PDA

View Full Version : Kako možete poklanjati svoje dugogodišnje ljubimce?

Ponosna
31.03.2007., 19:49
Znam, znam, nemate više mogućnosti uzdržavati ga. Svi to kažu, a većina samo želi novoga, a i o tome se razmišlja prije uzimanja životinje.:nono: Kaj su se istrošili pa ne valjaju?! Ja svog, sada pokojnog mačka, dugogodišnjeg prijatelja, ne bih dala za svo blago ovog svijeta. Išla sam s predavanja i njemu kupovala konzervu, sebi zaboravljala kupiti kruh...

@zr@
31.03.2007., 21:26
a šta ćeš
i kad ne stignem jer se žurim glavom bez obzira pitaj Boga kud uvijek njima dam jest,a sad jel ja bum jela to i nije bitno

viky
31.03.2007., 21:31
Jos je dobro kada poklanjaju, mene jos vise zanima kako netko moze izbaciti na ulicu svog ljubimca.

lotus_flower
01.04.2007., 01:59
Znam, znam, nemate više mogućnosti uzdržavati ga. Svi to kažu, a većina samo želi novoga, a i o tome se razmišlja prije uzimanja životinje.:nono: Kaj su se istrošili pa ne valjaju?! Ja svog, sada pokojnog mačka, dugogodišnjeg prijatelja, ne bih dala za svo blago ovog svijeta. Išla sam s predavanja i njemu kupovala konzervu, sebi zaboravljala kupiti kruh...

Vidis, kod mene to "nemam vise mogucnosti ga drzati" ne prolazi...mora biti stvarno neki ajme-meni razlog da to prodje, tipa dijete smrtno alergicno, na rubu bankrota i nema sebi za kruh, a kamoli psu za konzervu i sl...

Moja macka je sa mnom samo protekle godine silom prilike selila 4 puta. Zivjelo je nas troje (ja, decko i macka) jedan mjesec zajedno u "stanu" od 20 m2. Nikad, ali nikad mi nije palo napamet da je dam nekom, ili nedajboze da je izbacim na ulicu. Znam da se i sa mnom na trenutke mozda mucila, ali je nikad mogla dati negdje gdje bi joj tek bilo tko zna kako. Malo sam je navucarala svugdje, ali sa mnom joj nikad ni hrane, njege ni ljubavi nije falilo :cerek:

Btw, uzela sam je iz azila kad je imala cca godinu dana...kako bih joj ja mogla isto opet napraviti??:cry:

Ponosna
01.04.2007., 20:21
A eto, vi ste oni rijetki slučajevi koji zaista brinu o svojim životinjama i ne odbace ih kad ostare i kaj ja znam što još, al tu na forumu je masa oglasa tipa-poklanjam, hitno poklanjam... Jednostavno strašno. Kakvi su to ljudi?! Moja maca je isto došla iz azila, čak sam ju nosila sa sobom u španjolsku na mj.dana.

@zr@
01.04.2007., 20:55
Jos je dobro kada poklanjaju, mene jos vise zanima kako netko moze izbaciti na ulicu svog ljubimca.

:top: :top: :top: :top: :top:
:lux: :lux: :lux: :lux: :lux:

Ponosna
01.04.2007., 21:35

To mi je prosto nerazumljivo. Valjda su se istrošili ko stare cipele.

lea_li
02.04.2007., 13:37
Meni također nije jasno kako se netko može odreći svog ljubimca. Pa meni su moje životinjice članovi obitelji i nemam pojma šta bi se moralo dogoditi da ih nekom dam.

Prvog psa dobila sam prije 13 godina (njuškica mi je baš prije tri mjeseca uspavana - tumor pluća i ja se još nisam oporavila, a vjerojatno ni nikad neću u potpunosti). Bili smo totalno nespremni za psa, udomili smo je od mamine kolegice koja se selila u Ameriku i nije je htjela voditi sa sobom. Tada je imala oko godinu dana.
Tek nakon nekoliko godina nakon njenog dolaska k nama započinju moji problemi s alergijama (do tada nikad nisam imala problema), kihala sam , šmrcala, bila stalno pod lijekovima i na Jordanovcu su mi rekli da se radi o alergiji na dlaku i da se riješim pesice.
Naravno da to nije dolazilo u obzir. Jedno vrijeme sam se kljukala s lijekovima, na momente mi je znalo biti bolje. Nakon nekog vremena su mi dojadili ti lijekovi i ja sam ih na svoju ruku prestala piti. Bila sam skroz uništena, nisam uopće mogla učit (kihnula bih 100 puta prije nego bi pročitala jednu stranicu), ali trpila sam i ni na trenutak nisam pomišljala da se odreknem svoje prijateljice. Nakon otprilike dvije godine muke moji problemi su prestali. Tu i tamo još koji put kihnem i to je sve. Imam još jednu pesicu, a uskoro joj namjeravam kupiti i prijateljicu.

Zum-zum
02.04.2007., 13:50
Meni je van pameti i totalno neshvatljivo da se neko može svog psa pustiti na cestu. Van svake pameti.

Svog sam psića toliko zavoljela :cerek: u malo vremena da mi se čini da je volim još samo malo više da bih se razbolila na mozak od toliko ljubavi. A da ne pričam koliko ona voli nas, koliko nam je privržena i kako reagira na naše osjećaje, na tugu i radost… Čudo.
Meni je ona punopravni član obitelji. Ništa manje od toga.
A super mi je što je i naši roditelji (bake i djeda) tako doživljavaju. Skoro ko unučicu. :D

Mogu razumjet da se neko ne može više brinut o životinji u smislu da je obolio, da je ostao bez posla pa nema više čime hranit psa i sl. pa onda traži nekog kod koga će psu biti bolje. Ali izbacit psa na ulicu!!! Strašno!!! :mad:

Ili one priče ko Iva Majoli koja svaka tri mjeseca uzme drugog. Tako bi joj razbila onu njenu glupu njušku da ne bi znala što ju je strefilo!!! :mad: :mad: :mad:

dora
02.04.2007., 19:54
Vecina ljudi se preracuna, brijem, a da ne zna, nije citala i raspitala se o zivini koju kupuje i potrebama te zivine u konacnici.

Recimo kornjace.
Vecina ljudi ih kupi kao ''male'' i ''slatke'' zivine u pet sopu od po par centimetara, a da nema pojma da ona izraste u neman od 25 i vise centimetara, agresivnu i bijesnu :cerek: kojoj k tome treba tona opreme koja i nije tako jeftina, ogroman akvarij, dobar filter, vitamini, posebno osvjetljenje, grijanje i slicno.
I onda, kad ona kojim slucajem naraste u nekim prejadnim uvjetima, u onim plasticnim piksama, bez grijanja, bez filtriranja uz one racicie, e jebiga, onda skuze da nemaju kam s njom i poklanjaju je.

Jos ima masa tako zivotinja koje se kupuju na ho-ruk, a onda ljudi vide da to nije bas sve tako divno, krasno i bajno, pa ju pokusavaju utopit nekom.

@zr@
03.04.2007., 08:39
obično roditelji dovedu životinju svojoj dječici koja ih samo gledaju par dana(ako i tolko)i čao peso
i onda naravno svi rade,a pes luta po cesti ili je zatvoren u nekoj šupi:mad: :mad: :mad: :mad:

Ponosna
03.04.2007., 09:12
Vecina ljudi se preracuna, brijem, a da ne zna, nije citala i raspitala se o zivini koju kupuje i potrebama te zivine u konacnici.

Recimo kornjace.
Vecina ljudi ih kupi kao ''male'' i ''slatke'' zivine u pet sopu od po par centimetara, a da nema pojma da ona izraste u neman od 25 i vise centimetara, agresivnu i bijesnu :cerek: kojoj k tome treba tona opreme koja i nije tako jeftina, ogroman akvarij, dobar filter, vitamini, posebno osvjetljenje, grijanje i slicno.
I onda, kad ona kojim slucajem naraste u nekim prejadnim uvjetima, u onim plasticnim piksama, bez grijanja, bez filtriranja uz one racicie, e jebiga, onda skuze da nemaju kam s njom i poklanjaju je.

Jos ima masa tako zivotinja koje se kupuju na ho-ruk, a onda ljudi vide da to nije bas sve tako divno, krasno i bajno, pa ju pokusavaju utopit nekom.
To se i meni dogodilo prije par godina, izrasla je u dinosaura. Premjestila sam je u vanjski mali bazenčić, donijela joj dečka i sad imam otprilike 10-ak kornjača.

Ponosna
03.04.2007., 09:12
A kaj tek rade prije ljeta...Brrr

Golden Drop
03.04.2007., 09:21
Mislim da bi prije ostavila muža da mi nešto prigovori za psa, neg
psa izbacila na cestu.
Nije moj pas mene izabrao, već JA njega i JA sam ta koja je prezela brigu o njemu i koja je dužna brinuti se za njega dokle god on živit.
Uzela sam ga kad mi je trebao, bio mi je tu kad mi je bilo loše, kad sam bila tužna, sretna, dio je moje obitelji. Kako da ga dam dalje, kako da ga ostavim,
jednostavno ne mogu razumejti ljude koji se rješavaju životinja "zbog nemogućnosti držanja", iako nekad razlog zbilja postoji. Bolest ili nešto tako.

Zum-zum
03.04.2007., 11:31
jednostavno ne mogu razumejti ljude koji se rješavaju životinja "zbog nemogućnosti držanja", iako nekad razlog zbilja postoji. Bolest ili nešto tako.

Evo ja poznajem jednu gospođu, nešto stariju, koja je imala irskog setera. Gospođa je stara cura, bez obitelji i taj pas joj je bio sve.

Nedavno se teško razboljela i ostala nepokretna od struka prema dolje. Sad je u kolicima. Angažirala je jednu ženu da joj dolazi pomagat, kuhat i njegovat je, ali ta nije htjela ni čuti da još i psa mora šetat.
Tražili smo i nekoga drugoga tko bi za finu lovu to radio (nudila je 2000 kn mjesečno za šetanje psa), ali nitko se, bez obzira na novce, nije htio obavezat jer to znaći da se ne možeš nigdje maknut, ni vikendom, ni na praznike...

Na kraju je teta pronašla udomitelje prije par mjeseci. Dobru jednu familiju (točnije preko mene je to išlo) iz gradića blizu Splita. Pas je super, familija ga obožava i dobro pazi, ali je zato jadna teta tužna jaaaaako :(

Begemotica
03.04.2007., 11:45
Ja mogu pokloniti mačiće ili psiće samo dok su male, poslje naviknem na njih pa ne mogu se od njih odvojiti. A moji ukućani prigovaraju da kad kupujem špežu, ljubimce su uvijek na prvom mjestu. :zubo:

@zr@
03.04.2007., 12:17
Evo ja poznajem jednu gospođu, nešto stariju, koja je imala irskog setera. Gospođa je stara cura, bez obitelji i taj pas joj je bio sve.

Nedavno se teško razboljela i ostala nepokretna od struka prema dolje. Sad je u kolicima. Angažirala je jednu ženu da joj dolazi pomagat, kuhat i njegovat je, ali ta nije htjela ni čuti da još i psa mora šetat.
Tražili smo i nekoga drugoga tko bi za finu lovu to radio (nudila je 2000 kn mjesečno za šetanje psa), ali nitko se, bez obzira na novce, nije htio obavezat jer to znaći da se ne možeš nigdje maknut, ni vikendom, ni na praznike...

Na kraju je teta pronašla udomitelje prije par mjeseci. Dobru jednu familiju (točnije preko mene je to išlo) iz gradića blizu Splita. Pas je super, familija ga obožava i dobro pazi, ali je zato jadna teta tužna jaaaaako :(

ja inače šetam pse sezonski ne više od tri,četiri jer jedostavno ne stignem
mada najgore mi je zimi jer sam tad prebukirana
preko ljeta je malo podnošljivije
ali imam i stalne mušterije:D

Zum-zum
03.04.2007., 13:05
ja inače šetam pse sezonski ne više od tri,četiri jer jedostavno ne stignem
mada najgore mi je zimi jer sam tad prebukirana
preko ljeta je malo podnošljivije
ali imam i stalne mušterije:D

Bravo!!! :top:

dora
03.04.2007., 13:49
To se i meni dogodilo prije par godina, izrasla je u dinosaura. Premjestila sam je u vanjski mali bazenčić, donijela joj dečka i sad imam otprilike 10-ak kornjača.

To je u redu, cak i puno bolja opcija od toga da ju drzis u akvariju :top:
Da mogu, da imam vrt, odma bi to napravila za svoju kornjacetinu :D

Al velika vecina ljudi, baci ih u Botanicki ili u Maksimir i cao.
Misim da ce ih sve ovog proljeca/ljeta poubijat iz Maksimira i Botanickog koje se ne uspiju udomit.

