativije i za to pi posegnuli malo dublje u lisnicu nam najmiliju.

Hajde forumaši dajte neke ideje jel u tome čudu provedemo dobar dio svog života, a i neki najmiliji trenutci (if you know what I mean :D ) su se zabilježili tamo.

firma se zove linea flex imaju skladište u sveučilišnoj bolnici odeš vidiš objasne ti i kupiš šta trebaš.

Tursiops truncatus
05.03.2007., 08:24
Izgleda da je rasprava oko jednog ili dva madraca u bračnom krevetu sasvim induvidualne prirode. ...
A sad? Sad nam je muka budući da spavamo "jedno na drugom" i uvijek je jedno od nas u rupetini između madraca. Za poludjeti. Zato smo odlučili kupiti jedan i riješiti se te muke. ...

:zubo: I mi! I mI! Govorili su nam kao bolje uzet dva madraca radi prozracivanja, pa onda tijela se razlicito znoje... bla, bla. Mislim, tocno je to, ali svejedno nekog uvijek bole ledja jer zavrsi na sredini "u rupi"! Jedva cekam da promijenimo madrace - dva za jedan!

bozur
05.03.2007., 12:26
firma se zove linea flex imaju skladište u sveučilišnoj bolnici odeš vidiš objasne ti i kupiš šta trebaš.
Hmmmm...linea flex nema stranicu na hrvatskom, da se ne zove nekako drukčije firma? A sami madraci linea flex? :confused:

bozur
05.03.2007., 12:32
Ah,ah,ah....našao sam http://www.lineaflex.hr/

oko_zeleno
05.03.2007., 12:34
Mi imamo dva madraca i preko smo stavili deblju štep deku i savršeno funkcionira. "Rupa" između madraca se niti ne osjeti :top:

chatou
06.03.2007., 15:01
magic, mi smo baš jučer kupili takav isti, stići će sutra. zanima me jesi zadovolja njime? koliko ga imaš? hvala!

Yazz
06.03.2007., 20:02
Na nekom forumu sam pročitao da su u Zg Metrou imali nekakve madrace koji su navodno jako dobri i vrlo jeftini te bi trebali biti vakumirani prije raspakiravanja.
Inače svi hvale Hespo..

ima ja 2 kom i super sam zadovoljna :top:

Yazz
06.03.2007., 20:03
magic, mi smo baš jučer kupili takav isti, stići će sutra. zanima me jesi zadovolja njime? koliko ga imaš? hvala!

magic ti već jako dugo ne piše na forumu...

bozur
06.03.2007., 20:54
ima ja 2 kom i super sam zadovoljna :top:

Jel se sjećaš možda kolko su koštali?

Yazz
07.03.2007., 13:37
fakat se ne sjećam, mislim da je jedan bio oko 600 kn. ali stvarno nisam sigurna.
uglavnom, bili su na akciji :cool:

Krava
26.03.2007., 13:15
Ja sam ovo radio bez srama u Lesnini kad sam isprobavao madrace. Cak sam trazio i jastuk da mi posude. Frendica mi od srama pobjegla na drugi kraj ducana :D

Ovo sam i ja na kraju kupio, samo sam cekao 2-3 tjedna jer sam trazio vanstandardnu dimenziju. Kupio preko Lesnine jer je bilo jeftinije nego direktno :)

Čini mi se da si i ti malo nestandardnih dimenzija kao i ja pa me zanima što si točno kupio, koji madrac, koje podnice, kolko je koštalo i kakva su iskustva u spavanju.

Meni treba madrac dimenzija 220x180 i ta nestandardna veličina im enormno diže cijenu.

bozur
03.04.2007., 19:45
Čini mi se da si i ti malo nestandardnih dimenzija kao i ja pa me zanima što si točno kupio, koji madrac, koje podnice, kolko je koštalo i kakva su iskustva u spavanju.

Meni treba madrac dimenzija 220x180 i ta nestandardna veličina im enormno diže cijenu.

I mene ovo zanima.....

ovac
07.04.2007., 18:00
Jel netko ima iskustva sa tempurom? Bračni dođe oko 4500 kn.

NoWa
07.04.2007., 18:51
Pliz pomoć gdje mogu kupiti HESPO madrac?

kupila u solidumu.
spavam kao u raju:cerek:

dinida
12.04.2007., 06:00
Vanstandardne veličine podižu cijenu podnice i madraca za 30 %, a pošto smo krevet radili po narudžbi za njega ne znam. Naš krevet je 180*210, a pošto smo u perfecti uzeli madrac od lateksa sa 7 zona, koji košta pet tisuća kn, nismo htjeli nadoplačivati još tih 30%, nego smo kupili spužvu i kod glave nadošukali tih 10 cm kaj nam je falilo i to se uopće ne osjeti. No taj madrac zahtjeva jako dobru podnicu, onu elastičnu,a ona hvala bogu košta...

bozur
14.04.2007., 09:21
Vanstandardne veličine podižu cijenu podnice i madraca za 30 %, a pošto smo krevet radili po narudžbi za njega ne znam. Naš krevet je 180*210, a pošto smo u perfecti uzeli madrac od lateksa sa 7 zona, koji košta pet tisuća kn, nismo htjeli nadoplačivati još tih 30%, nego smo kupili spužvu i kod glave nadošukali tih 10 cm kaj nam je falilo i to se uopće ne osjeti. No taj madrac zahtjeva jako dobru podnicu, onu elastičnu,a ona hvala bogu košta...

Točno su to i meni preporučili u jednom dućanu. To mi je bilo nevjerojatno, da mi nude jeftinije rješenje.....
I kak je spavat? Jel se kuži da nije madrac do kraja? Smeta? Ružno izgleda? Ima ikakav prigovor?
I koji ste uzeli madrac? Kak se zove? jer i ja bi latex.....

bozur
02.05.2007., 22:23
Jel netko ima ikakvih iskustava sa madracima marke "Optimo"? Po mogućnosti Latex?

lioness
03.05.2007., 10:06
Mislili smo kupit 160*200 Perfecta madrac sa visko pjenom (ono, kao tempuri madrac, ali Hrv proizvodnja). Podnice su gratis, cijena 5000 kn! Imate li iskustva?

Feuerfuchs
03.05.2007., 15:05
Jeli mozda netko naisao na kakav test madraca, tipa test kakav je kod Stiftung-Warentest.
Nazalost tam se preuzimanje testova placa.:rolleyes:

marginalac
04.05.2007., 09:48
Jel netko ima ikakvih iskustava sa madracima marke ...

Stvarno ste dosadni s tim pitanjima o iskustvima! :tuctuc: Kod kupovine madraca je važno uživo leć i vidit kakav je osjećaj. Ne vridi vam puno tuđe iskustvo. Neko voli tvrđe, neko mekše. A što se tiče izdržljivosti, trajnosti madraca - koliko para - toliko muzike!
Isto tako i ovi pusti proizvođači: Hespo, Bernarda, Optimo, Perfecta,... u dlaku prate jedni druge, svi imaju iste modele sa jako sličnim cijenama!

yamadado
09.05.2007., 10:22
Mislili smo kupit 160*200 Perfecta madrac sa visko pjenom (ono, kao tempuri madrac, ali Hrv proizvodnja). Podnice su gratis, cijena 5000 kn! Imate li iskustva?

Mi isto ciljamo na taj samo 180x200, postoji soft i tvrđa verzija(ima kao deblji materijal okolo), zanima me da li će ga tko popljuvat na ovom forumu ili će ga nahvalit...

Do kad je ta akcija?

vladekmeister
09.05.2007., 11:26
Mi isto ciljamo na taj samo 180x200, postoji soft i tvrđa verzija(ima kao deblji materijal okolo), zanima me da li će ga tko popljuvat na ovom forumu ili će ga nahvalit...

Do kad je ta akcija?

Pretpostavljam da mislis na Galaxy madrace. Akcija traje ako se ne varam do 30.06.

No, prije kupovine tog madraca, savjetujem da pogledas http://www.myfoammattress.net/ jer ta tehnologija (visco elasticna pjena ili memory foam) ima svojih posebnosti s kojima te trgovac mozda nece upoznati.

yamadado
09.05.2007., 14:22
Pretpostavljam da mislis na Galaxy madrace. Akcija traje ako se ne varam do 30.06.

No, prije kupovine tog madraca, savjetujem da pogledas http://www.myfoammattress.net/ jer ta tehnologija (visco elasticna pjena ili memory foam) ima svojih posebnosti s kojima te trgovac mozda nece upoznati.

Kad sam usporedio na toj stranici madrace od visko pjene, lateksa i one sa oprugama ispada da nebi niti jedne trebao kupiti, a najmanje ove sa federima:)

Ovi od visko p. su navodno kancerogeni i pretopli za spavanje, a lateks osim sto je skuplji od ova dva ima i svojih mana...

Tak i tak ne kupujes madrac za cijeli zivot, bit ce prilike isprobat i druge...

Feuerfuchs
23.05.2007., 19:53
Jel netko mozda kupio Dunlopillov model Aerial ili Aerial Senso, mislim da se drugi model jos ne moze naci kod nas. Da li netko ima iskustva sa Tempur madracima?

Ajde ljudi napisite nekaj.:rolleyes: :D

laella
23.05.2007., 21:57
Jel netko mozda kupio Dunlopillov model Aerial ili Aerial Senso, mislim da se drugi model jos ne moze naci kod nas. Da li netko ima iskustva sa Tempur madracima?

Ajde ljudi napisite nekaj.:rolleyes: :D
Nekaj

;)

Šala mala....imam Aerial (onaj 18cm-etarski) već oko godinu dana..dugo mi je trebalo da se naviknem na njega, dobar je, ako voliš mekše madrace/ako spavaš na boku. Nije za 'leđne spavače'. U kombinaciji s njim nisu dobre podnice sa 'zonama', najbolje je staviti najobičniju straight letvičastu podnicu.
Za tempur madrac ne znam, ali ja sam sa tempur jastucima imala jako loše iskustvo...2 su završili kao pokloni mojim dragim prijateljima, jer meni nisu odgovarali. Mislim da je tempur jastuk dobar samo 'leđnim' spavačima, 'bočnim' njegovo svojstvo udubljivanja samo šteti...

polly
23.05.2007., 22:09
Za tempur madrac ne znam, ali ja sam sa tempur jastucima imala jako loše iskustvo...2 su završili kao pokloni mojim dragim prijateljima, jer meni nisu odgovarali. Mislim da je tempur jastuk dobar samo 'leđnim' spavačima, 'bočnim' njegovo svojstvo udubljivanja samo šteti...

:eek: ma daj
meni je savršen, a bočni sam spavač
na leđima vrlo rijetko spavam, samo ponekad tak ležim ako mi obje ruke trnu
e sad, tempur jastuka ima raznih tipova i kad sam kupovala jastuk prodavačica u vašem zdravlju u martićevoj mi je savjetovala Classic jastuk baš zbog načina spavanja, zbog izgleda/položaja vrata i zdravstvenih problema
Original jastuk se preporuča isključivo bočnim spavačima
Comfot jastuk pak onima koji se vole ušuškat, koji spavaju sa rukom pod glavom pa si rade oslonac
ja sam oduševljena svojim jastukom :cerek:
http://www.tempur.com.hr/page2511.aspx

što se tiče madraca
ja imam 6 mjeseci bernardin i super sam zadovoljna za sada
moji roditelji 2,5 godine perfectine i isto su jako zadovoljni
njihovi susjedi od hespa i to u najvišem cijenovcnom rangu, nakon godine dana ulegnuti su i izgledaju pohabano

laella
23.05.2007., 22:25
e sad, tempur jastuka ima raznih tipova i kad sam kupovala jastuk prodavačica u vašem zdravlju u martićevoj mi je savjetovala Classic jastuk baš zbog načina spavanja, zbog izgleda/položaja vrata i zdravstvenih problema
Original jastuk se preporuča isključivo bočnim spavačima
Comfot jastuk pak onima koji se vole ušuškat, koji spavaju sa rukom pod glavom pa si rade oslonac

Ja sam imala Original i Millenium (problemi s vratnom kralježnicom)...pokušala sam 2 puta po 3-4 mjeseca, nije da nisam Tempuru dala šansu, ali kad nešto ne ide, ne ide..a malo je nedostajalo da kupim i madrac..
Nije mi to sve skupa bilo baš jeftino za daljnje eksperimentiranje, pa sam odustala
Kupila sam ja još i 2 različita modela Odeja Medico i tek kad sam kupila neki najobičniji anatomski u Mercator-u za 90 kn, počela sam normalno spavati.
Upravo zbog toga bi bilo idealno kad bi postojala mogućnost da se jastuci i madraci uzmu 'na probu' na barem 10-20 dana s mogućnošću povrata novca ili zamjene, bilo kakav savjet je, u biti, poprilično nezahvalan, jer je baziran na doživljaju, koji je izrazito individualan

polly
24.05.2007., 07:57
nisam se sjetila jučer
vidim da spavaš na mekom madracu, meni je prodavačica rekla da tempur jastuci baš ne idu dobro u kombinaciji s mekanim madracima
:misli: možda ima nešto u tome
i reče mi žena da probam noć, dva i da će mi ga zamijeniti ako treba
doduše to mi je blesavo, kaj bu s korištenim? sigurno ga neće baciti, a drugom ga prodat mi je malo bljakavo
ali mi smo se zavoljeli na prvu :cerek:

navodno da se u vlaškoj može isprobati madrac i jastuk

laella
24.05.2007., 18:47
navodno da se u vlaškoj može isprobati madrac i jastuk
Tamo sam i isprobavala i kupila Millenium.
A Original sam koristila kad sam imala tvrd madrac, pa ni to nije išlo.
Dok sam se zanosila idejom kupnje Tempur madraca, isprobala sam ga i u onoj Space Shuttle kabini u Euronam-u na Velesajmu (koga zanima Tempur neka ga TAMO ode probati...to je zaista pravi doživljaj ;) )
Nažalost, meni to jednostavno nije odgovaralo

dendarii
28.05.2007., 09:41
Šala mala....imam Aerial (onaj 18cm-etarski) već oko godinu dana..dugo mi je trebalo da se naviknem na njega, dobar je, ako voliš mekše madrace/ako spavaš na boku. Nije za 'leđne spavače'. U kombinaciji s njim nisu dobre podnice sa 'zonama', najbolje je staviti najobičniju straight letvičastu podnicu.
Za tempur madrac ne znam, ali ja sam sa tempur jastucima imala jako loše iskustvo...2 su završili kao pokloni mojim dragim prijateljima, jer meni nisu odgovarali. Mislim da je tempur jastuk dobar samo 'leđnim' spavačima, 'bočnim' njegovo svojstvo udubljivanja samo šteti...[/QUOTE]

laella, daj mi molim te reci koji proizvođač ima te strejt podnice-sve gledam po internetu i sve su elastične, a takvu imamo i ubija nas.

