View Full Version : HPB INVEST - fondovi
lonicera
20.04.2007., 08:38
Dakle, da oslobodimo našeg novog moderatora baš cijelog posla, ja ću krenuti s novim temama. Nadam se da ovaj topic neće za dva dana završiti na trećoj stranici Investiranja.
Evo, otvaram ovu temu u nadi da ćemo u buduće svoje komentare glede Dynamica, Dioničkog i ostalih starih i novih fondova HPB investa postati ovdje.
Nisam sigurna da li ćemo baš u potpunosti uspjeti razdvojiti ove zasebne fond-topice od chata (npr kod proslave dynamicovih recimo +1.80 %), ali vrijedi pokušati.
Ako ne uspije - opet nismo ništa izgubili :)
Prema tome, ljubitelji i navijači HPB investa, komentare molim OVDJE!
Hvala.
dynamic u 7 mj 16 d = 45.56%
2 mj 1 d = 20,87%
:top:
Moze li se ulagati preko njihovog e-bankarstva bez zahtjeva i slicnih sr*** :zubo: kao npr. kod PBZ ili Erste?? :confused:
Moze li se ulagati preko njihovog e-bankarstva bez zahtjeva i slicnih sr*** :zubo: kao npr. kod PBZ ili Erste?? :confused:
Mozes bez problema. Skines s www.hpb.hr zahtjev za kupnju udjela (ili www.hrportfolio.com) ispuniš uplatis internetom bilo koja banka i faksiras ispunjeni zahtjev.
Dakle, da oslobodimo našeg novog moderatora baš cijelog posla, ja ću krenuti s novim temama. Nadam se da ovaj topic neće za dva dana završiti na trećoj stranici Investiranja.
Evo, otvaram ovu temu u nadi da ćemo u buduće svoje komentare glede Dynamica, Dioničkog i ostalih starih i novih fondova HPB investa postati ovdje.
Nisam sigurna da li ćemo baš u potpunosti uspjeti razdvojiti ove zasebne fond-topice od chata (npr kod proslave dynamicovih recimo +1.80 %), ali vrijedi pokušati.
Ako ne uspije - opet nismo ništa izgubili :)
Prema tome, ljubitelji i navijači HPB investa, komentare molim OVDJE!
Hvala.
Kupio Dinamic na 102, global na 128 pa vi sada racunajte
Mozes bez problema. Skines s www.hpb.hr zahtjev za kupnju udjela (ili www.hrportfolio.com) ispuniš uplatis internetom bilo koja banka i faksiras ispunjeni zahtjev.
čovjek pita jel može bez zahtjeva,a ti kažeš može bez problema SAMO ispuniš zahtjev i pošalješ:zubo: :rofl:
čovjek pita jel može bez zahtjeva,a ti kažeš može bez problema SAMO ispuniš zahtjev i pošalješ:zubo: :rofl:
Molim odgovor na pitanje. Gdje mozes kupiti bez zahtjeva. Dakle uplatis i sta. Fond zna da ti udjeli pripadaju tebi. To pali jedino kod ZABA-e. Probaj tako kupiti KD ili sl.
Molim odgovor na pitanje. Gdje mozes kupiti bez zahtjeva. Dakle uplatis i sta. Fond zna da ti udjeli pripadaju tebi. To pali jedino kod ZABA-e. Probaj tako kupiti KD ili sl.
pbz eq kupujem sa,ne znam točno,al mislim 4-5 klikova mišem,ništa ne ispunjavam,ništa ne faksiram itd... mislim da je to zanimalo maxxy-a,a i mene zanima da li se mogu hpb-ovi udjeli kupovat tako.hvala
pbz eq kupujem sa,ne znam točno,al mislim 4-5 klikova mišem,ništa ne ispunjavam,ništa ne faksiram itd... mislim da je to zanimalo maxxy-a,a i mene zanima da li se mogu hpb-ovi udjeli kupovat tako.hvala
Upravo tako. PBZ i Erste fondove kupujem njihovim bankarstvom bez ikakvih zahtjeva. Sad me zanima ide li to i s HPBom... :confused:
lonicera
26.04.2007., 08:29
Vijesti iz Hrvatske 25.04.2007 12:20
Imovina HPB Investa iznad milijardu kuna
HPB Invest najavljuje osnivanje HPB Titana, svog osmog otvorenog investicijskog fonda
Ukupna imovina otvorenih investicijski fondova kojima upravlja HPB Invest premašila je u travnju ove godine milijardu kuna. Najveći porast imovine i dalje ostvaruje HPB Global fond, čija je imovina u osamnaest mjeseci od osnivanja uvećana sa 10 na 429 milijuna kuna.
Ukupna imovina HPB Dioničkog fonda iznosi 194 milijuna kuna, HPB Alpha fonda 24,5 milijuna kuna, Novčanog fonda 60 milijuna kuna i Obvezničkog 45 milijuna kuna.
HPB Dynamic je u osam mjeseci od osnivanja povećao imovinu za 269 milijuna kuna s time da je od veljače do travnja ove godine imovina fonda uvećana za 201 milijun kuna, odnosno sa 68 na 269 milijuna kuna. Imovina HPB ZM-1, najmlađeg investicijskog fonda u mjesec dana od osnivanja povećana je za 6,5 milijuna kuna.
HPB Invest uskoro planira osnovati novi fond – HPB Titan, svoj osmi otvoreni investicijski fond. (Bankamagazin)
znači li ovo da možemo očekivati lagano usporavanje dinamitnog?
sven_107
07.05.2007., 21:16
ušao nedavno u dynamica po 148 za sad sam zadovoljan ali budemo vidjeli razvoj situacije ako ne
puste prije ljeta T-HT vjerovatno budem podebljao račun u tom fondu.
