View Full Version : Kronični prostatitis
SMARTONE
17.09.2003., 15:16
Imam 28 godina, od toga se 6 godina liječim od upale prostate.
Nemam nekakvih posebno neugodnih simptoma.
Čini se da univerzalnog lijeka baš i nema.
Ako je netko imao više sreće, cijenit ću njegov savjet!
Moj muz to ima isto. Problem je sto su njemu bili dijagnosticirali nesto drugo - upalu mokracnih kanala, i to lijecili.
Par godina bi svako malo pio antibiotike, to bi se zamirilo, ali bi ga uvijek opet uhvatili bolovi.
Ti kazes da ne osjecas tegobe, a on je poprilicne bolove osjecao.
Kad ga je jednom jako uhvatilo, poslali su ga izmedju ostaloga urologu na ultrazvuk, i tu se utvrdilo da je prostatitis, kronicni.
Dobrih mjesec i pol je bio na razlicitim antibioticima, pocevsi od gentamicin injekcija do pieloseptil tableta. Vise se i ne mogu sjetiti kakve je sve antibiotike izmijenjao, ali znam da mu je od tada dobro.
Upozorili su ga da se cuva tijekom zime i da svaka mala prehlada moze opet da dovede do akutne faze. :(
svjetlich
03.03.2007., 11:30
može ili mi netko pomoće? koji antibiotici su dobri za prostatu?
MilkyWay
03.03.2007., 16:12
I ja imam taj problem. To se mora liječiti i izliječiti. Problem je što liječnici propišu za prostatitis jednu terapiju ili maksimalno dvije. To nije dovoljno. Isto tako, treba napraviti detaljne testove, na što je bakterija osjetljiva, a na što ne. Aljkavost i neznanje kod liječnika opće prakse u najviše slučajeva i dovede prostatitis do kronične faze.
Imaš dvije vrste kroničnog prostatitisa: bakterijski i nebakterijski. Kod bakterijskog se stanje može popraviti antibioticima, ali je i to prilično teško zbog prirode prostate. Upalni proces se često može ponovo vraćati. Kod nebakterijskog je to prilično teško i problematično.
Teško je napisati koji antibiotici su dobri za prostatu.
Podjela prostatitsa ide u 4 kategorije.No bitan je način infekcije da bi se moglo pravilno lječiti.Dva načina su da dođe do prostatitisa bakterije koje ulaze kroz mokračnu cijev,uzročnici mogu biti i spolno prenosive bolesti
i preko krvi.
Najčešče su uzrok crijevne bakterije (proteus i stafilokok) pa s liječenjem onda treba iči u tom smjeru uz normalno potrebne pretrage da bi se išlo ciljano s antibiotikom(ne napamet)
Svakak milki je dobro napisao da liječnici znaju ponekad zeznuti stvari pa daju onak po nahođenju antibiotik.
Kada dođe do kronične infekcije onda je lječenje jako dugotrajno 1-3 mjeseca i nažalost nije uvijek baš djelotvorno.Ako ni to lječenje ne pomogne ide se s malim dozama antibiotika (kroz vrlo dugi period).
Kronični prostatis može i ne mora imati posebno izražene simptome no svakako ga treba kontrolorati kod urologa.
Nažalost univerzalnog lijeka stvarno nema ;)
MilkyWay
03.03.2007., 22:29
Kronični prostatis može i ne mora imati posebno izražene simptome no svakako ga treba kontrolorati kod urologa.
Meni je mikcijska krivulja varirala tiruliru. Od nekih jadnih 10 ml/s (max), pa sve do 18 ml/s nakon terapije s antibioticima (već nakon tjedan dana je bilo super). To je jedan problem. Drugi problem je moguć utjecaj na plodnost. Uglavnom, stvar se treba liječiti, a ne čekati...
Uf, i ja sam imao problema sa prostatom, nakon svega prođenog uspio sam riješiti kronični prostatitis, uglavnom sam trošio biljne preparate - conprosta i sl., čajevi, odbacio kiselo totalno, gazirana pića, alkohol, pio sam običnu vodu na silu u velikim količinama, piškio ko hidrocentrala, pazim se da ne sjedam na hladno, čarape mijenjam ćim primjetim da su mokre...i tako već dvije godine sve pet, a vukao sam to godinama.;)
Postoji povezanost između kroničnog prostatitisa i neplodnosti no koliko ja znam još uvijek su tu mišljenja struke podijeljena no sigurno kak si i napisal lječiti i to ozbiljno:top:
Da li moze biti da je prostatis uzrok povisenog krvnog tlaka.....???......
Unaprijed zahvalan........
svretena
20.09.2008., 22:04
Imam 29 godina i Kronični prostatitis mi je dijagnosticiran 2002. godine (upala prostate - bakterije u ejakulatu, tj. u prostati - enterococcus).
To sam zaradio jer sam dugo stajao na hladnom zraku u mokrom ronilačkom odijelu kada sam izašao iz mora i od toga dana sam počeo osjećati tegobe. Simtomi su bili učestalo mokrenje, bol u području ispod mokraćnog mjehura i to više kao žarenje i velika osjetljivost na hladno ( propuh, vjetar, bilo kakvo strujanje zraka ). Nakon što sam osjetio tegobe mislio sam da će to proći samo od sebe jer na početku nije bilo strašno no kako je vrijeme prolazilo bol je bila sve jača tako da sam liječniku ( urologu) otišao tek nakon dva mjeseca od toga.
Nakon što mi je nalaz u ejakulatu pokazao bakterije enterococcus urolog mi je propisao antibiotik Ninur prvih 10 dana i Nolicin jos 20 dana i uz to Prostabiol, masaže prostate 10 dana za redom, tople kupke i čaj od vrbovice . Nakon toga osjećao sam se puno bolje ali osjećao sam reakciju na najmanju promjenu temperature.
7 dana nakon što sam popio antibiotk ponovno sam napravio nalaz i pisalo je "Patogene bakterije nisu izolirane" u kulturi poraslo preko 100,000 bakterija/ml, više vrsta.
Boravio sam pretežno u zatvorenom prostoru jer čim bi izašao van osjetio bi i najmanji povjetarac, ta prostata mi je bila tako osjetljiva da sam morao uvijek imati tople čarape, ispod hlača duge gaće čak i kratke hlačice (znači tri sloja) i nisam smio ni pet minuta stajati na hladnom jer bi odmah osjetio neugodno žarenje do mozga. Pio sam po 2-3 litre čaja na dan, non-stop išao na WC i nastavio piti Prostabiol. To je sve skupa trajalo otprilike 6 mjeseci i osjetljivost na hladno se postepeno smanjivala dok nije potpuno prestala.
Nakon tog dugog perioda rijetko bi kada na propuhu ili u moru osjetio lagano bockanje u prostati, ali nista vise od toga.
Pozdrav
Ivanicapeca
21.09.2008., 11:09
Imam 28 godina, od toga se 6 godina liječim od upale prostate.
Nemam nekakvih posebno neugodnih simptoma.
Čini se da univerzalnog lijeka baš i nema.
Ako je netko imao više sreće, cijenit ću njegov savjet!
Čitala sam nedavno kako Indijci ne obolijevaju od raka prostate kao i prostatitisa u onolikoj mjeri kako je to slučaj na zapadu i navodno je to zato što jedu Curry.
Za prostatu je odlično i bučino ulje kao i koštice. Sad ti je vrijeme buča. Drmaj po njima.:mig: Tko zna, možda ti pomogne nešto od ovog u smislu prehrane. Nemaš što izgubiti:mig:
kapablanka
03.12.2008., 21:52
Dobro vidim da se radi o relativno mladim osobama,ali meni je 73 god.iimam takve probleme odnedavno.Urolog mi je propisao Ciprol 2xpo1 na dan po 500mg,a zatim da uradim markere PAS,F,T ,a imam i uvecanu prostatu 92 mm,je li netko imao takvih problema
kapablanka
03.12.2008., 21:57
Ja se itvinjavam,ali sam zaboravio da skrenem mladima da kod trosenja antibiotika moraju barem 3x nedeljno ejakulirati na bilo koji nacin jer antibiotici bez toga tesko prodiru u predjel prostate.
meni se nakon terapije PEGASYSOM pojavila krv u ejakulatu pa sam ja to povezao ali nakon odgovora dr. iz REBRA da to nije povezano otišao sam urologu napravio UZV pregled prostate i bris uretre te mi je nađena klamidija.UZV je bio uredan , prostata normalne veličine i sve pet, popio dozu doksiciklina i sumameda
pa sad čekam da prođu tri tjedna da ponovo napravim bris:eek::(
U međuvremenu sam počeo preventivno piti CONPROSTU (zbog mokrenja i peckanja i sličnih simptoma prostatitisa) i mada sam se iznenadio dozom i cijenom , nastavio s tom terapijom.Ima li neko iskustvo s conprostom i da li to vrijedi tih para?(BTV piše da pomaže i kod seksa pa jeli to istina ili marketing?):top:
boraborabo
05.12.2008., 07:54
Mislim da su sretnici oni kojima se nađe kakva bakterija,ukoliko se to može nazvati srećom.Ali nebakterijski prostatitis je gori jer neznaš sa čim ga liječiti.Meni je prostata normalne veličine,nemam problema sa mokrenjem niti peckanjem ili bilo čime drugim nego sa testisima.Kad se smočim i prehladim onda me testisi jako bole i nateknu.Nikad mi nisu našli nikakvu bakteriju.Opet sam radio pretrage i sad mi najviše pomaže čaj od Vrbovice i tople kupke.
