PDA

View Full Version : Jeftino pojacalo

AxMi-24
04.09.2003., 21:38
Da nebi forum zjapio prazan evo jedno malo pitanjce.

Stos je da je moje pojacalo NAD 320 blago receno srot. A htio bi si nest od oko 2*100W ili mozda 4*100W da mi se nadje.

E sad prava audio pojacala kostaju malo previse a nedobije se bas nes previse. U principu kontrola zvuka i razliciti ulazi. Nis pretjerano vazno.

Moja ideja (tj drpljena od frenda) je da si kupim pojacalo za auto (ima recimo JVC 2*100W za 1000 SEK) i onda fino preko njega. Naravno tu bi audio kartica igrala predpojacalo. A za to bi audigy 2 trebo biti sasvim dobar. A napajanje bi bilo neko antec truepower koje ima snage za to napajat (12 V treba).

stos je da bi taj setup kosto oko 2500 SEK dok bi takvo nekakvo Hi Fi pojacalo doslo oko 4-5 puta vise. Ima iko iskustva sa ovako necim. (karakteristike JVC pojacala su skroz dobre i ima ful malu distorziju).

Zero Cool
04.09.2003., 22:05
Kakvo pitanje imaš,KviKi ? :D

More zemlja vino
05.09.2003., 08:52
Jedan od Hi-Fi aksioma kaže da se nikad ne kombinira oprema namijenjena za automobile i za slušanje u stanu. E sad, ne znam kakve to ima veze s pojačanjem signala, da li možda auto pojačala imaju već predefinirane zvučne karakteristike koje bi trebale kompenzirati manjkavosti auto kabine? Pripazi na tako nešto.

miST
05.09.2003., 09:01
More zemlja vino kaže:
Jedan od Hi-Fi aksioma kaže da se nikad ne kombinira oprema namijenjena za automobile i za slušanje u stanu. E sad, ne znam kakve to ima veze s pojačanjem signala, da li možda auto pojačala imaju već predefinirane zvučne karakteristike koje bi trebale kompenzirati manjkavosti auto kabine? Pripazi na tako nešto.
Nije mi jasno, je li netko ovdje spomenuo automobile ili mi je to promaklo?

More zemlja vino
05.09.2003., 09:06
miST kaže:
Nije mi jasno, je li netko ovdje spomenuo automobile ili mi je to promaklo?

promaklo ti je... razmatra se korištenje auto pojačala u sobnim uvjetima

Secundo
05.09.2003., 10:07
Cuj, ja se ne bih zezao s takvim stvarima, to mi mirisi po problemima i nocima probdijenim nad shemama i sklopovima.

Pogledaj si malo gdje mozes nabaviti stvari jeftino, evo ti moj izvor:
www.fischerhifi.ch
Za preracunato 3000 SEK dobijes Yamahin Receiver sa 6x110W.

Ili utipkaj neku tvoju favoriziranu marku u Altavistu, i dobit ces nekoliko izvora, npr. www.pricegrabber.com: Novi Denon AVR-1603 (5x80W) za 200 USD (!)

miST
05.09.2003., 10:16
More zemlja vino kaže:
promaklo ti je... razmatra se korištenje auto pojačala u sobnim uvjetima

Je, promaklo mi je :bonk:

AxMi-24
05.09.2003., 12:33
More zemlja vino kaže:

Takvo nes jos nisam cuo. A i nisam nigdje vidio da pise ista u specifikacijama da ima neki ugradjeni eqvilajzer ili tako nes. Imas kakav link ili?? Jer po snazi i distorziji je jednak nekom HiFi uredjaju (minus switch i hrpa ulaza naravno) koji kosta barem 5-6 puta vise.

More zemlja vino
05.09.2003., 16:10
AxMi-24 kaže:
Takvo nes jos nisam cuo. A i nisam nigdje vidio da pise ista u specifikacijama da ima neki ugradjeni eqvilajzer ili tako nes. Imas kakav link ili?? Jer po snazi i distorziji je jednak nekom HiFi uredjaju (minus switch i hrpa ulaza naravno) koji kosta barem 5-6 puta vise.

Mislim da se nekad tako radilo. Hi Fi literaturu sam prestao čitati prije nekih desetak godina tako da nisam najkompetentnija osoba da ti odgovorim ali mi negdje odzvanja u glavi ta informacija. Mozda vise nije tako.

AxMi-24
11.09.2003., 02:07
More zemlja vino kaže:
Mislim da se nekad tako radilo. Hi Fi literaturu sam prestao čitati prije nekih desetak godina tako da nisam najkompetentnija osoba da ti odgovorim ali mi negdje odzvanja u glavi ta informacija. Mozda vise nije tako.

Pogledo sam malo naokolo ali nisam nis takvoga vidio. A specifikacije su na nivou. (prije svega distorzija a i JVC daje dobar zvuk u svojim obicnim pojacalima pa bi trebalo biti sl i za auto verziju nadam se. :)

Ah no matter ionako nemam vremena sa tim se zaebavat trenutno :(