GrayWolf
07.05.2007., 21:48
moze li netko postati strukturu ulaganja (prvih 10) za dynamic i dionicki? tnx
bickomir
07.05.2007., 22:13
Mene zanima ako se plaća preko e-zabe ili nekog drugog online sustava, šta pišete pod model i poziv na broj
ružica23
07.05.2007., 23:03
Mene zanima ako se plaća preko e-zabe ili nekog drugog online sustava, šta pišete pod model i poziv na broj
Model 12, poziv na broj je tvoj JMBG!
ružica23
07.05.2007., 23:27
Kako komentirate ovu poltičku scenu sa DSS-SRS pirotehničkom vladom u Srbiji i eventualni utjecaj na burzu?
Čini se da će ipak biti štete po sve na Belexu.
Hoće Dynamic početi selidbu prema Crnoj Gori??
Pred dvadesetak dana Dinamitova struktura ulaganja je bila doslovno zalijepljena za Srbiju, puno, puuuuno više nego ona od ZB Aktiva.
1. VDAV- Voda Vrnjci, Vrnjačka Banja
2. SJPT- Sojaprotein Bečej
3. BBMN - BB Minaqua,A.D. Novi Sad
4. AIK banka, Niš
5. MEOP, Minel Bg
6. MTLC, Metalac AD
7. DJMN, Dijamant A. D.
8. VIRO
9. SPRU, Sremput AD Ruma
10. KODT - R- A
bickomir
07.05.2007., 23:34
Model 12, poziv na broj je tvoj JMBG!
Hvala:top:
GrayWolf
07.05.2007., 23:38
Kako komentirate ovu poltičku scenu sa DSS-SRS pirotehničkom vladom u Srbiji i eventualni utjecaj na burzu?
Čini se da će ipak biti štete po sve na Belexu.
Pred dvadesetak dana Dinamitova struktura ulaganja je bila doslovno zalijepljena za Srbiju, puno, puuuuno više nego ona od ZB Aktiva.
1. VDAV- Voda Vrnjci, Vrnjačka Banja
2. SJPT- Sojaprotein Bečej
3. BBMN - BB Minaqua,A.D. Novi Sad
4. AIK banka, Niš
5. MEOP, Minel Bg
6. MTLC, Metalac AD
7. DJMN, Dijamant A. D.
8. VIRO
9. SPRU, Sremput AD Ruma
10. KODT - R- A
:s
gloweson
07.05.2007., 23:47
:s
ja ću par dana :moli:
a onda :trk:
freelancer
08.05.2007., 00:34
:s :s :s
Zafashan
08.05.2007., 01:47
:s :s :s
I ja se pridružujem. Neka pričeka još koji dan, da se nakrcam...
:rofl: :rofl: :rofl:
:rolleyes:
GrayWolf
08.05.2007., 11:29
ja ću par dana :moli:
a onda :trk:
kam bežiš? :D
Jedno početničko..
Da li je moguće prošetat se među fondovima HPB investa bez ulazno/izlazne naknade?
gloweson
08.05.2007., 18:53
kam bežiš? :D
u mali slatki Perspektivni JuuuupiJIE :cerek:
ah, moje prvo povlačenje :cry:
:closed:
gloweson
08.05.2007., 23:24
p.s. ali ne mrdam iz Dioničkog.
I da se objasnim; ne bježim zbog politike već skupljam novčiće za prospektus a dinamik mi se našao na spisku za odstrijel, iako mi je srcu drag, a evo i zašto;
02.04.07. Dinamitni +6.70 %
02.04.07. Dionički +10.35 %
02.04.07. Pasiv +6.87 %
thats life!
Baron Samedi
10.05.2007., 01:05
Jebem ti radikale i onog idiota njima na celu, kostao me 500 kuna u Dynamicu, u 2 dana!
Mislim da cu out, dok ne zgubim jos vise!
Renta10
10.05.2007., 01:27
Jebem ti radikale i onog idiota njima na celu, kostao me 500 kuna u Dynamicu, u 2 dana!
Mislim da cu out, dok ne zgubim jos vise!
Ajd popi nešto, dobro te i koštao!:D Neki gube po više tisuća po danu...kaj da oni piju?:confused: ;)
abusaef
10.05.2007., 10:12
Ajd popi nešto, dobro te i koštao!:D Neki gube po više tisuća po danu...kaj da oni piju?:confused: ;)
Preko 6% je gubitak na njihovoj burzi, a to ce ici i jos vise dolje. Kome se da neka izlazi iz tih fondova jer cete tek u narednim danima vidjeti gubitke i preko 2% po fondovima.
Meni se neda jer je red u HPBu uvijek oko 1-2 sata.
Gdje mogu vidjeti tko ulaze u sto? Ali doslovno u koje dionice.
Baron Samedi
10.05.2007., 18:18
Je, ja danas!
1680 kn!
Kad sam otvorio ujutro fond i vidio kako lete dolje, istog casa sam prodao! Samo me jos zahvaca danasnji dan!
Mater Nikolicu mu cetnicku, da B-g da imao kurva pa nemao tu stolicu na kojoj je sad!
papa štrumf
11.05.2007., 13:04
Preko 6% je gubitak na njihovoj burzi, a to ce ici i jos vise dolje. Kome se da neka izlazi iz tih fondova jer cete tek u narednim danima vidjeti gubitke i preko 2% po fondovima.
Meni se neda jer je red u HPBu uvijek oko 1-2 sata.
Gdje mogu vidjeti tko ulaze u sto? Ali doslovno u koje dionice.Spasila te ljenost, Belex u plusu 12%.
lonicera
11.05.2007., 13:08
znači dinamični i dionički u ponedjeljak svaki po 2% u plusu?
papa štrumf
11.05.2007., 14:03
Nebih znao, ne ulažem u fondove nego direktno u dionice.
Moram reći da u večinu Srpskih dionica koje se spomenu na Mojnovac forumu ulazi HPB i Hypo.
