PDA

View Full Version : modem problem?!

Ibiza
25.09.2003., 18:35
Zanima me da li se tko susreo sa sličnim problemom i kako ga je riješio...

Instalirao sam novu matičnu i CPU koji su prije toga bez problema radili par mjeseci na drugom računalu i ostavi svoj modem koji je također prije godinama radio bez problema.
Modem je Motorola SM56 i novi driveri su instalirani.

Modem je prvih par sati radi OK na 52 kBPS onda bi počeo "pregovarati" o vezi i svako malo spuštao brzinu prijenosa u koracima sve do 14000 BPS ili bi u međuvremenu pukla veza. Kasnije se nije mogla ni uspostaviti "zbog previše šumova u vezi" kako bi modem javio.
Zatim sam sve to premjestio u novo kućište s boljim napajanjem (koje je trebalo i iz drugih razloga) i mislio da sam riješio problem, ali se uskoro pokazalo da nakon što sam spojen više od pola sata brzina veze opet počne otpadati!

Anyone?

nenoXtreme
25.09.2003., 19:39
nemam ti neki pametan savjet za reć (sorry) al moram ovo napisat:

MOTOROLA :Prd:

Tonii
25.09.2003., 20:15
heh vise ima problema s tim motorola modemom nego sa xp-om samim. Jedna od mogucnosti je i ta da kad je zagusenje na mrezi, modem laganini "popusta"... nisi jedini koji je imao taj problem... citao sam o tome davno jos na iskonovom forumu.

Johnny B.
25.09.2003., 20:43
Ja sam imao taj modem i sva sreća da ga je grom sredio inače bi ga morao ja sa čekićem.
Sa motorolom sam u prosjeku skidao sa 3kB/sek, a sa lucentovim koji imam sada 5.5 kB/sek, to ti dovoljno govori o kvaliteti motorolinog modema.

Ibiza
25.09.2003., 22:17
Skida(o) je i ovaj sa 5.5 kbps kad ga se pusti da radi na miru. A i kad je izašo imao je vrlo dobre ocijene u BUG-u :misli:
Sumnjam da je do zagušenja veze jer sam radio i u 4 AM.

U winME je radio skoro savršeno, a stavljat njega na novi stroj :nono:

SETRA Samoborček
25.09.2003., 22:18
motorolin modem je smeće, a driveri još veće.

mora da je smetnja u vezi, a budala popušta i nakraju pusti vezu
:2up:

Ibiza
25.09.2003., 23:03
Umirem od smija :lol: :lol:
:lol:

Sad je, par minuta nakon šta je pukla veza i ja otišao svojim poslom, speaker na modemu počeo zavijati kao policijska sirena, prvo tiho, pa postepeno pojačavao dok ne probije bubnjiće - jedini lijek je bio ugasit računalo... :bonk:
Sad ću ja njega čekićem... šalim se, samo ću ga staviti u oglasnik :mig:

slafko
26.09.2003., 10:09
Modem je Motorola SM56 i novi driveri su instalirani.
pa de si buraaaaz!! :lux:
i ja sam do prije nekoliko mjeseci imao SM56, doduše AMR, ali koliko sam skužio isto su sranje. i veza mi je pucala i nisu mi mogli pomoć pa sam od frenda uzeo hardverski modem. i sad sve radi kak treba bez ikakvih pucanja. brijem da ti je linija u totalnoj banani kako je i meni. takvi softverski modemi jednostavno ne mogu raditi s velikim smetnjama na liniji... ako ne želiš kupovati novi hardverski modem probaj dodati jedan od ova dva stringa u advanced settings modema:

*mm12 (forsira vezu na oko 33600)
*mm15 (forsira vezu na oko 56000)

ovo su standardni stringovi za sve modeme, doma imam nekoliko specifičnih za motorole SM56 pa ću ih stavit navečer. samo me podsjeti na PM. iskreno, možda će ti pomoći - ali protiv loše linije ti pomaže samo hardverski modem.

ROAD RUNNER
27.09.2003., 21:22
Imao sam ja problema sa fendovim Conexant modemom. Zakapčio se na vezu, i drži je koliko hoćeš, dok ne počneš downloadati nešto. Tada veza puca nakon 15 sek do 1 minute, a u logu problema piše REMOTE MODEM HUNG UP. Sve se riješilo kupnjom externjaka sa Rockwell chipsetom i drobljenjem Conexanta u komadiće.:D :D :D

JoZ@
27.09.2003., 22:40
meni motorola nije pravila probleme osim sa XPom a i to sam kasnije sredio:B

slafko
28.09.2003., 16:21
dobro, Ibiza, sestru ti poškakljam, jesi ti sredio taj svoj modem konačno?

evo ti svi stringovi koje ja imam za SM56:

1. ATX3s10=200*mm15%B45%L18
2. AT&FX3&C1&D2*mm15
3. AT&FE1V1X3&C1&D2*mm14

nakon unosa svakog stringa resetiraj komp, a
ako nekaj ne valja kod spajanja će javiti error 630. :D

Ibiza
28.09.2003., 17:37
Ne pomažu! Sad kad u statusu modema piše "negotiating a connection" više je ne spusti nego pukne.
Nego kakve su to šanse da je linija odjednom postala loša točno kad sam stavio novu Gigabyte matičnu i XP...
A moj istančani sluh prepoznaje da modem pri spajanju proizvodi neuobičajene šumove i zakrešti iz čista mira...

Equilibrium
28.09.2003., 19:42
Boga mu ljubim!
Pa ima externih modema za 250 kn. Tjedan dana smanjiš kavu, pljuge, kurtone i slično i eto normalnog failsafe hardverskog modema.

SETRA Samoborček
28.09.2003., 19:55
Equilibrium kaže:
kurtone.

zar je to neki sustav, iskoristi, okreni naopačke i opet iskoristi ?

:jumping:

Johnny B.
28.09.2003., 23:19
SETRA Samoborček kaže:
zar je to neki sustav, iskoristi, okreni naopačke i opet iskoristi ?

:jumping:

Nakon toga ih opereš i ciklus se ponavlja :D - e to ja zovem racionalizacija troškova :D

Ibiza
28.09.2003., 23:41
Equilibrium kaže:
Boga mu ljubim!
Pa ima externih modema za 250 kn. Tjedan dana smanjiš kavu, pljuge, kurtone i slično i eto normalnog failsafe hardverskog modema.

E fala puno na savijetu, ali uzimam kabelski za par dana. Samo dobro je imati i pričuvu, još je ovi naš provider friški...

Equilibrium
29.09.2003., 08:30
Johnny B. kaže:
Nakon toga ih opereš i ciklus se ponavlja :D - e to ja zovem racionalizacija troškova :D
Eto kak ste me odma skužili!
Koristiš ih ko automobilske gume: dok se ne izližu :D Po potrebi možeš protektirat najlonskom vrećicom...