PDA

View Full Version : Martin Misterija

general Martok
02.04.2007., 08:45
Martin Misterija jedan je od stripova s kojima sam se najranije upoznao, i koji mi je do danas, uz Alana Forda, ponajviše prirastao k srcu. Posebice stoga jer se glavni lik, detektiv nemogućeg Martin Misterija bavi s meni poprilično zanimljivim temama starih civilizacija i sl. Tu posebno valja istaknuti priču koja se proteže kroz cijelu seriju - onu o Atlantidi i Muu - ali i misteriozne Ljude u crnom. Dok danas čitam strip, mogu reći da me umnogočemu podsjeća na Stargate franšizu, kao da su Cooper, Wright, Mallozzi i ostali producenti Stargatea SG1 i Stargate: Atlantisa također fanovi Martina Misterije. :D

Michael Collins
05.06.2008., 08:14
Odličan strip, mogla bi se napraviti super serija po uzoru na njega, ima tu i povijesti, fantazije, bolje nego da Vincijev kod...

winnerica
05.06.2008., 08:53
Super strip! Jučer sam u knjižnici našla uvezene stripove (po nekoliko komada zajedno u tvrde korice): ima Dylan Doga, M. Misterija, Dampyr i dr. Kak sam got već stara baba, al se oduševim sa stripovima još uvijek :D

Drito Konj
05.06.2008., 15:43
Ako je Misterija, onda je Marti, ne Martin. Budimo realni. :D

Pink Freud
08.06.2008., 19:01
Ima ona stranica na kojoj se svi stripovi mogu pročitati on line, čim završim dylana doga, bacim se na martina :lol:
E da i ima i onaj naš strip: Martina Mjesec, ona je ko ženski Martin Misterija, zakon strip!!

Mrack
14.12.2008., 14:18
U kojem broju je -1?
Fanovi će znat o čemu pričam

krijes
01.05.2009., 12:45
Odličan strip, mogla bi se napraviti super serija po uzoru na njega, ima tu i povijesti, fantazije, bolje nego da Vincijev kod...
SLAŽEM SE! BRAVO! :cerek: mislim da ne bi da vincijev kod i sl. imao toliko uspjeha da su ljudi bolje upoznati s martijem i sl.
Ako je Misterija, onda je Marti, ne Martin. Budimo realni. :D

meni je ostalo marti, i mislim da ću ga uvijek zvati marti misterija. :cerek: :kava:

Grupa Queen
17.05.2009., 11:40
Slično kao i generalu Martoku, i meni je taj strip sljedeći nakon Alana Forda. Iako, ponekad me razočara jer pretjeraju. Naime, nekako sam uvijek bio ljubitelj mješavine realnog i nadrealnog pa mi smeta kada strip previše ode u nadrealno.

mr.c4
17.05.2009., 14:37
Meni je žao što nisam kupio one prve brojeve koje je izdao libellus. Izgledaju jako kvalitetna izdanja.

lažni branitelj
03.06.2009., 13:31
SUPER STRIP!PUNO POVIJESNIH ZANIMLJIVOSTI, IAKO MI SE VIŠE GADE ONE SPIKE S ATLANTIDOM:bljak:!ALI NAJVEĆI ZAJEB SU DVA JAAAAKO LOŠA CRTAČA ALESSANDRINI I TORTI!KOJE NJIMA DA DA CRTAJU TRIBA GA OBISITI!:visi:
skužajte za velika slova tek san sad skužia a ne da mi se ponovo pisati!:zvrko:

luksa
20.07.2009., 21:05
SUPER STRIP!PUNO POVIJESNIH ZANIMLJIVOSTI, IAKO MI SE VIŠE GADE ONE SPIKE S ATLANTIDOM:bljak:!ALI NAJVEĆI ZAJEB SU DVA JAAAAKO LOŠA CRTAČA ALESSANDRINI I TORTI!KOJE NJIMA DA DA CRTAJU TRIBA GA OBISITI!:visi:
skužajte za velika slova tek san sad skužia a ne da mi se ponovo pisati!:zvrko:

Ma šta ti pričaš Torti je odličan:s:s!!!
Protiv Alessandrinija isto nemam ništa protiv, a koje si ti čitao od Tortia da ne valja...:confused::confused:

TomislavM
21.07.2009., 17:10

Meni je strip odličan, također postoji i crtana serija sa Martinom kao 16-godišnjakom.

luksa
21.07.2009., 23:14
Inače imam 15-tak Martina Mystere.