Pozdrav svima,
imam 24 godine a prije godinu dana mi je dijagnosticiran kronični prostatitis. Simptomi su bili učestalo mokrenje te nesnošljiva bol u donjem dijelu trbuha.
Radio sam neke pretrage. Urolog kaže ultrazvuk pokazuje da je sve ok, urinokultura je pokazala ( kulture urina ostale sterilne), kulturu ejakulata ( izolirana saprafitna flora). Zahvaljujući povećanju opće kvalitete života ( prestanku pušenja, kvalitetnijoj prehrani, rekreaciji) bolovi su potpuno nestali. Međutim, i dalje imam problema sa učestalim mokrenjem. Internisti i urolog su mi rekli da je sve uredu te da ce to s vremenom nestati te da se stim nije potrebno više opterećivati.
No međutim, i dalje imam čest poriv za mokrenjem (neznam kako da ga se riješim) koji prerasta u psihički problem jer jedina stvar o kojoj razmišljam gdje god da odem ( kafić, fax, disco, kino) je to gdje se nalazi wc. Inače sam zadovoljan svojim životom, onime što sam postigao, ljudima oko sebe te osim ovoga nemam nekih drugih problema.
Zanimali bi me vaši savjeti te ako je netko imao sličnih iskustava?
dinocroatia
12.06.2009., 18:15
Bok Nino! Sasvim te kuzim, meni su 2003 ga diagnosticirai i imam faze kad je boje, faze kad je gore, trudim se ne mislit na to, meni je problem da me pecka dosta dok mokrim, jace bolove nemam. idem cesto radit bris pa ako ima neka bakterja lijecim ju i tako u krug. nekog posebnog lijeka nema nazalost.
-dinocroatia
A možeš li mi reći pošto nažalost imaš više iskustva kakvu je hranu bolje koristiti, koja pića da konzumiran. Općenito neke praktične stvari pošto sam svome doktoru postao dosadan a na netu tesko to mogu pronaci. Zahvaljujem.
dinocroatia
16.06.2009., 15:06
-dinocroatia
A možeš li mi reći pošto nažalost imaš više iskustva kakvu je hranu bolje koristiti, koja pića da konzumiran. Općenito neke praktične stvari pošto sam svome doktoru postao dosadan a na netu tesko to mogu pronaci. Zahvaljujem.
Nemoj pit hladno, gazirano, osobito ne pivu i alkohol tj. ništa osim sokova i vode. ti imas simptome stalno stalno il imas faze kad si ok.?
Nemoj pit hladno, gazirano, osobito ne pivu i alkohol tj. ništa osim sokova i vode. ti imas simptome stalno stalno il imas faze kad si ok.?
A najgore mi je par dana poslije vikenda kada idem vani, pa se popije malo :( ( nemogu tada pit vodu i cajeve) te kada su prehlade i kada je vani hladno. Urolog me krkao ciprofloxacinom, ništa nije pomoglo, ma bitno je da više nema skoro nikakvih bolova u zadnja 2 mjeseca, samo što imam prečest poriv za mokrenjem, neznam kako da to liječim??:ne zna:
roninLS
05.10.2009., 14:10
Dobar dan svima,
Imama 26 godina i muče me slični problemi kao i Vas osim što uz Kronični prostatitis bolujem od Chronove bolesti ali u zadnje vrijeme simptomi i problemi vezani za Chrona su zanemarivi i nema ih nikako, jer sam makar to uspio iskontrolirati,ali strašne tegobe mi zadaje kronični prostatitis.
Problemi su počeli prije par godina kada zbog zbunjenosti i mišljenja da mi učestalo mokrenje dolazi od Chrona, nisam posjetio urologa. Nakon godinu dana patnje otišao sam i našli su mi dvije vrste bakterije ( bris uretre i spermokultura, standardne, ureaplasma urealiticum i još jedna ne sjećam se koja ) i koje sam liječio antibioticima i bakterije su očišćene. Simptomi mi još uvijek zadaju probleme i vrate se povremeno, čak i kada nema čestih mokrenja osjetim neku napetost i žarenje. Ljeti ne mogu niti da se okupam u moru kako treba što mi najteže pada.... Sada zadnje javljanje simptoma bilo je prije mjesec dana, napravim redovnu pretragu, bakterija nema kao ni zadnja tri pregleda, urolog kaže terapija Hiramicin, prostamol i pijem Vrbovicu... Nakon terapije hiramicinom manje od tri tjedna i kada glavni simptomi nestanu javi se nešto što mi neda mira i neda mi da se opustim nikako...
Ovo je ukratko, a ako netko može pomoći i ima neki savjet unaprijed zahvaljujem...
pozdrav
Uf, i ja sam imao problema sa prostatom, nakon svega prođenog uspio sam riješiti kronični prostatitis, uglavnom sam trošio biljne preparate - conprosta i sl., čajevi, odbacio kiselo totalno, gazirana pića, alkohol, pio sam običnu vodu na silu u velikim količinama, piškio ko hidrocentrala, pazim se da ne sjedam na hladno, čarape mijenjam ćim primjetim da su mokre...i tako već dvije godine sve pet, a vukao sam to godinama.;)
e ja ima isto problema s prostatom. Kao i ti pokušavam rješiti problem čajevima (vrbovica, uvin minimum 1.5l), pijem vode minimum 1.5 litre (isto piškim ko hidrocentrala:)), pravim si kupke(temp. minimum 40 stupnjeva), koristim urosal ali i pijem antibiotik Citeral vec 4mj. U početku sam mislio da ce to nestati lijekovima ali nije. Kad sam skontao da je vrag odnio šalu krenio sam ovim udarnim tempom te se pridržavam toga sad vec mjesec dana. Kontam da je to dugotrajan proces ali me sekira kada mi zna biti nekoliko dana ok a onda mi se odjednom vrate poteškoće. Zanima me koliko dugo si se liječio, da li si koristio antibiotike, da li su ti se ponekad vraćali simptomi?
hvala unaprijed na odgovoru i sorry na smetnji!!!
bandit1
03.01.2010., 16:32
Meni je dijagnosticiran kronični nebakterijski prostatitis prije dvije godine koji je očito posljedica bakterije.Problemi su krenuli sa stalnim mokrenjem,te nakon niza testova mi je nađen enterokok u urinu,u spermi ne.Šamarali su me sa antibioticima,bakterija je nestala,problemi su ostali.Bio sam kod "najboljeg"urologa u Zagrebu koji je samo napisao;higijensko-dijetetske mjere,te rekao vidimo se za šest mjeseci bez objašnjenja kakve su to dijetetske mjere:mad:.
Evo kako se ja borim sa tim:
1.ne pijem više kavu,alkoholna pića,gazirane sokove
2.pao sam na 5 cigareta dnevno,makar bi bilo najbolje prestati generalno
3.izbjegavam mlijeko(jedino sa žitaricama ujutro)
4.ne jedem masnu i "šarf" hranu
5.ne jedem kisele krastavce,salate sa octom
Šta pijem i jedem:
1.čaj od zobi(zob možete kupiti u svim Bio-Bio trgovinama,malo ga prepržite (5 velikih jušnih žlica za litru čaja)te ga kuhate u vodi 15min.,nakon toga ga pustite da se ohladi,procjedite i pijte ga umjereno(svakih sat vremena jednu šalicu)
2.za doručak jedem kojekakve žitarice,međuobrok neko voće
3.za ručak uglavnom kuhane varijante mesa,ribu,puno povrća...,integralni kruh(ne iz pekare,ne jesti koricu)
4.za večeru opet žitarice
5.uzimao sam tablete "saw palmetto" nekih 3 mjeseca, koje ima za kupiti u Bamapharm ljekarnama,cijena za pakiranje 495 kuna,ima ih za mjesec dana u pakiranju,i "conprosta" je ok.
