View Full Version : Velika Albanija!
Hakunamatata
11.04.2007., 22:00
Gleda sam jednu emisiju di su neki novinari isli po Tirani i pricali sa prolaznicima na ulici a kasnije i sa nekim njihovim politicarima ! Na kraju je zakljuceno da Albanija ima pretenziju na : Kosovo, Dio Crne Gore ( Juzni deo - Ulcinj) Zapadnu Makedoniju, 3 opcine u Srbiji ( Presevo,Medvedja i Bujanovac ) i dio Severne Grcke ! Naravno njihov plan je da se razmnozavaju sto je vise moguce pa ce u tim zemljama napraviti isti scenarij ka i na Kosovu !!!
Di je kraj ovome ???
Michael Collins
11.04.2007., 22:34
Ma ne smeta meni...
Nego to što se tiče Velike Albanije, jedno je zajebavati se po Makedoniji, ali čim se malo okuraže i počnu raditi seranja po Grčkoj, dobit će što su tražili. Grčka je članica i NATO-a i EU, a ipak su po mentalitetu Balkanci, tako da se Albancima crno piše...
Ne volim Grke, ali ih cijenim...
Hakunamatata
11.04.2007., 22:40
Imam druga Grka koji mi rekao da Grci ne podnose Albanci, da su se uzasno namnozili - da samo sire nasilje i kradu .... Meni su oni uzasni !
jaromil
12.04.2007., 09:48
Ne znam kad je snimljena ta emisija u Tiranin !
Tamo je sad malo gusto ima bradatih dlakavih četa po planinama nedaleko od tirane !
Sa velikom Albanijom stvar je završena za sljedećih 50 godina !
Odavno nisam vidio nijednog albanca čak ga nema ni na ovim forumima
ukoliko nije albaneze ili albižanin iz kalabrije !
Hakunamatata
12.04.2007., 14:42
Snimljena je pre mjesec dana ;)
tomy108
12.04.2007., 22:49
Pa nije Albanija u Ex-Yu.
Nadalja, gledao sam onu Knjazovu Koledživom po svijetu, i zaustavili su neke dve pice na cesti i one su rekle kako je Kosovo, i S Makedonija Albansko i da se to mora vratiti.
Hroboatos
12.04.2007., 22:56
Pitanje je koliko je takva država sposobna za opstanak. Teško je i samoj Albaniji, a kamoli uz pridružene dijelove koje više "drug Tito" ne hrani. Albanci će vjerojatno čačkati, Amerikanci (i Talijani) će ih gurati...i onda ih ostaviti na cjedilu kad se pravoslavni Balkanci udruže da ih izguraju jer su prijetnja svima njima.
ya rayeh
16.04.2007., 09:36
Naravno njihov plan je da se razmnozavaju sto je vise moguce pa ce u tim zemljama napraviti isti scenarij ka i na Kosovu !!!
Di je kraj ovome ???
e jebiga...netko politiku vodi glavom, a netko jajima...:rolleyes:
ne znam gdje je kraj, ali da mi se ne sviđa - ne sviđa mi se.
'enti bakljav-revoljuciju :zubo:
divizija
16.04.2007., 10:17
od toga da će nešto osvojit razmnožavanje ništa. a vremena su prošla, i kosovo je njihov veliki dobitak što se toga tiće. međutim, sama albanija ima iz godine u godinu sve manji prirast, kao i ostali albanci, a od svih naroda balkana imaju najveću stopu emigracije, prije svega u italiju. s njima su u govnima srbi i makedonci, jer tu mogu napravit neka sranja, no grci i crnogorci problema nemaju, tu im je postotak beznačajan. srbima će se problem rješit otcijepljenjem kosova, što će bit s makedonijom ne znam. albanci se množe brže od drugih, ali ne više dovoljno za veliku albaniju. kosovo im je veliko postignuće, i možda još uspiju iskamčit štogod u makedoniji. ostalo mogu samo sanjat.
berseker
16.04.2007., 11:39
od toga da će nešto osvojit razmnožavanje ništa. a vremena su prošla, i kosovo je njihov veliki dobitak što se toga tiće. međutim, sama albanija ima iz godine u godinu sve manji prirast, kao i ostali albanci, a od svih naroda balkana imaju najveću stopu emigracije, prije svega u italiju. s njima su u govnima srbi i makedonci, jer tu mogu napravit neka sranja, no grci i crnogorci problema nemaju, tu im je postotak beznačajan. srbima će se problem rješit otcijepljenjem kosova, što će bit s makedonijom ne znam. albanci se množe brže od drugih, ali ne više dovoljno za veliku albaniju. kosovo im je veliko postignuće, i možda još uspiju iskamčit štogod u makedoniji. ostalo mogu samo sanjat.
oni imaju visoki natalitet gde god bili;albanke sa kosova dolaze da se poradjaju u Vranju i tako im tamo raste populacija;ozbiljno nije ovo za podcenjivanje jer albanci gde postanu vecina putem nataliteta onda shvataju da je to njihova zemlja i netrpe druge nacionalnosti
Honesty
16.04.2007., 19:27
oni imaju visoki natalitet gde god bili;albanke sa kosova dolaze da se poradjaju u Vranju i tako im tamo raste populacija;ozbiljno nije ovo za podcenjivanje jer albanci gde postanu vecina putem nataliteta onda shvataju da je to njihova zemlja i netrpe druge nacionalnosti
Albanci nekada vec su bili u vecini i u Vranje i u nekim juznim opstinama Srbije sve do Nisa ,ali oni su iztjerani 1870-1890.Procitaj knjigu "Srbija i stanovnistvo" Feliksa kanica
Vi kako ste stigli cifru od 8 miliona ? Dali ste pali iz neba??
Hakunamatata
16.04.2007., 22:46
Albanci nekada vec su bili u vecini i u Vranje i u nekim juznim opstinama Srbije sve do Nisa ,ali oni su iztjerani 1870-1890.Procitaj knjigu "Srbija i stanovnistvo" Feliksa kanica
Vi kako ste stigli cifru od 8 miliona ? Dali ste pali iz neba??
Pa ljudi nemaju nista protiv toga da se vi razmnozavate, ali problem je da u bilo kojoj opcini da postanete vecina vi zelite otcepljenje ...
Honesty
17.04.2007., 09:01
Pa ljudi nemaju nista protiv toga da se vi razmnozavate, ali problem je da u bilo kojoj opcini da postanete vecina vi zelite otcepljenje ...
U mnogim opstinama u Makedoniju smovecina pa ne trazimo odceplenje,pa tako i u Grckoj (Qameria),u Crnoj Gori(Ulcinj,Tuzi,Plava ,Gucija....)u Presevo i Bujanovac takodje smo vecina .Mi ne trazimo u tim mjestima odceplenje nego smo protiv diskriminacije .A Kosovo jeste neka druga stvar.
Vi srbi gde ima makar i jedan srbin kazete da je srbska zemlja.
Honesty
17.04.2007., 09:23
Pametili smo i mi zadnje vrijeme kao vi "gde ima jedan albanac to je albanska zemlja".
Mi u mnogim gradovima u Makedoniju smo vecina pa ne trazimo odceplenje,pa u Ulcinju,Tuz,Plava,Gucija u Crnoj Gori,u Presevo i Bujanovac ......Kosova je sasvim drugo.Osim u Srbiju(Preseva ,Bujanovac )u drugim zemljama polozaj albanaca je znatno pobolsan,pa nema razloga za neku odceplenje kako ti navedes.
ghoust26
17.04.2007., 14:04
Pa nije tu problem u Albancima nego u domicilnom stanovnistvu. Slabo se taru, ako bi se trali vise Albanci nebi postajali vecina. Problem Pravoslavaca na Balkanu je jednostavan: Puno piju slabo taru i to je to.
dzontra
17.04.2007., 14:18
aha, znači srbi su preuzeli scenarij razmnožavanja i svojatanja tuđih zemalja od albanaca...interesantno...:usama:
ya rayeh
17.04.2007., 14:48
Albanci nekada vec su bili u vecini i u Vranje i u nekim juznim opstinama Srbije sve do Nisa ,ali oni su iztjerani 1870-1890.
inače, postoji jedan postupak koji se naziva falsificiranje.
ali nije naročito pametan.
:D
područja o kojima govoriš napustilo je muslimansko stanovništvo, što s etničkim Albancima nema previše veze.
općenito, s povlačenjem Turaka, povlačilo se muslimansko stanovništvo, a Srbi su iznova naseljavali te predjele i ne može se reći da su tada poput pionira prvi puta naseljavali prostor. :D
osim toga, pokušaj nabaviti nekakav popis stanovništva kojeg su svojevremeno radili Turci na tim područjima (navodno su bili vrlo revni pri toj raboti) pa da se vidi kako se izjašnjavala većina tamošnjeg stanovništva.
kažem, osim ako ne misliš da su muslimani automatski tamo i tada bili Albanci.
a ne bi trebalo biti niti obrnuto.
Ringo59
17.04.2007., 16:44
Pametili smo i mi zadnje vrijeme kao vi "gde ima jedan albanac to je albanska zemlja".
Mi u mnogim gradovima u Makedoniju smo vecina pa ne trazimo odceplenje,pa u Ulcinju,Tuz,Plava,Gucija u Crnoj Gori,u Presevo i Bujanovac ......Kosova je sasvim drugo.Osim u Srbiju(Preseva ,Bujanovac )u drugim zemljama polozaj albanaca je znatno pobolsan,pa nema razloga za neku odceplenje kako ti navedes.
Ma hajde, hajde, necemo se sad praviti blesavi. Svi nacionalizmi na Balkanu imaju svoje dugorocne tendencije ka teritorijalnim sirenjima na racun susjeda. A od toga odustaju samo privremeno, kad situacija nije povoljna.
Albanci su sad primirili svoje teznje ka separacijama u drugim zemljama jer je sad najvaznije pitanje Kosova. Albanske vodje su zakljucile da bi sada talasanje po Makedoniji, Crnoj Gori ili cak i Grckoj, izazvalo nezeljene posljedice u smislu gubljenja politickih simpatija u svijetu za albansku stvar.
Drugim rijecima, poruceno im je da se u ovome trenutku okanu Makedonije jer nece biti podrzani a cak im se moze obiti i o glavu. A u Crnoj Gori su nedovoljno brojni, pa kad bi Djukanovic krenuo sa represijom (sto je vec i pokazao, bez mnogo oklijevanja), ne bi se niko ni pocesao, jer je opce uvjerenje da Albanci moraju obuzdati svoje apetite i skoncentrirati se na Kosovo.
Pa su sad svi drugi planovi osim za Kosovo stavljeni privremeno na cekanje. Do slijedece povoljne prilike. A ta ce biti vjerojatno u Makedoniji, jer tamosnje tenzije i natezanja izmedju Makedonaca i rastuce albanske manjine nece vjecno ostati na verbalnim prepucavanjima.
To je razlog sadasnje albanske uzdrzanosti u drugim regijama gdje su aktivni osim Kosova, a ne nekakva toboznja finoca i kao fol zadovoljstvo ostvarenim pravima. Jer u finocu balkanskih nacionalizama i njihove pomirljive fraze samo budala moze vjerovati. Tu je uvijek rijec o blefovima i trenutnim taktickim odstupanjima i nadmudrivanjima do slijedece prave prilike.
I nista vise, i nista manje i nista drugo. Balkanska "love story" nikada ne zavrsava.
sa_neba.
17.04.2007., 17:25
Meni je najgore sto su Albanci nesposobni za bilo kakav rat i rad...i sto zahvaljujuci glupim zapadnjacima ostvaraju svoje ciljeve o Velikoj Albaniji.
ghoust26
17.04.2007., 17:30
Meni je najgore sto su Albanci nesposobni za bilo kakav rat i rad...i sto zahvaljujuci glupim zapadnjacima ostvaraju svoje ciljeve o Velikoj Albaniji.
Zamisli koliko su onda Srbi nesposobni za rat i rad kad ih Albanci koji su "nesposobni za bilo kakav rat i rad" sjebase na kosovu.
sa_neba.
17.04.2007., 17:56
Zamisli koliko su onda Srbi nesposobni za rat i rad kad ih Albanci koji su "nesposobni za bilo kakav rat i rad" sjebase na kosovu.
Albanci nisu mogli ni metra zauzeti dok se Srbi nisu morali povuci nakon onog potpisa sa NATO-m u Kumanovu.
Znas i ti to, samo se pravis lud.
Par hiljada srpskih specijalaca bi moglo zauzeti Kosovo u roku od 24 h.
Shipyard
17.04.2007., 18:01
velika albanija je deo belosrpske zavere protiv aljbaneza...
rogonos
17.04.2007., 18:37
velika albanija je deo belosrpske zavere protiv aljbaneza...
