View Full Version : Insomnia
feniksich
29.12.2002., 10:50
gledali?
jel ga se isplati ic gledat u kino?
just Sandy
29.12.2002., 11:07
meni je malo spor
nije loš, ali spor za moj ukus
ne mogu procijeniti isplati li ga se ići gledati u kino jer ja svašta gledam u kinu, ne biram baš toliko
brijem da bi ga obožavatelji DeNira preporučili
just Sandy kaže:
:D :D :D ;)
zgodno... Nolan je pokazao da nije one-hit wonder...
Malakay
29.12.2002., 12:48
Nolan zna snimati i "obične" filmove...isplati se.
just Sandy
29.12.2002., 20:02
:D :D :D ;) no da, mali zajeb :D
stalno mi se to događa :rolleyes:
Pacino je u pitanju, Pacino
(al' tak' svejedno ;))
Mikilegendo!care!
29.12.2002., 20:11
Film je ocajan, ona Hillary Swank se krevelji bezveze i trckara okolo glumeci mladu siparicu bez ikakvog smisla i povezenosti.
Sto ne bi bilo lose, da ona ne mora ponijeti glavni dramatski trenutak u filmu i na kraju ispasti najpametnija i najpozitivnija...:flop:
Pale Blue Eyes
29.12.2002., 20:43
Miki, ne slazem se sa tobom ovaj put :B
Mikilegendo!care!
29.12.2002., 20:44
Pa daj napisi onda sta mislis :B
Nije dugo bilo klanja na filmu :)
newcomer
29.12.2002., 21:37
Solidan film obzirom na zahtjevan scenarij. Al Pacino izvrstan plus depresivna atmosfera i rad kamere doprinosi muccnoj emotivnoj identifikaciji s njim zapravo s propitivanjem iz kojeg je razloga pucao na detektivskoga partnera i prijatelja i jel' ima sve ovo smisla itd. Ovaj me film podsjeca na "Witness"-a s H. Fordom ali ovaj put upustamo se u misli i emocije tzv. "dirty cop"-a. To je valjda vjecna tema u americkom filmu i koliko mi je poznato malo koji ako i jedan se bavi savjesccu "bad cop" karaktera. Zapravo Al Pacino je bio sto kazzu "on the edge" ali izgleda da je presao crtu u jednom trenutku.
Zanimljivo pitanje iz intervjua s Nolanom u The Guardian koje po meni ima puno veze s likom kojega glumi Al Pacino:
GA: Your protagonists are people trying to stay in control when they're not, they're actually losing it.
CN: Yes, to me that's one of the most compelling fears in film noir and the psychological thriller genre - that fear of conspiracy. It's definitely something that I have a fear of - not being in control of your own life. I think that's something people can relate to, and those genres are most successful when they derive the material from genuine fears that people have. When those fears are extrapolated and taken into melodrama so that they take on a less threatening quality and you can enjoy them as entertainment, but they still speak directly to things that are inside you.
Mikilegendo!care!
29.12.2002., 21:41
Newcomer, sve to stoji, ali sta radi ona nesretna Hillary Swank u filmu. Mislim, ocito je rijec psiholoskom trileru gdje likovi moraju biti jako profilirani (da bi problemi karaktera bili uvjerljiviji). Ova od profiliranja nema ni p....
newcomer
29.12.2002., 23:47
ali sta radi ona nesretna Hillary Swank u filmu
Pa dobro ... za mene njen lik ima cisto strukturalnu svrhu da pogura radnju naprijed i nesto kao neki orijentir mada priznajem lik nije dovoljno obradjen ili doradjen. No ona je tu sporedna i njena je svrha kao i u vecini filmova da da neki smisao na kraju... tako nesto :)
Hilary je baš...uhmmm.... Film nije bijeda, ali nije ni veličanstvo....
Mikilegendocare kaže:
Ova od profiliranja nema ni p....
Ali ima p.... i usta! :):E
Pale Blue Eyes
30.12.2002., 00:57
Meni Hillary nije bad... mene vise smeta stereotip koji je oblikovao Pacino... ono umoran i cinican policajac sa mutnom prosloscu i ambivalentnim karakterom...:rolleyes: mada je on i dalje odlican... al toliko vec puta vidjeno...