6.nakon 6 sati navečer ne pijem ništa zato da me ne tjera na wc noću pa mirno spavam
Postavio sam pitanje doktoru da kakve veze ima "stolica" svojom tvrdoćom na prostatu,a majstor mi odgovori da nema:confused:.Meni što je "stolica" bila tvrđa to me više žarilo i tjeralo na mokrenje nakon toga.
Kada su ovako hladniji dani obavezno nosim windstopper tajice ispod hlača ili trenirke i kvalitetnije čarape.
Sex sa ženom barem 5 puta tjedno:top:,ako ne onda drkica:B
Redovite kontrole urina,sperme,krvi,protoka urina(uroflow).
Uspio sam probleme svesti na minimum sa ovakvim naćinom života.
Možda nekom bude ovo od koristi.
pozdrav
Bok!Evo i mojeg slučaja.Imam 24 godine,već se 3 godine borim s kroničnim prostatitisom!Neću sad pametovat al mi nije jasno kako nekima pomažu biljni preparati tipa conprosta, vrbovica dok se meni stanje od njih drastično pogoršava1!Urolog mi je dao objašnjenje da ti preparati nisu za upalu već za benigno povećanje prostate nastalo u starijim godinama!Meni je on propisao Urostat ekstrakt crvene djeteline koje obiluje ˝˝izoflavonima ˝˝,koje mi kolko tolko ublažuje upalu.Po meni najvažnija je dijetska prehrana koja svakom od nas teško pada!Znači izoflavoni su najbitniji ,nalaze se u sojinim proizvodima,al ne pretjerat sa sojom,ja radije koristim mahunarku slanutak umjesto soje koja isto, bar meni daje rezultate,integralne žitarice također koristiti!NE koristiti(alkohol,gazirano,čaj s kofeinom, kavu,jake začine, ,mliječne proizvode,ne pušiti!)Neka vrsta vegetarjanske prehrane!Yagi ,uvin čaj nije za upalu prostate,kopriva isto nekom može biti od koristi,a kupanje u vručoj kupci po meni može samo pogoršat stanje,radije toplu kupku koristi!Ovo su moja iskustva,znam da to ne vrijedi za svakog i da svaki lijek drugačije djeluje na nečije stanje!Daj Bože da bar nekom pomogne. Mnogo je toga ostalo nejasno liječnicima a pogotovo meni!Ako netko ima neka pozitivna ili loša iskustva koja još neznamo,nek podijeli sa nama!
crohunk24
20.01.2010., 18:38
Nažalost oko te teme nečeš ništa pametno čut, glavno je provodit simptomatsko liječenje, tj. prema antibiogramu svako tolko provjerit mokraću, bris uretre i ejakulat i ako ima nešto liječiti, ne pit alkohol i hladno te držati noge na toplom i to je to. Sve što se kupuje po apotekama neće nikom niš pomoć nego će vam samo ispraznit djep...
Wolfie Indiana
15.03.2010., 12:49
Nažalost oko te teme nečeš ništa pametno čut, glavno je provodit simptomatsko liječenje, tj. prema antibiogramu svako tolko provjerit mokraću, bris uretre i ejakulat i ako ima nešto liječiti, ne pit alkohol i hladno te držati noge na toplom i to je to. Sve što se kupuje po apotekama neće nikom niš pomoć nego će vam samo ispraznit djep...
A propos ovog gore, ja se s prostatom mučim, valjda već 10 godina! :(
A već duže vrijeme (9 mjeseci!!) nosim urinarni kateter zbog smetnji (zastoja) mokrenja zbog BHP-a...
Koristim terapiju Avodart-om (1x1) i Tanyz-om (1x1). Uz to pijem čaj od korjena koprive i vrbovicu te homeopatske kapsule Saw Palmeto.
Zanima me ima li netko iskustva s tom terapijom te da li netko zna razliku u djelovanju između Avodart-a (dutasterida) i Proscar-a (finasterida)?
Isto tako, ima li netko iskustva s dugotrajnom USPJEŠNOM terapijom bez operacije? Koliko je trajala, tj. koliko je trebalo vremena da se prostata smanji (moja je trenutno volumena oko 100 ccm).
Svi savjeti su dobrodošli!
Zahvaljujem :s
Stribor cumez
23.04.2010., 11:24
Uf kad citam vas, ja sam jos dobar. Meni je dijagnosticiran ove godine kronicni bakterijski. Ultrazvuk je pokazao kalcifikate u prostati, a sad se gnjavim cekajuci pregled kod urologa sa novim testovima. Meni je jedino nadjena ureaplzam u mokracnim putevima i bakterije u iscjedku iz prostate.
Pitanje je imate li nekog dobrog privatnika u Zagrebu kojem bih se mogao obratiti za pomoc.
Ova cekanja od po dva mjeseca do sljedece kontrole me plase. Inace trenutno sam dobro, comprosta mi super pomaze, a dok sam imao problem najveca frka je bila stalna zelja za mokrenjem, povremen osjecaj natekline u anusu i povremeni bolovi u ledjima no nista specijalno jaki.
Puno pozdrava
marija.vlado
12.05.2010., 18:39
i ja imam kronicni prostatitis,pio sam čaj od vrbovice ibrokule tri put na dan,dobro mi je pomoglo.
Last.Rebel
15.05.2010., 13:38
i ja imam kronicni prostatitis,pio sam čaj od vrbovice ibrokule tri put na dan,dobro mi je pomoglo.
Nov sam ovdje i želio bih pitati dali još netko ima problem kao ja ( problem sa prostatom).
Prvi problemi su počeli prije tri godine otprilike mukla bol između nogu, pečenje ali ne i smetnje pri mokrenju iako bi se osjećao malo bolje kad ispraznim mjehur.
Išao sam na dosta pretraga krv, urin, ultrazvuk mjehura prostate i testisa i svi su nalazi bili u redu i ti bolovi su trajali oko mjesec dana i nestali su.
E ovo moram naglasiti čitavo to vrijeme sam imao osjećaj kao da mi je donja roba tijesna(gaće) ili mudante kako ja kažem.
Nakon mjesec dana ti problemi si nestali i u zadnjih tri godine rijetko su se znali vratiti nakratko, na sat ili dva svakih par mjeseci i skoro da sam zaboravio na te smetnje.
Međutim prije nekoliko dana opet isti problemi i traju već 5-6 dana s tim da me peče kad mokrim a te smetnje ranije nisam imao.
Molio bih da mi netko objasni o čemu se radi i dali je to stvarno prostata i koje korake treba poduzeti za riješiti se tih tegoba?
Unaprijed hvala na korisnim odgovorima!
shajdinj
19.05.2010., 09:33
Imam 37. godina. Kod urologa sam bio prije 3 mjeseca. Ustanovio mi je kronični prostatis, spuštenost lijevog bubrega, hipertenziju i hemoroide.
Kod njega sam bio zbog učetalih bolova prilikom sjedenja.
Bio na bolovanju 2 mjeseca, dok sam obavio sve pretrage.
Hipertenzija pod kontrolom uz lijekove. Bubreg je O.K. (Tek sam u 37 godini saznao da imam spušteni bubreg, toliko o našim sistematskim pregledima na kojima se ne radi UZV abdomena).
Hemoroide rješavam laserski u ambulanti za hemoroide.
Prostata me opet počela mučiti. (Bol u testisima i u penisu.)
Prije dva mjeseca sam pio antibiotsku terapiju. ( Cipriol - 2 tjedna, uz Metazol (3 dana), te nakon toga Ninur - 2 tjedna.)
Situacija je bila O.K.
Moram se jako čuvati hladnoga, duge gače nositi i itd...
Urolog mi je na početku rekao da moram biti strpljiv i umoran.
Pijem i sada dosta čajeva (vrbovica, kopriva, brusnica i Uvin-čaj)
Naručio sam se za kontrolu kod urologa, pa čekma da vidim šta će on reći za dalje.
Držmo se.
morska alga
02.06.2010., 11:32
Pijenje čaja od salvuje (kadulje ili žalfije) par mjeseci je pokazalo odlične rezultate i to kod povećanja prostate.
U slučaju koji znam prostata se nakon tri mjeseca pijenja ovog čaja smanjila i specijalist urolog je rekao da više ne treba dolaziti na kontrolu.
Svi nalazi su super.
Sretno svima
roninLS
11.06.2010., 19:20
Evo mene opet... Izgleda da svi imamo slične probleme, ali da li je netko probao naručiti Ayurstate, na navedenoj stranici izgleda kao da bi moglo pomoći ali je i preskupo... Zamolio bi ukoliko netko zna neke bolje informacije neka se javi! hvala...