Welcome to the website of the Albanian American Civic League. The Civic League was founded by former Congressman Joe DioGuardi and a board of Albanian Americans in 1989 as the only registered, volunteer grassroots lobby in Washington, DC, representing the concerns of Albanian Americans about the national cause of seven million Albanians living side by side in Albania, Kosova, Macedonia, Montenegro, Presheve, Medvegje, Bujanoc, and Chameria. The Civic League is registered to lobby the legislative and executive branches of the U.S. government, and it files semi-annual reports with the Secretary of the U.S. Senate and the Clerk of the U.S. House of Representatives.
http://blog.aacl.com/
Ako laže koza, ne laže rog...
To je mainstream velikoalbanska organizacija. Zanimljiv site, pregledaj ga malo ako znaš engleski...
Napravno AACL nije jedina. Ima toga mnogo...
Hakunamatata
17.04.2007., 19:44
Da se Amerika nije mesala ne bi sada ovoga bilo jer bi srpska vojska potukla tu sacicu jadnih vojnika koju su Albanci ( OVK ) imali na Kosovu !
ghoust26
18.04.2007., 00:50
Albanci nisu mogli ni metra zauzeti dok se Srbi nisu morali povuci nakon onog potpisa sa NATO-m u Kumanovu.
Znas i ti to, samo se pravis lud.
Par hiljada srpskih specijalaca bi moglo zauzeti Kosovo u roku od 24 h.
Sad bi se o tome moglo diskutovati u stilu sta bi bilo kad bi bilo.
Jedna je stvar sigurna da su ti Albanci koji su "nesposobni za bilo kakav rat i rad" pridobili Amere na svoju stranu, znaci ipak su ulozili kakav takav rad da ih pridobiju a Srbi to nisu uspjeli. Je li se mozemo sloziti u ovoj izjavi? Ako se mozemo sloziti u ovoj izjavi onda ti sam postavi odnos izmedzu Srba i Albanaca.
Predrag Zivkovic
18.04.2007., 00:53
Sad bi se o tome moglo diskutovati u stilu sta bi bilo kad bi bilo.
Jedna je stvar sigurna da su ti Albanci koji su "nesposobni za bilo kakav rat i rad" pridobili Amere na svoju stranu, znaci ipak su ulozili kakav takav rad da ih pridobiju a Srbi to nisu uspjeli. Je li se mozemo sloziti u ovoj izjavi? Ako se mozemo sloziti u ovoj izjavi onda ti sam postavi odnos izmedzu Srba i Albanaca.
Arnauti imaju lobiste u SAD-u , od sredine sedamdesetih godina , Srbi , tek nekih par godina . Kada znamo koliko kosta placanje visoko pozicioniranih lobista ( kongresmena ) , vrlo je lako zakljuciti da je novac za to finansiranje dosao od arnautske narko mafije , koja je najjaca kriminalna organizacija na podrcuju citave Evrope. Ili mozda ja gresim ... mozda je mocna albanska privreda finansirala to decenijsko lobiranje.
ghoust26
18.04.2007., 00:54
Da se Amerika nije mesala ne bi sada ovoga bilo jer bi srpska vojska potukla tu sacicu jadnih vojnika koju su Albanci ( OVK ) imali na Kosovu !
Da su babi muda bila bi djed. Nisu ih potukli i to je cinjenica. To samo dovodi do zakljucka da brojnija, dobro naoruzana i opremljena Srpska vojska nije uspjela potuci "tu sacicu jadnih vojnika" ti sad sam zakljuci koliko su Srbi sposobni.
Jos da dodam ta Srpska vojska je imala dobre pripreme u RH i BiH.
ghoust26
18.04.2007., 00:57
Arnauti imaju lobiste u SAD-u , od sredine sedamdesetih godina , Srbi , tek nekih par godina . Kada znamo koliko kosta placanje visoko pozicioniranih lobista ( kongresmena ) , vrlo je lako zakljuciti da je novac za to finansiranje dosao od arnautske narko mafije , koja je najjaca kriminalna organizacija na podrcuju citave Evrope. Ili mozda ja gresim ... mozda je mocna albanska privreda finansirala to decenijsko lobiranje.
Kako sad da ovo stavimo zajedno "da je novac za to finansiranje dosao od arnautske narko mafije , koja je najjaca kriminalna organizacija na podrcuju citave Evrope" i "Meni je najgore sto su Albanci nesposobni za bilo kakav rat i rad"
Predrag Zivkovic
18.04.2007., 00:58
Da su babi muda bila bi djed. Nisu ih potukli i to je cinjenica. To samo dovodi do zakljucka da brojnija, dobro naoruzana i opremljena Srpska vojska nije uspjela potuci "tu sacicu jadnih vojnika" ti sad sam zakljuci koliko su Srbi sposobni.
Jos da dodam ta Srpska vojska je imala dobre pripreme u RH i BiH.
Najbolje da nije mogla da ih potuce , za manje od nedelju dana su zavrsili preko prokletija i u Makedoniji. Vratili su se tek kada se nasa vojska povukla.
Predrag Zivkovic
18.04.2007., 01:01
Kako sad da ovo stavimo zajedno "da je novac za to finansiranje dosao od arnautske narko mafije , koja je najjaca kriminalna organizacija na podrcuju citave Evrope" i "Meni je najgore sto su Albanci nesposobni za bilo kakav rat i rad"
PA ako ti trgovinu heroinom smatras za rad , onda ok. Mislim , krvav je to posao , nista socijalno , nista topli obrok .
Sto se rata tice , mozda su sposobni za rat sa nekim njima pribiliznim po snazi . Sa VJ i Mupom Srbije to svakako nisu bili u stanju.
ghoust26
18.04.2007., 01:03
Najbolje da nije mogla da ih potuce , za manje od nedelju dana su zavrsili preko prokletija i u Makedoniji. Vratili su se tek kada se nasa vojska povukla.
Pa tesko je raspravljati o tome sto se moglo a sto se nije moglo. Cinjenicno je stanje da su se Albanci vratili na kosovo, preuzeli ga i sad korako po korak ga odlamaju od Srbije. Znaci oni su ipak sposobni za nesto a to je nesto da oduzmu Srbima 15%(ili veck koliko kosovo predstavlja teritorije srbije) teritorije a Srbi im se nemogu suprostaviti.
Predrag Zivkovic
18.04.2007., 01:06
Pa tesko je raspravljati o tome sto se moglo a sto se nije moglo. Cinjenicno je stanje da su se Albanci vratili na kosovo, preuzeli ga i sad korako po korak ga odlamaju od Srbije. Znaci oni su ipak sposobni za nesto a to je nesto da oduzmu Srbima 15%(ili veck koliko kosovo predstavlja teritorije srbije) teritorije a Srbi im se nemogu suprostaviti.
Gluposti . Pises kao da se radi samo o srpsko-arnautskom konfliktu . Da je to slucaj onda bi to sto kazes bilo istinito . Kako znamo da to nije slucaj , vec da Srbi ne mogu da se suprostave kako ti kazes otimanju svoje teritorije iskljucivo zbog USA , a ne zbog vremena , snage Arnauta , ili sopstvenog kukavicluka , to sto pricas pada u vodu.
ghoust26
18.04.2007., 01:07
PA ako ti trgovinu heroinom smatras za rad , onda ok. Mislim , krvav je to posao , nista socijalno , nista topli obrok .
Sto se rata tice , mozda su sposobni za rat sa nekim njima pribiliznim po snazi . Sa VJ i Mupom Srbije to svakako nisu bili u stanju.
Pa eto i sam kazes "krvav je to posao" a oni se poprilicno dobro drze u tom poslu znaci sposobni su za rad.
Dobro, kako je zavrsio rat na Kosovu? Srbi se povukli, Albanci preuzeli. U vjestine ratovanja takodje spada i sposobnost pridobivanja saveznika, samo zamisli da su Ameri pogorsali svoje odnose sa Rusima da bi usli na kosovo, sad zamisli koliko je tu truda ulozeno da se Ameri privole na takvo nesto.
ghoust26
18.04.2007., 01:12
Gluposti . Pises kao da se radi samo o srpsko-arnautskom konfliktu . Da je to slucaj onda bi to sto kazes bilo istinito . Kako znamo da to nije slucaj , vec da Srbi ne mogu da se suprostave kako ti kazes otimanju svoje teritorije iskljucivo zbog USA , a ne zbog vremena , snage Arnauta , ili sopstvenog kukavicluka , to sto pricas pada u vodu.
To nisu gluposti, tu se ipak samo radi o srpsko-"arnautskom" konfliktu, USA je tu samo oruzje u rukama Albanaca koje je poprilicno efikasno u smirivanju Srba. Snaga Albanaca se ogleda u njihovome oruzju a uzmemo li u obzir da je to oruzje USA onda su oni poprilicno jaki.
Predrag Zivkovic
18.04.2007., 01:18
To nisu gluposti, tu se ipak samo radi o srpsko-"arnautskom" konfliktu, USA je tu samo oruzje u rukama Albanaca koje je poprilicno efikasno u smirivanju Srba. Snaga Albanaca se ogleda u njihovome oruzju a uzmemo li u obzir da je to oruzje USA onda su oni poprilicno jaki.
Jadna sirota Amerika , obicno orudje u rukama Arnauta , takoreci marionete ... :rofl:
ghoust26
18.04.2007., 01:25
Jadna sirota Amerika , obicno orudje u rukama Arnauta , takoreci marionete ... :rofl:
Pa cekaj je li Kosovo Srpska zemlja? Jeste.
Jesu li albanci odlucili da im otmu taj komad zemlje? Jesu.
Jesu li Amerikanci pogorsali svoje odnose sa Rusima zbog ulaska na Kosovo. Jesu. (Sjeti se samo aerodroma u Pristini)
E sad ti nazivaj Amerikance kako hoces ja ih smatram samo oruzjem u rukama Albanaca. Objasni mi koji je to bio strateski interes Amerikanaca ulazak na Kosovo kad su vec bili u Bosni u mogli iz Bosne da rade sta hoce. Ja to smatram samo kao Albansku kupovin naoruzanja nista drugo.
jaromil
18.04.2007., 08:53
PORKERIJE PERIKOLKO
PERIKOLO PORKERIJE
MOCARELA PERIKOLO
MOCARELA PORKERIJE
PORKA MIA MOCARELA
sVILEN KONAC U ŠUPAK NATRPAVO NEBILO TI DOSTA PA PROBAO SA NEČIM NOVIM !
AJD DOJTE NA KOSOVO POLJE RAVNO RAVNIJE DA NEMOŽ BITI , DA VIDIMO
KO JE JAČI JOPET !
pA ZOVITE RUGOVU IZ SKOPLJA, PA MOŽE I TAČIJA IZ TIRANE DA ODGLUME
KOSOVA REPUBLJIK !
kOSOVO VAM JE STRAŠNOI SUDILIŠTE BILO I OSTALO !
divizija
18.04.2007., 15:55
ma kakva velika albanija. albanci će dobit kosovo, pod američkim patronatom, i više ništa. jedina stvar zašto im zapad pomaže da uzmu kosovo je ta što sa srbima ništa postići nije mogao. neka se srbi zapitaju zašto zapad ne pomaže albancima u makedoniji da dobiju državu! otkad je makedonija neovisna, albanci su bili u svakoj vladi i nisu bili izloženi nikakvom nasilju. u srbiji su pak srbi provodili diskriminaciju i teror nad albancima, što se pretvorilo u gerilski rat.
alternativa neovisnosti kosova je srpsko-albanski rat i novi kaos na balkanu. ako bi ga popušili srbi, oni bi se okrenuli prema bosni. ako bi ga popušili albanci, europa bi bila pretrpana albanskim izbjeglicama kao prije 1999. srbi su na kosovu stvorili takvo stanje da je jedino rješenje da se njih i albance razdvoji. da je milošević poštivao stečena prava albanaca, zapad sigurno ne bi stao iza njihovog iredentizma. umjesto toga, srbi su ih pretvorili u trećerazredne građane i situacija je na kraj udošla do toga da ih se može samo razdvojiti.
Henry_Kinasky
18.04.2007., 16:02
otkad je makedonija neovisna, albanci su bili u svakoj vladi i nisu bili izloženi nikakvom nasilju. u srbiji su pak srbi provodili diskriminaciju i teror nad albancima, što se pretvorilo u gerilski rat.
.
I uprkos tome sto su bili u svakoj Vladi i nisu bili izlozeni nasilju, zapoceli su gerilski rat slican onom na Kosovu. Ima nekoliko haaskih optuzenika zbog tog kratkog sukoba.
Slicno nesto je zapoceto u Presevu, Bujanovcu i Medvedji, sa tzv. OVK PBM i to 2001. za vreme Vlade Zorana Djindjica, ali je ta pobuna efikasno ugusena.
Constatinopol
18.04.2007., 16:14
bili su izloženi nasilju Henry!
-zabrana učenja materinjeg jezika
-nemogućnost dobivanja osobne karte i ostalih dokumenata
-protežiranje i vlast srpske manjine u većinski albanskom kraju
Hoćeš još?
Hoćeš još?
Oću, koji su se kurac Šiptari bunili 1981-ve?
