PDA

View Full Version : Češka (i Prag)

stranice : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Donnie D.
29.12.2002., 20:27
Idem uskoro u Prag na jedno pet dana.
Vjerujem da je puno ljudi vec tamo bilo pa bih bio zahvalan ako bi mi netko mogao preporuciti kako najbolje provesti vrijeme.
Idem sa prijateljem i htjeli bi dosta toga vidjeti ali se ujedno i zabaviti.
Da li iko zna na sta im lice hosteli?
I da, jel isitina da su cure jako zgodne a nerijetko i lake? :D

Princeza
30.12.2002., 15:30
Prag je odlican grad i vjeruj mi, dobro ces se provesti. Ne znam kakvi su hosteli, ali imas veliki broj malih hotelcica koji su svi jako pristojni i relativno jeftini. Moja preporuka bi ti bila da ne ides po svaku cijenu u neki superjeftini hostel na kraju grada, jer ces potrosit previse vremena na putovanja do centra grada, a kad kasno poslijepodne dodjes kuci na veceru, vise ti se nece dati ici natrag u centar. Zato ~ iskesiraj malo vise, i bit ces smjesten u gradu. Razlike u cijeni izrazene u krunama mogu izgledati velike, ali preracunato u kune zaista su minimalne (osim ako ne odlucis zivjeti u hotelu s pet zvjezdica ;) ).

Obavezno obidji pivnice, u kojima mozes i fino (i povoljno) papati. :) Ceska hrana je tipicna srednjoeuropska, pa ako si ikada bio u Austriji, Madjarskoj ili Slovackoj, ocekuj slicna jela. Meni je njihova hrana superrrrr, jedino sto su im salate zasecerene. :eek:

Obidji centar grada, Karlov most, Hradcane (i sve sto je gore, da sad ne nabrajam), Kafkinu rodnu kucu, zidovsko groblje... To ti je za prvu ruku sasvim dovoljno.

Inace, najstariji trg u Pragu zove se Tin (ako se ne varam) i na njemu imas jedan odlican kafic s kavama iz cijelog svijeta... Iz Afrike, Juzne i Srednje Amerike, Azije... Mmmmm... Toplo preporucam! :)

Ma, Prag ti je super! :top:

PS A kaj se komada tice, ne bi se stela mesat! :o ;)

Donnie D.
30.12.2002., 20:42
e bas ti hvala

:kiss:

Thresholder
30.12.2002., 22:38
Kad dolazis?

Ako mislis sada preko Silvestra, onda nema teorije da ces ista vise naci slobodnoga ako nisi unaprijed rezervirao.

Hostela u Pragu po mojoj procjeni ima oko 50-ak (za razliku od onog jedinog ZG- u Petrinjskoj), i tokom Nove godine (top season) je dormitory za cca 450-500 Kc (1 Kn = 4,20 Kc), dok je dvokrevetna soba za cca 1400 Kc u centru, a izvan za cca 1000 Kc (sheets,linen etc. included; no curfew; cijene uglavnom bez dorucka), a zimi je dorm za min 280 Kc.

Zabluda je misliti da je Prag jeftin grad za turiste. Jeftino je sve ono sto je i za turiste i za lokalne gradjane. Ali ono sto je skoro samo za turiste kao smjestaj, bolji restorani u strogom centru ili neki muzeji - e tu su cijene vec kao i drugdje na Zapadu.

Double u hotelu*** u centru tokom low season (zimi) ces tesko naci ispod 2000 Kc, a izvan na udaljenosti par stanica metroom ili tramvajem je to za minimum cca 1200 Kc.

Hrana im je tipicno srednjoevropska. Sto bi sami Cesi rekli: knedlo-vepro-zelo, odnsono knedle, svinjetina i zelje, dakle s puno masti. U Havelskoj ulici u strogom centru (tamo gdje je i omanja trznica s vocem i povrcem) je restoran/menza gdje je gulas npr. 50 Kc, malo dobro cesko pivo za 9 Kc. A sve cisto i uredno. Kad ce ZG dobiti tako nesto?????

Onaj kafic s kavama iz cijelog svijeta je u ulici Narodni (na potezu izmedju robne kuce Tesco-->poznavas uvoz iz svog UK - i Narodnog kazalista). Nisam ljubitelj kave pa ne znam kvalitetu tamo. Usput receno, onaj trg, kojeg s pravom hvali Princeza, se zove Starogradski (Staromestske namesti), a goticka Tinska crkva je dominantna na njemu.

Bio sam u puno evropskih metropola, ali praski mi je prijevoz ipak najbolje organiziran od svih. Karta s presjedanjem od 60 minuta (vikendom i poslije 20 sati = 90 minuta) za samo 12 Kc. Pogledaj o tom na www.dp-praha.cz . Ima li ZET u ZG kakvu svoju web-stranicu.

A cuvene "ceske holky"? Nisu vise sto su nekad bile. Ali su i dalje ipak pristupacnije od hrvatskih.:rolleyes:

Donnie D.
30.12.2002., 23:12
Majstore zahvaljujem na odgovoru.
Nego reci mi oce li biti mjesta izmedju 6. i 11. prvog. Valjda ce vec oni sto su cekali Novu otici.
Ma meni je bitno da nocni zivot i hrana u manjim restoranima nije preskupa. A i ne vjerujem da su muzeji skupi ko na primjer u Londonu.

Sretna Nova :top:

Princeza
30.12.2002., 23:30
Thresholder kaže:
Onaj kafic s kavama iz cijelog svijeta je u ulici Narodni (na potezu izmedju robne kuce Tesco-->poznavas uvoz iz svog UK - i Narodnog kazalista). Nisam ljubitelj kave pa ne znam kvalitetu tamo. Usput receno, onaj trg, kojeg s pravom hvali Princeza, se zove Starogradski (Staromestske namesti), a goticka Tinska crkva je dominantna na njemu.

Onaj trg, kojeg hvali Princeza, se ne zove Staromestske namesti, toliko poznajem Prag da znam S.N. :D Rijec je o jednom sasvim, sasvim majusnom trgu koji je u blizini one velike robne kuce, mislim da se zove Kotka ili Kotva. Na istom trgu, odmah do kafica, nalazi se i engleska knjizara, a preko puta je trgovina s prirodnom kozmetikom (ah, kaj zene pamte :o ;) ).

Trg je sasvim mali... Ono... Pikulica ;) :D (steta sto nemam pri ruci plan grada, da imam, znala bih mu ime).

Inace, Thresholder, s obzirom na to da se kuzis u Prag, daj mi please pomozi, koja je ono prekrasna secesijska zgrada koja je za vrijeme socijalizma bila kantina, pa su ju u devedesetih ponovno pretvorili u kavanu (sad ima i dio s internetom ;) )? Isto je u blizini spomenute robne kuce, samo, kad si okrenut tako da gledas glavni ulaz, onaj trgic je ravno, a ta zgrada je lijevo. :confused:

Dakle, tamo bih svakako preporucila kavu i kolace.

Thresholder
31.12.2002., 00:05
Dado,
bit ce tada mjesta koliko ti dusa iste :) . A sto te zanima? Double, triple,... ili dorm? Double imas u centru za cca 800-1000 Kc bez dorucka.
Ne znam sto konkretno mislis na nocni zivot. Pivo (0,5) je u prosjeku 30-40 Kc. Menu u restoranu u centru je za cca 200 Kc.
A muzej recimo poznatog secesijskog (Art Nouveau) ceskog slikara Alfonsa Muche u Panskoj ul. je prije godinu dana bio za 100 Kc tj. otprilike, pretpostavljam, kao i Van Gogha u Amsterdamu.

Thresholder
31.12.2002., 00:17
Princezo,
stavila si dvije premise "najstariji trg u Pragu" i "Tin" pa je zakljucak Staromestske namesti, ili kako svi u Pragu kazu u zargonu "Staromak".
Ali moram se i ja ispraviti. Ona kavarna je u Narodni ul. izmedju Tesca i Mustka, a ne Nar. kazalista.

Trg na koji mislis se zove Namesti Republiky i tamo je i robna kuca Kotva (u prijevodu "sidro"), najveca u Ceskoj, ako ne racunamo brojne novootvorene shopping-malls u CZ, a blizu nje na istom Trgu republike je i secesijski Opcinski dom (Obecni dum, Municipal House), a u njemu je poznata elitna kavana. Ali ne znam da su tamo kave po izboru iz cijelog svijeta. Ne znam ni da je bila kantina u socijalizmu - to mi je velika greska sto sam prvi put posjetio Istok tek 1990.

Princeza
31.12.2002., 17:46
Eh, da... Provjerila sam, trgic se zove Tyn. S ipsilonom. A da je najstariji u gradu, procitala sam u nekom vodicu (mislim u Lonely Planetu (http://www.lonely-planet.com) , ali nisam vise ziher.

Izgleda da je doslo do zabune: kavana s kavama iz cijelog svijeta o kojoj pricam je upravo na tom Tynu, a u Obecnom domu (hvala kaj si me podsjetio na ime!) je jedna koje sam se sjetila kasnije. U njoj, koliko ja znam, nema kava iz cijelog svijeta, nego samo onaj klasicni srednjoeuropski izbor: obicna kava, kava s mlijekom, melange, kapucino... No, za svakog kavopiju (u koje se ubrajam ;) ) to je mjesto nezaobilazno. A kad se kavi pridodaju kolaci... Mmmmmmm.... :top:

Dado, predlazem ti da posjetis Prag (Lonely Planet) (http://www.lonelyplanet.com/destinations/europe/prague/) , kao i da bacis pogled na stranicu s prakticnim savjetima i dojmovima (http://www.lonelyplanet.com/letters/eur/cze_pc.htm) kao i na stranicu s korisnim linkovima (http://www.lonelyplanet.com/subwwway/links.cfm?categoryID=1#241) .

Mozda nagovorimo i Janicu da nam se javi, ona je najveci forumski autoritet za Prag. ;)

Sretan ti put! :W

Princeza
31.12.2002., 17:47
I mozda najkorisniji od svih siteova (http://prague-tourist-information.com/) . :)

Donnie D.
31.12.2002., 18:13
E pa ne ostaje mi nista nego da se duboko poklonim vama dvoje.

:s :s :W

Princeza
31.12.2002., 18:25
Nemas beda, samo se ti nama dobro provedi. :) :W

Thresholder
01.01.2003., 12:41
Stvarno si tvrdoglava s tim nazivom trga Tyn. Na stranici http://www.lonelyplanet.com/destinations/europe/prague/attractions.htm imas opis Old Town Square kao trga iz 10. st., i to je ujedno najstariji trg, jer su ostali povijesni dijelovi Praga bili utemeljivani kasnije (Mala Strana 1257., Hradcany pocetkom 14.st., a Nove Mesto 8. ozujka 1348.

Na slici na istoj stranici se vidi taj trg s Tynskom crkvom (ili Gospe od Tyna) u pozadini. U povrsnom vodicu Lonely Planet se ne spominje uopce ova crkva na tom trgu, kao niti crkva sv. Nikole na drugoj strani trga, kao ni masa drugih zanimljivih povijesnih zgrada.
Zato vam svima preporucam pravi autoritet za Prag, a to je: http://www.pis.cz/a/prague/pama/03.html tj. Prazskou informacni sluzbu, kao domaceg (ceskog) predstavljaca prazske kulturne bastine (s linkovima na raznim svjetskim jezicima), umjesto da nepotpune informacije o njima samima dobivate preko nekih US-izvora (isto i Fodor's i Let's Go Europe i sl. publikacije).
Tu na ovoj stranici mozes naci info o Tynskom chramu na ovom trgu, inigdje u Pragu neces naci trg s nazivom Tyn (Tynske namesti ili sl.)!!!

Sto se tice kave, na popularnom Staromaku (Old Town Square) ima nekoliko restorana, i mozda tamo ima vise vrstâ kavâ - to ne znam, ne volim kavu - ali poznata kavana "Kava, kava, kava" je u ulici Narodni u pasazu Platyz, izmedju Tesca i Vaclavske namesti (Mustka). Usput receno, na lonely planet na linku attractions ni rijeci ne vidim o Novom Mestu i Vaclavskom trgu (ili "Vaclavaku" kako ga Prazaci od milja zovu)!!!

Nema beda, Princezo, ne ljutim se. :) Vidim da zivis u ZG, za razliku od mene, kojemu i nick i location pokazuju odakle sam.

Princeza
01.01.2003., 20:34
Jesam, tvrdoglava sam. ;) :D

To da je najstariji sam procitala negdje. Velim, pretpostavila sam da je to bio Lonely Planet, ali nisam vise ziher, jer sam citala vise razlicitih vodica pa ne znam iz kojeg je vodica koji podatak. Imas pravo, Lonely Planet na internetu prilicno je povrsan. Ali, kad bi oni stavili cijeli vodic na internet, tko bi im kupovao tiskana izdanja. :confused: Zato, ako imas tiskani vodic, u njemu ces naci puno vise podataka nego na internetu. No, za prvu ruku je internet sasvim ok.

Ali, u medjuvremenu sam iskopala kartu Praga i nasla sam taj svoj trgic ~ zove se tocno ovako: Tyn s tim da na ipsilon ide naglasak, koji ne znam kako bih napisala na ovom kompjutoru. I upravo na tom Tynu je ona mala kavanica (u biti, vise kafic nego kavana), engleska knjizara i trgovina s prirodnom kozmetikom. Nisam bas tak senilna ;) a i bila sam u Pragu dovoljno puta da bih se sjecala (svaki put obavezno odem na neku egzoticnu kavu u taj kafic). I da, taj trg nema u nazivu ni 'namesti' ni nista slicno, jednostavno se zove Tyn. I definitivno postoji. ;) (i, btw, s njega se vidi straznji dio Tynske crkve, cija prednja strana gleda na S.N. Naci ces ga prosetas li se, makar i virtualno, kartom, od S.N. do Kotve. Tyn je negdje tocno na pola puta.)

Na Staromestske namesti postoje hrpe kafica i restorana, tu si sasvim u pravu, ali na S. N. nije kafic o kojem ja ovdje pricam. Ali kad smo vec na S.N., preporucila bih Dadi jedan odlican restorancic koji je uredjen u stilu socijalizma: od slika starih ceskih predsjednika, zatim Lenjina, Staljina, Hruscova i sl. do zastava, srpa i cekica, socijalistickih parola, itd... A uz malo srece moguce je dobiti stol do prozora, s odlicnim pogledom na trg. :)

trpimir
03.01.2003., 16:56
Cesto sam sluzbeno u Pragu pa me mozes pitati sto zelis, ako je vezano uz centar grada (nemam vremena ici okolo na izlete i slicno, iako sam cuo da ima fantasticnih stvari).

Ono sto svakako preporucam u Pragu su dvije stvari: prva je da odes u barem jednu tipicnu cesku pivnicu, narucis tocenu pivu, pojedes nesto njihovo, npr. kobasicu, kuhanu sunku sa kiselim zeljem i slicno. Istina je da su im salate slatke, a u svemu ima i dosta kima, pa ako ga ne volis, moras unaprijed reci konobaru da ti ga ne stavi. Inace kim ima specifican okus i meni je dobar, samo kad sam tamo vise od tri dana pocne mi ici na zivce. Druga stvar je da posjetis jednu tipicnu srednjoeuropsku kavanu. Opcinski dom koji je spomenut ( Municipal House) je najbolji izbor.

I jedna mala primjedba za kolegu forumasa koji zivi gore: Tyn stvarno postoji, to je trg koji pamtim po English Bookstore, tamo obavezno odem opskrbiti se engleskim knjigama jer su duplo jeftinije nego kod nas, a u tom Bookstore-u radi jedan decko iz Zagreba. :eek: :)

Sto se tice suvenira, Dado, ako imas curu ili zenu, obavezno joj donesi nesto od kristala. Kristal i porculan su vrhunski i tipicni ceski proizvodi i u Pragu su osjetno jeftiniji nego drugdje u Europi. Istina, Prag je skuplji od ostatka Ceske, ali naspram Hrvatske su smijesne cijene.

Donnie D.
03.01.2003., 19:36
Hvala trpimir.

Ovo ce zvucati glupo, ali sta je to kim?

I jos nekoliko pitanja koje sam zaboravio postaviti ranije.

Kako se Cesi u prosjeku sluze engleskim?
Hoce li me razumjeti ako nesto pokusam objasniti na hrvatskom?
Koji je najbolji nacin za stici u grad sa aerodroma?
Jeli istina da su taksisti zajebani?

:top:

chiquita
05.01.2003., 00:18
dado, ti ko da si mene pital za otvorit ovu temu...nešt razmišljam da i ja sa svojim dragim odem na par dana tamo pa mi je zanimljivo ovo čitati.mene bi zanimalo kak je najjeftinije i najbolje otić tmo - busom, vlakom, avionom...?

slavkec
05.01.2003., 14:12
Chiquita, avionom imas jeftinu liniju sa CSA koja svakodnevno leti Zagreb-Prag. Vlakom ne znam da li ima direktno iz Zagreb, ali mozes do Beca, pa presjest u Becu za Prag, a isto to mozes napraviti i busom.

Vlakom ti je Zagreb-Bec jedno sest i pol-sedam sati i kosta oko 500 kn (povratna), a Bec-Prag jedno dva sata i ne sjecam se tocno koliko kosta.

Bus je puno jeftniji: Zagreb-Bec vozi pet sati i kosta oko 250-270 kn, a za dalje opet nisam siguran, probaj naci na internetu.

Preporucam vlastiti auto, ako imate, jer je najkomotnije, mozete stati gdje zelite, napraviti pauzu u Becu, itd. Ako ne to, vidi da li ti je cijena aviona ok.

slavkec
05.01.2003., 14:14
Dado, kim ti je zacin, kao neke sjemenkice koje se stave na salatu, na pecivo i slicno. Vidim da si u Engleskoj pa ne znam koliko se kim trosi kod vas, ali u Hrvatskoj mozes kupiti kruh i pecivo sa kimom. Meni osobno je kim sasvim u redu.

slavkec
05.01.2003., 14:15
Ajme senilnosti. Zaboravio sam dodati, kim na engleskom je caraway (seeds).

Thresholder
05.01.2003., 20:59
Da, u pravu ste!!! Ispricivam se svima.:s, ali i zahvaljujem na novom saznanju. Iako u Pragu zivim vec vise godina i puno sam puta tuda prosao, nisam ni znao da se onaj trgic ("namesticko") sluzbeno zove Týn, jer ga u Pragu svi zovu Ungelt, kao sto se i hotel na njemu zove. Valjda zato sto Prazaci Tynem odnosno "Tynskym chramem" zovu onu crkvu...
A usput receno, ungelt se zove jer su tamo prije u vrijeme nastanka negdje u 11. st. trgovci na najstarijem trgu-->obliznjem Starom. namesti, placali carinu i ostale poreze ("ein Geld"-->"ungelt").
(Ipak cu si dozvoliti da vas oboje ispravim, jer se ona engleska knjizara, mislim "Big Ben", nalazi u ul. Mala Stupartska, nasuprot crkve sv. Jakova, na izlazu iz Ungelta lijevo, a ne na samom Ungeltu (Tynu).
Takodjer, tamo je jos ta kozmetika "Botanicus" nekog GB-vlasnika, hotel Metamorphis i par kafica/kavana/restorana, ali mi se ne cine da su u Pragu poznati po vise vrsta kava.

