PDA

View Full Version : Gdje se dobro jede u okolici Zagreba i malo šire?


PinkiB
17.05.2007., 21:52
Svaki put kad se vratimo s nekog izleta, vraćamo se puni priča o katastrofalnoj klopi u razvikanim izletištima. Ima li neko zgodno mjesto za otići na izlet, a da se pritom može nešto fino pojesti?
Molim da preskočite slijedeća mjesta jer smo ih isprobali i razočarali se:
Grešne Gorice (klopa je bila grozna, hladna, presoljena - dva puta - dakle nismo zlopamtila - uvijek pružamo ljudima drugu priliku da se dokažu),
Staru Vodenicu (vrlo prosječno - ali najbolje od ovih koje spominjem - ipak bi neko mjesto s boljom klopom),
seoski turizam Janković kod Ivanić Grada (strašno loše - nagovore te na roštilj, a serviraju meso pečeno u tavi na ulju - klopa je užasna i bezobrazno skupa),
restoran na jezeru Sabljaci kod Ogulina (domaća juha iz vrećice, staro i smrdljivo meso - račun prestrašan).
Lijepo Vas molim za preporuku i kratak opis. Klopa može biti svakakva - meso, ribe...

snjoxi
18.05.2007., 08:49
slamnati krovovi, stubaki

ledz05
18.05.2007., 20:50
:) ista priča i sa nama. mi smo veliki gurmani i volimo kvalitetu iznad svega. ta razvikana mjesta su čista pljačka i strava. ja sam odgojena na domaćoj kuhinji i veliki sam gurman, jeste bili u eko selu kraj samobora? prije ulaza u samo eko selo je gostiona . mi ju zovemo "kod željka". klopa je izvrsna....ukusna i nisu skupi.mrak.Svaki put kad se vratimo s nekog izleta, vraćamo se puni priča o katastrofalnoj klopi u razvikanim izletištima. Ima li neko zgodno mjesto za otići na izlet, a da se pritom može nešto fino pojesti?
Molim da preskočite slijedeća mjesta jer smo ih isprobali i razočarali se:
Grešne Gorice (klopa je bila grozna, hladna, presoljena - dva puta - dakle nismo zlopamtila - uvijek pružamo ljudima drugu priliku da se dokažu),
Staru Vodenicu (vrlo prosječno - ali najbolje od ovih koje spominjem - ipak bi neko mjesto s boljom klopom),
seoski turizam Janković kod Ivanić Grada (strašno loše - nagovore te na roštilj, a serviraju meso pečeno u tavi na ulju - klopa je užasna i bezobrazno skupa),
restoran na jezeru Sabljaci kod Ogulina (domaća juha iz vrećice, staro i smrdljivo meso - račun prestrašan).
Lijepo Vas molim za preporuku i kratak opis. Klopa može biti svakakva - meso, ribe...

Tinach
19.05.2007., 12:22
cimplet, varaždin :top:

KAELA
19.05.2007., 12:57
dva potoka u luci

tadukepa
21.05.2007., 12:19
Svaki put kad se vratimo s nekog izleta, vraćamo se puni priča o katastrofalnoj klopi u razvikanim izletištima. Ima li neko zgodno mjesto za otići na izlet, a da se pritom može nešto fino pojesti?
Molim da preskočite slijedeća mjesta jer smo ih isprobali i razočarali se:
Grešne Gorice (klopa je bila grozna, hladna, presoljena - dva puta - dakle nismo zlopamtila - uvijek pružamo ljudima drugu priliku da se dokažu),
Staru Vodenicu (vrlo prosječno - ali najbolje od ovih koje spominjem - ipak bi neko mjesto s boljom klopom),
seoski turizam Janković kod Ivanić Grada (strašno loše - nagovore te na roštilj, a serviraju meso pečeno u tavi na ulju - klopa je užasna i bezobrazno skupa),
restoran na jezeru Sabljaci kod Ogulina (domaća juha iz vrećice, staro i smrdljivo meso - račun prestrašan).
Lijepo Vas molim za preporuku i kratak opis. Klopa može biti svakakva - meso, ribe...




GREŠNE GORICE GROZNE???????:eek: :eek: :eek: :eek: NAJBOLJA KLOPA u Zagorju i šire!!!!!uvijek topla i sve domaće i mlionci najbolje.
inače volimo otići i u V.Trgovišće KOD RIBIČA ....ali grešne su zakon.:s :s

polly
21.05.2007., 12:42
GREŠNE GORICE GROZNE???????:eek: :eek: :eek: :eek: NAJBOLJA KLOPA u Zagorju i šire!!!!!

daleko je to od najbolje
meni su one zgodne za otić s malom djecom i nekaj tam pojest
dječica mogu vrludat, ni im dosadno
klopa je solidna, ali da je fantastična bome nije

edit:
nisam bila tamo 2 godine pa je lako kvaliteta iz solidne prešla u lošu
dosta pokuda čujem za njih ne samo na forumu

PinkiB
21.05.2007., 16:10
Tamo je stvarno slatko i zgodno za djecu, ali je klopa loša. Isto tako i kod tog Jankovića kod Ivanić Grada. Sve štima što se tiče zabave, okoliša i ostalog, samo je klopa užasna i skupa. Osjećaš se prevareno kad ideš doma.

murtela
21.05.2007., 16:12
meni je puno bolja Stara Vodenica. BTW- jel bio netko u zadnje vrijeme na Jelenovom grebenu. Mi smo tamo nekada znali otići i sjećam se da je bila super klopa. No nisam bila tamo već par godina.

murtela
21.05.2007., 16:14
. Isto tako i kod tog Jankovića kod Ivanić Grada. Sve štima što se tiče zabave, okoliša i ostalog, samo je klopa užasna i skupa. Osjećaš se prevareno kad ideš doma.

potpisujem:flop: . A baš šteta jer je ambijent prekrasan

PinkiB
21.05.2007., 19:56
Bok,
može li koji detaljčić o Slamnatim Krovovima, Cimpletu i Dva potoka (u kojoj luci/Luci?).
Što se tiče Jelenovog Grebena - tamo je stvarno bilo super prije desetak godina (tad smo bili zadnji put). Tko zna je li još uvijek tako. Je li bio itko u zadnje vrijeme?

tadukepa
22.05.2007., 07:39
Tamo je stvarno slatko i zgodno za djecu, ali je klopa loša. Isto tako i kod tog Jankovića kod Ivanić Grada. Sve štima što se tiče zabave, okoliša i ostalog, samo je klopa užasna i skupa. Osjećaš se prevareno kad ideš doma.

nije hrana užasna .hrana je domaća tipična za one krajeve,a cijene su tak tak.umjerene rekla bih.mogle bi bit jeftinije , ali da je skupo ,nije baš.porcije su dost velike.kad se sjetim domaćeg kruha,i domaće šunke koja je u onom zagrebačkom odresku.....a tek domaći mlinci....mljac. ne kužim vas ja ljudi.o predivnoj prirodi da i ne govorim..........:s

murtela
22.05.2007., 08:49
nije hrana užasna .hrana je domaća tipična za one krajeve,a cijene su tak tak.umjerene rekla bih.mogle bi bit jeftinije , ali da je skupo ,nije baš.porcije su dost velike.kad se sjetim domaćeg kruha,i domaće šunke koja je u onom zagrebačkom odresku.....a tek domaći mlinci....mljac. ne kužim vas ja ljudi.o predivnoj prirodi da i ne govorim..........:s
meni domaća hrana znači da je netko od svježih sastojaka nešto skuhao, a ne da mi uvale juhu u kojoj je najzastupljenija namirnica vegeta!!! Podrgrijano meso i slične gluposti

gven_s
22.05.2007., 09:41
Nisam već dugo bila,ali nekad je u Ljubekovom gaju u Zelini bila izvrsna klopa.