Problem sa Albancima je da odbijaju bilo kakav kompromis i ne pristaju na ništa manje od nezavisnosti. Možeš ih drzati ko malo vode na dlanu i dati im najširu moguću autonomiju (kao što su imali u Jugi) ali će te svejedno mrziti.
Henry_Kinasky
18.04.2007., 16:30
Nesporno.
Imali su fakultete i skole na meternjim jezicima i `81. kada su drzali masovne demonstracije "Kosova Republjik", necemo da se lazemo. Ne znam da li im je Milosevic to ukinuo, ali njihove teznje za republjik i nezavisnost` su starije od Milosevica kao coveka, a kamoli od njegove politike i 1988.
Netacno. Srbija nije na Beloj sengenskoj listi zato sto ima milion ilegalaca u EU, od toga je 90% Albanaca sa Kosova, a ostali su uglavnom Romi.
Kako nisu priznavali Srbiju kao svoju drzavu, nisu glasali, nisu placali poreze, nisu sluzili vojsku, ali su zato uzimali pasose i ostvarivali su slicna prava koja su im odgovarala. A znamo da drustveni zivot podrazumeva osim mnostva prava, i neke obaveze. Ja ne sporim da srpski sistem nije nista ucinio da Albance ukljuci u drusveni zivot Srbije, naprotiv, ali nije sve tako crno-belo.
To nije bio slucaj u svim mestima.
Hoćeš još?
Evo sam cu da dodam.
Ratni zlocini paravojski, hladnjace, masovne grobnice...i to je ono sto je dovelo do bombardovanja i sto ce dovesti do nezavisnosti Kosova.
Naravno da Arkani i Legije ne amnestiraju teroristicku OVK, koja je slicne ratne zlocine pocinila, ali sta je tu je.
Dakle, problem Kosova je mnogo stariji od Milosevica, a stariji je i od SFRJ.
Jednostavno suzivot Srba i Albanaca nije moguc. Kako je neprihvatljivo etnicko ciscenje, drugog resenja osim nezavisnosti Kosova (po etnickim a ne izmisljenim administrativnim granicama) je jedino resenja.
I da ponovim, dugorocno gledano najbolje resenje za Srbiju jeste nezavisnost Kosova. To moze da se shvati i kao kazna za decenijsku politku koju je Srbija vodila, ali drugog resenja nema. Meni je samo zao, sto ce tu nezavisnost dobiti osvedoceni kriminalci, vodje narko kartela, ratni zlocinci....ali oni su trenutni saveznici najjacih svetskih sila, i tako mora biti.
Da nisu razni Cekui, Haradinaji, Taciji...vlast na Kosovu, i da ih fanaticno ne podrzavaju svi stanovnici istog, da nema teroristickih akcija i dan danas i da Srbi dole ne zive u getu, ja bih nezavisnost Kosova podrzavao...a ovako, mogu samo da je konstatujem.
sjekira
18.04.2007., 16:37
Oću, koji su se kurac Šiptari bunili 1981-ve?
Problem sa Albancima je da odbijaju bilo kakav kompromis i ne pristaju na ništa manje od nezavisnosti. Možeš ih drzati ko malo vode na dlanu i dati im najširu moguću autonomiju (kao što su imali u Jugi) ali će te svejedno mrziti.
Uopće se ne čudim da ne žele sa Srbima živjet, uostalom nisu jedini, dapače, to je regionalni trend :rofl:
divizija
18.04.2007., 16:43
I uprkos tome sto su bili u svakoj Vladi i nisu bili izlozeni nasilju, zapoceli su gerilski rat slican onom na Kosovu. Ima nekoliko haaskih optuzenika zbog tog kratkog sukoba.
Slicno nesto je zapoceto u Presevu, Bujanovcu i Medvedji, sa tzv. OVK PBM i to 2001. za vreme Vlade Zorana Djindjica, ali je ta pobuna efikasno ugusena.
primjeti međutim, da ni preševski ni makedonski albanci nisu dobili potporu zapada. jedini razlog zašto je zapad podržao kosovske iredentiste je činjenica da je srpskom "zaslugom" tamo situacija dovedena do toga da ih se moralo razdvojit od srba, ili riskirati opći rat na jugu balkana koji bi destabilizirao čitavu regiju i poslao milijune izbjeglica u europu.
činjenica je da je rugova išao mirnim putem, i da je prije pojave OVK bilo šansi da se nađe rješenje za kosovo unutar srbije. pa možda čak i prije rambullesa. međutim, stvari su dovedene do stanja "ili ih razdvoji ili će nastat opći pokolj"
Honesty
18.04.2007., 17:55
Nije toliko vazno da imas "predstavnike" u vladi i da narod trpi diskriminaciju.I u Makedoniju polozaj albanaca znatno je bio pogorsan sa ukidanjem autonomije na Kosovu.Makedonska vlast je radila po instrukcijama Beograda.U toj vrije makedonske vlasti poceli da u srednjim skolama primoraju albanske ucenike da neke predmete uce na makedonski jezik iako prije je uceno na alanskom,a da ne govorimo za univerzitet u Tetovu koji je izgradjen sa pdoprinascu gradjana zabranjen nekoliko godina ,pa u odbrani njega je ubijen jedan albanac.Sa Ohridskom sporazumom polozaj albanaca je znatno pobolsan.
Constatinopol
18.04.2007., 20:16
Ni meni nije drago da kosovski Srbi žive u getima u stalnom strahu.
No,još je 1990 postojala mogućnost da se Albanci integriraju u društvo,ali miloševićevsko ukidanje albanskog jezika,lokalnih medija na al.jeziku i neizdavanje dokumenata mnogim ne-Srbima je dovela do stanja da bi se sve i jedan Albanac na Kosovu radije ubio nego više ikad živio pod srpskom vlašću
IronFist
18.04.2007., 20:26
Kad već pričamo o jugu Srbije,tu izbacimo Medveđu,tu Albanci nemaju šta tražit,Srbi se iseljavaju iz Bujanovca i Preševa,Srbija se oko tog po meni malo čudno ponaša,kao da Preševsku dolinu priprema za trampu za sjever Kosova.Mislim da bi granicu Kosova i Srbije trebalo napraviti po etničkim linijama,jer će uvijek Srbi na sjeveru Kosova i Albanci na jugu Srbije uvijek praviti probleme zbog jednostavno prirodne želje za pripajanjem Srbiji odnosno Kosovu.
Constatinopol
18.04.2007., 20:31
Nema promjene granica bivših republika i pokrajina u sastavu SFRJ
IronFist
18.04.2007., 20:38
Onda po tome nema ni nezavisnosti Kosova,kužiš.Ako se već Srbi i Albanci razgraničuju,nek se razgraniče kako Bog zapovijeda!
Constatinopol
18.04.2007., 20:49
Neće ići. Granice iz Juge su nedodirljive! Kosovo je imalo svoje granice i takve će imati i kao država.
Inače,da je drukčije,lako bi mi sredili taj Neum
Uopće se ne čudim da ne žele sa Srbima živjet, uostalom nisu jedini, dapače, to je regionalni trend :rofl:
Crnogorci stavise tacku na "i".A bili drugo oko u glavi.
Onda po tome nema ni nezavisnosti Kosova,kužiš.Ako se već Srbi i Albanci razgraničuju,nek se razgraniče kako Bog zapovijeda!
Kosovo je nezavisno,kužis.Božija volja i zapovjed !
berseker
18.04.2007., 21:38
Crnogorci stavise tacku na "i".A bili drugo oko u glavi.
ma koje drugo oko?oni su bre prodajne duse:E
ma koje drugo oko?oni su bre prodajne duse:E
Valjda se bolje poznajete izmedju sebe.Sto se kaze,bili ste intimniji.Pre bi reko da ce Shumadija da se odcepi od Srbije a da CG ostane...da ne bi ostali slepi na po jedno oko.
IronFist
18.04.2007., 23:23
Kosovo je nezavisno,kužis.Božija volja i zapovjed !
Kosovo još nije nezavisno,al će bit najvjerojatnije,i to ne baš u ovim granicama,nešto će te izgubiti i možda nešto dobiti....
IronFist
18.04.2007., 23:30
Neće ići. Granice iz Juge su nedodirljive! Kosovo je imalo svoje granice i takve će imati i kao država.
Kosovo je bila autonomna pokrajina u Socijalističkoj Republici Srbiji,nigdje nije autonomna pokrajina dobila samostalnost ili bolje rečeno pravo na samostalnost,da je tako,rapalo bi se podosta zemalja,i da granice bivših Republika su nedodirljive pa tako i Srbije,i to bez obzira šta je bilo prije 15 godina.E sad, 8 godina Kosovo je de facto nezavisno,ako ćemo formalizirati stanje dobit ćemo sjever Kosova koji opet de facto pod kontrolom Beograda i jug Srbije koji je de facto pod kontrolom Prištine,pa zašto i to ne formalizirati?
Kad već pričamo o jugu Srbije,tu izbacimo Medveđu,tu Albanci nemaju šta tražit,Srbi se iseljavaju iz Bujanovca i Preševa,Srbija se oko tog po meni malo čudno ponaša,kao da Preševsku dolinu priprema za trampu za sjever Kosova.Mislim da bi granicu Kosova i Srbije trebalo napraviti po etničkim linijama,jer će uvijek Srbi na sjeveru Kosova i Albanci na jugu Srbije uvijek praviti probleme zbog jednostavno prirodne želje za pripajanjem Srbiji odnosno Kosovu.
Ma kakva trampa Presevska dolina za sever Kosmeta!?!? Presevska dolina sigurno ostaje u Srbiji tu nema nikakve para-drzave kakav je slucaj na severu Kosmeta gde sve (skolstvo, zdravstvo, socijalno osiguranje, kultura, mediji, placa se u dinarima, srpske su registarske tablice i milion drugih sitnica) funkcionise kao u samoj Srbiji i prakticno nema nikakvih veza sa Pristinom... I cela ova zavrzlama sa pregovorima o buducem statusu Kosmeta se ustvari svodi na pokusaje Srbije da iskamci podelu Kosmeta po kojoj bi sve severno od Ibra ostalo u Srbiji dok bi ostatak bilo nezavisno Kosovo (uz davanje eksteritorijalnog statusa najznacajnijim srpskim kulturnim dobrima kao sto je Pecka patrijarsija, Visoki Decani, Gazimestan i sl.). Tu igru Srbije samo slep covek ne vidi!
Btw, broj Albanaca na jugu Srbije (tzv. Presevska dolina) se i pored njihovog visokog nataliteta izmedju dva popisa smanjio za skoro cetvrinu (78.281-61.647) to ti valjda govori nesto...
walther-P38
19.04.2007., 18:52
Ma kakva trampa Presevska dolina za sever Kosmeta!?!? Presevska dolina sigurno ostaje u Srbiji tu nema nikakve para-drzave .
Naravno, kao i cijelo KOsovo:rofl:
Ringo59
19.04.2007., 19:02
Ni meni nije drago da kosovski Srbi žive u getima u stalnom strahu.
No,još je 1990 postojala mogućnost da se Albanci integriraju u društvo,ali miloševićevsko ukidanje albanskog jezika,lokalnih medija na al.jeziku i neizdavanje dokumenata mnogim ne-Srbima je dovela do stanja da bi se sve i jedan Albanac na Kosovu radije ubio nego više ikad živio pod srpskom vlašću
Tako je, polozaj Srba je ocajan. I to je posljedica mrznje stvorene stalnim konfliktima.
Jedini iskustvo koje Albanci na Kosovu imaju sa bilo kojom srpskom vlascu je bio teror i samo nesmiljeni teror. Albanci su odgovarali mrznjom i individualnim pojedinacnim osvetnickim aktima, ali ne toliko koliko je to srpska propaganda prikazivala osamdesetih kroz price o silnim silovanjima na nacionalnoj osnovi i slicno. I ja sam tada u to bio spreman povjerovati dok nisam vidio statistike i shvatio da propaganda laze.
Ali mrznja vecinskog albanskog stanovnistva je prema manjini stvorila osjecaj nesigurnosti i Srbi su selili, predhodno debelo unovcivsi svoja imanje i kuce. I tu su i sami dosta krivi sami sebi.
Mislim da ne mogu vise zajedno i da treba da se razdvoje ali i unutrasnji odnos snaga kao i medjunarodna situacija vode samo ka podjeli i razgranicenju.
walther-P38
19.04.2007., 19:12
Tako je, polozaj Srba je ocajan. I to je posljedica mrznje stvorene stalnim konfliktima.
Jedini iskustvo koje Albanci na Kosovu imaju sa bilo kojom srpskom vlascu je bio teror i samo nesmiljeni teror. Albanci su odgovarali mrznjom i individualnim pojedinacnim osvetnickim aktima, ali ne toliko koliko je to srpska propaganda prikazivala osamdesetih kroz price o silnim silovanjima na nacionalnoj osnovi i slicno. I ja sam tada u to bio spreman povjerovati dok nisam vidio statistike i shvatio da propaganda laze.