@zr@
03.04.2007., 18:52
Isto tako bi šetala pse, ali nisam na nikog naletila kome je to potrebno. ;)
meni je to super neka vrsta hobija
u početku te malo vlasnici drže pod mikroskopom NEKI nekima je tak svejedno,ali kad vide da ti super ide ma imaš njihovo povjerenje i usput i stalnu mušteriju
ja recimo vrlo često šetam lagottića jer kad ljudi idu na skijanje nemaju kud pa ga ja nekad i nahranim nekad i susjedi kako tko kad stignemo i ako treba uskočit
to ti je također velika obaveza ako se potuku pa peso kojeg šetaš izvuče deblji kraj ili ako pobjegne
potpuno je drugačije
ja sam uvijek na iglama doduše sad sam malo smirenija,ali sam uvijek gledala iza ugla dal ide neki sumnjivi jer da mi se pograbe neznam kaj bi

lotus_flower
04.04.2007., 00:41
A eto, vi ste oni rijetki slučajevi koji zaista brinu o svojim životinjama i ne odbace ih kad ostare i kaj ja znam što još, al tu na forumu je masa oglasa tipa-poklanjam, hitno poklanjam... Jednostavno strašno. Kakvi su to ljudi?! Moja maca je isto došla iz azila, čak sam ju nosila sa sobom u španjolsku na mj.dana.

Znas sto je najgore?
Kad mi neki ljudi kazu da zbog toga nisam normalna! :mad:
Macku sam inace uzela tijekom svog boravka u SAD-u, vukla sam je i od tamo sa sobom tako da znam o cemu pricas :cerek:
Moja ljubimica ce uvijek biti kraj mene...ma sto se dogodilo, nikad je necu dati nekome. Kako bih i mogla? Pa ja sam preuzela odgovornost za jedno malo bice koje mi bezuvjetnu ljubav pruza...mislim da je samo fer da joj vratim istom mjerom.

lea_li
04.04.2007., 10:24
Znas sto je najgore?
Kad mi neki ljudi kazu da zbog toga nisam normalna! :mad:

A takvi su, na žalost, u većini oko mene. Nisam normalna zato što toliko vremena posvečujem psima, zato što im kupujem kvalitetnu hranu ili kuham, zato što mi ne pada na pamet izaći van ako su mi peseki bolesni, zato što plaćem svaki put kada se sjetim moje pesice koju sam morala uspavati prije tri mjeseca... da ne nabrajam dalje. Kaj mogu kad sam totalno nenormalna:zubo:

lapdog
04.04.2007., 12:09
Niste nenormalni nego divni ljudi sa jednom vrlinom više- ljubavi kojom osjećate za dlakvce! Pozdrav svim "nenormalnima" od još jedne "nenormalne".:D

Begemotica
04.04.2007., 16:06
Kaj mogu kad sam totalno nenormalna:zubo:

Svi smo totalno nenormalni!

@zr@
04.04.2007., 16:34
ja dok sam došla u pet shop po hrčke
vidim klinca tam priča nekakvim sladunjavim riječima hrčku
ja onak ga gledala :rolleyes: koji je tebi
a sad ja njima sve u 16 ispripovjedam sve i svašta također sladunjavo

Begemotica
04.04.2007., 16:43
Ja svaki dan barem pola sata pričam Sivoj kako je ona najlijepša maca na svijetu. I onda se čudim da je razmažena. :D

Ponosna
04.04.2007., 17:32
Ja sam stalno pričala sa svojim mačkom, totalno smo se razumjeli:)

Enchantress
04.04.2007., 20:04
Ja svog, sada pokojnog mačka, dugogodišnjeg prijatelja, ne bih dala za svo blago ovog svijeta.

Mi, koji svoje kućne ljubimce doživljavamo kao članove porodice, smo zapravo vrlo retki. Većina ljudi smatra da životinje služe da se čovek malo njima zabavi i poigra ili ih iskoristi za neku praktičnu svrhu (pas čuva kuću, mačka lovi miševe, itd.) i da ih odbaci kad mu više nisu potrebni. Tako se ljudi ponašaju i prema drugim ljudima, a kamoli neće prema životinjama. :rolleyes:

lotus_flower
04.04.2007., 20:47
Mi, koji svoje kućne ljubimce doživljavamo kao članove porodice, smo zapravo vrlo retki. Većina ljudi smatra da životinje služe da se čovek malo njima zabavi i poigra ili ih iskoristi za neku praktičnu svrhu (pas čuva kuću, mačka lovi miševe, itd.) i da ih odbaci kad mu više nisu potrebni. Tako se ljudi ponašaju i prema drugim ljudima, a kamoli neće prema životinjama. :rolleyes:

tu si totalno u pravu:amen:

Ponosna
04.04.2007., 22:13
Većina ljudi smatra da životinje služe da se čovek malo njima zabavi i poigra ili ih iskoristi za neku praktičnu svrhu (pas čuva kuću, mačka lovi miševe, itd.) i da ih odbaci kad mu više nisu potrebni. Tako se ljudi ponašaju i prema drugim ljudima, a kamoli neće prema životinjama. :rolleyes:

Ja mislim da je moj mačak kolo vodio u kući, a uskoro će i moj pesek. Mislim da smo mi tu da udovoljavamo njima, a oni nas dočekuju sretni kada se vratimo doma... To nemreš očekivat ni od partnera.

***marty***
12.04.2007., 15:58
Ah..da..ali poznam ja i par ljudi kojima je dosadilo stalno šetanje pasa..pa ih jednostavno puste...kad ih neko nes pita :˝ma vratit ce se oni..vec su nauceni..˝...i tako sve do jednom..jesu li ljudi toliko bezosjecajni...da im se neda pesa prošetat po parku...nego mu život stavljaju na kocku...naravno da ce pas otic..ako je naucen da ga gazda pušta...koda namjerno hoće da se pas više ne vrati..

Ponosna
12.04.2007., 18:10
Moji susjedi uopće ne šeću psa, velik je i obavlja najčešće nuždu na balkonu u pijesku, te po cijele dane zavija. Probala sam sve i svašta, al nikaj...

wish i had an angel
12.04.2007., 18:39

tako je. to je stvarno PREokrutno. neki ljudi izbace ljubimce na ulicu samo zato što moraju na put, a u tom prijevoznom sredstvu nisu dopuštene životinje. PREokrutno. ljudi nemaju srca, a meni se srce para kada vidim napuštenog mačića ili nešto, a ne smijem ga uzeti [mate i ćaća nedaju.. a KMEEEEEE!!!]. ja nemam srca nazvati sanitarnu da uzmu lutalice s ulice.

Ponosna
14.04.2007., 19:10
Prije par dana sam pokupila mačića, netko ga je bacio u kontenjer, bili smo kod veta, ima oko 2,5 mj. jadničak mali, sada živi skupa sa mojim mopsekom. Mislim da su isto stari! Još im tražim imena!

@zr@
14.04.2007., 19:24
ponosna jel došao tvoj mopsek??
vidim mene dugo nije bilo ovdje

bond007
15.04.2007., 15:00
Ah..da..ali poznam ja i par ljudi kojima je dosadilo stalno šetanje pasa..pa ih jednostavno puste...kad ih neko nes pita :˝ma vratit ce se oni..vec su nauceni..˝...i tako sve do jednom..jesu li ljudi toliko bezosjecajni...da im se neda pesa prošetat po parku...nego mu život stavljaju na kocku...naravno da ce pas otic..ako je naucen da ga gazda pušta...koda namjerno hoće da se pas više ne vrati..
i puste svoje pse dok dođe na red cijepljenje, ..onda psi misteriozno nestanu.........

ja imam već 8 mjeseci svog psa, i naravno stalno dobivam neke ponude za njega..... ljudi bi ga kupili za nekoliko tisuća kuna.......
naravno da ga ja nedam za nikakve novce,nema šanse

Ponosna
15.04.2007., 16:32
ponosna jel došao tvoj mopsek??
vidim mene dugo nije bilo ovdje
Je, je, napokon, čudo jedno malo, sve grize. Al' došao je i netko drugi, pokupila sam mačića iz kontenjera, slično su stari. Cijeli dan se igraju:)

Kobra1109
16.04.2007., 17:52
poklanjam mini zeca,za sve ostalo prek pm-a......

A zajebavam se,nebi dao zeca da mi neko da 100 milja eura..... :p

Ponosna
16.04.2007., 20:11
poklanjam mini zeca,za sve ostalo prek pm-a......

A zajebavam se,nebi dao zeca da mi neko da 100 milja eura..... :p
Meni su zečeki slatki, imala sam mini kunića prije 10-ak godina, uginuo je. Ali nisu baš prepraktični za ljubimce.

Kobra1109
16.04.2007., 21:02
ovaj moj je praktican,kad ga pustim da trci po stanu ne mice se od mene,uvijek me prati a i maza je velika.... :D

Samo kaj je nekak velik ispo...

Ponosna
17.04.2007., 15:46
Moj je iz minija isto ispao maxi. Veli vet da je to od previše hrane, oni trebaju dnevno jesti propisanu količinu.

Kobra1109
17.04.2007., 16:34
zajebi ti to kad mi poludi s tom propisanom kolicinom.....

Zao mi je zeca pa mu moram dat za jest....

buca_ljuca
18.04.2007., 21:39
ma kad te pogleda onim ocima u kojim vidis da si ti jedino na sta se moze osloniti...pa kako ces ga izbaciti na ulicu? to mi je nepojmljivo. place mi se samo kad pomislim na to.

Ponosna
19.04.2007., 22:21
zajebi ti to kad mi poludi s tom propisanom kolicinom.....

Zao mi je zeca pa mu moram dat za jest....

Ma kaj ti ga je žao?! Ovaj moj pes mali bi jeo cijeli dan, veterinar mi je izričito zabranio da ga prečesto hranim da se ne zbljuje il još neš gore...

Lajavica
20.04.2007., 13:10
Ja takodjer ne razumijem uzgajivace koji buduce vlasnike dobro ne upozore i ne ispitaju prije neg im prodaju psa. Ne bavim se uzgojem ali kad je moja kujica imala mlade, nekoliko sam potencijalnih kupaca odbila jer sam ocijenila da pas nije za njih (e.g. imali su malu djecu a ta vrsta psica se ne da zaj.... i cupati i sl). Osim sto takva neodgovornost dovodi do napustanja jadnih zivotinja od strane (ne)vlasnika moze biti i opsano - pogledajte samo koliko ima celavih PTSPovaca sa pit bullima i slicnim, ajmorec agresivnijim pasminama koji ih i odgajaju da butu agresivni kak bi liječili svoje mkomplekse. Za mene, uzgajivači koji svjesno takvima prodaju pesa su kriminalci - to je kao da depresivcu date 3 kutije lijeka za spavanje i onda se cudite kaj je napravil samoubojstvo....

Khor
20.04.2007., 19:05
a meni se bljuje od ciničnosti. tu pričaš o moralu a pričaš o ''uzgajivačima''.
odite u azil pa udomte ak možete a ne dat tisuću kuna za psa. pitam se kakve bi reakcije bile da malu djecu kupuješ za tisuću kuna?? da, dobra je usporedba zato što se život ne kupuje. toliko pasa završava na smetlištu a vi bi još i uzagajivali nove i prodavali, al kao fol vi toliko volite tu određenu pasminu da zarađujete na njihovim životinjama. zakaj ga ne pokloniš?? zato kaj ti se ne isplati, jel tak?? volite pse a nazivate ih pasminama, kao nekim sterilnim prototipovima. navlačite ih za predne i stažnje noge da se ne mrdaju pa ih pokazujete na tkz. izložbama. zar je životinja izložbeni primjerak??
ništa ne čudi, jer tako cijeli svijet funkcionira. kad bolje promislim i ljudi se prodaju. platiš i netko ti oplodi ženu za određenu svotu što i netreba čudit jer ljude bi trebalo prodavat a ne životinje. kad si gladan, gladan si kao pas, kad si ljen onda si magarac, kad si glup onda si majmun, kad si umoran onda si umoran ko životinja - eto kakvo mišljenje imamo o životinjama. kad je nešto loše onda su to životinje, glavno da je čovjek stup morala i etike.

