View Full Version : Duhovno seksualne vježbe?
Baphomet
20.09.2003., 21:43
Zanima me jedna "blasfemična" stvar.
Jel' itko ovdje koristi seks u svojim duhovnim vježbama?
parsifal
20.09.2003., 23:25
Baphomet kaže:
meni se zavrtilo u glavi jer sam ustvari htio odgovorit
Jel' itko ovdje koristi DUHOVNE VJEZBE u sexu ? :p
pa ne znam je li ovo isto kao kada obrces 69 pa je opet 69
pa opet obrnes i opet je 69 a vi koji citate ne znate ustvari je li prva brojka 6 ili 9 tj 9 ili 6 tj da li sam pocela sa 9 ili 6
hebate:rolleyes: poce san pisat ka nemruth dagi :cice:
da li znate kako da se egzorciram od uvijek ista ploca suplje u prazno stila kojim me zarazila nemruth dagi:confused:
mozda bi neki entitet iz GOETIJE mogao protjerati ovaj zlocudni virus maglicaste sladunjavosti :tuctuc:
:jumping:
bipolar2000
21.09.2003., 00:42
Ama nemoj je citat. Ja sam jednom pocela i :trk:
Par dana je izbjegavaj:nono: i proci ce te. Ako to ne pomogne,
dacemo ti savjete za kakve kvalitetne duhovne vjezbe,
mozda se neko javi i pozitivno odgovoti Baphometu, da neki interesantan predlog:)
ima nacina, ima...;)
Baphomet
21.09.2003., 11:56
parsifal kaže:
pa ne znam je li ovo isto kao kada obrces 69 pa je opet 69
pa opet obrnes i opet je 69 a vi koji citate ne znate ustvari je li prva brojka 6 ili 9 tj 9 ili 6 tj da li sam pocela sa 9 ili 6
Ali...ako okreneš za 90 stupnjeva dobiješ znak Raka, a u Terionovm tarotu on je čuvar Grala.
Spooky...
A opet, ako si ti dole znači da si 9 (Mjesec), ako si gore onda si 6 (Sunce) što se i na Drvu Života vidi.
Sve spookastije...
No, sve su to samo riječi, treba i akcije malo :E
#WildCard
21.09.2003., 11:59
Baphomet kaže:
Objasni nam kako se to radi. A možeš si i učenika izabrati! :lol: :E
Baphomet
21.09.2003., 12:04
#WildCard kaže:
Objasni nam kako se to radi. A možeš si i učenika izabrati! :lol: :E
A ne, ne...neću ja tu vama fluffy new agerima opisivati ništa.
Jednostavno rečeno...koristiš seks, lijepo oblačenje, eliksire života, lavove, orlove, gralove, koplja, simbolična preuzimanja uloga bogova i ostale dragunlije kako bi proizveo promjene u svijesti.
Ako hoćeš biti učenik onda pošalji sliku :E
jimmy jazz
21.09.2003., 19:53
odgovor je NE! no mozda zato jer neznam kaj su to duhovne vjezbe..:confused:
i by the way neznam dal ima veceg newagera na forumu od bahpometa..jeez...ima mozda jos ona Stardragon, al ona nije tu :D :D kaje steta! no to ste si sigurno raspodjelili :D al ono su stvarno provale! ovo je kak to velis - samo fluffy. ;)
Baphomet
21.09.2003., 20:19
jimmy kaže:
odgovor je NE! no mozda zato jer neznam kaj su to duhovne vjezbe..:confused:
A možda su u šumi.
jimmy kaže:
i by the way neznam dal ima veceg newagera na forumu od bahpometa..jeez...
Ah, ah...nije da sam paranoik ali ovo mi miriši na gojsko-puransku zavjeru.
bipolar2000
21.09.2003., 21:01
Ajde sad ozbiljno,
reci ti meni Baphi, na sta si ti mislio kad si pokrenuo topic,
na tantricki seks ili neke nebulozne obrede ili sto?
Jesi opet svrljao po Netu, pa naso nesto interesantno sto te je potaknulo na ovo pitanje?
Meni je cio taj josnedefinisani koncept uzdignuca duha uz pomoc cisto tjelesnog nejasan i znatizeljna sam o cemu se radi:confused:
Baphomet
21.09.2003., 21:16
bipolar2000 kaže:
Ajde sad ozbiljno,
reci ti meni Baphi, na sta si ti mislio kad si pokrenuo topic,
na tantricki seks ili neke nebulozne obrede ili sto?
Na sve što sadrži elemente erotike.
Nemruth Dagi
22.09.2003., 08:23
parsifal kaže:
hebate:rolleyes: poce san pisat ka nemruth dagi :cice:
"Književni kritičar" se pribiližava svojem predmetu obožavanja.
To je naposlje u njega točka vrelišta, ishodište i fetiš.
Kažu da iza svakog kritičara stoji jedna jaka :cice:.
tuk'bah
22.09.2003., 08:42
A kako se koristi sex u duhovnim vježbama?
Mislim, ja sam jednom probao, ali ništa od toga. Možda zato što nisam znao što trebam raditi da bi sex pretvorio u duhovnu vježbu. Pa se sve svelo na običnu tjelesnu vježbu, odnosno tjelovježbu.
Baphomet
22.09.2003., 09:50
Zanimljive reakcije, uglavnom se svode na omalovažavanje i šalu. Ko bi rek'o, a ja mislio da su na Duhovnosti ljudi široka pogleda. Eh, svašta.
Jedino je parsifal bio "ozbiljan".
Sve je jasno, seks vam je još uvijek baba roga, odustajem od ovog topica i vraćam se na ostale topice gdje su stvari moralno ispravnije.
:E ^3
parsifal
22.09.2003., 11:52
Baphomet kaže:
Zanimljive reakcije, uglavnom se svode na omalovažavanje i šalu. Ko bi rek'o, a ja mislio da su na Duhovnosti ljudi široka pogleda. Eh, svašta.
Jedino je parsifal bio "ozbiljan".
Sve je jasno, seks vam je još uvijek baba roga, odustajem od ovog topica i vraćam se na ostale topice gdje su stvari moralno ispravnije.
:E ^3
ma bas je steta zakljucati topic koji zivot znaci:Sex:
nego ajmo dalje..
primijetio bih da je autor topica bio neprecizan u uvodu
a ni sam nam nije ponudio nesto socno i vazno
npr brojke su jako vazne u sexu :p
nije isto nula jedan ili 2
hocu reci ... keks ali sa koliko partnera
0 .........> VIII
1............> I X
a ako je dva ili vise ne znam sta onda tj koja rimska brojka jer kada sam ja prvi put bio kao student na grupnom sexu meni su dali da cuvam robu i strazu:D
osim toga ja sam naucio da je u tom sexu jako vazan i spol partnera:D a o tome uvodnicar nista ne pise:afro:
tj M+M ...........> X I
npr ja sam dota neobican i nastran i iako se ONO inkarniralo kroz moje tijelo kao muskarac meni se vise svidjaju zene :cice:
negdje oko svoje 12/13? godine osjetio sam da me ta neobicna bica magnetski privlace :cheer:
ja npr nikad nisam vodio ljubav sa muskarcem iako sam muskarac:asshole:
(molim vas da ove privatne informacije ne sirite dalje:p )
Pa ne, ali zvuci interesantno.
Valjda ipak vrijedi ona "Vi da karate, ne bi pisali po forumu" :jumping:
Baphomet kaže:
A što je tu blasfemično, molim te? :kava:
Jedino to da sex shvaćaš kao nekakvu vježbu. :D ;)
Gospon Pes
23.09.2003., 08:15
Baphomet kaže:
Znas kaj, Baffy? Dok se tebi jos i sex mota po glavi, nikad od tebe duhovnjaka. :p:D
Baphomet
23.09.2003., 08:42
VelmaX kaže:
A što je tu blasfemično, molim te? :kava:
Jedino to da sex shvaćaš kao nekakvu vježbu. :D ;)
Molio bih ja tebe da probaš još jednom pogledati i uočiti da ta riječ stoji u navodnicima. Ili možda nisi upoznata sa tom stilskom figurom?
Pa ponekad je sex vježba, ne vidim razloga zašto ne bi bila.
Baphomet kaže:
Molio bih ja tebe da probaš još jednom pogledati i uočiti da ta riječ stoji u navodnicima. Ili možda nisi upoznata sa tom stilskom figurom?
Pa ponekad je sex vježba, ne vidim razloga zašto ne bi bila.
Meni se čini da si me preozbiljno shvatio ovaj put. ;)
U svakom slučaju, ima ih koji misle tako, bez navodnika.
Neki koriste suzdržavanje od sexa kao duhovnu vježbu, sex poistovjećuju s tjelesnim, potežu pitanje morala.
Moje je mišljenje da na putu upoznavanja samog sebe, sexualnost ne bi trebalo zaobilaziti. Naprotiv.