IV-FY
28.01.2010., 12:45
Zadnji broj koji je izašao, pod nazivom 29. veljače čini mi se kao KATASTROFA. Nemojte ga čitati.

TomislavM
01.04.2010., 15:43
Pogledajte ovo

http://hr.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Likovi_iz_stripa_Martin_Myst%C3%A8re

Nego, zna li tko kako se zove onaj Čovjek u crnom, onaj plavokosi, koji je par puta bio Martinu saveznik? Pojavljuje se u onom Gigantu "Grad magova", a mislim da se prvi put pojavljuje u regularnoj seriji u epizodi "Vitezovi hrama".

Vedo
18.04.2010., 12:44
Pogledajte ovo

http://hr.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Likovi_iz_stripa_Martin_Myst%C3%A8re

Nego, zna li tko kako se zove onaj Čovjek u crnom, onaj plavokosi, koji je par puta bio Martinu saveznik? Pojavljuje se u onom Gigantu "Grad magova", a mislim da se prvi put pojavljuje u regularnoj seriji u epizodi "Vitezovi hrama".

Paul Frederic Erickson

Latigo
27.05.2010., 19:42
Ove epizode koje izlaze na kioscima su uglavnom sranje. U strip knjižari Libellus mogu se kupiti one stare epizode (koje su nekad izlazile u sklopu famoznog Lunov Magnus Stripa), ali u puno kvalitetnijem izdanju, s hrvatskim prijevodom:

http://www.libellus.hr/izdavastvo/izdanja_1.php?iz=bmml&ns=6&br=35

Već je izašla i knjiga br. 40.

lexluthor84
20.07.2010., 22:52
Najbolji strip,jedini kojio redovito kupujemŽao mi je što na kisku se ne mogu kupiti i giganti,jer kod nas u Puli nema strip knjižara.A bezveze mi je što se ta posebna izdanjai spin-off serijala ne izdaju kod nas za prodaju na kisocima,kao što je u Italiji.

dalal
20.07.2010., 23:58
Kad već pričamo o meni jako milom i dragom strip junaku....može li mi ko razjasniti ko je Java i gdje ga je Marty pokupio? To vjerovatno spada u prve brojeve serije koje ja nisam nikada čitala.

lexluthor84
21.07.2010., 08:22
Java je neandertalac kojeg je Martin upoznao tijekom njegove pustolovine na Himalajama,ako se ne varam,gdje je naišao na tajanstveni Grad prozirnih sjenki u kojem su još uvijek živjeli neandertalci.Kolko se sjećam,grad je napao Sergej Orloff i mučio je stanovnike,mislim čak i Javu,pa ga je Martin spasio i istjerao Orloffa.Nakon toga Java je odlučio krenuti s Martinom u civilizaciju.Ta priča je ispričana kroz nekoliko brojeva u prvoj ili drugoj godini izlaženja stripa,a kasnije je i nadopunjena u jednom od giganta.

puls
21.07.2010., 09:38
Ove epizode koje izlaze na kioscima su uglavnom sranje. U strip knjižari Libellus mogu se kupiti one stare epizode (koje su nekad izlazile u sklopu famoznog Lunov Magnus Stripa), ali u puno kvalitetnijem izdanju, s hrvatskim prijevodom:

http://www.libellus.hr/izdavastvo/izdanja_1.php?iz=bmml&ns=6&br=35

Već je izašla i knjiga br. 40.

