View Full Version : zidni ormar - sam svoj majstor
SunGöttin
13.09.2003., 15:25
zelim sama napravit zidni ormar - sirine 80cm, visine do plafona -250cm.
gdje mi je najbolje ispilit daske?? i di mogu napravit pante?
IMF-ovac
13.09.2003., 21:30
Daske ti je najbolje ispiliti tamo gdje ih kupuješ. Većina tih firmi koje prodaju odmah i režu.
Što su ti to pante? :confused:
Pollux.. ovo bi trebalo ići kat iznad :rolleyes: :D
SuNsHiiNe kaže:
zelim sama napravit zidni ormar - sirine 80cm, visine do plafona -250cm.
gdje mi je najbolje ispilit daske?? i di mogu napravit pante?
:confused: :confused: :confused:
Ak' se ne šališ, a možda se i ne šališ........daske kupiš i ispiliš recimo u furniru.....daš im samo dimenzije, oni ispile.
Pante ne radiš, oni se kupe gotovi. Ima ih posvuda za kupiti.
SunGöttin
14.09.2003., 20:46
Ruda kaže:
:confused: :confused: :confused:
Ak' se ne šališ, a možda se i ne šališ........daske kupiš i ispiliš recimo u furniru.....daš im samo dimenzije, oni ispile.
Pante ne radiš, oni se kupe gotovi. Ima ih posvuda za kupiti.
ne salim se-mislim na rupe za pante-bila sam u bauhausu, al tamo ne rade pante ni druge stvari, samo pile.
SuNsHiiNe kaže:
ne salim se-mislim na rupe za pante-bila sam u bauhausu, al tamo ne rade pante ni druge stvari, samo pile.
Da li si razmislila da mozda stavis klavir pante. Za njih ti ne treba nikakav specialni alat. Za ove pante koji se ukapaju kao npr. u kuhinji treba ti frezer da bi ta rupa licila na nesto. Eventualno bi to mogla napraviti svrdlom koje imitira frezer ali bi busilica morala imati puno okretaja i majstor vrlo mirnu ruku. Najlakse odnesi u neku stolarsku radionicu i neka ti isfrezaju rupe.
Juraj kaže:
Da li si razmislila da mozda stavis klavir pante. Za njih ti ne treba nikakav specialni alat. Za ove pante koji se ukapaju kao npr. u kuhinji treba ti frezer da bi ta rupa licila na nesto. Eventualno bi to mogla napraviti svrdlom koje imitira frezer ali bi busilica morala imati puno okretaja i majstor vrlo mirnu ruku. Najlakse odnesi u neku stolarsku radionicu i neka ti isfrezaju rupe.
:top:
Ali nije samo to dovoljno, treba daske tiplati, a ne spajati čavlima.......ma treba ti dosta alata.
Jesi li ti sigurna da možeš to sama?
SunGöttin
15.09.2003., 02:19
Ruda kaže:
:top:
Jesi li ti sigurna da možeš to sama?
neces vjerovati, ali fakat mi je to gust, tako radit te muske poslove (oko struje, popravljati aparate, pilit daske, busiti ..).. zanima me i odmara me..
ali mislim da cu moci, vec sam radila svasta, doduse ne tako veliko..vidjeti cemo..
:rolleyes:
upravo ove dane sam dala napraviti ogroman ugradbeni zidni ormar . 2,20 sa 3,20 visine , širok 60 cm.
super je , prostran kao vikendica :)
iskoristila sam krajnje zidove sobe u potkrovlju i tamo dala ugurati drvenu konstrukciju - i posebno izraditi vrata
međutim ,sve to rade majstori ,jer je prevelik posao za mene , treba to znati ,osigurati stabilnost te konstrukcije
ormar je fantastičan ; sve će u njega stati ; na taj način mogu eliminirati sve druge ormare iz stana koji samo jedu prostor
slucajno_tu
16.09.2003., 15:55
Vjerujem ti da je ormar fantastičan, al mu je vjerojatno i cijena fantastična.
Frendica je sama složila police i okvir, frajer joj je samo ugradio klizna vrata i samo to naplatio 1.800 kn.
Daske je ispilala u Furniru.
Koliko si ti platila tu divotu od ormara?
Cijena nije mala ali mislim da sam ipak dobro prošla s obzirom koliko oni koji proizvode te ugradbene , naplaćuju te ormare .
Ormar je napravljen točno na mjeru zida u stanu .
Konstrukcija je masivno drvo ( podijeljena u tri djela , zid,zid i sredina )
Imam 4x po dupla vrata od furnira za otvaranje .
Puno polica i dio za vješanje robe.
Sve ofarbano a cijena je 5.200 kn.
Od toga je na materijal potrošeno oko 2.300 kn .
Izradio ga je stolar u penziji :)
Super čovjek radi . Pedantan i precizan.
slucajno_tu
17.09.2003., 11:46
Valjda je to onda dobro. Ako ja ispilam daske i donesem ih u stan, mozda mi naplati samo ruke?
Jel tip iz Zagreba? Imas ti broj telefona? tx
Kad smo vec kod ormara zid-zid-strop, ima li netko iskustva s firmom Izimobili? Oni rade namjestaj po mjeri, a imaju te krasne velike ormare s kliznim stijenama i gomilom polica, ladica, vjesalica i sl. u ormaru.
Cijena znam da je skuplja od obicnog ormara (radje cu platiti vise jednom, pa da imam posteni i dobro organizirani ormar), ono sto me zanima je kakva im je kvaliteta?
Klingonac
22.02.2006., 22:43
daske po vlastitim mjerama i kantiranje dao napraviti u Elgradu (bili su najjeftiniji po m2 daske kad sam ja radio). Skupa s (obicnim) vratima izaslo negdje oko 2000kn materijal, ormar 2x2,30m, 58 cm dubine.
Pante izbusio sam, pomocu svrdla 35mm kupljenog u Pevecu za 20kn. Jest da sam ga poslije bacio, a i zadnje 2-3 rupe su trazile malo vise znoja...
Iverpan navodno busi pante...
Daske medjusobno spajao s 5 iver vijaka+ljepilo. Covjek koji se inace prije bavio izradom namjestaja rekao da su i 2 vijka sasvim dovoljna...
T.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.