Ja tek idem na preglede. Sumnja se u kronični prostatitis! Imam 40god. i smetnje osječam već par godina a tek sad sam se odlučil otić dr-u kad više nemrem zdurat. Po čitanju postova sam skužil na znakove koje prije nisam uočaval. Hladno more i mokre kupaće npr.. Poz svima i držmo se!
Pzdrav!
Čitam i vidim da ima prostatitisa koliko hoćeš. Imam 35 godina i mislim da imam probleme zadnjih 7 godina. Glavni razlog mojih problema je sport skijanj prosječno 90 - 100 dana godišnje , podvodni ribolov i bicikla. Neznam što je gore za prostatitis. Svake godine me jednom stisne da otiđem urologu i dobijem antibijotik, kao izlječim se. Čim mi bude bolje udari sve po starom i tako se to vuče godinama. Sport mi je strašno važan tu se praznim. Sada nakon zadnjih problema olučio sam to riješiti do kraja. Nekoliko puta sam radio bris uretre , kontrolu ejakulata i urina bakterije nisu izolirane nikad. Prije nekoliko godina prostata mi je bila malo povećana, a sada je normalna. Na zadnjem pregledu sam bio prije mjesec dana. Zanimaju me prirodni načini lješenj pa neka traju i duže, dali netko ima neki savjet.
boraborabo
18.06.2010., 12:27
Da li neko zna što znači ova dijagnoza Prostatitis ch. exacerbata Ad.prostatae incip
carpfish
23.06.2010., 18:39
je li neko pokusavo sa ovim suproprost cepicima, uzimam ciprol vec 10 dana i nista ne pomaze,
http://bosnic.com/index.asp?story=Ostalo_%27%27SUPROPROST%27%27_%E2% 80%93_ZDRAVA_PROSTATA!&RID=1&TID=1&PID=78&SID=828053
boraborabo
03.07.2010., 20:40
Ako meni pomaže možda će i drugima.Travar Lesinger mi je preporučio češnjak sa peršinom ,nasjeckati ih,te staviti u jogurt da se može pojesti.Poslije Ciprola sad uzimam Nolicin,Prostabiol i Vrbovicu.Sad je jako dobro.E,da ,češnjak može rušiti tlak pa ko je tlakaš neka pripazi
Pozdrav svima, zanima me da li je netko pokušao sa termoterapijom, čini mi se da je dobro pa bi pokušao...sve što nisu antibiotici treba pokušati ak ne pomogne onda kreću radikalne mjere...:D
hvala na odgovoru!!!
http://www.urocentar.hr/trmt.htm
maxsung
09.07.2010., 20:15
Pozdrav svima!
Ne znam gdje bi se smjestio u sve ovo!
Uglavnom prosle godine sam zbog sumnje na prostatitis uradio sve one testove na spolne bolcesti,UZ prostate,naravno pregled kod urologa ,spermiogram i nalazi su bili uredni!
Medutim sad zbog nekih probavnih smetnji i povremene tupe boli u zavrsnom djelu debelog crijeva sam otisao do doktorice opce prakse napravio KKS,CRP i urin!Ona sumnja na hemeroide ili fisuru,taj pregled jos nisam obavio moram se narucit sljedeci tjedan na rebro!
Uglavnom urin bas nije sjajan,a krvna slika i CRP su ok!
Kaze sljedece "mikroskopski pregled sedimenta"
-leukociti 3 ref inter. za dorasle 0-2
-eritrociti 3 0-2
-stanice plocastog epitela 1/+ odrasli 0-1
-sluz 2/++ odrasli 0
To mi sad vise upucuje na upalu mjehura ,bubrega ili slicnog nego na stolicu,al eto i sa njom imam problema,ko sto sma rekao imam osjecaj probadanja bas u tom djelu crijeva oko prostate!!
Takoder primjetio sam u par navrata tupu bol u ledima smjestenu vise sa lijeve strane!
Nisma uopce pameta dal da gubim vrijeme kod proktologa ili da idem kod urologa!
zabrinut70
27.07.2010., 10:39
Pozdrav svima,
I mene zanima da li je netko pokušao sa termoterapijom? ......... u urocentru
Da li netko zna za iskustva iz Santos klinike u Moskvi? Ako je možda netko bio tamo ili poznaje nekog tko je prošao njihov tretman.
Da li je netko bio na tretmanu kod Dr Fedrica Guercini-a? On inekcijom direktno u prostatu uštrca antibiotik.
Ukoliko netko ima takva iskustva bilo bi lijepo da ih podijeli sa nama, što se tiče samih tretmana, cijena i naravno rezultata!
Pozdrav svima,
Uprvo se izvinjavam jer ne znam dobro Hrvatski jer nisam iz Hrvatske ali bi volio pomoći ljudima jer i sam imam prostatitis ali sam siguran, da ču ga izljičiti u roku od kojeg mjeseca. Sam sam puno tražio na internetu po svim mogučim forumima pogotovo američkima. I tamo ljudi ne znaju kako to izlječiti. Ljudi su govorili kako su bili kot i po 10 urologa ali lijeka nema. Činjenica je, da zapadna medicina ne zna pozdraviti prostatitisa. To priznaju i američki urolozi. Zaboravio sam ime ali jedan poznati američki urolog je rekao, da je prostatitis enigma zapadne medicine. Antibiotici pozdrave 10% ljudi sa prostatitisom mali postotak.Nisam odustao. Nakon puno traženja na internetu došao sam do prvog velikog otkrića. Našao sam knjigu poznatog američkog odvjetnika koji je imao prostatitis, povečanu prostatu i raka prostate i čovjek se izlječio( ima preko 70 godina i čovjek ima još spolne odnose). Čak neki američki doktori preporučuju ovu knjigu( neki doktori su pozdravili sami prostatitis sa ovom knjigom) i mnogo ljudi se tako pozdravilo po cijelom svijetu. Knjigu se može kupiti u obliki e-booka ovdje:
http://www.prostatitis60daycure.com/
ili ovdje:
http://www.mercola.com/forms/prostatitis.htm
Kupio sam je i knjiga je doista izvrsna sa puno informacija i puno dokaza zašto to tako funkcionira od mnogo stručnjaka. upotrijebio sam neke metode iz knjige ali ne sve jer je komplicirano tako zdravit. Opet bi morao posjetiti neke doktore i zato sam se odlučio još tražit po internetu. Ovu knjigu preporučujem svakome sa prostatitisom.
Još nisam odustao i došao do sljedečeg velikog otkriča. Otkrio sam, da je kineska medicina najbolja na svijetu kod prostatitisa i, da i pozdravi prostatitis. Profesor Wang iz Kine ima familjarnu tradiciju već 300 godina kod zdravljenja prostatitisa. 5.000.000 pacienata je bilo ovako ozdravljenih. Način zdravljenja je prirodan, ljekovi nevjerojatni. Profesor je i vodeći urolog u Kini. Na njihovoj stranici ljepo objašnjava kako funkcioniraju njegovi ljekovi i zašto antibiotici ne funkcioniraju. Za ih kontaktirat imate na stranici 2 mailova. Odgovara vam dr. Patty, profesorov asistent. Čovjek mi je stručno sve objasnio preko maila i zato sam se odlučio kupiti njihove ljekove. Kupio sam njihove ljekove i sutra počinjem zdravljenje. Ljekovi su jako skupi 300 eura me je došao jedan set ljekova za prostatitis. Ali nisam imao izbora ili živjeti sa prostatitsom do kraja života ili baciti ovih 300 eura i ne iči na jedan godišnji. Ako ovako razmislim i ako me ovo izlječi je to malo para a internetna stranica je ova:
http://www.chinamedcure.com/
Nakon jednog mjeseca vam poručujem kako djeluju ljekovi. Pozdrav svima!