Ali mrznja vecinskog albanskog stanovnistva je prema manjini stvorila osjecaj nesigurnosti i Srbi su selili, predhodno debelo unovcivsi svoja imanje i kuce. I tu su i sami dosta krivi sami sebi.
Mislim da ne mogu vise zajedno i da treba da se razdvoje ali i unutrasnji odnos snaga kao i medjunarodna situacija vode samo ka podjeli i razgranicenju.
Ko vjetar sije, buru žanje. Dobro su prošli nakon svega što su napravili Albancima. Zašto bi mi ih bilo žao?
Henry_Kinasky
19.04.2007., 19:21
Jedini iskustvo koje Albanci na Kosovu imaju sa bilo kojom srpskom vlascu je bio teror i samo nesmiljeni teror.
Kakav jebeni teror u SFRJ ?
Propaganda, ok, kapiranje Albanaca kao niza bica, ok, svega je bilo, ali kakav teror Petra Stambolica, Milke Planinc ili Josipa Broza nad Albancima ? :zvrko:
Dok je trajao "teror" tih 45 godina, broj Albanaca se utrostrucio, jedino ako su mazohisti....
O sta se desavalo dole za vreme II svetskog rata za vreme Velike Albanije...valjda znas.
`81. mora da je bio ogroman teror, neopisiv, Kardelj i Broz se jos nisu ni oladili a bilo je "Kosova republjik". Milosevic je tada bio bankar sa stanom od 500 kvm na Menhetnu, terorisao je Albance jedino ako mu je sobarica bila te nacionalnosti.
E ukidanjem autonomije, i kasnije kada krecu paravojske (kao odgovor prvoformiranoj paravojsci OVK), i plansko iseljavanje Albanaca pred i za vreme bombardovanja...mozemo da govorimo o teroru, kojeg je nesumnjivo bilo.
I to je ta jedna srpska vlast, a kako si ti rekao ispalo je kao da se na Kosovu 300 godina smenjuju srpske vlasti koje karakterise mrznja prema Albancima.
matematicar
19.04.2007., 19:24
au licemjera. :klap: to ti je ono, znas koji rezultat zelis pa onda smisljas pravila koja ce ti donjeti taj rezultat.
divizija
19.04.2007., 19:29
ako bi se dvije suverene i međunarodno priznate države dogovorile, to se može napravit.
walther-P38
19.04.2007., 19:29
da se na Kosovu 300 godina smenjuju srpske vlasti koje karakterise mrznja prema Albancima.
Hajde da i ti jednom budeš realan što se kosova tiče. Ovo citirano si pogodio sto posto:top:
divizija
19.04.2007., 19:38
Propaganda, ok, kapiranje Albanaca kao niza bica, ok, svega je bilo, ali kakav teror Petra Stambolica, Milke Planinc ili Josipa Broza nad Albancima ? :zvrko:
Dok je trajao "teror" tih 45 godina, broj Albanaca se utrostrucio, jedino ako su mazohisti....
O sta se desavalo dole za vreme II svetskog rata za vreme Velike Albanije...valjda znas.
`81. mora da je bio ogroman teror, neopisiv, Kardelj i Broz se jos nisu ni oladili a bilo je "Kosova republjik". Milosevic je tada bio bankar sa stanom od 500 kvm na Menhetnu, terorisao je Albance jedino ako mu je sobarica bila te nacionalnosti.
E ukidanjem autonomije, i kasnije kada krecu paravojske (kao odgovor prvoformiranoj paravojsci OVK), i plansko iseljavanje Albanaca pred i za vreme bombardovanja...mozemo da govorimo o teroru, kojeg je nesumnjivo bilo.
I to je ta jedna srpska vlast, a kako si ti rekao ispalo je kao da se na Kosovu 300 godina smenjuju srpske vlasti koje karakterise mrznja prema Albancima.
teror nad albancima je počo praktički odmah čim je slobo došao na vlast. njihove zahtjeve za republikom nitko u SFRJ nije podržavao, ali je mudri slobo mislio da bi najbolje bilo da im ukine autonomiju i uvede policijsku državu i teror. albanski separatizam razlikuje se od svakog drugog u europi upravo u tomu što su ih srbi tlačili brutalno. zato je i jedini koji je dobio potporu civiliziranog svijeta. da je srbija poštivala prava albanaca, njihov separatizam imao bi status kao i svaki drugi, tj. ničiju potporu.
berseker
19.04.2007., 19:53
teror nad albancima je počo praktički odmah čim je slobo došao na vlast. njihove zahtjeve za republikom nitko u SFRJ nije podržavao, ali je mudri slobo mislio da bi najbolje bilo da im ukine autonomiju i uvede policijsku državu i teror. albanski separatizam razlikuje se od svakog drugog u europi upravo u tomu što su ih srbi tlačili brutalno. zato je i jedini koji je dobio potporu civiliziranog svijeta. da je srbija poštivala prava albanaca, njihov separatizam imao bi status kao i svaki drugi, tj. ničiju potporu.
ti isti albanci nisu postovali nijedan zako sfrj a trazili su sva prava:nisu isli u vojsku,nisu placali porez,nisu glasali,radjali su mnogo te postali vecina a sfrj pasos i licnu kartu to su hteli!ako hoces prava jedne drzave onda moras postovati prava te drzave!srbi brutalno tlacili albance:rofl: :rofl: :rofl: albanci zato dobili potporu civiliziranog sveta:rofl: :rofl: :rofl: dodji malo u Pariz da vidis taj civilizovani svet i kako se postuju ovde ljudska prava pa ces stvarno da se zgrozis :E
walther-P38
19.04.2007., 20:00
ti isti albanci nisu postovali nijedan zako sfrj a trazili su sva prava:nisu isli u vojsku,nisu placali porez,nisu glasali,radjali su mnogo te postali vecina a sfrj pasos i licnu kartu to su hteli!ako hoces prava jedne drzave onda moras postovati prava te drzave!srbi brutalno tlacili albance:rofl: :rofl: :rofl: albanci zato dobili potporu civiliziranog sveta:rofl: :rofl: :rofl: dodji malo u Pariz da vidis taj civilizovani svet i kako se postuju ovde ljudska prava pa ces stvarno da se zgrozis :E
Kak nisu išli u vojsku sfrj? Išli su. Osobno sam poznavao neke.
Poreze su plaćali kao i svi ostali u Sfrj
Niko nije glasao u Sfrj pa tako ni Albanci, osim ako onaj smijeh ne nazivaš izborima.
Srbi ih jesu brutalno tlačili, masakrirali ih te ih pokušali sve protjerati, zato su i bombardirani od strane civiliziranog svijeta.
A kakve veze ima Pariz sa svime time, to je samo tebi jasno.
berseker
19.04.2007., 20:13
Kak nisu išli u vojsku sfrj? Išli su. Osobno sam poznavao neke.
Poreze su plaćali kao i svi ostali u Sfrj
Niko nije glasao u Sfrj pa tako ni Albanci, osim ako onaj smijeh ne nazivaš izborima.
Srbi ih jesu brutalno tlačili, masakrirali ih te ih pokušali sve protjerati, zato su i bombardirani od strane civiliziranog svijeta.
A kakve veze ima Pariz sa svime time, to je samo tebi jasno.
bilo ih je u vojsi do 1990 bar koliko ja znam;a to masakrirali jer to po onom pouzdanom pentagonskom izvestaju gde kazu nestalo 500 000 a ubijeno oko 100 000 hiljada i nije srpska novina rekla to vec engleski sandej tajms i znas li ti da su mnogi albanci ubijani od same ovk jer nisu hteli dati jednog od sinova za ovk?PA SU I TE ZRTVE PRIPISANE SRBIMA!
berseker
19.04.2007., 20:46
ima veze jer je to taj civilizovani svet koji im je dao podrsku i ti ga citiras
walther-P38
19.04.2007., 21:07
bilo ih je u vojsi do 1990 bar koliko ja znam;a to masakrirali jer to po onom pouzdanom pentagonskom izvestaju gde kazu nestalo 500 000 a ubijeno oko 100 000 hiljada i nije srpska novina rekla to vec engleski sandej tajms i znas li ti da su mnogi albanci ubijani od same ovk jer nisu hteli dati jednog od sinova za ovk?PA SU I TE ZRTVE PRIPISANE SRBIMA!
Pa do tada je i trajala Sfrj:rofl: Što su trebali ići u vojsku Sfrj nakon što te zemlje više nije bilo?:rofl:
Koliko ste ih pobili to samo vi znate. U svakom slučaju toliko, da je i poslovično tromi NATO reagirao i po prvi put u povijesti gađao neku evropsku zemlju:s
Preskočio si period vladavine Rankovića dole i njegovog terora.
A i '81 su im tenkovi JNA šetali kroz kuće s pjesmom a i združene snage milicije SFRJ su ih mlatile ko vola u kupusu samo što se o tome nije smjelo ni pričati.
Iz mog mjesta je svaki milicioner '81 išao dole na teren da ih mlati.
walther-P38
19.04.2007., 21:35
Preskočio je i teror koji se tamo vrši od 1912;)
Leka Ranković je sitna riba u odnosu na prijeratni teror koji su srbi vršili po Kosovu
Milorad Dodik
19.04.2007., 21:45
Ne razumem Albanski, ako se bude bezalo iz Bosne
Kosovo je bilo srce Srbije pa ode.Kuda cemo mi Bosanski Srbi da bjezimo
:zubo:
Hakunamatata
19.04.2007., 21:50
Kosovo je bilo srce Srbije pa ode.Kuda cemo mi Bosanski Srbi da bjezimo
Znas kak je rekao Tomislav Nikolc : sve ce to Matica da primi :D
walther-P38
19.04.2007., 23:06
Znas kak je rekao Tomislav Nikolc : sve ce to Matica da primi :D
To mu je profesionalna deformacija. On je naime grobar, pa si možeš mislit što on pod maticu podrazumjeva:zubo:
rogonos
20.04.2007., 00:53
Preskočio je i teror koji se tamo vrši od 1912Nije bilo nikakvog sistemskog terora nakon oslobođenja 1912. godine...
A ti si preskočio teror nakon "Prizrenske lige" (1878.), a bogami i prije (od kraja 17. vijeka).;)
Leka Ranković je sitna riba u odnosu na prijeratni teror koji su srbi vršili po KosovuTo ćeš nam pojasniti ti, o veliki znalče srpske povjesti.:rofl:
Možda nisi znao, ali Ranković je bio Brozov kreber.;)
Uostalom, Ranković je pozatvarao i pobio više Srba nego bilo koga drugog.;)
berseker
20.04.2007., 07:11
Pa do tada je i trajala Sfrj:rofl: Što su trebali ići u vojsku Sfrj nakon što te zemlje više nije bilo?:rofl:
Koliko ste ih pobili to samo vi znate. U svakom slučaju toliko, da je i poslovično tromi NATO reagirao i po prvi put u povijesti gađao neku evropsku zemlju:s
da SFRJ,ali je posle bila SRJ i obuhvatala Kosovo i CG sto znaci negirali su drzavu a istovremeno trazili sva prava u njoj!da ti mozda neznas koliko ih je ubijeno?prema unmik negde oko 8000 mrtvih na kosovu i to svih nacionalnosti ukljucujucu i bombardovanje i ubijanje ovk sopstvenih ljudi koji nisu hteli dati jednog od sinova za ovk!ajde ti uporedi to sa onim poverljivim pentagonskim izvestajem i izjavom bivseg nemackog ministra za stadion-logor u pristini cime se i albanci smeju!a nato to jest usa su bedno lagali u cilju svojih geopolitickih ciljeva:mnogo pricate o delu zemlje koju uopste neznate i doci ce ti isti albanci jednom i u vasu zemlju pa cete videti ponasanja albanaca i necete se vise smejati:flop: zato je sada situacija tamo pod natom 10 puta gora,sve sami lopovi dileri droge,oruzja i zena:flop:
Nije bilo nikakvog sistemskog terora nakon oslobođenja 1912. godine...
A ti si preskočio teror nakon "Prizrenske lige" (1878.), a bogami i prije (od kraja 17. vijeka).;)
To ćeš nam pojasniti ti, o veliki znalče srpske povjesti.:rofl:
Možda nisi znao, ali Ranković je bio Brozov kreber.;)
Uostalom, Ranković je pozatvarao i pobio više Srba nego bilo koga drugog.;)
Što ga je onda Broz uklonio lafčino ?
berseker
20.04.2007., 08:33
Što ga je onda Broz uklonio lafčino ?
pa zato da taj posrani bravar moze i dalje raditi sta zeli i puniti glavu svim narodima bivse SFRJ;secam se dana kada je umro i imao sam tek 10 godina,htio sam igrati fudbal sa vrsnjacima i u igri se smejao pa sam dobio velike batine od ujaka jer je tito umro a ja se smejem
pa zato da taj posrani bravar moze i dalje raditi sta zeli i puniti glavu svim narodima bivse SFRJ;secam se dana kada je umro i imao sam tek 10 godina,htio sam igrati fudbal sa vrsnjacima i u igri se smejao pa sam dobio velike batine od ujaka jer je tito umro a ja se smejem
Jaki argumenti nema šta.