Ove su super, ali koiko znam, ovako ce izaci i ove koje su sad na kioscima kad na njih dode red. Jel je tak?

lexluthor84
22.07.2010., 08:45
Trebat će puno vremena da izađu u nakladi Libellus ove epizode koje su sada na kioscima.Ali svaka čast izdavačkim kućama koje su se sjetile izdavati te stare brojeve,naprosto uživam čitajući ih.A i sva posebna izdanja stripa su mi super,pogotovo gigant i Priče iz Drugdje.A što se novih brojeva tiče,pa mislim da se kvaliteta stripa nije tako puno srozala od početka,naravno ima malo boljh epizoda i malo lošijih,to je oduvijek bilo tako,nije lako svaki mjesec napisati zanimljivu priču,mislim stvarno da novi brojevi nisu nimalo lošiji od starih,a crtež je definitivno bolji.Gledao sam na taljanskoj stranici Bonelli izdavača www.sergiobonellieditore.it koje priče još moraju da dođu,i sve zanimljive.

lexluthor84
25.07.2010., 13:58
Kupio danas novi extra Martin Mystere,izgleda zanimljivao.jedna cijela priča na 230 stranica.Izaši je i novi broj redovite serije,i jedna stvar mi nije jesna:zašto hrvatski izdavač u zadnjih godinu i po priče koje su u Italiji bile objavljene u nastavcima počeo je objavljivati u jednom broju kao cijelovitu priču.Bez veze mi je to jer se na taj način gube originalni brojevi izvorne serije a i pokoja originalna naslovnica.Jeli to neka vrsta uštede?U Italiji se u zadnjih godinu-dvije strip objavljuje dvomjesečno i priče su cijelovite,nema više onog "nastavlja se",epizode su duže.Ali ovi nastavci koji se kod nas objavljuju u izvorniku su još bili objavljivani mjesečno.Osim toga i cijena im je skuplja,prije je bila 16-17kn,a sad je 30kn.Pa bilo bi puno bolje da mjesečno objavljuju po jedan broj,nego ovako.

TomislavM
25.07.2010., 17:35
Kupio danas novi extra Martin Mystere,izgleda zanimljivao.jedna cijela priča na 230 stranica.Izaši je i novi broj redovite serije,i jedna stvar mi nije jesna:zašto hrvatski izdavač u zadnjih godinu i po priče koje su u Italiji bile objavljene u nastavcima počeo je objavljivati u jednom broju kao cijelovitu priču.Bez veze mi je to jer se na taj način gube originalni brojevi izvorne serije a i pokoja originalna naslovnica.Jeli to neka vrsta uštede?U Italiji se u zadnjih godinu-dvije strip objavljuje dvomjesečno i priče su cijelovite,nema više onog "nastavlja se",epizode su duže.Ali ovi nastavci koji se kod nas objavljuju u izvorniku su još bili objavljivani mjesečno.Osim toga i cijena im je skuplja,prije je bila 16-17kn,a sad je 30kn.Pa bilo bi puno bolje da mjesečno objavljuju po jedan broj,nego ovako.

Meni je isplativije kupiti jedan strip za 30 kuna nego dva stripa koji će zajedno koštati 32 ili 34 kune.

lexluthor84
25.07.2010., 22:03
Da,financijski je možda isplativije,ali svejedno je bezveze to što su napravili.

jednoumlje
26.07.2010., 23:08
Da,financijski je možda isplativije,ali svejedno je bezveze to što su napravili.

Meni je naprotiv ok to spajanje. Ne smeta me eventualni gubitak naslovnice, Više me smetalo kada su priče počinjale sredinom stripa i završavale sredinom sljedećeg broja.

lexluthor84
27.07.2010., 10:40
Ma nije to tako strašno,samo mi je žao.Strip ima ljepe naslovnice.Istina je da je to spajanje dobro,jer s obzirom da je kod nas strip izlazio svaka dva tri mjeseca,bilo je predugo čekati zolko vremena za rasplet priče.Iako,s obzirom na naše okolnosti,još je dobro da strip izlazi,i da su priče sve objavljene.