Zaboravio sam dodat kako mnogi zapadni pacijenti idu u Kinu se zdravit. Imate i druge klinike tamo koje zdrave prostatitis Ovdje su njihove stranice:
http://www.prostatitischina.com/
http://www.prostatitis3d-cure.com/clinic.html
Uro-log
05.12.2010., 10:14
Zaboravio sam dodat kako mnogi zapadni pacijenti idu u Kinu se zdravit. Imate i druge klinike tamo koje zdrave prostatitis Ovdje su njihove stranice:
http://www.prostatitischina.com/
http://www.prostatitis3d-cure.com/clinic.html
jesi li ti taj Kinez koji reklamira svoj lijek po 300 eura.:tuctuc:
Ja nisam nikakav kinez. Ja sam slovenac sa djelomičnim korijenama u Hrvatskoj. Lječio sam se od prostatitisa 2 godine. Uzimao sam ciprobay 500 mg sa nikakvim efektom. Bio sam kod 4 urologa. Jedan mi je čak rekao, da imam prostatitis u glavi a mene prostata boljela za po***t. Antibiotici su čak stvari pogoršali. Zbog njegovog uzimanja dobio sam seboroički dermatitis. Bio sam kod par dermatologa koji nisu imali pojma o tome. Rekli su mi stvar je kronična ne može se je ozdravit. Počeo sam tražit po internetu i našao zanimljive stvari. Bio sam na puno američkih foruma. Tamo su ljudi rekli isto. Bili kod puno dermatologa platili gomilu love za ništa. Nakon puno provedenog vrjemena na internetu sam izlječio dermatitis. Počeo sam uzimat omega 3,vitamin msm i turmeric sa dobrim rezultatima. Htio sam i nešto nabavit za stavit na kožu. Otkrio sam, da ima puno dermatoloških linija koje mogu potpuno ozdravit seboroički dermatitis. Odlučio sam se kupiti stvari od linije dr. kremer koji sa mineralima i vitaminima iz mrtvog mora potpuno ozdravi dermatitis:
http://www.jericho-skincare.com/drkremer.html
Ovo mi je do kraja izlječilo dermatitis tako, da nisam kupovao od drugih linija.
Postao sam jako skeptičan do zapadne medicine nakon toga. Pogotovo zato jer sam se sam izlječio bez ikakvog znanja na području medicine a da doktori ne znaju puno o tim stvarima mi se čini jako strašno!
Nakon toga sam mislio možda se može i prostatitis ozdraviti i počeo tražiti. Kako rekoh kupio sam knjigu od dr. Larry Clappa( on nije kinez ako nisi shvatio nego amerikanac). Mnogi doktori ju preporučuju ljudima sa prostatitisom:
Dokazi:
http://www.prostatitis60daycure.com/testimonials.html
Još sam nastavio sa traženjem zbog razloga gore spomenutih. I našao ovu stranicu:
Kao što sam rekao. Ljekove sam dobio. Ako me izlječe saznat čete nakon jednog mjeseca. Ako me to ozdravi ste urolozi kod mene izgubili svu kredibilnost i ne vjerujem vam više ništa. Činjenica jeste, da farmacevtski lobi ne želi nači ljeka za kroničke bolesti kao što je prostatitis. Njima je u interesu, da lakšaju simptome i da prodaju što više antibiotika i tako sebi pune đepove. Ljudi sa prostatitisom dobivaju svakih par mjeseci antibiotike i to je jasno farmacevtski industriji biznis jer ima puno ljudi sa prostatitisom i tako oni služe. A sumnjam, da se farmacevtski šefovi lječe sa ljekovima koje mi obična raja dobivamo. On dobiju sve najbolje.
A ko je ovaj kinez bi htio saznat. Pokaži mi ovu stranicu, da vidim ko je ovaj!
perhannson
13.01.2011., 15:44
Sve sam probao.
60 dana pio ciprofloxacin. svasta prirodno probao. mislim da malo toga postoji sto nisam progutao itd.
popio bih sad i Čarli, da znam da pomaze.....
potrosio sam u 10 godina sigurno barem 20 tisuca kuna...
Nije mi nista pomoglo. Bilo bi mira cak duze vrijeme, pa opet. Pola godine.
Da ne kazem da nisam nikad pusio,pio, zdrav zivot, prehrana mediteranska, sport. nikakvi rizicni sportovi.
prostatitis bakterijski sam dobio spolnim odnosom. nisam odmah znao niti tretirao.
trenutno uzimam ionsko srebro i d-manozu.
boli me k. jel pomaze il ne pomaze i jel otrovno i ocul postat ko strumf il necu.
unistava mi zivot ova bolest. stalno sam umoran...plus tegobe. ne mogu nista. dodje mi da se upucam.
Maredan
21.01.2011., 20:44
Sve ovo sto je Care1 napisao do sada o nacinu lijecenja prostatitisa u Kini je jako zanimljivo. Zanima me da li je tretman uspeo, jer si napisao da si dobio trave iz Kine i da ces napisati kakav je rezultat?
desperados7
24.01.2011., 17:51
Ja nisam nikakav kinez. Ja sam slovenac sa djelomičnim korijenama u Hrvatskoj. Lječio sam se od prostatitisa 2 godine. Uzimao sam ciprobay 500 mg sa nikakvim efektom. Bio sam kod 4 urologa. Jedan mi je čak rekao, da imam prostatitis u glavi a mene prostata boljela za po***t. Antibiotici su čak stvari pogoršali. Zbog njegovog uzimanja dobio sam seboroički dermatitis. Bio sam kod par dermatologa koji nisu imali pojma o tome. Rekli su mi stvar je kronična ne može se je ozdravit. Počeo sam tražit po internetu i našao zanimljive stvari. Bio sam na puno američkih foruma. Tamo su ljudi rekli isto. Bili kod puno dermatologa platili gomilu love za ništa. Nakon puno provedenog vrjemena na internetu sam izlječio dermatitis. Počeo sam uzimat omega 3,vitamin msm i turmeric sa dobrim rezultatima. Htio sam i nešto nabavit za stavit na kožu. Otkrio sam, da ima puno dermatoloških linija koje mogu potpuno ozdravit seboroički dermatitis. Odlučio sam se kupiti stvari od linije dr. kremer koji sa mineralima i vitaminima iz mrtvog mora potpuno ozdravi dermatitis:
Ovo mi je do kraja izlječilo dermatitis tako, da nisam kupovao od drugih linija.
Postao sam jako skeptičan do zapadne medicine nakon toga. Pogotovo zato jer sam se sam izlječio bez ikakvog znanja na području medicine a da doktori ne znaju puno o tim stvarima mi se čini jako strašno!
Nakon toga sam mislio možda se može i prostatitis ozdraviti i počeo tražiti. Kako rekoh kupio sam knjigu od dr. Larry Clappa( on nije kinez ako nisi shvatio nego amerikanac). Mnogi doktori ju preporučuju ljudima sa prostatitisom:
Dokazi:
Još sam nastavio sa traženjem zbog razloga gore spomenutih. I našao ovu stranicu:
Kao što sam rekao. Ljekove sam dobio. Ako me izlječe saznat čete nakon jednog mjeseca. Ako me to ozdravi ste urolozi kod mene izgubili svu kredibilnost i ne vjerujem vam više ništa. Činjenica jeste, da farmacevtski lobi ne želi nači ljeka za kroničke bolesti kao što je prostatitis. Njima je u interesu, da lakšaju simptome i da prodaju što više antibiotika i tako sebi pune đepove. Ljudi sa prostatitisom dobivaju svakih par mjeseci antibiotike i to je jasno farmacevtski industriji biznis jer ima puno ljudi sa prostatitisom i tako oni služe. A sumnjam, da se farmacevtski šefovi lječe sa ljekovima koje mi obična raja dobivamo. On dobiju sve najbolje.
Imam iste muke kao i ti,moj prijatelju,hronicni prostatitis vec 11 godina.Zaintrigirao si me pricom,tako da sam ja reagovao poslavsi Kinezima svoju dijagnozu,popunio upitnik,uplatio novac.Imam problem jer ne mogu ovde u Srbiji da podignem paket zbog nekakvih carinskih zavrzlama.Molim te reci mi da li si ti imao slicnih problema,tj.da li ti je paket sa lekovima stigao u Sloveniju ili u neku drugu zemlju.Naravno,ispricaj iskustva,s obzirom da si ti vec popio dozu,ima li kakvih pozitivnih pomaka?
imam 25 god i kronični prostatitis več 5 god... znam da se mučimo svi mi koji smo na ovom forumu jer rijetki imaju sreće se izliječit...današnja medicina još nije našla lijek za ovu bolest ali mogu vam preporučit jednu terapiju,koju ja sada koristim jer sam potrošio hrpu novaca na razne lijekove koji nemaju učinka ili imaju jako malo...iz očaja sam rekao sam sebi da ču popit otrov samo da mi nešto pomogne....ukratko radi se o energiziranoj vodi,za više si pogledajte na cmt bloger....tak ak neko želi probat može,ja mislim da može samo koristit, gore nemože biti...meni je za sada dosta dobro ,nije sto posto al ima učinka, meni stvarno djeluje i smatram da se mogu do kraja izliječit samo se treba pridržavat propisane terapije...to vam je neka vrsta duhovne medicine jer treba i meditirat onda se tek postiže super učinak vode....ak bar nekome pomognem bit ću presretan,zato se i javljam jer vidim da su svi očajni,pa ko želi neka proba
zabrinut70
18.02.2011., 09:47
zanimljivo bi bilo saznati da li su dobri rezultati sa tim kineskim preparatima?
ja mogu preporučiti preparate jedne travarke, ustvari liječnice prirodne medicine, iz Crne gore.. slučajno sam došao do toga, pa sam probao i definitivno je da djeluje.. nakon nešto više od tri mjeseca korištenja došao sam do toga da ponekad osjetim neku toplinu u predjelu prostate, jako blagu, i ništa više od toga.. nekih većih tegoba više nemam.. ima dana kada ništa ne osjetim
uglavnom, ako netko želi isprobati, ima web stranica: http://www.eliksir.co.me/
Tamo je i kontakt, firmu vodi gđa Vesna Orlandić, jako susretljiva je i kada sa njom razgovarate vidite da ima želju pomoći vam, radi samo sa prirodnim preparatima i zna što radi.. ja samo riječi pohvale imam za nju
Dokazi:
Care1, kako djeluju lijekovi koje si dobio od "chinamedcure" ?