Ponosna
20.04.2007., 19:18
odite u azil pa udomte ak možete a ne dat tisuću kuna za psa. pitam se kakve bi reakcije bile da malu djecu kupuješ za tisuću kuna?? da, dobra je usporedba zato što se život ne kupuje. toliko pasa završava na smetlištu a vi bi još i uzagajivali nove i prodavali, al kao fol vi toliko volite tu određenu pasminu da zarađujete na njihovim životinjama. zakaj ga ne pokloniš?? zato kaj ti se ne isplati, jel tak?? volite pse a nazivate ih pasminama, kao nekim sterilnim prototipovima. navlačite ih za predne i stažnje noge da se ne mrdaju pa ih pokazujete na tkz. izložbama. zar je životinja izložbeni primjerak??
ništa ne čudi, jer tako cijeli svijet funkcionira. kad bolje promislim i ljudi se prodaju. platiš i netko ti oplodi ženu za određenu svotu što i netreba čudit jer ljude bi trebalo prodavat a ne životinje. kad si gladan, gladan si kao pas, kad si ljen onda si magarac, kad si glup onda si majmun, kad si umoran onda si umoran ko životinja - eto kakvo mišljenje imamo o životinjama. kad je nešto loše onda su to životinje, glavno da je čovjek stup morala i etike.
Udomi ih ti umjesto vrbovanja po forumu. Usporedba ti ne stoji. Danas se usvajanje djeteta masno plaća. To kaj je masa pasa na smetlištu nije moj problem, prvenstveno bi trebalo upozoriti ljude da ne uzimaju pse ukoliko se ne namjeravaju adekvatno brinut o njima, ujedno ih i kastrirat. Tada ne bi bilo napuštenih štenaca. Kaj, treba natjerat sve da udome štence, pogotovo starčeke koji nemaju novca za adekvatnu brigu, pa neka se kote kod njih još dodatno?! Neki ljudi jednostavno žele znati što dobivaju sa psom. Već sam rekla da nikada ne bih udomila mješanca, mačke jesam. Jednostavno nije moj problem kaj ljudi ne daju kastrirat svoje životinje pa time stvaraju masu siročića. Njih treba educirati, a ne tu ljude vrbovati da rješavaju posljedice njihovih sranja i nebrige.

Ponosna
20.04.2007., 19:24
Usput, danas sam vidjela babu na cesti sa skotnom mješankom. Jadni pas vuče stražnjicu po cesti. Ti štenci će najvjerojatnije završit na cesti zbog njene nebrige i needuciranosti. Glavno da svi žele psa, a onda ih bacaju! I onda se tu neki magarac nađe solit pamet ljudima koji nisu ni krivi, ni dužni, niti uzrokuju tu masu napuštenih pasa. Bolje se okreni educiranju onih koji ih ne steriliziraju.

Khor
20.04.2007., 19:35
napisao sam da ih udomi ko može ali ti zasljepljena svojim egom i brzopletošću ni ne čitaš. ako to nije tvoj problem koji vrag se javljaš??????????
zažmiri na jedno oko da ne vidiš svu jad tih pasa pa kupi sebi malog ''ćistog'' psa s pedigreom jer mješanac je loš pa ga treba uništiti ko tvorničku pogrešku???! uostalom ako misliš ikog kastrirat odreži sebi klitoris pa javi dal se osjećaš ko' normalno živo biće. (ili si ukloni jajnike, jajovode i maternicu)

i što se tiče usporedbe: jedino kaj ne stoji je tvoja glava na tvom ramenu.
a s onim magarac samo pokazuješ koliko cijeniš životinje i u kojem ih svijetlu doživljavaš
i nauči razliku između kastracije i sterilizacije jer se lagano gubiš

Kobra1109
21.04.2007., 11:48

E napokon da je netko shvatio......Svaka Cast,imam isto misljenje....:top:

Ponosna
21.04.2007., 12:00
napisao sam da ih udomi ko može ali ti zasljepljena svojim egom i brzopletošću ni ne čitaš. ako to nije tvoj problem koji vrag se javljaš??????????
zažmiri na jedno oko da ne vidiš svu jad tih pasa pa kupi sebi malog ''ćistog'' psa s pedigreom jer mješanac je loš pa ga treba uništiti ko tvorničku pogrešku???! uostalom ako misliš ikog kastrirat odreži sebi klitoris pa javi dal se osjećaš ko' normalno živo biće. (ili si ukloni jajnike, jajovode i maternicu)

i što se tiče usporedbe: jedino kaj ne stoji je tvoja glava na tvom ramenu.
a s onim magarac samo pokazuješ koliko cijeniš životinje i u kojem ih svijetlu doživljavaš
i nauči razliku između kastracije i sterilizacije jer se lagano gubiš
Mješanci nisu loši, životinja je životinja, no nije moj problem manjak educiranosti ljudi glede reproduciranja životinja. S obzirom da životinje ne mogu same shvatiti da trebaju stati na kraj sa reprodukcijom, jedina je mogućnost educirati vlasnike kako da oni stanu na kraj s tim. S time se slažu i sve udruge za zaštitu životinja, srećom pa nemaju srednjovjekovno razmišljanje kao ti o kastriranju muških i steriliziranju ženskih životinja(moram pojasniti s obzirom da ne znaš čitati iz konteksta). Žene se danas dobrovoljno steriliziraju, isto tako i muškarci rade vazektomiju da bi spriječili nepoželjnu reprodukciju. Hoćeš reći da se oni ne osjećaju kao normalna bića zbog toga?! Molim te. Samo savjesno lišavaju buduću djecu mogućeg jada i siromaštva. Moja mama nema maternicu zbog tumora. Hoćeš reći da ona nije normalno živo biće?! Ubij se tim srednjovjekovnim razmišljanjem. Srećom pa to udruge rješavaju bitno drugačije.

vanilija
21.04.2007., 12:50
moram priznat da se ne slazem s "ponosnom"... govoris o mjesancima ko da su neki izbljuvak.. to je isto ko da govoris da mulatkinje nisu ljudi.. mislim to mi je fakat malo plitko! ja se slazem s tim da treba imat i cistokrvne zivotinje, al mjesanci su oduvijek bili pametniji, jaci i otporniji od onih uzgojenih pod staklenim zvonom kaj prdnes pa umre jer mu previse smrdi.. imala sam i cistokrvne pse, i mjesance, nikad to nebi zapravo generalizirala na taj nacin, to da bi bilo super da se kastriraju zivotinjice koje su napustene, s tim se slazem. ipak je bolje sprijeciti nego lijeciti, al uvijek bi radije uzela peseka iz azila, nego iz "uzgajivacnice"

Ponosna
21.04.2007., 19:52
moram priznat da se ne slazem s "ponosnom"... govoris o mjesancima ko da su neki izbljuvak.. to je isto ko da govoris da mulatkinje nisu ljudi.. mislim to mi je fakat malo plitko! ja se slazem s tim da treba imat i cistokrvne zivotinje, al mjesanci su oduvijek bili pametniji, jaci i otporniji od onih uzgojenih pod staklenim zvonom kaj prdnes pa umre jer mu previse smrdi.. imala sam i cistokrvne pse, i mjesance, nikad to nebi zapravo generalizirala na taj nacin, to da bi bilo super da se kastriraju zivotinjice koje su napustene, s tim se slazem. ipak je bolje sprijeciti nego lijeciti, al uvijek bi radije uzela peseka iz azila, nego iz "uzgajivacnice"
Mulatkinje su najljepše žene na svijetu, što se ne bi moglo reći za mješance. :zubo: Uostalom, rekla sam na drugoj temi iz kojeg razloga ne volim mješance, malo su dublji pa stoga nemoj donositi zaključke prije činjenica. Ne generaliziram životinje na taj način s obzirom da sam prije mj. dana pokupila maće s ulice, a prošlo iz azila.

Ponosna
21.04.2007., 19:56
No, dobro, štogod, svatko ima svoj izbor. Ja nikada ne bih htjela mješanca, no svog psa isto tako nikada ne bih vodila na izložbe niti mu kupirala uši ili rep. Volim životinje zbog njih samih, prema nekima imam afekte zbog dubljih razloga. I nikako ne bih svima dopustila držanje životinja zbog neadekvatne njege.

lea_li
22.04.2007., 12:17
Smatram da se ne trebaš nikome opravdavati. Svatko ima pravo izbora i svakome paše nešto drugo.

Ponosna
22.04.2007., 12:30
Smatram da se ne trebaš nikome opravdavati. Svatko ima pravo izbora i svakome paše nešto drugo.
Naravno, toga se u životu držim, opravdala sam se zbog radikalnih stajališta ljudi koji životinje stavljaju ispred ljudi. Volim životinje i vjerujem da iz nekih razloga čine zlo, za razliku od ljudi, no nikako ih zbog toga ne stavljam na prvo mjesto, niti se protivim osobnom izboru ljudi vođenja životinja na izložbe jer to ne mora značiti da vlasnik ne voli svoju životinju nego da jednostavno i svijetu želi pokazati koliko je prekrasna, nikada ne bih bez razloga kupirala svoju životinju, zapravo ljudi rijetko kupiraju svoje ljubimce zbog estetike jer se određena životinja počela u prošlosti kupirati zbog egzistencijalnih razloga (npr. psima su se uši na sibiru kupirale da im ne otpadnu od hladnoće). Danas je kupiranje zabranjeno zakonom i ne podržavam ljude koji to čine ilegalno, no povijest sama govori da im ne šteti.

valle
23.04.2007., 22:18
Netko ne voli ovu vrstu a drugu obožava...ali glavno da im ne šteti BAR ak im ne pomaže (makar ne kužim takve hladne ljude)...
ne volim ni ja štakore pa ih stalno spašavam od svog ludog cucka (kojeg volim kao obitelj), on na livadi uništava gnijezda! Na to mi je jedan tip koji inače voli živali rekao: Dabogda ti došli u kući ti isti. Hm..valjda neće, al nebi ih ubila

valle
23.04.2007., 22:20
aha, a tema je...

volimljubimce
23.04.2007., 22:39
Mislim da bi prije ostavila muža da mi nešto prigovori za psa, neg
psa izbacila na cestu.
Nije moj pas mene izabrao, već JA njega i JA sam ta koja je prezela brigu o njemu i koja je dužna brinuti se za njega dokle god on živit.
Uzela sam ga kad mi je trebao, bio mi je tu kad mi je bilo loše, kad sam bila tužna, sretna, dio je moje obitelji. Kako da ga dam dalje, kako da ga ostavim,

de ti nisi normalna...
izbacila bi prije muža neg psa....:flop:
iskreno...:E :E :E
mislim da ti nisi sve na broju....-premda se ni ja
ne slažem s tim da psi ne trebaju na ulicu al da moram birat između psa
i muža...mislim ono...nemam šta ratmišlajt...premda jako
volim pse al....

volimljubimce
23.04.2007., 22:41
Mulatkinje su najljepše žene na svijetu, što se ne bi moglo reći za mješance. :zubo: Uostalom, rekla sam na drugoj temi iz kojeg razloga ne volim mješance, malo su dublji pa stoga nemoj donositi zaključke prije činjenica. Ne generaliziram životinje na taj način s obzirom da sam prije mj. dana pokupila maće s ulice, a prošlo iz azila.

i ja imam tako mišljenje...

viky
23.04.2007., 23:58
Smanji dozivljaj. Pa i ja bih izbacila prije muza nego psa jer s osobom koja bi od mene trazila da izbacim psa ne bih zeljela zivjeti.
I da, mjesanci su zakon ma sto neki govorili.

volimljubimce
24.04.2007., 00:16
Smanji dozivljaj. Pa i ja bih izbacila prije muza nego psa jer s osobom koja bi od mene trazila da izbacim psa ne bih zeljela zivjeti.

pa kad nis normalna!!!:rigo:

viky
24.04.2007., 00:18
Super, prijavljeno modu.

lea_li
24.04.2007., 10:17

Apsolutno se slažem :top:

valle
24.04.2007., 12:12
:cheer: GOOO lea li, vicky, Golden Drop!!! :cheer:

wish i had an angel
24.04.2007., 15:26
de ti nisi normalna...
izbacila bi prije muža neg psa....:flop:
iskreno...:E :E :E
mislim da ti nisi sve na broju....-premda se ni ja
ne slažem s tim da psi ne trebaju na ulicu al da moram birat između psa
i muža...mislim ono...nemam šta ratmišlajt...premda jako
volim pse al....

ma nije tako mislila... valjda... kako god... možda... navodno...

to je bila samo asocijacija [sarkastična.. valjda... kako god... moižda.... navodno...] da prikaže koliko voli pse ... :D

Blue 11
24.04.2007., 18:20
...rođen je kao naš prijatelj;
i onako još zatvorenih očiju, on već polaže vjeru u nas: još i prije rođenja sav se dao čovjeku. (Maurice Maeterlinck)

On ti je prijatelj, tvoj pratilac, tvoj branitelj, tvoj pas. Ti si za njega život, njegova ljubav, njegov vođa. Bit će tvoj, bit će ti predan i iskren do svoga posljednjeg daha. Dužan si mu pokazati da si vrijedan ovakve odanosti.

Možete biti tako kruti i tako neugledni da niste sposobni voljeti nikoga, i nitko ne može voljeti vas, ali ljubav možete davati psu i dobivati je od psa, bilo kojeg psa, bio on križanac ili oštar pas, bili vi otpadnik, prognanik, ništarija, lopov, krivotvoritelj, lažac, ubojica ili hulja, nitkov, lupež i neprijatelj društva.
(James Douglas)

Onaj savršeno nesebičan prijatelj, jedini kojeg čovjek može imati na ovome sebičnom svijetu, onaj koji ga nikad ne napušta, onaj koji nikad nije nezahvalan ni prijetvoran, to je njegov pas.
(George Graham Vest)

Pas vam iskazuje duboko povjerenje, zato se lako dogodi da ostane izigran i prevaren. (Charlotte Gray)

valle
25.04.2007., 14:20
:cry: ovo gore su jedne od najljepših riječi!!!