Martin Mystere
05.08.2010., 19:48
Martin Mystere je odličan strip. Moj najdraži i prvi. Sadrži puno službene i neslužbene povijesti, iscrpne podatke, odlične priče, oko kojih se svaki scenarist mora truditi, i zato im skidam kapu do poda. Strip te može nasmijati odličnim gegovima između Martina i Jave, te uvredama kojima Dee zasipa Kellyja. Zaista bi se mogla napraviti izvrsna serija, a napravljen je crtić(ne tako bajni, u kojemu je Martin tinejdžer) i dobra i zanimljiva igrica.
Ukratko::s:s:s:s:s

TomislavM
23.08.2010., 15:51
E ovo će biti epizoda i pol, kada Martin susreće Zagora.

http://www-en.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=13&numero=242&subnum=0

Martin Mystere
23.08.2010., 17:51
To nije Zagor, već neka sprdnja. Tip se zove Za-Te-nay, a šuma Darkweed.

TomislavM
23.08.2010., 19:29
To nije Zagor, već neka sprdnja. Tip se zove Za-Te-nay, a šuma Darkweed.

Ali jasno je na koga se to odnosi. Uostalom, to je jedan od ranih dizajna Zagora.

Martin Mystere
24.08.2010., 12:31
Mislim da bi Zagor, realno, tako trebao i izgledati. Tko je onda u stanju bio napraviti orla na majici u žuto obojenom krugu? Odmah se izbriše kad opereš(ako pereš)

TomislavM
24.08.2010., 13:42
Mislim da bi Zagor, realno, tako trebao i izgledati. Tko je onda u stanju bio napraviti orla na majici u žuto obojenom krugu? Odmah se izbriše kad opereš(ako pereš)

Nitko ne kaže da je to bila obojana tkanina, jedan od braće Sullivan mu je sašio taj kostim.

Martin Mystere
24.08.2010., 19:48
Valjda više njih(mislim da si to želio reći). Nemoguće da stalno nosi isti kostim!
(btw. o čemu mi raspravljamo...)

Michael Collins
24.08.2010., 20:06
Valjda više njih(mislim da si to želio reći). Nemoguće da stalno nosi isti kostim!

Ljudi se ni danas ne kupaju i presvlače svaki dan... :mig:

TomislavM
25.08.2010., 08:47

Istina, u epizodi Zasjeda u šumi i Chico je obukao identičan kostim da bi mogao odglumiti Zagora po mraku.

http://www.sergiobonellieditore.it/zagor/archivio_arretrati_scheda_albo/cop/tt_zag0001.jpg

Michael Collins
25.08.2010., 10:15
lol kolki je to mrak bio? :lol:

TomislavM
25.08.2010., 10:43
lol kolki je to mrak bio? :lol:

A i stajao je daleko. :D

A drugi put je na istu foru odglumio Zagora samo što je tada bio stao na self-made štule.

Zagorski Križar
01.09.2010., 16:02
Ima ona stranica na kojoj se svi stripovi mogu pročitati on line, čim završim dylana doga, bacim se na martina :lol:
E da i ima i onaj naš strip: Martina Mjesec, ona je ko ženski Martin Misterija, zakon strip!!

jel može link od te stranice?

lexluthor84
11.09.2010., 17:14

A imaš neki link.ILi kako se stranica zove?

lexluthor84
11.09.2010., 17:16
Upravo pročitao 33.knjigu iz kolekcije originalnih epizoda MM-a,pod nazivom Dvorac strave.Možda dosad najbolja epizoda.Inače vidio sam da je Libellus objavio nove prijevoe stripa,među kojima novi gigant i dvije nove priče iz baze Drugdje.jedva čekam da dođu u knjižnicu da ih pročitam

jednoumlje
13.09.2010., 22:23
Pročitao sam zadnje izdanje MM na kioscima i definitivno sam odustao od tog lika.

TomislavM
18.09.2010., 11:07
Pročitao sam zadnje izdanje MM na kioscima i definitivno sam odustao od tog lika.

Koja epizoda?

I zna li netko da li je ova epizoda, L'ombra della svastica, izašla u Hrvatskoj? Ili možda L'ultimo mistero?

http://bvzm.files.wordpress.com/2009/04/119.jpg?w=460&h=604

jednoumlje
18.09.2010., 20:41
Novi specijal. O tome koliko me se dojmio, dovoljno govori da se ne mogu sjetiti ni imena ni radnje :lol: Ali vec duze traje moje razocaranje tim likom, premda su mi stari brojevi i dalje zakon, a citam i Price iz baze Drugdje.

