View Full Version : Loreena McKennitt
GothicA
27.09.2003., 00:45
Ušla je pred 2 tjedna u indian shop i čujem finu glazbu. Pitam ja babe kaj svira, nemaju one pojma, spominju Lauren, Loru i sl. i ja nekak našla u Aquariusu ime žene.
To kaj su one slušale, zvučalo je predivno, onak indijska glazba, a u Aquariusu sam uspjela sam 1 cd čuti i bilo je irskih elemenata, ne indijskih.
Dal netko zna koji je to indijski album? Ak ne, nema veze, preporučite mi najbolje.
Fala.
Jesi sigurna da nisu bili arapski ti elementi?
GothicA
27.09.2003., 00:56
Jesi ti siguran da je ovaj topic namijenjen tebi? Zanima me odgovor onih koji imaju neš pametnog za napisat, tj. odgovorit.
zena mi je fan. Ona porucuje da se radi o albumu Book of Secrets. Mislim da je u pravu, jer na omotu sam vidio neke arabeske (tako da mislim da se zekan ne sprda s tobom kad te pita o arapskim uticajima).
Bas je zena prije neki dan pustala album Visit, i koliko sam ja mogo primjetit, stvar koja otvara album All Souls Night ima neke hindu-arabo-istocnjacke elemente. No, ja znam samo za rock'n'roll, pa se povlacim iz diskusije.
ljetopisac
27.09.2003., 19:05
hmmm...
loreena je predstavnik odredjene vrste new agea, i mijesa puno stilova u svojim pjesmama.
ako ti se svidja kvalitetna glazba s utjecajima etna, probaj recimo dead can dance ili lisu gerrard (ona je pjevacica iz dead can dance, ali je imala i solo albuma). mislim da se isplati probati.
:)
moje znanje o dotičnoj počinje i prestaje sa njenim uglazbljivanjem "The Lady Of Shalott" od A.L. Tennysona....a i to znam samo zato jer nam je na faxu profa to puštala u okviru kolegija Viktorijanska književnost...:D :tulum: :headbang: :kava:
GothicA
28.09.2003., 16:50
ljetopisac kaže:
ako ti se svidja kvalitetna glazba s utjecajima etna, probaj recimo dead can dance ili lisu gerrard (ona je pjevacica iz dead can dance, ali je imala i solo albuma). mislim da se isplati probati.
:)
Dead Can Dance mi je jedan od najdražih bandova. Taj status imaju već godinama a imat će ga zauvijek jer je to stvarno poseban band, s posebnom glazbom i posebnim čarima.
A Loreenu želim poslušati, samo tražim nešto najbliže indijskom zvuku, ili nešto tipa Spiritchasera.
GothicA kaže:
nešto najbliže indijskom zvuku,
Eric Burdon & The Animals - Wind of Change
Dustflower
30.09.2003., 13:10
Meni je ona super. Imam mislim sve njene albume u mp3, u nas je malo poznata, ne znam je li je uopce ima u cd shopovima. Nazalost, vise ne svira i ne pjeva jer joj je prije nekoliko godina poginuo zarucnik, pa se odlucila povuci :( .
GothicA
30.09.2003., 15:44
Aj ti meni, Dustflower, lepo predloži neki album. Pročitala si kaj mi se sviđa, pa mi reci kaj da poslušam.
Obožavam Loreenu! I mislim da znam koja bi to mogla biti pjesma s indijskim utjecajima: Božićna pjesma "God Rest Ye Merry Gentlemen". Ona je tu pjesmu obradila s pratnjom indijskih instrumenata, što se čini nespojivo ali zvuči savršeno. To je s albuma "A Winter Garden: Five Songs For The Season".
GothicA
30.09.2003., 22:36
Fala, Agatha...kad se sve sredi, poslušat ću te stvari
Dustflower
01.10.2003., 09:24
Vjerojatno si cula, kao sto je netko vec rekao, Book of Secrets, ali poslusaj i Mask and Mirror (posebno Mystic's Dream i Marrakesh Night Garden)
Loreena McKennitt (http://www.quinlanroad.com/)
Slusa li itko ovdje ovu fenomenalnu irkinju? :)
Belle kaže:
ahaa..... dobra je !
Belle kaže:
Da... Posjedujem jedan cd i ocekivao sam puno vise ali eto... :(
Koji to cd imas?
Ja ih imam pet- sest, i odusevljena sam :)
Ja imadem Book of Secrets i Mask and the Mirror, zanimljivija mi je glazba od njenog glasa, čini mi se da na Book-u sam njen glas je samo onako usput, srž drže muzičari , a sound/produkcija je priča za sebe (snimano kod Peter Gabriela):top:
Dobra je.. ulazi u moj stil što se tiče muzike. Dobro, neke mi se stvari ne sviđaju, al u globalu je u redu.
'Book of secrets' i 'Mask and mirror' super su.. al nedavno sam snimila 'Paralell dreams' i nije mi se svidio.. usprkos zvučnim nazivima pjesama poput 'Samhain night', 'Beltaine dance..'
Previše su 'obične' ..
Koji vam se album još svidio, osim ''Book of secrets' i 'Mask and mirror'??
Dustflower
18.10.2004., 00:47
Ona je Kanađanka škotskog podrijetla :D Zakon je ona, steta sto je prestala raditi muziku radi smrti svog zarucnika :( Najdrazi album: The Visit :top:
Dustflower kaže:
Ona je Kanađanka škotskog podrijetla :D Za
Sad se sramim svog neznanja. :rolleyes:
U biti, ne znam ni odakle sam ja bila tako uvjerena da je ona iz Irske.
Belle kaže:
Koji to cd imas?
Ja ih imam pet- sest, i odusevljena sam :)
The Book of Secrets.
Meni je taj jedan od boljih.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.