...nyxica...
28.04.2007., 19:54
.. i ja bi prije izbacila na ulicu svog decka nego psa...i on to zna,malo mu je to smetalo ali vec se pomirio s tim..na kraju je reko:pa,dobro,mozes voljet njega malo vise nego mene..ali samo malo...he-he,zna on da ja svog leksica volim NAJ NAJ NAJVISE na cijelom svijetu!!!! :cerek: :cerek:

:kiss: obojici!!! :zubo:

Kikica
28.04.2007., 20:30
Usput, danas sam vidjela babu na cesti sa skotnom mješankom. Jadni pas vuče stražnjicu po cesti. Ti štenci će najvjerojatnije završit na cesti zbog njene nebrige i needuciranosti. Glavno da svi žele psa, a onda ih bacaju! I onda se tu neki magarac nađe solit pamet ljudima koji nisu ni krivi, ni dužni, niti uzrokuju tu masu napuštenih pasa. Bolje se okreni educiranju onih koji ih ne steriliziraju.

Od svih postova tu na koje sam mislila odgovoriti (a potpisujem Khora), ovaj me možda najviše pogodio. Mislim, da si vidjela skotnu "pasminu", onda bi ti bilo drugačije mišljenje?
Čemu ova predrasuda (boldano)? Kako znaš da će završiti na cesti, kako znaš da je gospođa needucirana i da ne brine? Pa možda o svojoj pesici brine više nego ja ili ti, možda je voli više ili je to nemoguće jer nije "pasmina?
Moji imaju mješanku koja je 2 puta imala mlade. I svaki put smo imali više ljudi koji su htjeli uzeti Dašine psiće nego ih je ona okotila. I svako malo ljudi pitaju dal će imati opet mlade jer bi htjeli jednog.
Misliš da su moji needucirani? Da ne brinu o psu? Samo zato jer su pružili dom i ljubav jednoj pesici koja nije "plemenitog roda"?
I ne, neće ju sterilizirati jer meni to nije ljudski, nego je lijepo paze. Svaki put kad je ostala trudna to je bilo planirano. Odgovoran vlasnik nemora sterilizirati psa nego samo voditi brigu. I to ne samo kad se pas tjera nego uvijek.

Meni je svejedno dal se tebi sviđaju mješanci, dal bi udomila samo pasminu (kupila!) ili što već., Al prozivati vlasnike mješanaca da su needucirani i da nisu brižni na temelju... čega ono?
Ako se radi samo o reprodukciji- ajde pa nisu samo mješanci oni koji imaju male, a i te mješance neko "napravi".

Ja osobno ne bi kupila psa, nikada. Udomili smo svoga dan prije nego bi bio uspavan. Nije pasmina al kako kaže naš veterinar- nekome je gušt dati novce za psa koji izgleda ko milijun drugih, a neko je presretan kad dobije (spasi) jednog jedinstvenog.

O ljudima koji ljubimce dijele na pasmine nemam neko mišljenje jer sam upoznala previše onih koji love CACIB-e i kako se sve to već zove a psa drže na vodi, kruhu i lancu i tretiraju ga kao stvar koju pokazuju okolo. Meni pas nije nešto na čemu želim zaraditi, pokazivati ga ili liječiti komplekse. On mi je prijatelj, član obitelji, drug.
I možda jedna od najljepših izreka o psima- Dobar čovjek može se postidjeti čak i pred psom.(Čehov)

kitty b
28.04.2007., 23:13
morala sam se ipak i ja javiti, premda sam rekla da neću na ovu temu jer mi je nekako....čudna. al moram se složiti s Kikicom.
ono što bi ja još napomenula je da mi je malo čudna tema, to jest, autorica teme...i to u smislu da postavlja pitanje ljudima "kako možete poklanjati svoje ljubimce" al je ona isto tako jasno pokazala da sa mješancima recimo ona nikad ne bi imala posla. i sad vlasnici mješanaca (ja osobno imam 3) imaju puno pravo malo se i iznervirati na njene izjave, al ne zbog, bar se meni tako čini, toga da je ona rekla što je rekla za mješance nego...naprosto...imam neki čudan osjećaj...ne kužim sad zašto je pokrenula ovu temu?! jel to bilo baš kako piše, pitanje "zašto poklanjate ljubimce" ili "čistokrvne ljubimce"? ili...ne znam kako bi to rekla...naprosto mi je nejasan motiv. sama je rekla da nju nije briga za tamo neke mješance i da se ona s time nema što zamarati.

nije da ja imam nekih hard feelings što se nje osobno tiče, ženu ne znam pa ne mogu niš reć konkretno. ali slijedeći postove baš mi neš ne štima. šta ja znan. ne u nekom lošem smislu, da me ne bi krivo shvatili...
ja poštujem svačiju odluku na izbor, koliko god mi se razlozi činili slabima jer ljudi imaju obično razloge koji su njima bitni zbog nekog njihovog iskustva, i to je oke.
ali mi je čudno da se osoba koja tako priča o mješancima ponekad da i meni flegmatičnoj malo digne živac, nekome ide prodikovat zašto poklanja. a ljudi i za to ponekad imaju dobar razlog...teška bolest (vlasnika ili člana obitelji, ne psa), npr. pa čak i velika promjena financijske situacije. svi se ovdje busaju u prsa kako oni bi radije bili gladni nego da daju psa...e vidiš...ja bi upravo onda poklonila svoje ljubimce jer onda ni oni ne bi imali dobar tretman, ne zato jer ih volim manje ili nešto nego baš zato što bi mi bila važnija njihova dobrobit nego to da su oni uz mene. itd. ljudi imaju svoje razloge i ako ih ne poznate u dubinu, nemate ih pravo osuđivati. http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c015.gif

Ponosna
29.04.2007., 12:33
Ne da mi se niti čitati cijele odgovore. Reći ću samo zašto mislim da će štenci završit na ulici-zato što skotna kuja stare gospođe vuče stražnjicu po asfaltu koja joj je crvena i puna nekih plikova koji su primjetni iz aviona. To mi se čini kao nebriga.
I drugo, to kaj netko voli čistokrvne pse, a netko ne potpuno je individulan izbor. I kitty, ja svoje životinje ne bih dala niti u financijskoj krizi, niti zbog selidbe, zbog ničega, jer ih volim kao da su moja djeca. Al eto, postoje ljudi koji daju i djecu iz nekih svojih navodnih razloga pa ne čudi za životinje.

Ponosna
29.04.2007., 12:36
.. i ja bi prije izbacila na ulicu svog decka nego psa...i on to zna,malo mu je to smetalo ali vec se pomirio s tim..na kraju je reko:pa,dobro,mozes voljet njega malo vise nego mene..ali samo malo...he-he,zna on da ja svog leksica volim NAJ NAJ NAJVISE na cijelom svijetu!!!! :cerek: :cerek:

:kiss: obojici!!! :zubo:

U svakom slučaju! :top: Jer moje životinjice su uvijek tu, kada se vraćam doma one me dočekaju sretne, kada sam tužna one mi sjede u krilu, kada sam ljuta milo me gledaju i ništa mi ne zamjeraju, samo me vole i zauzvrat traže malo ljubavi i maženja... I kako bi ih ikada mogla dati, iz bilo kojeg razloga?!:cerek:

Ponosna
29.04.2007., 12:44
Meni je svejedno dal se tebi sviđaju mješanci, dal bi udomila samo pasminu (kupila!) ili što već., Al prozivati vlasnike mješanaca da su needucirani i da nisu brižni na temelju... čega ono?
Niti jednom riječju, pa niti misli nisam prozvala vlasnike mješanaca needuciranima, izvlačiš stvari iz konteksta. Vidjela sam mnoge vlasnike čistokrvnih pasa kojima je pas samo estetski dodatak, a briga za njega nikakva, s druge strane vidjela sam i upoznala vlasnike mješanaca koji se brinu za svog psa kao za vlastito dijete. Gore sam navela zašto mislim da se navedena žena ne brine za svoga psa. :hrk:

kitty b
29.04.2007., 12:54
haha :D moram reć da da bi ga i ja sterala van prije nego psa. doduše, to nekako i saznaš i prije nego se uselite skupa nekamo.

no on topic...

nisan ja ni rekla da je to loše da netko voli samo čistokrvne...dobro ne baš "voli SAMO" ali ajmo reć preferira. neka ga, božemoj, ja recimo ne bi nikad imala ribice jer su mi stvarno dosadne onako ih gledat i šta sad s tim. ili papigu pa ju okolo moram po stanu puštat pa nek mi odleti. a ne bi ni mačku nego je ovog dečko bio doveo pa sam ga prihvatila, štaš drugo. dapače, ja bi pomogla mačkici s ceste isto ko i što vjerujem da bi i ti ako bi naišla na neko nedonošče od psića pomogla, bar na kratko pa ga dalje dala nekome. jel. to što ne zadržiš ne znači da si loš.

al u težoj financijskoj ili zdravstvenoj situaciji (mene ili članova obitelji) u najgorem slučaju bih životinju poklonila, ali nekome poznatome, da se o njoj brine, al da sam ja još uvijek u kontaktu. ako ne bi bilo pregrozno, onda bi ako niš na neko vrijeme ih dala nekome da ih pričuva, ono ko kad po ljetu pošalješ djecu baki i djedu na more. oke, nije baš isto jer pas ne kuži to baš tako, ali bilo bi to za njihovo, ne za moje, dobro.
eto.

Ponosna
29.04.2007., 12:59
Misliš da se ne brinu o psu? Samo zato jer su pružili dom i ljubav jednoj pesici koja nije "plemenitog roda"?

Ne mogu, a da ne primjetim i ovo jer je pitanje, pa neka me osuđuje tko god želi. Ne mislim da je životinji dovoljno pružiti samo dom i ljubav i misliti da smo učinili veliko djelo samim tim činom. Od ljubavi se danas ne živi, a životinja zahtijeva mnogo više od same ljubavi i krova nad glavom, uključujući i zdravstvenu brigu. Pa ako si mislila i na to pod domom i ljubavi, onda ne vidim zašto se tvoji ne bi brinuli o toj kuji koju su udomili. Izvukla si osoban zaključak.;)

Ponosna
29.04.2007., 13:03
haha :D moram reć da da bi ga i ja sterala van prije nego psa. doduše, to nekako i saznaš i prije nego se uselite skupa nekamo.

no on topic...

nisan ja ni rekla da je to loše da netko voli samo čistokrvne...dobro ne baš "voli SAMO" ali ajmo reć preferira. neka ga, božemoj, ja recimo ne bi nikad imala ribice jer su mi stvarno dosadne onako ih gledat i šta sad s tim. ili papigu pa ju okolo moram po stanu puštat pa nek mi odleti. a ne bi ni mačku nego je ovog dečko bio doveo pa sam ga prihvatila, štaš drugo. dapače, ja bi pomogla mačkici s ceste isto ko i što vjerujem da bi i ti ako bi naišla na neko nedonošče od psića pomogla, bar na kratko pa ga dalje dala nekome. jel. to što ne zadržiš ne znači da si loš.

al u težoj financijskoj ili zdravstvenoj situaciji (mene ili članova obitelji) u najgorem slučaju bih životinju poklonila, ali nekome poznatome, da se o njoj brine, al da sam ja još uvijek u kontaktu. ako ne bi bilo pregrozno, onda bi ako niš na neko vrijeme ih dala nekome da ih pričuva, ono ko kad po ljetu pošalješ djecu baki i djedu na more. oke, nije baš isto jer pas ne kuži to baš tako, ali bilo bi to za njihovo, ne za moje, dobro.
eto.
Ja ima maće s ulice, pokupila sam ga baš negdje kad mi je štene stiglo i volim ga jednako kao i psa, a i super su si društvo! Već sam rekla da bih uzela i štene mješanca sa ulice da naiđem na njega, u tom slučaju bi si valjda bili suđeni pa kaj sad...:p Ali ciljano nikada zbog iskustva.

kitty b
29.04.2007., 13:06
Ne mogu, a da ne primjetim i ovo jer je pitanje, pa neka me osuđuje tko god želi. Ne mislim da je životinji dovoljno pružiti samo dom i ljubav i misliti da smo učinili veliko djelo samim tim činom. Od ljubavi se danas ne živi, a životinja zahtijeva mnogo više od same ljubavi i krova nad glavom, uključujući i zdravstvenu brigu. Pa ako si mislila i na to pod domom i ljubavi, onda ne vidim zašto se tvoji ne bi brinuli o toj kuji koju su udomili. Izvukla si osoban zaključak.;)

ja mislim da su te neki malo krivo skužili ;) izostavljaš neka objašnjenja pa se malo tako...čini da nešto drugo oćeš reć. al tu se slažem s tobom. neće psu biti dobro SAMO ako ga ti voliš a nemaš mu za niš para...ono, bar osnove, hranu i cijepljenje. ja znan da oni bezuvjetno vole...al...ne znam...nije prema njima fer, baš zbog toga.

i upravo zbog toga, što si rekla, od ljubavi se ne živi, koliko god ih voljela, da dođe do toga da im ne mogu platiti zdravstvenu njegu, ili da nemam za išta drugo nego da jedu (i ja skupa s njima) nešto tipa "kruh i voda"...poklonila bi ih. zato da njima bude bolje. premda bi mi srce puklo.