P.s. bila je Martina Mjesec na stripovi.com ali tamo se nesto blokiralo. :ne zna:

odiee
19.09.2010., 19:28
U kojem broju je -1?
Fanovi će znat o čemu pričam

1-13 epizoda martija se pojavljuje u lonov magnus stripu prije 20stak godina kao bonus strip. Par sljedecih epizoda pojavljuje se kao dodatne radje u Djilu.
Imao sam ih sve kada sam bio klinac. Nazalost izgubljeni su u povijesti sada.
Pravi rariteti. Nema ih vise nigdje kupit.

Smece od ovog sto danas izlazi nemoze se ni pocet mjerit s tim epizodama. Crtez danas je smece naspram sto je prije bio.

lexluthor84
27.09.2010., 14:28
Koja epizoda?

I zna li netko da li je ova epizoda, L'ombra della svastica, izašla u Hrvatskoj? Ili možda L'ultimo mistero?

http://bvzm.files.wordpress.com/2009/04/119.jpg?w=460&h=604

Pa mislim da nije,barem odkad ja kupšujem strip a to je od kada je izlazio u izdanjima slobodne dalmacije.Možda prije toga je izašla.Znam da slobodna dalmacija na početku nije objavljivala brojeve originalnim redom.Ali i nedavno nisu objavili jedan broj bis,onaj izmeđi redovnog broja 206 i 207.Boi je to broj 206 bis,ali nije objavljen tu kod nas.

lexluthor84
27.09.2010., 14:32
Slažem se da su zadnji brojevi MM malo lošiji,ali mislim da je to kod svih strip serijala,koji traju tako dugo.neke su epizode bolje neke lošije,to je uvijek bilo tako,pa ćak i kod starih brojeva.valja se malo strpit,pa će doći bolje epizode,ako strip do tada bude još izlazio kod nas.

yamabushi
31.10.2010., 22:25

Da ne govorimo da bi u kostimu sa takvim bojama bio u šumi meta uočljiva sa kilometar udaljenosti...

TomislavM
05.11.2010., 16:36
Nego, jel tko gledao onu kanadsku crtanu seriju Martin Mystery? Tamo su Martin i Diana 16-ogodišnjaci, a Java je kuhar u njihovoj školi. Čini mi se da se u ovoj dole strip epizodi dogodi da se isprepletu radnje stripa i serije.

http://www-en.sergiobonellieditore.it/auto/scheda_speciale?collana=38&numero=25

http://www.comicus.it/images/news/2008/sp_mam0025_250.jpg

http://www.comicus.it/images/news/2008/sp_mam0025_1.jpg

http://www.comicus.it/images/news/2008/sp_mam0025_2.jpg

lexluthor84
12.11.2010., 20:31
ja sam to gledao ali mi nije nešto posebno.kao scooby doo recimo.Daleko od Martina kojeg poznamo sa stranica stripa.Da,mislim da ova specijal epizoda je povezana s tom serijom.

puls
15.10.2011., 17:47
Koja je to fora s Libellusovim izdanjima?
Ako pogledamo npr. originalno 3. izdanje u Italiji - Operazione Arca i 4. La stirpe maledetta i Libellusovo 3. izdanje Oeracija Arka - Prokleto pleme, onda vidimo da je Libellus spojio dvije epizode u jednu. ISto su napravili i sa 7. i 8. brojem originala koje su strpali u svoj jedan - 6. Izvor mladosti i tako propustili naslovnicu L'uomo che scopri l'Europa, odnosno Čovjek koji je otkrio Europu. A to znači da ne uzimaju strip od originala nego od srpskih izdanja jer u njima zbog Đila isto nije bilo ovih naslovnica. To je razočaravajuće jer kolekcionarsku vrijednost čine upravo originalne naslovnice. To je jedna primjedba, a druga je bolesna cijena od 90 kn za 2. izdanje prvog broja. Prvo izdanje je isto, a koštalo je 65 kn.