mislili smo prvo promijeniti podnicu, pa ak to ne upali, onda i madrac. najbolje spavamo kod mojih na vikendici gdje je tata radio krevet pa je dolje čista daska i to nam je super.

imamo hespo madrac star oko 4 godine tak da se nadam da nije do madraca..

laella
28.05.2007., 09:58
meni je došla sa krevetom..najobičnije letvice (debele, ravne, nefleksibilne) povezane nekakvom trakom
nešto ovakvo, samo ravno, ne zarolano
http://www.mv-usluga.hr/images/prodaja/podnice/rolo.jpg
našla ovako nabrzinu tu:
http://www.mv-usluga.hr/podnice.php
pogledat ću danas doma (ako uspijem naći) kako se zove proizvođač kreveta (krevet s letvicama za 500 kn), možda se mogu kupiti samo letvice, a cijena bi trebala onda biti živa simbolika

san26
28.05.2007., 12:28
ja kupila dva madraca 80x190 u perfecta dreams, oduševljena madracima, i podnicama, na podnicama se regulira tvrdoća ili mekoća, s obzriom na želje i kilažu osobe, madraci su bili oko 1000 kuna podnice ( koje se dižu za glavu i noge ),oko 600 kuna po komadu, uz 10 posto popusta, to je ok cijena. ja nisam gledala na cijenu već da je madrac tvrd, mislim da za madrac je bitna kvaliteta a ne cijena, mislim da se neisplati kupiti madrac za 200 kuna! preporuičam perfecta dreams, jako ljubazni, dostava točno na dan i sat kad kažu da će doći ! svaka čast, napokon firma koja zna poslovati sa svojim kupcima! bilo mi je skroz simpatično kad sam izlazila iz poslovnice kad mi je prosdavač umjesto doviđenja, rekao slatke snove želim ! baš su simpatični !:)

dendarii
30.05.2007., 08:52
tenks laella!

baš sam jučer zvala tu firmu i baš sam htjela kupiti te podnice, al mi nemamo onu potpornu letvu s 5-om nogom po sredini kreveta pa to nemremo staviti.:cry:

tak da ćemo morati angažirati stričeka stolara. a baš sam se nadala da će već noćas biti:hrk:

a ništ..

hvala ti enivej

Wanja
09.06.2007., 23:59
Inače svi hvale Hespo..

Sorry malo zakašnjeli odgovor,
no upravo sam provela pol dana proučavajući madrace po šoping-centrima.
Razlog - krepavam na Metroovom madracu (vakum) kupljenom u nuždi prošle godine. (živjelo spavanje na podu) .Tvrd ko....ne baš željezo al blizu.:flop:
Razmišljam o nadlošku za njega, ali mi ga je pun kufer zapravo, mislim da će letit dalje nekom od rodbine (naravno onom dijelu s kojim se ne slažem najbolje, pa nek i oni ustaju jučući :E ).
Pa, sad ti vidi ....
Nekako razmišljam o Tempuru, no skup je katastrofa.
Ima li ko iskustva s Perfecta dreams, ili npr. madracima Austroflex....
Hvala, hvala....:s

marko1981zg
05.07.2007., 22:28
Nemojte se zajebatio ko sto sam ja... Iver-Pav vam prodaje Perfectu 10% skuplje nego sto je drugdje. Nikad vise necu kod njih kupiti nista!!

marko1981zg
06.07.2007., 08:39
Evo da demantiram sam sebe, cjene su svugdje ujednacene, konkretno za taj madrac 3.240,00 kn.

Ono sto me zbunilo je
http://www.ponuda.com/v4/v4_kataloziArtiklDetalji.asp?ID=24528

Ocito je taj site ponuda.com zapravo smece, ili daju krive cijene ili cjenike stare par godina...

Jos jednom svaka cast IVER-PAVu na svim korisnim informacijama, i PERFECTI na super madracima! Kupujmo hrvatsko!

svastikuti
10.07.2007., 18:32
Prodaje li to neko u Hrvatskoj kao sto se prodaje i "obicna" poliuretanska pjena ( rezana u ploce )?

svastikuti
10.07.2007., 18:48
ja vec devet godina ima madrac debljine 7cm na podesavajucoj latoflex-tipa podnici .Super je al se vec osjeti da je vremenom i koristenjem elasticnost smanjena . Pjena je istog tipa kao i kod Tempura madraca ( imao sam prilike probati i njega mjesec dana ) samo sto je roza boje . Cini mi se da je proizvedena u Ch . Platio sam je onda ca 200 eura . Sada je negdje oko 250 Eura , 7 cm , "gola " rezana ploca . Tempura naplacuje , takve kvalitete i te debljine ,pjenu , navlaku i svoju etiketu ovdje u Svedskoj 550 eura.:bang:

pikica_24
10.07.2007., 18:52
Ja spavam na ovome http://www.perfecta.hr/index.php?page=products&id=1&p_id=16

A odlučila sam se za njega jer mi je bio bolji od ovoga http://www.perfecta.hr/index.php?page=products&id=1&p_id=13 iako je taj bio na akciji