Ponosna
29.04.2007., 13:17
ja mislim da su te neki malo krivo skužili ;) izostavljaš neka objašnjenja pa se malo tako...čini da nešto drugo oćeš reć. al tu se slažem s tobom. neće psu biti dobro SAMO ako ga ti voliš a nemaš mu za niš para...ono, bar osnove, hranu i cijepljenje. ja znan da oni bezuvjetno vole...al...ne znam...nije prema njima fer, baš zbog toga.

i upravo zbog toga, što si rekla, od ljubavi se ne živi, koliko god ih voljela, da dođe do toga da im ne mogu platiti zdravstvenu njegu, ili da nemam za išta drugo nego da jedu (i ja skupa s njima) nešto tipa "kruh i voda"...poklonila bi ih. zato da njima bude bolje. premda bi mi srce puklo.
No dobro, ali takve situacije su danas zaista rijetkost, ljudi mahom poklanjaju životinje kada im više ne odgovaraju, kada im dođe dijete, žele nove, porastu troškovi i tak... Radi gluposti po meni. Možda izostavljam objašnjenja jer pišem u afektu, baš kao kad sam vidjela onu ženu sa skotnom kujom, a očito sa nekom bolesti za koju ona ni 5% ne mari, digla mi se kosa na glavi. I odmah se iz konteksta izvuče da su vlasnici mješanaca loši vlasnici, a nigdje ni riječi o tomu. :cool:

kitty b
29.04.2007., 13:22
No dobro, ali takve situacije su danas zaista rijetkost, ljudi mahom poklanjaju životinje kada im više ne odgovaraju, kada im dođe dijete, žele nove, porastu troškovi i tak... Radi gluposti po meni. Možda izostavljam objašnjenja jer pišem u afektu, baš kao kad sam vidjela onu ženu sa skotnom kujom, a očito sa nekom bolesti za koju ona ni 5% ne mari, digla mi se kosa na glavi. I odmah se iz konteksta izvuče da su vlasnici mješanaca loši vlasnici, a nigdje ni riječi o tomu. :cool:

a znan. to ja odem u ekstreme. :zubo:
no, ajde ajde, ne se živcirat radi stvari koje ne možeš promjeniti. mislim, i ja sam takva al fakat nema smisla. ne možeš sve spasiti iliti kako je moja profesorica kemije u osnovnoj znala reći "ne možeš budali dokazat da je budala kad je budala". eto. ne govorim o toj babi nego općenito. štaš.:cool:

Ponosna
29.04.2007., 13:26
I isto tako poštujem izbor nekastracije/nesterilizacije životinja onih ljudi koji su u stanju paziti na svoje životinje i brinuti se o malim pridošlicama. S druge strane, ne mislim da je i jedno i drugo loše ako se vlasnik iz sebi poznatih razloga odluči na to jer životinjama podiže imunitet. A za one koji na svoju kuju u parku puštaju svakog psa i onda nastane hrpa siročića nemam više komentara...

Ponosna
29.04.2007., 13:33
a znan. to ja odem u ekstreme. :zubo:
no, ajde ajde, ne se živcirat radi stvari koje ne možeš promjeniti. mislim, i ja sam takva al fakat nema smisla. ne možeš sve spasiti iliti kako je moja profesorica kemije u osnovnoj znala reći "ne možeš budali dokazat da je budala kad je budala". eto. ne govorim o toj babi nego općenito. štaš.:cool:
Ljuta sam zbog raznoraznih napada izvučenih iz konteksta i zbog toga što se osobe koje vole rasne pse osuđuju što ne uzimaju štence iz azila i na taj način ne pomažu riješiti problem napuštenih životinja, a sve zbog nečije nebrige. :o

kitty b
29.04.2007., 13:36
evo baš sam htjela reći da se bar za moju stranu ne moraš brinut. kad već brigaš tako...ja sam i dečka i curu kastrirala i neće od njih nastati siročići kako god okreneš. bilo da bi oni međusobno bilo s kim drugim...e. premda su govorili "pa nemoj njega" mislim, primitivno "nemoj jajca dirat" ma da! niš im ne fali, dapače, ko bog su. ulovi ih divljanje i ovako i onako, ne debljaju se...sve 5. i mislim da je to idealno rješenje za one koji ne znaju paziti, ili ne mogu baš uvijek paziti. :D

kitty b
29.04.2007., 13:37
Ljuta sam zbog raznoraznih napada izvučenih iz konteksta i zbog toga što se osobe koje vole rasne pse osuđuju što ne uzimaju štence iz azila i na taj način ne pomažu riješiti problem napuštenih životinja, a sve zbog nečije nebrige. :o

kužim, sve ja to kužim. ne osuđujem ničije izbore. samo predlažem ako ko pita, ako ne, nek je..oke, osuđujem kad je pas modni dodatak, al to je druga priča. :)

Ponosna
29.04.2007., 13:41
kužim, sve ja to kužim. ne osuđujem ničije izbore. samo predlažem ako ko pita, ako ne, nek je..oke, osuđujem kad je pas modni dodatak, al to je druga priča. :)

Pa to sam baš rekla, neki vlasnici čistokrvnih pasa psa drže samo estetskim dodatkom kaj je strašno, a opet se neki vlasnici mješanaca brinu za svoje pse da ne može bolje. Nema pravila. Ali jednostavno nije dovoljna ljubav da bi imali životinju!

Ponosna
29.04.2007., 13:45
Moj dragi i ja smo odlučili, kada za strogo provjerenim ljudima i prijateljima, naravno oni će imati samo troškove oko cijepljenja, čišćenja i prehrane dok su kod nas i rodovnice, ukoliko će je željeti.

Ponosna
29.04.2007., 13:47
Zanemarite ovo negramatičko čudo. Uglavnom, odlučili smo, kada za to dođe vrijeme, poklanjati štence, ne prodavati. Ali strogo provjerenim ljudima uz njihove troškove cijepljenja, čišćenja, prehrane dok su kod nas.

Kikica
29.04.2007., 13:51
Ponosna, sve ok, mišljenja nam se djelomično poklapaju a djelomično ne :) I u pravu si, bilo je od mene osobno jer imam 2 psa koji su udomljeni i koji su mješanci. Nisam izvlačila iz konteksta nego ti nisi do kraja objasnila a to su 2 različite stvari- da si napisala puno objašnjenje a ne samo- baba ima mješanku koja je skotna i sad će zbog njene nebrige psići biti na cesti- možda ja ne bi onako reagirala. Al napisala si kako si napisala i iz toga je stvarno izgledalo da judi koji imaju mješance i udomili su ih da su needucirani i da ne brinu.
U pravu si, za imat životinju treba imati i više od ljubavi. Al ako nema ljubavi, onda je ni ne treba uzimati. Možeš imati i novaca i volje i knjiga al ako nemaš ljubavi da joj pružiš dom (a to sam i napisala, DOM- meni je to više od prostora za život) onda je bolje ne imati je.

Ponosna
29.04.2007., 13:57
Ponosna, sve ok, mišljenja nam se djelomično poklapaju a djelomično ne :) I u pravu si, bilo je od mene osobno jer imam 2 psa koji su udomljeni i koji su mješanci. Nisam izvlačila iz konteksta nego ti nisi do kraja objasnila a to su 2 različite stvari- da si napisala puno objašnjenje a ne samo- baba ima mješanku koja je skotna i sad će zbog njene nebrige psići biti na cesti- možda ja ne bi onako reagirala. Al napisala si kako si napisala i iz toga je stvarno izgledalo da judi koji imaju mješance i udomili su ih da su needucirani i da ne brinu.
U pravu si, za imat životinju treba imati i više od ljubavi. Al ako nema ljubavi, onda je ni ne treba uzimati. Možeš imati i novaca i volje i knjiga al ako nemaš ljubavi da joj pružiš dom (a to sam i napisala, DOM- meni je to više od prostora za život) onda je bolje ne imati je.
Sve stoji!:top: Jednostavno me jako ljute ljudi koji ili ne brinu za životinje misleć da je udomljavanje dovoljno ili koji su navodno fanatički ljubitelji životinja pa se protive i kastriranju/steriliziranju, izložbama i svemu ostalom zbog životinjskih prava. I onda eto napuštenih životinja zbog navodne ljubavi.

zrinac
29.04.2007., 15:56

Ovo je fakat tužna priča :cry: Jadna gospođa. Ko da joj nije dovoljno kaj je ostala nepokretna, još je morala ostati i bez ljubimca. Teško mi je vjerovati da živimo u tako bogatoj državi da se nitko nije mogao naći tko bi za 2000 kn šetao s pesekom!! Nevjerojatno.
Mislim da kod nas ima vrlo mali broj pravih ljubitelja životinja. Ovo sve ostalo je farsa i glumatanje jer je to sad kao 'moderno'. Užas.

Ponosna
29.04.2007., 17:58
Ovo je fakat tužna priča :cry: Jadna gospođa. Ko da joj nije dovoljno kaj je ostala nepokretna, još je morala ostati i bez ljubimca. Teško mi je vjerovati da živimo u tako bogatoj državi da se nitko nije mogao naći tko bi za 2000 kn šetao s pesekom!! Nevjerojatno.
Mislim da kod nas ima vrlo mali broj pravih ljubitelja životinja. Ovo sve ostalo je farsa i glumatanje jer je to sad kao 'moderno'. Užas.
Ružno je kada ljudi životinje smatraju modnim dodacima, takvi za životinje nisu, ali nažalost to ne možemo iskorijeniti, kao niti nebrigu onih drugih. No, ne mora značiti da ljudi koji preferiraju čistokrvne pse (životinje općenito) nisu ljubitelji životinja. Jednostavno, ukusi se razlikuju. Mnogi ljudi ne preferiraju mačke, no ne znači da ne vole životinje, isto tako mnogi ne preferiraju papige... Ja osobno ne bih mogla imati guštere ili pauke, ali ih smatram divnim stvorenjima:)

...nyxica...
29.04.2007., 19:10
.. secem ja svog pasonju i sretnem jednog malog (cirka oko 12 god) koji ima zlatnog retrivera (oko 5 god) i tak on meni nekaj prica..odjednom kaze on meni da mu stara stalno gunđa oko razbacane sobe,igrica...i da je rekla da ce mu prodat psa..a on onak uvrijedeno:pa kaj,nek ga proda!!ali da zna da ce taj novac ic meni!!!

ja sam ostala :eek: :eek: :eek:

..jos kaj je najbolje on je s tim pesom stalno!!non stop je s njim vani,ne kuzim kak se nije ni malo vezao za njega (ako i je nije to pokazao!)...a pas u njemu vidi boga!! jadnicak... :mad: :mad:

marta 76
29.04.2007., 19:30
MOLITVA PSA LUTALICE

Klecajucim korakom
i iscrpljenim tijelom
pristizem do kraja mojih dana.
Mozda cu veceras umrijeti
no od ispod ovog hrasta
sa posljednjim dahom, koji mi ostaje u grlu,
zelim zahvaliti Gospodu
na kruhu koji mi je omogucio
naci u smecu,
na vodi koju je poslao s neba
da ugasim svoju zedj,
na crkvenim trijemovima
pod kojima sam se mogao skloniti.
Sveti Boze
ja sam jedan od onih
jedan od mnogih koji ne znaju
sto je toplina doma,
sto je ukusna kost,
sto je milovanje gospodara.
Poznajem samo
bol udaraca nogom po grbaci,
kamen sto me udara u celo,
gume onog auta
koji me odbacio u jarak.
Sjecam se, zatim
one ruke, velike, teske
koja me, jos kao stene
ostavila na cesti
gdje sam prozivio svu moju kalvariju.
Prosao sam uzduz i poprijeko planine, sume i predjele
nitko me nikad nije zadrzao kod sebe
nitko mi nikad nije dao ime.
Od rodjenja nosim ime koje si mi dao
"PAS".
Gospode,
puno je toga sto bih ti zelio reci;
ali....
srce je usporilo otkucaje
dah slabi sve vise.
Oprosti mi! I pokorno te molim:nijedno stene na cesti.
Zalosno je zivjeti kao lutalica,
bolno je biti sam
ucini tako da ljudska ruka
nikada vise ne ostavi

i biti, iznad svega i jednostavno
samo jedan pas.
Zagrli me barem ti
u ovom trenutku
jer i ja ti pripadam."Preghiera del cane randagio" di Anna Mazziotti

Cijeli život sam okružena životinjama, rasla sam uz njih...pa sam ih prije par godina i prestala jesti..
trenutno radim u pet shopu...:cerek:

prošle godine sam počela volontirati na Veterinarskom fakultetu sa ozlijedjenimi napuštenim pesonjama.
Prvih par dana volontiranja sam samo plakala, nisam se mogla naviknuti na ugibanja...