Hvala.
blueblueblue
28.04.2011., 18:19
Sve sam probao.
60 dana pio ciprofloxacin. svasta prirodno probao. mislim da malo toga postoji sto nisam progutao itd.
popio bih sad i Čarli, da znam da pomaze.....
potrosio sam u 10 godina sigurno barem 20 tisuca kuna...
Nije mi nista pomoglo. Bilo bi mira cak duze vrijeme, pa opet. Pola godine.
Da ne kazem da nisam nikad pusio,pio, zdrav zivot, prehrana mediteranska, sport. nikakvi rizicni sportovi.
prostatitis bakterijski sam dobio spolnim odnosom. nisam odmah znao niti tretirao.
trenutno uzimam ionsko srebro i d-manozu.
boli me k. jel pomaze il ne pomaze i jel otrovno i ocul postat ko strumf il necu.
unistava mi zivot ova bolest. stalno sam umoran...plus tegobe. ne mogu nista. dodje mi da se upucam.
jel pomaže šta ionsko srebro?
leeloo27
28.04.2011., 22:45
Ne pomaže.
Nicole_Lilly
04.08.2011., 13:30
Da probam ovdje...
Tata mi je u zadnje vrijeme dosta smršavio, imao je problema s pražnjenjem - i stalno su ga upućivali na kontrole debelog crijeva, no, s debelim crijevom je sve u redu.
I sad, u zadnja 2 tjedna, počeo je osjećati bol u križima, na lijevoj strani, i ta bol se spustila i u preponu (kaže da ga 'peče'). Napravili smo neki dan markere, PSA mu je 8, i sad ga je na temelju toga doktorica poslala urologu (no, naravno, moramo čekati dobra 3 tjedna da dođemo na red, vodim ga privatniku, jer nema šanse da pustim da s tim simptomima čeka gotovo mjesec dana). Bio je na pregledu prostate prije koje 3 godine, tada je sve bilo u redu. Ali inače ima malih problema s njom - otežano/dugotrajno mokrenje. No ono što mene najviše brine je to što je smršavio i što je počela ta bol u leđima i zdjelici.
Prema nalazima krvi koje smo obavili jučer, palo mu je željezo - 8. Sedimentacija je povišena - 30, i leukociti - 9. Ostalo je sve u redu. A prema nalazima urina, jedino što odskače je da ima dosta sluzi.
Može li se raditi o kroničnom prostatitisu? Od svih opcija, čak se i nadam da je ta...
Ne živim inače u Hrv i sad kad sam došla na ljetovanje, zatekla me čitava ova situacija, kako su mi sve tajili da me ne bi previše 'zabrinuli', jer su mislili da nije ništa ozbiljno. :rolleyes:
pozdrav svima!imam kronični prostatitis koji vucem vec 9 god. kao posljedica infekcije bakterijama....no bakterija nema i urolozi tvrde da je sve u redu....medjutim imam bolove u mokracnoj cijevi(penisu) prilikoim mokrenja,ejakulacije,bolove u testisima i donjem dijelu stomaka.tvrde da se radi o kroničnom nebakterijskom prostatitisu....zanima me gospodin Care 1 ako moze reci dali mu je pomogla kineska medicina i lijekovi koje je naručio......unaprijed zahvalan :)
hrast40
11.10.2011., 15:46
Pozdrav!
I ja sam imao problema s tim neko vrijeme. Izliječio i sve bilo super, ali sad se ponovno vratilo, jer nisam baš pazio. Malo sam pio vode i tako. Ali sad znam što napraviti. Ja sam liječio kod privatnika. Čovjek ima svu opremu i skupo je. Ali mislim da se isplati. Znači prvo što napravi je da ti napravi ultrazvuk prostate kroz debelo crijevo (tzv. TRUS) i vidi dali uistinu postoji neka upala. Poslije ideš dat ejakulat ili eksperimat. Dati antibiotike i obično poslije toga se sve vrati. I onda tako par puta i onda pukneš i ti i on. Te ti ti urolog preporuči antibiotike ali ovog puta s mikrovalnom terapijom. Znači uzimaš antibiotike koji djeluju na tu bakteriju a istovremeno ideš na zagrijavanje prostate kako bi antibiotik ušao u prostatu i tamo djelovao. To se zove TRMT. Nakon toga sam napravio ultrazvuk (poslije jedno 5mj) i stvarno se nije vidjela upala na ultrazvuku. Znači obnovilo se tkivo.
Pošto ne smijem ovdje reklamirat, reći ću samo da se radi o urologu iz heinzlove ulice zagreb. upišite u google pa ćete na njihovim stranicama naći više o tome.
Također sam zaboravio reći da oni isto provjeravaju mlaz i dali vam zaostaje urin pa vam daju neki ljek koji omekšava prostatu da urin ne zaostaje u mjehuru i dalje potiče upalu.
Uglavnom sretno.
hrast40
11.10.2011., 16:50
pozdrav svima!imam kronični prostatitis koji vucem vec 9 god. kao posljedica infekcije bakterijama....no bakterija nema i urolozi tvrde da je sve u redu....medjutim imam bolove u mokracnoj cijevi(penisu) prilikoim mokrenja,ejakulacije,bolove u testisima i donjem dijelu stomaka.tvrde da se radi o kroničnom nebakterijskom prostatitisu....zanima me gospodin Care 1 ako moze reci dali mu je pomogla kineska medicina i lijekovi koje je naručio......unaprijed zahvalan :)
Tako je i kod mene bilo kao nema bakterija. Trebaš otići na ultrazvuk tamo se može vidjeti odnosno dokazati dali imaš promjene u tkivu prostate. Upiši u google TRUS u pogledaj gdje se to u tvom gradu radi? košta oko 350kn
razvijac
12.12.2011., 19:23
Vec nekoliko godina vucem hronicni nebakterijski prostatitis. Isao sam na Stammy test 2x, te vrsio pretrage urina i sl i rezultat je da nema bakterija. Ali gdin doktor mi je svaki put prepisao neke lijekove (antibiotike) pa sam se zapitao ko je tu lud. Probao sam i razne preparate npr. Prostametto, isao sam kod travara i pio razne cajeve, ulja, polenov prah i sta sve ne. Bolest je imala svoje uspone i padove, a ja nisam uspio da utvrdim da mi nesto od tih preparata koje sam uzimao zaista i dugorocno pomaze. I na kraju, prilicno slucajno, i nevezano za prostatitis, poceo sam ici pjesice na posao (cca 2km) i jesti palentu sa mladim sirom ujutro za dorucak. I nakon nekog vremena (3-4 mjeseca) sam poceo osjecati da mi se simptomi prostatitisa smanjuju dok nisu skoro sasvim nestali. Nisam se prerano ponadao jer sam i ranije imao takvih oscilacija, ali evo, vec skoro 6 mjeseci nemam nikakve tegobe (naravno, i dalje nastavljam sa pjesacenjem i palentom). Zaista ne znam sta je od ovoga dvoga pomoglo, a mozda je to cak bio i neki kombinovani efekat. Stoga, ocajnici, ne ocajavajte, vec probajte s ovim, sigurno nestetnim, metodama.
Mare301
31.01.2012., 19:55
Vidim da nas bas ima dosta sa ovim problemom. Primetio sam da niko nije pisao o rezultatima svojih spermograma, posto povecan broj leukocita u ejakulatu i veci broj abnormalnih formi spermatozoida znaci da je u pitanju neka bakterijska infekcija koja uzrokuje prostatitis, posto kao sto znate postoji podela na bakterijski i nebakterijski. Mene zanima koliko od vas sa ovim tegobama ima povecan broj leukocita u spermogramu? (kazu da je sve preko 1 milion infekcija) i koliki broj u urinu imate takodje?