Ali mislim da za otkrivanje duhovnih dimenzija putem sexa, ipak treba imati stalnog partnera. Jer inače stalno ispočetka prolaziš istim dijelom puta i nikad ne stižeš na cilj.
Možda institucija braka (crkvenog :D) ima i nekog dubljeg smisla, možda baš zbog napredovanja na putu sexsualnih duhovnih vježbi. :D ;)
Šalim se... a možda i ne. :)
Baphomet
23.09.2003., 10:19
VelmaX kaže:
Meni se čini da si me preozbiljno shvatio ovaj put. ;)
U svakom slučaju, ima ih koji misle tako, bez navodnika.
Nisam...samo sam umoran citati izmedju redaka. ;)
VelmaX kaže:
Ali mislim da za otkrivanje duhovnih dimenzija putem sexa, ipak treba imati stalnog partnera. Jer inače stalno ispočetka prolaziš istim dijelom puta i nikad ne stižeš na cilj.
Pa da, sa time se skroz slažem, stalni partner je jako važan. Ali kada sam pitao za duhovno seksualne vjezbe mislio sam i na izazivanje seksualne strasti pri radu sa nekim ritualima a da ti pri tome na pameti nisu ženska tijela. Hm, valjda sam jasan....
VelmaX kaže:
Šalim se... a možda i ne. :)
Arghhhh....feminus vulgaris domesticus...:D
Baphomet kaže:
Ali kada sam pitao za duhovno seksualne vjezbe mislio sam i na izazivanje seksualne strasti pri radu sa nekim ritualima a da ti pri tome na pameti nisu ženska tijela. Hm, valjda sam jasan....
Pa valjda jesi... nekom. :D
Što ne kažeš odmah da misliš na rituale izazivanja seksualnih strasti?
Ja znam samo za onaj obični ritual zavođenja, ali ti očito smjeraš prema visokoj ljubavnoj magiji. :D ;)
Arghhhh....feminus vulgaris domesticus...:D
Sudeći po neartikuliranom urliku, pretpostavljam da te žene, u svakom slučaju, ne ostavljaju ravnodušnim. :p ;)
Poradi malo na artikulaciji, teško te razumjeti tako praiskonskog. :D
Baphomet
23.09.2003., 11:10
VelmaX kaže:
Što ne kažeš odmah da misliš na rituale izazivanja seksualnih strasti?
Eh, a nisam ja znao da imam posla sa napaljenim new agerima kojima kada spomeneš seks misle samo na jednu stvar :D
VelmaX kaže:
Ja znam samo za onaj obični ritual zavođenja, ali ti očito smjeraš prema visokoj ljubavnoj magiji. :D ;)
A što bi to bilo visoka ljubavna magija? Meni to baš nije jasno.
VelmaX kaže:
Sudeći po neartikuliranom urliku, pretpostavljam da te žene, u svakom slučaju, ne ostavljaju ravnodušnim. :p ;)
Kako koja. Ali uglavno me ostavljaju neravnodušnim, pogotovo ljeti.
VelmaX kaže:
Poradi malo na artikulaciji, teško te razumjeti tako praiskonskog. :D
Pošto sam asocijalno i sarkastični stvorenje mislim da mi jasna artikluacija uopće nije potrebna. Uglavnom mrmljam sebi u bradu.
Solaris
23.09.2003., 11:18
Koju si magiju stavio u taj avatar?
Ali uglavno me ostavljaju neravnodušnim, pogotovo ljeti.
:D I ti njih :frajer: :cerek:
Baphomet
23.09.2003., 12:11
Solaris kaže:
Koju si magiju stavio u taj avatar?
Magija se zove G.A., el Grande Argentorium, stoji a ide....na vulgaris jeziku se to još zove GIF Animator :D
Solaris kaže:
Može li se konačno znati taj tvoj tajni postupak aktiviranja sexualne energije, ili je već opisan na site-u koji je V. stavio na Vještice?
E ne može. :B
A onom sajtu su opisani samo grubi pokušaji koje sam kasnije usavršio i usput otkrio još par trikova. U stvari, otkrio sam toplu vodu jer tih stvari ima po raznim knjigama ali nisu eksplicitno objašnjene.
Solaris kaže:
:D I ti njih :frajer: :cerek:
Da, da...sve si režu vene a ja moram čistim taj krvavi nered za njima.
Ma sigurno imam ženskih hormona kada još uvijek pišem na ovom topicu a rekao sam da neću. :D
Baphomet kaže:
Eh, a nisam ja znao da imam posla sa napaljenim new agerima kojima kada spomeneš seks misle samo na jednu stvar :D
A na što ti misliš kas se spomene seks?
Na tučak i prašnike? ;)
A što bi to bilo visoka ljubavna magija? Meni to baš nije jasno.
Nije ni meni. :misli: :D
Baphomet
23.09.2003., 13:25
VelmaX kaže:
A na što ti misliš kas se spomene seks?
Na tučak i prašnike? ;)
Zavisi od konteksta. Kada se spomene na Duhovnosti onda ima jedno značenje, a kada se spomene na LJES-u onda je drugo.
VelmaX kaže:
Nije ni meni. :misli: :D
Žensko. :D
Baphomet / Master of puppets :lol: / kaže:
A zašto bi to bilo "blasfemično"?:eek:
Zar je seks - blasfemija? Ne, Nije. Jer blasfemija znači nešto drugo!
Baphomet, iznenedio si me... da se nisi obratio, božemesačuvaj u adventističku sektu... pa onako 'uštoguljeno' "svet"!:zvrko:
Ili...si već rano ujutro popio svu dozu piva za cijeli dan... :Pivo: .
Baphomet
23.09.2003., 19:18
I.L kaže:
[B]A zašto bi to bilo "blasfemično"?:eek:
O IL-e zar i tebi moram objašnjavati stilsku figuru riječi u navodnicima?
Ako izuzmemo članove "crnomagijsko-sotonske" sekte čiji članovi čuvaju stražu dok se iza zatvorenih vrata orgija:D :D, ja još nisam upoznao "duhovnjaka" koji koristi seksualne podražaje u svojim ritualima.
A pivo samo vikendom pijem :Pivo: , i na kraju prerežem medovačom ;)
Dragonfly
24.09.2003., 19:15
a zašto bi se sex i duhovnost trebali uopće odvajati? :misli:
nije li sex, pod uvjetom da ga prakticiraš sa kompatibilnom osobom jedna vrsta duhovnog iskustva?
ili se ovdje opet radi o razlikama u terminologiji..
Baphomet
25.09.2003., 08:36
Dragonfly kaže:
nije li sex, pod uvjetom da ga prakticiraš sa kompatibilnom osobom jedna vrsta duhovnog iskustva?
Meni nije, očito da se radi o razlikama u terminologiji. Mislio sam na izazivanje erotske napetosti kako bi rad bio efikasniji.
Imaju li veze?:rolleyes: Ili su to različiti svjetovi?
bipolar2000
28.12.2003., 11:03
Na osnovu sopstvenih iskustava, rekla bih da seks nije crna rupa za gubitak energije ako se umjereno konzumira. Činjenica je da kod većine ljudi koji se bave duhovnošću i koji nakon toga nađu stalan seks naglo opada zanimanje za duhovnost. Većina duhovnjaka je proizvod nedostatka dobrog seksa. Možda onda funkcionira i suprotna veza.
bipolar2000 kaže:
Na osnovu sopstvenih iskustava, rekla bih da seks nije crna rupa za gubitak energije ako se umjereno konzumira. Činjenica je da kod većine ljudi koji se bave duhovnošću i koji nakon toga nađu stalan seks naglo opada zanimanje za duhovnost. Većina duhovnjaka je proizvod nedostatka dobrog seksa. Možda onda funkcionira i suprotna veza.
Interesantno razmišljanje?:eek: :top: Ali zar seksualnost uvijek mora smanjivati duhovnost? Može li je, recimo,povećati? ;) Ili lupam bezveze?:misli:
bipolar2000
28.12.2003., 12:16
RGCX kaže:
Interesantno razmišljanje?:eek: :top: Ali zar seksualnost uvijek mora smanjivati duhovnost? Može li je, recimo,povećati? ;) Ili lupam bezveze?:misli:
Ne lupaš.;)
Baphomet
30.01.2005., 13:26
Neeeeeeee....sad će hrpa nejebica odlučiti da je seks iluzija :D
Baphomet kaže:
Neeeeeeee....sad će hrpa nejebica odlučiti da je seks iluzija :D
Katkad od nejebice iluzije postanu vizije i priviđenja.... jel se to onda računa kao nekakvo postignuće u seksualnoj magici ili samo kao patološka ugroženost? :D
Baphomet
30.01.2005., 15:14
Definitivno, patološka ugroženost.
Mnogo puta sam vidio kako se duhovnost upotrebljava kao isprika za nejebicu. A istina je da taj "duhovnjak" nije u stanju primirisati p****.