Postala sam manje recimo to "zagrijana" za rasne pse.....s kojima uvijek znaš što dobiješ, hmm hm... moja kolegica je kupila yorkshirskog terijera koji je narastao cca 9 kg :eek: :eek:
loši uzgajivači??

Dakle definitivno sam za udomljavanje mješanaca, jer je to najveća ljubav i zahvalnost koju možete osjetiti...bezuvjetna ljubav koju oni daju,
iako ponekad ljudi kod udomljavanja imaju i neg. iskustava, poneki psi su dosta istraumatizirani, imaju poteškoća sa socijalizacijom, prate svaki pokret vlasnika, nemirni su, ponekad agresivni zbog straha od ponovnog napuštanja, neki u šetnji šeću uz vlasnika i ne miču se nikud...ili trče ali se svako malo okreću i pogledom prate vlasnika..
Siročići maleni.....

Iako odavno želim tornjaka ili šaplaninca, leonbergera, udomila bi napuštenog mješanca zato što znam da će se šampionska legla brzo udomiti a nekom jadniku bi uljepšala život....
Moj prvi i jedini pas je bio albino boxer..kojeg sam "oduzela" jednom čovjeku koji je dvomjesečno štene hranio sa graškom..:rolleyes:

Sada imam svoju veliku ljubav, malenog kunića i ona je moja njveća srećica :cerek:

Sorry ako sam otišla off topic ali malo sam preemotivno doživjela ove postove...

Kikica
29.04.2007., 19:41
marta :kiss:
mi smo svoga uzeli na veterini :)

marta 76
29.04.2007., 20:00
marta :kiss:
mi smo svoga uzeli na veterini :)

:lux: :jumping: :jumping:

divno.....
sad moram pitati kojeg? kada?

Kikica
29.04.2007., 20:20
sad za 2 tjedna su 2 godine :) tako da ga vjerojatno ne poznaš ;)
ovo je on kad su ga udomljavali http://i16.photobucket.com/albums/b27/Kikenzi/slike%20sve/frckavistenac2.jpg?t=1177870754

marta 76
29.04.2007., 20:26
Ajme meni...srčeko maleno....:cerek: :cerek:

Eh....ako si bila tamo onda razumiješ sve o čemu sam pisala, možda malo nepovezano....samo sam htjela opisati koliko su ti peseki jadni,
da, imaju oni ljubav volontera, hranu, vodu, medicinsku brigu...
ali kad svi odemo hladni boxevi se zatvore i oni ostaju sami....

Kikica
29.04.2007., 20:57
znam o čemu pričaš. Kad sam došla unutra, a oni u onim kavezima, srce mi se steglo. Bilo ih je 4-5 a jedan je udomljen minutu prije našeg. KAd sam ušla unutra, htjela sam ih sve uzeti. Rekla sam koji mi dođe, taj je naš. Svi su spavali, stisli se ko da su znali da samo imaju jedni druge i da neće dugo.
Baš je teško bilo gledati ih, zato ti hvala na tome što radiš :kiss:

Ponosna
01.05.2007., 12:32
Bitno je da imaju hranu i vodu i da su živi i zdravi. Pretpostavljam da ste iz Zg-a kada tako reagirate na to. Ne bih htjela da me se opet krivo protumači, no tu su svi presretni kada se štenci udome i onaj tko ih udomi je junak. No, ja nisam iz Zg-a inače, sada živim već dugo tu, svega sam se nagledala prije dosta godina i samo mogu reći da su ti štenci sretni kaj imaju i to. Tamo se nepoželjno leglo odmah potamani ili pobaca. Valjda su i tamo preveliki "ljubitelji" životinja da bi ih kastrirali/st. i oduzeli im njihova životinjska prava pa im je lakše iz te silne ljubavi ubiti leglo ili ih pobacati negdje i napraviti hrpu siročadi. Stoga, diže mi se kosa na glavi od ljudi koji nisu dobri vlasnici, a brinu se za "životinjska prava" i ne steriliziraju životinje.

Begemotica
01.05.2007., 12:46
Ne znam, ja nisam iz Zagreba, a ovdje gdje živim ljudi nemaju običaj tamani nepoželjno leglo (kod pasa, kod mačaka itekako imaju), ali večina pasa ili slobodno šeće (što je opasno i po njih i po druge) ili su vezani na kratkom lancu, što je isto nije dobro. A vrlo malo je pasa koji su dobro zbrinuti. I sad, da ideš govoriti tim ljudima da oni ne brinu dobro za svoje ljubimce, samo bi te blijedo pogledali, kao o čemu ti to, nisu gladni, nisu žedni, imaju kučicu...

Ponosna
01.05.2007., 13:04
Ne znam, ja nisam iz Zagreba, a ovdje gdje živim ljudi nemaju običaj tamani nepoželjno leglo (kod pasa, kod mačaka itekako imaju), ali večina pasa ili slobodno šeće (što je opasno i po njih i po druge) ili su vezani na kratkom lancu, što je isto nije dobro. A vrlo malo je pasa koji su dobro zbrinuti. I sad, da ideš govoriti tim ljudima da oni ne brinu dobro za svoje ljubimce, samo bi te blijedo pogledali, kao o čemu ti to, nisu gladni, nisu žedni, imaju kučicu...

O mačkama da i ne pričam, najčešće ih potamane, ak ne to onda nemaju kaj jesti. I onda ja kažem da su moji macani kastrirani, a oni me blijedo gledaju, ono kako će jadna životinja bez jaja. Dobro, to za lanac je neupitno, ostave ih tako kao da su rođeni na lancu ili se stvori masa lutalica. Što je najgore i pas koji ima vlasnike nije socijaliziran pa napada ljude. A vidjela sam i tamanjenje štenaca. buuuu.

spamaster
03.05.2007., 16:39
kako neki mogu hladnorvno ubijati?
jebiga, nemaju svi iste moralne standarde
tebi to nije u redu, ja bi radje dao ljubimca nekom, ko ce ga paziti nego da zivi u losijim uvjetima ili da se recimo tuce s drugim ljubimcima ili slicno ;)

Sugarplum Fairy
03.05.2007., 17:14
Znam jednu ženu koja mrzi životinje do te mjere da nema toga što nije sposobna napraviti. Jednom su je njezini nagovorili da uzmu jednu pesicu iz azila (ne znam ni sama kako su uspjeli). I oni su se i brinuli za nju (posebno baka i najstariji sin), gospođa nije željela imati nikakvog posla s njom, nije ju htjela ni pogledati. Znači, nije da joj je pas bio na grbači. Nije htjela dati novce za sterilizaciju jer je škrta (a pliva u novcima), i, naravno, dogodili su se peseki. Najstariji sin i ja smo vrlo brzo uspjeli naći nove vlasnike (jedan prijatelj od sina je htio uzeti dva psića, javila su se i dva susjeda, a žena kod koje se pesica okotila - okotila se kod njihove prve susjede - bi uzela jednog psića). Čak bi ta susjeda i bila držala štence kod sebe dok ne bi dovoljno narasli.
Što mislite što je gospođa napravila?
Po noći je otišla u susjedino dvorište, strpala psiće u vreću i bacila ih u smeće.

Kikica
03.05.2007., 17:54
Bitno je da imaju hranu i vodu i da su živi i zdravi. Pretpostavljam da ste iz Zg-a kada tako reagirate na to. Ne bih htjela da me se opet krivo protumači, no tu su svi presretni kada se štenci udome i onaj tko ih udomi je junak. No, ja nisam iz Zg-a inače, sada živim već dugo tu, svega sam se nagledala prije dosta godina i samo mogu reći da su ti štenci sretni kaj imaju i to. Tamo se nepoželjno leglo odmah potamani ili pobaca. Valjda su i tamo preveliki "ljubitelji" životinja da bi ih kastrirali/st. i oduzeli im njihova životinjska prava pa im je lakše iz te silne ljubavi ubiti leglo ili ih pobacati negdje i napraviti hrpu siročadi. Stoga, diže mi se kosa na glavi od ljudi koji nisu dobri vlasnici, a brinu se za "životinjska prava" i ne steriliziraju životinje.

samo bi ti htjela napomenuti da ovo na veterini nije azil. To je mjesto na kojem skupe pse i ako ih par dana ne udome- onda ih ubiju. Tako da kad govoriš da su tu psi sretni da imaju vodu i hranu onda nisi u pravu.
Tebi je očito rješenje da se psi kastriraju i sve ok.
E pa nije. Rješenje je u edukaciji vlasnika, edukaciji onih koji ne vole životinje i u tome da se kod nažalost ne poštivaju ni sva ljudska prava, a kamoli životinjska.
meni nije "ljudski" kastrirati životinju, pogotovo zato jer smatram da sam kao (odgovoran) vlasnik sposobna to kontrolirati. Pas mi ne živi na cesti nego živi s nama u stanu.
Očito si imala nekih iskustava sa judima koji su udomili životinje kad imaš tako nisko mišljenje o njima (nama).

marta 76
03.05.2007., 18:46
samo bi ti htjela napomenuti da ovo na veterini nije azil. To je mjesto na kojem skupe pse i ako ih par dana ne udome- onda ih ubiju. Tako da kad govoriš da su tu psi sretni da imaju vodu i hranu onda nisi u pravu.
Tebi je očito rješenje da se psi kastriraju i sve ok.
E pa nije. Rješenje je u edukaciji vlasnika, edukaciji onih koji ne vole životinje i u tome da se kod nažalost ne poštivaju ni sva ljudska prava, a kamoli životinjska.
meni nije "ljudski" kastrirati životinju, pogotovo zato jer smatram da sam kao (odgovoran) vlasnik sposobna to kontrolirati. Pas mi ne živi na cesti nego živi s nama u stanu.
Očito si imala nekih iskustava sa judima koji su udomili životinje kad imaš tako nisko mišljenje o njima (nama).

Veterina je mjesto gdje se psi liječe, steriliziraju, kastriraju.
Ne ubijaju se psi na Veterini :confused: , pokušavamo ih udomiti ili prebaciti u azil, kod privremenih udomitelja???
Prvenstveno svi psi na Veterini su bolesni, ozlijedjeni, a štenci ponekad prolaze taj put, preko boxa na Veterini do azila i daj Bože udomitelja....
Volonteri se brinu o njima, hranimo ih, vodimo na terapije, šećemo, pomazimo, peremo pokakane boxeve....

harrypotterfan
03.05.2007., 21:11
Znam jednu ženu koja mrzi životinje do te mjere da nema toga što nije sposobna napraviti. Jednom su je njezini nagovorili da uzmu jednu pesicu iz azila (ne znam ni sama kako su uspjeli). I oni su se i brinuli za nju (posebno baka i najstariji sin), gospođa nije željela imati nikakvog posla s njom, nije ju htjela ni pogledati. Znači, nije da joj je pas bio na grbači. Nije htjela dati novce za sterilizaciju jer je škrta (a pliva u novcima), i, naravno, dogodili su se peseki. Najstariji sin i ja smo vrlo brzo uspjeli naći nove vlasnike (jedan prijatelj od sina je htio uzeti dva psića, javila su se i dva susjeda, a žena kod koje se pesica okotila - okotila se kod njihove prve susjede - bi uzela jednog psića). Čak bi ta susjeda i bila držala štence kod sebe dok ne bi dovoljno narasli.
Što mislite što je gospođa napravila?
Po noći je otišla u susjedino dvorište, strpala psiće u vreću i bacila ih u smeće.
:eek: :eek: :eek: kaj je bilo s njima???:eek: :eek: :eek:

Sugarplum Fairy
03.05.2007., 21:21
:eek: :eek: :eek: kaj je bilo s njima???:eek: :eek: :eek:

Nažalost, uginuli su. Naime, vidjela ju je susjeda preko puta da usred noći baca veliku vreću u smeće, ali nije mogla znati što je unutra. Drugi dan su ostali članovi obitelji dignuli paniku jer psića nije bilo. Susjeda (inače moja poznanica) me je nazvala i rekla da je čula da su psići nestali i da misli da ih je luđakinja možda bacila u smeće. Ja sam rekla najstarijem sinu i on ih je našao u smeću. :(

harrypotterfan
03.05.2007., 21:31
Nažalost, uginuli su. Naime, vidjela ju je susjeda preko puta da usred noći baca veliku vreću u smeće, ali nije mogla znati što je unutra. Drugi dan su ostali članovi obitelji dignuli paniku jer psića nije bilo. Susjeda (inače moja poznanica) me je nazvala i rekla da je čula da su psići nestali i da misli da ih je luđakinja možda bacila u smeće. Ja sam rekla najstarijem sinu i on ih je našao u smeću. :(
:cry: :cry: :cry: žena je ku**a:Snajper: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
žao mi je psića

Sugarplum Fairy
03.05.2007., 21:33
:cry: :cry: :cry: žena je ku**a:Snajper: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
žao mi je psića

I meni je bilo...gušila sam se u suzama...:cry:

Zum-zum
04.05.2007., 15:11
:eek: Strašno.