Najviše posto su ušli u Alevu. (http://www.crhov.co.yu/?opcija=1&odabraniemitentjmb=08025860&isin=RSALVAE70908)
abusaef, http://www.belex.co.yu/ kada odabereš neku dionicu, klikneš "Ostalo", zatim "Centralni registar HoV ", i tamo vidiš tko je unutra
ružica23
11.05.2007., 14:15
Dinamit da, ali Poštar NE,- Makedonija završila na -3,02!. Vidiš da je i danas dionički zveknuo zbog jučerašnjeg MBI10, -4.8.Samo je primjerice Granit jučer bio na -10, a to je Dioničkom glavna uzdanica u Makedoniji. Dolje još imaju Tutunsku banku TNB, Telekom, Prilepsku pivarnicu, Beton Skopje, Feršped...Danas još nisu objavili promjene po dionicama pa ne možemo prognozirati. HPB Global je isto značajno u Makedoniji, Dinamit zanemarivo.
Je, ja danas!
1680 kn!
Kad sam otvorio ujutro fond i vidio kako lete dolje, istog casa sam prodao! Samo me jos zahvaca danasnji dan!
Mater Nikolicu mu cetnicku, da B-g da imao kurva pa nemao tu stolicu na kojoj je sad!
padaju zbog izbora... ali dići će se.
Baron Samedi
14.05.2007., 01:39
Jeli, jel' netko zna HPB DYN-ov presjek ulaganja? Ali ne ono iz statuta, nego u koje to dionice ulazu i koliko...
Evo link...
http://www.hrfondovi.info/fond/61/
ružica23
20.05.2007., 17:11
Jeli, jel' netko zna HPB DYN-ov presjek ulaganja? Ali ne ono iz statuta, nego u koje to dionice ulazu i koliko...
Gle, da si samo pročitao stranicu 1 ovog topica vidio bi moj post s detaljnijim infom o strukturi ulagana Dinamita. Iz prve ruke. Već mi je blesavo taktično i dozirano ekipi davati info o HPB ovim fondovima. Iskusniji valjda već kuže da diskretno pokušavam podijeliti ono što ne bute baš našli po netu ili u polugodišnjim tiskovinama. Daj, čitajte.
Blagajnica
24.05.2007., 11:18
Ima li netko informaciju da se mijenja statut i da ce se moci uloziti 100 kkn bez ulazne i izlazne?
Mislim da je neki pecaros sa silkom to objavio.
Zna li netko kad taj statut stupa na snagu jer me imam 100 kkn koje me jako svrbe.
Zafashan
27.05.2007., 23:27
Ima li netko informaciju da se mijenja statut i da ce se moci uloziti 100 kkn bez ulazne i izlazne?
Mislim da je neki pecaros sa silkom to objavio.
Zna li netko kad taj statut stupa na snagu jer me imam 100 kkn koje me jako svrbe.
Zahvaljujem HPBu za ovaj poklon. Sada imam besplatan ulaz i izlaz. Imam novi cash fond.
I aktivno ću osluškivati događanja u Srbiji i na Kosovu. Ako se stvari zakomplicijraju, idem ja iz njega u dionice. Ciljat ću samo jednu: CASH-R-A
immanuel
28.05.2007., 18:38
Zahvaljujem HPBu za ovaj poklon. Sada imam besplatan ulaz i izlaz. Imam novi cash fond.
i ja sam se poveselio cash fondu, zvao sam ih, i ćorak - naknade se ukidaju samo od 100k po transakciji, a ne kumulativno:flop: ok, dali su nam mogućnost besplatnog bijega, ali to ionako nemam u planu, ja mislio povremeno dodavati po 20-30 k
Sviram povlačenje! Prestrojavanje u tijeku..
Pitanje: Da li je dovoljno samo faxirati zahtjev za prodaju ili je potrebno i jedan primjerak poslati poštom( kao što je navedeno u prosp. i stat.) ??
hvala..
Sviram povlačenje! Prestrojavanje u tijeku..
Pitanje: Da li je dovoljno samo faxirati zahtjev za prodaju ili je potrebno i jedan primjerak poslati poštom( kao što je navedeno u prosp. i stat.) ??
hvala..
dovoljno je faksirati zahtjev
dovoljno je faksirati zahtjev
Hvala :top:
freelancer
28.05.2007., 22:07
Ovo danas s neobjavljivanjem rezultata od HPB je VRLO NEPROFESIONALNO!
denkooo
29.05.2007., 21:29
Danas ista priča.... pun mi ih je k...c
Ovaj dynamic je čista pušiona u zadnjih 50 dana... mislim da je vrijeme za promjenu fonda
immanuel
29.05.2007., 21:51
za one kojima je možda promaklo: danas je dynamic imao najbolji rezultat od mješovitih fondova
freelancer
29.05.2007., 22:01
Potpisujem svoj post od jučer - jer važi i za danas! :flop:
Eagle30
29.05.2007., 22:35
pa što se to događa?
zna li itko?
GoldenSurferFromCRO
30.05.2007., 15:08
I isto vazi za danas! uh...uh...:flop:
freelancer
30.05.2007., 17:17
To HPB Invest little animation:
:vidiga: :bljak:
freelancer
31.05.2007., 18:22
LJENČINE JEDNE, NESPOSOBLJAKOVIĆI, VUCARLA JEDNA, HOHŠTAPLERI, NERADNICI I OSTALO... a di su rezultati... po 72782 dan Vi ih ne objavljujete na vrijeme kao i ostali!
Opet poplavilo?
Je... Vama u glavi!
:azdaja:
:clint:
:tuctuc:
:Snajper:
:rigo:
:horor:
:hebemu:
:mljacko:
:mad:
GrayWolf
31.05.2007., 19:30
LJENČINE JEDNE, NESPOSOBLJAKOVIĆI, VUCARLA JEDNA, HOHŠTAPLERI, NERADNICI I OSTALO... a di su rezultati... po 72782 dan Vi ih ne objavljujete na vrijeme kao i ostali!
Opet poplavilo?
Je... Vama u glavi!
:azdaja:
:clint:
:tuctuc:
:Snajper:
:rigo:
:horor:
:hebemu:
:mljacko:
:mad:
imaš pravo free...na ovo bi i blek stena pop...io
denkooo
01.06.2007., 09:23
Zanimao me taj Alpha fond koji ima godišnji prinos od >150% i u koji je potrebno za ulazak >750,000kn... Uzimaju jednog člana godišnje u fond i tu je nemoguče uči unutra.