Dobro za neke specijalitet s dužom pripremom se trebalo najaviti,ali meni je sve bilo prefino.

Jel neko bio skoro tamo?

tadukepa
22.05.2007., 10:06
Nisam već dugo bila,ali nekad je u Ljubekovom gaju u Zelini bila izvrsna klopa.

Dobro za neke specijalitet s dužom pripremom se trebalo najaviti,ali meni je sve bilo prefino.

Jel neko bio skoro tamo?

kak se dođe do taM?piše gore ime ili?

polly
22.05.2007., 10:09
Bok,
može li koji detaljčić ............... Dva potoka (u kojoj luci/Luci?).


http://www.restoran-dvapotoka.hr/index.shtml

dajrakije
22.05.2007., 10:32
Bio sam u većini takvih mjesta al nažalost više me ne vuče da se igdje vratim.Kad se otvori neko novo mjesto trude se kvalitetom hrane i usluge steći dobru reputaciju a kad je steknu onda slijedi srozavanje.Većina mlati lovu vikendom kad se sjate ljudi i zg-a,prošire kapacitete za goste maksimalno a to ne prate proširenjem kuhinje i zapošljavanjem dodatnog osoblja,pa obično čekaš stol pola sata,hranu još sat vremena,platiš nemalo a na kraju jedino pozitivno je da su se dječica malo igrala na svježem zraku.

gven_s
22.05.2007., 12:05
kak se dođe do taM?piše gore ime ili?

Siđeš s autoputa za Sv.Ivan Zelinu i starom cestom kreneš prema centru Zeline.

Nalazi se na desnoj strani,ima i putokaz.
Neka te ne obeshrabri uska cesta(meni je to uvijek izgledalo ko ulaz u nečije dvorište:rofl: neznam,jel još tako) i voziš se još malo uzbrdo(dosta strmo).

Pogledaj na www.ljubekov-gaj.hr

tadukepa
22.05.2007., 12:20
Siđeš s autoputa za Sv.Ivan Zelinu i starom cestom kreneš prema centru Zeline.

Nalazi se na desnoj strani,ima i putokaz.
Neka te ne obeshrabri uska cesta(meni je to uvijek izgledalo ko ulaz u nečije dvorište:rofl: neznam,jel još tako) i voziš se još malo uzbrdo(dosta strmo).

Pogledaj na www.ljubekov-gaj.hr

hvala, super izgleda:top:


edit, a jesu skupi?

PinkiB
22.05.2007., 15:07
meni domaća hrana znači da je netko od svježih sastojaka nešto skuhao, a ne da mi uvale juhu u kojoj je najzastupljenija namirnica vegeta!!! Podrgrijano meso i slične gluposti

Baš tako!

paspa
22.05.2007., 16:07
Nisam već dugo bila,ali nekad je u Ljubekovom gaju u Zelini bila izvrsna klopa.

Dobro za neke specijalitet s dužom pripremom se trebalo najaviti,ali meni je sve bilo prefino.

Jel neko bio skoro tamo?

nikad i nigdje lošije nismo jeli nego tamo...:flop:

gven_s
22.05.2007., 16:31
Cijene su tada bile umjerene.

Paspa kad si bila?

Sad si me obeshrabrila,a planirala sam s djecom ići ponovo:tužni:

Ali to ne bi bilo jedino mjesto koje nakon proširenja izgubi na kvaliteti hrane.

Šteta!

paspa
22.05.2007., 18:59
Cijene su tada bile umjerene.

Paspa kad si bila?

Sad si me obeshrabrila,a planirala sam s djecom ići ponovo:tužni:

Ali to ne bi bilo jedino mjesto koje nakon proširenja izgubi na kvaliteti hrane.

Šteta!

često idemo okolo,ali tak jadni i razočarani nikad nismo bili...nikaaad višeee...radje odi u grešnu goricu...tam se klinci imaju gdje igrati,a hrana je fakat mrak,domaća...naruči se unaprijed...

SunceZarko
22.05.2007., 19:31
Od svih izletišta oko Zagreba - sve jad i bijeda... Slažem se - ok priroda i ambijent, ali - klopa je u drugom planu. Tek da se najedeš, ali ništa od nekog gastronomskog zadovoljstva. Onda baš možemo nositi i sendviče. Bolje dobar sendvič nego loš "topli obrok". A nešto i jeftinije!
Za one koji potegnu malo dalje, preporučujemo klopu na ulazu u NP Risnjak, u tamošnjem motelu!!! Izvrsna kvaliteta, još bolja usluga. A priroda - naravno - da i ne pišem...
Eh, da, u Sloveniji su manje šanse da se čovjek zezne. Jeli nekoliko puta, zadnji put kraj Rogle - pravi gušti!

PinkiB
09.06.2007., 00:14
Nakon desetak godina ponovno smo se našli na Jelenskom grebenu baš namjerno da provjerimo da li i Slovenci krenu dobro kao i naši restorani pa se za godinu-dvije srozaju. I rezultat je: restoran se preselio u susjednu kuću, puno je veći, klopa je fina, cijene umjerene, baš kao prije deset godina! Nekako me žalosti to kaj se ne mogu sjetiti niti jednog mjesta u Hrvatskoj koje se nije baš jako pokvarilo... Slovenci su, eto, i ljubazni i brzi i sve dođe na vrijeme i toplo, klopa nije senzacionalna ali je zanimljiva i OK.

PinkiB
09.06.2007., 00:16
nije hrana užasna .hrana je domaća tipična za one krajeve,a cijene su tak tak.umjerene rekla bih.mogle bi bit jeftinije , ali da je skupo ,nije baš.porcije su dost velike.kad se sjetim domaćeg kruha,i domaće šunke koja je u onom zagrebačkom odresku.....a tek domaći mlinci....mljac. ne kužim vas ja ljudi.o predivnoj prirodi da i ne govorim..........:s

Ma da, nagovaraju te na roštilj koji ti se ni ne jede baš previše, pristaneš zbog nagovaranja i dobiješ masno meso s kojeg se cijedi ulje pečeno u tavi ili u najboljem slučaju možda na nekoj ploči... Teletina ispod peke je fuj... Cijene su bezobrazne - kao za djecu 2 komadića pohanih (loše) pilećih prsa u starom ulju 45 kuna bez priloga...

KAELA
09.06.2007., 18:17
zeleni papar kod samobora mi je br.1

Stari Zeke
10.06.2007., 06:19
inače volimo otići i u V.Trgovišće KOD RIBIČA ....ali grešne su zakon.:s :s

Ribič = K.O.M.A. !!!!!!
2 puta smo cekali ko kreteni na jelo (na klasiku, onaj njihov veliki Zagrebacki). Prvi put smo se nakon 1h čekanja digli, platili cugu i krenuli van, a konobar poludio... kao, prcekajte jos kojih 10ak min, bude to skoro :eek: :eek: :eek: :eek: Anblivbl!!!

Prije 2 tjedna smo bili zadnji put i isto smo cekali, no ne bas tak dugo.. A racun je bio papren, npr. onaj tatar sos naplacuju 15kn... pih!

Triklop
10.06.2007., 14:55
Ima jedan restoran u sesvetama (iznad Europatradea) zove se Izabela (iza čega?) i uglavnom poslužuju divljač.

I dobra je konoba "Didov san" na Kajzerici

KAELA
10.06.2007., 15:01
Ima jedan restoran u sesvetama (iznad Europatradea) zove se Izabela (iza čega?) i uglavnom poslužuju divljač.