mister_dog
15.10.2011., 18:22
Koja je to fora s Libellusovim izdanjima?
Ako pogledamo npr. originalno 3. izdanje u Italiji - Operazione Arca i 4. La stirpe maledetta i Libellusovo 3. izdanje Oeracija Arka - Prokleto pleme, onda vidimo da je Libellus spojio dvije epizode u jednu. ISto su napravili i sa 7. i 8. brojem originala koje su strpali u svoj jedan - 6. Izvor mladosti i tako propustili naslovnicu L'uomo che scopri l'Europa, odnosno Čovjek koji je otkrio Europu. A to znači da ne uzimaju strip od originala nego od srpskih izdanja jer u njima zbog Đila isto nije bilo ovih naslovnica. To je razočaravajuće jer kolekcionarsku vrijednost čine upravo originalne naslovnice. To je jedna primjedba, a druga je bolesna cijena od 90 kn za 2. izdanje prvog broja. Prvo izdanje je isto, a koštalo je 65 kn.

Ne uzimaju strip od srpskih izdanja,nego idu originalnom talijanskom numeracijom,ali izdaju kompletnu epizodu u jednoj knjizi.
Tako da knjige variraju od 70-ak kuna do 250-ak.
Riješenje sa naslovnicama su napravili tako da su stavili originalnu naslovnicu na stranici di je bio kraj jednog stripa od 98 stranice,i početak sljedećeg broja.(po originalnoj numeraciji).
Naslovnica je u boji na podebljem listu i mislim da je to dobro riješenje.
Da su skupi,jesu!
Da rade luksuzna izdanja,isto je!

puls
15.10.2011., 20:05
Ne uzimaju strip od srpskih izdanja,nego idu originalnom talijanskom numeracijom,ali izdaju kompletnu epizodu u jednoj knjizi.
Tako da knjige variraju od 70-ak kuna do 250-ak.
Riješenje sa naslovnicama su napravili tako da su stavili originalnu naslovnicu na stranici di je bio kraj jednog stripa od 98 stranice,i početak sljedećeg broja.(po originalnoj numeraciji).
Naslovnica je u boji na podebljem listu i mislim da je to dobro riješenje.
Da su skupi,jesu!
Da rade luksuzna izdanja,isto je!

Aha. To je onda kompromis tako da sve bude u jednom, ali da postoje i naslovnice. To je ok. Jel imaš informaciju o nastavku tiskanja serije? Namjeravaju li nastaviti i ići sve do zadnjih izdanja Slobodne Dalmacije?

fsdance
20.10.2011., 12:09
Martin je uvijek bio za Dänikene i knjiške moljce, zato se danas i čita sve manje… Osobno sam puno naučio iz njega, a jubilarac (broj 300) je sasvim pristojan, bolji od Dylanovog po mom mišljenju.

lexluthor84
15.11.2011., 12:15
jeli tko zna dali će strip izlaziti i dalje na kiosku?Cijelo ljeto ga nema,pa me zanima dali su ga ukinuli ili što?Zadnji je bio 83.

Kyle Reese
23.11.2011., 13:11
Jako dobar strip koj izaslužuje čak i Hollywoodski blockbuster, bio je ispred svog vremena, i šteta što se nije probio na popularnosti Da Vinchijevog koda.
Kod nas jako popularan,ali ne kao Alan Ford ili Zagor

general Martok
23.11.2011., 13:57
Jako dobar strip koj izaslužuje čak i Hollywoodski blockbuster,

Mislim da bi bilo odlično snimiti MM film koji bi bio na tragu Indiane Jonesa, i to sa pričom koja se vrti oko Atlantide, Mua i ljudi u crnom.

Kyle Reese
23.11.2011., 20:12
Inče, u Martinu i Alan Fordu,ima sisa, dok u Zagoru ni pod razno, zanimljivo... :ne zna:

general Martok
23.11.2011., 20:41
Inče, u Martinu i Alan Fordu,ima sisa, dok u Zagoru ni pod razno, zanimljivo... :ne zna:

Zato što je Zagor čudak koji potajno trpa Čiku. :zubo:

TomislavM
29.11.2011., 13:52
Zato što je Zagor čudak koji potajno trpa Čiku. :zubo:

Najobičnija laž. Na što su onda pale Madame Laveau, Virginija, Gambit, Frida Lang...