Kupila sam onaj koji mi je bio ugodniji, bez obzira na cijenu. Jer ipak ja spavam svaku noć na njemu...:zubo:

Beboje
19.07.2007., 11:32
Tražim madrac 80 x 200. Tvrd i kvalitetan, ali ne hiper skup. Možda latex?

lonicera
19.07.2007., 12:41

kol'ko para, tol'ko muzike...:)

Ivan M.
19.07.2007., 18:13
ja imam Hespo, latex+kokos, odlični su, prije 5 godina sam platio 1600 kn komad, sad su 2400..
samo latex je jeftiniji, a oni s federima su najjeftiniji, do 1000 kn..

laella
20.07.2007., 10:24
Imam doma 2 posve različita madraca:
Dunlopillo Aerial (pjena) koštao na akciji preko 4000 kn prije 2 godine i
Hespo Exclusive (džepićaste opruge), cijena oko 1400 KN, kupljen prije tjedan dana.
Trenutno spavam na Hespu..i u ovih tjedan dana spavam puno bolje nego u ovih 2 godine na Dunlopillu (za njega mi je trebalo 6 mjeseci samo da se naviknem)..pa ti vidi..

Mislim da ti cijene po 'kategorijama' rastu ovako nekako:
Bonell jezgra->džepićaste opruge->pjena->Memory pjena (ne-original)->latex->memory pjena (Tempur)
ali to ti jako ovisi o proizvođaču.
Npr. Dunlopillovi pjenasti madraci su skuplji i od Tempura :flop:
Imaš jako povoljnih madraca u Solidumu na katu, MV usluga dućan, prodaju program Drvoflex-a
http://www.mv-usluga.hr/. U Solidumu u prizemlju imaš i dućan Škuta, tamo sam kupila Hespov madrac i podnicu, najpovoljnija cijena...

Beboje
20.07.2007., 11:22
Thanks Laella.
Mi smo kupili izvrstan madrac od firme Novi San... sam se napuše i mrak je. Madrac (160*200), dva velika memory jastuka, električna vunena deka i veliki vuneni pokrivač sam platila cca HRK 10.000.
Madrac je mrak, a nemam pojma od čega je. Tvrd, ali nježan. Jedna strana vunena.

Sad tražimo madrac za klinca, ali njemu ne treba neki teški luksuz jer ima jedva 14kg.

zico_zg
20.07.2007., 13:58
evo reklamiraju na tv-u madrace od xxxxx firme, navodno jako poznate i kvalitetne po pitanju madraca. kupis bracni i dobijes pecnicu na poklon:D
ili dva manja pa takodjer dobijes pecnicu:D

kismo
20.07.2007., 17:05
Kupili smo sinu od tri godine krevet u Rigo grupi koji treba stići za par dana. Htjela sam sutra ići kupiti madrac za krevet (ima ih na akciji, ali dimenzija 190x90 i 200x 90), da bi danas saznala da mi treba madrac 195x90. Zvala sam samo hespo i oni kažu da takav moraju izradivati po mjeri i najjeftiniji je 700 kn. Krasno!
jel netko kupovao madrac tih dimenzija ili bar zna gdje da tražim?
hvala
pozdrav

polly
20.07.2007., 18:50
standardne dimenzije su zaokružene na 10cm, ovo na 5 mislim da nigdje nećeš naći
pitaj još bernardu i perfectu, oni isto rade po narudžbi, možda se krače čeka ali jeftinije sumnjam da će biti

ili da pogledaš u mercatoneu? tamo zna biti stvari nama čudnih dimenzija

kAso
20.07.2007., 23:21
Perfecta... odlicno su i ima stvarno svih trvdoća i oblika... sa njima se sve moze ljepo dogovoriti a nisu skupi... Jos su i hrvatski proizvod a rok isporuke im je ispod 10 dana. Mi dobili iduci dan ali su ga imali na zalihama... Preporucujem spuzvu jer su dogotrajniji dok su federi u pocetku mozda malo tvrđi... Imas njihovih ducana po svuda...

Samo da napomenem da bih ti skrenuo paznju na podnice... Ja bi se osobno malo vise posvetio tome... Kupio nesto drugo osim letvica jer je to onda posebni uzitak... Dodatno bih napomenuo ako si teza/i da uzmes one kojima mozes regulirati tvrdocu... Za one sa vecmo guzicom je mrak :)... Cijena ... prava sitnica razlika u kojih 100 kn... (500-600kn)

EDIT: ako mislis da bude sportas obavezno ga madracem razmazi od malih nogu... tu mi vjeruj...

Kompas
28.07.2007., 22:28
Ima li netko iskustva s biopur madracima i jastucima?

Imam priliku kupiti po nešto povoljnijim cijenama od onih u trgovinama, pa ako netko nešto zna...

Madraci imaju garanciju od pet godina, nije li to premalo?
Web kaže da je domaća proizvodnja.