I dobra je konoba "Didov san" na Kajzerici

Didov san nije u okolici Zagreba, nego u Zagrebu

Homo Ludens
28.11.2010., 02:31
Čudi me da nitko nije spomenuo seoski turizam Kezele. Ja tamo imam jako dobra iskustva.;)
Preporučam moslavački stol... http://www.kezele-vino.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=78&lang=hr

Adaminfo
28.11.2010., 09:07
Malo šire:

Hotel Dunav u Iloku
Slavonska kuća u osječkoj Tvrđi

Pečeno pile moje žene iz prtljažnika i domaći kiseli krastavci na parkiralištu Ličke kuće na Plitvičkim jezerima djeci i ženi i meni ostali kao najbolji gurmansko obiteljsko izletnički meni.:D

BD-zg
28.11.2010., 09:14
Čudi me da nitko nije spomenuo seoski turizam Kezele. Ja tamo imam jako dobra iskustva.;)
Preporučam moslavački stol... http://www.kezele-vino.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=78&lang=hr

Ja imam loša iskustva sa gazdom:rolleyes:
kaj se klope tiče mulja sa ˝eko˝ hranom neznam kaj se ustvari jede mislim ide mi gazda seruckati da su to iz njihovog uzgoja a ja mu spustim da ga pozdravlja proizvođač tih ˝eko˝(čitaj hranjeni osiromašenim uranom) piceka da mu plati zaostatke za isporuku piletine:lol::lol::lol:
jel znate koja je razlika između ekološki uzgojene pšenice i industrijskog uzgoja???
Industrijska pšenica se šprica otrovima po danu
a eko pšenica po noči da niko ne vidi:lol::lol::lol:

BD-zg
28.11.2010., 09:27
Ribič = K.O.M.A. !!!!!!
2 puta smo cekali ko kreteni na jelo (na klasiku, onaj njihov veliki Zagrebacki). Prvi put smo se nakon 1h čekanja digli, platili cugu i krenuli van, a konobar poludio... kao, prcekajte jos kojih 10ak min, bude to skoro :eek: :eek: :eek: :eek: Anblivbl!!!

Prije 2 tjedna smo bili zadnji put i isto smo cekali, no ne bas tak dugo.. A racun je bio papren, npr. onaj tatar sos naplacuju 15kn... pih!

Ma ribič je na glasu po količini ak je netko naručio roštilj kuži o čemu pričam svaka čast ˝zagrebačkom˝ ali ostatak ponude je:flop:
To ti je problem razmahali su se pa su digli cijene ne puno ali onak 3-5kn uvijek su skoro puni za vikend nači stol je lutrija
Mislim u tom krugu imaš i SEMI oni tjeraju nekakvu finoču a klopa im je srednja žalost pogotovo kad imaš krstitke cijena meni-a 40eura po glavi i dobiš razvodnjenu podravkinu juhu a najsmješnija je bila plata kad mi teleči kotlet ubace u zgusnutu juhu od gljiva
njoki su LEDO
roštilj podgrijan ali ne da su ga držali na grijačima nego onak iz mikrovalne da sve izgleda vruče:flop:

BD-zg
28.11.2010., 09:31
Kad več svi nekog hvale ja bi pohvalio ladanjski raj u mariji gorici
Dobra klopa:top: dobro vino:s

Superbare
28.11.2010., 16:57
A nešto dobro u Jastrebarskom il Ivanić Gradu?? :p

Adaminfo
28.11.2010., 17:16
A nešto dobro u Jastrebarskom il Ivanić Gradu?? :p

Kezele ti je blizu Ivanić Grada,prema čazmi i Bjelovaru.Za Jasku ne znam.
Idem na neku feštu kod Kezele pa ću napisati dojmove za dva tjedna.

Rick Lee
06.12.2010., 13:22
meni je mrak seoski turizam obitelji kezele gdje bih se redovito hranio vrhunski i nadasve obilno:D
Imaju dobru fintu s tim nekim moslavačkim stolom, to je netko već ovdje spomenuo, jer možeš fakat isprobat više stvari, a brijem daje oko 100 kuna za all you can eat princip

osobno volim malo egzotičnije stvari poput divljači s kruh knedlama i šarana na rašljama koji mi je vrh, al takve stvari treba naručit unaprijed bar šarana brijem

Vino mi je super, imaju neko svoje domaće koje često kupim u rinfuzi za doma:cerek:

i daaaa pite, štrudle il šta već....to je bomba(pogotove slane na bazi sira i povrća):klopa:

ambijent klasika, klupe,zelenilo, drvena gradnja, domaće životinje itd.
meni super!

Loza
06.12.2010., 15:51
U Zaprešću, mislim pizzeria No 1. čist ok pizza, mala za 19 kn, a bogme je ima. nisam je mogla ni pojesti..

gogili
14.12.2010., 20:42
Ako hoćete stvarno loše pojest odite do DUMIĆA iza Samobora.Katastrofa,pastrva :flop:,zagrebački,:flop:prilog smo dva puta vraćali.Užas nikad više.

Dlapek
15.12.2010., 08:25
Dobro se jede kod Špičeka.
Uvijek.
Bez greške.

gospoja
16.12.2010., 16:11
Dobro se jede kod Špičeka.
Uvijek.
Bez greške.


slažem se.

ali i košta.

bez greške :D

Bellona
16.12.2010., 16:59
Grgosova špilja, Otruševac kod Samobora:top:

Skupo je:(, al je klopa i posluga izvrsna:s

mia.principessa
12.02.2011., 11:52
Da popunim karlovacku stranu :)
"kvaka" na obali Kupe, predobar biftek, cijena koliko se sjecam ispod 100kn.
"zeleni kut" zvecaj

Crna kobra
17.02.2011., 09:25
Ako hoćete stvarno loše pojest odite do DUMIĆA iza Samobora.Katastrofa,pastrva :flop:,zagrebački,:flop:prilog smo dva puta vraćali.Užas nikad više.

Potpisujem! Tragikomičan restoran! Bio sam s curom tamo, i frajer nam je donio neke stvari koje nismo niti spomenuli, očito je pod LSD-om bio, pa je imao jake halucinacije! Ali su ga te halucinacije pustile kada je donosio račun!:mig: Užas! Takvo razočaranje je teško nadmašiti! Uglavnom svi bi glumili neke ugostitelje, i šmensi ambijent, a kloba-ma to nije bitno! Uglavcnom loša i poluloša iskustva sa restoranima u okolici Zagreba! Al zato u Prijedoru, za 10 KM se najedeš odličnog odojka i pečenog krupmira, i sav sretan popiješ pivu za 1,5 KM! Jest da ambijenta nema, al zato znaš na čemu si!

sparina123
17.02.2011., 21:10
mi smo prije znali često ići u zelengaj kod mamića, sve mi je bilo fino, nismo dugo bili ne znam ni dal više rade, u suhini mi je bilo dobro dok je stari bil živ, sad ovaj njegov zet kupuje čevape valjda u šparu ili di već, nije to više to, gumeni su i neukusni, bar meni, ja kad oću čevape odem kod marka na staroj samoborskoj, prošli smo ih dosta, ali je meni najbolje doma;jel ko zna dal se otvorila samoborska pivnica, bilo je zatvoreno nakon onog incidenta, kaj je s njom :confused:

Dlapek
18.02.2011., 08:25
slažem se.

ali i košta.

bez greške :D

Pa i nije nešto naročito skupo.
Viša srednja klasa i cijene za koje u većini restorana nećete dobiti ni tu kvalitetu ni tu količinu.

šumska vila
13.06.2011., 20:48
ima li netko iskustva sa Starom Vodenicom vezano uz neku od ovih grupnih ponuda?!
znam da su bili na grupnom popustu, sada su na megapopustu pa si razmišljam dal da kupim, a opet ako ima dosta loših iskustava, bolje ne bacat tih sto kuna bezveze...

SweetHeart
13.06.2011., 21:09
Kod Spilje, iliti Grgos kod Otruševca, Samobor. :cerek:

Savršenstvo. Vrijedi svake lipe. Porcije bogovske, sve ogromno. Uvijek se tamo vraćamo. :s

zvonkica
30.05.2012., 18:13
Bili danas u Staroj vodenici. Od navedenih jela koja nude imali samo piletinu i natur šnicl, a od priloga pečeni krumpir pomfrit. Od navedenih specijaliteta kao što je pečena patka, srneći gulaš ili beli žganci - ništa! Naručili pohanu piletinu i pečeni krumpir. Dobili smo krumpir pržen u fritezi i pohani pileći filet.
Ako mi netko reklamira pečenu piletinu, očekujem komad sočne piletine kakav bi mi baka na selu spremila, a ne presušeni filet kakav si na brzaka spremim radnim danom kad nemam vremena za kuhanje, pa izvadim iz frizera. Pečeni krumpir je krumpir iz rola, a ne malo krupniji pomfrit što također spada u fast food, a ne na meni jednog seoskog domaćinstva koje reklamira finu papicu na svojoj web stranici.
Pre...pre...preskupo za ono što smo dobili. Čovjek se nakon toga osjeća blesavo i prevareno. Nikad više neću tamo...
Fijasko je ublažila vrlo simpatična konobarica i dva preslatka psića.

vladjan1901
30.05.2012., 18:55
Uuuu, kos špićeka sam jeo najbolje krokete, takve nikad nigdje nisam jeo.
Sječam se da smo na kraju ručka još naručili porciju kroketa, samo da bi imali šta grickati uz cugu. :D
Cijene su mu sasvim korektne s obzirom na kvalitetu.

suncek
30.05.2012., 19:47
evo dva slovenca kriticara s klopom

mladina konzum (http://www.mladina.si/konzum/)

rad dobro jem (http://www.rad-dobrojem.si/)

panorama
30.05.2012., 20:05
Bili danas u Staroj vodenici. Od navedenih jela koja nude imali samo piletinu i natur šnicl, a od priloga pečeni krumpir pomfrit. Od navedenih specijaliteta kao što je pečena patka, srneći gulaš ili beli žganci - ništa! Naručili pohanu piletinu i pečeni krumpir. Dobili smo krumpir pržen u fritezi i pohani pileći filet.
Ako mi netko reklamira pečenu piletinu, očekujem komad sočne piletine kakav bi mi baka na selu spremila, a ne presušeni filet kakav si na brzaka spremim radnim danom kad nemam vremena za kuhanje, pa izvadim iz frizera. Pečeni krumpir je krumpir iz rola, a ne malo krupniji pomfrit što također spada u fast food, a ne na meni jednog seoskog domaćinstva koje reklamira finu papicu na svojoj web stranici.
Pre...pre...preskupo za ono što smo dobili. Čovjek se nakon toga osjeća blesavo i prevareno. Nikad više neću tamo...
Fijasko je ublažila vrlo simpatična konobarica i dva preslatka psića.

Ne bi ti štel kvariti, no pileći file je jamačno smrznuti iz Brazila, kupljen u Metrou. Svi to rade na žalost. U restačima više ne naručujem piletinu.

Dlapek
31.05.2012., 07:53
Uuuu, kos špićeka sam jeo najbolje krokete, takve nikad nigdje nisam jeo.
Sječam se da smo na kraju ručka još naručili porciju kroketa, samo da bi imali šta grickati uz cugu. :D
Cijene su mu sasvim korektne s obzirom na kvalitetu.

Apsolutno se slažem.
Njegove hladne plate su čista ljepota i uživanje.
A tek kruh...

vladjan1901
31.05.2012., 08:33
Apsolutno se slažem.
Njegove hladne plate su čista ljepota i uživanje.
A tek kruh...

Iskreno, jeo sam samo jednom, prije par godina, pa nisam upoznat sa svime. uglavnom ono što smo dobili, bilo je svježe i ukusno. vidi se da se Špićek ne zajebaje s kvalitetom.

o kakvim konkretno hladnim platama pričaš?

zvonkica
05.06.2012., 17:36
Ne bi ti štel kvariti, no pileći file je jamačno smrznuti iz Brazila, kupljen u Metrou. Svi to rade na žalost. U restačima više ne naručujem piletinu.

Je, vjerojatno si u pravu... nadam se da je uopće bila piletina...:D

ljutakopas
06.06.2012., 10:29
Gdje se u okolici ZG može pojesti dobar vrući odojak s ražnja? A da ambijent nije neka lokalna krčma, da je bar donekle ok restoran?

sedam77
08.06.2012., 16:48
slažem se.

ali i košta.

bez greške :D

klopa dobra ali cuga bezobrazno skupa.Znam da ima vodu 0,7l janu i da sam na to i sokove za djecu potrošio više nego za ručak!

BD-zg
08.06.2012., 17:15
Gdje se u okolici ZG može pojesti dobar vrući odojak s ražnja? A da ambijent nije neka lokalna krčma, da je bar donekle ok restoran?

Teško pitanje imaš u zg i bližoj okolici na par mjesta da peku odojke ali i to moraš imati vezu kod konobara da ti baš kaže kakav je ili da ga još vidiš na ražnju jer odojaka NEMA nitko više ne hrani svinje i oni koji se prodaju su skupilji od janjetine
Npr janje 500kn žive vage cca teško 18kg odojak 700-800 težine 25-28kg i to kad ga nađeš jer su postali egzotična roba ne govorim o ovima K-plus nego samo domače
Čeka nas zanimljiva budučnost gastronomije:rofl:

Pellaprat
08.06.2012., 19:41
Teško pitanje imaš u zg i bližoj okolici na par mjesta da peku odojke ali i to moraš imati vezu kod konobara da ti baš kaže kakav je ili da ga još vidiš na ražnju jer odojaka NEMA nitko više ne hrani svinje i oni koji se prodaju su skupilji od janjetine
Npr janje 500kn žive vage cca teško 18kg odojak 700-800 težine 25-28kg i to kad ga nađeš jer su postali egzotična roba ne govorim o ovima K-plus nego samo domače
Čeka nas zanimljiva budučnost gastronomije:rofl:

Ma ne brini, nije to ništa novo.:cerek: Veća potražnja odojaka u ovo vrijeme je normalna. Sada ljudi koji sredinom prosinca žele klati stokilaša stavljaju odojke u tov, a ponuda je nešto manja zbog lanjske niske cijene. Ove oscilacije su kod nas uobičajene i već skoro normalne. Trenutno cijena janjcima pada jer ih kao prvo Todorić uvozi na veliko iz Makedonije, Moldavije, Rumunjske i Ukrajine, a istovremeno brojno stanje stada u kontinentalnoj Hrvatskoj je u stalnom rastu. Na širem Karlovačkom području u zadnjih godinu dana broj ovaca se udvostručio.

panorama
08.06.2012., 20:07
Gdje se u okolici ZG može pojesti dobar vrući odojak s ražnja? A da ambijent nije neka lokalna krčma, da je bar donekle ok restoran?

Goričica na putu za Zelinu, Europa prije Zeline s desna i Kvaternik u Lučkom.

spic
08.06.2012., 20:12
sjećam se kad sam bil mali, išel sam s tatom često u jastrebarsko trenirati motokors i kad smo se vračali uvijek smo stali u Europi, jeo sam odojak od tamo prošle godine i dalje je odličan :top:

marinica1990
08.06.2012., 20:52
u Zagrebu sve pohvale za Nokturno - standardno, svi su ga isprobali ali odličan je :)
jedan novi restoran Brzi - kod Cibone u Trnju, cijene povoljne, ambijent lijep, konobari ljubazni

a okolica

klet Kozjak u Začretju mrak!
restoran Jezera u Bedekovčini isto super :))

BD-zg
08.06.2012., 21:57
Ma ne brini, nije to ništa novo.:cerek: Veća potražnja odojaka u ovo vrijeme je normalna. Sada ljudi koji sredinom prosinca žele klati stokilaša stavljaju odojke u tov, a ponuda je nešto manja zbog lanjske niske cijene. Ove oscilacije su kod nas uobičajene i već skoro normalne. Trenutno cijena janjcima pada jer ih kao prvo Todorić uvozi na veliko iz Makedonije, Moldavije, Rumunjske i Ukrajine, a istovremeno brojno stanje stada u kontinentalnoj Hrvatskoj je u stalnom rastu. Na širem Karlovačkom području u zadnjih godinu dana broj ovaca se udvostručio.

Neka je ja,moj ražanj i peka spremni:klopa:
A jesi vidio cijenu janjetine kod todoriča i kakva je to janjetina koja je 6mj na ledu pa ti to dobro ispeci na ražnju nema šanse npr odojak iz leda se skuži po koži jer sva ispuca kod pečenja a ni kvalitetno ga se ne može nasoliti a onda je to kita od ovce
Tužna je činjenica da uvozimo najviše svinjetine u europi a cijeloj toj priči su jako pridonjele visoke cijene stočne hrane da su svi odustali od uzgoja

kumek
08.06.2012., 22:08
Restoran golf u zaprešiću nije loša opcija. Lijep ugođaj (jelačićevi novi dvori, lijepa terasa s pogledom na golf teren) cijene OK i hrana je fina. http://www.golf-restoran-zapresic.hr/
Tu je jedno vrijeme Špiček držao kuhinju pa su nekaj i naučili...

Famas
09.06.2012., 22:46
Kozjak - toplo preporučujem!

bo.
26.10.2012., 21:54
Bok društvo,
ne logiram se cesto na forum, osim kad imam neku potrebu ili nesto za prijavit. Uglavnom, citam vas na svakodnevnoj bazi... Ovaj put se javljam da ostavim jednu kritiku...negativnu, na zalost...
Uglavnom, ovo ljeto sam bila u Zagorju, obisla skoro sve i zaljubila se u taj kraj. Toliko da sam cak i muzu rekla da mi ne bi bio nikakav bed preselit se tamo... Ljeto i lijepo vrijeme su izgleda davali jednu sasvim drukciju, idilicnu sliku Zagorja... Ovih dana mi se pruzila prilika da za ''povoljnu'' cijenu boravim u STAROJ VODENICI (Klanjec). Preko jedne pod onih stranica s popustima smo kupili 2 noćenja s doruckom za dvije osobe za 420kn. Međutim, tamo nas je dočekao horor... Prije svega pričam o hrani jer sve ostalo se moze tolerirati ukoliko bi hrana bila ok (ukusi su razliciti sto se tice uredenja, pa o tome sad necemo). Ocekivali smo tradicionalnu zagorsku kuhinju, a dobili smo najjeftinije industrijske proizvode. Evo redom sto nas je docekalo... stari kruh- tri puta, Za dorucak najjeftinija salama iz supermarketa, zamjena za sir , najjeftiniji tip cajne kobasice, margarin i marmelada i 4 jaja ekstra masna i najgori juice na svijetu. Topli napitak tipo kava se naplacuje 8 kuna... Nas kupljeni paket od 420 kn ukljucivao je popust od pedeset posto na rucak ili veceru. Bila su nam ponudena samo 2 jela, bez mogucnosti narudzbe ala carte. Dobili smo suhu patku od ko zna gdje sa slijepljenim mlicima s okusom propalog tijesta za palacinke??? i pohanu piletinu s nekon pre cudnom i pre masnom rizom za koju valjda treba bit talentiran da ju skuhas na tako ocajan nacin. Cijena s navodnim popustom od pedeset posto bila je 80 kn, sto bi znacilo da svaka od te dvije splacine kosta po osamdeset kn... SAVJET: (onima koji uzmu isti paket... raspitajte se za cijenu jela prije nego narucite jelo.
Dakle, prvi dan u Zagorju, u STAROJ VODENICI bio je totalni promasaj... Nemojte si to priustiti ako niste mazohisti. (... nema veze s hranom, ali ocekivali smo da imaju sobarice, to nije slucaj jer nas je dslijedeci dan docekao porazbacan krevet)... Ali zato nas drugi ''dan u Zagorju'' je bio savrsen!!! Razlog tomu je sto smo presli granicu i zavrsili u Sloveniji... u mjestu Podčetrtek (pol sata vožnje) u JELENOVOM GREBENU... fantasticno iskustvo!!! Kvaliteta jela i usluge, predivan ugodaj i ambijent. Toliko je bilo dobro da nam nije uopce bilo zao tamo ostavit novce... S obzirom na cijenu od 80kn po obroku u Staroj vodenici, ovdje se za te pare dobije prekrasan srneci gulas s njokima od kruha ili npr. 2 domace, ali zaista doimace kobasice s kupusom... i stosta drugo (sto god imaju na karti)... Kao sto rekoh, nije nam bilo zao para pa smo si priustili Platu s domacim salamama, sirevima, namazima i pastetama, prsutom, nakon toga izvrsnu domacu juhu od gljiva, pa taj jelenov gulas s njokima od kruha i kobasice sa kupusom...(prekrasno servirano) i pice i paltili 39 eura sve skupa. Moram spomenut da smo cijelo vrijeme bili okruzeni s vise od cetrdesetak srna i jelena... Osoblje i vlasnik su bili izrazito prijazni (hranili smo srne iz ruku). Topla preporuka!!!
A sto se tice Zagorja, imamo lijepe uspomene od ovoga ljeta...
GREŠNA GORICA- bili smo dva puta... domaci naresci i fina jela po povoljnim cijenama.
KLET KOZJAK... fina patka, ugodan ambijent ...ok cijene
VUGLEC BREG... na razini, ali ipak malo skup...lose strukle!!! Tj.ocekivali smo puno vise za te novce.
VILLA MAGDALENA, dosta dobro, fali Zagorski ugodaj, fine strukle...malo skupo za to sve skupa.
Toliko...

tiom
27.03.2013., 18:11
sutra vodim djecu u zoo -može li mi tko preporučiti gdje se u Maksimiru dobro jede?Naime, klinci hoće dobru pizzu iz krušne peći a ja neki Zagrebački

tanveer
28.03.2013., 00:55
sutra vodim djecu u zoo -može li mi tko preporučiti gdje se u Maksimiru dobro jede?Naime, klinci hoće dobru pizzu iz krušne peći a ja neki Zagrebački

za tu konkretnu kombinaciju dobar je Bigy, ulica Pokornoga 12 (iz Maksimirske ulice prema sjeveru, nastavak Mašićeve prema Petrovoj)

ako ne mora biti pizza, onda kod Srbina na Ravnicama za izvrstan roštilj :top: Bistro M&Z, Aleja Antuna Augustinčića 8. to je svakako najbliže ZOOu

...

Stifmeister
09.04.2013., 08:47
Moze preporuka vas romantika, gdje otic na fora atmosferu pojest nesto?
Recimo gdje bi odveli curu za godisnjicu, kao veceru isprike i sl? Moze Zagreb i okolica (do 40ak min voznje).

Da nije neki klasicni restoran nego nesto malo drugacije, a fino. :cerek:

Dlapek
09.04.2013., 09:25
Moze preporuka vas romantika, gdje otic na fora atmosferu pojest nesto?
Recimo gdje bi odveli curu za godisnjicu, kao veceru isprike i sl? Moze Zagreb i okolica (do 40ak min voznje).

Da nije neki klasicni restoran nego nesto malo drugacije, a fino. :cerek:

Samobor Zeleni papar,Mala hiža u Mačkovcu,Vinski vrh Bolfan Hraščina.

Stifmeister
09.04.2013., 09:48
Samobor Zeleni papar,Mala hiža u Mačkovcu,Vinski vrh Bolfan Hraščina.

Bum malo prozujao da vidim kaj se nudi, ti bi bas po tom redosljedu?
I kaj je obavezno za probati u navedenima?

Takoder pitanje ak netko zna jel moguce pojest mlince kao prilog u nekom restoranu u ZG i okolici?

Dlapek
09.04.2013., 09:52
Bum malo prozujao da vidim kaj se nudi, ti bi bas po tom redosljedu?
I kaj je obavezno za probati u navedenima?

Takoder pitanje ak netko zna jel moguce pojest mlince kao prilog u nekom restoranu u ZG i okolici?

Redoslijed nema veze.
Ništa nije obavezno jer su to mjesta koja nude vrhunsku hranu,namirnice u sezoni.Za Vinski vrh savjetujem najavu.

kumek
09.04.2013., 10:57
Samobor Zeleni papar,Mala hiža u Mačkovcu,Vinski vrh Bolfan Hraščina.

Nigdje cjenika......jebala ih informatizacija....:D

Coco_Nut
09.04.2013., 22:24
Nigdje cjenika......jebala ih informatizacija....:D

Ako se dobro sjećam, u Maloj hiži dvije juhe, jedno predjelo (rižoto), tri glavna jela, jedan ili dva deserta, dva piva i četvrt litre vina oko 600 kuna.

rokolina
09.04.2013., 22:58
Redoslijed nema veze.
Ništa nije obavezno jer su to mjesta koja nude vrhunsku hranu,namirnice u sezoni.Za Vinski vrh savjetujem najavu.

I obavezno im spomenuti da dolazite na rucak/veceru posto bez najave restoran tj. kusaonica nudi samo hladnu platu (doduse izvrsnu) s domacim kruhom.

Nigdje cjenika......jebala ih informatizacija....:D

Ovo me strasno nervira, totalno je neprofesionalno i seljoberski.

Negdje cak ne postoji niti jelovnik nego na sajtu samo stoji kako se serviraju "specijaliteti domace kuhinje" - vrhunski spravljeni, of course. :visi:
Mislim da si to niti jedan bolji restoran / seosko domacinstvo ne bi smjelo dozvoliti.


Btw, ima li Spicek web stranicu?

Dlapek
10.04.2013., 07:25
I o




Btw, ima li Spicek web stranicu?


Nema.

kumek
11.04.2013., 15:29
Nema.

Bolje je ne ići tam......on je dobar kuhar i voditelj kuhinje ali očajan voditelj restorana.....

Dlapek
12.04.2013., 08:26
Bolje je ne ići tam......on je dobar kuhar i voditelj kuhinje ali očajan voditelj restorana.....

Zašto ne ići?
Ne razumijem.
Restoran nije neka ljepota od "dekuriranja",ali posluga i hrana su savršeni.
Ne sjećam se da sam od ikoga čula da nije bio zadovoljan.

SHOGO
12.04.2013., 10:41
Tko ide prema Vrbovcu, dobri ćevapi i solidna klopa, stara cesta, Prikraj, Sv. brcko restać....


Nije reklama jer sam blizu i tamo papamo često...nije delikatesa ali ugodna klopa za usput

MLADJO
12.04.2013., 10:55
Bolje je ne ići tam......on je dobar kuhar i voditelj kuhinje ali očajan voditelj restorana.....

Sve što sam tamo pojeo, kuhao je Spiček i bilo je vrhunski...

...čak i čokoladna torta.

Nažalost, rijetko sam tamo jer mi je firma na istočnom dijelu grada...pa samim time i poslovni ručkovi, "gableci" i slično, otpadaju kod njega, jer gravitiram Maksimiru, Dubravi, Sesvetama...

kumek
15.04.2013., 20:43
Zašto ne ići?
Ne razumijem.
Restoran nije neka ljepota od "dekuriranja",ali posluga i hrana su savršeni.
Ne sjećam se da sam od ikoga čula da nije bio zadovoljan.

Maaaa, hrana bude super ali do sada je već rastjerao valda 4 postave....a i na živce mi ide naplata svakog priloga posebno i to ne malo.....
Ja volim kod njega kaj se nađe stvarno starih domačih jela, svježe nabranih gljiva i tak ali najvjerojatnije ćeš sjediti sam u restoranu.....Špiček rijetko kuha.

pinzgauer
15.04.2013., 20:59
Ja sam jedanput probao jesti kod Špičeka ali nisam uspio.
Prvo sam tražio ulazna vrata jedno 10 minuta a onda kad sam ih našao i ušao unutra dočekao me jedan loš i negostoljubiv prostor.
Reko ajde idem pogledati meni kartu i uglavnom sve što sam vidio je bila vrlo teška hrana i to kombinacije tipa "veprovina u umaku od svinjske masti i brusnica sa okruglicama od kruha, čvaraka i vrganja i grah salata sa domaćim češnjakom u bučinom ulju ".
Ono, dobijem žgaravicu i zaboli me želudac dok čitam meni.
Ja bi još pregrmio i pojeo nešto ali moja draga je bila užasnuta.
Jednostavno smo se okrenuli i izašli

Jellle
15.04.2013., 22:25
Bila ovaj vikend u Samoboru K Gabreku. apsolutno oduševljena! Hrana obilna i fina, cijene ok. Restoran je bio pun kao sipak kada smo dosli, ljubazno nas dočekali i zamoli da pričekamo par minuta dok se neki stol oslobodi. Hranu čekali dosta dugo. Mislim nekih 40minta. Konobar u par navrata došao i ispričao se radi čekanja. Na kraju jedno jelo nije došlo pa se ono čekali još cca 15min. Konobar nas na konto toga počastio desertom. Cokoladna torta sa kremom od vanilije i preljevom od jagode ili maline,ne znam točno, ali definitivno jedan od top 5 desetaka koje sam ikada jela. Bozanstveno!
Osoblje je zaista ljubazno i profesionalno te malom gestom ostavili su i vise nego dobar dojam na nas. Restoran posluje od 1929 godine te navodno neka jela rade po recepturama još iz toga vremena.Imaju na karti teleci mozak, telece (pohane) jetrice, fileke, krvavice sa zeljem, bunceka..ma prava seljacka jela.mljac.

Dlapek
16.04.2013., 06:55
Maaaa, hrana bude super ali do sada je već rastjerao valda 4 postave....a i na živce mi ide naplata svakog priloga posebno i to ne malo.....
Ja volim kod njega kaj se nađe stvarno starih domačih jela, svježe nabranih gljiva i tak ali najvjerojatnije ćeš sjediti sam u restoranu.....Špiček rijetko kuha.

U praznom?
Ja se ne sjećam da sam bila u praznom restoranu kod njih.Svaki put kad smo bili Tomek je bio tam,zajapuren dolazio iz kuhinje.
Našim prijateljima iz Canade koji su bili oduševljeni hranom,pokazao je kuhinju upoznao ih s osobljem i častio buteljom.