Kyle Reese
29.11.2011., 14:13
Najobičnija laž. Na što su onda pale Madame Laveau, Virginija, Gambit, Frida Lang...

jedna od njih je kćer ili nećakinja kapeana Fichlenga ako se ne varam?

TomislavM
30.11.2011., 09:11
jedna od njih je kćer ili nećakinja kapeana Fichlenga ako se ne varam?

Virginija je Fishlegova nećakinja, mada ju se u SD epizodi "Lovac na vještice" pogrešno naziva unukom.

lexluthor84
03.02.2012., 12:42
Dali je Martin Mystere presto izlaziti kod nas u Hrvatskoj?Jel ima tko kakve informacije u pogledu toga?

Red Leader
12.12.2012., 12:19
Ja se nadam da Libellus neće propasti jer kad se situacija u državi malo popravi i kad se skupi love, namjeravam kupiti sve one njihove Marti Misterije.

Grej
13.12.2012., 19:43
Dali je Martin Mystere presto izlaziti kod nas u Hrvatskoj?Jel ima tko kakve informacije u pogledu toga?

je, ne izlazi više na kioscima
zadnji broj je izašao u 3. mjesecu 2011.

lexluthor84
23.02.2013., 21:16
Hehe,mislim da sam skužio to odavno,ali žao mi je što više ne izlazi.Bezveze.

Codename 47
01.03.2013., 04:29
Koja epizoda?

To su bis epizode i koliko je meni poznato to kod nas nitko nije objavio niti za vrijeme YU niti poslije hrvatski izdavači. Jedino ne znam za taj Libellus jer njihova izdanja uopće ne pratim. Danas slabije pratim nova izdanja ali i meni se čini da MM više nema na kioscima.

Inače Martin Mystere je naziv stripa po talijanskom originalu ali kod nas je ušao u legendu kao Marti Misterija još dok je novosadski Dnevnik izdavao taj strip. Martin Misterija mi zvuči kao kompromis između ova dva naziva. Ja koristim i jedan i drugi naziv.

Prve epizode su bile legendarne, otvarale su brojna pitanja, budile interes za svjetske misterije. Vremenom je došlo do ponavljanja tema i neizbježnog pada kvalitete ali prvih 100 svakako vrijedi pročitati. Ima i poslije dobrih priča ali neke stvari se prežvakavaju po ne znam koji put. Ima i neka talijanska PC igra ako se ne varam. Za crtani sam čuo ali nisam gledao. To je neka verzija MM junior i mislim da nema puno veze sa stripom. Tamo se zove Martin Mystery.

The Great Duck
23.04.2013., 16:58
Isplati li se kupovati one komplete starih brojeva što ih ima po kioscima? Baš jučer išao uzeti Zagore, pa mi je lik na kiosku rekao da budu različiti brojevi koji se nastavljaju, al ne izravno jedan na drugi. Jel tako i s Martin Mystereom? Ili je ovdje jedan broj = jedna priča? Ili možda kombiinirano?
Edit: Možda nije bio pravi Zagor s Martijem, ali izgleda su ga bar sparili s Dylan Dogom. :D

Lapinot
27.04.2013., 02:11
Isplati li se kupovati one komplete starih brojeva što ih ima po kioscima? Baš jučer išao uzeti Zagore, pa mi je lik na kiosku rekao da budu različiti brojevi koji se nastavljaju, al ne izravno jedan na drugi. Jel tako i s Martin Mystereom? Ili je ovdje jedan broj = jedna priča? Ili možda kombiinirano?
Edit: Možda nije bio pravi Zagor s Martijem, ali izgleda su ga bar sparili s Dylan Dogom. :D

Kombinirano. Potraži brojeve s debljim hrptom (većim brojem stranica), ti bi trebali biti cjeloviti.