Dado ide avionom. Ali ce se, ako je naviknut na koristenje bijednih ZG-aerodromskih sluzbi, sigurno ugodno iznenaditi kad vidi da je cak nekoliko linija autobusa gradskog prometa spojeno s linijama metroa, tako da se za samo 12 Kc (= 2,90 Kn) za samo pola sata moze doci u sam centar grada. Za razliku od ZG gdje se mora za prijevoz do Gl. kolodvora prvo aerodromskom busu platiti 20-30 Kn!!!

Iz ZG direktno za Prag vozi redovni bus petkom navecer (Autotransport Karlovac). Iz Praga se vraca nedjeljom navecer, a povratna karta je 1900 Kc, a tarifu iz ZG ne znam.

Princeza
05.01.2003., 23:22
Thresholder kaže:
Da, u pravu ste!!! Ispricivam se svima.:s, ali i zahvaljujem na novom saznanju.

Uopce nema beda, a nema ni potrebe za :s

Cesto se dogadja da turisti znaju o jednom gradu neke stvari koje domaci ne znaju, jednostavno zato jer turisti imaju streberski pristup. ;) :D Znas kaj mislim. ;)

Putnik92
06.01.2003., 13:49
Ahoj dragi strucnjaci za Prag!

Ja bijah jednom u Pragu na doceku 99-te i bilo je hladno, vraski hladno. Tad sam si obecao vratit se jednom u Cesku u malo toplije doba, recimo proljece. Zasad jos nisam odrzao obecanje, mozda dodjem dogodine kad Ceska udje u EU. Pokojna mi je baka rodjena u Karlovim Varyma ~laku noc pravopisu~, a djepari su me opeljesili u Brnu, tako da me dosta toga veze uz Cesku. Ceski ne znam pa im pricam na hrvatskome.

Htio bih znati sto jos ima u Ceskoj osim Praga - na mojoj mapi ima jos tocaka koje oznacavaju turisticki interesantne destinacije u Ceskoj. Meni je Prag OK, ali me gomila turista u gradu podosta odbija, ja bih radije u neke malo umjerenije turisticke lokacije. Priroda me podosta privlaci, muzeji nimalo. Rado se dobro hranim, iako ne volim te ceske knedle.

Princeza
06.01.2003., 14:21
Putnik, ja ti osim Praga i Brna uopce ne poznajem Cesku. Ali, u Brnu sam bila puno puta i imam tamo frendove koji su mi dali insajderske informacije, vodili me po bircevima u koje idu domaci i slicno, pa ako te zanima, reci. :)

Putnik92
06.01.2003., 16:41
Princeza kaže:
Putnik, ja ti osim Praga i Brna uopce ne poznajem Cesku. Ali, u Brnu sam bila puno puta i imam tamo frendove koji su mi dali insajderske informacije, vodili me po bircevima u koje idu domaci i slicno, pa ako te zanima, reci. :) U Brno se vracam samo s ekipom Al-Qaide i punim kamionom eksploziva! :D

el_mariachi
10.01.2003., 16:16
Dado...
Kad se vratis napisi utiske ...
Meni je Ceska poslije AT najljepsa u Europi. Djevojke su prelijepe, pivo odlicno ...Osjecas se kao da ces sresti Kafku. Oni su imali najvise fakultetski naobrazovanih osoba u % u Europi prije rata. Onda je dosao komunizam.

Thresholder
11.01.2003., 00:14
Princeza kaže:
Uopce nema beda, a nema ni potrebe za :s

Cesto se dogadja da turisti znaju o jednom gradu neke stvari koje domaci ne znaju, jednostavno zato jer turisti imaju streberski pristup. ;) :D Znas kaj mislim. ;)

U svakom slucaju ja ti zahvaljujem za pokazanu toleranciju. :top:
Ovaj moj gaf bih usporedio da vjerojatno mnogi Zagrepcani ne bi znali gdje je npr. Preradovicev trg, jer bi mislili da se on i sluzbeno zove Cvjetni trg. Iako ja Ungeltom (Týnom) znam proci tek jednom za 2-3 mjeseca dok vjerojatno nema Zagrepcanina koji za to vrijeme ne prodje Cvjetnim trgom...

Ali cudi me s druge strane sto se velika vecina turista u Pragu nikad nije makla iz centra grada (Praha 1) ako ho(s)tele imaju tamo. Pa tako nikad nisu posjetili drugi praski dvorac-utvrdu Vyšehrad, Křižíkovu fontanu u cetvrti Holešovice. Ili vole prirodu, a ne bi posjetili jezero i kanjon Divoké Šárke ili Jezírko (malo jezero, minijatura Modrog jezera kod Imotskoga!) - oba samo oko pola sata od centra. Ili obozavaju Kafku i vrte se oko njegove rodne kuce (od koje je, usput receno, ostao tek portal poslije asanacije 1905.!), ali daleko im je posjetiti njegov grob na novom zidovskom groblju tik uz metro-stanicu Želivského - vec na 4. metro-stanici od Muzeuma na Václaváku!!
Pa su mnogim turistima prve asocijacije Praga vezane samo uz dobro pivo i sl. u raznim hospodama (krcmama) u strogom centru grada! Nemam nista protiv tih hospoda i raznih kavana i sl. (Naprotiv!- Atmosfera tamo je puno opustenija i prirodnija, nego u precesto hladnim HR-kaficima!...) Ili omladina trazi McDonald'se - iako toga imaju i u sebe doma. Pa jos kad vidim kako zapadni stranci kupuju Coca Colu i sl. pica, jer nisu sigurni kakav ce okus imati kola ili drugo pice "made in CZ"!! Pa ce (i samo zbog toga) tako radije poci u neki irski pub (nekoliko ih je u Liliovoj ul.) nego u neku kult-hospodu nekoliko metara dalje (npr. Kod Zlatnog tigra u Husovoj ul.) Ali de gustibus non est disputandum... Zelim imati toleranciju kao Princeza! :)

Thresholder
11.01.2003., 00:29
Evala, putnice92!

Svakog proljeca/ljeta par puta provodim po par dana u sjevernoj Ceskoj uz granicu s (ex-ist.) Njemackom i Poljskom, a tamo mi je najdrazi kraj NP "Ceska Svicarska" (http://www.cztour.cz/main_en.html) i susjedna Saechsische Schweiz (jugoistocno od Dresdena). A 2-krevetna soba i za 150 Kc (= 36 Kn)/os.
Ili tek www.bohemian-paradise.info , pogotovo za ljubitelje free-climbing!!
A ostale regije se mogu naci recimo na www.visitczech.cz .
Pa kad udjes u CZ, u boljoj knjizari ili na benzinskoj stanici kupi vodic i detaljnu turisticku kartu (u mjerilu do max. 1:100.000) odabrane regije s ucrtanim pjesackim trasama, a npr. za brojne tornjeve-vidikovce (= rozhledny) su u prodaji i posebne knjige. (Uh, kad ce to biti moguce i u HR kao turisticki propagiranom "raju na Zemlji"?... Jer se vrlo tesko mogu kupiti slicne karte i vodici za recimo Biokovo ili Velebit pa cak i Medvednicu!)

A ako ipak preferiras okolicu Praga, tamo je manje vidikovaca zbog manje razvijenosti reljefa, ali turistickih staza ima pogotovo oko najpoznatijeg gotickog CZ-dvorca Karlštejna te Křivokláta kao i zamka Konopiště.
Meni pak najzanimljivija manja oblast je kanjon rijeke Sázave prije usca u Vltavu, 30-ak km od Praga uz zelj. prugu Prag-Benešov (v. npr. http://www.prazskenoviny.cz/styl/tury/sazavska/).

Okrali te, putnice, u Brnu. A u Pragu ne?! Jer Brno je moravska metropola, a Moravaci su za razliku od Ceha (odnosno zapadnih Ceha) poznati kao veliki katolici... A pazi i s Al-Qaidom. Moglo bi im biti zao, jer je bas nedaleko Brna jedini ceski minaret - http://www.lednice.cz/Cze/Turistika/mista.asp . :D

Nimoy
13.01.2003., 03:17
Mogu samo reci da sam bio u Pragu prije 2 godine na maturalnom putovanju i bilo je zakon!.Odmah sam zavolio Prag(bili smo u hotelu LUNA,pa smo morali dosta proc da dodjemo do samog centra grada)Obisli smo dosta toga ,imam masu slika,iako naravno nisam dosao zbog monumentsa(koje sam svejedno pogledao ,hehe),nego da se zabavim,popijem hektolitar piva,i zabavim se sa frendovima.Znam da smo ja i frend imali malu nezgodu na KARLOVOM mostu,pa smo zavrsili u muriji:cool:

ali brzo se izvukli:).Posjetili smo masu toga,probali maassu piva(Staropramen,Gambrinus,i naaajbolje pivo ikada iz PLZENA PILSNER URQUELL.)

Prag je zakon grad,i nadam se skoroj posjeti !!!!!!!!!!!

Nimoy
13.01.2003., 03:19
heheee a onu kartu iz PODZEMNE(kojih sam donio doma oko 10tak),imam zaljepljenu na ormaricu(uz razglednice) da me podsjeti na one dozivljaje lutanja po pragu i uzivanja ;)
pozdrav!

Putnik92
13.01.2003., 10:55
L.NimoyInvadesMetal~ kaže:
Mogu samo reci da sam bio u Pragu prije 2 godine na maturalnom putovanju i bilo je zakon!.Odmah sam zavolio Prag(bili smo u hotelu LUNA,pa smo morali dosta proc da dodjemo do samog centra grada)... Hej, jel to onaj hotel-neboder negdje u juznom predgradju? Ako jest, tamo je nama za Staru Godinu (jednu od proslih) pukla cjev vodovoda pa su nam vodu dopremali kamionom-cisternom!

Thresholder, hvala!

Thresholder
13.01.2003., 19:52
Putnik92 kaže:
Hej, jel to onaj hotel-neboder negdje u juznom predgradju? Ako jest, tamo je nama za Staru Godinu (jednu od proslih) pukla cjev vodovoda pa su nam vodu dopremali kamionom-cisternom!

Thresholder, hvala!

Vjerojatno mislis ili na hotel-neboder Sandra ili njegov blizanac hotel Opatov u predgradju Opatov, oba jedan kraj drugoga uz auto-cestu prema Brnu.
Hotel Luna je uz auto-cestu prema Dresdenu u sjevernom predgradju. Nikad nisam bio u njemu, ali izvana izgleda kao ova dva.
Ali hotel Dům u predgradju Modřany je 100% skroz isti kao Sandra ili Opatov!!! Vjerojatno je i Luna takva.

Inace i cijeli blokovi nekih stambenih zgrada odnosno stanovi su skroz isti kao u nekim drugim cetvrtima grada. Jeftina socijalisticka gradnja bez mastovitosti i lose kvalitete (tanki zidovi od panelovih ploca)---> pa se ti ruzni stambeni neboderi u Pragu i zovu "paneláky".

Není zač, pasažerudevadesátdva!

Nimoy
14.01.2003., 03:30
Jeftina socijalisticka gradnja bez mastovitosti i lose kvalitete

jeeee to je taj:)):top: :top: :top:

ali meni je svejedno bilo zaaakon!!!!!!:)

Princeza
23.01.2003., 16:16
Kak je bilo? :confused: ;)

lahor
16.05.2003., 21:49
Da imate jedno popodne i noc u Pragu, a nikada prije niste bili - gdje bi otisli, sto vidjeli i kako proveli noc (spavanje ne dolazi u obzir :D ).

Dajte neke preporuke, prijedloge, iskustva....

Donnie D.
16.05.2003., 22:03
Tijekom popodneva mozes uzet jednu organiziranu setnju po dijelu grada kojeg izaberes. Moja najdraza je bila ona po dvorcu i dijelu grada ispod njega (zaboravio sam kako se zove). Imas i malo edukativnije ture o povijesti Praga, npr. Velvet Revolution. Ako slucajno ture ne bude isla preko Karlovog mosta odi sama, to se mora vidit.

Prije nego sto odes van odi na veceru u restoran do kojeg se ide uspinjacom (i to sam ime zaboravio) koji ima prekrasan pogled na grad. Znat ce valjda neko tamo kako se zove.l

Za ic van ti mogu preporucit samo mjesta za one od 17-30 god. Ako si u toj grupi super, ako ne reci ce ti neko drugi di je bolje. Dakle, Karlovy Lazne je klub na tri kata i pun je i ceha i turista. Na svakom katu je druga vrsta muzike. Nalazi se odmah uz most.
Drugi dobar klub je Roxy, ali tamo ce vjerojatno biti vise Ceha nego ostalih. :D

Urpanus
18.05.2003., 02:21
I baš samo jedno popodne i noć? Eh , šteta ... al` ako je tako treba se prilagoditi. Evo ti kratke upute - pravac prva pivnica i ne izlazi cijelo popodne. Kada padne noć promijeni pivnicu. :D

lahor
18.05.2003., 10:08
Koja mjesta rade cijelu noc? Osim klubova?

Radno vrijeme pivnica?

Thresholder
22.05.2003., 01:14
Tokom popodneva obavezan posjet Hradcanima s Praskim dvorcem (pazi, katedrala je otvorena samo do 17 sati!) pa tzv. Kraljevskom cestom preko Male Strane i Karlova mosta oko Zidovske cetvrti na popularni "Staromák" (Staroměstské náměstí) i zavrsiti na Můsteku (Václavské nám.).

Mozes poci i pjeske ili uspinjacom na obronak brda Petřín s tornjem-vidikovcem na cijeli Prag ili malo ispod njega u restoran Nebozízek (na koji je Dado mislio).

Ili u pivnicu s pivovarom U Fleků (cuveno tamosnje crno pivo 0,4 za 49 Kc = cca 12 Kn), mjestu legendarnom za pocetke Hajduka... Ili u neku od zadimljenih praskih krcmi (npr. Kod zlatnog tigra).

Ili pak navecer na cuvenu Křižíkovu fontanu (vodoskoci u bojama u ritmu muzike).

Ali na tvom mjestu bih od negdje 2 sata do vremena budjenja radnicke klase, ako bih vec morao ostati budan, najradije uzeo gajbu ceske pive pa s njome u nocni tramvaj upoznati Prag iz druge perspektive! :p I voznja nije kao u ZG - cca pola sata od jednog do drugog kraja grada, nego preko sat vremena...

Crow Jane
23.05.2003., 09:50
Thresholder kaže:
Tokom popodneva obavezan posjet Hradcanima s Praskim dvorcem (pazi, katedrala je otvorena samo do 17 sati!) pa tzv. Kraljevskom cestom preko Male Strane i Karlova mosta oko Zidovske cetvrti na popularni "Staromák" (Staroměstské náměstí) i zavrsiti na Můsteku (Václavské nám.).

Mozes poci i pjeske ili uspinjacom na obronak brda Petřín s tornjem-vidikovcem na cijeli Prag ili malo ispod njega u restoran Nebozízek (na koji je Dado mislio).

Ili u pivnicu s pivovarom U Fleků (cuveno tamosnje crno pivo 0,4 za 49 Kc = cca 12 Kn), mjestu legendarnom za pocetke Hajduka... Ili u neku od zadimljenih praskih krcmi (npr. Kod zlatnog tigra).

Ili pak navecer na cuvenu Křižíkovu fontanu (vodoskoci u bojama u ritmu muzike).

Ali na tvom mjestu bih od negdje 2 sata do vremena budjenja radnicke klase, ako bih vec morao ostati budan, najradije uzeo gajbu ceske pive pa s njome u nocni tramvaj upoznati Prag iz druge perspektive! :p I voznja nije kao u ZG - cca pola sata od jednog do drugog kraja grada, nego preko sat vremena...

Evo, ništa više nemam za dodat :D

Princeza
26.05.2003., 23:06
Dizem ovu temu, jer znam da ce jedna nasa kolegica uskoro odletjet put Praga. ;)

lahor
26.05.2003., 23:22
Thanks!!!! Koja putna groznica mene lovi!!!!

Bella
05.06.2003., 15:53
A šta bi iskusni svjetski putnici preporučili onima koji se spremaju prvi put u Prag! Molim pomoć da ne lutamo okolo s fotićem ko pravi tupavi turisti! :s

lahor
14.06.2003., 02:15
Thresholder kaže:

Sa manjim izmjenama bilo je upravo ovako! I proveli smo se fenomenalno, osim lagane nervoze kad smo se u 5 ujutro nasli u totalnom predgradju jer smo se navazali tramvajima kad nam je postalo dosadno u centru.

Neopisiv je feeling bio setati Zlatnom ulicom i tim kvartom par minuta prije ponoci (nagovorili smo cuvara da nas pusti, inace je otvoreno do ponoci).

Bella
14.06.2003., 10:43
HVALA ZA INFO :cool:

Black Revenger
04.07.2003., 17:27
ja večeras idem na maturalno u prag (zapravo beć, prag, budimpešta). za tjedan dana budete čuli zapravo pročitali moje dojmove.

ajd poželite mi sretan put.:D

Kiki
04.07.2003., 17:33
Sretan put i bolje bi ti bilo da odmah pocnes sredjivat dojmove jer ja ocekujme putopis i necu ti dat mira dok ga ne dobijem. :azdaja:
Joj, sto volim bit ostrokondza.... :D

Winona
04.07.2003., 18:37
Ili pak navecer na cuvenu Križíkovu fontanu (vodoskoci u bojama u ritmu muzike).

jel jos uvijek to rade na Vangelisa ?

Black Revenger
11.07.2003., 18:37
vratio se ja iz praga i jedino čega se siječam su pove i vin disel (ili je on samo posljedica pivi?:confused: )

Black Revenger
11.07.2003., 18:40
ispravak ne pove nego pive

funkster
09.02.2004., 16:09
Idem sad za valentinovo od 13.-og do 15.-opg u Prag pa ako ima tko šta zanimljivo preporučit sve je dobrodošlo

Thresholder
12.02.2004., 23:47
Bas ovog je vikenda u Pragu najveci turisticki sajam u Srednjoj Evropi Holiday World.