Dlapek
16.04.2013., 07:00
Ja sam jedanput probao jesti kod Špičeka ali nisam uspio.
Prvo sam tražio ulazna vrata jedno 10 minuta a onda kad sam ih našao i ušao unutra dočekao me jedan loš i negostoljubiv prostor.
Reko ajde idem pogledati meni kartu i uglavnom sve što sam vidio je bila vrlo teška hrana i to kombinacije tipa "veprovina u umaku od svinjske masti i brusnica sa okruglicama od kruha, čvaraka i vrganja i grah salata sa domaćim češnjakom u bučinom ulju ".
Ono, dobijem žgaravicu i zaboli me želudac dok čitam meni.
Ja bi još pregrmio i pojeo nešto ali moja draga je bila užasnuta.
Jednostavno smo se okrenuli i izašli

Bila užasnuta?
A čuj,ja nikada nikoga nisam čula da je od hrane iz Špičekova restorana dobio žgaravicu.
Sastojci su vrhunski,a priprema po svim pravilima visoke kuhinje.
Pa nisu to komadi mesine kaj pliva u masti.
To je restoran koji tradicijska jela interpretira na suvremen način i to doista čini bez greške.

Šteta kaj ste odustali,ali kod Špičeka nema "posteljica",fjužina i preseransa.

Ceskek
16.04.2013., 07:10
U praznom?
Ja se ne sjećam da sam bila u praznom restoranu kod njih.Svaki put kad smo bili Tomek je bio tam,zajapuren dolazio iz kuhinje.
Našim prijateljima iz Canade koji su bili oduševljeni hranom,pokazao je kuhinju upoznao ih s osobljem i častio buteljom.

Ja sam nekoliko puta bio kod Spiceka na veceri, doduse radnim danom. Svaki puta smo bili jedini gosti. Najcesce je i Spicek bio tamo, obicno bi sjedio za sankom kada bi dosli :-) Hrana je uvijek bila izvrsna...

pinzgauer
16.04.2013., 07:17
Bila užasnuta?
A čuj,ja nikada nikoga nisam čula da je od hrane iz Špičekova restorana dobio žgaravicu.
Sastojci su vrhunski,a priprema po svim pravilima visoke kuhinje.
Pa nisu to komadi mesine kaj pliva u masti.
To je restoran koji tradicijska jela interpretira na suvremen način i to doista čini bez greške.

Šteta kaj ste odustali,ali kod Špičeka nema "posteljica",fjužina i preseransa.

Sva jela su mi zvučala kao teška za želudac. :ne zna:
Mene to ne dira, ja jedem pa poslije patim ali moja draga ne voli tešku hranu i stvarno nije bilo ništa za nju u tom trenutku pa smo otišli.
Nije da je izbirljiva nego su sva jela bila onak na papiru "teška".

Isto tako kad smo došli, u vrijeme ručka, unutra je bilo troje ljudi za dva stola.
Ne znam, nije mi se svidio niti jelovnik niti prostor

Dlapek
16.04.2013., 07:28
Sva jela su mi zvučala kao teška za želudac. :ne zna:
Mene to ne dira, ja jedem pa poslije patim ali moja draga ne voli tešku hranu i stvarno nije bilo ništa za nju u tom trenutku pa smo otišli.
Nije da je izbirljiva nego su sva jela bila onak na papiru "teška".

Isto tako kad smo došli, u vrijeme ručka, unutra je bilo troje ljudi za dva stola.
Ne znam, nije mi se svidio niti jelovnik niti prostor

Jela nisu teška,niti najmanje.To što je uspio stara jela donijeti u novom izdanju i jest ono što Špičeka čini vrhunskim chefom.
Toplo preporučujem da odeš i probaš njegova jela.Čim okusiš prvi zalogaj bezvezno uređen restoran gubi svaki značaj- ne primjećuješ ga više.
Mi uglavnom idemo petkom predvečer ili radnim danom popodne kad su bila veća društva.Ne sjećam se da je ikad bilo prazno.

keramičar
16.04.2013., 19:42
Samobor Zeleni papar,Mala hiža u Mačkovcu,Vinski vrh Bolfan Hraščina.

Ha ha ha

Sve jedna skuplaj od druge.
Ako se uputis u bilo koju od ovih destinacija uzmi bar 2 kg kuna u đep :mig:

Dlapek
16.04.2013., 20:24
Ha ha ha

Sve jedna skuplaj od druge.
Ako se uputis u bilo koju od ovih destinacija uzmi bar 2 kg kuna u đep :mig:

pa i nije neka astronomija,zapravo.

xls
16.04.2013., 20:25
Samobor Zeleni papar,Mala hiža u Mačkovcu,Vinski vrh Bolfan Hraščina.

u zelenom papru sam bio nekoliko puta, no osim ispodprosjecnog osoblja i prosjecne hrane nista bitno. doduse, (iz navedenih razloga) nisam bio dulje vrijeme.

u smb grgosova spilja ili eventualno gabrek (oko kojeg u zadnje vrijeme kruze oprecna misljenja - ja sam bio zadovoljan zadnjih nekoliko puta).

keramičar
16.04.2013., 20:33
pa i nije neka astronomija,zapravo.

Stvar je perspektive.
Meni ni jedan Zg i šire restoran nije skup...
Ali da je u Maloj hiži nepotrebno skupo je...

Za dosta manje novaca sam se znao daleko bolje najesti i provesti :mig:

kumek
16.04.2013., 20:44
Jela nisu teška,niti najmanje.To što je uspio stara jela donijeti u novom izdanju i jest ono što Špičeka čini vrhunskim chefom.
Toplo preporučujem da odeš i probaš njegova jela.Čim okusiš prvi zalogaj bezvezno uređen restoran gubi svaki značaj- ne primjećuješ ga više.
Mi uglavnom idemo petkom predvečer ili radnim danom popodne kad su bila veća društva.Ne sjećam se da je ikad bilo prazno.

Najčešće je prazno, ajd petak navečer, subota oko ručka i navečer je nešto više ljudi. Doduše i kriza je. Njegova klopa je odlična, on ko šef restorana je kurac. Ja njega znam osobno već dugo (još kad je držao kuhinju u golf klubu). Klopa je bez zamjerke ali primjer njega kao šefa, frend je direktor regije velike internacionalne firme i pod njega spada pozamašan dio južne i istočne evrope. Dolazi mu ekipa iz bosne i to mahom direktori velkih firmi. Veli on njemu, gle...nije uopće stvar cijene, to mi je svejedno....dva su uveta, prvi je da ne bude svinjetine tj da pripremi jela u kojima nema svinjetine i drugi je da on mora biti tamo jer te njegove kolege tak boli kifla u kojem su restoranu jer su bili valjda u svim top restoranima regije...bitno je da on bude tamo, njega su vidjeli na tv i žele iči kod njega u restać. Veli Špiček nema frke ja sam taj dan tu. Ovi dođu, restoran prazan (to više manje) njega nema...otišao na neko snimanje u dubrovnik. Klopa, posluga...sve pet ali nije to dogovoreno
To je frendu napravio...dva puta.
Frend tam više ne ide a išao je tamo i sam od sebe par puta mjesečno. Eto to je Špiček. Znam ja još takvih priča a osobno sam nazočio kad se derao i vrijeđao konobare...pijan naravno...... pred zatvaranje.

MLADJO
16.04.2013., 22:22
Stvar je perspektive.
Meni ni jedan Zg i šire restoran nije skup...
Ali da je u Maloj hiži nepotrebno skupo je...

