PDA

View Full Version : Loreena McKennitt

GothicA
27.09.2003., 00:45
Ušla je pred 2 tjedna u indian shop i čujem finu glazbu. Pitam ja babe kaj svira, nemaju one pojma, spominju Lauren, Loru i sl. i ja nekak našla u Aquariusu ime žene.
To kaj su one slušale, zvučalo je predivno, onak indijska glazba, a u Aquariusu sam uspjela sam 1 cd čuti i bilo je irskih elemenata, ne indijskih.
Dal netko zna koji je to indijski album? Ak ne, nema veze, preporučite mi najbolje.
Fala.

Žlzc
27.09.2003., 00:52
Jesi sigurna da nisu bili arapski ti elementi?

GothicA
27.09.2003., 00:56
Jesi ti siguran da je ovaj topic namijenjen tebi? Zanima me odgovor onih koji imaju neš pametnog za napisat, tj. odgovorit.

zabic
27.09.2003., 04:01
zena mi je fan. Ona porucuje da se radi o albumu Book of Secrets. Mislim da je u pravu, jer na omotu sam vidio neke arabeske (tako da mislim da se zekan ne sprda s tobom kad te pita o arapskim uticajima).

Bas je zena prije neki dan pustala album Visit, i koliko sam ja mogo primjetit, stvar koja otvara album All Souls Night ima neke hindu-arabo-istocnjacke elemente. No, ja znam samo za rock'n'roll, pa se povlacim iz diskusije.

ljetopisac
27.09.2003., 19:05
hmmm...

loreena je predstavnik odredjene vrste new agea, i mijesa puno stilova u svojim pjesmama.

ako ti se svidja kvalitetna glazba s utjecajima etna, probaj recimo dead can dance ili lisu gerrard (ona je pjevacica iz dead can dance, ali je imala i solo albuma). mislim da se isplati probati.

:)

elwuss
28.09.2003., 12:39
moje znanje o dotičnoj počinje i prestaje sa njenim uglazbljivanjem "The Lady Of Shalott" od A.L. Tennysona....a i to znam samo zato jer nam je na faxu profa to puštala u okviru kolegija Viktorijanska književnost...:D :tulum: :headbang: :kava:

GothicA
28.09.2003., 16:50
ljetopisac kaže:

ako ti se svidja kvalitetna glazba s utjecajima etna, probaj recimo dead can dance ili lisu gerrard (ona je pjevacica iz dead can dance, ali je imala i solo albuma). mislim da se isplati probati.

:)

Dead Can Dance mi je jedan od najdražih bandova. Taj status imaju već godinama a imat će ga zauvijek jer je to stvarno poseban band, s posebnom glazbom i posebnim čarima.
A Loreenu želim poslušati, samo tražim nešto najbliže indijskom zvuku, ili nešto tipa Spiritchasera.

zabic
28.09.2003., 19:00
GothicA kaže:
nešto najbliže indijskom zvuku,

Eric Burdon & The Animals - Wind of Change

Dustflower
30.09.2003., 13:10
Meni je ona super. Imam mislim sve njene albume u mp3, u nas je malo poznata, ne znam je li je uopce ima u cd shopovima. Nazalost, vise ne svira i ne pjeva jer joj je prije nekoliko godina poginuo zarucnik, pa se odlucila povuci :( .

GothicA
30.09.2003., 15:44
Aj ti meni, Dustflower, lepo predloži neki album. Pročitala si kaj mi se sviđa, pa mi reci kaj da poslušam.

Agatha
30.09.2003., 20:54
Obožavam Loreenu! I mislim da znam koja bi to mogla biti pjesma s indijskim utjecajima: Božićna pjesma "God Rest Ye Merry Gentlemen". Ona je tu pjesmu obradila s pratnjom indijskih instrumenata, što se čini nespojivo ali zvuči savršeno. To je s albuma "A Winter Garden: Five Songs For The Season".

GothicA
30.09.2003., 22:36
Fala, Agatha...kad se sve sredi, poslušat ću te stvari

Dustflower
01.10.2003., 09:24
Vjerojatno si cula, kao sto je netko vec rekao, Book of Secrets, ali poslusaj i Mask and Mirror (posebno Mystic's Dream i Marrakesh Night Garden)

Belle
10.10.2004., 14:50
Loreena McKennitt (http://www.quinlanroad.com/)

Slusa li itko ovdje ovu fenomenalnu irkinju? :)

Cloe
10.10.2004., 18:24
Belle kaže:

ahaa..... dobra je !

wyrm
11.10.2004., 00:00
Belle kaže:

Da... Posjedujem jedan cd i ocekivao sam puno vise ali eto... :(

Belle
11.10.2004., 21:55
Koji to cd imas?

Ja ih imam pet- sest, i odusevljena sam :)

ztuzgg
11.10.2004., 22:36
Ja imadem Book of Secrets i Mask and the Mirror, zanimljivija mi je glazba od njenog glasa, čini mi se da na Book-u sam njen glas je samo onako usput, srž drže muzičari , a sound/produkcija je priča za sebe (snimano kod Peter Gabriela):top:

Bruna
12.10.2004., 08:29
Dobra je.. ulazi u moj stil što se tiče muzike. Dobro, neke mi se stvari ne sviđaju, al u globalu je u redu.

'Book of secrets' i 'Mask and mirror' super su.. al nedavno sam snimila 'Paralell dreams' i nije mi se svidio.. usprkos zvučnim nazivima pjesama poput 'Samhain night', 'Beltaine dance..'
Previše su 'obične' ..

Koji vam se album još svidio, osim ''Book of secrets' i 'Mask and mirror'??

Dustflower
18.10.2004., 00:47
Ona je Kanađanka škotskog podrijetla :D Zakon je ona, steta sto je prestala raditi muziku radi smrti svog zarucnika :( Najdrazi album: The Visit :top:

Belle
25.10.2004., 20:33
Dustflower kaže:
Ona je Kanađanka škotskog podrijetla :D Za

Sad se sramim svog neznanja. :rolleyes:

U biti, ne znam ni odakle sam ja bila tako uvjerena da je ona iz Irske.

wyrm
25.10.2004., 20:59
Belle kaže:
Koji to cd imas?

Ja ih imam pet- sest, i odusevljena sam :)

The Book of Secrets.

Belle
03.11.2004., 12:16
Meni je taj jedan od boljih.