Ako zvuči kao reklama, molim moderatora da intervenira :)

left here
05.08.2007., 18:10
Može mi netko objasniti, nigdje nisam mogla naći o tome konkretno, za koga se preporučuje latex, za koga s oprugama, za kog od pjene.. itd..

ja trebam kupiti 140*200 i ne znam ni sama što da tražim, imam prastari sa federima i ubijaju me leđa - nikad nije bio savršen ali sad postaje stvarno bolno, probala sam razne, neki su mi pretvrdi, obična spužva mi je koma, najudobniji mi je još moj tvrdi dvosjed :zubo: a generalno i mekši su mi pretvrdi..
još nisam našla na madrac koji me u potpunosti zadovoljava :zubo: :o a nemam problema s kralježnicom (osim u zadnje vrijeme otkako se ubijam na svom krevetiću :) )

preporuke?

e, da.. u 5 minuta isprobavanja ama baš ništa ne mogu otkriti, ali mislim da nikako federi i nikako pretvrdi, i nikako premeki :cool:

:confused:

left here
07.08.2007., 00:27
Ja spavam na ovome http://www.perfecta.hr/index.php?page=products&id=1&p_id=16

A odlučila sam se za njega jer mi je bio bolji od ovoga http://www.perfecta.hr/index.php?page=products&id=1&p_id=13 iako je taj bio na akciji

Kupila sam onaj koji mi je bio ugodniji, bez obzira na cijenu. Jer ipak ja spavam svaku noć na njemu...:zubo:

a kaj si to mogla skuzit u par minuta?

ja ne mogu , meni je totalno drugacije u 5 minuta i cijelu noć, nešto mi se na prvi mah svidi a onda se vrtim cijelu noć i nikako spavat.
upravo bdijem jer na svome krevetu više doslovno ne mogu zaspat :cry:

Kako iz ovog čopora nahvaljenih madraca uopće znati šta tražim?
http://www.perfecta.hr/index.php?page=product_group&id=1

kako rekoh petominutno probavanje mi ništa skoro ne znači, znam da se ubijem na pretvrdom, a opet neki jako tvrdi mi odgovaraju - kako da ne fulam :(

inace sam bočni spavatelj, ili eventualno na trbuh pa jedna noga "savijena" dakle, nešto između bok/trbuh.. to mi je najčešći položaj.. trbuh.. kad bez jastuka, kad sa jastukom onda neki kvazi bok..

pomoć, pomoć, pomoć!

Poggiali
07.08.2007., 03:56
Ja sam pak vidio u SOlidumu neke madrace, dosta su slićni tmepuru i počinju sa bio, pa me zanima jel to to ili sam ja nekaj drugo vidio :)

left here
07.08.2007., 08:09
http://img476.imageshack.us/img476/1495/vitasan2sq0.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-08-07

laella
07.08.2007., 17:07
left_here, pokušaj s madracima sa džepičastim oprugama, takvi su ni pretvrdi ni premekani. Stilski spavamo jednako, a meni je takav zaista pravo osvježenje, nakon niza promašaja

left here
07.08.2007., 19:23
left_here, pokušaj s madracima sa džepičastim oprugama, takvi su ni pretvrdi ni premekani. Stilski spavamo jednako, a meni je takav zaista pravo osvježenje, nakon niza promašaja

hvala na savjetu ali strah me kupiti opruge jer ovaj koji imam i zbog kojeg me bole leđa u ranim 20-ima je s oprugama i sav je grbav pa sam si na neki nacin obecala - nema više opruga!

a kakve su to đepičaste opruge?

ali to brzo postane grbavo, jel tak..? koji ti imaš? marku..

sad se dvoumim izmedju tih djepicastih opruga i visko pjene.. bitno mi je da se prilagođava a da je dosta mekan..mada se bojim opruga jer su mi se zgadile

nego, laella - ti isto spavaš na trbuhu nagnuto više na jednu stranu (npr. lijevu, a lijeva noga savijena ) :zubo: ?

pupetta.maresca
07.08.2007., 19:58
imam njihov jastuk koji miriši na lavandu i furam ga svud sa sobom..
meni je stvarno super. Spavala sam nedavno u Phoenix hotelu na tom madracu i isto mi je bio ok, bilo mi je malo čudno na početku (kažu da trebaš neko vrijeme spavat na novom madracu da se navikneš) ali osobno se nikada ne naspavam u hotelima jer imaju najjeftinije madrace iz doba NDH. Kupila bi si njihov madrac ali some eura nžmi je trenutno preiše...ali soon nadam se

left here
07.08.2007., 20:07
i reče mi žena da probam noć, dva i da će mi ga zamijeniti ako treba

gdje? gdje? ja bi to napravila.. sve za moj mirni san :raspa:

laella
07.08.2007., 23:35
hvala na savjetu ali strah me kupiti opruge jer ovaj koji imam i zbog kojeg me bole leđa u ranim 20-ima je s oprugama i sav je grbav pa sam si na neki nacin obecala - nema više opruga!?
ono što ti imaš su vrlo vjerojatno madraci sa Bonell opružnom jezgrom: http://www.hespo.hr/madraci_bonnel.htm

a kakve su to đepičaste opruge?
ovakve: http://www.hespo.hr/madraci_dzepicasta.htm

ali to brzo postane grbavo, jel tak..? koji ti imaš? marku..