:cry: :cry: :cry:

Kikica
04.05.2007., 17:38
Ne ubijaju se psi na Veterini :confused: , pokušavamo ih udomiti ili prebaciti u azil, kod privremenih udomitelja???
Prvenstveno svi psi na Veterini su bolesni, ozlijedjeni, a štenci ponekad prolaze taj put, preko boxa na Veterini do azila i daj Bože udomitelja....
Volonteri se brinu o njima, hranimo ih, vodimo na terapije, šećemo, pomazimo, peremo pokakane boxeve....

gle, možda tu di si ti. Al ja znam di smo ga mi uzeli i što bi mu se desilo sljedeće jutro da nismo(nije bio bolestan ni mama, skupili ih na cesti jer su ljudi zvali i bili su spremni za likvidaciju.) Udomili smo ih preko Noine arke, oni su slali mail sa molbama za udomljavanje- niko od azila ih vjerojatno nije htio/mogao uzeti.
Što se dešava sa psima koje "šinteri" skupe okolo? Postoji vrijeme koje ih se pokušava udomiti, ako ih ne uzmu ljudi i azili- ne žive vječno na veterini.

wik91
05.05.2007., 01:14
Cjeli zivot sam sa životinjama i obozavam ih pogotovo mačke jer mi se čini da su one strašno privržene vlasnicima i umiljate su i nježne. Kad god sam bil tužan zbog nekog svojeg problema meni se odmah u krilu našla moja crna maca i htijela se maziti i odmah mi je uljepšala cijeli dan. Kad god sam došel iz škole čekala me na mojem krevetu i ležala onak sklupčana i čim sam ju videl uljepšala mi je dan, uvijek je bila iz mene i obozavao sam ju a i ona je mene obozavala i strašno se voljela maziti ali nažalost prije 2 godine je uginula, nije veterinar znal što kaj joj je bilo nakraj. Znam da su jedni od najtuznijih dana u mojem životu bili dani kad su mi neke moje drage životinje uginule, evo prije 2 mjeseca uginula je moja Luna koja je imala 7 godina i bila mi je najdraži pas kojeg sam imal. Bila je mješanka i oni koji vele da mješanci nisu lijepe životinje jako se varaju jer ona je bila prekrasna i svi su je obozavali i svi su željeli njene štence.
Nemogu zamisliti da bi odbacil te svoje ljubimce, evo sad dok nemam trenutno nikakvih životinja osječam se nekak prazno i jedva čekam još tih mjesec dana dok dobijem novog psa labradora da mi popuni tu neku prazninu. Mačku ču isto obavezno uzeti od jednog prijatelja kojemu je njegova nakotila mačiče :D

Najradije bi ljude koji samo tak odbace životinju koja u njima vidi prijatelje pokušal staviti u sličnu poziciju pa da vide kak je to tim zivotinjicama jadnim koje neznaju gdje bi jer nisu navikle na okolinu promjenjenu.

marta 76
05.05.2007., 17:18
gle, možda tu di si ti. Al ja znam di smo ga mi uzeli i što bi mu se desilo sljedeće jutro da nismo(nije bio bolestan ni mama, skupili ih na cesti jer su ljudi zvali i bili su spremni za likvidaciju.) Udomili smo ih preko Noine arke, oni su slali mail sa molbama za udomljavanje- niko od azila ih vjerojatno nije htio/mogao uzeti.
Što se dešava sa psima koje "šinteri" skupe okolo? Postoji vrijeme koje ih se pokušava udomiti, ako ih ne uzmu ljudi i azili- ne žive vječno na veterini.

To je i svrha volontiranja, pomoći životinji i spasiti joj život.........svi psi sa Veterine su zbrinuti...bilo kako, bilo u privatne hotele..kod udomitelja(privremenih) volonteri ih često povedu doma do udomljavanja....ili se pak prebacuju u azil...

Svakom psu pristupamo s puno pažnje, emocija i brige uz odličnu pomoć liječnika

ne znam tvoju priču ...grozno zvuči
ali jedina tuga na Veterini je kad se koji od peseka ili mace ne može spasiti :flop:

denyx
06.05.2007., 23:10
Evo jedan primjer !
Mlada zenka boxera , zatvorena u boksu oko 9 sati , sa tim da zbog svojeg temperamenta i radosti sto vidi "vlasnika", bude nakon pustanja opet zatvorena. Prema rijecima bivseg vlasnika , nemoguce ju je kontrolirati...itd.
A posebno nas je "zadivila" metoda odgoja uskracivanjem hrane,valjda ce na taj nacin biti manje vesela i nece biti "zlocesta" ...:confused:
Bolje je takvim ljudima da nekome daju psa nego da mu to rade (a najbolje bi bilo da ga vise nikada ni nemaju).

Eto upravo se smijesi sa naseg trosjeda , nakon samo nekoliko dana.:cerek:

Ponosna
07.05.2007., 17:44
Odgovoran vlasnik je jedno, ona "druga" skupina vlasnika nešto sasvim drugo.
Imala sam mnogo iskustava s takvima, eto prije tjedan dana još jedno. Susjeda je odlučila ostaviti štence na parkingu kraj kontenjera. Oba su trenutno kod mene, jednom sam našla udomitelje, drugi će ostati kod mene ukoliko ne nađem i za njega. Eto, njoj bi oduzela i tu kuju koju ima.:mad:

Khor
08.05.2007., 04:27
ja mislim da su te neki malo krivo skužili ;) izostavljaš neka objašnjenja pa se malo tako...čini da nešto drugo oćeš reć.
nije nitko ništa krivo skužio nego je okrenula ploču kad je shvatila da je izgubila diskusiju u nedostatku argumenata. valjda je skužila nešto nakon početne zavrzlame.
...ja svoje životinje ne bih dala niti u financijskoj krizi, niti zbog selidbe, zbog ničega, jer ih volim kao da su moja djeca.
pa čemu propala investicija?? :rolleyes:
Zanemarite ovo negramatičko čudo.
rugala se sova sjenici...

Khor
08.05.2007., 04:35
jel to ono isto mjesto gdje su beagle-ovi tako ''humano'' tretirani?? :rolleyes:

Begemotica
08.05.2007., 08:47
BTW, ja sam prije neko vrijeme nudila ovdje mačiće od moje ludare (koja se bila omačila 2 puta u pola godine, pa sam je morala na kraju sterilizirati), ali dok su trajali dogovore, navikla sam na njih i na kraju nisam dala nijednog. :zubo:

Ponosna
08.05.2007., 14:45
BTW, ja sam prije neko vrijeme nudila ovdje mačiće od moje ludare (koja se bila omačila 2 puta u pola godine, pa sam je morala na kraju sterilizirati), ali dok su trajali dogovore, navikla sam na njih i na kraju nisam dala nijednog. :zubo:

Sasvim ok je tražiti udomitelje za mačiće:top: Ja sam danas našla udomitelje i za drugog štenca:) Ženske mačke je najbolje sterilizirati ak idu van, teško ih je kontrolirati.

Begemotica
08.05.2007., 15:59
Ma meni je sasvim lijepo što ih imam više, igraju se između sebe dok nisam doma, pa nije njima dosadno. :)

marta 76
08.05.2007., 18:33
jel to ono isto mjesto gdje su beagle-ovi tako ''humano'' tretirani?? :rolleyes:

Da, to je to mjesto...

ali
NE u "posudjenim" boxevima Noine arke
i
NE od strane volontera koji su tamo svaki dan od 7 i 30 ujutro do podneva, ponekad i do 14 h

:top:

...nyxica...
11.05.2007., 20:52

al su se prije ubijali u vhs-u (sad se vise ne ubijaju zbog toga kaj svi psi zavrse u azilu tj. ne ostaju u sinteraju,jer da ostanu po zakonu ih nakon odredenog roka usmrte,mislim da je prije bilo 7 dana tak da nisu imali sanse jer im je 7 dana obavezna karantena,ali su se udruge izborile za ja mislim,30 dana)i nisu svi psi bolesni,ozljedeni,mislim vecina ih je (zato kaj je vecina pasa lutalica),ali ti si napisala da to ispada,da su zbog toga tam,a tam su zato kaj postoje ljudi koji mrze peseke pa zivkaju svako malo i zovu sintere da dodu po njih...ili kad su ono tjerali rome pa su sinteri pokusali uhvatit sve njihove pse zicanim omcama i na kraju su ih podavili,tim omcama :flop:

marta 76
11.05.2007., 22:28
al su se prije ubijali u vhs-u (sad se vise ne ubijaju zbog toga kaj svi psi zavrse u azilu tj. ne ostaju u sinteraju,jer da ostanu po zakonu ih nakon odredenog roka usmrte,mislim da je prije bilo 7 dana tak da nisu imali sanse jer im je 7 dana obavezna karantena,ali su se udruge izborile za ja mislim,30 dana)i nisu svi psi bolesni,ozljedeni,mislim vecina ih je (zato kaj je vecina pasa lutalica),ali ti si napisala da to ispada,da su zbog toga tam,a tam su zato kaj postoje ljudi koji mrze peseke pa zivkaju svako malo i zovu sintere da dodu po njih...ili kad su ono tjerali rome pa su sinteri pokusali uhvatit sve njihove pse zicanim omcama i na kraju su ih podavili,tim omcama :flop:

Na kraju taj pas postane ozlijedjen..zato što je
odbačen od svojih vlasnika ili kao što si napisala ljudi koji mrze peseke,
završi na nekom autoputu, pod kotačima auta...ili razbijene čeljusti..

Na Veterini su vjerojatno zato što nemaju nikoga , što su ozlijedjeni i trpe bol.

Khor
14.05.2007., 00:21
Na Veterini su vjerojatno zato što nemaju nikoga , što su ozlijedjeni i trpe bol.

da, pa završe kao i beaglovi

marta 76
14.05.2007., 19:08
da, pa završe kao i beaglovi

Ti si spasio kojeg beagla ili?
Kad se tako brineš...
To što su psi smješteni na Veterini ne znači da idealiziram to mjesto

:confused:

Khor
14.05.2007., 23:04
brinem? samo govorim ono što je i što se uistinu događalo ili se događa a to je da se psima služe u svojim malim eksperimentima i to u ustanovi koja bi imala za cilj da se pobrine za životinje, znači, svojevrsan paradoks ali vidim da tebe ne brine to nego te više brinu moji postovi u kojima je samo sadržana realnost tih životinja.

Ponosna
15.05.2007., 14:30
To kaj su radili sa biglićima je strašno, moja naj frendica je ponosna vlasnica jednoga, sada potpuno zdravoga.
S druge strane, ja se nadam da dotični fanatični pobornici životinjskim prava isto tako nikada ne koriste lijekove testirane na životinjama, jer većina ih je testirana, kada već tako likuju pred drugim normalnim i prizemljenim ljubiteljima životinja.

Khor
15.05.2007., 17:26
da, pogotovo onima 'prizemljenima' koji ne vole pse nego pasmine.

marta 76
15.05.2007., 18:37
brinem? samo govorim ono što je i što se uistinu događalo ili se događa a to je da se psima služe u svojim malim eksperimentima i to u ustanovi koja bi imala za cilj da se pobrine za životinje, znači, svojevrsan paradoks ali vidim da tebe ne brine to nego te više brinu moji postovi u kojima je samo sadržana realnost tih životinja.

ma ne brinu mene tvoji postovi nego nemoć i tuga...:mad:
što nisam tada volontirala i bila na faksu....i možda mogla pomoći
a moje mišljenje o Veterini nije za forum :mad:

Khor
15.05.2007., 19:00
ma ne brinu mene tvoji postovi nego nemoć i tuga...:mad:
što nisam tada volontirala i bila na faksu....i možda mogla pomoći
a moje mišljenje o Veterini nije za forum :mad:

ne vjerujem da si možda mogla pomoć, mogla si samo izazvati eksces, zato jer se pojedinac nemože boriti protiv tog lobija, koji je vrlo jak.

Ponosna
15.05.2007., 21:32
Pojedinac može bitno utjecati i pomoći glede takvih problema, a ne samo u teoriji likovati prema pojedincima. To kaj je napravila veterina s biglićima nije u redu, osuđujem to u potpunosti, no eksperimenti su istraživačkog karaktera i služe napretku medicine i pomoći drugim životinjama. Nije u redu osuđivati jednu stvar, a prelaziti preko hrpe drugih. Ja recimo, uopće ne koristim lijekove testirane na životinjama, isto tako niti kozmetiku. No nimalo ne osuđujem ljude koji to ne rade,to je stvar osobnog izbora. Lošiji su mi ljudi koji se smatraju velikim "zaštitnicima" životinja osuđujući jednu stvar, tipa ovog na veterini, a prelazeći preko drugih, tipa lijekova, kozmetike...