Giraffe
10.06.2004., 23:12
pogledala sam stare postove ali nisam nasla odgovor na ovo pitanje: koliko otprilike treba love za stici do praga (sam put) i cime je najbolje putovati?

tek sam veceras pocela istrazivati net o toj temi ali hz ne stavlja cijene karata na sajt. prosetat cu se uskoro i do kolodvora ali da i tu pitam.

inace, namjeravam do praga svratiti u osmom mjesecu pa jos imam vremena ali trebalo bi lagano planirati :)

unaprijed hvala svima! :w

night_train
14.06.2004., 16:33
Hej...
Dakle... vlakom i s najmanje presjedanja (dakle samo u Beču) karta povrtana je oko 710 kn... i nije bas da se vozi malo sati (od 7:30 do nekih 18:45).. ili tako nesto

Bus... dvije opcije
1. Croatiabus, subotom, 21:00, 510 kn (povratana) + torbe oko 3
eura
2. Autotransport karlovac, petak i nedjelja, 18:45, 361 kn (povrtana)...:)

oba busa voze iz Zagreba

trenutno ocekujem vaucer od jednog hostela ( ia mi idemo u 8 mjesecu) pa se nadam da sam svoju lovu donekle isplanirala... mislim ostat 7 dana pa molim ljude dobre volje da spomenu koju cijenu (voce, voda, kruh, kifle, pasteta...)

hvala..
:W

funkster
28.09.2004., 09:35
Evo da opet malo dignem temu. Izgleda da opet idem 13-og pa me zanimaju neki klubovi u kojima ima dobre glazbe etc. pa ako itko zna nešto od toga bilo bi oke da kaže. :D

telmo zarra
29.09.2004., 13:30
idem s curom idući vikend u prag preko jedne zagrebačke agencije za relativno povoljnih 790 kn po osobi...e sad zanima me par sitnica pa ako ko možće neka pomogne.....pročita sam tu sve postove ima dosta korisnih informacija ali svejedno pitam,možda se ko još nečeg sjeti..prvenstveno me zanimaju mjesta za izlazak, znači diskoteke,tipični češki restorani i pivnice i naravno cijene u njima....kupio sam prije par dana turistički vodič praga na hrv.jeziku i tamo ima stvarno milijun uputa gdje izaći,što vidjeti,samo tamo su preporučili stvarno hrpu toga,nije lako odabrati. ako je nekoi bio nedavno u pragu neka pomogne kakvom informacijom!!

slavka
29.09.2004., 15:43
telmo zarra kaže:
idem s curom u prag

kobna greška u startu....

ako ona slučajno odustane, prvi taksi - Nuselska , Praha 4.......
best chics in my life

NoWa
29.09.2004., 15:53
funkster kaže:
Evo da opet malo dignem temu. Izgleda da opet idem 13-og pa me zanimaju neki klubovi u kojima ima dobre glazbe etc. pa ako itko zna nešto od toga bilo bi oke da kaže. :D

mi smo prvu noc nasli neki Lounge bar malo nize od glavnog trga...dio gdje ulazis je onako s velikim foteljama za se zavaljat..al dolje kad siđeš u nekakv podrum je :headbang: i :frajer: .

pili i pušili čitave noći:D

telmo zarra
29.09.2004., 16:38
slavka kaže:
kobna greška u startu....

ako ona slučajno odustane, prvi taksi - Nuselska , Praha 4.......
best chics in my life

nije graška vjeruj mi..........spremni smo mi na puno toga....;) ;)

funkster
01.10.2004., 17:10
NoWa kaže:
mi smo prvu noc nasli neki Lounge bar malo nize od glavnog trga...dio gdje ulazis je onako s velikim foteljama za se zavaljat..al dolje kad siđeš u nekakv podrum je :headbang: i :frajer: .

pili i pušili čitave noći:D

Vrlo lak put za nać :D :D Bilo bi oke kad bi dala još koju informaciju tipa imena tog bara ili boju zgrade :D

Mrwa
23.11.2004., 16:33
Kao sto sam naslov kaze, putujem u Prag i zanima me sta biste mi vi predlozili da obidjem? Nemam previse vremena posto putujem samo na 5 dana

dr.kronja is back
23.11.2004., 17:35
kafane u centru,cijeli centar je lijep i karlov most

Thresholder
25.11.2004., 23:34
Ako te zanima jos stogod osim poznatih mjesta u strogom centru (Praha 1), obavezno onda obidji utvrdu Vysehrad s lijepim pogledom na centar. Tamo je i groblje s poznatim licnostima Ceske 19. i 20. st., npr. skladateljima Dvořákom i Smetanom te knjizevnikom Čapekom. Od vidikovaca se popenji uspinjacom ili pjeske na brdo Petřín s tornjem - vidikovcem, ili na Žižkovu je TV-toranj s vidikovcem.
Koji dan podji (najbolje vlakom) u najpoznatiji ceski srednjovjekovni dvorac Karlstejn, 30-ak km udaljen. Ili 60-ak km sjeverno busom u konc-logor Terezín.

Sto bi te konkretno zanimalo?

sisavac
26.11.2004., 10:16
Odi u Muzej vostanih figura recimo (blizu Staromestkih namesti), i cuo sam da im zooloski vrt nije los. Ma Prag je neiscrpan izvor zabave, samo setaj njegovim velikim centrom i svasta bus nasel. E da, ima jedan super srednjovjekovni muzej gdje mozes gadjati iz samostrela i metu si ponijeti za uspomenu (u ulicici ispod Katedarle Sv. Vita) - imas i Sinagogu iz 12st. u Zidovskoj cetvrti....
Uzivaj, ja sam bio 2put i opet bi otisel tam!!!

d@d@
26.11.2004., 10:17
Prirodoslovni muzej na vrhu Vaclavskh namesti, treći po veličini u Europi. Pivnicu u Fleka, najstarija 1600 i neke (dobar gulaš). Pivnica u Kaliha, modrnizirana, skupa i ne tako gurmanski primamljiva, ali tamo je bio Švejk.
Kazalište iznutra, ako uspiješ doći do karata.
Brodom po Vltavi, uzvodno, zanimljivo rješenje plovidbe sa prelaznicama.
U strogom centru ima i muzej voštanih figura, Mozartova kuća na to vrbuju turiste.
Tržnica Holešovice, ako ima vremena, - jeftini buvljak.
Pretpostavljam da su Hračane uključene u razgledavanje. Velika kolekcija kaktusa u botaničkom vrtu.

Za malu djecu zanimljivo je vidjeti i ZOO, traje cijeli dan imaju predstave sa dresiranim životinjama, slonovi, morski lavovi, pingvini, na ulazu daju program sa satnicom, park Juliusa Fučika, vrtuljci, lunapark, ...

Mrwa
26.11.2004., 12:12
Jao ovo super zvuci :) Rado bih obisla te srednjovekovne zamkove i prirodnjacki muzej, zatim voznja brodom, a volim i Dvoraka trako da bih isla i njegovim stopama :)

Jeee, jedva cekam :) :top:

lappino
26.11.2004., 12:23
Meni je uz sve nabrojeno još lijep i onaj park na potezu Bubeneč - Holešovice...

Thresholder
27.11.2004., 22:57
d@d@ kaže:
Prirodoslovni muzej na vrhu Vaclavskh namesti, treći po veličini u Europi. Pivnicu u Fleka, najstarija 1600 i neke (dobar gulaš). Pivnica u Kaliha, modrnizirana, skupa i ne tako gurmanski primamljiva, ali tamo je bio Švejk.
Kazalište iznutra, ako uspiješ doći do karata.
Brodom po Vltavi, uzvodno, zanimljivo rješenje plovidbe sa prelaznicama.
U strogom centru ima i muzej voštanih figura, Mozartova kuća na to vrbuju turiste.
Tržnica Holešovice, ako ima vremena, - jeftini buvljak.
Pretpostavljam da su Hračane uključene u razgledavanje. Velika kolekcija kaktusa u botaničkom vrtu.

Za malu djecu zanimljivo je vidjeti i ZOO, traje cijeli dan imaju predstave sa dresiranim životinjama, slonovi, morski lavovi, pingvini, na ulazu daju program sa satnicom, park Juliusa Fučika, vrtuljci, lunapark, ...
Jesi li to bio u Pragu još u komunističko vrijeme pa znaš za park Juliusa Fučíka, staljinističkog novinara?? (Moja velika greška je što sam tek 1990. došao 1. put u Prag.) Taj park se od 1990. zove Stromovka, to je na što misli lappino između Bubeneča i Holešovica.

Ali zanimljivo mi je gledati kao skoro starosjediocu Praga kako naši ljudi doživljavaju Prag.
U sklopu zgrade poznate kao Narodni muzej je Prirodoslovni muzej, ale taj objektivno nikad nije bio neka atrakcija Praga; jos 3. najveći u Evropi. :confused: :eek: ... To je onda puno poznatiji Náprstkov muzej (također u sklopu Narodnog muzeja) ali na drugoj adresi te na http://www.aconet.cz/npm/index.html

Još manje je atraktivna tržnica Holešovice - stvarno ne znam što si tamo našao zanimljivog osim masu vijetnamskih prodavača jeftinog tekstila; to se u Pragu zove i "second shop", ali to u Češkoj nije iznošena odjeća/obuća i sl. nego nova jeftina roba azijskog porijekla; odjeća se tamo često kupuje i na kile, a takvih prodajnih mjesta je koliko hoćeš po Češkoj...
To se klasičan buvljak nalazi u južnom predgrađu Praga zvanom Libuš...

Isto tako "muzej" sa samostrijelom je unutar bedema u Zlatnoj uličici u sklopu Praškog dvorca (u Hrvatskoj nepravilno zvanog Hradčany). To nije nikakav muzej tamo, ali zanimljivo je da ga publika, kako vidim, takvim doživljava... :)

dmj
28.11.2004., 21:25
Ako te imalo zanima, odi i u Tehnicki muzej, zakon je...

mango
29.11.2004., 16:38
Ako te zanimaju muzeji.....isplati ti se kupiti prašku turističku karticu s kojom možeš razgledati veliki broj muzeja i ostalih znamenitosti uz besplatni gradski prijevoz

pogledaj na link........http://www.praguecard.info/En/Index.htm

Scorpio babe
30.11.2004., 09:09
Club "Radost FX" gdje se svaki dan pušta drugačija vrsta muzike - ja sam bila na house i drum'n'base i mislim da će se svidjeti svima koji vole plesati :top:

Toliko od mene ;)

d@d@
30.11.2004., 21:49
Imaš pravo ja sam stvarno jako stara. Ono za muzej mi je brojka za koju nikako nemogu pronaći referencu. Ali ono po sjećanju kad smo polagali petrologiju onda nam je rečeno da u tom muzeju ima najviše uzoraka razno raznih kamenčića. A deset godina kasnije moj sin se jako zainteresirao za dinosaure, pa to sigurno tamo ima maketa mastodonta preko originalnog kostura, uključujući i kompletni prikaz razvoja starih sisavaca, isto tako znam da tamo ima najbliži preparirani dodo (ptica). Fučika sam znala da su promjenili ime ali se nisam mogla sjetit kako. Zadnji put kad sam tamo bila prije 2 godine, onda su imali izložbu maketa dinosaura, vožnju motorima po krugu, i instalaciju nekakve turske bitke (mislim da je to stalna postava, vidila sam je i kao djete). Holešovice sam preporučila namjerno baš zbog toga što se još jedino tamo može osjetit onaj "štih" komunizma. Nisam navela Pastirku iako je meni ona nezaobilazna jer mislim da to može dobit i u Osjeku ili Miholjcu. Inače ja sam skorz suprotna od tebe treća generacija čeha u Hrvatskoj u Pragu sam svake druge godine, ali od ljudi ne stignem sve obić.
Apropo Karlovog mosta ima jedna priča koja kaže da je za njegovo zidanje korišten mort u koji su se mješali bjelanjci od jaja i svaka pokrajina je morala dati svoj doprinos. Treshold daj nam reci koja je ona žuta kuća iz Kunderinog romana uz Karlov most, ona prema Kazalištu uz ledobrane ili neka druga.
U svakom slučaju mislim da će se svako u Pragu dobro zabavit.
Ljep pozdrav svima.:w

Emma_7
27.12.2004., 20:42
Idem uskoro u Prag pa me zanima kakav je za šoping? Jel ima dobrih parfumerija, butika, kakve su cijene?

banderas
28.12.2004., 15:56
Sutra idem po prvi puta u Prag :cerek:

Idem s 2 pijanca i dobar provod bi trebao biti zagarantiran, međutim ima jedna stvar koja bi mogla malo smetat. Naime, jedan od njih sa sobom vuče i svoju curu pa ne očekujem previše od njega, a drugi sluša samo neku vrstu muzike koju ne mogu opisati i koju nitko normalan ne može slušat duže od 5 minuta. E sad, taj drugi je našao neke "super klubove s odličnom muzikom" :bonk: a ja se toga bojim :D

Dakle, možete li mi preporučiti par klubova, gdje se pušta/svira rock i njegovi derivati i općenito par mjesta koja treba posjetit. Smješteni smo u Rhea hotelu, koji je navodno blizu centra grada.

Ava Adore
28.12.2004., 15:58
:rofl: :rofl: :rofl:

Dobro se provedite :D :D :zivili:

funkster
28.12.2004., 16:29
banderas kaže:

Dakle, možete li mi preporučiti par klubova, gdje se pušta/svira rock i njegovi derivati i općenito par mjesta koja treba posjetit. Smješteni smo u Rhea hotelu, koji je navodno blizu centra grada.

:rofl: :rofl: Imaš rocka u Pragu punu kitu, ali u takvim mjestima je penzioerski.
Hajde bolan ne brini, nije ti glazba toliko bitna :D:D:D

Ava Adore
28.12.2004., 16:36
funkster kaže:
Hajde bolan ne brini, nije ti glazba toliko bitna :D:D:D Misliš- ako se ide na mjesto s "tvojom" muzikom :D :D

funkster
28.12.2004., 16:38
Ava Adore kaže:
Misliš- ako se ide na mjesto s "tvojom" muzikom :D :D

Pa naravno :D:D:D Ma bit će kompromisa aje :D

banderas
28.12.2004., 19:41
Ava Adore kaže:
Misliš- ako se ide na mjesto s "tvojom" muzikom :D :D

Ne tako :nono:

Ovako:
Misliš- ako se ide na mjesto s tvojom "muzikom" :D :D

banderas
28.12.2004., 19:46
tek sad vidjeh da postoji jos jedan topic :D

Ava Adore
28.12.2004., 20:38
banderas kaže:
Ne tako :nono:

Ovako:
Misliš- ako se ide na mjesto s tvojom "muzikom" :D :D ah, da :bonk: :D :D

Crow Jane
28.12.2004., 20:51
Hihihihi! Ja bih ti preporučila par, al ne znam za te na kakav rock ti misliš. :zubo:

Tip & trick : nipošto ne pit absinth kupljen za manje od 40 kn u običnom lokalnom dućanu :nono: i nipošto nakon 118 piva ne piti becherovku u pivi! :nono:

+ pazit na đeparoše - al ono - zbilja jako! :rolleyes: :eek:

funkster
28.12.2004., 20:54
Crow Jane kaže:
Hihihihi! Ja bih ti preporučila par, al ne znam za te na kakav rock ti misliš. :zubo:

Tip & trick : nipošto ne pit absinth kupljen za manje od 40 kn u običnom lokalnom dućanu :nono: i nipošto nakon 118 piva ne piti becherovku u pivi! :nono:

+ pazit na đeparoše - al ono - zbilja jako! :rolleyes: :eek:

A jel imaš kakvi drugih klubova za pohvalit a? Neki malo elektronski i to? :D:D:D

Ava Adore
28.12.2004., 21:10
Crow Jane kaže:
+ pazit na đeparoše - al ono - zbilja jako! :rolleyes: :eek: Kad padnu pod stol, možeš mislit kak će pazit na njih :D

funkster
28.12.2004., 21:15
Ava Adore kaže:
Kad padnu pod stol, možeš mislit kak će pazit na njih :D

Obično kad Walter i Banderas padnu pod stol, ja na tom istom stolu plešem :D:D:D

Crow Jane
28.12.2004., 21:20
Ima jedan pub kaj mi je ok :cerek: - Marquise de Sade

al to je u špici, Praha 1, pa onak nije baš piva po 2,5 kn pol litre, ne? :D :angeleye:

Al nije da sam baš zabrijavala po špicama za turiste, više bih rekla, po opskurnim pravim mjestima iz čeških filmova :cerek:

Za banderasa bi možda bila Delta, al to je negde u nekoj pripizdini ak se ne varam, a za tebe zbilja ne znam. Probaj Matrix ili Akropolis. :D E, i možda Alternatiff music bar.

Kaj ja znam, još mi je ok i Malostranská beseda :cerek: (ulica Malostranska, jel'te)

Eh, i Thirsty dog pub to je odma blizu.

Ava Adore
28.12.2004., 21:24
Crow Jane kaže:
Ima jedan pub kaj mi je ok :cerek: - Marquise de Sade
Kak izgleda taj pub? :D :D

dr.kronja is back
29.12.2004., 14:48
ja sam se razvalio od pive i napusio sam se ko krava,imaju dobru travu u pragu kad popijes jedno desetak ceskih dobrih piva a da vidis kako klize pa to zalijes sa djointom svaka ce ti muzika dobra biti idi u roxy a bit ce ti super:W :W

dmj
29.12.2004., 19:00
Crow Jane kaže:
Tip & trick : nipošto ne pit absinth kupljen za manje od 40 kn u običnom lokalnom dućanu :nono:

Kasno. :(

Crow Jane
30.12.2004., 08:55
dmj kaže:
Kasno. :(

Pa kajjebilo? :D :eek: :angeleye:

dmj
01.01.2005., 23:59
Crow Jane kaže:
Pa kajjebilo? :D :eek: :angeleye:

Ne sjecam se bas najbolje... :confused:
Ali kad sam ujutro vidio kaj smo napravili od kuce, kaj se sve porazbijalo... :eek:
Znam samo da sam tumarao okolo u neko doba trazeci flasu absintha da ponudim ljude, samo da bi mi rekli da smo je zajedno popili sat vremena ranije. Od cega je ostala samo jedna velika rupa u sjecanju... :D

banderas
06.01.2005., 23:17
Upravo doma umirem, vjerojatno kao posljedica Praga :zubo: Jebote, nisam već godinama bio ovako bolestan...

Ukratko, nismo ništa jeli ni pili, grad je dosadan, pive su im užasne, društvo s kojim sam išao penzionersko... :zubo:

Sprema se vrlo brza repriza, ovaj put u Bratislavu :top:

Ava Adore
06.01.2005., 23:25
banderas kaže:
Upravo doma umirem, vjerojatno kao posljedica Praga :zubo: Jebote, nisam već godinama bio ovako bolestan...

Ukratko, nismo ništa jeli ni pili, grad je dosadan, pive su im užasne, društvo s kojim sam išao penzionersko... :zubo:

Sprema se vrlo brza repriza, ovaj put u Bratislavu :top: Pa onda ti pase penzionersko drustvo kad je brzo repriza? :D :D

Niste nis jeli ni pili? Pa sto ste onda radili? :eek: :D

banderas
06.01.2005., 23:29
Ava Adore kaže:
Niste nis jeli ni pili? Pa sto ste onda radili? :eek: :D

Razgovarali o forumu :D

Ava Adore
06.01.2005., 23:36
banderas kaže:
Razgovarali o forumu :D to ste mogli i kod silajn :D :D :D

tetica
07.01.2005., 15:45
banderas kaže:

Meni je bilo odlično u Pragu i išla bih opet, pogotovo jer sad znam di je kaj i tak..a i grad mi je super kao takav...a i bome se i jelo i pilo :D

Ali, sto ljudi... :cool:

dr.kronja is back
08.01.2005., 05:20
ja kad sam bio zena mi je bila trudna pa se nisam mogao isfurati kako bog zapovjeda ali sam se jedno vece ipak unistio popusio dobre trave i popio dobre pive i nadam se da cu opet vidjeti taj grad ima dosta tih pizdarija za vidjet a i kum od kcerke mi je tamo nije ni skupo kad sam ja bio 2002 god u svibnju treba ga vidjet svakako:top:

funkster
09.01.2005., 18:44
banderas kaže:

Sprema se vrlo brza repriza, ovaj put u Bratislavu :top:

Penzioneri :eek: :eek: :eek:
Mrš tamo odi umri, ti i Walter ste bili premlitavi. :D:D:D

Crow Jane
10.01.2005., 19:26
Ja sam mislila da se zajebava...:D:D:D

Kaj ćeš u Bratislavi, tam je boooring....