Prostatitis zbilja ozbiljno narušava kvalitetu života, i muškarci koji jednom obole uglavnom to vuku cijeli život, i osjećaju posljedice.
Dakle moja priča je sljedeća: Sada imam 26 godina, i liječim, odnosno liječio sam prostatitis oko 3 godine. I prije nego sam navršio 20 godina vrlo, vrlo rijetko bi me znala užasno peći prostata, ali to bi prošlo i onda ništa barem 3-4 mjeseca. Obično mi se to događalo kad bih popio puno tekućine. Ali, čovjek popije UVIN čaj i to prođe za 15-20 minuta. Međutim, kad sam navršio 22 godine pečenje je postajalo sve učestalije, i to je stvarno jedan odvratan osjećaj. Došao sam do situacije kada bi se to događalo svaki dan. I napokon sam morao otići liječnici, dobio uputnicu za urologa. Prvo sam došao kod urologinje koja me je pitala da kako uopće znam da je problem u prostati, da bi na kraju zaključila da ja uopće nemam problem, ali svejedno ćemo napraviti briseve. Napravio sam briseve, ejakulat itd. Ejakulat je bio super, ali izolirali su bakteriju iz brisa (haemophilus influenzae). Nakon toga sam promijenio urologa i otišao kao najboljem, koji je pogledao nalaze, propisao antibiotik, ali kazao kako je prostata još uvijek dosta nepoznato područje, i zauzeo stav da ja možda umišljam svoje muke. između ostalog i zato što mi prostata nije bila povećana. Antibiotik sam popio, poboljšanja nije bilo nikakvog. Inače, ovdje pričam o bolnici u Karlovcu.
Nakon toga sam odlučio otići privatnom urologu (upravo onom kojeg spominje korisnik HRAST40). Tamo su napravili UZV, eksprimat prostate (masaža kojom se istiskuje sadržaj iz prostate ne bi li se dobio siguran bris, jer ponekad se bakterije začahure u prostati, i nemoguće ih je samim brisom), i uroflow ( analiza mlaza mokraće ). UZV je pokazao da mi je prostata puna bijelih čahurica u kojima je bakterija, ponovno je analizirana ista, i dobio sam antibiotike. Za UROFLOW su mi rekli da je katastrofa, i da mokrim kao netko tko ima 70 godina. (To sve je stajalo 1800 kn). To smo sve napravili još jednom, jer bakterija nije otišla nakon prve terapije antibioticima. Tada mi je UROFLOW bio puno bolji, iako ne onakav kakav treba biti po njima. Pio sam i Omnic (lijek koji omogućava lakše mokrenje). Nakon druge terapije antibioticima više tamo nisam išao, jer cijene su visoke (700 kn za bris i pregled), a i malo je glupo davati toliki novac kad uredno plaćam zdravstveno osiguranje plus dopunsko. U dogovoru s liječnicom opće prakse sam uzeo još dvije terapije antibioticima jer smo sada znali o kojoj se bakteriji radi. Stanje je postajalo sve bolje, međutim ne 100%.
Sljedeći korak je bio ponovno napraviti sve moguće preglede, ali ne privatno jer valjda u toj Hrvatskoj postoji mjesto na kojemu mogu napraviti sve što treba. I tako sam otišao u Fran Mihaljević. Napravili su eksprimat, sediment urina, bris, uzeli ejakulat, testirali me na sve moguće spolno-prenosive bolesti. Dakle napravili apsolutno sve. Rezultat: SVE 100% UREDNO! Nema nikakvih bakterija, prosatata savršene veličine, ejakulat čist kao sunce. Nema haemophilusa, klamidije....ništa ništa! I tako sam počeo živjeti sa spoznajom da sam zdrav, ali da moram biti oprezan i čuvati se. Međutim, problemi su još uvijek bili tu. U roku od godine dana sam nekoliko puta radio bris i analizu urina. Jedino što su izolirali je bila bakterija enterococcus faecalis. U međuvremenu sam dobio novu liječnicu opće prakse koja mi je objasnila da se ta bakterija zapravo uopće ne liječi dok ne dođe do količine kad je ima 10 na 6 jer je ona normalan stanovnik urinarnog trakta. Ja sam imao između 10 na 2 i 10 na 4. Ali svejedno sam uredno uzimao antibiotike jer sam imao simptome. Liječnica je bila zbilja susretljiva i rekla da je moja dijagnoza zapravo jako neobična, i da nema puno ljudi kojima ta bakterija stvara probleme u tako maloj količini.
Antibiotike sam uzimao oko 2 godine, a kako inače imam kronični gastritis ne treba specijalno spominjati da su mi oštetili želudac. A isto tako sam izmorkio bubrežni kamenac prije nego su problemi s prostatom počeli. I na UZV se pokazalo da imam pijeska u desnom bubregu, i još jedan kamen. Nisam ga nikada testirao jer sam ga izgubio, ali mi nitko nije potvrdio da bubrežni kamenci imaju ikakve veze s prostatitisom.
Stvar koja me šokira je da u Karlovcu ne rade eksprimat prostate.
Danas se osjećam OK, problemi se rijetko javljaju, i to samo u određenoj situaciji. Kada obavim veliku nuždu, i kad se ne ispraznim kako treba obično me počne peći prostata, i to traje nekih 20 minuta dok ne uspijem isprazniti crijeva, i usto još morkim po nekoliko puta. Ima li netko iskustva s time? Liječnici su mi rekli da probava nikako ne može biti uzrok problema s prostatom, i da mi se pečenje u tim situacijama javlja zbog naprezanja. Prehrana doduše može poboljšati, odnosno pogoršati stanje, ali nikako nije uzrok. Živim normalno, pazim da se ne prehladim, pokušavam na piti previše alkohola itd. Što se tiče prehrane tu ništa posebno ne izbjegavam, jer s obzirom da imam takvu prostatu kakvu imam, da imam problema s bubrežnim kamencima, i kroničnim gastritisom po liječnicima ne bih smio jesti kad se to sve zbroji - NIŠTA. Uzimam hranu koja ima pozitivan učinak na prostatu, ali to nikako ne može biti način liječenja. Može jedino biti od velike pomoći pri liječenju.
I eto, to je otprilike to. Volio bih čuti još drugih iskustava, savjeta i slično. Od alternativnih načina liječenja mogu potvrditi veliki uspjeh čajeva, i to određene mješavine koja sadrži brezu, medvjetku, koprivu, podbjel, i preslicu. To mi je apsolutno jako pomoglo. I određeni oprez. Da ću imati problema s prostatom cijeli život sam se pomirio. Ipak je to kronična bolest. Ali apsolutno suosjećam sa svim muškarcima koji pate od ove bolesti, i apsolutno mi je jasno da često čovjek dođe u situaciju da od muke ne zna što bi, i jednostavno si želi propucat glavu i riješiti se muke.
Prostatitis zbilja ozbiljno narušava kvalitetu života, i muškarci koji jednom obole uglavnom to vuku cijeli život, i osjećaju posljedice.
Dakle moja priča je sljedeća: Sada imam 26 godina, i liječim, odnosno liječio sam prostatitis oko 3 godine. I prije nego sam navršio 20 godina vrlo, vrlo rijetko bi me znala užasno peći prostata, ali to bi prošlo i onda ništa barem 3-4 mjeseca. Obično mi se to događalo kad bih popio puno tekućine. Ali, čovjek popije UVIN čaj i to prođe za 15-20 minuta. Međutim, kad sam navršio 22 godine pečenje je postajalo sve učestalije, i to je stvarno jedan odvratan osjećaj. Došao sam do situacije kada bi se to događalo svaki dan. I napokon sam morao otići liječnici, dobio uputnicu za urologa. Prvo sam došao kod urologinje koja me je pitala da kako uopće znam da je problem u prostati, da bi na kraju zaključila da ja uopće nemam problem, ali svejedno ćemo napraviti briseve. Napravio sam briseve, ejakulat itd. Ejakulat je bio super, ali izolirali su bakteriju iz brisa (haemophilus influenzae). Nakon toga sam promijenio urologa i otišao kao najboljem, koji je pogledao nalaze, propisao antibiotik, ali kazao kako je prostata još uvijek dosta nepoznato područje, i zauzeo stav da ja možda umišljam svoje muke. između ostalog i zato što mi prostata nije bila povećana. Antibiotik sam popio, poboljšanja nije bilo nikakvog. Inače, ovdje pričam o bolnici u Karlovcu.