Dali ima još koji fond koji ima slične pogodnosti i kriterije.
Hvala
Blagajnica
01.06.2007., 09:37
majstore ukucaj na google Zafashan HPB Alpha forum i naci ces svoj odgovor.
Zanimao me taj Alpha fond koji ima godišnji prinos od >150% i u koji je potrebno za ulazak >750,000kn... Uzimaju jednog člana godišnje u fond i tu je nemoguče uči unutra.
Dali ima još koji fond koji ima slične pogodnosti i kriterije.
Hvala
Ima Aureus private .... iako nema tako velike prinose .
U ovoj godine napravio je oko 70%:)
Blagajnica
01.06.2007., 11:38
Samo 70%?
Jako strasno!
Kotlovina
01.06.2007., 18:12
Gamad jedna iz HPB-a. Ja sam u GPB global i nešto mi je postalo sumljivo da se HPB fondovi ZADNJI od svih fondova osvježavaju na hrportfoliu. 21. 05. su poslali obavijest o promjeni strukture ulaganja fonda. I onda je počela nizbrdica. A najljepše u tome je da je danas u 18sati na njihovim službenim stranicama stanje fondova od prekjučer!!! U ponedjeljak izlazim.:mad:
DiAbLeRo
01.06.2007., 19:23
Dynamic 151,9364
Malo, malo....
Toliko malo da mi se ne da računat koliki je to postotak.
GoldenSurferFromCRO
02.06.2007., 08:42
Gamad jedna iz HPB-a. Ja sam u GPB global i nešto mi je postalo sumljivo da se HPB fondovi ZADNJI od svih fondova osvježavaju na hrportfoliu. 21. 05. su poslali obavijest o promjeni strukture ulaganja fonda. I onda je počela nizbrdica. A najljepše u tome je da je danas u 18sati na njihovim službenim stranicama stanje fondova od prekjučer!!! U ponedjeljak izlazim.:mad:
Evo objavili su prinose pa zeleni su svi fondovi, pa ne moras bas izlaziti...
freelancer
04.06.2007., 17:26
Zash, mogu li psovati onako sočno???
NIšta osobno prema nikome ... samo par ''ljepih'' riječi da uputim jednoj instituciji!
Aldebaran
04.06.2007., 21:54
Mene tu najvise kopka u cemu je zapravo njihov problem, jer ocito imaju neke probleme. Poslao sam im i mail u kojem ih pitam za objasnjenje opetovanog kasnjenja, no odgovora nema. I drugi fondovi su mijenjali statut pa nisu imali ovakav neozbiljan odnos prema ulagacima. Bilo bi interesantno ako bi netko od forumasa imao neke insiderske informacije o tome sto se stvarno dogadja sa postarima.
GrayWolf
04.06.2007., 22:10
netko je negdje rekao/napisao da su je HPB socijalistička banka,,invest je njihov izdanak, a iz osobnog iskustva s Hrvatskom poštom znam da su birokrate i formalisti kakve treba tražiti te je ovo dobrim dijelom posljedica toga + potencijalni problemi i eto ti...
gendale
04.06.2007., 22:11
Prije osam dana poslao zahtjeve za isplatu faksom i poštom iz Globala i Dynamica. Još uvijek ništa nije isplaćeno. Na 3 e maila nema odgovora, a na telefonu nešto petljaju, kao nisu dobili zahtjev, samo što nije isplata itd.
Zbog toga sam danas ukinuo i dioničkog.
HPB više neće vidjeti moje novce.
Živa katastrofa, neprofesionalni do boli. :flop: :mad:
ružica23
04.06.2007., 22:18
Kruži priča... Jedna vrlo neodgovorna gospođa, stasala u socijalizmu, dala otkaz da ga preduhitri, ne poštuje otkazni rok, već je na Havajima!:zubo: Studenti, genijalci svake vrste znoj prolijevaju...
Fond menageri gube strpljivost...
Kakav stampedo u utvrdi stare socijalističke škole!
Sorry Zaf, nije mi namjera zachatati topic, ali takav info puno prije saznam od onog drugog, onog koji bi nam svima koristio...;)
sutra izlazim iz HPBa.
svaka čast njihovim prinosima, ali ova je neprofesionalnost zbilja previše. Ima i drugih fondova sa dobrim prinosima u RH, reklo bi se
prava državna firma, :top:, tako se to radi, dečki i cure hapebejovci :)
netko je negdje rekao/napisao da su je HPB socijalistička banka,,invest je njihov izdanak, a iz osobnog iskustva s Hrvatskom poštom znam da su birokrate i formalisti kakve treba tražiti te je ovo dobrim dijelom posljedica toga + potencijalni problemi i eto ti...
kad su se samo stigli navuć na socijalizam :confused: ,
pa predsjednik uprave Dominik Lice je ´78. godište,
jedino ako ga je učio "socijalistički ekonomist" Ljubo Jurčić himself :zubo:
GrayWolf
04.06.2007., 22:34
kad su se samo stigli navuć na socijalizam :confused: ,
pa predsjednik uprave Dominik Lice je ´78. godište,
jedino ako ga je učio "socijalistički ekonomist" Ljubo Jurčić himself :zubo:
ma..dio njih su sigurno poštarska djeca..znaš ono idem ja u penziju, a moj klinac u službu ako već nije..ostalo je povijest :rofl:
ružica23
04.06.2007., 23:02
Svaka čast Dominiku i dečkima.
Dobro govoriš Akrap. HPB invest se nije navukao na socijalizam, nego ga "preuzeo", a ostatak preko vezica majčice-banke uhljebio.
Meni su rekli da se pravo na obaviještenost o vrijednosti udjela odnosi na obavezno objavljivanje 2puta mjesečno u dnevnom tisku i da koji klinac moram znati vrijednost svaki dan. U fond se ulaže na par godina, bla bla. ..
...U prospektu piše:Vrijednost imovine Fonda i cijena udjela Fonda utvrđuje se svaki radni dan do 14 sati. Ali ne postoji obveza svakodnevnog objavljivanja.