Bolje onda Budapest. :D

funkster
10.01.2005., 23:17
Crow Jane kaže:

Bolje onda Budapest. :D

Bratislava je jeftina, a nama nemre bit dosadno :D Na more idemo u Bugarsku :D

Mrtva mrkva
10.01.2005., 23:35
Crow Jane kaže:

Bolje onda Budapest. :D Budimpesta je isto dosadna, al oni su penzioneri, bit ce im dobro tamo ;)

Crow Jane
11.01.2005., 08:19
Mrtva_mrkva kaže:
Budimpesta je isto dosadna, al oni su penzioneri, bit ce im dobro tamo ;)

Kak kome....to vam je kad idete turistički....:D

Prag i Pešta imaju poprilično dejavu i boring sadržaje "za turiste".

Al ak se pozajebavaš s lokalcima, na mjestima samo njima znanima, da vidiš partijane...:cerek:

Bratislava je boring iovak-ionak. :D

Mrtva mrkva
11.01.2005., 10:38
Bila sam s lokalcima, ali ipak me nije nesto odusevilo. Bilo mi je odlicno, ali ipak je to bilo do ekipe, a ne do grada. Jebes takav grad koji u 8 navecer spava. Nema pulsa.

Berlin i dalje ostaje definitivni No 1. :cerek:

Crow Jane
11.01.2005., 16:33
Mrtva_mrkva kaže:
Bila sam s lokalcima, ali ipak me nije nesto odusevilo. Bilo mi je odlicno, ali ipak je to bilo do ekipe, a ne do grada. Jebes takav grad koji u 8 navecer spava. Nema pulsa.

Berlin i dalje ostaje definitivni No 1. :cerek:

Ok, to ti priznajem. :D

Ali ja sam ipak fan istočnoeuropskih zemalja :cerek:

banderas
12.01.2005., 18:43
Crow Jane kaže:
Bratislava je boring iovak-ionak. :D

Gle, Bratislava ima dobru i jeftinu pivu, sve ostalo je dosta jeftino, blizu je, šta će nama pijancima više :D

A u Pragu sam se zaljubio u klub U Maloha Glena, ili tako nekako :cerek:

daromar
08.02.2005., 15:08
PRAG JE NAJLJEPŠI GRAD KONTINENTALNE EUROPE!
uvijek iznova ću tamo. evo par mojih fotki odande (Dec. 2004):
http://people.freenet.de/klokan/karlo3.JPG
http://people.freenet.de/klokan/hrad6.JPG
http://people.freenet.de/klokan/mlin1.JPG
http://people.freenet.de/klokan/nocbrod.JPG

Taarna
10.11.2005., 11:44
Idem u Prag na tjedan dana pa bih imala jedno praktično pitanje: kakve su utičnice tamo? :) Mislila sam ponijeti putnu peglu i fen....pa da se ne mučim ako ih nemam gdje utaknuti. :(

thnx!!:(

funkster
10.11.2005., 14:07
Taarna kaže:
Idem u Prag na tjedan dana pa bih imala jedno praktično pitanje: kakve su utičnice tamo? :) Mislila sam ponijeti putnu peglu i fen....pa da se ne mučim ako ih nemam gdje utaknuti. :(

thnx!!:(

Europske, znači normalne. Dobro sto nisi pitala koliko se sat pomiče tamo :p

Boozer
10.11.2005., 20:26
Prag je zakon :cerek: pogotovo za doček nove godine. :top:

milk
10.11.2005., 23:19
Boozer kaže:

no dobro mozda malo pretjeruju s onom palezi za docek nove al dobro...to je sad u parizu in :zubo:

Taarna
11.11.2005., 09:17
funkster kaže:
Europske, znači normalne. Dobro sto nisi pitala koliko se sat pomiče tamo :p

Hvala! :) Kakav sat???:zvrko:
Ma negdje sam vidjela sliku uticnice koja sliči na onu kakvu mi koristimo za telefon...pa me to malo zbunilo...:)

milk
11.11.2005., 12:38
Taarna kaže:
Hvala! :) Kakav sat???:zvrko:

:rofl: pjescani !!

Taarna
11.11.2005., 13:37
milk kaže:
:rofl: pjescani !!

:B a ja mislila sunčani

vaci
13.11.2005., 15:33
Boozer kaže:

to ćemo još vidit
budimpeštra je preklani bila :s :s

milk
13.11.2005., 19:52
vaci kaže:
to ćemo još vidit
budimpeštra je preklani bila :s :s

koliko nocenja ides ? organizirano ili solo aranzman ?

Billi
15.11.2005., 11:47
zbukirala sam prag za onaj tjedan iza bozica. idem prvi puta. hotel je u centru. dajte neki hint sto je njihova nac hrana i di se najbolje jede :s

polly
16.11.2005., 16:09
Billi kaže:
zbukirala sam prag za onaj tjedan iza bozica. idem prvi puta. hotel je u centru. dajte neki hint sto je njihova nac hrana i di se najbolje jede :s

buš čekala novo leto tam?

mi bi isto išli

Billi
16.11.2005., 16:15
ne, idemo u uto/sri. samo na jednu noc, malo prosetat, kaj kupit, popit i domeka.
so bila tam vec?

polly
16.11.2005., 16:20
Billi kaže:
ne, idemo u uto/sri. samo na jednu noc, malo prosetat, kaj kupit, popit i domeka.
so bila tam vec?

da
mene ti za Prag vežu nježne uspomene
prvi put sam bila '68 i uživo gledala ulaz Rusa :D

put od 2 dana (i to ne cijelih) ti je žali Bože muke
tjedan dana min

Billi
16.11.2005., 16:38
cuj, navikli smo, 2 dana beca, 2 dana a'dama, 2 dana praga. bolje i to nek da cekam priliku za tjedan dana. :)

vaci
16.11.2005., 19:04
polly kaže:
da
mene ti za Prag vežu nježne uspomene
prvi put sam bila '68 i uživo gledala ulaz Rusa :D

put od 2 dana (i to ne cijelih) ti je žali Bože muke
tjedan dana min

mislila sam te zvat da zatulumariš sa nama za novu godinu, al ako si bila '68, mislim da nisi za tu vrstu tuluma :mig:

jel dosta bar 4 dana, nemam za više?

polly
16.11.2005., 19:10
vaci kaže:
mislila sam te zvat da zatulumariš sa nama za novu godinu, al ako si bila '68, mislim da nisi za tu vrstu tuluma :mig:

jel dosta bar 4 dana, nemam za više?

to je bio baš dobar godišnji
pitaj poznate koliko njih se sjeća ljetovanja kad su imali 4 godine

za poćetak morat će ti biti dosta 4
ali poželjet ćeš se opet vratiti, to je jedan od takvih gradova

vaci
16.11.2005., 19:15
polly kaže:
to je bio baš dobar godišnji
pitaj poznate koliko njih se sjeća ljetovanja kad su imali 4 godine
bila je šala, nadam se da se ne ljutiš :mig:

polly kaže:
za poćetak morat će ti biti dosta 4
ali poželjet ćeš se opet vratiti, to je jedan od takvih gradova

misliš kao rim i budimpešta :cerek: u pariz su me natirali da se vratim :rolleyes:

polly
16.11.2005., 19:48
vaci kaže:
bila je šala, nadam se da se ne ljutiš :mig:

misliš kao rim i budimpešta :cerek: u pariz su me natirali da se vratim :rolleyes:

ne ljutim se
to je predmet zezancije u mojoj obitelji sve ove godine
stari je godinu ranije kupio auto i to ljeto smo putovali Evropom
i zaglibili u Pragu
nakon toga je stari izgubio pravo organizacije ljetovanja
znao je povremeno kad se dogovaralo ljetovanje zaustit - ja mislim
pa je bio oštro presječen - Pero! ti NE MISLIŠ!

milk
17.11.2005., 12:00
polly kaže:
ne ljutim se
to je predmet zezancije u mojoj obitelji sve ove godine
stari je godinu ranije kupio auto i to ljeto smo putovali Evropom
i zaglibili u Pragu
nakon toga je stari izgubio pravo organizacije ljetovanja
znao je povremeno kad se dogovaralo ljetovanje zaustit - ja mislim
pa je bio oštro presječen - Pero! ti NE MISLIŠ!

pero je faca...tko se jos moze pohvalit sa ovakvim vidjenjem praga :top: :D

vaci
17.11.2005., 20:08
milk kaže:
pero je faca...tko se jos moze pohvalit sa ovakvim vidjenjem praga :top: :D

milk, pm-ala sam ti
idemo li via prag :mig:

milk
18.11.2005., 00:02
vaci kaže:
milk, pm-ala sam ti
idemo li via prag :mig:

a jesi li vise :bara: spremnik ? ;-)

vaci
20.11.2005., 23:33
milk kaže:
a jesi li vise :bara: spremnik ? ;-)

pa nisam nešto luda za čišćenjem :raspa:
al, evo samo za tebe :o

telmo
15.04.2006., 13:14
par pitanja odnosno par informacija....idem na sp u njemačku,a pošto je njemačka preskupa plan je boraviti što više po češkoj,odnosno u ostravi,plzenu....pa me zanima što više podataka ako je neko bio u ovim gradovima: gdje izaći (klubovi,pivnice...),što pogledati,sve u svemu svaka informacija je dobrodošla.
u pragu sam bio više puta pa manje više sve znam jedino me konkretno zanima gdje izaći u nedjelju navečer,odnosno ako neko zna za nekakav klub ,disko koji radi nakon ponoći...to bi manje više bilo sve,ponavljam svaka info dobrpdošla

vidra74
17.04.2006., 14:23
Bio sam u Plzenu jedan dan i bilo mi je odlično. Mislim da ima nekih 150kilo stanovnika. Rezerviraj jedno jutro za obilazak pivovare znamenitog 'Plzenskog Prazdroja' ili kako neki zovu Pilsner Urquell. Imaš i muzej piva u kojem se možeš izgubiti isto sat vremena.

Inače smo najbolje u Češkoj jeli u vrtoj restauraciji (tako se zove ali na Češkom). Kao i većina Čeških gradova ima glavni trg sa katedralom i restauracija se nalazi u jednoj ulici koja dolazi na stranu ispred vrata od crkve. Inače upozorenje: restauracija nema TV da ne propustiš prvo poluvrijeme Liverpool - Milan kao ja ;). Na trgu je inače parkiran auto sa reklamom i putokazom - češka fora za reklamiranje.

Isto tako imaš jednu moderno uređenu pivnicu sa gomilom televizora i gdje se navečer okuplja mlada ekipa - ali nije Prazdroj nego Staropramen pivnica ako se sjećam.

Mi smo upali na blef i spavali smo u hotelu Sport (prva liga ali dvokrevetna je bila cca 2200 kruna sa doručkom) ali mislim da ima hostela i jeftinih smještaja - kopaj po internetu! Plzen je dobra destinacija jer je blizu Njemčiji.

Ostrava ti nije tako blizu i koma je grad, ono socijalizam na kvadrat. Česi ga sami ne vole a ekipa je luda 100 gradi - i tamo se loče votka a ne pivo?

Plzen je u pola jeftiniji od Praga (večere i izlazak, prošlo ljeto sam bio) pa ga preporučam. Ipak imam dojam da što ima za vidjeti obiđeš u jedan dan. Česke ceste su ti magistalne ali u dobrom stanju, sa nekih osamdeset se voziš većinu vremena. Autoput im je koma, sat od praga to je autokaldrma.

COPACABANA
17.04.2006., 23:15
Ja Tebi predlagam
Koprivnice - museum automobile Tatra
Stramberk - oko 6 km od Koprivnice, imas tamo kulu (zove se Stramberka Truba) a i grad je vrlo lijepi
Olomunec - dvorac Spilberk
Stari Icin, Fulnek, Bouzov, Hukvaldy, Valasske Mezirici, Roznov pod Radhostem - ovo su vrlo zanimlive gradove. Sve je dobro organizirano i jeftino.

telmo
18.04.2006., 13:32
Bio sam u Plzenu jedan dan i bilo mi je odlično. Mislim da ima nekih 150kilo stanovnika. Rezerviraj jedno jutro za obilazak pivovare znamenitog 'Plzenskog Prazdroja' ili kako neki zovu Pilsner Urquell. Imaš i muzej piva u kojem se možeš izgubiti isto sat vremena.

Inače smo najbolje u Češkoj jeli u vrtoj restauraciji (tako se zove ali na Češkom). Kao i većina Čeških gradova ima glavni trg sa katedralom i restauracija se nalazi u jednoj ulici koja dolazi na stranu ispred vrata od crkve. Inače upozorenje: restauracija nema TV da ne propustiš prvo poluvrijeme Liverpool - Milan kao ja ;). Na trgu je inače parkiran auto sa reklamom i putokazom - češka fora za reklamiranje.

Isto tako imaš jednu moderno uređenu pivnicu sa gomilom televizora i gdje se navečer okuplja mlada ekipa - ali nije Prazdroj nego Staropramen pivnica ako se sjećam.

Mi smo upali na blef i spavali smo u hotelu Sport (prva liga ali dvokrevetna je bila cca 2200 kruna sa doručkom) ali mislim da ima hostela i jeftinih smještaja - kopaj po internetu! Plzen je dobra destinacija jer je blizu Njemčiji.

Ostrava ti nije tako blizu i koma je grad, ono socijalizam na kvadrat. Česi ga sami ne vole a ekipa je luda 100 gradi - i tamo se loče votka a ne pivo?

Plzen je u pola jeftiniji od Praga (večere i izlazak, prošlo ljeto sam bio) pa ga preporučam. Ipak imam dojam da što ima za vidjeti obiđeš u jedan dan. Česke ceste su ti magistalne ali u dobrom stanju, sa nekih osamdeset se voziš većinu vremena. Autoput im je koma, sat od praga to je autokaldrma.

hvala na pomoći!!
ja sam inače u šeškoj bio 3 puta (doduše samo u pragu i brnu) tako da otprilike neke stvari znam(cijene,ceste...itd).
da,istina, ostrava baš i nije blizu,malo je izvan ruke,ali tamo idemo isključivo zato jer smo čili da je tamo odličan noćni život i da nam je provod zagarantiran.inače što se tiče same ostrave našli smo 2-3 baš jako jeftina hotela tako da samo terbamo odlučiti koji ćemo izabrati.ako si bio u ostravi mala pomoć gdje izaći i gdje se najbolje provesti...nekakav disko i sl.
što se tiče plzena on nas sam po sebi nebi nešto posebno ni zanimao da to nije najbliži češki grad prema stuttgartu i nurnbergu pa mislimo tamo boravit sigurno bar 3-4 dana
e sad jeDno pitanje....pošto i u pragu i u plzenu (ili možda nekom trećem češkom gradu) mislimo boravit u neke "glupe" dane što se tiče izlazaka (nedjelja,ponedjeljak,utorak) mene zanima ima li uopće u te dane ikakvog života ili sve zamre kao i kod nas u 11 navečer?

Dirljiva
07.06.2006., 15:57
[QUOTE=Thresholder]
(Ipak cu si dozvoliti da vas oboje ispravim, jer se ona engleska knjizara, mislim "Big Ben", nalazi u ul. Mala Stupartska, nasuprot crkve sv. Jakova, na izlazu iz Ungelta lijevo, a ne na samom Ungeltu (Tynu).
QUOTE]

Ispravak!

Knjižara o kojoj je riječ zbilja se nalazi na Tynu (Ungeltu)i zove Anagram, i definitivno je vodi dečko iz Zagreba. Štoviše, utemeljili su je njih dvojica ali jedan je sad u Ljubljani vodi novu knjižaru! Dakle, posjeti knjižaru i pospikaj si malo hrvatski!

night_train
09.06.2006., 09:45
Da... decko je super, knjizarica je malo uvucena, mislim da se spusatas par stepenica dole.

Inace, postoji i pizzeria Mirakul- tzv. Hrvastko-talijanska klopa i to je jedino mjesto gdje mozes posjet ''pravu'' pizzu. AK kome treba adresa dam je drugi put.

Inace, preporucam Hostel ''U melounu'', mali je- ali je cist, ima malih i velikih soba, dvoriste za peci rostilj, kuhinjcu, blizu grada i mislim da je bilo nocenje +dorucak (u 2 krevetnoj) oko 100 kn...

no idea
01.08.2006., 02:11
Vjerojatno već postoji ovakav topic, al nek moderatori radije kasnije spoje.

Uglavnom, idem na maturalac u prag pa me zanima gdje se jeftino može pojest i popit, koje su poznatije birtije, i sl.......nekakve kulturne znamenitosti:zubo: me ne zanimaju jer cemo to ionako obici po programu :zubo:

Daklem, birtije s kvalitetnim i po mogucnosti ne preskupim pivom :)

Eh da, također cemo ici u Amsterdam tako da ako nije problem, isto napisite gdje se moze jeftino nesto pojesti i popiti.

Zahvaljujem :mig:

Maisie
01.08.2006., 02:21
mene isto zanima prag :zubo:

ona birtija di je osnovan hajduk :angeleye: to će vodiči znat di je pa ne triba objašnjavat :zubo:

sora
01.08.2006., 11:17
Mislim da se zove FLEK... hmm.. to treba provjerit, pitajte vodica i za disko na tri kata!

kaneshiro
01.08.2006., 12:02
Predlažem da kupiš vodič koji možeš naći u mnogo knjižara TOP 10 Prag...tamo ima manje više sve što bi ti trebalo, a i da si 3 mjeseca ne bi sve obišao/la sve što je u tom vodiču. Ako želiš jeftino pivo, makni se iz centra.

Disco nije na tri kata nego na četiri (na stranici piše pet :D http://www.karlovylazne.cz/ ) i to nije baš klub gdje ide lokalna rulja nego turisti. Tko tamo ode bit će sa "svojima". Radost ( http://www.radostfx.cz ) je s druge strane po mišljenju mnogih najbolji klub i drži ga netko iz ex YU.

Hajduk je osnovan "U Fleků" http://www.ufleku.cz/ .