Moj je ovaj: http://www.hespo.hr/mad_exclusiv.htm , ali imam ga tek mjesec dana, pa ne znam kakav postaje s vremenom. Ono što je izvjesno je da na njemu super spavam od prvog trenutka kad je ušao u moj stan, dok drugi madrac, 4 puta skuplji, kupljen prije 2 godine, a za kojeg mi je trebalo dobrih 5 mjeseci da se naviknem na njega, sad stoji na drugoj strani kreveta (taj je od pjene, ovaj: http://www.eurolam.hr/index.php?id=110&size=1&eid=84), jer je jednostavno premekan, makar mi je u dućanu djelovao super, kad sam ga isprobavala.

nego, laella - ti isto spavaš na trbuhu nagnuto više na jednu stranu (npr. lijevu, a lijeva noga savijena ) :zubo:

Obično spontano u snu 'stremim' ka takvom položaju (ili, meni još draži, položaj spavanja na trbuhu), ali me vrlo brzo zaboli vrat, pa se pokunjeno vratim na bok, jer mi je takav položaj, u kombinaciji s anatomskim jastukom, bolji za problematičnu vratnu kralježnicu.

left here
08.08.2007., 00:32
http://www.hespo.hr/mad_vitazonprestige.htm

mene ovaj privlaci buduci da ima jos preko opruga i debel sloj latexa ..

ja sam 170cm, pa bi ja (zbog šparanja prostora) madrac od 190, ali decko mi je 185, ali on ne prespava nego 1-2x tjedno kod mene, će se on puno namučiti na 190?:zubo:

Poggiali
08.08.2007., 16:35
Jel bi mi mogo neko dat njihov broj telefona, pa da se informiram za cjene.
Zovem na 01/2008 132 pa se niko ne javlja.

laella
08.08.2007., 16:40
http://www.hespo.hr/mad_vitazonprestige.htm

mene ovaj privlaci buduci da ima jos preko opruga i debel sloj latexa ..

ja sam 170cm, pa bi ja (zbog šparanja prostora) madrac od 190, ali decko mi je 185, ali on ne prespava nego 1-2x tjedno kod mene, će se on puno namučiti na 190?:zubo:
Taj bi trebao biti još i bolji, ja sam išla više po principu optimum cijena/kvaliteta, jer sam se već iskeširala na prvom madracu, koji nije baš nešto briljirao.
Ja nisam gledala na šparanje prostora, već sam gledala da ipak zadovolji malo širi krug potencijalnih korisnika ;) (tu računam i na starce, koji bi povremeno došli u goste, a ja bi im ustupila krevet, stari mi je oko 200 visok). Tako da, bez obzira na 168 cm visine, imam 2 madraca 90x200. Kad je bal, nek je bal...ionako često završim skoro poprečke po krevetu..

kurjoza
09.08.2007., 12:11
Zanima me bas sve o njima - kako se spava na njima, da li su zdravi za kraljeznicu, da li je dovoljno kupiti debljinu 15 cm ili je bolje 20 cm debljine madraca, da li su ugodni i nakon par godina koristenja.

Gdje ih je najbolje kupiti u zg?

Pisite svoje dojmove!

Meni se na prvu cine savrseni i planiram ih kupiti pa bi voljela znati da li je to opravdana investicija :)

Malavida
09.08.2007., 12:18
Ima jedna caka s garancijom:
kod madraca na opruge,garancija garantira da se opruga nece slomiti u navedenom razdoblju,ali ako se savije - nikom nista.
Kod lateksa je druga stvar jer je garancija na lateks pa ako legnete i dignete se,a madrac se ne vrati u prvobitnu poziciju,mozes ga mijenjati jer je lateks riknuo.Mislim da to isto utjece na cijenu.
Inace,kazu da su od lateksa zdraviji jer se prilagodjavaju osobi koja spava,ja sam ga uzela u ikei (odlican omjer cijene i kvalitet) gdje je garancija 25 god! i zadovoljna sam lateksom makar je malo cudno naviknuti se na pocetku.
Za madrac na opruge treba novaca da se uzme kvalitetan inace su to baceni novci.Ali kad se uzme dobar,onda su stvarno super.
Dakle,moj izbor:srednje para - lateks,puno para - opruge.

left here
09.08.2007., 12:34
evo, ja sam zvala Hespo za Vitazon Prestige 140 x 200 i dođe 4888kn :cool: :zubo:

left here
09.08.2007., 12:46
Ima jedna caka s garancijom:
kod madraca na opruge,garancija garantira da se opruga nece slomiti u navedenom razdoblju,ali ako se savije - nikom nista.
.

a onda kad se savije nekako je probaš slomiti pa onda odneseš na reklamaciju :confused: :D

pupeta
10.08.2007., 08:56
Ima li netko iskustva s biopur madracima i jastucima?

Imam priliku kupiti po nešto povoljnijim cijenama od onih u trgovinama, pa ako netko nešto zna...

Madraci imaju garanciju od pet godina, nije li to premalo?
Web kaže da je domaća proizvodnja.