GrayWolf
05.06.2007., 10:56
...U prospektu piše:Vrijednost imovine Fonda i cijena udjela Fonda utvrđuje se svaki radni dan do 14 sati. Ali ne postoji obveza svakodnevnog objavljivanja.
po toj logici kad izlaziš izlaziš na slijepo..jer kaj ti koji q...moraš znat koliko novaca imaš kod njih..katastrofa...icfu lijepo piše u statutu da se vrijednost mora objaviti drugi dan (radni) do 18 sati
Blagajnica
05.06.2007., 11:39
Cekam promjenu statuta i ovih 100k kn bez ulazno-izlazne, ali si racunam da ako mi hitno zatreba novac recima za HT da ga necu vidjeti neko dugo vrijeme.
To je jedino sto me sprijecava.
Kakva su iskustva ostalih sa isplatom love?
freelancer
05.06.2007., 11:40
Dan dva i to na drugu banku!:top:
fondovi
05.06.2007., 14:52
Cekam promjenu statuta i ovih 100k kn bez ulazno-izlazne, ali si racunam da ako mi hitno zatreba novac recima za HT da ga necu vidjeti neko dugo vrijeme.
To je jedino sto me sprijecava.
ako želiš lovu iz HPB odmah...nazoveš i kažeš....hitno mi treba lova i molim vas isplatu sutra....i dobit ćeš ju...
freelancer
05.06.2007., 21:48
Zash, mogu li psovati onako sočno???
NIšta osobno prema nikome ... samo par ''ljepih'' riječi da uputim jednoj instituciji!
Zash, može li odgovor? Hvala!
Zafashan
05.06.2007., 21:58
Zash, može li odgovor? Hvala!
Molio bih te da ne činiš to.
Složi rađe nešt suvislo što im svi možemo copy-pastat i poslat mailom te ih obavijestiti da ćemo (recimo) podići svoje udjele u roku od 7 dana ako do tada ne riješe to usko grlo.
To će biti produktivnije nego psovanje, ne slažeš li se?
lonicera
06.06.2007., 07:11
dobro jutro!
evo ja sam jučer poslala zahtjev za prodaju dynamica faksom i poštom original s kopijom osobne i kartice tekućeg računa.
dakle , u utorak. vidjet ćemo kad će stići lova..
čitajući sva ova vaša iskustva dođe mi da se povučem i iz dioničkog..
fondovi
06.06.2007., 09:04
dobro jutro!
evo ja sam jučer poslala zahtjev za prodaju dynamica faksom i poštom original s kopijom osobne i kartice tekućeg računa.
dakle , u utorak. vidjet ćemo kad će stići lova..
čitajući sva ova vaša iskustva dođe mi da se povučem i iz dioničkog..
moj savjet...sad ih odmah nazovi i kaži im da ti treba lova hitno....i dobit ćeš je sutra....
lonicera
06.06.2007., 09:14
ma ne treba mi tako hitno.. ali baš me zanima koliko će trajati.. ako ne bude ništa do utorka onda ću ih zvati, pa će me čuti :)
kavijar
06.06.2007., 11:26
ja sam čulja da poštarska banka njihov kastodi odelenje ima dosta drugi fondovi pa im to stvara probljem
GoldenSurferFromCRO
06.06.2007., 11:31
Nje razumljem.
Boris_RI
06.06.2007., 21:06
Moji "nofci" izašli iz HPB-a... iz globala i dioničkog je trebalo 7, a dinamica 8 dana.
Sad će se malo srvat na tekućem.. pa u nove pobjede ;)
glede objave...
stvar je jasna - piše u pravilniku i vrijedi za sve - skrbnik treba hanfi dostaviti cijenu udjela, zapravo kompletno izvješće, do 12 sati radnim danom za prethodni dan.
a oni kontroliraju izračun društva, što znači da društo mora izračunati ranije.
u zakonu piše da društvo objavljuje dnevno.
ne može njihov prospekt biti iznad zakona i pravilnika i sigurno je hanfin propust ako su odobrili tako usklađen prospekt - no to i dalje njima ne daje pravo da toliko kasne s objavom, svakodnevno.
a nije mi jasno da netko faksira zahtjev za prodaju i ne provjeri je li stigao:confused:
a nije mi jasno da netko faksira zahtjev za prodaju i ne provjeri je li stigao:confused:
zasto bih provjeravala?
pise na faksu "Transmission OK", pise da je stigao na pravi broj. da sad jos idem uzet telefon, zvat ih sat vremena (jer ce SIGURNO bit zauzeto), da bi mi fufa koja ce se tamo javit rekla da ne zna i da ce provjerit? :confused:
sto tocno time dobivam?
ljudi, može pitanje?
zar ne prolazi varijanta kao i kod drugih bankarskih fondova, da jednostavno odete u neku poslovnicu HPBa (prethodno unajmite privatnog detektiva da je pronađe)
i na šalteru predate zahtjev za prodaju
u rbainvestu su mi rekli da zahtjeve za prodaju prihvačaju samo putem interneta ili one predane osobno u poslovnici, radi moje sigurnosti
ovi vaši hpbovci su fakat specijalci, nema šta
zasto bih provjeravala?
pise na faksu "Transmission OK", pise da je stigao na pravi broj. da sad jos idem uzet telefon, zvat ih sat vremena (jer ce SIGURNO bit zauzeto), da bi mi fufa koja ce se tamo javit rekla da ne zna i da ce provjerit? :confused:
sto tocno time dobivam?
pitanje nije što dobivaš nego što možeš izgubiti ako ne provjeriš (očito, ni prva ni zadnja)..
osobno bih iskoristila dobrobiti naprednih tehnologija i e-mailom tražila potvrdu primitka zahtjeva za prodaju.
ali, gledaj, tvoj zahtjev, tvoja lova....
lonicera
07.06.2007., 08:41
ja sam jučer ujutro poslala mail u kojem ih molim za potvrdu primitka zahtjeva za prodaju i informaciju kad mogu ocekivati novac na računu.
mail sam poslala onoj istoj osobi koja šalje potvrde o kupnji udjela - netko tko se preziva grbesic.
odgovora nema. jos.
ja sam jučer ujutro poslala mail u kojem ih molim za potvrdu primitka zahtjeva za prodaju i informaciju kad mogu ocekivati novac na računu.
mail sam poslala onoj istoj osobi koja šalje potvrde o kupnji udjela - netko tko se preziva grbesic.
odgovora nema. jos.
to je clanica uprave, cisto sumnjam da ona odgovara na mailove ali bi ih trebala forwardirati nekome.
katastrofa, mislim da jednostavno ne može postojati opravdanje za društvo s milijunskim mjesečnim prihodima da nemaju logistiku koja omogućava normalnu komunikaciju s klijentima i odrađivanje zakonskih obveza...
a cemu ovakva panika...osobno nikad nikakvih problema sa hpb dionickim...odem u poslovnicu, sve uredno dodje na mejl i postom :top:...osim toga nakon 35 % zarade od nove godine nemam namjeru trenutno nista vadit...
ne može njihov prospekt biti iznad zakona i pravilnika i sigurno je hanfin propust ako su odobrili tako usklađen prospekt - no to i dalje njima ne daje pravo da toliko kasne s objavom, svakodnevno.
Izračun neto vrijednosti imovine fonda
Članak 2.
(1) Društvo za upravljanje investicijskim fondom izračunava ukupnu vrijednost imovine
fonda kojim upravlja, utvrđuje obveze fonda i izračunava neto vrijednost imovine fonda, neto
vrijednost imovine po udjelu odnosno po dionici pripadnog fonda.
(2) Za investicijski fond koji je temeljem odredbi Zakona obvezan koristiti usluge
depozitne banke, izračun vrijednosti iz stavka 1. ovog članka kontrolira i potvrđuje depozitna
banka, koja je u tom slučaju odgovorna za točnost izračuna.
(3) Društvo za upravljanje o izračunu neto vrijednosti imovine po udjelu ili po dionici
fonda izvještava udjelničare na način i u rokovima objave kako je predviđeno prospektom i
statutom fonda.
evo ti iz pravilnika o izračunu vrijednosti
lonicera
08.06.2007., 09:58
danas je petak, a meni nema odgovora na mail od utorka, hmmm...:rolleyes:
........
a evo iz zakona:
Objavljivanje cijena i neto vrijednosti
Članak 170.
(1) Utvrđena cijena udjela u otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom mora biti objavljena za svaki dan u kojem je obavljena kupnja ili prodaja udjela otvorenoga investicijskog fonda, a najmanje dva puta mjesečno, a vrijednost neto imovine po dionici i cijena dionice za zatvoreni investicijski fond s javnom ponudom mora biti objavljena barem jednom mjesečno.
(2) Objava iz stavka 1. ovoga članka izvršava se u medijima koji su dostupni na cjelokupnom području Republike Hrvatske, te mora biti na raspolaganju bilo kojem ulagatelju koji je zatraži osobno, putem pošte ili elektronskim putem na adresu uprave društva za upravljanje, ispostavi društva za upravljanje ili u prostorijama ovlaštenoga prodajnog zastupnika.
(3) Nadzorno tijelo će donijeti pravilnik kojim se uređuju sadržaj i vrijeme objavljivanja neto vrijednosti imovine po dionici i cijena dionica i udjela, u fondovima s javnom ponudom.
a prospekt im (za dynamic) kaže:
Vrijednost imovine Fonda i cijena udjela Fonda utvrđuje se svaki radni dan do 14 sati. Cijene udjela objavljuje se dnevno na Internet stranicama Društva i u najmanje jednim dnevnim novinama.
Kaveć listate Zakone, šta kaže za isplate:
7 kalendarskih ili 7 radnih dana?
a evo iz zakona:
Objavljivanje cijena i neto vrijednosti
Članak 170.
(1) Utvrđena cijena udjela u otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom mora biti objavljena za svaki dan u kojem je obavljena kupnja ili prodaja udjela otvorenoga investicijskog fonda, a najmanje dva puta mjesečno, a vrijednost neto imovine po dionici i cijena dionice za zatvoreni investicijski fond s javnom ponudom mora biti objavljena barem jednom mjesečno.
(2) Objava iz stavka 1. ovoga članka izvršava se u medijima koji su dostupni na cjelokupnom području Republike Hrvatske, te mora biti na raspolaganju bilo kojem ulagatelju koji je zatraži osobno, putem pošte ili elektronskim putem na adresu uprave društva za upravljanje, ispostavi društva za upravljanje ili u prostorijama ovlaštenoga prodajnog zastupnika.
(3) Nadzorno tijelo će donijeti pravilnik kojim se uređuju sadržaj i vrijeme objavljivanja neto vrijednosti imovine po dionici i cijena dionica i udjela, u fondovima s javnom ponudom.
a prospekt im (za dynamic) kaže:
Vrijednost imovine Fonda i cijena udjela Fonda utvrđuje se svaki radni dan do 14 sati. Cijene udjela objavljuje se dnevno na Internet stranicama Društva i u najmanje jednim dnevnim novinama.
al to trebaš znat i pročitat... obrati pažnju da piše "za svaki dan" a ne svaki dan
zato i postoje fiškali;)
Kaveć listate Zakone, šta kaže za isplate:
7 kalendarskih ili 7 radnih dana?
sedam dana :)
a što se tiče ovih tumačenja zakona, naravno da se to tako tumači ako ćeš se držati napisanog, iako se protivi razumu kad znaš da se do 14 sati računa za jučer :) a da se i hanfi mora prijaviti do podne :)
a propisima će fiškali uvijek naći rupu, posebno hanfinim ;)
mislim da bi bilo najbolje da svi investi krenu objavljivati za svaki dan, ali tjedan dana kasnije, pa da i ovdje na forumu splasne pregrijana atmosfera (glede ćeterskog topica) ;)
ot - hpb se popravlja, već su objavili cijene za jedan fond - očito čitaju forum;)
Zafashan
08.06.2007., 23:27
Evo kopija maila što sam dobio od jednog forumaša:
Ja sam poslao mail jučer iu danas sam dobio odgovor. Naime ne objavljuju rezultate na vrijeme jer imaju problema sa aplikacijom. Tako su mi odgovorili. Nastoje riješiti taj problem.
ovo već prelazi u SF a može proć i rubrika crna magija i fetišizam
prvo imaju poplavu, onda ih vlastita depo banka ne šljivi ni pet posto...sad kad su to riješili sad im aplikacija šteka
jel ima netko tu da im vjeruje?
koja isprika.....
valjda znaju koliko imaju na kojoj poziciji, neka računaju u excelu...
suradnik
09.06.2007., 19:36
Pa vidit ćemo brzo, jeli to bio razlog.
freelancer
11.06.2007., 00:04
prvo imaju poplavu, onda ih vlastita depo banka ne šljivi ni pet posto...sad kad su to riješili sad im aplikacija šteka
jel ima netko tu da im vjeruje?