U suvenirnicama se slobodno može pričati hrvatski jer ih drže Srbi :zubo:

Měj se hezky :w

Zjena
01.08.2006., 12:43
piva je svugdje osim u centru jeftina (u centru je pola litre 20 kuna..;) ) Naravno, tamo bi bila steta piti ista osim tocenog piva.... Inace cijene piva po ostalim barovima su nekih 4-7 kuna za pola litre...Sto se tice hrane, ista stvar, skoro svaki bar je i konoba ili restoran tako da se tamo moze i pojesti - preporucam ceske specijalitete narodne kuhinje (konobar ce preporuciti;) )
Cijene jela su van centra nekih 15 - 80 kuna po obroku s prilozima... Naravno da preko toga se radi o nekim ekskluzivnim restoranima ali pricamo o normalnim konobama...
Suvernirnice su svugdje...A za razgledanje ces dobiti dojam od vodica ali po meni Vaclavak je nesto posebno a inace moze se cijeli dan izgubiti samo da se razgleda jedan dio turisticke ponude... - a najbolje je ici prema planu grada...
E da, vazno je napomenuti da ako ne razumijes cesky da ces se prije dogovoriti na hrvatsko-srpskome nego engleskome a njemacki se vise prica...
E da, ako je maturalac kako spada;), vecina nece ni vidjeti nista osim Karlovych Lazne (kraj Karlova mosta veliki disko...) ali ne i najbolji u Pragu - sami stranci i nema stiha (citaj Cehinja;) )....

d/g
23.08.2006., 22:52
pretpostavljam da je maturalac već prošo(@no idea)...al nek stoji za ostale zainteresirane...
onaj disko na 3kata je meni bio nešto pregrozno, iako mi ga je puno ljudi preporučilo. mi smo uspjeli nać neki klub KAIN, mislim da je u ulici Narodny, znaju se dešavat koncerti, inače okej glazbu puštaju (tipa češka verzija kseta-nemojte me doslovno svatit), a 2dcl vina ili pol L pive je tipa 4kn (bilo..nekad..). bio je i neki sličan koncertni prostor roxy koji je tad (12.mj) bio zatvoren, šteta.
ono što je mene gadno razočaralo je bilo radno vrjeme svih tih klubova-fajrunt u 2 :confused:
bio je jedan simpa birc u prolazu nekog trg.centra na vaclavu, imali su đubox sa ribljom čorbom, z.pušenjem il nečim sličnim.

i da...polako s becherovkom...ako ne želiš da se tvoje bruke prepričavaju godinama... :E

white boy
24.08.2006., 12:09
veceras u 7 idem u prag po drugi put, jedva cekam da ponovo dođem!

debelakrava
24.08.2006., 18:49
no, jel ima koji forums iz praga. naime ja idem poslovno od 4 -7.9 al kako idem sama a otali kolege novinari su nesto postarija ekipa, ne znam sta bi radila anvecer - a zao mi oijat se u hotelskoj sobi prikopcana na internet a nsam nesto ekstrovertna da odm sama van i upoznajem se okolo

Stana
24.08.2006., 20:45
ja idem sutra na maturalac u Prag , u 22h...malo naići do FLEK-a

Explorer
15.09.2006., 18:30
Evo spremam se u 10. mj. u Prag. Može li mi netko dati informacije:
Trebam neki solidan hotel po pristojnoj cijeni. Ne mora biti u centru ali blizu podzemne. Može li mi netko preporučiti hotel i dati okvirne cijene.
Također interesira me koliki je tečaj eura prema češkoj kruni. I da li je bolje kupiti krune u Zagrebu ili mijenjati u Pragu. Unaprijed hvala!!!

Stana
15.09.2006., 18:35
ja sam bio nedavno u hotelu Opatov...podzemna je udaljna možda 100 metara....

imaš ih na internetu pa provjeri..

www.horst.cz

bolje ti je mijenjati u Češkoj...bolji tečaj

Maisie
15.09.2006., 20:38
Također interesira me koliki je tečaj eura prema češkoj kruni. I da li je bolje kupiti krune u Zagrebu ili mijenjati u Pragu. Unaprijed hvala!!!
nas je na ekskurziji odvelo kod nekog židova. ide se od onog sata... to je sve šta mogu reć :zubo:
1€=28kč

S McQueen
16.09.2006., 01:29
Ja... ću se ubit, majke mi. Danas sam trebao krenut za Prag, točnije za neka 4 ipo sata..

:mad: :mad: :mad:

čik-pogodi?

Putovnica...jebena putovnica mi je ko u zemlju propala! Kuću sam čitavu prevrnuo naopako...nestala...isparila.. :s

:visi:

idem još koji sat dva kopat po po ormarima i ladiicama a onda na harakiri...

aaston
16.09.2006., 07:18
Putovnica...jebena putovnica mi je ko u zemlju propala! Kuću sam čitavu prevrnuo naopako...nestala...isparila.. :s

Ovo me podsjeća na jednog tipa kojeg sam nekad znao. Trebao je poći na maturalnu, isprevrtao cijeli stan da bi našao putovnicu... nije ju našao, i ostao je doma.
Nakon nekoliko dana putovnica je osvanula na jednostavnom mjestu koje je sigurno pregledao nekoliko puta.
Stvar je u tome da su mu starci u qurcu, pogotovo mama, a njoj se baš nije svidjelo da joj sin ide tamo na neki maturalac trošiti pare (nisu bili siromasi) :rolleyes:
Tako da ga je majka namjerno sjebala, sakrila mu putovnicu,i naravno da se pravila luda.

S McQueen
16.09.2006., 10:20
Ovo me podsjeća na jednog tipa kojeg sam nekad znao. Trebao je poći na maturalnu, isprevrtao cijeli stan da bi našao putovnicu... nije ju našao, i ostao je doma.
Nakon nekoliko dana putovnica je osvanula na jednostavnom mjestu koje je sigurno pregledao nekoliko puta.
Stvar je u tome da su mu starci u qurcu, pogotovo mama, a njoj se baš nije svidjelo da joj sin ide tamo na neki maturalac trošiti pare (nisu bili siromasi) :rolleyes:
Tako da ga je majka namjerno sjebala, sakrila mu putovnicu,i naravno da se pravila luda.

Nisam napravio harakiri. Zasad.

Znaš, u napadima očaja i bijesa i to mi je dolazilo napamet, da mi je mater namjerno negdje sakrila putovnicu.. :hebemu:

Ali...stvar je zapravo gora. Ona nije takva. Dapače, ona je jaaako brižna.
Toliko brižna da mi MOJE stvari, unatoč mojim opetovanim negodovanjima različitih magnituda, redovito stavlja "na mjesto" koje to redovito nije, jer je to "mjesto" često među njenim računima za kanalizaciju iz '88, čarapama, časopisima iz sredine 90-tih, etc..

Kaže "...jer mora bit reda!". A onda zaboravi di je to stavila. I to je ono što me dovodi do ludila!! :mad::2up:

eee...rekao sam joj da ako SLUČAJNO pronađem taj faken pasoš među njenim stvarima, da ću joj dat 30 sekundi fore a onda počinju utrke! :clint:

Sad idem :hrk: ...nisam spavao 24 sata

Explorer
17.09.2006., 07:09
Hvala društvo na informacijama...
Pogledao sam web stranicu od Opave. Hotel je ok ali cijena 1740 kruna. Ako dobro računam to je oko 60 eura...nije li to malo puno....ima li što jeftinije...

night_train
17.09.2006., 12:27
... krune kupi u Hrvatskoj (za prvi dan), a tamo lijepo s Maestrom digni lovu na bankomatu (mala je provizija), dobijes direktno u krunama, a doma ti skine u kunama. vjeruj, isplativije od bilo kojeg mjenjanja!

Ako mjenjas lovu nikako to ne radi u mjenjacnicama nego u bankama (CSOB banka- imas je na svkom cosku )

1 EURO JE OKO 30 KRUNA.

S McQueen
17.09.2006., 15:37
ja sam jučer ujutro trebo krenut i to s češkom bus linijom prema Pragu.
danas čitam ovo:
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2006,9,17,cesi_nesreca,42890.jl

:rolleyes:

p.s. Pasoš još nisam našao :mad:

Edit: 19:04

Našo sam ga ma*** da mu *ebem! ISTA STVAR! Bio je na jednom bezveznom mjestu među papirima...stara se kune da nije ona..

><

navalentna
21.09.2006., 15:37
Evo spremam se u 10. mj. u Prag. Može li mi netko dati informacije:
Trebam neki solidan hotel po pristojnoj cijeni. Ne mora biti u centru ali blizu podzemne. Može li mi netko preporučiti hotel i dati okvirne cijene.

Evo ja se friško vratila iz Praga pa da podijelim s vama svoje dojmove. Definitivno topao grad i odmah se u njemu osjećaš kao doma. Istina je da se bolje sporazumijeti na hrvatskom nego na engleskom definitivno.
Što se tiče tečaja, ja mislim da je u Pragu najbolje mijenjati bar koliko sam gledala u našim bankama. Čak u centru Praga ima za 28,20 kruna za euro. Samo pazi da ne piše WE SELL, tu im je jedina caka.
Za smještaj ne znam, mi smo išli preko KOMPAS agencije i mogu reći da sam se razočarala jako!!!!! Ali mislim da nije bitno u centru ili izvan njega, jer je Prag fenomenalno prometno povezan tako da nema beda. Metro vozi do ponoći a tramvaji iza ponoći svakih 15 minuta pa stvarno nije potreban taxi. Iznenadilio nas je i što u centru ima pive za 7,8 kuna a i klopa je jeftina. Na moju žalost ne mogu to reći za kozmetiku i obleku jer je to tu negdje.
Što se tiče agencije, hotel iz komunističkog režima (prvu noć nam je puknuo ključ u bravi, pa su nam razvaljivali vrata a vodiča boli ona stvar...). A vodič...takvu bezobraštinu dugo nisam vidjela. Vodio je grupu točno na mjesta gdje ima proviziju npr. Flek-bezveze, 130,00 kn po osobi za klopu i bez cuge (mislim wtf :eek: ), moj dragi i ja se najeli u centru zajedno sa pivom i vinom za 130,00 kn. Jeli smo u još nekoliko pivnica van centra i stvarno je klopa jeftina (naravno ima i skupih restorana ali svi skoro imaju cjenike vani).
A da ne govorim o vožnji po Vltavi. Svi ostali brodovi koje smo putem sreli imaju cijeli bend na brodu, zabava, zezancija a mi dedu od 85 godina sa harmonikom i najjadniji brod koji sam vidjela. Tako da definitivno ne idem više s tom agencijom. Najbolje od svega što nas je vozač oprao da šta teglimo becherovke kad ima jedan bivši duty free gdje je najjeftinije. Da bi se na kraju ispostavilo da je skuplji za par kuna ali naravno da su oni se na izlazu samo potpisali i uzeli svoju vrećicu. Mislim stvarno fuj!
Inače bili smo i u Telču, stvarno prekrasan gradić.
Eto za sad toliko

Maisie
21.09.2006., 19:20
Svi ostali brodovi koje smo putem sreli imaju cijeli bend na brodu, zabava, zezancija a mi dedu od 85 godina sa harmonikom i najjadniji brod koji sam vidjela.
:eek: kad san ja bila, na nijednom brodu nisan vidila svirače. vodička je rekla jednom tipu da ponese gitaru tako da je očito znala da nema svirke. kolko para, tolko muzike.

al svejedno ta vožnja mi je bila :cerek: :cerek: i spiza :klopa:

Thresholder
24.09.2006., 22:53
Hvala društvo na informacijama...
Pogledao sam web stranicu od Opave. Hotel je ok ali cijena 1740 kruna. Ako dobro računam to je oko 60 eura...nije li to malo puno....ima li što jeftinije...Koliko osoba? S vlastitom kupaonicom/WC ili bez? Napisi cijenu koju zelis - ne stidi se! Poznato je da Hrvati ne trose u Pragu ni upola koliko Cesi na ljetovanju u Hrvatskoj. ;)

Explorer
25.09.2006., 13:49
Interesira me dvokrevetna soba sa kupaonom u terminu 15.10 do 30.10. cijena, ne znam kako se tamo cijene kreću možda ja imam predrasude o Češkoj kao jeftinoj zemlji...mislio sam do 60 eur za dvoje...

Thresholder
25.09.2006., 19:57
Interesira me dvokrevetna soba sa kupaonom u terminu 15.10 do 30.10. cijena, ne znam kako se tamo cijene kreću možda ja imam predrasude o Češkoj kao jeftinoj zemlji...mislio sam do 60 eur za dvoje...To ides na 15 dana :eek:
U Pragu ti je relativno jeftina hrana, gradski prijevoz,... tj. sve sto koriste i lokalni i turisti. Ali sto je samo za turiste kao smjestaj, cijene su iste kao i u Becu, Berlinu, Amsterdamu,... ako ne i vise. Recimo u centru Budimpeste ces naci vise hotele s 5-10 katova i masu soba... U Pragu toga nema, jer je centar grada (Praha 1) zona pod Unesco-om, i hoteli odnosno zgrade su s max 3-4 kata --> manje soba. A na drugoj strani je masa turista, i vecina zeli samo centar (walking distance from all highlights) --> pa zato cijene rastu. Jos s druge strane euro stalno pada u odnosu na krunu...

Jeftinija varijanta je unajmiti privatni apartman - stan s 1-2 sobe s vlastitim SWC i eventualno kuhinjom = cca 50 euro/noc u centru, na 15 noci mozda i manje.
Ali budite zadovoljni ako u centru uopce nadjete slobodan apartman na svih 15 uzastopnih noci. Ako je to preko agencije, onda ona uzima jos 20-30% provizije.
Izvan centra se to nadje i za 40-ak €/noc. U Pragu ce mozda biti problem naci B&B kakav je npr. u Londonu, jer stanodavci vecinom zele imati svoju privatnost, a obicno i ne govore (dobro) strane jezike.
Inace high season u Pragu je do 1.11.!

night_train
27.09.2006., 09:13
a da probas u hostelu U Melounu (ili tako nekako). Mi smo bili u dvokrevetnoj sa share kupoanicom. Bilo je soba i sa vlastitom kupaonicom (za nekih 130 kn po osobi). Super je prostor, mali je (nema tuluma, buke), ima parking, kuhinjicu, dvoriste s rostiljem, klasican dorucak i blizu je metroa i Fleka...

Myrza
27.09.2006., 09:39
ja sam bio 3 dana sad u jednom "hostelu",4-krevetna soba sa kupaonicom i wc-om,10 eura po osobi...moram reč da mi se Prag zgadio,bio sam na maturalcu prije 10 godina,onda je bilo neusporedivo bolje...zakaj?drugi put o tome :)

night_train
27.09.2006., 11:16
Ja sam bila u PArizu u hotelu s 3 zvijezdice i bio je losji od ovog malog hostela. Nisu ni svi hosteli isti!

Explorer
27.09.2006., 15:18
Još jednom hvala,
mislim da su hosteli za studente...ja sam ipak u srednjim godinama,
a planiram na tjedan dana ali u terminu između 15.10 i 30.10...ovisi o poslu i kako nađemo smještaj...a sad su opet ispale neke pizdarije oko posla, termina i puta,...Uglavnom puno hvala svima na informacijama...

Thresholder
28.09.2006., 22:46
a da probas u hostelu U Melounu (ili tako nekako). Mi smo bili u dvokrevetnoj sa share kupoanicom. Bilo je soba i sa vlastitom kupaonicom (za nekih 130 kn po osobi). Super je prostor, mali je (nema tuluma, buke), ima parking, kuhinjicu, dvoriste s rostiljem, klasican dorucak i blizu je metroa i Fleka...hmm.., 1/2 soba s vlastitim SWC u hostelu U Melounu (www.hostelumelounu.cz) je 1380 Kč (= cca 345 Kn), odnosno 690 Kč/osoba. Sad sam na poslu pa mi ih nije bilo problem nazvati :cool: ..., kazu da od 15.10. imaju samo na 1 noc a pak su dugo rezervirani, jer imaju neku grupu. Blizu metroa i Fleka? Metro je 500 m (u Pragu ima i puno blizih mjesta), a Flek je zracnom linijom 1 km, sto znaci ulicama cik-cak barem 1,5 km. To ti je blizu? :rolleyes:

Znam turiste koji dolaze u Prag; njima je mjerilo vrijednosti centra "Old Town Square", "Charles Bridge", i onda je logicno da su tamo uokolo takvih higlights i barovi, kafici i sl. ... A tebi je ono na 1. mjestu Flek...:rolleyes: Koji je btw restoran (a ne kafic) s pivovarom, prvenstveno za grupe turista gdje poznato njihovo crno pivo 0,4 l kosta 49 Kc (cca 12 Kn)!
Koliko si ih popio kad si bio u Pragu? Mogu misliti... :rolleyes:

Evo tu, Explorer, imas i par drugih hostela gdje imaju 1/2 (2-krevetne) sobe s vlastitim SWC (tus/WC):

www.applehostel.cz
www.boms.cz
www.sirtobys.com
www.ritchieshostel.cz
www.travellers.cz

Thresholder
28.09.2006., 22:54
Još jednom hvala,
mislim da su hosteli za studente...ja sam ipak u srednjim godinama,
a planiram na tjedan dana ali u terminu između 15.10 i 30.10...ovisi o poslu i kako nađemo smještaj...a sad su opet ispale neke pizdarije oko posla, termina i puta,...Uglavnom puno hvala svima na informacijama...Nema veze ako si stariji, "u godinama"... Hosteli u Pragu ne traze ni IYHF ni ISIC kartu. I ne moras placati dodatno ako nemas te kartice. Cista posteljina, koristenje tuseva i sl. je uracunato. No curfew, no lockout, tj. mozete se vracati u sobu u bilo koje doba dana i noci. A ne kao u zapadnoj Evropi, gdje ti na vise mjesta dodatno zaracunavaju: neposjedovanje kartica, clean sheets & linen, hot showers,...

Explorer
29.09.2006., 16:29
Hvala svima, posebno Tresholderu...
Još jedno pitanje...što je s privatnim smještajem u Pragu...ima li kakav site ili naziv agencije gdje bi se moglo raspitati...Da li netko zna ovirne cijene za npr jednosobni apartman?

Stana
30.09.2006., 00:10
ma najbolji je hotel OPATOV

night_train
30.09.2006., 19:58
Heloo... Thresholder :eek: ovdje svatko moze dati prijedlog i nitko ne mora ici u neki hostel ako nece.
Sto se tice Fleka njega sam spomenula (da, zensko sam) jer sam ga zamjenila s Švejkom. Nije ni bitno. Ali meni, kad sam na putu 500 m nije nista.
I nisam usla u taj prostor (ni jedan ni durgi) jer sam popila vise boooljih piva na sasvim drugim mjestima. A kad sam vec tu, preporucam Staropramen, Krusovice ili Gambrinus nakon dobrog gulasa.
Sto se tice metroa... Prag ima samo tri linije i ne moze mi nitko reci da su svi hoteli i sav smjestaj odmah kraj stanica. Kad sam bila tamo neke stanice su bile zatvorene, renovirali su i neke tramvajske pruge. Dakle, cak i ako je sve super na nekom linku hotela tamo te moze docekati kaos kao u Zg!

Uostalom, ne idu svi u Prag samo zbog Karlovog mosta!

I btw, nisam neka studentica koja se opija po hostelima pa da mi sad glumis velikog pametnog strica iz bijelog svijeta.