Vidim kod vas pravi patrijarhalni odnos vlada u porodici čuj dobio batine od ujaka, hahaha, zato što se smijao.
Pa ovo više govori o tvom backgroundu i frustracijama nego o odnosu Tito - Ranković.
De mi reci jel ujak još uvijek komunjara ili sada ima bradu?
walther-P38
20.04.2007., 09:19
ti isti albanci nisu postovali nijedan zako sfrj a trazili su sva prava:nisu isli u vojsku,nisu placali porez,nisu glasali,radjali su mnogo te postali vecina a sfrj pasos i licnu kartu to su hteli!E
da SFRJ,ali je posle bila SRJ i obuhvatala Kosovo i CG sto znaci negirali su drzavu a istovremeno trazili sva prava u njoj!
Ja mislim da se ti pomalo gubiš u svemu tome:rofl:
Naime Sfrj i Srj nisu jedno te isto. Dok je bila Sfrj Albanci su i išli u vojsku i plaćali poreze. Tražili su republiku, ali ste im oduzeli i to malo prava što su imali. Što ste onda očekivali? Da budu zadovoljni dok ih mrcvarite i uzimate im sva prava koja normalni građani imaju. Naravno da su vas bojkotirali i to su odradili prilično uspješno i pametno što se vidi po rezultatima. Da su srbi imalo normalniji narod i da ne pokušavaju potlačiti sve sa kojima dođu u dodir, vjerovatno bi još i danas postojala kakva takva Jugoslavija jer se ne bi stvorila kritična masa za slamanje te tvorevine. To što vas Albanci mrze ste debelo zaslužili i još ste dobro prošli :top:
Zato mi je drago što su Albanci na dobrom putu da se zauvijek riješe srpskog terora, kao što bi mi bilo drago da se oslobode i svi drugi potlačeni narodi.;)
berseker
20.04.2007., 09:27
Jaki argumenti nema šta.
Vidim kod vas pravi patrijarhalni odnos vlada u porodici čuj dobio batine od ujaka, hahaha, zato što se smijao.
Pa ovo više govori o tvom backgroundu i frustracijama nego o odnosu Tito - Ranković.
De mi reci jel ujak još uvijek komunjara ili sada ima bradu?
nema tu nikakvog backgrounda jer ja neumem pisati izvrtljivo politicki i ostala sranja!o frustracijama pitaj sebe idruge koji su se uhvatili za srbe ko pijan za tarabu:rofl:
berseker
20.04.2007., 09:30
Naime Sfrj i Srj nisu jedno te isto. Dok je bila Sfrj Albanci su i išli u vojsku i plaćali poreze. Tražili su republiku, ali ste im oduzeli i to malo prava što su imali. Što ste onda očekivali? Da budu zadovoljni dok ih mrcvarite i uzimate im sva prava koja normalni građani imaju. Naravno da su vas bojkotirali i to su odradili prilično uspješno i pametno što se vidi po rezultatima. Da su srbi imalo normalniji narod i da ne pokušavaju potlačiti sve sa kojima dođu u dodir, vjerovatno bi još i danas postojala kakva takva Jugoslavija jer se ne bi stvorila kritična masa za slamanje te tvorevine. To što vas Albanci mrze ste debelo zaslužili i još ste dobro prošli :top:
Zato mi je drago što su Albanci na dobrom putu da se zauvijek riješe srpskog terora, kao što bi mi bilo drago da se oslobode i svi drugi potlačeni narodi.;)
iz srca ti zelim da ti isti dodju naseljavat tvoj kraj!nikome se ne brani da sanja ni njima pa ni tebi
walther-P38
20.04.2007., 10:16
iz srca ti zelim da ti isti dodju naseljavat tvoj kraj!nikome se ne brani da sanja ni njima pa ni tebi
Joj koliko nepravde u tvojim riječima i koliko pritajene netrpeljivosti spram jednog naroda. Znaš i mi smo imali sličan problem ali smo ga uspjeli riješiti:zubo:
berseker
20.04.2007., 10:18
Joj koliko nepravde u tvojim riječima i koliko pritajene netrpeljivosti spram jednog naroda. Znaš i mi smo imali sličan problem ali smo ga uspjeli riješiti:zubo:
cekej samo da ti aljbanci dodju u goste:D
walther-P38
20.04.2007., 10:24
cekej samo da ti aljbanci dodju u goste:D
Dobrodošli su, kao i svi gosti koji se ponašaju kao gosti. Ali kad se gosti prestanu ponašati kao gosti i počnu umišljati da je njihovo to mjesto gdje su došli kao gosti, onda će se opet organizirati neka Oluja ili slična vremenska nepogoda za takve " goste" :top:
berseker
20.04.2007., 10:31
Dobrodošli su, kao i svi gosti koji se ponašaju kao gosti. Ali kad se gosti prestanu ponašati kao gosti i počnu umišljati da je njihovo to mjesto gdje su došli kao gosti, onda će se opet organizirati neka Oluja ili slična vremenska nepogoda za takve " goste" :top:
pa gosn kada albanci postanu negde vecina pomocu visokog nataliteta onda kazu to je njihova zemlja i netrpe druge nacionalnosti i sa time znaj da su i hrvati napustili kosovo radi stalnih pretnji
nema tu nikakvog backgrounda jer ja neumem pisati izvrtljivo politicki i ostala sranja!o frustracijama pitaj sebe idruge koji su se uhvatili za srbe ko pijan za tarabu:rofl:
Pa mogu ti reći da si u pravu.
Mi inače sanjamo da jednog dana Valjevo i Čačak budu u sastvu Velike Bosne. :rofl:
Naime Sfrj i Srj nisu jedno te isto. Dok je bila Sfrj Albanci su i išli u vojsku i plaćali poreze. Tražili su republiku, ali ste im oduzeli i to malo prava što su imali.
Vaso, jel to tvrdiš da su Albanci imali mala prava u SFRJ?
walther-P38
20.04.2007., 15:11
Vaso, jel to tvrdiš da su Albanci imali mala prava u SFRJ?
U SFRJ smo svi imali premala prava, ako se o nekim političkim pravima uopće moglo govoriti, tako da je tvoje pitanje bespredmetno.
Mi inače sanjamo da jednog dana Valjevo i Čačak budu u sastvu Velike Bosne
Valjevo je bilo dio Bosanskog Pasaluka, i to ozbiljno kao i Uzice
Cek da vidim
Uncle sam kaze Kosovo nezavisno
Makedonija 35-40% Muslimana.U Hrvatskoj ta cifra je 2% ako i toliko
Ja ne sanjam Valjevo, ali nakon Kosova, red je na Sandzak.To mozda nece biti za moga zivota.Ali, sanse su velike za iducu generaciju.Crna Gora je mala drzava sa oko 20% Muslimana.Nek se coce koliko hoce, oni mogu da budu dobri Vazali, ili Kvislinska drzava.Bosnjaci mozda i zaborave, paleze Cg i klanje Muslimana Ist Hercegovine.A Milo Djukaj moze i protiv Islama, ali samo malo je teze sada.Imaju Albanci i Bosnje u Cg.Bosnjacima je najvazniji cilj povezivanje sa Turskom.Nezavisnim Kosovo, nas spas lezi u Sandzaku.Nije vazno, sta neki misle ovdje.Koliko Cg mrzi Srbe, mozda i pristanu.Ako i ne pristanu, moze se i na Alpinizam Lovcen adventure.Veci gradovi su padali od Bosnji
Meni Velika Albanija ne smeta.Oni ionako smatraju Podgoricu svojom, Albanskim otetim gradom.Pa, 6 miliona Albanaca je vise od 2 miliona Bosnjaka na Balkanu.Sanse da uzmu Podgoricu su mnogo vece.A Bosnje ce na jug Herceg Novi i ostatak.To je nase.Ne mrzim ja Cg, samo svi one mrze Islam.A na kraju dana, ja cu radije pod mjesec i zvijezdu nego Srpskog orla i ''Krstasa''
O glorious day is coming
:)
independent_observer
21.04.2007., 06:13
Valjevo je bilo dio Bosanskog Pasaluka, i to ozbiljno kao i Uzice
Cek da vidim
Uncle sam kaze Kosovo nezavisno
Makedonija 35-40% Muslimana.U Hrvatskoj ta cifra je 2% ako i toliko
Ja ne sanjam Valjevo, ali nakon Kosova, red je na Sandzak.To mozda nece biti za moga zivota.Ali, sanse su velike za iducu generaciju.Crna Gora je mala drzava sa oko 20% Muslimana.Nek se coce koliko hoce, oni mogu da budu dobri Vazali, ili Kvislinska drzava.Bosnjaci mozda i zaborave, paleze Cg i klanje Muslimana Ist Hercegovine.A Milo Djukaj moze i protiv Islama, ali samo malo je teze sada.Imaju Albanci i Bosnje u Cg.Bosnjacima je najvazniji cilj povezivanje sa Turskom.Nezavisnim Kosovo, nas spas lezi u Sandzaku.Nije vazno, sta neki misle ovdje.Koliko Cg mrzi Srbe, mozda i pristanu.Ako i ne pristanu, moze se i na Alpinizam Lovcen adventure.Veci gradovi su padali od Bosnji
Meni Velika Albanija ne smeta.Oni ionako smatraju Podgoricu svojom, Albanskim otetim gradom.Pa, 6 miliona Albanaca je vise od 2 miliona Bosnjaka na Balkanu.Sanse da uzmu Podgoricu su mnogo vece.A Bosnje ce na jug Herceg Novi i ostatak.To je nase.Ne mrzim ja Cg, samo svi one mrze Islam.A na kraju dana, ja cu radije pod mjesec i zvijezdu nego Srpskog orla i ''Krstasa''
O glorious day is coming
:)
:rofl: :rofl: :rofl:
glorious day already came balija:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=04&dd=20&nav_id=242766
more to come real soon :E :E
independent_observer
21.04.2007., 06:14
2 miliona Bosnjaka na Balkanu
2 miliona ha :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
berseker
21.04.2007., 09:17
nemoze VELJIKA ALJBANIJA ja tako kazem i tako mora da bude!
sa_neba.
21.04.2007., 09:25
Srbi su kolatarelna steta americkog odnosa prema muslimanima.
A ova izjava americkog kongresmena to najbolje ocrtava. Amerika je zlo.
---------
„Ovo je još jedan primer da su Sjedinjene Države predvodnik u stvaranju većinske muslimanske zemlje u samom srcu Evrope. To treba da primete i odgovorne vođe islamskih vlada, kao u Indoneziji, ali i džihadisti svih boja i nijansi.” (Tom Lantoš, kongresmen)
Rey Ban Veresija
21.04.2007., 11:15
združene snage milicije SFRJ su ih mlatile ko vola u kupusu samo što se o tome nije smjelo ni pričati.
Iz mog mjesta je svaki milicioner '81 išao dole na teren da ih mlati.
a danas ?..... :eek:
zdruzene snage policije iz EU ukljucujuci i Slovence :eek: i dalje ih mlate....:cool: :cool:
walther-P38
21.04.2007., 17:23
Srbi su kolatarelna steta americkog odnosa prema muslimanima.
A ova izjava americkog kongresmena to najbolje ocrtava. Amerika je zlo.
Tako je:top: srbi nisu nikoga zlostavljali, niti su palili i ubijali, nego su kolateralna šteta:rofl:
Amerikanci su se zakačili s muslimanima i pomislili: Sad kad smo se već zakačili, mi smo gud gajs , oni su bed gajs, a mora biti i kolateralne štete...ko bi to mogao biti? Znam, reče jedan od Kngresmena, neka to budu srbi. Ostali se složiše, a sve ostalo je povijest. Pred bogom pravedan srpski narod je tako postao kolateralna žrtva, ni kriv ni dužan.
berseker
22.04.2007., 13:00
NEMOZE VELJIKA ALJBANIJA JER JA TAKO KAZEM I TAKO MORA BITI
NEMOZE VELJIKA ALJBANIJA JER JA TAKO KAZEM I TAKO MORA BITI
e, sad mozemo svi da odahnemo. problem resen.
Hakunamatata
22.04.2007., 22:07
e, sad mozemo svi da odahnemo. problem resen.