Neka zaposle mene za fini fee budem sve rješil i poplavu i depo banku i aplikaciju!:rofl:
imagine
11.06.2007., 01:20
Pa vidit ćemo brzo, jeli to bio razlog.
Možda računaju na prste a fali im ljudstva :rofl:
lonicera
11.06.2007., 10:04
hm, hm.
danas u ponedjeljak je 7. dan od mog slanja zahtjeva za prodaju udjela faksom, a poštom im je poslan original kao i kopija osobne i kartice tekućeg.
nakon dva dana poslala sam i mail s upitom da li su primili zahtjev i kad mogu očekivati isplatu.
do danas nema ni odgovora na mail, ni novaca na računu...
mislim da ću uskoro na telefon..
GrayWolf
11.06.2007., 11:52
jel netko zna šta se tamo događa...načuo sam neku nebuloznu priču da je tamo totalni kaos, da je ona neka teta otišla i da sad neka totalno neiskusna djeca tamo trguju..štajaznam....danas su mi uzeli preko soma kuna:mad:
5. sam poslala zahtjev za prodaju, bez ikakvog feed-backa od njih, jucer mi je na racun sjela lova.
znači, 5,5 dana :D :D
nikad vise s HPBom, ma koliko dobro njihovi fondovi poslovali :w.
5. sam poslala zahtjev za prodaju, bez ikakvog feed-backa od njih, jucer mi je na racun sjela lova.
znači, 5,5 dana :D :D
nikad vise s HPBom, ma koliko dobro njihovi fondovi poslovali :w.
di si maco šta ima:cerek:
ćeter :kava:
eto, ima svasta, prospectus, aureus, tak... :D :D
kod tebe?
lonicera
12.06.2007., 10:20
evo, i meni danas sjela lova, točno sedmi dan, tako da nisam morala zvati..
nekako mi se čini da sam se zahvalila dynamicu i da me neće tako skoro vidjeti.. ali .. nikad ne reci nikad..
dio je usmjeren u prospectus, dio na zse
freelancer
12.06.2007., 10:36
dio je usmjeren u prospectus
Mislim da PREKASNO ideš tamo!:cool:
lonicera
12.06.2007., 10:43
Mislim da PREKASNO ideš tamo!:cool:
zašto prekasno?
tamo sam tek mjesec dana... a fond radi tek nepunih 5 mjeseci... :confused:
Boris_RI
15.06.2007., 19:33
Ima li kakvih novosti glede novog statuta? Kad bi mogao stupiti na snagu?
freelancer
26.06.2007., 22:09
Nakon što su sredili poplavu, malo su se trgli u pozitivu! :top:
samo da vas obavijestim da je HPB što se tiče dostave potvrde o broju kupljenih udjela ubrzo stvari, stiglo u roku tjedan dana...izgleda da nema više gužve i opsadnog stanja na dinamic zadnji mjesec od kada je krenuo u suprotnom smjeru...ja nadokupila pa da vidimo ovaj 3. kvartal kak će biri...
nekak se nadam dostojnom proslavom godišnjice rada dinamičkog fonda ;)
freelancer
03.08.2007., 14:02
Opaaaaaa... novi dizajn stranice:
http://www.hpb-invest.hr/
tako kalkuliraju cijenu? šibicama? :)
Leveler
29.08.2007., 14:14
hehe, dynamic opet prvi!:kiss:
Evo nam novog HPB fonda - HPB World Absolute Value DJE
Investicijska strategija Fonda je ulaganje u „value“ dionice, tj. dionice koje su podcijenjene s fundamentalne perspektive pa tako imaju značajni tržišni potencijal.
Karakteristike dionica odabranih takvom strategijom uključuju niski omjer cijene-prihoda (P/E), prinos od dividendi iznad prosjeka u njihovom prikladnom tržišnom segmentu i visoki omjer isplate dividendi.
Ovako postavljena strategija i odabir instrumenata sugerira dugoročno ulaganje, odnosno Fond je namijenjen ulagateljima koji žele svoja sredstva uložiti na rok duži od dvije godine.
* najmanje 60% u prenosive vlasničke VP službeno uvrštene na organiziranom tržištu*, te kojima se trguje na organiziranom tržištu*;
* do 20% u prenosive dužničke VP službeno uvrštene na organiziranom tržištu*, te kojima se trguje na organiziranom tržištu*;
* do 10% u prenosive instrumente tržišta novca službeno uvrštene na organiziranom tržištu*, te kojima se trguje na organiziranom tržištu*;
* ukupno do 10% neto vrijednosti imovine u jedinice Društava za zajednička ulaganja u prenosive vrijednosne papire („UCITS“) ili druga Društva za zajednička ulaganja („UCI“), bez obzira da li se nalazila ili ne u nekoj državi članici EU, pod uvjetom da razina zaštite za vlasnike jedinica u tim drugim «UCI» bude jednaka onoj propisanoj za vlasnike jedinica u «UCITS», a posebice da pravila za disperziju imovine, uzimanja kredita, davanja kredita, kratkoročne prodaje prenosivih vrijednosnih papira i instrumenta tržišta novca budu jednaka uvjetima Direktive 85/611/EEC. Maksimalna naknada za upravljanje fonda koja se smije naplatiti na imovinu tog Fonda iznosi tri posto;
* do 10% u otvorene i zatvorene investicjske fondove na organiziranom tržištu*, te kojima se trguje na organiziranom tržištu*.