Ako zvuči kao reklama, molim moderatora da intervenira :)

E kaj imaš vezu ili... gledala sam te madrace

toni2000
10.08.2007., 10:22
meni je iste preporucio jedan lijecnik prije kakvih 2 godine. prije toga nisam nikad cuo za njih.
navodno ih koristi i NASA, ako je to za preporuku :)

onda ih je prodavao jedan ducan u Staroj vlaskoj na dijelu prema Jel. placu. Mislim da sam vidio da ih prodaje i jedan ducan u Solidum-u.

ako sam bio od kakve pomoci ;)

kemik
10.08.2007., 10:26
prije 3-4 godine :misli: kupila sam si tempurov jastuk, i to je vjerojatno najbolje potrosena lova u mom zivotu. Nikakvih problema sa kralježnicom, cirkulacijom, sa leđima ujutro i slično nakon toga nemam. Dosta se teško priviknut spavat na njemu, ali kad se čovjek privikne, to je potpuni preporod.

E, sad, nikad se nisam potpuno uvjerila dal je za to zaslužan Tempur ili samo karakterističan oblik jastuka, stoga i nisam razmišljala da bih silnu lovu uložila u madrac. Ima i drugih kvalitetnih madraca na tržištu, a osobno ne vjerujem da je Tempur toliko kvalitetniji od ostalih koliko mu je veća cijena.

Mevjema u staroj vlaškoj je imala krevet, pa se jastuk mogao isprobat i na taj način odredit prava visina. Možda imaju još uvijek, pa se može i madrac isprobat :)

kurjoza
10.08.2007., 12:07
Ja sam ih isprobala u solidumu. Mislila sam prije da 'ko lud moze dat toliko love za madrac, a onda sam ga actually isprobala i ta cifra mi se odjednom cini kao prava sitnica :cerek:

Stvarno mi je bio extra feeling, pa me zanima jel netko spava na tim madracima i da li koristenjem ostaju tako super.

P.S. upravo skuzih da se koristim rjecnikom lane pavic u reklami za madrace na napuhavanje lol :zubo:

Kumica
10.08.2007., 12:25
E, sad, nikad se nisam potpuno uvjerila dal je za to zaslužan Tempur ili samo karakterističan oblik jastuka, stoga i nisam razmišljala da bih silnu lovu uložila u madrac. Ima i drugih kvalitetnih madraca na tržištu, a osobno ne vjerujem da je Tempur toliko kvalitetniji od ostalih koliko mu je veća cijena.

Pa što se jastuka tiče, meni se jaaako teško bilo priviknut na taj čudan oblik pa sam ga poklonila sisterici i otišla si kupiti isto njihov jastuk, ali klasičnog oblika. Nikad u životu nisam bolje spavala. :cerek:
Tako da vjerujem da je stvar u baš u tom materijalu od kojeg su rađeni. Madraci bi trebali biti super, ali mislim da mi to vjerojatno nije potrebno. Možda da imam stvarno nekih težih problema s leđima... i strašno su skupi...

kurjoza
10.08.2007., 12:32
Jes skupi su -al feeling mi je bio toliko savrsen da vise ni ne pomisljam na nes drugo -dogodila se ljubav na prvo lezanje :zubo:

Kumica
10.08.2007., 13:52
A, onda samo naprijed, mislim da nećeš zažaliti. :)

Air
10.08.2007., 15:11
Ovdje u Canadi cijena Tempur-a su priblizno slicne drugim kvalitetnijim madracima. Sve cesce tradicionalnim madracima dodaju kao zavrsni sloj taj visco-elastic materijal.

Ja sam kupila samo tempura overlay visine kojih 7cm koji je bio pakiran u vakum-bag i trebalo mu je par dana da se potpuno 'oporavi'. Iznenadjujuce je tezak. Tek onda sam ga mogla obuci prevlakom s kojom je dosao.

Imam i jastuk i zaista bozanstveno spavam. Ranije mi je bilo uobicajno spavati na trbuhu i cesto sam se okretala ali sada legnem na ledja, zaspim odmah i u jutro se probudim a mislim da se nisam ni jedan put pomaknula. Toplo preporucujem.:)

Poggiali
10.08.2007., 18:49
Ak imaš vezu javi, i ja bi kupio 2 od 90x200, 20 debljine :)

ciglica
11.08.2007., 08:43
I ja više ne bih mogla spavati bez mog anatomskog tempur jastuka. Od kad ga imam nema više buđenja s ukočenim vratom. Samo treba malo discipline u početku, i naučit se pravilno ležati (na stranu) kao na slikama za madrace.
I svakako pripaziti koju veličinu uzimate. Jastuci su svi isti ali im debljina varira(prema širini ramena). Ja sam isprobala prvo M i činio mi se previsok, pa uzela S što mi je bilo prenisko i bolio me vrat. Ponovo uzela M i spasila se.

artemide
11.08.2007., 12:57
Mogu se kupiti u "Euronamu" i to na tri lokacije - Ilica 104., Solidum i Zagrebački Velesajam...