Nakon toga sam odlučio otići privatnom urologu (upravo onom kojeg spominje korisnik HRAST40). Tamo su napravili UZV, eksprimat prostate (masaža kojom se istiskuje sadržaj iz prostate ne bi li se dobio siguran bris, jer ponekad se bakterije začahure u prostati, i nemoguće ih je samim brisom), i uroflow ( analiza mlaza mokraće ). UZV je pokazao da mi je prostata puna bijelih čahurica u kojima je bakterija, ponovno je analizirana ista, i dobio sam antibiotike. Za UROFLOW su mi rekli da je katastrofa, i da mokrim kao netko tko ima 70 godina. (To sve je stajalo 1800 kn). To smo sve napravili još jednom, jer bakterija nije otišla nakon prve terapije antibioticima. Tada mi je UROFLOW bio puno bolji, iako ne onakav kakav treba biti po njima. Pio sam i Omnic (lijek koji omogućava lakše mokrenje). Nakon druge terapije antibioticima više tamo nisam išao, jer cijene su visoke (700 kn za bris i pregled), a i malo je glupo davati toliki novac kad uredno plaćam zdravstveno osiguranje plus dopunsko. U dogovoru s liječnicom opće prakse sam uzeo još dvije terapije antibioticima jer smo sada znali o kojoj se bakteriji radi. Stanje je postajalo sve bolje, međutim ne 100%.
Sljedeći korak je bio ponovno napraviti sve moguće preglede, ali ne privatno jer valjda u toj Hrvatskoj postoji mjesto na kojemu mogu napraviti sve što treba. I tako sam otišao u Fran Mihaljević. Napravili su eksprimat, sediment urina, bris, uzeli ejakulat, testirali me na sve moguće spolno-prenosive bolesti. Dakle napravili apsolutno sve. Rezultat: SVE 100% UREDNO! Nema nikakvih bakterija, prosatata savršene veličine, ejakulat čist kao sunce. Nema haemophilusa, klamidije....ništa ništa! I tako sam počeo živjeti sa spoznajom da sam zdrav, ali da moram biti oprezan i čuvati se. Međutim, problemi su još uvijek bili tu. U roku od godine dana sam nekoliko puta radio bris i analizu urina. Jedino što su izolirali je bila bakterija enterococcus faecalis. U međuvremenu sam dobio novu liječnicu opće prakse koja mi je objasnila da se ta bakterija zapravo uopće ne liječi dok ne dođe do količine kad je ima 10 na 6 jer je ona normalan stanovnik urinarnog trakta. Ja sam imao između 10 na 2 i 10 na 4. Ali svejedno sam uredno uzimao antibiotike jer sam imao simptome. Liječnica je bila zbilja susretljiva i rekla da je moja dijagnoza zapravo jako neobična, i da nema puno ljudi kojima ta bakterija stvara probleme u tako maloj količini.
Antibiotike sam uzimao oko 2 godine, a kako inače imam kronični gastritis ne treba specijalno spominjati da su mi oštetili želudac. A isto tako sam izmorkio bubrežni kamenac prije nego su problemi s prostatom počeli. I na UZV se pokazalo da imam pijeska u desnom bubregu, i još jedan kamen. Nisam ga nikada testirao jer sam ga izgubio, ali mi nitko nije potvrdio da bubrežni kamenci imaju ikakve veze s prostatitisom.
Stvar koja me šokira je da u Karlovcu ne rade eksprimat prostate.
Danas se osjećam OK, problemi se rijetko javljaju, i to samo u određenoj situaciji. Kada obavim veliku nuždu, i kad se ne ispraznim kako treba obično me počne peći prostata, i to traje nekih 20 minuta dok ne uspijem isprazniti crijeva, i usto još morkim po nekoliko puta. Ima li netko iskustva s time? Liječnici su mi rekli da probava nikako ne može biti uzrok problema s prostatom, i da mi se pečenje u tim situacijama javlja zbog naprezanja. Prehrana doduše može poboljšati, odnosno pogoršati stanje, ali nikako nije uzrok. Živim normalno, pazim da se ne prehladim, pokušavam na piti previše alkohola itd. Što se tiče prehrane tu ništa posebno ne izbjegavam, jer s obzirom da imam takvu prostatu kakvu imam, da imam problema s bubrežnim kamencima, i kroničnim gastritisom po liječnicima ne bih smio jesti kad se to sve zbroji - NIŠTA. Uzimam hranu koja ima pozitivan učinak na prostatu, ali to nikako ne može biti način liječenja. Može jedino biti od velike pomoći pri liječenju.
I eto, to je otprilike to. Volio bih čuti još drugih iskustava, savjeta i slično. Od alternativnih načina liječenja mogu potvrditi veliki uspjeh čajeva, i to određene mješavine koja sadrži brezu, medvjetku, koprivu, podbjel, i preslicu. To mi je apsolutno jako pomoglo. I određeni oprez. Da ću imati problema s prostatom cijeli život sam se pomirio. Ipak je to kronična bolest. Ali apsolutno suosjećam sa svim muškarcima koji pate od ove bolesti, i apsolutno mi je jasno da često čovjek dođe u situaciju da od muke ne zna što bi, i jednostavno si želi propucat glavu i riješiti se muke.
Pozdrav svima !
Ereb imam isto 26 godina i isto tako otprilike 3 godine pokušavam izliječiti kronični prostatitis. Ne ću previše pisati o doktorima i nalazima, ali ću samo spomenuti kako sam se liječio, a i dalje idem na kontrole kod najboljih (bio sam i kod više njih da dobijem više mišljenja) i da su se tegobe smanjile ali nikako koliko bih volio.
Na samom početku sam imao bakteriju koja je kasnije uklonjena. Prostata mi na kontrolama uvijek bude normalne veličine, ali se na ultrazvuku može viditi mala upala koju već evo tri godine ne mogu iskorijeniti. Eksprimat varira od obilnog do manje obilnog ovisno o tome da li sam se prehladio slučajno (tu ne govorim o nekim prehladama tipa da sam sjedio na hladnom jer mi se to više ne događa nego one klasične tijekom zime ). Kao i tebi neki mi kažu da mi nije ništa dok mi jedan doktor govori kako postoji ta upalica. Tijekom rektalnog pregleda osjetim bol koja je normalno veča ili manja ovisno o jačini upale tako da mi je to zapravo najbolji pokazatelj u kojem sam stanju. Normalno da osjetim kada se dobro osjećam pa onda i vidim na pregledu da vrlo malo boli. Pio sam antibiotike najviše godinu dana bez prestanka nakon čega već i malo dijete konta da se neće na taj način izliječiti.
Moji problemi su pečenje tijekom mokrenja, otežano mokrenje i ponekad osjećaj da trebam mokriti iako netrebam, neke bolove veće same prostate ne osjećam...
I ja bih volio spomeniti kako mi se život dosta promijenio i da me ljudi u čuđenju gledaju kad odbijam led po ljeti, ne kupam se kad je malo hladnija voda, ponekad drugačiju hranu jedem i tako. Isto tako javili su se i psihički problemi koji su normalni za tu bolest kao što su gubitak koncentracije, gubitak samopouzdanja itd. Sve to varira o tome kako se osjećam al eto da ne mislite da ste jedini ako se i vama to događa.
Dodao bi samo još neke stvari koje mi pomažu:
1. Čajevi (kopriva, vrbovica)
2. Špice ( na mene jako brzo djeluju)
3. Bavljenje tjelesnim aktivnostima (treba jačati imunitet jer po meni čim se fizički bolje osjećam odmah je bolje i sa tim)
4. Prehrana mi dosta pomogne (ne jedem masno, ljuto, općenito pretjerano začinjena jela i pokušavam jesti većinom piletinu, ima na netu dosta o tome šta se jede a šta ne)
5. Smanjiti stres (nakon stresa uvijek osjećam probleme sa mokrenjem)
6. Preparati (koristim ponekad Lakotu to mi zna pomoći, pa onda napravim nakon ture pauzu pa opet, ne znam da li tako treba al eto)
Normalno da tu još ide izbacivanje gaziranog pića, duge gače tijekom zime al sda sve ne pišem ima dosta napisanog već o tome.
Eto moram priznati da sam se i ja pomirio s tim da će me ti problemi stalno okupirati tako da mi je glavni cilj da pokušam što se više mogu čuvati i u tak nekim situacijama kad mi se javljaju problemi ostati miran jer znam da će sutra biti bolje, bar nešto bolje...:) E da i nadam se da će ti pametni doktori skontat već nešto da nam bude bolje.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.