Sve sto sam napisala pisala sam ocima nekog tko je tamo bio dovoljno dugo (bez fensi agencije) da moze nesto reci o tome!
:)
thx

Thresholder
30.09.2006., 23:53
Heloo... Thresholder :eek: ovdje svatko moze dati prijedlog i nitko ne mora ici u neki hostel ako nece.
Sto se tice Fleka njega sam spomenula (da, zensko sam) jer sam ga zamjenila s Švejkom. Nije ni bitno. Ali meni, kad sam na putu 500 m nije nista.
I nisam usla u taj prostor (ni jedan ni durgi) jer sam popila vise boooljih piva na sasvim drugim mjestima. A kad sam vec tu, preporucam Staropramen, Krusovice ili Gambrinus nakon dobrog gulasa.
Sto se tice metroa... Prag ima samo tri linije i ne moze mi nitko reci da su svi hoteli i sav smjestaj odmah kraj stanica. Kad sam bila tamo neke stanice su bile zatvorene, renovirali su i neke tramvajske pruge. Dakle, cak i ako je sve super na nekom linku hotela tamo te moze docekati kaos kao u Zg!

Uostalom, ne idu svi u Prag samo zbog Karlovog mosta!

I btw, nisam neka studentica koja se opija po hostelima pa da mi sad glumis velikog pametnog strica iz bijelog svijeta.

Sve sto sam napisala pisala sam ocima nekog tko je tamo bio dovoljno dugo (bez fensi agencije) da moze nesto reci o tome!
:)
thxNe moras se odmah snebivati, milo moje gizdavo... :(

Nazalost "in" je medju pubertetlijama ici u Prag prije radi jeftinog i dobrog piva i sl. nego radi Karlovog mosta, Starogradskog trga, Hradcana itd.
Ni taj Svejk ti nije nista narocito, restoran ti je to a ne kafic ili bar, i to s paprenim cijenama...

U Pragu su neke dionice metroa bile zatvorene samo od 8/02, kad je bila ona katastrofalna poplava, pa do cca 3/03 kad je cijeli metro bio ponovo u funkciji. Neke dionice tramvaja se zatvaraju zbog renoviranja samo za vrijeme ljetnih praznika. Ne vjerujes valjda da bi se pruga negdje renovirala na dulje vrijeme?! Mozda samo u ZG...

Ali za razliku od Zagreba neka zatvorena dionica tramvaja u Pragu i nije toliki problem jer Prag ima puno guscu tramvajsku mrezu od ZG pa se to rijesi tramvajskom zaobilaznicom. A kad se u ZG renovira npr. Draskoviceva ili Vodnikova, onda je to tek taj kaos o kojem pises...

night_train
02.10.2006., 08:53
.. ja sam bas bila u ljeto i nije mi se svidjela organizacija... Mozda jer sam na slicne kaose naisla u vecim gradovima i bilo je bolje oznaceno... Ili jer su me zguzvani tramvaju podsjetili na Zg ljeti. Nebitno vise.

NO kad vec tamo radis, zivis... Reci mi da li se onaj (meni je takav) grozni autobusni kolodvor renovirao? Ta tocka je bila moj prvi susret s gradom i nije bilo nimalo sarmantno!

Thresholder
02.10.2006., 13:39
Za autobusni kolodvor slazem se da je odvratan..., nije se renovirao (niti se to planira koliko mi se cini).

Ali kazi mi kojeg ljeta si bila u Pragu? I sto podrazumijevas pod "zguzvanim tramvajima"?
O uzasima ZG-organizacije ZET-a sam vec pisao na Politici na ovoj (http://www.forum.hr/showthread.php?t=160718&page=6) i iducim stranicama.

night_train
03.10.2006., 08:10
bila sam 2004- u 8. mjesecu...
zguzvani tramvaji... mislim na korpulentne tete i striceke koji se nakon cijelog dana naslone na tebe i dignu ruku :eek: , vikendom je bilo ok- ali radnim danom... uuu...
... zapravo me u cijeloj prici razocaralo sto ne vidim u sto se ulaze od toliko turista... Grad mi je bio najljepsi ujutro oko 7 sati dok se sve one suvenirnice ne otvore (kad sam vidjela babuske s likom Beckema, Busha... uh... mrak mi je pao na oci)... Treba na vrijeme zaustaviti komercijalizam u onom prekrasnom centru grada (ah, utopist sam, ali ne mogu si pomoci)

Thresholder
03.10.2006., 17:34
bila sam 2004- u 8. mjesecu...
zguzvani tramvaji... mislim na korpulentne tete i striceke koji se nakon cijelog dana naslone na tebe i dignu ruku :eek: , vikendom je bilo ok- ali radnim danom... uuu...
... zapravo me u cijeloj prici razocaralo sto ne vidim u sto se ulaze od toliko turista... Grad mi je bio najljepsi ujutro oko 7 sati dok se sve one suvenirnice ne otvore (kad sam vidjela babuske s likom Beckema, Busha... uh... mrak mi je pao na oci)... Treba na vrijeme zaustaviti komercijalizam u onom prekrasnom centru grada (ah, utopist sam, ali ne mogu si pomoci)Ajde koje su to stanice metroa bile zatvorene u 8/04?? I da je jos zbog toga bio kaos?! :rolleyes:
A kao u ZG-tramvajima nema guzvi, "korpulentnih teta i striceka"... Lupas gluposti! Samo cu ti reci da su praski tramvaji i siri i dulji od zagrebackih pa prema tome u njih ulazi i vise svjezeg zraka i prije se gubi moguci zapah.

Kazes da Prag ima "samo" 3 linije metroa. U puno vecem Rimu su samo dvije i samo 50 stanica (a ne pitas u sto tamo ulazu lovu od tolikog broja turista?), dok ih je u Pragu trenutno 54!! 2008. ce biti otvorene jos 3 na liniji C. Priprema se pocetak gradnje nastavka linije A prema aerodromu. Samo kad se sjetim da se u sklopu gradskog prijevoza (= "praskog ZET-a") moglo jos u komunisticko vrijeme doci iz centra grada na aerodrom za 30 min tokom cijelog dana i noci svakih 7-8 min za normalnu, jeftinu cijenu karte - sada 20 Kc (= 5 Kn), a u ZG je to samo tokom dana svakih pola sata za 30 Kn. Fuj za ZG!!

Smetaju ti suvenirnice u centru Praga? Ocito nigdje drugdje po Evropi nisi bila.. A ne smeta ti sto ZG nema nikakve suvenire, nikakav prepoznatljiv image?! Koliko su babuske ruzne, toliko je ruzna i i tvoja polupismenost ("Beckem"). U Pragu su ipak u velikoj vecini to svjetski poznati ceski kristal, cesko pivo, ceski liker Becherovka (nikad cula za to, ha?),..., motivi Praga, raznih srednjovjekovnih dvoraca i sl.

night_train
04.10.2006., 10:22
Ajde koje su to stanice metroa bile zatvorene u 8/04?? I da je jos zbog toga bio kaos?! :rolleyes:
A kao u ZG-tramvajima nema guzvi, "korpulentnih teta i striceka"... Lupas gluposti! Samo cu ti reci da su praski tramvaji i siri i dulji od zagrebackih pa prema tome u njih ulazi i vise svjezeg zraka i prije se gubi moguci zapah.

Kazes da Prag ima "samo" 3 linije metroa. U puno vecem Rimu su samo dvije i samo 50 stanica (a ne pitas u sto tamo ulazu lovu od tolikog broja turista?), dok ih je u Pragu trenutno 54!! 2008. ce biti otvorene jos 3 na liniji C. Priprema se pocetak gradnje nastavka linije A prema aerodromu. Samo kad se sjetim da se u sklopu gradskog prijevoza (= "praskog ZET-a") moglo jos u komunisticko vrijeme doci iz centra grada na aerodrom za 30 min tokom cijelog dana i noci svakih 7-8 min za normalnu, jeftinu cijenu karte - sada 20 Kc (= 5 Kn), a u ZG je to samo tokom dana svakih pola sata za 30 Kn. Fuj za ZG!!

Smetaju ti suvenirnice u centru Praga? Ocito nigdje drugdje po Evropi nisi bila.. A ne smeta ti sto ZG nema nikakve suvenire, nikakav prepoznatljiv image?! Koliko su babuske ruzne, toliko je ruzna i i tvoja polupismenost ("Beckem"). U Pragu su ipak u velikoj vecini to svjetski poznati ceski kristal, cesko pivo, ceski liker Becherovka (nikad cula za to, ha?),..., motivi Praga, raznih srednjovjekovnih dvoraca i sl.

:kava: ovo fakat vise ne treba komentar... nemas pojma ni gdje sam bila, a ocigledno si neki neuspjeli ministar turizma koji ne moze ocigledno prihvatiti kritiku! Sto se tice Zagreba nisam ga niti jednom rjecju dizala u nebesa. Ako imas problema s time da netko veli nesto se mu se ne svidja u nekom gradu ne moras ni citati ni pisati. :closed:

legolas1
04.10.2006., 11:01
dobro ti je rekao covjek, iz tvojih postova gotovo da se nije moglo pročitati ništa pozitivno o pragu, koji je uopće jedan od najljepših gradova svijeta...a to ti definitivno ne stoji....te ne valjaju suvenirnice, te promet, te kolodvor (dobro to se slažem, izgleda kao napušteno odlagalište auti, ali sve drugo je:eek: ), pa "samo" tri linije metroa (dobro veli thres, rim ima dvije a puno je veci od praga) itd itd....sve u svemu, čitajući tvoje postove o pragu čovjek bi stekao dojam da pišeš o mjestu u albaniji negdje:rolleyes:

navalentna
04.10.2006., 14:06
dobro ti je rekao covjek, iz tvojih postova gotovo da se nije moglo pročitati ništa pozitivno o pragu, koji je uopće jedan od najljepših gradova svijeta...a to ti definitivno ne stoji....te ne valjaju suvenirnice, te promet, te kolodvor (dobro to se slažem, izgleda kao napušteno odlagalište auti, ali sve drugo je:eek: ), pa "samo" tri linije metroa (dobro veli thres, rim ima dvije a puno je veci od praga) itd itd....sve u svemu, čitajući tvoje postove o pragu čovjek bi stekao dojam da pišeš o mjestu u albaniji negdje:rolleyes:

E fakat, i ja se slažem, uopće ne kužim šta ta priča. Kako sam već napisala da sam nedavno bila i prometna povezanost mi je mrak, mislim pa ne može baš svaki kvadratić biti prometno povezan!!!
A ja sam tip koji voli švrljat po gradu, dakle ne držimo se agencije nikad (mislim kad idemo u aranžmanu agencije) i stvarno mi se Prag jako svidio

Explorer
05.10.2006., 09:38
Evo ja nisam bio od maturalca u Pragu, dakle cca 20 god. i spremam se od 22 do 28. 10. i baš se veselim...Samo se moram malo spustiti na zemlju...prije 20 god je bilo fantastično...sada je vjerojatno znatno drukčije....vidli bumo dali bolje ili gore...

Stana
05.10.2006., 09:42
Evo ja nisam bio od maturalca u Pragu, dakle cca 20 god. i spremam se od 22 do 28. 10. i baš se veselim...Samo se moram malo spustiti na zemlju...prije 20 god je bilo fantastično...sada je vjerojatno znatno drukčije....vidli bumo dali bolje ili gore...

hoćeš ići u isti hotel kao i na maturalcu (naravno ako još postoji)?
ja kada bude novaca idem opet malo do Češke, iako od mog maturalca nije prošlo puno vremena

Explorer
05.10.2006., 10:02
Neću sigurno...to je bila neka socijalistička tipična zgrada na rubu grada...kolko se sjećam cca 15-20 min. metroom...ne bih to mogao naći baš da i hoću...a znaš kakvi su smještaji na maturalcu...e da zaboravio sam bio sam na proputovanju za Krakow još jednom u Pragu 2 dana isto prije puno god.....

Stana
05.10.2006., 10:14
ja sam bio u hotelu OPATOV i zadovoljan sam s njim...metro je blizu...čajniz trgovina blizu...

flakey
06.10.2006., 12:25
minimalno 3 puta godisnje sam u Pragu i obožavam taj grad.
I slažem se sa svime što je Thresholder napisao :)

Putujem
06.10.2006., 20:48
Ma znate sta...ja odo za 5 dana u Prag..al mi se nikako ne da placat prijevoz...bus/vlak...i ja bi krenila stopom...al je problem sta idem sama i ne znam koliko mi je to preporucljivo...ak znate ikog ko bi mi se pridruzio...javite mi...il ako znate koji savjet za stopanje do praga...bilo sta sta mi imate za reć...mislim ne znam ni kojom bi rutom krenila...inace krecem iz Splita...mislim po hrvatskoj mi nije nikakav problem...al izvan hrvatske...malo mi je to već izazov...volim ja izazove...al razumite me :-)...Hvala vam...

Stana
06.10.2006., 22:24
ma bolje ti je da ne ideš sama, jer nije cool ići npr. vlakom

Explorer
07.10.2006., 06:44
Zašto ne bi bilo ići cool vlakom? Ideš do Beča..tam si popiješ kavicu..i nastaviš do Praga...Cijena je otprilike ista ko u busu a komfor daleko bolji...Ja putujem vlakom jer imam velike popuste ali i bez toga kad imam podjednak izbor bus vlak uvijek biram vlak...jedino busom dođeš čini mi se za 11 ili 12 sati a vlakom za 16 sati...

Putujem
07.10.2006., 12:45
Ma i nije bas ista cijena...isla sam vlakom...dode 900 kn iz zg-a povratna...a bus oko 440...znaci duplo...
sta se komforta tice..daleko od toga da nije ugodnije...ali...pritrpila bi se ja za manju cijenu i sa manjim komfortom...:-)

Stana
07.10.2006., 13:57
ma ako već ideš sama onda idi busom ili vlakom, jer može naići neki neiživljani čiča s perikom da te poveze i onda se u autu dogodi ssssss--e---k---ssssss...mislim ono...ma netko iz tvoga društva će sigurno da ide s tobom...nema ništa bolje ići malo vlakom po europi...

Thresholder
07.10.2006., 18:19
za avanturiste: http://www.spolujizda.cz iako ni to vise nije tako jeftino...

Explorer
08.10.2006., 07:43
Evo baš prije 2 dana sam gledao cijene za vlak i bus. Cijena do Praga povratna je cca 77o kn. A ako uzmeš spavaća doplata je nekih 100 kn to bi onda bilo to valjda 900 kuna povratna, Bus je ovisno o prijevozniku ali Croatia bus povratna je cca 550 kn plus rezervacija sjedišta čini mi se.
Ja sam uspoređivao svoju cijenu za vlak a to je 350 kn povratna....Sorry!

Explorer
08.10.2006., 07:50
Ova cijena od 440 kn za bus pretpostavljam je češki prijevoznik ili Croatiatransport iz Karlovca ali Croatia bus ima puno bolje busove i vozi čini mi se brže i u boljim terminima...

Thresholder
08.10.2006., 17:44
http://www.csadkladno.cz/jr/mezin/l000287.htm
http://jizdnirady.atlas.cz/Route.asp?cl=C&tt=3&i=488&s1=20935&s2=30558
http://jizdnirady.csad-me.cz/zagreb.htm
http://jizdnirady.csad-me.cz/split.htm (nema vise)

Putujem
09.10.2006., 01:14
ma ljudi bas vam puno hvala na svim informacijama..neke su mi opcije sa manjim busevima sta voze turiste gore-dole...al je sezona stvarno pri kraju...tako da ne znam oce li sta uletit...al...javim vam kako sam otisla na kraju...veliki poooozdrav*

Stana
09.10.2006., 01:38
ma išao bih ja s tobom da imam vremena

Explorer
19.10.2006., 11:17
Evo ja putujem prekosutra za Prag pa samo neke novosti...
Idem vlakom a veza je navečer iz Beča za Prag ali taj vlak ima samo spavaća kola pa je nešto skuplji...Bezveze vozi nekih 6 sati a moraš uzeti spavaća kola.
Druga linija je Zagreb Salzburg Prag, jeftinije i vremenski kraće ali problem je što između dolaska vlaka iz Zagreba i odlaska za Prag u Salzburgu ima samo 30 minuta razlike pa ako vlak iz Zagreba kasni (a to se dešava) problem je da li će se uhvatiti vlak za Prag.
Netko je ovdje napisao da je najpovoljnije koristiti Maestro karticu na bankomatima u Pragu...Pa nije baš tako...možda je tečaj povoljan ali ZABA naplaćuje 3% provizije. za svaku transakciju iznad 800 kuna a za manje naplaćuje i više gledajući u postotku. To je znači 24 kune za dizanje 800 kuna. odnosno za 3000 kn provizija iznosi 100 kn.
Pa javim se kad se vratim...Pozdrav...

Explorer
01.11.2006., 16:17
Evo vratio se ja iz Praga. Ukrako dojmovi su jaaaako dobri. Ovo mi je treći put u Pragu pa samo da ukratko navedem osnovno:
Sve je otprilike onako kako je rečeno na ovom postu samo bih dodao još nešto:
Sjećam se vremena komunizma kad smo mi iz bivše Juge za njih bili zapad...i kad su čuli odakle smo bilo je osmijeh od uha do uha...Sada toga više nema, nema one ljubaznosti i osjećaja široke slavenske duše i zajedničke pripadnosti kao prije...bar ja to nisam osjetio. Svi su jako poslovni i profesionalni. Grad je prekrasan ali toliko puuuuuno turista da to ide na živce, konobari varaju, treba biti oprezan. U starom centru grada samo turisti, domaćih jako malo...
Cijene u centru jednako kao ovdje ali čim se makne os centra znatno
jeftinije...Ono što me je oduševilo to je osjećaj intelektualizma i nekekulturne patine i velike, velike kulture tog grada i naroda...ali opširno u izvještaju kad nađem vremen...
Veliki pozdrav Tresholderu i hvala na pomoći...

legolas1
01.11.2006., 17:37
ajde obavezno jos napisi malo o dojmovima i to, jos se dvoumim jel bi tamo za novu ili u budimpestu...iako sam u pragu 2x vec bio, ali volim procitati tuđe dojmove;)

Vekki
01.11.2006., 18:06
ej legolase, i ja baš dvojim dal u prag il budimpeštu za novu!
nisam bila ni tamo ni vamo.
a u prag sam mislila s ferijalnim, bio tko tako?
a za budimpeštu mi svi predlažu odlazak u vlastitom aranžmanu (kao jeftinije je), al ja ne uspijevam nać hostel/hotel za 200-tinjak kuna dvokretna soba.

legolas1
01.11.2006., 18:20
pogledaj si ovo, mislim da nema jeftinije solucije trenutno nigdje..

organizator:
ATLAS AIRTOURS u suradnji sa Collegium Mondila Travel
tkalčićeva 7/2, 01/4870 515, www.collegium.eu
091 470 7979

PRAG - 3 noćenja, 28.12-1.1 - 950 kn
BUDIMPEŠTA - 29.12-1.1 - 790kn

prijevoz modernim turistickim autobusom, nocenje po programu, turistikca taksapratnja vodica i organizacija izleta, 24satna zabava, animatori, DJi, nagradne igre....--> uljuceno u cijenu

osbourne
01.11.2006., 19:19
ipak idemo u brno za novu pa me nazima ako je netko bio, iskustva, potrebni džeparac i što valja obići?