Za dosta manje novaca sam se znao daleko bolje najesti i provesti :mig:

Bio sam prošli tjedan u Maloj Hiži.
S obzirom da smo išli dalje na "iće i piće", stali smo samo na juhu od medvjeđeg luka i čašu-dvije vina.
Sve je tamo fantastično. Od interijera, do eksterijera...pa sve do (a to je najbitnije) vrhunske kuhinje i fantastične posluge.
Dovoljno je reći da tamo dolazim samo 2-3 puta godišnje i da konobari dočekuju gosta kojeg rijetko vide kao "starog" i svakodnevnog rado viđenog gosta. Ne treba niti reći da su pravi primjerci vrhunskih konobara kojih gotovo da i više nema u Lijepoj Našoj.
Takav osjećaj izvrsnosti povezane sa ugodnošću i toplinom prostora...a na koji se kao šlag na tortu nadovezuje i vrhunska gastronomija (čitaj: kuhinja) nisam sreo nigdje u Hrvatskoj.
To je moj sud.
A cijene?
Ništa više nego u bilokojem prosječnom Zg restoranu.
Ovo od prije par dana...
Juha od medvjeđeg luka...25 kn (fantastična)
Šljivovica...15 kn (vrhunski primjerak svoje vrste)
Vino otvoreno...50 kn/L (ovako niska cijena ne postoji niti u najzadnjoj Zagrebačkoj špajzi)

Uistinu ne znam što je tamo toliko nenormalno skupo.

DeeJay Dee
17.04.2013., 01:00
evo jedan moj stari(ji) post (http://www.forum.hr/showpost.php?p=34575957&postcount=104), dijelom i na temu iz naslova.. :mig:

pa nek posluži komegod kao ideja di ić kaj vidit i probat dobro pojest. :top:

Dlapek
17.04.2013., 06:33
Bio sam prošli tjedan u Maloj Hiži.
S obzirom da smo išli dalje na "iće i piće", stali smo samo na juhu od medvjeđeg luka i čašu-dvije vina.
Sve je tamo fantastično. Od interijera, do eksterijera...pa sve do (a to je najbitnije) vrhunske kuhinje i fantastične posluge.
Dovoljno je reći da tamo dolazim samo 2-3 puta godišnje i da konobari dočekuju gosta kojeg rijetko vide kao "starog" i svakodnevnog rado viđenog gosta. Ne treba niti reći da su pravi primjerci vrhunskih konobara kojih gotovo da i više nema u Lijepoj Našoj.
Takav osjećaj izvrsnosti povezane sa ugodnošću i toplinom prostora...a na koji se kao šlag na tortu nadovezuje i vrhunska gastronomija (čitaj: kuhinja) nisam sreo nigdje u Hrvatskoj.
To je moj sud.
A cijene?
Ništa više nego u bilokojem prosječnom Zg restoranu.
Ovo od prije par dana...
Juha od medvjeđeg luka...25 kn (fantastična)
Šljivovica...15 kn (vrhunski primjerak svoje vrste)
Vino otvoreno...50 kn/L (ovako niska cijena ne postoji niti u najzadnjoj Zagrebačkoj špajzi)

Uistinu ne znam što je tamo toliko nenormalno skupo.

Slažem se u potpunosti.

Lapulapu
17.04.2013., 08:24
...Eto to je Špiček.

Spiceka sam zapazila na tv kuharskim emisijama i bas mi je bio simpa. Onda sam na netu naletjela na info da ima vlastiti restoran kao i na par zanimljivih komentara o hrani koju sprema, a i ceste pohvale na ovom podforumu, pa smo prije par godina, motivirani stranim gostima, odlucili veceru usmjeriti na neisprobane terene - otisli smo kod Spiceka na toliko hvaljenu pecenu dimljenu patku. To jelo narucujete unaprijed, dakle mi nismo neocekivano banuli u restoran.

Hranu necu komentirati trenutno jer ona nije bila problem. Bila je zaista iznimno ukusna, svjeza i podsjecala je na neka druga vremena. Konobari brzi i usluzni, cijene prihvatljive.

Bili smo jedini gosti u restoranu. Spicek je sjedio za sankom - prepoznala sam ga iz tv emisija, vidno pijan, nije nas ni pogledao, a nakon nekog vremena poceo je i pjevati na sav glas prateci kajkavske popevke koje (inace sasvim zgodna ideja) pustaju.

Iz petnih zila pijano se drecao o golubu i golubici, zapomagao je za angelekom njegovim itd itd. onda je zadrijemao za sankom, pa se trgnuo, otisao u wc, nastavio piti i grliti sank i pjevati.

Mi smo otisli nakon cca 2 sata, konobar nam je naplatio, ni rijeci isprike nismo dobili, prosli kraj spiceka koji je vec u medjuvremenu zahrkao s glavom u lokvici gemista na sanku. Bili smo zgranuti.

Buduci je ovdje dobivao same pohvale i preporuke, nisam pisala o tome misleci kako je covjek mozda imao tezak dan, mozda kakvo porezno rjesenje il' ovrha stigla, il' ga zena ostavila, no proslo je vec par godina, to se ocito ponavlja.

zameomevjetar
23.04.2013., 08:50
Ljudeki,
Molimpreporuke za neko ok mjesto na istocnoj strani od grada.
Ja znam samo za Ljubekov gaj (bila) i Kuriju Zunec (preporuceno mi).

Prigoda-krstitke 12.05., nedjeljni rucak, 15-20 ljudi.
Bitno mi je osim klope da je okolis ok za klince (njih dvoje troje), da nije samo jedan vinograd u koji ne smiju krociti i da ih ne moram bas zatociti u zatvoren prostor.
I udaljenostrecimo kao do Zeline, da nije bas predaleko (krstenje u Markusevcu pa da se bas ne vozimo jako dugo).

DeeJay Dee
23.04.2013., 10:47
klet bunčić na martin bregu iznad dugog sela... malo dalje još i kezele u moslavini.

Henry Miller
23.04.2013., 11:18
klet bunčić na martin bregu iznad dugog sela... malo dalje još i kezele u moslavini.

Kada smo već kod Moslavine, Repušnička klet, trenutno sam vrh u tom kraju, nigdje nisam jeo bolju teletinu ispod peke, a i druga jela što nude su savršena. Toči se, između ostalog, i Miklaužićev škrlet što je, za ljubitelje vrhunskih vina, praznik za dušu i tijelo.. :)

zameomevjetar
23.04.2013., 11:30
Vidis, buncic nisam ni racunala jer sam bila milijardu puta.
Mozda da je nesto malo manje, makar je buncuc uvijek backup varijanta.

ivica1983
16.08.2013., 11:12
Bili 3 dana u Staroj Vodenici u Klanjcu tj Gredicama.
Malo sam bio skeptičan nakon što sam pročitao neka iskustva ovdje ali sam se jako ugodno iznenadio
Mješani domači narezak - Stvarno sve domače-domače sušeno meso, domaća slanina, domaći sir....
Domače pečenice sa zapečenim grahom su me oduševile a največe iznenađenje je bilo više vrsta domačeg kruha , posebno mi se svidio domači kukuruzni kruh sa krupno mljevenim kukuruznim brašnom.. neki su pisali da su dobili stari kruh ali možda samo nikad nisu jeli domaći pečeni kruh....
Doručak je isto bio sasvim ok s obzirom na cijenu nočenja
osoblje je bilo vrlo ljubazno a ambijent je zbilja opuštajuči , sve u zagorskom štihu

Ereshkigal
05.06.2014., 20:42
Trebala bih preporuku za dobru klopu negdje na relaciji između Zagreba i Karlovca?