* do 30% u novčane depozite i kod financijskih institucija
* u opcijske i terminske poslove u svrhu , ostvarivanja investicijskih ciljeva, te osiguranja potraživanja i imovine fonda
I, naravno, akcija do 30.9 bez ulazne naknade
http://hrportfolio.hr/fond.php?a=fonds&site=fond&id=114
http://www.hpb-invest.hr/?hr=wav-%E2%80%93-dje-fond
G. House
07.09.2007., 13:57
Ljudi jeli ko od vas kupio udjele u ovom novom HPB WAV DJE fondu?
Radi samo ovaj tjedan i vec je otisa u minus pola posto? Koju lovu ulaze, onih par milijuna sto je potrebno za otvoriti fond? Dajte please malo informacija vi iskusniji, kako rade ovi novi fondovi?
Oće valjati ovaj fond i nakon koliko vrimena počnu ''ozbiljno'' raditi? http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a207.gif
DiAbLeRo
07.09.2007., 14:08
Što bi Zaf rekao, pusti i vidi hoće li i do kada zaraditi svojih prvih 10%, pa onda odluči...
G. House
07.09.2007., 14:22
Aha, pametno.. Hvala :)
Lord Angel
12.09.2007., 20:29
Koliku proviziju uzima npr. Zagrebacka banka kad mi sjedne lova na tekuci iz nekog drugog fonda(koji nije njihov)?
Koliku proviziju uzima npr. Zagrebacka banka kad mi sjedne lova na tekuci iz nekog drugog fonda(koji nije njihov)?
Lovu ti uzima banka iz koje vršiš uplatu. Npr. račun ti je u RBA, a plaćaš u Zagrebačku banku. RBA ti naplaćuje proviziju do maximalno 100kn ili preko internet bankarstva do max 20 kn ovisno o visini uplate.
Boris_RI
29.09.2007., 21:03
jel zna neko strukturu ulaganja HPB Dioničkog? Kakva je situacija sa izloženosti izvan RH?
Blagajnica
29.09.2007., 22:38
HPB Dje jel to znaci da Dje(vicanski)?
P.S. salu na(stranu). Ako ulaze u podjecjenjene dionice cini mi se da ce polako rasti, ali kad bude rastao da ce to biti puno? Ili sam u krivu?
Dr. Jens Ehrhardt grupa DJE
Pozdrav svima....ja sam danas uletio u HPB TITAN !
Malo sam razmišljao u koji fond uplatiti a da ga već nemama ! Ima puno novih fondova ali ulazna ili izlazna naknada i dobar rast barem u zadnje vrijeme odluka je pala na Titanu ....da li sam pogriješio ili sam mogao odabrati nešto bolje !!? Vrijeme će pokazati svoje...
sick.am
03.03.2008., 12:23
Bok,
Da podijelim jedno zanimljivo iskustvo s izletom u HPB dionički fond.
Naime, početkom godine sam s određenim sredstvima ušao u HPB dionički fond. u 10. mjesecu 2007 sam odlučio izaći van (na sreću!!!) i zatražio isplatu. Nakon nekog vremena sam skužio da su mi uplatili duplo veći iznos. (ne radi se o nekom velikom izbosu) Najprije sam si mislio da se javim, ali odlučio sam malo pričekati da vidim kolko će im trebati da skuže. i eto nakon dva mjeseca zovu me s molbom da im vratim preplatu. ok, napravih to čim sam ulovio vremena, i pošaljem fax s potvrdom uplate. Međutim nakon toga ni a ni be. Što je s troškovima prebacivanja novca? Gospođa s kojom sam komunicirao me traži ponovo potvrdu, a meni ne pada na pamet zbog njihove greške ići u zabu po ispis uplate a na moje pitanje što da dalje činimo da dobijem svoju kunu troškova nema odgovora već mjesec dana.
Radi se o simbolici, naravno, ali očekujem da mi se isplati i jedna kuna pošto kad ja trebam nešto od banke onda me lijepo oderu a sad kad sam im učinio uslugu nema ih nigdje. Prilično sam nesretan s ovakvim odnosom i zažalio sam što sam im vratio novce na ovako lagan način, možda sam trebao postupiti drukčije?
toninho
03.03.2008., 14:47
Bok,
Da podijelim jedno zanimljivo iskustvo s izletom u HPB dionički fond.
Naime, početkom godine sam s određenim sredstvima ušao u HPB dionički fond. u 10. mjesecu 2007 sam odlučio izaći van (na sreću!!!) i zatražio isplatu. Nakon nekog vremena sam skužio da su mi uplatili duplo veći iznos. (ne radi se o nekom velikom izbosu) Najprije sam si mislio da se javim, ali odlučio sam malo pričekati da vidim kolko će im trebati da skuže. i eto nakon dva mjeseca zovu me s molbom da im vratim preplatu. ok, napravih to čim sam ulovio vremena, i pošaljem fax s potvrdom uplate. Međutim nakon toga ni a ni be. Što je s troškovima prebacivanja novca? Gospođa s kojom sam komunicirao me traži ponovo potvrdu, a meni ne pada na pamet zbog njihove greške ići u zabu po ispis uplate a na moje pitanje što da dalje činimo da dobijem svoju kunu troškova nema odgovora već mjesec dana.
Radi se o simbolici, naravno, ali očekujem da mi se isplati i jedna kuna pošto kad ja trebam nešto od banke onda me lijepo oderu a sad kad sam im učinio uslugu nema ih nigdje. Prilično sam nesretan s ovakvim odnosom i zažalio sam što sam im vratio novce na ovako lagan način, možda sam trebao postupiti drukčije?
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Leveler
16.03.2008., 18:44
Za ovakve stvari je zapravo odgovoran custody, a zovu tek kasnije kad se pregledavaju racuni.
Da si otisao u HPB i uplatio novac na zirac fonda nebi nista platio.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.