Vekki
01.11.2006., 21:49
hvala ti ko bratu! :kiss: :top: :D
budimpešta je zbilja po odličnoj cijeni, a prag sam našla po 890 kn http://www.hfhs.hr/front/index.php?jezik=hr ovdje.
jedino, polazak je zasad iz osijeka, ali bit će najvjerojatnije i iz zagreba.
ipak, ovaj tvoj prag nudi mnogo više čini mi se...

legolas1
01.11.2006., 22:57
koliko sam skuzil, moram se uclaniti u taj ferijalni savez da bi mogao putovati s njima, jel?

fala na info;)

Vekki
02.11.2006., 01:47
da, ali to je nekih desetak-dvadesetak kuna, nije strašno!
nego, naiđem li na još kakvu ponudu, napisat ću! makar mislim da su ove tvoje naj!

El Cosmo
02.11.2006., 19:58
ipak idemo u brno za novu pa me nazima ako je netko bio, iskustva, potrebni džeparac i što valja obići?

Vratio se od tamo baš negdje u doba kad si ti ovo postao. Bio 3 dana poslovno. Domaćini u startu organizirali malu turu po centru, priznajući da im je bilo teško pronaći nešto zanimljivo za pokazati.

Dobra strana je da je grad mali i da se sve lako obiđe pješice. Cijene klope itd. jako variraju - u fancy pizzeriji/pašteriji su kao kod nas; u klasičnom restoranu za nižu cijenu dobiješ solidno mesno glavno jelo (viđao sam pred restačima one reklamne ploče npr. za steakove već od 59 kč, iliti 15 kn).

Pivo je još uvijek jeftino, oko 6-7 kn za pola litre. Pinta Guinnessa 18 kn (tek radi usporedbe uvozne cuge).

Moravska je, inače, najvinskiji kraj Češke, tako da vino tamo ozbiljno konkurira pivu... i neloše je.

Nemam pojma kakva je tamo atmosfera u gradu za Novu, a ni u kakvom ti društvu ideš... ali sve u svemu, Brno je, u usporedbi s drugim češkim gradovima, u najmanju ruku neugledno i nezanimljivo.

Možeš baciti pogled na http://www.brno.cz/

Iva
02.11.2006., 21:43

slazem se s El Cosmom... nije bas zanimljiv grad. kako je navecer tamo, to ne znam, jer smo bili u prolazu..al mene taj grad podsjeca malo na zagreb... ne znam zasto.. mozda jer stvarno nije zanimljiv previse. odi radije u budimpestu :top: puuuno lijepsi grad, a mislim da je tu negdje sta se tice cijene...

Vekki
03.11.2006., 19:38
baš sam razočarana...u onoj collegium ponudi mi nemaju dvokrevetne sobe :flop:
sad sam ih zvala pa su mi rekli.

Marlin Perkins
05.11.2006., 13:45
ej legolase, i ja baš dvojim dal u prag il budimpeštu za novu!
nisam bila ni tamo ni vamo.
a u prag sam mislila s ferijalnim, bio tko tako?
a za budimpeštu mi svi predlažu odlazak u vlastitom aranžmanu (kao jeftinije je), al ja ne uspijevam nać hostel/hotel za 200-tinjak kuna dvokretna soba.

Ja ti preporucujem Prag! Ne znam zasto, ali Budimpesta na mene nije ostavila neki dojam - bio sam takodjer za Novu godinu i te je godine bilo uzasno hladno pa je valjda i to prodonijelo losijem dojmu, nekako sivo i tmnurno.
U Pragu sam bio 2x i ne bih imao nista protiv da opet odem tamo. Grad je predivan i mislim da ce svakog osvojiti odmah na prvi pogled.
U oba sam grada bio smjesten u hostelima i cijene smjestaja su bile stvarno niske (nekih 60-ak kn po osobi u 2-krevenoj sobi; bilo je to 2000. i 2002.). Istina, o komforu bi se dalo raspravljati, ali to nije bilo bitno. Bilo je naravno i boljih hostela, ali je i cijena bila "bolja".
Takodjer, moja je preporuka da si sami organizirate i prijevoz i smjestaj jer cete proci jeftinije i znat cete sto placate i sto dobivate. Mnogima se ne da zaj....... sa svim tim stvarima, ali ja i to planiranje takodjer smatram dijelom puta. Isprintate si sve hostele i hotele koji vas zanimaju, zovete i rezervirate. Ne ocekujte bas da ce svi znati engleski pa preporucijem da naucite i pokoju recenicu na njemackom - npr doppelzimmer i sl., a za cesku ce i hrvatski posluziti. I da, pocnite s rezervacijama vec sada!

Neman
07.11.2006., 15:59

Nije nešto od grada. Grad ti je kao da dođeš u Pulu za novu godinu domaći su svi izašli iz grada, pa je grad pun turista, a moraš se i paziti kineza koji su preuzeli sve fastove u gradu. Bolje Vam je da odete do Praga, Bratislave ili Budimpešte. Izbjegavajte restorane u centru grada, te moram reči da im je kava skuplja nego kod nas velika kava sa mlijekom je oko 12 kuna. Ako ideš sa dobrom ekipom i tamo bi ti moglo biti ok.

Treci kamencic
12.11.2006., 00:48
hey, eto spremam se ić sa dečkom i još jednim parom u prag za novu godinu na recimo 3-4 dana.. e sad hostel nije problem rezervirat i pronać..naravno ak ste bili u nekom koji je jeftin i relativno blizu centra recite:)

e sad problem je kako organizirati prijevoz... vidim da je sam prijevoz prek nekih agencija najjeftinije 900 kn po osobi.. što je za studentski žep puno.. pa pitam postoji li jeftiniji prijevoz gdje, kada? naravno polazak iz zagreba:p

Vekki
14.11.2006., 23:07
hey, eto spremam se ić sa dečkom i još jednim parom u prag za novu godinu na recimo 3-4 dana.. e sad hostel nije problem rezervirat i pronać..naravno ak ste bili u nekom koji je jeftin i relativno blizu centra recite:)

e sad problem je kako organizirati prijevoz... vidim da je sam prijevoz prek nekih agencija najjeftinije 900 kn po osobi.. što je za studentski žep puno.. pa pitam postoji li jeftiniji prijevoz gdje, kada? naravno polazak iz zagreba:p

možda da baš zato radije odete na organiziranu rutu s nekom agencijom. ja i dečko ćemo ove godine s alga travelom u prag, cijena je skroz okej, a imaju i dvokrevetne sobe (vjerujem da je i vama to dosta bitno :D ).

baci pogled na njihovu stranicu: http://www.algatravel.hr/index.asp?idmeni=0

brown eyed girl1101
24.11.2006., 18:08
imate li kakvih preporuka za noćni život u pragu?

Thresholder
24.11.2006., 21:54
imate li kakvih preporuka za noćni život u pragu?Koju vrstu srece zelis? :rolleyes:

tomislav10
12.12.2006., 09:16
Eto i ja idem u Brno za Novu ... nešto nas i niste nagovorili ...

tomislav10
15.12.2006., 15:01
Jel još netko posjetio Brno u zadnje vrijeme?

Explorer
27.12.2006., 01:00
Prije dosta vremena obećao sam da ću napisati nešto o mojim dojmovima o boravku u Pragu. Bio sam zadnji tjedan u listopadu i vrijeme je bilo super, nevjerojatno toplo za to doba godine tako da su ljudi hodali u kratkim rukavima. Kad je vrijeme ljepše meni su odmah i dojmovi bolji no grad u svakom slučaju valja posjetiti. No da krenemo redom:

PUT: Putovao Sam vlakom iz Zagreba do Beča, presjedanje za Prag sa čekanjem od cca. 2 sata. Vlak polazi iz Zagreba poslije podne i navečer je u Beču. Jako ugodna, kulturna vožnja, sve čisto i uredno, do Austrije vlak je bio skoro prazan a onda se napunio do Beča. Međutim treba reći da iz Beča za Prag voze isključivo spavaća kola što poskupljuje put a vožnja iz Beča traje cca. 6 sati, oko 4 ujutro ste u Pragu. Postoji i vremenski kraća varijanta puta Zagreb-Salzburg-Prag što je ukupno mislim oko 2-3 sata kraće i nešto jeftinije ali kako vlak iz Zagreba za Munchen dolazi u Salzburg oko 30 minuta prije polaska vlaka iz Salzburga za Prag bilo me frka da će vlak kasniti i da neću stići a onda problemi i traženje alternativnih putova… U povratku sam išao tom rutom, dakle Prag-Salzburg-Zagreb i požalio. Vlak je već iz Munchena kasnio pola sata do Salzburga a do Zagreba ukupno 2 sata. Nema rezervacije od Salzburga a vlak je bio dupke pun, jedva sam se nekako utrpao da sjedim, hodnici puni, jedva se moglo do Wca. Navodno je bio nekakav praznik u Njemačkoj pa su gastići išli doma. Ovo nije prvi put da idem tim vlakom i uvijek katastrofa: kasni, neuredan, društvo katastrofa i sl. Treba ga izbjegavati.:D
Cijena: ne sjećam se točno ali imam velike popuste na vlak pa ionako nije usporedivo…a mislim da je na forumu o tome već bilo govora.

SMJEŠTAJ: Zadnji tjedan listopada još je uvijek puna sezona i cijene su dosta visoke odnosno bolje rečeno mi imamo krivu percepciju da je Prag jeftin. Cijene su otprilike kao kod nas što se smještaja tiče. Ja sam plaćao apartman koji sam uspio unajmiti (hvala Tresholderu na pomoći) za 40 eura po danu i to tramvajem cca 6 stanica od centra grada. Smještaj je bio solidan uz sitne zamjerke glede ručnika, pribora za jelo i sl. ali koliko para toliko muzike. Ujutro smo jeli u apartmanu a ostalo po restoranima. U to vrijeme u hostelima smještaj je bio od 30 eura po osobi pa naviše.;)

PRIJEVOZ: Podzemna je zakon, jeftina a vrhunski funkcionira. Bio sam u Parizu, Kievu, Varšavi ali ovo je najbolje od svega. Najbolje je kupiti na kiosku tjednu ili trodnevnu kartu koja vrijedi za sve vrste gradskog prijevoza neograničeno…Košta 270 kruna i svakako se isplati…Oprez u tjedan dana tri puta nam je došla kontrola u tramvaju i podzemnoj…Zato bolje kupiti nego se igrati…:top:

ŠTO VIDJETI-POHVALE: Osim standardne rute za turiste koju svakako treba obići (Stari grad-Karlov most-Parlament-katedrala-Zlatna ulička-vidikovac Mala strana) preporučam:
Caffe bar Ebel na trgiću Tyn blizu Staromestske namesti o kojem je već ovdje bilo rasprave: izvrsne kave i kolači, nikako ne zaobići, cijene europske, ali mjesto ima dušu, ugodno u drvu, starinski uređeno sa malom terasom…lijepo izgleda, kasnije sam vidio više tih istih kafića, valjda je to neki lanac kafića.
Kafić restoran Citadela u Vyšehradu. Jako lijepo mjesto po lijepom vremenu sa prekrasnim pogledom na Vltavu. To je ustvari neka stara utvrda sa zidinama, jako blizu je groblje sa crkvom lijepo uređeno a ustvari je to sve pretvoreno u park. Citadela se nalazi na samom vrhu zidina. Stvarno smo uživali u prekrasnom pogledu sjedili na zidinama, sunčali se, pili vino, jeli grožđe…super. Pohvale konobarima koji kada primaju narudžbu odmah ispisuju cijenu i ostavljaju papirić na stolu tako da ne bi došlo do nesporazuma…inače konobari često varaju i treba biti oprezan…
Naravno neizostavno je trebalo posjetiti pivnice Kalicha i Flek koje nisu u starom dijelu grada…
U Fleku (Ulica Na bojišti) konobari odmah bez pitanja nose Becherovku i crno pivo Kozel u kriglama. Ne treba ništa naručivati jer se tamo ništa drugo ne pije. Meni je to pivo najbolje od svih…i bijelo pivo Stari pramen. Vesela atmosfera s domaćom muzikom i mjesto stvarno odiše poviješću. Cijene otprilike kao kod nas. Slično je i u pivnici Kalicha (Kremencova ulica) koja ipak nije takvog renomea kao Flek ali za nas nogometne fanove obavezno za posjetiti. Pa tamo je osnovan Hajduk. Jest da sam ja dinamovac ali bilo bi šteta ne vidjeti i to povijesno mjesto. Tamo smo jeli veprovinu sa knedličkima i kiselim zeljem…jako ukusno a cijene čak i nešto više nego u Fleku.:top:
Posebno mi je u sjećanju ostala jedna mala pivnica neposredno prije stepenica koje vode prema katedrali u Hradčanima. Uređena kao srednjevjekovni podrum sa izvrsnim pivom naravno crni Kozel kojeg inače nema svugdje i jaaako pristupačnim cijenama…mislim da je krigla oko 8 kuna. Zna biti otkačeno dobra atmosfera, malo ima mjesta pa je sve onako prisno…
Za one koji žele jeftino i ukusno jesti obavezno u starom gradu posjetiti restoran Česka Kuchyne u Havelskoj 23, To je self service restoran sa iznenađujuće kvalitetnom hranom a cijene stvarno jeftine…čista suprotnost ostalim restoranima u starom dijelu grada…Zaboravio sm konkretne cijene ali znam da je bilo jako povoljno…čini mi se meni za ručak od cca 100 kruna na više. Samo oprez mislim da radi samo do 8 navečer…da ne bi poljubili vrata…
Inače cijene se kreču za ručak od 150 kruna na više..najčešće je to oko 300 kruna po osobi…:top:
Naravno bili smo i u jedinom hrvatskom restoranu u Pragu. Zove se Mlyn. Nalazi se u preuređenoj staroj vodenici i stvarno je ukusno namješten, hrana vrhunska, naša vina i sl. Ali to je bio i najskuplji restoran koji smo posjetili. Večera cca 700 kruna p osobi…Restoran je dalje od centra (Horomericka ul.)…na putu prema aerodromu.
Ljepota grada je fantastična. Sve nekako odiše poviješću, kulturom i nekim intelektualizmom koji se osjeti u kafićima, restoranima i sl. Čini mi se da ima jako puno stranaca koji tu žive i rade, studenata…Stari grad je jaaako velik obzirom na druge gradove i ima se što za pješačiti tko ima volju za razgledavanjem a ima se bome i što vidjeti…Meni osobno je to najljepši grad koji sam vidio…Ljepši mi je i od razvikanog Pariza. :s
O kulturnim znamenitostima neću pisati jer to će svi sigurno vidjeti i ostati očarani…

ŠTO ZAOBIĆI-LOŠI DOJMOVI: Restoran Karavella, Michelska ulica u starom gradu. Hrana tako tako ali naplatili nam više 10% na uslugu. Pa ako sam u restoranu valjda je normalno da će me konobar poslužiti a ne da još to moram ekstra platiti. O tih 10% nema nigdje obavijesti, niti na cjeniku niti negdje na zidu ili stolu ili sl…I vrhunac je bio kad nam nije vratio sav novac uz obrazloženje da nema sitno (5 kruna)!!! A radio je čitav dan!!! Nisam namjerno htio odustati ali sam na kraju ipak morao jer je bilo 11 sati navečer… nije mi se spavalo u restoranu.
Kupili smo karte za koncert ozbiljne muzike u crkvi Sv. Martina, Martinska ulica Stari grad. Cijena 200 kruna za cca 45 minuta. Motiv su bile orgulje koje smo htjeli čuti uživo kad ono…crkva se preuređuje pa nas smjestili u kapelicu…a od orgulja ni o…Postava instrumenata uopće nije bila kao na prospektu..A orgulje snimljene na sintesajzeru!!! Zato dobro ispitati što se nudi…
Pokraj Karlovog mosta nalazi se disco klub na tri kata…mislim da je na forumu bilo govora već o tome…pušiona…kad god smo mislili ući sve prazno…nema gostiju ali karte se uredno naplaćuju…naravno da nismo ušli…a tko voli nek izvoli.
Ispod samog Karlovog mosta nalazi se jedan jako ugodan kafić s terasom pokraj kanala koji ulazi u Vltavu. Ima bijele krznene navlake na stolicama. Prilično skupo mjesto ali me iznenadilo nešto drugo. Konobarice donijele na stolove grickalice, mislio kuća časti. Pojeli smo nešto tih kikirikija kad ono lijepo na kraju dobijemo račun za te grickalice…ali da nas je bar netko pitao da li želimo ili objasnio…ali naplatiti su znali.:rolleyes:

Explorer
27.12.2006., 01:03
OSTALO:U Starom gradu vladala je uvijek velika gužva, bilo je jako puno žutih (japanci i korejci) koji sa svojim stalnim smješkom oduševljeno hodaju okolo i samo snimaju. Nemam ništa protiv tih ljudi ali znala je biti takva gužva na Karlovom mostu prvenstveno od njih da se jedva prolazilo..Te gužve su me strašno smetale, inkomodirale, odnosno išle mi na živce…koji puta je bilo teško naći mjesto negdje na terasi ili u kafiću…a cijene su europske što će reći za žute je to jeftino…konobari su bili prilično neljubazni kada su shvatili da sam iz Hrvatske…izgleda da im nismo omiljeni turisti, više vole nijemce, amere, japance, korejce naravno imaju više love a valjda ih je i lakše prevariti..stvarno moje najneugodnije iskustvo odnosi se na konobare…kradu a često su i spori, nespretni i sl…i očekuju napojnicu…ono kao podrazumijeva se. Kad naručiš nešto jeftino naprave grimasu i odmah ti je jasno da nisi dobrodošao…:flop:
U starom gradu nema domaćih osim onih koji tamo rade…samo turisti…za njih je to valjda preskupo a i gužva im vjerojatno smeta…
Cijene su sve povoljnije kako se odlazi od centra grada prema periferiji…Tako sam vidio u dućanu jednu jaknu koja mi se svidjela a prodavačica je bila neka stara vijetnamka a možda i kineskinja…Ulazio sam dva puta gledati jaknu kad ono drugi put jedva izvukao živu glavu…stari babac me napao da sam lud, što je zajebavam da skida stalno jaknu s police i sl.:confused:
Nemreš bilivit…By the way u dućanima u Starom gradu ima nešto bugara i roma (vjerojatno srbi) koji prodaju suvenire i razumiju naški pa se nije problem sporazumjeti a kod bugara koji drže veliki dućan u samom središtu Starog grada kod crkve (Staromestske namesti), ustvari u jednoj maloj uličici koja izlazi na sat crkve i dosta je prometna jer vodi prema Karlovom mostu sam na temelju bratskih slavenskih odnosa uhvatio veći popust za suvenire.
I još jedna crtica koja mi se jako urezala u pamćenje…centar grada, ne strogi centar ali centar…10 sati ujutro, ja odlazim do pekare, vidim dva beskućnika ima i drugih ljudi nije ono da je prazna cesta, auti prolaze…ovi klošari su vjerojatno pili čitavu noć kad ono jedan bez imalo grižnje savjesti lijepo skine hlače, čučne na pločniku i sere!!! Nisam mogao vjerovati!!! To kod nas još ipak nisam vidio…I ne da se čovjek smetati…ljudi prolaze a on si spika sa frendom i lijepo ga ispušta iz crijeva…Da nisam vidio ne bih vjerovao…jest da se malo sklonio iza zidića ali ipak…:o
Nekako sam imao osjećaj da je Česima u globalu standard još uvijek niži nego nama…doduše oni su i skromniji po prirodi od nas ali ipak…Od voznog parka, izgleda stanova, dućana, čistoće dućana koji prodaju hranu, način posluživanja ljudi…hrana se uzima rukama (ne govorim o velikim šoping centrima jer tamo nisam bio)..nekako mi se čini da baš i nisu nešto prosperirali sa EU…imam osjećaj da je došlo do velikog raslojavanja na one koji imaju i one koji nemaju…kod nas na more očito dolazi manjina onih koji imaju…hm jel to nas isto čeka sa EU?.. Uz dužno poštovanje jer stvarno cijenim taj narod mislim da je prosječan standard kod nas ipak još nešto viši bar prema onome što se vidi na cesti i sl.…a i cure im nekako nisu zgodne kao prije…doduše meni nije trebalo ali ipak…:mad:
Bio sam tamo prije 20 godina na maturalcu i sada..promjene su velike i to naravno na bolje, grad je sređeniji, boje na fasadama su svježe, ponuda je neizmjerno bolja ali nekako onaj Prag mi je imao dušu…ovaj današnji mi je postao pomalo sterilan, industrijski turizam…ljudi su nas nekad dočekivali sa smiješkom od uha do uha jer smo im bili veza sa svijetom a sad je recimo u tramvaju, podzemnoj primjetno da su svi nekako zamišljeni, odsutni…i naravno klanjaju se zlatnom teletu čini mi se puno više nego mi…:rolleyes:
Evo ako sam nekome pomogao svojim informacijama i dojmovima drago mi je….