Pa kakav je to onda duhovnjak koji ne može brinuti za sebe na jednom običnom materijalnom planu a pretendira na preuzvišena postolja gdje su izazovi veći?
Baphomet kaže:
Pa kakav je to onda duhovnjak koji ne može brinuti za sebe na jednom običnom materijalnom planu a pretendira na preuzvišena postolja gdje su izazovi veći?
Duhovnjak koji pati od nejebice litiga nejebhnjak:D
JivanMukta
30.01.2005., 18:12
:top: dobra tema...
samo sto nema dobrog sagovornika... Baphy
Jesi li ocekivao neke tehnike ili?
Baphomet
30.01.2005., 18:54
Pa ne baš tehnike, prije bih rekao iskustva. Ali to je bilo davno.
No vidiš i sam da se sve svodi na babsko tračanje bez da itko išta kaže.
Davno odustah da na ovom forumu nađem nešto konkretno. Uglavnom su tu hrpa ostarjelih, razočaranih i čangrizavih "duhovnjaka", par novopečenih filozofa koji se igraju sa novom igračkom koja se zove "intelekt", new-age-leptirići i apop kojeg ionako malo tko razumije pa ispada da priča sam sa sobom.
:E
JivanMukta
30.01.2005., 22:25
ma nema veze.. opet bi bilo isto.. Master...
to je izgleda na ovom forumu fazon...
Slazem se Baphy... no uvijek si kazem ko zna mozda neko naleti..
Nego imas li ti nekih iskustava sa seksualnim radom..?
masterblaster
30.01.2005., 22:57
JivanMukta kaže:
ma nema veze.. opet bi bilo isto.. Master...
to je izgleda na ovom forumu fazon...
Slazem se Baphy... no uvijek si kazem ko zna mozda neko naleti..
Nego imas li ti nekih iskustava sa seksualnim radom..?
stavio si ovaj link kao svoj homepage:
http://www.tantra.rs.ba
pretpostavljam da bi ti mogao poceti pricati-prvi
JivanMukta
30.01.2005., 23:09
masterblaster kaže:
stavio si ovaj link kao svoj homepage:
http://www.tantra.rs.ba
pretpostavljam da bi ti mogao poceti pricati-prvi
:) :) :)
a sto me Master nasmija...
Hvala ti...
Mozda u svoje vrijeme... mislim da je malo njih ovdje spremno ovdje ista o tome cuti...
Ako te interesuje.. imas na tom linku a ima i forum.. tako da te pozivam i baphometa da navratite...
Mozda kasnije i ovdje nesto napisemo...
Baphomet
30.01.2005., 23:36
JivanMukta kaže:
Ako te interesuje.. imas na tom linku a ima i forum.. tako da te pozivam i baphometa da navratite...
Već bijah...i mogu reći da imaš zanimljive tekstove.
A još je zanimljivije što se taj posjet dogodio u isto vrijeme kao i moj pristup jednoj slično organizaciji ;)
JivanMukta
30.01.2005., 23:39
Baphomet kaže:
Već bijah...i mogu reći da imaš zanimljive tekstove.
A još je zanimljivije što se taj posjet dogodio u isto vrijeme kao i moj pristup jednoj slično organizaciji ;)
Mislis na AM u Zagrebu?
Prije je bio mnogo jaci forum.. pa su ga hakovali pre nekih mjesec i pol, dva mjeseca... tako da sam izgubio dosta dobrih tekstova sto mojih sto od drugih posjetilaca..
No, mozda opet bude.. a nesto sam razmisljao o zatvorenom forumu na jednom serveru samo za odabrane.. tako da cu jos vidjeti...
Pozdrav.
Baphomet
30.01.2005., 23:41
Jok. A koji su uopće ti AM?
JivanMukta
30.01.2005., 23:58
Ananda Marga..
Mislio sam da si mislio na srednji pristup tantri. Oni su daleko najpoznatiji. a imaju par ogranaka u Hr. A u ZG je glavni.
Ja sam ih pokusavao ganjati da dodju u BL ali jos nista nisam siguran.
Ko zna.
Sto se tice tantre ljeve i ovih nasih prostora....
tu po meni, vlada totalni shit... u BG imas saha i Muktanandu kao najpoznatije a i Makaja se sa pojavio..
Tu u Hr. imas Makaju, Davora i jos nekog lika ne znam kako se tacno zove. oni prodaju price.. dobro Davor imak nesto malo i radi ali to mi vise lici na neke bajke.. A ne na tantricki rad.
Ali ko zna.. tantra je poznata po tajnovitosti.. tako da mozda ii ima neko ko radi dosta dobro a da se za njega i ne zna...
Baphomet
31.01.2005., 00:06
Ja sam oduvijek bio ljevičar :D
Čuo sam za te likove i to ne baš lijepe priče.
Ali nije takva situacija samo u Tantri već u svim redovima i raznim inicijatorskim skupinama.
A za te AM ću malo prošvrljati netom...nisam za njih čuo.
JivanMukta
31.01.2005., 00:14
http://www.anandamarga.hr/
ovo je oficijelna njihova strana u hr.
Ma ja sam ti u ljevoj od 96 do 2003 kada sam napustio ucitelja.. susretao sam se i sa Sahom i Makajom i sa Muktanandom..
Sa Sahom sam radio par tehnika na groblju i slicno.. a sa Makajom sam nakon pola sata otisao.. Muktananda je kreten.. ovisan o suknji a ne o tantri..
Na kraju sam jako postao skeptican o nasim tantrickim uciteljima i sajtovima i ucenjima.. a narocito da ih nadjes preko neta.. i tako i prema ljudim koji govore da rade tantru.. doslo je dotle da sam prestao bilo kakav javni rad sa tantrom i povukao se.. i sada samo za raju radim kao otvoren pristuop zivotu sa znacim svega i joge i tantre.. ponekad i malo zena...
Odradim neku inicijaciju i odbacim odmah tog koga sam inicirao.. ako je spreman znace sta dalje.. a i tada da dodje ne bi ga odbacio..
NO, to je drugi par opanaka.... :)
Fazlija
27.03.2005., 21:31
Pozdrav drustvo, drago mi je citati vas sve na jednom mjestu! Uzivao sam u Baphinim prilozima na Iskonu.
Sto se AM tice, tu necete naci sexujalne tehnike, osim sto ima jedna opca tehnika ideacije koja se korsiti za osvjestavanje Najvise Svijesti u svakoj situaciji, pa tako i u sexu.
Ovu ekipu iz Bgd. nisam upoznao, ali... pobogu, Makaja i Davor Stancic su komedijasi. To je prava zabava s njima se naci i pricati. To je bolje od ikojeg foruma.
Osim sto u Margi nema (iskljucivo) sexualnih tehnika, ne preporucuje se niti izbjegavanje izbacivanja sjemena (kao sto ova dvojica poducavaju) , nego prepoznavanje Najvise Svijesti i u tom cinu. Mislim (ne znam tocno, nemam iskustva) da je ova tehnika preuzimanja uloge bogova, sto je Bapho navodi, nekako na tom tragu, samo malo slikovitije upotrebljena.
duh=sex
duhovna energija=seksualna energija=energija vitalnosti
tehnike=um? :misli:
kada se spuši ta energija nema se više kredita za živjeti! :top:
stoga je bolje umrijeti mlad! :top:
Ahu Soph Nia
03.04.2005., 16:29
Tantra kao tehnika je izmjena SVIH muško-ženskih fluida između partnera, radi postizanja androginosti. Ovi fluidi trebaju biti "skuhani" sexualnim činom.
Tantra kao kultura je skup mantri, yantri i dhyana s pripadujućim božicama i bogovima.
bozanstvena333
20.03.2006., 21:16
a zašto bi se sex i duhovnost trebali uopće odvajati? :misli:
:zubo: tu ideju su vec smislili,sve pise u tantrickim spisima.
Kad mi se desi da meditacija pocne da lici na dremanje predstavim si neku vrucu sex scenu i odmah je pozornost tu, a i energije ;) Onda tu zamisljotinu ostavim na stranu i meditiram dalje.
PS
Ne preporucujem isuvise cesto koriscenje "tehnike". :zubo:
26.02.06.
…I sa njim sam dosta puta pricao o Makaji. Steta sto ga jos nisam sreo, ali sam imao prilike raditi sa njegovih par ucenika. …
31.01.05.
… susretao sam se i sa Sahom i Makajom i sa Muktanandom..
Sa Sahom sam radio par tehnika na groblju i slicno.. a sa Makajom sam nakon pola sata otisao. ...
???
GothicA
25.11.2006., 02:31
Danas sam sudjelovala u jednoj raspravi duhovne prirode i dotakli smo se seksualnosti među ostalim. Do teme je došlo zbog različitih pogleda na seksualnost- od četiri osobe dvoje je seksualnost doživljavalo čisto kao isključivo fizičku i nužnu stvar, a dvoje kao nešto potkrijepljeno emocijama i duhovnim, nepotrebnim bez tog dvoga.