:lol:
Nego, traljavo nesto ide ta nezavisnost...
walther-P38
23.04.2007., 14:58
Mislim da se još razmišlja da li da vam uzmu sve ili samo neke djelove:kava:
Kad odluče, ići će malo brže:top:
Mislim da se još razmišlja da li da vam uzmu sve ili samo neke djelove:kava:
Kad odluče, ići će malo brže:top:
Mislit i srat nije isto
walther-P38
23.04.2007., 15:20
Mislit i srat nije isto
Još jedna veleumna srpska doskočica? Genijalno:s :s
Stavi to u potpis:rofl:
Još jedna veleumna srpska doskočica? Genijalno:s :s
Stavi to u potpis:rofl:
Hvala na savjetu, svakako bi bio bolji potpis od tvog. Mada mi je jasno da si ponosan jer nisi više metiljav :zubo:
walther-P38
23.04.2007., 16:36
Hvala na savjetu, svakako bi bio bolji potpis od tvog. Mada mi je jasno da si ponosan jer nisi više metiljav :zubo:
O i te kako sam ponosan. Gamadi se bilo jako teško riješiti. Pa vidiš kako su se i svi ostali namučili, ili se još muče da ih se riješe.
Ringo59
23.04.2007., 16:54
O i te kako sam ponosan. Gamadi se bilo jako teško riješiti. Pa vidiš kako su se i svi ostali namučili, ili se još muče da ih se riješe.
Tako se recimo Bosnjaci Alahu mole svaki dan da se rijese gamadi. A sta mislis koga osim Srba pod time podrazumjevaju.
A da budem iskren, kad je bila Oluja, bio sam na bojisnici kod sarajeva i slavio rokajuci u zrak iz kalasa.
Velika Albanija mi ne smeta.To je nova i jaca, mozda i najjaca drzava Balkana.Povezu li se Albanci Albanije sa Kosovom, a nece ih niko sprijecavati, nakon 10 tak godina, da to i urade, ako Kosovo bude nezavisno.Jer ja sumnjam, da Albanija nece priznati Kosovo, pa sta god.Gledao sam mape Albanaca, imaju oni fin plan.Takodjer i Podgorica je u toj velikoj Albaniji.Sto se mene tice, moze velika Albanija da se granici i sa Bosnom.Jedna malo veca Albanija, gdje su Muslimani u vecini je samo dobit za Bosnjake.
Nije izrazna, ali malo dalja dobit je sigurno
Hoćeš još?
Osim poslednje stavke (delimichno-jer nije svugde bilo tako) ostalo je lazh.
Mogli su uzeti lichnu kartu, nisu hteli jer bi priznali drzhavljanstvo Srbije.
Netacno. Srbija nije na Beloj sengenskoj listi zato sto ima milion ilegalaca u EU, od toga je 90% Albanaca sa Kosova, a ostali su uglavnom Romi.
Kako nisu priznavali Srbiju kao svoju drzavu, nisu glasali, nisu placali poreze, nisu sluzili vojsku, ali su zato uzimali pasose i ostvarivali su slicna prava koja su im odgovarala. A znamo da drustveni zivot podrazumeva osim mnostva prava, i neke obaveze. Ja ne sporim da srpski sistem nije nista ucinio da Albance ukljuci u drusveni zivot Srbije, naprotiv, ali nije sve tako crno-belo.
Da nisu razni Cekui, Haradinaji, Taciji...vlast na Kosovu, i da ih fanaticno ne podrzavaju svi stanovnici istog, da nema teroristickih akcija i dan danas i da Srbi dole ne zive u getu, ja bih nezavisnost Kosova podrzavao...a ovako, mogu samo da je konstatujem.
Pa da. Tipično. Za sve su krivi Romi i Albanci. Srbi su gospoda ljudi, prosim lepo...
Onda se sa jedne strane žaliti kako "ekstremisti" terorišu NESRPSKO stanovništvo, a sa druge se boriti samo za srpsku samoupravu u okviru fantomske autonomije za Albance, opet bez pomena onih koji su i NESRBI i NEALBANCI.
Da Srbi žive normalno tamo, za šta se u Srbiji ne čuje ni kad je istina ni kad nije, sve bi se lijepo dogovorili, a Rome bi vjerojatno pojeo mrak. Uostalom, ko njih jebe kad nemaju rezervnu državu. Baš kao i u bratskoj i jedinstvenoj Jugoslaviji sa svojim autonomijama i narodima i narodnostima. Izuzev Aškalija, Roma i Goranaca, a i Turcite su mi nešto zanemareni poslednjih 20 godinica. Ima li Turaka uopšte sada u "Pokrajini"? Nekada su imali škole, pozorište, novine, makar nešto... Ima ih pomalo po Skoplju.
A ti pasoši što su bili korisni...
Najjače je danas kada se po Sree/ije/emu po njivama ganjaju "državljani Srbije" i njihova lokalna ekipa i drugari iz Slavonije protiv Združenih redarstveno policijskih četa.
Bistrije: Albanci sa Kosove putuju, čitaj ne putuju, sa Unmik-ovim papirima koje priznaje samo Srbija. :rofl:
kosta vujic
24.04.2007., 04:28
sto je s rs
Rey Ban Veresija
24.04.2007., 07:45
Bistrije: Albanci sa Kosove putuju, čitaj ne putuju, sa Unmik-ovim papirima koje priznaje samo Srbija. :rofl:
"Tijeska grijeska "Unmik pasose ne priznaje Srbija !
Zato Albanci koji imaju unmik pasose ne mogu recimo ostvariti svoja prava odnosno dobiti strana drzavljansta (njemacko) gdje moras traziti ispis ,zato im i sami svabe savjetuju da idu u srpske konzulate i traze ispis,mnogi to i rade.......jer zvuci paradoksalno ali unmik pasos ne vrijedi
"qurca" to ti je uglavom dokument s kojim EU i druge zemlje imaju mogucnost da vracaju svoje "albance",prvenstveno kriminalce i izbjeglice na Kosovo :eek:
deda_mraz
24.04.2007., 08:11
Velika Albanija mi ne smeta.To je nova i jaca, mozda i najjaca drzava Balkana.Povezu li se Albanci Albanije sa Kosovom, a nece ih niko sprijecavati, nakon 10 tak godina, da to i urade, ako Kosovo bude nezavisno.Jer ja sumnjam, da Albanija nece priznati Kosovo, pa sta god.Gledao sam mape Albanaca, imaju oni fin plan.Takodjer i Podgorica je u toj velikoj Albaniji.Sto se mene tice, moze velika Albanija da se granici i sa Bosnom.Jedna malo veca Albanija, gdje su Muslimani u vecini je samo dobit za Bosnjake.
Nije izrazna, ali malo dalja dobit je sigurno
Albanija najjaca drzava na Balkanu :rofl: :rofl: :rofl:
Evo ti njihove armije!http://www.globalaf.net/showthread.php?t=201
Da se upisas od smeha :rofl:
Honesty
24.04.2007., 10:09
Albanija najjaca drzava na Balkanu :rofl: :rofl: :rofl:
Evo ti njihove armije!http://www.globalaf.net/showthread.php?t=201
Da se upisas od smeha :rofl:
Ta armija zajedno sa UCK probili albansku - albansku granicu na Kosare ,za vrijeme rata ,nanijeci srbskoj vojci velike stete(stete sam citao ovde u forumu, ali od strane nase armije su izgubili zivot 120 vojnika).Da bi NATO dozvolila naoruzanje UCK i pomoc od Albanske armije ,nije bilo potreba njene intervencije jer sami bi smo resili problem.
Ta armija zajedno sa UCK probili albansku - albansku granicu na Kosare ,za vrijeme rata ,nanijeci srbskoj vojci velike stete(stete sam citao ovde u forumu, ali od strane nase armije su izgubili zivot 120 vojnika).Da bi NATO dozvolila naoruzanje UCK i pomoc od Albanske armije ,nije bilo potreba njene intervencije jer sami bi smo resili problem.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA... Kuku i lele!:rofl:
berseker
24.04.2007., 11:23
ala si ti smesan Honesty!pa kada ste bili toliko jaki zasto ste cmizdrili pred mz i drali se PLJIZ USA PLJIZ:D
Honesty
24.04.2007., 13:29
ala si ti smesan Honesty!pa kada ste bili toliko jaki zasto ste cmizdrili pred mz i drali se PLJIZ USA PLJIZ:D
Pa i ti ne razumijes i na tvoj jezik ,SAD nije nas dozvolio da se nauruzamo.Ja znam vase sposobnosti,bio sam u JNA sa vama ,ni 10 kila niste mogli da nosite u ledja.Vi ste imali naoruzanje cele Yu,mi smo nosili oruzje peske po 50 km.i po 50 kila .
divizija
24.04.2007., 13:41
pa gosn kada albanci postanu negde vecina pomocu visokog nataliteta onda kazu to je njihova zemlja i netrpe druge nacionalnosti i sa time znaj da su i hrvati napustili kosovo radi stalnih pretnji
95% hrvata koji su napustili kosovo otisli su početkom devedesetih zbog slobine mobilizacije. ne kenjkaj
walther-P38
24.04.2007., 13:44
Ma daaaj, nije tako, ne može biti. Pa znaš da je srpska vojska nepobediva. Oni ne znaju da rade ali zato znaju da se biju:rofl:
Ma daaaj, nije tako, ne može biti. Pa znaš da je srpska vojska nepobediva. Oni ne znaju da rade ali zato znaju da se biju:rofl:
A zato svi ostali umete da se bijete protiv Srba. Pogotovo kad im uvedu sankcije. :rofl:
Cuo sam jednom ovde na forumu za neki albaski nacin ratovanja. Pominjali su neku taktiku "Ilirska potkovica". Mora da je to konjica. :D
A zato svi ostali umete da se bijete protiv Srba. Pogotovo kad ima uvedu sankcije. :rofl:
Procitao sam jednom ovde za neki albaski nacin ratovanja. Pominjali su neku taktiku "Ilirska potkovica". Mora da je to konjica. :rofl:
Ne, ne... :nono: hrvati su poznati po svojoj konjici, šiptari su poznati po pogači...
Henry_Kinasky
24.04.2007., 13:52
Pa da. Tipično. Za sve su krivi Romi i Albanci. Srbi su gospoda ljudi, prosim lepo...
Je, ingeniozan zakljucak.
Dakle da li je cinjenica da su 90% ilegalaca sa srpskim pasosima u EU, Albanci sa Kosova, i Romi u Svici i Nemackoj ?
Jeste.
Da li je istina da je to glavni razlog zbog kojeg Srbija nije na Beloj listi, a da su ostali tehnicke prirode (novi pasosi, a ne kartoncici mrtve SRJ...) ?
Jeste.
Politicki uslovi postoje, i oni su se vise puta ispunjavali, ali je glavni problem to sto Srbija mora da primi milion svojih gradjana nazad.
Onda se sa jedne strane žaliti kako "ekstremisti" terorišu NESRPSKO stanovništvo, a sa druge se boriti samo za srpsku samoupravu u okviru fantomske autonomije za Albance, opet bez pomena onih koji su i NESRBI i NEALBANCI.
Za to se obrati Dr. Kalasnjikovu, njegov plan je "vise od pusenja, manje od sexa", iliti "vise od autonomije, manje od nezavisnosti".
A ako neko ne vidi da nealbanci na Kosovu zive u getu, da se unistavaju crkve i bacaju bombe, onda je to njegov problem, ali to ovde nije tema.
divizija
24.04.2007., 13:56
pa nek ti nealbanci priznaju albancima neovisnost, pa će možda i albanci njih prestat maltretirat
walther-P38
24.04.2007., 13:57
Ahaaa, ma znao sam ja da sigurno postoji logično objašnjenje zašto svi preziru srbe i ne daju im da putuju u njihove države. Isto tako postoji i razumno objašnjenje zašto je srbija izopćena iz zajednice normalnih država te bombardirana i pod sankcijama.
To je sve zbog Albanaca:rofl: :rofl:
indianajones
24.04.2007., 13:57
pa nek ti nealbanci priznaju albancima neovisnost, pa će možda i albanci njih prestat maltretirat
ovaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, hm, kako da kazem... a sto niste vi tako priznali RSK?
Honesty
24.04.2007., 14:29
Je, ingeniozan zakljucak.
Dakle da li je cinjenica da su 90% ilegalaca sa srpskim pasosima u EU, Albanci sa Kosova, i Romi u Svici i Nemackoj ?
Jeste.
Da li je istina da je to glavni razlog zbog kojeg Srbija nije na Beloj listi, a da su ostali tehnicke prirode (novi pasosi, a ne kartoncici mrtve SRJ...) ?
Jeste.
Politicki uslovi postoje, i oni su se vise puta ispunjavali, ali je glavni problem to sto Srbija mora da primi milion svojih gradjana nazad.
Za to se obrati Dr. Kalasnjikovu, njegov plan je "vise od pusenja, manje od sexa", iliti "vise od autonomije, manje od nezavisnosti".
A ako neko ne vidi da nealbanci na Kosovu zive u getu, da se unistavaju crkve i bacaju bombe, onda je to njegov problem, ali to ovde nije tema.
Henry,hocu da ti izjasnim neke stvari koje cesce spomenjujes: albanci nisu priznali drzavu Srbiju ali sve obaveze i poreze su platili i to vise,jer samo od tih placka Srbija mogao je odrzati toliko broj policije na Kosovu.
U vojsku srbije jos danas ne idu albanci iz Preseva i Bujanoca,jer iz te vojske mnogo albanaca osamdesetih i devedesetih godina su dosli u sanducima .
A te pasose koje spominjujes albanci su platili po 300 eura i vise .
Pa ja pitam zasto onda Srbija daje te pasose za gradjane koje ne priznaju?
Ne, ne... :nono: hrvati su poznati po svojoj konjici, šiptari su poznati po pogači...
Upravo tako,čak smo jednom nosili pogaču do Ljubljane,i to vozom. :D
Honesty
24.04.2007., 15:15
Ne bre ,te pogace jeli u Srbiju jer slovenci nisu mu kazali gostoprimstvo .
Cini mi se da je bio 1 decembar.:rofl:
Henry_Kinasky
24.04.2007., 15:25
Pa ja pitam zasto onda Srbija daje te pasose za gradjane koje ne priznaju?
Davala je do 1999. od kad je Kosovo formalno pod patronatom UN-a, verujem i da hoce da ne moze da da pasose stanovnicima Kosova.
Inace u pravu si. Strategija Vlade Srbije je ta da fakticki Albance za Kosova ne smatra gradjanima Srbije, pa ih tako nije ni upisala u biracki spisak na referendumu koji je sumnjivim spletom okolnosti prosao....
Uprkos tome sto ni jedan Albanac na Kosovu ne priznaje Srbiju kao svoju drzavu,
Srbija je duzna, ako vec toliko brine o sudbini Pokrajine, da brine i o sudbini ljudi koji dole zive...ali to je druga tema.
"Pogače" o kojima je reč se obično skrivaju u rezervoarima kamiona...:rofl:
Honesty
25.04.2007., 19:20
Davala je do 1999. od kad je Kosovo formalno pod patronatom UN-a, verujem i da hoce da ne moze da da pasose stanovnicima Kosova.
Inace u pravu si. Strategija Vlade Srbije je ta da fakticki Albance za Kosova ne smatra gradjanima Srbije, pa ih tako nije ni upisala u biracki spisak na referendumu koji je sumnjivim spletom okolnosti prosao....
Srbija je duzna, ako vec toliko brine o sudbini Pokrajine, da brine i o sudbini ljudi koji dole zive...ali to je druga tema.
I posle 1999 mnogi od albanaca u inostranstvo su vadili Yu pasose ,pa i iz Kosova neki su otisli u Leskovac i vadili pasose,i to platili mnogo skupo.
A zadnje vrijeme su se pojavili neki dileri iz Bujanovca kako kazu da mogu da povlace devisne stednje albanaca koji su u bankama u Srbiju i po 20 i vise godina.
E za sudbinu ljudi na Kosovu Srbija nije nikada zainteresovala ,pa sad ima ko da se zainteresuje ,to su institucije kosova.
na temu birackog spiska, dobra referenca je simicev intervju u nedeljnoj politici negde iz oktobra cini mi se, kao i strucna analiza istog od strane gospon lukovica. ;) problem je u tome sto srbija nije drzava gradjana srbije, vec "drzava srpskog naroda i svih gradjana srbije". mislim... jel to znaci da je moja duplo vise?
nego, od kad to vlada (ha... da ne pokrecemo vic) srbije ima bilo kakvu strategiju? troll off.
maler & CO.
26.04.2007., 23:37
Ma ne smeta meni...
Nego to što se tiče Velike Albanije, jedno je zajebavati se po Makedoniji, ali čim se malo okuraže i počnu raditi seranja po Grčkoj, dobit će što su tražili. Grčka je članica i NATO-a i EU, a ipak su po mentalitetu Balkanci, tako da se Albancima crno piše...
Ne volim Grke, ali ih cijenim...
Bio tamo 3 mjeseca definitivno potvrđena priča samih Grka.
divizija
27.04.2007., 11:55
ovaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, hm, kako da kazem... a sto niste vi tako priznali RSK?
rsk nije nastala kao posljedica međunarodne intervencije da se spasi srbe u hrvatskoj od hrvatskog terora i entičkog čiščenja, kao što je slučaj s kosovom, već kao posljedica srpske agresije, rasparčavanja hrvatske i progona stotina tisuća hrvata.
eto zato
Purger_Grabovac
27.04.2007., 13:50
Kako ne kuzite neke stvari...Kada USA pukne Srbi, Grci, Makedonci i Crnogorci ce unistiti Albaniju jer se ona ponasa kao balkanska "super sila". To je neminovno!
Crospur
27.04.2007., 20:49
Ma neće biti nikakve Velike Albanije već će biti samo nezavisno Kosovo i točka.Bio sam s nekim ljudima iz Albanije i većina njih uopće ne mari za Kosovo i njegovim problemima i statusom. Albanci iz Albanije i Kosova ne slažu se baš onako kao bi se to moglo misliti jer ovi s Kosova su uvijek smatrali da su oni veće patriote i veći Albanci od onih iz same Albanije.
PatriotSLO
28.04.2007., 18:06
Kao što je neko već napisao: Šiptari se mogu zajebavati po Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori...Al Grčka je ipak jedna zemlja, koja ima u Evropi i svetu neki renome;članica EU, NATO-pakta, strateški važna zemlja i tako dalje.E, tu će Šiptari gadno najebati, ako nastave tako.
Danas čitam u slovenačkim novinama Večer intervju sa Azemom Vlasijem.On to uverava Slovence, da je "velika Albanija" srpska propaganda i da Albanci nisu nikad pomislili na tako nešto..Da da, kako ne..:rofl:
Prije će biti Veliko Kosovo nego Velika Albanija. Kosovari su žešći igrači.
Hakunamatata
02.05.2007., 14:29
Jucer sam se vratio iz Skopja ... i mogu vam reci da sam ZGROZEN kolko siptara ima ! Zene nose ono cudo oko glave a muskarci one kapice, Dzamije na sve strane ... UZAS !
Ja danas sreo dva albanca u tramvaju.Prvo su se drali nesto na albanskom tako da ih je cijeli tramvaj cuo (pretpostavljam namjerno),a poslije su okruzili jednu zenu unoseci joj se u lice.Zivci su mi titrali sve u sesnest kao uvijek kad naletim na primitivce.
Idioti nekulturni....
Purger_Grabovac
03.05.2007., 11:50
Ti zaista nisi normalan. Kada bi se Amerikanci sklonili, vi bi ste morali plivati preko Jadrana za Italiju. Da ne pominjemo Grcku i Makedoniju...
Sto je ovo, nitko ne kuzi nista!
Ja danas sreo dva albanca u tramvaju.Prvo su se drali nesto na albanskom tako da ih je cijeli tramvaj cuo (pretpostavljam namjerno),a poslije su okruzili jednu zenu unoseci joj se u lice.Zivci su mi titrali sve u sesnest kao uvijek kad naletim na primitivce.
Idioti nekulturni
Albižani iz italije, porijeklo nepoznato !
A ovaj bio u skoplju !?? hoh !
ovo ti ga hrvata nije ni vidjelo a kamoli u skoplje putovalo !
salamander12
03.05.2007., 14:47
Srbi, Grci, Makedonci i Crnogorci
Grci imaju preko Egejskog zaljeva Tursku.
Imaju 40% Kipra, koji je Turski, a Turaka ima skoro 8x vise od Grka
Crnogoraca ima 400 000, oni brigadu ne mogu skupiti
Makedonaca, oni nece rizikovati, rat sa Albancima.Ionako kupe Bugarske pasose
Srba ima 110 000 manje demografski za 3 godine.Kome ce oni prijetiti vise.Svake godine, Srbija je sve slabija demografski.Susjedi sute, jer Srba ima vise.Ali, kad bude 100 000 Srba manje, ili 500 000 Srba manje, e onda je druga prica
A dolazi i to vrijeme.Eh, bit ce tek sad veselja po Srbiju
Purger_Grabovac
03.05.2007., 14:56
Mi smo izglijeda najgluplji narod na Balkanu. Ne mogu da vijerujem sta sve pisu mladi Hrvati(i ja sam Hrvat, zapamti to) i koliko kratko vide situaciju. Kojih 100 tisuca pominjes? Ovakav Pakt bi i nas oterao na vrh Alpa da cucimo i cuvamo ovce skupa sa Slovencima. Imam mnogo prijatelja u BG i Crnoj Gori. Onoliki bijes vi niste vidijeli jos...Albanija je mrtva zemlja, samo joj to jos niko nije javio...U tom poglijedu su oni JEDAN narod(Grci,Srbi,Makedonci i Crnogorci). Samo smo mi mnogo slijepi jer mrzimo a da znas da su Srbi mnogo bolji ljudi u biti od nas(ne poznajes one iz Srbije).
Oni znaju da se provode, da zive i imaju mu_da da ratuju i sa NATO.
salamander12
03.05.2007., 15:00
Prosjecno 35 000 Srba ide ka Svetom Savi, bez prirodnog prirastaja
35x3=105 000 Srba manje za 36 mjeseci.Istina, istina.A Prosjecna starost Srbina u Srbiji je ravnih 41 godinu.Ako je prosjecna starost, znas sta je srednja varijacija, sumnjam da ste ucili to
Ako je prosjecna starost 41 godinu, znaci da je ta nacija osudjena na demografsko izumiranje.Imas vise 65+ Srba,. nego ispod 18.U tome je fazon.
Mi smo izglijeda najgluplji narod na Balkanu. Ne mogu da vijerujem sta sve pisu mladi Hrvati(i ja sam Hrvat, zapamti to) i koliko kratko vide situaciju. Kojih 100 tisuca pominjes? Ovakav Pakt bi i nas oterao na vrh Alpa da cucimo i cuvamo ovce skupa sa Slovencima. Imam mnogo prijatelja u BG i Crnoj Gori. Onoliki bijes vi niste vidijeli jos...Albanija je mrtva zemlja, samo joj to jos niko nije javio...U tom poglijedu su oni JEDAN narod(Grci,Srbi,Makedonci i Crnogorci). Samo smo mi mnogo slijepi jer mrzimo a da znas da su Srbi mnogo bolji ljudi u biti od nas(ne poznajes one iz Srbije).
Oni znaju da se provode, da zive i imaju mu_da da ratuju i sa NATO.
Jel ovo neko nekog zahebava ili ... ? :zubo:
Jucer sam se vratio iz Skopja ... i mogu vam reci da sam ZGROZEN kolko siptara ima ! Zene nose ono cudo oko glave a muskarci one kapice, Dzamije na sve strane ... UZAS !
Što se čudiš, takav ti je bio i Niš i Leskovac i Užice prije klanja.
salamander12
03.05.2007., 15:26
Ima sindrom Normana Batesa
Hakunamatata
03.05.2007., 22:30
Prosjecno 35 000 Srba ide ka Svetom Savi, bez prirodnog prirastaja
35x3=105 000 Srba manje za 36 mjeseci.Istina, istina.A Prosjecna starost Srbina u Srbiji je ravnih 41 godinu.Ako je prosjecna starost, znas sta je srednja varijacija, sumnjam da ste ucili to
Ako je prosjecna starost 41 godinu, znaci da je ta nacija osudjena na demografsko izumiranje.Imas vise 65+ Srba,. nego ispod 18.U tome je fazon.
Istina, ali ne znam da li ti kuzis da taj problem imaju SVE zemlje u Europi ? Pa UK i Francuska koje imaju 5 puta vise stanovnika od Srbije ce za 40 godina imati preko 50% muslimana !!!!!! A i u Hrvatskoj situacija nije nista bolja ... Makedonija , Kosovo i Crna Gora su vec gotove ...
berseker
04.05.2007., 19:16
nema nista ni od jednog ni od drugog!zivi bili pa videli
sdespot
05.05.2007., 00:07
"Pogače" o kojima je reč se obično skrivaju u rezervoarima kamiona...:rofl:
Honesty sigurno nije u toku :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
sdespot
05.05.2007., 00:10
Mozes se kladiti u to
julika22
07.05.2007., 16:31
Kao što je neko već napisao: Šiptari se mogu zajebavati po Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori...Al Grčka je ipak jedna zemlja, koja ima u Evropi i svetu neki renome;članica EU, NATO-pakta, strateški važna zemlja i tako dalje.E, tu će Šiptari gadno najebati, ako nastave tako.
Danas čitam u slovenačkim novinama Večer intervju sa Azemom Vlasijem.On to uverava Slovence, da je "velika Albanija" srpska propaganda i da Albanci nisu nikad pomislili na tako nešto..Da da, kako ne..:rofl:
Pa naravno da nema Velike Albanije!
Na svijetu postoje dvije Koreje,bile su dvije Njemačke; zašto ne bi bile dvije
Albanske države?
Nema razloga braniti Albancima na Kosovu neovisnost kad na to imaju pravo po Ustavu iz 1974god.
Tko je Srbima kriv što su prihvatili takav Ustav,nitko ih nije silio da prihvate nešto što im ne odgovara.
Henry_Kinasky
07.05.2007., 16:36
Tko je Srbima kriv što su prihvatili takav Ustav,nitko ih nije silio da prihvate nešto što im ne odgovara.
