PDA

View Full Version : Gdje se na hardu nalaze skinuti update-ovi WinXP-a?

Tito Puentes
13.09.2003., 19:18
Korisnik sam Win XP home i pošto sam komp nedavno kupio spojio sam se na net da skinem updateove...

A kada tamo samo 39MB dotičnih...

Pošto sam sretan korisnik ultra brze 56K dial-up veze, volio bih znati gdje su(ako su) ti updateovi pospremljeni na hardu tako da ih mogu snimiti da ne moram stalno skidati sve više i više ako bi nekada trebao napraviti clean install...

Hvala...

butters
15.09.2003., 12:34
Nažalost, prilikom klasičnog procesa nadogradnje i instaliranja ispravki (ili na našem - updates) nemaš mogućnost da fajlove sačuvaš i kasnije ponovo koristiš ( ako ti to treba)..
Medjutim, postoji mogućnost da ih skidaš kao pojedinačne fajlove i jedan po jedan instaliraš.. Ja sam sad u frci sa vremenom, a valjda će se naći neka dobra duša da ti to objasni :D
Možda se neko neće složiti, ali većina tih dodataka su kozmetičke prirode i apsolutno ti neće pomoći da radiš kvalitetnije i sigurnije..
Odande treba skidati samo "critical updates" jer oni ispravljaju sigurnosne propuste i uočene greške u OS-u..

Tito Puentes
15.09.2003., 12:46
Hvala na trudu... Te sitnice su dobre za znati... Mislim da ću se sada pozabaviti traženjem načina skidanja fajliranih updejtova...

Tito Puentes
15.09.2003., 12:50
Zapravo ne... Upravo sam shvatio kako sam glup...:D (ne morate se nužno složiti...)

Mislim da ću naprosto napraviti image cijelog sistema i na taj način sačuvati sve updejtove i nove drivere...

Što mislite o tome?

Hoće li to upaliti?

nenoXtreme
15.09.2003., 12:52
evo ja sam ih nedavno počeo "manualno" skidati, i čini mi se da se na taj način ne mogu daunlodati svi!??

Naime za win XP ima ih oko 50, a kad sam friško instalirao pc i otišao na auto-win-update bilo ih je puno više (oko 70 sa critiallima, recommended, i ostalo...)...:rolleyes:

butters, znaš li štogod o tome?

Equilibrium
15.09.2003., 13:09
tito... pogledaj tu (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=21667) kad izbaciš naša sranja i zajebancije vidjet ćeš jedan moj i jedan saletov post di objašnjava (sale je puno suvislije napisao) kak se apdejti sejvaju lokalno.

nenoXtreme
15.09.2003., 17:03
da, skoro zaboravih...

jedini je uvjet da imaš IE (netscape, opera & mozilla browsers NOT WELLCOME!)

fak ju gejts! :cool:

Tito Puentes
15.09.2003., 17:07
Khhh...:D

Baš se sada sjetih... Pa ja sam nekada instalirao Win 95 sa disketa...

Kada se sjetim koliko je problema bilo sa sakupljanjem kompleta u kojemu sve diskete rade...:D

Mislim da mi je sada puno bolje...

Zato se prestajem buniti...

Makar je Dial-Up, bar je Carnet...:D

Živio Image...

Equilibrium
15.09.2003., 17:37
nenoXtreme kaže:
da, skoro zaboravih...

jedini je uvjet da imaš IE (netscape, opera & mozilla browsers NOT WELLCOME!)

fak ju gejts! :cool:
A jesi probo u operi stavit da se predstavlja ko IE? Možda bi prošlo. Idem probat.

Ne bi prošlo.... fak ju gejts!!!

nenoXtreme
15.09.2003., 20:40
Ne bi prošlo.... fak ju gejts!!!

:D

eto ti ga na, kad mi ne vjeruješ :B

(:D )

butters
15.09.2003., 22:25
nenoXtreme kaže:
evo ja sam ih nedavno počeo "manualno" skidati, i čini mi se da se na taj način ne mogu daunlodati svi!??

Naime za win XP ima ih oko 50, a kad sam friško instalirao pc i otišao na auto-win-update bilo ih je puno više (oko 70 sa critiallima, recommended, i ostalo...)...:rolleyes:

butters, znaš li štogod o tome?
Sori, nisam baš upoznat sa novim "win update" sajtom.. Otkad se desio blaster microshit je promjenio način na koji radi update, a mene to i ne interesuje jer ih ne skidam m( uradio sam SP1 za XP i to je za sad dovoljno)
Što se tiče "fak ju gejts" akcije - ne bi ni bilo logično da čovjek pusti da mu se konkurencija mota po sajtu.. Ipak, priključujem se akciji :D

nenoXtreme
15.09.2003., 23:51
ja sam po receptu shefa sale (ovdje) (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=21667) , downloudao sve (SVE) zakrpe, critical updejte , komponente i drugo smeće, i sad fino imam 200 MB zakripinh zakrpa zakrpu... al barem to nemoram doma downloudat!

:afro:

//* akcija fak ju bill gejts se nastavlja u punom jeku *//

:buum:

Equilibrium
16.09.2003., 00:05
nenoXtreme kaže:
ja sam po receptu shefa sale (ovdje) (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=21667) , downloudao sve (SVE) zakrpe, critical updejte , komponente i drugo smeće, i sad fino imam 200 MB zakripinh zakrpa zakrpu... al barem to nemoram doma downloudat!
A ti misliš da ne bu uskoro nečeg novog? Pa buš moral opet u akciju :D

//* akcija fak ju bill gejts se nastavlja u punom jeku *//

:buum:
fak vilijam gejts d trd!

nenoXtreme
16.09.2003., 00:08
A ti misliš da ne bu uskoro nečeg novog? Pa buš moral opet u akciju

ma bude naravno, al 200 MB manje :zubo:

fak vilijam gejts d trd!

pogleč link u mom sigu! (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=22074) !

:cheer:

Equilibrium
16.09.2003., 00:14
nenoXtreme kaže:

pogleč link u mom sigu! (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=22074) !

:cheer:
A u mom? :D :D :D a komentar? :D

nenoXtreme
16.09.2003., 00:16
sve vidijo! :lol:

zuper! :top:

:frajer: