PDA

View Full Version : Peporučite program za data Recovery

zoresko8
14.09.2003., 21:08
Problem je sljedci:
Disk je formatiran od strane strucnjaka koji je mislio da zna instalirati XP:s .
Formatiranjem se izgubio program za vodenje knjiga Soop3.
Buduci da je XP instaliran na D: particiju, C: particija na kojoj je bio Win98se je ostala prazna (formatirana - Fat 32), pa postoji mogucnost vracanja podataka sa nekim programom za recovery.

Preporucite neki program (dobro bi dosao i link za dwnload).

Lost & Found ili neki drugi
:bonk:

nenoXtreme
14.09.2003., 22:14
fat 32 se teško vraća više od 1 clustera... još nisam našao tool koji bi znao fino spojiti clustere na fat32, pa ako neko zna i ja bih bio zahvalan! ;)

Equilibrium
15.09.2003., 08:46
Ima Easy Recovery i Lost & Found. Ne sjećam se više kaj sam ja recoverao (FAT ili NTFS) ali Lost & Found je uredno odradio posao. Samo kaj disk nije bio formatiran, nego sam ja prejebo particiju.
Ima i urbani mit o tome. Frend je jedared formatiro ono kaj nije trebao i kad je vraćao podatke Ontrackovim Tiramisuom naišao je na fajle koje su pripadale priješnjem vlasniku HDD-a. Disk je bio formatiran kao FAT32.
Dakle, isplati se probat.

miST
15.09.2003., 08:49
Dakle, kao što Vaga kaže, pokušaj sa Easy Recovery. Ja sam baš nekidan pomoću njega spasio neke podatke s diska kojem je, izgleda, riknula particija, ali sam tamo vidio i opcije za Format Recovery. Uglavnom, mislim da nemaš šta izgubit ako probaš

AxMi-24
15.09.2003., 18:28
Zero Assumption Recovery je jako dobar
Isto tako Acronis ima dosta dobrih alata (mada mislim da ti nece pomoc bas u ovom slucaju).

Inace easy recovery je smece zivo. Radje probaj za ZAR-om ili lost & Found (koji se vise neprodaje na zalost).