Kako sad to ?
Zar nije onaj cetnik Broz ugnjetavao Hrvate, a bio velikosrpski fanatik.
Opet mi nista nije jasno :misli:
Nema razloga braniti Albancima na Kosovu neovisnost kad na to imaju pravo po Ustavu iz 1974god.
:rofl:
Knjigu u sake!
julika22
08.05.2007., 16:39
Kako sad to ?
Zar nije onaj cetnik Broz ugnjetavao Hrvate, a bio velikosrpski fanatik.
Opet mi nista nije jasno :misli:
:rofl:
Knjigu u sake!
Od Broza su svi bili ugnjetavani!
Svatko tko je drugačije mislio i tko god je pokušao širiti nacionalizam
bio bi osuđen na političku propast i izbačen iz Partije.
Tito je ugušio nemiru u Zagrebu 1971 kao i demonstracije
u Beogradu 1968god.
Ustav iz 1974 je jasan i Albanci imaju pravo na samostalnost kao konstitutivni element federacije.
Naivno je vjerovati da su Šiptari pridobili blesave Amere. Prije će biti da su tim Amerima Šiptari poslužili za neke svoje ciljeve. Tko ih je uostalom obučavao u kampovima, tko je još godinama prije rata na Kosovu imao plan ako ne CIA. Slabljenje Srbije, kontrola narko biznisa, pokazivanje Rusima tko je jači i ostale fazone. Srbi i Albanci su se tu tek našli, to je nevažno. Politika je isključivo biznis, a ne prijateljstvo, ideali, pravda i humanizam.
indianajones
12.05.2007., 12:28
Ma oni su svetski prvaci u uvlacenju i podmicivanju, svaka cast. Jeste videli ovo? http://www.huliq.com/21421/child-is-named-tonibler-to-honor-legacy-of-british-premier-in-kosovo
Mislim, pa ni kod vas Hrvata, ma kako vas zadrtih ima, nisam cuo da je neko dete krstio Tonibler ili Genserhans. Strasno.
insane99
12.05.2007., 14:04
Siptari daju ulicama ime "Bil Klinton" a istovremeno vrse teroristicke akcije u Americi.To se zove prava politika.Mogli bi nesto da naucimo od njih.
Proucio sam malo nazive mjesta i planina u Albaniji,jako puno njih zvuci slavenski.Planine pogotovo,a i puno nasljenih mjesta uz granicu sa Makedonijom,a sto je najcudnije i po unutrasnjosti Albanije.
Recimo gradovi Pogradec,Roskovec,Sopot itd....
http://en.wikipedia.org/wiki/Pogradec
Pa cak i mjesta koja na prvi pogled ne zvuce slavenski,nastala su prevodjenjem sa slavenskog jezika,poput ovog recimo:
http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%87orovod%C3%AB
Çorovodë, also written as Çorovoda is the main city of Skrapar, Albania with a population of around 7,000. The city name Çorovoda comes from the Bulgarian Черна вода (Cherna voda) and means "black water".
Pogledajte na karti gdje se nalazi to mjesto,prilicno daleko od granice sa Makedonijom.
Evo jos jedan primjer,cisto albanski naziv Župan
http://www.fallingrain.com/world/AL/44/Zhupan.html
U Albaniji po popisu nema nacionalnih manjina,ali otkuda onda toliko slavenskih toponima po cijeloj Albaniji,skroz do grcke granice?Nije li to malo nelogicno?
insane99
14.05.2007., 00:06
Proucio sam malo nazive mjesta i planina u Albaniji,jako puno njih zvuci slavenski.Planine pogotovo,a i puno nasljenih mjesta uz granicu sa Makedonijom,a sto je najcudnije i po unutrasnjosti Albanije.
Recimo gradovi Pogradec,Roskovec,Sopot itd....
http://en.wikipedia.org/wiki/Pogradec
Pa cak i mjesta koja na prvi pogled ne zvuce slavenski,nastala su prevodjenjem sa slavenskog jezika,poput ovog recimo:
http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%87orovod%C3%AB
Çorovodë, also written as Çorovoda is the main city of Skrapar, Albania with a population of around 7,000. The city name Çorovoda comes from the Bulgarian Черна вода (Cherna voda) and means "black water".
Pogledajte na karti gdje se nalazi to mjesto,prilicno daleko od granice sa Makedonijom.
Evo jos jedan primjer,cisto albanski naziv Župan
http://www.fallingrain.com/world/AL/44/Zhupan.html
U Albaniji po popisu nema nacionalnih manjina,ali otkuda onda toliko slavenskih toponima po cijeloj Albaniji,skroz do grcke granice?Nije li to malo nelogicno?
Sloveni su na to podrucje dosli pre Albanaca koje su tu naselili Turci kada su osvojili Balkan.Ona prica da poticu od Ilira je za malu decu.
Nego, nešto traljavo ide ta nezavisnost?
Nego, nešto traljavo ide ta nezavisnost?
MZ su vrlo obazrivi,u pitanju su preventivne mere.Znas,ove vrucine, napetost... mora da se malo ublazi stvar,moze nekog da strefi infarkt i te stvari...
Sloveni su na to podrucje dosli pre Albanaca koje su tu naselili Turci kada su osvojili Balkan.Ona prica da poticu od Ilira je za malu decu.
Upravo je ovo prica za malu decu.Uzmi citaj malo povjest.
insane99
14.05.2007., 17:50
Interesantni su mi ovi Albanci koji govore hrvatski.Verovatno im je Agim Ceku idol.
Posto bolje poznajes albansku povijest od mene,mozes mi molim te objasniti otkuda onda toliko slavenskih toponima po cijeloj Albaniji,kada Slavena na prostoru danasnje Albanije nema?
Zasto cak neka mjesta ni nemaju albanska imena,vec se koriste nepotpuni prijevodi sa slavenskog kao npr. Podgradec ili Corovoda (Crna Voda)?
Da li i vi na vasem jeziku kazete voda za tekucine poput svih Slavena od Rusa do Ceha i Poljaka,ili?
Ovo nije provokacija,ja nisam Srbin i mene ne zanimaju vasa albansko-srpska prepucavanja,cisto me zaintrigiralo kada sam pronasao popis naseljenih mjesta,planina i vrhova u Albaniji,pa ako imas neko objasnjenje,volio bih ga cuti....
winnerica
15.05.2007., 22:02
Pretpostavljam da ti toponimi po Albaniji imaju veze sa kršćanskim misionarima koji su tamo podizali crkve i davali im, naravno, imena koja su njima bila poznata. Albanci su poslije ta imena prilagodili svom jeziku.
winnerica
15.05.2007., 22:03
Posto bolje poznajes albansku povijest od mene,mozes mi molim te objasniti otkuda onda toliko slavenskih toponima po cijeloj Albaniji,kada Slavena na prostoru danasnje Albanije nema?
Zasto cak neka mjesta ni nemaju albanska imena,vec se koriste nepotpuni prijevodi sa slavenskog kao npr. Podgradec ili Corovoda (Crna Voda)?
Da li i vi na vasem jeziku kazete voda za tekucine poput svih Slavena od Rusa do Ceha i Poljaka,ili?
Ovo nije provokacija,ja nisam Srbin i mene ne zanimaju vasa albansko-srpska prepucavanja,cisto me zaintrigiralo kada sam pronasao popis naseljenih mjesta,planina i vrhova u Albaniji,pa ako imas neko objasnjenje,volio bih ga cuti....
Ne, za vodu kažu UJ.
Crospur
17.05.2007., 11:36
@Svibor
Nije točno da u Albaniji nema manjina, u Pogradecu, Korči i prostoru okolo postoji makedonska nacionalna manjina.
Na jugu Albanije postoji grčka manjina koja čini 3% stanovništva zemlje a prema grčkim izvorima čak i 12%.
U Skadru i prostoru oko njega je srpska ili crnogorska manjina a u Kukesu na sjeveroistoku su Goranci.
Dakle ima manjina iako je pravo čudo da su se održali sve vrijeme nakon 2. svj. rata i dikatature Envera Hoxhe koja je trežila asimilaciji nealbanaca.
vojvodina
17.05.2007., 20:18
Srba ima 110 000 manje demografski za 3 godine.Kome ce oni prijetiti vise.Svake godine, Srbija je sve slabija demografski.Susjedi sute, jer Srba ima vise.Ali, kad bude 100 000 Srba manje, ili 500 000 Srba manje, e onda je druga prica
A dolazi i to vrijeme.Eh, bit ce tek sad veselja po Srbiju
To nije tacno,u Srbiji bez KIM od 2002.godine broj beba je veci od broja preminulih,jeste cinjenica da je u Vojvodini natalitet katastrofalan ali ukupno u Srbiji bez KIM je negde oko 1.98 promila.
Negativan pp imaju cesce nacionalne manjine sto mozes videti na internetu!
Pozdrav!
vojvodina
17.05.2007., 20:23
To sto ti neko nekad (verovatno 1995) reko da se broj srbijanaca(svi gradjani republike Srbije) smanjuje za 100000 svake godine upravu je,ali sad je pogodnija ekonomska situacija u Srbiji i zato sad to mozes slobodno da obesis macku o rep
Cosmopolita
18.05.2007., 00:12
Bas tako!To je specificna sorta!I nemoj da se Hrvatska iznenadi kad za par godina se namnoze u neki njen deo i na najgnusniji nacin zatrazi nezavisnost istog i pripajanje velikoj albaniji.Katastrofa!Bruka i sramota.Pa ljudi to je stvarno van svake pameti.
berseker
18.05.2007., 20:53
Bas tako!To je specificna sorta!I nemoj da se Hrvatska iznenadi kad za par godina se namnoze u neki njen deo i na najgnusniji nacin zatrazi nezavisnost istog i pripajanje velikoj albaniji.Katastrofa!Bruka i sramota.Pa ljudi to je stvarno van svake pameti.
to je cista istina ali eto mnogi aplaudiraju tkc nezavisnom Kosovu i velikoj Albaniji cisto iz pakosti i ruganja Srbima
amarushakurz
18.05.2007., 21:11
o nije tacno,u Srbiji bez KIM od 2002.godine broj beba je veci od broja preminulih,jeste cinjenica da je u Vojvodini natalitet katastrofalan ali ukupno u Srbiji bez KIM je negde oko 1.98 promila.
Pozdrav!
Nemoj se sramoti, svega ti.Na netu sam duze vrijeme, i ne ocekuj da gledam tolike provale.Mislim, nije potrebno, da ti naciju demoralisem, postavljenm cifara za opcine Srbije
u Srbiji bi bilo gore, da nema Sandzackih Bosnjaka.Ali, kako su oni vec pokupovali 90% kuca od Sarajevskih Srba, te kako dolaze i u Mostar, taj broj Bosnji nama jedino dobro dodje
A cujem i Podgorica je sve vise i vise Muslimanska.Pa, malo Bar, Canj, Budva, i eto nas
Srbi su komplet naselje Obilic kraj Pristine prodali, to je mali grad od 15 000 stanovnika.
sdespot
19.05.2007., 03:31
to je cista istina ali eto mnogi aplaudiraju tkc nezavisnom Kosovu i velikoj Albaniji cisto iz pakosti i ruganja Srbima
Sta da se radi...Shvatice na tezi nacin...
sdespot
19.05.2007., 03:37
To nije tacno,u Srbiji bez KIM od 2002.godine broj beba je veci od broja preminulih,jeste cinjenica da je u Vojvodini natalitet katastrofalan ali ukupno u Srbiji bez KIM je negde oko 1.98 promila.
Pozdrav!
To nije jos uocljivo,ali stanje se popravlja :top: ima nade... Lalo,konkretno za Kikindu : nije sjajno,ali zasad ima povecanje do 2004. za nekih 150 stanovnika,uglavnom usled doseljenog stanovnistva. Ohrabruje to da je minus u Vojvodini znatno opao i blizi se pozitivnoj nuli... Tako da i to je nesto za pocetak... Srbija se polako osvestila,skocio standard,treba nam jedan baby boom:top:
sdespot
19.05.2007., 03:43
To sto ti neko nekad (verovatno 1995) reko da se broj srbijanaca(svi gradjani republike Srbije) smanjuje za 100000 svake godine upravu je,ali sad je pogodnija ekonomska situacija u Srbiji i zato sad to mozes slobodno da obesis macku o rep
To je bilo za vreme sankcija i Milosevica. Tada je otislo oko 350.000 ljudi u inostranstvo. Danas je znatno drugacije,a uvek moze bolje
Pozdrav za mog lalu od lale :W
Odoh leci :zzz:
Ponasanje albanaca i njihove velikoalbanske ideje podsecaju me na srbe sa kraja osamdesetih i pocetkom devedesetih, razlika je jedino sto albanci nemaju JNA i njihovu "snagu".
Uzimajuci u obzir da su okruzeni "prijateljima" sa svih strana, mogu da zamislim kuda ce nas to sve skupa odvesti.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.