Inace ovaj "bijeli" film noir me nimalo nije razocarao u odnosu na original...
Baš jučer sam bio u kinu i mislio otvoriti topic, kad gle, u međuvremenu živa diskusija. Za razliku od Mementa kojeg mi je upropastio prijatelj nahvalivši ga bez mjere, za ovaj mi je Mantra rekao da je loš i da ga idem gledati samo ako volim Al Pacina.
Dakle, odem ja bez prevelikih očekivanja, kad ono odličan film. Stvarno jako dobar. Uživao sam od prve minute u priči. Konačno, jedna pametna krimi priča koja i tebe gledatelja tretira kao inteligentno biće. Gotovo Hitchcockovski precizna, a još imaš i moralnu dilemu u nadrealnoj scenografiji Aljaske koja još ima i taj vječiti dan. Jedan sasvim drugačiji Život na sjeveru.
Ja sam dobio ono pošto ja idem idem u kino i što prilično rijetko nalazim u zadnje vrijeme - da me film zgrabi, da osjetim da sam u kompetentim rukama i da mu se slobodno mogu pustiti da mi priča.
Moram reći da je moj kino partner zadrijemao i da sam ju morao buditi na najbolje scene. A kao što G.B.Show veli i spavanje je oblik kritike. Rekao bih ipak da je umor bio u pitanju.
Odsad ću ti za sve filmove, koje nisi gledao još, reći da su loši....:mad: :D
Mikilegendo!care!
30.12.2002., 15:10
mantra kaže:
Ali ima p.... i usta!
Pa imaju ih recimo i Sylvia Saint ili Adriana Sage :)
Jedini problem je sto u njihovim filmovima ne glumi Al Pacino :rolleyes: :bljak: :D
svi ćete me popljuvati,ali insomnia mi je prilično loš film,već viđen,toliko različit od mementa,a nolan kao da se promijenio za 180 otkako je kročio u hollywood.r.williams standardno bezveze,hillary dobra,recepcionerka iz hotela isto,ali al pacino.on je loš glumac.kumovi i pasje poslijepodne i scarface su bili odlični,ali od tada kao da glumi sebe iz svojih prethodnih filmova...možda je bolje reći kako mi je postao loš.ne znam.razočarana.
Dante kaže:
Moram reći da je moj kino partner zadrijemao i da sam ju morao buditi na najbolje scene.
"Kino partner"?! "KINO PARTNER"!!?!?!:s
Btw, nesto sam ipak vidjela ljudi i moram reci da mi ono sto sam nije bas najbolje sjelo, odnosno ne mogu reci kako me oborilo s nogu.:w
Filmic mi je bio OK, ali cini mi se da samo zbog glumaca. Da su bili neki nepoznati ili polupoznati, film bi mi bio bezveze i dosadan.
Vec sam bio pomislio da R.Williams uopce ne glumi jer ga nikako docekat! Ali ipak se nekako konacno pojavio, i tada mi je film postao koliko-toliko zanimljiv. Njegova i Pacinova interakcija je najzanimljivija, bez obzira kakav scenarij bio :D
webmajstor
02.01.2003., 14:33
meni je film :flop: :flop: :flop:
Evo jučer gledala..predvidljivo što se tiče radnje do bola...svak čast Pacinu; raskol u sebi odigrao je briljantno..to i jest jedina kvaliteta filma- ta napetost i borba dobra i zla u sebi, njegova prodaja duše i ponovno vraćanje sebi, to je jedina vrijednost filma..ali ne može jedan lik držati 2 sata cijeli scenarij..ostalo jako plitko razrađeno.
E da, prekrasan krajolik. Ideja i mjesto radnje su fantastični, ali realizacija istog je totalno bezveze...
ocijena: 3
danny ocean
07.01.2003., 19:26
odlican
8/10
Sudden Sid
07.01.2003., 19:33
Ljudi daj se odlucite pola vas kaze da je grozan a pola da je dobar :rolleyes:
Ali kako mantra kaze da je grozan,izgleda da se isplati ici to gledati :D
BuntovnikSaRazlogom
08.01.2003., 16:47
Al Pacinu kapa dole, i naravno njenom visočanstvu Aljasci ...
Film inekako ide, do zadnjih pola sata, gdje se završava tako klišejski i tako fakin glupo, da mi je pokvario i ona malo što je valjalo ...
Insomnia (nesanica)
Triler. Policijski film. Krimić. Psihopatski ubojica. Aljaska. Polarni dan. Nesanica!
Al Pacino u svojem najboljem izdanju. Jači od filma. Vrlo dobar triler, koji je po svojim elementima u najboljem sjaju, a po zapletu, logičnosti, napetosti, uvjerljivosti daleko iznad prosjeka svog žanra.
Odmak od šablone dosta velik.
Naizgled nemoguća situacija. Izvježbanom I iskusnom policajcu slučaj sve više I više izmiče iz kontrole. Riješenje se čini bezizlaznim. Egzistencija mu je ugrožena, ali ne onako kako je to u klasičnim krimićima.
U situaciji je luze-luze, što god da napravi, kako god da postupi, izgubio je.
U film odlično uklopljena I Aljaska I polarni dan. Te specifičnosti su maksimalno iskoritili za odmak od šablone.
Iako sam žanr ne dopušta da film uđe u bilo kakvu antologiju (osim one žanrovske), a ima sve “bolesti” toga žanra; nerealističnost, bez ikakve dubine I poruke, odmak od realnog, puka zabava, bez konotacija iz stvarnog života.
angie stone
19.08.2007., 11:27
Malena
Ne loš film. Iako precjenjen što se tiče I kritike I gledanosti. Film o socilijansko-južnotalijanskom mediteranskom mentailitetu, atutohtona atmosfera, autohton humor.
Film o odrastanju, film o pubertetu.
Rat I fašizam su samo kulise radnje. Bitni su za film koliko je politika bitna tinejdžeru.
Pomalo kritičan prema južnjačkom metalitetu, koji jako pomodno prihvaća vladajući politiku, ma koja to bila.
Nešto kao I kod nas u Velom mistu.
Cijeli je film napravljen baš onako kako bi trebao. Gledajući film , djeluje nam uvjerljivo, jer izgleda baš onako kako kad nam bake I djedovi pričaju o svojem djetinjstvu., jer film je I napravljen po književnom predlošku, sjećanju jednog starca.
Sebe idealiziraju, jasno razlučuju bitnu radnju od nebitne, podjela likova na crne I bijele,, bitne I nebitne.
Glavni je lik (uz dječaka) idealna žena onakva kakvu je vjerojatno opisao sam starc, ona je Boginja među ženama, I ne samo to, Boginja među ljudima, ali I mučenica.
Cjeli je film onakav baš kako gledaju tinejdžeri, a sjećaju se starci, svi loši su nekako karikirani, prozirni, amoralni, dvolični, uključujući I svoje roditelje koji su jako nerazumni. Samo su dva lika razumna, sam on, kao I njegov objekt žudnje., Malena.
Sve vezano za nju je idealizirano, od kose, stasa, lica, do njenog hoda, šarma, osmjeha. Cijeli se svijet vrtio oko nje, tako se bar čini njenom obožavatelju, odnosno starcu koji se sjeća svog najemocialnointenzivnog
razdoblja u životu.
Film je u nekim djelovima iskoristio dosta vulgarne situacije za homor, što me malo asocira na Rane.
Film kojeg svavkako pogledajte ako imate priliku, pogotovo ako vas zanima autohton humor, psihologija, tinejdžerstvo, Italija, ali I ljubav I romantika.
fulao si topic :rofl:
fulao si topic :rofl:
jebi ga, i baš si morala naletit u tih 10 sec dok nisam editirao post :zubo:
angie stone
19.08.2007., 11:41
jebi ga, i baš si morala naletit u tih 10 sec dok nisam editirao post :zubo:
šta se može :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.