Khor
15.05.2007., 21:37
pojedinac može... da to ne kažem sad šta. sam ti 'likuj' i dalje i živi u tom svom svijetu pasmina i sanjaj o čistokrvnoj vrsi i skini se s ostalih.
ajde sad ti kao pojedinac napravi nešto, pokaži da se može pa će ostali slijedit a nemoj tu pametovat na forumu. pokaži nam akciju. pošto znaš samo pričat priče okani se realnosti.

a što se tiče lijekova i kozmetike - sam se ti tješi da nisu testirani na životinjama, floskule radi bolje prodaje. očito ne shvaćaš svijet kakav je nego živiš u nekom zamišljenom jer očito neznaš kakav lobi vlada danas, ne samo kod nas nego svugdje, ali vidim da je tebi to nepoznato.

Ponosna
15.05.2007., 21:43
No dobro, kratko i jasno, koristiš li lijekove testirane na životinjama? Mislim, osuđuješ testove na veterini, ovo su isto tako testiranja, nema razlike. Samo su mediji digli veću frku oko veterine.

Khor
15.05.2007., 21:48
i ti dalje živiš u tom uvjerenju? da postoje etičke strane farmaceutske industrije? kako si sigurna da je to istina što pročitaš? da, imaš njih koji jesu etički pripravljeni kao npr. bagremov med :zubo: ako to koristiš :zubo:

vidim da tebi nije jasno da farmaceutska industrija plati istraživanja i dobije rezultate koji im odgovaraju, pa to ljudima kao ti serviraju zdravo za gotovo. ajde se zapitaj jel možeš ti kao pojedinac išta napraviti po tom pitanju?

Ponosna
16.05.2007., 14:23
Neke farmaceutske tvrtke testiraju neposredno svoje proizvode, na bojkot njihovih prizvoda ljude pozivaju udruge za zaštitu. Druge pak kupuju finalne prizvode ili uopće ne testiraju, koriste se tehnikom i znanošću. Postoji i ta mogućnost da potplate, no većina farmaceutskih firmi na crnim listama je bogata kao i one na bijelima, pa ne vidim zašto i one ne bi potplatile ukoliko to tako ide. Kako god bilo, upravo će bojkotom, sve razvijenijom sviješću, pa time i sve većim pritiskom javnosti i firme sa crne liste kad tad prestati testirati na takav način.

Ponosna
16.05.2007., 14:26
Što god, ne da mi se više raspravljati, svatko ima pravo na vlastiti izbor-učiniti barem nešto sitno ili biti vječno sumnjičav u sve i pesimističan, odoh ja prošetati svoje "čistokrvno" omraženo štene :p

Khor
16.05.2007., 16:44
gledaj, te farmaceutske tvrtke imaju kapitala koliko im treba. to se radi smišljeno u dogovoru s vladama, jer čudno bi bilo da recimo OS ne zna što se događa pod njihovim krovom. sad, to se radi sistematski i smišljeno. pitaj se otkud toliko E-a u hrani iako se zna da je potreban broj mnogo manji. ako bi gledali generalno, misliš li da čovjek ne sudjeluje u pokusu? samo on to još nezna ili ne želi znati, jer je lijepše živjeti u neznanju i praviti se da je sve ok. sve dokle ti je dobro, ili misliš da ti je dobro. opet samo u rukama dr. Mengele-a...

da ne skrenem sa teme, jer ovdje se ipak radi o životinjama, taj lobi radi što želi i pritom još manipulira sa javnošću, kroz medije, i stvara dezinformaciju i konfuziju da ljudi više neznaju o čemu je riječ i u čemu je problem. misliš li da je multinacionalnoj kompaniji teško dobiti potrebne rezultate pa makar oni bili laž? tamo gdje ima interesa život nestaje. misliš li da jednoj takvoj firmi koja ima utjecaj opasnost predstavlja šačića 'aktivista', 'udruga' ili što već??
kao oni kod nas. nabave si fučkaljke i oko po trgu vrište - i što s time dobivaju: samo podsmijeh i to da se onaj glavonja zavaljen u fotelju koju su kupili sa suzama drugim, grohotom nasmije. ne pokušavam ikoga učiti što treba raditi, ali zapitaj se - jeli to ispravan način? što time dobivaš: ništa, a izazivaš eksces jer ako netko ipak odluči npr. promijeniti zakon, nije to zbog hrpice ljudi nego zato što mu to trenutno odgovara, bilo da je predizborna godina, bilo da je provođenje referenduma, ankete javnog mjenja ili slično...

Begemotica
16.05.2007., 16:56
Khor, razumijem što osječaš prema farmaceutskim tvrtkama, ali meni se čini na pišeš to na pogrešnom topicu.

Khor
16.05.2007., 17:09
Khor, razumijem što osječaš prema farmaceutskim tvrtkama, ali meni se čini na pišeš to na pogrešnom topicu.

ma znam, ali eto, krenulo se raspravljat o tome a tema je preogromna

Potala
17.05.2007., 00:19
Ne želim se uvlačiti u ovu raspravu, samo da ukažem na jednu nelogičnost u zaključivanju:
ako netko ipak odluči npr. promijeniti zakon, nije to zbog hrpice ljudi nego zato što mu to trenutno odgovara, bilo da je predizborna godina, bilo da je provođenje referenduma, ankete javnog mjenja ili slično...
Ako je neki zakon loš i promijeni ga se nabolje, onda je sasvim svejedno iz kojih pobuda je to napravljeno; bitno je da se promijenio - i da se počne provoditi.
A "hrpice ljudi" nekad dovedu do promjene javnog mijenja koje se vide u anketama pa i politika nekad promijeni kurs, makar i (samo) prije izbora.

Inače, za raspravu o testiranju na životinjama ima par tema na forumu Svijet oko nas.

Khor
17.05.2007., 01:56
Ne želim se uvlačiti u ovu raspravu, samo da ukažem na jednu nelogičnost u zaključivanju:

Ako je neki zakon loš i promijeni ga se nabolje, onda je sasvim svejedno iz kojih pobuda je to napravljeno; bitno je da se promijenio - i da se počne provoditi.
A "hrpice ljudi" nekad dovedu do promjene javnog mijenja koje se vide u anketama pa i politika nekad promijeni kurs, makar i (samo) prije izbora.

Inače, za raspravu o testiranju na životinjama ima par tema na forumu Svijet oko nas.

nije sasvim svejedno nego je ciničnost da se nešto promjeni kad je vlastita guzica u pitanju a ljudi uredno popuše. danas neide ništa nabolje, zato svijet i je u rasulu, al vidim, tebe se čini da je sve bolje i bolje. kako može biti svejedno kad znaš da je to jeftini trik kojim će se pokušat spasit u npr. predizbornoj godini? zakon se mijenja zbog nečijeg interesa a ne zbog 'hrpice' ljudi.

malo sam skrenuo s teme ali ti nisi ništ bolja. radije ispravljaj svoje nelogičnosti i primi se moderiranja.

Potala
18.05.2007., 00:35
nije sasvim svejedno nego je ciničnost da se nešto promjeni kad je vlastita guzica u pitanju a ljudi uredno popuše. danas neide ništa nabolje, zato svijet i je u rasulu, al vidim, tebe se čini da je sve bolje i bolje. kako može biti svejedno kad znaš da je to jeftini trik kojim će se pokušat spasit u npr. predizbornoj godini? zakon se mijenja zbog nečijeg interesa a ne zbog 'hrpice' ljudi.
Ovo podcrtano si mi ti sam pripisao, potpuno neutemeljeno.
Što se ostalog tiče, s obzirom da ne živimo u Disneylandu, nego u ispolitiziranom i izekonomiziranom svijetu, plivam kako znam i umijem.
Ponekad su opcije:
1. Nešto će se promijeniti nabolje, a osoba/e kojima se živo fućka za to će pokupiti političke simpatije.
2. To isto se neće promijeniti nabolje.

U tom nesretnom izboru ja biram 1. Ja ću znati tko je i kako zaslužan, a tko se samo slika za 24 sata (ako me tema zanima), a i oni koji tu istu temu pažljivije prate, također će znati.
A tko želi sjediti zavaljen u naslonjač i komentirati kako je sve grozno i svijet ide u pm i tu se ništa ne može, i svi političari su pokvareni i korumpirani i bolje je kloniti se bilo kakvog angažmana bilo gdje u javnom sektoru - široko mu polje.
radije ispravljaj svoje nelogičnosti i primi se moderiranja.
Wow, opet ničim izazvano, ovaj puta bezobrazluk.
Pa da ti odgovorim u istom tonu - gledaj svoja posla :kava:

Khor
18.05.2007., 02:01
A tko želi sjediti zavaljen u naslonjač i komentirati kako je sve grozno i svijet ide u pm i tu se ništa ne može, i svi političari su pokvareni i korumpirani i bolje je kloniti se bilo kakvog angažmana bilo gdje u javnom sektoru - široko mu polje.

a kojim ti to metodama pridonosiš na boljitak ovog društva?

Wow, opet ničim izazvano, ovaj puta bezobrazluk. Pa da ti odgovorim u istom tonu - gledaj svoja posla :kava:

opet? što je to opet? i gdje je tu bezobrazluk? ničim izazvano?? - ti misliš nekom solit pamet i još očekivat da taj netko bude kuš?? to što si moderator te ne čini boljom od običnih forumaša i na stvaraj neki kult ličnosti jer moderatora ima masu na ovom forumu i čisto je nemoguće da je baš svaki moderator stup morala, etike i znanja... vidim da čisto čekaš da bi mogla nešto poduzet ali ti neću dati to zadovoljstvo. ostat će na pokušaju.

Pa da ti odgovorim u istom tonu - gledaj svoja posla :kava: drugom pametuješ a sama svoje citate ne poznaješ. i ako se sjećam dobro ti si se meni ubacila da bi tobože ukazivala na samo tebi poznate nelogičnosti a nije bilo obrnuto. zato ti kažem opet - ispravljaj svoje nelogičnosti.

Potala
18.05.2007., 03:14
Opet nešto ničim izazvano, kao što je bilo ničim izazvano meni nelijepiti što se meni čini. Dakle, prvo mi nalijepiš nešto ničim izazvano, onda nešto drugo, također ničim izazvano. Između ide "opet". Nisam ti rekla da budeš kuš, nego da gledaš svoja posla jer si mi rekao da se primim moderiranja. Niti te pokušavam isprovocirati da ban dobiješ, koliko vidim po kartonima, sasvim dobro ti ide i samom :kava:
Kult ličnosti ne stvaram niti se pravim etičnom, samo sam se nadovezala mišljenjem drugačijim od tvojega. Mogao bi to iskomentirati, a ne mene.

Evo, da se ispravim, to tvoje razmišljanje nije (doslovno) nelogično, nego površno i neproduktivno. Jel sad bolje?

Molim te, vrati se na temu. Ako misliš mene komentirati, javi se na PM ili se žali na PŽK, ne ovdje.

Khor
18.05.2007., 03:46
ovako, pokušavaš ispravljati moje nelogičnosti a ne vidiš svoje i nisi se nadovezala nego si pokušavala ''ispravljati'' - kao što si i sama rekla. ja znam o čemu pričam i netreba me nitko ispravljati a ako ti misliš drugačije tvoj problem jer ja ne radim ono što ti radiš. tvoje je da kažeš da se slažeš ili ne slažeš (sasvim nebitno) a ne da ispravljaš druge koji ne dijele tvoje mišljenje.
a to ''površno i neproduktivno'' je opet tvoje razmišljanje za koje ja kažem; neupućeno i nepromišljeno. ovo za kult ličnosti je moje mišljenje i ostajem pri tome.

i samo da kažem nešto o kartonima; 45 bodova sam dobio od tebe za uvredu koja to i nije kad pogledamo kakvim se riječnicima služe forumaši ali dobio sam i to je to. za ostale kartone sam sam vrlo svijestan i znam zašto sam ih dobio - za jedan sam razgovarao s moderatoricom i to se zna a drugi sam prekršaj ja sam prijavio moderatoru i rekao mu da mi da bodove ako želi.
i zato nemoj implicirati ''da mi dobro ide i samom'' da ispadne tako da su bodovi neko mjerilo mog ponašanja na forumu, što ti je očito cilj.

više nema smisla nastavljati ovu diskusiju...

Potala
18.05.2007., 14:10
Stvarno nema, a otkrili smo i što te zapravo muči :rofl:

Khor
18.05.2007., 15:13
Stvarno nema, a otkrili smo i što te zapravo muči :rofl:

tako je, mene muči a ti upadaš u pokušaju pametovanja. sad, što koga muči?