Pošto je kroz cijeli razgovor glavna tema bila energija, zapitala sam se nakon gore navedene teme kako bi se na kraju ta seksualnost kao jedna od energija trebala tretirati, u smislu toga- da li griješi onaj koji seksualno ne doživljava isključivo u prvoj čakri nego kroz srčanu ili krunsku, ili onaj koji isključivo diže energiju prve čakre? Ovo "griješi" se ne tiče toga da je netko kriv, već me na pitanje navela činjenica da je seksualna energija na popisu najjačih i osnovnih, a budisti primjerice, od kojih je krenuo sav taj duhovni razvoj na neki način, bili su predani isključivo duhovnom svijetu, apstinirajući od sveg tjelesnog.
Da li griješe time što ne oslobađaju tu energiju i da li bi je uopće trebali oslobađati ako zbog duhovne komponente nemaju potrebu za čisto fizičkom?
Što vi mislite?
Fish 1968
25.11.2006., 11:57
već me na pitanje navela činjenica da je seksualna energija na popisu najjačih i osnovnih
Mislim upravo ovo što si rekla...nije za svakoga.
Da li griješe time što ne oslobađaju tu energiju i da li bi je uopće trebali oslobađati ako zbog duhovne komponente nemaju potrebu za čisto fizičkom?
Što vi mislite?
Ako nemaju potrebu ne bi ni trebali raditi na taj način.
Na kraju krajeva kroz tantru je moguće doseći prosvjetljenje, a većina smrtnika ogreze u..."pornografiji".
blue bird
25.11.2006., 22:23
Danas sam sudjelovala u jednoj raspravi duhovne prirode i dotakli smo se seksualnosti među ostalim. Do teme je došlo zbog različitih pogleda na seksualnost- od četiri osobe dvoje je seksualnost doživljavalo čisto kao isključivo fizičku i nužnu stvar, a dvoje kao nešto potkrijepljeno emocijama i duhovnim, nepotrebnim bez tog dvoga.
Pošto je kroz cijeli razgovor glavna tema bila energija, zapitala sam se nakon gore navedene teme kako bi se na kraju ta seksualnost kao jedna od energija trebala tretirati, u smislu toga- da li griješi onaj koji seksualno ne doživljava isključivo u prvoj čakri nego kroz srčanu ili krunsku, ili onaj koji isključivo diže energiju prve čakre? Ovo "griješi" se ne tiče toga da je netko kriv, već me na pitanje navela činjenica da je seksualna energija na popisu najjačih i osnovnih, a budisti primjerice, od kojih je krenuo sav taj duhovni razvoj na neki način, bili su predani isključivo duhovnom svijetu, apstinirajući od sveg tjelesnog.
Što vi mislite?
Joj...ja mislim da bi trebala malo pogledati (osim Hinayana i Mahayana budizma) tantricki budizam - Vajrayanu....a posebno Kalachara Tantru - s tim da i oni za koje se misli da totalno apstinitaju od tjelesnog, kao npr. Dalaj Lama - jaaaaaaaako su u krivom...
A mozda bi i trebalo definirati kako to ti zoves ' cisto fizicko'...:D koji su ciljevi Diamond Patha - da li je to stvarno u pitanju i od znacenja senzualna, erotska enregija i misticno sjedinjenje ili je to pursuit goal negdje sasvim drugdje;)
_creative_
25.11.2006., 23:54
da li griješi onaj koji seksualno ne doživljava isključivo u prvoj čakri nego kroz srčanu ili krunsku, ili onaj koji isključivo diže energiju prve čakre? Ovo "griješi" se ne tiče toga da je netko kriv, već me na pitanje navela činjenica da je seksualna energija na popisu najjačih i osnovnih, a budisti primjerice, od kojih je krenuo sav taj duhovni razvoj na neki način, bili su predani isključivo duhovnom svijetu, apstinirajući od sveg tjelesnog.
Što vi mislite?
ne razumijem kako netko može isključivo "dizati" energiju prve čakre. energija bi trebala strujati kroz čakre, ali ok...
ovo pitanje me potsjetilo na jedan davni odgovor forumaša herpesa :D
Buđenje kundalini energije iz korjenske čakre i njezino uzdizanje kroz sushumnu, kao "duhovno" iskustvo je samo privremeno iskustvo na razini "duh-tijelo" sustava. To je znak da se čiste prolazi energije. Namjerno forsiranje takvog iskustva za sobom povlači razne popratne efekte. Od nekih često ljudi znaju "poluditi" ili otegnuti papke. Kada je ljudsko biće pročišćeno, kundalini energija prolazi nesmetano svojim putem, ne treba ju se "uzdizati"...
Zašto se početna točka treba nalaziti u srcu? Zato jer je srce centar kroz koji se svijest zatvara u samadhi. Tako umjesto da krenemo iz dupeta, bolje je "krenuti" iz apsolutnoga, i dopustiti da apsolutno "odrađuje" svoje, a ne da "ja" svijest kombinira sa energijama po svojim ili tuđim karmičkim uobraziljama.
Mjesto da "ja" slaže puzzle po vlastitom energetskom sustavu, samo dopustiš da se sve sredi samo od sebe. Sve je ionako savršeno uređeno...
(http://www.forum.hr/showthread.php?t=62678&page=8&highlight=kundalini)
oliver_haddo
26.11.2006., 22:13
Što vi mislite?
Seks je kao jedan od osnovnih i najjačih ljudskih nagona neprocjenjivo bitna stvar i vrijedna pozornosti svakoga koga zanima nekakva "duhovnost" i tzv.duhovni razvoj.Još davno je Buda uvidio da su naše vezanosti, naši užici i naše želje ono što nas veže za ovaj nivo egzistencije na kojem prebivamo.S obzirom da u materijalnom svijetu sve postoji u parovima suprotnosti(polariteta) tako se ljudsko bišće neprestano klati između užitka i bola, između ljubavi i mržnje, između simpatije i antipatije, itd.itd.Problem je u tome da je u osnovi svih tih akcija polaritet koji sam prvi spomenuo:Težnja da se doživi užitak i da se izbjegne bol.S obzirom da je seksualni užitak jedan od najvećih užitaka koje čovjek ima iskusiti dok se nalazi u materijalnom fizičkome tijelu, nije teško uvidjeti kolika važnost leži u toj famoznoj seksualnoj energiji.Ako čovjek kroz svoju duhovnu praksu uspije sagledati koja je prava bit te seksualne energije i da je taj seksualni užitak samo energetska forma, kao i bilo koja druga misao, emocija ili materijalni objekt, tada je u stanju deidentificirati se od te energetske forme i sagledati je iz praznine koja je bit svakog svjesnog bića.Shvatiti da je svaka vrsta užitka u stvari samo energetska forma, kao i svaka vrsta bola uostalom, znači da se biće u trenutku te spoznaje odvaja od težnje da doživi užitak i od težnje da izbjegne bol.Neutralizacija tog para suprotnosti tako dovodi do uništenja bilo kakvih nadi i očekivanja, a to je samim time prvi korak u prosvjetljenje.
Kad se ljudi idu potrošit onda se i potroše, a kad vode ljubav onda se ispune.
vilenjak
03.12.2006., 15:16
od četiri osobe dvoje je seksualnost doživljavalo čisto kao isključivo fizičku i nužnu stvar, a dvoje kao nešto potkrijepljeno emocijama i duhovnim, nepotrebnim bez tog dvoga.
to su dvije sasvim razlicite stvari :D
s time da uopce necu komentirati "nuznost" ovog prvog... :rolleyes: :D
najsmijesniji u svemu ovome su oni koji seksualnost "koriste" za "dizanja energije" ili "prosvjetljenja" (koje god vrste :rolleyes:) :rofl:
tako to dode kao neki "postupak" kojim se postize odredeni cilj...
premda je seksualnost sama sebi cilj i svrha :D
Kad se ljudi idu potrošit onda se i potroše, a kad vode ljubav onda se ispune.
evo otprilike ovako... :top: :cerek: :s
zanima to i mene.
ili je sex uvijek samo cin "praznjenja", opsesije ili bolesnih perverzija..?
s obzirom na suprotni polaritet zenske yin i muske yang prirode, totalno
komplementarnih sila, cini mi se medjudjelovanje, odnosno spoj u ljubavi
moze proizvesti nesto.....kao ples vode i vatre :D
Baphomet
20.05.2008., 15:52
Ako se samo "prazniš" poslije možeš ići samo spavati, no uz dovoljno volje i koncentracije nema pražnjenja već punjenja. Moje je osobno mišljenje da se vraćanje energije ne održava na fizičkom nivou u smislu vraćanja
konačnog proizvoda u tijelo kao što neki zagovaraju (iako i u tome ima nečega ali tu se ne radi o samoj materiji
nego o kombinaciji drugih stvari) već se to odnosi na nedopuštanje energiji da ti pobjegne iz tijela.
Pa sad ako je tko šta shvatio blago njemu ;)
P.S. Pobogu al' bijah strašan i strog u mladim danima. I stvarno je istina da ljudi sa godinama podjetinje :D
Ako se samo "prazniš" poslije možeš ići samo spavati, no uz dovoljno volje i koncentracije nema pražnjenja već punjenja. Moje je osobno mišljenje da se vraćanje energije ne održava na fizičkom nivou u smislu vraćanja
konačnog proizvoda u tijelo kao što neki zagovaraju (iako i u tome ima nečega ali tu se ne radi o samoj materiji
nego o kombinaciji drugih stvari) već se to odnosi na nedopuštanje energiji da ti pobjegne iz tijela.
Pa sad ako je tko šta shvatio blago njemu ;)
P.S. Pobogu al' bijah strašan i strog u mladim danima. I stvarno je istina da ljudi sa godinama podjetinje :D
:top::top::top::top:
Moje je osobno mišljenje da se vraćanje energije ne održava na fizičkom nivou u smislu vraćanja
konačnog proizvoda u tijelo kao što neki zagovaraju (iako i u tome ima nečega ali tu se ne radi o samoj materiji nego o kombinaciji drugih stvari) već se to odnosi na nedopuštanje energiji da ti pobjegne iz tijela.
da, naravno. ostaje izmedju :).
jer u tau smo jedno.
po meni, ljubav je inteligentna i kao da predstavlja
svijest povezanu sa duhovnim energijama svemira.
da, naravno. ostaje izmedju :).
jer u tau smo jedno.
po meni, ljubav je inteligentna i kao da predstavlja
svijest povezanu sa duhovnim energijama svemira.
u tau smo nijedno jer tao je jedno. :top:
Baphomet
20.05.2008., 17:00
Jel....čini mi se da je netko rekao da ako tao možeš iskazati riječima onda to nije tao.
Moje je osobno mišljenje da se vraćanje energije ne održava na fizičkom nivou u smislu vraćanja
protok energije mislis?
Baphomet
20.05.2008., 21:47
protok energije mislis?
Nemam pojma kako to drugačije objasniti. Ne isprazniš se nego ispuniš.
Nakon toga bi mogao voziti bicikl najmanje 20 km :D
a da li je ljubav inteligentna? da li je ona ustvari svijest?
a da li je ljubav inteligentna? da li je ona ustvari svijest?
bez svijesti nema ljubavi, svijest podrazumijeva i ljubav. da. :kava:
Jel....čini mi se da je netko rekao da ako tao možeš iskazati riječima onda to nije tao.
floskula. ali stoji. :top:
u tau smo nijedno jer tao je jedno. :top:
ipak smo dvoje, ne? dvije sexualne suprotnosti, a u tau smo jedno.
na sto si pomislio kada si napisao da svijest podrazumjeva i ljubav.
sto jos?
ipak smo dvoje, ne? dvije sexualne suprotnosti, a u tau smo jedno.
na sto si pomislio kada si napisao da svijest podrazumjeva i ljubav.
sto jos?
sve što je cjelovito. :)
ono što ima suprotnosti, to je nepotpuno, ne vrijedi išta.
Svijest=Volja=Suština=Ljubav to je cjelovito.
Mržnja je nepotpuna i uravnotežena je sa plitkom ljubavnosti.
Ličnosti ima mnogo (u jednom čovjeku. pohranjene su sve sa kojima se susreo u životu - u njegovom kortexu)
Svijest nije suprotnost od nesvijesti, jer suprotnost od nesvijesti je svijesnost.
isto sranje drugo pakovanje. to nije cjelovito.
apop,
ali to jos uvijek ne znaci da ljubav i mrznja nisu suprotne, kao
sto smo ti i ja suprotnosti, koje same po sebi nemaju svrhu, a niti
znacaj - jer smo kao takvi nepotpuni jedan bez drugog s"pola".
kao i polovi magneta. bas ta bipolarnost je svugdje prisutna.
da ne postoji mrznja, tada nebi znali sto je ljubav!
procijenit ju mozemo samo na temelju mrznje, jer
ljubav se nebi mogla ogledati bez svoje suprotnosti,
(da nema muskarca, nebih znala da sam zena).
no, naravno, druga je stvar kortexa,
gdje nas jaki egoizam drzi u okovima.
kada ljubav nema nikakav smisao, i
gdje je svijest na niskom stupnju. :D
vrlo zanimljivo mi je kako si napisao
da su licnosti pohranjene! super misao.
nesvijesnost i svijesnost su suprotnog predznaka!
razlicite su nam razine svijesti, pa tako i ljubavi. a uz rijec ljubav ne
bih stavila nikakve epitete tipa prava ili beskrajna, jer ljubav ili je, ili nije. polovicnih rjesenja nema. ljubav bi vezala uz dusu, emocije, a svijest uz
um, odnosno misao. ta je ravnoteza u covjeku vazna - ravnoteza emocija
i razuma. (bipolarnost - racionalnog razuma i iracionalne emocije)
samo se jos pitam da li je ljubav proizasla iz svijesti, ili
da li je ljubav "svijesna" ili nesto trece?
jer sto nam je svijest na visem nivou, tad mozemo nesebicno (bez egoizma) voljeti :)
apop,
ali to jos uvijek ne znaci da ljubav i mrznja nisu suprotne, kao
sto smo ti i ja suprotnosti, koje same po sebi nemaju svrhu, a niti
znacaj - jer smo kao takvi nepotpuni jedan bez drugog s"pola".
kao i polovi magneta. bas ta bipolarnost je svugdje prisutna.
da ne postoji mrznja, tada nebi znali sto je ljubav!
procijenit ju mozemo samo na temelju mrznje, jer
ljubav se nebi mogla ogledati bez svoje suprotnosti,
(da nema muskarca, nebih znala da sam zena).
no, naravno, druga je stvar kortexa,
gdje nas jaki egoizam drzi u okovima.
kada ljubav nema nikakav smisao, i
gdje je svijest na niskom stupnju. :D
vrlo zanimljivo mi je kako si napisao
da su licnosti pohranjene! super misao.
nesvijesnost i svijesnost su suprotnog predznaka!
razlicite su nam razine svijesti, pa tako i ljubavi. a uz rijec ljubav ne
bih stavila nikakve epitete tipa prava ili beskrajna, jer ljubav ili je, ili nije. polovicnih rjesenja nema. ljubav bi vezala uz dusu, emocije, a svijest uz
um, odnosno misao. ta je ravnoteza u covjeku vazna - ravnoteza emocija
i razuma. (bipolarnost - racionalnog razuma i iracionalne emocije)
samo se jos pitam da li je ljubav proizasla iz svijesti, ili
da li je ljubav "svijesna" ili nesto trece?
jer sto nam je svijest na visem nivou, tad mozemo nesebicno (bez egoizma) voljeti :)
i da i ne. što je različito od ne i da. :cerek: ne možeš uvijek biti u odnosu, :top:
to bi pretpostavilo neurotičnost čistog postojanja (bez odnosa). :top:
a uz rijec ljubav ne bih stavila nikakve epitete tipa prava ili beskrajna, jer ljubav ili je, ili nije. polovicnih rjesenja nema.
:top:
voljeti proizlazi iz volje. :top:
iako ljudi ne razlikuju proces i stanje. :cerek:
i da i ne. što je različito od ne i da. :cerek: ne možeš uvijek biti u odnosu, :top:
to bi pretpostavilo neurotičnost čistog postojanja (bez odnosa). :top:
voljeti proizlazi iz volje. :top:
iako ljudi ne razlikuju proces i stanje. :cerek:
voljeti=)volja, proces=)stanje
tako mislis?
objasni, pliz....
pa neuroticnost bas dolazi iz te neravnoteze.
zamisli da smo tipovi koji imaju razvijen samo um, misao...da smo inteligentni....a emocija nemamo, da li bi to moglo dovesti do
neuroticnosti i nekih psihickih poremecaja? :zubo:
tesko je biti u ravnotezi, tocno, ali
po meni ravnoteza svih suprotnosti cini cuda, pokrece svijet!!
voljeti=)volja, proces=)stanje
tako mislis?
objasni, pliz....
želiš odma primjenit? :mig:
sve što ljudi rade krivo je u razlici procesa i stanja.
ako započneš tu temu, rado ću napisati svoj referat. :)
pa neuroticnost bas dolazi iz te neravnoteze.
zamisli da smo tipovi koji imaju razvijen samo um, misao...da smo inteligentni....a emocija nemamo, da li bi to moglo dovesti do
neuroticnosti i nekih psihickih poremecaja? :zubo:
tesko je biti u ravnotezi, tocno, ali
po meni ravnoteza svih suprotnosti cini cuda, pokrece svijet!!
ne mislim na karakterne neurotičare nego sistemske. dakle opet razlika proces/stanje. :top:
ako ne znaš koji su to sistemski, to su ti normalni neurotičari. :top:
želiš odma primjenit? :mig:
nema promatrača ali ima percepcije.
otvorila sam percepcije.....proces moze poceti.
if you're ready, i'm willing and able
help me lay my cards out on the table
you're mine and i'm yours for the taking
right now the rules we made are meant
what you get ain't always what you see
but satisfaction's guaranteed
they say what you give is always what you need
so if you want me to lay my hands on you
lay your hands on me,
lay your hands on me
i'm a fighter, i'm a poet, i'm a preacher
i've been to school and baby, i've been the teacher
if you show me how to get up off the ground
i can show you how to fly and never ever come back down
everything you want is what i need
.....
Primjetih kako se muškarci često "prazne", za razliku od žena (kod njih je suprotno) :) -> kad malo razmislim, pitanje je tko koga jebe :rofl:
Evo, sjetih se i onih "klišeja" - žena se pojavi i sva blista, odmah je zaključak kako se sigurno posexala. :D
A po časopisima možeš naći članke u kojima je 100% sigurno da će muško zaspati nakon sexa. To je valjda da te uvjere kako je to tako i nikako drugačije :ne zna: :rolleyes:
Primjetih kako se muškarci često "prazne", za razliku od žena (kod njih je suprotno) :)
Evo, sjetih se i onih "klišeja" - žena se pojavi i sva blista, odmah je zaključak kako se sigurno posexala. :D
A po časopisima možeš naći članke u kojima je 100% sigurno da će muško zaspati nakon sexa. To je valjda da te uvjere kako je to tako i nikako drugačije :ne zna: :rolleyes:
Baphomet
05.06.2008., 20:33
Primjetih kako se muškarci često "prazne", za razliku od žena (kod njih je suprotno) :) -> kad malo razmislim, pitanje je tko koga jebe :rofl:
Khm, khm...prije bih rekao da za žene to previše kratko traje jer da traje dovoljno dugo bile bi i one "ispražnjene" :D
Ja bih prije pretpostavio da je trudna
Khm, khm...prije bih rekao da za žene to previše kratko traje jer da traje dovoljno dugo bile bi i one "ispražnjene" :DPa vidi, ima različitih žena, neke vole dugo, neke doista kratko :)
Zapravo, ja bih stvar pomakla na drugi nivo - ne da bi žene bile ispražnjene kada bi trajalo dovoljno dugo, već kad muškarac postigne ono o čemu govoriš (zadržavanje energije) tada on može dulje nego žena :zubo: I češće.
Ili ode pa nekaj kreira (glazbu, sliku) -> naravno, ako je uspio zadržati energiju. Ženi ne treba to zadržavanje, ona može odmah sve, bez puno volje.
Tom bi logikom žena trebala naučiti "umoriti se nakon seksa" da bi se postigla cjelovitost :rofl:
Jel dobro? :zubo:
Ja bih prije pretpostavio da je trudna:confused: Kak to?
Baphomet
05.06.2008., 21:51
Pa vidi, ima različitih žena, neke vole dugo, neke doista kratko :)
Rekao bih da je to ovisno o trenutku i raspoloženju.
Ženi ne treba to zadržavanje, ona može odmah sve, bez puno volje.
"Usta moja hvalite me..." :rofl:
Tom bi logikom žena trebala naučiti "umoriti se nakon seksa" da bi se postigla cjelovitost :rofl:
Jel dobro? :zubo:
Tako nekako, ili točnije rečeno, žena bi se morala naučiti prepustiti. Smatram da je za jednu takvu praksu potreban stalan partner u kojeg se ima povjerenja tako da iz igre ispadaju razni gurui koji to obećavaju za jednu noć :D
:confused: Kak to?
Nemam pojma, meni trudnice blješte kao reflektori :misli:
"Usta moja hvalite me..." :rofl:Hehe.. pa ne spavam sa ženama da bih znala kakve su drito nakon seksa. Ali da, meni se poslije rijetko spava, dapače, jako me razbudi i raščisti :)
Tako nekako, ili točnije rečeno, žena bi se morala naučiti prepustiti. Smatram da je za jednu takvu praksu potreban stalan partner u kojeg se ima povjerenja tako da iz igre ispadaju razni gurui koji to obećavaju za jednu noć :DSličnog sam mišljenja. Iako je promjena partnera poprilično zabavna, dugoročno je bolja varijanta imati jednoga, u svakom mogućem pogledu :top:
Napisi o "sexu koji u vezi dosadi" su čista medijska laž. Kvalitetan seksualni život jednog para s godinama je sve bolji i bolji :top:
Nemam pojma, meni trudnice blješte kao reflektori :misli:Možda zato kaj su 2 u 1 :ne zna: :rofl:
Jake na astralu :)
Frater HPK
08.06.2008., 05:25
Ja bih na ovoj temi bio veoma oprezan, a sve stoga jer sam ja prilično skeptičan prema velikom delu zapadnoh shvatanja o implementiranju seksualnosti u duhovnost. Na istoku je tantra uvođenje seksualnih elemenata u ritual koji ima duhovnu prirodu. Dakle samo sredstvo za nešto više. Na zapadu se stiče utisak da je obrnuto i da zapad ima tendenciju ritualizacije seksa, u cilju dodavanja malo egzotike spolnom činu. Drastično različite stvari po mom mišlkenju.
ukratko, tantra je magija. :kava::cerek:
ukratko, tantra je magija. :kava::cerek:
Tandra je magija, ali seks nije tantra.
Tandra je magija, ali seks nije tantra.
izbaci ego iz svog srca.
ljubav je jedina gdje ti um ne treba.
izbaci ego iz svog srca.
ljubav je jedina gdje ti um ne treba.
Ja imam ljubav. Ti je nemaš pa je tražiš na krivi način, i na krivom mjestu.
Vjerojatno ćeš jednom shvatiti da je najvažniji spolni organ u čovječjem tijelu-mozak. Do tada, želim ti sreće u traženju ljubavi.
Ovdje diskutiramo o temi, ne o diskutantima.
Ego je prepreka ljubavi, a budući da sam je ja ipak pronašao, odgovor se nameće sam. Manje ljutnje. Nisi imala šanse.
Ja imam ljubav. Ti je nemaš pa je tražiš na krivi način, i na krivom mjestu.
Vjerojatno ćeš jednom shvatiti da je najvažniji spolni organ u čovječjem tijelu-mozak. Do tada, želim ti sreće u traženju ljubavi.
Ovdje diskutiramo o temi, ne o diskutantima.
Ego je prepreka ljubavi, a budući da sam je ja ipak pronašao, odgovor se nameće sam. Manje ljutnje. Nisi imala šanse.
hvala ti na lijepim zeljama. nisi se trebao truditi.
ja ti dragi moj ne poznajem ljutnju, kuzis?
pa tako ne trebamo polaziti od sebe.
ovdje prestajemo biti sebicni i sebi orjentirani.
pretvarat se da smo dobri ljubavnici opet nas
cini nezadovoljnima...
ipak je u ljubavi nepotreban um!:p
.....žena bi se morala naučiti prepustiti. Smatram da je za jednu takvu praksu potreban stalan partner u kojeg se ima povjerenja tako da iz igre ispadaju razni gurui koji to obećavaju za jednu noć :D
a sto mislis o obrnutom, duhovnom nacinu?
snagom koncentracije i uspostavljanju dubokog jedinstva; sinhronizacijom
"brain waves" - meditacijom. jednostavno otvoris cula kojima povecas mogucnost primanja i davanja - upravljanja svojom sexualnom energijom.
i na taj nacin pronadjes svog partnera...
Baphomet
09.06.2008., 10:32
O tome i govorim, osim ako ti ne smatraš da je fizički dodir neduhovna stvar.
"brain waves" - meditacijom. jednostavno otvoris cula kojima povecas mogucnost primanja i davanja - upravljanja svojom sexualnom energijom.
Lijepo si ti to teoretski posložila, i zvuči prilično kul, no moje je mišljenje da to nema nikakve veze sa praksom i da je to samo niz zanimljivih riječi.
Frater HPK
09.06.2008., 15:02
i na taj nacin pronadjes svog partnera...
U ezoteričnoj priči partner za "duhovne seksualen vežbe2 se nalazi ezoteričnim načinima. Jednostavno ti se idealna osoba pojavi u životu, dešavalo se i da ti doslovno dođe na vrata, a to se desi jer je priziv idealnog partnera deo toga procesa. A te new age priče kao "brain waves" ne vode ničemu. Više koriste prizivi, prizivi i opet prizivi :top:
Baphomet
09.06.2008., 17:07
Više koriste prizivi, prizivi i opet prizivi :top:
Da, ali....pazi da ne prizoveš upravo ono što si želio prizvati :D
@fra prizivi ili brain waves, svejedno kako se zove.....
mozda govorimo o istoj stvari :ne zna:
no moje iskustvo bi opisala kao brain waves,
nesto kao uhvatiti neciju valnu duljinu, vidjeti oci, osjetiti njegovo raspolozenje ili stogod. zapravo to mi i nije neki problem odrediti
cak i na temelju par recenica napisanih ovdje.
prizovi ak hoces.
@baph..nema veze sa praksom velis, jesi siguran u to?
mozes li me pokusati osjetiti na daljinu?
koliko ti je npr. intuicija razvijena?
a koliko duboko se mozes koncentrirati? meditiras?
p.s. imam filing da bi orgazam tako mogao trajati vrlo dugo
Baphomet
10.06.2008., 18:07
@baph..nema veze sa praksom velis, jesi siguran u to?
mozes li me pokusati osjetiti na daljinu?
koliko ti je npr. intuicija razvijena?
a koliko duboko se mozes koncentrirati? meditiras?
p.s. imam filing da bi orgazam tako mogao trajati vrlo dugo
Ovako, kad već pitaš odgovorit ću ti na osnovi mojih iskustava. Ja ne mogu osjetiti osobu na daljinu, eventualno mogu ponekad osjetiti šta se dešava sa osobom sa kojom sam dugo u vezii i taj osjet dolazi ne mojom voljom.
Sto se tiče takvih osjeta na daljinu i sličnih stvari (npr. intervencija u snovima) u mojih 15-tak godina bavljenja i upoznavanja raznih duhovnih osoba mogu reći da znam možda 2 osobe koje su za to sposobne. Tj. da to mogu izvesti kad oni to odluče.
Ostali koji su tvrdili da mogu (a bilo ih je dosta) na daljinu osjetiti osobu su uglavnom bile psihički nestabilne osobe, korisnici opojnih sredstava ili osobe sa jako bujnom maštom. Isti je slučaj sa onima koji su tvrdili da mogu "duboko" meditirati ili utjecati na nečije snove.
Tako da sigurno tvrdim da je u velikoj većini slučajeva to samo zgodna maštarija. Uostalom, ja sam uvijek spreman da mi netko dokaže suprotno.
U ezoteričnoj priči partner za "duhovne seksualen vežbe2 se nalazi ezoteričnim načinima. Jednostavno ti se idealna osoba pojavi u životu, dešavalo se i da ti doslovno dođe na vrata, a to se desi jer je priziv idealnog partnera deo toga procesa. A te new age priče kao "brain waves" ne vode ničemu. Više koriste prizivi, prizivi i opet prizivi :top:
priziv,
koga?
Ovako, kad već pitaš odgovorit ću ti na osnovi mojih iskustava. Ja ne mogu osjetiti osobu na daljinu, eventualno mogu ponekad osjetiti šta se dešava sa osobom sa kojom sam dugo u vezii i taj osjet dolazi ne mojom voljom.
Sto se tiče takvih osjeta na daljinu i sličnih stvari (npr. intervencija u snovima) u mojih 15-tak godina bavljenja i upoznavanja raznih duhovnih osoba mogu reći da znam možda 2 osobe koje su za to sposobne. Tj. da to mogu izvesti kad oni to odluče.
Ostali koji su tvrdili da mogu (a bilo ih je dosta) na daljinu osjetiti osobu su uglavnom bile psihički nestabilne osobe, korisnici opojnih sredstava ili osobe sa jako bujnom maštom. Isti je slučaj sa onima koji su tvrdili da mogu "duboko" meditirati ili utjecati na nečije snove.
Tako da sigurno tvrdim da je u velikoj većini slučajeva to samo zgodna maštarija. Uostalom, ja sam uvijek spreman da mi netko dokaže suprotno.
znaci neki mogu, neki ne, a ostali su sa bujnom mastom ili droga.
no dobro. a i ti citaci snova, nisam na njih mislila, vec obostrano
razvijanje percepcija.
dokazat suprotno ti ne mogu uz pasivno cekanje da ti stigne koji
foton ili kvantic energije...
a da se probas sa voljom otvoriti? ili se opet necemo razumijeti?
Frater HPK
12.06.2008., 03:14
priziv,
koga?
Piše ti u delu na koji si replicirala. Partnera idealnog za seksualno-duhovnu praksu.
Piše ti u delu na koji si replicirala. Partnera idealnog za seksualno-duhovnu praksu.
sjajno. konacno!
Baphomet
12.06.2008., 08:04
znaci neki mogu, neki ne, a ostali su sa bujnom mastom ili droga.
Točnije rečeno, jako su rijetki oni koji mogu a ostali koji to tvrde spadaju u navedene grupe.
no dobro. a i ti citaci snova, nisam na njih mislila, vec obostrano
razvijanje percepcija.
dokazat suprotno ti ne mogu uz pasivno cekanje da ti stigne koji
foton ili kvantic energije...
a da se probas sa voljom otvoriti? ili se opet necemo razumijeti?
Nećemo se razumjeti. Šta ti to znači "sa voljom otvoriti", nije to konzerva sardina :D
...taj osjet dolazi ne mojom voljom...
Šta ti to znači "sa voljom otvoriti"....
znaci da taj osjet ne dolazi ponekad, kad to on "pozeli",
vec kad ti hoces.
Baphomet
12.06.2008., 17:40
znaci da taj osjet ne dolazi ponekad, kad to on "pozeli",
vec kad ti hoces.
To ne možeš odlučiti već se to mora vježbati. Godine i godine vježbanja, a ne nekakvo emotivno umišljanje i haluciniranje,
Kao što rekoh, takvih je ljudi iznimno malo upravo zato jer zahtjeva rad kako bi se došlo do toga.
To ne možeš odlučiti već se to mora vježbati.
..........
Kao što rekoh, takvih je ljudi iznimno malo upravo zato jer zahtjeva rad kako bi se došlo do toga.
naravno radom - o tome sam vec i pisala. bilo bi glupo da ju ne
razvijamo, pogotovo ako smo ju vec upoznali i znamo da postoji.
ja bih to nazvala psy-funkcijom, tj. jos jednim nacinom percepcije
okoline, uz vec 4 poznate podjele (po jungu): osjeti (cula) i njima
komplementarna intuicija, misli i njima komplementarni osjecaji.
to bi po meni bila jos jedna percepcija, pa bi joj se cak usudila
udijeliti i mjeru - sq, (kvocijent duhovnosti) ili jos bolje -
kvocijent svijesti.
kad i kako saznas da li je partner idealan?
prije priziva ili nakon?
Frater HPK
17.06.2008., 15:07
kad i kako saznas da li je partner idealan?
prije priziva ili nakon?
A kako ti u životu saaznaš da si imala dobar seks? Pre nego se preznojiš ne možeš da znaš nikako. Mislim ako se uopšte preznojiš. no i to onda govori o tome je li bio kvalitetan ili nije.
A kako ti u životu saaznaš da si imala dobar seks? Pre nego se preznojiš ne možeš da znaš nikako. Mislim ako se uopšte preznojiš. no i to onda govori o tome je li bio kvalitetan ili nije.
znaci znoj je mjerilo idealnosti partnera?
da li se uopce mogu usporedjivati partneri?
svaki sex je drugaciji. a koji bi tad bio idealan?
Frater HPK
17.06.2008., 15:30
znaci znoj je mjerilo idealnosti partnera?
da li se uopce mogu usporedjivati partneri?
svaki sex je drugaciji. a koji bi tad bio idealan?
Pričamo o različitim stvarima. Ja sam samo dao primer po kojem se ne može suditi o seksu kakav će biti dok se, jelte, tela ne isprepletu. Tako i o partneru, pre nego ga upoznamo ne znamo kakav je, zar ne?
U ezoteričnoj priči partner za "duhovne seksualen vežbe2 se nalazi ezoteričnim načinima. Jednostavno ti se idealna osoba pojavi u životu, dešavalo se i da ti doslovno dođe na vrata
Di, di, di?
Vidi vraga, neki dolaze na vrata a neki nece ni na cevape :D
Salu na stranu, ne postoje li naznake i prije nego se "proba" mislim, nije bas da moras konzumirati da bi imao nekakvu ideju koliko si pasete? Barem okvirnu ideju?:misli:
Pričamo o različitim stvarima. Ja sam samo dao primer po kojem se ne može suditi o seksu kakav će biti dok se, jelte, tela ne isprepletu. Tako i o partneru, pre nego ga upoznamo ne znamo kakav je, zar ne?
mozda, ovisi sto znaci upoznati se..
koji je to moment?
nemas sposobnost odrediti to prilikom priziva?
znaci prizoves nekog...nebitno.. i neznajuci koga si prizvao?
i tek kasnije odredjujes idealnost partnera :ne zna:
Di, di, di?
Salu na stranu, ne postoje li naznake i prije nego se "proba" mislim, nije bas da moras konzumirati da bi imao nekakvu ideju koliko si pasete? Barem okvirnu ideju?:misli:
:top: upravo i ja tako mislim.
cak i ovakvim kontaktom steknes neku sliku, ne?
Frater HPK
17.06.2008., 15:47
Di, di, di?
Pa u osnovi, ako se neko pojavi to je valjda onda to? Valjda prizoveš najbolje dostupno, a da je pri ruci. Šta ja znam, tu bi trebalo proiveriti na iskustvu puno raznih ljudi, a meni te informacije nisu doistupne. Da znam puno ljudi sa tim iskustvom mogli bi da nešto i izvedemo kao zbirni sadržatelj iskustava. ali eto ja ne znam :(
Frater HPK
17.06.2008., 15:50
mozda, ovisi sto znaci upoznati se..
koji je to moment?
nemas sposobnost odrediti to prilikom priziva?
znaci prizoves nekog...nebitno.. i neznajuci koga si prizvao?
i tek kasnije odredjujes idealnost partnera :ne zna:
Ma znaš kako, ja sam čovek empirijski nastrojen i zato je provera bitna. Što više probaš, više znaš. U svakoj ženi se mogla kriti ona prava, zašto sebe onda lišiti prilike da to i proveriš...
Pa u osnovi, ako se neko pojavi to je valjda onda to? Valjda prizoveš najbolje dostupno, a da je pri ruci. Šta ja znam, tu bi trebalo proiveriti na iskustvu puno raznih ljudi, a meni te informacije nisu doistupne. Da znam puno ljudi sa tim iskustvom mogli bi da nešto i izvedemo kao zbirni sadržatelj iskustava. ali eto ja ne znam :(
steta.
ja u svakom slucaju ne bih prizivala sve ono sto je dostupno,
a pogotovo ne sa namjerom da mi bude pri ruci. :p
kvaliteta prije kvantitete!
cini mi se da su ipak zene intuitivnije i misticnije.
nazalost ne volim generalizirat stvari, ali pravilo
je ovdje zanimljivije nego izuzetak. bojim se da mi
to ne moze netko poreci. :mudri:
Ma znaš kako, ja sam čovek empirijski nastrojen i zato je provera bitna. Što više probaš, više znaš. U svakoj ženi se mogla kriti ona prava, zašto sebe onda lišiti prilike da to i proveriš...
ovo mi vise izgleda na obican - primitivan, a ne duhovni nacin.
empiriju bih ostavila za racionalnost.
i nije se mogla u svakoj zeni sakriti ona prava.
to se saznat moze puno prije metode pokusaja i provjere.:zubo:
s mojom srecom jedino sto bi ja svijesno prizvala bi bila razroka masnjikava postarica. nije da imam nesto protiv zena, ali takva sigurno ne bi bila moj tip.:rofl:
ja naletim na upravo ono sto mi treba i sto je u datom trenutku sukladno mojim potrebama, samo treba biti dovoljno otvoren da se prepozna.
a empirijom mozda mozes izmjeriti kolicinu dna koju izmijene amebe tokom seksualnog razmnozavanja, ovakve stvari malo teze :)
jer i da hoces provesti ispitivanje, opet bi ti se metoda bazirala na subjektivnoj procijeni pa nema neke koristi :)
Frater HPK
20.06.2008., 06:12
steta.
ja u svakom slucaju ne bih prizivala sve ono sto je dostupno,
a pogotovo ne sa namjerom da mi bude pri ruci. :p
kvaliteta prije kvantitete!
cini mi se da su ipak zene intuitivnije i misticnije.
nazalost ne volim generalizirat stvari, ali pravilo
je ovdje zanimljivije nego izuzetak. bojim se da mi
to ne moze netko poreci. :mudri:
Brkamo pojmove. Idealni partner za duhovno seksualne vežbe je jedno, idealni partner za ljubavnu vezu je sasvim drugi nivo poimanja stvari i idealni partner za seks je nešto treće. Ako radiš za prvo onda šta dobiješ to je to. Ovo drugo ne znaš don ne zagaziš neko vreme u vezu. Ovo treće se jako brzo proveri. I u drugoj i u trećoj kategoriji neko može delovati savršeno, kasnije može da se ispostavi sasvim drugačije. I obrnuto naravno...
Frater HPK
20.06.2008., 06:14
ovo mi vise izgleda na obican - primitivan, a ne duhovni nacin.
empiriju bih ostavila za racionalnost.
i nije se mogla u svakoj zeni sakriti ona prava.
to se saznat moze puno prije metode pokusaja i provjere.:zubo:
Pa ne može u svakoj, naravno. To je kao kod auta. Znaš koja klasa automobila ti potpuno ne odgovara i to i izbegavaš. Ali onda probaš i jaguar i bmw pa vidiš koji ti više paše.
Frater HPK
20.06.2008., 06:15
s mojom srecom jedino sto bi ja svijesno prizvala bi bila razroka masnjikava postarica. nije da imam nesto protiv zena, ali takva sigurno ne bi bila moj tip.:rofl:
ja naletim na upravo ono sto mi treba i sto je u datom trenutku sukladno mojim potrebama, samo treba biti dovoljno otvoren da se prepozna.
a empirijom mozda mozes izmjeriti kolicinu dna koju izmijene amebe tokom seksualnog razmnozavanja, ovakve stvari malo teze :)
jer i da hoces provesti ispitivanje, opet bi ti se metoda bazirala na subjektivnoj procijeni pa nema neke koristi :)
Ja volim svoje subjektivne procene :top:
Brkamo pojmove. Idealni partner za duhovno seksualne vežbe je jedno, idealni partner za ljubavnu vezu je sasvim drugi nivo poimanja stvari i idealni partner za seks je nešto treće. Ako radiš za prvo onda šta dobiješ to je to. Ovo drugo ne znaš don ne zagaziš neko vreme u vezu. Ovo treće se jako brzo proveri. I u drugoj i u trećoj kategoriji neko može delovati savršeno, kasnije može da se ispostavi sasvim drugačije. I obrnuto naravno...
da, ovo trece se brzo provjeri, ali i brzo nadje. :nema problema:
drugo, hmm.....obicno zavrsi kaatastrofom, pa uglavnom i nije idealno,
dok ono prvo je super teska kozmicka stvar. :D
Pa ne može u svakoj, naravno. To je kao kod auta. Znaš koja klasa automobila ti potpuno ne odgovara i to i izbegavaš. Ali onda probaš i jaguar i bmw pa vidiš koji ti više paše.
tih dilema nema, ako znas sto hoces.
Frater HPK
22.06.2008., 02:46
tih dilema nema, ako znas sto hoces.
A koji bi ti auto izabrala?
A koji bi ti auto izabrala?
koji vozi brze od svjetlosti
Frater HPK
23.06.2008., 04:21
koji vozi brze od svjetlosti
Voziti brzo je opasno...
Voziti brzo je opasno...
tko i sto bi nas moglo zaustaviti?
mislis li da nisu dopustene takve brzine?
Frater HPK
23.06.2008., 04:51
tko i sto bi nas moglo zaustaviti?
Mi sami i naše nesavršenosti. Igranje u mraku, opasne krivine i klizanje na putu...ili to možda vožnju i čini uzbudljivom?
Mi sami i naše nesavršenosti. Igranje u mraku, opasne krivine i klizanje na putu...ili to možda vožnju i čini uzbudljivom?
savrsenstvo mi je zanimljivije.
Frater HPK
23.06.2008., 05:09
savrsenstvo mi je zanimljivije.
Savršenstvo ne postoji, ili ga bar ne možemo perceptovcati, jer podrazumeva statičnost. A vožnja je promena. Puno sitnih malih bljeskova, nevinih trzaja tela i prelazaka one granice koju moramo preći, ali se uvek pravimo da to nećemo uraditi...
....trzaja tela i prelazaka one granice koju moramo preći, ali se uvek pravimo da to nećemo uraditi...
kako dobro zvuci taj prelaz granice!
i ne smo trzaj, vec dizanje, poput stapanja.
Frater HPK
23.06.2008., 05:22
kako dobro zvuci taj prelaz granice!
i ne smo trzaj, vec dizanje, poput stapanja.
zato i kažem da savršenstvo ne postoji, Ako bi postojalo, onda ne bi išli ka još intenzivnijem doživljaju, što ceo stomak iznutra guta kao jedan od onih 75% aktivnih vulkana ...
zato i kažem da savršenstvo ne postoji, Ako bi postojalo, onda ne bi išli ka još intenzivnijem doživljaju, što ceo stomak iznutra guta kao jedan od onih 75% aktivnih vulkana ...
a da ih sve aktiviramo?
Frater HPK
23.06.2008., 05:30
a da ih sve aktiviramo?
Odlično. neka bude globalna erupcija :s
Odlično. neka bude globalna erupcija :s
nadam se sto prije.
jer polovicna rjesenja, nisu rjesenja.
Frater HPK
23.06.2008., 05:33
nadam se sto prije.
jer polovicna rjesenja, nisu rjesenja.
Po mogućnosti odmah... i bez polovičnih rešenja ...
Po mogućnosti odmah... i bez polovičnih rešenja ...
upalio motore?
prikljucen na svjetlost?
Frater HPK
23.06.2008., 05:46
Warp 9
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.