Stana
27.12.2006., 03:13
bio sam i ja u Pragu, najviše me je živciralo nekoliko stvari :

1.) onaj glas u podzemnoj

2.) hrpa crnaca koji ti pokušavaju uvaliti oružje, hašiš i sve što ide uz to

a svidjelo mi se što možeš uči u svaki bordel i pogledati šta se nudi, samo je mana što te na ulazu pređepaju tri mrcine i cijelo te vrijeme prate i uz sebe imaju noževe od 30cm

navalentna
27.12.2006., 12:05
[QUOTE=Explorer]
… Inače cijene se kreču za ručak od 150 kruna na više..najčešće je to oko 300 kruna po osobi…:top:

Ne znam gdje si ti to jeo, ali mi smo čak u centru u pivnici platili za dvoje klopu, vino i pivo - 150,00 kn sve zajedno. A jeli smo po restoranima za otprilike istu cijenu za dvoje. Naravno da ima i skupljih mjesta ali bome ima hrpa jeftinijih

legolas1
27.12.2006., 12:11
explorer fala ti puno na odličnom izvještaju i dojmovima

legolas1
27.12.2006., 12:12
[QUOTE=Explorer]
… Inače cijene se kreču za ručak od 150 kruna na više..najčešće je to oko 300 kruna po osobi…:top:

Ne znam gdje si ti to jeo, ali mi smo čak u centru u pivnici platili za dvoje klopu, vino i pivo - 150,00 kn sve zajedno. A jeli smo po restoranima za otprilike istu cijenu za dvoje. Naravno da ima i skupljih mjesta ali bome ima hrpa jeftinijih

napisao je kruna, ne kuna;)

navalentna
27.12.2006., 14:50
haha, fakat :zubo:
sory

marko-split
28.12.2006., 23:29
DAKLE UPRAVO SUTRA PUTUJEM U PRAG PO PRVI PUT,SMJESTAJ U CLUB HOTEL PRAHA DAL NETKO ZNA GDJE JE U ODNOSU NA CENTAR?STO JE S PREVOZOM DO CENTRA?

marko-split
29.12.2006., 13:53
jos jedna stvar ako imate neka znanja sta je s sportskim ducanima cuo sam da je otprilike cijena ka u nas samo da su bolje ponude?sta je s parfumerijama?dakle ako imate neka saznanja koje ducane obic dajte prijedloge...sta je s nocnom voznjom po vltavi??bolje ici solo ili oganizirano priko agencije??

Bankina
29.12.2006., 14:21
prijevoz ti je oragniziran pun gas dobro , napiso ti je covjek gore sta i kako , ima jedan ducan sportske opreme u centru , kad stanes ispred njujorkera ides lijevo i u jednoj robnoj kuci u podrumu je , neznam kako se zove jer smo i mi jednostavno bezveze upali unutra tako da svrljaj malo po robnim kucama u centru i trebo bi nac sve sta trazis

marko-split
29.12.2006., 14:34
ok nema frke ima par dobri web stranica sta ste dali o pragu pa cu vidit...sta je s nocnom voznjom po vltavi?znate li uopce radno vrime s obzirom da je nova godina

Bankina
29.12.2006., 14:41
e to bi se trebo malo u agenciji raspitat , valjda ide neki vodic s vama a ako neide pitaj tamo sta i kako ...

marko-split
29.12.2006., 14:45
e pa zato i pitam ako je bolje ic bez vodica volija bi znat ako ko ima iskustva..

Bankina
29.12.2006., 14:51
neznam , ja sam bio na maturalcu tako da smo imali vodica a on je bio neki mladi tip tako da je znao gotovo sve , di se dobro jede , di ima za izac ,m di se jeftino pije i tako , zato ako imas vodica pitaj njega , on bi trebo znati takve stvari , i preporucam ti da ako mislis ici po disko klubovima da ides u mish mash , to je najbolji diskac ali je udaljen dosta od centra tako da moras ici taksijem ali ako se nagodis ides za jeftine pare do gore i tamo ti nema turista bas previse nego je vecinom domaca ekipa i jako je dobro ureden klub , kako god okrenes deset puta bolji od onog na tri kata ...

marko-split
29.12.2006., 15:23
jel svira domaca narodna mjuza;)))))))))))))))))))))))))))???

Bankina
29.12.2006., 15:30
ne :rofl: , ali cajke deru pun gas :rofl:

marko-split
29.12.2006., 15:31
koje cajke???nemoj mi rec da ce mi thompson i u pragu svirat;))))))????jebate nemoj me strasit;)))

marko-split
29.12.2006., 15:41
sta je s placanjem???idu euri ili????

Bankina
29.12.2006., 15:47
ne , sve u krunama , i pazi di mjenjas da te ne izlevate

marko-split
29.12.2006., 15:52
vidija sam da dosta ljudi kaze da je bolje tamo minjat???najbolje u bankama ili?

Bankina
29.12.2006., 16:02
kako oces , ja sam dio para u banci dio u pragu , nisam bas ekspert u tome , kako ti oces

marko-split
29.12.2006., 16:06
ok fala veceras putujem pa ako bude jos koji pametan pridlog samo dajte

stoneisland
29.12.2006., 16:40
vidija sam da dosta ljudi kaze da je bolje tamo minjat???najbolje u bankama ili?

U 99% slucajeva je najbolje lovu mjenjat kod nas jer nepotrebno bacas neku sicu na konverziju kune u eure/dolare, pa eura/dolara u valutu zemlje u koju ides;

dobro pogledaj koliku proviziju mjenjacnice uzimaju i koliki je tecaj, pogotovo u samom centru praga. ljudi tako lovu puse godinama...i to po 15-20% na razne provizije i sl. gluposti

Maisie
29.12.2006., 16:44
jos jedna stvar ako imate neka znanja sta je s sportskim ducanima cuo sam da je otprilike cijena ka u nas samo da su bolje ponude?
ja san iz šibenika tako da je kod mene sportskih dućana manje i ponuda je manja nego u splitu. i ono... u pragu je svakako bija veći izbor :D da, cijene su bile ko kod nas.

Explorer
29.12.2006., 17:06
Važna napomena za mijenjačnice:
mora se biti oprezan jer mjenjačnice na oglasima na ulazu često ističu viši prodajni tečaj a kupovni koji je ustvari bitan jer se po njemu mijenja napišu u mjenjačnici ili negdje drugdje i to malim slovima. Pa kad promijeniš lovu onda ti neće više stornirati kad skužiš da su ti dali manje....Zoveš morju a ona na njihovoj strani...Ja to nisam doživio ali po priči je tako...Također provizija se ne ističe ili je negdje skrivena malim slovima. Zato uvijek dobro pogledati i ne ustručavati se pitati i ako treba neka na papiru napiše kurs da ne bi bilo zabune...ja sam mijenjao u banci uz 1,5% provizije i mislim da su one najpoštenije. Bar lijepo napišu sve što treba...Mijenjanja na crno nisam vidio...nitko mi nije pristupio i nudio..Inače kurs je vrlo sličan i ne isplati se za siću gubiti vrijeme i obilaziti mjenjačnice kako bi našao najpovoljniji tečaj...samo treba biti malo pažljiv..Inače ne isplati se koristiti bankomate i kreditne kartice (vidjeti naprijed prethodne postove).
Na izletu brodom po Vltavi nisam bio, jednostavno nisam stigao a koliko se sjećam cijena je bila 200 do 250 kruna ovisno o veličini i izgledu broda. Mislim da grupe imaju neki popust ali nije nešto....Mislim da je noćna vožnja ljepša od dnevne jer je grad prekrasno osvijetljen pogotovo u ovo doba....ali oprez tamo zna biti strašno hladno!!!!;)

tomislav10
01.01.2007., 23:35
Evo upravo se vratih s trodnevnog turističkog putovnja u Brno gdje smo dočekali Novu Godinu! Brno je grad kojeg krase kontrasti i to je vidljivo odmah po dolasku. Dok su predgrađa siva, socijalistička, starii dio grada je sasvim druga priča; fasade su obnovljene i grad djeluje vrlo pitomo i ugodno za živjeti u njemu. Sve to pod uvjetom da ga ne doživite po zimi... Ono što me je razočaralo da je dosta trgovina, pa i ugostiteljskih objekata zatvoreno u periodu Božić - Nova godina, veliki trgovački centar (otprilike duplo veći od zagrebačkog Cty centra) radio je i u Nedjelju kao i np.r H&M u starom gradu. Samo da spomenem, kad sam već načeo temu o trgovini, da su cijene nešto niže od onih Zagrebu, izbor je veći i to kvalitetne robe marki kojih nema u Zagrebu (npr. spomenuti H&M, Zara, C&B i drugi). Sve u svemu grad 2,5 puta manji od Zagreba ima daleko bolju trgovačku ponudu.
Ono meni bitnije je da su pivo i hrana odlični. Ipak priče o pivi za par kuna ne stoje. Obično pola litre očenog košta od 25 - 30 kruna (cca 7 - 8 kuna), a hrana je kako gdje, bliže središtu grada skuplja i, u pravilu, ništa bolja od klope u nekom restoranu malo po strani i u manje uglednom prostoru.
Ono što me je iznenadilo da Česi, kako u Pragu, pa ako i u Brnu, vikendom zbrisaju iz grada, tako subotom prijepodne u gradu nema nikoga. Za razliku od Zagreba. Grad je pun klubova gdje puštaju uglavnom tipsku glazbu i gdje se Česi, a i mi turisti, večerom opijamo pivom do besvjesti.
Uspređujući ga s Pragom mogu zaključiti da je Brno ipak periferija, ali periferija s puno ljubaznijim stanovnicima, manjim gužvama po ulicama, te ne tako bogatom kulturnom ponudom.

tomislav10
02.01.2007., 16:27
Jel još netko posjetio Brno u zadnje vrijeme?
Ili možda bio u Holiday Innu za doček?

Thresholder
03.01.2007., 01:36
Sve sto gore o mjenjacnicama pise Explorer je vise-manje tocno...
Samo sto i u onim lopovskim mjenjacnicama MORA postojati napomena na ceskom i engleskom jeziku kolika je provizija.

Osim trika s kupovnim i prodajnim tecajem "popularan" je i onaj s dobrim tecajem, ali s nenapadnom napomenom da je to samo za zamjenu u protuvrijednosti iznad 1000 € ili sl. ... A takve napomene UVIJEK postoje. Samo sto su napisane prvo na ceskom, pa tek onda na engleskom. A turisti su ovce... prvo vide ceski tekst koji naravno ne razumiju, pa misle (krivo) da ni zaposlenik ne zna engleski pa onda samo stave novce na salter bez ikakvih pitanja...

Cak nije bitna ni visina provizije. Jer moze pisati da je provizija na kupovni tecaj 0%. Ali onda treba pogledati koliki je osnovni tecaj. Koji je naravno drugaciji od mjenjacnice do mjenjacnice.
(Bas kao sto su recimo i cijene benzina razlicite na benzinkama pojedinih firmi - Shell, OMV, Agip,... do domace ceske Benzine. U Hrvatskoj je to svugdje isto - onako kako odredi INA.)
Cesto u Pragu po prirodi posla ;) srecem turiste i zalosno je slusati njihove price kako olako i naivno daju svoje eure na zamjenu u praskim mjenjacnicama...

Treba izbjegavati specijalizirane bombasticne mjenjacnice (npr. Chequepoint, taj lanac postoji i npr. u Budimpesti, Amsterdamu,.. cak i u New Yorku).
Banke bas i nisu najbolje rjesenje, s cca 1,5% max i 30-50 Kc minimum provizije. Jer ima boljih. Npr. arapske mjenjacnice. Tamo je svugdje kod njih provizija nulova, odnosno vec zaracunana u taj tecaj, ali koji je medju najboljima u Pragu.

A najbolji kupovni tecajevi a mozda i prodajni tecajevi, ako vec niste kupili krune u Hrvatskoj, su na uglu Kaprove i Maiselove ulice (www.exchange.cz) te u Vladislavovoj 16 (www.camfexgroup.com) - obje u centru Praga (Praha 1). Koliko je tamo napisano, toliko cete i dobiti. Cak kupuju i kune (koje onda prodavaju Cesima na odlasku ljeti k nama na Jadran)!

Samo sto ionako vise masovnih (individualnih gotovo uopce i nikad) odlazaka Hrvata prema u Pragu do Uskrsa nema... Pa ce tada opet ozivjeti ovaj topic, i s pitanjima gdje najbolje promijeniti lovu... :D

Zana666
04.02.2007., 22:44
evo,ozivit cu ga ja ,ali ne da bih pitala ista o mjenjacnicama....idemo individualno u slijedecu subotu na produzeni vikend i spavamo u Radisson Sasu...da cujem..sto savjetujete za vidjeti...zakoniti je navalio na Aidu...isplati li se ?pogledati?

kaneshiro
05.02.2007., 00:43
A misliš stići nešto vidjeti za par dana a što ovdje nije preporučeno? :o

Zapravo, čini mi se da Vyšehrad nije spomenut. Meni najljepši dio.

Zana666
05.02.2007., 08:57
paaaaaaaaaa.....mislim stici nesto vidjeti,nadam se....iako iskreno ne znam sto bih prije....uvijek mi je malo dana ....proucila sam LP,i ove sajtove gore sto je netko dao...prozujala google eartom i popikala par destinacija...ali ne bih htjela gubiti vrijeme na silne toure...dajte mi dusu grada pliz

Katrin
15.02.2007., 11:29
idem uskoro u prag na nekoliko dana a buduci da sam tamo zadnji put bila prije 5-6 godina zanima me sljedece:

-cijene cigareta, cuge, hrane (pivnice i tome slicno)?
-koje su dobre pivnice i mjesta za izlaske?
kad sam bila zadnji put isli smo u neki disco na 4 kata, karlovo-nesto i neki klub, double trouble mislim da se zvao.

Katrin
20.02.2007., 11:30
dajte ljudi pomozite :moli:

Explorer
20.02.2007., 15:46
Meni je taj diosco na 4 kata kod Karlovog mosta bio bezveze...jednostavno nije bilo ljudi a grad je u 10 mj. prošle god. bio pun turista...
O svemu što ti trebaš bilo je pisano od mene i od drugih forumaša. Zato lijepo uzmi si vremena print i pročitaj postove o Pragu...Ne da mi se pisat ponovno radi onih koji ma je teško čitati...

Thresholder
21.02.2007., 00:00
O svemu što ti trebaš bilo je pisano od mene i od drugih forumaša. Zato lijepo uzmi si vremena print i pročitaj postove o Pragu...Ne da mi se pisat ponovno radi onih koji ma je teško čitati...Tocno tako.:top:

Katrin
22.02.2007., 10:29
nije mi tesko nego nemam bas vremena, ali dobro. hvala svejedno.

Explorer
28.02.2007., 20:11
Gle, za to ti ukupno treba sat vremena...u krajnjem lučaju isprintaš i nosiš sa sobom...tako sam i ja napravio jer je stvarno od koristi...ako nemožeš naći cca 1 sat za jedan takav put onda...

DrSigmundFreud
09.03.2007., 20:50
..evo, bio sam ovog tjedna, zbilja interesantan grad, nešto kao Prag u malom,
samo prilično jeftiniji :)
ima dosta lijepih lokala u centru, navečer sam zaglavio u "Potrefna husa"
najprije na kolpi, poslije 22h u diskaču :top:

sve u svemu, isplati se posijetiti :)

Anemona007
12.03.2007., 09:13
Idem u Prag za dva tjedna i našla sam nekoliko stranica koje reklamiraju let balonom....ali su dosta različiti što se tiče cijena.
Cijene su im u rasponu od 50Eur(po osobi) do 250...a više manje nude isto(vrijeme leta, mjesta,piće..i sl.)
Zanima me dal je netko od vas bio...koja je cijena odprilike točna....dal vrijedi kolko košta?
Tnx.:)

DM SIBENIK
25.03.2007., 11:36
Bija san u pragu davne 1993 godine i mogu reć da san zadovoljan pragom.Odsjeli smo u nekom hotelu zvanom"neboder" ništa posebno al kad je vanka -14 sve je dobro samo da ima grijanje.Malo smo se pogubili prvi dan dok nismo skužili tramvajske i podzemne linije,normalno sve na šverc.Obišli smo puno pivnica i tzv.disko klubova al najviše se sićan pivnice dubrovnik kraj neke robne kuće u centru i nekog noćnog kluba split u nekoj uličici a tu je bilo svega od domaće glazbe do poker aparata na kojima piše veća-manja.Cijene hrane i pića vani nisu baš jeftine toliko za razliku od dućana di je bilo tako jeftino da smo kupovali par gajbi pive i onih salama za sitne pare.Začudilo me dok smo šetali po centru praga,kraj nas prolaze tisuće ljudi u žurbi al nema one vike i galame ko u nas hrvata,svi pričaju lagano diskretno a nas 10 nadjača cilu ulicu našim razgovorom.Najbolji izlazak je bija u disko bunker ispod zemlje,sakupljalište darkera i pankera,tu je bilo teško ludilo a najjača scena je bila kad smo ja i prijatelj išli u zahod a u hodniku koji vodi do zahoda je bila neka klupica ,valjda da se onako pijan odmoriš dok čekaš red na pišanje.Na toj klupi side dva tipa i jedna ženska,njih dva pričaju a ženska ovom jednom puši kurac-mrtva hladna,nas dva smo umrli od smija.Sve skupa jedan zanimljiv grad,bar je tako bilo davne 93.